A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008-ban szülünk

Katuci,
Szépek a kislányaid :D
Vendég

Kata, jelentem, kész a leckém. :D

Vikci, nekünk is volt már ilyen ordítós vásárlás egyszer. Lehet, hogy csak rossz kedve volt, nem erre vágyott. Emlékszem, mi is elemeztük, hogy a kocsi a baj vagy a hangok vagy stb... De hülyeség: egyszerűen csak nem volt kedve! :D

Panda, gratula Dorkának! :D

meri

Sziasztok!

Pandi!
Gratula és remélem haladtok a szopival.

Vikci!
Rámcsörögsz majd? (telefont cseréletem és valamiért a SIM kártyám nem hozott át minden telefonszámot, így sajna a tiédet sem, az valószínű a régi telefonom memóriájában maradt).
A számom a régi. Kösz.

Nálunk a nagy újság az, hogy megvolt az első átalvós esténk: este 9-kor kajált, 10.30-kor bealudt és hajnali 5.15-ig aludt, 6-kor újból elaludt és reggeli 9-ig egyfojtában szintén.

A másik újdonságunk, h. nézegeti a kiságyába akasztott zenélő körforgót, és 20-30 percig is elvan így.
Vásárlásról: nálunk múltkor a Lidl kellős közepén elkezdett rotyogni a gatya, de olyan hangosan, hogy többen is ránknéztek, én meg hangosan bíztattam a fiam, h. nyomjad fiam, nyomjad.

Kép

Kép
Vera

Kép

Kép
nagy vera

Sziasztok!
Vikci:köszi szépen, jól vagyunk, főleg hogy ilyen szép az idő... :D Martin imád kint lenni!!!Veletek mi újság???

Panda:Gratula nektek, ügyes lányod van!! :D

Vera:Martin is már 3 éjszakát átaludt, este fürdés után kajál, 9 felé elalszik, és 5-6 között kel csak fel.Remélem nektek is lesz még pár ilyen éjszakátok.Te nem keltél fel, hogy minden rendben van-e???Én megnéztem, hihetetlen volt, hogy ennyit alszik, és már 3 napja...De jó volt, mert volt időnk mindenre... :oops: :wink:

Képhttp://raczmartin.freeblog.hu/
szemokzsu

ÉDESEK A BABÁK!!!!!!!!! :D

szemokzsu

Kép Kép

szemokzsu

Köszönjük :D

Vera,
Márk nagyon édes, gratula az estéhez, nagyon ügyi :D

Zsu,
Ez a mosoly még sok lányt fog elszédíteni :lol:

Megvettük ma az etetőszéket. Igaz még nem használjuk, de most akciós volt, és szerintem nagyon jó. Ha valakit érdekel ,itt megtaláljátok: http://bababolt.echt.hu/akcio/butorakcio
Chicco Polly

Mi ezt választottuk:
Kép
Vendég

Sziasztok!

Pandi!

Gratula Dorkának! Mi ettől még baromi messze :roll:

Megjött a Quelletől rendelt öltönye a tesóm esküvőjére:
Kép
így alszunk együtt kb. 10percig, majd Eszti felébred :?
Kép Kép Kép Kép Kép
ésalegújabb, hogy álandóan tartani akarja Esztit, és ha nem adom neki, hisztizik :shock: szóval majd minden este ez van, tegnap az alvó lánykát nyomtam a kezében, mert nem akartam egy újabb hisztit este 9 kor! :? de amúgy édesek együtt, csak félek, hogy leejti, vagy nem úgy fogja, stb...

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Pandi! Gratula Dorkának, nagyon ügyi! :-)

Zsu!
Édes a kisfiad, ez a mosoly... lányok reszkessetek!! :lol:

Viki!
Nálunk ugyanez megy. Vikike állandóan fogni akarja a tesót, sokszor amikor fekszik az ágyon és én ülök mellette, akkor elémáll és szinte ráfekszik Lilire, hogy ne tudjak semmit csinálni és mindenáron fel akarja emelni! Gondolhatod, sokszor a baba fölött veszekszünk, hogy ne csinálja, de csakazértis.
Reggel megengedem neki, hogy kihozza a nappaliba, de úgy hogy jövök mellette. Bár hozzáteszem nagyon szakszerűen fogja, meg óvatos is, de sose lehet tudni. Elcsúszhat, megbotolhat, még belegondolni is rossz.
Egyszer már a kiságyból is kivette, mert én éppen vécén voltam, Lili meg sírt és meg akarta nyugtatni... hozzáteszem, meg is nyugodott :shock: :D
Gondolhatjátok, hogy majdnem szívinfarktust kaptam!
Ilyenek a gyerkőcök, azt hiszik, hogy ők már nagyok és a kisbabákat tudják emelgetni, hordozni, stb. Igaz, hogy Viki már majdnem 6 éves, de azért még ő sem érzi annak a súlyát, hogy mekkora baj is történhet. MEg van róla győződve, hogy jól fogja Lilit, nem tud kicsúszni a kezéből és kész. Pedig a saját lábában is el tud esni, ha akar... :-) :-)
Amikor megjön az oviból, azonnal fogni akarja a tesót, úgyhogy ilyenkor egy kicsit az ölébe adom, aztán ha szerencsém van estig már nem jut eszébe, hogy hordozza. :D

Lilinél már állandósult a 8-tól 3-4 óráig alvás éjjel, utána 7 óra fele kel fel, de van úgy hogy 3-kor 5-kor és 7-kor is eszik. De az ötórás az csak olyan, "anya had bújjak ide melléd" dolog :D

Meri!
Nem jött át a melléklet! Próbáld meg újra, vagy küld az e-mail címemre! Köszi!

Ma nagyon szép időnk lesz, 24 fokot mondtak. Délután mehetünk sétizni. Már csak azt kell tudnom eldönteni, hogy mit adjak a gyerekre???? Igazán fel sem készültem még erre a jóidőre ruhailag. Ti hogy vagytok ezzel?

Nektek is állandó egynapos csúszásban van a vonalzótok? Szerintem Lilike tegnap volt 1 hónapos 4 hetes (vagyis 8 hetes), de a vonalzó mára mutatja ezt. Gondolom, hogy ez a 29 napos február miatt van, vagy nem?

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Katuci,
Nem, mert 1 hónap az nem négy hét, hanem vagy 30 vagy 31 nap. Ugye mi úgy mondjuk egy hónap az 4 hét, de a hóforduló mindig úgy van, hogy amelyik nap született. Hú remélem érthető. A vonalzó így mutatja, ő a születési dátumot nézi. Mi tegnap vettünk kengurut és ezért vettem neki egy kardikánt, meg tutyikat. Ráadom a bodyra, rugira ezeket, és így megyünk. Nem fázik.
Vendég

Igazad van Pandi, csak az kevert meg, hogy én ugye hetekben számolom Lilike korát, ami valóban tegnap volt 8 hét, de ha úgy nézzük, hogy hány hónapos és hány hetes, akkor valóban jól számolja.:-)
És tényleg március 14-én volt egy hónapos, ami péntek volt, így ahhoz a négy hét az péntek, azaz ma.

Kapott múlt héten egy polár belsejű kis melegítő nacit, hozzá hosszuujjú meg egy kapucnis kismellény. Ma lehet, hogy azt fogom ráadni a rugdi fölé. Tutyit nekem is vennem kell, eddig még nem igazán volt rá szükség az overál alatt.
Mondjuk tegnap egy ilyen közepesen vastag kezeslábast adtam rá, hasonló mint Merinek a macis meg nyuszis, amiről rakott fel képet, csak nem olyan meleg. Az autóban szoktam használni a babahordozóhoz. Gondolom talán az annyira nem vastag, nem volt megizzadva, mikor levetkőztettem.
Olyan nehéz eltalálni ezt az öltözködést. TÉlből átmentünk szinte a korai nyárba.
Vikinél könnyű dolgom volt, nyáron született, 30 fok volt, nem nagyon kellett öltözteni, amikor tél volt akkor meg már ülős baba volt, könnyebb volt eltalálni, hogy mit adjak rá.

Mondjuk nálam az a helyzet, hogy én fázós vagyok - míg terhes voltam akkor meg állandóan melegem volt... :-) - és azt gondolom, hogy a gyerekek is azok :D Így Vikit is szerintem néha túlságosan felöltöztetem. Még harisnyát hord nadrág alatt, a társai már zoknit, de nem is tudom rábeszélni a zoknira, mert azt mondja, hogy akkor fázni fog. Szóval lehet, hogy tényleg ő is fázós... :-)
Csak már lenne tartósan ilyen meleg, aztán akkor tényleg nem kéne az öltözködésen gondolkodni.

Tegnap voltunk baba-mama jógán. Lilikének tetszett a dolog, de amikor hason kellett feküdni, akkor nagyon megsértődött, majd hüppögve sírt és ciciben végződött a dolog :-)
Aztán utána megint egy-két gyakorlatban részt vett, de nagyon komoly arcot vágott és szemlélődött egyfolytában, és az utolsó 30 percben pedig szépen szunyókált. Mondjuk így legalább részt tudtam venni teljesen a relaxációban.

Ti viszitek majd a babákat babaúszásra? Nálunk van, azt mondják, hogy 3 hónapos kortól lehet vinni őket, vagy még jobb az utolsó, 4 hós, oltás után, hogy tutira ne szedjen össze valamit.
Én imádok úszni, meg vízben lenni, sajnos Viki fél a víztől, nem igazán tudtam vele megszerettetni, de nála ez már születésétől így van, csak pancsizni szeret, meg max. uszógumival úgy, hogy közben fogom a kezét. Ősszel az oviban mennek gyerekúszásra, talán ott majd megtanul úszni. Utál lebukni a víz alá, nem bírja, ha a szemébe víz kerül. Fürdés közben is nagyon vigyáz rá, hogy ne fröccsenjen a szemébe, mert akkor azonnal ki kell törölni. :-)
Remélem Lilike jobban megszereti majd a vizet.

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Kedves Lanyok :)

ELADO :

1.,
hasznalt HAROMKEREKU Quinny babakocsi, nagyon jo allapotban.
Futni is lehet vele, konnyen osszecsukhato, modern, praktikus.
http://www.quinny.com/quinny/productdetail.aspx?id=3
autosulessel, mozeskosar -fekvo resszel, ulos resszel, kb 6 hos kortol hasznalhato, labzsakkal, es minden tartozekkal ( szonyoghalo, esovedo, kistaska...stb)
Ara : :) :) 60 000 ft :):) !!!!!
( autosules Maxi cosi, de a Qunny alapra szerelheto, 9 kg is hasznalhato, szine : drapp es sotetkek.
Mozeskosar resz szine vilagoskek/turkiszes arnyalattal ,
Ulos resz es labzsak piros. )

2.,
Avent Urban Bag = pelenkazos taska
meg eredeti csomagolasban, egyszer sem hasznalt, vadonatuj
annyi a kulonbseg , hogy a kepen csikos szerepel, nekunk tiszta feketenk van.
Ara : 12 000 ft ( Brendonban 16 450 ft )
http://brendon.hu/ProductSearch/viewer. ... =2&whid=25

3.,
Avent kezi mellszivo szett hasznalt, de fertotlenitett, tarolopoharakkal, kis cumisuveggel.
Ara 5 000 ft ( DM ben 14 000 ft korul )

4.,
Kenguru hordozo 1 napos kortol is akar
http://babaslings.com/
parszor hasznalt, tokeletes allapotban
Ara 6 000 ft ( eredeti ara: 13 000 ft )
Szine : meregzold

5.,
Amit a baba kerdezne c. konyv
vadonatuj
1 500 ft ( eredeti ara : 3 399 ft )
http://www.antikkonyv.hu/cgi-bin/antikk ... 9637054297

Ha valaki a babakocsit es a pelenkazotaskat egyutt megveszi, annak a konyv ajandek + fekete M es meretu kismama jogging is.

akit erdekel, kerem NE ide, hanem a
bogyogyorgyi@gmail.com ra irjon

A termekek Bp. VI. keruletben megnezhetoek, barmi kerdesre szivesen valaszolok.

Jo babavarst !
bogyogyorgyi

Öltöztetés:
Hát, én a napokban megszabadítottama kocsinkat a lábzsáktól, Biára a benti cucca fölé kabátkát (kardigánt) és cipőcskét adtam, a kókuszpólyát nagyjából (nem szorosan) ráterítettem, így vittem ki. Tegnap, amikor szelesebb volt az idő, de meleg volt, lábzsák vissza, alatta ugyanúgy csak atakaró nélkül. fejecskére vékony (fület védő) kendőcske. Ez utóbbit, mire hazaértek a papával, kikötötte, és kibújt belőle. :lol: :lol: :lol: Szóval, én nem adok rá túl sok rucit. De az igazsághoz tartozik, hogy elég melegvérű csajszi: talán egyszer történt meg, hogy fázott, az esetek nagy részében melege van. A hosszúujjú plüss rugikat épp csak párszor tudtam ráadni az elején, aztán rájöttem, hogy attól nyűgös, hogy melege van benne. De mit is várunk két olyan szülő gyerekekeként, akik télen is képesek nyitott ablaknál, átmeneti takaró alatt aludni??? :wink: :lol:

Úszás
Én nagyonakartam vinni Biát. Alaposan körüljártam a témát, és most úgy érzem, mégsem fogom vinni.

meri

Meri!
Most ideért a melléklet :-) Köszi mégegyszer a segítséget!

Hát igen, ez az öltöztetés szerintem is tök egyéni. Az én kis lányzóm, amikor levetkőztetem, márványos bőrt produkál, szóval fázós. Éjjel is imád melegen aludni. Eleinte nem bírta a hálózsákot, túl meleg volt neki, de aztán rászokott, mert később meg fázott nélküle.
Fázós szülőknek fázós gyereke :D Meri, nálatok pedig pont az ellenkezője igaz :wink: :D

Az úszásnál én csak a baciktól félek. Itt nálunk a fedett usziban mindig találnak valami jó kis bacit, nem szeretném, ha pont belefutnánk a dologba - illetve beleúsznánk... :-) :-) - szóval nem tudom, hogy mi lenne a jó.

Nagyon szeretném, ha korán megszeretné a vizet, meg megtanulna mielőbb úszni, mivel szegény kis Vikikém nem igazán érzett rá az ízére- pedig horoszkópja szerint vízjegyű, ahogy én is - de ő mégsem lett a víz "megszállotja". Én el sem tudnám képzelni a nyarat strand, vagy tó nélkül. Így Vikivel sokszor nehéz is volt nyaralni pl. a Balcsin, mert félt a vízben, így hamar ki kellett vinni, és homokozni vele a parton... :-) Talán Lilike jobban fogja szeretni, de ő meg horoszkópilag levegős jegy.... szóval nem tudom :D Nem egyszerű.... :lol:

Pandi!
A januári topikban hordják az anyukák úszni a bébiket? Mi a tapasztalat?

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Kata, olvasgass utána a témának, mert ha nem jól csinálják a babaúszást (márpedig ez a terület is fel van hígulva kicsit :? ), akkor megnehezítheti a későbbi úszástanulást!!! Nálunk úgy van a babaúszás, hogy a medence másik felében felnőttek uszikálnak... Nekem ezzel kapcsolatban vannak fenntartásaim...

meri

Hát ez elég érdekes, hogy csecsemők és felnőttek egy "lében"...??!! Csak belegondoltam jobban a dologba..... hááááááááát mit ne mondjak, jutottak eszembe érdekes dolgok, gondolom másnak is... :? :D
És még nem jöttek rá, hogy ez így elég veszélyes dolog?
Én itt nálunk a víz tisztaságától félek, mert évente 5-ször kitenyésztenek belőle valami különleges bacilust.... és olyankor strand-termál napokig zárva, mert megy a fertőtlenítés... legutóbb jó kis fülgyulladást lehetett összeszedni :evil: azért ez is elég bosszantó a mai világban.
Azt hiszem elmegyek majd megfigyelni először a bébiúszást, aztán utána döntök. Mindenesetre köszi a véleményed.

Jó éjt mindenkinek!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Sziasztok!

Hála az égnek nem volt semmi baj az UH-n. Azon kívűl, hogy ordítottunk, meg lepisiltük a pultot. :-) És 6300 grammot mutatott a mérleg. Jó kis 2 kilót szedett fel. De látom ez másoknál is így van. Ezért örülök is neki.
az aichanban, pedig csaka vége felé volt bibi, de megoldottuk.
Az éjszakáink jónak mondhatóak. Tegnap elaludt 11-kor 4 órakor megettem. Ezután rögtön el is aludt és reggel fél kilenckor kelt fel.

Látom megint szépült mindenki. Nagyon édik a bébik!

Zsu,

látom nálatok is jó kedv van. Örülök neki.

Viki,

nagyon klassz ez a kis öltöny. Csini lesz a kis fiad. Ez a akis lány pedig egy tünemény.

Pandi,

nagyon kis ügyi lányod van. Hát igen kis stamp.
Nekem meg Máté azt csinálja, hogy úgy kinyomja magát, hogy a feje a kiságy fölé emelkedik. Szerintem ő is nemsokára megperdül, mert a pelusozón is sokszor félek, hogy nehogy leessen ha átfordulna, mert annyira kitekeredik.
Mert ugye elvan rajta nézi a micimackót meg a tigris-bigrist addig meg én csinálom a dolgom. Persze a szemem rajta van. :-)
Egyébbként jól vagytok? Mert nem igazán tudsz te sem jönni mostanában? Anyud ott van még veletek?
Képzeld, anyum járni tanul. És az agya is elég jól működik. Nagyon sokat gyógyult és javult az utóbbi két hónapban. Bár még mindíg kórházban van, de most rehabon. Csak eszembe jutott és leírtam. Most ilyen kedvem volt.

Katuci,

mi is gondolkodunk az úszáson. Bár máté nem szeret fürdeni, mesztelenkedni. Sír, ordít. Már mindent megpróbáltunk. Eért is gondoltunk baba úszásra. Még nem tudom, de ha lesz egy kis időm akkor el kezdek keresgéli. De jó lehet ez a jóga. Itt a közelünkben csak torna van. De lehet, hogy majd elviszem.

Meri,

holnap megint megyünk egy picit Fótra. Majd gondolok rád. Mindíg eszembe juttok ha arra vagyunk. Lehet, hogy majd egyszer összefuthatnánk. :wink:

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Katuci,
Én Meri véleményén vagyok, hogy többet árthat mint használ. Évekig jártam úszni, és nekem azt mondták, hogy megnehezíti késöbb a pontos levegővétel megtanulását. Én biztos, hogy nem viszem, a bacikról meg nem is beszélek. A klóros víz se az ő bőrének való. Persze szerintem :wink:

Vikci,
Köszönjük jól vagyunk, csak nagyon lefoglal Dóri. Állandó szórakoztatást igényel :lol: Anyum már elköltözött, ezért is vagyok kevesebbet. Örülök, hogy Anyukád szépen javulgat, nem lehet azért ez könnyű neki. Borzalmas, hogy eddig járt, most meg újra tanulnia kell. Nektek sem lehet könnyű ezt látni. Remélem amennyire csak lehet meggyógyul, és tud majd unokázni!!
Vendég

Babaúszás:én direkt olyan helyre viszem, ahol nézik a víz minőségét+felépített óra van 3 évre előlre+úszásoktató tartja (vannak dalok, játékok, masszázs, szauna stb...).

Mivel én eleve olyan anya vagyok, aki nem félti a gyerekét, engem sem féltetttek sohasem, így viszem, és nem zavar, ha nyel a vízből....
Vendég

Sziasztok!

Kérdezni szeretnék!

Van valaki, akinek a babája még nem tartja a fejét? Eszti hason fekve sem nagyon emeli fel, és ha hanyatt fekvésből két kezénél fogva húzom fel, akkor is csak lógatja a fejét, nem emeli a törzs vonalába. Tanácsadáson doktornéni szólt, hogy már kéne neki tartania! :cry: Szóval van valaki, akinek még nem tartja, vagy kezdjek el aggódni? (Petihez nem hasonlíthatok, mert ő meg mindent baromi korán csinált, szóval ott meg azt mondta dokinéni, hogy ezt még nem kéne tudnia)

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Viki, 2 hósan nem ártana már, sztem beszélj az orvossal, kell-e valamit tornáztatni...olyant sem csinál, hogy kicsit emel rajta?át tudja fordítani háton?
Vendég

Vikci, szerintem, ha ennyire nem szeret meztelenül lenni és pancsolni, nem kéne erőltetni a dolgot!

Viki, egyáltalán nem emeli? Nem is fordítja át hason? Háton átfordítja? Mert én néha azt érzem Bián, hgy lusta, nincs kedve... Masszírozod, tornáztatod őt? Az nagyon sokat segít! Az egyszerű kis simizés is! De ha aggódsz, érdemes megnézetni, bár ilyenkor úgyis tornát szoktak javasolni, hogy javuljon az izomtónus. Szóval Bia egy időben elkezdte emelgetni a kis buksiját, de istenigazából nem szeret hason lenni, fárasztó még neki. De amikor meg kedve van, akkor szinte odébbmászik egy-egy játékért. Függőleges helyzetben szinte az első perctől kezdve tartja a fejét, de ha így felhúzom "tesztelni", sokszor elhagyja magát. Szóval aggódni semmiképpen ne kezdjél!!! ;)

meri

Két link, ami esetleg érdekes lehet mindenkinek a babák fejlődéséről:
http://mama-baba.freeweb.hu/honaphonap.html
http://www.okosbaba.hu/tablazat-a-babak ... serol.html

Közben eszembe jutott, hogy Biának az a legújabb szokása, hogy sikongat. :D De olyan furi hangokon! :lol: Vicces! Nyálbuborékfújásból meg már világbajnokságot nyerne. A nyáladzásról ne is beszéljünk!

Vikci, egyszer összebeszélhetnénk, és akkor levinném Biust sétálnia tőzegre. Házvásárlással hogy álltok?

meri

Meri!

Annyira megemeli, hogy hason is át tudja fordítani a másik oldalra, meg háton is fordítja, ha tartom, akkor is kicsit megtartja már, de nem emeli látványosan ki a fejét :(

Ha hanyatt fekszek és úgy teszem magamra hason, akkor annyira is felemeli, hogy nézelődni tudjon, de nem tartja sokáig, csak alig-alig.

Orvos annyit mondott, hogy tegyem sokat hasra, meg teszteljem a felhúzásokkal pelenkázásoknál.

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Viki, bár nem vagyok szakorvos, az én vélemény szerint ez elég. Nem egyformán fejlődnek a babák: lehet, hogy egyik napról a másikra meg hirtelen azt veszed észre, hogy már tartja és közben játszik is. Továbbra is azt mondom, hogy ebben van egy kényelmi szempont is... Bia sem szeret hason feküdni. De ma például azt néztem, hogy úgy megtetszett neki egy játék, hogy azt hittem, rögtön át is fordul. Na de mért is fordulna? Ráér még! ;) Bia egyébként ugyanígy volt, ahogy leírtad. Eljön mindennek az ideje! Minden gyerek egyéni, nem kell sablon szerint működniük. (Aggódni akkor kell, ha hónapokkal van lemaradva az átlaghoz képest több területen is!) Nyugi, Eszti mosolygós, érdeklődő kislány, egyelőre élvezi, hogy mindenki őt zsongja körül. Majd előbb-utóbb majd ő akarja eldönteni, mit néz meg, mivel foglalkozik, és akkor majd aktívabb lesz. Szerintem. ;)

meri

Kép

meri

Sziasztok!

Viki,

ne aggódj! A keri fiam 3 hónapos volt amikor átfordította a fejét az egyik oldalról a másikra. A kis Mátém meg már a múlt héten kinyomta magát. 2 naposan átfordította a fejét. Ezzel azt akartam mondani, hogy minden gyerek más és más. Van olyan gyerek amlyik egyszerre pótol be mindent. Vagyis egy héten belül kúszik mászik felül és feláll. Teljesen egyéni. Nyugi!!! :wink:

Meri,

igen jó lenne megveszélni. Ma végül nem mentünk ki de jövőhéten ismét tervezzük. Lehet hogyha jó nektek akkor összefutunk okszi?
Most nem veszünk még házikót majd csak jövőre, mert még most sok lenne az adó ha eladjuk a lakásunkat. De ettől fügetlenül nézelődünk.
Ezek szerint most próbálgatja és élvezi a hang kiadást. Ez még ugy eneki új, hogy ezeket ő adja ki. De nagyon élvezik a kicsik.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Időhiány miatt csak másolom magam:

Most jöttünk meg a kötelező 2 hós doktornénis ellenőrzésünkről, meg megkaptuk az oltást is. :(
Szóval most alszik a szentem, jaj annyira sajnáltam ott. Azt mondták aluszékonyabb lehet a dipertétől, de nem fog belázasodni. Komolyan uralkodnom kell magamon, h. ne rohanjak oda hozzá minden félórában, h. a hőmérőt a fülébe dugjam. (hozzáteszem alszik).
Megmérték a súlyunkat: 5800 g és 60 cm-ek vagyunk. Meg is kaptuk, h.: anyuka 6 hónapos korára kellett volna megdupláznia a gyerek súlyát és nem 2-re. De könyörgöm: Mit tegyek, h. ne legyen ilyen étvágya? Egy ilyen korú gyerkőc még nem tud fogyózni.
Szerintem majd kinövi, meg egyébként is már 10 perc szopinál tartunk, mert ígyis bukik sokszor.

Meri!
Leányzód mikor kezdett átfordulni?

Viki!
Szerintem se légy még elkeseredve, a nyaktartástól, próbáljátok meg többet hasra tenni, nálunk mondjuk a ygerkőc kezdettől fogva csak így tudott aludni, de még Ő sem tudja percekig tartani a fejét.

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Piros betűs nap ez a mai. Begyógyult a seb a mellemen!!!!
Két és fél hónapig tartott.

Andris köhög, Barnus hazahozott az oviból valami randa vírust. A csoportban két gyereknek tüdőgyulladása is van. :( Remélem mi megússzuk egy kis köhögéssel.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Boeske, ha hiszed, ha nem, ma úgy jöttem ide, hogy "Hol vagy Boeske????". ;) Bitos megérezted, hogy jelentkezned kell! Hűűű, nem semmi ez a sebgyógyulás!!! De legalább meggyógyult!

Vera, hogy érted az átfordulást? Bia nem fordul még át! Csak próbálkozik. ;) Mikor kezdte? Már régóta dbálja magát, úgy egy hónapja a görgetések alkalmával 1-2 alkalommal "átfordul", de azért az inkább "reflexes", mint akaratlagos fordulás. :)

Viki, megnyugodtál??? Ne tűnj el!

meri

Ja, engem is utolért a végzet. :( Nekem is megjött. Bírtam volna még egy darabig nélküle. :(

meri

Boeske,
Végre meggyógyult! Azért nem lehetett könnyű ez a 2,5 hónap :? Nekem is sebes volt, de szerencsére sokkal hamarabb meggyógyult! Jobbulást a fiúknak!

Vera,
Ez érdekes, mi belázasodtunk, és még sokan mások is. Remélem ti nem, de miért mondják, hogy nem lesz láz... nem értem :roll: Kilókkal nem törődj, nem dagi a fiad, nagyon formás baba :wink: Neki a szopi a minden, hát akkor egyen csak :lol:

Viki,
Minden baba más, szerintem nyugodt lehetsz, majd szépen elkezdi ő is tartani a buksiját.

Meri,
Piri :? na igen nem tudom miért nem várnak 8-9 hónapig.

Dórinak annyira tetszik most az átfordulás, hogy reggel folyamatosan forgott meg tegnap este is :lol: még a rugiját is forgás közben kellett ráadni. Amikor már hason van sokszor behisztizik, hogy mégis háton volt jobb, megfordítom, erre megint átfordul. Szórakozik velem :lol:
Vendég

Sziasztok!

Meri!

Köszi! Nem tűntem el, csak egyedül vagyok 3. napja, apa pesten én meg 2 gyerkőccel együl, szóval ezért vagyok kevesebbet :wink:
Kicsit megnyugodtam igen,pláne hogy Eszti már a szemembe tud nézni,amikor a kezemben tartom és csúszok lefelé a fotelben. MÁr majdnem vízszintesen vagyok, amikor már bele tud nézni a szemembe, vagyis annyira emeli a fejét, és nem is inog neki akkor. :)

Pandácska!

Nálunk sem volt láz az oltás után és Petinél sem volt anno. És nekünk is azt mondta dr. néni,hogy ettől az újtól már nem szoktak lázasodni. Sajnálom, hogy Dóra mégis lázas lett. :(
Gratula a forgáshoz, nekem Peti csinálta ezt karácsony előtt egy héttel (ő ugye akor még nem volt egész 3 hós) :D

Mensi: én remélem megúszom annyira, mint Petinél. Csajok 11 hós és 3 napos volt a fiam, mikor először megjött a szülés után :) Sajnálom, hogy nektek ilyen hamar. :(

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Oltásról:
Tegnap miután megkapta végülis szerencsére nem lázasodott be, de nagyon nyűgös volt: ilyen eddig még nem volt. Még a cici sem nyugtatta meg, annyira fájt neki. Ráadásul nem hagyta, h. vizes borogatást rakjak rá a lábára, mert akkor mégjobban üvöltött. Ma már szerencsére jobban van. Egy kicsit még húzza a lábát, de most már legalább nem üvölt amikor hozzáér valami.

Meri!
Én sem várom még a mikulást. Amióta megjött Bia nem áll másképp a cicihez? Állítólag ilyenkor megváltozik valamennyire a tejcsi íze.

Pandi!
Nálunk a legújabb az, h. már egészen felnyomta magát a kezével hason, ráadásul felfelé is emelgeti ilyenkor a lábát. Ma hajnalban meg olyat sikongott az apjának boldogságában amikor meglátta, ilyen hangot még nem adott ki.
Hiába no, nőnek a kölkök.

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Ma megyünk szurkára fél 1-kor... :cry: majd gondoljatok ránk!

Délután jelentkezem, hogy hogyan viseltük a dolgot!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Hát túl vagyunk az első szurkán. Nem volt valami kellemes, de azért elég jól viselte a drágám. :-)
Egész végig mosolygott, meg izgett-mozgott, amíg meg nem szúrták a kis combikáját, aztán akkor elkezdett sírni, de nem vitte túlzásba, olyan kis "közepesen" sírt. Utána pedig rámnézett és elkezdte nekem mondani keservesen a magáét - kb. azt, hogy te piszok ide mertél hozni??!! :lol: - de aztán hamar megnyugodott.
Utána mikor öltöztettem ismét rázendített, aztán ahogy beraktam a babahordozóba már el is hallgatott kis bogaram.
Most is alszik, még az evés időre sem kelt fel, annyira lefáradt.

megdícsérték, hogy milyen szépen fejlődik, adatok:
súly: 5590 gr = 2,44 kg hízás születés óta
hossz: 60,5 cm = 7,5 cm növekedés
fejkörf.: 38,5 cm= 4,5 cm
És belepisiltünk a hosszmérő-teknőbe.... :-) :-)

Szóval megint jól teljesítettünk :-) :-) A védőnő szerint kb. három hónaposnak felelnek meg a méreteink.

Most megyek, mert úgy hallom ébredezik nyuszkóka!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Sziasztok!

Katuci,

de jó nektek hogy már túl vagytok rajta. Mi most megyünk 16 40-re. Majd leírom mi volt. Bár lehet, hogy megmondom a védőnéninek, hogy ne mérjék meg, mert csütörtökön volt mérve. És nem viseli túl jól a dolgokat. ja meg ma még nem is kakilt. Így nem tudom hiteles lesz-e a mérés.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vera,
Igen az a kobrázás, Apa ezt a nevet adta neki :lol: Dóri is csinálja és vigyorog is közben :D Nálunk a szurit amúgy jól viselte, nem volt nyűgös, nem fájt neki, sokat aludt. Csak éjszakára belázasodott.

Mindenkinek kitartást a szurihoz!
Vendég

Sziasztok!

Pandi!
Reméljük a következőt már jobban viselik.

Vikci!
Kitartást neked is a szurira!

Kata!
Az én szentem a fürdővizébe szokott belepisilni rendszeresen. Az első alkalommal még gondolkoztam rajta, h. kikapom be lőle és fürdővíz csere, de addig meg megfázhat, úgyhogy mi így fürdünk :oops:

Jön valaki a hétvégi kismama bababörzére?

Teszek fel pár képet:
Kép
Kép

Kép

Kép
nagy vera

Most kaptam ezt, nagyon jó, aki ismeri bocsi:

Az első 3 hónap:
- az a hatalmas méretű fej, amit szülés után egyfolytában nézel, hát az tényleg átfért azon a kis
lukon, amibe addig azt a pirinyó tampont dugdostad.
- van idegesítőbb hang, a táblán végighúzott körmöknél.
- a lefejt tej becsesebb, mint egy 200 éves bor.
- napi 4-5 óra alvással is lehet élni.
- ha választhatsz a szex és az alvás közt, az utóbbira fogsz szavazni.
- egy kisbabából valamelyik nyíláson mindig folyik valami.
- a séta csak neked séta, ő ebből semmit nem vesz észre.
- elindulni otthonról egy 2 órás procedúra.
- ha eddig nem kötötted be a biztonsági öved, ezentúl befogod.
- minden babazokninak szűk a szára és bevág.
- a legszebb ruha is csak 1x kerül sorra, azután kinövi.
- aki a fürdetőkrémet kitalálta, azt lapáttal vernéd agyon.
- az egész terhesség alatt azt várod, hogy végre megint hason alhass. Szülés után a 2 irgalmatlan méretű melled miatt továbbra is csak ábránd marad...
- szörnyű dagadtnak lenni.
- nézed a vékony, feszesbőrű nőket.
- már nem szereted a vendégeket.
- sírsz, ha a tv-ben popsikenőcs reklám megy.
- sírsz, ha az alvó gyereked nézed.
- sírsz, ha valaki hangosabban szól hozzád vagy ingerültebb veled.
- sárkány leszel, mindenért cseszegeted a férjed.
- egész nap várod, hogy este legyen és a gyerek aludjon, reggel meg azt várod, hogy mikor kel fel végre.
- ha elszabadulsz otthonról pár órára, amit addig alig vártál, akkor egész távolléted alatt otthon jár az eszed.
- a férjed túl csinos, túl szexi és minden nő biztos őt akarja.
- akik eddig hívogattak a szülés előtt, hogy "egyben vagy még?", na azok mostantól nem fognak. A napok múlásával, már senki nem fog hívni, csak a család.
- a nagyszülők azt hiszik, nekik szülted a gyereket.
- kiderül, hogy mindenki tehéntejet ivott 2 hónaposan régebben.
- kiderül, hogy anyád nem tud semmit a babákról (már).
- anyósod még annyit sem.
- fél óra bohóckodás és cigánykerekezés után egy 2 mp-es mosoly teljesen reális egy babától.
- a digitális mérleg egy sz.r, csak arra találták ki, hogy idegesítsen.
- amelyik ruha lábközt nem patentos, az a gyerek emelésekor a nyakában gyűlik össze.
- a híg fos a legjobb pelenkában is utat vág a hátközépig.
- van 70 dekás teli pelenka!!
- a zenélő forgó a kiságy felett nagyon kevés ideig forog 1 felhúzással sajnos.
- a mélyhűtőben már csak a fagyasztott anyatejnek van hely, kajának nincs.
- egész nap otthon vagy, még sincs este meleg vacsora és kupi is van pluszban. És még fáradt is vagy.

Kép

Kép
nagy vera

3-9 hónap:
- úgy tűnik az egész nap egy végtelen szoptatás.
- bármit próbálsz hozzátáplálás címszóval, az öklendezve jön ki belőle.
- éhen fog veszni. . . nem eszik semmit ez a gyerek.
- a főzelék SEMMIVEL nem jön ki a ruhából és textilpelenkából.
- 3 kanál lenyelt kaja után képes fél üvegnyit visszahányni, és még 3x lebukni magát napközben.
- napi 4x átöltöztetni nem is sok.
- az egész szobát betakaró játszószőnyeg is kicsi.
- a hányás mindig a kimenőbe felöltöztetés és az autós hordozóba betevés UTÁN következik!
- 1 óra cipelés után egy 5 kilós baba is 20 kilósnak tűnik.
- zuhanyzáskor meg kell emelned a melleid, hogy alatta is megmosd.
- a legjobb játék az, ami földhöz csapkodva elég zajos.
- a legjobb játék a pillepalack, a kád dugó lánca és a távirányító. Minden más pénzkidobás.
- az is befér egy baba szájába, amiről azt hiszed egy reklámszatyorba sem férne be.
- a kutyát megtaníthatod, hogy ne nyúljon a gyerek játékaihoz, de a gyerek a kutya jutalomfalatját fogja a legjobb ízűen rágcsálni.
- mindenen bevarró címke a legérdekesebb.
- minden fájdalom és baj emelés hatására múlik.
- ha eddig nem volt kutyád, most van. 2 méternél nem távolodik el jobban és még a wc-re is követ négykézláb.
- eddig nem hitted volna, hogy egyszer valaki a szemedbe nézve fog, tág orrcimpákkal, nagyokat nyögve sz.rni, fátyolos tekintettel. Mindezt szégyenérzet nélkül!
- valakinek te vagy az ISTEN!
- az idő múlásával egyre nagyobbak a lakásban a káresemények.
- mindenhonnan csak le, és kipakolni izgalmas.
- térd magasságig minden kéznyomatos és nyálas a lakásban.
- 1 fog arra elég, hogy piercinget lukasszon a mellbimbódba, és átharapja a nyaki ütőered.
- ha valamit 1 órán át pepecselsz, főzöl, minden edény koszos, turmixgép úszik, na akkor nem fogja megenni.
- egy baba nem nyeli le a szájában lévő falatot, mielőtt veled szemben ülve eltüsszenti magát!!!!!!!
- egy baba nem ismeri a türelem szót! (sem)
- amikor leülsz mellé a földre, ő ügyesen feláll beléd kapaszkodva, de tuti a mellbimbód a fogódzó.
- a körömvágást altatásban kéne végezni!! Olyan mint futó vadra lőni. . . .
- a tépőzáras cipő 3 mp-ig van a lábon
- a homokozó lapáttal igenis ki lehet ütni egy ember szemét.
- a hullapelyhes szép dal, de 200-adik alkalommal már a mikulás k. . anyját. Még jó, hogy kivehető az elem a játékból. . .
- miközben eteted, mindenki rajtad röhög aki lát, mert te is nyitod és csukod a szádat.

Kép

Kép
nagy vera

Sziasztok!

Megvolt tegnap a szuri. Én nagyon izgultam. Ráadásul apuci nem ért haza, így a szakadó esőben babakocsival egy auchanos szatyrot használtam eső ellen rohantam a rendelőbe. :-) Pedig hányszor mondtam már a páromnak, hog yvenni kéne a babakocsiora esővédőt. Na mindegy haza már apa hozott minket.
Szóval odaértünk és rögtön mi következtünk. Levetkőztettem mondtam, hogy csütörtökön lett mérve így nem méricskélték meg. Megvizsgálta a dokinéni. Most egy kicsit lusti volt,met előtte tornáztattam egy jó fél órácskát. Így ki volt fáradva.
Megfogtam a kezét énekeltemneki és így adták be a szurit. Kicsit felsírt ezután megamhoz öleletem és felöltöztettem. Nagyon jól bírta ahoz képest, mint amire számítottam. :-)

Legközelebb két hét múlva megyünk , mert az agyhártyagyuszis oltást akkor kell beadatni neki az elsőt.

Amikor hazaértünk beadtunk neki kúpot, mert a dokinő azt mondta, hogy rögtön adjunk neki. Nem lett lázas. De tegnap egész nap alig aludt valamit.

Ki milyen plusz oltásokat adat be a kicsijének?

Pandi,

teljesen pontos a kobra meghatározás. Ebben a babaás jóga könyvben van olyan gyakorlat és ez a neve. Aszána jógát csinálok vele nagyon élvezi.

Vera,

ez nagyon aranyos amit beítrál.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vera, feldobtad a napomat!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

meri

Sziasztok!

Megúsztuk láz nélkül a szurit, jó volt az éjszakánk is, eggyel többször kelt fel enni, de egyébként tök nyugisan aludt. Ma délelőtt egy kicsit nyűgös a drágám.

Vikci!
Mért mondták, hogy azonnal adjatok be kúpot? Bocs, de szerintem ez egy akkora hülyeség. Ha nincs láz, mért kell csillapítani? Ha meg van, akkor annak ki kell jönni, hiszen valószínűleg így védekezik a szervezet.
Viki minden oltásnál lázas volt, de 38,5 alatt nem is csillapítottam neki. Sőt, ha beteg, akkor is csak efölött kezdek adni neki lázcsillapítót, azt is homeopátiást.
Nálunk inkább azt mondja a doktornő, hogy feleslegesen ne kúpozzuk a gyerekeket, sok anyuka már úgy megy oda, hogy előre kúpoz, aztán azt hiszi ezzel megússza a lázt.

Én oltásellenes vagyok, így a kötelezőkön kívül nem adatok be mást, ezt is csak azért, mert nem akarnám a börtönben végezni...
Mi az oltás után speciális homeopátiás készítményt adunk be a babucinak, ami kivezeti a felesleges, oltás okozta méreganyagot a szervezetből. Én félek az oltások mellékhatásaitól (ami általában több, mint a hatás....). De ez az én véleményem, mindenki tegyen belátása szerint.

Vera!
Jók ezek a kis mondatocskák... mennyire igazak :-) :-) :-)

Boeske!
Örülök, hogy te is bejelentkeztél, régen voltál. Nagyon jó, hogy begyógyult a sebed, de azért jó sokáig eltartott!
Egyébként milyen 3 gyerkőccel? Nehezebb, vagy könnyebb mint kettővel? (csak mert én is szeretnék még egy babát, tudjam mire készüljek... :-) :-) )

Viki!
Nálunk Lilike sem az a nagy fejemelő bajnok, mondjuk én annyiszor nem teszem hasra, mint az "előírás", mert kínlódik, annyira utál hason lenni. Aludni szeret úgy, de fent lenni nem.
Emelgeti a fejecskéjét, tartja is egy kicsit, de inkább elfordítja és leteszi a kis arcára és úgy nézeget. (gondolja ha már hason van, legalább legyen valami kényelem... :D )
Azért még túl sokáig nem tudja megtartani, de tartja.
Szerintem a te kislányoddal is minden oké, csak néha beriogatják az anyukákat... ne aggódj! Biztos ő is fogja majd olyan "előírás-szerűen" emelni és tartani a fejecskéjét, csak majd később. Végül is járni sem ugyanakkor tanulnak meg a gyerekek, mászni sem, beszélni sem, stb.stb. :-)

Részvétem azoknak, akikhez beköszöntött a Mikulás... :-) Nem lehet könnyű még ezt is elviselni.
A szopizásba nagyon bele tud keverni, de remélem azért nem lesz gond senkinél (Pandi, Meri)

Pandi!
Nálatok már minden oké szopizás terén? Biztos csak a mensi zavart be.

Többiek, merre vagytok? Eltűnt anyukák és kismamák?

Mamacka! Mi újság veletek?

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Mi meg ma nagyon aluszékonyak vagyunk. Tegnap egész nap alig lehetett lenyomni egy órácskára. Nagyon zavartan aludt.

Boeske,

én meg ma gondoltam rád. egyszer csak beugrott a neved napközben. Mostanában akikre gondolok megkeresnek vagy valahogyan talizok velük.
Nekem a hatodik hét végére gyógyult meg. Végül mi volt az ami segített? nekem a betadin lötyi.

Katuci,

ezen és is elgondolkodtam, hogy miért kell rögtön kúpozni a gyereket. De a dokinő után mentünk. Legközelebb szerintem nem adom be neki. És milyen káros méreganyagok jutnak ilyenkor a babába? Leírod majd a homeós bogyó nevét? Szerintem veszek lázcsillapítót is homeóst.
Igen egyébbként láz az 38 fok felett van. Nekem is elmondta a védőnéni.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Vikci!

Én a Rotha-vírus ellenit adatom be Esztinek most, ugye az első már megvolt, abból lesz még 1, majd 1 évesen szeretném a NeisVac-C-t, az agyhártyagyuszi ellen,majd 2 éves kor után a Prevenart. Más nem kötelezőn nem gondolkozom.

Katuci!

Köszi a bíztatást, remélem én is, hogy Eszti is inkább csak olyan kis lusti, kényelmes fajta. Bánom is én, ha mindent később csinál, csak csinálja, és ne legyen semmi baj! :wink:

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Katuci!
Most úgy érzem, hárommal kicsit nehezebb, mint kettővel, de nem sokkal. :D Én inkább a kis korkülönbség miatt szenvedek most, de hát én akartam. :D

Vikci!
Nekem az segített, hogy egy hónapig hónaljtartásban szoptattam, így kíméltem a sebet. Na meg szellőztetés, kenőcs, stb. Tényleg nagyon nehezen akart gyógyulni.

Oltások: A kötelezőkön kívül a c típusú agyhártyagyulladás ellenit adatom be.

Andris mostanában kezdi az oldalra fordulást. Főleg, mikor az orrát szívnám. :D Nagyon menekül szegény.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Sziasztok!

Képzeljétek Máténak jön a foga. Most teljesen nyűgöske. Alul van két kis csonkocska. Előszőr alul jön ki majd felül kettő. Most jött rendbe a cicim. Remélem megtanulunk majd foggal is szopizni. :D :D :D

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Oltásokban Katuci véleményén vagyok, így nem írom le mégegyszer :D

Vikci,
Hú nem irigyellek, én reménykedem, hogy Dóri még vár a fogacskákkal. Félek a harapástól :lol: Ilyenkor nagyon nyűgösök, unokahúgomnak is most jön a kettő felső foga, hát szenvednek vele rendesen. Erre is van homeos.

Vera,
Zabálnivaló ez a gyerek :lol:
Vendég

Na, elért minket a láz és a nyűgösség. Hogy a fene enné meg! :?
38,2-ig ment fel, de aztán homeoval levittem neki, de egyfolytában cicizett 2 órán keresztül negyed óránként cicin lógott, meg csak ölben akart lenni aranyom, aminek az lett a következménye, hogy fél órája sikeresen kiadta az összes tejcit... úszott benne szabályosan.
Már reggel láttam, hogy gond lesz ma, mert morogva aludt, meg ilyen éneklő hangokat adott álmában, amikor fent volt, akkor meg egyfolytában ilyen bánatosan nézett, még mosolyogni sem volt ma kedve. :-( Annyira sajnálom, olyan kis elesett.
Viki pont ilyen szokott lenni, mikor beteg. Amikor lázas, akkor annyira védtelen, hogy miközben vizesruházom, egyfolytában sírni szoktam :oops: , és legszívesebben átvenném tőle a betegséget.
Hát úgy látszik Lilivel sem lesz ez másképp, őt is elanyátlanítja egy lázas állapot.

Vikci!
Hát nem irigyellek! Nem korai még ez egy kicsit? :) Elképzelhető, hogy nem fog ám neki még kijönni, lehet, hogy hónapokig is eltart majd.
Adjál neki homeós bogyót - Chamomilla C9 v. C12-15 potenciált, a c9-ből 3-4-5-ször naponta, a c15-ből 2-3-szor naponta, 1-2 golyócskát kell adni (kb. fél deci forralt vízben - vagy kimondott babavízben- kell feloldani és műanyag kanállal vagy szemcseppentővel beadni) Ha a Chamomilla nem hat, akkor Belladonna. De általában homeós gyógyszertárban a tünetek alapján meg is tudják mondani, hogy mi a legjobb.
Az oltáshoz majd megírom a homeóst, amit majd a háromhónapos után kell adni, aztán küldöm, de most nincs előttem és nem jut eszembe a neve.
Egyébként az oltások összetevői közül néhány: alumínium-hidroxid, antibiotikum (neomycin, gentamycin v. penicillin), adalékanyagot pl. tojásfehérje, konzerváló anyag: tiomerzál. Na ezektől lehet tartani... :?

Pandi! Örülök, hogy más is hasonló véleményen van, mint én :wink: :)

Boeske!
Hát igen, a kis korkülönbséggel tényleg nehéz lehet. Nálunk Viki és Lili között 5,5 év van, ez elég ideális szerintem. De Lili és a következő tesóka között biztos, hogy nem lesz ennyi. 2-3 év múlva szeretnék újra áldott állapotba kerülni :-), remélem összejön a dolog. Ez már csak a sorson múlik, mi készen állunk rá :-)

Vikinél én is féltem, hogy foggal majd harapni fog, de olyan kis ügyes volt, hogy talán 2-3szor fordult elő, hogy "megharapott", amúgy megszokta, hogy van valami a kis szájában, ami eddig nem volt és megoldotta a dolgot :D

Szili74, Szemokzsu, Bchris, hová tűntetek?
Mamackáról tudtok valamit????? Gyanús ez az eltűnés...:-)

Lilike egészen megnyugodott most, hogy kiadta magából a tejciadagot, és végre mosolyog a játékainak a játszószőnyegen :-)

Megyek, mert aztán lassan fürdetjük csöppömet!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: