Nem akartam nagyon leírni, amit már szóban elmondtam, de hát akkor leírom. Szóval írtam, hogy nagy lelkesen elvittük a lányt úszáselőkészítésre a Cseppek Házába. Nagyon-nagyon jó volt: tanultam masszírozást, illetve a kádban csináltunk a lánnyal mindenféle gyakorlatokat, majd az utolsó alkalommal a merülést is kipróbáltuk. A kisasszony nagyon élvezte...
Mind az utolsó, mind pedig az első alkalommal megvizsgálta Fruzskát a doktornő. Első alkalommal közölte, hogy Fruzskával nincs nagy baj, de épp a határán van, meg hogy látszik a 8/10-es Apgar érték, vagyis a szül(et)és közbeni oxigénhiányos állapot, hipotóniás. És, hogy feszes az izomtónusa, felemásan használja a két oldalát, és túlreagál, és kicsit túlmozgásos... Én akkor el is hittem neki, habár voltak bennem kételyek, de gondoltam a több, mint egy hónapos tanfolyam segít ezeken a problémákon.
No aztán eljött az utolsó alkalom. A doktornő lazán közölte, hogy a helyzet csak romlott. Előtte megkérdezte, hogy látok-e változás, illetve látom-e, hogy nem egyformán használja a két oldalát a lány - mindkettőre nem volt a válaszom, mert én előtte sem láttam problémát a lányunkkal.
Ekkor közölte, hogy szerinte neurológusi vizsgálatra van szükség. Kérdeztem: miért? mi a probléma? mit jelent a jövőre nézve? miben segíthetek a lányomnak, hogy javítsuk a helyzetet?
Na ekkor jött az a válasz, amin nagyon felháborodtam: ő most ez ügyben nem nyilatkozna, várjuk meg a neurológust, majd ő elmondja. Természetesen szerzett egy kollégájához időpontot. Most agusztusra. 25-re. Úgy emlékszem, hogy július 16. környékén voltunk ott náluk.
Akkor nagyon-nagyon-nagyon dühös voltam. Hogy képzeli, hogy nem árulja el, hogy mit állapít meg a lánynál? Hogy képzeli, hogy ijesztgeti a szülőket???
Aztán lehiggadtam. Ott még úgy gondoltam, hogy okés, elviszem hozzájuk a lányt. Aztán azóta már a védőnővel is beszéltem, hogy nem mi vagyunk az elsők, akivel ez történik... Hogy jó szakember a doktornő, de a pénz az kell...
Szóval nem megyünk neurológushoz. A mi lányunk egészséges!!! és nem vagyok hajlandó beteg gyereket csinálni belőle!!! (azért persze van egy neurológus telefonszámom talomban, ha mégis el akarnánk vinni a lányt
Úgyhogy lányok vigyázzatok, és mérlegeljetek, és bízzatok a saját ösztöneitekben, mikor a szülői érzelmeket meglovagolva a gyermeketeken akarnak meggazdagodni mások!!!!