[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
SOTE I.KLINIKA - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Tényleg sok támadás éri az egészségóügyet, sokszor igazságtalanul. És szerintem a legtöbben úgy dondoljuk, hogy az egészségügy jelenlegi problémáiról a legkevésbé sem az egészségügyben dolgozók tehetnek! Én tényleg nagyon tisztelem azt a rendegetg embert, aki kevés pézért ilyen lelkileg is megterhelő, nagy szaktudást igénylő munkát végez, azt hiszem egyfajta elhivatottság nélkül ezt nem is lehet.

Csak hát mi ezen az oldalon elsősorban anyukák vagyunk, és ebből a szempontból közelítjük meg a kérdést, és osztjuk meg egymással a klinikán szerzett tapasztalatainkat. Kép

De azt hizsem az ide írogatók zöme azért igenis elégedett, a további gyermekét is itt szülné, tehát ez egyfajta kis "fan-club", ahol azért kritika is elhangzik Kép

Kópé
Vendég
 


Jómagam ugyan nem itt szültem anno, mert akkor még nem itt dolgoztam. De sajna az is egy rémálom volt. mindez 11 évvel ezelőtt az Istvánban történt. Akkor még nem lehettek velünk a gyerekek, akkortájt vezették be a baba-mamás rendszert. A férjem hazamenetelünk napján, még a csomagokért sem jöhetett be a szobába. A szülésről meg nem is beszélek. Éjjel mentünk be és neki az udvaron kellet maradi. A babákat csak naponta 1x mutatták meg, ha többször kértünk anno 500 Ft-ért megtették.
Nálunk ez a folyosóra kivihetős dolog nekem nem tettszik. Ezek a babák 40 hétig védett helyen voltak, nincs még immunrendszerük. Ha netalán valamit összeszednek a látogatóktól jaj nekünk. De hát kötelesek vagyunk mindent megengedni. Elvileg a látogató nem is vehetné kézbe a babát, de akkor egész nap vitatkozhatnánk a hozzátartozókkal. Sajna nagyon kell már vigyáznunk, hogy kinek mit mondunk.
73oktober
 
 


Sziasztok
Zsuzsi
Nekem egyik kezem sem volt szabad ,mert egyikben az infuzio,mozgasra nagyon fajta bekotesnel.Masikon meg a vernyomasmero,ami 5 percenkent bekapcsoltKépUgyhogy csak odabujt hozzam a kisfaim amikor meg szuletett. Igen kb 30-40 perc az egesz mutet.
En uram szokott fozni,es nagyon jol is csinaljaKép

Katus
Ne aggodj,csak beertek idoben hy jon a baba,csucsban is max 1 ora az ut,de az mar extrem,es annyi ido altt meg keves baba bujt kiKép

Katinka
Koszi,reszletes,kimerito helyzetkepedetKépEgyet ertek Kopeval,hogy minden masban nem latszik mega nagyuzem jelleg,mert a terhesambulancian,intenziven maximalisan kedvesek,segitokeszek ,mosolygosak a noverek.Csak a csecsmosoknel van eleg nagy kontraszt,pedig pont ott kene a syules utani zaklatott lelku kismamikat sgiteni,plane elso gyerkekkel.En kerdeztem,folyamatosan a nyakukra jartam,de soxor csak legyintes volta valasz hogy ebbol nem jon majd a tej.....Hagytak szenvedni ket ko cicivel 24 orat mert egyedul nem tudtam kimaszirozni...Egyedul Saci (ha jol emlekszem a nevere)volt borzaszto kedves es segitett legalabb 20 percen at, a tobbi csak bejott(vagy ha en mentem,elintezett ket szoval).Gondoltam hogy a noverhiany a fo tenylezo,de akkor ams korhazakban miert van tobb csecsemos nover egy osztalyon,itt meg miert csak 2 ?????
Gondolom akkor neked is van mar gyermekedKépItt szulted a klinikan?

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 

 
 

Kópé!
Egyetértek mindennel amit itt leírtál! Tisztában vagyok a a helyzetetekkel, de én meg egy a szakmáját szerető ember vagyok. Egyben segíteni is szeretnék, ill válaszolni ha tudok a kérdésekre és egy picit védeni amit még lehet!!
Elsősorba anya vagyok én is, másodsorban eü. dolgozó!
73oktober
 
 


73 Október,

Ez nagyon igaz, én is végig egy rettegésben voltam, hogy mit kapunk el az első par nap a saját vagy a más hozzátartozóitól...

Az előző üzenetben kijavítottam a neved, tényleg jobb a békesség. Meg így neked sem kell csak jó dolgokat mondanod a munkahelyedről Kép



Kópé
Vendég
 


Az anyaság terén már "öreg" motoros vagyok. Van egy lányom aki 11 éves. És egy jó tanács: mindez amit itt leírtatok semmi ahhoz képest amit egy kiskamasz nevelése jelent!! Kép
73oktober
 
 


bizony-bizony! És remélem nem olvassák vissza az üziket!!
73oktober
 
 


Amit én a szoptatásról tudnék mondani:
Gyakran mellre tenni a babákat (akár váltva, akár nem-ez majdnem mindegy az első 1-2 nap), de nagyon fontos, hogy ne hagyjátok 10-15 percnél tovább szopiztatni, mert csak feláztatják a bimbót és nagyon kisebesedhet.
Ha már azt érzitek, hogy belövellt a tej( feszes mell) el kell kezdeni fejni. Az majdnem mindegy, hogy mivel, kinek mi válik be. Én a kézi fejés híve vagyok, de van aki másra esküszik. A lényeg hogy mielőtt fejünk jól át kell masszírozni a mellet, utaána fejni (nem baj, hogyha csak néhány csepp tej jön), utána újra jól masszírozni majd pedig fejni.
Ha nem lazítjuk fel a csomókat, nem fog ürülni jól a tej!
73oktober
 
 


Nem mindíg van időm itt lenni a topicon, ezért akinek konkrét kérdése van ide írjon:eeges@vipmail.hu

Azért ha csak tehetem benézek hozzátok!!Kép
73oktober
 
 


Katinka,
Nagyon jol fogalmaztal,a lenyeg az anyasag ,a tobbi csak velejaroja az eletnekKépHat igen a mondas igaz:kis gyerek, kis gond.......
Nekem sem tetszik a folyosos modszer,nagyon zsufolt,plane telen.Mashogy nem lehet megoldani.En csak par percre vittem ki es nem adtam senki kezebe.Csakk ozvetlen rokonok jottek szerencsere.
Nagyon kedves vagy hogy segiteni probalsz nekunk.
Az en kerdesem az hogy ha szulesznot fogadok majd anno a csaszarhoz elony lesz-e barmiben is.Pl.ket agyas szobaba jutas,szopi kerdes.

Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Szisztok!

A többiek már zömében tudják,hogy én is eü.-is vagyok,tehát én is látom kicsit a másik oldalról is a dolgokat.
Valóban jobb a békesség,megértelek Oktober!
Gondolom többen is olvsagatnak errefelé a klinikáról.
Én is tisztában voltam,hogy milyenek a csecs.osztályon,de valahogy ezt én is az ember hiánynak,a fáradtságnak tulajdonítottam,és ugyan nem esett jól,de túléltem azt a pár napot bent.Aztán itthon szenvedtem,amikor a két görögdinnye méretű mellemből kellett magamnak kimasszírozni a tejet...Kép
Katasztrófa volt.Másodiknál már valóban én sem kérdeztem,nem is nagyon volt mit.Elsőnél kérdezgettem,de nem voltam elég bátor,pedig azért elég nagy a szám ,ami azt illeti...Ebből pedig azt a tanulságot vontam le,hogy erélyesnek kell lenni!És többször ki kell menni,mert lehet,hogy elfelejtkeztek közben egy-két anyukáról.
Frissen szült nő tényleg katasztrófa tud lenni,és szerintem főleg első szülő nő!Legalábbis magamon ezt így tapasztaltam.
De azért a végére annyit,bár már leírtam egyszer-kétszer,ÉN ITT AKARTAM SZÜLNI,ÉS NEM BÁNTAM MEG,ÉS HA ELÕLRÕL KEZDENÉM,AKKOR IS A KLINIKÁT (I.sz.) VÁLASZTANÁM!
Szóval Mindenki a szülés elött áll:hajrá!
Kép
angelheart
 
 


Kataa!
Ha császárral fogsz szülni én nem látom értelmét a szülésznő fogadásnak. Az orvosod talán tud segíteni, ha 2ágyas szobába szeretnél kerülni. Ez attól is függ, hogy éppen akkor mennyien várnak a helyre, mert akkor a sorrend(szülési) dönt!
Ami az otthon bekeményedett ciciket illeti, hát ezért voltak a nők régebben 5-6 naot a kórházban. Mindenki siet haza, mert hogy otthon jobb -ami igaz is- de azt senki sem mérlegeli, hogy a tej belövellése sokszor csak a 7. napon történik meg. Hiába volt előtte fejés. Mindenkinél más-más. Aztán meg csak jönnek vissza, mert bewlázasodnak.
Tanács: tudom, hogy nem egy Hilton, de legyetek türelmesek, addig maradjatok amíg az orvos úgy ítéli meg, hogy kell. A 3.-4. nap úgyis mehettek. Hátha addig beindul a tejecske is!

73oktober
73oktober
 
 


Sziasztok!

Örülök 73Október, hogy jelentkeztél! Nekem még nincs a klinikai csecsemősökről tapasztalatom, hiszen az első gyermekemet nem itt szültem. Viszont ez a vélemény, ami a csecsemősökről kialakúlt, úgy látszik nem egyedi, mert ahól én szültem, ott is volt egy-két nővérrel, úgymond hozzáállási probléma, amitől én is sírógörcsöt kaptam (előszőr szülő anyuka voltam) és a negyedik napon meg akartam szökni a korházból a gyerekemmel együtt! Ha a párom nem jön be és nyugtat meg, már ott sem lettem volna. És igaz, hogy vannak kivételek is, hiszen nem vagyunk egyfolrmák (hála a jó égnek), mert volt olyan csecsemős nővér, akit még anyukámnak is elfogadtam volna, és feltétel nélkül rá mertem bízni a babámat, anélkül, hogy egy cseppet is aggódtam volna. A mai napig nem tudom elfelejteni a kedvességét, a segítségét, azt a szeretetet amelyet minden picúr iránt nyújtott! Csak reménykedem, hogy itt is találok ilyen odaadó, lelkes csecsemős nővért, akinek hálával tartozhatok! Remélem, azért találkozunk a klinikán, ha már levelezünk, személyesen is megismerkedhetnénk! Ha nem szeretnéd, megértem, nem foglak keresni. Pénteken vagy Hétfőn fog megszületni a kisfiam, neve pedig Albert Nándor lesz. Ebből tudni fogod, ki vagyok én!

Skála_kópé

Martin pont pénteken lesz másfél éves, ezért ha összejön és pénteken szülök, akkor a Martin és az Albet között csak órás eltérés lesz, no meg másfél év! Nagyon drukkolok, hogy összejöjjön a dolog! Ha pedig hétfőn fog születni, akkor is jó, mert 2005.09.05 lesz a születési dátum: 5-9-5 jó nem? Martinnak pedig 2004.03.02 azaz 4-3-2. Kicsit muris, de nekem nagyon tetszik a dolog!

Macskavati

Miért volt a tesód két hónapig korházban? Én már a hat napon problémázok! Remélem nem kell még addig sem bent maradnom! Jó lenne minél hamarabb itthon lenni! Csütörtökön reggel 8-ra kell bemennem, utána gonolom megmutatják az ágyamat és irány a kivizsgálások sora. Legalább nem kell azon görcsölni, hogy meddig kell várnom, mert nem kell messzire utaznom az ágyamig. Ha nem műtenek meg pénteken, remélem azért hétvégére hazamehetek! Jó lenne megölelgetni a kis Martinkámat!

MIlyne fura, Zugló (az jó, hely, én szívesen laknék Zuglóban, a mamáméknak ott volt lakásuk), Újpalota, én pedig jelenleg Csepelen lakom, bár remélem nem kell sokáig itt maradnunk!

Zsuzsa
kormosmzs
 
 


Lányok,

Ha már 73 október nem akarja a nevét nyilvánosságra hozni, (ami teljesen érthető) akkor, ne írjátok le minden levélben újra és újra!!! Irgum -burgum! Kép

A már elküldött üzeneteket úgy lehet javítani, hogy az üzenet jobb felső ikonjára kattintotok, és lehet utólag is módosítani.

Kópé(az önkéntes moderátor Kép)
Vendég
 


Katus,

majd írok pár sor mailt,de csak este,mert ma du. dolgozni megyek...

Dóri
angelheart
 
 


Bocsi, hogy leírtam a nevet, és köszi az infót a javítással kapcsolatosan!

Írjatok még!

ZsuzsaKép
kormosmzs
 
 


Én is a kézzel fejés híve vagyok,legalábbis az első pár napban!Aztán,ha beindul már okés volt a mellszívó is.Csak ráraktam a mellemre.még pumpálni sem kellet és dőlt a tej.Marcussal két hétig fejtem kézzel,aztán úgy beindult,hogy a nem kevés felesleg ment a gyűjtőbe.Patkóssal megállapítottuk,hogy ,ha 3-as ikreim lennének bőven elég lenne nekik ia annyi tej...
angelheart
 
 


Én is előszőr kézzel fejtem, utána pedig elektromos mellszívóval, mert könnyebb volt és használt is. Nekem nem volt sok tejem, sajnos mind a két cici kiürült és még pótolnom is kellett!

Tényleg! Bent, hogy fertőtlenítettétek a mellszívót, vagy ha cumisüvegből adtátok a lefejt tejet, akkor a cumisüveget? Nekem a másik korházban volt lehetőségem mikrót használni, ezért mindíg el tudtam fertőtleníteni fejés után a mellszívót. Amit pedig kifejtem, azt mindíg beleöntögettem a fiam szájába! Édes volt nagyon az a csöpp kis szájacska! A klinikán van mikró és hűtő?

Zsuzsa
kormosmzs
 
 


Patkós egy vérbeli szülész. Tipikusan az a doki, aki nem "nőgyógyász", hanem szülész. Deki az édesanyja, az tényleg édes, a szülés meg egy természetes folyamat. Nála nincs rögtön császár ha farfekvéses a baba. Anno -még a70-es évek közepé - mikor még nem volt NIC, nem volt neonatológia a szülészek látták el a korábban született gyerekeket. Pl. Õ is...
73oktober
 
 


Szombaton Margitszigetezni voltunk...,egy kis ízelítő:Kép
angelheart
 
 


Kedves Zsuzsa!
Ne aggódj, van minden. A mellszívót a nővérek fertőtlenítik ha kell. Utána a tejet egy olyan üvegbe öntik, amit a központi sterilizálóban fertőtlenítenek.
73oktober
 
 


Én máig sem tudok egy-két csöppnél többet kipréselni kézzel, azt is kínok közt. A kórházba nem vittem mellszívót, inkább a babát "használtam", nem néztem az órát. Még az elsőnél elővettem néha a mellszívót(Avent) itthon, de most a lányomnál, csak egyszer-kétszer, akkor is csak tartalékolás miatt, ha el kellett mennem vhova.

Kópé
Vendég
 


Október(ugye nem baj,ha csak így írom??),szoktál visszaolvasgatni??
Bár asszem írtad,hogy régóta csemegézel itt.
Ez csak úgy eszembe jutott...
angelheart
 
 


Hú micsoda elírások Patkós ügyben.
Deki=neki
édesanyja=édesanya
73oktober
 
 


Túl messzire nem mentem vissza az olvasásban - bocsi -, de ígérem lapozgatok majd.
73oktober
 
 


És Botiról is,itthoni:Kép
angelheart
 
 


Kópé!
Mindenki máshogy "működik". Nem lehet egy-egy dolgot általánosítani. Talán ez a baj itt nálunk. Van egy sablon szöveg, de a tapasztalat ebben az esetben többet számít. Kinek így, kinek úgy a jobb. Amit a nővér elmond az egy általános szöveg, itt igazából a trükkökre kíváncsi az ember.
73oktober
 
 


Oké,értettem így is.Kép
angelheart
 
 


Dóri!

Milyen nagy a fiad! Bizonyára nagyon vagány kis betyár! Martinról mos nicsenek újabb képek, de amint lesznek teszek fel párat! Mozgó képek vannak, de nem tudom, hogyan lehet feltenni őket!

Köszönöm az infót a fertőtlenítéssel kapcsolatban. Nagyon jó, hogy minden van!
kormosmzs
 
 


Édesek ezek a gyerkőcök , gratula!!!!
73oktober
 
 


Mennem kell, de holnap sztem újra itt!

sziasztok!
Ha nem is vagyok a topicon -ugye a sok munka - , priviben írhattok azt minden nap megnézem -cím fentebb.
73oktober
 
 


Köszönöm!
És egy utolsó,egy kedvenc,aztán eltűntem...Kép
angelheart
 
 


Kép

Mégis találtam képet!
kormosmzs
 
 


Kép
kormosmzs
 
 


Indra,
én akarok Bekénél szülni, örülök, hogy te is csak jókat mondtál róla. Nem sikerült telefonon elérnem, állandóan operál, ezért ítram neki e-mailt, hogy találkozzunk, remélem olvassa.
Hoa,
azt hiszem te ajánlottál könyvet, meg fogom venni, ha találok valahol. Köszönöm a tippet.
Most indulok a védőnőhöz, bár semmi leletem nincs, minden bent van a klinikán, remélem azért nem dob ki Kép Csak elfogadja utólag!
Vennem kell egy kismama nadrágot, mert 11 hetes létemre már nő a hasam (pedig csak 1 kilót híztam) és csak 1 nadrágom nem szorít. Remélem ez nem jelent semmi rosszat.
katicuska
 
 


Oktober
Bocsi a nevert,bar nem hinnem hogy tul sok orvos olvasna minket.De ki tudjaKép
Teljesen igazad van,meg lehet erteni mindent, azt hogy keves penzert dolgozik valaki.Viszont en is ugyfelkozpontu helyen(kulkeres vagyok)dolgozom,es sosem engedhetem meg magamnak azt a hangot a vevoimmel amit kaptam a csecsemosoktol:Anyuka hat maszirozza es fejje,nem erti??Hat szerintem O sem ertene az en munkamat fel nap utanKép
Sajnos nekem a kisfiam rengeteget aludt(38.hetre jott es sarga volt)tehat a szopi nem is indult,csak a tejem,vagyis a kokemeny valosag.Amit en mint bar tulolvasott mindent a szopirol nem igazan sikerult osszehozni egyedul.Es en nem siettem volna haza a 4.napon a csaszi sebemmel,csak 2 atsirt nap utan a fajdalomtol mar jobbnak gondoltam otthon.Tenyleg ok mondjak meg mikor mehetunk haza ,nem kivansag musor,de igyekeznek idejeben hazakuldeni,mert kell a hely.Otthon aztan a baratnom tanacsolta meleg vizes borogatast es az vegre levitte a kosziklakat rolam,de akkora mar alig jott tejKép
Es bar en is elegge magabiztos lelek vagyok,akkor ott nem birtam kiallni magamert.Legkozelebb mar nem leszek ilyen nyusziKép

Dori,Zsuzsa
Fiuk cukik.

Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Katica,

2 barátnőm is egyidős terhes veled, mindkettő kiesik a gatyájából!Kép Ilyenkor valahogy más a szövetek vízháztartása, és azért kényelmesebb a lazább cucc. Ha meg vékony vagy, pláne korábban látszik, mert hamarabb fogy el a hely a kismedencében. Én is így voltam. És már alig vártam, hogy tényleg mindenki lássa a pockomat!!!

Katus
Vendég
 


Én is úgy tudtam, hogy ilyenkor még nem látszik. Azt hittem csak háj, meg is néztem mennyit híztam, de csak 1 kilót (aminek majdnem a fele a mellemre ment, ugyanis a melltatróim is kicsik már). A barátok és a család szerint azonban látszik, hogy babás pocak, mert hegyes. Amúgy 45 kilóval kezdtem, sose voltam 47nél több, lehet,hogy ez is közrejátszik.
katicuska
 
 


Sziasztok!

Örülök, hogy örömmel fogadtok, Dóri a babám kisfiú és Zéténynek hívják. Holnap lesz 10 hetes! Hogy repül az idő!

Macskavati, Bekének semmi oka nem volt rá, hogy felemelje a hangját, csak ugye vezényelni kellett, hogy "nyomjon, most ne nyomjon". Na ezt ugye mégse mondhatta alaphangon.Kép))

Katicuska, nekem is volt néhányszor, hogy fel kellett hívnom, na az nem semmi volt, mert alig tudtam elérni. Sőt volt olyan, hogy nem is tudtam elérni. Csak azt nem értem, hogy a Genetikára hogyan tudnak bejelentkezni, ha állandóan foglalt a telefon?! Én úgy oldottam meg, hogy bementem személyesen, ha ezt választanád, akkor vigyél magaddal 3 napi hideg élelmet, újságot, tetrist, laptopot és sok-sok aprópénzt a parkolóórába.Kép)))
De egyébként nem csak nála jellemző, hogy sokat kell várni, hanem minden dokinál, aki ott dolgozik, mert rengetegen járnak a klinikára és én talán csak egyszer akadtam ki, amikor kb. 5 órát ültem ott. Na az már nekem is sok volt! De még így is azt mondom, hogy megérte!!!!!!!!
Emilt én soha nem küldtem neki, ezért nem tudom, hogy mennyire olvassa el őket.

Ildi
Na még egy kép a fiamról!)))
Kép
indra
 
 


Sziasztok! Tavasszal szülök a Csabay doktornál. Van még valaki, aki akkoriban nála szül?

KépKép
KépKép
scullyx
 
 


Katica,
valóban,ilyenkor megváltozik a vízháztartás(horm.hatásra),úgyhogy ne izgulj,ez nem háj!Meg hát a mellek...,nekem az elsőnél végig feszültek,és csak nőttek,csak nőttek...Kép
Nekem is hamar kellett nagyobb naci.
Ja,nem akarlak elkeseríteni,de lesz ez még több is,hiszen ez ezzel jár.Engem valahogy sosem aggasztottak a kilók gyermekvárás alatt.

Ildi,szép neve van a babusnak!Még egy fiús mami!
Kép
Képtáratok nagyon jó!

Dóri
angelheart
 
 


Katica,
En 50-rol indultam es bar fogytam az elejen megis latszott mar a 10.heten a hasam,itt bent sem tudtam sokaig titkolniKépBar nem akartam csak addig amig be nem toltottem a 12.hetet.Csak 9-t hiztam avegere es hatulrol nem is altszott semmiKép
Miota visszajottem mindenki kerdezgeti mikor jon a teso,en meg sejtelmesen mosolygok,mert nem akarok az orrukra kotniKépSoxor jarok tunikaban,mert szeretem meg igy nem fog feltunni hamar a dologKépBar meg nem kezdtunk bele de ami kesik nem mulikKép

Indra
Nagyon szep neve van a fiadnak es jo nagy mar mostKépEn maximum 3 orat vartam eddig az ambulancian,de az is soknak tuntKép

Dori
Jol telt a munkanap tegnap?Az asszisztens ennyit van szabin?Hatha a vegen emg lecsereli rad a dokiKép
Igerem hetvegen mar lesznek uj kepek,mert holnap jon a gepunkKép

Na megyek kicsit dolgozniKép
Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!
Katica: Beke dr. a mai napon a gyermeágyas osztályon vizitelt. Na ez még nem jelenti azt, hogy egész nap ott lesz. De egy infó: szeptember 5.-től forgás lesz a doktorok között.Prof.Úr szerint nem jó ha valaki csak egy helyen dolgozik, mindenhez értenie kell. Tehát nehezebb lesz őt megtalálni. Egyenlőre a genetika az ő bázisa.
Kinga:Csabay dr. Hmm.......Nem minden arany ami fénylik, ha érted mire gondolok!
73oktober
 
 


Katica, Indra,

nekem mindig azonnal sikerült elérnek Beke dr urat. Csak mázlim volt 2x9 hónapig? Én mindig a Genetikán hívtam, ahogy OKtóber írta.

Október,
mit jelent ez a forgás? Minden osztályon lesz mindenki egy kicsit? Ez tényleg hasznos gyakorlat, de lesz kavarodás!!

Katus
Vendég
 


Túl sok az orvos a klinikán, mi meg túl kevesen vagyunk itt Kép
Még én sem találtam senkit, akinek ugyanaz lenne az orvosa mint nekem Kép

Oktober,
ez nem túl bíztató (mármint az arany és és fénye) Kép

Lányok,
Szülés után kórházi hálóinget kell/lehet hordani a klinikán?

hoa
hoa
 
 


Mire gondolsz? Én még csak jót hallottam róla, rengeteg külön forrásból.
Volt olyan, hogy az UH-ra beengedték a párotokat?

KépKép
KépKép
scullyx
 
 


Macskavati: vannak fix dokik, főleg az osztályvezetők(docens), de mindenki más máshová van fél évre beosztva(műtő, szülőszoba stb). Tehát aki ma a terhesambulanciát vezeti, az lehet, hogy szept.től a nőgyógyászati osztályt fogja. Ez tényleg jó, mert nem ássa el magát az ember egy helyen. Ugyan ezt csinálják a nővérek is. Jelenleg a szülésznők között van aki a a nőgyógyászati osztályon van. Bizonyos isőt mindenhol el kell tölteni bizonyos időnként. Kell a tanulást. Nálunk ezt komolyan veszik. Bár érződne a fizun is..
Hoa:Nem kell kórházi hálóinget hordani. Én a magam részéről csak amiatt tartom praktikusnak, mert így nem a tiéd lesz véres, tejes!Az első 1-2 nap legalább is.
73oktober
 
 


Scullyx: A kedvességével nincs is gond, különösen ha még kap ezt-azt. Sztem szakmailag akadnak hiányosságai. De lehet, hogy ez csak itteni pletyka. Ha te meg vagy vele elégedve - adj neki egy esélyt. Váltani sosem késő.
73oktober
 
 


Némely fiatal doki, lelkiismeretesebb a nagy öregeknél. Talán még nem fásult bele, hajtja a bizonyítási vágy és nem siklik át dolgokon, alaposabb. Nem sodorta magával a bürökrácia.
73oktober
 
 


Indra,
köszi a túlélési tanácsokat! Ha legközelebb bemegyek a klinikára viszek kaját meg olvasni valót. A várakozás engem nem zavar, a férjem nem is érti, mert ő már fél óra után majd felrobban!

Dóri,
Engem se zavarnak a plusz kilók, amíg még egészséges. 10 kilót simán megengedek magamnak, a lényeg, hogy a baba jól legyen. Ha éhes vagyok eszek, azt ami jól esik (szerencsére szeretem az egészséges kajákat). Csak csodálkoztam, hogy ilyen hamar látszik. De örülök is neki, és már várom, hogy egyértelmű legyen a be nem avatottaknak is!
Beke még nem válaszolt az e-mailemre, még várok
holnapig aztán megpróbálom felhívni újra.
katicuska
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: