2003.07.28 15:18
2003.07.28 19:11
2003.07.29 11:44
2003.07.29 12:27
2003.07.29 15:18
2003.07.31 09:31
2003.07.31 18:28
2003.08.01 10:13
2003.08.05 14:11
2003.08.05 16:33
ÉN sajna nem tudok segiteni a bejelentkezést illetően Raffai doktorhoz de a könyv cime amit olvasta: Lelki köldökzsinór

Iszonyatos ami Veletek történt és ezt szavakkal ki sem tudom fejezni... Ha az segit, hogy köztünk vagy és irogatsz nekünk akkor kérlek gyere bátran...mi meghallgatunk.Nagyon drukkolok, hogy megoldódjanak a gondjaid és egészséges kisbabád szülessen
Pálffy is jól van. Pénteken jött meg a szabadságáról
A Párommam aznap voltunk 21.heti UH-on és olyan megható volt
Képzeld! Egy kicsi Leány és egy kicsi Fiú csücsül odabenn a pocakomban
Annyira boldogok vagyunk
Sajnos most derült ki, hogy a 16. heti AFP eredményem ikrekhez képest is nagyon magas lett, igy vasárnap ismételték a vérvételt... Genetikai UH kell majd mennünk de oda csak péntekenként lehet időpontot kérni 9-12-ig az I.Női Klinikára. Hát most igy állunk... Állitólag a terhesgondozóban szoktak szólni, ha nem stimmel valami és szokták ismételni is az AFP-t de nem a 22-hét elején... Olyan kár, hogy nem voltak elég körültekintőek és most izgulhatok hetekig hogy minden kiderüljön.
Ha sikerül néhány év mulva mi is szeretnénk majd épitkezni Pátyon és akkor mi is vidéki, kertes-házas életet élünk majd
A méhem néha szokott fájdogálni, de keményedni soha. Mi most vagyunk a 22. héten két babuskával
Ha keményedik azt azért mindenképp egyeztesd az orvosoddal
2003.08.05 19:21
2003.08.05 19:56
A genetikára számíts úgy, hogy sajna majdnem az egész napot ott fogod tölteni. Kapsz egy időpontot, és nem érdemes korábban odamenni, mert biztosan nem hívnak be előbb. Először bekérik a beutalódat, aztán várni kell, behívnak, de csak személyes adatokat kérdeznek, megint várni kell, utána UH, ahol nem hajlandóak semmit mondani (engem kb. 4-en vizsgáltak, abból asszem 3 tanuló volt, ők jól elbeszélgettek, de nekem nem válaszoltak arra a kérdésre, hogy mit látnak), aztán kiküldenek megint a váróba. Utána a leleteidet átviszik a genetikai tanácsadóba, ahol az adataidat felvették, aztán egyszer csak behívnak, és akkor a genetikus megmondja, hogy mi a helyzet. Remélem, minden rendben lesz!
2003.08.06 08:57
2003.08.06 10:58
Akkor élelemmel és itallal megyek majd
Nem emlékszel véletlenül, hogy a bejelentkezéstől számitva mennyi időn belül adták az időpontot? Hetekig kellett várnotok? Kitartás Nektek, már csak néhány hét és babázhatsz
Nekem is fájdogál bent a méhem mert valószinüleg növöget és feszülnek a szalagok. Lényeg, hogy ne görcsölgess és ne legyenek keményedések
2003.08.06 13:00
Remélem, Te majd nem látsz ilyet!
), a keményedés, a görcsölés és a húzódás különböző dolgok...
), de törölni sem engedi.
2003.08.06 14:08
No nem idegeskedek, úgysincs mit tenni. Köszi azért, hogy leirtad mire kell készülnöm...én ebbe bele sem gondoltam eddig de majd lelkileg is igyekszem ráhangolódni a dologra... 2003.08.06 15:22
2003.08.06 17:11
2003.08.06 17:53

Nekem az a hétvége is éppen elég volt. 2003.08.07 12:37
Egyébként a terhesgondozóban szoktak szólni, hogy ismételni kell a vizsgálatot. Ezt a nőgyógyászati osztályon a főnővér is megerősitette meg az ottani nővérkék is csak ebben az esetben valószinüleg az ikrek miatt nem tettek megjegyzést.Amikor az első AFP-re vártam épp egy lánnyal ültem együtt akit értesitettek, hogy magas lett az értéke és menjen vissza ismétlésre tehát valószinüleg működik a dolog
2003.08.07 13:28

2003.08.08 19:47
Ugye enni-inni lehet várakozás közben? Pisiljek elötte mint normál UH-nál? 2003.08.11 16:29
Így a sima szüléssel kapcsolatos reményeim lassan kezdenek szertefoszlani, bár kicsit még reménykedem...
2003.08.11 18:29
Ne izgasd magad, nem pontos az UH-os becslés. Egyik barátnőmnek 2 kg fölöttire saccolták az ikreit mikor terhességi mérgezés miatt idő elött meg kellett Őt császározni. Nagyon el volt kenődve, de az UH alapján a doki mondta, hogy ne izguljon,mert már elérték a babák a két kg-ot. Aztán másnap érte a hir, hogy a kisfiú 2,200 a kislány pedig 1,300 g-osak voltak... Nagyon elkenődött de most már hála a jó Égnek minden rendben van velük. Hátha Nálad is csak hosszú combú babácskáról van szó akinek nagy a kobakja mert ugye ezekből az értékekből saccolnak
A pisiléssel valószinüleg én is úgy leszek mint Te... Egyébként szólitanak majd, vagy van valami kartonzó féle ahová le kell adnom a beutalómat? Egyáltalán hol van ez helyileg? 2003.08.11 19:09
) A folyosó végén balra van a genetikai rendelő, jobbra vele szemben az UH. Ha jól emlékszem, fél óránként adnak időpontot, és ha Neked 11-re kell mennem, szerintem fél 11 körül menj oda, 11 előtt pár perccel, vagy utána kicsivel kijön az asszisztens, megkérdezi, ki ment 11-re, és akkor a kezébe kell nyomni a beutalót. Én úgy vettem észre, a papírokat azért időben beszedik. Hogy utána milyen sorrendben hívnak be, az számomra nem derült ki, valszeg találomra. Ott felveszik az adataidat, és innentől kezdve a személyi számod utolsó 4 számjegye lesz az azonosítód (ha tudod. Ha nem, adnak egy számot), ezt a számot kell majd a kijelzőn figyelned az UH-hoz. UH után megint kicsücsülsz, átviszik a leleteket a genetikára, és majd egyszer csak kiírják a számodat, akkor kell újra bemenned oda, és akkor fogsz a genetikussal beszélni. De ezeket leírtam feljebb.
Egyedül mész, vagy viszed a párod?
2003.08.12 12:53
Bár jobb lett volna, ha inkább nem kellett volna leírnom.
Múltkor az ikrekkel ekkora volt a 31-32. héten, illetve akkor pontosan 130 cm-re nőtt. Jó nagy lufi.
2003.08.12 16:04
Kiváncsi leszek nekem mekkorára nő a két babussal
Fogalmam sincs, hogy miként fogok szülni mert szóba sem került. Töredelmesen bevallom, nagyon szeretnék császárral szülni mert nagyon be vagyok tojva de majd meglátjuk. Igen, volt már néhány nőgyógyászati műtétem meg kétoldali csipőficamom is van bár az állitólag nem nagy gond bár amikor a peték visszaültetése folyt a legjobban a forgóm, combjai fájtak, mert úgy voltam kiszijjazva a nőgyógyászati székre, hogy az már nagyon fájt... Ezen kivül nagyon féltem a babókat és fogalmam sincs mindkettőjük befordul-e a megfelelő irányba. Még korai volt erről kérdezni az orvost. Két hónap múlva majd rátérek a dologra
2003.08.12 20:02
A 36. héttől ajánlják inni, napi kb. fél litert. Gyógynövény-boltokban lehet kapni, kb. 150 kemény magyar forintért.
Gondolom, Te is már csak oldalt fekve tudsz aludni. Egy kispárnát mindenképpen tegyél a pocakod alá, úgy sokkal kényelmesebb, főleg nagy pocaknál. Nekem is mindig úgy volt, hogy lefeküdtem az egyik oldalamra, először mindig az alul lévő helyezkedett el, aztán a felső. Ha átfordultam, kezdődött elölről.

2003.08.13 11:21
Meg sajna a lábaim nincsenek jól,eléggé fájnak,és csúnya visszeresek lettek
A görcsökről.Nekem is előfordul néha,ez állítólag normális.Én mindig azt mondom,hogy ettől függetlenül említsük meg a dokinknak,ebben ő a szaki,és nekünk is az a megnyugtató,ha ő rábólint,hogy normális ha érzünk görcsöket,és minden okés nálunk
Hozzád még nem szóltam,most elkezdem
Mivel én már 100%osan tudom,hogy császározni fognak,ezért szeretném megkérdezni annak a bogyónak a nevét ami majd segíthet rajtam is a műtét után.Én sajna elég rosszul tűröm a fájdalmakat,így jó lenne ha jönne vmi gyors,és hatékony segítség
Előre is köszönöm!
2003.08.13 11:39
Szerintem érdemes beszerezni egy ilyen kiadványt.
2003.08.13 12:12
Tény, hogy lelki életet nem szoktunk élni (bár volt már rá példa
)és nem egy csevegős tipus, de ő a legjobb UH-os és szakmailag nagyon dicsérik
Hát kicsit morcika, mit tegyünk
Egyébként soha nem hagyott még magamra műtétek elött vagy után
Minden nap, hétvégéket is beleértve ott állt az ágyam szélén és megnézte minden rendben van-e
És 10 év alatt sajna sokszor kellett az ágyam szélén csücsülnie ezért én el nem "hagynám"
Lényeg, hogy bizz az orvosodban bárkit is választasz
Köszi az alvással kapcsolatos infot, kezdek megnyugodni
Szó szerint azt irtad le amit én tapasztalok
Amelyik oldalamon fekszem ott indul a motoszkálás
A párnát már néhány hete használom a pocim alá meg a lábaim közé
2003.08.13 13:53
na mindegy, most nagyon-nagyon rendes volt, így már nincs bennem tüske.
de mire Neked kell, szerintem tudnád használni. Igaz, nem túl olcsó, én csak az Anita márkájút ismerem, kb. 7 ezer Ft körül van, de nekem az előző terhességem alatt egy elég volt.