A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008-ban szülünk

Katuci,

ez a rácsvédő nálunk is érdekes. Ez megy már 3 hete. Először cask alulról nyalogatta. Mostmár ki van bolyhozódva, mert oldalra fordul megfogja hátulról az egyik kezével és tömi befelé. Vannak rajta elefántok azt is nagyon szereti megenni. Már gondolkodtam rajta, hogy leszedem, de kell, mert mindíg kúszik álmában. Meg nagyon szereti. Ma azt hittem, hogy bevágta a fejét, de a lábával csap akkorát, a kiságyban, hogy olyan a hangja, mintha erősen bevágná a fejét.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Én ma dögrováson vagyok, elöntött a takony :-) Szombaton fájt a torkom, tegnap pici nátha, éjjel meg már aludni is alig tudtam, úgy tele volt az orrom. Most is alig kapok levegőt.
Vikinek be van gyulladva a mandulája, meg egy kicsit lázas. Ma ott alszik a mamánál, hogy tudjak tanulni, meg hogy ne fertőzzük egymást és Lilikét.
MIntha meg lenne téve, mindig vizsga előtt van valami ilyesmi.... :?
Mindegy, valahogy túléljük. Csak Lilit féltem, bár bízom benne, hogy az anyatej védi. Mindenesetre szerdán komplett családdal megyek vizsgázni, mert így Vikit nem merem oviba engedni. Így is valószínűleg onnan hozta haza a bacit. :evil:
Volt egy kislány, aki úgy ment múlt héten oviba, hogy fülgyulladása volt és addig nem vitték haza, amíg már a fájdalomtól nem tudott a gyerek létezni.... na onnantól nem jött 3 napot, aztán tegnap már ismét ment oviba. Kétlem, hogy meggyógyult... :roll:

Lilike ma 5 órát elvolt kaja nélkül. Fél 12-kor evett, elaludt, aztán fél 3-kor felébredt, nézegetett egy kicsit, bedugta 3 ujját a szájába és ismét elbólintott. Fél 4-kor felkelt, lecseréltem a pelusát, letettem a szőnyegre, ismét 3 ujj a szájában és puff megint elaludt :)
Aztán 3/4 5-kor evett. Nem tudom mi volt vele, nagyon álomszuszék ma. Remélem nem azért, mert megbetegszik. Nem hiányozna. Ráadásul jövő kedden kapjuk a 3 hós szurkát, nem szeretném már tovább tologatni, mert utána meg keresztelő, stb.
Bízom benne, hogy csak a meleg miatt alszik ennyit.

Most megyek, folytatom a tanulást.

Szép napot mindenkinek!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Katuci,

jobbulást kívánok. egy kis homeót nem próbálsz meg? Nekem segített és azt szerintem lehet szopi mellett is szedni. Bár én még kismami voltam amikor ez volt. Máté is ma elég sokat aludt. Bár jó néhány kilóméret elválaszt minket, de lehet, hogy volt ma valami a levegőben. 9-től fél 12-ig, majd 2-4-ig majd egy fél órát hatkor és nyolckor. És most este fél tízkor tettem le. Nálunk ez az aránylag sok. De nem semmi, hogy Lili baba 3 és felet lehúzott egyben azután pedig megint zutty. Remélem én is, hogy nem fog megbetegedni. Mert lehet, hogy ezek tényleg előjelek és semmi sincs a levegőben. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Szia Vikci!
Elkezdtem ma a homeóst, még tegnap bíztam benne, hogy ez csak egy kis megfázás, vagy hasonló, de sajna nem. Viki tüneteiből ítélve ez bizony baci :-(
Azért én is remélem, hogy nem kapta el Lilike, Vikit alig tudom a pusziról leállítani, meg a sűrű kézmosásra rávenni. Biztos amikor nem nézek oda megpuszilgatja Lilikét.... :-) :-)
Abban bízom, hogy a hányás-hasmenést sem kapta el, akkor talán ezt sem. Mindenesetre én is "kerülöm" szegénykét, alig fogom ölbe, meg messziről magyarázok neki, de annyira szomorú tőle, úgy szeretné, ha megdögönyözném és megpuszilgatnám, de nem merem. Így is félek, hogy szopi közben nehogy ráleheljek valami bacit :-) Éjjel is próbálok elfordulni tőle, úgy szopiztatom, aztán zsupsz vissza az ágyba azonnal.
Most Viki nem alszik itthon, így talán egy kicsit könnyebben átvészelem én is, ő is, meg Lilike is a dolgokat.
Holnap még tanulok, aztán szerda vizsga, már kezdek parázni... de nem úgy, mint régen. Most nem ez a fő dolog az életemben, így csak enyhe izgulás van bennem. Ha sikerül örülök, ha nem, akkor sem leszek szomorú. Majd lesz valahogy :-) de fő a pozitív gondolkodás! :-) :-)

Megyek, mert pihennem is kéne ahhoz, hogy holnap jól tudjak memorizálni.

Jó éjt!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Katuci,
Jobbulást!!!
Vendég

Köszi Pandi! Remélem hamar elmúlik ez az utálatos nátha.

Te hogy vagy? Voltál dokinál azóta?
(mit keresel te reggel 6-kor a gépnél.....???? :-) )

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Most látom, hogy nem reggel 6, csak megint visszaállítódott nekem itt az óra.... de reggel 7 is korán van! :D

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

azt tudtátok, hogy Pumpóka is megszült? Már egy hónapos a kislánya. Ő is szokott régen ide írni, csak valahogy eltűnt innen.
Mindenesetre GRATULÁLOK neki és sok boldogságot kívánok!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Katuci,
A válaszom: Dóri! Beálltunk arra, hogy 4.45-kor felébred, és nem alszik már vissza. Voltam dokinál, minden rendben van(kopkopkop)
Vendég

Sziasztok!

Örülök Pandi, hogy jobban vagy.
És ha beteszed az ágyába nem játszik el és alszik el magától? Nálunk Máté ezt csinálja. Mi alszunk el előbb.

Katuci,

én tudtam meg írtam is neki privit. Jó memorizálást!

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Pandi!
Hát nem irigyellek. Nálunk Viki volt olyan, hogy - igaz már nagyobb volt akkor, kb. 6-8 hónapos-reggel 5-kor kipattant a szeme, 6-kor már a boltban voltunk friss kifliért.... :-) :D
Igaz, hogy este 8-9kor elaludt, de azért elég korán volt az az 5 óra.... nekem :-)
Majd csak visszaáll a reggelig alvásra, ne aggódj. És éjjel szopizik amúgy? Visszateszed az ágyába? Próbáld meg, hogy hagyd ott magad mellett, hátha ott könnyebben aludna és ti is tudnátok pihenni.
(nem mondom, hogy ez egy "következetes" nevelési tanács :-), de kímélő... :-) )
Vagy tedd be az ágyába, játszószőnyegre, hátha ott el játszogat és elalszik. Esetleg már mindent kipróbáltál....??? :D :roll:

Vikci!
Köszi! Ma egész nap tanultam, már elegem van belőle. Most tettem le a papírokat 5 perce. Viki is már itthon van, holnap megy oviba, Lili meg jön velem vizsgázni. Illetve apa fogja pesztrálni addig. Remélem hamar végzek - szóbeli szigorlat lesz-, mert 33 fokot mondtak, nem szeretném szegénykémet kikészíteni ebben a melegben. Épp elég lesz az autókázás, 50-50 km el-vissza, plusz még rám várni, talán kibírja szopi nélkül, míg bent leszek.
Előtte azért megetetem, biztos, ami biztos, aztán talán max. 1 órát kell kibírnia. Csak ugye a meleg az szomjúsággal jár, és nem fogad el mást cicin kívül. :-)
Mondjuk legutóbb is jól elvolt apával, igaz akkor csak 20 perces írásbeli vizsga volt.

Hát majd meglátjuk.

Holnap szorítsatok déltől (még ez a hülye időpont.... :?)!

Nálunk nagyon meleg van, még nem mertem kitenni Lilit az udvarra, talán most egy kicsit elkezd enyhülni az idő, aztán kimegyünk.

Szép estét!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Katuci,
Dóri általába 8-kor már alszik, bár pár napja 9-ig ébren van. Ha 10-ig ébren van, akkor is 5-kor ébred. Ma rekord volt, mert már 4-kor ébren voltunk :? Ilyenkor már nem alszik vissza, hagytam már sírni is stb. ha mellénk teszem akkor se alszik tovább. Egyszerűen kinyílik a csípája, és rögtön játszani kell vele. A sors keze... én pont ilyen voltam, most visszakapom :lol: Arról nem mondok le, hogy a saját ágyában aludjon, mert nekünk sokkal kényelmesebb így. Ha mellettem van, nem tudok aludni, folyamatosan azt figyelem, hogy mit csinál. Igen éjszaka szopizik kétszer. Mindegy, majd elmúlik ez is egyszer...

Vikci,
Az ágyában van, hiszen ott alszik. Csak reggel korán felébred, és sír, ha nem megyek érte.
Vendég

Pandi!
Hát akkor más ötletem nincs, mint türelem, türelem, türelem..... egyszer csak rózsát terem???!!!! :lol: :lol: :lol:
Ja hát akinek az anyukája is ilyen kisördög volt..... :D :D
Minden gyereknek van ám ilyen reggel-nemalvós időszaka, lehet hogy nekünk is lesz majd böjtje ennek a jóságosságnak... :-)
Írtam, hogy Viki volt reggel nemalvó, szintén az ágyában volt mindig, de 5-kor már fent kukorékolt. Ha jó idő volt irány a bolt! :)

Most indulok Győrbe vizsgázni, délben kezdődik, de ugye előtte még szopi, pelus csere, apát ellátni instrukciókkal :-) :-) :-) (mert ilyenkor mindig azt hiszik az anyukák - néha én is- hogy apa csak így tud jól működni... :D, pedig nem is)

Szorítsatok! Már tiszta egy ideg vagyok, bár próbálom magam nyugtatni, főleg a tejci miatt!

Majd jelentkezem délután!

Szép napot mindenkinek!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

csak azt tudnám, hogy mért késik itt megint az óra! Pedig megnéztem a profilban, jól van beállítva. Nem értem, na mindegy! :-)

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Sziasztok!
Katuci:DRUKKOLUNK NEKED!!!

Nekem sajnos most elment a kedvem mindentől, Martin 3 napja alig eszik, és ordít, mert éhes. :( Már nincs annyi tejem, hogy elég legyen neki, úgyhogy ma írt fel a doki tápszert.Azért próbálom ciciztetni, :!: de sír rajta, és kiköpi, szerintem alig jön neki valami, és ezért.Viszont a teát issza ezerrel....Remélem azért reggelre, és estére legalább lesz neki...Dobok pár képet, legalább ezek felvidítanak mindig ahogy látom már milyen nagy, és mindig mennyi szép percet ad!!!!!!!!! :D

Képhttp://raczmartin.freeblog.hu/
szemokzsu

Kép Kép Kép Kép

szemokzsu

Sziasztok!

Katuci,

egész nap gondoltam rád. +++ remélem minden jól ment.

Pandi,

nálatok külön alszik Dorka baba ugye? Mert nálunk Máté mellettünk van. a kiságya oda van húzva az ágyunkhoz.Már gondolkodtam rajta, hogy mikor kéne elköltöznünk mellőle vagy úgy, hogy ő megy vagy úgy , hogy mi megyünk.

Zsu,

nekem sem volt tejcsim. Két vagy egy óránként rá kellett tennem a cicire. Most úg ynéz ki, hogy a mellszívózásnak meg a mellre tételnek megjött az eredménye. a mormilk is jó megoldás tud lenni a oroblémára. Vagy még a hozzátáplálás. Nekem a dokinéni mondta, hogy egy kis banánt nyugodtan adhatok neki. Edddig fenttartásaim voltak a banánnal, hogy nem -e káros, de a múltkor egy élelmiszer kutató megvizsgálta az összes gyümölcsöt és meglepetésére az almában talált vegyi anyagot a banánban pedig semmit, mert azt ugye vastagabb héj védi. Ezt azért írtam le, hogy hátha megpróbálod. De beszéld meg a védőnővel is persze.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Már a meleg az agyamra megy. Nagyon édi a kis martin baba. és annyi boldogságot tudnak adni ugye? Ez olyan jó ez az állapot. Imádok anyuka lenni.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Akarom írni Martin baba, Bocsi csak sietek.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci:Köszi a hozzászólást, a tápszert én is csak végső esetre tartogatom.Most kétszeri evésre 120-at cicizett, ez azért már jó.Mondjuk sokat is ittam ma, az a baj, nem tudok sokat inni, ez a meleg meg lestrapálja a tejcsit.De mostantól iszok sokat, ha kidurranok akkor is!!!A banán jó ötlet, én is gondolkoztam valami főzelék vagy gyümölcs félén, amit 4 hónapos kortól lehet adni.Mégis jobb lenne mint a tápszer!!!Én is IMÁDOK anya lenni, minden nap elkáprásztat valamivel, és egyre jobb vele foglalkozni, már reagál mindenre, és nagyon kis ügyes!!!Már próbál egyedül felülni, képzeld!!!Olyan kis tündér!!!IMÁDOM!!!Neked Máté miket csinál??

szemokzsu

Sziasztok!

Zsu!
Próbálj meg Te is mellszívózni, minél többször cicizni, mert így vissza tudod hozni a tejcsit. Nálunk is 3 napos üvöltés volt anno amikor kezdett elmenni a tejcsi, most meg már ott tartunk, h. tejcsi leadó leszek. SZóval kitartást.Ha meg nem jön össze, te akkor is 3 hónapig szoptattad, amit meg kellett kapjon azt megkapta, ne aggódj...

Pandi!
Az én fiam is korán kelő, kivéve ha korán reggel készülünk valahova, mert akkor rendszeresen elalszik akár 8-9-ig, egyábként 5-6-kor fenn kukorékol minden reggel.

Kata!
Remélem sikerült a vizsgád, drukkoltam neked.

Meri????????????
Merre vagy?

Rakok fel egypár tegnapi szobában napozós képet, nézzétek meg a hatalmas sonkáinkat :lol: :
Kép

Kép

Kép

Kép
nagy vera

Egyébként az ágya nálunk is a miénk mellett van, de reggelente mindig mellettem alszik mikor Apa dolgozni megy!!! :D

szemokzsu

Vera:Köszi neked is, remélem sikerülni fog!!!!Te mindkét mellből szopiztatod?Nekem az egyikbe már elejétől fogva csak 30-40ml volt... :? Édes a kispasid, tényleg jó huris... :lol: Most hány kiló??

szemokzsu

Máté még mindíg alszik. Délelőtt is aludt kb. 2 és fél órát most meg szintén alszik két és fél órája. Lehet, hogy a meleg miatt íg ykidől.

Ti mikor szoktátok kivinni sétálni a babókat? Én tegnap délben vittem ki ma meg majd ha felkel szerintem majd akkor.

Vera,

végre te is jelentkeztél. Nagyon kis édi még mindíg ez a kis csokimókus. Mindenkinek mutogattam a képeket a két pasiról.

Zsu,

Máté is úg ytud felülni, hogy félig az ölemben van és felhúzza magát a kezemen. Martin baba hogy csinálja?

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci,
Ilyen erős napnál, csak késő délután, vagy este szabad. Naptejjel! Nekem is most mondták. Most nagyon durva a sugárzás, volt a tv-ben is.

Zsu,
Nagyon édes az utolsó képen :lol: A gyakori cici segíthet!! Nekem az mindig bedurrantja a tejet.

Vera,
A második képen olyan Márk, mintha azt kérdezné: ugye, hogy cuki vagyok? Ugye :wink:

Katuci,
Drukk!!
Vendég

Sziasztok!

Csak jelentem, hogy 4-est kaptam!!!!!!!!! :D :D :D
Gondolhatjátok mekkora kő esett le a szívemről, már tiszta gyomoridegem volt, ráadásul még várakozni is kellett. Már délben ott voltam, fél kettőkor jöttem ki, pedig a babára tekintettel beengedtek az elején, de még az első turnus értékelését meg kellett várnunk.
Nagyon köszönöm a drukkokat! Tutira használt!!!

Nagyon édes a babád Vera! Eszméletlen micsoda husos!:-) Mennyit hízott eddig?

Ma ott volt egy csoporttársam a babájával, aki 6 hónapos fiú és 7 kg. Megkérdezte, hogy Lilike mennyi, mondtam, hogy 3,5 hónapos és 6,7 kg... le volt döbbenve... :) :) Mondjuk én is... jó kis dundi-nyuszim van! Pedig igazából nem látszik annyira kövérnek, igaz 65 cm.
Mondjuk vastag kis combija van, az tuti, meg olyan kis erős mellkasa. Viki szerint apura ütött, az ilyen - idézem - "jó kis melles" :-) :-) (az izomra gondolt). A gyerekeknek olyan jó kis aranyköpései vannak! :D

Zsu!
Remélem, hogy sikerül visszahoznod a tejcit! Ne add fel! tudom, hogy nem könnyű, Vikci is megküzdött érte, de sikerülni fog!
És szerintem is inkább adj neki gyümit v. főzeléket, mint tápszert, de mellette erőltesd a szopit! Ha nem is annyira éhes, akkor is tedd rá többször.
Most nálunk is az van, hogy Lili 3 napja nem reklamál a kajáért, csak késő délutántól és van úgy, hogy egyet ki is hagy. Ha viszont odaadom neki, akkor elfogadja. Csak annyira elfoglalt - hasra fordulás, gagyogás, ujjszopási technikák variálása :-) -, hogy nem ér rá enni!!! :lol:
És ilyenkor én is egy kicsit úgy érzem, hogy csappan a tejci. De aztán mindig visszajön, ha normális ütemben eszik.
Mondjuk én rendszeresen fejek, mert az unokahuginak adjuk a maradékot, így azért tudom biztosítani az állandó újratermelődést. Csak ilyen esetekben mondjuk neki is kevesebb jut, nem mindig tudok olyan sokat lefejni.

Én általában délelőtt sétálok Lilikével, vagy amikor Vikiért szoktunk menni az oviba, fél 4 körül. Dél körül mostanában nem nagyon szabad kivinni őket, mert rendkívül erős, 8-as UV-B sugárzás van, ami sokkal veszélyesebb, mint az UV-A, nagyon kell vigyázni.
Ma míg vizsgáztam, akkor a párom sétált Lilivel, de csak kb. 10 percig voltak kint, aztán bementek Győrben az Árkádba, mert kint iszonyú hőség és erős napsugárzás volt. Igaz, hogy ott majdnem minden boltban légkondi van, de még mindig jobb, mint elégni a napon... ott inkább betakarta egy kicsit, hogy ne fázzon meg, el is aludt, élvezte a nézelődést.

Szép estét mindenkinek!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Katuci!
Gratulálok!

Andris is elég nagy baba. Tegnap mértük: 7 és fél kg, és 67 cm. Megkapta a 4 hós oltást is.
Tényleg, írtam már, hogy két hete felvágták a nyelvét? Le volt nőve alaposan, de a gyerekorvos csak nemrég vette észre.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Sziasztok!

Köszönjük a bókokat.
A "kisfiam" 2 hete volt 6800 g körül, most már biztosan elhagytuk a 7 kg-ot, centiben 65-66 körül van.

Kata!
Gratula!
Van még vissza vizsgád?
Nálunk is felváltva megy az ujjszopás (időnként még öklendezik is tőle, aztán el-el kapja az én ujjamat, akkor azt eszi).
A gagyogás helyett nekem vércsém van, szabályosan olyan hangot ad ki mint egy vércse. Imádja amikor puszilgatom a nyakát, tokáját és belefújok a bőrébe, ekkor teli torokból nevet...

Zsu!
Igen egy mellből szopiztatom most már, de amikor kevés volt akkor mindkettőre rátettem, neked is ezt kéne most csinálnod.

Boeske!
Na nektek is szép gyerekorvosotok van...

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Vera!
Igen, még egy vizsgám van, június 24-én. Az már talán nem lesz olyan vészes, meg több időm van felkészülni.

Úgy látszik itt minden bébi "óriás" :-) Lilire mindig rácsodálkoznak, hogy mekkora. Azt hitték 6 hetesen, hogy 2 hónapos... mondjuk súly szerint beillett volna annak, de azért szerintem lehet látni egy babán, hogy kb. mennyi idős, vagy nem?

Teszek egy-két új fotót:

Kép fordulunk...:-)
Kép fordulunk 2 :-)

Kép fordulunk 3 :-)

Kép ujjszopás :-)
Kép

Természetesen nem én tettem le Drágámat a szőnyeg szélére, odatornázta magát! :-) :-)

További szép napot!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Sziasztok!

Sajnos most megint úgy néz ki, hogy hiába igyekeztem nincs annyi tej. Elkezdett ordítani ma délután, majd ha hasára tettem abba hagyta, de amikor nem jött a ciciből elkezdett ordítani. Nagyon sajnáltam. Apa elrohant banánért és szépen egy kis darabot kis vízzel össze melegítettem és megetette. Fintorgott de megette. :-)
Most mit csináljak? Mindíg rá teszem Mátét ha kajcsis. kb. két óránként. Az a baj ha fejem akkor fáj a bimbóm és másnap már nem tudom csinálni csak két naponta. Most nagyon elgondolkodtam a mormilken. Van is a patikában.
Írtátok a méreteket. Na a védőnőm azt mondta Mátéra a múltkor amikor megmérte , hogy 63 centi és 6800 gramm. Na de nem akartam elhinni, mert akkor dundibb lenne szerintem. Most megmértük és 67 centi. Csodálkoztam is, hogy szerintem nem jól mérte. Hát igen.

Katuci,

Nagyon gratulálok a vizsgádhoz! Amikor olvastalak, hogy nemsokára indulsz rögtön gyomor ideget kaptam mint az államvizsgán. Annyira együtt éreztem veled. Drukk az utolsó vizsgádhoz is megy de szerintem simán menni fog.
Nagyon édi Lilike baba. Párom is megnézte , mert elmentette amit írtam. Neki is tetszett.
Mátét is idősebbnek nézik bár ez nem is csoda tényleg nagy baba. Szerintem te se csodálkozz, mert vannak például a koraszülött babák is akik sajnos tényleg kisebbnek néznek ki. De például tegnap voltunk lent az udvaron ott volt egy négy és fél hónapos kisfiú aki 3500 grammal született és Máté így is meghaladta kinézetre is. Ő pont anyinak nézett ki, mint amekkora valójában korban. De nem akartam össze hasonlítani , ezt csak azért írtam le, mert minden baba másmilyen. Nem lehet őket össze mérni. Máté még mindig nem pördült át azóta. Ma majdnem megtörtént kétszer is, de gyorsan ellendolgozott oda mentem, hogy segítsek de éreztem, hogy ellen áll. Így nem erőltettem a dolgot majd ha akarja. Egyenlőre jól érzi magát hason nagyon és így nevet a világra.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci!
Próbáld meg a More Milket, de addig is szerintem próbálj neki gyümölcsöt adni. Nem rossz a banán, csak vigyázz, nehogy szorulása legyen tőle! :-)
Ha semmiképp nem megy több tejci, akkor üveges gyümölcsöt (vagy ha van idegzeted, akkor turmixold magad :-) ) kezdj el neki adni. Inkább, mint tápszert. Mondjuk a védőnő úgyis fogja mondani, hogy tápszer kell neki, mert anélkül aztán élni sem lehet..... :-), de én inkább bébiétel párti lennék a helyedben. Persze ezt mindenkinek magának kell eldönteni.
És esetleg arra nem gondoltál, hogy ha tényleg nem lesz elég tejci (de ezt inkább ne is mondjuk - ELÉG LESZ :D ), akkor tejadó anyától kérjél pótlásnak? Van Pesten anyatejgyűjtő állomás? Ez egy ilyen kósza ötletem volt.
Az öcsém kislánya kap tőlem tejcit, napi 160-180 ml-t, mikor hogy hagy benne Lilike. Este mindig ezt kapja, meg hozzáteszik, amit az anyukája lefej napközben, így a vacsorája megvan.
Eleinte kapott tápszert - vele volt a mizéria, hogy benyelt a zöld magzatvízből és a PIC-en kötött ki, ott meg jól betápszerezték, de aztán jól szopizott, így megmaradt az esélye az anyatejességre -, aztán a sógornőm addig kínlódott, amíg majdnem teljesen vissza tudta hozni a tejecskét, így most inkább kap egyszer gyümölcsöt, meg ilyen rizspépet és az én tejcimet. De egyébként csak szopizik!
Eleinte az volt a gond,hogy sosem volt neki elég 2 cici, mindig ott kellett lenni a tápszernek, vagy valami pótlásnak, most már simán cicizik bárhol és elég neki, csak ha otthon vannak és kér, akkor adnak neki pluszot. De van úgy, hogy 3-4 napig semmi tápszer nem kell neki.
Szóval azt mondom, hogy nem szabad feladni! Az unokahugi 3500 gr-mal született, 4 hónapos múlt és 7 kg. Szépen fejlődik, pedig sok kínlódás volt vele! :-)

Igen sokat dumáltam, most megyek:-) - hagyok másokat is érvényesülni!

Hol vagytok eltűnt anyukák???? Pl. MERI??????????

Jó éjt!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Sziasztok!
Én is itt vagyok ám...

Katuci! Gratulálok a vizsgádhoz!

Mamacka! Bocsi, teljesen lemaradtam: Gratulálok!!!

A tejcsivel kapcsolatban (Zsunak már írtam): nekem is hasonlóan lecsappant a mennyiség, de nekem bejött a dm-ben kapható babylove-os szopis tea. (napi 2-t ittam). Most már ömlik az másikból, ha szopizik. + az elején nekem nagyon használt a homeos urtica urens 5ch, napi 2x5 golyó.
Gondoltam, megosztom veletek...
Én is dobok pár képet.
Sziasztok!
Szilvi Kép Kép

Szilvi

Kép
szili74
Bugyi

Sziasztok!

Szilvi!

Szépek vagytok ti is!

Kata!
Gratula a forduláshoz. Az én fiam még lusta ehhez, de már nem idegeskedek rajta. Majd átfordul ha akar, ha máskor nem majd ha feláll :lol:

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Szilvi:Köszi a segítséget, írtam vissza!!! :D

szemokzsu

Zsu!
Szívesen, válaszoltam is.

Vera! Nem is kell idegeskedni, mindenki más tempóban halad. Branus is kb 2 napja fordult először hasról hátra, azóta semmi. Ráadásul Márknak a vaskos kis combját is emelnie kell. Én is nehezebben fordulok át, mint pl. te. És neki még rá is kell jönnie! De nagyon tündéri! Mindig mutatom a férjemnek, hogy milyen szép, édes babák vannak ezen a fórumon, s ő is osztja a véleményt...

Katuci! Csak ámulok!
Lilike már 7 kg??? :roll: S csak kb 2 héttel fiatalabb, mint Barnus! :oops: Egyáltalán nem látszik.

Szilvi

Szilvi

Kép
szili74
Bugyi

Sziasztok!

Hm... Valóban el vagyok tűnve. :lol: Az az igazság, hogy minden percet sajnálok, amit nem Biával töltök. Minden másodpercben mutat valami újat: egy őj grimaszt, egy új hangot, egy új mozdulatot... Imádnivaló kis tündérkirálylány. :D

Azért olvasgatlak ám titeket, és jól esik, hogy hiányoltok. Sokszor készültem már írni, valamire reagálni is akartam, aztán végül nem került rá sor... Talán majd egyszer összehozunk egy talit... :) Mondjuk a Balcsin, hogy mindenki utazzon. ;)

Szóval, remekül vagyunk. Bár Bia kicsi a ti babáitokhoz képest. :D 62 centi, és még nincs 6 kiló (5830g volt a héten). Ettől függetlenül kis pufók arca van és ennivaló hurkái. :) Hátról hasra már rutinosan fordul, vissza még hol sikerül, hol nem. Ma egész délelőtt gyakorolt: hát-has-hát-has-fal: sírás. :lol: És akkor visszatettem a szőnyeg elejére, és akkor újra. :D Édesen kacarászik, ha a hasát puszilgatjuk. Mosolygós, beszélgető, nézelődős baba. Pár napja kinézte a számból a barackot, úgyhogy most azt kóstolgatjuk. Bár, most pár napra felfüggesztve: mert pöttyös a karja, meg többször visszajött a kajcsi - nem tudom, van-e összefüggés, de azért kicsit pihenünk (Éva, ha esetleg olvasol, érdekelne a véleményed ;) ). Biának már szűk az ágy, úgyhogy napközben a földre teszem, illetve holnaptól végre a kiskertjében is játszogathat. :) Egy ideje imád a lábával is játszani. :) Fürdött már velem is, meg apával is, és nagyon szeret zuhanyozni!! Hagyja lezuhanyozni a kis buksiját is. HOlnap felállítjuk a nagymedencét, hamarosan azt is kipróbáljuk. :) Már nem alszik sokat napközben, viszont egyre többet játszik egyedül. Éjszaka egyszer kel még szopizni. Volt egy idő, hogy 4-5 körül kelt, de visszaállt a 3 körüli ébredésre.
Szóval, pörgősek a napjaink, de remekül vagyunk.
Teszek néhény képet én is a többi kis tündérbaba mellé. :)
Pusza mindenkinek! Visszamegyek rídonliba. :)

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép Kép Kép Kép

Az utsó kép: Bia kivette a pelenkázón álló dobozkából a kefét, és "fésülködni" kezdett. Mire fotózni akartam, már eldobta a kefét. AZonban látva csalódott arcomat, hogy lekéstem, újra előadta. :lol: :lol: :lol:

meri

Ma benéztem ide és mit látok....???!!!! Meri is előkerült!
Szia Meri, Bia! Örülök, hogy jól vagytok, Bia nagyon édes, igazi kis tündérke! Az a simléderes sapi tüneményes rajta! És hát ez a fésülködés.........., eszméletlen! :-)
Szerintem nem "kicsi" baba, hanem pont jó! :-) Azok a nagy szemek, aranyos nagyon!
Jelentkezhetnél néha, mondjuk heti 1-szer, csak amolyan helyzetjelentés-szerűen! :-)

Szili!
Igen, már lassan elérjük a 7 kg-ot, 6700 gr volt egy hete és kb. 65 cm (itthon mértük), de kedden megyünk a védőbe és ott pontosan kiderül. Egyébként tényleg nem látszik annyira rajta, hosszú baba, de a párom elég magas- 188 cm, és az ő testalkatát örökölte. Hosszú felső teste van, hosszú combikái (de jó husosak :-) ), a férjem szerint "ideális nő" :-) :-)
Mondjuk én sem vagyok kicsi, 175 cm vagyok, de inkább a páromtól örökölt ilyen "túl" méreteket.
Teszek fel egy pancsis fotót, azon azért látni, hogy hurkás, de nem kirívóan.

Ma nagy esemény volt: kilövettük Lilike fülét! S
zegény nagyon sírt, gondoltam is, hogy micsoda gonosz egy anya vagyok, de aztán 5 perc alatt megnyugodott és azóta sincs semmi gond. És olyan érdekes, de a fülbevalóval még az arca is picit megváltozott, olyan kislányos lett, mert eddig simán elment volna fiúnak is.....:-) Mondjuk, ha jól megnézte valaki közelről, azért látszott, hogy kislány, meg ugye rózsaszín kalapkája van, de így is nézték már fiúnak... rózsaszín ruhában :roll: :D
Nagyon az apjára hasonlít, szerintem azért lehet egy kicsit fiúsabb, bár aztán volt aki azt mondta, hogy tipikus kislányos arca meg szemei vannak. A fene tudja - én ebben nem tudok dönteni, mivel én tudom, hogy lány :D :D :D
Holnap lefotózom fülbevalóban, aztán felteszem a képet.

Vera!
Ez a fordulás dolog teljesen egyéni, én úgy emlékszem Viki sem csinálta ilyen korán, de majd megnézem a naplójában.
MInden gyerek máskor kezd mindent. Viki pl. hamar ült és állt, de későn mászott és csak 14 hónaposan kezdett menni. A fogai előbb jöttek az átlagnál, de pl. 6 éves lesz és még nem tud pótkerék nélkül biciklizni :D :D
Szóval ezen ne aggódj, fordul ő majd, amikor eljön az ideje. Siettetni semmit sem szabad. Lehet, hogy ő majd mást fog előbb csinálni, mi meg majd ámulunk, hogy de jó, a Vera kisfia már ezt is tudja, a mi babáink meg..... :D

Lilike már alszik, ma sokat cicizett, a meleg miatt is, meg egy picit úgy érzem kevesebb a tejci a napokban. Azt hiszem a vizsgák miatti stressz mégiscsak betett egy kicsit. Úgyhogy most mellre teszem, amikor csak lehet, de ő is igényli, meg More Milk, sok folyadék és Laktoherb :-)

Vikci!
Nálatok mi újság tejci ügyben? Sikerült tenni valamit?

Megyek, mert Viki meg a földön "fetreng" az álmosságtól, de ő az a gyerek, aki nem hajlandó egyedül elaludni, csak ha már teljesen hatalmába keríti az álmosság, így el kell altatnom.... :D :roll:

Jó éjt!

Kata

Kép

Kép

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Apukám csinált ma egy-két fotót, Lilike, Viki meg a kis unokatesó Cilike van rajta. Itt látni a fülbevalónkat is!

Kata

Kép három a kislány :-)

Kép fülbevalós Liliána

Kép

Hát nem tudom mennyire látni, holnap azért csinálok egy közelit is!

Mégegyszer jó éjt!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Katuci,
Nem tudom, szerintem meg tipikus kislányos arca van, fülcsi nélkül is :wink:
Vendég

Sziasztok!

Minden baba nagyon édi már megint vagy még mindíg? :D

Nem hittem, hogy ez a Mor milk ennyire hatásos- Már annyi tejcsi van, hogy reggel vissza bukta, pedig eddig nem bukott. Nagyon örülök neki. a maradékot kifejem. És tényleg ma olvastam, hogy ha pl. kifej az ember a 60 milit akkor abban még van 20, mert a baba kitudja szívni de a mellszívó meg a fejés az nem annyira hatékony.
Mindenkinek köszike a drukkot.

Meri,

örülök, hogy jól vagytok. Ma is megyünk Fótra házat nézni. :-) eddig nem jártunk sikerrel.

Katuci,

neked is köszike a tippeket. Verával meg is beszéltem, hogy tejtesók lesznek a babáink, de a mor milk segített eddig. De,hogyha bármi van akor rá számíthatok. Nagyon rendes csajszi. :-)
Mennyire kis Édi a lányod. Egyáltalán nem kisfiús. De jó ez akis fülcsi, Mátét is nézték már kislánynak. :-) És érdekes, hogy Máténak is a törzse nagyon hosszú.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci,
Mondtam én :wink: Persze valakinek semmit nem csinál, de akinek igen, az áldja őket :D Ti is költötök? Mi is. nekünk 2009 júliusára épül fel a házunk, szóval még sok idő, de már nagyon várjuk.
Vendég

Kép Kép Kép

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci,
Máté még mindig nagyon jó kispasi :wink: Látom ő is szereti, a fényképezőt nézni :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

Pandi,

Köszönjük szépen.
Dorka nagyon édim alszik, meg azon nevettem, hogy minden baba szinte ugyanúgy tartja a száját. Nagyon szép formás kislányod van.

azt szeretném kérdezni tőled, hogy írtad, hogy szeded a mor milket. De csak szinten tartásra. Mennyit szedsz? Most holnaptól már csak 3X 1-et fogok szedni, de nagyon jól rendbe hozta a tejcsi termelést.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci,
Napi kettőt szedtem, de már nem szedem 2 hete, mert van tejcsi bőven(kopkopkop) Van még fél dobozzal itthon, a biztonság kedvéért. Örülök, hogy neked is segített :D
Vendég

Sziasztok!

Egyik gyerkőc szebb mint a másik.
Gyorsan dobok egy-két [img] képet az enyémről, mert felébredt, mostanában sokszor csak 30 perceket alszik, így ennyi idő alatt kell megcsinálni itthon mindent:

Kép
Kép

Kép

Kép
nagy vera

Sziasztok!

Minden baba tündéri! Milyen gyorsan nőnek! :D

Eszti 6050 g, ma reggel mértem :wink: a centit nem tudom :lol: 18.-a óta fordul hátról hasra, visszafelé még nem megy! :)
Múlt héten Peti nagyon beteg volt, 40 fölött volt a láza, de már jól van, és Eszti nem kapta el :) szerencsére.Csak szopizunk, nem is tervezek egyebet 6 hós koráig. Néha kap kicsi vizet, ha épp sétálunk, de ennyi.Voltunk ortopédián a 3 hóson, minden rendben szerencsére. Jövő kedden megyünk a 4 hós szurira, aztán jön egy kis szurimentes időszak :) Szerdán kell mennem az oviba, most lesz az első szülői értekezlet, nagyon kíváncsi vagyok már!

Vigyázzatok magatokra továbbra is, és még egyszer gyönyörűek ezek a 2008-as babák! :D:D:D

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

én is teszek képeket :wink:

rövid hajam közelebbről :D
Kép
átfordultam :D
Kép
nini, egy pelus :D
Kép
beszorult a kezem, jajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
Kép
na jó, kihúztam.....és egyedül :D:D:D
Kép
és egy kis mosoly :D
Kép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Viki, én is 3 hete vágattam le. :)

Vera, Bia már jó ideje ilyen keveseket alszik, gondolom, így érthetőbb, hova tűntem. ;)

Ez történt ma:
Kép

:):):)

meri

Sziasztok!

Meri!
Nem lenne baj, h. ilyen keveset alszik, de még mindig ott tartunk, h. egyhuzamban 1-2 órát bír fennlenni, utána nyügös lesz, álmos.
Jó kis medencéje van a kisasszonynak, látszik, h. élvezi a pancsit.

Megfordulás: jelentem tegnap nekünk is sikeredett hasról hátra, és épp sikerült megörökíteni:
Kiinduló helyzet:

Kép

Egy kis lendület:

Kép
És sikerült!!!!!!!!!!! :!:
Kép

Viki!
Jó az új frizu, nekem is kéne valamit kezdeni az enyémmel, mert iszonyat mennyiségben hullik (időnként a fiam is besegít, amikor jól belemarkol).

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: