A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010. decemberi babavárók

Edit!

Köszi az infót az elveszett bárányokról!
Remélem h kiderül mi a baj az uraddal.Próbálj a kedvében járni,meg egy kicsit kikapcsolódni ha lehet.Tudom nehéz 2 gyerek mellett.Bár egy meleg kakaó az esti film mellett is sokat jelent!Lehet csak kirekesztve érzi magát?!

Julcsi!
Halvány lila gőzöm nincs...nem lehet kenni vmivel?Mondjuk kamillás borogatás rá?Passz....

Mi tegnap kimentün sétálni.Az új kocsival,3an csajok!Szupi volt,aludt is mindkét gyerkőc.Tök könnyű tolni a kocsit,könnyű irányítani.Annyira jó volt,már a tudat is h akár mikor ki tudok menni!

Bei!
Hát ne félj az első sextől!!!Ez mindenkinél más!!!Van akinek jobb is mint előtte,van aki hónapokig küzd mert annyira fáj neki.Szóval előre nepánikolj!Az első biztos furi lesz,de aztán minden ok lesz!!!!

annus11

Szép jó reggelt!

Tegnap kontroll vizsgálaton voltunk a korán: megnézték, megmérték, megdícsérték, hogy szépen fejlődik. Vettek tőle vért, aminek remélem, ma már lesz eredménye, s ennek függvényében dönt a főorvosnő arról, kell-e még tovább gyógyszert kapnia a sárgaság miatt.

Megkaptuk az "utasításokat" a tornáztatására, úgyhogy beszerzünk ahhoz egy hengerpárnát - egyelőre szükségtelennek látják pl. a Dévényt, viszont kérdeztem a babauszit, azt mondta doktornő, hogy nyugodtan, úgyhogy márciustól megyünk.

Ja, és a nap kérdése, a "húzgáljuk vagy ne húzgáljuk..." (én még mindig itt tartok, ugyanis mindenki mást mond...) - volt, mire nevetve ránk ripakodott a doktornő, hogy "hozzá ne nyúljanak a gyerekhez...". Azt mondta, hogy egy éves koráig nem szabad. Szóval úgy döntöttem, rá hallgatok a kérdésben. :)

Edit!
Remélem, mielőbb rendeződnek a dolgaitok!

Menion!
Gratula Anna baba 2. hónapjához. :)

Fogigátló: sajna nálam minden hormontartalmú dolog kilőve... Terhességi tüneteket produkálok tőle. :(

Kata
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
katinkababa
Eger

Sziasztok!

Julcsi: Lehet, hogy valami helyi gyulladáscsökkentő hatásos lenne. Remélem nem lesz rosszabb!

Bei: Ha téged ennyire zavar, hogy mások mit gondolnak, mondd azt amit írtál, de szerintem ne foglalkozz vele.
Szépen fejlődik a Réka, ez a lényeg!

menion: Nem ér rossz kedvűnek lenned, az neked nem áll jól :D
Eddig mindig jókedvű voltál!
Boldog 2. hónapot!

Annus: Örülök, hogy szuper a dupla járgány. Tényleg fontos, hogy az ember érezze, hogy mobil, ha menni akar akkor tud is.
Bár mi még nem voltunk lakáson kívül a Rékával.

Kép
eper74

Még annyi, hogy azt mondta a védőnő, hogy az a fogamzásgátló amit szoptatás alatt lehet szedni nem nyújt 100%-os védelmet, mellette más módszerrel is kell védekezni.
Kérdés akkor, hogy minek szedjek hormonokat ha, máshogy is védekezünk.

Bei: Én is félek az első szextől!

Kép
eper74

Lányok vagyok, csak elhavazva nagyon.
A védekezésről annyit hogy mi most bevállalunk egy harmadikat, már ha megtisztel vele minket és jön. Előző lombik volt. Van még aki nem fog semmivel védekezni?

A sex téma nagyon hiányzik, de mi is kivárjuk a 6 hetes vizsgit. Kár lenne ha valami gebasz lenne emiatt. Én nem félek tőle, elsőnél is simán vissza álltunk. Bár Laci nagyon figyelmes és kedves.

Béenn ne hari hogy nem válaszoltam a leveledre, remélem rendeződött a pocifájás, csak hát olvastalak és annyira átéreztem a helyzetedet. Nálunk minden rendben. Csak esténként van egy kis nyügi a pocitól. De én voltam a hülye, mert megetetem fürcsi elött mert ugye nincs türelme hogy végig várja a fürdetést. Aztán fürcsi, és utána megint megetetem. Persze az egy kis vigasz cicizés amennyi jól esik. Hát most olvastam hogy a pocifájás arany szabályai: NE ETESD MEG MÁSFÉL ÓRÁN BELÜL KÉTSZER. Mert állítólag keveredik a gyomorsavas tejcsi a frissel. Bár pontosan nem értem hogy miért nem jó, de lehet benne valami.

Hadedit aranyos vagy hogy nyomozol utánunk:))) Én is vagyok minden nap, de olvasáson kívül nem jut másra időm.
Sajnálom a Zsolti ügyet. Mindenképp meg kell beszélni. De várd meg szerintem míg ő nyillik meg. Bár nem ismerem, de a férfiaknak is nehéz belerázodiuk az apa szerepébe, meg hogy teljesen megváltozik a család minden napjai.

Ti hogy vagytok ezzel a baby blu nevű eseménnyel? Nem vagytok érzékenyebbek? Én már attól is elsírom magam ha egy újság cikket olvasok, és kicsit olyan a téma.

Szerintetek normális ha a széklete teljesen narancs sárga színű? Anyatejet kap csak!

Két hét alatt 8 liter anyatejet adtam le. Meg is kaptam érte a pénzt 14400Ft-ot:)) Hű de megörültem neki. Na de van hova tenni.

Várom hogy Pami felébredjen, és mennyünk egy kicsit ki a levegőre.
De most nagyon nagyot alszik, bár este tenné ugyanezt. De majd az is lesz hogy többet alszik 2-3 óránál. Megyünk majd febr 3.án csipő szürésre a Karolina útra. Laci nagyija csipő ficamos ezért gondoltam fő az ovatosság. Na megyek mert felébredt.

Kép
Kép
pancsi76

julcsi
pár nap kell az AB-nek is...mondom még lámpázni tudod...

bei
én is ezt mondom azoknak akikkel ezt nem akarom megbeszélni...nekem is feltették a kérdést páran akik igen távoli ismerősök :roll: nem kezdek ez magyarázkodni olyan embereknek akik ilyen tapintatlanok hogy úgy érzik ez rájuk tartozik holott semmi közük hozzá...akiknek meg elmondom azok nem ítélnek el!
ne foglalkozz ilyen mimikáló emberekkel hanem csak mond hogy szopizik a gyerek azt kész!
én már ezt "letárgyaltam magammal"és gondolom majd ha többet forgunk emberek közt ez még jobban előjön ezért már felkészültem hogy mit mondok ezeknek a kiváncsiskodó okoskáknak....

annus
én is örülök a jó időnek...mikor megláttam a hőmérőt hogy 10 fok úg y megörültem hogy felkiáltottam...és azóta felment még 16-ra :lol: Laci szundizik egy kicsit aztán kivonszolom magunkal

katinkababa
lehet hogy valami kimaradt bocsi de mi van a mozgásával hogy ez külön téma?van valami eltérés?mi 31.-én megyünk csípőszűrésre gondolom akkor kiderül hogy rendben van-e a lábikó

eper
már nem is vagyok rosszkedvű :D jött a napocska és vele a jókedv is :D bár apa elrontotta a 2 napi kemény munkámat a gyerek visszajavításában(már normális adagokat evett normális időnként)és jól megetette 170ml tejcsivel :shock: aztán jött persze a bukás az átöltözés meg a nyüglődés a diszkonfort érzet miatt...de még így is egész gyorsan megnyugtattam a kicsit most is hason alszik remélem nem zökkent ki a ritmusból és vissza tudunk állni a karácsonyi nagy hányásig zabálásos összevisszaságból! remélem apa se tesz keresztbe többet mert akkor megharapom :P aztán sztrájkolni fogok és megetetem vele a főztjét és maradhat itthon a romlott gyerekkel :lol:
a tabival kapcsolatban meg teljesen igazad van!akkor meg minek :?: :roll:

Kép
menion
Budapest

pancsi
asszem mi se fogunk mert a tbl kizárva gumi meg :shock: és a spirál meg pénzbe kerül ami meg most nix...
de majd vigyázunk ahogy tudunk :roll:
érzékeny már nem vagyok szerintem csak jogosan hisztis :oops:
a kaki meg néha elképesztő színű...okkersárgától a narancsig és zöldtől a citromsárgáig minden játszik!mi is csak anyatej....
ügyes vagy hogy leadtál tejcsit!de azért van tarcsiba is vagy nem tettél el vész esetére?én is írom mikor mennyi tejcsit kapunk...tegnap több mint másfél liter volt...ment is a fagyóba több mint a fele...

Kép
menion
Budapest

menion: ez a te igazi éned :D a párod biztos csak szeretetből rontja el a gyereket, bár ez a végeredményen nem változtat :)

pancsi: Nálam közvetlenül szülés után volt, napokig tartott, volt, hogy folyamatosan sírtam és nem tudtam, hogy miért, utána csak mindenen elsírtam magam, konkrétan a semmin is, de pár nap alatt elmúlt szerencsére.
Egyébként meg egyáltalán nem vagyok egy sírós típus.
Hogyan van ilyen sok tejed? Mit csinálsz az ügy érdekében? Én mindig attól félek, hogy nem lesz elég a Rékának ami termelődik.

Kép
eper74

Menion nem semmi hogy Anna 170 képes megenni. Nálunk még 90-100 nál többet nem tudtam mérni. Persze nem mindig méricskézem, de ha mérem ennyi. Remélem nem túl kevés, de mindig elalszik rajta. Azért szépen növekszik 4 hetesen volt4640g
Igen én is írom meg aki viszi az is írja, nekem ez mondjuk eléggé kifáraszt mert minden szopi után fejés. Szóval naon nehéz, de Lauránál begyulladt a mellem, és ezt most nem akarom. Azt nem kívánom senkinek nagyon nagyon fájdalmas. Van a hűtőbe 20 zacskó anyatej, de Laurából kiindulva nem nagyon szerette. Pláne hogy egy éves koráig szopott. És mindig volt friss, tehát a fagyasztott tej nem nagyon tudtam felhasználni. Jó ilyen főzelékekben, abba jó de simán.. Lehet más ize van??

Eper hogy kinek mennyi teje van az szerintem alkati kérdés. Sokmindent nem lehet tenni. Bár én minden szopi után 1dl lefejek, de van úgy hogy csak egy mellből etetek, akkor a másikat lefejem, mert majd szét robbannak. A gyerek nehezen kapja be ilyenkor amikor annyira tele van. Írta valaki hogy nagyon átlátszó víz szeű a teje. Hát nekem is, de csak az elején. Én úgy tudom az azért van, mert abban a tejben több a tejcukor, és a végén van a zsírosabb tejcsi. Szóval senki ne ijedjen meg, ez természetes. Attol még tápláló és jó a babának.
Egyébként én sem vagyok sírós fajta, valahogy nem szokott jönni. De most anyós képeslapját nem tudtam végig olvasni sírás nélkül. Szóval ezért kérdeztem. Hormonok? Vagy a fáradság?? Vagy mindkettő. Remélem hamar tovább áll ez az állapot.

Kép
Kép
pancsi76

Menion ti minden nap hordjátok a tejcsit?
Pami nagyon ügyetlen cumis üvegből. Nekünk avent üvegünk van, és a 2 cumit vettem rá, hát nem is tud rákapni. Nem tudom mi lesz mert 19. étől minden héten el kell mennem egy napra. Hát addig be kell gyakorolni, hogy apa ne kapjon idegrohamot. Van valami tipp? Vagy vegyek más üveget? Milyen az a latexes cumi? Van aki olyat használ?

Hát most egyenlőre mi is vigyázunk, de ha Pami fél éves lesz akkor mindent bele. Most csak a szervezetem álljon helyre újból.

Kép
Kép
pancsi76

pancsi
nehogy hozzánk mérd az adagot!!!!!isten ments!nem is bír 150nél többet enni egy ilyen kicsi baba hisz 150a gyomor befogadó képessége csak ezt az észkombájn párom nem fogja fel!
a te babódnak úgy 700ml-t kell elosztva megennie egy nap ha a tskg/150ml-t vesszük alapul...nem kell velünk versenyezni mert én se adok neki 100nál többet mert annak nincs értelme hogy kihányja...
amúgy igen más íze van és sok baba nem szereti de ha nincs friss akkor még mindig ez a jobb mint a tápszer és ahogy mondod főzihez is fel tudod használni majd ha másképp nem kell neki...és kívánom hogy ne legyen rá szükséged és legyen fél évig ennyi tejed!
igen minden nap elhozzuk és minden fejést külön üvegbe és számozva kapom hogy a legfrissebbet adjam neki ami a legrégebbi azt meg lefagyasztom(már 10 liter van)

cumi:nekem is van aventes cumim 2db na azt csak azért nem dobtam ki mert drága volt de amúgy egy fillért nem ér!nekünk ami a legjobban bejön az a NUK-os cumi van belőle S és M méretű is és no name-es is van 1-es 2-es méret de azok annyira nem jók mert az egyik túl kicsi lukú a másik meg ömlik és majd meg fullad(azt akkor adom neki amikor nagyon álmos és nem esik neki ...általában hajnalban...így akkor nem tart el egy órát az evés)szóval én nem csodálom hogy nem megy az aventessel...

na de ma :twisted: ezt a hőstettet képes volt még1x eljátszani ez az agytröszt :evil: sétából hazajövet megette az adagját a gyerek aztán lementünk átpakolni a jobb mélyhűtőbe a tejeket(tudtátok hogy az a hűtő ami egybe van -bár külön ajtóval- a fagysztóval az nem hűt olyan nagyon mint a rendes mélyhűtő szekrény???és akkor nem is áll el olyan sokáig benne a tej!!!!)szóval emiatt átpakoltuk a sok tarcsi tejcsit
de a baba rázendített egy óra múlva(persze hiszen ma már Laci elcseszte a ritmusunkat és most megint repetázni akart)és felküldtem hogy nézze meg...bele szokott gabajodni az ágyneműbe pl.
na pár perc múlva szólok hogy jöjjön már mert kiolvad a tej...és mit gondoltok mivel jött vissza???hát azzal hogy megetette na nekem ilyen lett a fejem :arrow: :shock: :roll: :twisted: :evil: :( :cry:
tényleg komolyan gondolva azt mondtam neki hogy akkor ezután ő marad itthon és szenved a gyerekkel....na mert ilyen zabálások után tényleg van szenvedés...most pl üvölt pedig nemrég evett...ja és a drága László épp nincs itt hogy részt vegyen a jóból
asszem qrvára elegem van a hülyeségéből már bocs a kifejezésért....
és még neki áll feljebb hogy éhes volt és hamar bezabálta...persze hisz a 2-es cumival etette azzal másodpercek alatt beleömlik a tej sokszor nem is bírja olyan gyorsan nyelni....

lehet hogy az egészet hagyni kéne a francba és hagyni hogy össze vissza etesse :roll: és nem kéne az egész gyerekápolásból ilyen ügyet csinálni de nagyon szeretném a legjobbat a kis manónak...
tudom hogy Laci is csak hát nem érzi meg hát nincs is itthon vele egész nap hogy lássa...

Kép
menion
Budapest

Sziasztok

Én is jól eltűntem :oops: :oops: megszállt néhány depisebb nap :oops: :oops:
A hasfájás már jobb, de most meg azon agyalok, mivel egyáltalán nem tudok szoptatni, hogyan lehetne anyatejet szerezni?
A védőnő a gyűjtőt nem ajánlotta, mert szerinte fontos, hogy azonos korú baba anyukájától legyen, a gyűjtőben meg ömlesztenek szerinte minden korú gyerekesektől...
Menion, Pancsi ti hogy csináljátok, egy emberrel vagytok közvetlen kapcsolatban? Nem tudnátok nekem ebben bővebb infóval segíteni? Talán jobban bírná a poci a tápi helyett a tejcsit, úgy szeretném!!!!!!!!
Remélem holnap is napsütés lesz, megkezdtük a levegőztetést!! :D
Jó éjt mindenkinek!!!

Kép
brumika
Budapest

béen
a kancsi kép oltáriiiii!!!!imádom :lol:

brumika
igen én gyüjtőn kívül kapom egy kerületi kismamától aki 1 hónappal idősebb ikrei mellett is iszonyú sok tejet termel...ma is másfél litert kaptunk így még fagyasztok is!
a védőnőhöz telefonált amikor már nem tudta hova tenni a tejet és kiönteni se akarta...én meg már elötte mondtam a védőnőnek hogy jó lenne ilyen és kb 2 hete voltunk itthon mikor ez adódott...addig tápot kapott mert a gyüjtőből nem adtak azonnal tejet és hónap elejétől receptre adnak ki(és sajnos nem a teljes napi adagot így azt is pótolni kell)...valóban igaza van a védőnődnek abban is hogy korban hasonló az ideális és abban is hogy ömlesztve nem az igazi mert hát napszakonként is más a tej(és a gyüjtőben pasztőrözik :!:(vagyis a vitamin és ellenanyag nagy része elpusztul plussz a tárolási idővel még abból is veszít ami megmarad :( )...épp ezért mi is frakcionáltan csináljuk a lánnyal minden fejést külön üvegbe és számozza így a legfrissebbet tudom neki adni amiben ugye a legtöbb az immunanyag a régebbit teszem a fagyóba és azt is kis adagokban hogy ha majd kell akkor annyit tudjak olvaszatni amennyit tutira megeszik

itt a babaneten is van anyatejes topik keress rá de amúgy van ezzel foglalkozó alapítvány is aki összehozza a feleket...de azt tudnod kell hogy így már nem lesz ingyenes a dolog számodra!csak ha receptre kapod a gyüjtőből!és hát naponta kell menni érte...
na de mi ez az áldozat ahoz képest amit ez a babának jelent!!!!soha vissza nem térő alkalom hogy befolyásold a gyermeked egészségét nem csak pár hónapra hanem kutatások szerint egész életére!!!
szóval én nagyon támogatom!drukkolok neked!

Kép
menion
Budapest

ja és pancsi is egy valakivel van kapcsolatba azt hiszem de ez a fővárosban nincs így tudomásom szerint!
vidéken van csak így azt hiszem ahol nincs közelben gyüjtő

Kép
menion
Budapest

sziasztok

olvasok lvasok, csak írni nem marad erőm.
Tej adagok Szabina csak anatejes napi 6-700 at puszil be, de épp most szedtem lde a ciciről és 160-at evett, nem buik ki semmenyit, szóval igény függő, a fiam ilyen idősen 90 köról evett.
Szabina 100-130 között átlagban, de elpfordul 1-1 ilyen nagyobb evés is.
Mondjuk könnyű gycicől, mert így nem én döntöm el mnnyit kp, és ha elég kiköpi! :)

Csanim ma anyuméknál aludt, most ,eg 10-re tesóm viszi Thomasos előadásra, kíváncsi vagyok mit szól majd!

Jukcsi mikor voltam a dokinál a sebemmel akkor nkem is csúnyább lett utána mert kinyomkodta belőle a váldékot, de mostmár egész szépen hlyre jött, doki azt mondta ne piszkáljam majd helyrejön, de én alkohollal naponta megtakarítottam. Igaz hogy csíp, de fertőtlenít is. Motmár 2 napja nm is alkoholoztam. Szerintem rendben leszünk.

fogamzásgátlás: Én Csaninál cerazette tablettát kaptam azzal védekeztünk míg szoptattam. Most még nem gtudom mi lesz mert én nem szeretnék több babát. kettőt akartam, és így hogy 1 fiű 1 lány nem is kívánhatnék jobbat.
Aki nm védekzik (pancsi menion azthiszem) vigyázzatok mert ha túl hamar jön a baba, a szervetózeted még nem töltúdik űjra így valóban a te anyagaidat veszi el, ilyenkor jön a fogromlás, csntrikuláds stb. Anyum végigcsinálta és amilyen szuper terhessége volt a nővéremmel, annyira megszenvedett velem, és nlam már elő is jöttek z említett tünetek ami a mai napih ki hat szegényre. (Köztünk a tesómmal 14,5 hónap van)

annus nagyon gondolkodom én is egy ilyen kocsin, de nem tudok dönteni.... majd mikor az élet ozza akkor gondolo fogok tudni.
Na majd meglátjuk.

Brumika remélem lesz tejcsi valahonnan.

Bocs a többiektől, most ennyi voltam vigyázzatok magatokra, ha tudok jövök.
Boc a sok elütéért de szoptatás közben írkáltam ahogy sikerült.

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Pancsi! Réka is 100-110-et eszik, de van, hogy csak 60-70 megy le neki. De 1 hónaposan még neem is kell többet ennie. Majd 2 hónapos kortól fog többet-150-et enni. Szóval ne aggódj !!! :)

Olyan jó azoknak,akik tudnak anya tejet venni, nálunk (Kisvárosban) gyüjtő nincs is, legalább is védőnő egy szóval nem említette ezt a lehetőséget.

Pancsi.
Én most vettem NUK- os 1-es cumis üveget és nagyon puha szilikon a cumi rajta, hogy oylan érzetet keltsen a babába,mintha mellen lenne. Nagyon szereti Réka . MAjd lefényképezem és beteszem ide neked ok? DM-be vettem.

Menion!
Nem csodálom, hogy agyadra megy Laci.:) Mond neki, hogy Lehet, hogy csak pisis a pelus és azért ordít, mert csipi a kis fenekét. Talán legközelebb az első az legyen, hogy csomagolja ki és nézze meg, cseréljen pelust,minthogy egyből etessen. Ennek tényleg nem lesz így jó vége, Lehet már azért fáj a poci, mert annyit eszik.

Kép
bei

Menion!
És mi lenne ha csinálnál egy papírt,amire mindig írnád h mikor evett a baba,Így Laci tudná h akkor nem a kajával kell próbálkozni.Biztos csak segíteni akar,csak a pasik néha "lassú" felfogásúak :wink:
Esetleg csinálj egy másik listát is h ha nem éhes,akkor mi jöhet a sorban amiért sír 8)

Én nem tudom mennyit eszk Niki,az biztos h ő se mindig ugyan annyit.Volt h 150et mértem,de volt h 100at.De kb 1 hete nem is csináltam próba mérést :lol:

Bogi!
Szerintem is tudni fogod ha kell egy ilyen kocsi!Nekem kellett,mert ki se tudtam mozdulni!Szerintem 1 évig biztos fogjuk tudni használni!!!

Brumika!
Én is a védőnőnél érdeklődnék,vagy tegyél ki papírt a rendelőben ,hátha vki meglátja h tejet keresel!Esetleg több közelebbi körzetben is kitenni a papírt!

Pancsi!
Nálunk is NUK cumisüveg van,a cumi is NUK mindkét gyerkőcnek.
Szilikonos:ami átlátszó
latex:az a "régi" sárga színű.

Én mondjuk eddig csak a szilikonosat használtam.

Eper!
Mikor mentek ki?vagy lehet már voltatok is?Szerintem ebben a jó időben nyugodtan kezd el!Jobb is a "friss" levegőn!

annus11

Sziasztok!

Bocsi csak el voltam havazva, de olvaslak titeket..Tegnap a párocskámnak kellett csülkös-káposztás bablevest csinálni +palacsintát,elég időigényes kajaráadásul én nem is ehetek belőle. :? Délután jöttek az első babalátogatóink(barátnőmék a kislányukkal).
Ma meg Norbi anyósnál volt én meg takarítottam, utánna aludtam egy órát. Nagyon rossz éjszakánk van 2 napja Bazsi alig alszik éjjel fáj a hasa.Már elkezdtem adni a Gripe watert.Gondolom kell pár nap hogy hatása legyen. :(

Voltunk 1 hós mérésen és az orvosnál is. :)
Megnyugodtam,Bazsi szépen hízik.Most 4500gramm és 56 cm :) !De a doktornő szerint nagyon sárga még, és ha nem múlik egy héten belül akkor vissza kell menni a kórházba a főorvosnak megmutatni. :(
Most tápszert kell adnom legalább 1-2x egy nap, hogy az is segítsen a sárgaságán.
Mert az anyatej hormon tartalma és egyéb..(nemtudommi?)gátolja a billirubin felhígulását!És a tápszer ebben az esetben jót tenne :roll: Nah, tessék, pedig nem akartam tápszerezni.

Van akinek még sárga a babája??Nektek mit mondott a doki? :(
Pancsi..bár nem engem kérdeztél, de mi is hordjuk a tejet. :) Van nekem is tejem csak kevés, néha van hogy cicizés után még 40 ml-t bevág a hozott tejből. :shock: Bár nem minden alkalommal, de napi 2x tuti kell hozzátáplálnom.Plussz még az hogy a sárgaság miatt este tápszet adok(akkor meg fejnem kell, hogy ne feszítse a mellem) .
Sajnálom a fájdalmat, nem lehet túl kényelmes mindíg fejni.Még jó hogy van aki hordja legalább pénzed lesz belőle.
Én adtam már fagyasztott tejet is, az is elfogyott. :D Tudom hogy nem minden baba issza meg, de ha jól van tárolva akkor nincs más íze azt mondják.
Nekünk Mam-os cumisüveg van.Már Norbinál is bevállt.Nagyon szeretem mert praktikus,könnyen tisztítható, nem tartalmaz káros anyagot egy Mam termék se és a cumija bimbóalakú, így nagyon hasonlóan kell szívni mint a cicit, eddig nem is okozott zavart neki. :wink:
Ő is olyan 100-110 körül eszik!

Bei...ne félj a szextől, nem mindenkinek kellemetlen az "első".Sőőt, van akinek jobb is lesz a nemi élete szülés után! :D így legyen!
Én inkább az alakom miatt aggódom, úgy utálom magam :( még eléggé lötyi a bőröm, és még szinte semmit se fogytam. :( :oops: Szégyenlős leszek, tudom. :oops:

Mi is kivárjuk a 6 hetet.Császáros voltam, így ott nincs bajom szerencsére :wink: .De azért a belső (méhem) varrata még nem gyógyult meg, annak kell a 6 hét.

Kép
Kép
lovaszkata

Lovaszkata!

Az én Balázsom is sárga - egy picit még mindig. Bár nála ez elég komoly probléma volt, napokat töltött kékfény alatt, s még most is gyógyszert kell kapnia. (ursofalk)
Egyébként a kórházban éjszaka ő is tápszert kapott, épp amiatt, hogy az anyatejes sárgaság esetén pont ez az, ami gátolja az anyai hemoglobin kiürülését (állítólag visszaforgatja a vérbe). Emellett célszerű picit több folyadékot (teát, babavizet) adni neki, ami szintén jó hatással van rá.

Egyébként gratula az 1 hós eredményekhez. :)

Kata
katinkababa
Eger

Sziasztok!

Ja. Nekem is MAM-os cumis üvegem van, nem NUK-os. :oops: Majd hozom a képet is Pancsi!

Kata! Úgy legyen. Azért megpróbálok nem stresszelni, mert annál rosszabb lesz, ha még feszengek is, tuti nem lesz jó. Az alakom nekem sem tetszik, de nagyon nem, én ugyanis még úgy , hogy szülésnél 15 kilót adtam le, még 20 kiló rajtam van. :cry: Magamnak nagyon nem tetszem és én egy elég türelmetlen fajta vagyok fogyás terén. Azonnal szeretném leadni,mind a 20-at, de ez nem fog menni. Attól mert magunknak nem tetszünk, hidd el a párunknak nagyon tetszünk és őket nem zavarja a felesleg,hiszen egy csodálatos gyermeknek adtunk életet. Nem hiszem, hogy ők annyira foglalkoznak, hogy van-e hurka a hasunkon vagy nincs. :)
Úgy, hogy amint lehet elkezdünk fogyózni, tornázni,vagy csak többet mozogni és nyárra, bikini szezonra már újra a régiek leszünk. 8)

Menion! Annus ötlete egész jó. Eggyetértek vele. A lista jó lenen. :)

Kép
bei

Katinka..köszi hogy válaszoltál.Sajnálom hogy nektek gyógyszert is kell szedni. :( Pedig már 9 hetesek vagytok látom.
Akkor készítsek neki babateát vagy adjak még plussz babvizet is???
Még annyit kérdeznék, hogy nektek hányadik héten mondták hogy ez nem normális? Mikortól kell aggódni?Mert a védőnőm szerint 6 hétig belefér.
De más meg azt mondja hogy már az 1 hónap sárgaság is sok, mert késöbb baja lehet ebből ha nem kezelik. :(
köszi a gyors választ, jó éjt! ..és jobbulást nektek! :)

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok!

Köszönöm az ötleteket tej terén!!! Ha van RO aki olvas minket és Pesten él, ő is írhat ám nekünk, előre is köszönjük!!! :D :wink:

Lányok, ti naponta mostok hajat a picinek? Megszárítjátok utána? Nem tudom mitől, de elkezdett kopni a haja és korpásodni :shock: remélem nem fázott meg, mert ha fürdik 24 fok körüli a szoba, de hamar lemegy vissza 22-re...

Levegőztetés. Tegnap ablakon át 5, ma 15 perc volt, milyen ütemben növelhetem,és mikor vihetem le végre a közeli parkba, egy órára??? Olyan szép idő volt ma Pesten, bár déli országrészben ha jól láttam még szebb :D

Gripe-t én is vettem, meglátjuk mit tud a híres nevezetes szer :wink:

K vitamint ugye 2 hetes kor után 1 hónaposan is kell adni és innentől kell havonta, jól tudom? :roll: nem a kedvencem az injekciótörés, igazán megoldhatták volna babáknak máshogy is.

Ti mikor indultok autóval hosszabb útra? Nekem minden közeli barát, rokon vidéken él, 1-2-3 órás autóútra, a védőnőre nem hallgatok, az túl óvatos :twisted:

Nyugodalmas estét, én aludtam ma napközben,így fittmami vagyok :lol:

Kép
brumika
Budapest

brumika!
nem koszmó van a fején???
nekünk -mivel Áronnak nagy haja van- direkt ajánlották a babe koszmó elleni samponját.
de egyébként simán a fürdetőkrémes vízzel szoktam leöblíteni (valamennyire minden nap vizes lesz... de 2-3 naponta az egész fejecskéjét leöblítem)és utána csak jó alaposan megtörölni szárazra.
majd ha bátrabb leszek, akkor először a haját is bekenem fürdetőkrémmel... ha azzal megy, akkor majd jöhet a sampon.

autó:
pici babának max 45 percet javasolnak a hordozóban "ülni". nem tudom, hogy idővel ez hogy alakul, mennyivel növelhető. ha van beköthető mózes, sztem hosszú, többórás útra az a legjobb.

levegő:
mi bő 1 hét alatt értük el azt, hogy kimenjünk. 2-3 napont 5percenként növeltük a levegőzést az ablakban... amikor elértük a 20 percet, uzsgyi, le a gyógyszertárba, boltba, mamához... és a séta mindjárt több kint duplája lett :o

menion!
lámpázom én már a hasam, meg minden... de mára meg már egyértelműen levedzik is :?
ráadásul az antibiotikumtól annyira fájt a pocok hasikája, hogy még jó, hogy csak 3 napig kellett szednem... lehet, hogy pont ezért, mert hat a babára is?

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Sziasztok!

Lovaszkata!
A sárgaság ezen formája a 12. hétig is elhúzódhat. A tejcsi melletti plusz folyadék (legyen az tea - a Herbáriának pl van olyan Babamosoly teája, ami újszülött kortól adható (vigyázat! két tea fut ezen a néven!, tehát a gyógyszertárban kifejezetten nekik valót kell kérni) vagy babavíz) segíti a kiürülést. Nem kell egyszerre sok, inkább naponta többször kínáld meg - a kórházban is így csinálták.

Sajnos a gyógyszert lehet, még hónapokig szednünk kell, mert ennek egyfajta májvédő funkciója van koraszülött babáknál.

Utazás: Balázzsal 6 hetesen (vagyis 37 hetesen :)) már megtettük az Eger-Miskolc távolságot. Azóta többször is. :) Elindul az autó és már szundizik is.

Levegőzés: már 1 órákat sétálunk délutánonként. :) Annyira jó végre a férjemmel egyidőben kint lenni a lakásból. :)

Kata
katinkababa
Eger

Még valami: az esti fürcsi után - ahol én is fürdetőkrémes vízzel mosom meg a fejecskéjét - mindig egy vékony pamutsapiban szundizik Balázs, így nem hámlik és nem is koszmósodik a buksija.

Kata
katinkababa
Eger

Sárgaság:passzolom a témát,szerencsére nem lettünk azok!

Haj:Izusnál mi minden nap BABE koszmo ellenivel mostuk,mert elég sűrű haja van.Nikinek is elkezdem a sampont,eddig csak vízzel lemostam neki.Folyton rábüfög...így jobb ha lemosom:))Jól megtörlöm utána,meg egy ideig még rajta van a pelus a fején.

Levegőztetés:én nem voltam olyan óvatos.Elsőre is vagy 15-20 percet levegőzött a szobában,aztán 3.alkalommal már lenn voltunk vagy 1 órát.Most is tök jó idő van,mármint nincs hideg se,se köd se pára,nyugodtan lehet kivinni!!Jobb is a friss levegőn mint benn a lakásban...

Utazás:mi Izust 6 hetesen már Szolnokig vittük,az egy 1,5 óra kb.Ha hosszabb útra mész,max állj meg valahol.

annus11

Sziasztok!

Brumika: Nekünk azt mondták, hogy minden nap mossuk meg a fürdővízzel, amiben előzetesen feloldjuk a babafürdetőt, utána megtörlöm és egy kis időre sapkát adok Rékára.
Egyenlőre nem hullik és nem korpás.

Levegőztetés nálunk még csak szobában 10 perc, aztán majd megy a függőfolyosóra és akkor indulunk útnak, ha már fél órát folyamatosan kint volt.
6 hetes kora után indulunk a nagyszülőkhöz autóval kb. 1 órás út, már nagyon várom.

K vitamin 2 hetes kortól, havonta egyszer. Jól tudod.
Vigantol naponta 1 csepp.

Kép
eper74

Lányok, nagyon köszönöm a sok hasznos tanácsot. :D
Koszmónak még nem koszmó az biztos, de igyekszem jobban kimosni belőle a fürdőkrémet fürdetéskor, meg veszünk Bebe-t, meg utána picit sapkázunk....ez csak elég lesz így! :wink:
Eleve nekem a fürdőkrémes sztori egy kicsit fura, mert nem oldódik fel szépen, és mi felnőttek, ha tusolunk, sima vizzel mossuk le utána a tuskrémet, itt meg a babánál a krémes vizben pancsikol végig, tehát az nem jön le maradéktalanul róla...remélem jól csinálom... :oops:
Itt ma sajnos borult az idő, de nem hideg, úgyhogy a déli etetés után jöhet a friss levegő!!!

Két hónapos babás lányok!!! Kaptok már nem csak gázmosolyt, hanem visszajelző mosolyt? Én úgy várom, hogy a kicsikém ne csak egyen, büfizzen, aludjon, hanem valamiféle kapcsolatot is teremtsen, de úgy tudom ez még odébb van, nem 1 hónapos baba szintje...

Szép vasárnapot!!!

Kép
brumika
Budapest

Brumik!
Niki már mosolyog :lol: kb 2 hete kezdte,valahogy így.Olyan édes :oops: :wink:
Az h mikor "kéne",azt ne nézd.A babák nem olvasták a tankönyveket :lol: :lol: Lehet már holnap vigyorogni fog Barnus :wink:

Eper!
És te azért kimozdulsz?Nehogy begolyózz a 4 fal között!Nekem ez a heppem:)))

annus11

brumika!
én nem teszem bele a fürdetőkrémet a vízbe! azt csak azért javasolják, mert nagyon csúszik tőle a pici... mint az angolna :D
én jó alaposan bekrémezem vele a pockot, átmasszírozgatom karját, lábát... mindenét a krémes kezemmel... aztán belebugyolálom egy pelusba (hogy ne csússzon) és teszem a vízbe.
így lényegében az a 3 perc alatt tiszta vízzel mosom le a babáról a cuccot... hacsak bele nem pisil... éppen ezért legelső az arca mindig (kaka még nem ment a vízbe... de ma anyája megkapta az első adagot sugárban a ruhájára :lol: )

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Sziasztok!

Ezer éve nem voltam…. Pedig nincs semmilyen különleges esemény nálunk, csak valahogy mindig csak olvasni értem ide. Hetek óta ma néztem először képeket a gmailen, GYÖNYÖRŰSÉGESEK A BABÁK! Nálam is Béen bandzsítós képe viszi a pálmát, nagyon-nagyon cukiiii!!! :) A másik amitől elolvadtam: Annus Iza fogja Nikit képe! Zabálnivalóak! :)

Lovászkata: nekünk anno a sárgaságra még a napfényt javasolta a védőnő a sok folyadékon kívül. Szépek az 1 hónapos eredményeitek, csak így tovább!

Brumika: nekünk azt mondták a kórházban, hogy mindennap öblítsük le a kis fejét a fürdőkrémes vízzel. Törölközés után meg vékony sapit adunk rá, amit legkésőbb az első éjjeli szopinál leveszünk. Az sem jó, ha egész éjjel rajta marad, mert a babák a fejükön keresztül szabályozzák a hőháztartásukat állítólag. A korpásodás szerintem is koszmó lehet, mi beolajoztuk fürdés előtt 1 órával, sapit tettünk rá és fürdésnél finoman megdörzsölve lejött, 1-2 nap alatt teljesen tiszta lett.

Levegőzés: eddig fél óra volt a max, de tegnap végre apával hármasban elsétáltunk a szüleihez, akik kb 3.5 km-re laknak tőlünk. Majdnem egy órás séta volt a napsütésben, nagyon jól esett! Ma meg a kutyát is vittük magunkkal, anyuhoz mentünk ebédre (ő közel lakik). Hazafelé Bogi elaludt, azóta is alszik a teraszon, kb. 2 órája húzza a lóbőrt! 15 fokban nem lehet baja. Egyébként én is a 4 fal között befordulósok táborát erősítem, múlt héten már azt hittem megőrülök,most nagyon csípem ezt az időt, remélem sokáig így marad!

Fogamzásgátlás, szex: hát, khm, khm, nem vártuk meg a 6 hetet… :oops: Nem bírtuk. És nagyon nem bánom, jól sikerült! :lol: Kedden megyek 6 hetes korntollra, én gyógyszert szeretnék iratni, de kikérem a dokim véleményét. Ha tényleg védekezni kell mellette, akkor semmi értelme hormonokat enni.

Mosolygás nálunk is nagyon megy, vannak napok, amikor egy mosolyország a kislányom! Nagyon ügyesen fejlődik, már kinyomja magát hason pár napja, és egyre többet gügyörészik, ha ráfókuszál valamire. Imádom! :lol:

Töltöttem pár képet a gmailre.

Kép
orsolymors

Sziasztok!

Levegőztetés: Mi tegnap is és ma is 1,5 órát sétáltunk. Ilyen napsütéses meleg időbe lehet is.:)

Hajmosás: Nekünk azt mondta dokinéni, hogy heti 1x és elötte olajozzuk be kicsit a fejét. Mi nem szoktunk sapit adni rá. Haja nem sok van és az nagyon gyorsan, mire felöltöztetem megszárad, persze óvatosan megtörölgetem.

Orsi! Nagyon tündéri Boglárka!!!! :)
bei

Sziasztok!

Hát...nálunk nagyon rossz lett a helyzet és én is a depresszió határán állok. A maratoni szopiknak az lett a vége, hogy totál felborult az addig kialakult valamiféle napirendünk. Barni nem alszik, sokat sír, de miért azt a legtöbb esetben nem sikerül megfejtenünk. Visszatértünk a tápszerhez is, ha kell adunk neki. Az, hogy napjaink tönkrementek oké, de legalább az éjszakáink legalább úgy ahogy. Tegnap éjjel azonban már az is pokol lett.
Az arcocskáján a bőr is rücskösebb lett, mitől? nem tudom. Kiemmeni nem tudunk, a férjem a szmog és légszennyezettség miatt nem akarja.
Pénteken elfogyott az erőm és feladtam a csak szoptatok és sikerülni fog sztorit, egyszerűen eldőltem a kanapén, előtte mondtam a férjemnek vegye el a gyereket. Kész voltam, akkor már két napja nem tudtam magamat sem ellátni, mert nem tudtam leszakadni a gyerekről. Annyit értem el ezzel az egésszel, hogy a gyerek csak nálam, velem tud megnyugodni, de amint lerakom visít.
Végem van, legszívesebben elmennék jó messzire és vissza sem jönnék. Vessetek meg érte, de végem van.

cicóka

Cicóka!
Ne keseredj el! Fel a fejjel! Ennyit tényleg nem ér ez az egész! Te tudod, te érzed, hogy mennyit bírsz, ha nem megy, ne csináld! Eddig is nagyon kitartó voltál, te mindent megtettél, így is le a kalappal a teljesítményed előtt! Ettől még ugyanolyan jó édesanya vagy, és a családod sem megy rá a szopi dologra. A kisfiadnak (és a férjednek is) egy mosolygós, türelmes édesanyára van szüksége. Próbálj most többet pihenni, és minden rendben lesz! Gondolok rád!

Csajok! A gmailre a dokumentumokhoz töltöttem fel egy táplálkozás/edzéstervet szülés utánra, baba-mama tornával, ha esetleg vkit érdekel!

Megyünk fürdetni! :)

Kép
orsolymors

bei annus
írom egy füzetbe mert próbálom betartani a védőnő és az orvos szerint javasolt adagokat bár így nem könnyű...ünnepekkor se az időpontok se az adagok nem voltak betartva aztán kezdtem visszarendezni mire épp hogy eljutottunk a normális adagig a Laci ezt csinálta...most nem mer adni neki mert cirkuszoltam...
na és éppen az is folyamatban van a gyereknél hogy a 3 helyett 4 óránként eszik csak hát ez még nem mindig jön össze...ma du.5órát aludt ..
még azt vettem észre pár napja hogy az esti etetés után kimarad az éjféli és 3-4között eszik ismét...
na így aztán pláne nem tudhatja szegény mikor kell etetni bár annyit már megtanulhatott volna hogy nem óránként! de a 170-es adag verte ki a biztosítékot amúgy...

brumika
haját minden fürcsinél is megmosom de csak a patikai mosakodó van a vízben.. szerintem ki van száradva a fejbőre...krémezd be neki és ne használj sok fürdetőszert...én egy cseresznyényit mosok bele a vízbe és utána teszem bele a gyereket szóval nem közvetlen a gyerekre kenem a fürdetőkrémet...ez elött gabi fürdetőt használtam de kiszáradt a bőre és kicsi helyen a fején is volt szárazság én bekentem a popsikrémmel keze lába és feje volt olyan kis foltban(az orvos tanácsára)másnapra elmúlt
levegőzés szerintem az egy óra az még sok de 1-2naponta mindig többet maradtok akkor hamar eljutsz az 1 órához...én kapásból 20 percet voltam mert a védőnő azt engedte de elötte ablakban volt már ennyi időt...
autóval simán mennék csak nem teli pocakkal...vagyis etetés után min.1 órát várnék nehogy felrázza a kocsi...
mosolyt még nem tudatosan osztogatja de van már kapcsolat ami abban merül ki hogy nagyon megnéz és úgy lemered mint egy szobor szinte levegőt se vesz annyira koncentrálva néz majd mikor elfárad a szeme akkor totál bebandzsít....ez nagyooon cuki! és látványosan személynek szóló!látszik hogy megismeri a hangomat is és már egy ideje a "jutalom várás" is működik vagyis ha kajás és felsír én meg szólok hozzá akkor azonnal elhallgat és vár...

julcsi
basszus én ezt a 45percet nem tudtam és órákig van a hordozóban a gyerek...a védőnő mondta hogy tegyem bele gyakran és himbáljam hogy fejlődjön a limbikus rendszere hisz a pocakban is ráztam...most is itt van benne és alszik...
jaj te szegény :( nem tudom akkor még mit lehet tenni a gyógyulásért...lehet hogy nem volt elég az AB?az meg bizti hogy a babó attól volt hasfájós :?

cicóka
jaj te szegény nem is tudom mit mondhatnék hogy vígasztaljalak!borzasztó! én aztán nagyon anyatej párti vagyok de amiket leírsz azt én nem tudtam volna végigcsinálni és nem is vagyok meggyőződve róla hogy megéri...nehogy kikészülj teljesen! annyit nem ér a dolog hidd el mert szüksége van rád a babának és nem kizárólag a szoptatással kapcsolatban!
én is oda szoktam nyomni a Laci kezébe a gyereket hogy ne alakuljon ki ez hogy csak nálam nyugszik meg...bár nem sűrűn kell nyugtatgatni mert jó baba...pl a büfi is az apa reszortja emiatt...meg azért is mert neki jobban sikerül

Kép
menion
Budapest

méregetjük és az a helyzet hogy lassul a súlygyarapodása...Laci szerint az anyatej nem elég tápláló.....nem tudom...azon gondolkodom hogyha ilyen baromi sok teje van egy nap akkor nyilván hígabb mintha kevesebb lenne de nem tudom....szerintetek?

idegesít hogy harcolok itt a Lacival is meg a gyerekkel is hogy a megfelelő adagot egye meg és lehet hogy rosszat teszek vele?
lehet hogy nem kéne betartani a védőnő és a doki tanácsát?
de ha meg nyakló nélkül eszik akkor kihányja szóval akkor mégis csak jó ha visszafogom az adagokat.....
jaaaj nem gondoltam hogy minden apró dolog ennyire bonyolult lesz....

Kép
menion
Budapest

Menion!

Bár én szoptatok,az csak egy fokkal könnyebb...szóval én akkor etetem ha "kéri".Sajna azt nem tudom h mennyit eszik,és van h Niki is túleszi magát,de mikor vegyem el tőle?Meg ha sír h még kell neki?Szóval úgyse tudod belőni az adagot,mindegy h kiméred vagy szopizikAz h nem hízik mindig ugyan annyit az se baj!Hiszen gondolj bele,hány kiló lenne 1 éves korára???Azt hiszem fél éves korára kell megdupláznia a súlyát és 1 éves korára megháromszorozni...ha jól emlékszem.és ez se törvény szerű,a lényeg h tartósan ne fogyjon.
Nyilván az elején azért hízott többet h behozza az elmaradást!!!Hallgass az anyai megérzésekre,te tudod h mit is akar az a gyerkőc!

Cicóka!
Jaj ettől féltem...Tessék minden nap kimenni,levegőzni!Hidd el h akkora szmog nincs!És a lakásban se jobb a levegő.....Hagyd ezt a szopi dolgot,ha pótlás kell akkor add és kész!Az az anyatej amit megkap a gyerek elég is,a lényeges dolgok átmennek neki.A többivel ne foglalkozz!!!!Egy erős,mosolygós anyukára van szüksége a gyereknek!Pár nap és rendeződnek újra a napjaitok!Kitartás!!!Hívj fel nyugodtan ha nagyon rossz kedved van :wink:

annus11

Cicóka!!!!

Nagyon sajnállak!!!! :cry: Szerintem nem kell annyira erőltetni,ami nem megy. Hidd el pótlással is jó lesz neki. Az is jó, ha csak kevés anya tejet kap 1 nap, az is hasznos. Én csodálkoztam rajta, hogy eddig is bírtad, de ki ne készítsd magad ez miatt. Lehet már azért sírt annyit, mert érezte rajtad, hogy feszült vagy és már nem bírod. Ha te jól érzed magad,akkor a baba is. És akkor mi van, ha kap tápszert is?????? Lehet nem lesz annyira hasfájós. Mert hát az anya tejtől szerintem többször előfordul hogy fáj a hasa, hiszen ha olyant eszel,amit ő nem bír, már meg is fájdul a pocikája. Levegőzni meg kell, lehet az is baja. Szmog? Azt is szoknia kell.Ennyi erővel,akkor soha nem vihetnéd ki a levegőre???? Ne hallgass Lacira, vidd csak el sétálni,akkorát fog aludni közbe, hogy öröm lesz nézni. :) Aztán tényleg, nehogy Depis legyél!!!!!!! Szard le, hogy mit mond a védőnő. Már bocs, hogy így fejezem ki magam.... :shock: Te tudod, hogy mi a legjobb a babádnak és neked ahhoz, hogy kiegyensúlyozottak legyetek. Látod én is erőltethettem volna jobban is a szopizást, de én feladtam és lám.............. tök jól érzi magát Réka és én is és fejlődik rendesen........ :D

Kép
bei

Sziasztok!

Cicóka: Nemhogy megvetnélek de minden elismerésem a tied azért amit végigcsináltál a szoptatás miatt.
Próbálj pihenni amennyit tudsz, Barninak szüksége van rád!

Annus: Korlátozottan voltam távol kb. 200 méteres körzetben: posta, bank, gyógyszertár, ABC, zöldséges, hentes, DM. Hát ennyi!
Viszont sokan jönnek hozzánk, szinte mindennap van itt valaki.
Ma volt a fodrászom :D

Kép
eper74

Lányok remélem nem gond hogy ide raktam. Köszönöm a cumisüveg tippeket. Megnézem ezt a mamot is meg a nukot is magamnak. Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
pancsi76

Sziasztok!

Írni egyáltalán, olvasni is csak korlátozottan van időm.
Hasfájás enyhült, de van továbbra is. Most legújabban az van, hogy reggeltől estig nem alszik, és csak kézeb van el a kisasszony. Házimunkával sem állok sehogy sem. Nem tudom később ez javul-e, de már kicsit fárasztó a dolog.

Cicóka: elhiszem, hogy te is belefáradtál. Szerintem se stesszelj, meglásd fejlődik Barni szépen, és ha kell a pótlás, hát kell, de ne menj tönkre bele. Komolyan mondom, mert én is belediliztem Balázzsal. Már nem teszem, pedig napról napra kevesebb a tejem, tudom csak idő kérdése mikor apad el, de akkor kapja csak simán a tápszert. Na és, akkor mi van?

Voltunk csípőszűrésen, de még menni kell uh-ra, mivel én csípőficamos voltam, ma meg megvolt a koponya és hasi uh. MInden rendben volt.

Tegnap mi is nagyot sétáltunk. Én nem igazán tartottam be a levegőzési szabályokat. Egyik nap egy, másik nap két háztömböt jártunk be, aztán már 40 percet voltunk kinn, merthogy dolgom volt.

szex: én is tartok tőle, leginkább mert egy bálna vagyok, sürgősen le kell adnom 20 kilót.

Kép
cedis

Pancsi
Nagyon szép a kis családotok. Semmi baj, hogy nem válaszoltál. :)A pocifájásunk úgy tűnik a G.water-től rendeződik, így a kanalas orvosságot el is hagytuk teljesen. Kár, hogy az akaratosság kezdeti formáira nem használ a G.W. :D
És a "másfél órán belül nem szabad etetni" teljesen igaz. Én is így tudom és próbáljuk is betartani.

Azért nem tudtam jönni mostanában, mert Zsófinak súlyugrása volt, annyit evett napközben, hogy 3 nap alatt 200 grammot hízott, így 3920g a súlyunk. :)
Az esti 3 órát betartja nagyjából, bár a tegnap esténk kicsit durva volt, mert nagyon sokat sírt, de azt hiszem én voltam a hibás, mert zöldborsólevest ettem...

Utazásról annyit, hogy mi tegnap Zsolti szüleinél voltunk, 100 km-re laknak Szolnoktól és Zsófi nagyon jól viselte az utat és az ottlétet is. :D

Fürdőkenőcs
Mi fel szoktuk melegíteni mikro-ban a krémet és úgy öntjük a vizébe. Én úgy tudom, hogy ezt úgy kell használni, hogy bele kell keverni a vízbe, nem kell leöblíteni.

Tudja valaki, hogy mi az útja-módja a tejleadásnak? Ugyanis már kezd full-on lenni a mélyhűtőnk, a cicim pedig szétrobban, ha nem fejek le minimum 100milit egy nap még a Zsófi igényén felül. A pólóm éjjelente (mivel nem vagyok képes fejni olyankor) átázik...

Bandzsítós képre köszönjük a bókokat. :D

Mosoly-téma
Mi már nagyon várjuk, mert egyelőre csak reflex-mosolya van Zsófinak és egyébként is nagyon sokat sír, jól jönne egy kis vigyor tőle. :)

Cicóka
Sok enerdzsit küldök neked. Fel a fejjel!!!

Kép

Kép
béenn
Szolnok

Béen szerintem még ilyenkor olyan esetlenek, és hát fáj nekik. Szükségük van nagyon ránk. Én legalábbis mindig mondom neki hogy anya nem hagy cserben a pocifájással. Ha kell egész este járkálok vele. Persze én is kivagyok egy kicsit, és hát néha mamát kérem meg hogy segítsen este egy kicsit hogy bírjam a napi strapát.
Ma én is borsó levest ettem :o na remélem nem lesz semmi :oops:

A tejleadással a védőnőt keresd fel. ha van kereslet, már mért ne lenne, akkor összehoz valakivel. Én nálam így volt megadta a telcsiszámát a lánynak.Ő eljött és megbeszéltünk mindent. Persze nagyon fontos a közvetlen kontakt. Azért bizti körülnézett. Kell egyébként széklet vizsgálat a körzeti ad fiolát. Kell még börgyógyászat vizsgálat ami 3000ft állítólag mindenhol. Kell egy vérvétel, de az jó ami terhesség alatt volt. És egy tüdőszürő vagy egy tüdő röntgen. Nekem kellett csináltatni, mert nem voltam tüdőszürőn tavaj. Végül is ha ilyen sok tejed van akkor neked is jó ha másnak tudsz segíteni, és neked sem rosz anyagilag. Persze ez a mindig fejés azért elég nehéz, pláne ha nincs segítséged. Én Laurámnál 100 liter anyatejet adta egy koraszülött ikerpárnak. És azóta is tartjuk a kapcsolatot. A lányok nála is annyi idősek mint Lau. Én büszke vagyok rá hogy az én tejemet itták közel 8 hónapig :D :D

Kép
Kép
pancsi76

Sziasztok!

Mostanában alig érek rá valamire, bocsi csak rövid leszek.

Pancsi....jaj de szép család vagytok!!! :lol: De édes a kislányod! Ez nagy és dúúús haj, nagyon cuki vele!

Köszi lányok a sárgasággal kapcsolatos infókat!

Kicsit már jobb a helyzet, szerintem fakul a legény. :wink:
Mi is voltunk a levegőn tegnap elött és tegnap,fél órát, és próbáltam a napra tolni...hátha segít.Jól elaludt kinnt.
ma nagyon köd van és ilyenkor nem is tiszta a levegő.Képzelem mi lehet ilyenkpr Pesten vagy egy nagy városban??? :?
Ott nagyon nagy a szmog gondolom, hogy bírjátok ez Pestiek???
:(
Most épp alszanak a srácok.Vasalnom kéne, hegyekben áll a pelenka és a bady...sokat mosok.Bazsi nagyon sokszor bukik.Kinöttük az 56-os rucikat, már kimostam a 62-es adagot. :)
Balázs nagyon sírt elöbb még így Gipe waterral is.Olyan éles hangja lett már... :shock: :? féltem hogy felébreszti Norbit, levittem a konyhába, ott ringattam mire elalud.
Szegényke, úgy sajnáltam. :(

Nah, megyek vasalni, pussz, mindenkinek szép napot, pocakfájás-mentes jó estét!

Kép
Kép
lovaszkata

Lányok hol vagytok? Mindenki babázik:? Remélem jól van minden baba mama. Megnéztem a képeket hú de szép minden baba. Már elég jól kivehető mindenkinél kire hasonlít :D :D

Én is dobtam fel képeket. Még nem is volt babás képem fönt szégyen szemre. Tegnap esti mérésnél 4880g volt ez a múlt hetihez képest 240g-al több :D Este leraktam 10órakkor és csak 2-30kor kelt fel. Igaz nyüglödtünk vagy egy órát mire vissza aludt, de legközelebb meg csak reggel 6- kor volt ébresztő. Most már kezd beállni??!! Remélem.

Kép
Kép
pancsi76

Béenn....tejleadáshoz orvosi vizsgálatok kellenek,AIDS teszt, székletminta, tüdőszűrés...stb...csak így adhatsz és és kapsz pénzt a TB-től. (ja de látom már Pancsi leírta, bocsi) :oops: :D A védőnőd valóban segít hová fordulj ez ügyben! :) Jó hogy ennyi tejed van!
Én nap mint nap megküzdök hogy elég legyen. :roll:

Fürdetőkrém:Beleönteni a vízbe????? :shock: Ez új nekem!
én úgy tudom hogy még a száraz baba bőrét kell bekenni vele és úgy tenni a vízbe a kicsit.

Kép
Kép
lovaszkata

Lovászkata, ti is akkor belehúztatok. Örülök hogy a sárgaság apad. :D Mi is kimentünk ma, de én fél óránál többet nem viszem még ki. Mi már 2 hetes kortól nyomjuk kint -5 fok felett. Tehát bírja a kiscsaj. Köszi a dicséretet. Igen elég nagy a haja, bár Launak is ilyen volt. Hál istennek mi sem vagyunk pestiek :oops:
Neked van segítséged? Mama vagy valaki??

Kép
Kép
pancsi76

A fürdetőkrém nekünk a védőnő azt mondta ha bekenjük vele és úgy rakjuk a vízbe akkor elég csúszós lesz a kis bőre, és ez baleset veszélyes. Mi is mikróba egy pohár vízbe tesszük, és felolvasszuk majd a vízbe rakjuk. De nem mindig használom, mert minden nap mosunk hajat és ettől elég zsíros lesz a kicsi haja. Nekem nem kellett Aids teszt. 8) De az csak a védőnőnek kell mert ellenörzés esetén megbüntetik a tb akkor is fizet ha nincs vizsgálat. De tényleg hivatalosan csak így írja fel a gyerek orvos

Kép
Kép
pancsi76

pancsi!
ha bekened a babát a fürdetővel és belebugyolálod egy textilpelusba, akkor nem csúszik.
én a pelussal fogom és úgy rakom a vízbe. sokkal könnyebb tartani és megfordítani is a babát így. aztán meg megy a türcsi mellé a szárítóra.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Yulcsi igen jó ötlet ez a bebugyolálás. Pamival mi már kialakítottuk a fürdési szokásunkat. Nagyon imád fürdeni, bár kell egy valaki aki a kezét fogja, mert a markoló reflex miatt kell valami amibe kapaszkodjon. A lányom az aki mindig jön fogni. Pami olyanokat nevet fürdés közben és most már a lábával is olyanokat rúg nagyon tetszik neki. Még egy fürdésnél sem sírt :lol:

Kép
Kép
pancsi76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: