A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010. decemberi babavárók

annus!
holnap csinálok pocakfotót. akkor majd a gmail-re is teszek már frisset.

ezt a baci dolgot azért még nem nagyon értem... fvs így is volt benne... de majd jövő héten úgyis megyek a kórházba, majd megmondja, mi legyen... csupán annyi, hogy így ráérek kivárni a csütörtököt... bár kedden uh és felkészítő is lesz... ő meg ügyel... szóval lehet hogy elcsípem akkor :)

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

cicóka!
engem nem zavar annyira az, ami a tv-ben volt... tudom, hogy nagyon ki lehet mind2 oldalról kozmetikázni. másfél éve si volt egy hasonló eset... meg a gégészetről is volt egy kisgyerek, aki meghalt pár éve. erről szólt minden a sajtóban... de azt elfelejtették mondani, hogy a szülők napokig hagyták otthon a gyereket 40°os lázzal, mire visszavitték a kórházba...
én megbízom az orvosokban. tudom, hogy jó orvosok (kivéve 1ről... múlt héten jött új főorvos pécsről... de még a honlapon sincs fent, hogy ki fia borja :o)

hasmars... khm... megvagyunk. nem ülök egész nap a wc-n, de ha kell, akkor adjuramisten azonnal... nem a legkellemesebb, de ezzel még elvagyok egy darabig. volt már sokkal rosszabb is (szűk 1 hónapon keresztül napi 15-20 szaladás)

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Újra ittt!
Nst, vérnyomás rendben, szerencsére. Amúgy tök kedves itt mindenki, ezt már tavaly is tapasztaltam a vetéléskor, de megnyugtató így szülés előtt pár héttel…
Cedis: szerintem se aggódj, az én dokim is azt mondta, h 2 hét simán belefér, ahogy az újszülöttek sem fejlődnek egyforma ütemben, úgy a magzatok sem. Itt egyébként befektetenek több lemaradásnál, szigorú pihi, napi több NST, áramlásvizsgálat, UH stb.
Julcsi: szuper, h nincs baci, bár nem értem ezt a nagy különbséget… De a lényeg, h elűzted őket. :lol:
Cicóka: mit jelent, h elsimult a méhnyak? Ilyet még nem is hallottam. Nálunk a 32. héten van kötelező nagylabor (teljes vérkép+vizelet+ellenanyag) + a 2. cukorterhelés
Menion: a többiek már nagyjából mindent elmondtak, szerintem se foglalkozz azzal, hogy ki mit mond, főleg ne vedd a szívedre. Próbálj meg csak azoknak a véleményére adni, akik számodra fontosak és tudod, hogy csak jót akarnak nem az észt osztani. Nem az a lényeg, hogy mit mond, hanem az, hogy ki mondja – szerintem.
Ja, azt elfelejtettem írni, hogy képzeljétek nálunk nem kell a kórházba szinte semmit hozni, magamnak nem kell hálóing, mert adnak ittenit összekenni, a babónak adnak ruhát, csak 15 pelust kell hozni, semmi krémet, törlőt stb, és majd csak a hazamenetelre kell ruha.
Egyébként olyan megható az újszülött osztály előtt elmenni (arra van az NST), az előbb még a könnyem is kijött… Egyre türelmetlenebb vagyok.
Megismerkedésünk:
A mi szüleink gyerekkori barátok/ismerősök, így mi már elég régen tudtunk egymásról, bár mi nem jártunk össze, csak 1-1 szülői bulin láttuk egymást néha. Aztán ’99-ben egy ilyen szülői buli alkalmával (akkor már 18 és 19 évesen) mi is aktívan rész vettünk és csomót táncoltunk együtt egész este. Aztán másnap meglátogatott…. Dumáltunk, nagy zavartság, és amikor kikísértem, megcsókolt. Azért ennyire nem volt egyszerű a történet, mert én akkor még egy épphogy elkezdett, de kicsit komolytalannak tűnő kapcsolatban voltam, így időt kértem. Jöttek az iskolaidőben átbeszélgetett éjszakák, volt, hogy hajnali kettőkor ment haza, másnap meg suli, de legalább a gimiben mi tudtuk egymásról, hogy a másiknak miért karikás a szeme. Aztán jött a szalagavatónk, amikor is ő kért időt, (én addigra már készen álltam a kapcsolatra vele), mert úgy gondolta, hogy nagyon jó barátok lehetnénk ennyi beszélgetés után és egyenlőre nem tudja mi legyen. Aztán jött a nőnap, hozott egy szál rózsát, amit úgy adott át, hogy „Az anyukám azt mondta, hogy egy szál rózsa felér egy szerelmi vallomással.” Akkor vettem a lapot, aztán még húztuk pár napig, és március 13-án, Krisztián napon – a névnapján- már közös társaságban mentünk ünnepelni és igazából onnantól számítjuk, hogy hivatalosan is egy pár vagyunk. Idestova 11 és fél éve… Ja, és jól döntöttem, hogy őt választottam a kettő közül.
Nem tudom volt-e róla szó, de nem kell 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat, megkérdeztem a polgármesteri hivatalban, idén eltörölték a rendeletet.
Na, jó éjt mindenkinek, én lassan elalszom.

Kép
orsolymors

Jó reggelt Csajok!

Gyerek már oviban, én pedig végre elkezdhetem a készülődést. Tegnap már szétválogattam a ruhaneműket. Hát annyi ruhája van a nagyfiúnak, hogy 6 zsákot raktam tele, és az 56-68-as ruhacsomag is 3 zsáknyi lett. Van két keresztfiam, onnan is jöttek a ruhák, meg a gyerek is kapott anno... Meg is mondtam mindenkinek, hogy felejtse el, hogy ruhaneműt akar ajándékozni!!! Még pelenkából is találtam 2 egész csomagot. Ma indul a mosás. Fogalmam sincs, hogy ez a rengeteg ruhát meddig fogom mosni. Megcsináltam a nagyfiú szobát is tegnap. Pénteken kell menni a szőnyegért, és már csak a függöny kell, de az csak november közepére lesz kész. Ha az egész egyben van, akkor arról is dobok képet :).

Nekem ma derül ki, hogy minden rendben van-e. Ugye kedden 6 kémcső vért vettek le, vizelet, kenet stb. A lelkes bőrgyógyász doktornő még azt is megnézeti a véremből, hogy van-e felső légúti vírus fertőzésem... Hát annyi mindent nézet meg, hogy már félek, a végén talál valamit... :)

Julcsi
Örülök, hogy minden rendben van a vizeleteddel! A hasmenést egy picit irigylem, mert én meg székrekedéssel küszködök már hetek óta, és semmi nem segít. Persze tudom, hogy ez a hasmenés nem túl jó, csak már olyan jó lenne úgy WC-re menni, hogy nem kell erőlködni. Remélem sikerül elérned a külön fürdőszobás kórtermet. Tényleg nem lenne túl jó a közösbe rohangálni így!

Cedis
Ne aggódj! Sejtem, hogy Te nem amiatt aggódsz, hogy két héttel kisebb, hanem azon, hogy folyamatosan kisebb-kisebb és nincs egy fix időpontod. Viszont nekem eddig ahány UH géppel nézték a babát, annyi mutatott más időpontot. A legdurvább a 4D UH után volt, amikor 26 hetes terhes voltam, és az UH gép adatai szerint csak 24-25 hetes volt a baba. Három nappal később elmentem a SOTE I-re genetikai UH-ra, ahol napra pontosan akkora volt a gyerek, mint a terhességi korom. Kizárt dolog, hogy három nap alatt nőt majdnem két hetet. Lehet, hogy nálatok is olyan a gép, ami ugyanarra a méretre más-más időpontot ír ki. Viszont az előttem szólókhoz csatlakozom. Ha nem is az UH gép miatt van, akkor is nyugi. A doki biztos szólni fog, ha gond lenne, és 2 hét belefér. Amennyiben pedig több lesz, mint két hét, akkor az is csak annyit jelent, hogy jobban odafigyelnek majd rátok. Szorítok!

Orsi:
Már olvastam Annusnál is, hogy ő is lassan NST-re megy. Én meg csodálkozom, mert nálunk a 36. hétig a közelébe sem kell menni az NST-nek. Minden esetre az nagyon jó, hogy az ajakhasadás miatt megnyugodtál, és láttál "referencia" anyagot a sebész munkájáról. Így lehet tudni, hogy mire számíthatsz! És szembesültetek is azzal, hogy ez nem is akkora probléma, mint ahogy először hangzik :): Persze ekkora pozitivizmus mellett nem is lehet gond! :) Azért pedig szorítok, hogy minél hamarabb otthon legyetek!

Cicóka:
Tegnap nekem is leszakadt a derekam, majd a hátam, végén pedig a lábam is nagyon fájt. Megmozdulni nem bírtam! Úgy látszik valami front lehetett. Tegnap el tudtam volna viselni két-három masszőr kezet a hátamon :). Ma már nekem is jobb!

Csajok! Itt mindenkinek olyan romantikus megismerkedési sztorija van. Nekem meg az egész életem egy kabaré a férjem mellett :D. Én nem is tudok romantikus történetet mondani, mert minden egy komikus véggel záródott. Mi a randivonalon ismerkedtünk meg. A második randinkon felvitt az uram a Budai Várba. Én vidéki kislányként - alig voltam fent előtte - teljesen odáig voltam, hogy a Várban vacsorázunk majd, kéz a kézben sétálunk stb. Szeptember volt már, és hűvös volt már az éjszaka. A férjem odavezetett ahol a Krisztina körutat lehet látni fentről, és csak álltunk. Én már kezdtem unni, mert menni szerettem volna tovább. Igaz, szép a Matáv székház hátulról, és jó a látvány, de már legalább 5 perce ott álltunk, és én - naivan - azt hittem, hogy vacsorázni fog vinni. Majd eljött a várva várt időpont, és a Székház ablakiból felvillant a monogramja. Büszkén mutatta, hogy ő csinálta a Székház instabus rendszerét, és ő programozta ezt is be. Én bólogattam, és nagyon hülyén éreztem magam, hogy az egészből semmit nem értek, és őszintén, nem is tudok annyira értékelni... Azóta már kiművelődtem az informatika és a villamosáram világában :D. Persze vacsorázni nem vitt el :D, a nagy látványosság ez volt :D! Első randink gyorsulási verseny volt, ahol előttünk fejezte le magát egy őrült motoros a box utcában... A harmadik randinkon pedig hozzánk költözött :)!

Majd még jövök. Eszem gyorsan valamit.

Puszi

titokbaba

Sziasztok Csajok,

Valaki kert jelszo visszaallitast a gmail-re? mert az en email cimem volt megadva. Tudjatok a jelszot vagy csinaljunk masikat?

Kedden megszuletett tesom kislanya, Mira :-)))) ugy orulok neki.

Kesobb megprobalok olvasni, h ne 1 fenyeven 1x reagaljak

Kép

Kép
leo50

Leo!

én most beléptem,engem beengedett ahogy eddig is!

És igen,tessék jönni!Nagyon eltűntél te is!

annus11

Jó reggelt!

Még tegnap este felhívtuk az asztalost, hogy akkor mi a helyzet. Azt mondta hétvégén készek a bútortestek, csak az ajtók hiányoznak, de arra meg azt mondta aza cég akitől rendelte, hogy nov. 7-e után érdeklődjön. Na ettől k... ideges lettem! Már megint sikerült belenyúlnom! :evil: Ugyanis az ajtófrontok marás mintája alapján kiváalsztottam egyet a netről, ami szerintem nem konyhaszekrény ajtós. Elmentem még szeptember végén a mintaboltba, hogy a színt is megnézzem, ott direkt rákárdeztem, hogy mennyi időre szállítanak. Mire 2-3 hetet mondtak, ami ugye most telik le, max a jövő héten, bár azt nem tudom az asztalos mikor rendelte meg tőlük. Nem sokra megyek olyan szekrénnyel, aminek nincs ajtaja, tehát addig mosni sincs értelme, mert továbbra sincs hova pakolnom. A leginkéább az bőszít, hogy nov. 7 után érdeklőjünk, még nem biztos, hogy meg lesz, de érdeklődjünk. Az asztalos szerint nem igazán örültek a rendelésnek, mert kicsi! Hát a válság kellős közepén, a bedőlő bútoros cégekkel van le a város, és ők nem örülnek. :shock: Na majd megkapják tőlem! Még iszom egy kis vért :lol: és felhívom őket, rögtön az ügyvezetővel kezdek.

Orsi: az elsimult méhnyak azt jelenti, hogy rövidebb lett. Állítólag egy első szülő nőnél ez kb 3 cm, amikor pihennem kellett akkor nálam ez 1,5 cm volt. Tehát 1500-as volt a méhszáj értékem, mostanra ez 2000-es szerencsére, és mindvégig zárt ez a jó. Lassan pedig már a terhességi korom is annyi lesz, ahol automatikusan beindul a méhnyak rövidülés a teher és nyomás miatt. A szüléskor pedig el is tűnik. Na valami ilyet magyarázott a doki.

cicóka

Sziasztok!

Orsi! Boldog névnapot!!!

Cedis:
Annyit akartam még írni, hogy megnéztem a 32+2 napos UH eredményemet. A BDP: 81 mm volt (32 hetes), az FL: 60,7 mm (31+4 hetes) Szóval a babád szerintem nem kicsi, és az, hogy a combja nem olyan hosszú, még nem kell aggódnod. A többi eredmény pedig az én dokim gépén 32 hetesnek felel meg. Így nem is két hét az eltérésed szerintem!

titokbaba

Sziasztok

ORSI BOLDOG NéVNAPOT :!: :!: :!: Majdnem dèl van, nem sokàra megy az urad :) Remèlem a kaja elfogadhatò lesz. Pihizz sokat! Jaj de jò volt olvasni a megismerkedèst :oops: Ja nanà, hogy jò a szigetvàri kòrhàz èn is ott szulettem :lol: :lol: :lol:

Cicòka apum ès tesòm màr mennek is haza vasàrnap, de anyu marad ìgy o tud segìteni cipelni a cuccokat.

Cedis szerintem se aggòdj lehet a kov. UH-ra màr behoz 1 hetet, ha meg nem majd megnol ha kinnt lesz :wink:

Megismerkedès: Barànommel voltam discoban 8 ève, o szòlt, hogy gyere segìts a pultnàl vannak olasz fiùk de csak angolul tudnak...na ìgy indult minden. 20 èves voltam a Lucio 32 na de ez csak kèsob derult ki...nekem eloszor uhh 12 èv nagyon soknak tunt aztàn mègsem :shock: Csak 1 hètvègèt voltak Magyaron, aztàn haza is mentek, majd a kovetkezo pènteken felhìvott, hogy o jon megint....ès ez ìgy folytatòdott 4 hònapig, hogy hètvègènkènt taliztunk. Aztàn jott a Karàcsony ès mondta, hogy o megy Sziciliàba nem tud jonni hozzàm, de orulne ha èn is mennèk vele. Igy Szigetvàron felszàlltam a vonatra ami egyenesen Velencèig hozott ès o vàrt az àllomàson :) En aki mèg a Balatonra is nagy ritkàn jutott el, iràny Velence :shock: Aztàn 1 hèt utàn lementunk Sziciliàba a csalàdhoz...persze èn olaszul semmit nem tudtam ok meg angolul na meg nyilvàn magyarul sem semmit , de megoldodott minden. Majd februàrban èn hulye elmentem haza (ex miatt akivel elotte 4 èvig voltam ...haza hìvott èn meg mentem) ...aztàn 3 èv utàn Lucio hìv, hogy jon Magyarora tudunk-e talizni, persze, hogy tudtunk engem ex megint 2 èv utàn dobott ìgy egyedul voltam. Kaptam mèg egy lehetosèget kijottem vele megint ès azòta egyutt èlunk :D Na ez az èn love storym :oops:

Bocs, ha hosszùra sikerult!

Szèp Napot Mindenkinek :!:

Daisypath Christmas tickers
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
nenu

Sziasztok!

Orsi: Boldog névnapot!
Örülök, hogy minden rendben van! Biztos hamar hazaengednek!

Nenu: Hiányoztál! Örülök, hogy jól vagytok, és szép új lakásban lesztek mire megszületik a baba!

J: Lehet, hogy a tartály volt szennyezett amibe elöször pisiltél és azért volt tele bacival. A lényeg, hogy most nincs benne!

Annus: Hogy van Iza? Napközben azért tudtok valamennyit pihenni?

Ma elkezdtem szelektálni a fiókjaimat (munkahelyemen), a kolléganőm rám szólt, hogy ezt ne csináljam, van még egy csomó időm, nem bírja nézni, mert mindjárt elsírja magát! Annyira jól esett!
Dehát már nincs annyira sok időm!!!!!
Betanítottam már az utódomat is, nagyon kedves lány. Jó lenne majd később együtt dolgozni vele, remélem lesz rá lehetőségem!

Kép
eper74

Sziasztok!

titokbaba: igen inkább az aggaszt, hogy ez az eltérés időről időre egyre nagyobb. Azt tudom, hogy mikor fogant Kamilla, és erre biztosan nem lehet fogni a két hét mínuszt, és az is letör, hogy ezeket az értékeket nem mindig más uh gépen mérik, hanem ugyan azon. Tegnap este egyedül az ágyban jól ki is sírtam magam, de végül arra jutottam, hogy attól, hogy halálra aggódom magam e miatt még nem tudok vele semmit sem csinálni.
Két hét múlva megkérem majd a dokit nézze meg megint a kórházi uh gépen, remélem meg tudom vele beszélni, hogy megnézzük.

Orsi: Boldogságos névnapot kívánok! És mikor mehetsz haza, ha minden ok?

Eper: meddig dolgozol még?

Cicóka: eddig azt hittem ilyen dolgokba csak én tudok belefutni. Ha én valamit megrendelek, meg akarok venni, vagy bármit úgy általában el akarok intézni, az egyszerűen és zökkenőmentesen még sosem ment.

Kép
cedis

Sziasztok!

Köszi a köszöntéseket, aranyosak vagytok! Ma reggel 4:37-kor kaptam az első köszöntést, kimentem vizeletes pohárért, mire a nővér: Orsi, ugye? Mondom: Igen. Ő: Akkor boldog névnapot! ..és a kezembe nyomta a vizeletes poharat! :D jópofa volt, nevettünk mindketten :lol:
Ma is minden eredményem jó lett, vérnomás, vérkép ok, vizelet negatív, és persze elromlott az NST gép, úgyhogy mindjárt szóltam a dokimnak, h én nem is várnék itt a csodára tovább. Csinált még egy áramlásvizsgálatot, amikor kimondta, h tökéletes, megkérdeztem, hogy akkor az állapotom alapján ő hazaengedne-e, azt mondta, h nyugodt szívvel. Így ma aláírom a papírt, h saját felelősségre távozok. Ma ő ügyel, azt mondta, ha a többi doki lelép, akkor lepapírozzuk és mehetek. Azért bedobtam neki a "ma van a névnapom" sztorit, úgy tűnik bejött! :D
Alig várom, h a saját ágyamban aludjak, itt kb óránként ébredtem. Hulla fáradt vagyok.
Puszi Nektek!

Kép
orsolymors

Sziasztok!

Orsi Boldog Névnapot! :lol: Tök jó hogy minden eredményed rendben és hogy hazamehetsz :) Elhiszem hogy a kórházi ágy kényelmetlen volt :wink: ma éjszaka akkor már nyugodtan aludhatsz :wink:

Cedis igazad van,nem érsz semmit azzal hogyha idegeskedsz,meglásd nem lesz gond Kamillával :wink:

Titokbaba te is nagyon ügyes vagy,én még mindig nem mostam ki semmit.
Az kiságyat apa felemelte a matracot csak ki kell fertőtleniteni kimosni mindent és kész,csak mindig közbe jön valami.

Julcsi a normaflor nem segit a hasmenésnél,nekem az bevált.

t katinka

Sziasztok!

Nagyon lemaradtam, este visszaolvasok és írok bővebben. Most csak beugrottam erre:

Orsi: Boldog Névnapot kívánunk!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Orsi: így a nap végén, de Boldog névnapot kívánok! Igazi ajándék, hogy minden ok és hazamehetsz. :D

Katinka: ne aggódj, még én is csehül állok, és a mai napi események miatt nem hiszem, hogy november közepénél előbb bármit is haladok :(

Cedis: én nem értem, hogy ezek a mesteremberek miért ilyenek? Először azt az asztalost kérdeztem meg, aki a többi bútort is csinálta a lakásba két éve mikor ideköltöztünk, meg utána. Na most a sarokszekrényre meg a pelenkázóra egy polccal közel 400 ezer Ft-ot mondott :shock: Nem is értem, eddig normális árakon dolgozott, de most ezzel a húzással elvesztett egy biztos vevőt. Ezt meg is mondtam neki, akkor persze már akart finomítani az ajánlatán, de én besértődtem.
Na ma felhívtam az ajtós céget, ott kiderült, hogy náluk nem is fut ilyen megrendelés :shock: :shock: Felhívtam a férjem, hogy tudja meg az asztalostól mi a helyzet (esetleg máshonnan rendelte meg az ajtókat) és tegyen rendet, mert mester urat fejbe lövöm, ha hozza a művét :!: Várom az uram haza, mit intézett.

Csajok! Ki vagyok mint a liba, meló után pihentem egy kicsit, de aztán neki álltam átpakolni a gardrobe szobát (nyárit el, télit elő), plusz eltettem a nyári kismami rucikat, amiket kölcsön kaptam. Minden polcot, fiókot kitörölgettem, áttöröltem az egész szobát. Utána egy kis vasalás, az eddig elpakolt most kiakasztott téli ruhákon. Mostanra végeztem. Hát totál elfáradtam! Mi lesz jövő héten, szombaton nagytakarítás! Igaz lesz segítség, de én hülye rend és tisztaság mániás biztos nem bírom ki, hogy bele ne nyúljak.

cicóka

Sziasztok,

rég jártam erre...sok minden történt.
Holnap visszaolvasok, addig rövid helyzetjelentés:

Tegnap előtt fájt a fogam, lidokain nem hatott, mert begyulladt a gyökér, .... azt hittem meghalok a fájdalomtól, vagy megszülök, amíg fölnyitották és kitakarították,....gyógyszert raktak bele, hogy attól majd jobb lesz...de nem....tegnap reggel a szájsebészeten kezdtem...kihúzták :-(

tegnap éjjel legalább már aludtam...

most voltam dokinál, magzatviz (hálistennek) ok, lepény is, Petra kb. 2360 gramm, méhszáj 2300-as.

két hétig a lelkemre kötötte, hogy szedjem a gyógyszereket.,,,, utána szülhetünk....
hát én két hét múlva még nem szeretnék, ... csak annyit mondott,hogy tuti nem hordom túl...

holnap jövök,

addig is Orsi: nagyon boldog névnapot!!! Sokat gondolok rátok!!!

Puszi

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

halihó!

Orsi!
boldogságos szülinapot :)

eper!
nem valószínű, hogy az edény szennyezett volt, mert itthon pisiltem üvegbe. előtte elmostam... és fehérvérsejt is volt benne... most inkább azon parázom, hogy ha a középsugaras vizelet OK volt, akkor a baci nehogy a hüvely felől érkezzen...

cedis!
a méretek a babánál attól is függnek, hogy a szülők milyenek. 2 átlagmagyarnak lesz csak átlagmagyar gyereke (valószínűleg), de két kisebb termetű embernek egyértelműen kisebb... nagyobbaknak nagyobb... vagy valami hasonló :)

katinka!
egyszer próbáltam a normaflort, akkor csak rosszabb lett tőle. a protexint múltkor odaadtam anyunak, amikor nem volt jól... és most nem nagyon szándékozom drágáért újat venni...

de azért köszi :) aranyos vagy.

kriszta!
2300-as méhszáj :shock: engem ezzel már tuti nem engedtek volna haza...

akartam még valamit... na, mindegy... a feledékenységet úgyis a terhesség számlájára írom mostanában (úgy az utóbbi 24-25 hétben tuti :))

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

julcsi hát ez rejtélyes pisi lényeg hogy most nincs baj....a hasmenés megszeintem jobb mint a szorulás ha lehet választani :lol:
orsi szuper hogy nem kell szinte semmi a kórházba,az is hogy hazaengednek és én is kívánok BOLDOG NÉVNAPOT!
cicóka csak határozottan :lol: :P csapj közéjük főnök :D de amúgy tényleg a mostani világban örülnének a megrendelésnek...
eper ez a kollega kedves lehet! jó érzés lehet hogy ennyire szeretnek!
cedis ne idegeskedj ezen a 2 heten...nekem volt olyan eset hogy ua-al a géppel nagyon más adatokat mértek nekem úgy hogy hüvelyi uh készült és még ki se húzták az uh-ot belőlem és stafétaként adta egyik a másiknak :oops: ez kórházban volt és akkor kb 11-12 hetes volt a baba szóval egész picike és ott aztán nem mindegy még e mm se...szóval ha csak egy kicsikét arrébb teszi a pontot a kurzorral amitől a másikig mér a gép akkor máris nagy különbségek adódnak...hidd el nincs baj!ne sírj! semmi baja a babónak...az enyémnél pl minden adat nagyobb volt aztán a legutóbbi uh-on a súlya kicsinek lett mérve...néztem hogy valakinek ebben az időben 300grammal nagyobb mint az enyém...de ez csak egy gépi saccolás illetve a szonográfus ügyességén és a baba együttműködésén múlik hogy sikerül a mérés

Kép
menion
Budapest

én ma elvergődtem a klinikára...persze megint rosszul szálltam le a metrón de ez már csak természetes ha rólam van szó

ma a CSALÁDJOGI TÖRVÉNYEK volt a téma...
vki mondta már itt hogy a házassági anyakönyvi kivonatnak NEM KELL 300 napnál fiatabbnak lennie :!:
képzeljétek lehet hivatalosan anyakönyvezni a gyereket Gandolfnak vagy Frodónak :lol: :lol:
mindenki nézze meg a személyiének a lejáratát nehogy akkor jöjjetek rá mikor épp intézkedni kéne
a bölcsödébe pedig érdemes a tervezett idő elött 2 évvel felíratkozni :shock:
szülési szabit a szülés várható ideje elött 28 nappal ki lehet venni de NEM KELL...ez csak gondolom arra vonatkozik aki hamar vissza akar menni dolgozni illetve nem tud TP-re menni
családi pótlékot lehet apának is kérni nem csak anya kaphatja de az a lényeg hogy abban a hónapban kell igényelni mikor született a babó mert különben azt a hónapot "bukjuk" vagyis az adatlapon a 2010.decembert kell ráírni(ha 31.-én 23.50kor születik is a baba)
a TGYÁS alapja a szüléselötti év bruttó jövedelme(vagyi nálunk a2009-es év) a GYED-épedig a 2010-es év! itt megkérdeztem hogy ha én az év nagyobb részében TP-en voltam ami ugye csökkent jövedelem akkor hogy kapok majd pénzt..erre azt mondta hogy érdemes bemennem a Teve u-ba vagy a XI. Fejér Lipót u.59-be (ott nagyon rendesek azt mondta)és ott megmondják...
tgyás és gyed alatt NEM LEHET DOLGOZNI még 4 órában se!le lehet mondani róla és a gyest kérni és akkor lehet menni dolgozni de akkor az adók is duplázódnak mert akkor a gyesből is vonnak és a fizuból is szintén :(
kelengyepénzt kérni kell ennek feltétele 4 db terhesgondozásról szóló igazolás az ORVOSTÓL(nem a védőnőtől) ez egy sajtpaír de vigyázzunk rá mert ehez fog kellen 1x64e ft
a babakötvény talán az egyetlen amit nem kell igényelni mert azt autómatikusan adják a gyereknek42500ft kerül a számlára amit ha mi úgy döntünk átvihetünk másik bankhoz startszámlára de lényeg hogy ezt a gyerek 18.évéig nem kapja meg...
önkormányzati támogatások miatt érdemes elmenni mert hivatala válogatja van ahol semmit nem adnak de van olyan kerület ahol 40-50e ft is összejöhet :!:
az apa 5 napját a szüléstől 2 hónapon belűl ki kell adja a munkáltató..nekünk azt mondták mivel apa nem jöhet be csak 4-6ig van látogatás így érdemes akkor kivenni ezt ha majd kiengednek a kórházból...
zárót 2-2db-ot kapunk a gyerek és anya...
az okmányokat amiket vinni kell azt lehet fénymásolni és aláírva "az eredetivel megegyező"szöveggel ellátva elfogadják...ez azért jó hogy nem vész el vagy ott lehet hagyni és gyorsítja a dolgokat....
anyakönyvi kivonatot lakcím kártyát a kórházban megkapjuk kivéve ha hamarabb kiengednek...
a TAJ-kipostázzák ha elöbb akarjuk akkor a teve u-ban adnak igazoló lapot de akkor is a kártyát postán adják ki
és akkor még a hasznos linkek amit érdemes nézni vagy letölteni a nyomtatványokat:
www.babakotveny.info
babavallamkincstar.gov.hu
www.oep.hu :arrow: okmányok letöltése bal oldali menüsor (tgyáshoz:igénybejelentő+pótlap+nyilatkozat kell)
www.szmm.gov.hu

na most ennyi de kaptam még papírt amit nem olvastam és benne sok elérhetőség és félfogadási idő infó ha kell vkinek majd

Kép
menion
Budapest

természetesen a 2. linket elírtam :?
baba@allamkincstar.gov.hu

Kép
menion
Budapest

Annus a bugyi tényleg kinek bejön kinek nem. Mondjuk nekem nem volt császárom, így nem tudhatom milyen az. Most is úgy kell hogy szüljél?Ja engem is megalított egy anyuka Laurám osztálytárs nőjének az anyukája. Picikéje van. És hát ellátott egy két hasznos tippel. Persze én álltam és hallgattam de ő csak mondta mondta. Több mint egy óráig nem szabadultam tőle. Pedig jót akart, csak azért második gyereknél már nem biztos hogy kell a szoptatásról kiselőadás. De aranyos volt. Ilyenkor mindenki jön a jó tanácsokkal.

Lovászkata gratula a kisfiadhoz. Nagyon szépek vagytok a képen. Le sem tagadhatnád úgy hasonlít rád. Szép tortát is csináltatatok neki. Vagy te sütötted? Nagyjából nálam is ilyen a helyzet jövő héten vérvétel a november első hetén nst. Azért ne keseredj el ez szerintem nem olyan sok hízás. És szopi után le fog menni.

Cedis én most vettem meg a homeós gyogyót hát csak 5 ch- t kaptam ezért azt fogom szedni. Remélem jó lesz így is. Köszi a tanácsot. Kamilla nagyon szép név nekem is favoritom volt, de a család leszavazott. Palmira Anna lesz a mi lánykánk neve. Döntött a család. Én úgy tudom hogy 3 egész napot kell bent tölteni. De orvosa válogatja. Nekem meg nagy a babám és nem módosítanak időpontot. Bár ez nem jelent semmit Kamilla úgy is akkor jön ha akar.

Menion biztos befordul a babód ne aggódj. Ez az álom, szóval nem semmi. Bár én is szoktam szülést álmodni, na de nem nő szakálla. Köszi a hasznos infókat. Még én nem néztem semminek utána. De ahogy olvasom lesz mit intézni.

Tkatinka köszi a dicséretet. Nagyon szépen fejlődtök. Nálatok is megy az idő. Szerintem bizti mondta volna az orvos ha még nem lenne befordulva.

Cicóka a kiskönyv amit kaptál a védőnőtől annak a hátoldalán van egy kupon. És ott van hogy hol lehet beváltani. Gardrób takarítás, van hozzá még erőd?

J tudom hogy nagyon car egy hasmenéses állapot. De bevallom kicsit irigyellek érte. Na félre a tréfával. Nálatok sok szülés zajlik? Lehet hogy meg lehet beszélni velük, hogy pont oda kerülj. Én drukkolok. De szerintem előbb hozd fel az orvosodnak a témát. Vizelet mikorra lesz meg? Látom már meg van. Nem tudom nálatok hogy csinálják, de mi nálunk az sztk-ban láttam hogy kimossák a poharakat és ott szárítják a radiátoron. Szerintem nem túl higénikus. Lehet rosszul volt kimosva.

Béen én már nem szedtem. Szerintem a 32. héttől fölösleges.

Eper meddig dolgozol?

Nenu örülök hogy te is bejelentkezel néha.

Orsi örömmel olvastam hogy ez a sebész tényleg kicsit megnyugtatott. Kezdenek helyre billeni a dolgok.

Mkriszta hát szép nagy babucid van. Milyen gyógyszert szedsz? Vigyázz magadra.

Rólam Laura lebetegedett színházba voltak kedden, és ott mindig betegen jön. Tudjátok oda minden gyereket elvisznek, hiszen megvan a jegy nehogy már lemaradjon jelszóval.
Mára már én is érzem hogy valami nem ok. Most főzök teát. Ma sem bírtam aludni. Lehet a telihold miatt. Ma biztos sok baba fog születni. Mindenkinek jó poci növesztést.

Kép
Kép
pancsi76

jó reggelt!

menion!
hidd el, nem jó a hasmenés sem. főként, hogy most már 3,5 éve tart :shock: és most éppen rosszabb egy kicsit. tegnapelőtt azt álmodtam, hogy kaptam időpontot colonoscopiára... még decemberre... pedig azt beszéltük meg a dokival, hogy majd csak a szülés után látjuk egymást viszont.
még jó, hogy csak álom volt :D nagyon nem akarok egy colont... bár, még mindig jobb, mint a legutolsó gyomortükrözésem...

a gyed-et is a szülést megelőző év alapján számolják, nem :?: én eddig így tudtam. csak akkor van az igénylés előtti év jövedelme, ha nem az anya igényli (mert a tgyás jár csak az anyának, gyed-et apa is kérhet)

pancsi!
dehogy van nálunk sok szülés! a héten 6 baba volt összesen az újszülöttön. de a 10 már soknak számít (a 6ból 3 kedden született). a baj az, hogy a doki dönt... az pedig egyártelműen annak adja a jó kórtermet, aki neki fizet... reményem csak akkor marad, ha éppen nem lesz bent kismamája :?

a vizeletet itthon intéztem üvegbe :P de egyébként teljesen más bacik vannak benne ha az a vízből/levegőből kerül bele. azok nem kórokozók, így azt a labor ki sem mutatja.
de mindegy is. majd jövő héten megdumálom ezt a dokival. mert a fehérvérsejtek jelenléte mindenképpen fertőzésre/gyulladásra utal, még akkor is, ha az okot nem lehetett kimutatni.

Laurának jobbulást!

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Sziasztok!

Cicóka: Ne idegeskedj a szekrény miatt, minden tökéletes lesz a végén!

mkriszta: Azt nem értem, hogy látom a vonalzódon, hogy 33 hetes vagy, Petrát 2360 grammnak mérték. Rékát 30 hetesen 1300 grammnak számolták. Létezik, hogy három hét alatt ennyit nőnek?????

menion: Köszi a részletes ismertetőt, azt nem mondták véletlenül, hogy a lakcímkártyát automatikusan az anya lakcímére állítják ki a gyereknek is, vagy lehet kérni pl. az apa lakcímére? Mi nem egy lakcímre vagyunk bejelentve a férjemmel.

Én november 12-ig fogok dolgozni (ha Réka is úgy akarja), utána kiveszem a maradék szabadságomat, aztán táppénzzen leszek a szülésig.

Kép
eper74

Sziasztok!

Na,ennyit arról hogy jövök másnap... hány napja is volt ez? :x

Rengeteg a tennivaló,intézkedés (tegnap pl. bírósági tárgyalásom volt :shock: ,volt férjem tavaly nov. óta nem fizet a nagyobb gyerkőcökre semmit! :evil: Alapban meg nem jön értük január óta! Pluszban még a tárgyalásra sem jött el!!! :evil: )

Hajnalban arra ébredtem,hogy iszonyú erős menstruációs fájdalmaim vannak,már az időt figyeltem komolyan,hogy hány percenként vannak... :roll: Kaptam egy kis ízelítőt,fetrengtem pár órát! :( De most már jobb szerencsére. Viszont már nem félek úgy a szüléstől,ez kicsit felkészített rá! :)
Ma megyek egy dokihoz magánba,majd rákérdezek ott erre,mi lehetett ez. Ez a doki a Péterfyben van egyébként és protekcióval kerültem be hozzá,férjem ismeretsége révén. :D Remélem tényleg elvállal!!! :roll: Kivi vagyok,mennyi a babó súlya,mi a helyzet a méhszájjal és legjobban arra,befordult-e már? 2-re megyünk. Ja és elmesélem neki,h. nem igazán tudok leleteket felmutatni,remélem most tudjuk majd pótolni a hiányzó vizsgálatokat! Kérhetek drukkokat Tőletek? :oops: :roll:

A pár nap alatt olvasgattalak Titeket,de csak nagyjából. Ígérem pótolom!!! Addig is:

Julcsi: remélem minden rendben lesz a vizelettel kapcs.-ban! A hasmenés 1x-1x ok,de hogy mindig? :shock: Szörnyű lehet! :( Mit tehetsz ellene?

Orsi: utólag Zsófival együtt mi is BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK!!!
Örülök,hogy rendbejöttek a dolgok és hazamehettetek!!! Nagyon szorítok,hogy ne legyen több probléma!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pihizz nagyon sokat!

Menion: köszi az infót,nagyon hasznos!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

Jövök még,pótolom az elmaradásaimat! :D

Cicus

Kép
cicus78

Jó reggelt mindenkinek :-)

menion:: nagyon hasznos amit leírtál!!! köszönjük szépen.
Julcsi szerint a gyed is az előző év alapján van. Ez igaz is, de az igénylést megelőző év alapján, és ugye a gyedet már 2011-ben fogjuk igényelni, ezért a 2010-es jövedelem a mérvadó.
Abban az esetben, ha 2010-ben jórészt tp-en voltál (nálam is ez a helyzet), akkor azt a jövedelmet veszik figyelembe, ami alapján a tp. összegét megállapították, vagyis a 2009-eset!!!

Julcsi:
: szegénykém, nem kívánom senkinek a hasmenést sem, szerintem sem jobb, mint a szorulás!! Te is küzdesz rendesen a babóért!!! , de már nem sok van hátra. Ezek a francos bacik is kiborítják az embert. Nekem tegnap vettek le tenyésztést, mert ugye a klebsiellától nem bírok megszabadulni.. Bei is megkínlódott rendesen...Mivel foglalkozol? mit jelent az, hogy nálatok (?) hat baba volt az újszülött osztályon???
a 2300-as méhszájon én is csodálkoztam, a doki szerint még 2 hét, és utána bármi lehet.... csak azt várja meg, hogy ne kelljen tüdőérlelő!!!!! Annyit tehetek, hogy szedem a gyógyszereket és fekszem.

Orsi: örülök, hogy otthon vagy!!!! vigyázz magatokra!!!!!!

Csajok!!: Mikor van a következő vérvétel??? Nem mondott erről semmit a doki, csak azt, hogy ha addig nem szülünk, akkor a 36-37. héten menjek legközelebb!!!!????

Kriszta

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

eper: nekem 29 hetesen mértek 1400 grammot az Istenhegyi klinikán 4D-n. A szakirodalom szerint a 32 hetes babák vannak 2 kg körül...én ugye 1 héttel túl vagyok ezen. Sokat nem agyaltam a súlyán, (inkább a méhszájon!!!) , mert ez az UH nem a legjobb sztem, és nekem a fiaim is nagyon nagyok voltak, Lukács 4530 grammal született.

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

Pancsi: 2*1 cordaflex-et és 3*2 MagneB6-ot szedek.

Cicus:. ezek a pasik :x :x :x , komolyan nem értem, mintha nem az ő gyerekükről lenne szó!!!! Az én apám is ilyen!!! 34 évig nem tudtam róla semmit, majd találkoztunk, de most sem tartjuk a kapcsolatot! Jól tetted, hogy beperelted!!!! muszáj volt menned a tárgyalásra???? Nekem nov.4-én kellene mennem (én a volt munkáltatómat perelem), de lehet,hogy nem leszek ott. Nov. közepén és dec. 8-án vizsgáznom is kellene, de a jelek szerint ennek is lőttek. Vigyázz nagyon magadra, nekem is így kezdődtek a fájások!!!! Reméljük nem kezdett el tőle kinyílni a méhszáj!!!! Melyik dokihoz mész? (megismerkedési sztori) Mi a férjemmel a Péterfy-ből ismerjük egymást.....1996-ban elütött egy autó és ő ott dolgozott akkor....és hát .... rendesen ápolgatott.... testileg, lelkileg :oops: :oops: :oops: ... majd megkérte a kezemet :roll: :D :D
Este írj, hogy mi volt a dokinál!!!!

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

Sziasztok!

Cicus: de jó, hogy lesz dokid, biztos elvállal. Megkérdeztem az enyémet, de mondta, hogy ez már nagyon késő, nem tud vállalni, de a nagy aggodalmamban el is felejtettem leírni aznap neked.

Én úgy tudom, ha nem jelenik meg a vádlott tartásdíj elmulasztása vétség esetében, akkor is hoz végzést a bíró, és kötelezik az elmaradott összeg kifizetésére jelen esetben a volt férjedet, vagy ha van bejelentett jövedelme, akkor abból levonják, ha ez sem megy, akkor az állam megelőlegezi, és majd valahogyan behajtják rajta. Minden esetre meg van a véleményem az ilyen emberről, aki nem fizet tartásdíjat, és még nem is kíváncsi a saját gyerekeire.

Eper: akkor még jó sokáig dolgozol.

Kriszta: ha 2300 grammos a babó, akkor két hét múlva már tényleg simán megszülethet, ha akar, de azért utána is próbálj pihenni, mert annál jobb minél tovább van benn.

Menion: ez jó kis ismertető volt, köszi!

Orsi: remélem otthon már jót aludtál!

Cicóka: ez a bútorkészítős story egyre bonyolódik. tényleg jobb lesz, ha az asztalra csaptok, általában az emberek ebből szoktak érteni, nem a szép szóból sajnos.

Én tegnap olyan voltam mint a mosott kaki, olyan fáradtan, letörtnek éreztem magam. A korábbi energikusság teljesen kiveszett belőlem.

Pancsi: a ch 5 erősségűvel vigyázz, az a legerősebb. Ezeknél fordítva van, tehát a 30 a leggyengébb 5 a legerősebb. Amiket nekem kell majd a 36. héttől szedni, azok közül is csak kettő volt a gyógyszertárban, de megrendeltem és másnapra ott is volt. Nekem szülésre is csak 9-eseket kell vinnem.

Kép
cedis

Nagyon gyors leszek:

Eper: nekem 28 hetesen a 4D-n 1157g volt Zsófi és a 31 hetes UH-on 1713g! Most 34 hetesen már bizti 2 kg fölött vagyunk! :)

Kriszta: Persze,én indítottam a pert,muszáj volt. De azt találom leginkább undorítónak,h. nem is telefonál és abszolút nem látogatja már jan. óta a gyerkőcöket! És szegénykék nem mutatják,de ez nagyon megviseli őket! :( A férjem maximálisan tudja pótolni a biológiai apjukat,hiszen 2-3 éves koruk óta ő neveli őket,de azért az mégsem ugyanaz! Még akkor sem,ha páromnál jobb apa számukra nem létezik! Amit ember megtehet a gyerekéért,azt ő a legvégsőkig meg is teszi,velem együtt persze. De a saját,az igazi apjuk... ő tényleg elkeserítő... Jan-18.-án lesz a köv. tárgyalás,ha ott sem jelenik meg,úgy veszik,hogy mindenbe beleegyezik és ennyi!
Megismerkedési sztorikat majd elolvasom és én is írom majd és persze jövök a hírekkel is! :) A Kia doktorhoz megyek.

Cicus

Kép
cicus78

Cedis: azért köszi a doki-dolgot,bár gondoltam,h. nem vállal! Minden esetre aranyos vagy!!! :)
Igen,így van,behajtják rajta valahogy,de mondom,a legelkeserítőbb a gyerekek iránti közömbösség. :( Pedig annyira szép,okos gyerkőcök,nem érdemlik meg ezt egyáltalán!!! :evil:

Majd jövök du.,puszi mindenkinek!

Cicus

Kép
cicus78

pancsi hát van intézni való tényleg...20 percig magyarázta hogy annak akik nem házasok mit kell csinálni hova menni stb. a végén már szerencsésnek éreztem magam hogy augusztusban összeházasodtunk mert így sokkal egyszerűbb lesz a dolgunk
julcsi se a colon se a gyomortükrözés nem szerepel a terveimben halálomig :? nem tudom mi lenne az ami rábírna szóval minden elismerésem hogy ilyen strammul bírod a megpróbáltatásokat! én úgy értettem azt hogy jobb a szorulásnál hogy jelenleg a terhességben jobb mert azt mondták nekem hogy nem szabad erölködni és hát eddig nem volt bajom még a vas mellett is de hirtelen nem tudnám mihez kezdjek ha megrekednék...én nem szoktam 5 percnél több időt tölteni a wc-n...
gyedről mkriszta amit írt nekem is ezt mondták!szóval így 2010et nézik...pisit nem lehet hogy elcserélték?még ez jutott eszembe...
eper lakcím csakis az anya bejelentett címe lehet! ha külön lakcímen vagytok akkor is...késöbb át lehet jelenteni ha az a cím nem jó...csak mindent nem tudtam leírni mert így is regényt írtam...

kérdezzetek ha van még kérdés és ha tudok mondom mert most még emlékszem és mindent nem írtam le....

cicus DRUKK DRUKK!!!!!szuper lenne ha lenne egy normális doki végre!!!! ne szégyelld amit csak lehet kérj meg vizsgálatot!írj listát és akkor nem marad ki semmi!!!!a görcsöt pedig sajnálom!remélem nem ismétlődik meg
mkriszta köszönöm a gyedről az infót!akkor ezért se megyek a világba legalább :lol: annyit mondott a csaj az előadáson hogy a számolásoknál azt veszik alapul ahogy jobban jár a kismama...de ennél többet nem tudott mondani...és hát kinek mit jelent ugye a "jobban"...
cedis nekem is kevés energiám volt...alig vitt rá valami hogy elmenjek és másfél órát másztam jól kimerültem mire elvergődtem...aztán már a 3 lépcsősor tetézte a végét hát akkor már oxigént alig kapott az agyam...legközelebb 2 órával indulok elöbb hogy legyen időm a lépcsőnél megállni és lélegezni mert különben le fogok repülni a padsorok egyikéről ami 2 méterenként emelkedik...most speciel úgy mentem már fel hogy épp elsötétedett a képernyő mire lehuppantam a padra:(
a tartásdíjat úgy tudom 2x3 évig megelőlegezi már az állam az ilyen szemétládák helyett hál'isten...már legalább ez van!és be is sittelik ha nem fizeti ki! tesóm sógorát 2x is bevarrták már és a kedves öccse is hasonló "karrier" elött áll sajnos...
ez persze nem segít a gyerek lelkének :(

Kép
menion
Budapest

Sziasztok! Nem voltam 2 napig és annyit írtatok, hogy alig tudom elolvasni. Előre is bocs, ha valakit kihagyok.

Menion! Büdösbogár? Ez nagyon jó!!!! :lol:

Katinka
gratulálok a kislányhoz! Nagyon szép nebet választottatok!!!! :D

Orsi! Nagyon örülök, hogy már minden okés és haza engedtek!! Akkor így utólag is kívánok neked nagyon sok Boldog Névnapot!!!! :)
Tök jó ez a szigetvári kórház! Szerencsés vagy, hogy ott szülhetsz.

Én is szerencsésnek érzem magam az enyémmel. Tegnap voltunk korház látogatáson. Megmutattak nekünk is mindent. Apa is bejöhetett mindenhova, persze műtős ruhába beöltözve. :)
Annyira jó minden. Főleg az újszülött osztály. Ez egy teljesen felújitott része a kórháznak., Minden nagyon szép és modern. 2 ágyas szobák-a szobában benn a WC és a Fürdő, még szoptatós fotel is van. Baba ott van velünk éjjel- nappal. Csak fürdetni viszik el meg lemérni, meg ha én kérem, ha pihennei akarok. Nem kell vinni semmit a babának, csak popsitörlőt és pár pelenkát. Ruhát takarót mindent ott adnak. Megmutatták a kislány és kisfiú ruhákat. Nagyon szépek
:D Látogatók nem jöhetnek be az osztályra. Babát csak ablakon keresztül nézhetik meg, vagy 1 pillanatra kinyithatjuk az ajtót, ha fotózni akarják. Apuka bejöhet látogatni, ha valamiért pl: császározás miatt nem tudok felkelni, de csakis beöltözve.
Szülésznők, nővérek tündériek! :) A folyosó falán egy csomó kép van kinnt ,azokról a babákról akik ott születtek és mindegyik melett ott a köszönő szöveg a szülésznőknek, nővéreknek. Van vajúdó és a szülőszoba sem elrettentő. Jó volt így végignézni,hogy mimilyen és mi vár ránk. Én is megnyugodtam. :)

Cedis! Nem mehetsz a januári topikba! Nem engedünk! Akkor sem ha januárba szülsz! :wink:
Ne izgulj 2 hét az tényleg nem sok. És különben is ezt csak a méretei alapján mondták. Istenem nem lehet minden baba 4 kiló fölött. Vannak akik 3 kilóval születnek. És az bőven meg lesz,mire szülsz. :)
Az egyik ismerős kismamánál 1 hónap az eltérés az első kiírás alapján, és náluk is minden okés.

Kriszta! Uhhh foghúzás, gyulladás...... Sajnállak! :?

Cicus! Szerintem ez josló fályás volt. Szülés elött hetekkel már jöhet. És hát pár hét és szülünk!!!! :wink:

Kép
bei

Sziasztok!

Ceids:
Csak egy gyors reagálás a gyerektartásdíjra. A következő képen megy. A tartás elmulasztásának vétsége miatt indult büntetőeljárásban a feljelentést megelőző fél éves időszaktól számolunk egészen addig, amíg az ítéletet meg nem hozzuk. Ezen összegből kivonjuk az apa által addig befizetett összegeket, és így jön ki a végeredmény. A büntető bíróság ugye büntetést szab ki az apával szemben, és a határozata azonnal végrehajtható, de arra garancia nincs, hogy fizetni is fog. Tartás elmulasztásánál az önhibát kell vizsgálnunk. Én nem szeretem ezeket a bűncselekményeket, mert számomra ez a jog WC-je. Én mindig megpróbálom az apát ráébreszteni arra, hogy mit kellene tennie. Ha bebizonyosodik, hogy önhibából nem fizet, akkor elítélem, és megállapítom az összeget. Való igaz, hogy az állam - önkormányzaton keresztül - előlegez, de csak 3 évig. Elvileg ezt is az apán kellene behajtani, ha van miből. Munkabérből 50%-ot lehet maximum levonni. Ha van még más tartozása is, akkor pedig egyre reménytelenebb. Nehéz kérdés. Én tapasztalatból azt szoktam mondani - sajnos - hogy éljen úgy az anyuka, mintha senkire nem számíthatna, és ha kap valamit, az csak jó. Legalább 4-5 feljelentés után van esélye annak, hogy egyáltalán szabadságvesztésről beszélhessünk büntetés gyanánt. Ez pedig szerintem a nőt is megviseli. Arról nem is beszélve, hogy van az apukán legalább 3-4 lövése, hogy ne jöjjön el, miközben anyuka a szabadságából jár a bíróságra. Meddő dolog. Azzal sem vagy bentebb - max. a lelki elégtétel - ha börtönben lesz. Mentalitás függő, hogy akar-e valaki fizetni. Ha igen, akkor idáig el sem jutnak a felek, ha van hajlandóság, csak lehetőség nincs hozzá, akkor pedig a börtön sem oldja meg a dolgokat. És amíg börtönben van, még kevesebb az esélye, hogy fizetni fog. Sajnálom, hogy ezzel kell foglalkoznod. Bízom benne, hogy hamar megoldódik ez az egész!

Julcsi:
Örülök, hogy nincs semmi probléma! Ne izgulj a hüvelyi dolog miatt sem. Nekem is sok volt a baci a vizeletben, majd sterilben már nem volt semmi. Vettek kenetet is, és az is negatív lett. Biztos vagyok benne, hogy neked is az lesz!

Kriszta:
Szorítok még, hogy 2 hétig bent maradjon a babó :)! Biztos, hogy hallgatni fog anyára. Utána pedig már tényleg nem gond, ha jön!

Cicus:
Örülök, hogy jelentkeztél! A görcsöket abszolút átérzem. Nekem hétfőn volt ilyen érzésem. Én is néztem az órát. A férjem meg is jegyezte, hogy az első gyereknél nem voltam ilyen parás. Hát, most már tudom mit kell éreznem, és nem tudom arra fogni, hogy ez normális... 3 szem 500 mg-os magnézium után maradt abba a görcs. Még jó lenne 3 hétig kihúzni a dolgokat. Mondjuk én hülye voltam, mert levezettem 450 km-t és valószínű ettől volt bajom, de tényleg ijesztő tud lenni!

Eper:
Autómatikusan az anya lakcímére megy a gyerek is. Utána lehet kérni az átjelentést, de először az anya címét kapja a gyerek is. Nálunk is ugyanúgy van, mint nálatok, és a fiam is az én címemre került, nem oda vették fel, ahol ténylegesen lakunk.

Menion:
Felkészültél rendesen a témából :)! Köszi az infókat! Azért pihenj is a felkészítők között! :D

Annus:
Hogy vagytok? Ma még nem jelentkeztél!

Pancsi:
Jobbulást mindenkinek!

Orsi:
Neked pedig kellemes otthoni pihenést!

Velünk minden rendben. Megnyugodtam, hogy a 6 kémcső vérből, a vizeletből és a hüvely kenetből nem tenyésztődött ki semmi, és minden negatív. Egyedül a rubeola volt "kétes, ismétlése 2 hét múlva javasolt". De ezzel már nem foglalkozom! A doki is azt mondta, hogy ezért már ne aggódjak. Főleg, hogy a szüleim szerint voltam rózsahimlős kicsi koromban. Ez állítólag azt jelenti, hogy a teszt pont középen állt meg, se negatív, se pozitív. Mivel azonban az a teszt lett ilyen, ami azt nézi, hogy voltam-e, ezért nem érdekel! Még így is le fognak venni egy liternyi :D vért az őssejthez is. Tényleg! Ti rakattok el őssejtet?

Puszi

titokbaba

Bei: dehogy megyek innen sehová, csak ironikusan jegyeztem meg, hogy a december5-ből, ha így haladunk január 5 lesz!
Na ilyen történetekre van szüksége a lelkemnek, mint ez a kismama ismerősöd, hogy 4 hét az eltérés más minden ok, ettől hogy nem vagyok egyedül picit megnyugszom. Nem bánom én ha 2900 grammal születik a drágám, csak makk egészséges legyen. Gyanítom, ha a hivatalos 33. héten 1700 gramm, akkor születéskor nem lesz 4500 grammos, de legalább a 3 kilót közelítsük azért meg.

Csajok mi ez a sok görcsölgetés? Nehogy már októberben szülés legyen!

Titokbaba: őssejtet mi nem vetetünk.

Kép
cedis

Sziasztok!

Cicus drukkolok a dokihoz remélem most már rendben lesz.Sajnálom a peres dolgot biztos nem tesz most jót,remélem megoldódik a dolog. :wink:

Menion köszi az infókat.Akik nem házasok miért van több utánna járás?leirod?

Kriszta sajnállak utálom a fogfájást,nekem is kéne mennem fogdokihoz de nem merek :wink:

Eper sokat nőnek most a babók de persze ez függ hogy mi szülei mekkorák vagyunk.

Tegnap biztos valami front volt én is nagyon fáradt voltam már este7-kor elbirtam volna aludni,de persze Kinga most 10-ig fent volt :evil: Az éjszaka álmomban én is vajudtam meg véreztem. :roll:

t katinka

Sziasztok!

Nagyon eltűntem, de nem teljesen :) Nem volt semmi időm a netezésre, sem erőm....ez hosszú sztori. Visszaolvasnom reménytelen, ezért bocsi.
Időközben megszületett öcséméknél a baba icuri-picuri fiúcska Péter lett a neve az utolsó pillanatban.
Rólunk annyi, hogy tegnap voltunk dokinál. Mit ne mondjak nem vagyok túl nyugodt, mert eddig az uh. 1héttel kisebbnek mérte mindig a babát, gondoltam oké az még belefér, de tegnap már 2hét eltérés volt. Mondta, hogy nem kell ezen idegesíteni magam, ez csak annyit jelent, hogy kisebb lesz valamennyivel az átlagnál...mert ha vészesen kicsi lenne akkor úgyis szólna... Hát köszönöm, szépen....
Azt is mondta, hogy nincs köze ahhoz sem, nem híztam semmit, sőt még fogytam is 5 kg amióta terhes lettem. Nem tudom mit is gondoljak.

Akkor most be is fejezem, mert a kisfiam már itt lovagol rajtam, és épp abba a korszakba érkeztünk amikor iszonyatosan hisztis, sokszor már úgy gondolom felmondok :) úgyhogy gyorsan ki kell nőnie :)

Szép napot mindenkinek!

tyche

Szerintem ha minden más rendben van , két hét eltérés még nem olyan sok. én valahogy éreztem líviánál hogy gond van, és ugye tényleg az volt, a lepényműködésemmel. Szerintem nyugi, a doki szólni fog ha gond van!!!

Nekem már csak a 38. héten lesz uh, kíváncsi vagyok kihúzom e addig :D

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

cedis szerintem ne izgulj, még van hátra hat hét , és az utolsó hónapba rengeteget szednek ám magukra!! Kamilla még simán lehet három kiló felett is :wink:

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

titokbaba én meg téged sajnállak hogy ilyenekkel kell foglalkoznod...én nem bírnám...nehezen viselem az igazságtalanságokat...és egyre kevesebb a tűrőképességem is...
tegnap a metrón ült mellettem egy szép arcú barna lány és felszállt az"árja magyar"és elkezdte köpködni cigányozni...nem bírtam a pofámat tartani pedig most picit félősebb vagyok terhesen...szóval nem mondom hogy imádom a cigányokat de ez a lány akkor volt cigány mikor én! meg aztán a kretény miért nem borsod közepén arcoskodik?miért egy 20 éves lánnyak kezd ki?...

őssejt: mi se tetetünk el :cry: utána néztem és nekünk nincs rá keret...

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

Ma is aktív a csapat úgy látom. :lol:

Cicus: naná, hogy megy a drukk, ezt nem is kell kérned. Gyere, majd a hírekkel, mert nagyon kíváncsi társaság a mienk :wink:
Igazad van a nagyobb gyerkőcökkel kapcsolatban, nekik a legrosszabb, hiszen ők érzik közömbösnek magukat a saját apjuk számára. Ha egy nőt házasságtöréséért régen meg lehetett kövezni, na én ma az ilyen pasikkal tenném ugyanezt! A lényeg, hogy ti szerető családot tudtok nekik biztosítani, és ez átsegíti őket majd ezen. Biztos vagyok benne, hogy ti mindent megtesztek!

Menion: köszi, hogy ezt így összefoglaltad, szerintem nagyon jó lett :lol:
A házassági anyakönyvi kivonatra nekünk is mondták a héten, hogy nem kell 300 napnál nem régebbi, de mindeképpen eredeti papírt kérnek! Még azt majd megkérdezem, hogy ugye azt visszaadják, csak ők másolják le.

Bei: már kezdtem aggódni, hogy hova tűntél! Reméelm hamarosan mi is meg tudjuk nézni a kórházat, izgi lehetett!

Kriszta: akkor tartsd még benn a babót 2 hétig!!!

Cedis: nekem is van ilyen sztorim. Nyáron szült anyukám kolléganője, igaz ikreket. Már a 33.héttől kórházban volt, alig bírta szegény, ráadásul miden héten volt neki nagy UH, ahol mindig csóválta a doki a fejét, hogy jó-jó, minden okés, csak kicsik. Még a 37. héten is azt mondta, hogy Anyuka szurkoljon, hogy elérjék a 2,3 kg. Ehhez képest 1 hét múlva, az egyik 3100 grammal, a másik 2970 grammal született. Ennyit az UH-s súlybecslésről! Hidd el Kamilla jól van, szép és egészséges kiscsaj lesz! Meséltem anyukámnak, hogy aggódsz. Azt üzeni, hogy NO PARA, majd idekinn megnő, főleg a nagyiknál a jó vidéki koszton :wink: :wink:

Most, hogy mesélek neki ezt-azt, egyre gyakrabban jegyzi meg, hogy de jó, hogy az ő idejükben, vagyis a mi születésünkkor még nem volt ennyi minden, akkor amilyen fajta biztos már félidőre halálra aggódta volna magát :!:

Titokbaba: az eheti szülésfelkészítőn volt egy Sejtbankos csaj, aki elmagyarázta az őssejt levételt. Mi egyelőre arra hajlunk, hogy nem. A Sejtbanknál szerintem piszok drága. Ti kivel csináltatjátok? Még nem döntüttünk, megkérdezek pár orvos ismerőst.

cicóka

tkatinka fél füllel hallgattam csak bocsi...
lényeg hogy apa elismerőt kell írjon de az nem elég hogy leírja egy papírra hogy "vállalom" együtt kell bemenni a hivatalban és ott kell nyilatkozni közjegyző elött és ezért is fizetni 2200ft-ot...ebbe még a szülés idejét de még a fogantatás feltételezett időpontját is be kell írni...ezt a papírt kell asszem vinni majd a kórházba aztán még a szülés és e között eltelt időről is nyilatkozni kell valahogy hogy az alatt nem válltozott-e meg a dolog pfff szóval nem egyszerű...
de még az a jobb ha hivatalosan bejegyzett élettársak vagytok nem csak együtt éltek simán...de nem akarlak félre vezetni én csak ennyit bírtam követni de elfáradtam ...

Kép
menion
Budapest

Cedis:
Az én fiam 38+6-ra született 2850 grammal. Egyáltalán nem bántam, hogy nem óriás bébi. Sőt, a mostanival is megbeszéltem, hogy nem mehet 3 kg fölé :D:D, mert épp elég volt kinyomni a 2,85kg-sat is :)!
Tényleg ne idegesítsd magad!

Tyche:
Te se idegesítsd magad! Hidjétek el lányok, hogy idekint is meg tud nőni az a gyerek. Most 2,5 éves az enyém és 16 kg! Ennyivel iskolába szoktak menni! :D

Menion:
Én 9 éves korom óta ezt szerettem volna csinálni. Tanúságos, és nagyon nagy emberismeretet igényel. No és szeretni kell az embereket ehhez, hiszen sok-sok türelem kell hozzájuk. Én egyébként borsodi vagyok :), és a cigány kérdésbe nem is mennék bele, mert tapasztalatom az van bőven mind magánéletben, mind a szakmámban, viszont az teljesen igaz, hogy értelmetlenül, ártalmatlan emberekbe nem kell belekötni. És a súlycsoport megválasztása is fontos!

Cicóka:
A nagyfiam őssejtlevétele nem volt választás kérdése. Az anyósom nagyon súlyos gyógyíthatatlan beteg. Egy autoimmun betegsége van. Ez volt a nagy reménye, hogy előbb-utóbb megtalálják az ellenszert, és a legnagyobb esély az őssejtkutatásban van ugye. Így a fiam őssejtje ezért lett levéve, hátha neki segítségként jó lesz. Aztán kiderült az évek során, hogy mégsem, viszont a Humancell - itt tároltatjuk - adott egy olyan lehetőséget, hogyha levetettjük a másik gyereknek is, akkor kapunk 15 % kedvezményt, és a szülésnél is adnak még 10%-ot. Ez pedig kiszámolva nem is annyira rossz. Lehet, hogy semmi értelme - úgy tudom, hogy ma csak a leukémiát tudják gyógyítani vele - de ha az egyiknek megvan, akkor nem lenne szívem kihagyni a másikat. Főleg így, hogy kedvezményeket is adnak.

Katinka:
Na nem megszülni élőben is! Egyébként én végig álmodtam a terhesség során, hogy vérzek.

titokbaba

cicóka igen csak az eredeti jó de persze azt visszaadják! azok az iratok lehetnek fénymásoltak amik az anyáé és kellenek az ügyintézéshez(személyi lakcím stb kártya)de azt is aláírva anya álltal....

annyit mondott a csaj hogy azért nem olyan bonyolúlt a valóságban mint ahogy ez most látszik....
akkor járunk jobban ha nem rohanunk mindent intézni azonnal mert mindennek van átfutási ideje...csak a családi pótlék nem ér rá!

Kép
menion
Budapest

Jaj lányok olyan aranyosak vagytok komolyan. Teljesen elérzékenyültem, hogy ennyit biztattok. Köszi mindenkinek!

Cicóka: anyukádnak is külön köszi! Egyébként fején találta a szöget, mert mindkét mama vidéki és ha megyünk hozzájuk mindkettő elmondja az egyébként szerintem nem sovány fiamra, hogy: "Jaj édesapám, de sovány vagy! Gyere adok ....."
Nyáron anyukám konkrétan szemmel láthatóan kissé hájasra hízlalta két hét alatt.

Tyche: mi vagyunk akkor egymás mentsvárai. Nekem is először egy hét, majd másfél, most meg két hét volt, és a doki nekem is ugyan ezt mondta, hogy nem lesz nagy baba, de nem is baj, és majd idekinn megnő. Meg, hogy nézzek szét az utcán ott sem egyforma minden ember. egyedi és megismételhetetlen lesz, és ne hasonlítgassam se az előző terhességemhez, se a szomszédéhoz, mert nincs értelme. Eszemmel ezeket fel is fogom, de aggódok érte.

Egyébként pont azon gondolkodtam a dokitól eljövet, hogy Afrikában mondjuk a busmanoknál nincs uh, nem tudják a nők hogy növekszik a baba, nincs epidurál, oxitocin, császármetszés, semmi, és még is születnek sorban a babák.

Őssejt témával kapcsolatban nemrég volt egy beszélgetés a tévében, ahol egy orvos azt mondtam, hogy egyenlőre annyira gyerekcipőben jár ez a tudományág, hogy per pillanat nem sokra mennek vele, ennek ellenére kb. 30-50 év múlva már sima testi sejtekből is ki fogják tudni alakítani az őssejteket. Konkrétan nem mondta ki, hogy nincs értelme, de ez volt a lényeg. majd benyögték, hogy 300-500 ezer forint között van a levétel ára.
tudtam, hogy drága, de hogy ennyire azt nem. Ezektől függetlenül mivel Balázsnál sem vetettünk Kamillánál sem fogunk, mert vagy mindkettő vagy egyik sem, így marad ez az utóbbi, de egyébként sem tudnék ennyi pénzt adni érte.

Kép
cedis

titokbaba milyen autoimmun ha szabad ilyet kérdezni?
egy csomó autoimmun középkorban derül ki addigra meg már nem is őrzik a mintát...

Kép
menion
Budapest

Cedis:
Fején találtad a szöget. Afrikai törzseknél és az indiánoknál is, a kismamát fogyókúráztatták pontosan azért, nehogy nagy legyen a gyerek, és ne tudja megszülni, hiszen ott nincs rohamkocsi vagy császár stb. Ott a 3 kg-os gyerek számít nagynak! Arról nem is beszélve, hogy biztosan nem nézegetik annyit a babákat és nem is csapolják meg minden miatt a kismamit. :D

Őssejt téma:
Valóban nagyon drága - még kedvezménnyel is 250e ft - de a picinek semmit nem kellett vásárolnunk, és tényleg nem tudnék a lelkemmel elszámolni, hogy a nagynak van, a kicsinek pedig nincs eltéve.

titokbaba

Inkább kitöröltem, amit íratm Menion, és elküldtem privibe!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára titokbaba 2010.10.22 12:11-kor.

titokbaba

titokbaba ez borzalmas! neki mikor jött ki?úgy tudom ez is elég későn derül ki 40-50 évesen...ez a baj ezekkel a betegségekkel hogy mire kiderül addigra már nincs sejtbank...
nekem MCTD-m van az is egy autóimmun betegség de olyan állatalános tünetei vannak hogy még csak most kezdik elkülöníteni az egyes betegség tipusokat mint ez is...és még egy csomó van amiről nem tudják melyik melyik :(
nekem hónapokig mentek a tesztek mire beazonosították

Kép
menion
Budapest

mkriszta: Ez a fogtörténet borzalmas! Pont ez hiányzott :twisted:

Cicus: Gondolok rád délután! Remélem szimpatikus lesz az orvos!

menion, titokbaba: Köszi az infót a lakcímről, akkor gyorsan átjelentkezem, hogy ne utána kelljen futkosni!

Cedis, tyche: Nem minden baba születik 3 kiló felett, és simán elmérhették! Igazuk van a lányoknak, majd idekint behozzák :D

bei: Szuper lehet a kórház! Biztos sokat számít, hogy előre tudja az ember, hogy milyen körülmények közé kerül szüléskor és utána.

Annus: Hol vagy? Izának kinőtt az összes foga éjszaka?

Kép
eper74

Menion:
Igen, tényleg szörnyű! Főleg, hogy nem tudod miért történt, nem tudod hogyan lehet gyógyítani stb. Más betegségeknél legalább lehet okokat találni, ami ha nem is megoldás, de legalább felfogható. Az autoimmun betegségeknél pedig nem lehet feldolgozni a miérteket!

titokbaba

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: