A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Szia Sonny!

Én is sokszor vagyok így, akkor le kell ülni, minél hamarabb, az segít. Vagy a vérnyomásod nagyon alacsony, vagy a vércukrod esett le. De egy kis ülés nekem mindig segít. Esetleg kicsit ilyenkor hajtsd hátra a fejed, és nyomkodd meg a tarkód.

Szösz

KépKép
szosz

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 10:35-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727

Gabi!

Gratula a fiúcskához!!!!! :)
Itt a topicban mindenki nagyon fiúgyanús.Én is fiút érzek a pocakban, mások meg mondják, hogy ahogy a pocim változik, az inkább lányos :D

Vera!
Gratulálok Baluhoz!!!

Pocifájás, rosszullét:
Tegnapelőtt én is nagyon rosszul lettem, még jó, hogy nem egyedül voltam.Elsötétedés, szédülés, lezutty a padra... :lol:
A pocim ma fájt, de olyan furin 2 oldalt, mintha húznák belülről.Meg szurkál. :?
Vendég

ja, és hogy bírjátok ezt a kegyetlen meleget?
Engem iszonyúan megvisel :?
Vendég

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 10:35-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok,

kislány :D :D :D, kislány :D :D :D
Me elmentünk a Brendonba, és ott lehet UH-t csináltatni, és mivel nagyon aggódtam a vírusom miatt, a férjem befizetett egy UH-ra, hogy ne aggódjak annyira. Ott mondta a nőci, hogy 100%, hogy kislány...a dokim is azt mondta a múltkor, hogy kislánynak látja, de nem látja jól.

A meleg nekem se jön jól, ha kimegyek rögtön elkezdek szédülni, meg rosszul vagyok :?

A hastapit én is utálom :evil: , bár eddig csak egyszer esett meg, de akkor tökre kiakadtam. Először azt hittem, és ebben a férjecském is megerősített :) , hogy kicsit hisztis vagyok...de örülök, hogy ez nem így van, és nem csak engem zavar ez a hülye dolog.

Szép estét mindenkinek.
Lovani

Kép
lovani

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 10:36-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Lovani: gratulálok a kislánykához ;)

Judit
Kép
sonny

Sziasztok!

Jól eltűntem most egy pár napra, és bocsi, de nem tudok mindenre reagálni most...elmarad a kis(nagy)regény. Azért az utolsó 2 oldalt átfutottam.

Minden betegeskedőnek jobbulást kívánok. AZ én dokim sem az algopirint, sem a sprepsils-t nem engedi. Meg igazából semmit, úszást sem...úh nem biztos, h kell erre alapozni.

Látom mindenki lassan túl lesz az Afp-n. Úgy látom mindenkinél jók az eredmények, gratula! Nekem végülis nem volt.

Gabi!
Gratulálok a kissráchoz! :)

Lovani!
Neked pedig a kiscsajhoz! Remélem mostmár felzárkóznak a lányok, és én is beállhatok jövő pénteken a sorba!:)

Pénteken voltam midwife-nál. Megmérte a vérnyomásom, vizeletmintát nem nézett, mert előre kellett volna vennem egy bigyót, és már vinni be...így majd legközelebb...lazák. :? Hallgattunk szívhangot, minden ok. És kb ennyi volt. Ja, természetesen a vér-eredményem nem volt ott, elkavarodott, így utána kellett telefonálni, kb 4x-re vették fel, már eléggé kivoltam. Aznap mentünk le a tengerparthoz Cornwallra, mert itt hosszú hétvége volt, és csak rám vártak a srácok. Aztán közölte velem a nő, h 0+ a vércsoportom, ami tökjó...hát ezzel már rég tisztában vagyok. Meg a vasam 10.6, ami állítólag kicsit alacsony. Tud erről vk vmt? Szedek Pregnacare terhes vitamint, amiben van 17mg (14mg a normál felnőtt adag) és még így is alacsony.Ez azért durva, terhesség előtt akkor mennyi lehetett? :shock:

Tehát megjártuk Cornwall-t, gyönyörű hely! Csak sajnos borult volt végig, csak utolsó délután 2 órára sütött ki a nap. De ezt már megszoktuk. Sajna itthon eléggé beparáztam, mert az úton nagyon kellemetlenül összerázott a kocsi. De tényleg annyira, hogy már fájt a hasam, éreztem, hogy ez nagyon nem jó neki. Hétfőn hajnali 2kor értünk haza, aludtam délig, majd 3-tól 6-ig. Kedden elkezdett keményedni a hasam, vagy 5x egész nap, meg fájdogált...para volt. Este próbáltuk kitalálni msn-en keresztül anyukámmal, hogy most mi van. Elkezdtem szedni magnéziumot, azóta rendben vagyunk, viszont ma reggel volt 3 elég durva görcsöm egymás után. Az a boszantó, hogy sosem tudom, hogy ez most a méhem vagy a hasam, mert nálam ugyanolyan mind2 görcs, mindig is az volt mensi idején is....úh ilyenkor tökre megijedek. Azóta nem volt több ilyen, sőt mozog ezerrel, ma tök sokat jelentkezett, úh asszem megnyugodtam. Csak félek nagyon, hogy nyílt a méhszáj ettől a rázkódástól, görcsöléstől, keményedésektől...és a magyar dokim csak 9-én fog látni. :?

Na mind1, remélem minden rendben van. Ha a vas kérdésre tudtok írni vmt, hogy 10.6 mennyire alacsony, és 17mg mellé mennyit kéne még szednem, írjatok légyszi!

Bocsi, most csak ennyi voltam! Vigyázzatok magatokra!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Hali!

Lovani, gratula a kiscsajhoz!!!!

Sensie, azt nem tudom mennyi vas a jó érték, de találtam a neten:
A terhesség alatti vasszükséglet 30 mg/nap.

A magzat az anyától 200-300 mg vasat von el, a placenta 150 mg vasat tartalmaz. A napi vasszükséglet - különösen a terhesség második felében - 10 mg-ig növekedhet. Szoptatás alatt napi 0,5 mg-mal emelkedik.

Na ettől nem tudom okosabb lettél e.

De én elevitet szedek, abban 60mg vas van.

Kép
Kép
gabi82

Lovani!

Gratulálok lánykához.Na, valaki megtörte a sort :D

Sensi!

A vasam nekem is alacsony lett, de nekem a hemoglobin118, és 120-160-ig jó, a haematokrit meg 0,33 és 0,36-0,46-ig jó.
Ez állítólag a vasat jelzi.Nekem olyan mérés hogy vas, külön nem volt.
Én Maltoferr tablettát kaptam erre, ami 100 mg vas.
De szedem a Béres Gravidát is, abban meg 30 mg van.
A Maltoferrből napi 2-őt kell bevennem.Azért ezt kaptam, mert ettől nincs szorulás.
A hasfájás nekem is volt tegnap, én is eléggé megijedtem.Aztán ma sikerült wc-re mennem és megszűnt.
Vendég

Sziasztok,

Sensi,

az, hogy valakinek a vasa alacsony, önmagában nem jelent bajt. Ha az érték indokolatlanul alacsony tartományban van, akkor szokták megnézni a hemoglobin és a haematokrit eredményeket vagy serum vasas vérképet kérnek. Ezzel megnézik a vaskötő kapacitást, hogy abból amit beviszel, eleget fel tud-e használni a szervezeted, vagy esetleg kárba megy... :(
De szerintem ne aggódj, biztos tudják ott is, hogy mi kell egy kismamának :)
Egyébként minden labor másként mér, más értéktartományban (nekem a pesti dokim és a gyulai dokim mindig csak néznek, hogy miket mérnek a laborok...ugyanazt a dolgot többféleképpen lehet mérni), más adatok alapján adnak képet az egészségi állapotodról, ezért az nem túl jó, hogy itt összehasonlítjuk az eredményeinket, mert ezek csak számok, de mi nem tudjuk, hogy tartozik-e még ehhez valami vagy sem.

ha nem vagy megnyugodva, menj el dokihoz, és kérd, hogy magyarázza el...ettől meg is nyugszol, és, ha kell még valamit szedned rögtön fel is tudja írni neked.

Szép napot mindenkinek :D
Lovani

Kép
lovani

Hello!

Hastapi: nekem semmi bajom vele, én is állandóan tapogatom :lol:

Afp megvolt hétfőn, de nálunk csak 3 hét múlva lesz eredmény!

LOVANI hatalmas gratula, remélem az enyim fiú lesz jövőhét pénteken megtudom!!!!!!!

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Sziasztok,

örülök, hogy már ennyien tudjuk a baba nemét! A nevekkel hogy álltok?

Sensie, sztem is kevés az a 17 mg, különösen, hogy már ilyen korán kevés a vasad. Vmi terhesség alatt szedhető vastabit kéne szedned, itthon szinte mindenkivel szedetik az első vérkép után. De a magnézium bevételétől el kell teljen 2 óra, mert gátolják egymás felvételét. Nem tudnál ide küldeni egy kis hűs levegőt? Gondolom, Nálatok nincs 30 fok. :wink:

Melus, ilyen sok vasat kell szedned? Én Ferrocompot kaptam, abban 10 mg vas van, napi 3x. ja, és rosszabb volt a hemoglobinom, 112. :?

KépKép
KépKép
kornéliusz

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 10:36-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Ancsa: oké drukkolunk hát ;) Nekem még jó másfél hetet kell kibírnom. De én is alig bírok magammal :)

Judit
Kép
sonny

Sziasztok!

Na, látszik, hogy elkezdtem dolgozni, nem nagyon van időm írni...

Úgy irigykedem, hogy már ilyen sokan tudjátok a Pici nemét! :wink: Én nem tudom, hogy bírom ki 11-éig, és ráadásul lehet, hogy nem is mutatja magát.

Kedden voltam terheléses vércukron, teljesen rendben volt szerencsére. Most, hogy végre megjött az étvágyam (sőt! :roll: ), nem tudom, hogy bírtam volna diétázni.
És egyre többet érzem én is a Babót mocorogni odabent, legtöbbször munka közben, de olyan furi, mert már teljesen elfelejtettem, hogy milyen volt anno Lilivel. Tény, hogy akkor is imádtam és ezzel most sem vagyok másképp. :)

Tesó kérdés: én is úgy érzem, hogy kevesebb időm jut most a Pocaklakóra, mint annak idején Lilire. :( Viszont sokszor az is eszembe jut, ha például most zenét hallgatunk vagy énekelek, mesélek Neki, akkor azt Kistesó is hallja már odabent, ilyen meg a nagytesónak nem volt. :wink:

Kati, Ancsa, sajnálom a fekvést, ráadásul nem leket könnyű tesó(k) mellett. :( Kitartás!!!!

Most megyek, mert végre megjött várva-várt férjecském! 8)

Kép
Kép
katinka31

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 10:37-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Köszi szépen a vassal kapcsolatos tanácsokat! Asszem csak egyszerűen elkezdem szedni a sima vastablettámat is, ami még 14mg, és az talán elég lesz. Végülis azt mondta a nő, hogy nem vészes, de kell még vas. Talán ennyi elég lesz. A ti 30mg-otokhoz (a többségnél ennyit olvastam) tényleg kevésnek tűnik, amit én szedek. Főleg, hogy nekem születésem óta alacsony a vasam, és szednem is kellett (volna) már gyerekkoromban is a vastablettát, de nem szedtem, szüleim sem figyeltem rá, pedig anyukám biosz tanár, tudhatná, h ez fontos...na mind1. Így állandóan tök sápadt voltam szürke karikás szemekkel... :P

Ancsa!
Drukkolok, hogy te is megtudd a titkot! A kínai horoszkóp szerint nekem fiam lesz, már megnéztem régen... :?

Kornéliusz!
Neked külön köszi az infót a magnézium és a vas kapcsolatáról! Ezt még sosem hallottam. Szivesen küldenék hideget, ha kapok helyette meleget. Itt 15-20 fok van. Nekem meg már ebből van rohadtul elegem. Tavaly nyáron 1hónapig nem sütött a nap, és majdnem minden nap esett...és ezt most komolyan mondom. Mire júliusban mentünk haza, addigra teljesen depressziós lettem, totál bekattantam. Nem bírom napfény nélkül. Remélem idén azért más lesz. Ma egy hét trutyi után sütött a nap kb 4órát, utána borulás, és megint eső. Hurrá! :(

Légyszi tartsátok meg a jóidőt amíg hazamegyek...igérem, ha eljöttem, hagyok ott egy kis hűvöset!Tavaly pontosan az afrikai hőségre értünk haza, mikor leszálltunk a gépről, alig kaptunk levegőt. Idén már apukám készült, most szereltette be a légkondit, mert azért jóból is megárt a sok.

Nekem is drukkoljatok, jövő pénteken én is Uh-ra megyek otthon. És nekem ez már genetikai is lesz, mert szeretném, ha egy magyar orvos nézné meg, hogy minden rendben van. Itt majd utána való szerdán megyek ugyanerre, de az nem 4D lesz, csak sima genetikai. És puncit akarok lááátni! Szurkoljatok! :D Ja, és a Baross utcába megyek. Nekem is a Genesis volt a legszimpibb egyébként, de én Budán elveszek, és nincs kedvem egyedül kóborolni. 2évig laktam Pesten, és csak azt a részt ismerem. Ez után a Baross utca tetszett a legjobban, és még jó helyen is van, ahova könnyen eljutok, és vágom is merre van. Apukám jelentett be, rákérdezett, és megbízató a genetikai vizsgálat is, van biztosításuk. Mert ugye nekem fontos volt, hogy orvosilag teljes értékű legyen, abban az 5 napban nem akarok 3x dokihoz rohangálni, elég lesz egy 4D Uh Pesten, majd Szegeden egy vizit az otthoni dokimnál. Remélem zártan találja a méhszájat, emiatt kicsit aggódom. :?

Na most megyek, vigyázzatok magatokra!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Ancsa: megnéztem :) kislányt mutat :)
Majd ha már tudjuk a babák nemét csinálunk egy körkérdést, hogy hány százaléknak jött be :D

Sensie: nyugi rendben lesz minden! Pihenj sokat, az biztosan jót tesz.

Para-dolog: valahogy rám is rámragadt. Már olyan régen volt az utolsó vizsgálat, és most megint olyan kicsinek látom a hasam :(

Judit
Kép
sonny

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 10:38-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!
Régen írtam de olvasok! Rengeteg fiúcska :-) A kínai horoszkópot a barátnőm is nézte. Megállapította belőle, hogy igen, nekem is fiú lesz :-) Bár addigra én már tudtam.

Most voltam vérvételen. Ti mindig olyan furi vizsgálatokról írtok. Nekem csak egy üvegcsével vettek. Utoljára a 8. hét környékén voltam vérvételen, az elsőn. Ennyi. Már várom, hogy elteljen ez a 10 nap. Állítólag addigra lesz eredmény.
Sonny! Látom neked is csak egyet vettek. Akkor biztos jó ez így :-)

Nekem azt mondták, hogy még gyakran előfordul, hogy össze-vissza ébred fel, mert még nem igazán működik a bioritmusuk. De viszont fel lehet ébreszteni :-) Kegyetlenkedés :-) Az én pocilakóm a hidegre azonnal taposással, hadonászással reagál. Nem szabad hasra pakolni a fagyisdobozt TV nézés közben :-)
almi

Sziasztok!

Olyan jó, hogy sokan tudjátok a baba nemét!!!
Gratulálok mindenkinek!

Én kislányt szeretnék, elvállalom!!!!

Ancsa!
Remélem gyorsan telnek a napjaid, és nem görcsölsz annyit!
Én abbahagytam a Diaffilint, mert annyira rosszul voltam tőle, azóta meg (lekopogom) jól vagyok. Pananginból nyomom a 3x2-tőt.
Egy-egy keményedést érzek csak. Mivel a munkahelyem tőlünk fél percre van, néha átsétálok, kicsit segítek az új kollégának, aztán ha úgy érzem hazamegyek.
Egyenlőre jól vagyok, és kihasználom azt az időt, míg nem kell feküdnöm (tegnap a Dunaparton voltunk, kolbászt sütöttünk, nagyon jó volt)

Remélem nem kerülsz kórházba!
Már van két gyerkődöcöd? Nehéz lehet azért őket is ellátni, főleg ha nincs segítséged.
Szerencsére nekem van, a férjem és az anyósom nagyon sokat segít. Ők viszik a gyereket bölcsibe, hozzák haza, vigyáznak rá, segítenek főzni. Anyósom tegnap kivasalat megint (mindig), nagyon sokat segít.

Néha mozog a baba, piciket. Legalábbis remélem, hogy őt érzem. Tegnap ültem a kocsiban, és egy ponton a hasamban akkora fájdalmat éreztem, mintha egy 3 kilós baba rúgott volna hasba, és utána percekig nagyon fájt az az egy pont. Szerintem nem a pici volt, ekkorát még nem tud rúgni. Nem tudom mi lehetett.

Mindenkinek szép napot!

Kép

Kép
szakmarinekati

Almi :lol: fagyisdoboz el!

Nálam 4 kémcső
1 teljes vérkép
1 afp
1 hepatitis b vagy c nem tudom
1 valami nemi betegség és rh ellenanyag újra

11 héten volt
2 kémcső
1 rh faktor és vércsoport meghatározás
1 down kór és még valami szindróma vizsgálat

Kérdés: aids-re miért nem vizsgálnak? Szerintem ez is alapvető lenne! vagy még kevés a fertőzött M.o.-on? :roll:

Ma dupla ünnep van nálunk! Nagyfiam 10 éves én pedig 17 hetes vagyok :lol:

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Nekem csak az AFP volt a beutalóra írva a mostanin. Az elsőn volt teljes vérkép és vércsoport. Pedig a védőnő mondta, hogy a hepatitist is nézik. De az nem volt felírva... :-( Majd kiderül. Azt hittem egységes, hogy mikor milyen vizsgálat kell.

Boldog szülinapot klarissza a fiadnak! Neked pedig boldog további 23 hetet! :-)
almi

sziasztok.

Tegnap pl azért nem jötem mert eléggé mozgalmas napom volt. Pl reggel megtisztelt a vukk 15 hetesen. Jó mi? edig elkerült de tegnap a reggelim a wc-be kötött ki. Utána védőnénihez aki megállapította hogy mindjárt hív egy mentőt mert ő szerinte tutira az ájulás határán vagyok az 52-es pulzus számommal. Én meg mondtam neki hogy ááá dehogy. nekem mindig is alacsony a vérnyomim de szerintem most a boa betett neki megint. Így KÖTELEZŐVÉ TETTE nekem a sok koffeint. kávét. Persze ugy eén nem kávézok így marad a majdnem szívleállási állapot. megdícsért hogy fogytam de utána meg amikor elmeséltem a többiekkel a fogyás dolgot akkor meg megijedt mert én már 10 kilót fogytam élből plusz ha megszülök akkor még 10 kiló. És mondta hogy az se jó az é szervezetemnek. De mit tehetek ha ilyen vagyok? És még így is 110 kiló vagyok. Bár sokan mondják hogy nem látni rajtam. Nekem már van hasam elég szépen mert nekem nem lent van a baba a rendes normális helyen hanem nagyon fent van a méhem majdnem hogy a gyomromnál. Lehet ezért nem tudok enni és tuti nekem nem a sok pisilhetnék a tünet hanem a nemevés. De így meg fent van pocakom alul meg a hájam. Este lefotózom.

akkor mit szóljak én hogy csak 10-én megyek 4dre akkor én már a betöltött 16 hetes lecek és remélem megmutatja a nuniját.

kínai naptárba nem hiszek.

Mondta a vasat is nekema védőnő és csodálkozik hogy csillagos a vasértékem igaz határeset de mért nem szedet velema doki gyógyit?

harivera
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

Én ezen a héten annyira hulla vagyok, hogy az már szinte hihetetlen, majdnem be sem jöttem dolgozni...

Mindenkinek gratula -aki volt már- az jó AFP-khez, én még csak a jövő hét utáni héten megyek, időpontot is kérnem kell még.

Fiú-lány kérdés: a kínai szerint fiú lesz, viszont ma éjjel azt álmodtam, hogy már 2 gyerekünk van, és a nagyobb kislány, ezek szerint meg inkább lány :) Bár egyenlőre mi abban állapodtunk meg a férjemmel, hogy nem szeretnénk megnézetni a nemét, ami miatt a környezetünkben már mindenki lehülyézett minket... De persze, aztán lehet, hogy pár hét múlva meggondoljuk magunkat :)

No kéne egy kicsit dolgozni is (amióta bejöttem végigolvastam a lemaradásaimat :D:D)

Szép napot mindenkinek!

Kép
pipal

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 10:39-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

ANCSA! :)

Ne aggódj már, főleg, hogyha első babád.....Ilyenkor nem is kellene még érezni első babásnak a mozgást, esetleg a 20. hét tájékán.
Olvastam minden könyvben :) NYUGI!
Vendég

Nekem is kislányt mutata a kínai naptár :D
Vendég

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 10:39-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok,

annyit mondátok ezt a kínai horoszkópot, hogy én is megnéztem :?
Nos, eddig ugye nekem 2 UH-n is azt mondták, hogy kislány lakik a pocimban...de.
A kínai horoszkóp szerint fiú :?: :?: :?:
Azt az életkort írtam be, amit betöltöttem, és így fiú lett...ha azt írom be, amiben most vagyok, akkor lány :? :? :?

Még jó, hogy a férjem tök szkeptikus, és azt mondta, Ő csak akkor hiszi el, ha majd Ő maga is látja az UH-n, addig nem éli bele magát semmibe...így már inkább én se :shock:

Lovani

Kép
lovani

Helló!

Nekem egy fiam már van, és oda lányt jósolt. Tehát nálam ez nem működött!!!!

Kép

Kép
szakmarinekati

Hello Lányok!

elmentem ma UH-ra a Brendbonba, mert egyszerűen paráztam már napok óta. (para-mama effekt ;)Jól van a kicsi, ugrabugrált sokat, de nem mutatta magát. A szívhangnál meg fel volt háborodva, hogy zargatjuk :)

Szóval nem is bánom a titkolózást, mert csak azt akartam hallani, hogy jól van :) Szép élmény volt nagyon....

Judit
Kép
sonny

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 10:40-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Ancsa: 9000 volt az UH. De 20 perc babamozi :) Amúgy bp-i vagyok!

Ez a meleg engem kikészít. Szerdán szigorlatozom, de nem tudom rávenni magam a tanulásra :/

Judit
Kép
sonny

Sziasztok! :)

A naptár szerint nekem lány. De jó is lenne! :) De majd az UH-nak hiszek! :) Az biztos, hogy ez a terhesség jóval másabb, mint az előző. Pl. Sebi mindig a balomon volt, ez a baba meg inkább jobbos. Ez olyan furi! :)

Gratulálok mindenkinek, aki már tudja hogy ki lapul a pocakban! :) Nekem még június 12-ig várnom kell, akkor lesz a köv. UH. Az még nagyon sokára van! Alig bírom ki addig! :(

Hastapi: engem nem zavar. Persze ne idegenek álljanak neki simogatni! :) Állítólag szerencsét hoz, ha valaki babonás!

Én aránylag jól vagyok. Már nem nagyon fekszek, igaz időm szinte semmi sincs rá, csak a hétvége valamelyik napján.
Tesókérdésben teljesen ugyanazt tudom mondani. A fiamé az elsődleges időm most és nem az, hogy magammal foglalkozhassak, így Centiskével. Vele akkor tudok beszélgetni, ha a fiam alszik. De az tuti, hogy jelen van az életünkben, mert ha a fiam hozzáér a pocakhoz, akkor szinte mindig visszaválaszol egy mozgással! :)

Almi!
Az AFP-hez egy üveg elég. Most nekem is csak 1-gyel vettek le. Én ápr.4-én voltam előzőleg vérvételen és akkor 6 üveggel csapoltak le a terheléses cukor miatt is. Akkor volt még: Hepatitis B, Vércsoport és ellenanyagszűrés, általános vérkép és vizelet, és a lelet alapján írva: Treponema pallidum partikula agglutináció (TPPA) szűrés.

Dalminha!
Ezért is fura - mint előbb írtam, hogy neked más volt a vérvizsgálatok rendje és nem az AFP-nél a Down szűrés is.
Mi nagyon ritkán járunk Győrben játszótérre, mert Téten lakunk. De most majd jún.6-án 3 napot (pént,szo,vas) ott leszünk a nővéremnél, mert ő elutazik és a fiaira mi vigyázunk. Akkor esetleg találkozhatunk a Marcal I-en valahol egy közös játszóterezésre! :)

Az ágyban fekvőkkel teljesen együtt tudok érezni! Pláne gyerek(ek) mellett ez nagy teher! A fiammal még élveztem is, ha feküdnöm kellett. Akkor sok könyvet elolvastam, jókat moziztam, hűsöltem nyáron árnyékban nyugágyon, főzni sem kellett ennyire rendszeresen... Úgy nem volt gond.. :) De most gyerek mellett... :(

A betegeskedőknek pedig jobbulást kívánok!

KépKép
KépKép
hangolka

Sziasztok,

Sonny, te milyen UH-n voltál a Brendonban? Mert mi 5000 Ft-ot fizettünk egy kb 20 perces moziért...monduk csak sima UH, nem 4D.

A terhesgondozás mindenhol más. Én megkaptam Pesten a menetét, meg hogy átjöttem Gyulára itt is. Nem egyforma. Nem ugyanazokat nézik, és ami egyforma, azt sem feltétlenül ugyanakkor. Gyulán sokkal több mindent szűrnek, mint Pesten... :?
Mondjuk ez elég érdekes :shock:

Lovani

Kép
lovani

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 10:40-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Csajoooook!Help!

Képzeljétek, előjött megint a hányinger!!!! :?

Van valakinek hasonló????
Vendég

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 10:41-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Lovani: 4D volt, azért került ennyibe.

Ancsa: én múltkor a SALÁTÁTÓL öklendeztem. Annyira fura.... szóval én is csak azt tudom tanácsolni, amit Ancsa: kerüld a zsírosabb ételeket. De persze az én példám is mutatja, hogy az sem nyerő minden esetben.

Judit
Kép
sonny

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 10:41-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Vera: naná! 1000 pontot kaptunk!

amúgy szerintem ez a nagy meleg is "felkavaró élmény" :)

Judit
Kép
sonny

Sziasztok!

Most gyorsan dobok pocak fotót, utána olvasok, és írok. Megpróbálok sorozatot rakni, előre bocsi, ha óriás lesz, nemtom mit sikerül...de ne ijedjetek meg! :P :P

Kép 9+0 Kép 12+0 Kép 18+0

Kép 9+0 Kép 18+0

Remélem nem lett nagyon brutál! :P És mostmár ti jöttök!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Na akkor bővebben...

Hurrá, gondolom a felső sorozatnál feltűnt, hogy a számok összevissza vannak...nyilván a sorrend 9,12,18. :)

Almi!
Fagyi! :D :D

Szakmarinekati!
Kiscsaj nekem is jöhet, szurkolok neked is! Meló miatt irigy, irigy!!! Én tökre lefáradok a nap végére...végülis kb 2. gyerekes anyuka vagyok napi 10 órában. Még 1-1-et van fent a gyerek reggel és este, amikor még/már nem vagyok ott, és általában átalussza az éjszakát, szal majdnem. Szerintem az a fájdalom nem a gyerek volt...ahhoz még kicsi, nem?

Klarissza!
Te jó ég! Nekem szerintem összesen nincs ennyi vérem, amit tőled levettek. Én nagyon-nagyon parázok a vérvételtől, de itt már 2x átestem rajta, és mondhatni kezdek edződni. De itt szerencsére csak 1-el vesznek mindig, az is tök kicsi, és nem is fáj...érzem, hogy a tű azért benne van, és az elég kellemetlen, de ennyi. És megúsztam eddig rosszullét és ájulás nélkül, pedig nálam durvább tűfóbiája nem hiszem, hogy van vknek. Otthon 1x voltam sima vércsoport meghatározáson, és annyira rossz volt, utána órákig tökre fájt az egész karom, úgy éreztem, mintha egy litert leszívtak volna...úh nem értem itt miben más a teschnika, de szerintem az is csak 1cső volt otthon. Ja, és itt aids szűrés benne van az alap első vértesztben, amiben még vércsoportot néznek, rubeolát, hepatitist, meg még nemtom mit, +én kértem még a toxoplazmózist...és ezt mind 1csőből. Az eredményt konkrétan még nem tudom, mert ugye elkeverték legutóbb a papírom, de legközelebb, asszem 20-án azt is megtudom, hogy mi van a többivel. De tuti negatív, mert telefonon lekérték, és csak a vércsoportomat írta rá a midwife a papírra, meg hogy alacsony kicsit a vasam, ez azt jelenti h a többi rendben van. Na jó hosszú lett ez a véres téma.

Vera!
Még mindig irigykedem a fogyásod miatt. Én utálom a testem most. :? És én is csak 6-án megyek 4d-re, jövő pénteken.

hányás: Én nem tudom mi történt, de csüt. délután én is vuk-oztam egy nagyot. (egészen eddig egyszer sem, az elején sem, igaz 1 hónapig kutya rosszul voltam, de megúsztam) Nem voltam rosszul egyáltalán, csak éreztem, hogy nagyon tele vagyok, és kellemetlen volt, sehogy se volt jó. Aztán egyszercsak leültem fokhagymát vagdosni, és egy pillanat alatt jött a hányhatnék, rohantam, és ki is jött. Délután megettem fél zacskó aszalt almát, csak az jött ki...lehet kicsit sok volt, és nem ízlett Beenie-nek. Lehet, hogy meg tudtam volna úszni a dolgot, de jobb volt így, mert nem fért már a hasamba semmi, szomjas is voltam nagyon, de így innivaló sem...úh jobb, hogy kijött. :P Ja egyébként mostanában nekem is volt párszor vm halovány, rövidke hányinger...fura.

Pipal!
Átérzem a hulla efektust. Én 2x álmodtam már, h kiscsaj, és 1x, h fiú...na most legyek okos. :P

Ancsa!
Megmozdult már a baby? Én 4kg-nál tartok. :cry: 51-el kezdtem, és ma reggel 55-öt mutatott a mérleg! És úúúútálom! Alig várom már, hogy kijöjjön a baby, elteljen pár hónap, és visszanyerjem a formámat! És állítólag a végén jön majd csak a nagyja. Akkor én még 10-et fogok hízni, vagy mi??? Bele sem merek gondolni. :( Tudom, hogy nem kéne ezen hisztiznem, mert ez az egész nem erről szól...de én nem tudok megbarátkozni ezzel. Fogyni szeretnék a combomról, fenekemről (mert nekem oda jön fel) és nem tudom hogyan. :(

Sonny!
Örülök, hogy jól van a baby! De kár, hogy nem mutatta meg magát...én is ettől félek, hogy nem fogom megtudni pénteken, mert én már annyira kiváncsi vagyok, hogy nem bírom tovább. Ha így lenne meg fogom kérni a nőt, hogy csináljunk vmt, bírjuk rá, hogy megforuljon, vagy had járkálhassak, ehessek kicsit, hogy pozíciót váltson. Ha minden kötél szakad, és sehogy sem sikerül, akkor elmegyek mégegyszer kedden, mielőtt repülök vissza...elvégre még 2 otthoni 4D is csak fele annyiba kerül, mint itt 1. :P 11-én szerdán lesz itt a genetikai uh-m, úh még akkor is van rá egy esély, de én addigra már tudni AKAROM! :D

Hangolka!
Te jó ééég!!! 6 üveg??? Ezt nem hiszem el! Én belehalnék! Egyébként szerintem attól egyáltalán nem függ a baba neme, hogy hol fekszik. Nekem bal oldalon van a baby, és teljesen lent. Ezért mondták már nekem, hogy kiscsaj, mert lent van a hasam...de én ebben nem hiszek. Persze, hogy remélem, hogy az, de nem attól lesz lány, mert lent van. :D Neked is szorítok, hogy puncis legyen! :)

Lovani!
Ez durva, hogy más teszteket csinálnak a két városban. Az ok, hogy nekem máshogy mennek a dolgok, mint nektek...de hogy országon belül?! Én is kiváncsi vagyok, hogy mi a különbség!!!

Én mostmár jobban érzem magam, nem keményedek, nem fájogatok. Beenie mocorog, bár annyit nem mint a héten valamelyik nap, de jelentkezik azért rendesen minden nap, általában többször is, de 1x tuti. Valszín az út miatt jelzett a pocim, hogy na ez sok volt, kössz, inkább ne. Nem is csinálok többet ilyet. Igaz még várnak rám utak, de majd vigyázok. 2-3 oda-vissza repülés, otthon reggae campre kocsikázás, meg ilyenek.

Na kész az újabb regény. Megyek is, jó hétvégét!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sziasztok,

Gyors körkérdés: szedtek még valamilyen vitamint? Ha igen, akkor mit és minden nap?
Én Gravidát szedek, de csak este tudom bevenni, különben hányingerem van tőle. Próbálom minden nap bevenni, főleg, hogy az UH-n kiderült, hogy 4 nappal kisebb a baba a koránál (ami persze lehet, hogy az igazi korát mutatja). Na szóval lényeg, hogy mégjobban szeretnék odafigyelni.

Ha van valami jótanácsotok, szívesen várom ;)

Jó pilledést a hőség után!

Judit

Judit
Kép
sonny

Sensie: jók a pocifotók :) Kisbabód szépen növekszik 8)

Judit
Kép
sonny

Sziasztok!
Remélem meggyógyultatok!!!

Sonny
én már nem szedek semmit,, neked végig ajánlotta a dokid?Nekem a 3. hónap végéig.Többektől olvastam h. rosszul vannak a Gravidától. Én a hipp natal-t ittam, ami természetes anyagokból van és nincs mellékhatása.Esetleg próbáld meg.

Sensi
szerintem nagyon formás a pocid!! De tényleg!-ne bánd azt a pár cm többletet itt-ott! :) Fiatal vagy még nagyon, szépen vissza fogsz rendeződni! :wink:

Rólam: amióta újra dolgozom, nem negyon tudok írni de olvaslak ám benneteket. :)
Nekem megvan az Afp eredmény és holnap megyek is a genetikai uh-ra.Nem tudom nem korai e még? Nem kell a betöltött 18.hét?

Hallottátok h. Sz.fehérváron a kombinált teszt ingyenes lesz júniustól? Jó nekik.. :wink:

Hol lehet ezt a kínai horit megnézni?-már én is kíváncsi vagyok. :wink:

Kép
katica_75

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: