A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008-ban szülünk

Sziasztok!

Meri!
ÍRtam privit. Hol vetted ezt a tündéri overált??? Én is ilyesmit hajtok, de nem láttam még sehol? Brendonban esetleg?
Mert a hagyományos overál nem igazán jó a babaülésbe, így gondoltam veszek egy ilyen plüssöset, vagy valami kis szőrméset. De a Brendon oldalán olyan ára van, hogy az arannyal vetekszik... :shock: :D

Elég bosszantó ez az egészségügyi kever-kavar. Senki nem tud semmit, senki nem segít semmit, meg még leletet sem adnak, ez azért elég gáz. :shock:

Ma voltunk a védőben... majdnem padlót fogtam lányom paramétereitől.
Súly: 4800 gr (3180 a születési, 3150 a hazajöveteli...), 57 cm (53 a születési) Szóval rekordot döntöttünk :-)
És megállapították, hogy milyen hamar elkezdett mosolyogni, mert éppen bemutatta a tudományát a doktornéninek :D

Megyek, mert sírás van :-)

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Kata, hát, szerncsém volt. Én is csak keresgettem, és ezt a teszveszen találtam zárás előtt 10 perccel... Vettem egy macisat is. A kettő került 1000-be. :lol: :lol: :lol:

meri

Visszavonom: a csípőszűrős doki írásba adta. :D :oops: 8)

meri

Viki,
Nagyon örülök, hogy minden rendben veletek :D

Meri,
Bia egy angyal!! Örülök, hogy nálatok is rendben volt a vizsgálat!
Vendég

Most én is megnéztem a tesz-veszt,lehet hogy sikerül találnom egy aranyosat! :-)

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Sziasztok!

Meri!

Örülök, hogy nálatok is minden rendben van! Én sem értem mitől függ, hogy mondjuk nekünk 3 hósan, nektek meg 1 évesen van kontroll! :shock:

Katuci!

Nézd meg a vaterát is, hátha sikerül, férjem tegnap lőtt egy overált 1120 ft-ért. :wink:

Vikci!

Nálatok mi zújs van, asszem Ti mentetek még ma csípőt szűretni, ugye ?

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Ja, és Eszti ma fürcsi és vacsi előtt 4330 g volt :D

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok mamik!
Látom minden baba továbbra is gyönyörű és a helyzet egyre fokozódik! :)

Mi így festünk:
Kép

Tegnap este nagyon sokat keményedtem... egy kicsit be is tojtam, már elkezdtem nézni, hogy van-e benne rendszer, de azért még igencsak korán lenne... igaz amennyire megerőltetem magam nem csodálkoznék... :roll: kicsit vissza kellene fogni.
A két hét múlva kötözésünk három hétre módosult, remélem ahhoz már tudjuk magunkat tartani... tűkön ülök... olyan jó lenne már elrendezkelődni és nyugiban várni a kicsit... nem ártana az sem ha a kórházból nem dobozhegyek tetejére vinnénk haza...

Visszaolvasgattam régi két éves bejegyzéseimet... már több mint két éve, hogy lefoglalóztuk a lakást...

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Voltunk tegnap csípőszűrésen. akartam jönni de nem volt netünk bocsi és köszike az érdeklődést.
Hála az égnek minden okés. Megkérdezték a születés körülmáényeit meg, hogyvolt-e túl hordás. de ez mindegy, mert nem volt sehol komplikáció. És a csípőnk is jó. Nekünk 4 hósan kell majd visszamenni.

Melltartó betét: nekem a babydream van és nem csúszik el, meg tényleg annyira megfogja a tejet. Ja meg olcsó is egyben.
A popsitörlőből mi a tescósat szoktuk használni pont jó a nedvessége és csak 300 forint. Sóginőm is azt használja és már teszteltem a kerigyerekemnél. Mondjuk monst apum vett neki a lidlben valamilyet. Hát nem igazán jó de elhasználjuk. :)

Én gyerekek nem altattam még sosem magam mellett a gyereket. Vagy elaludt a kiságyban vagy itt a nappaliban magától vagy szopi közben vagy a kezemben illetve apja meleg pocakján. Ezek mennek nálunk.
Ja és a kórházban mindenkinem magam mellet volt a gyerek csak nekem nem. Bár azért ez sem igaz, mert volt, hogy együt aludtunk. De féltem, hogy lelököm vagy valami, mert persze az én ágyam volt a leg keskenyebb. Na mindegy. Én így csinálom. Mert azért persze szükség van rám de nem akarom, hogy rám szokjon. Mert ugye így két hós kor felé haladva kezdenek ám kamuzni. Ezt olvatam nem magamtól szedem. :-)

Katuci,

ezek szerint ezek a valentinos gyerekek mosolygósak. annyira el tudok olvadni amikor rám mosolyog. Na persze ez még tudom, hogy nem nekem szól de akkor is. Majd 3 hósan már tudatosabb lesz ez nála.

Meri,

nagyon édes Bia. És ez a kis macis cucc nagyon szupi. Ügyi vagy. Lehet, hog yén is felnézek. A vaterára vagy a tesz veszre. Vagy amik a te lapodon vannak fennt.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Mamacka,

szép a pocid!
Vigyázz magadra, mert ugye tudod, hogyha nem pihizel akkor kevesebb oxitocin termelődik benned. És az nem jó, mert nehéz lesz a szülés. Ha minden megvan akkor tényíleg csak pihizz!!!
Persze könnyű dumálni mi. Én is ezt csinálnám amit te.
:wink:

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

[quote]V írta:igyázz magadra, mert ugye tudod, hogyha nem pihizel akkor kevesebb oxitocin termelődik benned. És az nem jó, mert nehéz lesz a szülés. Ha minden megvan akkor tényíleg csak pihizz!!!
Persze könnyű dumálni mi. Én is ezt csinálnám amit te.

Jé erről még nem is hallottam! mindig tanul az ember valami okosat.
Két éve is úgy mentem szülni, hogy az előző nap szinte kipurcantam, nem is indultak be a fájások... elfolyt a víz rá 11 órára kaptam oxitocint.

Pedig nemsok pihi lesz most is megyünk a lakáshoz igaz nekem való munka már nem nagyon van, de nemtudok a fenekemen megmaradni... Apa most rakja össze a konyhabútort, meg elkezdtünk fokozatosan pár dolgot már áthordani...

Lidliben a pelenka is jó!
Legalábbis nekünk bevált! Igaz újszülöttméretet nem próbáltuk de a nagyobb nekünk nagyon jól működik és sokkal olcsóbb mint a többi (fele annyi mint a Liberó és azért az havi kiadás szintjén nem mindegy)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka, nagyon szép már a pocid!!!!

Vikci, az a mosoly előbb is lehet már valódi!!! Bia legalábbis csinálja már egy ideje. ;) És nem maci, hanem nyuszi. :lol: (Macis is van. ;) )

Én egyébként a kamuzós dologban nem hiszek. Ha a babám velem akar lenni, annak oka van... Elvégre nem csak biológiai szükségletei vannak az embernek... Gondoljatok bele, nekünk is jól esik időnként "csak úgy" bújni... a gyereknél meg ez rögtön rafkózásnak számít? Csak azért, mert épp nem éhes, nem szomjas, nem kakis??? Hm...

Bia például mostanában legtöbbször azért sírdogál, mert nem tud elaludni. Nem jó neki sehogy, túl sok minden elvonja a figyelmét (a kis buksijában), "nyafog". De én sokat forgolódtam már hullafáradtan az ágyamban éjszakákon át ahhoz, hogy elhiggyem neki, hogy ez valóban elkeserítő állapot.

meri

Meri,

igen egyébbként én is úgy gondolom, hogy ez a mosoly már lehet tudatos de mindenhol ezt olvastam, hogy az első mosolyok még nem személynek szólnak. De annyira tudatosnak látszik. Mert ugye fogom a kezemben beszélek hozzá mosolygok én is és akkor vigyorex van.
nem úgy gondoltam a kamuzást. Mert én is szeretgetem Mátét. Érzem amikor úgy sír, hogy anyázni akar. meg persze annyira édi, hogy nem is bírnám ki, hogy ne szeretgessem meg. De van amikor már tudatosan csinálják a dolgokat eljön az az idő is. pontosan már nem emlékszem a cikkre.
Bocsi igen tényleg csak egy kicsit fáradt voltam délután így nem figyuztam a macira vagy a nyuszira.

Mamacka,

ezt a sotén mondta az előadó aki egy nagyon kedves hölgy. A normál szülés történéseinél.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Vikci!
Tegnap én is megkaptam az első tudatos mosolyt a fiamtól. Hát azt hittem ott helyben elbőgöm magam :D
Erre este bemutatta nekünk a 4. fokozatú sírását is (eddig azt hittük csak három van), mert fel mertük ébreszteni, tisztába tenni, lefürdetni (muszály volt mert koszmósodik a haja és előtte beolajoztam neki) és mindezt persze üres gyomorra. Mire eljutottunk a hamihoz a gyerek az üvöltéstől nem tudta bevenni a cicit a szájába, legalább 2 perc volt mire sikeredet neki, közben a tejcsi meg spriccel mindenfelé.
Ezután ma olyan mint a kisangyal: csak eszik és alszik (sőt a porszívó hangjára egyenesen visszaaludt).
Tegnap arra is rájöttem, h. időnként azért üvölt hami után, mert miután letesszük aludni (még mindig csak hason megy) hason nem megy neki a kakilás (csak háton, vagy félig oldalt), és nyűglődik, erőlködik.
Azért szép lassan okosodik az ember a gyerekéhez.
Csípőszűrésről: nálunk a kórházban nézték meg a doktornénink is megnézte, de külön ezért máshová nem mentünk el. Nálatok is csak ránézésre csináltak csípőszűrést?

Meri!
Aranyos az overalotok.

Mamacka!
Szépen növekszik a pocid. :wink:

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Nagyvera!

Nálunk rendesen megnyomkodta, megforgatta, meg megmozgatta a doki, még hasra is tette, úgy is nézte és nyomogatta! :roll:

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Nagyvera!

Miért nem etetted meg fürcsi előtt szegénykét? Én ha sír Eszti mindig megetetem és utána van fürcsi, és halál nyugiban lebeg a víz tetején :lol: Ha persze nem éhes,meg amúgy is ébren van, akkor utána etetek.

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Most megy nálunk a zone realytin a szüléstörténetes műsor. Annyi pici baba van benne. nagyon jó műsor.

Vera,

nekünk megnézte háton, hason,plusz UH-val is a csípőjét. Annyit mondott , hogy minden a legnagyobb rendben van. Oldalt ne altassuk a babát, mert az nem tesz jót neki és ennyi.
Meg megkérdezte volt-e csípőficam a családban. De ugye nem volt.
Ja ,eg azt is, hogy forgatja -e a fejét hason kinyomja-e magát . Ezek is rendben voltak.
Ezekre emlékszem.
Amúgy énúgy szoktam, hogy fürcsi előtt megetetem és még utánna is adok neki, hogy megnyugodjon bealudjon. Volt olyan nekem is, hogy spriccelt a tejem főleg, hogy jól megszívta és utánna lecuppant róla. :-) Én egy pelust mindíg magamnál tartok erre az esetre. :-)
Ja meg képzeljétek el úgy félre tud már nyelni. Ütögetem a hátát meg fejjel lefelé állítom és úgy visszajön a tej,de mindíg úgy megijeszt.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Ne haragudjatok, ha zavarok, csupán pár perc erejéig alkalmatlankodom.

Azoknak, akik Angelcare Captiva pelenkatartó szemetest használnak, szeretnék a figyelmébe ajánlani egy olcsóbb utántöltési lehetőséget.

A termékről az alábbi linkeken található részletes leírás, de aki nincs regisztrálva a Tesz-Vesz-en/Vaterán, és venni akar, az priviben elkérheti tőlem az e-mail címet, ahol tud rendelni.

Tesz-Vesz: http://www.teszvesz.hu/show_item.php?item=329687737

Vatera: http://www.vatera.hu/angelcare_captiva_ ... 55625.html

Mégegyszer ne haragudjatok a zavarásért, további jó fórumozást!

gerbera33
gerbera33

Kata! Overál: http://www.teszvesz.hu/item331655067_mo ... 56_62.html

Kata, Zsu! Úton vannak a levelek!

meri

Na még egyszer!
Kata, fényes lapú a füzet, nehéz volt másolni, remélem, azért látszik a lényeg!
Zsu!
A megnyitáshoz kell vmi videolejátszó progi, gondolom, az akad a gépeteken. ;)

meri

Meri:Igen, van!!!KÖSZI SZÉPEN!!!!!

Képhttp://raczmartin.freeblog.hu/
szemokzsu

Kép Kép Kép

szemokzsu

Sziasztok!

Voltunk a hallásvizsgálaton! Hát, szintén nem minősíteném a magyar eü-t! :( A dolgozókkal semmi bajom nincs, nagyon kedves volt az asszeintens nő is,meg a doktornő is olyan szeretettel beszéltek az Esztihez, hogy le a kalappal mindkettő előtt.De a körülmények, hát az valami horror :shock: Ugye reggel 7-re kellett mennünk, akkorra kaptunk időpontot. Mire beérünk, persze alszik az Eszti, de ugye ki kell venni a hordozóból és le kell vetkőztetni. Felébred és üvölt :? bemegyünk, mondja az asszisztens nő, hogy el kéne altatni, mert csak alvás közben lehet megvizsgálni, és jó volna egy fél órát aludna legalább, de az ágyon fekve, úgy, hogy a feje az ablak felé nézzen. :roll: Na, mi ugye fél héttől ott voltunk, küzdöttünk az elalvás ért, vagy ellene már nem is tudom :roll: én már szoptattam, cipeltem, énekeltem neki, férj hordozta a hordozóban, stb.... negyed kilenc van és a gyerek már majdnem alszika hordozóban hurrá.......... erre bejön egy egész család "kisebbség" és elkezdenek köhögni, meg orrot fújni :evil: persze gyerek kinyitja szemét, újra séta. elalszik, csoda történt, bekopogok, hogy alszik a gyerek, mondják az jó, csak vegyük ki a hordozóból, okés kivesszük és még mindig alszik, fél siker :) ajtó becsuk, én bent maradok vele, férj kimegy a cuccokhoz. monitort nézem mindenféle görbéket látok, stb... ez nem lényeg, ddeeeeeeeeeeeee ahányszor valamelyik köhögöt vagy tüsszögöt, vagy ahányszor bejött valaki a váróba (nyikorog rohadtul az ajtó) annyiszor az adott hangerősséggel újra kellett kezdeni a vizsgálatot. Én már majdnem kimentem és elküldtem őket a búsba :evil:
Végülis sikerült, kibírta kiscsaj a vizsgálatot alva, hurrá, de ekkor meg le kellett róla műteni az előzőleg még éber álapotána fejére ragasztott 3 elektródát, na azt az üvöltést :( majd közlik, hogy itt a papír, ezzel menjünk át a másik épületbe az ambulanciára, itt a 6-os szobába xy dr nőhöz, aki kiértékeli az eredményt és megvizsgálja a gyereket. Persze ez egy másik épületben van, így gyerek üvöltve felöltöztet, hordozba berak, még mindig üvölt, leérünk, levetkőztetjük, még mindig üvölt, kijön egy nő, beveszi a papírt, előttünk még vannak persze, és közli, hogy értekezlet van, kicsit várni kell a dr. nőre . eszti még mindig üvölt, de, mint akit ölnek :cry: tisztába teszem, hátha az a baja, persze kuka sehol nincsen. arról, hogy kezet is tudjak mosni, ne is álmodjak. leülök a sarokba és megszotatom leszarom módjn ott mindenki előtt.Eszik szépen, de kiköpi és újra üvölt :( Nem tudok mit csinálni, egyszerűen nem bírja ha nyúzzák :( végre bejutunk, még mindig üvölt, dr. néni szerint minden oké, de azért kiveszik a kezemből és a nagy lámpa altt még egyszer jól belekukkolnak a füleibe, erre persze még jobban üvölt. :( kész vagyunk, 8 hósan kontoroll. Öltözhetünk, és hazafelé már nyugiban alszik a kocsiban.

1. ha már hallásvizsgálat, mi a bánatnak nem lehet egy darab hangszigetelt szobát csinálni, hogy minden egyes nyikorgásra ne kelljen már újból nekiállni az egésznek.
2. miért akkor van értekezlet, amikor rendelési idő?
3. miért nincs egy kuka, ill. egy mosdó egy kórházi váróban?
És még egyszer mondom, le a kalappal az ott dolgozók előtt, mert ilyen körülmények között is nagyon szépen, nyugodtan, és emberi hangon szóltak az üvöltő babámhoz, és nyugtattak, hogy ne aggódjak, más is így van ezzel. Amúgy minden rendben szerencsére. Bocs, de muszáj volt leírnom.

Amúgy 11-re értünk haza, és fél hétkor indultunk! :evil:

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Viki!
Most már tudom én is hogy csak teli pocakú babát lehet fürdetni, ha félig van csak teli a pocok akkor sem jó.
Hallásvizsgálat: nekünk annyi volt,h. beledugtak egy füllhallgató szerű dolgot a fülébe ami egy készülékhez volt csatlakoztatva és az asszisztesnő amikor meglátott minket pici babával rögtön előre hívott minket, csak arra kért, h. az lenne jó ha a manó nem üvöltene, én adtam neki cicit, mire elhallgatott és kb. 5 perc alatt megvolt az egész vizsgálat mindennel együtt.
Sajnálom ami veletek történt.

Zsu!
Az első fényképen olyan tipikus kispasis a fiad. Nagyontündér!

Felrakok énis párat:

Kép

Ismerkedés a virágommal:
Kép

Na rohanok mert ébredezünk.

KELLEMES NYUSZIT MINDENKINEK!

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Vera:KÖSZI A BÓKOT!!!A te fiad is nagyon édes!!!!És hogy figyel... :D

Meri:KÖSZÖNJÜK SZÉPEN A CD-T, MA MEGKAPTUK!!!MEG IS NÉZTEM, ÉS NAGYON HASZNOS!!!TISZTÁRA MINT EGY TANFOLYAM!!!! :D MÉGEGYSZER EZER KÖSZÖNET ÉRTE!!!

Panda:Merre vagy eltünve???

VIKCI???

szemokzsu

Jaj de gyönyörűek!!!!

Áldott húsvétot mindenkinek!
Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk mindenkinek!

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Először is MINDENKINEK BOLDOG HÚSVÉTI ÜNNEPEKET, A LÁNYOKNAK SOK LOCSOLÓT A FIÚKNAK MEG SOK PIROSTOJÁST KÍVÁNUNK!!! :-)

Meri!
Köszi előre is, várom! :-)

Vera!
Hát a kisfiad egyre tündéribb! Ez a nézés... :wink: :D

Zsu!
Martinka nagyon édes, és olyan nagyos! Kis tünemény! :-)

Viki!
Hát elég szomorú, hogy így kellett ennek a hallásvizsgálatnak lefolyni, és igazad van, a körülményeket kéne megváltoztatni és máris minden olajozottabban működne.
De ez, hogy altasd el a babát, miután megutaztattad, ki-be csomagoltad, stb. Ez kb. olyan, mint hogy neked azt mondták volna, hogy most egyszerre aludni kell, akár álmos vagy, akár nem... :shock:
Még szerencse, hogy nekünk nem kell menni, mert a kórházban volt hallásvizsgálat.

A csípőszűrés nálunk úgy volt, hogy először ultrahang, utána manuálisan is megnézték. Jól megtekergették a kis lábait, rossz volt nézni, de valószínűleg nem fájt, mert meg sem mukkant. Végig nézegetett és engedte, hogy ezt csinálják. :-)
Mondjuk én itthon is szoktam neki tornáztatni a kis csípőjét, úgyhogy valószínűleg azt hitte, hogy ez ugyanaz.

Lilike egyre hosszabbakat alszik éjjel. Most már 3-4 napja este 8-kor végzünk a cicizéssel, beteszem az ágyába, magától elalszik és hajnal 2-fél 3-ig egyfolytában durmol. Felkel, cicizik, és 5-6 óráig ismét alszik.
Úgy látszik most már meghízta magát rendesen, lehet éjjel pihizni...
:D :D

Most éppen a rezgő hintájában ül, amit a szüleimtől kapott Húsvétra, nagyon tetszik neki, nézegeti rajta a játékokat - közben csuklik :-) - és hadonászik nekik egyfolytában. A feneke alatt meg megy a rezegtetés. Na hát annak nagyon örül, jókat tud mosolyogni.

Egyébként nálunk is már teljesen tudatos a mosolygás, kb. 1 hete. Rám is, apára is, meg a tesóra is mosolygott már, meg bizonyos helyzetekben is mosolyog. Nagyon édes, annyira boldog voltam, mikor először úgy igazán mélyen a szemembe nézett, beszélgettem neki és elmosolyogta magát többször is.

A talp-puszilgatást, simogatást nagyon szereti, akkor is mosolyog.

A hétvégén kettesben leszünk Lilikével, ugyanis Vikike elmentek apával Pestre a Disney On Ice show-ra. Viki már nagyon várta, igaz kicsit szomorkodott, hogy én nem megyek, dehát megértette, hogy a tesó még pici és vele nem lehet még ilyen hosszú útra elmenni, stb.stb. Úgyhogy ma reggel boldogan ment. Jó sok puszit adott a kishuginak, megszeretgette, mert hogy hiányozni fog neki, hogy egy napig nem látja. Holnap jönnek már haza, de ez most neki olyan hosszú időnek tűnik. :-)

Volt itt szó arról, hogy a babák zsiványkodnak-e vagy sem. Szerintem nem követünk el azzal "bűnt", vagy nevelési hibát, hogy ilyen kicsi korában sokszor vesszük ölbe a babánkat. Szükségük van a közelségre, arra a melegségre, ami az anyaméhben vette őket körül, így ha azt igényli egy baba, hogy anya ölelje, szeretgesse, akkor azt meg is kell tenni.
Én imádom, ha az ölemben foghatom és csak puszilgatom, simogatom, beszélek hozzá, és érzem, hogy megnyugszik és boldog tőle. Olyan melegséget tud olyankor kiárasztani magából, hogy rám is átragad ez a jó kis energia, ami neki van.
Nem azt mondom, hogy állandóan kézben kell egy babának lenni, vagy minden nyaffintásra fel kell kapkodni, de nagyon sokszor a babák azért sírnak, mert magányosnak érzik magukat.
Hiszen ők is ugyanúgy részt vesznek a családi életben és nem akarják, hogy "kiszorítsák" őket onnan. Ezért jó, ha pl. reggelizünk, odatesszük a babaülésben, vagy ha este fent van és a nappaliban ülünk a kandalló-tűz mellett, akkor őt is kihozzuk, hogy érezze azt, hogy családban van.
De az is nagyon fontos, hogy érezze a baba azt, hogy akkor is biztonságban van, ha anya éppen nem hurcibálja a kezében, de ezt csak úgy tudjuk vele tudatni, hogy néha-néha ölbe vesszük és szeretgetjük.
Lili 1 nap alatt visszaszokott a kiságyba, pedig imádott velem aludni, de így is tudja, hogy biztonságban van.
Annyira hálásak tudnak lenni az ölelésért, a puszilgatásért, már ilyen egész pici korban is. az is nagyon fontos, hogy sokszor elmondjuk nekik azt, hogy nagyon szeretjük, nekik is ugyanolyan fontos ezt hallani, mint nekünk felnőtteknek.
Vikinek az első szavai között szerepelt az a szó, hogy szeretlek. És ettől olyan boldog voltam, mert tudtam, hogy megértette és érezte, hogy nagyon szeretem.
Egyébként sokszor nem érdemes olvasgatni, mert tudnak bődületes nagy hülyeségeket írni a gyerekek érzéseiről, úgy hogy igazából fogalmuk sincs róla.
A szeretet még senkiben nem tett "kárt", maximum nagyobb korában ragaszkodóbb lesz a gyerkőc, de ennek szerintem csak örülni lehet. Viki is hiába már majdnem 6 éves, de annyira tud bújni, meg szeretni minket, és ez olyan jó érzés. Még akkor is, ha sokszor rosszalkodik, meg éjjelente megjelenik a szobában, de tudom, hogy ez azért van, mert szeret minket.

Na most már abbahagyom a sok szövegelést, amúgy senkit nem akarok ezzel kioktatni, vagy megbántani, én ezt így gondolom, ez a saját véleményem.

Meri!
Találtam overált, azért köszi a tippet, jövő héten érkezik. 1800 ft volt, szinte vadonatúj.

Teszek fel hintás képeket.

Kata

Kép

Kép

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Mindenkinek még egyszer kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!

Kép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

LÁnyok, nem érdekel valakit eladó C&A-s kupon? (50%) Vettem, de végül nem vitte el az, akinek szántam. :(

meri

teszek fel képeket, de ez az elmúlt 2 hét termése bocs, ha kicsit sok :oops:
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok,

Nagyon rég nem jelentkeztem már...

Először is: gyönyörűek a babák, olyan jó nézegetni őket : )
Nagyon örülök hogy szépen gyarapodnak a csöppségek
Mamacka, nagyon szép a pocakod !

Sajna nálunk nem annyira mennek gördülékenyek a dolgok, etetésről szól szinte minden percünk... kevés tejem van, Zsófi pedig nem nagy evő, tehát nem ösztönzi a cicimet a termelésre : ( kicsi volt a méhlepényem, Zsófi nem szokott hozzá a rendes mennyiségű táplálékhoz úgy tűnik, ezért is lett viszonylag kis súlyú.
Sokáig van a cicin, és így sem túl meggyőző a kiszívott mennyiség, néha vannak "éhes" időszakok, olyankor szörnyű végigélni hogy hiába szivogatja nincs elég tejem... egy ideje kap tápot is mert muszáj, de azzal meg szintén nem egyszerű, megszenved vele a kaki is más, sírósabb : (
Én amíg van egy pici időm próbálok fejni ( több-kevesebb sikerrel, csakhát ha amúgy sem elég nehéz ugyebár produkálni a fejésnél)
Rengeteg folyadékot iszom,( víz, szopis teát) és lemondtam a reggeli kávéról is szegénykém mert nem eszik eleget elég nyűgös így mindenki csak egyre fáradtabb : (( viszont a férjem csodálatos, mindenben segít, amiben csak tud
Én nagyon rosszul viselem ezt az egészet, rossz megélni hogy nem tudok elég táplálékot adni a gyermekemnek, pedig szeretnék... persze tudom nem segít ha őrlöm magam, de hát, szóval nehéz...
Megkérhetlek titeket hogy osszátok meg velem/velünk születés óta mennyit nőttek, mármint ki mekkora és mennyi idős most
Nagyon köszi
Katuci, nagyon köszi az érdeklődést

Szép napot mindenkinek
Andi / Zsófianyu

Kép
danidaniel

Andi,
Van egy nagyon jó kapszula, sokaknak segített: http://www.boldogmama.hu/index.php?id=84
esteleg még kipróbálhatod a Urtica Urens 5CH homeost is. Alkoholmentes sör nagyon bejött a másik topicban, két anyukának is. Meg persze a rengeteg szopi, ha kell napi 12-14 alkalommal is, ha Zsófi is társad benne.
Születés: 3850 kórházból 3620 g-al jöttünk haza és 7 hetesen 5400g. 1780 grammot híztunk 7 hét alatt.
Vendég

Zsu,
Martinka nagyon édesen mosolyog :wink:

Persze a többi baba és nagyon édes :D
Vendég

Sziasztok,

Ne haragudjatok, bocs a zavarásért…! :oops:
De talán jól jöhet valakinek: :wink:
Aki Sangenic szagzárós pelenkatartót használ, annak figyelmébe ajánlom a következő linket,
ahol Sangenic pelustartóhoz utántöltő fóliát lehet venni – sokkal olcsóbban, mint a gyári kazetták…! Szerintem megéri!!!

http://www.vatera.hu/pelenkatarto_vodor ... 39854.html

üdv

Dylkai

Kép
dylkai

Danidaniel!

Ne add fel, drukkolunk, hogy legyen elég tejcsitek! Petivel én is ittam a laktoherbet meg szedtem az urticát, próbáld ki, hátha segít egy kicsit, ja és pihenni kellene, de tudom, ez jó vicc volt :( !
növekedés: 2850 g, kórházból haza 2700g, múlt hét csütörtökön, vagyis 6 hetesen 4330 g. azaz 1630 g ot hízott 5 hét alatt!

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

1-2 mai:

így vigyázok rá, nehogy megfázzon:)
Kép

a 2 gyerkőc:

Kép

együtt hárman:
Kép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Andi!

Sajnálom a kevés tejcsit, de bíztasson az, h. a tápszerrel is nagyra fog nőni a kicsi lányod. Ne legyen emiatt lelkiismeret furdalásod, a babónak sokkal fontosabb, h. szeressétek, és ez megvan.

Növekedés:
3360 g-al született Márk, most 6 hetesen (a saccolt súlya, mert visszavittük a mérleget): 5000 g-5500 g körüli.
Ez azonban ne legyen mérvadó neked, vannak gyorsabban növő majd növekedésben lelassuló gyerkőcök, meg vannak lassan indulók, de a többieket hamar behozók is.
Nálunk a fordítottja van mint nálatok, de hidd el ez sem jó: rendkívül mohó Őnagysága, aztán meg fáj utána a pocija, az sem jó, ha látod szenvedni és nem tudsz rajta segíteni (bár az Espumisan valamennyit segített).

Azért vannak ilyen pillanataink is:
Kép

Viki!
Tündériek így ketten!

Vikci!
Merre vagy?

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Hogy itt milyen kacagós babák vannak... :) meg kell őket enni.... :) Hát ahogy Andi leírta nem állunk a helyzet magaslatán.... én már tök kész vagyok... Először táp fúj, most táp hajrá, először üvegből semmit, most meg ugye ennyit nem kanalazhatunk akkor cumizzon... igaz eddig sem kanalaztunk....5-6hetes kora óta úgy tud pohárból inni mint a nagyok... 8hetesen egyedül iszik a cumiból...
Kép
mi is kezdegetünk mosolyogni de az az igazi kacagás még nem volt, de sokat próbálkozunk.... drágám néha még nem tudja hogy most sírjon vagy nevessen apura aztán van hogy mosolyog van hogy elbőgi magát, de nagyon édes, imádom.... eszméletlen okos és intelligens és félek is hogy nehogy megálljon ez a fejlődési folyamat a tejci hiány miatt..... :( de csak pozitivan!!!! Minden rendben lesz és minden szép és minden jó és minden klassz!!!!

köszi pandácska ezt a bogyót ma meg is vettem a kenguruban.... 6000.... nem rossz, csak hasson.... :-/ a homeot is szedjük most már hm.... talán egy hete... háááát nem toom.... túlzás lenne azt állítanom hogy nem ér semmit, mert azért most már egyben lejön akár 170 is, igaz másfél óra alatt, meg utána órákig semmi, de legalább 2-3alkalommal kiadósat hamizik a csöppem.... A laktoherb tea az eleje óta megy napi másfél literrel... :oops: Én már azért is hálás vagyok hogy Andi nem adja fel és hősiesen küzd, meg hogy Zsófi is úgy ahogy de partner ehhez.... Azért sok kitartás és türelem kell ide... a fene azt hittem egyszerűbb lesz, de nem adjuk fel pláne nem mert nem csak egy gyereket szeretnénk hanem én négyet Anyus hármat.... /négy lesz az.... :wink: :oops: / szal 8 hét után elég nagy hülyeség lenne feladni... Mi nem teszünk fel fürcsis képet mert az kicsit durva lenne.... :) nem kiskádban fürcsizünk hanem nagyban.... :oops: apuval.... :oops: olajos welneszfitnesz kis babaúszással meg ilyenek.... :) imádja.... nyáron tuti lesz nagy átúszás.... :) majd átússzuk a medencét..... :wink: ;) :P
:D
megyek mert vár a munka, de köszönjük a bogyó tippet, drukkoljatok!

Kép
Kép
zsofiapu

Ja igen..... :oops: keksz.... :oops: tegnap anyu beírt, amíg én etettem a kis gézengúzt.... aztán elszunyókált a kisszivem, na mondom neki go fürcsi, repült, elmentem én is gyorsan tusizni, felszaladtunk a szobánkba összebujtunk :oops: és akkorát :oops: , de két órát, :oops: de AAKKORÁT, :oops: de kiskifli nagykifli pózban, :oops: DE AKKORÁT aludtunk mint állat.... :) :oops: :oops: :oops: a nagy keksz helyett volt olyan alcsi,:oops: hogy csak úgy horkoltunk.... :) :oops: Arra keltünk hogy Zsófibaba nyüzsög a ciciért a légzésfigyelőn keresztül.... :) na ennyit a kekszről.... de legalább egyszerre mentünk el... :oops: álomországba.... :) :oops:

Kép
Kép
zsofiapu

Zsófiapu!
Tetszik a hozzáállásotok!
Mennyit hízik Zsófi hetente? Ha 10-15 dkg megvan, akkor nem kell aggódni.
És mindenre lesz majd időtök/energiátok, meglátjátok nemsokára. :D

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Sziasztok!

De édesek a babák!

Nagyvera!

Nálunk is úgy látom, hogy hat egy kicsit az espumisan. Legalább utána el tud aludni Eszti! :) Ma viszont nagyon nagyon üvöltött a kakilásoknál, de legalább sikerült neki!

Zsófiapu!

Tündéri a kiscsaj azzal a nagy üveggel! Nagyon ügyes! :)
A nagy alvás jó lehetett. :D Most mit mondjak a keksz témában! 2 gyerekkel szinte megoldhatatlannak tűnik egyelőre, pláne, hogy Peti már nagyon keveset alszik és ugye szabad a járkálás is, mert sima ágya van már :? vagyis a nagyágyban alszik :( ! Mondjuk még kontrollon sem voltam :oops: jövő kedden megyek csak :oops:

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Zsófiapu,
Nagyon drukkolok, hogy jó legyen a More Milk. Ügyesen csináljátok, csak kitartást hozzá továbbra is!! Mi is szoktunk akkorát, de akkorát aludni, hogy még Dóra is horkol közben :lol: :lol:
Vendég

Megint nagyon lemaradtam. Gyors fotó.
Bius új napszemcsije. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Kép

meri

Sziasztok!

Látom minden baba egyre jobban tid mosolyogni. :D :D :D
Meri nagyon vagány a kiscsaj!
Viki: annyira jól tudnak ezek a fiúk aludni együtt.
Vera, Zsu: szép ez a széles mosoly. Énis annyira élvezem ha etz csinálja a kis cukim majd lejjebb tesek fel róla képet.

Nálunk nagyon megérzi a szelet a kicsike. Volt olyan nap amikor kb. 20 percet tudott aludni egyfolytában. Most voltunk a hétvégén előszőr nagy úton ott alvos helyen. Hát napközben ott sem tudott nagyon aludni de éjjel azért valamit sikerült neki. Ti hogy vagytok ezzel?
Én még nem voltam kontrolon de azért megprószáltuk a akeksz dolgot és hát fájt de majd egyre jobb és jobb lesz. Meg végül is egy idő után nár nem is fájt annyira. Na mindegy de legalább már haladtunk valamennyit előre. És tényleg igaz az, hogy 5. 6. hétre jobban van az ember. Mert a cicim is meggyógyult pedig már azt hittem, hogy leszakad a bimbóm. Volt ilyen rém álmom is.

Ma mértem meg Mátét 5600 gramm. És 5 hetes majdnem 6. Ezek szerint szépen eszeget. :-)

Viki,

ezek mekkora hülyék. Aludni fél órát. Mi ez állítható baba. ezek tényleg nem értenek a gyerekekhez. Vagy nagyon hülye a kórház baba szemlélete. Akkor ezért kérdezték meg, hogy mikor szokott alukálni. Emlékszem már azon kiakadtunk.

Andi,

agyon ügyin fogja az üveget. Szp kis manócska. Az pedig hogyha nem fejlődik azt okozhatja hasfájás is, mert ugye szegény nem a fejlődésre hanem a fájdalomra koncentrál. De szerintem csak nem annyira hasfájós. Ja egyébbként a laktóherb teát hogy iszod? Töményen? Mert attól is fájhat a pocija.
Nem tudsz akkor lepihizni amikor a babó napközben? És le szoktam pihizni, mert nem bírnám. Ma is kétzser voltunk sétáni már abban kimerültem ebbena szélben. Délután apucivan aludtunk Máté mellett. Jól esett nagyon. Bár már most is álmi vagyok.
Sajnálom a tejcsikét. Gondolom milyen rossz. Metr nekünk is volt, hogy semmi nem volt elég és ráadásul nagyon fájt a cicim. Már bőgtem szopi közben. Tiszta stresszes lehetsz. mert én az voltam. De jó, hogy neked is egy segítőkész párod van. :-)

Néhány kép:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

..egy elveszett kismami... bár ti már lehet nagyon babalázban égtek és holmi pocakok nem igazán dobnak fel... :)

Tegnap voltunk dokibánál!

2600 gram és azt mondta a doki, hogy teljesen a korának 34. hétnek megfelelőek a méretei. Így valószínű a cukrommal sincs gond, ugyanis annak az eredményét még mindig nem tudom.

Magzat fekvése fej.
Placenta helyzete mellső.
Magzatvíz menny. átlagos.
Ép koponya, szabályos agyállomány.
Szívműködés jó, négyüregű szív, ép kiáramlás.
Ép rekeszizom.
Gyomortelődés látható. Hólyagtelődés igen kifejezetten látható.
Bal oldali vesemedence 5mm-es, min. tágabb.

Bipometria

BPD: 86 mm
HC: 306 mm
AC: 310 mm
FL: 65 mm

Vélemény:
gr. 34w2d.
Mensesnek megfelelő méretű, egészséges terhesség.

Kontroll: 04. 15-én, 20 órakor ctg, uh helyben.

Képet egyáltalán nem lehetett róla készíteni teljesen belefúrta a fejét a méhlepénybe! :)

Viszont a kórházi helyzet teljesen kiakasztott... :( már azon gondolkodtam, hogy kórházat váltok... a dokim amúgy is elég kicsi eséllyel tud csak bejönni... azt mondta, hogy a kórházbezárások óta iszonyat nyomor van az is előfordult töbször is, hogy pár órára be kellett zárni a kaput mert egyszerűen nem fért el több mami! :( ha valaki olyankor akar menni szülni fájások közepedte kereshet egy másik kórházat akár az éjjszaka közepén! Ha nagy a tömeg a vajúdóban csoportosan kínlódnak a mamák (no én ettől is ki vagyok... ezt nagyon nem szeretném) és csak a szülésre mennek be szobára ahol nagy valószínűséggel nem maradnak a kötelező két órás megfigyelésre... (így már nem azon aggódok, hogy az alternatív szobába kerülhessünk hanem azon, hogy egyáltalán bekerülhessünk egy szobába! :( ) bevallom teljesen betojtam... ha itt maradok akkor tutira választok szülésznőt már csak azért is mert ha a doki nem tud bejönni akkor legalább lesz kire számítsak...
A gyerekágy dugig elég hamar hazaszórják a mamikat, a nőgyógyászat úgyszintén... Lehet a Bajcsyba kellene mennem ott van tőlünk egy köpésre a ctg se lenne gond, gyönyörű a szülészet a gyerekágyas osztály, csak éppen dokit nemtudom, hogy találnék-e ill elvállalna-e még valaki. Már arra is gondoltam, hogy csak beesünk szülni.

A lakáson továbbra is dolgozgatunk, jó lenne ha a beköltözés után lenne még egy kis időnk elrendezni a dolgokat a lakásban...

Képek vannak de az otthoni gépen, majd teszek fel... csináltam egy-két "művészfotót is apának a házassági évfordulónkra meglepetésnek. Most anyuéknál épp a táppénzt intézném... ezen is buktunk pár napot de azért remélem előbb-utóbb pénz áll a házhoz... már a törlesztőre se futja a bank állandóan macerál minket... a költözéshez is össze kell szedni valamennyit ráadásul apum novemberben meghalt, most jött ki a papír, hogy 170000 Ft-ot be kell fizetnünk ez épp valami illeték de már eddig is gomboltak le ezt meg azt... :( nemtudom honnan veszünk annyit... valami kérvényt kéne írni, hogy engedjenek el valamennyit...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Kép Kép Kép Kép

szemokzsu

Kép

szemokzsu

A mi SZERELMÜNK!!!! :D :D Egyik dupla lett, bocsi... :oops:

szemokzsu

Sziasztok!

Először is:
Meri! Megérkezett tegnap a levél, nagyon köszönöm!!!
Excel tábla ügyben, próbáltam ügyeskedni valamit, de még nem igazán jutottam vele semmire, lehet, hogy másképp kéne csinálnom, még gondolkodom rajta. Ha gondolod, akkor bchris-t is kérd meg, hátha ő gyorsabb és ügyibb lesz nálam! :-)
Bia nem semmi ebben a napszemcsiben, nagyon menő csaj! :-)

Nem dícsérem külön a babákat, mert mindegyik tündéri, aranyos, édes, cukorfalat, stb.stb.stb.!!!! :lol: :lol:

Mamacka!
Örülök, hogy minden oké veled meg a babucival! Szépen növöget, már nemsokára a finisbe érsz te is!
Kórház ügy: hát lehet, hogy tényleg jobb lenne "beesni" szülésre. Ha ilyen körülmények vannak.... megdöbbentő.
Ami az anyagiakat illeti, nem irigyellek titeket. Főleg, hogy apukád halála után még lehúzzák rólatok az utolsó bőrt is... :?
A táppénzzel én is úgy jártam, hogy 3 hónapig egy fillért sem kaptam, utána mondjuk egyben küldték, mert a munkáltatóm elcseszett valamit. :shock:
Most az anyaságit várom, 1 hete igényeltem, azt mondták max. 1 hét és utalják, ehhez képest még semmi jele, talán holnap.
Tgyás-ra még kb. 20-30 napot kell várnom, a családi pótlékot meg talán az áprilisival küldik visszamenőleg februárig. Még szerencse, hogy a párom dolgozik, mert kb. éhkoppon maradnánk... :-)

Zsófiapu!
Köszönjük ismét a kimerítő beszámolót... :lol:

Én még csak a jövő héten megyek a 6 hetesre, addig nem merünk próbálkozni a keksz-evéssel :D , hátha megárt :-) :-)
Mondjuk a kivitelezéssel lennének gondok. Lilike még csak hagyná a dolgot, de hát ugye Vikike mellettem alszik, apa a kanapén :-)
Lilike alszik fél 9-től fél 1-ig, akkor cicizik. Szóval lenne idő, még talán energia is, de Vikike kb. 10-fél 11-ig fent van, állítása szerint nem álmos, alig tudom ágyba parancsolni. Na most ugye ehhez kellek én is, mert egyedül nem hajlandó elaludni.
Ami ugye úgy szokott végződni, hogy én is elalszom vele... :-) Így hát az esti programnak lőttek. Dehát majd csak alakulunk valahogy, és találunk alkalmat egy kis összebújásra :-)

Vikci!
Azért te is csak előkerültél :-). Nagyon édes a kisfiad, és hogy mosolyog!

Lilikének az a kedvenc tevékenysége újabban, hogy a talpacskáit puszilgatjuk, simogatjuk és ő meg nagyokat mosolyog neki. Annyira élvezi a kis drágám.
Meg imádja, ha kiveszem a rugdiból a lábát, és jól kinyújtóztatja.

Most mennem kell, mert nagyon kis nyűgöske. Ez a szeles idő nekünk sem tesz jót, a hétfői napunk az egy katasztrófa volt. Egész nap szinte csak sírdogált, alig aludt, egyfolytában a cicin lógott, és mindig hordozni kellett. Aztán másnap mintha elvágták volna.

Majd jövök később. További szép napot!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: