Sziasztok!
Pandi!
Örülök, hogy minden oké! Már éppen akartam írni, hogy mi volt a vizsgálaton!
Tegnap mi is voltunk, minden negatív. Mondjuk érdekesek, mert ennek ellenére 4 hónapos korra visszarendeltek minket
De azt a tanácsot kaptuk valakitől, hogy nyugodtan kihagyhatjuk..... na most akkor mi az igazság? Ha minden oké, akkor mért rendelnek vissza?
Mellettünk minden baba császáros volt, annak mindnek előírták a terpeszpelust, akkor is ha rendben volt a csípője! Ti ezt értitek???
Hallásvizsgálat nekünk volt a kórházban, látásvizsgálat szerintem nem, mert a zárón nem volt rajta.
Meri!
Az én lányzóm is olyan, hogyha fent van, akkor azt hiszi, hogy cicizni kell, nagyon ritkán tölt el úgy egy órát, hogy nézelődik és csendben van. Akkor is közben 2-3 percekre elsírja magát, meg eszegeti a kezét, akkor is ha fél órával azelőtt evett...
Szerintem inkább a közelségre vágyik, mint magára az evésre.
Aztán ha megszánom, akkor az a vége, hogy akkorákat böfizik, hogy csak na, úszik tőle minden
Szóval nálunk is az van, hogy peluscsere, sírás a ciciért, gyorsan a szájába kell tenni, mert lilára tudja magát sírni, aztán alvás.
Ha éppen nem alszik el, akkor van a csuklás, böfi-visszanyelés, nézegetés, sírdogálás...
Délelőtt általában fent van, sokszor elsírja magát, aztán elbólint, majd sírással ébred. Pedig tuti nem éhes állandóan, ahogy láttad, 1 kg-nál tartunk hízásban...
Éjjel pl. eszik és már alszik is tovább. Teljesen végigalussza az éjszakákat, kétszer cici, maga "kiköpi", aztán folytatja a csicsikálást. Szerintem félig alszik evés közben is. De reggel 6-kor kipattan a szeme, aztán akkor is eszik, és nagy ritkán alszik vissza úgy fél 8-ig, majd megint cici, aztán jön a nem alvós időszak, és ilyenkor 2 óránként evészet van. de délben mintha elvágták volna, megeszi az adagját és 3-4 óra alvás, majd evés és ismét alvás fürdetésig. Utána 1 óra az esti cici+altatás, és 3-4 óra múlva eszik újra, majd hajnalban és reggel 6-kor (ezt az egyet betartja mindig).
Azt mondta ma a védőnő, hogy vagy 6 hetes korra alakul ki a napirend, meg az éjjel nem evés, vagy 3 hós korra. Az utóbbi a jobb, mert akkor az már tartósan úgy marad. Ez igaz is, mert Viki nálunk 3 hetesen leszokott az éjjeli evésről, aztán mikor jöttek a fogai visszaszokott, és egészen 1 éves koráig minden éjjel egyszer evett. Utána megint végigaludta az éjszakát, majd 1,5 évesen amikor kezdtem elválasztani, akkor nappal nem volt cici, de éjjel 6-szor...

Úgyhogy teljes cici-megvonás lett a megoldás, a fokozatosság nem ment.
Minden baba más, ezért nem kell az általános tanácsoknak hinni, mert nincs átlagos gyerek, csak egyedi van, ami azt jelenti, hogy minden gyerekre más-más szokások vonatkoznak. De szerintem a legegyszerűbb, ha az ösztöneinkre hallgatunk, és akkor biztosan mindent a legmegfelelőbben fogunk csinálni, ahogy a babának a legjobb.
Vera!
Nagyon aranyos a kisfiad! Látom ő is imád ölben aludni!
Most mennem kell, Lilike alszik, és Viki már itt áll sorban, hogy ő akar játszani a gépen...
Kata