[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
SOTE I.KLINIKA - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Katica,

szólj, ha bármi érdekel v. kérdésed van, Beke dr.-ral kapcsolatban. Hogy döntöttél mellette? Ajánlotta még vki?

Tegnap este megölt a vágy egy görög hamburgertálért, hagymakarikákkal. Nem akartak kihozni külön hagymát, csak más menűsorban. Könyörögtem, hogy terhes vagyok és ölni tudnék...Kiküldték...Kép
De nagyon fincsi a körtebefőtt lekvárral, kóstoltátok már? Vagy töltött káposzta csokifalatokkal. Elnézést.

Katus
Vendég
 


Katus,
ebben atopikban is többen ajánlottátok Beke doktort, de ami a legjobb, hogy egy doki is.
Urbancsek doki a 3. emeleten dolgozik, endokrinológia a szakterülete, szóval a problémás kismamák járnak hozzá teherbe esni. Persze nem úgy!!Kép
Szóval vele találkoztam, mert van egy közös ismerősünk a szomszédos transzplant klinikán, és ő is Beke dokit ajánlotta. Fel is hívom!

Zsuzsi,
bár nekem nincs tapasztalatom csaszival kapcs. de azért szorítok!

Katus,
érdekes dolgokat eszel, de biztos jól esik. Egy ismerősöm végig cukros-zsíros kenyeret evett, hízott is rendesen.
katicuska
 
 


Sziasztok


Dori
Hat az enyem doki mar oszesebb,de lehet hogy a hiu es nem cserelteti le a kepetKépKép
Most hallottam hogy a huga szult es komaba esett utana,O meg kulfoldon volt eppen,es sikerult valami speci dologgal meggyogyitani a par nap komabol.Nem szornyu hogy pont egy szulesz huga..
Marcus ugyesedik,gratulaKép
Hat Alex is tiszta zizi volt ma reggel,tuti hogy front erzekeny,el is kestem fel orat mert 45 percig hisztizett reggelKép Na ezt most pihenem itt a melobanKép

Katus
Nagyon nevettem a hagyma karikaidonKépKép
Nekem egyszer repulon volt ilyenem,hogy hanyingerem volt es akkoriban csak a tej tett jot.Persze mondta noci hogy nincs mar.En meg mondtam hogy az lehetetlen mert terhes vagyok es meghalok egy poharertKépHat 2 percen belul mar ittamKépKép
Etel kombinacioid nem semmikKépKép

Egyebkent van albumunk csak regi kepekkel:
Kataa Alexanderja cimen megtalaljatok,este igerem frissitem.

Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 

 
 

Szasztok,

cak ne kiabáljuk el a dolgot,ma már 2x tojt a PELUSBA!Kép
De mindegy,már írtam,hogy nem erőltetem...


Katus,
jó étvágyat ezekhez a finomságokhoz!
Kép

Katica,nem a Molitorisz Dani volt az???

Kata,
hát ja,lehet ,hogy hiú...Kép
Történet nem semmi a dokid húgával kapcsolatban,de még jó,hogy happy a vége!
Albumot minnyá meglesem!!!
Ezek nem csak reggel ,egész nap zizik!
Még nem alszanak,most megyek és rájuk parancsolok..

Dóri
angelheart
 
 


ALSZANAK!!!!Kép
De mivel idő jó,de. kint voltunk,így most befejezem a házimeló 2. felvonását.
Kópé,
nálunk is az utólag bejelentés a gyakoribb,ígyhát nagyon örül a fejem,ha néha bejelenti a dolgot.Két hónap meg szinte semmi-szerintem.
Tényleg,nálatok volt/van féltékenység??
Nagggyon hisztizik egy gyerek azutcán,ide hallom...
Na,szasztok!

Dóri
angelheart
 
 


Dóri,
Kire gondolsz?
Ha a transzplantos dokira akkor Langer Róbert...
katicuska
 
 


Katica,
igen dokira,de őt is ismerem...Bekénél szült a felesége?Vagy kb.évfolyamtársak lehettek az egyetemen.Csípem a Langert...jó laza.
angelheart
 
 


Megint szar az idő...Kép,lehet jönni a gép elé Csajok!
angelheart
 
 


Lányok!
Lenne pár kérdésem.
Úgy tudom, hogy minden szoba rooming-in, de azt mondta valaki, hogy ennek ellenére elviszik a babát éjszakára, meg pl. ha látogatók jönnek hozzám. Ez tényleg így van?
És hogyan lehet megmutatni a babát a látogatóknak? Ki szabad vinni a folyosóra?

A másik, hogy többen ajánlották szülés utánra a tena betétet, meg a hálós bugyit. Ebből mennyit érdemes beszerezni majd?

Jajj, én már olyan kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz!

Katica!
Örülök, hogy rendeződtek a dolgok. Úgy látom neked végül jobban sült el, mint annak idején nekem Kép

hoa
hoa
 
 


Hoa,
Első éjjel, ha kéred elviszik a babát, (császárnál amíg az intenzíven vagy + utána éjjel) Amíg az ember elintézne ezt-azt fürdés, vizsgálat stb, be lehet adni az őrzőbe fél-egy órára.

A látogatók elvileg nem léphetnek be a kórterembe, de mivel érthető módon látni akarják a babát, ez többnyire a huzatos és zsúfolt folyósón történik (kis sapit vigyél be neki!). Bármilyen jó is a klinika, ez a probléma nem megoldott egyelőre Kép

Én 3 Tena bugyit vittem, meg egy csomag betétet vettem, azt el is használtam, no nem mind a kórházban, de utána sem ártott.

Mikorra várható? (Most nem volt időm végigolvasni)


Kópé
Vendég
 


Dóri,
Hát Langer Robi nekem nem tűni olyan lazának, de lehet, hogy csak azért mert én otthon szoktam vele találkozni (én vagyok a bébiszitterük)
Mindhárom gyerekük külföldön született.
Ja és a felesége egy tündér!

Hoa,
hát én is örülök,hogy halad a dolog, de már szívesen tartanék ott, ahol te!
katicuska
 
 


Kópé!

December 14-re vagyok kiírva. Így, hogy közeledik az ősz, már egyre izgatottabb vagyok, bár még elég sok van vissza. Még 2 hónapot dolgozom, aztán elmegyek táppénzre és csak fészekrakás lesz (remélhetőleg költözéssel). Most, hogy így belegondolok, 2 hónap nagyon sok Kép
A kórházi csomagot mikor illik összepakolni?

Ja, és még egy kérdés. A dokin és szülésznőn kívül kinek szokás még adni valamit? Nővérek, csecsemősök...?

Katica!
El sem hiszed, de nagyon gyorsan telik az idő! Gondolom akik már kezükben tartják a csemetéket, visszagondolva ripsz-ropsz elszaladt ez az időszak.

Nektek volt valami elképzelésetek a szülésről? És mennyire jött össze?
Én nagyon szeretnék minél kevesebb beavatkozással szülni. Persze beöntés meg borotválás legyen, mert az úgyis "kötelező". A gátmetszésről nem tudom mit gondoljak. Először nagyon ellene voltam, aztán többen mondták, hogy nem vészes, és talán hosszútávon jobban jár az ember, ha felvágják.
A fájdalomcsillapítást hacsak lehet, elkerülném.
Ha nem vagyok túl indiszkrét, megosztanátok a tapasztalatotokat velünk?

hoa
hoa
 
 


Hoa,
utánanéztem a szüléssel kapcs. dolgoknak, és megtudtam, hogy a beöntés, borotválás nem kötelező, van, ahol nem csinálják, csak indokolt esetben (nem tudom hol).
Egyébként nekem azt tanácsolták, csináljam meg otthon a borotválást, ha a pocaktól nem tudod, kérdezd meg a párodat, hogy elvállalja-e. Még mindig jobb, mint kórházban... Persze ha váratlanul megindul a szülés, akkor ez nem megoldható. Elvileg a gátmetszést is csak akkor csinálják, ha másképp nem megy, sok baba anélkül is kifér. Bár én még nem szültem, ezért is néztem utána a neten. Nem tudom, mi igaz ebből a SOTEra.
Talán az a legjobb, ha írsz egy listát arról amit tudni szeretnél és mindent megkérdezel a dokidtól. Nekem is van már, jó hosszú lista Kép
katicuska
 
 


Hoa, Katica,
mi igaz ebből a Sotéra? Röviden: semmi! Nekem még a tervezett császár előtt is borotváltak, máig sem értem miért... Kép

Én is mindenféle beavatkozástól mentesen szerettem volna szülni, aztán a műtőben altatásban fejeztük be, úgyhogy nem pont úgy jött össze,ahogy képzeltem, de pont azért jó hely a klinika, mert gyorsan közbe tudnak avatkozni, ha bármi gond lenne. És mindig van benn egy tucatnyi doki, nem úgy mint máshol, ahol egy-egy orvos van ügyeletben, aztán vagy ráér vagy sem.

Nem tudom a többi gyakorló anyuka hogy van vele, de ezek a kérdések (borotválás, beöntés, bordásfal, infúzió) csak előtte érdekelnek, utólag ezek lényegtelenné válnak. A "lényeg" ott bömböl majd a kezedben Kép Legalábbis én így voltam vele...

A csecsemősökről, szülőszobáról korábban már kimerítően értekeztünk, érdemes elovasnotok!

üdv,

Kópé
Vendég
 


Szisztok,

Hoa ,én bent 2 csomi Tena betétet használtam el.De ha burokrepedéssel indul a dolog,akkor számolni kell plusz egy csomit a szülőszobára...,elsőnél nekem így volt.
Mi is kint ültünk a padon,meg mindenki,nem szóltak.de tényleg vigyázni kell a babusokra.
Én Dec.16.-án szültem Botit!Kép
Csomagot én már elég korán ,kb a 30. hét körül összepakoltam,mert akkor már mindegy,akármi van gáz,úgyis befektetnek,esetleg még szülsz is.Biztos,ami biztos,én nem szeretek semmit az uccsó pill.-ra hagyni.
Nekem sok dolgom nem volt a csecsemősőkkel sem,de a gyerm.ágyas nővérkékkel sem,sza ők nem is kaptak semmit.Ha segítenek,akkor okés,de ez annyira nem jellemző a csecs.-re.
Én eü.-is révén láttam jó pár szülést,de fingom sem volt,milyen lehet aktívan csinálni,mindig csak passzív résztvevő voltam.Imádtam szüléseken részt venni,csodálatos dolog!
Marcival izgatottan,fájások nélkül,repedt burokkal,tele kiváncsisággal,jó kedvvel mntem szülni.Botival azért már más volt...Tudta az ember ,mire számíthat,és vele ráadásul kemény fájásokkal indult a dolog.
Én a fájd.cs.-sal úgy voltam,hogy ha nem bírom,akkor jöhet.Jött is és jó volt!És sokat gyorsított a dolgon.Boti viszont viharos gyorsasággal jött kifelé,tehát ott idő sem volt rá.Kibírtam,de vele kevesebb,mint a fele időt vajúdtam,mint a bátyjával.
Engem Ria borotvált,és én nem is akartam,hogy itthon Gábor,hiszen csinálja az,aki naponta ezzel foglalkozik,ő tudja mennyire kell,stb...
Beöntés" jól esett",mert végig iszonyatosan székrekedéses voltam,már 2 kilóval könnyebb lettem utána.Egyébként a klinikán mind a kettőhöz ragaszkodnak,és igazuk van,csupán adnak a higiéniára...Ha nem kérsz,azt írásban rögzítik a kórlapodban.
Gátmetszés:ha kell,akkor vágnak.Ez így korrekt.De megadják a lehetőségét,hogy gátvédelemmel szülhessél.Igaz Katus??Nekem kellett,de nem volt vele semmi gondom,hála Istennek és a dokinak.

Katica,értem.Asszonkát nem ismerem.Langerrel nem rossz dolgozni,bár nem egy szószátyár valaki...
És tényleg!Mikor ő Transzplantra jött,akkor elötte valahol sokáig voltak külföldön.Talán Németo.??!De mindegy.

Kópé,ez így igaz,a lényeg ott bömböl,és azóta is...Kép

Kataa,nincsenek friss képek!!!
De arégik arik!
Alex milyen nagy lett már!
Ja,Neked jobb a frufru nélküli séró!Kép

Dóri
angelheart
 
 


Zsuzsi,Neked ment mail!Megkaptad??

Hajpi,nem tudom olvasgatsz-e még erre,de nem tudok válaszolni,mert én lüke kitöröltem a címedet!!!

Dóri
angelheart
 
 


Zsuzsi,Neked ment mail!Megkaptad??

Hajpi,nem tudom olvasgatsz-e még erre,de nem tudok válaszolni,mert én lüke kitöröltem a címedet!!!

Dóri
angelheart
 
 


Dóri, jó ez a kis ábra, hol találod ezeket? KépNagyon jellemző, ma kb ezt játszuk Anikóval, aki egyébként elképesztően jó gyerek, de ma valahogy nem megy neki.

Kópé
Vendég
 


TITOK!!!!
angelheart
 
 


Áh,nem az!
Néha bekukk más topikokba,és akkor onnan elment ,jobb egérgomb a kis képre,és kép mentése másként!
angelheart
 
 


Akkor ez egyszerűbb, mint gondoltam! Úgy hittem, hogy ilyenek össze vannak gyűjtve valahol!

K.
Vendég
 


Kópé,

de Téged feljebb borotváltak,nem?
Azt tartom logikusnak,mert ha egy szőrszál ne adj' Isten belekerül a hasba...Kép
angelheart
 
 


Feljebb is, de lenn is, amúgy szárazon, brrr.... Ami azt illeti kellemetlenebb volt mint a műtét! Kép Na jó, ez nem igaz!

Igazad lenne, ha alaposan megcsinálták volna, de ennek így tessék-lássék nem sok értelme volt.

Mindegy, végül is ez volt a legkevesebb, ez az egész borotválás dolog engem nem nagyon aggasztott az elsőnél sem, pedig tudom, hogy ez sokakat negyon kiakaszt, ugyanúgy mint a beöntés. Mintha erről szólna a szülés.
Vendég
 


El tudom képzelni, hogy abban a helyzetben nem a borotva meg a beöntés a legfontosabb. Gondolom én inkább az előttem álló feladatra fogok koncentrálni.
Dóri, te honnan ismered Langer dokit?
Egyébként sokáig Heidelbergben voltak, a 2 nagyobb ot született, aztán jött az USA, így a 3-ik Houstonban.
katicuska
 
 


Sziasztok!

Új vasgyok még itt, de régóta csemegézek az oldalon. Én a Klinikán dolgozom, ha bármi kérdésetek van szívesen válaszolok - főként ha újszülöttekkel kapcsolatban gyűjtötök infókat. Azért gondoltam arra, hogy segítek, mert úgy látom sok a téves információ.
73oktober
 
 


Szia Katinka!

Idén Jan.-ban Nálad voltunk hallásvizsgálaton!Kép

Dóri
angelheart
 
 


Katica,

Transzplant. Klinikáról ismerem.
angelheart
 
 


Dori
Tudom-tudom,de most apa elutazott a heten es egyedul ezzel a kis kopeval nem egyszeru,estere hulla vagyok nincs erom a kepekhez.Az irashoz van,erdekesKépKép
Ziziseg elmult szerencsre,ma egy angyalKép
Engem vegig borotvaltak,nem csak fent.

Hoa
A csajok mar leirtak a nagyjat.Tenyleg rossz aez folyosos rendszer,de ez vanKép
Nekem eleg volt ossz 1 Tena betet es 2 halos bugyi.Ennel jobb talalmany keves van ilyenkor,mert nem szorit seholKép
En adtam csomagot az intenzives novereknek,mert megerdemeltekKépJa es a legkedvesebb ccsecsmosnek is penzt,de nem sokat,mert o legalabb segitett.
Csomagot 35.,heten raktam ossze,de jol jott mert a 38-an mar szutunkKép

Katicuska
Elvezd ki a babassagot,nem eri meg surgetni az idot.En ugy de ugy imadtam terhesnek lenniKépRemelem a kovetkezo jovore is ilyen sima leszKép
Nekem progi csaszar volt,tehat elvaras az nem ,de jobban jott hogy magatol indult meg,mert igy megvolt az izgi reszeKép
Engem is borotvaltak,de nem szarazon,vizesenKépBeontes nem voltKépKépKerdeztek voltam-e wc-n,omndtam igen (tegnap)Nem eroltettek.gondolom a csaszar miatt.

Kope
MEgfogalmazasod talaloKépKépMinden mellekes csak legyen egy edesen szuszogo,egeszseges gyerek a kezedben.Aztan edesen is fog szuszogni,de az elejen inkabb ejjeleket bombolniKépKép

Katinka
De jo hogy valaki olvas onnan is minketKépKép
Hat engem az orokos vesszoparipam erdekel(vegulis a kisbabaval kapcsolatosKép a szopi.Miert nem segitenek eleget es hatekonyan a csecsemos noverek???Vagy ha kevesen vannak,miert nem lehet tobbet alkalmazni???Nagyon szeretnek ujra majd itt szulni,de az egesz hercehurca a szopi korul elriaszt,mert tudom hogy megint egyedul leszek a gondjaimmal....

Jo hetveget nektekKép
Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Hoa
Lehet felrertheto voltam, szoval 1 csomag Tena betetKép

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!

Dóri!

Megkaptam az emailedet, köszi, csak még nem igazán volt időm válaszolni! Hírtelen rengeteg elintéznivaló jött össze! Párom munkakeresése (én is nézem neki a melókat), lakásajtó megjavíttatása, fodrász, mosás, takarítás, főzés, Martinnal is kell foglalkoznom, megvettem a korházba való "szükséges kellékeket" stb). Hulla fáradt voltam, ezért nem tudtam még válaszolni, de nagyon örültem annak, hogy írtál nekem!

Engem a borotválás nem igazán aggaszt, csak attól tartok egy kicsit, nehogy megvágjanak - a másik heg miatt. A beötnés kellemetlenebb, főleg, ha messzi van a wc, de kell!

Skála_kópé!

Van egy olyan weboldal, hogy : www.cheesebuerger.de images
itt találsz jópofa figurákat! Egyébként én is egy másik topikból szedtem a címet, és találtam rajta jó dolgokat!

Katinka (73október)

Akkor mi lehet, hogy találkozni fogunk jövő héten, mert akkor kell majd befeküdnöm. A dokim azt mondta, hogy vagy pénteken vagy hétfőn meglesz a kisfiam (császározni fognak). Remélem találkozunk!
Azért szívesen vennénk (gondolom titeket is érdekel, lányok), ha elmondanád nekünk, mik voltak a téves infók, és mi is a valóság! Engem nagyon érdekel, hiszen már nincs sok hátra az itthon létből, és jó lenne tudni, mire is számíthatok! Azért nem teszek fel konkrét kérdéseket, mert minden érdekel! Megköszönöm csak a segítségedet!

sziasztok
kormosmzs
 
 


Kataa!

A progi császinál, hogy zajlott a dolog? Előző nap befektettek, hajnalban felkeltettek a vizsgálatok miatt és 9-10 tájékában lett volna a műtét, vagy neked még jóval előbb beindúlt a szülés, minthogy mindezt megtudtad volna?

Zsuzsa
kormosmzs
 
 


Zsuzsa
Nekem a 38.heten magatol indult meg Alex,de mar megvolt az idopont(egy penteki nap,amikor be kellett volna fekudnom,hetvegere kijohettem volna es vasarnap este vissza,majd hetfon a mutet).Ehelyett elotte kedden bementem othonrol,akkor vizsgalat,felvetel a szuloszobara,borotvalas,ctg egy darabig es mar vittek is a mutobe.
9-kor nidultam el otthonrol,es 11.44-kor mar ott sirt Alex apa kezebenKépKép
A proginal azt tudom hogy reggel kel mar a szuloszobara menni,es idopontra vannak a mutetek.

kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Zsuzsi,

amikor én egy hetet bent feküdtem terhesosztályon,akkor a tervezett csaszisokat hajnalban kezdték előkészíteni(beöntés,borotválás,CTG,infúzió...),aztán,amikorra ki volt írva időpontra az illető,jött a műtősfiú és lekísérte a műtőbe(vagy fel...).Ált. Apukák is mindig mentek,kamerával,fényk.géppel...
Kópé gondolom elötte nap befeküdt, Õ pontosabban tudja...Kép

Dóri
angelheart
 
 


Zsuzsi,

Igen, ahogy leírták előttem is, a prog császárnál előtte való nap be kellett feküdni. Ez nálam úgy zajlott, hogy pénteken felvétel, belgyógyászati vizsgálat, stb, majd haza kb 2 körül, (tehát egy szokványos klinikai nap), majd vasárnap 6 körül be, akkor már sem enni, sem inni nem volt szabad, ill. inni este 8ig lehetett. Másnap 7 körül, előkészítés, infúzió stb. nekem 9-re volt a műtét kiírva, f9-től a műtőben vacakoltak rajtam (mindenféle kellékeket felragaszgattak rám, aneszt előkészítés stb (erről majd a DóriKép),) 9-re már ott feküdtem "kikötve" 9.13-ra kinn volt a baba.

Felkelteni nem kellett hajnalban, valahogy magamtól felébredtem, nem is tudom miért Kép.

Kópé
Vendég
 


Sziasztok!

Köszi az infókat! Most már csak be kell mennem a babámért, hiszen mindent leírtatok nekem! A műtéttől akár már el is köszönhetek! Mindent tudok, csak még egy kérdés! Az ok, hogy lekötik a lábamat, (ez természetes), de mind a két kezemet lekötik majd, vagy kérhetem azt, hogy legalább az egyik kezem legyen szabad? Jó lenne, ha nem kötnék le mind a két kezemet, mert az számomra eléggé fusztráló lenne! Akkor rámjön a köhögőgörcs, tutira meg kell vakarnom az orromat, viszketni fog a szemem, stb.

Most elég szép idő van. Van valami jó programotok? Kertesházban laktok, vagy panelban? Én panelban, Csepelen! Ti merre felé vagytok?

Üdv: Zsuzsa
kormosmzs
 
 


Zsuzsi,

Jaj, ne érts félre!
Nem úgy kötözik ki az embert, hogy bárhova is odaszíjaznák, mint valami szado-mazó jelenetben Kép, hanem, a két lábadat eleve nem érzed majd, meg sem tudod mozdítani, úgyhogy azt ők elhelyezik.

Ami a karjaidat illeti, az egyikben lesz az infúzió, tehát nem nagyon fogod tudni használni, de a másik azért szabadon van. (ha jól emlékszem a bal kezem volt az) Amikor a babát odateszik egy kicsit a mellkaodra, a szabad kezeddel meg tudod simogatni, meg akár orrot is vakarhatsz, de szerintem nem fogsz ilyesmivel foglalkozni azokban a percekben Kép. Szóval sok mozgási lehetőséged nem lesz, de azért amennyi kell, annyi igen. A kikötözik szót erre értettem, a sok csőre, meg erre a helyzetre. Kép

Kópé
Vendég
 


Szia Skála_kópé!

Most kissé megnyugtattál, hogy az egyik kezem szabad lesz! Persze, hogy én sem szado-mazo-ra gondoltam, de azt tudnod kell, hogy most nagyon jót nevettem, amikor olvastam a válaszod! A képzelőerőm nagyon jó, úgyhogy gondolhatod, máris láttam magamat a szituban, ami eléggé murisnak hatott! Ha eszembe jut műtét közben (ami nálam könnyen előfordúlhat), röhögögörcsöt fogok kapni!
Remélem hamar túlleszünk a dolgon! Talán 20-30 perc az egész?! Már annyira várom a találkát a kisfiammal, viszont nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon fog hiányozni az én kis Martinkám!

Zsuzsa
kormosmzs
 
 


Sziasztok!

Valaki érdeklődött a Beke doktor után! Nos én a barátnőm ajánlására kerültem hozzá, amit egyáltalán nem bántam meg. Bár jó pár órát töltöttem el a klinikán arra várva, hogy bekerüljek végre hozzá, de megérte.
2005. június 21-én 15.10 perckor megszületett a fiam, akit ő segített a világra. Na és persze a szülésnő, aki nem volt fogadott, Barbarának hívják és nagyon aranyos volt velünk.
A szokásos CTG vizsgálatra indultunk volna, amikor zuhanyzás után elfolyt a magzatvizem, ez reggel 8-kor történt, 20 perc múlva már jött is az első fájás és mire beértünk a kórházba, addigra már 10 percesek voltak. Azt hittem, hogy a dokim nincs bent, de kellemesen csalódtam, amikor belépett a vizsgálóba, nekem ez nagy megkönnyebbülés volt, főleg, hogy nem kellett berendelni sehonnan. A szülés alatt igen meglepődtam, hogy tud ő hangosan is kiabálni, mert amíg a terhesgondozásra jártam, mindig olyan halk volt, néha nem is értettem, hogy mit mond.Kép))
Szóval a következő gyermekemet is nála szeretném szülni, azért, mert nem kellett csalódnom benne, nem a pénz motíválja, megbízható és bármilyen kérdésem volt, még ha bugyutának tűnt is, normálisan válaszolt rá.
Én mindenkinek csak ajánlani tudom őt!
Mellékelek egy képet az én szemem fényéről, akit a Beke doktor közreműködésével szültem meg!

Indra Kép
indra
 
 


Zsuzsi,
valóban nem kötöznek ki.
De az is igaz,hogy lábtartós szülések vannak a klinikán,és AKKOR SEM KÖTÖZIK KI A LÁBAKAT!!Sokan olyan naívak,hogy azt hiszik ez mindenhol,ahol lábtartó van,így megy.Meg kell mondanom,hogy nekem nagyon sokat segített a lábtartó.Én nem hiszem,hogy még arra is tudtam volna figyelni,hogy a lábaimat jól felhúzzam.Így is a botinál Ria többször rám szólt,hogy ne emeljem fel a fenekemet,pedig akaratlanul emeltem...
Szóval,ne izgulj Zsuzsi,ez nem szadizmus,"csak" császár lesz!
Oké,érthető,hogy sok a dolgod,csak ha ráérsz,akkor írj.

Indra,

üdv. itt nálunk!Örülök,hogy Neked is szép emlékek maradtak a szülésedről.
Én Beke dokit csak látásból ismerem,két ismerősöm szült nála,max. elégedettek voltak vele ők is.Nekem olyan "úriembernek" tűnik,külsőre.
Babád tündéri!Neme,neve???
Barbarát én azt hiszem ismerem,picurit olyan duckó,és alacsony??

Dóri
angelheart
 
 


Sziasztok!

Most végre ráérek, pihenés képpen úgy döntöttem ideülök a géphez! Azért kérdeztem a kikötözést, mert engem a Martin születésekor kikötöztek (lábaimat és a kezemet is), pedig akkor is császár volt! Persze ez nem itt a klinikán történt!

Kép

Még most is alig hiszem el, hogy még egy fiam lesz!
Tényleg, Dóri!
Amikor hazamentél a korházból, milyennek láttad az első gyermekedet? Nem érzékelted úgy, mintha hírtelen megnőtt volna? Ha pénteken mégsem lesz meg a picúr, akkor még aznap vagy szombaton írok nektek! Abból rögvest tudni fogjátok, hogy hétfő lesz a nagy nap!

Kép

Szombat este lementünk a Dunapartra sétálni. Martin teljesen bezsongott a kacsáktól, én viszont nem annyira lelkesedtem, amikor megláttam, hogy patkányok rohangálnak a part közelében! Szegénykém nagyon elfáradt, mert előtte fociztunk egy kicsit, azaz a fiam és az apja. Úgy fut, hogy az egyik kezét maga mellett lóbálja, a másikat pedig közvetlenül maga mellett tartja. Olyan furán néz így ki, de igyekszik gyorsabb lenni az apjánál! Másfél éves létére rengeteget tud futni! Én a felére sem lennék képes.

Ti mi mindent csináltatok tegnap? A ti párotok szokott főzni? Képzeljétek, isteni lasagne-t csinált a párom! Imádom, ha főz! Én nem szeretek főzni, de enni is ritkán eszek jóízűen, bár ez az alakomon nem igazán látszik. A párom viszont imád főzni és enni is. A fiam szintén imád enni! Vajon Albert milyn lesz?

Kép

Üdv az újjaknak!
Később még írok! Zsuzsa
kormosmzs
 
 


Sziasztok!

Azt hittem, hogy már fent voltatok a neten, de látom, hogy senki, rajtam kívűl!
Találtam egy pár jópofa képet a topikok között! Ha érdekel benneteket, szívesen felteszek egy párat! Íme, egy kis ízelítő:
KépKép
KépKép
KépKép
KépKép
Ennyi most! Megyek aludni! sziasztok!

Zsuzsa
kormosmzs
 
 


Indra!

Nekem is az volt a benyomásom, ogy mennyire jó, hogy szülés alatt Beke dr. maximálisan határozott, terhesgondozás alatt meg kedvesen segítőkész. Miért kellett megemelnie a hangját?

Katinka,

engem is érdekel, hogy mi a téves info, vagy esetleg mit látunk helytelenül. Komolyan, sértődés nélkül!Kép

Zsuzsi,

mizujs? Mikor mész a klinikára? Jól emlékszem, pénteken esetleg műtét?


Dóri,

Ti Zuglóban laktok, vagy összekevertema helyszíneket?

Katus
Vendég
 


Zsuzsi,

nem, nem éreztem úgy,hogy Marci már nagy fiú lett,csak és kizárólag termetre.De ő is ugyanolyan kis babus volt még,és jobban bújt,meg állandóan vetette fel magát.Hányszor vonultam végig a lakásban mind a két karomban gyerekkel...Mostmár nagyon közeleg kis Albi napja!

Katus,

majdnem Zugló,kicsit kijjebb,Újpalota,teljesen a város széle.
Veletek mizujs??
Kaja ügy: Boti a kis koldus,egyik du. nem volt hajlandó pépeset enni,és kikuncsorogta a párizsis kenyeret uzsira.Sikerült is fél szelet kenyérrel(belseje) és egy szelet párizsival jóllaknia.Egyre kevésbé igényli a turmixolást-nagy örömömre.


Dóri
angelheart
 
 


Katus,

Mi lakunk Zuglóban... Kép

Zsuzsa,

Mikor hazajöttünk a picivel, én is úgy láttam, mintha a "nagy" tényleg hihetetlenül megnőtt volna. Nagyon furcsa érzés volt, addig mégiscsak ő volt a baba, akkor meg valahogy olyan más lettt... De aztán hamar helyreálltak a dolgok, de ettől függetlenül is valahogy az elmúlt 3 hónapban olyan nagyfiús lett. Bár ő nagyobb is mint a Martin, ha jól emlékszem, most nem olvastam vissza.

Kópé
Vendég
 


Lányok,

Köszi a kimerítő válaszokat! Kép
Azt tudtam, hogy a klinikán nem mindig válogathat az ember az alternatívák között.
A beöntés tényleg hasznos dolog, és szerintem nem olyan borzasztó (volt már benne részem).

Katica,
Ajánlom Ádám Zsolt könyvét (FelkéSZÜLÉS, vigyázz, mozgás!). Szerintem jól tükrözi a klinika állásfoglalását az egyes elméletekről és gyakorlatokról. Ezen felül kellőképpen szakszerű, mégis érthetően fogalmaz.
Nagyobb könyvesboltokban lehet kapni, de szívesen kölcsönadom.

hoa
hoa
 
 


Kópé,
tudtam, hogy vki zuglói...Októbertől én is az leszek megint szülésig, odaköltözünk, hogy közelebb legyünk a klinikához. Tiszta para vagyok, hogy Lizával mi lesz, amíg bent leszek. Dilisanya. Pedig biztonságban van, nagyival + apukájával, mégis izgulok. Meg még mindig a klinikára való beérés-téma aggaszt.

Dóri, tudom, hogy utólag máshogy fogom látni, de ez a bizonytalanság az agyamra mászott. És a hasam meg egyszerűen hatalmas, pedig még csak 32 hetes vagyok. Vicc.
Liza finnyáskodik, nem eszi a kajákat (tegnap töltött paprika belseje, azelőtt paprikás krumpli) pépesítve, arca elé tartja a kezét, kukucskál és vigyorog. Kaját ellöki. De ugyanazt a mi tányérunkból kikönyörgi...Õ is szendvicsezik reggel, de ha nem adok neki tápszert is, akkor szomjan hal, mert inni sem nagyon hajlandó.

Zsuzsi
a tesóm nemrég szült, 2 hónapig körházban voltak, és amikor meglátta Lizát, majdnem elájult, hogy MEKKORA A FEJE!!!Pedig normális, csak a kicsi babához képest...Hát igen, amikor én is ölembe vettem a kisfiát, egyszerűen nem éreztem súlyt, annyira máshoz vagyok már szokva!!!

Katus
Vendég
 


Sziasztok!
Bocsi, hogy nem írtam eddig, de csak ma kerültem gép közelbe.Ami a csecsemős részleget illeti, higyjétek el tényleg nagyon nagy a nyomás rajtuk. örökös gond a létszám. jelentkező nincs. Hiába van néha sok tanulónővér, mindenki más szakmát választ a végén. Egyetemi szinten korlátozzák, hogy melyik osztályon hány alkalmazott lehet, mennyit tud az egyetem fizetni. Ördögi kőr.
Ehhez képest rengeteg a szülés, rengeteg a csecsemő. Nagyon nehéz ennyi édesanyához alkalmaztkodni. Higyjétek el, hogy frissen szült nőnél nincs rosszsabb. Hihetetlen érzékeny, türelmetlen és túlaggódó. Magam is jártam már ebben a cipőben ismerem. Nagyon kell vigyázni, hogy hogyan is fogalmazunk meg dolgokat mert általában sirás a reakció. Én most itt csak a magam munkakörére gondolok.
Tehát a csecsemősök inkább azt szeretik, ha kérdeztek. Nagyon sok olyan példa is van, hogy ők elkezdik mondani, majd az anyuka ezt sértésnek veszi, hiszen ő már szült és mindent tud. Higyjétek el hogy nincs senkire ráírva, hogy kinek milyen és mennyi információra van szüksége. Ezért jobb ha kérdeztek. A nővérek is sokfélék, úgy ahogy ti. Biztatni tudlak benneteket, hogy a főnővérhez forduljatok, de mindenki segít.
73oktober
 
 


Még csak annyit, hogy a klinika egy hihetetlen nagyüzem. Mindenféle problémás eset itt csapódik le. Ehhez képest nekünk bizonyos szabályok szerint kell dolgoznunk/tartanunk magunkat. Arra sajnos kevés idő jut, hogy mindenkire megfelelően figyeljük. De igyekszünk, higyjétek el. A mindenkori létszám(dolgozói) ellenére is próbálunk megfelelő szakellátást nyújtani.
73oktober
 
 


73 október,

Biztosan igaz amit leírtál (létszámgondok, érzékeny anyukák). és a főnővér tényleg segítőkész, de pont ezért kellene valahogy különbséget tenniük kezdő és nem kezdő anyukák között, hogy az ne forduljon elő, hogy pl. 2 elsőgyerekes anyuka van a szobában, ahova max. azért nyitottak be, hogy elvigyék fürdetni a gyereket (vagy valamilyen vizsgálatra stb.), vagy berakták a pelusokat. Ez meg az én személyes tapasztalatom volt az elsőnél. A másodiknál már én sem hiányoltam a segítséget, jól elboldogultam, de az elsőnél jól esett volna, ha nem úgy érzem magam, mint egy hülye, ahogy ott ácsorgok a csecsemősök szobája előtt, hogy valakitől valamit megkérdezzek, amire többnyire kissé kioktató volt a válasz. (Elismerem, ezekben az érzésekben benne volt az első gyerek születésével járó stressz és érzékenység is) A másodiknál már nem kérdeztem...

Ha egészen visszaolvasol, kiderül, hogy általában mindenki elégedett a hozzáállással, akár az intenzíven, akár a t. gondozáson, és bár erről nem esett annyi szó, de szerintem a Te hozzáállásoddal is maximálisan elégedettek lehettünk, de a csecsemősöknél egy-két kivételtől eltekintve én ezt nem így gondolom.

Kópé
Vendég
 


Először is bocsika mindenkitöl, hogy kitöröltem a nevem. Tudjátok jobb a békesség.
Kópé! Ehhez nem tudok érdemben hozzászólni. Vannak, voltak, lesznek is ilyen nővérek. Én továbbra is csak azt mondhatom, hogy akinek szükséges a segítség az szóljon a nővérenk, hogy mutasson meg ezt-azt.
Egyébként nem haragszom meg semmiért, én szeretem a munkám, ezért is látogattam el erre az oldalra. Érdekel az emberek véleménye.
Tudod, úgy lenne az igazi, ha mindenki kipróbálná a másik oldalt is.
Ez igaz mindenfajta munkakörre. Nekem pl. az Önkormányzattal vannak hasonló gondjaim (nem segítenek, hiába kérek tőlük tanácsot), de valahogy megszoktuk, hogy az egészségügyet vesszük célba mostanság.
73oktober
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: