A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Lavy!Kép

hajnalt@gomortel.hu

Csak futábban néztem be, most jöttem a belgyógyásztól, de már mennem is kell! Este majd még mesélek!!
Lavy addig írjál!!!
nikosz

Hajnesz Kép
Szerintem cérna Kép
A selyemhernyóknál is úgy van nem? Kép

wish

WishKép
Feladom...KépKépKép
hajnesz

Sziasztok csajok!!!
HÚúú, de jó lehetett a tali!!!KépKép LEgközelebb nem maradhatok ki!!!!- a képeket én sem tudom megnyitni! Azt írja ki, hgoy Error...

Nálunk is szuper volt a tali, tök jó idő volt! Egy tó mellett sütögettük a pecsenyénket, aztán pont mikor összepakoltuk a cuccot, elkedtett esni az esőőőKép
Egyébként nem vagyok jó passzban, pedig a genetikaira is rákérdeztünk telefonon, mert mára sem érkezett meg.: és negatív. Ill. hétvégén a homeos dokibaráttal is beszéltem és kezdjük a követekező szert már a hét vége felé. Úgyhogy azért lépegetünk előre.
De a sulihelyzet még mindig bizonytalan, a gyerekek egyre kevésbé elviselhetőek. Szerdán kezdődik az érettségi. Úgyhogy nem nagyon tudok majd jönni.
Befizettük legalább az utazást, ez vigasztal.
RoxiKépKép A szerda már itt van nagyon.... kértél altatást??
WishKép NEm választoltál, már a múltkor hiányoltam a huncutomat. Valamit elrontottam?? Miért vetted le???? Úgy elszomorodtam...

....

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

WishKépKép A Te képeidet viszont meg tudtam nyitni!!! MOst már legalább tudom, hogy kik is vagytok, tök furcsa.
Hát ez a két kutya annyira elbűvölő és szeretetre méltó, már csak a mi hatalmas, böhönc, mamlasz berni pásztorunk hiányzott volna onnan.
Szóval, most már sokszorosan is irigykedem, hogy nem voltam ott....Kép
anna

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Szasztok,
Megnéztem az összes képet.
Nagyon állat, Hajnesz te tényleg nem bírtál betelni a kis pitbullokkal. CSajok nem tudom milyennek képzeltelek benneteket, az igazat megvallva nem is képzeltelek el benneteket, szóval nekem bejöttetek. A pesti talira feltétlen megyünk, sajnos a kutyákról le kell gondolom akkor mondanom. Külön köszönöm a simiátadást a simizőknek, Keksznek és Rágcsának a simitűrést.

Roxálkám, Nyomassad a húst, remélem a blökik is dobtak Neked egy-két falatot.

Lkt,
Kösz, hogy megetteted a csajokat.Remélem rendesen fogyasztottak, és nagyon remélem sikeresen zárul ez a hónap Nektek.

Madaran,
Hidd el Tunézia gyógyír lesz minden sebedre, csak tarts ki még egy kicsit. Helyettem is áztasd a tested.

FArkasok J

Kép
farkasok

Anna Kép
De válaszoltam, vagy csak akartam? No mindegy. Szóval ez olyan kis huncut, már én sem bírok vele, nem fogad szót és valahova elcsavargott. Lehet, hogy elindult már hozzátok, azért nincs ott? Kép

Judit Kép
Én elképzeltelek, de ma is olyan más voltál.... Ebben a felsőben még nem láttalak Kép

Wish

wish

Roxal! Mondtam én, hogy nem lesz itt vizsgázás...Szerintem a 4-ből 3 biztosan jó lesz, de még az is lehet, hogy a kisebbek is elérik a leszívahtó méretet időközben, még van rá 1,5 napjukKépHajrá kicsik!!KépKép

Lányok! Tényleg menjetek bele Hajnesz profiljába, onnan megnyithatóak a képek.
Hajnesz!Tök jók a képeid, a Rágcsa portrék különösen tetszenek, nagyon jól kijön, hogy egyrészt mennyire ronda, másrészt mennyire édes a tekintete.

Anna! Ha majd hozzátok megyünk, és nem zavar, akkor viszem magammal Kekszet, és megismerheted.

Jó éjt!
lkt

Sziasztok!
Látom jól sikerült a tali,örülök!Kép
Tök furi látni képeken Titeket.Kép
Küldök két képet Domiról.KépPuszi.Dia
Kép
Kép

Kép
Kép
lldicsi

Dia Kép
Nagyon édes. Az első képen már olyan nagyfús. Ezen a maszatos-vigyorgós képen meg egyenesen zabálnivaló.

Wish

wish

Kép

wish

Wish!

Milyen érdekes látni is, hogy mik a fejlemények...

Lkt!
Beszélgetek a kicsikkel, hogy tessék megnőni! Remélem, lesz valami hatása.

Farkasok!
Judit te jutottál tegnap eszembe. Férjem adta be az éjfélit, s ahogy elkezdett csípni, meg égetni, egyből beugrott, hogy azt te is megszenvedted... Utálom a húst!!!!!!!! De azért hősiesen megeszem. Holnap nem jön senki doktorhoz, meglátogathatna...

Anna!
Szóval te vagy a homeos. Elárulod nekem, hogy mit szedsz? Anyósom is ezzel foglalkozik, de ő nem talált olyat, ami segítene.
Kértem altatást, nem vagyok én olyan hős, hogy be merjem vállalni anélkül. Hajni különben is azt mondta, ez a legjobb az egészben Kép

Eszter
Kép
roxal

Roxal Kép
Az éjféli nekem is nagyon rossz volt. Ahogy Te is írtad, csípet-égetett. Holnap én nem megyek de nagyon sokat fogok Rád gondolni, lélekben ott leszek veled.
A homeohoz annyit, hogy Zsebi férje aurum metallicumot szedett és megnőtt tőle a spermaszám. Ezt esetleg majd megérdezhetnéd az anyósodtól, hogy nektek is jó lenne-e.

Laci tegnap volt az andrologusnál kontrollon, úgy tűnik nála beállt a dolog, mostmár 3x ugyanaz eredmény volt, 12 millió és 20% mozog csak Kép.
Az andrologus azt mondja szedjen Andriol-t. Mi meg nem tudjuk eldönteni jó lenne-e, vagy inkább nem.
Wish

wish

Wish!

Drága vagy nagyon, hogy gondolsz rám. Nagyon sokat segítetek, s ezt nagyon köszönöm nektek. Férjemnek pont az az egy nap nem jó, amikor dolgoznia kell... Viszont biztos nem leszek egyedül. S különben is tanulnom kell, már amennyire lehet az alvás mellett Kép Homeot megkérdem anyóstól. Jut eszembe, képzeljétek... Anyósék bejelentkeztek hétvégére, hogy ők jönnek segíteni, meg hoznak kaját nekünk, majd ezzel egy időben az én édesanyám is közölte, hogy megbeszélte édesapámmal, hétvégén nem mennek sehová, mert a gyerekre (ez vagyok én Kép) kell vigyázni! Úgyhogy mindenki nálunk fog tolongani... Hihetetlen, értem én, hogy segíteni akarnak, de akkor is.
Én is kiváncsi leszek, hogy holnap milyen spermaképünk lesz... Nem reménykedek. Tényleg lányok, mi van akkor ha csak egy termékenyül meg a négyből? Ez persze csak feltevés, olyankor el kell dönteni, hogy beültetik, vagy inkább hagyjuk? Nem kellene ennyit agyalnom rajta...

Eszter
Kép
roxal

AnnaKép
Örülök, hogy azért Nektek is jól telt a hétvége!Kép Már nagyon szeretnék olyan vizet látni, ami nem a csapból jön! Mit mondtak a genetikairól, miért nem kaphattátok még meg? Elveszett??? Ha lesz egyszer tali Nálatok, feltétlen készítsd fel a blökit, hogy jön Hajnesz és ráveti magát!!!Kép
FarkasokKép
Tényleg nem tudtam ellenállni nekik, remélem nem vették zokon, de nem bírok magammal, ha állatok közé kerülök!Kép
LktKép
Tényleg úgy van, ahogy mondod Rágcsáról. Tündérmackó édipofa.
DiaKép
Édes ez a mosolygós csillagszemű DomiKép, előbb visszamentem megnézni újszülött korában.
Hihetetlen, milyen nagy fiú már!Kép
RoxalKép
Már nagyon izgulok! Hánykor lesz holnap a pungi? Gondolok majd Rád én is!!! Mit is kaptok repesztőnek, hogy így meg kell vele szenvedni?
De jó, mindenki Téged fog kényeztetni!!!Kép
Ha kéred, kötelességük beültetni egyet is, nem?! Én nem hezitálnék, mi van, ha pont ő az, akiből baba lesz?Kép Nyugi és nem túlzásba vinni az agyalást!!! Persze, mondani könnyű...Kép
WishKép
Sajnálom, hogy szomorkodnotok kell a kiskatonák miatt, de hát 12 millió 20%-a is még rengeteg és bőven elég 3 gyerekhez is!!!Kép Always look on the bright side of life!!!Kép
hajnesz

Hajnesz!

Holnap 7:45-re kell menni. Aztán ha megértek, akkor 8-körül műtét, ha meg nem akkor lehet, csak délben. Repesztőnek valami OVi... nevezetűt. Igazad van. Egy baba is baba, még akkor is, ha ikrekre hajt mindenki Kép

Eszter
Kép
roxal

WishKép
Igazán nincs miért szomorkodni. A párod eredménye tök jó.
Nekünk 140-400e db/ml van és ennek 20-70%-a mobil.
Mégis volt elég ahhoz, hogy az előző körben jó sok petit megtermékenyítsenek.

RoxalKép
Mindent bele holnap!!!
Ne agyalj most mindenféle negatív dolgokon. Bízz a petikben és a katonákban!!!
Stella

Kép
stella9

Stella Kép
Csak azért aggódom, merta 20% mozgoból is soknál van morfológiai eltérés és hát a múltkor is 11 petikéből csak 3 kezdett el osztódni, ami nem túl jó arány. De hát ez van, majd ebből leszenk szép okos gyerekeink Kép

Roxal Kép
Ne aggódj ezen, egyrészt a négy lehet több is, másrészt szerintem tuti jól fog osztódni mindegyik.

wish

WishKép
Neked is csak azt tudom mondani, hogy bízni kell bennük!!!
Most már nekünk is muszáj bebabásodnunk!!!

EnigmaKépKép
Hol vagy? Mi van veletek?
Ugye minden rendben?
Stella

Kép
stella9

Roxal, egyet is visszaültetnek, de tessék inkább hű maradni az ikres lombikosokhoz Kép

Lányok, most jöttünk meg a dokitól, minden rendben Kép Egy babóca van, ez most már biztos, bár a méhen kívüli még pár hétig nincs kizárva. A doki bőszen mutogatott nekem az ultrahangon, de nem igazán láttam a lényeget Kép de: álltam a mérlegen Kép Kép Kép
png

Roxal! Agyalás vége légy szíves!!!!!!!Könnyű pofázni, mi??? Ha egyedül akar valaki beköltözni, mert neki kell az egész hely, nincs kedve valami hülye rugdosós tesóval veszekedni a helyért 9 hónapon át, akkor legyen úgy!!!
Légyszi azt a tanulást mellőzd holnap!!!
Ha jó fejek anyósék meg a szüleid, akkor nyugi, ahd kényeztessenek csak!!!

Png! Nagyon szépen haladtok!!!!!!!Kép Időpontot gondoltál már ki???

Wish! Azért hezitáltok ezen a gyogyin, mert lehetnek kellemetlen mellékhatásai, vagy egyszerűen elég a gyogyikból??? Ha nincs mellékhatás, és nem kell hónapokon át szedni, akkor talán jobb kipróbálni.
lkt

Lkt!

Igenis Kép Nem tanulok holnap, inkább alszom. Igyekszem nem agyalni, bár ez mostanság egyre nehezebb.

Png!
Rajtam nem múlik, én bíztatom a kicsiket is, hogy nővekedjenek.

Wish!
Szerintem sincs semmi gond a számaitokkal. Két jó sperma is elég az ikrekhez Kép

Eszter
Kép
roxal

Semmi görcs, én is ezt mondom és a spermaszámról annyit, hogy nekünk 0 van, ahhoz képest az 1 is sok! A hereszövetben is alig akad néhányka, de még ez aprócska eredmény is biztató, kivéve, amikor mind patológiás és nem hajlandóak megtermékenyíteni semmit és senkit. Szóval, szép számok ezek, tessék örülni neki!
Roxal, a kényeztetés jó dolog, élvezd ki! Nekem a 3 punkcióból a középsőnél tapétavakarós fájdalmaim voltak másfél napig, de az első és a harmadik csont nélkül lemegy. Azt mondják Kaális berkekben, az biztató, ha nem vagy a toppon punkció után, az jót lenne. Baromságnak tartom, bár nálunk bejött. Ja, nálunk Choragont szurkáltak repesztőnek, nem volt vészes, csak arra ügyelj, hogy tyúklépésben közlekedj utána, nem leugrálni a lépcsőn (a falra se firkálj!), nincs ablakmosás és ilyesmik! Mint a topik nagymamija írom ezt Neked, tessék szót fogadni!
Picur
picpac

Png Kép
Azért hezitálunk az Andriolon, mert tesztoszteron van benne. A doki fogalmazása szerint mindene megnő (bár célzottan a herékre kapja Kép) és férfiasabb lesz. Nő az izomtömeg, nő az agresszivitás stb, stb. Azért félek elkezdeni, mert mi van ha nem hozza meg a kívánt hatást egy kúra (akkor biztos tovább szedeti vele a doki)ha meg meghozza, akkor pláne. Nekem köszönöm egyébként is jó így a pasim, ahogy van. Nem kell nagyobb legyen semmije, nem kell agreszívabb legyen. Nem tudom mennyire árnyalatnyiak, vagy határozottak ezek a változások, de rémálmaimban (tényleg álmodtam ilyet) egy megváltozott személyiségű pasi szerepel, akivel már nem jövünk ki. És akkor már fonotosabb a család, mint egy csonka családban felnövő gyerek. Biztos hülye vagyok, hogy ilyesmiken agyalok, de ez van. Laci is bizonytalan benne, pláne, hogy nem tudni milyen eredménye lesz a dolognak és mikorra.

Akkor már inkább járunk akupunktúrára és esszük a gyögynövényeket, minthogy mesterségesen beleavatkozzunk ebbe is. Elég az a sok hormon kavarás, amit én kapok a lombik miatt.

Nem tudom, jó lenne beszélni valakivel, aki csinált már ilyen kúrát.

Wish

wish

PngKép
Jót mosolyogtam, mikor olvastam, hogy a Doki bőszen mutogatott, Te meg csak néztél...jó kis szitu lehetett! Kép Úgy örülök, hogy minden rendben!
PicurKép
Topik nagymamija, mi...?Kép
Én is azért érdeklődtem a szuri után, mert nálunk is Choragon van és azt szinte meg sem érezni...
hajnesz

WishKép
Igazad van. Most hogy ezt így leírtad,...kissé félelmetes, tényleg jó lenne valaki beavatottat hallani erről.
hajnesz

WishKép
Archív márc. 25. EnigmaKép(21:55, Roxalnak írta) Jól látom, hogy ugyanaz a gyógyszer, amit az ő párja is kapott? Talán akkor tud neked valami okosat mondani, kérdezd meg esetleg emilben!
hajnesz

Hajni Kép
Közben én is azt csináltam, hogy rákeresetem itt a babanet fórumokon az andriol-ra.
Hát elég vegyes a kép. Volt akinek használt, volt akinek nem. Drasztikus személyiség változásokról nem volt szó sehol Kép

Wish

wish

Wish!
Szerintem nem ezen fog múlni. Ha úgy érzitek, hogy bizonytalanok vagytok, akkor hagyjátok az egészet. Csak az használ, amiben hisztek is. Így is lesz babátok, én tudom Kép Roxal az optimista Kép Már az egész családom idegbeteg, én meg úgy vagyok, mint a mandulaműtétemnél. Mindenki ideges, én meg lóbálom a lábam, hogy mikor megyünk már. Kép

Eszter
Kép
roxal

Roxal, ez tök jó hozzáállás, így nagyon megkönnyíted a dolgod Kép tanulnivalót szerintem se vigyél, mert én amikor átjárhatóságin voltam, és három lombikos lánnyal voltam egy szobában, akkor ők végigaludták az egész napot, és csak három-fél négy körül ébredtek fel Kép Elvileg négyig lesztek ott Kép
A beültetés meg télleg sokkal könnyebb lesz, azzal nagyon hamar végzett a doki, amikor én ott voltam. Két lány is volt, mindegyik fél óra után már haza is mehetett.
Meg tudtad oldani, hogy utána otthon maradj?

Wish, én sajnos abszolúte nem értek a gyógyszerekhez Kép A babaprojekt előtt állók fórumon van egy lány, aki mindig segít ilyen dolgokban, tőle kérdezted már? Dévai mit mondott?
png

Roxal Kép
Azért óvatosan lóbáld a lábadat, nehogy megrepedjenek a tüszőcskék Kép
Nem tudom mennyit fogsz aludni. Én amikor végeztünk olyan álmos voltam, hogy megkérdezetm, hoy aludhatok-e még. Aztán fél óra múlva kiment az altató belőlem és nagy vidáman olvasgattam négyig (a másik lány majdnem végig aludt). Szóval valami szórakoztatást azért igyél magadnak. De azért tanulni nem tudtam volna, azaz ne tankönyv legyen Kép

Png Kép
Nárciszra gondolsz? Az a baj, hogy ő is csak azt tudja tenni, hogy megnézi a pharmaindexen, amit már én is megtettem, tapasztalata sajnos nincs vele. De igazad van egy próbát megér Kép
Tényleg! Hogy érzed magad? Minden OK? Semmi hasfájás, hányinger ilyesmi?

wish

Sziasztok Lányok!!!

Szuperek a képek, és olyan jó hogy - legalább így - láthattalak titeket!

Roxal!Kép
Hogy telik az idő!! El se hiszem hogy már holnap punkció lesz! Hisz nemrég még nem is tudtad pontosan hogy egyáltalán mikor kezdtek! Aztán ügyes légy, drukkolok neked és a petécskéknek! Kértél altatást? Holnap majd mindent írj meg, kiváncsian várom a fejleményeket!!! KépKép

Wish!Kép
Erről a gyógyszerrelől nem is hallottam, sőt nekünk nem is írtak fel semmit csupán E vitamint!
A gyógyszerek mellékhatásaitól én is mindíg rettegek! Ráadásul a ti eredményetek nem is olyan rossz! Az embriológusok úgyis csak egy pár darabot választanak ki a legszebbek közül!
Ikrekhez bőven elég ez az eredmény!!!
Amúgy köszike a táblázatot! Mindíg alig várom hogy felteded a legújabb fejleményekkel!

Png!Kép
Hogy vagytok? Terhességi jelek, hányiger stb?

Enigma!KépKép
Merre vagy? Remélem jól vagytok!!! Gyere és mesélj hogy miújság!!! Meg egyébként is kellenének a tanácsaid!

Képzeljétek, tegnap a belgyógyászaton sok-sok vizsgálat után kiderült, talán a gyomorsavam okozza a "mellkasi problémaimat"! Ezért egyenlőre Tisacid savközömbösítőt kaptam! Erre felhívtam Dévait, hogy mit szól hozzá, mirre ő: teljesen sómentesen kell étkezni, se szalálmi, se sajt,semmi ilkyesmi, csak magmnak főzött ételek, persze teljesen só nélkül! Hát... Most már megint nem tudom mit tegyek!!! Inkább már nem is zavar ez a fránya szívdobogás Kép!

Nem tudjátok véletlenül a Praxis web címét? Most valahogy nemtalálom!!! Ugyanis azthiszem oda is bejelentkeznénk uh-ra, meg elmegyünk a SOTE-ra is!
nikosz

Terhességi jelek? Állandó boldogság Kép Na, de komolyan, semmi vészes, szerencsére nem vagyok nagyon rosszul, szóval, csak a "szokásos": hányinger, fáradékonyság, étvágytalanság Kép

Roxal, holnap nagyon szorítok neked!
png

Wish!
Arra esetleg nem gondoltatok, hogy felkeressetek másik andrológust, hátha így tisztábban tudtok látni.
Ha esetleg a gyógyszer mellett döntötök, várjatok azért még egy hónapig, mert aztán már úgysem kell a gyogyi csak esetleg a tesóhozKépKépKépKépKép

Nikosz!
Jó hallani, hogy Nálad nincsenek nagy gondok!!!

Roxal! Tényleg így kell ezt csinálni, csak szépen nyugodtan várni, hogy eljöjjön a holnap!Nagyon gondolok majd Rád!!!

Png! Azt elhiszem, hogy állandó boldogságKép Már azok a kezdetei görcsölések is teljesen elmúltak? Időpont??? (nem adom fel...)

Hajnesz! Megnéztem a képeidet, nagyon édesek a papagájok.
lkt

jaj, bocsi, azt elfelejtettem Kép
végül is pesti tali szerintem kb. két hét múlva már simán belefér, úgy döntöttem, hogy kivárom ezt a három hetet, amit mondott a doki, ezen ne múljon Kép Most hetente egyszer megyek be dolgozni, de nem érzem, hogy ártana, vagy ne esne jól, vagy ilyenek Kép Szóval, a 20-i hét bármely délutánja/hétvégéje, meg onnantól kezdve minden jó Kép hova is megyünk? medencés házhoz végül? Kép

Lkt, én az elején sem a baba miatt görcsöltem, hanem a hasüregi folyadék miatt. Azóta, hogy azt sikeresen letornáztam (3.5 centiről először 3 mm-re, ma meg más egyáltalán nem volt Kép), csak nagyon ritkán fáj egy picit a hasam. Amúgy 24-én megyünk legközelebb Kép
png

Kedves Hajnesz!
Küldtem neked mail-t a profilodban lévő címre!
Remélem megkaptad.
biby

Szia Wish! Most olvasgattalak az Andriollal kapcsolatban. Nálunk úgy áll a helyzet, hogy amikor Apát kivizsgálták - tavaly május -, a debreceni andrológus azonnal egy 30 napos Andriolt írt fel, mondván, hogy mire odaérünk a lombikhoz, addigra kifejti a hatását. Mi hűségesen ettük, a Drágám épp ember maradt, nem lett "állat", azt, hogy tett-e vmit spermaügyben, gőzünk nincs. Csak annyit tudunk, hogy az első lombikunknál voltak ép ivarsejtek. Azóta már 3 körön túl vagyunk, az ég világon nem történt semmi kezelés, semmi gyogyi és egy áprilisi ártalmatlan megfázás leradírozta az összes spermiumot és így május 10-én megtapasztaltuk, milyen is az, amikor túl esel a stimun, punkción, a Drágám zacsiját 3-szorra is felvágják és a bunkó orvos miatt egyetlen ép spermánk sincs. Tehát én amondó vagyok, hogy minden gyogyinak van mellékhatása, a felsorolt 104-ből esetleg 1-2 vonatkozik konkrétan rád és lehet, hogy az ügy érdekében ezt ki lehet bírni. Mi most orvosokat cserélünk és azért fogunk hisztizni az andrológián, hogy legalább próbáljuk meg a spermaképet javítani - akárhogy. Szerintem ne aggódjatok az Andriol miatt, huzamosabb ideig tuti nem kell szedni - a bébi sikerülni fog ripsz-ropsz. Ha van még kérdésed, írj nyugodtan, sajnos már sok mindenről tudok regélni andrológiai témákban.
Picur
picpac

Nikosz Kép
Szerintem egyél kevesebb fokozatosan kevesebb sóval, és próbáld meg csökkenteni azokat a cuccokat, amiktől eltiltott a doki. Mondjuk a bolti szalámik/párizsik nem túl egészségesek, de ha házit eszetek, azt szerintem nyugodtan.
Egyébként én rengeteg sót ettem régen, aztán szépen elkezdtem csökkenteni és mostmár alig eszem egy keveset. Szóval le lehet szokni róla Kép

Png Kép
Konktét időpontot kérünk Kép És ha lehet inkább hétvége legyen, mert aki dolgozik az ötnél-hatnál elöbb úgysem nagyon végez, a babásoknak meg gondolom hét körül fürdetés van.

Picúr Kép
Köszi Kép Igaziból most meg amiatt bizpnytalanadtunk el, hogy ami hozzászólásokat találtam az Andrilolról, abból nagyon vegyes kép jött le, hogy kinek mennyire használt. Ráadásul a mi andrológusunk azt mondta, hogy tartós lesz a hatása, de a hozzászólásokból egyáltalán nem ez derült ki. Mindesnestre a mostani lombik andriol nélkül fog menni, mivel már úgysincs idő, hogy kifejtse a hatását, aztán meglátjuk. Reméljük legközelebb 2-3 év múlva a tesó miatt kell majd megint gondolkodni rajta Kép

Wish

wish

Picúr Kép
Velünk maradsz akkor, legalábbis topikszinten?
Beletehetlek a táblába?

wish

NikoszKép
Nemrég voltunk természetgyógyásznál. A páromnak is vannak gyomorsav-problémái és erre a pasi azt ajánlotta, hogy reszeljen le egy nyers krumplit és ami lé kijön belöle (kb. egy kiskanálnyi), azt igya meg. Teljesen természetes és megköti a savat.
Emellett még annyit javasolt, hogy mindent nagyon jól rágjon meg, mert ezzel is segít a gyomrának.
Nem tudom ezzel hogy vagy, de az én uram nem egy lassu evő és már én is többször szóltam neki, hogy hová siet, nem veszi el senki előleKép!
Szerintem egy próbát megér.

A teles sómentes étkezést én azért nem javasolnám, mert a só ugyebár NaCl, és a nátriumnak nagyon nagy szerepe van a szervezetben. Gondolj csak a bioszórán tanult "nátrium-kálium pumpára".
Szóval azért kell só, de ésszrű mennyiségben.
Hamar meg lehet szokni, hogy kevesebbet használsz. Egészen már ízek fognak érvényesülni.
Remélem tudtam segíteni!
Stella

Kép
stella9

Nikosz! Régen én is mindent hihetetlenül sósan ettem, aztán a férjem szépen lassan leszoktatott, hogy ez azért mégsem természetes. Pár tanács (jártam egyszer ingyenes egészséges életmód tanfolyamra, ott mondták): nézd meg az ásványvizet, amit szoktatok inni, ott a nátriumszint 11 körül legyen (nagyon sok vízben 100-on felül van - ez pedig felesleges, ízbeli különbség nem nagyon lesz Kép). Só helyett nagyon jól lehet zöldfűszerekkel ízesíteni, főleg zsályával és borsikafűvel. Lehetőleg mellőzd a Trapistát, mert az a legsósabb sajt. Ha főzöl tésztát, krumplit, felesleges a főzővízbe is sót tenni, elég a végén ízesíteni.

Wish, remélem, hogy most sikeresek lettek, és akkor már nem kell azon agyalni, hogy elkezdjétek-e a gyógyszert!

Lányok, egy konkrét időpont: június 25.? Igazából ez úgy is inkább tőletek függ, hogy ki hol tart éppen, szóval kezdjétek el ide-oda tologatni Kép Pl, ha jól látom, Roxalnak az nem lesz tökéletes, télleg, szorítok most neked nagyon! ++++++
png

Köszi Lányok a tanácsokat!!! Amiket ti írtatok ténylegesen könnyebb megfogadni, mint a teljesen sómentes étkezést! Mégegyszer köszi, és tényleg sokat segítettetek! De jó hogy itt vagytok "nekem"!
nikosz

Sziasztok Kép
Roxal vajon még mindig nem izgul? Kép
Remélem minden rendben megy majd nála és a doki meg biológusok kitesznek magukért Kép

Nekem szar éjszakám volt, alig aludtam, akkor is csupa hülyeséget álmodtam. Eredménye fáradság és lüktető fejfjás. Pedig este hétkor már bedőltem az ágyba olyan fáradt voltam, aztán mégsem tudtam aludni. Ez hogy lehet?

wish

Wishike! Jön a mensi, ennek annak a jele!!!!!KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Tök jók ezek a sócsökkentő ötletek, végülis mindenkinek jó, ha korlátozzaKép
lkt

Timi Kép
Azért a 19 ciklusnapon korai lenne a mensi.
Bár ha átlagolom a múltkorival, akkor 31. cn, de nem hiszem, hogy így működik Kép

wish

Még a sóhoz annyit, hogy úgy tudom az is jó, ha nem nátrium sót, hanem kálium sót használ az ember.
Ennek még utánna nézek.

wish

BibyKép
Mail ment!
hajnesz

Na utánnanéztem ennek a sókérdésnek. Bemásolom ide a legjobb összefoglalót amit találtam. Kicsit hosszú, de szerintem megéri elolvasni, tudatosul egy csomó midnen, amit amúgy is hallotunk már.

Konyhasóbevitel mérséklése

A 90-es évek elején alakult ki a ma is elfogadott álláspont, mely szerint a napi sóbevitelt 2 g szintre kell levinni, tehát nem szükséges teljesen sótlan étkezés bevezetése. 4 hétig tartó sószegény étrend alkalmazása (gyógyszer nélkül) 16 Hgmm-es systolés vérnyomáscsökkenést eredményez.
A modern élet azonban számos meglepetést tartogat a számunkra.
A nyugati országokban már évtizedek óta, nálunk csak az utóbbi néhány évben, de - a nagy élelmiszeráruházak és gyorsétkező éttermek rohamos terjedése révén - egyre nagyobb mértékben terjed az előre elkészített ételek árusítása. Ez a modern élet egyik természetes következménye, egyre kevesebb otthon készült friss ételt fogyasztunk.
Az előre elkészített ételek nagy mennyiségű sótartalommal rendelkeznek, így az ízesítésre használt só csökkentése csak látszólagos eredményt hoz.
Idősebb emberek elvesztik ízlelési érzékenységüket a só iránt, és emiatt nagy mennyiségű sót raknak ételeikbe.
Bizonyos üdítőital-féleségek (ásványvizek, üdítőitalok) meglepően magas sókoncentrációt jeleznek.
Kevesen tudják, hogy a nagy mennyiségben használt antacid készítmé- nyek (gyomorsavlekötő tabletták) egy része is magas sótartalommal bír.
Mindezekből láthatjuk, hogy nem is olyan egyszerű a mai világban a sószegény étrendet betartani.

Milyen tanácsot ad egy amerikai orvosi biblia a háziasszonyoknak?
Gyakran készítsenek friss ételeket otthonukban, ne erőltessék állandóan az előre elkészített ételeket.
Ne tegyünk főzés közben sót az ételekbe, ne helyezzünk az asztalra sót.
A nyugati országokban megjelent a nátriumszegény, de káliumgazdag só, ennek használatát előnyösnek találták.
Kerüljük vagy minimalizáljuk a gyorsételeket, melyeknek igen magas a sótartalma.
Nézzük meg, milyen a nátriumtartalma az általunk használt antacidnak.
(Érdemes a tanácsokat megszívlelni Magyarországon is.)

Egyéb sófajták
A közönséges konyhasó nátrium-kloridot tartalmaz, de más só is fontos szervezetünknek.
A kálisó eleme a kálium. Magas vérnyomásban szenvedő betegeknél igen fontos, hogy alacsony nátriumbevitel mellett magas legyen a káliumbevitel.

wish

SziasztokKép
Pont ezt akartam írni, amit WishKép közzétett, hogy hiába is követünk el mindent, hogy csökkentsük a sóbevitelt, ha egyszer egy szelet kenyérben egy napi szükséges adag só van...Persze az csak jó, ha tudatosan nem használunk sót, de tényleg kiábrándító a valóság.
WishKép
Én is úgy ébredtem, mint a mosott sz.r, én betudtam a fronttevékenységnek. Vérnyomásod amúgy okés? Már emiatt a sok fejfájás miatt kérdezem. Küldök a Tüköry uccába egy kis vidámkodó energiát, most már tudom, hol van!Kép Aztán begyűjteni ám!KépKépKép
RoxalKép-ról hír valaki?
LktKép
Köszi a papagájok nevében is!Kép
PngKép
Nekem jó a júni 25. A medencés ház AnnáéknálKép lenne, Tatabányán, most a Pesti tali jön!Kép
hajnesz

Nikoszkám,
Amit Stella írt a krumpli kifacsart levéből azt a nagymamám is itta kitartóan reggel éhgyomorra, ha jól emlékszem és neki is használt. Szóval próba cseresznye. Most már csak az a kérdés az ifjúság mit szól majd hozzá. Ami a sószegény táplálkozást illeti én használok sót, de sok zöldfűszert. Most hogy anyukám itt volt a lombik alatt szegény rendesen beleizzadt, hogy nehogy túlsózza a kaját, mert eleinte a saját izlelőbimbóinak főzte, aztán mondta neki, hogy én szívesen felhigítom magamnak evés közben, így inkább visszavett a sóból és az övét sózta evéskor. ha látnátok a fateromat, megkapja a kaját és kóstolás nélkül zuttyintya rá a csipetnyinek nem nevezhető sómennyiséget.

Jaj el ne felejtsem mondani, hogy a Szentkirályi ásványvíz barátoknak van 2 újdonság: 1.Rózsa-ez megint díjnyertes lett, 2. Citrom-menta ízesítés.
Ha esetleg valaki kóstolta már referenciát kérnék.

Roxalkám,
Jelentkezzél!!!

Wish és minden rosszul alvó,
Valami szesz, vagy testmozgás -akár lepedőakrobatika-esetleg segíthet.

Farkasok J

Kép
farkasok

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: