A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010. decemberi babavárók

Ez is nagyon hasznos, ha valaki nem tudná mi kell a babának és a mamának az elején, ha hazajött a kórházból. :) A kelengyét csak azért nem írom le, mert azt mindenki megkapja a védőnőtől, ugyan is minden kórházba , mást kell vinni. Nálunk pl ruhát nem kell, de pelust meg ami a pelenkázáshoz kell, azt kell vinni.

http://www.anyaleszek.hu/mi-kell-a-baba ... zdve--cikk

Kép
bei

Bei: ügyi vagy, hogy ezekre rátaláltál, nagyon hasznosak!

Kép
cedis

Hát nem is tudom, most ahogyan olvastam Spock írását, kicsit begyulladtam, hogy igen ez vár rám. Ti féltek már? Én egyre inkább.

Kép
cedis

sziasztok lányok!

cicus köszönöm a privit...nem ismerem még ki magam mert a gmailt nem ismerem nekem freemailom van de majd belejövök....

katinkababa szülésznőt nekem is így mondtak neten keresztül...én arra adok ilyen témában hogy szakmailag kit mondanak jónak...ezért neked azt mondanám hogy az orvost kérdezd meg...én neten keresztül érdeklődtem és onnan találtam a klinikán dolgozó lányt akitől az orvosomról és a szülésznőről is kaptam sok infót...aztán még találtam a munkahelyemről is valakit aki velük dolgozott és nagyon sok mindent megtudtam róluk...nekem fontos hogy tudjam kik lesznek körülöttem amikor segítségre szorulok...ha az orvost kérdezed ő azt fogja ajánlani akivel szívesen és jól tud együtt dolgozni...ez neked a legjobb szerintem...de viszont nem biztos hogy az neked is szimpatikus és te is jól megérted vala magad...épp ezért kérdezd meg és aztán beszélj vele hogy kiderüljön neked mi a benyomásod róla...ezt a szülésfelkészítőn jobban kivitelezheted mert ott tudsz talizni az ott dolgozókkal....

Kép
menion
Budapest

Na itt!

Bei!
Oké,írj majd ha van vmi,de azért pár hónapot még maradjatok egyben :lol: :lol: Én is elmentegetek majd pár számot h tudjam hozni az infót!Bár indulás előtt valószínű még beköszönök :lol: :lol:
Sajnálom h nem tudsz jönni a talira,de hátha majd babával egyszer összefutunk! :wink:

Jó cikkeket találtál,bár nem olvastam még mindet,csak rápillantottam!

Én nem félek a szüléstől,vagyis nem tartok tőle.Izánál se paráztam.Lesz ami lesz alapon!Sőt!Most még jobb is mióta mondta a dokim h mindennek időbe kell történnie,mert nem kaphatok semmi rásegítést,így tuti h a 14 róás vajúdást megúszom!És ha nem jönnek a fájások rendesen,akkor császár.Ha jól emlékszem dél körül v 2 körül kaptam oxit ....szóval 6-8 órát adok a gyerkőcnek h kinn legyen :wink: :lol:

Na ma délelőtt öszeraktuk Iza ágyát 3asban,vagyis 4esben.Iza hozta a tipliket,megtanulta a tipli szót gyorsan:)))Még csavarozott is.Most alszik,de még a kiságyban.Mert egyenlőre +1 ágy van amit még el kell vinni,így az emeletes ágy alá pakoltunk be.Szóval majd meglátjuk h mikor kezd az új ágyban,de nagyon tetszik neki!!!Mondtuk h ott fog aludni stbstb,már "kipróbáltuk" a matracot.Imádta a nagy helyet!!!

Na megyek,tökfőzeléket rendelt az uram...

annus11

annus a gyöngyökkel jól megjártam...elkezdtem beáztatni a párnát mert olyan erős mosószer szaga volt annak amit vettem hogy hányingert csinált...azt mondták ez a dózia ilyen erős szagú...hát én megbántam már hogy ezt vettem...mint a kutya aki 6ot köjkezett :cry: ...beáztatni túl nagy volt a párna és azért kinyitottma és kiszedtem kb a felét...áááááááááááá
minden tele lett vele és mivel vizes volt így ragadt mindenre a kezemre a tálra mindenre...ekkora hülyét mint ésn nem sokat látni...
ezt múlt 7végén csináltam majd tegnap kezdtem visszarakosgatni a polisztirolokat a párnába de mivel egy hét se volt elég hogy kiszáradjanak így órákba telt az egész és úgy éreztem magam mint egy debil aki ragasztós kézzel nyúlkál a madártollakhoz....
SENKI NE KEZDJE VIZESEN RÁMOLNI A POLISZTIROL IZÉKET HA JÓT AKAR MAGÁNAK!!! :P :P :P

BEI ez a spock jól beijesztett !!! mondtam a Lacinak hogy én inkább nem szülök...kinevetett :cry:

Kép
menion
Budapest

Menion: szárazan sem egyszerű :oops: én is szétszedtem az enyémet, hogy kimossam a huzatait. Gondoltam a lavór elég lesz, hogy abba beletöltsem, hát nem lett elég, jól szétgurultak, de szerencsére az ágyon. Nagy nehezen összeszedtem, majd a teli lavórt és két nagy edényt kibigyesztettem az étkező asztalra. Huzatokat kimostam, megszáradtak, ezután jött a visszatöltés. Mivel minden edény tele volt a legkisebb légáramlástól gurultak a gyöngyök :x A visszatöltést a mérőkancsómmal végeztem, és mire rájöttem a technikára, már tele volt az asztal, amin csipketerítő és a padló is. Az asztalról még csak összeszedtem, de a padlóról úgy gondoltam majd a morzsaporszívóval. Szóval ott kergettem őket négy kézláb, az őrület szélén :shock: Aludtam is utána 1,5 órát :lol:

Bei: elolvastam, hát... be vagyok sz---va

cicóka

cicóka jaj de jót röhögtem...bocsáss meg de annyira vizuális vagyok...láttam ahogy félőrülten kajtatod a padlón a cuccot :lol: :lol: :lol:

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!
Én még szopi-párna vásárlás előtt vagyok, de ezek szerint nem kis nehézségeknek nézek elébe.... :) :) :)

A Spock-féle cikket még elteszem picit későbbre...

A talit én is sajnálom, de épp elég nekem havonta 3-4-szer Miskolcra utazgatni... :(
Nst-t hanyadik héttől csinálnak?

Annus!
Örülök, hogy bejött Izusnak az új fekhely. :) Remélem, mielőbb megszokja majd. :)
Tökfőzit én is kérhetek fénypostán? :)
Nálam sóska van.... Apa "felügyelete mellett" - ő fogalmazott így :) - vashiányra. :)

Kata
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
katinkababa
Eger

Hello mindenki! :)

A tegnapi nap a "döglészeté" volt(elnézést...),amíg a gyerekek suliba,oviba voltak,ki nem keltem az ágyból,annyira lusta voltam! Semmit nem is csináltam tegnap! :oops: De ma bepótoltam és pörögtem reggeltől,persze lightosan: mosogattam,konyhát rendbe raktam,előszobát is,nappalit is,ruhákat hajtogattam,mostam,teregettem,főztem... még a vasalás hátravan.
Jól is esik,hogy végre rend van! :lol: Meg hát persze a 3 gyermek kívánságait teljesítem! :lol: Azért persze segítenek,pl. a teregetésben,meg ők vásároltak be + kipórszívózták a szobájukat. Na,nem untatlak tovább titeket,bocsi! :oops:
Enni nincs nagyon kedvem... Apa tegnap szóvá tette,hogy túl sokat eszem mostanában (az utóbbi 1-2 hétben). Igaza van,tényleg így is van,de nem esett vmi jól! :shock: Sok az a 60kg,kérem szépen??? Így 30 hetes terhesen? Nem hiszem! :evil:

Viszont Tőletek nagyon jólestek a pocidícséretek,köszönöm mindenkinek!!! :D

Katinkababa és Katinka: örülök hogy minden rendben volt a dokinál!!!!!!!!!!!!!!!!! 8) Nekem sem lesz fogadott szülésznőm,eddig sem volt,de szerencsémre mindig tök aranyosakat fogtam ki!!! :P Reméljük most is így lesz!

Cedis: szupi az új vonalzód!!! :)

Bei: én még nem néztem meg a linkeket,majd nemsokára,még tartozok Neked egy szüléstörténettel! :)

Cicóka,Menion: jól megjártátok,de a vizualitás nálam is jelen van,úgyhogy jót mosolyogtam Én is,bocsi! :oops:

Szüléstörténet alább!!!

Cicus

Kép
cicus78

Itt is vagyok,csak még melegszendvicset óhajtottak a gyerkőcök...

Tehát a 3. szülés:

Regivel 2006. június 2.-ára voltam kiírva. Épp a nagyobbakkal voltunk egy játszóházban,mikor elkezdett elég erősen fájdogálni a pocak (annyira azért nem volt vészes!) és tudtam,hogy ez már a szülés lesz! Amivel nem is lett volna baj,csak éppenséggel még csak május 2.-a volt!!! Ekkor voltam 1 nap híján 36 hetes. Száguldottunk haza,közben Anyumnál leraktuk a két gyereket. Először itthon felkaptam a már elkészített kórházi cuccot,aztán irány a legközelebbi kórház. Ott megvizsgáltak,mondták hogy szülünk,mert már lassan 2 ujjnyira kitágultam. De nekem a fogadott orvosom a 11.ker.-ben volt a Szent Imre Kórházban és lehet hülyének néztek,de én ragaszkodtam hozzá hogy nála szüljek. Úgyhogy aláírattak velem egy papírt,h. saját felelősségemre távozok és irány a 16. ker.-ből a 11.ker.-be! 1/2 óra alatt oda is értünk,párom száguldott rendesen,tök be volt tojva! :lol: Ott is megvizsgáltak,közben dokim is beért. Mondta,h. valóban beindult a szülés,de ebben a kórházban nincs koraszülött osztály,úgyhogy ha mindenképpen őnála szeretnék szülni,akkor vissza kell tartani a szülést! Én ezt választottam,úgyhogy megkaptam rögtön a visszatartó szurit a fenekembe,majd mondta az orvosom,h. be kell feküdnöm. Így is lett és ezeket a szurikat minden nap 6 óránként kaptam,így visszatartván a szülést... Ha a 6 óra lejárt,jött a köv. szuri,így volt hogy éjjel 2-kor arra keltem,hogy a nővér szúrja a karomba! :? Merthogy aztán mindig karba adták. Május 8.-án aztán este 7körül épp szúrta be a visszatartót a nővér és miután beadta,azzal a lendülettel sikerült könyökkel beleesnie a hasamba! :shock: Sűrű elnézések közepette kérdezgette,mióta ilyen kemény a pocim? Én meg mondtam,h. általában szuri előtt ilyen szokott lenni,de az elmulasztja mindig. Mondja,h. nem baj,nézzük meg és felrakott a gépre. Na most én sem tudom pontosan,NST v. CTG gép,mindegy. Mondta,h. hívja a dokimat,mert elég sűrűn jönnek a fájások és szüléslesz,én pedig szóljak páromnak,merthogy ugy apás szülés volt. Alapban semmi fájdalmam nem volt,pláne hogy beadta a visszatartót... :shock: Hagytak tágulni,aztán este 10 körül burokrepesztés és éjjel 1-re volt meg Regina. De ami az egészben a lényeg és mert mindig mondom,h. ez milyen borzalmas szülés volt: lányok,nekem úgy kellett szülnöm,hogy előtte beadták a visszatartót,közben meg beindították a szülést! :shock: Tehát a gyerek akart jönni,a szuri meg tartotta vissza,hát nem kívánom senkinek!!! Ez nem volt normális dolog,az biztos. És fájdalomcsillapítót sem kaphattam,komolyan azt hittem hogy ott pusztulok... :( Na de ez egyedi eset és remélem nem fordul elő még egyszer! Tanultam belőle,az biztos!!! Hát ez a történet...

Cicus

Kép
cicus78

hahó!
megérkezett tegnap a boltba a babakocsink :) még jó, hogy hagytunk előleget, mert ma reggel már mondta az eladó, hogy már mások is kapásból kinézték maguknak.
íme Ő, a gyopi-mobil :lol:
Kép Kép Kép Kép Kép Kép

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Julcsi: hűha, nagyon vagesz ez a gyopi mobil. Nem csodálom, hogy már más is le akart rá csapni.

Cicus: hát nem volt egyszerű akkor tényleg ez a szülés. Nem is tudtam, hogy van ilyen visszatartó injekció! :shock: Tényleg én még abba bele sem gondoltam eddig, hogy mi van, ha a 37. hét előtt megindulna a szülés, mert akkor én sem szülhetnék valszeg a dokimnál, mint te? Vagy ott ahol szültél nem volt koraszülött osztály? A Jánosban az van, csak koraszülött intenzív nincs. Ezt hívják PIC-nek, ugye?

60 kiló vagy? Én már le sem merem írni mennyi. :oops: Tessék a férjednek örülni, hogy ilyen szép kismamija van, és egyáltalán nem sok a 60 kiló. Én üzenem neki. :D

Kép
cedis

cedis!
köszi :)

én sokat gondolkodtam már, hogy mi van, ha tényleg előbb jön bubukám... számítok rá... de vhogy PIC-en v hasonlókon nem gondolkodtam. koraszülött részleg van a kórházban... ha teljesen egészséges, és "csak" pici a pici, akkor oda kerül, nem kell az intenzív ellátás... de valahogy amíg a dokim arcán nem látok aggodalmat, addig nem aggódom én sem :)

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

:lol: :lol: :lol:
Nem gondoltam h a gyöngyöket akarjátok mosogatni :lol: :lol: Én csak a külső huzatot szoktam :wink:
Mondjuk mi magunk töltöttük,és már csak "nevető" gyöngyöknek hívjuk,mert majd bepisiltünk a röhögéstől mire sikerül belevarázsolni :lol: :lol:

Majd mutatok képet h mekkora az 5 kilós zsák,hát ha az szétgurulna,életem végéig röhögnék rajta :lol: :lol:

Amúgy tette 1-2 képet a blogomba Iza szereléséről,meg egy videó is van.Majd töltök még fel :wink:

annus11

Sziasztok!

Tegnap megjöttünk a Balatonról! Nagyon szuper volt!
8-10 órákat aludtam :D Elolvastam 6 könyvet, és pihentem!
A férjem meg fogta a halakat, úgyhogy Ő is nagyon jól érezte magát.

Örülök, hogy mindenki jól van!

Cicóka: Nagyon édes a kis Barni!

Cedis: Nekem is tetszik a Kamilla név!

Bei: Nagyon szép a babaszoba és a járgány is szuper!

Julcsi: Ti is nagyon szépek vagytok,babakocsi is klassz!

Megnézem mindjárt a képeket is, meg Annus videóit :)

Mi teljesen jól vagyunk. Tulajdonképpen néha nem is jutna eszembe, hogy terhes vagyok, de kicsi Réka egy örökmozgó, és egyfolytában rugdos.

Kép
eper74

julcsi szuper járrgány!!! nem csoda ha szemetvetettek rá...

úgy látom ez a polisztirol gyöngy tényleg hű a nevéhez "SZOPI PÁRNA"... én nem röhögtem amikor én töltögettem vissza...akkor valahogy nem találtam viccesnek...
nem akartam én a gyöngyöket kimosni csak a huzatot...de baromi nagy az a párna...mikor képen láttam kissebbnek hittem...a börzén ámultam hogy ekkora...kérdeztem is hogy nincs kissebb erre így néztek rám: :shock:

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

Eper: azt hiszem a nagy felújítás miatt ki is járt már nektek ez a pihenés.

Annus: megnéztem a képeket és a videót. Valami tünemény Iza. Hogy adja a puszit, és simiz. Tisztára elolvadtam tőle, olyan édes. :D
És hogy milyen trendi kiscsaj!! Szuper a boltos szerkó rajta, és az ágyszerelős harisnyája is nagyon vagány. Ez lábfej nélküli? Én is szeretnék majd ilyet venni Kamillának, hogy egy picit nagyobb lesz. Ja és a kalácsod!!! :wink: :wink: Basszus úgy megkívántam!
Férjed tortája is nagyon guszta volt. Nyami, éhes is lettem ezektől a látványoktól.

Takarítással készen vagyok, csak pianóban csináltam, mindig amennyi jól esett, viszont valahogyan meghúzhattam a hasam, mert a bal oldalon egy ponton fáj, ha megmozdulok pl. fekvésből, ülésből felállok. Még a vasalás van hátra, de azzal is simán végzek, amíg a fiúk hazaérnek. Azért olyan rossz egyedül lenni itthon, hiányzik a nyüzsi.

Kép
cedis

úgy fáj a fejem hogy kettőt látok...most benyomtam egy algót mert nem bírom tovább tűrni...

megy a front szerintem mert ide az ügyeletre is jönnek migrénnel
most volt egy szoptatós kismama is...

Kép
menion
Budapest

Szisztok!
Csak gyorsan benézek kicsit. MAjd elolvasok mindent és reagálok rá, de azt most el akartam mondani, hogy én nem azért linkeltem be ezt a cikket, hogy megijesszelek benneteket. Az igaz, hogy leírja őszintén körítés nélkül a dolgokat, de azért sok hasznos tanácsot , tippet ad, hogy jobb legyen és gyorsabb legyen a szülés. Ahogy ő is írta, el kell olvasni 1x 2x és akkor talán már nem féltek annyira. Én egyébként úgy vagyok most vele, hogy lesz ,ami lesz. :shock:
Úr isten, most olyan lelki furdalásom van, hoyg itt így megrémísztettelek bennetek a cikkel :cry:
NE HARAGUDJATOK!!!!!!!!

Kép
bei

Cicus!

Üzenem apának, hogy nagyon-nagyon szép és "vékony" kismama vagy - gyönyörű pocival!!!!!!
Bárcsak én is szép maradtam volna, de majd szülés után hamar lefogyok..... remélem...... :? A sújomat én sem merem leírni. :shock:
sokkal-sokkal több 60kg-nál . Nem tudom te mennyit híztál eddig, de én már 15 kg-ot. És az, hogy mostanában többet eszel,magyarázd el neki, hogy azért ,mert most nől a legtöbbet babó, szüksége van a többszöri étkezésre. Én pl mostanába nem a megszokott 3x eszem, hanem már 4x-5x is. Persze ebből 3 a fő étkezés. Múltkor párom megkérdezte, hogy : Megedted az utolsó szelet sütit???????? :shock: Erre én: Ja az nem én voltam, hanem a Réka. :D Erre már nem mert mondani semmit. :lol:

Julcsi! Nagyon szuper a gyopi -mobil!!!! :)

Eper ! Örülök, hogy jól telt a nyaralás- pihenés! :) Én Rékám is sokat mozog. Néha annyira mozog, hogy fáj. :)

Kép
bei

Ja! MAjd el felejtettem. Ott vagyok, ahol volatm a felfázással. Nem is tudom akkor ez most felfázás? Szerdán elfogyott a gyógyszerem, pénteken mentem védőnőhöz vizelet mintával és azt mondta minden okés, meggyógyultam. Erre szombaton már éreztem, hogy nincs rendben minden és ma reggel megint kicsit véres volt a reggeli első vizeletem. Aztán már nem csak az első. És biztos, hogy vizeletből jött, nem hüvelyből. Szóval holnap reggel megint megyek védőnőhöz vizelettel.:(

Kép
bei

Helyesbítek: CSak az első vizelet volt kicsit véres.
bei

Bei!
Jaj,sajnálom h visszaestél...szerintem nézesd meg és kiderül máris h mi a baj.....Ha meg felfázás,akkor próbálj tundra bugyit hordani :lol: Ha meg ücsörögsz,takard be a derekad egy plédeel!Sajna ilyenkor fogékonyabb az ember ilyenekre :?

Na most rohannom kell....

annus11

Szisztok!
Annus! Én állandóan fel öltözök rendesen. Vastag zokniba és plüss pizsomában alszok. Nem értem most megint mi a baj. Szóval naygon vigyázok , hogy melegen öltözködjek. Nem ülök hidegre,nincs kinnt a derekam stb....
Voltam vizelettel védőnőnél ma reggel. Mondta, hogy nem jó, úgy hogy el küldött a laborba. Holnap délben lesz meg az eredmény, aztán szerdán megyek dokihoz. :(

Cicus! Szülés történeted, tényleg durva. Nem szertnék úgy járni,mint te akkor. Most biztos nem ilyen lesz a szülésed. Ne aggódj! Minden rendben fog menni!!!! :)

Kép
bei

Sziasztok!

Bei: ez elég rosszul hangzik! Az antibiótól azért már helyre kellett volna jönnie nem? Szerintem kérj egy alapos kivizsgálást ezek után.

Éjszaka olyan pocsékul aludtam, legalább 2 óránként felébredtem, és nehezen aludtam vissza. Lehet már felkészül a szervezetem a gyakori kelésre?

Ti vesztek a kiságyra zenélő körforgót? Nézegettem a múltkor a Brendonban őket. Van 6000 Ft-tól a csillagos égig, de nem tudom hasznos-e. Balázsnak nem volt, mégis szépen fejlődött, de egyébként meg aranyosnak tartom. Férjem meg hülyeségnek.

Mennem kell a piacra vásárolni az ebédhez, nincs itthon szinte semmi, pedig annyira nem akarok már cipekedni, csak a legszükségesebbeket veszem meg, de gyanítom így is lesz vagy 6 kiló a pakkom.

Kép
cedis

Sziasztok!

Nagyon rossz hétvégém volt, ez a front kikészít, annyiszor keményedett a hasam és annyira rosszul alszom éjszakánként, hogy megijedtem, nehogy baj legyen, hiába szedem a magnéziumot semmi.
Remélem már nem jönnek a frontok, nagyon utálnám.

Katinka: gratu a jó eredményhez.

Bei: engem nem ijesztettél meg, nekem tuti császárom lesz, :lol: :wink:

J: tök jó a kocsitok, szép.

Cedis: én vettem forgót, állítólag nagyon szeretik a babák. Kamilla nekem is tetszik, szép név és nem gyakori! :lol:

Cicus: hááát, ez tényleg nem lehetett kellemes. Most biztosan minden hipp-hopp menni fog.

Annus: köszi, majd megkuksizom az oldalt. A talira sajna nem tudok elmenni, mert apa kocsival jár dolgozni és én nem vonatozom meg BKV-zom :cry: .

Cicóka: (bocsi) jó lehetett :lol: :lol: .

Bei: szerintem menj el egy urológushoz, ő biztosan a panaszt kezelné, lehet, hogy most csak felületi kezelést kaptál és ezért jöt vissza a gond a gyógyszer abbahagyása után.
Vendég

Cedis! Az Antibiotól helyre jöttem 3 napra. Szerdán vettem e az utolsó szemet. Pénteken nézte védőnő a vizeletet ,ami tök jó volt akkor. De szombaton megint éreztem, hogy nem lesz jó. Vasárnap véres vizelet. Ma meg bebizonyosodott, hogy a vizelet nem jó. :(

Olyan zenélő- forgó kütyü nekem van. Kaptam párom tesójáéktól. Szerintem jó, aranyos és biztos leköti majd Rékát és majd nézi, meg nyúl felé, meg kuncog rajta. :lol: Szóval nem hülyeség, hiszen fejlesztő hatása van. Érdekli és figyeli, hogy mi az. A színes formák és a zene tuti tetszik neki. :) Egyébként ne a brendonba vegyél ilyent. Bármelyik játékboltba vagy Tescóba is lehet kapni 2000 ft körül már biztos kapsz. De kérhetsz is valamelyik látogatódtól- rokontól. :) Az elején még úgy sem kell annyira. Szerintem kb 2 hónapos korától köti csak le a figyelmét.

Kép
bei

Na akkor kezdem megint!

Eper!
Örülök h jól telt a nyaralás!irigy irigy a sok alvásért,olvasásáért meg pláne!!!

Julcsi!
Szupi a kocsi,nagyon bejön a színe!!!

Cedis!
Köszi az Iza dicsiket :lol: Hát nem tudom h trendi e,de amúgy használt ruhákban volt :lol: :lol: Turiztam őket! :wink:
Az a harisnya lábfej nélküli,80as méret.Én szeretem!

Körforgónk nekünk is van,de mi is úgy örököltük tesóméktól.
Amit Iza még nagyon szeretett,és azt a hordozóra is szereltem neki ha kocsival mentünk,amit csak fel kell húzni és lejátszik egy kis zenét.

annus11

Helló Lányok!

Ma már én is újra meózom, de szigorúan csak délig, utána spuri haza!

Eper: örülök, hogy jól kipihetétek magatokat, valaki már írta is, hogy lakásfelújítás után ez volt a mimimum :lol: Köszi Barni nevében is dicséretet, szerintem is cuki, és imádom :D

Bei: nyugi nem ijesztettél meg, eddig is kezdetm már betojva lenni. Jó, hogy így pőrén kedőzetlenül ír ez Spock mindent, igaz csak egyszer olvastam de már egy csomó minden folymatosan eszembe jut a tanácsaiból. A pisi ügyet sajnálom, szerintem irány a doki!

J: szuper a járgány, megmutattam az uramnak is, nálunk még mindig megy a vita :(

Cicus: hát nem semmi, amit írtál, ezek után megérdemled, hogy most minden gyorsan, simán menjen! Megrendeltem neked :lol: és magamnak is :oops:

Annus: Iza nagyon cuki, még meg is könnyeztem, jaj már úgy várom, hogy nálunk is történjenek ilyenek :wink:

Cedis:hé, jó az új vonalzód! Forgót szeretnék, de én fából készültet néztem ki, olyan jó színesek. Ilyen zenélő micsodát anyukám mondta, hogy vesz, azt mondta nem forgó hanem egy aranyos kis bohóc. Etgyébként nekem van szintén fából egy zenéló körhitám, olyan totál klasszik, mint a Vidámparkban. Ezer éves, de meseszép még mindig, egyszer túrtam Párizsban egy régiségboltban, és nagyon szépen szól.
Alvás ügyben én sem voltam ma éjjel valami nagyon jól, de érdkes, mert hétvégén anyunál szétaludtam magam :?:

Szóval voltunk otthon kisteherautóval, mert vittük a kanapét, totál könnyen ment minden, igaz én csak néztem. Most már üres a kisszobánk, vagyis az íróasztalt majd ma próbálja az uram átcibálni a nappaliba a könyvesszekrény helyére, azt meg egy másik helyre. Elhoztuk a kiságyat is. Tegnap este apa papírból megcsinálta a bútorok alaprajzát és elhelyeztük őket a szobában, van több variáció is. Egyelőre megvárjuk, hoyg elkszüljön a szekrény, a pelenkázó és a kiságy, aztán ha elhelyeztük őket próbálunk még heylet találni a szopi fotelnak is - szóval haladunk és ez olyan jó :wink:

cicóka

Ma hiper gyors voltam, kész is van az ebéd. Krumpli leves, sajttal egybesütött csirkemell rizibizivel, céklasalátával.

Cicóka: Szerintem is nagyon édes a vonalzó! :wink: Én is már olyan szívesen ragasztgatnám a falat a dekormatricákkal, meg minden, de egyenlőre még csak vasárnap fog feljönni a kiságy meg a pelenkázó anyuéktól, aztán az októberi fizuból vesszük meg a kókuszmatracot, és a komódnak meg a tv-nek sincs meg a végleges helye (nem tudjuk hová fog beférni). Az biztos, hogy a kiságy a komód helyére megy, mert máshová nem fér be a szobánkba a kiságy, viszont a pelenkázást, fürdetést nem tudom hol fogom megoldani. Olyan hülye kicsi a szobánk! :evil: Legalább 3 m2 kellene még, hogy normálisan elférjen minden.

Bei: megnézem akkor majd a forgókat máshol is, eddig csak a Brendonban jártam, de kókuszmatrac ügyében úgy is mennem kell még bababoltokba. Ilyen felhúzhatós zenélő állatunk, nekünk is van. Egy csacsi, meg van a hordozóra rakható játék is, amiből az egyik csipog, a másik zörög, a harmadik zenél. Ezt Balázs is nagyon imádta.
Majd apát meg rábeszélem valahogy, ha tényleg lehet kapni pár ezer forintért, akkor szerintem nem mond nemet. :wink:

Annus: nem az a lényeg, hogy turis, hanem, hogy tök szép, és amúgy meg nem mondanád róla, hogy honnan van szerintem. Ezt a lábfej nélküli csodát hol szerzed be?

sannah: szerintem a frontok miatt keményedik a pocid, én is megérzem mindig, de azért vigyázz magatokra, és pihenj, amennyit tudsz.

Kép
cedis

Sziasztok!

Most csak gyors bekukk Kinga a tegnap belázasodot meg az este be kellett vinni a kórházba rengeteget hányt egész éjszaka infuzió meg jöttek nézni az orvosok azt mondják valami romlott kaja,pedig mindig megnézem a dolgokat.Most épp hazajöttem semmi cuccot se vittem most pakolom össze a dolgainkat egy darabig biztos kórházba leszünk.Még apa sincs itthon teljesen kivagyok most a barátnőm van vele bent,de sietek is vissza.Szerintem nem fogok tudni elmenni igy a talira nagyon sajnálom.Majd jelentkezem.vigyázzatok magatokra.

t katinka

Katinka: te jó ég! :shock: :shock: Romlottat evett? De hát akkor nektek is kellene, hogy bajotok legyen, nem? Vagy nem csak egyformát ettetek? Minden esetre jobb, ha most a kórházban van, ilyenkor nagyon fontos a kiszáradás ellen az infúzió. Jobbulást nektek, és jelentkezz amikor tudsz, hogy hogyan vagytok.

Kép
cedis

Sziasztok!

Katinka: Kitartás! Drukkolok, hogy Kinga hamar rendbe jöjjön!

Bei: Lehet, hogy valami visszamaradhatott az előző fertőzésből? Vagy nem volt jó rá az antibiotikum?

Annus: Szuperek a videók, meg a blogodat is olvastam. Izát meg lehet zabálni, annyira cuki!

Cicus78: Nagyon tündéri a hasad van! Tényleg olyan mintha lenyeltél volna egy dinnyét :D

Cicóka: Babakocsi ügyben még nálunk sem született döntés, bár nem is foglalkoztam mostanában a dologgal.
Kiváncsi vagyok ti milyet választotok végül.

Kép
eper74

hali!

bei!
a felfázás csak a köznyelvben felfázás... sima hugyúti fertőzés (bmi is okozza), csak hát hideg környezetben könnyebben megbetegszik az ember, ugyanúgy, mint a náthával.

zsanimanóval mi van?
utoljára akkor jelentkezett, amikor volt az a rossz cukor-terhelés eredménye... azóta semmi :(

ja, a kiságy felett pörgő forgó cuccról pont ma olvastam, hogy nem feltétlen jó... mert leköti ugyan a babát, de az elején még nem tud ráfókuszálni, és az, hogy próbálkozik vele, nagyon kimeríti, amitől esetleg nyűgös-hisztis lehet... szóval én azt szűrtem ebből le, hogy csak néhány hónapos kor után van értelme.

katinka
!
nagylánynak jobbulást!

ma bejelentkeztem 4d-re :D szerda délután megyünk. alig várom már :!: :!: :!:

na meg be akartam jelentkezni a dokimhoz is (mondtam is neki, amikor összefutottunk, hogy csütörtökön megyek), de a betegelőjegyzésen közölték, hogy csak október végére van hozzá időpont (b@sszus! kitörölhetem a hátsóm azzal, hogy kórházi dolgozó vagyok :evil: )
mindegy. elmegyek hozzá... legfeljebb morcos lesz :?

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Sziasztok!

Most találtam ezt a fórumot és nagyon örülök neki, mert én dec. 25-re vagyok kiírva. Tehát a 27. hetemben járok és szinte 100%, hogy Zsófi babánk lesz.
Elég nagy a pocim a terhesség idejéhez képest, nehéz a mozgás már most...mi lesz később?! Ti hogy vagytok ezzel?
béenn
Szolnok

Katinka: te jó ég ez nagyon rosszul hangzik! Veletek vagyunk, gyors gyógyulást Kingának!!!!

Cicus: elfelejtettem az előbb, hogy a pocid csodaszép és 60kg egyálatlán nem sok. Ráadásul ahogyan elnéztem a korábbi képeidet, sosem volt gond leadni a pluszt :wink: apa gondoljon erre és nyugi neki
Én ma reggel mértem magam, 75kg vagyok, szóval eddig egy tizes van rajtam. Kövezzetek még érte, de nem érzem magam ennyinek, szóval nem igazán látom hol van az a 10 kg. Na jó a combom vastagodott, de azon kívül a hasam és mellem nagyobb, ami ugye természetes. Mindenki azt kérdezi, hogy ugye alig híztál? Max 5 kg-t saccolnak. Ha megmondom, hogy 10 kgnál tartok nem hiszik el, ez jól esik, de a legjobb, hogy apa szerint gyönyörű és kívánatos :oops: vagyok.

Cedis: gyors voltál a piaccal és a főzéssel!

Béenn: üdv nálunk! Egy az írás szempontjából termékny csapatba csöppentél, van mit olvasgatnod!

J: épp tegnap meséltam az uramnak, hogy Zsani nem jelentkezik, és kezdek miatta aggódni. Remélem jön mihamarabb. Megnézem az iwiwen, hogy oda belép-e, ha igen izenek neki.
Ja egy kérdés a babakocsival kapcsolatban: a sportrész huzata levehető és mosható mosógépben?

cicóka

Sziasztok lányok.

Fog valamelyikőtök a SOTE II.-be szülni?

Kép

Minden lehetőség a szíve alatt hordja a reményt.
beus84

Sziasztok!

Julcsi: Szupi a járgány!!! :D Én meg már azt hittem a vonalzódon levő babapofi alapján,hogy már voltatok is 4D-n... :lol: Természetesen kérünk majd képeket és infót,mekkora már a nagyfiú! :lol:

Eper: örülök hogy újra itt vagy és annak,hogy jól telt a pihenésetek! Sőt,hogy ennyire jól telt! :D Irigy is vagyok az alvás miatt főleg! Nekem két jó éjszaka után ez volt most az 5. éjszakám,amikor csak 3-4 órát aludtam... :roll: Este 11-kor elalszom és Zsófi menetrendszerűen éjjel 1/4 3-kor kelt! :roll: Aztán örülök,ha hajnali 5-6 körül visszaalszom 7-ig... :P Ekkor kell kelnem ugyanis készíteni gyerkőcöket: suli,ovi. Köszi a pocidícséretet, "görögdinnyém "nevében is! :lol:

Menion: "SZOPI PÁRNA"- könnyesre nevettem most ezen magam! :lol: :lol: :lol:

Cedis,Bei,Cicóka: köszönöm a dícséreteket,nagyon kedvesek vagytok!!! :oops: :) Apának is mutattam,azóta csönd van! :lol:

Bei: jó volt a sütis sztori! :D :D :D Tehát: "fogd rá a nyuszira" alapon? :lol: A vizelet dolgot én is nagyon sajnálom,remélem már jobban vagy!!! Remélem minden rendben lesz az eredménnyel!!!

Sannah: sajnálom,hogy Te is rosszul alszol! :( Én aztán megértelek! De majdcsak lesz ez jobb is!!! :wink:

Cedis: 1-2 hónapos kortól már érdekli gyerkőcöket a forgó-zenélő játék. Mi Anyutól kapjuk majd,én kértem igazság szerint,mert sztem is jó dolog. Már csak a kellemes "babazene" miatt is. Annyira édesen rá tudnak csodálkozni! :lol:

Cicóka: köszi! :lol: Mármint a megrendelt gyors szülést! :wink: Viszont kívánom,sőt itt mindenkinek!!!

Katinka: jesszus,szörnyű amit írsz! :shock: Kinga babának nagyon sok gyógypuszit küldök,vigyázzatok magatokra és jelentkezz,ahogy csak tudsz,mi van veletek!!! Jajj,miért mindig a jó emberekkel és pláne a gyerekekkel történnek ezek a rossz dolgok? :evil:

Béenn: üdv. közöttünk!!! Jó helyen jársz,az biztos! :D Én vagyok a másik "Zsófis" kismami! :lol: Szép nevet választottatok! :wink:
Első baba lesz?

Pussz mindenkinek,Apa meghozta a "kölköket"! :lol:

Cicus

Kép
cicus78

Cedis!
A harisnya ebayről van,de lehet h teszen is árul vki!

Katinka!
Kingának gyors gyógyulást!Remélem h hamar otthon lesztek!!!!

Nekünk fenn lesz a körforgó,de el lehet fordítani,vagyis nekünk el is volt,csak akkor fordítottam oda ha ment.Amúgy 1-2 hetes korától lehet,na meg baba függő kinek jön be,na meg h milyen.Ma már egy korforgó többet tud mint egy mikró :lol: :lol:

Julcsi!
De jó!!!Várom a 4D képet a babóról!Mi is megyünk szerintem köv héten,még nem beszéltük le melyik nap!

Beus!
Igen,pl én

Béenn!
Üdv itt!Gratula a babához!Hát nekem is nagy a hasam,és ma megállapítottam h egy nyugdíjas csiga hozzám képest gyorsvonat :wink: De nekem már 2.baba :wink: :lol:

annus11

Sziasztok.

Annus nem tudod véletlenül, hogy a babáknak mit kell vinni a kórházba?
Csak azért mert én 32 hetesen befekszek az ikrekkel, és addig elakarok mindent készíteni.

Van köztetek még valaki aki ikres lenne?

Kép

Minden lehetőség a szíve alatt hordja a reményt.
beus84

Köszi mindenkinek a fogadtatást. Igen, első baba és már nagyon várjuk, hogy teljen az idő és karácsony legyen.

Cicóka!
Igen, látom, hogy nagyon termékeny a banda :D
És egyébként(bár 1 héttel mögötted vagyok) én is 75kg vagyok és az nálam is 10kg pluszt jelent és szerintem akárki akármit mond, az tök normális.

Cicus!
Köszi, ezek szerint Nektek is Zsófitok lesz?

Annus!
Neked is gratulálok mind a két csemetéhez! Az első picurkával is nagy volt a pocakod?
Az én hasam elég sokat keményedik is, úgyhogy sok magnézium és leginkább pihizek már.

Jó pihit mindenkinek!

Kép

Kép
béenn
Szolnok

cicóka!
nem szedtem teljesen szét még a babakocsit atomjaira... de úgy néztem, hogy mindenhonnan levehető a huzat vagy tépőzárral, vagy cipzárral van rögzítve (a mózes is totál lecsupaszíthatónak tűnik)...
de az az igazság, hogy nem nagyon akartam szétszedni, mert jelenleg nem vagyok még benne biztos, hogy ugyanígy sikerülne mindent visszarögzíteni :oops:

béenn!
üdv a klubban ;)

irigykedem azokra, akiknek 7-tel kezdődik a súlyuk :? rajtam is van most kb 9 kiló... és már tudom, ha csütörtökön megint kapok érte, tuti sírva fakadok... mert én ezt nem értem. 1 hónap alatt felszedtem 3 kilót... most 4 hét alatt semmit, pedig ugyanazt ettem, mint korábban... és ez már nem először van így...

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Sziasztok!

Üdv Béen!
Mi elég közel vagyunk egymáshoz. :) Legalábbis ami a kiírást illeti. Mi ugyanis december 27-re várjuk kisBogarat. :)

Beus!
Ikrek? :) Az izgi lesz. :)

Forgós kérdés: én szeretnék, azt olvastam, hogy kb. a 2. hónaptól nagyon szeretik. :) De csak sima, egyszerű felhúzhatósat (semmi lézerfényes-világítós csoda...). :)

Cicus!
Szép, hangulatos darab lehet lehet a körhinta. :)

Na megyek zuhanyozni, mert átrámoltam a fél gardróbot délután. :) És kisBogár már pihiért reklamál. :)

Kata
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
katinkababa
Eger

Sziasztok!

Eper: de jó lehetett a pihenés, irigy-irigy :oops: , babakocsi ügyben még nálunk sincs döntés, nem is igazán foglalkoztat most engem sem, a hordozó meg van, amiben hazahozzuk aztán majd kitaláljuk, abban reménykedem, hogy a babamaamexpo-n találok valami frankó kocsit.

Cicóka: meddig dolgozol még?

Cicus: köszi, jövő héten kell mennem a dokihoz, rákérdezek, hogy ez természetes-e, néha meg kell állnom menés közben annyira gáz, szerintem ez nem jó.

Katinka: atya ég, jobbulást Kingának, remélem hamar meggyógyul.

Cedis: krumpli levest én is szeretem, kérhetek? :lol: tegnap és ma sem pihentem sokat, de holnaptól napközben is ledőlök pihenni.

Béeen: Üdv itt! Én is sokat keményedek, hiába eszem a magnéziumot.....

Beus: én is ott fogok, de Annus a tapasztalt!!!!!

J: ne aggódj a súlyod miatt, és legfőképp emiatt ne sírjál!!!!!! Nem éri meg, gondolj a babódra, most ő a legfontosabb!!!!!!!
Vendég

sziasztok
sajnálom a kórházba került babót...mielöbbi gyógyulást kívánok!!!

én is vettem forgót kemény 1000ft-ért a börzén...4-5 csőrike van rajta...a "bimbammos"részét odatettem a hasamhoz de semmi reakció nem volt rá...biztos megnyugtató a dallam szóval lehet hogy aludt a pocaklakóm

felfázás hát remélem hogy csak az AB volt gyenge és nem valami komolyabb vese baj...jobbulást neked is! drukkolok érte
nem baj ha "ijesztgetsz" minket ilyen cikekkel mert az ember legyen tisztában a valósággal...nem vagyok híve az önálltatásnak nekem akkor is jobb ha a rosszhírt megmondják minthogy azt adják elő hogy "kicsit kellemetlen" aztán majd bele pusztulok...ha tudom hogy olyan akkor arra készítem fel magam....
csak persze nem vagyok mazohista se szóval ha van könnyebb megoldás akkor azt szoktam választani....

új lányok!üdv közöttünk!!! írjatok még magatokról!

Kép
menion
Budapest

sannah én se bírom a kiképzést már...nekem a lakásban van 2x16 lépcső és nem bírom már egyben végigmászni naponta többször...igyekszem spórolni ha nem muszáj nem megyek fel vagy le de mikor egyedül vagyok akkor sajna megjárom párszor és már ma is volt hogy középen megálltam...ja meg cipelem is a cuccokat fel-le mert csinálom a babaszobát...
ma jutottam el odáig hogy kipakoltam kimostam és fertőtlenítettem a szekrényt úgyhogy holnap vasalhatom a rucikat és be tudom pakolni...
a mosókonyha a földszinten van a babaszoba meg 2 szintel feljebb szóval van mit lépcsőzni

Kép
menion
Budapest

Menion: hát nekem is ez a bajom, a babaszoba az emeleten van és sajna nagyon gáz a lépcső, elrontották az építkezésnél nagyon meredek lett, alig bírok rajta felmászni most. Ki is találtam, hogy a kiságy és a pelenkázó lent lesz fél évig, majd tavasszal költöztetem fel a babát a szobájába, mi is leköltöztünk a nappaliba, a hálónk szintén fent van, de ha kell egy zokni vagy valami mire felmászom azt hiszem besza..k, annyira tud fájni a hasam.
Vendég

na igen....én is már azon okoskodtam hogy csinálok lent egy gardrobot hogy a mosóból rögtön oda tudjak pakolni na de akkor pucéran kéne lemenni a ruhánkért minden reggel....ehhh....
5 éve mikor terveztük a házat én kértem hogy legyen egy szennyesledobó hogy legalább lefelé ne kelljen cigölni....mindig az volt a válasz hogy majd megoldják...aztán úgy megoldották hogy nem lett végül...
milyen jó lenne pl egy olyan mint a szállodákban az étel lift :lol: lent bepakolnám a ruhatornyot és felvinné...aztán lefelé ua.
végül is nem kéne nagy csak kb akkora mint egy lavor....az mennyi?0.5x1m...tán annyi sincs
hát nem lehetetlen kívánság volt akkoriban amúgy csak én nem voltam elég erőszakos... :?

Kép
menion
Budapest

hoppp....elmúlt a nap...megyek alvást szimulálni....mostanában azért kicsit jobb bár így is sokszor vagyok fent de azért alszom is közte...
szép álmokat!

Kép
menion
Budapest

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: