A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Sziasztok!

Veronika nahát, Gratulálok, nagyon jó egészséget kívánok Adriának és Neked is!

Jó pár napja nem voltam, tudom. Mi is festettük a hálószobákat a hétvégén, azóta próbálom utolérni magam a többi teendővel.

Picur Álmos gyönyörű kisfiú, szépen növekszik. Nekem Máté volt ilyen nyugis baba, Kristóffal viszont sokszor áttáncoltuk az éjszakákat, mert csak akkor nem sírt, ha ráztam a fenekét. Úgyhogy újra felelevenítettem a gyerekdalokat és népdalokat, de mentek a régi magyar slágerek is. :D

Alexandra nagyon jó lett a gyerekszoba, én sajnos nem vagyok ilyen ügyes, sőt. A 4 éves gyerekem lassan szebben rajzol nálam :)

Mi jól vagyunk. Viszeret kenegetnem kell, remélem nem lesz ezért császár a szülés. Nem vészes a dolog az angiológus doktornő szerint, csak az egyik oldalon van, ha vágni kell, a másik oldalon még lehet. Ádi sokat mozog, rugdossa a bordámat, és valószínű kispárnának használja a hólyagom, mert rengeteget járok pisilni.

Ne haragudjatok, megint csak ennyire futja. Apa Kristófot megint orvoshoz vitte, megint csúnyán köhög, Máté meg itt ugrál rajtam, így nehéz írni.

Szép napot Mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
ancsa06

Veronika én is szívből gratulálok, kezdődhet a babázás, de jó :) az elkövetkező néhány naphoz meg kitartást kívánok és sok erőt!! :)

Ancsa Kristófnak meg gyors gyógyulást! El ne kapd tőle :)

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Veronika, szívből gratulálok, nagy megkönnyebbülés, hogy minden rendben ment!! Sok sok puszi a kicsi lánynak, neked pedig mielőbbi felépülést!!

Kép
bozza

Sziasztok!

Veronika jajjj de nagy örömhír ez! Gratulálok! Gratulálok a kislányotokhoz, jó egészséget és sok-sok örömet kívánok, és persze gyors felépülést!!!!

Köszi lányok a támogatást, túl vagyunk a nagy ijedtségen, és remélem több ilyen már nem lesz. Most volt itt a védőnő, de csak az étkezőben ültünk le, semmit nem nézett meg, beszélgettünk, igazából semmi újat nem mondott, mindenről volt már szó a szülésfelkészítőn. Leült és mondta, hogy mondjam a kérdéseimet... :shock: tyűűűű hát nem volt kérdésem... De azért mindent elmondott, kedves volt, legközelebb már csak akkor találkozunk, ha már Bátor is itthon van. Jujj de jó lesz!!! :lol: :lol: A szülésfelkészítő is jó volt, csak mindig elülöm a popómat... a légzőgyakorlatok, relaxáció és az epidurál volt a téma. Jól elfáradtunk, több mint két óra volt. Mögöttünk ült egy pár, végig beszélgették az egészet, jajj majdnem felrobbantam :evil: , minek jönnek el, ha nem érdekli őket???? És az, hogy folyamatosan pofáztak, elképesztő volt, mert persze ez nem egy iskola, vagy hasonló, lehet a másik szólni, de nem szinte levegővétel nélkül... fúúúúúúúúúúúú.
De ettől függetlenül tényleg jó volt, főleg az volt a téma, hogy a kispapa milyen módon tudja könnyebbé tenni a vajúdást, mit tegyen. A masszázsról is volt szó, mondta a szülésznő, hogy ne aggódjanak a kispapák amiatt, hogy nem képzett masszőrök, mert a kismamák mondani fogják, hogy ne így hanem úgy! Ne ott hanem itt! :lol: 8)
Férjem most hozta el a várva várt babakocsit, majdnem 6 hetet vártunk rá, nagyon izgi, alig várom, hogy kicsomagoljuk.

Nemsokára válaszolok mindenkinek, de most van egy kis dolgom!

Kép
savariaa
Érd

Jajjj már olyan kíváncsi vagyok Veronika!!!! Alig várom már az első fotókat Adriáról. Remélem jól vagy, nem fáj túlzottan a sebed, és Adria is jól viselte a megpróbáltatásokat.

Ancsa, köszönjük a bókot! Kristófnak jobbulást kívánunk! :)

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

Gratulálok Veronika Adriához!!!!! Jó a súlya, szuper!!!!! Sok örömöt és egészséget kívánok hozzá!!!!!
Milyen volt a felkelés? Hogy telt az első nap?

Kép

Kép
amidaalah

Sziasztok!

Csalexandra,
nagyon szép lett a festés, ügyesek vagytok. Ha nekem kéne ilyet csinálnom igencsak bajban lennék. Én lemaradtam a pálcikafiguráknál...

Nusildi,
nekünk ABC Design babakocsink van csak nem ez a modell, hanem a 4 kerekű Mamba. Én nagyon szeretem, de azt tudni kell, hogy ez egy nagy kocsi, legalábbis a 2 hátsó kereke mindenképpen. A Brendonban minket anno lebeszéltek a 3 kerekű kocsiról az instabilitás miatt. Azt látom, hogy ez nem a klasszikus 3 kerekű kocsi, hanem szélesebb az első része is. Amit javasolni tudok, hogy próbáld ki a kocsit súlyterheléssel is, mert teljesen máshogy viselkedik a súlypontváltozás miatt, főleg a sportrésznél. Ha van benne mondjuk egy 8 kg-os súly, na úgy próbáld felrakni egy magasabb helyre, mintha pl a busz lépcsője lenne, mert így fogod tudni eldönteni a stabilitást. (és akkor még nem ficánkol benne senki) A Brendonban tök jó fejek voltak, mert ők ajánlották ezt nekünk.
A mózes része szerencsére elég nagy, mi 8 hónapos korig ezt használtuk és imádtam, hogy egy mozdulattal leemelhető volt...
Ami még a hátránya, hogy ehhez a szetthez nem tartozik autósülés, tehát azt külön meg kell venni. MI kaptunk egy Maxi Cosi ülést és egy 5eFt-os adapterrel rá tudtuk csatlakoztatni a vázra.

savariaa,
minden rendben van továbbra is ? Mondtak valamit a kórházban? Kell gyakrabban vizsgálatra menned?

A többiektől elnézést, most ennyire futja az erőmből, inkább megyek aludni..
Mmc

Kép
Kép
mmc

Ja a lényeg lemaradt:
Veronika, jelentkezz mert tűkön ülünk, hogy mi van veletek!!!

Kép
Kép
mmc

Sziasztok Lányok!

Ma volt egy érdekes beszélgetésem a szülésznőmmel,mondtam neki hogy minden rendben van,csak a derekam meg a hasam alja szokott szurogatni,fájogatni de nem vészes simán bírható. Inkább az a gáz ha elfekszem,mert akkor 2 perc múlva már nem tudok felkelni,beáll,fáj,minden,meg olyan erősen le sugárzik a combomba. Erre mondja hogy szerinte ez ennyi magnézium mellett nem oké hogy görcsölgetnek ,és hogy menjek be a kórházba. Mondtam neki hogy áááá még nem tartunk mi ott :) ! Meg amúgy is hétfőn megyek NST-re, laborra,kenet vételre és ott majd úgy is minden kiderül szépen.
Ha elmúlnak ezek a fájdalmak pozíció váltáskor akkor ugy sincs baj? ugye? Vagy mit gondoltok ,szerintetek is komolyan kellene vennem?

Köszönöm a bókokat a falfestésre :) igyekeztünk apával.

Kép
csalexandra
Sopron

Köszi a babakocsi infót!!!
mmc, jókat írtál róla, átgondolom! Tegnap megnéztük, de az időt benéztük, mert a Brendon 19 órakor zárt, mi pedig 15 perccel előtte érkeztünk :/ A Mambát is néztem, az is tetszik amúgy. A 3 kerekű nagyon dizájnos, de kicsit tartok én is az instabilitástól. Nálunk van nagyon jó Maxi Cosi hordozó, amit méregdrágán vettünk Lottinak és azt tudnánk csatlakoztatni, de szerintem nem fogjuk, elég a mózes és utána az ülőrész. Szombaton elmegyünk újra és átnézzük őket. Nagyon sok most le van árazva 130-ról 99-re, bár utóbbi is húzós, de tényleg annyira szépek és jól összerakottak, szerintem megérheti az árát.

csalexandra, szerintem ezért nem futnék kórházba. A védőnő talán túlbuzgó. Nekem egész éjjel fáj az egész csontom csípőtől a lábfejemig, nekem mit mondana? :O A görcsölgetés pedig nem ugyanaz, mint a szúrogatás szerintem. Nálam a görcs az inkább amikor menszesz első napján görcsölt a hasam, a szúrás pedig amikor valami hirtelen belenyilal a hasamba, mintha késsel megszúrtak volna alulról :/ Amúgy így 35 hetesen már teljesen normálisak ezek az érzések, mert készül a méh a szülésre. Én így gondolom.

savariaa, na én mondtam, hogy ne takarítsd mint az őrült :P :D De legalább tiszta a kecó, nem? :D Hozzám jövő héten jön, nem örülök neki. Ráadásul nálunk tiszta zsúfoltság lesz addigra, bent lesz a kiságy, pelenkázó, a kád, autósülés a szekrény tetején, a babaruhák az én nagy tükrös szekrényemben, szóval ha meg akarna nézni mindent, végig kéne mennie a lakás minden négyzetcentiméterén :P
Egy hős vagy, hogy a szülésfelkészítőt végig ülted! Amúgy amikor mi szültünk és ott volt a párom, megmondom őszintén, én annyira magamba voltam mélyedve, hogy nem is foglalkoztam vele, hogy ott van :D Persze ha nem lett volna ott, talán nincs az a biztonságérzet vagy nem tudom, de én nem igényeltem, hogy masszírozgasson pl. Biztos típus kérdése is.
Babakocsi milyen?

Ancsa, jobbulást Kristófnak!

Ma elmegyek a turiba Lottinak rövid ujjú pólókat szerezni, hát nem tudom, hogy bírom majd, tegnap annyira izzadtam itthon, közérzetem is pocsék volt, talán a meleg miatt. Hozzá kell szokni, hogy itt a jó idő :)
nusildi

Lanyok,

minden oke, csak hulla vagyok a nem alvastol...
Majd bovebben otthonrol ha osszeszedtem magam :)
Valoszinu szombaton mehetunk haza.

Hat a csaszar elegge faj, fekvesbol felulni nem egyszeru mutatvany... :(

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok Lányok! :)

Veronika ez remek hír! 4 napos sebbel hazaengednek, ez nem semmi... Én tuti összepisilném magam a fájdalomtól, úgyhogy a császárosok előtt én maximálisan kalapot lengetek. :) Örülök, hogy jól vagy, Apának mindig beszámolok a fejleményekről, kíváncsi ám rátok ő is.

Ildi, izzadás, ne is mondd, én minden éjjel egy vízben ébredek, mikor itt az idő az etetésre.

És többet járok pisilni, mint terhesen... :shock:

Védőnő, a szülés előtt kéthavonta jött, én havonta mentem hozzá ellenőrzésre, a szülés óta meg kéthetente jön hozzánk, legalábbis nálunk így van, lehet ez is változik területenként.

Szandi, a szurkálás 35 hetesen szerintem is normális, nekem is volt. Mondjuk én egyáltalán nem görcsöltem.

Most megyek, felébredt Picur. :)

picuralmos

Sziasztok,
Veronika, örülök hogy minden rendben Nálatok, majd írj ha lesz rá időd és kedved 8)

Alexandra, az igazi görcsök nem múlnak el helyzetváltoztatásra, de ha bizonytalan vagy, a dokidat kérdezd meg (főleg hétvége előtt...), ő majd megmondja mit tegyél, és ha kell meg is nyugtat.

Később még jövök...

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Nekem már az is megnyugtató hogy azon a véleményen vagytok mint én :D !

Kép
csalexandra
Sopron

Veronika,nagyon örülök hogy jól vagytok és minden rendben van :D szuper! Majd otthonról várjuk ám a beszámolót :) !

Kép
csalexandra
Sopron

Egyik barátnőm hírdeti.

Eladó egy kényelmes, tágas Bergon cross babakocsi, vanília-mogyoró színben, így kisfiúnak és kislánynak is használható. Használt, de nagyon jó állapotban. Budapesti átvétel!

Újszülött kortól használható, később sportkocsivá alakítható (télen-nyáron is jól kihasználható babakocsi)
Mindkét irányból tolható (váltókaros), így ha süt a nap, akkor csak átállítom, és nam süt a baba szemébe
Lapra csukható
A tolókar magassága állítható, így különböző magasságú személyek is kényelmesen tolhatják a babakocsit
Kupola tető lehajtható, kihajtható belőle egy kis napellenző
Kupolarész hátulján egy plusz kis tárolórész, a tetején és a két oldalán zipzározható, felhajtható szellőző, szúnyoghálóval (a szúnyoghálón át a baba is kikukucskálhat, ill anya is benézhet hozzá-praktikus!)
Masszív kerekek, amik terepen sétálásnál, kirándulásnál nagyon jól kihasználhatóak, hóban is könnyen lehet vele menni
Elől bolygókerekes, ami rögzíthető fixre (jól fordul, könnyen irányítható)
5 pontos biztonsági övvel ellátott
A lábtartójának a dőlési szöge állítható
Az ülés háttámlája ülőhelyzetből teljesen vizszintesig fektethető
Tágas belső tér, még bundazsákkal együtt is elfér benne a baba!
Mosható huzat
Nagy bevásárló kosár
Adok még hozzá:

Pelenkázó táskát
1 db esővédő nejlont
Szúnyoghálót
1 lábzsákot
Ára mindenestül: 20.000 Ft
Hívjatok bátran, mert jön a jó idő, a nagy kirándulások, erdei séták ideje, amihez kiváló ez a babakocsi, mi nagyon szerettük! :) Telefon: 30-932-4803 (Budapesti átvétel) Kép Kép
ghkriszpi

Sziasztok!

Mmc a doki azt mondta, hogy minden a legnagyobb rendben, nem kell gyakrabban mennem. Azóta Bátor meg sem áll, hál 'Istennek!

Csalexandra én is úgy gondolom, hogy ha helyzetváltoztatásra elmúlnak a görcsök, akkor nem igazi görcsök, de ha nem vagy biztos ebben, akkor inkább kérdezz rá a dokidnál. Mennyi magnéziumot szedsz?

Nusildi hát igen, így legalább tisztaság van a házban, ennyi előnye volt a védőnő fenyegető látogatásának. :D Még én sem tudom, hogy lesz majd a szülés, mennyire igénylem a simogatást, masszírozást, de ami biztos, hogy a férjem nélkül nem bírnám ki. A szülészfelkészítőn mondta a szülésznő, hogy van aki már az érintést sem bírja vajúdáskor, szóval tényleg mindenkinek más a jó. És hogy a kispapák készüljenek fel arra, hogy ami ott történik a szülőszobán, annak ott is kell maradnia. 8) :lol:

Veronika remélem ma már jobban vagy, holnap után már szombat van, és mehettek is haza. Addig meg próbálj meg minél többet pihenni, és gyógyulgass!! Várunk a beszámolóval! Puszilom Adriát!!

Picur a szülésflekészítőn mondta a szülésznő, hogy szülés után többet fogunk majd pisilni, erre rám is nézett a férjem, hogy még ennél is többet??? :D Mert gyakran járok már így is. A szülés után a vizelettel távozik a sok víz a szervezetből, ezért jársz sokat pisilni.

Bozza egyszer már én is jártam úgy, hogy amikor kiléptem a fodrásztól, sírva fakadtam... még jó, hogy visszanő a haj... De biztos nem lett olyan borzasztó, mint amilyennek érzed!!!

Magnoli észre sem vettem az elírásomat, de ez olyan tudatalatti már... látszik hogy mindig ez jár az eszemben. :D De fincsi volt a "szült" szűzérme!! :lol: :lol:

Képzeljétek ugye, tegnap nagy örömmel vártam haza a babakocsit. Itthon nekiálltunk kicsomagolni a dobozt, és nem az volt benne, mint amit rendeltünk. :evil: :evil: Fúúú tökre kiborultam (hormonok is segítettek ebben), mert majdnem 2 hónapot vártunk rá, és ezek után még nem is jót adnak oda. Felhívtam őket, de egyszer sem mondták, hogy elnézést, vagy hasonlók... Így délelőtt visszamentünk és kicserélték, kibontattuk, és ki is próbáltuk, mert már nem bíztam meg bennünk. Na de legalább a végén azért elnézést kértek.
A lényeg, hogy szuper a kocsi, jajjj nagyon örülünk neki.
Megpróbálok rájönni, hogy kell képet feltölteni, és akkor fel is rakom.
Voltam ma a gyerekorvosnál, nővéremet elkísértem a kisfiával, így a dokinál is bejelentkeztem, megadta az elérhetőségeit, és hogy mit kell tennünk, ha Bátor megszületik. Nagyon kedves volt, örülök, hogy ezt is elintéztem. A kocsikázást egyre nehezebben bírom, de főleg az utcánkban, mert komolyan mondom, szerintem Indiában jobbak a mellékutak. Akkora kátyúk vannak, hogy Japánig át lehet látni... és nagyon rossz, ahogy ráz az autó, pedig tényleg olyan lassan megyünk, mintha hátrafelé mennénk. Csatornáztak, és nem javították ki az utat, kész szenvedés így jönni-menni. Vezetni szeretek, de ez a pár száz méter igen megkeseríti a napomat.
Olyan szépen süt a nap, a kedvem is jobb így.
Kinek mi a véleménye az epidurális érzéstelenítésről? Én szeretnék kérni...

Mindenkinek szép napsütéses délutánt!![/img]

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok!

Mmc a doki azt mondta, hogy minden a legnagyobb rendben, nem kell gyakrabban mennem. Azóta Bátor meg sem áll, hál 'Istennek!

Csalexandra én is úgy gondolom, hogy ha helyzetváltoztatásra elmúlnak a görcsök, akkor nem igazi görcsök, de ha nem vagy biztos ebben, akkor inkább kérdezz rá a dokidnál. Mennyi magnéziumot szedsz?

Nusildi hát igen, így legalább tisztaság van a házban, ennyi előnye volt a védőnő fenyegető látogatásának. :D Még én sem tudom, hogy lesz majd a szülés, mennyire igénylem a simogatást, masszírozást, de ami biztos, hogy a férjem nélkül nem bírnám ki. A szülészfelkészítőn mondta a szülésznő, hogy van aki már az érintést sem bírja vajúdáskor, szóval tényleg mindenkinek más a jó. És hogy a kispapák készüljenek fel arra, hogy ami ott történik a szülőszobán, annak ott is kell maradnia. 8) :lol:

Veronika remélem ma már jobban vagy, holnap után már szombat van, és mehettek is haza. Addig meg próbálj meg minél többet pihenni, és gyógyulgass!! Várunk a beszámolóval! Puszilom Adriát!!

Picur a szülésflekészítőn mondta a szülésznő, hogy szülés után többet fogunk majd pisilni, erre rám is nézett a férjem, hogy még ennél is többet??? :D Mert gyakran járok már így is. A szülés után a vizelettel távozik a sok víz a szervezetből, ezért jársz sokat pisilni.

Bozza egyszer már én is jártam úgy, hogy amikor kiléptem a fodrásztól, sírva fakadtam... még jó, hogy visszanő a haj... De biztos nem lett olyan borzasztó, mint amilyennek érzed!!!

Magnoli észre sem vettem az elírásomat, de ez olyan tudatalatti már... látszik hogy mindig ez jár az eszemben. :D De fincsi volt a "szült" szűzérme!! :lol: :lol:

Képzeljétek ugye, tegnap nagy örömmel vártam haza a babakocsit. Itthon nekiálltunk kicsomagolni a dobozt, és nem az volt benne, mint amit rendeltünk. :evil: :evil: Fúúú tökre kiborultam (hormonok is segítettek ebben), mert majdnem 2 hónapot vártunk rá, és ezek után még nem is jót adnak oda. Felhívtam őket, de egyszer sem mondták, hogy elnézést, vagy hasonlók... Így délelőtt visszamentünk és kicserélték, kibontattuk, és ki is próbáltuk, mert már nem bíztam meg bennünk. Na de legalább a végén azért elnézést kértek.
A lényeg, hogy szuper a kocsi, jajjj nagyon örülünk neki.
Megpróbálok rájönni, hogy kell képet feltölteni, és akkor fel is rakom.
Voltam ma a gyerekorvosnál, nővéremet elkísértem a kisfiával, így a dokinál is bejelentkeztem, megadta az elérhetőségeit, és hogy mit kell tennünk, ha Bátor megszületik. Nagyon kedves volt, örülök, hogy ezt is elintéztem. A kocsikázást egyre nehezebben bírom, de főleg az utcánkban, mert komolyan mondom, szerintem Indiában jobbak a mellékutak. Akkora kátyúk vannak, hogy Japánig át lehet látni... és nagyon rossz, ahogy ráz az autó, pedig tényleg olyan lassan megyünk, mintha hátrafelé mennénk. Csatornáztak, és nem javították ki az utat, kész szenvedés így jönni-menni. Vezetni szeretek, de ez a pár száz méter igen megkeseríti a napomat.
Olyan szépen süt a nap, a kedvem is jobb így.
Kinek mi a véleménye az epidurális érzéstelenítésről? Én szeretnék kérni...

Mindenkinek szép napsütéses délutánt!![/img]
savariaa
Érd

http://kepfeltoltes.hu/view/130411/2013 ... es.hu_.jpg

Túl nagy a kép, így tudtam csak feltölteni.

[/img]

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok!

Savariaa, 4*1 magnéziumot,és 3*1 nospát írtak fel nekem.Ennyitől már nem hogy görcsömnek nem kellene lennie de már úgy el kellene lazulnom hogy szétesek!

De ma Hanna nagyon jó kislány :) mert hagyott éjjel aludni is és ma még be sem keményedtem,pedig volt dolgom rendesen.
Nagyon szép a babakocsi :) szuper!!
Nekem ez ismerős ,hogy nem azt kapom amit megrendeltem :), amikor nekünk megjött a futárral a babakocsi,kibontottuk konkrétan nem volt benne az összes kereke,plusz nem is volt kemény a kerék,plusz a bébihordozón a huzat mérete is el volt szabva. Lett belőle egy kis telefonálgatás mire mi is hozzájutottunk rendesen...

Kép
csalexandra
Sopron

Csalexandra én 250 mg magnéziumot szedek naponta. Örülök, hogy Hanna jó kislány ma, pedig a rádióban azt mondták, hogy erős fronthatás lesz, de akkor ezek szerint meg sem kottyan nekünk, nekem is jó napom van ma. Legyen is így ezután!! :lol:
Akkor látom nálatok sem ment egyszerűen a babakocsi dolog, de végül minden jóra fordult! :D

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok Lányok!
Mi is elég jól vagyunk ma, bár én már nem szedek egyáltalán magnéziumot, örömmel látom, hogy nektek is jó napotok van! Gratulálok az új babakocsihoz, nekünk a pelenkázó jött meg ma, csak még Apus nem ért haza, úgy hogy a nappaliba lett csak úgy lerakva :P Ma egész nap mostam a babaruhákat, pakoltam a kórházi cuccot, este meg még vár egy jó kis vasalás, ha lesz még erőm hozzá. Megyek is pihizek egy kicsit...ti is tegyetek így! :)

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Varázslatos, sötétkék szemek... :)

Kép

picuralmos

Olyan jó olvasni, hogy jól vagytok! Itt a tavasz, ez jó hatással van mindenkire, ennek nagyon örülök. :)

picuralmos

Tényleg varázslatos ez a legény! :)

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Picur, naggyon édes :D !!! Gyönyörű baba!!

Kép
csalexandra
Sopron

Örülök, hogy mindenki jól van. Balu valószînű meteorológus lesz, mert ez a melegfront kikészít. A gyomrom kavarog, fáj a fejem. Alig mozgok. Holnap megyek dokihoz, remélem megnyugtat, hogy a frontok ellenére nyugi van. Aztán, ha kedden betöltöm a 35.hetet(innentől fogad a kórház) akkor megnyugszom.

KépKép
KépKép
kat78

Picúr, Álmos egyszerűen GYÖNYÖRŰ! Jól sikerült "összehoznotok" :wink: Nem akarok ünneprontó lenni, de én meg extra carul vagyok ma, Lénárd alig mozgott, hasam feszült, kezem-lábam dagad, járni alig bírok :( Ezért el is mentem egy plusz ultrahangra, amin kiderült, hogy Lénó szuperül van (legalább Ő...) már 2,5 kg (Jézus :shock:) csak nagyon bekészült már az indulásra, befordult és már teljesen lent van a feje... Úgy látszik Ő nem hallotta amikor a doki mondta hogy császárral fog érkezni, és jó lenne ha legalább a 37. hétig maradna a "mamihotelben" 8) Alig vártam a tavaszt, erre a melegfront megint kicsinál :oops: De így legalább gyorsan összeraktam a kórházi csomagomat... :( Most látom hogy Kattal egyszerre írtunk, és Ők is frontérzékenyek... Gondolok holnap Rátok Kat, majd írj hogy mit mondott a dokid!...

Kép
Kép
magnoli

Csalekszandra, szerintem csak megpróbálnak tutira menni és foglalkozni veled! Meg hát pontosat csak vizsgálat után lehet mondani... De szvsz normális, hogy terhesen mindig fáj valahol :)

Picur, Álmos elkezdett gömbölyödni!!!!!!!! :) Cukipasi!!!!!

Örülök, hogy mindenkinél alakul a babakelengye, sajnálom az idegeskedést!!!!!

A védőnőnek amúgy ki kell mennie házhoz, ez protokoll, ellenőrzik őket miatta.

Én ma tök jól aludtam, voltam dokinál, és 1 ujjnyira nyitott a méhszájam :) Azért nem szenvedtem hiába ;) (És mindezt tök sok magnézium mellett, Magnerotból napi 2x2) Sztrepto negatív, jövő héten kell mennem az utolsó laborra+uh, ctg.
Autózni, utazni én se nagyon bírok, de nem csak a kátyúk miatt, hanem kényelmetlen hátradőlnöm, megfájdul a hátam/hasam tőle :S. Illetve még régen írtam, hogy szülésnél becsípődött egy ideg a medencémnél, na most is fáj ott csak a másik oldalon :( Remélem addig elhelyezkedik, mert én se gátsebem, se a brutál aranyerem nem éreztem, csak a csípőmet.

Kép

Kép
amidaalah

Epidurál: Én anno nagyon akartam, kórházat is váltottam miatta (eredetileg az Imrében szültem volna, de sok helyen azt olvastam, hogy kért a kismama, de nem kapott, mert nem volt szabad anesztes...). Szerintem (ill orvosom véleménye), hogy ezt is mérlegelni kell, mert van amikor nagyon lelassítja a szülést, és egyéb beavatkozáshoz vezet. (Nekem végól esélyem se volt kapni, de akkor már nem is akartam.)
Savariaa, szerintem kérd ki az orvosod véleményét erről!

Kép

Kép
amidaalah

Sziasztok!

Örülök, hogy nagy átlagban jól vagytok, én sajna csatlakozom Magnolihoz....kb 1 hete eléggé fáj, ha mozog hármaska....este indul be és szó szerint folynak a könnyeim...szabad szemmel látható a lába, ahogy keresztül húzza a hasamban...pedig azt gondolnám neki már van elég helye, elférhetne. Ráadásul úgy puffadok, mintha valaki pumpálna és elkezdődött a nemalvás is. :( Éjjel csak agyalok, milyen feladataim vannak még....kész a festés (csak a színek nem tetszenek), most takarítás, aztán jöhet a babaszoba és a rucik mosása, meg a pakkom összetétele.

Puffadás mellé még csatlakozik, hogy alig tudok pisilni is. A legközelebbi vizsgálatom 22-én lesz, a 36. heti generál: méhszáj, nst, kenet, uh. Kíváncsi vagyok már nagyon mit mondanak majd.

Köszönöm a Stodal ajánlásokat, szerintem segített, meg az is, hogy abbahagytam/szüneteltetem a vitaminokat, legalább már nem köhögök non-stop.

Picur, gyönyörűséges a kislegény, olyan érdeklődő szemei vannak. :) Kis felfedező lesz, kedves szülők meg majd megértek válaszolni a sok 'miért'-re.

Amidaalah, a becsípődéssel vigyázz, nekem beakadt kb 2 héttel Zéti születése után, összecsúsztam a lépcsőn, Zalán kint a kertben, Zéti a mózesben a teraszon, én meg ültem bent a lépcsőn. 10 métert kb 15 perc alatt tettem meg a telefonig, hogy apát hazahívjam...levegőt sem kaptam....amikor megérkezett, csak röhögött, annyira abszurd volt....ha tudtam volna én is biztos nevetek :)

Nagyon szépek a babakocsik, amiket belinkeltetek, én egyenlőre kivárom, mi lesz számunkra a praktikus, hordozókendőt szeretnék beszerezni elsőre, hogy szabadak legyenek a kezeim...próbálta már valaki? Engem elsősorban a rugalmas érdekelne...

Savariaa, én csak érzelmi síkon tudom megközelíteni, rettegek az epiduraltól, ne kérdezd miért, sosem volt, de annyira elborzaszt, hogy a gerincembe dugjanak bármit is....pláne, hogy rettegek a tűktől, éljen a terhesség és a sok vérvétel, ott meg nagy bökő megy be.....viszont a bátyám anesztes doki, ő esküszik rá, a felesége is így szülte mindkét fiúkat....Magnolinak nem az volt??

Veronika, örülök, hogy minden rendben, a szombat gyorsan itt van, addig meg pihengess, amennyit csak tudsz...már nagyon várom a képet Adrikáról :)

Megyek pakolászom még egy picit, hátha egyszer a végére jutok!
Jó éjt mindenkinek!!!

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sandie, nekem nem epiduralom volt, hanem spinalis érzéstelenítéssel sürgős császárom...
Elérzéstelenítettek, majd megkaptam az érzéstelenítőt a gerincembe (hahaha :lol: ), azután már tényleg semmit nem éreztem, nem kell tőle félni 8)
Hogy most megint sürgős lesz-e az eredetileg programozandó császár nem tudom, mert jelenleg majd meghalok a fájdalomtól.
Vettem be rá gyógyszert, aztán majd kiderül javulok-e reggelre?... Remélem: IGEN!!!

Kép
Kép
magnoli

Hogy vagy Magnoli?? Segített a gyógyszer?? Még korai lenne, legalább még két hetet bírjon ki Lénárd!!!
Bocsi, azt hittem Neked volt, valaki mintha már említett volna, de tényleg Te császárral szültél....nem tudom már mit keverek :roll:

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Epidurál, nekem eszembe se jutott anno, pont amiatt, hogy én is kivagyok a tűktől, injekcióktól, persze nem tudtam, milyen fájdalmas a szülés, de akkor is úgy gondoltam, hogy nem fogok kérni. Aztán amikor bent voltam, már idő se lett volna beadni, szóval sodródtam az árral. Ezért mondom azt, hogy nem érdemes előre betervezni, hogy mit hogy fogok csinálni, kérni, tenni a szülőszobában, az élet átírhat mindent. Szóval én most sem tervezem, hogy kérek.

Veronika, jaj, sok pihentető alvást kívánok! Biztos nagyon fájhat az a seb :( Kitartást és amint tudsz, jelentkezz, remélem holnap tényleg hazamehettek, otthon már minden más lesz.

savariaa, sajnálom a babakocsi kálváriát, de a lényeg, hogy megoldottátok. De bele tudom magam élni, én amúgy is az a típus vagyok, aki totál kész tud lenni, ha valami nem úgy sikerül, mint ahogy eltervezte :) Megnéztem a képet, szép is, de van mózes is hozzá?

picur, nagyon tündéri Álmos! Finom falatka :)

kat, sajnálom a rossz közérzetet, amúgy tegnap én sem voltam a helyzet magaslatán.

Elmentem turizni, ott valahogy nem éreztem magam jól, utána közértbe mentem, aztán haza, de úgy értem haza, hogy már kopogott a szemem az éhségtől, gyorsan összedobtam egy hamburgert sült krumplival, aztán még jól bezabáltam mindenfélét és utána 2 órán át csak pihegni tudtam, tiszta ciki vagyok :( Aztán mentem Lottiért jó korán és elmentünk, ő biciklivel én gyalog, játszóra, aztán haza, na ez az út már nem nekem való megmondom őszintén. Totál kész voltam, mire hazaértünk.

Éjszaka is nehezen aludtam, negyed 4-től fent voltam fél 6-ig és nem tudtam visszaaludni, fiúneveken járt az agyam, mert még mindig nincs nevünk se :/

magnoli, sajnálom, hogy te sem vagy túl jól, de szerintem itt már egyikünk sem lesz túl jól :( Nekem nincs sok keményedésem, nálam inkább az a jellemző, amit írtam már többször is, mintha kést szúrnának fel onnan lentről, na tudjátok, szóval ez a nyilalgatás, a baba pedig iszonyat erővel nyomja ki magát és ez igazán fájdalmas tud lenni.

Nálunk a 36. hétig kell legalább, hogy bent maradjon, az Uzsokiban utána nincs gond. Lottival azért nem volt, mert rendben volt minden, de nem szeretnék előbb szülni és kész.

amidaalah, sajnálom a fájdalmakat!

sandie, én is agyalok éjjelente most már kb. 1 hete :(
Mi az, hogy alig tudsz pisilni, nem jön, bár iszol vagy nem jársz eleget, nem kell?
Hordozókendő, én anno vettem egy maitai-t (asszem így írják), de elég későn szereztem be, mert Lotti nagyon bukós volt és úgy nem mertem volna vele elindulni, de mire meglett, már nem tudtam belekötni, mert zavarta őt valahogy az egész felkötés. Nagyon jó a hordozás, de nekem jó volt a babakocsi is, szerintem most is marad a kocsikázás.

Babakocsi, lemértük a hátsó kerekek egymáshoz való távolságát, hát lehet hogy túl széles :( Nálunk rámpa van a háznál, így lehet hogy azon fel se tudnám tolni. :( Nagyon csalódott vagyok, mert nagyon tetszik a babakocsi amúgy :( Szombaton megyünk és újra kitaláljuk, hogy mi legyen.

Na megyek, 9-re pedikűrösnél van időpontom, jó lesz hogy szép lesz a lábkörmöm :)
nusildi

Ildi, nekünk sem biztos még egy fiú név sem...valahogy akármit találunk mindig akad pár nap után valami kifogás vele kapcsolatban. Azt hiszem marad az, hogy meglátjuk első nap milyen lesz manóka, aztán kap nevet....anyósom ki lesz ettől az tuti

Szülést én sem tervezem, de most kezdek kicsit tartani tőle, nálam az oxytocin szinte tuti, mert magamtól még sosem volt fájásom...már ha hajlandó követni a tesóit és kibújni.

Nem tudok pisilni, iszonyat szomjas vagyok, egész nap iszom, de alig-alig jön valami, ha meg érzem, hogy kell mennem, akkor babó úgy mozog, hogy az már nagyon-nagyon fáj....éjjelente is csak kb 1 hete járok ki egyszer. Viszont most jó a vérnyomásom, vizeletem negatív, valószínű csak nyomja a kicsi a hólyagom...vesém nem fáj, így talán nem pang....de dagadok tőle. :(

Remélem, most hogy leírom meg is változik....én egyet jegyeztem meg a 2.5 gyerek mellett, hogy amint valamit kimondok/megszokom (pl milyen a napirendünk) rögtön változik. :)

Az Nektek bejött, hogy amikor éjjel mentek pisilni még terhesen, nagyjából akkor kel majd a baba is, ha már kibújt? Zalánnál emlékszem nagyjából így volt, Zétinél nem tudom....ott nem voltam olyan friss, hogy megfigyeljem hány óra van, csak alva jártam.

Picúr, a szülés utáni pisilést ne is mond......én olyan voltam, mint egy mini vizierőmű, kibéreltem a wc-t....de a 17 kilóért megérte....remélem most is így lesz, mert ez a Michelin baba dolog nem túl kényelmes

Veronika, hogy vagy/vagytok? Holnap haza??

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Nusildi,
sajnálom a kocsit. Mondanám, hogy próbáljátok ki a rámpán a mi kocsinkat, hogy elfér-e.
Tudom, hogy te is Zuglói vagy az Egressy téri McDonalds-tól messze laktok?

Kép
Kép
mmc

Sziasztok Lányok! :)

Köszönjük a bókokat, kedvesek vagytok! :)

Remélem jobban vagytok már, sajna ma melegfront, délután meg hidegfront jön.

Epidurál, én nem kértem/kaptam, és simán bírható volt nélküle is. Na meg gondolom, ha nem érezni a fájást, úgy tolni sem lehet igazán. Na meg a tudat, hogy a gerincembe tűt döfnek, háááát, nem túl kecsegtető.

Ébredés, én éjjel háromkor jártam le a terhesség vége felé pisilni (nagyjából 3cl-t sikerült is :D), most akkor van etetés is. Általában tudjuk tartani a három órás időközöket, napközben van, hogy előbb megéhezik Picur. A mellbimbóim elég saláták már, de ez van, vagy megedződnek, vagy leesnek... :D Ja, és a víz már lement rólam, újra van bokám!!! :D :D

Hordozókendő, én nem vettem, majd csatos háti hordozót szeretnénk, ha már ültethető lesz a legényke, hogy tudjunk menni kirándulni. Most babakocsizás van itt a környéken. Viszont kipróbáltuk a bugyolálást, egész jól bejött. Nyugtalan volt Picur, és betekertük egy takaróba jó szorosan, és úgy vettem az ölembe. Olyan nyugisan elaludt, hogy na. Viszont a puki-görcsök bántják néha. Kaptunk görcsoldót a gyerekdokitól, azt adunk neki. Úgy sajnálom, olyan keservesen tud sírni ilyenkor. Nektek van valami bevált módszeretek a görcsoldón kívül?

picuralmos

Sziasztok,
köszönöm az érdeklődést, reggelre végre kicsit jobban lettem, szerencsére hatottak a gyógyszerek... Most még kicsit feszül a pocim, de már tudok egyenesen járni (mecsoda öröm a tegnapi derékszöghöz képest :? ), persze szigorúan összeszorított térdekkel, nehogy kizuttyanjon Lénó :roll:
Szerdán megyek generálra a dokimhoz (CTG, Uh, labor, kenet), remélem addigra kicsit összeszedem magam, de addig nagyívben kerülném a kórházat szívem szerint 8)
Sandie, köszönöm hogy gondoltál rám, jól esett :D
Tényleg, nálunk is lehet olyat, hogy nem rögtön mondod meg szüléskor a baba nevét, hanem csak egy nap múlva? Mert Amerikáról már hallottam, de hogy nálunk is lehetne, azt nem tudtam...
Az hogy nem tudsz pisilni és dagadsz, nem jó ómen :(
Kéne hozzá testsúlyt is mérni (min. 12 óránként), meg felírni a bevitt és ürített víz mennyiségét 24 óra alatt, és a kapott eredménnyel a dokidat megterhelni 8)
Ildi, a combcsont fájdalmad miatti nemalvásra szerettem volna még írni, hogy mi Olinál vettünk egy plusz puha "felületjavító" matracot az ágyunkra (IKEÁ-ban), amikor én is szenvedni kezdtem ettől. Nekünk amúgy elég kemény a matracunk (80%-ban kókusz), ami írtó jó gerincproblémákra, de terhességnél elviselhetetlen :? Most még plusz párnákat is bevetettem, a hasam alá kicsit az oldaltfekvéshez, illetve egy közepeset popó alá, ami megemeli a medencét, levéve a terhelést a méhszájról. Na ez utóbbi elég nehezen kivitelezhető, mert a fej alatti párna miatt már lassan olyan, mintha egy teknőben feküdnék, viszont jó puha teknőben, tehát jóval kellemesebb, mint előtte volt :roll:
De van aki a "szopipárnát" kapja a lábai közé, nekem az nem volt kényelmes...
Az ABC Design babakocsit én is láttam élőben a Brendonban, nagyon pofás jószág, csak tényleg széles ahogy írtad is, és ezt nagyon figyelni kell, mert ha nem tudod otthon, illetve a boltokban betolni az ajtón (rámpán), akkor ugye az elég nagy probléma... Ezért jó élőben mindent megtekinteni, mert a neten ez nem látszik... És -ahogy mmc is írta- jó ha kipróbáljátok terhelés alatt a stabilitást, pl. Lottit beletéve 8)
Kat, jobban vagy már ma?
Mit mondott a dokid?
A Kútvölgyiben miért nem fogadnak 35. hét betöltése előtt ha van szerződésed?
És ha mégis szükséges befeküdni, akkor elküldenek a területileg illetékes helyre? (Gondolom Nálad is a Jánosba?) Hú, ezt nem értem...
Picúr, utólag is köszi a nadálytős kalapos bókot :wink:
Salátabimbi ellen véd a bimbóvédő+a kenőcs amit ügyesen beszereztetek, illetve a profik 15-20 perces meló után leválasztják a kis szivattyúkat, hogy ne áztassák szét a bőrt, hát ez nem tudom hogy működik-e?... Két szoptatás között némi tejecskét rajta hagyva érdemes a bőrt "szellőztetni" ahogy már eddig is tetted...
Puffadó pocakra már írtam Neked: pocak masszírozás, lábacskák pocakra való behajlítása, hasrafektetés hatékony lehet.
Illetve a koraszülött osztályokon használt szélcsőt esetleg érdemes beszerezni, kicsit furán hangzik, de gyors és egyszerű, bárhányszor ismételhető :roll:
Megelőzésképpen pedig a táplálkozásodból iktasd ki a puffasztó ételeket, szénsavas italokat, figyeld meg, hogy mire hogyan reagál Álmos pocakja, és jegyezd fel a kerülendő dolgokat.
Nekünk Olival sajna egyetlen gázmegkötő varázsgyógyszer sem volt eredményes :(
Gratu a bokaesztétikához :lol:

Kép
Kép
magnoli

Magnoli: ma jobb a dolog.2re megyek dokihoz. Kútvölgyi szerződés mindig így szólt, szerintem nincsenek kis súlyú babákra felkészülve, van inkubátor, meg neonatológus, csak nem kockáztatnak. Ha előtte van valami, akkor hívom a dokimat, és a SOTE II van a doki-párja akivel együtt dolgozik, és ő segít.

KépKép
KépKép
kat78

Magnoli, a bimbóvédőt próbáltam amikor véraláfutásos volt a jobboska, nem igazán jött be, nem tapadt a bőrömre, és ahogy Picur evett, folyton elvált a bőrömtől. Próbáltam nedvesen feltenni, szárazon, próbáltam Picurt máshogy tenni, hónalj-tartással, bölcső-tartással, fekve, valahogy mindig elmozdult. Igazából addig fájdalmas, amíg "rákap", utána már csak akkor, ha nagyon megszívja. A baloska egész jól bírja, abból úgy zubog a tej, hogy sokszor félre nyeli szegénykém. Valahogy esetleg ki lehet egyenlíteni a termelést? A baloskából alig 10 perc alatt nyakig eszi magát, a jobboskán azért elcsámcsog 25-30 percet. Most azt találtam ki, hogy max. 20 perc után leveszem a jobboskáról és átteszem baloskára. Jó lehet így?

Bokaesztétika, kis szivattyúk... Hát ezeken jót röhögtem... :D

Hason szoktuk altatni, az nagyon bejön, nyugisan szuszogja át éjjel az etetések közti időt. Torna is van, néha használ, néha nem. Érdekes, hogy nappal vannak ilyen szélgondok, naponta 1x-2x. Elpirul az egész feje szegénykémnek, elkezd nyikorogni, és ha nem jön ki, na akkor aztán megmutatja, hogy van hangja... Az evésre odafigyelek, semmi puffasztót nem ettem a székelykáposzta óta, ami nem is bántotta. Szélcsövet beszerzünk. :)

picuralmos

Én a prog. Császárnál spinálist kaptam. Írtóra féltem tőle, de semmi kibírhatatlan. Ültem a műtőágyon és lógott le a lábam. Gömbölyíteni kellett a hátam, a műtösfiú fogta a fejem, de inkább segítségből. Fertőtlenítővel lemosták a hátam, az érzéstelenítő injekciót érzed, ami egy oltás-szerű, volt ennél szarabb vérvételem. Majd azt éreztem, hogy valami csurog a hátamon, és mondták gyorsan feküdjek le. Lehet még arra is számítani, hogy ahogy bekötik rúg egyet a lábad, ez természetes, de nekem nem volt ilyen. Utána semmit nem éreztem, nem volt gáz. Vissza meg elég gyorsan ment, kb a műtét után 1órával visszajött az érzés, az kb mint ha zsibbadásból jön vissza az élet. Én is nagyon paráztam tőle, de tényleg semmi, max a tudat, hogy tehetetlen vagy, az vacak

KépKép
KépKép
kat78

Kat, így már értem, hogy nem tudják ellátni a piciket és nem vállalnak értük felelősséget, aha :)
Jó hogy megvan a segítő-út, méghozzá jó, megbízható helyen!
Várom a dokid véleményét...
A spinális érzéstelenítés folyamatát tökéletesen leírtad :D
Picúr, :lol:
A bimbóvédő felhelyezése tényleg macerás, a bőröd legyen zsírmentes (krém nélkül), és a védőt nedvesítsd be egy kis tejjel, hogy tapadjon, ahogy írtad is, jól csináltad.
A két oldalad valószínűleg végig asszimetrikusan fog termelni, de ez nem baj, csak meg kell szokni... A cserélgetés nagyon jó ötlet!
Sajna a fiúk az elején gyakran hasfájósok, előbb-utóbb majd kitapasztalod, hogy melyik módszer válik be...

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Magnoli,
örülök, hogy jobban vagy!! próbálj meg minél többet pihenni. Összeszorított lábakkal jársz, ezen jó nevettem, mintha ezen múlna.. :D beszéltél az orvosoddal?
Még szerencse, hogy elmentél egy bónusz ultrahangra, így legalább megnyugodtál.
Amikor beteg voltam és a védőnő nem találta a szívhangot, plusz Boti is keveset mozgott, akkor már én is azon voltam, hogy elmegyek megnézetem magam.
Azért mázlink van a mai technikával, mert anyáink korában, még nem volt ilyen lehetőség és ment az izgulás, hogy minden rendben legyen.
Érdekes, amit a szélcsőről írsz, mert engem a koraszülött osztályon óvatosságra intettek, ha sokat használjuk, akkor a gyerek nem tanul meg pukizni, kakilni, mert megcsináljuk helyette és csak elodázom a problémát... Hülyeséget mondtak nekem?

Picur,
én 1 évig csak bimbóvédővel szoptattam. Nem mindegy melyik fajtát használod. Nekem pl. az Aventes nem jött be, hanem a MAM volt a jó, mert ez volt a legpuhább, vékonyabb, de nyilván ez függ a mell alakjától és a picitől is, hogy neki melyik a jobb.
A hasfájásra sajnos nekem sincs tuti tippem, semelyik csepp, oldat nem vált be. Az Infacolt összegyűjtötte Liza a szájában és köpte ki.
A masszírozás segít talán, meg arra figyelj, hogy mindig jól büfiztesd meg. Az elején lehet hogy csak 15-20 perc múlva jött a büfi.

Kat,
jelentkezz, hogy mi volt a dokinál. Van segítséged mostanában a kisfiad mellett?

Mi szerencsére jól vagyunk. Elkezdtem vásárolgatni a kórházi csomaghoz. Vettem a C&A-ban egy hálóinget, ami viszonylag jól néz ki és gombos, jó lesz a kórházba és legalább nem került 12000 ft-ba, mint a Brendonban.

Most meg nagy sütés főzésben vagyok. Egyrészt azért mert kaptam egy rakás medvehagymát és azt rakom el pestonak, meg sütök belőle medvehagymás-túrósrétest.
Holnap lesz a férjem születésnapja most készül neki a joghurt torta. Ezt hamarabb kell 1 nappal megcsinálni, hogy jól megdermedjen. Holnap meg amúgy sem érnénk rá, mert tervezünk egy IKEA, Brendon kört mert most már tényleg el kell kezdeni vásárolni.
Vasárnap meg megyek találkozni a szülésznővel, mert akkor lesz ügyeletes és remélhetőleg nyugisan tudunk beszélni.

Vigyázzatok magatokra és jobbulást mindenkinek.

Kép
Kép
mmc

mmc, köszi a jobbulás kívánságot :lol:
A saját dokimmal csak szerdán fogok beszélni, ha addig nem rosszabbodik a helyzet... Persze már előre tudom, hogy jól le fog baltázni, mert tegnap nem hozzá mentem, de ez nem volt véletlen, nem ítéltem olyan súlyosnak a helyzetet hogy azonnali beavatkozás lenne szükséges, megfigyelésre meg Oli miatt nem szeretnék befeküdni... Hát igen, rossz páciens vagyok :wink:

Azzal egyetértek, hogy nem szabad a szélcsövezésre rászoktatni a gyereket, de ha kínlódik, akkor szerintem segítségre van szüksége, így vagy úgy :(
Tényleg, jó hogy írod a büfiztetést, az is nagyon fontos!
Nálunk volt hogy pár perces járkálás után lefektettük Olit a pelusozóra, majd újra függőlegesbe emeltük, és akkor sikerült a levegőnek távoznia...
Néha akkorákat büffentett, hogy sírva röhögtünk Rajta 8) hát ez most rám lett jellemző, a kismamás "elnőitlenedés" egyik remek példája, és még elég CIKI is :wink:
A MAM-os bimbóvédőt lehet hogy én is beszerzem majd, mert az Aventtel sem igazán ment nekünk annak idején...
A vásárlást jó idejében lerendezni :D
Férjedet Isten éltesse!
Hú de éhes lettem ennyi finomság olvasása közben, irigyellek :lol:

Kép
Kép
magnoli

Magnoli, nem tudom, hogy nálunk lehet-e ilyet....remélem, ha nagy a gáz, akkor kibírják...mondjuk, ha hétvégén szülök, úgysem tudják azonnal intézni a papírokat, a vezetéknevünk meg elég ritka...

Picur, Zalánt abszolút nem zavarta a bimbóvédő, ő hasfájós sem volt, evett, mint a gép, teljesen mindegy miből, de nagyon bukós volt....Zéti szinte a szájába sem engedte a bimbóvédőt, ő hasfájós volt, csak a torna segített és ahogy a többiek is mondták, volt, hogy kb 20 perc után jött egy olyan emberes röffentés, hogy meglepődtünk ilyen pisi emberkéből ez honnan.....igazi éj mélyből felzengő....

Kat, köszi, hogy leírtad pontosan....tudom, hogy hülyeség, de én annyira rettegek ettől a tehetetlenségtől.....pláne, hogy gondolom addig anyósomnál lenne a pici, biztos jól teletömné a hasát :shock:

mmc, Isten éltesse a férjed! nagyon jól hangzik ez a joghurttorta, én is szemezek vele egy ideje...Zalán múltkor azt kért a névnapjára, fogalmunk sem volt honnan vette, itthon még nem volt, pesto.....nyammmmmm :lol:

Mindenkinek szép délutánt!!

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Balu jól van, 2400g, minden ok, zárt méhszàj. Szerinte már nem számít súlya szerint koraszülöttnek, így bármi van mehetünk a Kútvölgyibe. Kezdődik a minden héten valami, mert ő azt vallja, és ezzel egyet tudok érteni, hogy ilyenkor már csak hízik, és ha időben látjuk, ha baj van(pl.: rossz áramlás, köldökzsinór tekeredés, méhlepény öregedés) és azonnal császároz, akkor megelőzhető a baj. Így kezdődik a sűrű nst, áramlásmérés, uh. De nem bánom

KépKép
KépKép
kat78

Sandie: én is a tehetetlenségtől tartottam, nekem volt pánikbetegségem, és ebből adódóan látnom kell a menekülési útvonalamat, műtét után kb fél óra múlva már mozig mindened, inkább a 6óra fekvés a nehezebb. Nekem a párom ott lehetett bent az őrzőbe, sőt Bálintot odahoztàk szopizni, szóval mond meg anyósodnak, inkább engedje be a fiàt, aki addig babázik

Picur: az éjjeli izzadások ismerősek a múltból. Egy éjszaka akár 3polót cseréltem, volt amikor hajat kellett szárítanom. Én ezért nem veszek szoptatós hálóinget, mert kellene belőle vagy10:)

Mmc: azért segítenek délelőtt lefárasztják Bálintot, de kicsit nyekeregnem kell érte, ami nem kenyerem

KépKép
KépKép
kat78

Nálunk Bence is hasfájós volt, sajnos :(. És leginkább a frontok viseltél meg, már előre tudtuk, hogy mikor lesz kemény éjszakánk! Nálunk a Sab Simplex vált be, ill. azt olvastam, hogy a tejjel és a csokival is vigyázni kell, jobb nem enni, ezek is okozHATnak egyeseknél problémákat...
Picur, milyen görcsoldót kaptatok?
Azt is hallottam, hogy valaki gimnasztikai labdára ült és azon pattogott büfizetés közben. Lehet, hogy majd kipróbálom!

Magnoli, hát igen, én is nagyon vártam a meleget, a tavaszt, valahogy a frontokat, és ezt a rengeteg esőt én sem vettem számításba. Remélem Lénó még bírja odabent!!!!!!

Kép

Kép
amidaalah

Még a hordozáshoz szerettem volna hozzászólni - én most rugalmas kendőt vettem, Bencével volt mindenünk - mei tai, szövött kendő, csatos, és egy speckó dupla babaerszény... Nagyon szeretek hordozni, és próbálom ajánlani másoknak is, de azt vettem észre, hogyha nem kezdik elég korán, akkor általában a baba (meg a mama) sem érzi olyan jónak. Értem ez alatt mondjuk a fél éves kort. De lehet, hogy szegények pont a kivételek voltak :D

Kép

Kép
amidaalah

Amidaalah, Te vagy az én emberem :D

Én eddig sosem hordoztam, valahogy nem állt közel hozzám, de most nem tudok mást elképzelni, ami biztonságot nyújtana nekem a három manóval....nekem is a rugalmas kendő a szimpi, persze nulla tapasztalatom van a témakörben....milyen könnyű ezt felkötni, nem tart sokáig? nem lesz meleg itt a nyáron? nem izzadunk össze? én az ebay-en néztem ki párat, kb 7-8000 ft-ért kapható, jónak tűnik, de meg tudnád nekem mondani, hogy mire figyeljek a vásárlásnál? lehet vele szoptatni is, mivel nekem ez jelenti az egyik legnagyobb problémát...ha elmegyünk a játszótérre, de hármaska 2 óránként enne....

nagyon megköszönöm, ha segítesz nekem ebben, átadsz egy kis tapasztalást :)

Jó éjt mindenkinek!!

Veronika remélhetőleg holnap hazamegy!!!!

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: