Gwini! Nyugi, pihenj sokat tényleg! Nem lesz semmi baj! Pláne az tök jó, hogy már tudod, mi történik veled, és mire kell figyelni!
Kiskrapek! Én úgy tudom, hogy a méhlepény érettségének nincs jelentősége, pláne már ilyenkor, max. ha nagyon elöregedett. Nekem ilyet nem is mondott a dokim, hogy milyen fokozatú. Hidd el, hogy szólt volna a vizsgálatot végző orvos, ha valami nem stimmel! A súlyáról meg csak annyit, hogy ahány orovs, annyi féle képpen méri. Én megadtam magam a marketingnek, és elmentem 4D UH-ra, ahol egy fiatal orvos közölte, hogy két héttel kisebb a baba, mint kéne, és hogy csak ennyi meg annyi ez meg az. Szerencsére értek valamelyest az UH-hoz, és láttam, hogy nem mért pontosan, két nap múlva ki is derült, a saját dokim 40(!) dekával mérte többenk a picurkát, és az összes mért érték alapján pontosan annyi idősnek saccolta a gép, mint amennyit számoltunk... Úgyhogy semmi okod aggódni! Egyébként meg, OK, hogy most éppen szabin van az orvosod, és akkor nem hívod, de normál esetben szerintem ha tényleg aggódsz valamin, inkább jobb, ha felhívod, mint hogy "behergeled" magad. Nekem egyébként az jól bevált, hogy ha bármi aggodalom bekúszott a fejembe, akkor nem el akartam hesegetni (mert az úgysem ment), hanem egyszerűen elfogadtam, hogy csak a saját félelmem, és nincs vele tennivaló, egyszerűen ez egy új helyzet, egy új dolog történik velünk, és természetes, hogy néha előjönnek az ember félelmei, de nem kell mindegyiknek alapot adni!
Móni! Köszi a tippet, biztos, hogy nagyon jó lenne, mert nagyon vágynék is a vízbe, de strandra vagy uszodába nem akarok menni, mert akár hányszor ilyen helyen jártam, mindig összeszedtem valamit, úgyhogy sajnos nem merem a nyákdugóra bízni a döntést.
Bumbike! Vigyázz magatokra azért, megy a sok drukk, hogy időben kijöjjön a kisasszony! Jó hír: állítólag pénteken jön egy kis hidegfront!!!
Sziszi! Ha a saját orvosod nem ajánlott senkit, akkor szerintem érdemes valamikor bemenni és körülnézni, esetleg felhívni őket előtte, hogy mikor mehetsz, és ott rögtön lesz valaki aki segít majd, a kérdéseidre válaszol. Ő biztosan tud abban is segíteni, hogy milyen típusú szülésznőt keresel, akkor ki az aki szóba jöhet. Van aki azt szereti, ha babusgatják, van aki azt szereti, ha "keményen", határozottan megmondják, mit tegyen. Ők szeintem ismeri kegymás ilyen szemmel. Neke maz a tapasztalatom, hogy eddig bárkivel beszéltem ott, mindenki "igazi" szülésznő volt, úgy értem, elhivatott. Ők értik a helyzetedet, és biztosan segítenek megtalálni a megfelelő személyt. Azért nehéz, mert munka közben nyilván nem látod őket, de a stílus irány szerintem behatárolja, hogy ki az aki érdekes lehet, nyugodtan érdeklődj bent!

Jajj, anya! Már megint fotózol....