A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010. decemberi babavárók

Sziasztok!

Látom Edit nálatok is mindig van valami.
Balázsnak tüszős mandulagyulladása van influenzával egybekötve. Elkapta már tőle anyu, a férjem és én is. Kamilla el van szeparálva tőle, csak maszkban megyünk be hozzá, remélem nem kapta el.
Már én is baromira unom ezeket a hülye betegségeket, ráadásul Balázs eddig sosem volt beteges, idén meg folyton van vele valami.

Cicus: remélem már jobban vagytok.

Lovaszkata: sajnálom a tejcsit, szerintem adj neki tápit, mégsem éhezhet szegényke

Kép
cedis

Sziasztok!

Sajnos Kincsőke beteg :cry: ma voltunk dokinál irt neki gyógyszert :cry: még Kinga is beteg tőle kapta el sajnos nem lehet őket elzárni egymástól :roll: jöjjön már a jó idő :evil:

Cedis ,Edit nálunk is ez van :cry:

Annus ez érdekes nálunk is a tegnap kevés volt a tej éreztem nagyon lágy a cicim de mára helyre jött :wink: de azért remélem hogy elég lesz nektek is :) de hogyha majd pótolni kell akkor pótoljuk mégsem halhat éhen az a gyerek :? én is szeretek enni :P

Cicus remélem már jól vagytok :) nagyon jók a képek :lol:
Jól kijönnek a nagyok egymással?

t katinka

Sziasztok!

Norbika hála Istennek, nem beteg. Csak nyűgösség volt a dologban. Tegnap este 19-kor fürcsi, evés(nem sok) és alvás volt negyed kettőig. Aztán 5kor keltünk. Majd három óránként folyamatos evés és alvás közte. Piheni a tegnapi fáradalmait. Komolyan momndom nagyon megilyedtem, nem szokott ő ilyen lenni. Ma meg még nem kakált, meg tegnap se, ez a hülye tápszer miatt van. Már ma is adtam neki 2-szer. Közte telik a mellem és abból is tudok neki adni 140ml-ert. Ma is tiszta pelenkával reggelre 5,30 kg volt a drága.
Na megyek kicsit rápihizek az éjszakára. Ti este a nagy alvás előtt mikor etetitek meg utoljára? Puszik

Kép
Kép
zsanimanó

Katinka!
:lol: Én is így látom,éheztetni nem fogom!

ma még nem kellett pótolnom,sűrűben cicizik,remélem h este se kell és helyre jövünk.

Cicóka!
Nekem is megvolt a hétvégén,és most mondták h menszi után is lehet h lecsökken a tej...fene se érti ezt!

Cedis,Edit!
Jobbulást mindenkinek!!!

Kata!
Amiatt ne aggódj h kevesebbet eszik így,mivel sűrűbben is eszik!Ha méred mindig,akkor a napi "adag" így is kijön,csak többször eszi meg kevesebb mennyiségre osztva.De ha megnövekedett a tejci,akkor utána vissza áll!Nekem is így van h ilyenkor mondjuk megeszik 80at 2 mellből,de ha helyre jön a tej akkor 1ből bevág 150et :wink:

Tejszaporításra még:alkohol mentes sör,van egy karamell ital is a Karamalz vagy ilyesmi neve van.DMben is lehet kapni,dobozos mint egy sör.Ami még nekem bejött a 12%os alma.Abban is a karamell ami hasznos szerintem :lol:

Eper!
No para!Ha nincs elég tej,akkor pótolsz.Ennyi!Nekem az oldalam fájt,de csak utólag esett le h a menszi miatt.Azt hittem csak a sok emelgetéstől :lol:

annus11

Annus , Zsani...akkor nálatok is többször kell a tápszer mert nem elég a tej?
És, hogy lesz több tej ha közben pótlást adok?Mert én attól félek hogy ha pótlást kap akkor még kevesebbet fog cicizni és kevesebb tejem fog termelődni, nem???

Engem lelkileg nagyon megvisel hogy kevés a tejem.a fülemben cseng a doktornő szava, mikor mondta és mutatta hogy Bazsinak löttyedt a combikája és kemény husisnak kéne lenni... :?
Nem gondoltam hogy kevés a tejem mert kibírt 3 órákat, és tök jól nézett ki, hurkás meg tokás...
Valóban türelmes gyerek vagy csak összeszűkült a kis gyomra.
Szar érzés, hogy 3 hétig nem evett elegendő mennyiséget.
Most meg úgy érzem még kevesebb tejem lett az idegtől. :( Mert elöbb is csak 20-at evett.Aztán odaadtam neki a pótlást és bevágott 80ml-t :shock: el is aludt szegénykém.

Annus, köszi az almalé tippet, van is ithon :wink:

Cedis..jaj, nagyon sajnálom a betegséget, ez elég komolyan hangzik! :(
Minden betegnek jobbulást!

Én is már nagyon várom a tavaszt hogy ne legyen ennyi baci a levegőben.

Kép
Kép
lovaszkata

Persze az a legfontosabb hogy a baba ,megkapja azt amire szüksége van, éheztetni nem szabad.
Kata: Mindkét mellből szoptatsz minden szopi után?Tudsz esetleg fejni napközben. És miért nem jó hogy csak mellen legyen a baba és néha kielégítse a komfortszopását??
A melled nincsen kisebesedve? Mennyi ideig tart nálatok egy szoptatás?Milyen jelzésre rakod mellre Bazsit?Pótlást hogyan adod neki?
nálunk a családba nagyon sokat segített, hogy sokat volt mama és baba együtt, mindig mellre került amikor ezt igényelte, akár 10 szer is egy nap vagy többször. Komfort szopija is megvolt, együtt aludtak éjjel nappal.
Próbálj meg nyugodt lenni, tudom eben a helyzetben nem olyan egyszerű.
fantacska
Debrecen

igen előfordul hogy a menszesz bezavar időnként a hormonális változásoknak köszönhetően, ezt a babák is megérzik és van aki nagyon elutasító a mellel, akár kevesebbet szopik, így a tejmennyiség is csökkenhet.de vannak olyan babák akik ezt nem érzik meg.Kitartást ez csak átmneneti időszak:))))))))))
fantacska
Debrecen

Éjszakai szopival mi a helyzet nálatok?Van akik átalusszák az éjszakát?
fantacska
Debrecen

szívesen segítek ha tudok mivel én szoptatási szaktanácsadónak tanulok. Hátha tudok valalmi hasznossal szolgálni a kérdéseteikre, ill. problémákra.
fantacska
Debrecen

katinka
uhhh az mázli...sokat hallottam lyat hogy kifizettették...

lovászkata
sajnálom a kevés hízást! remélem majd több szopival a tejcsi is több lesz...

cicus
mindenképp segített :D köszönöm!jaj éééédesek!!!!

eper
mehet a szájába is akkor biztos bemegy!a többi módszerrel szerintem sose lehet tudni mennyi marad a kanálon vagy az üvegben...amikor a tejbe cseppentettem az elvált tőle így látom hogy olajos és az üveg falára simán kitapad...

zsanimanó
szörnyű amit írtál!jobbulást nektek!

Kép
menion
Budapest

cicóka
ha a 98%tud szoptatni akkor mért van tele a fórum azzal hogy nem sikerül vagy kevés vagy abszolút nincs????akkor csak 2%ír és magyarázkodik????és ha ennyiaz a bizonyos 2% akkor hogyhogy ilyen kevés a lakosság?

hadedit
óóó jaj....akkor szegény kinlódik mint én...majd meg veszek a kiütéseimtől...vagy viszket vagy olyan mintha tűkkel szúrkodnának és az forgatnák is bennem :( éjszaka meg mint aki odakozmált a napon ég az összes folt rajtam...most meg már sebesedik is...
én ezért akarom az oltást a kicsimnek....ha most ezt megússza akkor beoltatom himlő ellen ne szenvedjn mint állat

cedis
hát nálatok is?....mindenhol beütött a ménykű? :shock:

nálunk lekopogom a gyerekkel nincs baj!tegnapot szinte átaludta már néztünk egymásra Lacival hogy mi történt vele? ma is elég aluszékony volt...gondolom a fronthatás mert én is majd eldőlök pedig aludtam előző éjszaka a mostanin meg részletekben de az is elég kéne legyen mégis olyan vagyok mint egy lepkefing :oops:
le is vette tesóm a véremet reggel hogy megnézzük már mit csinál a pajzsmirigyem...szerintem megint kell majd gyogyi mert kalapál össze-vissza...
a herpesz meg kínoz nagyon!lehet az is kifáraszt mert órákig kinlódok vergődve éjszaka...nappal úgy ahogy elfoglalom magam meg a gyerek is engem de nagyon gáz!már nem tudom türtőztetni magam már vakarózok...nem bírom!

az antireflux tápszer nagyon sz@r!úgyhogy kiváltottam a simát és abba keverünk olyan sűrítőt...csak az a baj hogy az elfogy....szóval menni kell íratni....de az legalább jó!
ez a antiizé semmit nem csinál ugyanúgy visszajött a kaja és még ráadásul csomósodik is igaz csak Lacinak de ez már mindegy...
tejcsit elkezdtük kiszedni ma 150-et a tápszer mellé...
ma sok öltözés is volt...1x nagyon berottyantott aztán apa hagyta összebukni az új ruhát majd a 2. rucit képes volt úgy ráadni hogy nem cserélt pelust és így a 3.rucija is pisis lett :x különös érzéke van ahoz hogy tud több melót csinálni...

Kép
menion
Budapest

Jó reggelt!

Köszönöm Zsófi-Gyuri dícséreteket,nagyon aranyosak vagytok!!! Ők ketten nagyon-nagyon szeretik egymást,Zsófinak apa és anya után Gyurika a mindene. :)

Annus: na,akkor elég sokáig tudtad Izát szoptatni! Most sem lesz gond,methogy sztem is csak a menzi zavart be!!! :wink:

Edit,Cedis: :( JOBBULÁST!!!!!!!!!!!!!!!! Nektek pedig kitartást,tudom milyen rossz ez a tehetetlenség! :x

T Katinka: szegény lányok,nekik is jobbulást kívánok,sok gyógypuszi!!!!!!!!!! Remélem hamar rendbejöttök!!! A tesók nagyon odavannak a piciért és egymással is tök jól kijönnek,na ez azért nincs mindig így... :roll: Általában jó testvérek és kiállnak egymásért,de azért van hajtépés néha... :roll: És ezek a gyerekek milyen csipp-csupp dolgokon össze tudnak veszni! :shock: Hihetetlen butusok néha! :roll:

Zsani: örülök,h. Norbika jobban van és nem beteg!!! :D

Menion: voltál már a kiütésekkel dokinál??? Hja,a férfiak különös dolgokra képesek! :lol: :wink: Néha szétröhögöm magam,mit összeszenved a férjem egy-egy pelenkázásnál,vagy fürdetésnél... :lol: :lol: :lol: Ooopsz.de gonosz vagyok! :oops:

Cicus

Kép
cicus78

Sziasztok! Én is itt. Eléggé lemaradtam, annyit írtatok..... :shock:

A kis betegeknek jobbulást kívánok!!! Kata! Tényleg naygon keveset hízott 3 hét alatt Balázska. :( Tényleg lehet, hogy nem termelődik annyi tejed amennyi kellene. Most hogy ezen idegeskedsz az meg biztos nem tesz jót. Viszont ha nem elég neki a tejcsid,akkor nyugodtan pótolj, nem lesz semmi baja, max jól lakik. Én annak is örültem volna ha sikerül 2 hónapos koráig szoptatnom. Ezt csak az értheti meg,aki már az elejétől fogva alig tudott szoptatni. Na mind1-ez meg az én problémám. Szóval Kata! Ne érezd magad azért rosszul, mert tápit kell adni neki a tej mellé. De a hízásnak meg meg kell lennie. És szerintem az a fontos, hogy szépen fejlődjön. Hidd el nagyon jól fogja magát akkor is érezni. Réka az elejétől kapja a tápit és nagyon szépen fejlődik és még nem volt eddig semmi baja, nem volt beteg vagy ilyesmi. És attól mert nem szoptatom még nagyon szeret engem. :) Mi 4 óránként eszünk 150milit. Szerintem ne gondolj olyanra, hogy akkor elapadsz, ha nem szopizik. És akkor mi van??? Eddig tudtál adni tejet és kész. Sajnos muszáj, ha azt akarod, hogy hízzon. Vagy ha tudsz vegyél anya tejet. Sajnos nekem ez sem adatott meg.:( De már nem szomorkodom annyira hiszen van egy boldog és szép kislányom!!!! :D

Réka is visszaállt az éjjel 1x felébredek témára. Csak 3x fordult elő, hogy végig aludta az éjszakát, nem is értem hogy csinálta. Amúgy 2-3 óra felé ébred és reggel 6-7 óra körül. A hátról hasra fodulás is csak 1x sikerült , de szerintem az is csak véletlen.:) Nagy volt a lendület rugdalódzás közepette...... :lol:

Kép
bei

Ja! Igen Cicus! NAgyon édes Zsófi baba! Kis Tündérke!!!!! :)

Kép
bei

Kata!
Azért én nem hiszem el h 3 hétig éhezett a gyerek...ez hülyeség!!!tuti sírt volna ha éhes!!!Ne aggódj ezen,szerintem túlzott a doki!Lehet ő csak ilyen alkat!
Ja csak 1szer kapott Niki pótlást,mert akkor már nagyon sírt és aludni se tudott.Amúgy nem kapott többször és sűrűn szopizik,talán vissza is állt a tejem!Szóval igen,nem jó ilyenkor pótolni,inkább fejni és abból adni.De azért nem fogom nézni/hallgatni ahogy ordít az éhségtől. :wink:

Fantacska!
Nálunk már volt h átaludta az éjszakát Niki,ilyenkor kénytelen vagyok fejni,mert annyira feszít.Ezt Izus itta meg mindig:)
Amúgy nagyon gyorsan folyik a tejem,és mindkét lány max 15 perc alatt végzett.Ők pl nem is azok a cicin lógó típusok,de én pl nem tudnék egész nap a gyerkőccel az ágyban lenni.Egyrészt ott a másik,másrészt menni kell boltba,takarítás,főzés,séta stbstb.Nincs segítségem h ezeket másra sózzam :lol:
Éjjel max 1-2szer aludt velem,volt h elaludt a mellkasomon,vagyis elaludtam úgy h a mellkasomon volt :lol: De nem tudok együtt aludni vele,mert nem tudok elég mélyen aludni akkor :?
Amúgy akkor szopizik amikor kéri.Ha 2 óránként,akkor akkor,ha 4 akkor akkor.De kizárólag etetésre használom a ciciket :wink:

Persze irigylem akik egész nap tudnak a babával "babázgatni",de lehet akkor se tudnám ezt csinálni ha lenne rá időm...hiszen a babának is alkalmazkodnia kell hozzánk,nem csak nekünk hozzá! :wink:

annus11

Sziasztok!

Végre szombat, apa is itthon lesz délután. Olyan hosszú a hét itthon nélküle. Épp tegnap mondtam neki, hogy azért péntek estére én is le tudok fáradni rendesen. Csak dumálok-dumálok Boginak, mesélek neki meséket, mondókákat, énekelek, elmesélem mi fog történni vagy mi történt és elfáradok. Örülök, ha mosolyog, ha reagál, de úgy szeretnék néha felnőtt emberekkel beszélgetni napközben is! :) Persze ha tudunk menni sétálni akkor jobb, de most megint szar időt mond a hétre... :(
Fantacska: üdv itt! :)

Cedis, Edit, Katinka: sajnálom, hogy nálatok is betegeskedés van, jobbulást a gyerkőcöknek, nektek pedig kitartást! Lassan már csak megyünk kifelé a bacis időszakból!

Menion: nekem azt mondta a védőnő, h ne adassuk be a bárányhimlő elleni oltást, mert nem tudni, h meddig véd. Lehet, h csak 10-20 évig és felnőtt korban szarabb, ha mégis elkapja. HA meg egyszer átesik rajta, az örökös, mint a nyomorúság! :)

Annus: sztem is a menszitől lehetett a tejzavar, nekem is ez volt. Nekem utána 1-2 nap alatt helyreállt, sztem neked is helyre fog, ne aggódj!

Cicus: édesek a gyerekeid! Azért még mindig csodállak, hogy hogy bírod 4 gyerkőccel.... (még ha többnyire jók is) :)

Nem akarom elkiabálni, de nálunk már jó ideje nagyon jó a helyzet. Simán megy az esti altatás, legkésőbb fél 9kor ágyban a kisasszony, ha nem is alszik addigra, simán elaltatja magát. Ma pl életében először még az éjszakát is átaludta!!!! Tegnap este negyed 9kor jöttem le, akkor aludt el, és ma reggel 3/4 6kor ébredt. Éjszaka 3körül hallottam, h szopja az ujját, de nem nyöszörgött, így nem keltem fel, visszaaludtunk mindketten. Amúgy ő is csak egyszer kelt már egy ideje, 6 órákat simán alszik egyben.

Nem tudom mi van, de az én melleim meg megtáltosodtak! Eddig nem nagyon fejtem, most minden nap fejnem kell, szopi után még 60-70 lejön mellenként és a tejcsi még így is elég egész napra! Pedig semmit nem csinálok másképp, mint eddig. Bogi eszik rendesen, mindig többször megkínálom amikor kiköpi a cicit, ha nem kell neki, fejek. Mindenesetre nagyon örülök, azt hittem, h a műtét előtti idegeskedés majd apaszt, de ezek szerint én fordítva vagyok bekötve! ;)
Csajok! Ti meddig maradtok egy szobában a babával? Mi most azon gondolkozunk, h ha a műtét után rendben leszünk, visszaköltözünk a saját hálónkba (szomszéd szoba). Barátok mondták, h ők is így csinálták 3 hónaposan, és onnantól stabilan átaludta a gyerek az éjszakát, és ők sem ébredtek föl a cuppogásra/kakinyomásra/nyögésre stb. Szerintetek?

Na megyek, mert így nem lesz ebédünk! :)

Kép
orsolymors

Halihó!

Orsi: én is ugyanezt mondtam tegnap este a férjemnek, mármint hogy péntek estére én is totál lefáradok. Jó lesz már, ha kicsit több visszajelzés jön majd a gyerekektől, Barni is mosolyog, meg ad ki hangokat is, néha próbálja utánozni a mimikámat, de többnyire el van foglalva a nézelődéssel, néha úgy forog a kezemben, hogy majd kiugrik, ha átmegyek vele egyik szobából a másikba.
Nálunk az elejétől fogva külön alvás van, csak a hasfájós időszakban fordult elő, hogy velünk aludt az ágyba. A szobák egymás mellett, ajtók nyitva, tehát totál halljuk egymást.

Katinka, Cedis, Edit: gyors gyógyulást minden betegeskedőnek, sok-sok gyógypuszi a kicsiknek. Küldöm a pozitív energyt!

Annus: na ja én sem tudtam mélyen aludni, amikor néha a hasfájós időszakban velünk aludt a gyerek. Volt, hogy kiköltöztem vele a nappaliba a kanapéra, de nekem az sem volt az igazi, a szobájába meg nem fér be ágy nekem.
Ja, és úgy tűnik tényleg a mensi kavart be, most, hogy múlik, megint jobban van tejcsim. Remélem csak átmeneti volt a probléma.

Menion: na ugye! Én is azt kérdezem, hogy hol van az a 98%? Amikor még problémáztam a szopi kérdésen - tudjátok 3 hétig masszívan próbálkoztam - bárkivel beszéltem szinte kivétel nélkül kiderült, hogy az, hogy szoptatott igaz, de nem csak azt kapott a gyerek, olykor-olykor mást is! És mindenki megkínlódott a dologgal, én meg már azt hittem csak én vagyok totál béna!

Bei: Réka nagyon édes kislány, és a fotókon látszik is milyen elégedett és jó kedvű. Csak azt nem tudtam eldönteni, kire is hasonlít? Jaj, nagyon helyes! :lol:

Zsani: örülök, hogy Norbika végül mégsem beteg, biztos az időjárás!

Nálunk Barni 2 napja nappal is tök sokat alszik. Azt vettem észre, hogy nem etetés után éber, hanem ha felébredt, nem kér enni azonnal, hanem nézelődik, játszik...stb. Aztán kaja után csicsi. Tegnap kihagyta a délutáni evést, este fél 7kor kelt, aztán mentünk fürdeni, evés, na persze, hogy most nem aludt 8kor, csak 10kor. De éjjel így is kelt 2szer, csak 2 órával később.

cicóka

Sziasztok!

Esélyem nincs visszaolvasni, igyekszem jönni és bekapcsolódni újra, de minden pici időmnek van sajnos helye.
És itt volt a jó idő, így a gyerekekkel is le tudtam menni minden nap, Csaninak nagyon kellett már a játszóterezés...

(apa megint itt fog hagyni 15 napra, szóval nem lesz könnyű :( )

Kicsi lánykám gyönyörű és 1,5 hete 5,25kg volt, büszke vagyok rá és hogy ilyen ügyesen tud szopizni.

Remélem mindenki jól van... majd megyek képeket kuksizni és vissza is olvasok majd 1-2 oldalt aztán igyekszem jönni is!

Puszi nektek!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Sziasztok!

Zsani vagyok. Decemberben szuletett a kislanyom, Panka. Kanadaban, Calgaryabn elunk. Mar egy ideje olvaslak benneteket. :) Nagyon szuper tarsasag vagytok! :D

Csatlakoznek hozzatok, ha nem banjatok. :wink: Nagyon szuper lenne magyar kismamakkal megosztani a tapasztalataimat es beszelgetni. :)

Lilypie Second Birthday tickers
mazsan
Szeged

Sziasztok!

Üdv. köztünk Mazsan,azaz Zsani! :D Mesélj magatokról sokat,sokat,mindent tudni akarunk,mert tényleg szuper társaság vagyunk,de legalább annyira kíváncsiak is! :wink: :lol: Igaz,csajok?

Bogi,de jó hogy Te is jöttél,örülök hogy jól vagytok!!!!!!!!!!!! :)

Orsi: köszi! :) Hááááát,nehéz a "kölkökkel" :lol: néha,de edződök legalább! :wink: Amúgy nekem is baromira hiányzik a felnőttársaság,mikor férjem dolgozik és csak a gyerkőcökkel vagyok! :( Rossz bezárva nagyon,tényleg jöjjön már a jó idő!!!!!!!!!!
Látod,én még el sem gondolkoztam ezen a külön alváson... :roll: Sztem meg lehet próbálni,miért is ne? Nektek is kell az éjjeli pihenés,ha tényleg nem kajálni ébred fel!

Bei: köszönjük! :)

Cicus

Kép
cicus78

Eloszor is rakok kepet a kis tunderkerol. Remelem mukodni fog. :D

Kép Panka macikkal
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára mazsan 2011.02.13 02:04-kor.

mazsan
Szeged

Fantacska: én kíváncsi lennék a tanácsodra! Röviden csak annyit, hogy 3 héten keresztül masszívan próbálkoztam, hogy csak szoptassak, de sajna nem jött össze. Eredmény leginkább egy felborult ritmusú gyerek, nekem végkimerülés, a férjem pedig hulla fáradtan járt dolgozni, mert hősiesen mindezt végig aszisztálta. Amióta adom a pótlást is a tejcsi mellé, helyreállt a rend, a gyerek kiegyensúlyozott, rendesen alszik, és eszik, nagyon szépen fejlődik, mi pedig végre boldog szülők vagyunk és élvezzük minden percét annak, hogy van végre egy gyerekünk.
Szóval én azt szeretném tudni, hogy hogyan tudom megőrizni 6 hónapos koráig legalább ezt a kis mennyiséget is, ami étkezésenként 50-80 g közötti, néha-néha előfordul 100-120 egy-egy hosszabb alvás esetén. Napközben 4szer, éjjel 2szer eszik, mindig szopival kezdünk és utána jön a tápi, de éjjel csak cicit kap.
Abban már nem reménykedem, hogy annyi tejem termelődik, amivel rá tudnék állni a csak szoptatásra, csináltam a gyerek 4 hetes korától 3 héten keresztül. Sajnos napközben még egy órét sem tudott aludni csak szopival, pont akkor, amikor erre a legnagyobb szüksége lett volna. Én ültem ölemben a babámmal, aki volt, hogy 3,5 órán keresztül nem engedte el a mellemet, akkor is én szakítottam meg a dolgot, mert a szükség nagy úr. ÁLtalában ez ment egész nap szopi, majd max 20 perc alvás az ölemben, letenni nem tudtam mert akkor azonnal felébredt és semmivel nem tudtam megnyugtatni csak cicivel (levetkőztem vele a bőrkontaktus miatt, beültem vele meleg vízbe, kimentünk sétálni, de csak sírt és sírt) Néha délutánra merült ki annyira, hogy aludt 2 órát. De ez csak ritkán fordult elő, este aztán 11 körül, amikor már vagy 3 órája csak sírt adtunk neki pótlást, megevett 110 ml 4hetesen és aludt reggelig, tehát éjjel nem tudtam szoptatni. Ha meg kevesebbet adtam neki, ő nem tudott megnyugodni. Én nem tudtam megvalósítani azt, hogy legalább 1-2 óra elteljen 2 szoptatás között és napi 10-12szer tegyem mellre, nekem egyfolytában azon volt. Az első két hétben volt olyan, hogy 4 napig nem tudtam zuhanyozni, nem váltottam alsóneműt és még sorolhatnám.
És az nagyon érdekes, hogy akkor zabált mint gép, hízott is rendesen, most nem eszi meg az adagját sokszor, csak kevesebbet mégis hízik 25 dkg/hét. Szóval én arra jöttem rá, hogy mivel neki sokat esett a súlya 2850-ről 2560-ra először ő csakis a kajára és a hízásra gyúrt. Na én ebbe kavartam bele bőszen. Most, hogy utolérte magát kevesebbel is ugyanolyan jól fejlődik. De gondolom lesz majd megint egy ugrás, amikor ismét többet akar majd enni. Most nézelődik és a világ érdekli.

Menion: gondolom most már érted, hogy én milyen viszonyban vagyok a 98%-kal?

Mazsan: Isten hozott itt! Mesélj magatokról. Hogyan született a kislányod? MIóta élsz kinn...stb?

cicóka

Sziasztok!Ma megint nyűgös volt Norbikám, pedig egyvébe 150ml tápszer plusz minden második étkezése két cici. Ma sikerült életemben előszőr lefejnem 100ml tejet. juhéjj!!! Éjjel szerintem meg is kapja, vagy lehet el teszem szűkösebb időkre. Most aludt el ma először kb 20 perce. Ma még nem aludt, csak pihizek a karomban. Nem tudom miért nyügis. Egyik nap nyugi, másik nap nyügi :shock:
Na puszik megyek wc-re most arra is van végre időm!
Puszik

Kép
Kép
zsanimanó

mazsan!
üdv közöttünk ;)

fantacska!
feladat, hogy itt legyél?
nem zavarsz... de egy másik fórumon is épp a napokban jelentkezett be egy leányzó, aki szoptatási tanácsadónak készül, és ő írta, hogy feladat a fórumon való megjelenés.
egyébként nagyon hasznos lehet, hogy itt vagy :)

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Sziasztok!
Csak gyors reagálnék.
Cicóka, tök egyetértek veled.Én is 2hónapja próbálom elérni a kívánt mennyiséget.Ugyen ezt a harcot vívtam norikánál is, sose volt elég tejem. mind a 2 mellből szoptatok, több pozícióban hogy jól ürüljön a mellem, maszírozom és fejek..mégsem elég ezek szerint! :(
Annus, nem azt modom hogy éhezett Balázs, csak azt hogy nem mindíg lakott jól ezek szerint! :(
fantacska...köszi a hozzászólást.
Szerencsére nincs kisebesedve a mellem.(mikor megszültem volt pár nap még sebes volt de meggyógyult) Mind a 2 mellből szoptatok, fejek is, de alig jön belőle, csak pár csepp. :(
Mikor újszülött volt kis kanállal pótoltam, aztán lett elég tejem és nem volt pótlás.Leglább is azt hittem hogy elég mert kibírt 3 órát.Újszülöttnek besárgult, mindíg elaludt, így volt hogy 1 óráig szoptattam, aztán 40 percre rövidült, de van hogy most is ébresztgetni kell. :? Pedig már nem sárga.
Most hogy nem hízott, és mértem hogy csak 70-80-at szopizik, adtam neki lefagyasztott tejet.Eddig 2x pótoltam, Mam-os cumisüvegem van, az nagyon jó.Annó Norbinál is használtam, nem zavarta meg a szopást! :)
És most hogy pótoltam reggel is, megevett összesen 100ml-t.Utánna végre bekakilt! :D
Már 3 hete nem kakilt gyakorlatilag.A doktornő is vizsgálgatta, nem volt kaki a beleiben.Most hogy többet evett tudott kakilni is. :)
Mennem kell, mert ma egyedül vagyok a két kicsivel és Norbit le kell fektetnem.
jó éjt!

Kép
Kép
lovaszkata

Sziaszok!

Először is köszönöm szépen a fogadtatást! Nagyon aranyosak vagytok! :)

Van egy kis időm írni. :) Nálunk még nappali "műszak" van ilyenkor, 8 óra az időeltolódás. De a picúr éppen alszik, meg apa is itthon van... :D

Rólunk: Júniusban költöztünk Kanadába a férjem munkája miatt. A kislányunk pedig már itt született decemberben. A terhességem viszonylag problémamentes volt. A terhességi cukorbetegség kialakult, de a szüléssel meg is szűnt. :D Természetes szülés volt, 41 hétre született Panka. Szerencsére könnyű és gyors is volt. :) Egyelőre csak anyatejes a babám, lekopogom még nem volt baj eddig a tejjel, de mindig aggódom én is ezen a témán. :? Komolyabb betegségek eddig elkerültek bennünket. Szájpenésze volt Pankinak két héttel ezelőtt. Volt-e valakinél ilyen, mert szívesen leírom a tapasztalataimat, hogy könnyebben felismerjétek ha az van, mert elég gyakori. Kicsit hasfájósok is vagyunk, de hasonló szerek vannak rá (ha nem ugyanazok :) ) mint otthon.

Olvastam korábban hasonló esetet a szopizásra, talán zsani (:)) írta. A kislányom kb egy hete csinálja, hogy egyszer délután és este mindkét cicit kiüríti, de egyébként egy cici elég neki. És gyakran előfordul a hiszti is a cicin. Ilyenkor le kell nyugtatni és 10-30 perc múlva már eszik rendesen. Ezeket nem tudom megfejteni. :shock: :roll: 3 óranként eszik és éjszaka van hogy 5-7 órát kihagy már. :D De ez még nem állandósult.

Na ezt most elküldöm, aztán majd jövök még később.

mazsan

mazsan
Szeged

fantacska...Jaj, még annyit hogy náluk is az a baj mint Cicokáéknál volt, hogy mióta próbálom ezt a 2 óránkénti szopit, illetve, inkább igény szerintinek mondanám, mert a védőnő tanácsára most minden nyűgösködénél kínálom cicivel, s majdnem mindíg cicizik is. Na de így nekünk is felborult a napirend :( , már nem tudom hol fejeződik be az egyik szopi és hol kezdődik a másik.Mivel sürübben eszik, hasfájósabb is. :(
Szóval úgy veszem észre hogy ez az össze-vissza evés senkinek se jó!
Ma is 7 körül kellett volna ennie, de nyűgös volt már 6 órakkor, csak cicin nyugodott meg, nem evett sokat csak olyan 20grammot.Elaludt, de mivel evett így a 7 órási szopira nem ébredt meg, és 8 órakkor kellett felébresztenem hogy ne csússzunk el nagyon időben.De annyira kómás volt, hogy megint alig evett. :(
Ráadásul ott a 2 éves kisfiam, akivel így tök nem tudok foglalkozni, mert vagy szoptatok vagy fejek vagy altatok.Úgy sajnálom őt, mert ő meg mellőzve érzi magát.
Nem tudom ez megéri e?
erről mi a véleményed???Előre is köszi! :)

Kép
Kép
lovaszkata

Alszanak a gyerekek, így gyors dobok egy friss képet Bazsiról! :D
Kép

Kép
Kép
lovaszkata

cicus: nekem is nagyon hianyzik a felnott tarsasag. Itt meg setalni sem tudok menni gyakran, mert van hogy minusz 30 fok is van. :shock: Szoval mindig az idojarasjelentest figyelem... :( es remenykedek. A masik, hogy mindig van ho, a babakocsi azt nem szereti... :roll:
Amugy minden tiszteletem a tied, hogy 4 gyerkoccel elbirsz!!!!:D

lovaszkata: elotted is le a kalappal (meg masok elott akik szinten igy vannak) hogy igy kuzdesz a szoptatassal!!!! En ugyan meg tudok szoptatni, de a helyedben en nem adnam fel a csalad nyugalmat gondolok itt a masik pici gyermekedre es arra is hogy a kis Balazsnak is felborul a ritmusa. Rolad nem is beszelve... :( Fontosabb, hogy kiegyensulyozottak es boldogok legyetek!A kisfiad ugy is szepen fejlodne ha kapna potlast es a rend is helyreallna. De ez csak egy velemeny.

Hoztam meg kepet. Es elnezest hogy nincsen ekezet, angol billentyuzet... :oops:

Kép

Kép

mazsan
Szeged

Köszi mazsan! :D
Nagyon szép a kislányod! :D Az a kis rózsaszínű ruhás, nagyon édi, mint egy kis anygalka! :D
Ezt ti fotóztátok vagy profi fotós?Mert nagyon jó a beállítás is.

Kép
Kép
lovaszkata

Reggelt!

Üdv itt Mazsan!Gyönyörű a pici lányod!Barátnőmék is kinn vannak Amerikában,csak ők nem Kanadában:)))

Ja nekünk visszaállt a tej,szépen sikerült visszatornázni!Niki is nagyon ügyes h partner ebben :lol:

Amúgy az egész szoptatástól a tököm kivan :lol: Mármint a körülötte levő "hisztitől".Nézzen mindenki magába,és gondoljon bele.Van rajtam kívül olyan aki nem aggódott h tud e majd szoptatni?Mert szerintem a 99% már a terhesség alatt ezen agyalt...mikor meglett a baba pláne!Mert minden honnan ezt kapja az ember elsőnek.Már unom azokat a kérdéseket h szopizik,mennyit,milyen időközönként,mennyit alszik stbstb.Ahelyett h azt mondanák h jaj de aranyos baba :lol:
Nekem se a doki se a védőnő nem is kérdez semmit,nem is mondd semmit!Látják h egészséges,kiegyensúlyozott ,boldog baba és kész!Annyit kérdeznek h kell e recept :lol: Mindig mondom h nem kell :wink:

Szóval próbáljon meg mindenki a babára /többi gyerkőcre koncentrálni :lol: És élvezzétek h ilyen kis picik!Niki is már a köv méret ruhát hordja,de lassan az is kicsi neki :lol: Mire észbe kapok 180 cm lesz 8)

Szerintem Orsinak is azért több a teje,mert máson jár az esze,nem a tejen :wink:

Kata!
Bazsi tündéri!!!!Szupi h volt kaki!Fejjél csak,próbálj szaporítani és kapja meg amit lefejtél!
Én lefekvés előtt fejtem az egyik cicit teljesen,a másikból meg egy picit.Niki este 6tól egészen hajnali 4ig aludt....

annus11

Sziasztok!

Hát mi megint átaluduk az éjszakát, tiszta happy vagyok (és kipihent!) !!! :lol:
Mazsan: üdv köztünk! Nagyon szép kislányod van. Gyere amikor csak tudsz!
Cicóka: mostanában nálunk is fontosabb a nézelődés, mint a kaja. Sokszor nem is tudom megetetni ébredés után, mert nem rám figyel.

Annusnak tök igaza van tejcsi ügyben! Ez mindenkinek a magánügye, nem vagyunk hülyék, mindannyian egytől-egyig mindent megteszünk a gyerekünkért, a legjobbat akarjuk nekik, de ha nincs elég tej, akkor fejre is állhatunk, attól csak rosszabb lesz. Annyit tényleg nem ér, hogy a végre beállt naprend megint boruljon, hogy az egész család az anytej miatt legyen frusztrált. Fontosabb, hogy békében, boldogan neveljük a gyerekeinket, amúgy is olyan hamar elrepülnek ezek a szép hónapok.

Nálunk süt a nap, elmegyünk egy nagyot sétálni!

Szép napot Nektek!

Kép
orsolymors

Sziasztok!
Üdv Mazsan köztünk!

Képzeljétek, tegnap fejtem 100ml-ert délután, meg este 22.30-tól egy óra hosszat fejtem és sikerült 140ml-ert. Majd babám fel is kelt éjfélkor a 140ml-ert bevette. Utána hajnal 5kor keltünk, gondoltam oda adom a másik 100-at és megreomlott a tej a hűtőben. Nagyon rossz íze volt, még jó hogy megkostóltam. Legközelebb fagyasztom. Na mennem kell sziasztok!

Kép
Kép
zsanimanó

Lovászkata: Szerintem Bazsi nagyon szép és kiegyensúlyozott babának tűnik a képeken. Nem úgy néz ki mint aki éhezik, vagy alultáplált lenne, szerintem a doktornő, kicsit el van szállva. Így is olyan kis pufók, dagi, mint a Norbikám. (Tényleg hasonlítanak)hisz vissza nem is esett a súlya. Szerintem ők tudják úgyis mennyi kell nekik enni. Esetleg ha akarod próbáld ki a következő módszert én már kínomban ezt szoktam csinálni, mikor nincs elég a ciciben. Egy étkezés tápi: kb 140-150ml. Utána cici. Így van 6 órája a cicinek telítődni. Majd újra tápi és a következő kajcsi megint cici. S ha ez a cicis kajcsi már estére esik de alszik a drágám, akkor lefejem, úgy érzem nagyon profi lettem fejésben, nem is gondoltam volna.

Én is kétségbe voltam esve a tápszer miatt, viszont ezek már nem olyan rosszak, mint a mi időnkben, már ha egyáltalán akkor volt. Nekem anyukám 3 hónaposan már répát adott, mert akkorra már anyatejet sem kapott a gyűjtőből. És itt vagyok!!! :P

Remélem ma mindenki megy sétálni, mert szép időnk van, igaz süthetne a nap még jobban, de legalább nem fúj a szél, mint tegnap.
Puszik, remélem még jövök ma!

Kép
Kép
zsanimanó

Ne haragudjatok hogy eddig nem írtam, de az internetes szolgáltatónk valalmit elcseszett és nem volt net :(
próbálom mindenki írását végigolvasni, és mindegyikre írni, remélem nem hagyok ki senkit :!:
fantacska
Debrecen

a szoptatás nem egyszerű,nagyon nagy munka :!: persze van olyan eset mikor az édesanya nem tud szoptatni, mindig érdemes megnézni a hátterét hogy mi a probléma forrása.

Menion:
remélem jól emlékszek:), hogy ti vagytok nagyon bukósak, ha szoptatsz akkor érdemes lecsökkenteni az álatlad fogyasztott tenéntej mennyiségét, mert ez lehet a baj forrása, amúgy vannak olyan babák akiknéla bukás fokozott, nőni fogtok és abba marad a bukás, tudom nagyon ijjesztő tud lenni, hogy milyen sok visszajön, de míg hízik a babád, és fejlódik szépen, nem gond. érdemes ilyen kor a babákat 30 percig is függőleges testhelyzetben tartani kajcsi után, szoptatásnál pedig egyfajta lovagló testhelyzetet felvenni.
fantacska
Debrecen

annus
az együtt alvásnél csak azt probáltátok hogy egy ágyban, vagy hogy egy szobában vagytok? álatlában ha egy szobában van mama és baba akkor az alvás felületesebb, és a babák jobban jelzik igényüket. igen vannak olyanok akiknek erősebb akár a tejleadó reflexük, és jobban jöhet a tejcsi. sajnos tudom a fejés nem könnyű és nagyon fárasztó, de néha szükséges, hogy a túlzott mellfeszülésen enyhíts, hogy a te komfort érzeted is jobb legyen. Sokat tudsz fejni?
megértelek hogy nagyon sok mident kell összehangolni a napi dolgokban, de nagyon ügyes anyuka vagy :) , és ahogy írtad te is igény szerint szoptatsz. :lol: Ha szükséges persze akkor potólni kell a baba optimális fejlődése érdekében.
fantacska
Debrecen

Cicóka
nagy dicséret illet hogy mident megprobáltál. ás gratula hogy még mindig van anyatejcsi :lol: , hisz minden cseppje nagyon fontos.pontosan mennyi idősek vagytok, mert írod hogy akár 120 ml is van, a babák többsége nem eszik mindig azonos mennyiséget, mint ahogy mi sem fellnőttek.
Elég sokat esett a gyerkőc súlya a születési súlyához képest, esetleg ezt érdemes lett volna végig járni mi lehetett az oka,nme mondták?? mikor indult meg a tejcsid a szülés után, mikor került mellre a baba elöször, bent kapott e pótlást, nem volt -e valami betegsége, neked terhesséhi előzmény...........
Nagyon fontos a szopatott babánál a kakis és pisis pelusok száma, kezdetben legalább (első 10 nap)3 kakis,késöbb ez változik és 5-6 pisis pelus,
Nálatok fontos volt az első hónapban a súlygyrapodás a nyga súlyesés miatt. :!:
A másik ami fontos, hogy lehet nagyon sokat van a mellen egy baba de nem biztos hogy eszik, nem hatékonyan szopcsizik. a mellet a babák komfort szopira is használják, a kötödés egyik formája is. A cumi ill. a cumisüveg is sokat be szokott kavarni, ha a pótlást így kapja a baba, vagy már bent a kórházban ezt kapott születés utáni napokban, ilyenkor meg tanulja hogy nem kell sokat dolgoznia a kajcsi akkor is jön, :( a szopcsi az pedig komoly munka, és ők nagyon hamar megtanulják hogy a könnyebb utat válasszák, ezért érdemes a pótlásokat szoptatásbarát módon odadani( kiskanál, pohár, akár SNS........).
amit meg érdemes még végiggondolni, hogy nem csak a tejcsi első részét kapta -e meg a baba, így a zsírban dúsabb hátső tejhez nem jutott el.Elég tápanyagot vettél-e magadhoz, főleg friss zöldség és gyümölcs fogyasztásra gondolok.Nem -e változott akár a családban valami más, .........
írtad hogy mindig felébredt ahogy letetted, mert a gyerekek huncutok, :) kb 20 perc után jutnak el vagy egy kicsit több a felületesebb alvásből a mélyebb alvásba, és ha ez előtt tesszük le, megmozgatjuk akkor megéled, vannak akik erre érzékenyebbek.
este fejtél, amikor nem szopiztatok??
azt gondolá az ember hogy ahogy telik az idő mndig egyre többet esznek a babék, de vannak olyanok akik nem növelik az adagjukat állandóan, hanem nagyon jól elkezdik hasznosítani amit megesznek, volt olyan ismerősöm ahol a 3 hónapos baba 100ml kel elvolt . nem érdemes ragaszkodni a heti hízásokhoz, meg hogy megegye a 150 ml, mert sok babára nem ez a jellemző, és mégis optimálisan fejlődik.
Tudom sokszor az anyatej felírása sem egyszerű, ha nme elég a tejcsi(saját9, van hogy a házi orvosk nem hajlandóak rá :( , így egyszerűbb a tápszert felírni, amiért ők elég kemény juttatást kapnak. :!:
Igen jól gondolod 3-6 hó között növekedési ugrásuk van a babáknak, de probáld annyiszor szoptatni ahogy tudod,eddig is nagyon jól csináltad, előfordul hogy éjszaka többször kellnek a csöpségek, napközben meg kevesebbszer esznek.......
amint látod a szoptatás kérdése nem egyszerű, nagyon sok mindent érdemes végiggondolni, és ne magadba keresd a hibád :!:
fantacska
Debrecen

Sziasztok!

mazsan: Üdv köztünk! Panka gyönyörű kislány!

lovaszkata: Minden tiszteletem a tied! Szerintem amit lehetséges te megteszel az ügy érdekében!
Balázs továbbra is nagyon szép!

Annus: Szoptatás! Teljesen egyetértek, bár terhesség alatt én azt hittem ez egy egyszerű dolog és nem gondoltam, hogy a legtöbbet emiatt fogok idegeskedni és stresszelni!
Tegnap például reggel 8-tól két óránként szopizott Réka, így nem volt idő elég tejtermelésre, este már csak 70-et evett (100 felett szokott) totál ideges lettem, hogy mi lesz éjjel, mindjárt felébred mert éhes és nincs tejem stb..... és az történt, hogy hajnal 3-kor kelt legközelebb!!!! Ilyen sokat még soha nem hagyott ki!!! Én már 1-től nézegettem, hogy mikor kel, fejjek vagy ne, mert mi van ha lefejem aztán 5 perc múlva felébred! Aztán nem fejtem és Réka megoldotta mert kiszopizta mindkét mellem.

Ma már minden oké kopp kopp kopp. Voltunk szüleimnél, nagyon jó volt!

Réka 5050 gramm!

Kép
eper74

Annus
igazad van, nem jó ha nagyon görcsös a szoptatás, mert ez stresszeli az anyukát ezáltal a babát is. a szoptatás mögötti probláma megtalálására vannak szakemberek, akikhez lehet fordulni, és alapos kikérdezés után, segítségre lehetnek.

Gyerekben való örömforrás megtalálása nagyon fontos. :lol:
fantacska
Debrecen

Zsani!
Meddig volt a tej a hűtőben hogy megromlott? Mert 3 napig lehet sima hűtőben tárolni, de ha úgy látod 24 óra múlva hogy nem lesz rá szükség érdemes fagyasztani. Fagyasztóban 3- 6 hóig lehet tartani a lefejt tejcsit.
Nem volt véletlenül áramkimaradás, vagy valami más?
fantacska
Debrecen

Sziasztok!!

Mazsan,Fantácska üdv itt :lol:

Mazsan nagyon szép a kislányod :lol:
Írjál légyszi nekem a szájpenészről :!: Hát nekünk a szájpadlása nagyon fehér de nem mulik a rózsaméztől ugy hogy nem tudom hogy az aze :roll:

Fantácska az én babám is nagyon bukós volt de ugy pár napja csak ritkábban bukik miért :?:
Nálunk megint 2 napja vágig alussza az éjszakát este 9-től reggel 6-ig :) Néha elalszik mellettem de ez akkor volt mikor beteg volt :cry: szerencsére kezd helyrejönni :D

Annussal én is egyetértek :!: :!: :!:

Kata ne streselj ha tápi kell akkor kell és akkor mi van mégis ennie kell a babának :roll: és sokkal fontosabb hogy legyen egy kiegyensulyozott nyugodt babád minthogy állandóan sirjon :roll: igy a napirend is felborul meg ott van a másik gyerek ő is még kicsi :wink:

Mi szerencsére kezdünk gyógyulgatni(le is kopogom) :)

t katinka

Kata!
nagyon ügyes anyuka vagy eddig is jól ment minden. A fejés van hogy csak technikai dolgon múlik.......
Nem változott estleg nálatok valalmi, amit köthetnél ide akár családban, nagyobb tesónél, több sztressz oka, alvási dolog, szoptatási technika.....
A szoptatott csecsemőknél előfordul hogy akár hetente egyszer van széklete, de ha jól fejlődik, nem nyűgösebb és hízik, akkor nem gond.
de nálatok pont ez lehetett a gond.
Bazsi képek alapján teljesen jól néz ki, nagyon édes. :lol:
Sokkal nyügösebb mint ezelőtt? Egy vizeletet nem csináltak nála, hogy nem -e lehet valalmi betegség a háttérben, orvos nem mondott semmit?
Jellemező az is, hogy a babák ha egyre többször kerülnek mellre, mint eddig, többször jelzik hogy cicire van szükségük, hogy megnézzék hogy tényleg szabad ez nekem, és a jelzésemre reagálnak, nem egyszerű mindent megérteni......
Remélem a cumisüveges pótlás nem fog bezavarni, máshogy nem fogadná el szerinted?
Nyugodtan szoptass mindkét mellből, mert a tej akkor termelődik amikor a baba szopik, a mell tud tárolni bizonyos mennyiségű tejet, de nem olyan sokat, mint azt hinnénk.
tudom hogy sokszor borul ilyenkor a megszokott napirend, de ez átmeneti szokott lenni és pár nap múlva hátha megoldódik.
Ha szükség van pótlásra, mert annyira nem szopcsizik, persze az szükséges, anyatejjel nem tudjátok esetleg megoldani, nem tudtok anyatejet hozni anyatejgyűjtőből??
Érdemes a kakis, és pisis pelusokat figyelni.
A másik gyerkóc is megérzi biztos hogy változás van, a stresszesebb helyzetet is. estleg nem tudod megoldani hogy amikor szoptatsz ő is ott van(pl. együtt lefeküdtök az ágyra), elmondani neki a helyzetet a korának megfelelően, esetleg mesét olvasni neki mikor te szoptatsz így érzi, hogy ő nincs háttérbe szorulva. Közös programot kitalálni amin csak ketten vagytok, hogy érezze hogy az anyukáját nem veszíti el, akár apa vigsázz egy kicsit a kisebbikre vagy nagyi..., és addig ti akár egy órára elmenetek egy közös programra.
a gyerekek nagyon alkalmaszkodnak, de a határokat probálgatják.
Nem volt nálatok testvérféltékenység?
fantacska
Debrecen

Kitartást a nehéz napokra, veletek együtt érzek :)
fantacska
Debrecen

Sziasztok!

Koszonjuk a dicsereteket, atadtam a kisasszonynak is. :D

lovaszkata: Koszi. :) En voltam a fotos. Egy szopisparna van Panka alatt, ami le van takarva a mintas pelussal. Nagyon szuper fotokat lehet igy csinalni. :)

Annus: igazad van, nem eri meg allandoan a szoptatason aggodni! Oruljunk a pici babanknak, mert hipp-hopp felnonek...

A szoptatas itt is kiemelt tema Kanadaban. Van azert egy vicces sztorim ezzel kapcsolatban. Amikor Pankat vittuk az egy honapos mericskelesre (itthon nincs merlegunk szerencsere :) ), majdnem lehidaltam, mert heti atlagban nagyon sokat hizott, 350-400g-ot. A dokineni szerint ez meg a normalis kategoriaba esett. Aztan ramnezett, vegigmert (eleg sovanyka testalkatom van) es megkerdezte, hogy van-e problemam a szoptatassal...:?: En meg neztem ra es gondoltam, hogy most akkor hulye (mar bocsanat:)) ez a no, megis mitol nott a gyerek ennyit...? Nem tudom mit gondolt...mivel etettem...

Eszembe jutott megegy tortenet, ami akkor tortent velunk. A dokinal kicsit elcsusztunk idoben (pedig idopontunk volt :evil:) es a kislanyom mar ehes volt, persze a varoban mar elkezdett uvolteni. Mire behivtak minket mar ugy sirt, hogy voros volt a feje. A noverke megremult, hogy ennek a gyereknek voros a feje es szolt megegy orvosnak, hogy nezze meg...Jott az orvos es megallapitotta hogy normalis szine van, aztan meg jott a mi dokink is o is megnezte es nahat normalis a borszine...:D Mi meg nem ertettuk, hogy mi a fene van. Aztan kiderult, hogy a noverke kicsit butacska, mintha meg nem latott volna gyereket orditani...

Orsi: a kaja kozben nezelodes, forgolodas nagyon ismeros. :)
Sokszor igy az amugy gyors szopizas 3-szor annyi ido lesz. :shock:

Zsani: nagyon ugyes vagy a szopival!!! Minden elismeresem.

Eper: Gratulalok Reka sulyahoz! (majdnem egy napon szuletett Pankaval :))

Most megyek, mert ebedet fozok, meg sutit sutok. :)

mazsan

mazsan
Szeged

katinka: a szajpenesz nalunk az egesz nyelvet, szajpadlast es a szajat korben ellepte, meg a kis ajkan is volt. :( Ugy lehet megallapitani, hogy nem csak lepedek, hogy egy pelust benedvesitesz es megprobalod kitorolni a szajabol a lepedeket. A szajpenesz nem jon le. Ezen kivul, hasfajast okoz es a feneke is kipirosodik tole, etvagytalan es nyugos. Es meg tunet lehet (nalunk sajna ez volt), hogy ha szopik a kicsi, akkor a mell is elfertozodik. :( Ez meg egeto, szuros erzes, mintha kest forgatnanak benne. Kipirosodik a mellbimbo, kellemetlen a szoptatas is es ket szopi kozott is faj a cici vegig. Gyogyszert kaptam ra en is es oblogetot Panka. Par nap alatt elmult. :D

mazsan

mazsan
Szeged

Kata!
A napirendre visszatérve, sajnos sokszor előfordul a babák életében hogy a jól müködött napirend egyszer csak változik, akár minden ok nélkül. :( Az állandóság nem jellemző a picikre. Kitartást!
Ha esetleg van kedved és szimpatikus neked ,a kkor probálkozhatnál a hordozással is, ez segít hogy nyugodtabb legyen Bazsi és a hasfájást is csillapítja.
fantacska
Debrecen

Sziasztok! maszan! fantácska! Üdv itt nálunk! :)

maszan! Tündéri a kislányod!!!! :)

Próbáltalak végigolvasni benneteket, de csak átfutottam a témát . Ehhez sajnos nem tudok hozzászólni. Mármint a szoptatáshoz.

Velünk minden oké.

Kép
bei

esetleg ha van kedved , probáld meg valamelyiket:
hasfájásra ötletek:
hordozás, baba jelzéseire reagálni,pihenés(ha lehetséges), esetleg segítség kérés a midennapi teendőkhöz, félhomály, közös fürdés a babával, monoton hangot szeretik a babák: porszivó, hajszárító. páraelszívó..), esti séta ha beválik, az áll alatti testhelyzetet szeretik a babák,mikor a felnőtt mellkasán összkuporodnak,,akár egy fit ball labdara (ha van) rátenni a babát hassal, és görgetni a labdát előre gátra oldalr , ez utánozza az anyaméhbne való mozgásukat....
vagy a hasfájásra való testtartás: a baba hason fekve támaszkodik a szülő alkarján,(így fogja szülő) lehet hogy így jobban ismeritek: repülős testtartás :o
remélem valamelyik beválik, é jobb lesz minden.
fantacska
Debrecen

Fantacska!
Egy szobában vagyunk(még).Kb 1 m-re van a kiságy tőlem.Ettől függetlenül átalussza az éjszakát többször is Niki.
Változó h mennyit fejek le.100at minimum,de attól függ h mikor fejek,meg csak lazítok rajta vagy lefejem az egyiket.

Izusnál lényegében a 7 hónapot végig fejtem,napi minimum 1 fejés volt.3,5 hós korától meg pótoltam neki...na ezt a pancsolást én úgy utáltam 8)

Eper!
Mondtam h ha többször eszik akkor kevesebbet is egy alkalomra!Biztos növekedési ugrás volt,Niki is akkor szokta ezt.Ő meg 5070g :lol:

annus11

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: