A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010. decemberi babavárók

cedis utálom ezt mondani de látod megmondtam előre,még a véres vizeletet is...de ha most ez a helyzet akkor remélem már orvosnál vagy és nem vársz tovább...jobbulást mihamarabb neked!!! gondolom kapsz antibiotikumot és remélem hallgatsz -j--re is mert csak jó tanácsokat adott neked

titokbaba borzasztóan sajnálom a picidet! én a nővéremmel voltam bent neki 23 hetes volt a babája és amit végigaszisztáltam mellette azt nem felejtem soha el!több mint 12 órát tarott és akkoriban pár évre teljesen elment a kedvem a gyerekvállalástól...azt mondtam ezt én nem bírnám végigcsinálni úgyhogy nem szülök...de az idő mindent megváltoztat...most én várok babát és csak remélem hogy nem lesz baj...

Kép
menion
Budapest

minden szülinaposnak és egyéb ünneplősnek nagyon sok boldogságot kívánok!

gabolino GRATULÁLOK! sok boldogságot és egészséget nektek! szerencsés vagy hogy rögtön sikerült!

cicóka sajnálon!én is tudom milyen de szerencsés vagy hogy igy vigyáznak rád! a párod nagyon rendes!hallgass rá és fogadj szót! ezt monst a baba miatt muszáj kibírni
a normaflór segít az antibio után a bélflórát regenerálni de ehetsz élőflórás joghurtot az is sokat segít!

az én párom is szépen alakul át "kispapává" :D már párszor hallgatózott a hasamon (persze akkor azonnal abbahagyta a kis nyavajás a rugdosást)amit addig ezerrel csinált...

de képzeljétek tegnap hazahozott egy csomó spulni fémpénzt...néztem mintt a sült hal hogy az minek :shock: ...
(20000ft-ot 100 és 200as címletekben)
erre kibökte hogy a hétvégére készül hogy majd az expón ha vásárolni fogunk akkor az eladóknak(használt cuccos kismamik) biztos nem lesz jó a nagy címlet és hogy ne legyen gond a váltással...
olyan cuki hogy ilyeneken agyal :D :lol:

Kép
menion
Budapest

Na itt!Mindjárt olvasgatok!

Voltam dokinál,minden oké.Vércukor is jó,vérképemre azt mondta h olyan mint egy terhes nőnek :lol: :lol: 3-4 csillag van benne.Vasat azért kell szednem.Legközelebb 4 hét múlva megyek hozzá,addig nincs semmi dolgom! :wink:

Na olvasok!

annus11

Eper!
Boldog szülinapot így utólag is!

Menion!
Jófej az urad :lol: :lol: Ha más nem,jó lesz az autómatába az apró :lol: :lol:

Cicóka!
Inkább most egy kis pihi,mint h baj legyen később!Én szívesen cserélnék veled 1,5 napra :lol: :lol:

Titokbaba!
Tényleg jó h jöttél!Nem is tudom hogy bírod a melót...gondolom van sok idióta...kisfiad meg tündér!!!!
Doki engem is mindig megvizsgál meg megtapogatja a hasamat is.

Cedis!
Köszi a kép dicsiket!És boldog évfordulót nektek!!!!

Na én is megnézem a képeket ha végeztem itt :wink:

Szoptatós melltartóhoz csak annyit h figyeljetek a méretre!Már most is nőttek a cicik,de ha még tele lesz tejcivel...szóval lehet érdemes várni még vele :wink:

Bei!
Te hogy vagy?Mi volt a dokinál?Sikerült eljutni?

Mosás:én a DMes rózsaszín mosószert használom Izánál,öblítő helyett pedig pici ecetet!

Sannah!
Nagykőrősi út az az olcsóbabaholmis?na akkor jó h oda nem mentem ki...akkor ezek szerint mégse jó :?

Mosással amúgy még várok,majd november elején mosogatok szerintem.De köv hónapban már előszedem a ruhákat és megnézem h kell e még vmi!

Mosás még:Iza ruhéit is külön gyüjtöm,max az enyémekkel mosom össze.Az uram elég "mocskos" helyeken járkál a vasúton...

Jaj én olyan jót röhögcséltem a body-rugi-napozó-kifogó leírásokon :lol: :lol: Hát írjátok be a googleba :lol: :lol:

Blúmi!
De jó h jöttél!!!Örülök h minden oké!

többi eltűnt kismama is előbújhatna! :wink:

Julcsi!
Céklatabi ezek szerint bevált?Lehet nekem is azt kéne a vasra?
Na nálam nics gond a rugikkal,Niki is olyan rövid lábú lesz mint Iza!Soha nem nőtt bele a lába....De így a nadrágokat is sokáig tudja hordani :lol:

Na most ennyi! :lol:

annus11

Eper!
Hu de sokat nőtt a pocakod!!!Csini vagy nagyon!!!

Cicóka!
Nászutas képek szupik,és szép a te pocakod is!Olyan szép helyen jártatok,irigy irigy :wink:

Katinka!
Te is milyen csinos vagy!!!Hihetetlen!Mármint h ennyi csini kismama gyúlt itt össze 8) :wink:

Cedis,Orsi!
Tessék pocifotót hozni!!!Plízzzz!!

Leo,Nenu,Tyche,Edit,Árvalány,Katinkababa,Bogi???
És akiket kihagytam ők pláne jelentkezzenek :lol: :lol:

annus11

annus[b] bizony beleestem a kezdők csapdájába és még napozóm is van :lol: :lol: :lol:
legalább a gyerek elmondhatja hogy anya nagyon felkészült :P
mit lehet tudni még lehet hogy télen lesz kánikula :oops: [/b]

Kép
menion
Budapest

annus!
az én 12 éve sz@r vérképemből a céklatabi 12 hét alatt olyat csinált, amilyen még sosem volt... egy csillag sem volt benne...

bocs, de most végigolvasni nem tudlak benneteket.
mindjárt kezdődik dr ház :lol:

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Sziasztok Csajok!

Szerintem én tudok a legkevesebbet jönni, mea culpa - mea culpa

Most sebtiben visszaolvastam, látom a legtöbben jól vagytok :D

Cicóka- feküdj szorgalmasan, nagyon jól csinálja a dokid és nagyon rendi a férjed!!!!! Gondolj arra, h miért fekszel és jobb lesz...

Menion - napozó :D :D :D

Gabolino - nagyon örülökm, h megint pocakos leszel, remélem most minden OK lesz!!!!

Eper - Boldog Szülinapot!

Bei - remélem jobban leszel hamar!

J - én is Dr. H függő vagyok, megkaptam szülinapomra az első 5 évadot :-) esténként azt nézem :-)

Kép

Kép
leo50

Menion!
Egy harisnyával és hosszú ujjú bodyval máris jó a napozó! :lol: Amúgy lehet ténylg meleg lesz :wink: :lol:

Leo!
Hy!Mi újság felétek?"nagyobbik" gyerkőc?

Julcsi!
És nem okoz szorulást?Nekem az a lényeg :lol: Na majd megnézem hol lehet itt kapni!Mennyit szedsz naponta?

annus11

Sziasztok!

Benéztem még indulás előtt!
Köszönöm a köszöntéseket!

Bei: Remélem mire visszajövök, már túl leszel a betegségen, de azért utána is igyál amennyit csak tudsz!

Annus: Örülök a jó híreknek!

Cicus: Nagyon kedves férjed van! Amniocentézis után az én férjem is ilyen aranyos volt! Annyira féltett!
Hétfőn gondolok rád! 4D-s képeket hozzál!
Drukkolok, hogy feloldják a szigorú ágynyugalmat!

Gabolino: Gratulálok!

Sziasztok! Jövőhét végén jövünk haza! Remélem lesz azért jó idő is, de ha nem akkor is PIHENNI fogok!

:D :D

Kép
eper74

jó reggelt!

annus!
nekem nem okoz szorulást a céklatabletta... az elevit sem... pedig nagyon örülnék neki... de nekem ez jutott :?

gyógyszertárban vettem, ebből 2x2 a napi adag (én bizony beveszek annyit, amennyit ír a papírja). a rossmannban láttam legutóbb ennél olcsóbbat (ez 2000 pééz a havi adag), abból 3x1 a dózis. legközelebb sztem olyat veszek.
de sztem bmilyen gyógyszertárban, drogériában hozzá lehet jutni.

egyébként nekem direkt ezt javasolta a sz@r vérképre az orvosom és a terhesgondozóban a doki is.

leo!
régen láttunk! jó hogy itt vagy és életjelet adsz :lol: hogy vagytok?

dr ház-t imádom... de már lassan annyi ismétlését láttam (most is megy vagy 2 csatornán), hogy kívülről tudom.
nekem nagy kedvencem a M.A.S.H. de sajnos csak az 1. évadot adták ki dvd-n... meg a tvben sem volt már vagy 15 éve :?

eper!
jó pihenést!

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Szisztok! Csak gyorsan beugrok, mert megyek nődokihoz. Tegnap voltam a háziorvosomnál és olyan gyógyszert írt fel,amit hónapok óta nem kapnak a gyógyszertárba :( nitrofurantoin tablettát. Ezért most elmegyek a nőgyógyászhoz, hogy akkor írjon valami mást.Az éjjel 4-kor felébredtem és 5 kor be kellett vennem egy panadolt, mert annyira fájt. :cry:

MAjd jövök délután. Ma lesz uh. is. :) A cukor és vérkép jó lett. cukor. : 4,5- 8,1-6,1-4,5

Kép
bei

bei!
jobbulást!!!
remélem, sikerül másfajta gyógyszert iratni...
nem mondták a gyógyszertárban: nem lehetne vmivel helyettesíteni?

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Sziasztok!

Eoer: bár már nem olvasod, de jó pihenést kívánok azért neked, és isten éltessen szülinapod alkalmából!

Bei: remélem minél előbb rendeződik ez a gyógyszerkérdés, mert ha ennyire fáj, akkor nagy szükséged lenen rá.

Titokbaba, leo: jó, hogy előkerültetek, és minden rendben veletek!

Én is szedem a céklatabit Julcsi hatására, és tök jó lett az én vérképem is, pedig mindig is vashiányos voltam, a terhesség előtt is.

Ma rengeteg dolgom van. Mennem kell a cipészhez, köszörűshöz, trikót kellene vennem a férjemnek, meg Balázsnak tornacipőt az ovis tornaórára. Szerintem a kínaiba megyek, és a melltartókat is megnézem.

Kép
cedis

Ciao ciao,jó reggelt!!! :D

Jesszus Annus,mit csinálsz Te itt hajnali 1/2 5-kor? :lol: :lol: :lol: Amúgy gratula az orvoshoz és hogy jó a vérképed! Merthogy azért egy terhes nőnek ugye nem a legjobb általában... a vashiány az megszokott ilyenkor!

Menion: jó fej az urad! :lol: Kedves tőle,hogy ilyenekre is gondol!!! :)

Cicóka: a babóért mindent alapon vagy most,jól is teszi férjed,hogy nem enged felkelni!!! Nyugi,lesz még olyan,hogy a pihenés hiányzik majd a legjobban... :D :twisted:

Bei: jobbulást!!!!!!!!!!!!! Megy a drukk az Uh-hoz!!! Majd írj méreteket,kivi vagyok,mekkorák lehetünk már! :lol: :lol: :lol:
Cukor,vérképhez Neked is gratula!!!

Cicus

Kép
cicus78

Bei!
Drukk a gyógyszer beszerzéshez!Ilyenkor tényleg szoktak ajánlani vmi mást helyette....

Na hajnali 2kor felébredtem és nem tudtam visszaaludni.Iza is korán kelt,már 7 előtt.És sajna visszaesett a takonyba...elvittem dokihozis,de szerecsére nincs más baj,mondjuk ez épp elég.Ilyen még nem volt,de mondta a doki h ebben a hülye időben előfordul :cry:

Na én meg megyek pihenek!Hátha sikerül!

Ja és nem kaptam céklatabit,majd megpróbálom a másik patikában is!

annus11

Sziasztok!

Bei drukkolok neked a gyógyszerbeszerzéshez meg az uh-hoz is.

Jaj Annus szegény Iza :cry: én is félek ettöl a "nyálkás"hüje idötöl Kinga is mindent össeszed :cry: Birja az orrszivást :?: Kinga nagyon sir mindig.

t katinka

Annus: :( Jobbulást Izának!!! Remélem tudsz/tudtál pihenni!!!

Cicus

Kép
cicus78

Sziasztok!

Bocsi,hogy így eltüntem megint de elszállt az internetes jeladónk és tegnap csinálták meg.

Látom mindenki jól van.A nátha nálunk is jelen van.Domi taknyos nekem meg nincs sok hangom de amúgy semmi gond.

Na csajok én is elkezdtem "végre" hízni.Már 4 kiló van fönt.Most vagyok 68,9.
Doroti eszméletlen eleven és esténkét biztos zene is szól a pocakba mert hihetetlen bulit rendez.Domi meg nagyon élvezi.Akkorákat nevet,hogy én sem bírom ki.
Én már naggyából ki is mostam mindent.Ott sorakoznak a szekrényben babára várva.

Férjecském nem bírta titokban tartani a nevünket úgyhogy szinte mindenki tudja már,és eddig még senkitől nem jött negatív visszajelzés.Majd anyutól biztos kapunk.
Tesóm is visszament Londonba.
Már csak 12 hét és babázunk.
Nagyon kíváncsi vagyok már Rá.
Lassan befejezem a keresztszemes képet is.
Tök furi itthon egyedül.

Örülök,hogy mindenki jól van.A náthára meg egyetek sok sok mézet!

hadedit82

bei kész vagyok...3x írtam már neked de egyszer se jelent meg...nem tudom mi van...talán ez sikerül...
a MONURAL por 100% hogy kapható megkérdeztem itt az ügyeletes orvost erről és terhes is kaphatja...
(ha nem tudná az orvosod hogy mit írjon :roll: )
ez egy kis tasak por egyszer kell egy pohár folyadékkal bevenni és másnapra minden panasz elmúlik elvileg...a hólyagban kell tartani amennyi ideig tudod vagyis tartsd vissza a pisilést ameddig lehet és több dolgod nincs vele... remélem végre kapsz érdemi segítséget!!! ha a nődoki is ilyen "ügyes"ezügyben akkor már csak a kerületi vagy "helyi" ügyeletre tudsz menni de akkor már ezt a monurált kérjed... jobbulást!!!

Kép
menion
Budapest

Hadedit: és mi újság a bacikkal? Meggyógyultál már?
Neked, amint látom, már nem is 12 hanem csak 11 hét van hátra.
:D

Én már kezdek parázni kicsit a szüléstől. Nem is igazából a fájdalomtól félek, hanem hogy minden rendben legyen a babával és velem is.

Az én kis porontyom nem ilyen nagy rugdosós, mint nektek, inkább bökdös, azt sem egész nap.

Azt akartam még kérdezni tőletek, hogy ti vesztek, fogtok használni hálózsákot?
Balázs nem szerette, de nála nem is volt igazán fontos, mert nyári baba volt. Lehet azért nem is szerette, mert amikor született nem volt rá szükség, de most lehet, hogy jó lenne.

Annus: szegény Izus, mielőbbi gyógyulást kívánok neki. Te pedig próbálj azért pihenni.

Cicóka: tök rendi a férjed, nagyon jól teszi, hogy nem enged semmit csinálni.

Kép
cedis

hát az alvásról annyit hogy másfél órát aludtam úgy hogy azalatt olyan rémálmom volt hogy a Laci megőrült és megölte a nagyit(nincs is nagyink)aztán meg engem kergetett késsel majd a diliházban szaladgáltam orvos után hogy avlaki mondja meg mi lett a Lacival mert én terhes vagyok és nem akarok új életet új apát keresni a gyerekemnek....

elmondanám hogy életemben kb 2x volt rossz álmom...

hihetetlen mit tesz velem a terhesség...
ez az alvási nyomor is az agyamra megy,mert ez se volt egész életemben soha gond hogy aludjak...sőt!

Kép
menion
Budapest

Szisztok csajok!
Szoktak ajánlani helyette mást, de most nem mertek,mivel, hogy kismama vagyok. Óvatosak a gyógyszerészek is. Meg mondtuk, hogy mindenképp elmegyek dokihoz, talán ezért sem ajánlott helyette mást.

Végeztem mindenhol. Doki írt fel betadin kúpot és Unasyn tablettát. Azt mondta kúp azért kell, mert nem biztos, hogy felfázás van a dologban. Lehet , hogy a hüvelyből került a húgyvezetékbe valami baktérium. Bár nekem a hüvelyem nem fáj, nem viszket,nincs bővebb folyásom azért csak fölírta. Gondolom ártani nem ártunk vele. Na mind1 legalább már van valami.

UH: szívm: rendben FL: 56 mm 29 hét, BPD: 74 mm 28 hét

Lepény melső falon magzatvíz rendben. :) Semmi probléma korának megfelelő méretek :) Azt mondta már kb 38 cm és 1,20 kg körül van. Pontosan nem tudja megmondani, mert ultrahangon ez nem derül ki.
JA!!!!!! ÉS MEGERŐSÍTETT BENNE?HOGY KISCSAJ!!!! :D Egyből a nunikát mutatta. :lol: Na az biztos, hogy nem szégyenlős,csak ha a pofikáját kellene megmutatni. Megint fejjel lefelé volt, és gyömöszkölte a az alhasamat. :shock: nem volt kellemes. Bár már kezdem megszokni, olyan sokat időzik odalent :)
Vettem magamnak Plüss pizsomát,meg vastag zoknit és abban fogok mától aludni! :)

hadedit! Doroti név nagyon szép!!!!! Tényleg nem köthet bele senki.

Annus! Izának jobbulást!!!! :(

Kép
bei

Menion! Fúúúúúúúúúúúúúú durva álmod volt. :shock:
Gondolom akkor örültél,mikor felébredtél.

Kép
bei

menion! Ez a por szerintem csak az enyhe gyulladásra vagy kezdődő gyulladásra jó- valahol ezt olvastam- nekem ennél már azért sújosabb. :(

Kép
bei

Hello!

Én is pihiztem egész mostanáig kb. du.1-től,mondjuk aludni nem tudtam... :roll: (Na de csak mert férjem itthon tapétázik és úúúúúúúúgy csapkod és zörög! )

Menion: nem semmi a rémálmod! :( :?

Edit: örülök hogy újra itt! :) Nekem is rögtön az jutott eszembe,milyen szép név a Doroti! :) Gratula a kis mocorgóshoz, szupi hogy jól vagytok!!!

Cedis: én nagyon sokat gondolok az elejétől már a szülésre... Én is szeretnék már túllenni rajta és babázni! :) Pont tegnap este mondtam férjemnek,hogy: félek a szüléstől,fájni fog! Mire rámnéz nagy komolyan: "tudom!" Köszönöm a megnyugtatást... :lol: De mentségére legyen szólva, Reginél tényleg szörnyű volt a szülés és apás szülés volt,ahogy mindegyik... Csak hát ugye ő az első közös gyerek... És hiába szültem 3X,a 3. volt a legborzasztóbb, hát ezért parázok Lányok! (Niki 1/2 óra alatt röhögve,vajúdással együtt értve megvolt! :shock: Na ilyet szeretnék megint! :wink: )

Bei: gratula az UH-hoz és a méretekhez!!! Látod,hamarosan jobban leszel,nyugi!

Cicus

Kép
cicus78

Bei először is gratulálok a kiscsajhoz :lol: igazán nagy méretek nem lesz kicsi baba :lol: Nekem is a házidoki az unasyn-t irta fel a vizeletbacikra,és azt mondták hogy normaflort igyak hozzá mert hogy elég erös. :shock:

Jaj Cicus akkor jó lenne nekem is olyan szülés mint neked Nikivel.16órát vajudtam szinte Kingával ezt azért nem szeretném. :cry:

Edit lehet hogy a mi kislányunk is Doroti lesz :)

Menion elég rossz ez az álom :evil:

Ma csajok nagyon kezdett fájni a medence csontom meg a derekam :cry: elég rossz érzés :cry: nem is tdok háton feküdni.Egy kicsit sokat mentem tegnap meg ma,meg bicikliztem is amit nem kellett volna. :evil:

t katinka

Katinka: Neked és mindenkinek itt olyan szülést kívánok,mint nekem volt Nikivel! De ezeket a 16 órákat nem értem,nekem felfoghatatlan,ki nem bírnám! :shock: Gyurka volt 5 óra össz. ,első gyerek ugye. Aztán Niki 1/2 óra :D , du. 1/2 1-kor burokrepesztés, no fájdalom. Mondja egyszer csak a doki,h. feküdjek fel a szülőágyra,megnéz. Na,próbáljak nyomni. 1-et nyomtam,mondja hogy látja a gyerek haját,mostmár csak nyomjak. Na és 13:08-kor megszületett Niki,mindenféle fájás,fájdalom nélkül! Reginél már nem volt ekkora szerencsém,ő 3 órás volt össz.,de az életemért könyörögtem! Pedig olyan nagy arccal mentem be,h. ááááá, ha a 2. olyan volt,a 3. is nudli lesz! Na ja... :? Szóval ezek a "szüléstörténeteim". :lol: :lol: :lol:

Cicus

Kép
cicus78

bei tkatinka is látod erősnek mondja...én úgy volnék vele hogy verébre ágyúval nem lőnék terhességnél...de az biztos hogy akkor ez meggyógyít végre! azért akkor készülj fel flóra regenerálásra..bár nem mindenkinek vágja haza a flóráját...én pl nem vagyok nagyon érzékeny az antibiotikumokra de van akit nagyon megvisel...élőflórás joghurt vagy normaflór sokat segít ha kell...gyógyulj meg mihamarabb!!!
és szuper hogy a babód jól van!kis punis :D

na igen az álmom az borzasztó volt...ébredés után is pár percig kuksoltam mereven az ágy szélén....

tkatinka
ne biciklizz ha nem muszáj...szerencséd hogy eddig nem fájt nekem már vagy a 20. héttől majd le törik úgy érzem a derekam...

cicus pont 2 napja kérdezte valaki tőlem hogy félek-e a szüléstől...mondtam még nem de tuti hogy nagyon fogok!
furcsa is tőlem mert fiatal koromban nagyon féltem és el is határoztam hogy nem szülök...aztán a tesómnál aszisztáltam a sok borzalmakat és még jobban elrettentem...de a hormonok csak dolgoznak ezek szerint mert eddig nem foglalkoztam a témával csak az éppen aktuális problémák miatt idegeskedtem...mot hogy minden elmúlt szerintem hamarosan parázni fogok én is...
nem is bánnám a császárt...nem akarok szenvedni!attól nem szeretném jobban mert már így is nagyon imádom a porontyot

Kép
menion
Budapest

Na délutánra én is taknyos lettem....kész vagyok már most! :(

annus11

Sziasztok csajok,

annus: én is taknyos vagyok ismét :-( ez a vacak idő nem igazán tesz jót... és a derekam is fáj, épp mint katinkának...már éjszaka sem bírtam aludni tőle
már kérdeztem, de nem emlékszem, hogy olvastam volna a választ, ha mégis, akkor bocsi: hol fogsz szülni???

bei: én is unasynt szedtem...állandóan van valami bacim, pedig egyik fiúnál sem volt....

jó lenne már legalább november végén tartani.....
karácsonyra is megpróbálom előre beszerezni, amit be lehet.... nem lenne jó a végére összeszedni valami nyavalyát.....

üdv

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

Sziasztok!

Annus: Iza visszaesése nem jó hír. Jó ünneplést hétvégére biztosan super lesz.
Hát igen nagy csalódás volt a bolt, főleg, hogy direkt megnéztem előtte a honlapot. Viszont, ami tetszett az a biokókuszmatrac 8,500 ft-ért szerintem nagyon jó árban van náluk és a ruhácskák is 2.500 ft körül vannak. Jobbulást kívánok a takonykórból.

Edit: nagyon szép nevet választottatok!!!!!!

Cedis: évfordulóhoz nagy gratu, én a Suttogó című könyvet vettem meg, azt is nagyon sokan dicsérték és ahogy olvasom nagyon sok hasznos tanács van benne, ami tényleg tapasztalatokon alapszik.
Ne fél a szüléstől mindenki túléli :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: na jó ez volt a vicc, de én is tartok tőle nem is kicsit. :lol:

Gabolino: gratulálok a babához!!!

Eper: Boldog Születésnapot, érezzétek nagyon jól magatokat!!!!!!!

Cicóka: a muszáj nagy úr!!!

Kriszta: azt hiszem elfelejtettem a múltkor válaszolni, Annussal együtt SOTE II s kórházunk és egyelőre egy napra is vagyunk kiírva :lol: :lol: :lol: :lol:

Menion: álom: :shock: :shock: :shock: :shock: , ez tényleg szörnyű. Tényleg jó lenne november végén tartani és kihagyni a megfázást.

Bei: babaméretekhez gratu és mielőbbi gyógyulást.

Katinka: fájdalom nem lehet kellemes....

Kifogót én nem veszek, vetem nagyon pihe-puha törölközőket. Müllerben is lehet kapni szoptatós melltartót, azt hiszem 2.000 ft környékén, ma vettem ott textilpelenkát, sapkát, chicco játékokat, nem tudtam otthagyni őket. :lol: :lol:
Vendég

bei!
a betadine kúppal óvatosan!
én is kaptam 1x... de már a 2. este iszonyúan fájtam tőle... és nem gyengén véreztem...
csak azért írom, hogy ha ilyen van (mmint vérzés), ne ijedj meg nagyon, a betadine ismert mellékhatása!

cedis!
enyimé babó sem nagyon mocorog. egy nap jó ha 3-4x bejelentkezik kis időre... aztán anya ossza be (az a gonosz, rossz anya, aki időnként már aggodalmában rendesen megnyomkodja a pocakot, hogy legalább egy kis helyváltoztatásra kényszerítse :))

mi a mamától kaptunk hálózsákot (olyan tecsós bézs cicákosat :D)... na meg varrtam 2 angolpólyát. sztem ezekkel ki is húzzuk addig, amíg nem jön a jó idő (bár, ha megint 24°os karácsonyunk lezs... lehet nem is kell :))

mi ma vettünk végre kismamanadrágot. a kínaiban 3300 pééééz volt :) ott a szoptatós melltartók is 6-800 pénzért voltak... de egyenlőre még ki tudja, mekkora kell majd...
viszont ma már kénytelen vagyok melltartóban aludni. remélem, nem fog zavarni... már napok óta minden reggelre szétáztatom a pólómat :? :shock:

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Kriszta !
Neked is jobbulást!
És igen,sote 2.

Sannah!
:lol: én lehet nem várok addig,vagyis Niki :lol: De majd meglátjuk! :wink:

Én vettem kifogót,vmelyik nap azon gondolkoztam h lehet kell még egy...mert h Iza még használa és akkor Nikinek is kéne egy.

annus11

Sziasztok,

Ha esetleg valaki még nem vett volna, akkor eladóvá vált a kiságyunk, pelenkázónk... rajta fényképezett fiam nem tartozik az árhoz (bár 3 éjszaka múlva bárki visszahozná :-) )

http://www.vatera.hu/faktum_dolly_70x14 ... 41602.html

És bocs a zavarást, na meg persze hatalmas gratula!

Kép

KépKép
eszterxx

Sziasztok!

Julcsi: neked már van előtejed? De jó! :D Remélem ez annak a jele, hogy sok-sok tejcsid lesz.
Nekem Balázzsal egy pár csepp erejéig megjelent a 8. hónap környékén, aztán eltűnt, és sajnos nem is volt sok tejem.
Megnyugtattál, hogy neked sem örökmozgó a babócád. Mintha csak magamat látnám, én is így szoktam noszogatni a kisasszonyt.:)

Szoptatós melltartó nem volt ebben a kínaiban ahol voltam, pedig elég nagy üzlet. Majd megnézem még máshol is, de igazatok van, hogy ezzel még várni kell, mert ki tudja mekkora kell belőle.

A tecsós hálózsákok olyan édesek, tavaly, pedig még akkor ugye nem is volt pocaklakó nézegettem őket, olyan édesek voltak, csak 6900 Ft vagy mennyi volt a vastag téli. Már szétnéztem a teszen, és vettem is egy édi elefántos tecsósat rózsaszínben 990 Ft-ért.

Sannah: nekünk is kell venni matracot, 8500 tényleg jó ár érte, ha latexált, bio, lehet akkor mi is elnézünk oda, de már csak a jövő hónapban, szeptemberre kifogyott az apanázs sajnos. És most apa is előjött azzal, hogy neki télre cipő, kabát, melegítő kellene. Jó tényleg kellene, de ez megint egy vagyon lesz. Szerintem hétvégén szétnézünk a Decathlonban, ott jó áron jó minőségű cuccok szoktak lenni.

Köszi az évfordulóra szóló gratulációkat, nem lesz nagy ünneplés, csak egy közös családi vacsora.

Annus: sajnálom, hogy te is elkaptad. Sajnos ez most tényleg benne van a levegőben, remélem azért a hétvégi ünneplés jól fog sikerülni.

Suttogó c. könyv első része nekem is megvan, de nem igazán alkalmaztam. Nem tudtam az altatós résszel kapcsolatos tanács nyomán elviselni, hogy hagyom ordítani a gyereket. Átgondoltam hogy ha én egy sötét szobában sírok, egyedül vagyok, és senki rám sem nyitja az ajtót, akkor az nekem milyen lenne, így csak egyszer próbálkoztam vele.

Erre a szoptatós könyvre azért várnám a véleményt még, ha valakinek megvan esetleg.

Bei: gratula a méretekhez, remélem hétfőn este én is szép nagy méretekkel tudok jönni majd. Az hogy 28. hét miért írtad oda a méretek mellé? Azok alapján akkora Réka?

Kép
cedis

Sziasztok!
Cedis! Az, hogy a méret mellé írtam, hogy 28 hét meg 29 hét, az azért van,mert így írta a doki a papíromra. Gondolom a combcsont mérete alapján 29 hét a fej mérete alapján 28. Tehát a 28 és 29 hét között lehetek a méretek alapján. Mondjuk úgy, hogy akkor jó a vonalzóm :)

Egyébként ez átlagos méretek. Az, hogy 38 centi és 1,20 kg körüli az 29 hétre átlagos, nem nagy. Legalább is remélem annyira nem lesz nagy baba. :shock:

Annus! Jajj szegényke. :cry: Mielöbb gyógyuljatok meg!!!! Párom is taknyos. Remélem nem kapom el. Már vettem neki Coldrex port,attól helyre szokott jönni.

Julcsi! Ne ijesztgess!!!! Nem lenne jó vérezni a kúptól. Bár én olyan vagyok,mint egy kőszikla. Nem vagyok érzékeny semmire,nem vagyok allergiás semmire,nem árt meg semmilyen kaja, nem fúj fel stb... Legalább is eddig...... :shock: Ha valami nem stimmel a kúppal úgy is azonnal abbahagyom. A védőnőm kicsit csodálkozott is rajta, hogy ha felírta ezt a gyógyszert ,akkor kúpot minek írt még fel, főleg, ha nincs olyan jellegű panaszom. Na mind1. Azért majd élőflórás joghurtot minden nap eszek, iszok. :)

Gabolinó! Jajj de jó, hogy újra sikerült a bab projekt!!! :) Gratulálok!!!! Boldog bab várást neked is!

Szülés Eddig még én sem idegeskedtem rajta annyira, csak 1x volt téma nem olyan rég. Szóval , még más dolgok kötnek le minket. MAjd az utolsó hónapban,mikor minden héten mehetünk NST-re majd akkor elkezdünk kicsit jobban parázni és az utolsó héten már nem találjuk a helyünket sehol sem és türelmetlenek leszünk. ( ezt csak halottam más kismamáktól,akik már szültek, vagy épen ott vannak az utolsó napokban , de ez biztos így lesz velem is. ) Menion én is ugyan így voltam,ahogy te. Én is nagyon- nagyon féltem a szüléstől. Lehet ezért is húztam eddig. De már nem félek annyira mint elötte. Most már nem tudom visszacsinálni :shock: ÉS nem is akarom! Imádom Rékát! Minden fájdalmat meg fog érni! :) Persze azért ha lehet el szeretném én is kerülni a fájdalmat.

Kép
bei

Sziasztok!

Írtem egy csomót, de közben befutott 2 telefon és az időkorlát miatt elszállt az egész :evil:

Szóval akkor még egyszer:
Bei: remélem gyorsan gyógyulsz majd! A Normafloret és is ajánlom, az antibiotkum mellé én is elkezdetem szedni tegnap, mert már úgy ment a hasam. Nem semmi méretei vannak a kiscsajnak, jaj biztos nagyon gyönyörű! Irigykedem is kicsit, remélem már hétfőn mi is többet tudunk és láthatjuk végre Barnit!

Annus, Kriszta: nektek is jobbulást a taknyosságból, Én is fújom még a nózim, az allergia miatt, de azért már százszor jobb! Most nem bánom az esős időt, legalább nincs pollen :roll:
Annus: jó szórakozást nektek hétvégére! :roll:

Cedis: gratula az évforudlóhoz, remélem már neked is vége van a rád jár a rúd időszaknak :wink:

Edit: meggyógyultál? Szép nevet választottatok!

Barni sokat mocorog, bár ma kevésbé aktív, gondolom az idő miatt is. De ilyenkor rám is rám tör a frász, hogy mi van már és én is bökdösöm a pocim.
Jaj, tegnap nagyon sz..r hangulatom volt. Szúrkált a pocim alja, volt már ilyen korábban és akkor tök normálisan úgy fogtam fel, hogy ez természetes, hiszen nyúlnak az izmok, méhtartó szalagok. Amióta fekszem betegnek érzem magam, és már a tegnapi szúrkálásba is minden hülyeséget belegondoltam. Ma meg Barni se nagyon aktív-szóval tiszta para leszek egy perc alatt.

Ma már délután lesznek látogatóim, a sogórnőm és a keresztfiunk, holnap meg már a Drágám is itthon van egész nap, csak könnyebben telik majd.

cicóka

Sziasztok!

Bei remélem nem lesz probléma a kuppal és hamar rendben leszel :wink:

Julcsi van neked már előtejed?Tök jó árba kaptad azt a nacit. :lol:

Annus szegénykém remélem jobban vagy :cry: Érezétek jól magatokat hétvégén. :lol: Apa most itthon lesz ugy hogy jobb hétvégénk lesz mint a multkor.

Cedis szerintem is ráér a szoptatós melltartó az utolsó napokban is.

Cicóka ne parázz,biztos az idő is bünös a tegnap én sem voltam jól sőt estére elég sürün keményedet a hasam ugy hogy ma pihenő nap van jobb vigyázni.

Hálózsákot én vettem Kingánál de nem tettem bele,nem találtam biztonságosnak.Most nem is veszek.

t katinka

Cicóka! Ne izgulj,nincs semmi gond Barnival! :) Nekem is szurkál néha a hasam alja,de elmúlik. Ha nagyon rossz veszek be magne B6-ot.Réka sem mindig aktivizálja magát. Van amikor lusta egész nap és csak 1-et, 2-öt bők, hogy na csak azért anya, hogy tudjad még itt vagyok és ne izgulj..... :)
Szorítok az Uh-hoz! Biztos, hogy Barni is nagyon szép!!!! Minden magzat, csecsemő, kisbaba édes és gyönyörű !!!
:wink:

Kép
bei

Ja tényleg Julcsi! Én is már nézegetem minden nap a bimbót, hogy van-e előtejem,de semmi.... bár azt mondta védőnő, hogy az nem befolyásolja a szoptatást, hogy van-e előtej vagy nincs. Az is lehet, hogy csak az utolsó pár hétbe jelenik meg nálam, vagy egyáltalán nem. Ha ebben is anyámra ütöttem,akkor nem lesz előtejem és nehéz szülésem lesz. :roll:

Kép
bei

Katinka: miért nem találtad biztonságosnak a hálózsákot?

Kép
cedis

Sziasztok!

Annus: szerintem mi sem fogjuk a decembert, egyre hangoztatják a november végét.......

Cedis: hát most megfogtál, ezt nem tudom, de jövő hét utáni héten megyek oda megint, veszek matracot és akkor meg tudom mondani pontosan. A könyv olvasásában ott még nem tartok, vannak benne szerintem jó tanácsok.

"Enyémé" kisfiam nagyon aktív....

Én is vettem hálózsákot, Katinka, tényleg mi a gond vele?

Textilpelenkát kéne még vennem, de nem találok jó minőségűt, amit a Müllerben vettem, kibontottam és simán át lehet látni rajta, hol lehetne jót kapni?
Megvettük a fisher price-os rezgős-hintát is, annyira tetszik!!!!

Egész nap szakad az eső, kimozdulni nincs kedvem, üres a hűtő nincs itthon semmi kaja, apa pedig este jön haza éhesen :shock: :shock:

J: milyen volt a melltartóban alvás?
Vendég

Cedis Sannah féltem hogy nahogy belecsusszon és megfuladjon,lehet hogy hüjeség,nem tudom :shock:

Bei nekem is előtejem csak utolsó hónapba volt.Akkor azt kivánom hogy ne üss az édesanyádra legyen könnyű szülésed 8) :lol:

Az én babóm elég aktiv főleg ha lepihenek akkor olyan mintha 2-en volnának.De nagyon szereti a pisi hólyagomat rugdosni vagy rajta ül nem tudom de elég kellemetlen az meg 5 percenként pisilni kell.

Sannah én bababoltba vettem anno a jó fajta textilpelust meg a teccóba sem rossz.

t katinka

Textil pelus:azt hiszem a cseh tera pelenka a jó,nem tom mi a hivatalos neve....Az ikeás pelus is jó,de azok mintásak,1 csomival vettem csak!

Én sose féltem ettől h belecsúszik a hálózsákba...ha jó az a hálózsák akkor nem is tud!Ne legyen nagyon nagy méret!
Amúgy Izána is tescos volt,Niki azt fogja megkapni.Én szerettem!Az is macikás:)

annus11

ja és egy ici picit jobban vagyok ma :wink: köszi!

annus11

Sziasztok!

Csak gyors életjel. :) Aztán majd még alaposan visszaolvasok. :oops:

Tegnap voltunk uh-on: szóval még mindig fiú, tankönyvi méretekkel. Ahhoz képest, hogy kedden a védőnőnél már fejvégű volt a drága, tegnapra ismét megfordult és a fenekén csücsül.. :cry:

Már én is kezdem érezni a fizikai korlátaimat: 2-3 óra mászkálás után elfáradok. Mindegy, beszereztem néhány jó könyvet, amivel fekve jobban megy az idő.

Láttam, téma volt a szopis melltartó. A Müller drogériában láttam jó minőségűt - olcsón. Ha jól emlékszem, az is 2.000,- forint körül volt. Nekem megfelel - pláne, ha ne adj isten, nem is tudok szoptatni, nem szeretnék vagyonokat kiadni rá. (Elvégre nem a legszexibb darabb, amit az ember csak úgy felvesz. :)).

Október elejére meglesz a BogárkaMobil (értsd: babakocsi :)) is. Végül a Cam Cortina x3 mellett döntöttünk: ár-érték arányban nagyon jó, könnyű, könnyen összecsukható, mindennel, minden irányból kombinálható.

Pelus: mi vettünk egy kicsi csomag (28 db-os) Liberot 2-4 kg-ig. Meglátjuk, kell-e. :)

Tesómék ma hozzák a kádat és az állványt. Azt Pesten a Nagykőrösi úti babadiszkontban vették. A nagy méretű (kb. 1 m) piskóta kád+ állvány 6.500,- forint - ennél jobbat nem találtam.

Hát asszem egyelőre így állunk...

Bei!
Jobbulást!

Hálózsák: nekem épp, hogy ez tűnik biztonságosabbnak és praktikusabbnak. S különösen, hogy téli baba, mindenképp azt tervezek venni. (Jó lesz neki cuki ágyneműje is - egyelőre dísznek... )

Kata
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
katinkababa
Eger

cedis!
nekem már korábban volt előtejem, mint hogy éreztem volna a pockot mozogni :) de valahogy ennek nagyon nem tulajdonítok jelentőséget, mert hogy őszinte legyek (rossz, gonosz anya!) számomra sokadrangú kérdés, hogy lesz-e tejcsi, tudok-e majd szoptatni... van aki lelkiismereti kérdést csinál ebből és totál depressziós lesz, amikor tápszerhez kell nyúlnia...
engem meg ez nem érdekel. ha lesz, lesz, ha nem, nem... mások is felnőttek már tápszeren :)

tecsós babacuccok:
ott csak az akciós részlegen érdemes vásárolni... de pl amit kinéztünk korábban, mostanra simán már "régi kollekció" így le van értékelve.
a hálózsák asszem olyan 2000 körül volt. de ott vettem így 2 pár kiskesztyűt 90ért... és teljes fehér gúnyát (body, rugi, kesztyű, zokni, sapka) 700 körül... na meg múlt héten a leopárd-gúnyát (édes szőrös kezeslábas, kapucniján fülecskékkel :)) szintén 2000ért.

matrac:
nekünk a matracboltos (aki árulja a kókust is!) azt mondta, hogy a szivacsot javasolja inkább... mert ha az balesetes lesz, akkor könnyebb tisztítani, mosni, szárítani...
védőnő szerint a szivacs és a kókusz között pusztán kényelmi különbségek vannak (ahogy a felnőttek között is van, aki puhán, van aki keményen szeret aludni)... úgyhogy mi maradunk az olcsónál.

sannah!
textilpelus: cseh tetra. a legtöbb méteráru boltban lehet kapni (legalábbis nálunk mindegyikben) pelust is meg kifogót is.

borzalom volt melltartóban aludni :evil: de legalább nem lett foltos a pólóm...

hálózsák téma:
a tecsósat hónaljban össze lehet patentozni, hogy a kicsikre is jó legyen, ne tűnjön el benne a baba... de pl az angolpólyába tuti nem csúszik bele, mert az meg van kötve a hóna alatt...
nekem nagyon fontos, mert nem szeretném, ha éjjel lerúgná magáról a takarót... így ez fixen rajta van...

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Na még taknyolunk,nem vagyok vmi jól...

matrac:azért ne legyen nagyon puha!A babának is jobb ha keményebb felületen fekszik!Jobb a gerincének!
Nekünk kókuszmatrac van,de meg nem mondom milyen pontosan.Mint írtam,van rajta egy matracvédő,de nem igen voltak balesetek.A feje alatt egy textl pelus volt.A balesetek inkább a szobatisztaságnál jönnek majd szerintem!Most h Izának is új ágya lesz,nem fog vmi nagy durranás matracot kapni,pont emiatt.
Ja meg árban azért nincs olyan nagy különbség a szivacs és a kókusz matrac közt,10 ezer ből már nagyon jót lehet kapni!

annus11

http://www.minimano.hu/termekeink/babab ... c_szivacs/

Pl itt 3 ezer a szivacs,8ér meg már kókusz van.Jó,arányában duplája,de most +5 ezer Ft és jól alszik a gyerkőc :wink:

Pesten amúgy érdemes körülnézni,mert jó kis akciók is szoktak lenni,elég sok a lehetőség hála az égnek! :wink:

annus11

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: