Sziasztok!
Megpróbálom kihasználni az alkalmat és írok kicsit, amíg a Máté alszik. Gyűrjük a bölcsis hétköznapokat, hétvégére a Máténak lett egy kis hasmenése, de szerencsére mostmár jól van. Egyszerűen nem akarom elhinni, hogy minden héten van valami betegségféle, pedig eddig nem volt beteges gyerek. Mindenki felkészített rá, na de azért ez nem túlzás kicsit, hogy minden héten van valami? Lehet, hogy egy átmeneti időszak után megszűnik ez az állandó betegeskedés? Remélem, mert ilyenkor olyan nehéz eldönteni, hogy vigyem, ne vigyem bölcsibe. Ha viszem az a baj, hogy betegen viszem, ha nem viszem az a baj, hogy kiszokik a napi rutinból és kezdődhet előről a beszoktatás. Most is mondta az egyik dadus, hogy kicsit náthás, köhög a Máté, de azért vigyem, amíg nem lázas. Szegényemet összeharapdálta az egyik kisfiú a bölcsiben, a dadusok mondták, hogy sajnos nem tudnak ellene tenni sokmindent, figyelnek és próbálják védeni a többieket, de ez a kisgyerek így vezeti le a beszokási feszültséget.

Mondták, hogy azért a Mátét ne féltsem, mert ő meg végigpofozza a fél társaságot, ha nem tetszik neki valami, egyik nap meg a széket röptette meg a szoba egyik sarkából a másikba. Azért örülök, hogy próbálja védeni magát.
Jevi!
Sajnálom, hogy ilyen tapló volt az az orvos, sajnos szerintem nagyon gyakran találkozni olyan orvossal, aki nem gyerekorvosnak való. Lehet, hogy szakmailag rendben van, de gyerekorvosnak nemcsak tudása kell legyen. A klinikán mi is megtapasztaltuk ezt, amikor műtötték a Mátét, hogy nem mindenki oda való..... Remélem Violkával nem lesz semmi komolyabb probléma.
Erzsó!
Ne keseredj el az éjszakák miatt, bár én vígasztalni nem tudlak, mert nálunk a Máté kb. 15 hónapos koráig csinálta ezt, amit most Alíz. Aztán egyik napról a másikra megszűnt és azóta normálisan alszik, csak akkor van éjszakai cirkusz, ha jön a foga vagy beteg. Én mindig megpróbáltam aludni napközben amikor ő is aludt, az segít egy kicsit. Meg igazából egy idő után megágyaztam magamnak a földre a kiságy mellé, és ha indult az éjszakai műsor odafeküdtem a földre mellé, és elég volt csak kicsit megsimogatni és akkor megnyugodott. Így nem kellett kikelnem az ágyból, a Mátét sem vettem ki és a végén már félálomban csak megsimogattam és észre sem vettem reggel, hogy nem aludtam normálisan. Nálunk ez a módszer vált be, a rengeteg "alvás-tanítási" módszerből.
Jók a képek, bár lehet, hogy én nagyon le vagyok maradva, de mióta szokás ez a Márton napi ünnepség? Nem is emlékszem ilyenre, hogy az életemben lett volna ilyesmi.
A Meseszálló udvarára nem nagyon volt aki így be szeretett volna jönni, annyira kicsi faluban van, hogy oda tényleg csak a szállóvendégek járnak. A falubelieknek meg szerintem már megszokott, mert kb. 10 éve működik a szálló.
Monee!
A hajó tényleg hatalmas volt, de minden gyerek nagyon szeretett rajta játszani.
Kicsit irigyellek, hogy már ennyire tudsz a karácsonyra koncentrálni, ha nem jön szóba ez a téma, nekem még eszembe sem jutott volna, hogy kicseréljem az ajtódíszünket. (Még most is a tavaszi van kirakva

) Lassan tényleg meg kellene csinálnom az adventi zsákocskákat, mert az állatokat már megvettem, csak papírzsákocskákat kellene gyártanom hozzájuk. Azt hiszem jövő héten el is kezdem.
Most mennem kell, mert ébredezik a Máté, hátha sikerül még egy kicsit visszaaltatni.
Netty