A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010. decemberi babavárók

Sziasztok Csajok!

Hát valami akkora hülyeséget álmodtam, hogy az csak na. Valahonnan menekülnöm kellett egész álmomban, és a végén szültem egy fekete spánielt... Teljesen fel voltam háborodva, és a dokival közöltem is, hogy végig embert látott bennem, akkor hogy-hogy spánielt szülök. Mikor felébredtem reggel, elmeséltem a férjemnek, akinek a nagysikerű hozzászólása csak annyi volt, hogy nem is sejtette, hogy szeretem a kutyákat is... :twisted:

A terhességi csíkokhoz szerencsére nem tudok hozzászólni, de épp azon gondolkoztam valamelyik nap, hogy a terhesség alatt kijöhetnek a visszerek, csíkok, pöttyök, szuvasodhat könnyebben a fog, szétmegy az anyuka stb. Ezek 90%-a meg is marad terhesség után is. Ami pedig jó dolog - mell megnő, szép, dús hajkorona - az pedig ahogy jött úgy múlik, sőt a hajnak a fele még ki is hullik. Azért ez olyan igazságtalanság a természettől. Kiegyeznék egy csíkosabb hassal, de dupla méretű mellekkel :lol: :lol:

Menion:
Szorítok, hogy el tudd érni a szoptatást! De tényleg ne rágódj ezen, mert a tej olyan könnyen el tud menni, és a végén még, ha lehet is, akkor sem fogsz tudni szoptatni. Úgyhogy nyugi! Tényleg nem dől össze a világ, ha tápszeres lesz Anna. A lényeg, hogy Anna és Te minél hamarabb otthon legyetek épen és egészségesen!!

Sannah:
Akkor tényleg nem egy húron pendül az ízlésünk :lol: . Az erőszakos elkövetőkkel valahogy jobban meg is találom a hangnemet, és kezelni is nagyon jól tudom őket. De a lényeg, hogy mindenki azt csinálja, amit szeret :D . Ha mindenki az erőszakos cselekményeket kedvelné, akkor sokkal nehezebb lenne az érvényesülésem is :lol:

Valakinek ment úgy el a nyákdugó, hogy fehéres kocsonyás váladék volt, és nem pirosas, barnás?? Csak azért, mert a fiammal barnás volt. Ma reggel viszont fehéres-átlátszó kocsonyás cucc jött belőlem 4-5-szöri törlésre is a WC-n... Lehet, hogy csak hüvelyváladék. Na, majd kiderül. Bár a férjem a héten nem igazán ér rá, úgyhogy biztos most időzít a fiatal úr. A nagyfiamnál is pontosan ugyanígy volt :)!

Orsi:
És eljött a 37. hét!!! Holnaptól már nem koraszülött a baba!!!

Valóban mi következünk, de ez a topic hozza ám az izgalmakat :)! Mondom én, hogy mi, Cicus, Bei és akik már nagyon érzik, hogy mindjárt indulni kell, végig ki fogjuk húzni :D.

Na mától nagy pihenést rendezek! Kíváncsi vagyok meddig fog sikerülni.
:lol:

Puszi

titokbaba

Csak még annyit, hogy csatlakozom Cedishez! Elmesélem én is a sztorimat.

A fiam születése utáni második napon már vizet kellett neki adni, mert annyira éhes volt, és nem volt elég az előtejem. A kórházban is folyton mellen volt, de az éhsége nagyobb volt, mint a kínálat. Majd hazaértünk, és eljutott az első hét végére odáig a fiam, hogy egy étkezése alatt 150 grammot is megevett. Persze ennyi tejem nem volt. Annyi tejem volt, amennyi a korának megfelelő ellátást szolgálta, de ez neki kevés volt. Azt a 60-70 grammot is majdnem egy óra alatt szívta ki. A 3. héten eljutottunk odáig, hogy már 180-190 grammokat evett - ja 2,85kg-val született... - és én ezt anyatejjel nem tudtam követni. Persze, hogy a tápszer volt az, ami igazán jól lakatta és nem én. Szívta a mellem fél órákig, aztán, ha nem jött, akkor befeszült, elkezdte ütni, és az 1. hónap végére eljutottunk odáig, hogy a sok mellrerakás, a mellre való erőltetés, hogy akkor is szívd, ha már nincs benne, azt eredményezte, hogy nem volt hajlandó bevenni a szájába a mellemet. Hiába fejtem, hiába szedtem a homeos bogyókat, levest zabáltam én is, és tejfakasztó teákat ittam, de a mennyisége nem nőtt, sőt egyre kevesebb lett, és azt a keveset azt is cumisüvegből itta meg. Hívtam én LLL szakértőt horror összegért, jött a védőnő, a gyerekorvos. Igazából mindenkinek nagyszerű ötletei voltak, csak az én fiamnál azokat nem lehetett megvalósítani. Az LLL-es nő is azt tanácsolta, hogy fogjam vissza az evését, és akkor majd megint mellre szokik. Hát én legszívesebben az ő kezébe nyomtam volna az éhes gyerekemet, amikor ordított torka szakadtából, és ráadásul tudtam is - kivételesen - hogy miért. Végül arra jutottam átvirrasztott éjszakák, átsírt nappalok és végig sírt napok után, hogy amíg bírok fejni, addig kap anyatejet, de tápszeres marad, és nem kínzom. Én odáig jutottam, hogy vér jött már a mellemből, be is gyulladt, szednem kellett Semicilint is. 3 hónapos korában, aztán már a tápszer is kifolyt a száján, és muszáj volt elkezdeni a hozzátáplálást. Mára a fiam egy gyönyörű, fejlett, mindenevő kisfiú, akinek az étkezésével soha nem volt probléma. Nem válogat, nem finnyás, és jóízűen eszik a mai napig.

Szóval Cedis megértelek. És való igaz, hogy lelkileg a legnehezebb feldolgozni, hiszen a mai világ azt súlykolja a nőkbe, hogy a szoptatáson kívül más nem jó. Aztán akinek nem megy, az meg se anyának se nőnek nem érzi már magát. Pedig nem ezeken múlik az anyaság kérése. Csak amíg rájön az ember, addig napokat sír át, nem meri bevallani más anyukáknak, és az egyébként sem egyszerű első hónapokat még nehezebbé teszi. Most már nem is állok úgy hozzá, hogy kevesebb leszek, ha nem megy a szopi. Mindent meg fogok ismét tenni, de egy másodpercig sem fogok lelki bajt csinálni abból, ha valami miatt nem sikerül!

titokbaba

Titokbaba: a szülésfelkészítően azt mondta a szülésznő, hogy a nyákdugó a fehéres, sárgás színtől, a rózsaszínűn át, egészen a barnásig mindenféle lehet :roll: saját tapasztalatom nincs, de ő ezt mondta. Meg azt is, hogy a nyákdugó távozása után még napokig nem indul be a szülés az esetek többségében, sokan észre se veszik, hogy távozott a nyákdugó.
A spánieles álmodon jót röhögtem, :lol: és az urad beszólásán is :lol:.

Én is nagyon szarul aludtam, meg az uram is. Görcseim nem voltak, de nem tudok sokáig egy helyben feküdni, valamim mindig megfájdul :cry:
Apa meg a munka miatt van totál készen, kicsit alakulhatnának már nekik is jobban a dolgok, úgy aggódom érte is!

Majd jövök még ma, megyek intézem az intézendőt, meg le kell mindent mentenem a céges notebook-ról, mert holnap leadom a mobilnettel együtt, de ma jön az internetes ember és megcsinálja a sajátot is. Du meg megyek dokihoz.

cicóka

Titokbaba: ne haragudj,de én sírva kacagtam végig az álmodat és a végén a csattanó,amit férjed reagált rá...! :lol: :lol: :lol: Komolyan mondom,szülés közben ezekre a dolgokra fogok gondolni és nem fog semmi fájni! :lol: De erről eszembe jutott Menion is,aki szakállas gyereket szült ugye álmában... :lol:
Tényleg Te leszel sztem a következő! :wink: Most valahogy úgy érzem. De ezek az álmok... írtam én is,h. baromságot álmodtam. Speciel én egy zöldfejű zombi elől menekültem éjjel. :lol:

Szoptatás téma: én sosem csináltam ebből problémát,fiamnál 9hónapig volt is tejem,lányoknál 4 hónapos korukig. De ott nem paráztam be,hanem vígan adtam a tápszert,na bumm! És itt vannak egészségesen. Amúgy előre sem szabad idegeskedni és közben sem,erőltetni meg pláne nem. Legalábbis ha már tényleg totál nem megy a dolog,akkor minek? Természetesen a legjobb az anyatej,ez igaz,viszont kinek jó egy lelkibeteg anyuka,akinek esetleg nincs teje? Szóval Cedis,ne rágd magad tényleg! Lesz,ahogy lesz. Azért természetesen drukkolok majd,h. legyen sok tejcsije mindenkinek!!! :wink:

Cicus

Kép
cicus78

Cedis..én teljesen megértelek téged, nekem is nagy lelki fájdalom volt hogy kevés tejem volt Norbinál.
Én ugye császáros voltam, talán csak az 5. napon lett egy kis tejem, de Norbi éhes maradt mindíg. :cry:
Bénáztunk is mert véresre szívta a mellem.Próbáltam én teát, mellmasszázst, fejést..én is ettem a rántott levest, ittam sört(pedig nagyon utálom) homeosat is szedtem...de nem lett több. :(
Végül keservesen 5 hónapig szoptattam úgy hogy evett ciciből egy 30-40 ml-t a többi tápszer volt.
Ugye a 40 ml semmi, mert egy újszülött eszik annyit, 1hetesen már 60ml-t kérnek....szóval nem volt elég semmire az a tej. :(
Én már nem hiszek a teákban. :roll: A laktoherb nekem sem segített semmit.Majd rákényszerítem magam az ivásra , oda fogom készíteni a 2 ásványvizes üveget és azt meg kell innom egy nap alatt. Meg kell pihenni sokat, be kell majd fogni a mamákat, apukát mindenkit... Különben hamar kimerülsz és az sem tesz jót a tejtermelésnek.
Már most is sokat álmodok arról hogy szoptatok és nagyon drukkolok hogy legyen elég tejem. :D
Próbálok nem rástresszelni de meg fogok tenni mindent hogy elég anyatejem legyen. :D
Lehet hogy már írtam neked, de én meg fogom rendelni a More milk plus kapszulát. Nagyon soktól hallottam hogy bevállt és a császárosoknak is meghozta a kívánt mennyiséget! :D
Innen fogom rendelni, ha érdekel: :wink:
http://hu.motherlove.eu/?q=node/14

Kép
Kép
lovaszkata

Titokbaba: hát ez szuper álom. :D Férjed sem semmi, hogy ez volt a reakció. Veletek mindig olyan vicces dolgok történnek! :D

Lehet, hogy az a nyákdugó volt! De izgi! :)

Én is álmodtam, mondjuk nem korán nem volt ilyen viccesen rémisztő, mint a tied. Mi buszos kiránduláson voltunk Görögországba, de a sofőr, csak ment körbe-körbe, nem találta meg a szálláshelyet, és már baromira untam a dolgot.

Cicus: próbálom nem rágni magam miatta, most már tudom a tápszer sem méreg, úgyhogy nem fog érdekelni, ha nem öklik a tej történetesen.

Anyósom javasolta már most beszéljek valakivel az LLL-től, de ezek szerint nem sok értelme van, ugye Titokbaba? Meg a másik, hogy most így látatlanba még miről beszéljek?
A héten megveszem ezt a szoptatós könyvet, meg kipróbálom már a kórházban ezt a More Milket, aztán csókolom.

Kép
cedis

Lovaszkata: Köszi a linket, pont most írtam, hogy ki fogom próbálni ezt! :D

Ja és itt házhoz szállítással együtt annyi, mint a Minimanóban, oda meg el kellene menni, szóval én is itt rendelem akkor meg.

Kép
cedis

Cedis:
Az LLL-es tanácsadó hozzánk kijött. Ha jól emlékszem 15.000 forint körül kellett neki fizetni. Megnézte, hogy hogyan próbál szopizni a fiam, megpróbálta ő is mellre rakni, és közben magyarázni az anyatej előnyeit. Mintha nem tudtam volna addig is, hogy mennyire fontos a babának, és mennyivel jobb, mint a tápszer. Igazából megoldást nem talált. Csak annyit, amennyit már írtam is, hogy legyen a gyerek folyamatosan mellel, ne adjak mást, és ha sír is, hogy éhes, akkor is a mellemet kínáljam neki. Ne adjak cumisüvegből semmit stb. Csak a baj az volt, hogy az én fiamnak oroszlán aszcendense van, és őt egyáltalán nem érdekelte az LLL-es nő tanácsa. Akkor sokkoltam be, amikor vér jött a mellemből, és a gyerek, ha már a mellemet kezdte megérezni, gitárhúrként feszült ki, és szabályosan ököllel vert. Az LLL-es nő erre már nem tudott nekem mit mondani csak azt, hogy az elején kellett volna szólnom neki... Na köszi szépen. Honnan tudhatnám, hogy olyan gyerekem fog születni, aki annyit eszik, mint két másik, és a tejem nem indul be rendesen. Egyébként ez szerintem genetikai is valahol. Anyámnak sem volt sok teje. Csak én nem voltam agresszív kismalac :lol:

Ha megnyugszol, akkor hívd fel őket. Csak véletlenül se gondold, hogy kevesebb vagy a szoptatás miatt! Egyébként nekem lelkileg még nehezebb volt feldolgoznom lelkileg az LLL-es nőt, mert igazából ő volt az, aki annyira erőltette a szoptatást, és mondta, hogy olyan nincs, hogy egy baba nem tud szopizni. Most nem fogok kihívni senkit. Nem fogok parázni. Ha lesz tejcsi, akkor lesz, ha nem akkor nem! Ez olyan, mint a gátvédelem. Elindulok gátvédelmes szülésre, és ha sikerül örülünk, ha nem, akkor sem dőlt össze a világ!

Az álmom valóban egy nagy marhaság. És a férjem pedig mindenből viccet csinál... :lol: Van a gyereknek honnan merítenie :D!

Cicus:
Még jó lenne péntekig kihúzni, mert milyen jól nézne ki a személyi száma 3 101112... :D. De ha jönni akar, akkor nosza:)!

Egyébként elkezdett menni a hasam :?

LKata:
Én is megrendelem ezt a kapszulát. Hátha :wink:

Puszi

titokbaba

Titokbaba: személyi szám! :lol: :lol: Amúgy a hasmenés már egy jel! :wink:
Nyákdugót én csak fiamnál vettem anno észre (halványrózsaszínes volt,de olvastam róla,h. akár átlátszó kocsonyás is lehet!) és másnap mentem szülni!!! :) :wink:

Cicus

Kép
cicus78

Sziasztok!

Menion: örülök, hogy írtál! Nagyon ügyes a kis Anna, büszkék lehettek rá és persze magatokra. A férjed tünemény egy pasi, remélem tudod...?! :) Vigyázzatok nagyon egymásra! Szopi ügyben én nem tudok mit írni, de azzal egyetértek, hogy próbálj meg nem görcsölni ezen.
Titokbaba: szép álom, szó se róla.... :) A sógornőm macskát szült álmában szülés előtt pár héttel. :) Engem eddig szerencsére elkerültek az ilyen álmok.
Szüléssel kapcsolatban tegnap megkaptam a legújabb ukászt, a férjem legjobb barátja a héten nincs itthon, úgyhogy én még nem szülhetek. :) Nagyon készülnek ezek a fiúk a tejfakasztó bulira, meg hogy 4 napig távol leszek... Remélem nem borítják szét a lakást. :shock: :shock: :shock:
Egy nagy sétával ünnepeltem ma a 37. hetet. :) Besétáltam a városba a kutyával, mert elfogyott az összes mosószerem itthon (nem csoda, mosónőt játszottam az elmúlt héten...), aránylag szép idő van, ezért úgy döntöttem, h jól fog esni egy kis mozgás. Kutya tök jó fej volt, jött láb mellett póráz nélkül, a DM előtt a biciklitartóhoz kötöttem, szépen lefeküdt és megvárt. Mintha tudná, hogy én kímélő üzemmódban működöm már. :D
Este még megyek terhestornára, aztán holnap NST, este pedig nőgyógyász és UH. Tényleg másképp nyúlnak már fel ilyenkor, h megnézzék a méhszájat? Valahol azt olvastam, hogy fájdalmas lehet. Nekem 30 hetesen nézte, akkor semmi különöset nem éreztem.
Szép napot!
Puszi

Kép
orsolymors

Sziasztok!

Most már írok egy pozitív szoptatási példát is!
Én is császárral szültem tej sehol, már itthon voltunk mikor még mindig csak alig evett a kicsi fiam. 2 hét is eltelt mire elkezdett beindulni a tej, akkor is csak egy mellből rendesen a másikba alig volt.
Nincs olyan könyv amit nem olvastam nincs olyan szám amit nem hívtam a szoptatással kapcsolatban.
Rengeteget sírtam, hogy éhes a kisfiam. És fokozottan fontosnak éreztem a szoptatást, ha már megszülni nem tudtam. (Ma már tudom butaság az egész... nem mi döntünk, de lelkileg feldolgozni.... hagyjuk)
Végül nagy nehezen több heti fejés és mindenféle tea meg homeo bogyó árán!
Azt gondolom nagyon megszenvedtünk a tejért (az első 1,5 hónap rémálom volt, és ezért is kezdtem korán a hozzátáplálást /4hósan/ mert végig rettegtem hogy egyszer csak nem lesz tovább tej) de végül a kicsi fiamat 8 hónapos koráig tudtam szoptatni, és utána ő döntött másképp, nem a tej apadt el! még 10 hónapos koráig fejtem neki és üvegből kapta.
A szerencsénk az ügyben annyi volt hogy Csanád 4 kg fölötti súllyal született így engedtek minket tovább próbálkozni, mint egy átlagos súlyú babával tették volna. (na meg persze az hogy Csani is legaláb olyan kitartó volt mint én, és nagyon türelmes is!)
Mindenesetre azt gondolom hogy köszönettel tartozom a védőnknek aki engedte még akkor is a súly stagnálást mikor már más nem tette volna és tápszert adatott volna neki!

Szóval van ám remény, ha nehezen is indul. HA meg nem megy... nem az anya hibája! El kell fogadni!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boglarkabiro 2010.11.08 11:47-kor.

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

na csak gyorsan!Nálunk Iza nem aludt.Éjfél után sikerült letenni...én már vele együtt sírtam a végén :(

Menion!
Szupi h minden rendben,mi is megnéztük Izával a videót.Tátott szájjal nézte a babát! :lol:

Nekem a ynákdugó nem volt véres meg barnás emlékeim szerint.Olyan fehéres kocsonyás volt.De azt lehet látni szerintem h nem egy kis hüvely váladék :wink: Ja és másnap meg is szültem :lol:

De izgi!Jönnek is a babák lassan,szépen sorban :lol:

Remélem Editék is hazaértek már Domival!

annus11

Na még egy,szoptatás.
Én is csaszis voltam,4.nap úgy jöttünk haza h bár odabenn szoptattam,de az még nem volt elég neki.itthon meg elég volt már.Nem is volt gondom,Fejtem is mert annyi volt.Növekedési ugrásokkal szívtunk,akkor próbáltam szaporítani minden félével.Aztán jött a nyár,dög meleg,újabb ugrás,és hiába próbáltam bármit,nem lett több a tejem.Így odaadtam ami a fagyóban volt,meg fejtem hajnalban(éjjel már nem szopizott 2 hós kora óta).Végül 7 hónapos koráig szopizott,de akkor már csak napi 1szer az utolsó 1-2 hétben.Onnantól meg tápszer,meg már kezdtük a hozzátápit!
Ja és az elején én se görcsöltem rajta,valahogy nem is gondoltam h nem lesz tej,nem olvasgattam semmit,nem készültem semmire.

annus11

Sziasztok!

Titokbaba akkor te leszel a következő :?: Nekem rózsaszines volt a nyákdugó és utánna el is indult a hasam ugy hogy lehet hogy ez jel :roll: és persze másnapra megszültem :wink:

Menion örülök hogy irtál és hogy jól vagytok.Nem szabad rágódni a szoptatáson mert nem tesz jót.Én is csak 2hónapig tudtam csak szoptatni nálam az idegességtől ment el.Én nem tudtam letölteni a videót pedi annyira szeretttem volna megnézni

Ugy látom elég sokunknak volt rossz álma hát nekem is háboru volt anyukámat akarták bántani meg menekültünk szóval nagyon rosszul ébredtem.
Kiváltottam a felicitásos kupont meg megvettem a Kincsőnek a hazahozós ruháját :wink: már ideje volt :oops: ugy hogy indulhat a mosás.

t katinka

Titokbaba: Jó lenne tényleg ez a személyi szám! :wink:
Hasam nekem is megy pár napja, nem mint a patak, de azért olyan hasmenős, de én még nem akarok szülni.

Orsi: na az én férjem is készül a tejfakasztó bulira már. Mondtam is neki, hogy csak ne hányjanak nekem itt össze semmit sem. :D

Bogi: Kitartó voltál ez biztos! Tök jó, hogy nálad jól alakult. Végül is én is 3 hónapos koráig kínlódtam vele, de egy mellgyulladásra kapott antibiotikum kúra után végleg elapadt, és az én védőnőm egy idióta, a mellgyulladásra is azt mondta, hogy nem az, amikor már 39 fokos lázam volt. Szóval tőle semmi jóra nem számítok most sem, és Balázs már a kórházban 2850 grammra fogyott 3150-ről, így én sem akartam kockáztatni a további súlycsökkenést.

Annus: mi van Izával? Miért nem aludt el, miért sírt? Remélem nem lesz beteg.

Tényleg Edit nem jelentkezett még, drukkolok, hogy végre meggyógyuljon már Domi.

Lányok most nézegettem ezeket a családi pótlék, anyasági, meg TGYÁS. A TGYÁS-ra azt írja mindenképpen a munkáltatónál kell leadni az igénylést, ahogyan majd a GYED-et is, viszont az anyaságit és a családit az államkincstárnál, ha a munkahelyed nem kifizetőhely. Találtam egy írást, amiben az van, hogy 2008. májusától már csak az ORFK, BRFK, egyéb rendvédelmi szervek kifizetők, de ez nem tudom mennyire friss infó. Én a BRFK-nál dolgozom, de a szemügyes erre nem tudott választ adni, hogy neki leadhatom-e, és igénylőlapból is csak a TGYÁS-osat adott. Fel kellene hívom az Államkincstárt, és ott megkérdezni?

:shock:

Kép
cedis

Titokbaba!
Én is csatlakozom a "jót röhögők" táborához az álmoddal kapcsolatban. :D :D :D
Megy a hasad és lehet, hogy a nyákdugót is elhagytad. :) Lehet, hogy te következel? De izgi!!!!!

Jajj lányok, olyan nehéz ez a szoptatás téma. Van valakinek jó tapasztalata?
Az én Anyumnak rengeteg volt. Emlékszem, mikor tesómat szopiztatta még adott másnak is. Mindig jött érte az Apuka, én meg ugye rendszeresen az udvaron lógtam és ha megláttam, hogy jön kiabáltam Anyumnak, hogy:
"Anya, megjött a tejesember!!!!"
Ezen azóta is jókat röhögünk. :D

Striák nekem sincsenek, pedig akkor a pocóm, mint egy 15 kg-os görögdinnye...ma meg is jegyezte a többi kismami a védőnőnél, hogy jó nagy. :)
Apropó védőnő, nem volt semmi extra, vizelet, vérnyomás rendben, csak a szokásos diétázzak-duma. És a vizesedés téma...ez a doki azt mondta ne igyak 1,5l-nél többet. Más pedig azt, hogy minél többet igyak...
Szerintetek?

Kép

Kép
béenn
Szolnok

Cedis:
Szerintem a BRFK kifizetőhely. A legtöbb állami intézmény az. A bíróság is az, így gondolom, hogy a rendőrség is. Az illetmény nem tudja megmondani nálatok? A mellgyulladással én is így voltam. 4 nap semicilin... Anyám pedig naponta 3-4 órát masszírozta.

Igaz, hogy milyen jó ez a személyi szám?! Bár a 101111 sem rossz ;).

A tejfakasztó bulira én csak annyit mondtam az uramnak, hogy az előző is fölösleges volt, hiszen nem lett tejem :D , így most nyugodtan kihagyhatják. Erre csak annyi volt a válasz, hogy rosszul közelítem meg a helyzetet. Keveset ittak akkor, úgyhogy most többet kell :lol: . Én kitiltottam őket a házból! Menjenek valami Pub-ba! nem szeretném a hazajövetelt hányásfoltok takarításával töltenem :lol: .

Annus: Pihenj!!! Nem kellene még egyszer kórházban kikötnötök! Tudom, könnyű mondani, de szorítok, hogy sikerüljön!

TKatinka:
Tényleg milyen furcsa, hogy mindenki rosszat álmodott most, és a legtöbb a menekülés volt. Remélem ez csak a front előjele... Egyébként a nyákdugó távozást követő nap én is megszültem a fiamat :).

Bogi:
Jó olvasni, hogy nektek sikerült! Kicsit nyugtató, hogy nem megy mindenkinek úgy, mint a karikacsapás, de siker lehet a vége!

Orsi:
Engem a dokim minden alkalommal ugyanúgy vizsgál meg. Soha nem fájt még nekem! A 36. hetes sem fájt. Óvatosan megnyomkodja a hasam alját is minden alkalommal. És a 36. héttől nekem minden alkalommal van méhszáj vizsgálat és UH is a CTG mellett. Sőt, a szüléskor is nézik UH-val, hogy a köldökzsinór hogyan alakul és rajtam van a CTG is.

titokbaba

Titokbaba: áh, nálunk senki semmit nem tud megmondani! Majd felhívom a Kincstárat és megkérdezem.

Én is Semicillint kaptam rá. Na akkor nagyon egy cipőben jártunk mi a szopival.

Nálunk az volt a tejfakasztó bulira az érv, hogy Balázsnál nem volt, ezért nem volt tejem sem, most lesz egy jó nagy, és sok lesz a tej is. Hát ha ezen múlna, felőlem bulizzanak, de a hányásban akkor sem vagyok benne, főleg, mivel tudom, hogy a férjem úgy takarít, hogy abban nem sok a köszönet. :) Tehát tényleg rám maradna a dolog.

Méhszájvizsgálat: az én dokim teljesen fájdalommentesen csinálja, viszont, mielőtt Balázs megszületett, a főorvos is megvizsgált, na az nagyon durva volt, véreztem is utána.

Kép
cedis

Béenn: Én nem tudok ebben az inni vagy nem inni dologban okos lenni, mert ha tartalékol a szervezet, akkor ugye nem jó, ha sokat iszik az ember, viszont ha meg keveset akkor meg az a nem jó. Szerintem jó az a 1.5 liter amúgy, hallgass a dokidra.

Akkor neked is sok tejed lesz, ha a genetikát vesszük alapul.
Apropó, hogy álltok az előtejjel? Nekem Balázzsal volt egy kicsi, most egy csepp sem.

Amit még akartam kérdezni, akinek van párásítója légyszi írja meg milyen fajta, és hogy hogyan vált be. Szeretnék venni, de nem tudok dönteni, mert van amire azt mondják nagyon jó, de azért ahhoz drágállom, ha mégsem válik be(Boneco pl.)

Kép
cedis

Sziasztok! Csak gyors leszek, mert Peti üti az asztalt, ha 5 percnél tovább ülök a gépnél. Neki sokkal "fontosabb dolga van" (játszani) Na mind1. Nem tudtam elolvasni mindenkit.

Menion! Látod a sok drukk megtettte a hatását! :) Örülök, hogy jól vagytok. És Anna nagyon csodaszép kislány. Nem is látszik rajta, hogy 2 kiló. Vagyis olyan szép,mintha több lenne. :) Laci nagyon rendes, hogy feltette a videót. Én is bőgtem rajta egy sort. Nagyon megható volt. :)

Ma voltam védőnőnél. Vérnyomás 110/70 pulzus 87. 1/2 kiló hízás 1 hét alatt. Minden tökéletes. Ja hasam 3 cm-nőtt 1 hét alatt. Amúgy 1 hónap alatt szokott ennyit nőni, de azt mondta védőnéni, hogy ebből látszik, hogy lejebb ereszkedett a has. Mivel lejebb került a köldök, ezért mérünk többet. Akkor ha elkezd ereszkedni,akkor mennyi idő a szülésig???? Csütörtök Flometria.

Na megyek. Puszi mindenkinek! :)

Kép
bei

Ja és nem vizesedek. :)

Kép
bei

Zsanimanó!

Köszönöm, hogy reagáltál a márciusi topic-ban! Megnyugtattál egy kicsit! Minden jót és egészséget neked és mindenkinek! Üdv

[url=http://picibaba.hu][img]https://vonalzo.picibaba.hu/12537.jpg[/img
petcsilla

Sziasztok!

Menion: Anna Flóra egyszerűen gyönyörű és látszik rajta, hogy erős nem lesz vele semmi baj!
Szerdán megyek a klinikára vérvételre ha megírod, hogy hol talállak szívesen benéznék hozzád, persze csak ha nem zavarlak!

Cicóka: Nagyon szép a szoba, megérte ennyit várni rá! Tényleg már csak Barni hiányzik belőle :D

Ja!! Nem én vagyok a tündér aki a táblázatot rendezi! Nekem van egy tippem, hogy Annus az :D

Már csak ezen a héten dolgozom és kész!!!!

Kép
eper74

hali!

menion!
bocs... most csak neked reagálok... remélem, eljut hozzád.
na haragudj... de ne csinálj a szteroiddal butaságot! nem véletlenül szeded, szükséged van rá (tudom, hogy nem cukorka... én is szedtem)! sokkal jobban elvan a pici tápszeren, mint esetleg egy beteg anyával! az, hogy te jól legyél, az ugyanolyan fontos a pici számára... sőt, fontosabb, mint az anyatej!

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Sziasztok!

Basszus írtam egy fél regényre valót és elszállt!

Na mindegy.

A lényeg,hogy itthon vagyunk!Ma még egyáltalán nem volt wc-n a Domi.Tök jó a kedve is.Én meg elfáradtam lelkileg egy kicsit.Jó itthon lenni.
Tele van a fejem mindenféle dolgokkal.
elkeztem olvasni onnan mikor elmentem.és mikor írta a Laci a videót itt hagytam mindent és mentem Annát lesni!
Gyönyörű egy kiscsaj!és micsoda hangja van!
Gratulálok hozzá!
Na meg a Laci kismama siratós írása!!!!!Teljesen elolvadtam.
Ő egy igazi férfi mert bevállalja az érzéseit és ennyi kismama közé le is meri írni!Szerintem fogadjuk be tiszteletbeli tagnak!
Kíváncsi vagyok lesz-e több apuka aki így bevállalja!

Majd még olvasgatok de most elmegyek és lemosom magamról a kórház szagot.

Köszönöm a szorításokat a Domiért!Nagyon jól esett!

Annusnak meg külön köszi a továbbítást!!

hadedit82

Sziasztok!

Megjöttem a doktorbácsitól, kicsit idegesít, hogy a múltkor is és most uh közben megkérdezi a doki, hogy voltam genetikai vizsgálaton, mondom neki, hogy igen, kérdezte, hogy hol én válaszoltam és kérdeztem, hogy minden rendben vagy van valami gond, mire ő azt mondta, hogy minden rendben, mondom neki, akkor kérdezi már másodjára, hogy voltam-e??? csak úgy volt a válasz... hazafelé végig sírtam, lehet, hogy valami gond van???? Azt olvastam a neten is, hogy ha gond lenne a kkor a dokinak meg kell mondania, de azt mondja minden rendben, hát nem lettem nyugodt. A méretei megfelelnek s korának, kb 3000 g, a méhszájam zárt.
Hazafelé végig sírtam kétségbe esésemben, a férjem szerint csak feleslegesen aggódom, mert ha gond lenne mondta volna....
Még mindig medencevégű és szerinte már nem is fog megfordulni, így három hét múlva császár.....

Cedis: én ORFK-s vagyok, nekünk a Kincstár fizet, így az "anyagishoz" kell leadni a papírokat, a Tgyás-t is ők intézik, amikor elbocsátottak -ha előtte nem kérted még- a kórházból, akkor egy példány zárójelentéssel és a baba születési anyakönyvi kivonatával + a nyomtatvánnyal együtt - amit szintén az anyagis ad - leadod neki és ő továbbítja, neked semmi dolgod nincsen. A támogatás az más, azt neked kell intézni, de szerintem azt a férjed is el tudja intézni, beadja a papírokat és várod a pénzecskét.

Titokbaba: értem én csak azért utálom, mert számukra nincs visszatartó erő, kijönnek a Bíróságról vagy a BV-ből és kezdik elölről, leszarnak mindent. A kábszeresekről meg ne is beszéljünk, az már előre röhög és tudja, hogy milyen ítéletet kap, legyint és mosolyog, ha jobb törvényinek lennének akkor talán lenne esély, de addig.....
Álom, személyi szám: super jó!!!!!! Nekem azt mondta ma a doki, hogy bővebb folyás a fehéres-sárgás és nem kell aggódni...
Vendég

Írok-írok, de elszáll..

A héten már van CTG és utolsó nagy vérvétel, aztán már csak haemophilia.

Menion: ne aggódj, nekem sem biztos, hogy szabad majd szoptatnom, de ezen nem is aggódom, tényleg jó tápszerek vannak már, és nem ettől lesz valaki jó anya vagy rossz anya, J is leírta, hogy mi a fontos!!!!!!
Vendég

Edit de jó hogy már otthon vagytok és Domi is jól van most már aludj egy jó nagyot :)

Sannah biztos nincs baj ha nem mondta :wink:
Méretekhez gratula jó nagy baba :lol: Sajnálom hogy nem fordult jó irányba :cry:

Eper de jó :lol: utánna majd készülődhetsz te is. :wink:
Szerintem is Annus a tündér :lol:

t katinka

Sannah: akkor az anyaságit és a családit a Kincstárnál majd a férjem intézi a TGYÁST meg benn a melóhelyen?

Ne aggódj nincs semmi baj. Tényleg meg kell mondaniuk, ha van. Ha gyanakodna valamire, akkor elküldött volna már a múltkor. Ne idegesítsd magad, nem tesz jót, bár ma én is para vagyok, mert Kamilla alig mozgott még egy párat, pedig már csokit is ettem, és attól nagyon be szokott indulni. Lehet a front, de azért már jó lenne ja jól belém rúgna egy párat.

Kép
cedis

Edit: na végre otthon! Most már nálatok is minden ok lesz. Pihenj te is!

Kép
cedis

Sziasztok!

Megjöttem én is dokibácsitól. Minden okés, bőven 2000 g felett járunk, szerinte, ha végig kihúzzuk, akkor 4 kg körülit tippelne. Hát...most egy kicsit nem bánom, hogy medencevégű fekvésű. Méhszáj továbbra is 2000-es. 2 hét múlva hétfőn tali, másnap koriban vérvizsgálat meg ami kell és CTG-NST. Azt ígérte, ha a fekvése így marad, akkor karácsonyra már bizti otthon leszünk. Gondolom ezzel azt akarta mondani, hogy akkor a kiírt időpontnál előbb lesz csaszi, de ő még bízik.
Mindjárt jövök vissza, apának kell a gép.

cicóka

Köszönöm a megnyugtatást.

Cedis: így van, szólsz az anyagisnak, hogy kb mikortól fogod kérni, mondjuk decembertől, akkor ő előre odaszól a számfejtésre, hogy mire számítsanak, de kérd meg előre, hogy hozzon nyomtatványt, ne kelljen arra várni, míg a futár odahozza-visszaviszi stb.
A tgyásról-gyedre való átállást is ők intézik, postán megkapod a nyomtatványt és azt kell kitöltve visszaküldeni, legalábbis nálunk így van, mivel egy kifizető helyünk van, nálatok is így kell mennie.
Vendég

Ohh, Cedis hülyeséget írtam, nem az anyagis, hanem a személyügyesnek kell intézi !!!!!! Jövő héten úgyis megyek be a melohelyemre -pizzapartira vagyok hivatalos- akkor kérek nyomtatványokat, ha gondolod küldök neked is.
Vendég

Na visszajöttem, csak ma bekötötték a netet. Eddig mobil netet használtunk, de ez céges és holnap le kell adnom. Ma volt a netes ember, és apa amint hazajött nekiesett :lol:

Menion: ne aggódj a tejcsi miatt, gondolj arra, amit Julcsi írt, az úgy igaz! neked is jó formában kell lenned, ahhoz, hogy őt jól el tud látni minden mással. Nem egy gyerek nő fel tápszeren, és igazából az anyatej sem mindenre garancia!

Titokbaba: jó lenne a személyiszám :lol: de kíváncsi vagyok, hogy tényleg a nyákdugó távozott-e nálad, jaj ez olyan izgi :lol:
Szopi ügyben egyetértek veled és Cedissel, bár nekem nincs személyes tapasztalatom, de úgy gondolom nem fogok rajta annyit parázni, ha nem megy, persze az biztos, hogy megpróbálok mindent, ha megy megy, ha nem hát... Úgy fogom fel, mint a csaszis szülést - nem csinálok belőle lelki kérdést, mert faros a gyerekem és nem tudok természetes úton szülni, ja és ilyen kockázati faktorok mellett nem is akarok. Na most akkor mi van, ha nem élem át a szülés élményét, a nőkre rótt szenvedést...stb, meg hasonló baromságokat szoktak mondani. Attól még lehetek jó anya, nevelhetem jó embernek a gyerekem és lehet egy szuper családom. Nem akarok tökéletes lenni :!:

Edit: nagyon örülök, hogy otthon vagytok és Domi is jobban van. Pihenj egy kicsit, rád fér!

Sannah: ne parázz, nincs semmi baj. Biztosan csak elfelejtette, hogy már kérdezte. Egyébként még szép nagy babód van. 3 hét és császár! Pfú ez nagyon izgi :!:

Eper: ja Barnin kívül már csak az ágya hiányzik :lol: de hétvégén azt is hozzák a nagyszülők. Majd meglátod, milyen jó otthon! Én sokáig munkamániás voltam, nem tudtam volna elképzelni munka nélkül az életem így 11 év után. Na de most, hát totál jó!!!! És minden nap tök jól el tudom magam foglalni, ha meg megszületik a pici, akkor lesz csak igazán elfoglaltságunk :lol:

cicóka

Na itt!

Táblit én rendezgettem vmikor :lol: Meniont viszont nem én írtam át,csak Katát :wink:

Menion!
Teljesen igaza van Julcsinak!Ha te leszel szarul amiért :wink: nem szeded a gyógyszert,akkor annyit nem ér a dolog!Hiszen ez a pici baba most már csak rád,illetve rátok számíthat!!!

Edit!
Jaj de jó h minden oké,és tényleg lelkileg nehezebb...nekem is első dolgom volt megszabadulni a kórház szagtól :roll:

Tejfakasztó nálunk nem volt,lehet jobb is :lol:

Bei!
Szupi h minden oké,kitartás továbbra is!

Én is ma voltam védőnőnél.Elkönyvelte a nem hízásom,hasam nekem is 3 cmt nőtt,enyém is lentebb van picit,de még nem az igazi :wink:

Eper!
éljen az utolsó hét!Aztán pihi neked is!Áh,én mint tündér :wink: ekkora hassal??! :lol:

Cicóka!
Na,mindennek meg van az oka!Lehet h így tényleg jobban jársz!Mindjárt nézem a képeket is!

Sannah!
Mikor mész ctgre?Én csüt 9!
Már 3 kiló a baba?Nem sok az kicsit?Atya ég!Akkor neked is mázli h faros és csaszi lesz!

Ja én 10.11.22. re pályázom :lol: :lol:

Na most ennyi,Niki rugdos ezerrel.Ma állva el tudtam volna aludni...

ja Iza fogzik,nem beteg.Már 3 hete gondja van az alvással,evéssel.Ma már elaludt 7 előtt,de nem hagytam nappal aludni,meg 3 napja nem sokat aludt éjjel.Így ki is dőlt.Mondjuk az előbb felsírt keservesen,de sikerült megnyugtatni pár perc alatt...

annus11

Szilvi és Laci!! Gratulálok a kiscsajszihoz :) Nagyon erős kislány :)

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Edit úgy örülök hoyg rendben van minden! Reméljük marad is!

sannah ne idegesítsd magadat, meg kellene mondania ha baj lenne. De nincs! Ne is rágd ezen magad!

Lányok itt csak én akarom december közepéig benn tartani a babómat? :?: Még a dokimmal is megbeszéltem hogy amennyiben a kislányunk nem dönt másképp én csak a 39. héten akarom a császárt! :roll: :roll: Itt meg csak úgy röpködnek a novemberi időpontok, meg a 38. heti szülések és csaszik!
:oops: :roll:

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Nos Lányok!

Korai vagy inkább kései :D bejelentkezésem oka, hogy

Megszületett Cicus Zsófi babája 0 óra 20 perckor! 3300 gramm és 50 cm! Gyönyörű kislány, és már ő is puszil itt mindenkit nemcsak az anyukája :wink: !

Itt is GRATULÁLOK Nekik!!!! És szavakba nem ölthető boldogságot kívánok az életben az egész családnak!!!

Ennyit a dobogós helyekről :lol: és a nyákdugóról :lol: ... Annus, azét tarts bekapcsolva a telefonod. Soha nem tudni kivel mi történik a napokban, és Cicus most babázni kezdett :wink: .

Meniont én írtam át :oops: , volt egy kis időm még :oops:

Puszi Mindenkinek!

titokbaba

Tudtam, hogy be kell kapcsolnom a gépet, ha már nem tudok aludni hajnalok hajnalán....
Cicus!!! Isten hozta Zsófi babát közénk!!!! Nagyon sok erőt, egészséget és sok tejcsit kívánok Nektek! Remélem minden simán ment, és minden rendben Veletek!

Titokbaba: azt hittem már a a saját híredet hozod. :) Azóta semmi változás?

Kép
orsolymors

Cicus - Nagyon sok boldogságot nektek Zsófival!!!![color=red][size=18][/size][/color]

Csajok, akinél van hasonló korú tesó, mint Lea pl Annus megpróbáljátok elmondni, h nem lesztek pár napig? én úgy tudom még nincs ilyenkor időérzékük és kezdek pánikolni mi lesz Leával, ha csakúgy eltűnök, mert a fenekembe van épülve.....

Cicóka - milyen mobilnetetek volt? én most gondolkodom rajta, de nem tudom, h milyet kéne venni

Anyasági támogatást és családi pótlékot a MÁK-nál kell igényelni, lehet postán is. Az oldalukról letölthető a nyomtatvány. Mivel mindenhez kell a kicsit TAJ száma, ezért azt mindenképpen meg kell várni. Amit meg lehet csinálni előre az a nyomtatványok részlehes kitöltése, meg igazolványmásolatok, amiket kell csatolni kell.

Menion - ezt az apasztást én sem értem, ha kiöntöd egy ideig és csak akkor adod, amikor már lehet az jobb opció, nem? meddig kell szteroidot kapnod?

Én is megjártam a hadak útját Leával szoptatás terén. Meg kell találni mindenkinek az egészséges középutat, h meddig próbálkozik, mert különben megőrül. A szoptatási tanácsadók, mint írtátok is elég 'érdekes' tanácsokat tudnak adni. Nekem többek között pl. azt mondták, h ne cumiból hanem kanállal v. fecskendővel etessem. Megnézném őket, ahogy 60ml-t megetetnek egy ordító csecsemővel fecskendőből vagy kanállal.......

Edit - örülök, h itthon

Én tegnap voltam dokinál, állítőlag 3kg a bébi, kb 4 hetet kell még kibírnia bent, és farfekvéses, bár úgyis császár lesz, úgyhogy mind1 :D

Kép

Kép
leo50

Gratulálok Zsófihoz!!!!!

Én meg nem ébredtem fel az smsre! :oops: :lol: Mindjárt megnézem h a képet feltette e Titokbaba.Gyönyörű Zsófi baba!!

Na akkor ki is jön? :lol:

annus11

ááááááááááááááááá!

Cicus!
nagyon gratulálok nektek!!!

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Kép

Zsófi

annus11

Jó reggelt!

Annus:
Nem tettem fel a képet, mert arra időm már nem volt, mert a férjem közölte, hogy fanatikusok vagyunk, hogy hajnal 3-kor bekapcsolom a gépet, és megírom, hogy megszült valaki. Mivel ő is felkelt itt mellettem, ezért úgy voltam, hogy gyorsra fogom beírom, amit tudok, és majd most reggel felrakom a képet is.

Egyébként egész éjjel fájtam. Számoltam. Volt olyan óra, ahol 5 percenként volt 20-30 másodperces fájás, de mivel elviselhető fájdalmasságú volt, ezért nem riasztottam az uram, ma meg úgyis megyek CTG-re. Minden esetre a csomagomat ma elhelyezem a kocsim csomagtartójába...

Fiús anyukák előnyben a folytatás miatt! 2:1 a lányok javára :lol: :lol:

Puszi

titokbaba

Leo!
Neked is 3 kilós a bébi?akkor lehet h az enyém is lassan annyi?Mondjuk tuti nem,óriás bébit ne tőlem várjatok :lol: :lol:

Én ugye most pont 3 napot voltam a kórházban,és Iza az apjával volt itthon.Nem sírt utánam,minden nap bejöttek picit.Mikor elmentek az apja mondta h én most maradok ott.Itthon volt h mondta h anya,de arra is csak azt mondták neki h anyát otthagytuk,majd jön :wink: Remélem másodjára is ilyen ügyes lesz!
Ja és mentek minden felé a keresztapjáékkal is,szóval élvezte h buli van!

Bogi!
Hát én inkább úgy fogalmaznék,hogy az előzmények miatt nov22ig maradjon benn!Ha már nem szültem mega múltkor,akkor tartson ki!Lehet a végén még túl is hordom(na ezen meglepődnék!)Nálam elég kevés a hely neki,egy idő után nem lesz neki jó idebenn...
Aztán lehet nálad a abba dönt majd úgy h előbb jön :wink:

Titokbaba!
Jaja,teljes készültségben vagyok! :lol: de 11 még messze van :wink:

annus11

Titokbaba :lol: :lol:

Az én uram már megszokta h nem vagyok normális :lol:

Amúgy pont nem volt itthon,de nem is ébredtem fel.Közben rájöttem h levettema telóm hangját,mert Iza hamar elaludt.Nem akartam h vki felkeltse,és nem vettem vissza...de már teljes hangerőn van h halljam :lol:

Azért nem semmi h mekkora baba!És ha kihordja a 40.hétig????Nekem Iza volt ekkora a 39.héten :lol:

annus11

Jó reggelt! Micsoda jó hír!

Cicus: Nagyon gratulálok! Zsofibaba gyönyörű!
Minden jót kívánok, mielőbbi hazamenetelt!

Kép
eper74

Cicus NAgyon gratulálok Zsófi babához!!!Sok Sok tejcit és egészséget kívánok nektek!!

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Jajjjjj. Cicus!!!!!!! Nagyon sok boldogságot Zsófi babához. NAgyon megleptél!!!! :) Remélem minden rendben ment.Tényleg nagyon szép Zsófi! Alig várom az újabb híreket.

Tippelek.: Szerintem következő Titokbaba lesz. :) Mégse jön be ez a mi érezzük a legjobban a végét és mi húzzuk a legtovább taktika. Jobb minél elöbb túl lenni rajta. Főleg ha már ilyen szép a súlyunk,mint Zsófinak.

Kép
bei

Ja! Titokbaba! Az álmodon én jót nevettem,bocsi :lol: :lol: Férjed megjegyzése az álmodra különösen tetszett. :lol:

Kép
bei

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: