A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

úú, Vindo, mínuszok környékén kint tartani nyílt napot gyerekekkel -- ezt melyik nagy ész találta ki? 

Kép
Kép
irina

JObbulást Ádinak!
Még jó, hogy lesz segítséged. Kitartást akkor az előtted álló napokhoz.
S. már nagyon nemzetközi lesz:)

Hát, karácsonyfát is díszítettek, az meg az udvaron volt

Rugónak ma a Vukot olvastam, Karak halálán teljesen kikészült.

Most G. olvas neki, én meg dolgozni kezdek. De már valami vicces lehet, mert nagyon röhögnek

Kép
vindolanda

Szóval azt nem értette meg, hogy Karak éppen rituális öngyilkosságot hajt végre. Mert hogy hogy meg akart halni.
Aztán végül a sok kis róka megvigasztalta.

Kép
vindolanda

Szóval azt nem tudta összerakni, hogy miért is akart meghalni önként.

Kép
vindolanda

Valami gáz van a mosógépünkkel.
Pár napja félautomatára váltott, öt-tíz percenként át kell segíteni szegényt a következő fázisba. Ma este meg csak kímélőn indította a centrifugát, máshogyan nem bírta.
Holnap a férfiak szétszedik.
Igaz, tavasszal lesz 12 éves, és nem volt egy drága modell.

Kép
vindolanda

Halihó!

Én szerintem nem vagyok normális, éppen gyümölcskenyeret sütök. Bár máskor nem tudtam volna, f8-kor jöttünk haza Bercóval. Az ovi után egy mikulásos találkozóra mentünk, nagyon élvezte.
Dávid meg holnap találkozik a barátnőjével, mivel pedig nem tudok nekik mézeskalácsot adni (nem szeretik), ezért úgy dönöttem, hogy gyümölcskenyeret kapnak.
Munka után elmentem a Wagdikáék boltjába és rengeteg aszalt gyümölcsöt vettem. Valami csodák vannak náluk, mégy hibiszkusz is. Meg pamelo is.  Én ezt eddig még csak aszalt formájában ettem.

Szóval, most várom, hogy megsüljön. Természetesen két adagot csináltam, hogy itthonra is maradjon. Előtte meg egy gyors, sütés nélküli sütit ütöttem össze, pontosabban abban segített a Kedes is. Azt szereti Wagdika, mert neki meg szülinapja volt tegnap.

Holnap meg munka. Ma estére még némi munkálkodást is terveztem, de szerintem már nem kezdek neki. Hajnalban úgyis kelnem kell, mert főznöm kell a fiúknak.

Irinám, ez nagyon durván hangzik, remélem megússzátok rémségek nélkül.

Gica, na, hogy sikerült az este? Korán lefeküdtek?  Jó sokat utaztok az oviig.

Vindokám, ezt nevezem. Túlélésre nevelik a szülőket, gyerekeket. Jaj, még nem is gratuláltam a sikeredhez. Remek, hogy ilyen jól sikerült a könyvbemutatód.
No, meg látom, esély van némi pihenésre is. Szuper.
Vuk: tényleg nem lehet könnyű ezt megérteni, megemészteni.

Nagyon szívesen, Bercó szerintem talán három évig is használta.  Jó a szabása, ezeket szeretem, amik védik a derekát.
dmaggie

Mosógép: ajaj!
dmaggie

Pomelo
Hát, most már elbizonytalanodtam, hogy aszalt volt-e vagy kandírozott. Lövésem sincs

Azért óvatosan a koránkeléssel.

Ez a bolt érdekelne, majd írd le légy szíves a másikba, merre van. Karácsonyra jó lenne rágni ilyeneket

Kép
vindolanda

Vindokám, ide is belinkelem szívesen. Imádom ezt a kis boltot, olyan illat van benne, hogy nagyot harapna bele az ember. Márti mesélte, hogy a múltkoriban betévedt hozzá Mécs Károly, beszélgettek is kicsit, majd MK megkérte, hogy Bp-en is nyisson egy ilyen boltot.

https://hu-hu.facebook.com/SaharaKeletiElelmiszerbolt

Márt fent vagyok. Csak lötyögök kicsit, mert a husi nem olvadt ki.
dmaggie

Köszi.
Ez szerintem az antikváriumom mellett van
A férfiak még alszanak, nekem meg hétkor indulnom kell.
Brrr.

Kép
vindolanda

Hahó!

Iszonyú szél van itt és néha szállingózik a hó. Nem egy emberbarát idő.
Ádi jobban van, láza éjjel még volt, levittük, azóta még nem ment fel. És elkezdte fájlalni a torkát, úgyhogy valszeg torokgyulladás. Teljesen élénk most, tegnap nagyon kis elesett volt. A kicsinek egyelőre semmi baja, remélem, ez így is marad.
Ma ment volna Ádi Gryllus-koncertre, sajnos már átadni sem tudtuk a lehetőséget másnak... na meg az ovis mikulásozásról is lemaradt, ez eléggé elszomorította. Remélem, elteszik neki a kis csomagját. 

Maggie, aztán óvatosan a pörgéssel, kell az erő és egészség az ünnepekre! :-)

Gica, hogy tetszett a bábszínház Zsuzsuéknak?

Vindo, szegénykém, ezekkel a szombati órákkal...
Szerintem elég brutálisak a Fekete-regények, megértem Rugót, Karak halála a rajzfilmben is kiborító volt.
Új hír, h valszeg új helyen fogunk tanítani jövő ősztől. Nekem elég közel lesz trolival, viszont ez nem a fáin belvárosi rész. Viszont lehet, h lesz végre saját asztalom. :-D

Mintha korábban már írtam volna, de szívesen leírom még: kislányt vár a húgom. :-)

Kép
Kép
irina

Ja, én még nem tanítok jövő ősztől, csak az utána lévő félévtől (elvileg).

Kép
Kép
irina

MOst nem nagyon van szabadidőm, de azt leírom, hogy G. szétszedte a mosógépet, letisztította a fűtőcsövet, és gond nélkül működik

Irina, hogy vagytok?

Itt megy a játék, amit munkával kombinálok, ide meg nem jutok el

Kép
vindolanda

Fütőszál

Kép
vindolanda

Hát, egy ideig működött, aztán megint megtorpant

Kép
vindolanda

Vindo,
sajnálom a mosógépet, de hátha még életre kel...
Ádi azóta is láztalan, de kiütések jelentek meg mindkét kezén, egyik csuklóján, szája környékén, nem himlőnek néz ki, de nem tudjuk, mi. Majd holnap a doki talán okosat mond. De baromi idegesítő (elkapásveszély miatt is).

Kép
Kép
irina

Hú, ez nem hasonlít a háromnapos lázra?

Itt minden rendben. Este G. meg R. elmentek mekizni, én meg nyugodtan vacsoráztam, fürödtem
Egész jó volt.

Kép
vindolanda

Hahó,
hát háromnapos láza már volt Ádinak régebben, de ez nekem is vmi herpeszvírusnak tűnt, az olyan, hogy gyakorlatilag a láz az egyetlen tünet, utána meg valami a bőrön. Amúgy most vmi a szemén jön ki (árpaszerű), szerintem ez ugyanennek a fertőzésnek egy variációja.

Kép
Kép
irina

Egyszer mintha azt olvastam volna, hogy ritkán, de azt is elkaphatják kétszer
Hát, ez még mindig jobb, mint egy tüszősmandulva vagy egy légcsőgyulladás

Én már a munkahelyemen.
Ma portugál erasmusokokkal kezdek, aztán zh-t íratok, közben pedig végig adiminsztrációs munkáim vannak.
Azért benézek ide is majd.

Ádinak jobbulást!

Kép
vindolanda

Vindo, köszi, meglátjuk, mi ez, hátha az orvosnak van vmi ötlete...
Angolul tartasz órát az erasmusosoknak? Nehéz? Sokat kell rá készülni? 

Kép
Kép
irina

Hát, angolul kellett volna, ha eljöttek volna
Nem lett volna olyan hosszú, olyan 30-40 perc kb.
Amúgy jobban beszélnek angolul, mint én
Nem kellett rá sokat készülni, mert tavaly volt egy finn lány, és vele már ezt témát egyszer átrágtuk, és akkor felkészültem (szociometriai technikák). Na, hát ő is jobban beszélt tőlem

Délután mentek orvoshoz?

Kép
vindolanda

Nálam is sokan jobban beszélnek angolul, oda se neki .-)
Igen, délután lesz az orvosi vizit. 
Na, Luca-napra csináltam pár díszt, de nincs miből lógattyút rakni rájuk, csak sima cérnáim vannak. 

Kép
Kép
irina

Halihó!

Mi kivételesen már itthon vagyunk. Most éppen csokizok, aztán indulhat a mandula. Kell majd angoloznom, vasalnom, kicsit elpakolni, majd a benti munkámmal haladni. Ebből nem lesz egyhamar alvás.

Én tegnap annyira fáradt voltam, hogy esett le a fejem. De legalább a fejlesztési terveket befejeztem, ahogyan terveztem, de utána már semmire nem voltam képes. Mondjuk belekukkantottam az előző házimba, amit kijavított a tanárom. Volt hibám rendesen, bár ő ezt is másként értékelte, szerinte teljesen szokványos volt az egész.

Ma nagyon szuper napunk volt, a Vojtinában (bábszínház) voltunk játszóházban. Betlehemes játék volt, aztán csutkából elkészítettük a szent családot.
Hihetetlenek a lányok, nagyon értik a dolgukat.

A fiúk egyre jobban vannak, Bercó olykor még nagy köhögési rohamokat produkál. Én is még mindig taknyos és rekedt vagyok, de sokkal jobb a helyzet.

Már csak egy kiadós alvás hiányzik a lelkemnek.
Még fogalmam sincs, hogy hogyan lesznek meg az ajándékok, eddig nem vettünk semmit.  (No, ez nem is igaz, mert Dávid és Anett már kikipálva)

Vindokám, nem semmi, hogy miket csináltok. Angolul órát tartani, akárhogyan is beszél az ember, nagyon nehéz lehet.

Irina, csak remélni tudom, hogy nem lesz semmi komoly Ádival.
dmaggie

Köszi, lányok, nálunk végül hepienddel zárult az orvosozás: (már) nem fertőző vírust kapott el Ádi, ami ilyen végtagkiütésekkel jár. Csütörtökön mehet is oviba (akkortól indulnak az ovis ünnepségsorozatok, nem szeretném, ha már megint mindenről lemaradna, amiért heteket készült-gyakorolt). 

Maggie, remélem, a köhögés és a nátha is múlik (Nálad is, mielőbb)!
Nagyon örülök, h tetszik az angolozás, nagy élmény nyelvet tanulni.
Ajándékok: hamar összeszeded őket, hidd el. 

Kép
Kép
irina

Hahó.
Tegnap nem tudtam jönni, mert csúfosan elaludtam fél kilenckor, és hatig békésen pihengettem.
Irina, az jó, ha már túl is van rajta Ádi, és mehet majd az oviba
Maggie, tessék aludni!
Angol - hát, az egyik kolleganőm azt mondta, hogy ilyenkor "buldózerangolt" kell használni. A cél, hogy az ember eljusson A pontból B pontba, és ehhez lendület kell, meg kb. 300 szavas alapszókincs És elég három igeidő. Így nincs panasz, hogy nem értik azt, amint mondasz. Amúgy nyilván van egy váz a fejemben, hogy melyik diánál mit mondok, nem improvizálok, vagy csak nagyon kicsit.
Szóval nem kell komoly dologra gondolni.

Ajándék - még mindig csak egy gumicsónakunk van
Majd az utolsó napon elmegy valamelyikünk éjszaka a tescoba, és mindent beszerez. Jó szokás szerint.

Már a munkahelyemen vagyok, kezdek is tenni-venni.

Kép
vindolanda

Hahó!

Vindo, buldózerangol, ez jó 
Jaj, én poénkodtam fentebb, engem hihetetlenül nyomaszt, hogy mennyire nem tudok a produkció oldalán úgy teljesíteni angolból, mint az értés oldalán, mert néha már Marianna-ároknyinak érzem a különbséget (szóval hogy angol nyelvű disszertációt bírálok, miközben alig merek megszólalni). A fő oka ennek az szerintem (mert németből,  ha hibásan is, de tudom nyomni a sódert), hogy szervezetten 1 évig tanultam angolul max., a többit autodidakta módon, és ez elég volt a középfokúhoz, de nincsenek aktív szerkezetek a fejemben, ami azért is van, mert nem ártott volna tovább és korábban elkezdeni ezt a nyelvet tanulni. Ez van, ha vki az egyetemen áll neki angolul tanulni és szinte senkivel nem beszél soha angolul... De dolgozom az ügyön, viszont roppant nehéz a beszédkészséget egymagamban fejleszteni. Akiket ismerek, hogy jók angolból (beszéd), azok vagy napi szinten használják mhelyen, vagy már ált.isk/középisk. óta tanulták. 

A kicsi fél7-kor kelt, úgyhogy 8-kor már az oviban voltam vele ügyeket intézni (kézzel készített izét bevinni a Luca-napi vásárra, befizetni ebédet stb.). Ádi nagyszülőzik 1,5 napot, mert már csalódott volt, h múltkor (Apu szívműtéte) nem tudott menni.

Kép
Kép
irina

Irina,
van két gyereked, karriered, Phd-d, és közben háztartást vezetsz.
Hatvannyolc felé nem szabdalhatod magadat...
Idegesítő, persze, de majd eljön annak is az ideje, hogy rendesen megtanulj beszélni angolul.
Amúgy velem is ez a helyzet, a szakmai nyelvvel netes szótárral kiegészítve a problémás részeknél elboldogulok, de a spontán beszéd nem az erősségem.
Ez van.
Erre kevésbé vagyok büszke, sőt, más dolgaimra pedig igen

Nálunk is emleget Rugó valami seprűt a lucázás kapcsán, de még nem konkretizáltuk.

Kép
vindolanda

Sziasztok Lányok!
Köszönjük, a bábszínház rendben lezajlott, tetszett a gyerekeknek, nem aludtak el...  Sőt, annyira túlpörögtek, hogy otthon is 8 után dőltek ki - persze némi hiszti kíséretében...
A hétvégén rengetek édességet ettek. Nem tudom nálatok hogy van, de a valahogy mindig nagyon sok mikulás gyűlik össze. Amit aztán alig bírom elpakolni, hogy ne legyenek szem előtt. A végén kókuszgolyóvá szoktak lényegülni...

Irina!
Egyetértek Vindoval! Nem kell mindemben maximalizmusra törekedni most. Majd eljön az angolozás ideje is!
Örülök, hogy Ádi jobban! És hogy viselte Ármin az ovit?
Ádi ezek szerint most nagyizik? Azért nagy szerencse, hogy szeret ott lenni és hiányzanak neki!

Vindo!
Angolul tartott előadás! Ez igen! Én annyira lámpalázas tipus vagyok, hogy magyarul is teljesen kész tudok lenni tőle.
Hajrá éjszakai tescozás! :)
Mosógéppel végül mi újság?

Maggie!
Remélem sikerült egy jót aludnod! Igen, egyetértek, nyissannak egy ilyen boltot Bp-en is! :)
Az oviig nem olyan hosszú az út, az ovitól a bábszínházig volt az.

Kaqk!
Készülődtök hétvégézni, vagy már túl vagytok rajta?

Kép
gica1

Vindo, köszi, kedves vagy, ez valami nyelvészpara is nálam. No de aztán szétszakítottságilag Te sem panaszkodhatsz! Nem is értem, hogy bírsz ennyi mindent csinálni...
Őszintén: én már nem is akarnék annyi mindent csinálni egyszerre, mint Ármin előtt, nekem egy lassabb tempó (már csak az ép ész és a minőségi munka miatt is) jót tenne -- a félelmem viszont az, hogy kéne, mert elvárás lesz (l. mhely), és közben szét fogom idegeskedni magam, mert a fiúk még kicsik, és teljesen nyilvánvaló, hogy ha majd Ármin is elmúlt 4-5 éves, sokkal jobban oda tudom tenni magam, de az elvárások addig is jönnek, mindenki letojja, hogy valakinek kicsi gyereke van-e és hová teszi. Akinek van állandó segítsége, annak ez kisebb gond. Nálunk a tsz-en senkinek nincs kicsi gyereke, csak nekem, a legtöbbnek már minimum felső tagozatos vagy középiskolás. Plusz csak nők vagyunk szinte, a fiatalok közül (a legfiatalabb húgom korabeli, tehát 33 éves) még senkinek nincs gyereke, és kevesen vagyunk, ha visszamegyek, a kiesők munkája is megtalál. 

Gica, köszi, az oviban Ármin általában felébred, most is ez volt, másodpercre fél órákat alszik (vagy kevesebbet), akárhol is van. 
Ádi szeret nagyizni, 3 éves koráig ugye együtt laktunk a szülőkkel, úgyhogy teljesen összenőtt velük. 
Óó, bevallom, én titokban pusztítom az édességhalmokat, mert annyi csoki gyűlt most is össze, amennyit Édesszájú Ádi is egy évig enne, és ugye addig is jönnek még be további csokik. De nagyon vigyázni kell, mert mindent számon tart, csak ha vmiről elfelejtkezett (ezt hosszas aknamunkával kell kivitelezni, először csak elrakni vhová, ahol nem látja és sokáig várni, h eszébe jut-e). Most pl. még az ádventi naptárba érkező kiscsokik alakjára is emlékszik (idézem: Ez a hóember tegnap nem így nézett ki!)!!!!!!!

Tettem egy bevásárlókört a plázában. Egyedül az gáz, hogy az összes hely foglalt, ahol kabátokat lehetne babáról és magamról leszedni, ill. felrakni, úgyhogy most a mozi kávézójában öltöztettem fel. Ott volt kanapé. Meg legalább ittam egy jó lattét. :-)
Elmentem végre a brit boltba is (http://www.britishshop.hu/), ez itt van pár percre tőlünk. Már égő volt, h még sosem néztem meg, amikor anglomán (britomán?) vagyok és itt lakom 3,5 éve. Itt elsősorban italokat és ételeket árulnak, tök jó ötlet, h van ilyen, kár, h nem nekem jutott eszembe. Mindegy, amúgy sem értek az üzlethez. Vettem a fiúknak apróságokat innen karácsonyra, Ádinak pl. narancs alakú csokit meg Pringles chipset, az utóbbit már hetek óta leste egy másik bolt kirakatában. :-) Egyébként semmit nem tudok szinte a brit kulináriáról, de teljesen nyitott vagyok. A skót teákon pl. az áll, h skót vízzel készítsék, mert az baromi tiszta.  (Jut eszembe, életem legszürreálisabb jeleneteinek egyike az volt, amikor egy skót dombon két indiai megkérdezte tőlem, tudom-e, hogy hol a legközelebbi tesco - és tudtam és elmondtam. )

Kép
Kép
irina

Hahó, csak gyorsan.
Ma van az utolsó tanítási napom, de ez jó hosszú lesz, mert öttől karácsonyi koncert, aztán meg vacsora. Igyekszem minél hamarabb hazaérni.
G. azt mondta, hogy legyen nálam a kocsi, ő majd buszozik, aztán hazajönnek Rugóval gyalog.
Majd bepakolom Maggie overálját, hogy ne fázzon Rugó, mikor jönnek haza.

Mosógép - hát, tegnap kevesebb ruhát tettem bele, és végig is ment a program kímélő mosáson. Ma este vagy holnap kiprábálom normálisan, de kevesebb ruhával

Édesség - itt is gyűlik, de egyelőre egy tálnyi van. Rugó csak a töltetlen csokikat eszi, és abból sem sokat. Kb. két hónapja evett először életében vany tíz kocka csokit együltében. De mostanában már el-elnyammog rajta.

Igyekszem majd jönni, bocs, hogy nem nagyon reagáltam

Kép
vindolanda

Hahó!

Vindo, az jó, ha ez volt az utolsó tanítási napod idére Milyen volt a karácsonyi ünneplés?
Mosógép: a fő, h megy. Az enyém kis dacos, bizonyos méretű ruhákat nem centrifugál ki a magasabb fordulatszámokon. Ki kell találni az igényeit. 

Hát nálunk most már mindenkinek van vmi bőrnyavalyája, bár a kicsi ekcémája szépen múlik, de Ádit ugye kiverte a kezén és szemén a ragya, S. ma jött haza, hát őt is rengeteg helyen, nekem meg a párhetes ekcémafélém mellé jönnek ki még foltok (nekem foltok, S-nak inkább pöttyök). Nem tudom, ezek mind ugyanannak a fertőzésnek megnyilvánulásai-e, de jövő héten elmegyek egy bőrgyógyászhoz, mert nagyon idegesít. 
A múlt éjjel vacak volt, a kicsi nem is számoltam, hányszor ébredt, csilliószor, kiszáradt a szám többször, nem tudom, mitől, ma meg alig aludt napközben, aztán kidőlt este 6-kor, utána meg sírdogált (nem jellemző rá, általában rengeteget mosolyog). 
Brüsszelben klassz volt a karácsonyi kivilágítás S. szerint. Ja és a belga konyha képlete szerinte: francia konyha + sült krumpli. Amúgy több minden miatt is eléggé ki volt a belgákra akadva, a repülőtől kezdve a szállodán át a meetinghelyszínig, pedig nem egy fanyalgó fajta.

Kép
Kép
irina

Nem váltottatok öblítőt vagy mosószert mostanában?
Amúgy lehet, szépen végig fog menni a családon, ha elkapós betegség

Elégedetlen S.

A tegnapi vacsora elég finom volt. Este még megálltam a tescoban lepedőt venni, Rugó ma már vitte is az oviba.
Itt megesz a kosz minket a lakásban, és elárasztanak a hülye pályázati meg egyéb apróbb-cseprőbb ügyek. Takarítok, aztán próbálok haladni.

Amúgy jól vagyunk, egészségesek.
Karácsonyi előkészületek továbbra sincsenek.
Pénteken munkanap (pótvizsgák, szakkoli), szombaton reggel meg zh-t íratok. Jövő héten hétfő meg szerda zátóvizsga, pénteken vizsgáztatok. Utána szünet

Kép
vindolanda

Megyek, teszek egy próbát a mosógéppel

Kép
vindolanda

Halihó!

Irinám, ez felettébb érdekes és rejtélyes. Gyógyuljatok meg gyorsan. No, akkor biztosan gáz volt, ha S. elégedetlen.

Vindo, jól bírod.

Én viszont kidőltem. Tegnap délelőtt elhatalmasodott rajtam a nyavalay, du az orvosnál kezdtem: lórúgás ab + táppénz. Arcüreggyulladás. Ma egész nap feküdtem, eléggé gyengének érzem magam. Lenne dolgom rengeteg, de egyszerűen nem tudtam rávenni magam.
dmaggie

Sziasztok!

Vindo, ja, azt hittem, teljesen kész vagy idére már az egyetemi bemenős munkákkal

S-en a legdurvábbak a kiütések, de az ő bőre a legérzékenyebb mindőnk közül. Nem váltottam mosószert, már régóta használjuk ami van. Én csak 30-ra kaptam a bőrgyógyásznál időpontot, addig eldől, hogy mi marad rajtam a foltok közül, mi megy. A legnagyobb már lassan 4 hete megvan, az szerintem más, mint ezek az újak, amit a vírusfertőzés okozott. 
Holnap ádventi vásár az oviban délután, de én a kicsivel ünnepek előtt egy héttel már nem megyek tartósan gyerekek közelébe. Az kéne még, összeszedni valamit karácsonyra. 
Amúgy ajándékok (az a nem sok) készen, a legtöbb családtag kap képet a gyerekekről szép keretben plusz mellé is jó párat és valami finom csokit vagy hasonlót.

Kép
Kép
irina

Ó, Maggie-m, nagyon sajnálom! Gyógyulj meg mielőbb, pihenj, amennyit csak tudsz!!!
Hát ilyenek voltak Belgiumban, hogy nem volt felfűtve a terem, ahol a tanácskozást tartották (holott jó előre tudni lehetett a helyszínt), másnapra mindenki tök beteg lett. A gépen nem szervíroztak még egy kis lötyi kávét sem, semmit nem adtak az utasoknak (még fapadoson is szoktak pedig...). A menza röhejes volt. Ilyenek. Nekem amúgy eddig jó tapasztalataim voltak a belgákkal, azzal a kevéssel, akivel volt, szóval ez ilyen helyzet volt. 
Fürdetek.

Kép
Kép
irina

Maggie, jobbulást!
Ugye otthon tudtál maradni?

Szegény S.
Fűtetlen helyiség
Bár, hallottam olyat, hogy arrafelé 16-17 fok felé nem fűtenek belső teret.

A Portugáliában tanuló hallgatóink is mindig megfagynak decemberben-novemberben kinn. Igaz, nem havazik, de kicsit nulla fok felett is le tudnak hűlni a helyiségek. És semmi fűtési lehetőségük nem volt a kollégiumban

Hülye kiütések

Rugó ma vitte a fehér lepedőjét a Lucázáshoz.
Éppen a munkahelyemen vagyok.

Kép
vindolanda

Kép
vindolanda

Halihó!

Én nemrégiben ébredtem, ilyen is ritkán van. Éjszaka megjött Gergő és a kersztfiunk Bécsből.

Igen, Vindo, itthon maradtam, olyannyira, hogy két napig nem is csináltam semmit, csak feküdtem.

Mondjuk közben az elefántnyi adag ab-tól hasmenésem is van, amihez hangos bélmozgások társulnak. Szóval mindenki tudja, hogy hol talál meg. Nagyon kellemetlen.

Hogy sikerült a Luca-napozás?
Momókám meg kivolt tegnap. Bösz-be jár szakvizsgás képzésre és tegnap zárult a féléve, de este nyolckor még négy jegyéről nem tudott semmit. Ő olyan precíz, pontos, maximalista, hogy teljesen kikészült még annak a gondolatától is, hogy vezélyben van a féléve.
dmaggie

Halihó!

Vindo, Belgiumban kint mínuszok voltak, minimum illett volna befűteni (plusz a konzorcium zömét spanyolok tették ki, akik kevéssé bírják a fázást). Mindegy, nem értjük.

Maggie, szegénykém, jobbulást! Momónak szorítok, h meglegyenek a jegyei (mármint hogy megkerüljenek).

Nem tudom, mi van Árminnal, de nem rémlik, hogy akár 1 órát összefüggően is aludtam volna éjjel. Tornázik, rágja a cicit és nyüszög (nem beteg). Úgy nézek ki, mint akin átment egy úthenger. De ma azt tervezem, h elmegyek fodrászhoz, levágatok kb. fél métert a hajamból. 
Az oviban körbemegye a kéz-láb-szájbetegség (ez a neve, kiderült), tiszta para mindenki. Mi már csak azért nem idegeskedünk, mert elkaptuk. S. szegénynek este olyan csúnya volt a keze a kiütésektől, hogy valami hihetetlen. 
Akit érdekel, egy kis infó róla (de, remélem, elkerül titeket): 
http://www.tescobaba.hu/test-es-lelek/a ... jbetegseg/

Kép
Kép
irina

Mindenkinek jobbulást!

Erről a betegségről még nem is hallottam Rosszul hangzik.

Én már itthon vagyok, csak egy zh-t írattam reggel.

Vettem egy sweetie nevű gyümölcsöt, amit még eddig soha nem próbáltunk

Én regenerációs célú turkálást tervezek estére, már egy hónapja nem voltam.

Fáradt vagyok

Maggie,
a jegybeíráshoz hozzá kell tenni még pár napot... Én tegnap lezártam mindenkit. Nyugi, úgy sem lesz semmi probléma.

Most G. bemenet Debrecenbe, váltottuk egymást.

Kép
vindolanda

Szerintem az, aki ezt elnevezte sweetie-nek, az soha nem kóstolta

Kép
vindolanda

Vindo, sajnálom, ha fáradt vagy. Ezt a gyümölcsöt nem ismerem (de aszongya a gugli, h édes grépfút, ami némileg ellentmondásosan hangzik).
Jó is a rekreációs turkálás, nekem most a fodrászkodás volt ilyen, 1 óra alatt meg is jártam (kleopátrásat vágattam csak frufru nélkül). Jó volt kicsit szépülni, bár hazaérve ismét olyan vagyok a kialvatlanságtól, mint a mosott hm-hm.  Ma még lesz aldizás meg kis séta, de ennyi. Estétől meg alvás. 
Riddicket láttátok? Arcbatemetős beszólásokkal van tele.

Kép
Kép
irina

Ja, hát akkor ahhoz viszonyítjuk. Úgy könnyű édesnek lenni
Még nem láttuk, de rajta vagyunk az ügyön.
Éljen az új frizura

Kép
vindolanda

Abszolút B kategóriás film, de annak vicces. 50 szavas szókincsű szereplőkkel (egy kivétellel, aki nagyon szeret beszédeket tartani). Isteni.

Kép
Kép
irina

Hú, most vagyok először egymagam itthon 7 és fél hónapja, S. kivitte a fiúkat levegőzni (Ármint rákötöttem). (Kicsi problémázott ezen-azon, de mondtam, hogy én sem úgy születtem, hogy ezeket tudtam, és ezeket szólóban is meg kell tudni csinálni.)

Kép
Kép
irina

Irina, ez jó érzés lehet?
Miket csináltál?
Hogy boldogultak a fiúk?

Tegnap nem jutottam el a turiba, de majd ma. Jött egy régi ismerősünk, és este hétig itt volt. Játékfejlesztő, Rugóval nagyon egymásra hangolódtak MOndtuk is  neki, hogy ha kell gyerek teszter, akkor adunk egyet

Reggel tízig aludtam
Fél nyolckor felkeltünk, de visszamásztam az ágyba.

Ma turizok, ha törik, ha szakad.

Kép
vindolanda

Halihó!

Hát azt az órácskát félálomban az ágyon fekve töltöttem, jó volt.
Jó turizást mára!

Irtó rossz alvásunk volt most is, hajnalra kiderült, miért: Ármin belázasodott. Egyelőre enyhe láza van, fura mód azt reméljük, h ez a körbemenő kiütéses vírusnak egy nagyon enyhe lefolyása csak nála. Nekem kb. 4-5 piros foltom lett (S. ezermillió bíborvörös kiütéséhez képest). Azért elég para vagyok, Ádinak is ugye 7 hónaposan volt egy rémséges kórházi köre. Nem tudnak az ilyen frászélmények nem előhívódni. De azért bizakodunk. Ezt a vackot meg mindenki megkapta szinte az oviban. Remélem, más ovikba nem nagyon jut el.

Kép
Kép
irina

Irina, ez a betegség durva, tesómnak volt már felnőttként, őt nagyon kiütötte. Petinek volt egyszer pár napig tartó elég magas láza, és kiütések a kezén, lábá, fején, de a dokinőnk nem hallott még erről a betegségről, szerinte Petin lázpöttyök (?) voltak...

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Panndi, köszi, h írtál! Nálunk is S-t borította el a legjobban (tényleg olyan, mintha valami borzalmas baja lenne, annyi kiütés lett, rondák és fájdalmasak -- de ő nem lázasodott be), Ádi 1 nap alatt legyűrte, de ugye magas lázzal. Rajtam van kb. 5-6 folt (nem hólyagosan jött ki), ennyi, a kicsin mintha most jönne ki pár pötty. A láza egyelőre nem ment feljebb. Csak azért imádkozom, hogy a kicsi nyálkahártyája ne legyen hólyagos se most, se később, hogy tudjon szopizni, mert semmi mást nem fogad el anyatejen kívül.

Kép
Kép
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: