A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010. decemberi babavárók

mi a véleményetek?

adódott egy olyan lehetőség hogy a közeli rendelőben a kolleganő babát vár és pár hónap múlva elmegy betegácsiba és kéne helyette nővér....
tesóm mondogatja hogy meg kéne szerveznem a gyerekvigyázást és el kéne vállalnom...addigra 3 vagy 4 hónapos lenne az enyém és a rendelés pedig össz 4 óra távollét (már ha meg tudok egyezni a dokival hogy nem túlórázok és ilyenek) na meg addigra csak összehoznánk a kocsit is így max 3 perc alatt itthon vagyok...

hát nem tudom.....kéne a pénz de babáznék is! :roll: :roll: :roll:

Kép
menion
Budapest

Sziasztok Lányok!

Az utolsó napunk ilyen szorosan együtt az én pici pocaklakómmal.
Már izgulok a reggeltől és zabszem a fenekemben. Párom is izgul, megy a hasa, fáj a feje egész nap a holnapi nagy naptól. Kicsi bogaram ma úgy mocorgott, azt hittük kiugrik magától. Egész terhesség alatt nem csinálta ennyire erősen a rugkapálást. Szerintem tuti érzi, hogy holnap el kell hagynia az albérletet.
Jaj csak egészséges legyen, ne legyen semmi baja, ezért imádkozom minden alkalommal.
Megyek kicsit pihizni, mert holnaptól már nem érek ilyenekre rá, végre én is anyuka leszek!!! :D
Puszi, sziasztok.

Annus!!!
Ha nem baj, akkor írnék holnap sms-t , s lehet képet is, hogy mi újság van velünk! Ha tudod, majd közvetítsd!
Köszönöm előre is!

Kép
Kép
zsanimanó

Ma megrendeltem majd 500 képet a rokonoknak karácsonyra,Iza nem nagyon engedte h itt üljek,ezért az egész napom ráment.Niki 3 óránként eszik,majd alszik.Igazi kis angyal!!És már 3140g...3-4 napja mértük és azóta 200g-ot hízott.Ha így haladunk hamar megnő:))
Lassan kész a nagy kondér töltött káposzta,az uram csinálta,én épp h csak besegítettem!Meg elküldtem a fodrászhoz is.
Seben az szép,szépe gyógyul.És megy le a pocakom is...bár még jócskán látszik!
Ma megint fejnem kellett,szoptatás előtt 70et leszedtem az egyikből,10 perc múlva szopizott Niki belőle és elég volt neki ami benne maradt...a lefejt tejet meg Iza elkunyerálta,megitta pohárból.Ízlett neki!:)Látta ahogy fejem,és hát neki az kellett:)

Na ennyit a mai napunkról!Holnap megyek plázázni akkor,remélem nem lesz rossz idő,akkor Iza is marad itthon!:)

Zsani!
Írj persze,várom az smst!!!!

Menion!
Én "félnék" visszamenni melózni.Nehogy vmit hazavigyek a picinek!Na meg nem lesz többet ilyen pici,kihasználnám ezt a kevés időt vele :wink:
Mérleg:én vagy h 2-3szor ráteszem és átlagolok :lol: :lol: De nem mérem,mert zabál mint aki nem evett soha :lol:

Ja és este 8kor mindkét gyerkőc megetetve,fürdetve,lefektetve :wink: Én meg megyek hajat szárítani!

annus11

zsanimanó
nagyon drukkolok nektek!!!!
annus
de hülye vagyok erre már nem is gondoltam :shock: hogy eltompult az agyam pár hét alatt....igazad van már nem magam miatt kell vigyáznom magamra

Kép
menion
Budapest

Moncsi: nagyon édesek a kicsik :lol:

Zsani: mennek a drukkok holnapra+++++++++++++++++++++++, jaj de jó holnap már te is babázol!!!

Menion: hát nem tudom, nekem egy porcikám sem kívánja a munkát, de nem vagyunk egyformák. Egy biztos, nagyon fontos, hogy már az elején szögezd le 4 óra és egy perccel sem több. Aztán kérdés, hogy be lehet-e majd tartani. Na meg a bacik...

Annus: hova mész plázázni? Nem vagy semmi! ÉN olyan jól vagyok itthon.
Én méregetem szopi előtt és után, mert ugye nálunk tejcsi gondok vannak. És ma már 2szer 50 g-ot 1szer 60 g-ot mértem és du fejtem is 40 ml-t. Remélem ez jó jel.

Ma eddig nagyon jó volt a kisfiam, nem mintha eddig nem az lett volna, de úgy tűnik, hogy kezd egyre inkább óramű lenni, és nem kell ébresztgetnem 4-5 óra után. 3 óránként ébredt, evett, és aludt tovább. Hangja alig, csak öltözködéskor, de akkor visít mint egy kismalac. Az uram meg is jegyezte, model már nem lesz belőle, mert öltözni nem szeret :wink:

cicóka

Sziasztok!

Zsani: Gondolok rád!+++++++++++++++++++++++++++
Várom a híreket!

Ma reggel nagyon sok újszülöttet mutattak a tv-ben! Én is SZERETNÉK már nagyon-nagyon!!!!!

Köszönöm a mellszívókkal kapcsolatos információkat.

Annus: Ügyesen rendezgeted a családod, még ajándékvásárlásra is marad egy kis időd :)

Cicóka: Nagyon jófej fiad van, hogy ilyen rövid idő alatt kialakította a napirendjét.

Velem semmi nincs, ha sokat jövök-megyek elkezd görcsölni a hasam, de este és éjszaka sem volt semmi előjel.

Kép
eper74

Jó reggelt mindenkinek!!!

Zsani!!!!
Mennek a drukkok és várjuk a híreket!!!!!
Ma már Ti is igazi szülők lesztek!!!

Az én manócskám sem szeret öltözni,de a fürdést imádja.Vizet ér a kis lába és már csönd is van.

Domikámnak természetesen azóta nem megy a hasa mióta hazahoztuk az oviból.Biztos valami étel érzékenység lesz.Van valakinek tapasztalata ez ügyben.Nagyon érdekelne,hogy hogy jöttetek rá és milyen vizsgálatok vannak.

Én nem mérem a Dorotit.Nincs is mérlegünk sem.
De szerintem ha kaja után 3-4-5 órákat alszik nincs gond.Meg olyan kis húsos lett a popsija.
Esténként szoktam fejni az egyik cicit.De olyankor 100ml-is kijön.A másikat meg kiszívja fürdés után és mire éjjel kel1-1:30 körül már van benne tejci.

Tegnap én is elmentem egy kicsit vásárolgatni.A Doroti végig aludt itthon a sógornőmmel.Jól esett kimozdulni picit.

Hát amennyire féltem,hogy milyen lesz majd a Zsolti a babával.
Tegnap hazaért a melóból és már a lányát puszilgatta.Nekünk jóformán nem is köszönt.
De még fürdetni nem merte.De már sokat dajkálja.Azt mondta majd a hétvégén már megpróbálja.
Föl fogom venni videóra az tuti.

hadedit82

Zsaninak mennek a drukkok!!!!Alig várom az smst!!!

Eper!
Na akkor nálad is van már némi remény h nem marad benn örökre a leányzó :lol: :lol: :lol: Természetes h fáj már itt ott.Annyira izgulok h mikro jössz te!!!!

Nekem is muszáj kimozdulni picit,
mert 4 fal között begolyóznék!Friss levegő meg nekem is kell!

Na én meg megmértem Niki mennyit eszik most.Vacsira 130ml,reggeli 110 ml :shock: hát nem csoda h így hízik!Nem is értem hogy va ennyi tejem....Bár Izánál is később voltak gondok,hát kíváncsi leszek!

Bei!
De jó rólad is hallani!!!

Na megyek képet lesegetni!

Menion!
Hát igen,ezt neked kell mérlegelni,én azért várnék még,had erősödjön Anna baba :wink:

annus11

Sziasztok!

Kamilla elkapta Balázstól a takonykórt, ma reggel dokinál kezdtünk, és felírt egy csomó dolgot, többek között antibiót is, mert valami zörejt hallott a kis tüdején, de nem 100%-ra, de azt mondta nem kockáztat.
A cicit sem akarja elfogadni, nem kap levegőt a kis orrán, és olyan mélyen van a takony, hogy hiába szívjuk, nem jön ki.

Egész éjszaka, ha összességében 2 órát aludtunk sokat mondok. Most, hogy beadtam a gyógyszereket szépen szundizik.

Balázst nem is engedem már idén oviba, már csak a jövő hét szerdáig járt volna, de most meg van valami fosós-hányós vírus, nem hiányzik, hogy azt is hazahozza.

Edit: nekem nincs tapasztalatom ételallergiában, de a jelek alapján akkor valszeg az lesz

Zsani meg már lehet babázik!:)

Kép
cedis

Sziasztok!

Másodszor... :? A Windows az előbb a megkérdezésem nélkül újraindította a gépet, elszállt amit írtam... :evil:
Zsani: Drukkolok ma nagyon, talán már csak percek kérdése! Remélem jönnek majd a hírek rólatok, ügyesek legyetek! Szorítunk!
Edit: nálunk apa 3. nap mondta, hogy megpróbálná a fürdetést. Na, azóta nem én fürdetek! :) Bogi olyan nyugodtan és átszellemülten fürdik apa kezei között, hogy én már csak kisegítő személyzetnek vagyok jó... :) Próbálja csak meg Zsolti is, szerelmesebb lesz a lányába, mint eddig! :)
Menion: én teljesen megértelek, én is mérlegelnék. Én tavasztól mindenképpen dolgozni fogok valamennyit, nekem hiányzik a munka, nem tudok itthon ülni. Mondjuk nekem könnyebb dolgom van, családi vállalkozás, be tudom vinni Bogit magammal, az anyu tud rá vigyázni. A bacikat nálunk apa éppúgy haza tudja hozni, úgyhogy egykutya. A megbízható felügyeletet meg tudnád oldani arra a 4 órára naponta?
Annus: mikor lett gond a tejcsivel Izánál? Én most pont ezen aggódom, hogy oké, h most van sok tej, de meddig? Nem tudom igazából min múlik, hogy elapad-e vagy sem. A védőnő egyedül a stresszt mondta tejgyilkosnak, amúgy meg alkati kérdés szerinte. Anyukámnak csak 1 hónapig volt teje anno, de abban az időben nem is erőltették ennyire a mellretevést, fejést stb.
Mi sem mérlegelünk, nincs mérlegünk. Hétfőn konyhai mérlegen lemértem Bogit, úgytűnik elhagytuk a 4 kg-ot! :) Szépen eszik, jókat alszik, szerintem nem lehet éhes, annak biztos lennének jelei. Viszont a combik hurkásodnak, a pofi egy hörcsögére kezd hasonlítani.... :D :D
Délutánra én is terveztem egy kis kimozdulást, de még nem tudom, hogy apa haza tud-e jönni. Még mindig olyan furcsa, hogy szervezni kell, ha ki akarok mozdulni. Néha be tudok csavarodni ettől, még szoknom kell. Nálatok is így van?
A két írás között a kislányom úgy összefofta magát, hogy teljes ruhatár cserére volt szükség! :) De legalább kijött! :D (Fura, hogy az ember mennyire tud örülni egy kis kakinak.... :D :D :D)
Szép napot!
Puszi

Kép
orsolymors

Edit: a fürdést Barni is imádja, addig szirénázik, de ha beleér a lába a vízbe rögtön csend lesz :lol:
Én is csak azért mérem Barnit mert nálunk nem indult a tejcsi rendesen, és sokáig mérhetetlen volt a félórás szopi eredménye. Sajna én még mindig csak a 2 cicimből tudok 50-et fejni, de legalább ennyi is van.

Annus: igazad van hogy mész, lehet hétvégén én is kimozdulok egy kicsit, el kellene intéznem a telóm, számhordozás és miegymás, azt meg csak személyesen lehet.

Dobtam végre én is képeket a gmailre.
Pusz,
C

Ja, Zsani hajrá!!!!!!!++++++++++++++++++++++++++

cicóka

Sziasztok anyukák!

Megjöttem az NST-ről jó volt mozgolódott is :)
Viszont holnaptól naponta kell járni ha nem indul a szülés :cry: és nézik holnap a magzatvizet is :cry: egy kicsit félek tőle :(
De már nagyon várom hogy jöjjön de semmi jele :roll: pedig már nagyon babáznék :wink:

Zsani drukkokok++++++++++++++++++és várjuk az sms-t :!:

Menion én is félnék a baciktól vigyázni kell főleg hogy korababa :wink: meg ahogy Annus is irta többet nem lesz ilyen pici :roll: :wink:
De ezt neked kell eldönteni :!:

Annus nagyon ügyes anyuka vagy mint itt mindenki :lol: tessék csak kimozdulni nyugottan :lol:

t katinka

Eper: én már mindennap azt várom, hogy ne legyél a fórumon! :) ;) ....és csak a híreket hozza Rólatok valaki! :) Most már neked is csak napok kérdése talán. Kitartás! :)

Kép
orsolymors

Ja az előbb lemaradt:
Edit: nem tudom a food detectivet lehet-e gyerekeknél használni. Ez egy otthon elvégezhető teszt és ha mutat valamit, akkor már az orvosok is jobban tudnak keresni. Patikában lehet kapni. Nekem is szükségem lesz rá, mert az én kezem ekcémás lett felnőtt koromra és most, hogy kiürültek a terhességi hormonok megint elég sz@rul nézki a kezem. Szóval próbáld ki, itt a babaneten is megy róla reklám.

cicóka

Katinka: mivel nézik a magzatvizet? Amnioszkópiával vagy UH-gal?
Ne aggódj, hogy semmi jele nincs, h jönni akar, nekünk sem volt, és ripsz-ropsz meglett a kisasszony! Jobb is ha nem szenvedsz előtte napokig. Ha elindulnak a fájások, akkor igenis történjen is valami! :D Gondolok Rátok! :)

Kép
orsolymors

Orsi amnioszkópiával nézik a magzatvizet.Hát jó lenne olyan szülés mint a tied :lol:

t katinka

Na még nincs hír Zsaniékról?
Már biztos babázik és nincs ideje írni nekünk.

A magzatvíz vizsgálatot ki lehet bírni,de csak akkor tudja nézni ha már nem zárt a méhszáj.Nekem a Dominál mikor másodszor nézték be is indult a szülés utána pár órával.

A Domi tisztára kiakaszt.Állandóan üzletel velem,hogy hány kanál kaját eszik meg és miért pakol össze.Tuti valami üzletkötő lesz belőle.
Ti hogy álltok a karácsonnyal?
én már fejben eldöntöttem ki mit kap de még nem vettem semmit.Szombaton szeretném a nyakamba venni a várost.

Ma elég jól elvagyok a házimunkával.Tegnap totál el voltam havazva mindennel.
Este vettem észre hogy pizsi fölsőben voltam egész nap.
A Zsolti meg is jegyezte hogy korán van még a kiboruláshoz.De nem borultam ki csak totál el voltam fáradva.
Lesz még ilyen biztos.

hadedit82

Megszületett Norbika:3700g és 53 cm.Nagyon cuki vasgyúró.

Gratula Zsaninak!!!!!

annus11

Eper,Katinka!

Remélem holnap csak sms jön tőletek!Már csak ti avgytokhátra!!!

Illetve Julcsi és Árvalány,róluk tudunk vmit???

Orsi!
Nálunk szerintem összetett volt a tejci gond.Pont nyár volt,és jött a 3hós növekedési ugrás.És 1 hét alatt 2szer kellett volna növelni az adagot,vagyis Iza ezt akarta volna,de hiába szaporítottam,semmi nemhasznált,nem lett több egy bizonyos mennyiségnél.És akkor a fagyóban levő 10 l-t meg amit fejtem minden nap,azt kapta pótlásnak.De ugye az is véges volt,jött a tejpép,és mikor már csak 1szer szopizott akkor tápszer.Szóval sok mindentől függ,nem tudom h most hogy lesz,eddig még nem sok tejet tettem el,bár úgy vagyok vele h jó lesz nekem ha csak addig szoptatom mint Izust,nem kell nekem több! :wink:

annus11

Zsani: Gratulálok és nagyon sok boldogságot és tejcsit kívánok!!!
Szép nagy baba!

Én is AKAROK!!!! :D

Katinka: Nekem nem mondták a magzatvízvizsgálatot, hátha az nálunk nincsen, nem lehet valami kellemes! Jövőhéttől kéne mindennap ctg-re járnom.
Mi lenne ha mondjuk te szülnél holnap én meg szombaton?

Orsolymors: Annyira aranyos vagy! Kitartok!

Annus: Leszel majd a hírhozóm ha egyszer arra kerül a sor?

Kép
eper74

Árvalányt kerestem és sajnos az Élet a vetélés után topicban írt utoljára augusztusban.

Kép
eper74

Eper az nagyon jó lenne benne vagyok :lol: :lol:

ZSANI GRATULÁLOK NORBIKÁHOZ :lol:
Szép méretek majd várjuk a hireket :lol:

Béenn ti otthon vagytok :?:
Remélem jól vagytok :wink:

Cicus te is eltüntél mi ujság :?:

t katinka

Eper!

Persze!Hozom a híreket szombaton :wink: :lol: :lol:
De azért gratulálok h ilyen szépen végig vitte a terhességet minden gond nélkül!!!!! :wink:

Nikinek meg leesett a köldökcsonk reggel,ilyen nagylányok vagyunk már 8)

annus11

Katinka!
A gratuláció neked is szól ám!Ráadásul ott van Kinga is,hihetetlen milyen jól bírod te is!Akkor holnap tessék szülni :lol: :lol:

annus11

Zsani: Isten hozta Norbikát ezen a világon, gratulákok nektek, minden szépet és jót kívánok nektek, sok-sok tejcsit, hogy nagyra nőjön a fiatalember.

Eper, Katinka: nagyon szorítok értetek is, egy biztos most már nincs előttetek senki!
Eper: jól elvitted a végéig, nekünk együtt kellett volna szülnünk, ezzel szemben az én kisfiam tegnap már kéthetes volt.
Katinka: ez a magzatvíz vizsgálat nem hangzik túl jól, de biztos szükséges, ne aggódj a doki tudja mit csinál - az is lehet segíteni akar :wink:

Annus: na jó, hogy még ilyen tejszaporításos időszak is jön :roll: én még egyelőre azzal küzdök, hogy legyen elég tejcsi, mondjuk egy napon belül legyen olyan étkezés, amikor csak tejcsi van. Hülye vagyok ez a mostani olyan volt már - bele is bokszoltam a levegőbe, mikor letettem Barnit. Szopizott 70 g-ot mérleg szerint és kapott még 40 ml lefejt tejet. Nem tudjátok elképzelni milyen boldog vagyok ettől :!: :lol:

Ja egy kérdés, főleg a második babás mamikhoz. Ha van valakinek olyan Aventes cumisüvege, ami tönkrement és még meg van a tőmítőgyűrűje arra vevő lennék. Képzeljétek vettünk a koriba sterilizáló mikrós zacskót, ott tök jól működött. Első nap mikor hazajöttünk az uram gyorsan akart sterilizálni és valszínű, hogy a mi mikrónk erősebb, erre megolvadt az összes ilyen gyűrű és minden üveg folyik :shock: :twisted: Azóta vettünk már új üvegeket, de ezek a gyűrűk mindig hiányoznak :lol:

cicóka

Kép

Norbika :lol:

Cicóka!
Milyen tömítő gyűrű??Nekme olyan nincs is hozzá!
És ne aggódj a tej miatt,én is úgy voltam vele h ha csak a fele kajája anyatej,már az is szupi!!!!

annus11

Zsani: GRATULÁLOK NORBIKÁHOZ, NAGYON ÉDES KISFIÚ! KÍVÁNOK NEKTEK MINDEN ELKÉPZELHETŐ SZÉPET ÉS JÓT! Sok boldogságot!

Cicóka: gratulálok a tejcsihez! Csak megindul lassan! Türelem tejcsit terem! ;)

Én ma mosónőt játszom, már a harmadik adag ruha van a gépben. Nem is tudtam, hogy az anyatejes kaki ilyen masszívan beissza magát a ruhákba. A reggeli baleset után azonnal beáztattam, utána mosógép, és nem jött ki belőle. Most megint áztatok.... :roll:

Kép
orsolymors

Zsani: nagyon édes Norbika, jó kis husi :lol: :lol:

Orsi: én is állandóan mosok, szinte minden nap megy a gép. Nem akarsz valami foltisztítót használni - természetesre gondoltam, Én a múltkor utánanéztem a neten, mert én meg szagot nem tudtam kivenni a ruhákból és azóta az uram sportcuccaihoz ecetet használok és tök jó.

Annus: az a karika, amit az üveg tetejére teszünk a cumi alá. Nekünk abból olvadt meg ebben a k..va sterilizáló zacskóban. Ha az nincs benne az üvegben a cumi alatt akkor folyik :cry:

cicóka

eper
a tekkóban is lehet kapni szoktam látni hogy viszik a kocsiban :lol: tudod a kocsi elejébe be is lehet ültetni...biztos akcijós mert mindenki veszi :lol:
hadedit
én is már csak sallang vagyok a gyerek mellett :P nagy őszinteséggel mondja a lányának apuka hogy "szerelmem"...na mondom akkor én már a levesben vagyok ezek szerint :lol:
cedis
jaj szegények! úgy tudom a gyerekrendelő csúcsra jár mindenhol...az én dokim azt mondta csupán megduplázták a rendelési időt emiatt a fosos-hányós miatt jobbulást nektek! nekünk nincs orrszívónk...még...
orsolymors
hát igen ez az hogy tesóm is rendelőben dolgozik lánya meg ovis így ők is hazahozhatják na meg a férjem is bármikor a bacikat...de assszem az egészet a felügyelet fogja eldönteni mert egyenlőre nincs ötletem hogy oldanám meg...na mert idegen szóba sem jöhet! a bajos az egészben az hogy nem sok idő 4 óra csakhogy minden nap és azt nem tudja megoldani az aki dolgozik valahol... de nem keresgélek megoldást és ez is egy megoldás :?
én is kezdem a bezártság tüneteit mutatni..szombaton van egy flamenco rendezvény a pecsában azzal koketálok...tesómmal elmehetnénk de nem tudom megéri e az árát
anyatejes kaki ennyire fog?mi még nem tyartunk úgy be hogy tudjam
zsanimanó
sok boldogságot egészséget nektek és sok tejcsit....várunk a részletekkel
cicóka
nekem nincs ilyenem az üvegekhez pedig 4db aventes üvegem van...vettünk hozzá 2db cumit méregdrágán csak hogy zárt legyen és a másik 2-t csak tápszer keveréshez szoktam használni...rájöttem hogy folpakk a kupakban és így zárt a rendszer :D

Kép
menion
Budapest

mi se aludtunk éjszaka...vagyis inkább én nem :(
a kisasszony este 10kor beszlopált 100ml-t aztán bealudt és az éjféli evést kihagyta majd fél 2kor evett 20at és utána 4kor ette meg a szokásos adagot amit 3-kor kellett volna
lehet hogy most jön el az éjszakát átalvós idő?
most is éppen ráver az esti adagjára megint dupláz apa épp etet mert nagy volt a tragédia hogy kevés a kaja...most kiváncsi vagyok mikor eszik legközelebb de most okosabb leszek és lefekszek aludni és nem kukkolok egész éjszaka hogy na most mi van

Kép
menion
Budapest

Szép jó reggelt!

Szívből gratulálok Zsaniéknak Norbikához. :) Gyönyörű kisfiú. :)

Menion!
Irigyellek... :) Balázs úgy döntött, az idén szeretne 180 cm lenni, mint az apukája. :) Ugyanis lassan megduplázza az adagjait és kétóránként eszik. (CSak győzzem tejcsivel.... - éjjel már ki kellett vennem egy adagot a fagyasztóból...) Az eddigi 50-60-ak helyett most 80-120-akat eszik.... Ma eddig 1-kor, 4-kor, 6-kor és 8-kor.... :shock:

Egyébként mire jutottál munka ügyben?

Tömítőgyűrű. Olyan nekünk sincs. :?:

Sterilizálás: Nekünk is van mikrós, de nem használom. Soha nem gondoltam volna, hogy a chicco-s lötyi jön majd be a legjobban. Csak beáztatom, leöblítem és kész. :)

Kata
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
katinkababa
Eger

Kész vagy-e a gyerekvállalásra? A következő tesztsorral eldöntheted....
1) Keverj össze mézet vajjal, és kend a függönyre, fotelra, ajtókilincsre. Tenyerelj bele, maszatold széjjel. Takaríts.

2) Kérj kölcsön egy köbméter LEGO-t, vagy egy kiló jancsiszöget, és szórd szét a lakásban. Bekötött szemmel menj ki a konyhába és a fürdőszobába. Ha felkiáltanál, gondolj arra, hogy éjjel azzal fölébresztenéd a gyereket.

3) Menj el az állatkertbe, és az akvárium egyik polipját tedd bele egy nejlonzacskóba. Egyik csápja sem lóghat ki.

4) Az állatkertben kérj kölcsön két kecskét. Menj el velük vásárolni. Egy percre sem szabad szem elől tévesztened őket, és minden károkozásukat ki kell fizetned.

5) Egy vizeskancsót a konyhában egy zsinórral lógass le a plafonról. Lökd jól meg. A himbálózó kancsóba kiskanalanként lapátolj bele egy nagy tál reszelt almát.

6) Egy zsákot tölts meg négy kiló homokkal. Éjjel kétóránként keljél fel, és egy óráig hordozd körbe a karodban. Közben énekelj.

7) A hölgyek kötözzenek a derekukra egy nyolc kilós homokzsákot, és úgy járkáljanak. Kilenc hónap múlva kiönthetnek belőle két kiló homokot. Az urak a havi fizetésük felét adják a szegényeknek.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ezt egy "megintnemalvóséjszaka" után vicces volt olvasni

Kép
menion
Budapest

katinkababa
munkaügyben semmire még...ha nincs olyan akire nyugodtan rábízom akkor hiába szuper lehetőség...
de éjszaka eszembe jutott valaki a dologra.....megkérdezem mit szól hozzá

Kép
menion
Budapest

Sziasztok,

Gyors bejelentkezés. Jól vagyunk, bár kicsit nehéz, mert nincs segítségem, anyósom sajnos beteg lett, anyámnak meg fontosabb dolga van (bocsi, ez kikívánkozott belőle) A férjem itthon van, igyekszik, segít amiben tud, de az nem igazi.. Napközben alig alszik, nagyon éber, de éjszakánként egész jó 3-5 óráként kel, de lassan szopcsizik, így van,hogy 1,5 órát bent vagyok nála. Éjszakánként arra ébredek,hogy remegek és fázom…szerintem a fáradtság.
Cicus78: Mindig eszembe jutsz,hogy hogyan bírod a négy gyerekkel, már hárommal sem könnyű….
Zsani: Gratulálok!!!!
Bogi: Gratulálok!! Pont elkerültük egymást, mi kedden jöttünk haza :-) Remélem minden ok. Kíváncsi leszek, mi a véleményed a csecsemősökről!!!

Annus:
Köszi az infót a pólyáról :-)

Jövök majd, pár nap és visszaolvasok

addig is puszi mindenkinek

töltök a gmail-re Petrus fotot

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

Hello Lányok!

Csak beugrottam, nem is tudok vissza olvasni még, de ha lesz egy kis időm átnézem kivel mizu.
Mi tegnap haza jöttünk és túl vagyunk az első sírós-rívós éjszakán. Zsófi baba igen hisztis, de gyönyörű és imádom.
Remélem mindenki jól van, engem nagyon megviselt a szülés és a kialvatlanság+a kórházi körülmények( pl.: csótány volt a gyerek takaróján...).
Később bővebben.

Puszi mindenkinek, jó babázást!

Kép

Kép
béenn
Szolnok

Sziasztok Lányok!

A héten még sz@rni sincs időm. Már bocsi... A férjem Christmas partykra jár - no comment - vagy nem jön haza vagy csak későn. A nagy beteg, a kicsinek délután fáj egy kicsit a hasa. Szóval van elég. Tényleg, Cicus hogy bírhatod 4!!! gyerekkel??!!

Cedis:
Nálunk is a nagy összeszedett valami bacit. Ugye én alteros doktornőhöz viszem őket, így nem kapott se a nagy, se a kicsi antibogyót. Hál istennek - lekopogom - a nagy kilábalt belőle, a kicsi pedig igazán bele sem került. De azért ő is kapott immunerősítőt.

Tejem azóta is kritikus mennyiségben van. Én már nem is használom a mellszívót, mert a pici mindent kiszivornyáz belőle... Már nincs mit szívnom. Bátony Milupa Pregomin tápszert eszik. Az alteros doki néni szerint ez viseli meg kevésbé a gyomrát. Igaz, hogy délután van egy kis nyűgünk, de egész nap és este semmi! Ez is valami. A dobozára rá van írva, hogy intoleranciában szenvedő gyerekeknek. A férjem erre közölte, hogy már most utálja a gyerek a cigányokat, hogy ezt írták fel neki :lol: ?! Az íze sem annyira rossz, mint a Milupa HA-s.

Menion:
Ha szeretnél, menj nyugodtan vissza 4 órában. Nem lesz semmi gond. Szinte alvás időben leszel távol tőle, pénzt is keresel, és emberek között is vagy. Azt mondjuk nézd meg, hogy a GYED-del hogy jön össze, de ha megéri, akkor én támogatom - na nem mintha sokat számítana :) - az ötleted! :D

Bogi és Zsani nagy gratula nektek a kicsi jövevényekhez!

Minden baba gyönyörű! Moncsi, a két kis lurkó tüneményes együtt!

Katinkababa:
Szép az új vonalzód!

Eper:
Mindjárt Te is babázni fogsz:)!

Sajnos képtelen vagyok mindenkinek reagálni. Egyrészt idő hiány, másrészt ideges vagyok, és nem akarom a topicra zúdítani a keserűségem. Majd jövök, ha jobb kedvem lesz, és több időm :)

Puszi, Kata

titokbaba

Zsani...gratulálok Norbikához, tényleg kis vasgyúró, nagyon formás, szép..és tetszik a neve is! :wink: :lol:
jó egészséget, sok boldogságot!!!!

Hasfájás...Norbika volt nekem nagyon hasfájós(Bazsinál még eddig nem tapasztaltam) nálunk az Infacol nem segített, az Espumisan cseppekk jobban segítettek!!!! :D

Szopi...Úgy ahogy titokbaba én is a tej miatt stresszelek! :( :( :( Úgy irigylem azt akinek sok teje van.
Szerintetek ha eddig csak 20-30 ml van lehet még több tejem???El vagyok kenődve, még mindíg éhes marad Balázs! :? Kell adnom néha-néha 30 ml tápszert is szopi után. :(
Nem is hízik jól.Bazsi ugye 3700 grammal született, a 2 nap végére lefogyott 3470-re majd stagnált a súlya, mikor tápszert kapott. 3560 grammal jöttünk haza.Ma reggel mértem őt, most 3620gramm. :roll: kevés, nem???
A Norbi már 1 hetesen elérte a születési súlyát.

Mennem kell, most nyugi van, megmosom a hajam... :wink:

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok!

Jelentkezem én is. Gratula az új kis manócskákhoz!
Na ez nem jött össze, mármint, hogy írjak már végre ide is, megint mennem kell. Befonom a szemöldököm a fiaimtól :) Mindkettő csupa szutyi....ha tudok még jövök ma..

Szép napot mindenkinek!

tyche

Na reggelt!Csak idekeveredek én is!

Nálunk minden oké,Niki egy kisangyal!Eszik,alszik :lol: Sírni kb 2 mpig sír,de kapja a cicit és csend is lesz 8)

Éjjel picit nyekergett,meg erölködött,hiába,megkóstoltam a töltött kápit...de egy darabig nem ehetek úgy néz ki :? Na ez legyen a legnagyobb gondom :wink:

Izával sincs különösebb gond,az első pár nap azért látszott rajta h szeretne "érvényesülni",de mára megszokta a felállást!

Ma megjöttek a képek,azzal fog elmenni ez a nap is.Mire albumba teszem mindet...

Betegeskedőknek jobbulást!!!Reméljük a picik nem kapják el!

Sajnálom a tej gondokat ahol van.De ne idegeskedjetek rajta.Tápszeren is fel fog nőni az a gyerkőc,és az a pici anyatej elég is neki!!
Mikor Izusál elment a tejem,pár napig én is magam alatt voltam,de rájöttem h hülyeség :lol: Inkább örültem h egészséges,szép ,okos baba :wink:

Cicóka!
Nekem van az üveg,van a cumifej és van a műanyag gyűrű amit rácsavarok az üvegre.Ennyi.Mondjuk Iza még cumisüvegből issza a kakaót,szóval nem tudnék adni sajnos :wink:

Béen!
Na majd mesélj!!!Nagyon kíváncsi vagyok mi volt!!!!

Kriszta!
Nincs mit!
Huuu,hát ez biztos a fáradtság miatt van!!!Azért neked se lehet könnyű a 3 gyerkőccel.Fiúk szeretgetik már a hugicát?

Eper,Katinka????

Orsi!
A DMnek van saját márkás folttisztító szappan!Én azt használtam,jól bedörzsölni vele és csodákra képes,de tényleg rögtön utána kell!Sokkal olcsóbb mint a vanish szappan!

annus11

Sziasztok!

Zsani!
Nagyon gratulálok a Norbihoz!Gyönyörű kisfiú!

Titokbaba!
Zúdíts nyugodtan.Én is mindíg kiírom magamból és jót tesz.

Hát én tisztelgem a sokgyerekesek előtt!Le a kalappal!Néha még a kettőt sem tudom koordinálni nem hogy négyet!

Megvolt az első apás fürdés!
Elolvadtam!Én már csak a cumisüveg funkciót töltöm be apánál.
Feküdj és adj enni a gyereknek.

Kata!
Ne aggódj sokat mert attól is fogyhat a tejcsi.
Bele kell törődni.Olyan jók már a mai tápszerek.
Könnyű így leírni de emlékszem mikor a Dominál nekem is kevés volt a tejem majd bele őrültem.Állandóan sírtam volna.Utána már könnyebb volt és nem függött annyira tőlem.Cumiból más is meg tudta etetni.
Nekem a tea nagyon bejött a Dorotinál.

Béen! várjuk a beszámolót!
Bár a csótányoson kiakadtam már most!Így látatlanba.

Hány kismamink van még?

hadedit82

Edit!

Eper és Katinka,meg Ligetek is ha jól emlékszem?!

annus11

ZSani! NAgyon Gratulálok Norbikához!!!! :) Sok Boldogságot!!

GYors leszek. Én is azt hittem több időm lesz, de tévedtem. Anya tej után Réka nem tud aludni, és éhes marad, pedig a 80-90-et megkapja. Most is sír, úgyhogy lassan adok neki tápszert. Attól jól lakik.

Mi léehet a baj? Nem elég tápláló a tejem?
Akinek nincs teje elég ne kenődjön el. Én is 5-10 milivel kezdtem és azóta kezdet beindulni, hogy itthon vagyok, de még mindig nem sok.Egyébként akármennyi van,minden csepp számít és kell a kis szervezetének, immunrendszerének még a 30 mili is sokat számít.:)

A mérlegelésnél nálunk nem baj, ha mozog,akkor is leméri. Digitális mérlegünk van.

JAjj most tényleg mennem kell. Egész 10 órától próbálom elaltatni,de nem megy,most apa van vele,de itt az etetés idő, úgyhogy megyek is. MAjd jövök,amint tudok.

Puszi mindenkinek!!! Kitartást a szülésre váróknak, már bármelyik pillanatban megindulhat a szülés.:)

Kép
bei

Bei!
Hát lehet h nem elég tápláló a tejed,vagy a végét,amit már nehezebben lehet kiszívni,és ugye az a zsírosabb tej,azt nem tudja kiszívni rendesen!A 80-90 meg lehet kevés!Niki is 100 felett eszik,pedig épp h 3 kiló felett van!Szóval adj neki rögtön tápszert ha sír még h éhes,és akkor lehet h rögtön el is alszik utána! :wink:

annus11

Bei!

Még a jutott eszembe h egy kaja alkalmával 2 ciciből szoptatsz?Mert az is lehet h hamar teszed át a másik mellre,és így csak az elejét szívja ki mindkettőből.Egyrészt azt könnyebb kiszívni,viszont az "vizesebb" tej,és a táplálóbb ami a végén jönne azt pont nem szívja ki.Ugye azzal már "dolgozni" is kell.De ez egy tipp,nem tudom h érzed e h marad e a ciciben vmi,megmondom őszintén én se tudom h mennyi marad benne 1-1 szopi után.

annus11

Halihó!

Itthon vagyok!
Megvizsgált az orvosom, teljesen zárt a méhszáj, azt mondta, hogy még nem szülünk!
DE én tudom, hogy holnap!

Zsani: Norbi nagyon aranyos! Gratulálok még egyszer!

Hááát! Olvasva titeket azért nem egyszerű ez a szoptatás meg mellé etetés, súlygyarapodás, kiütés, hasmenés. Mindenkinél van valami!

Bei: Azt hallottam, hogy amíg a baba nem éri el az 5 kilót addig nem tudja a vércukrát rendesen szabályozni, tehát annyiszor kell etetni ahányszor csak szeretne. Persze ez nem biztos, hogy így van!

Menion: Szerinted még lehet kapni, vagy csak a készlet erejéig volt
:D

Julcsiról tud valaki?

Katinka szülsz már?

Kép
eper74

Hát ma biztos front van.Az én Dorotim egész délelőtt fönt volt és sirdogált.
Meg a drágám a cicin szeretne elaludni.Arra meg nem akarom rászoktatni mert akkor végem lenne.Így sem jutok a dolgom végre sosem.
Tegnap még a Domit is el birtam altatni de ma reménytelen.Pörög mint a körhinta.
Teljesen le vagyok merülve.
Ja a kiskutyáink meg úgy döntöttek,hogy szeretnék az összes ujságunkat az udvaron elolvasni.Még jó,hogy a hótól nem látszik olyan nagynak a kupi az udvaron.De apát már várom mint a messiást.

hadedit82

Hellóka!

Vagyok Eper sajna még nem szülök :cry: de közel van :wink:
A magzatviz nézés után máshogy érzem magam fáj a hátam folyamatosan keményedek rossz a közérzetem :roll: reménykedek hátha éjszaka elindul valami. :wink:

Most megyek nincs energiám de ha valami van Annus a te számod van elmentve :wink:

t katinka

Lovászkata:
Drága Kata! Ne légy elkenődve! Tudom könnyű ezt mondani, de csinálni... Én ugyanabban a helyzetben vagyok mint Te vagy Titokbaba. A múlt héten nem volt olyan nap, azon belül olyan napszak, hogy ne sírtam volna olykor hangos zokogással, hogy miért csak ennyi tejem van, mikor én mindent megtettem. Persze sokan biztattak, de akkor is olyan selejt érzetem volt, holott a kórházból úgy jöttünk haza a múlt hétfőn, hogy max 2-3 mokkás kanálnyit tudtam fejni. Arról nem is beszélve, hogy a mérlegelések szopi után többnyire 0 változást mutattak. Erre plusz rájött, hogy bárki aki gratulált telefonon megkérdezte, hogy "van-e már tejed?" Mire az én gyomrom jobban összeszűkült és legszívesebben azt mondtam volna ezeknek, hogy "hogyne b... meg, egyenesen nagyüzemi tejcsárda vagyok!" És még néha azt is megkaptam, hogy "hát igen, sajnos neked nincsenek nagy melleid." -mintha bármi összefüggés lenne. Azt csak zárójelben teszem hozzá, hogy a koriban az egyik csecsemős elkapta a cicim és közölte, na az ilyenben van a sok tej, az ilyeneknek még a hónalja is tele van mirigyekkel, bezzeg annak idején az övében alig volt, ami azért elég méretes volt.
Pedig hidd el, amit ebben a témában feltaláltak mindent megvettünk, megcsináltunk: Lakto Herb, More Milk, homeós cucc, Hipp Natal, sör, rántott leves, LLL-es tanácsadó, laktációs szakember....stb Fejtem is rendszeresen, kézi szívóval amikor 20 ml-t a két mellemből egy óra alatt és egy ínhüvelygyulladással bentébb lefejtem olyan boldog voltam mint még soha! És adtam a fiamnak a pótlást, hiszen éhes volt. Sőt Barni 2850 g-mal született, 2700 g volt mikor hazahoztuk, 3 nap múlva itthon 2560 g! Na akkor azt mondtam, hogy enni kell neki adni, mert nem lesz ereje és adtam/ adom a tápszert. Az elején szigorúan kanállal, mert ugye a szopi technika megmaradjon. Most már üvegből, mert nem tudok 80 ml bele kanalazni, arról nem is beszélve, hogy totál levegős lesz tőle.
Aztán ezen a héten hétfőn kikölcsönöztük a Medela electric plust az egyik patikából Este mikor meghozta az uram, "rácsatlakoztam" és 10 perc alatt annyit fejtem, mint a másikkal 1 óra alatt. Másnap megint egy kicsit többet, aztán még többet. És tegnap vagy azelőtt mikor újra mérlegre tettem az etetés miatt magam sem hittem,hogy 50-60 g-okat szopott. Kb hatszor megnéztem a mérleget átszámoltam (mert hát miben mérne egy csecsemőmérleg mint kilóban-ilyen hülyeséget), majd megmértem a tápszer után is és láss csodát annyit mért tápszer előtt és után közötti változásnak, amennyit adtam neki. Így tegnap volt már olyan etetés, amikor csak anyatejet kapott, 70-et szopott és 40 lefejtet megivott üvegből.
Hogy ez most ennek a masinának köszönhető-e vagy a lier számra ivott rántott levesnek, nem tudom, hogy marad-e vagy jobb lesz, netán rosszabb azt sem tudom, de bárhogy alakul elfogadtam. A lényeg, hogy van egy egészséges, meseszép ....stb kisfiam, én is jól vagyok és végre családom van, amire annyira vágytam. Ha tej nélkül nő fel akkor úgy azt lehet pótolni, a szeretet a gondoskodást azt nem!

Bocs, ha hosszú lettem, de annyira megsajnáltalak, meg nekem is jó volt kiírnom magamból.

cicóka

Köszi lányok, és főleg neked köszi Cicóka hogy ilyen részletesen leírtad ezt.
Nagyon jól esett a bíztatás, és megnyugtató hogy van remény. Ma délután kicsit nyugodtabb is voltam, elég jól szopott Bazsi. :)
Éreztem is ahogy szívja és 2 óra mulva kemény lett a mellem, úgyhogy valamennyi van, remélem lesz több is.Most amég kell adok egy kis tápszert is hogy gyarapodjon a súlya, de remélem nem lesz rá késöbb szükség!!!
Mennem kell, Norbit kicsit megnyírom, nagy a haja :) és Bazsit fürdetni kell!.....Olyan jó hogy apa is itthon van , annyit segít! :D
jó éjt!

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok Csajok!

Látom ma sincs babánk... :( Bár még van vissza vagy 2,5 óra. :)
Bei, Tyche: örülök, hogy azért rólatok is lehet hallani. Bei: az elején én is azt hittem, hogy majd jut idő mindenre, aztán rá kellett jöjjek, hogy az új főnök szigorú. :)
Eper: nekem nov 29én reggel teljesen zárt volt a méhszáj, délután meg a kezemben a kislányom! :)
Cicóka: tök jó, hogy leírtad az érzéseidet. Bár nekem nincsenek gondjaim a tejjel, de abszolút átérzem a helyzeteteket. Kiborító, hogy mindenhol megkérdezik, hogy jól vagyunk-e, a következő kérdés, hogy szoptatok-e, aztán ha válaszolok, hogy igen, akkor azért még megkérdezik, hogy csak anyatej vagy tápszer is? Ma ez a párbeszéd zajlott a dm-ben a takarítónő (!) és köztem. Az anyukámat ismeri, engem látásból. Szerintem ez nem jogosítja fel, hogy tudjon a magán szférámról. El tudom képzelni, hogy ha azt mondtam volna, hogy nincs tejem, akkor mennyi jó tanácsot tudott volna mondani ott kapásból a dm közepén... Szóval csajok, fel a fejjel, tényleg a család az első és a legfontosabb, ha nincs elég tej, akkor van tápszer, éhen halni senki nem fog. :)
Mi ma este kettecskén vagyunk Bogival, apa kimenőt kért (és kapott :) ), tekézni ment az egyik barátjával. Bogi mintha érezné, elég nyugatalan, bár az előbb kitornáztunk jó adag kakit, talán most majd elalszik normálisan.
Nagy magányomban bekapcsolom a tv-t, megnézem a megasztár döntőt. :)

Kép
orsolymors

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: