Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nem túl örömteli a téma, de éppen az újrakezdéshez, az előretekintéshez jól jön egy kis lelki tángálás attól, aki már túl van rajta, annak, aki éppen a csöbörben ül.

1missed ab, 1 leány, 1 missed ab... a folytatás nem lehet más, mint két egészséges baba (akár egyszerre is) :wink:

 
 


Szia Juca!

Mindig megdöbbentő számomra, hogy mennyien járunk így.

Az én "mérlegem": 1 missed ab, 2 fiú, 1 missed ab, és most remélhetőleg 1 lány:)
Hát majd meglátjuk...

Boeske
KépKépKépKép

Kép
 
 


Boeske!

Nagyon drukkolok a babához!!! Megkérdezhetem mikor volt a második vetélésed, mennyi időre jött a "lányod"?
Amint valami jó hír van, föltétlenül írd meg ide is! :-)

 
 

 
 

Sziasztok lányok!

Nekem még nem volt vetélésem, a kérdésem, hogy korai terhességnél is érzehetek fájást a derekamnál? vagy enyhe görcsölést?
 
 


Sziasztok!

Szíven ütött a cím, sajnos nagyon "testközeli" az élmény. Pont ma egy éve, hogy az uh-on megállapították, hogy a pocakomban lévő 9 hetes magzat egyszerűen felszívódott. 6 hetesen még minden rendben volt, 9 hetesen meg nem volt sehol. Egyéb tünet nem volt, nem görcsöltem, nem véreztem, a terhességi teszt pozitív volt. Még egy hétig hordtam a hasamban az üres petezsákot, arra várva, hogy beindul a vetélés magától. Mivel egy hét után sem történt semmi, műszeres befejezés lett a vége.

Nagyon-nagyon megviselt a dolog, szinte belebetegedtem. Mivel azóta sem sikerült teherbeesnem, az orvosok azt mondják ( kettőnél jártam már), hogy nem sikerült még feldolgoznom a történteket, a stresszelés miatt nem esem teherbe és ezért vált az egyébként rendszeres ciklusom teljesen rendszertelenné.

Hát lehet ezt egyáltalán feldolgozni? Szerintem amíg nem lesz kisbabám, nem is fogom tudni túltenni magam rajta, viszont amíg nem teszem magam túl rajta, addig nem lesz babám. 22-es csapdája. :cry:

Azért jó látni, hogy vetélés után is lehet szép, egészséges babákat szülni, csak számomra ez most olyan távolinak tűnik :cry:

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
 
 


Gerike!

Igen.

Montana!

Valahogyan el kell engedned, és az utat neked kell megtalálnod, Isten, férjed, barát, idegen, pszichológus. Egyszerűen meg kell gyászolni, és elengedni.

A rendszertelen menstruáció semmiképpen sem jó előjel, ha addig rendszeres volt. Ha nem néztél hőt, akkor pár hónapig ugorj neki, végy lh tesztet. Ha van peteérésed nyugi. Megismered jobban a tested. Utána viszont el kell dobni minden kütyüt, és szeretni a párod, és bízni a babában. Biztosan sikerülni fog!!! :-)

Küldök egy megahuncutot :wink: Csak pozitívan! Előre ne hátra. Kép

 
 


Azt hiszem, hogy muszáj feldolgozni, de az nem jelenti azt, hogy el is kell felejteni.
Én 2 spontán vetélésen vagyok túl. Az egyik 2005, a másik 2006. november végén volt. A második alkalommal azt hittem belehalok a fájdalomba, és azt hittem, hogy nekem sosem sikerülhet. Folyton magamat okoltam, kertestem, hogy mi lehetett a hiba, hol ronthattam el. de el kellett fogadnom, és végül elfogadtam, hogy erről senki nem tehetett.
A vetélés utáni 3 pihenőhónap után azonnal nekivágtunk a lombiknak, és így is a három kis petezsákból egy baba maradt. Most már lassan a félidőnél járok, de azt gondolom és hiszem, hogy a kisbabámra a két meg nem született testvére vigyáz.

KépKép
KépKép
KépKép
 


Pont ezt mondta az orvos is, hogy a teherbeesés legfontosabb feltétele, hogy ne azért bújjunk össze, hogy "gyereket csináljunk", hanem mert szeretjük egymást és jó együtt lenni. Csak hát az ember agya mindig azon jár, hogy hátha most...

Hőmérőzök már harmadik hónapja. A görbém egyszerűen megfejthetetlen. A ciklusaim egyre hosszabbak ( most sikerült egy 50 naposat produkálnom) ami arra utal, hogy nincs pé. Most ezt fogja vizsgálni az orvosom, 14. napon megyek hozzá uh-ra, megnézi, hogy van-e növekedő tüsző. Ha nincs, akkor ez legalább valami olyan amiből ki lehet indulni, ami ellen lehet tenni valamit. Ha van, akkor jön a többi vizsgálat. A tesztet még nem próbáltam, de most az uh mellett nem is lesz rá szükség.

Nagyon aranyos a kislányod. :) Én is ilyet szeretnék :D Bár egyszer régen egy kolléganő, aki állította, hogy tud kártyából jósolni, azt jósolta nekem, hogy lesz egy fiam, de csak 38 éves korom után fogok szülni. Akkor nevettem rajta, de még a végén igaza lesz. :roll:

Párommal egyébként jól meg lehet beszélni ezeket a dolgokat, mindenben mellettem áll, de nem akarok visszaélni a türelmével, a kétségeimmel állandóan őt zaklatni. Meg ezeket jobban meg is lehet beszélni olyan lányokkal, akiknek (sajnos) nem ismeretlen a szituáció.

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
 
 


Sziasztok!

Én is csatlakoznék hozzátok!

Mérleg: 2 missed ab., egészséges élő baba nincs! :cry: :cry: :cry:
És persze ma megint megjött!!!!

A kártyára visszatérve nekem januárban jósolt egy nő hogy évek múlva fog csak sikerülni, na ennek hatására elmentem egy dokihoz, hogy nehogy már a nőnek legyen igaza!!!! :lol: :lol: :lol: :shock: :shock: :shock: :roll: :roll: :roll:

Most volt a második Clostis hónap, de nem adom fel!!!!!

Mkét vetélésembe bele is haltam, nekem nagyon nehéz volt túllépni rajta, de ma is nagyon fáj még mindig az emléke! Most is könnyezem!

Montana!

Az E vitamint hasznos lenne szedned, addig sem volt baj a menzimmel, de most kivéve ezt a hónapot(késett), nagyon beállitja a ciklust!

További szép estét!
Vendég
 


Julcsi!

Senk nem mondja, hogy el kell felejteni őket, sőt.

Montana!

Nagyon drukkolok hogy a vizsgálatoknak hamar legyen eredménye.

Ditke!

Nem is szabad feladni, soha. Én is gyakran elbőgöm magam, de itt van Kinga, akinek tesó kell. :lol:

 
 


Sziasztok,
pedig azt hiszem, elég jól el lehet feledni, el lehet temetni magunkban ezt a dolgot.

A fiam még nem volt 1 éves, amikor ismét terhes lettem. A 12. héten kezdtem vérezni, missed ab, műszeres befejezés.

Akkor nagyon kész voltam, pedig nem is tervezett terhesség volt, gyógyszer (Countinuin) mellett jött össze, mégis nagyon megviselt.

Az egyetlen gyógyír egy újabb baba. Amióta a nagylányom megszületett, a missed ab sem fáj.

Én ma már nagyon ritkán gondolok rá. Leginkább csak az ,,évfordulón". De akkor is inkább csak eszembe jut, nem gyászolom már.
 
 


Én is úgy gondolom, hogy nekünk, akiknek nem született még babája a vetélés óta, azért nehezebb túltennünk magunkat, meg elfelejteni, mert nekünk ők voltak " a gyerekeink", hiába csak egy pár hetes sejtcsomóról beszélünk. Azt hiszem, hogy engem is egy újabb terhesség fog kirángatni igazán a gödörből.

Nekem még megvannak a pozitív tesztjeim, meg az ultrahangos képek a 6 hetes babámról. Párom szerint ki kellene már dobnom, mert csak ez is stresszel, hogy "itt van körülöttem", mint egy szellem a lakásban. Szerintetek is meg kellene szabadulnom tőlük?

Ditke! Ezzel én is így vagyok. Még a mai napig sírok ha erről beszélek. Nekem a környezetemben nem sokan tudták, hogy terhes voltam, a munkahelyen sem szóltam még akkor, csak a főnököm tudott róla, így aztán ha valakiről hallunk, hogy terhes volt és esetleg elvetélt én mindig elsírom magam. Ilyenkor kérdezgetik a többiek, hogy mi van velem, én meg csak annyit mondok, hogy semmi, semmi csak úgy sajnálom szegényt. Viszont minnél többet beszélek vagy írok róla, annál könnyebb. Ezért is jó egy ilyen fórum, ahol kiírhatja magából az ember a bánatát.

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
 
 


SZiasztok.

Sajnalom ami veletek tortent.

juca:(

amikor meglattam a cimet konyek szoktek a szemembe,miutan elkezdtem olvasni elkezdtem zokogni.November ota 2 szor.jol esett.
bar azt hittem reg tul vagyok rajta,de ezek szerint nem,csak elfolytom magamban.
Novemberben 1,5 ev probalkozas utan nekunk is sikerult a csoda,hihetetlenul boldogok voltunk,meg a szuleimnek is elmondtuk.
Elso uh,minden rendben csak kicsi a magzat,de jo helyen van.
Masodik uh(egy hetre ra)a baba semmit nem fejlodott,elhalt.
A doki azt tanacsolta varjuk par napot hatha elmegy magatol,ne keljen muszeres befejezes.
A gyogyszert (utro)abbahagytam majd masnap kokemeny gorcsok kisereteben elment.Azt hittem megorulok,anyira fajt,nem tudtam akkor mi a rosszabb a testi gyotrodes vagy a lelki fajdalom.
Utolag jottem ra hogy a lelki sokkal rosszabb,mivel a gorcsok masnapra enyhultek viszont a lelkem meg mindig verzik.

Azota ketszer sikerult de egyikkel sem jutottam el a dokihoz,a tesztet koveto 5 ill.3 napom belul megjott.

hat ez van.a fajdalmam gyengult de SOHA nem fogom elfelejteni.

montana.en belerakatam a dokumantumokat egy boritekba es elsulyesztettem a szekrenybe jo melyre,a ferjem penztarcajaban is volt egy uh kep,o is nemreg tette ki.

Kép
 
 


Jamina!

Nagyon szép gyerekeid vannak!

Montana!

Nekem is megvannak. Viszont én eltettem őket egy ládikóba (az első babáét). Igen egy gyerek segít, de addig is előre szabad csak nézned.

Nekem Kinga mikor jött, azaz Stöpszli, mert nem akartuk tudni a nemét, az első 12 hét egy örökkévalóságnak tűnt. Úgy hánytam, mint a lakodalmas kutya, majdnem kórházba kerültem, de még így is hasmenésem volt az uh-k előtt.
Most pedig nem hittem el, hogy másodjára is megtörténhet. Itt van a lányom, és a feszültséget, fájdalmat is nehezebb kiadnom magamból. Kb. most egy hete volt a műszeres befejezés, a bal alkaromon éktelenkedik még egy hatalmas lila folt (az anesztes azt hitte abortuszom lesz, és belevágta a karomba a tűt, de úgy, hogy érezzem :-() és várunk. Vánszorognak a napok, de próbálom magam elfoglalni, itt a nyár. Csak pozitív gondolatokkal foglalkozom, minden nap falok egy kis csokit... pótcselekvés tudom, de kell egy kis idő míg tompul a fájdalom. Aztán ha megint szerethetjük egymást a férjemmel már jobb lesz tudom.

Ezt a fórumot is azért indítottam, mert mással beszélve könnyebb, és hogy azok, akiknek még nincs babájuk lássák, hogy van kiút! Az első vetélésem után azt hittem meghalok én is. Aztán Kinga az első baba foganása után 11 hónappal fogant. Sok volt. Tudom milyen nehéz várni, de azt is tudom, hogy milyen öröm már a születését várni.

Örülök, hogy vannak akik írnak, és egy kicsit ezzel is segítenek magukon, és a másikon is.

Fel a fejjel, és az aláírásodban is inkább vidítóbbat írj, persze, hogy nem eshet örökké, most éppen 7 ágra süt! :wink: :lol: :D

 
 


Monyó!

Nagyon sajnálom a káváriádat! :cry: Te különösen is a szívem jobbik csücsökiben vagy.

Mi van a PCO-val? Azóta is van stimulált ciklusod? Mit mond az orvos?
Nem csodálom, hogy a férjed is nehezen viseli, ők még tehetetlenebbek, olyanok mint a kajla gyerek, nyalogatnák a sebeinekt, amikor nekik se könnyű.
Én is vártam, hogy jöjjön meg, de tudtam, hogy a testem nem engedi el, így is lett. Talán jobb lett volna spontán, de olyan vastag volt a méhnyálkahártyám, hogy így is a kórházban köthettem volna ki, és ha eszek, nem is altatnak. :-(
Kitartás, és jönni fog a babátok. Még szerencse, hogy még mindig olyan "piszok" fiatal vagy! Csitri. :-P

Montana!

A mostani babám tesztje még ott van a komódon, várok még egy kicsit mire elrakom, de bekerül majd az is, meg az uh kép is a ládába idővel.

 
 


juca.

az van hogy tul vagyok ket stulacion egyik sem sikerult.A harmadik stimu elott kellene ferjem eredmenye,viszont o nem megy el .
Sokat veszekedtem vele,probaltam mar mindenfelekeppen,nem tom mi a baja.
Egyik nap mondtam neki hogy nem is akar gyereket,erre o a fejemhez vagta hogy potyit akarta megis elment.hat ez nekem nem kielegitoi valasz.

vegso elkeseredesemben elhataroztam hogy kovetkezo honapomtol vedekezni fogunk.Eloszor gumival majd kesobb feliratok valamit a dokival(fogi)
Majd ha o is ugyanugy elmegy a dokihoz mint en akkor visszaterunk a probalkozasra.

gyonyoru kinga:)

Kép
 
 


Jajj Juca! Nem gondoltam, hogy ilyen friss a dolog nálad, azt hittem régebbi a történet. Emlékszem, hogy amikor megtudtam a hírt nem tudtam sírni, és utána a műtétet is könnyek nélkül csináltam végig. Majd egy hét múlva sírtam el magam, de akkor viszont nagyon. Úgy éreztem, hogy semmire nem vagyok jó ha még egy gyereket sem tudok kihordani. Azért ez ma már nem ennyire vészes, most inkább azon kesergek, hogy miért nem sikerül újból teherbeesnem.

Nekem is egy kis dobozkában vannak az "emlékeim". Megnyugodtam, mert ha ti is megtartottátok, akkor ez mégsem valami beteges dolog, én sem fogom kidobni.

Monyo! A férfiak kicsit máshogy látják a dolgokat, mint mi. A nők sokszor minden vizsgálatot, műtétet bevállalnak, míg a férfiaknak egy kis sperma adása is túl megerőltető. Sokkal szemérmesebbek, sokkal kínosabb nekik és szerintem félnek is, csak nem merik bevallani. :) Szerencsére az én párom magától felajánlotta, hogy eljön a vizsgálatra, de láttam rajta, hogy majd' meghal a félelemtől. És nem csak a vizsgálat miatt, hanem ott van a lehetőség, hogy azt mondják, hogy ő a "hibás". Ez egy férfinak maga a tragédia! Inkább homokba dugják a fejüket. Nekünk végülis még nem volt szükség erre, először még megnézik a pé-t nálam. Szóval szerintem most ne erőltesd a dolgot egy darabig, várj egy-két hónapot, aztán majd újból visszatértek rá. Addig hátha ő is máshogy látja a dolgokat. De védekezni szerintem kár lenne, hátha addig összejön egy spontán baba :wink:

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
 
 


....és megváltoztattam az aláírást egy pozitívabbra! :lol:

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
 
 


Monyó!

Azt hittem ezen már túllendültetek. :-( Nem tudom mit csinálnék a helyedben.

Montana!

Jó az aláírásod, rajtunk nem múlik, majd kapsz!
Hülye dolog azt mondani, hogy "rutinom" van, de most már tudok beszélni, és menni előre, az elsőnél nem ment. Ehhez kellett egy élő gyerek, és a hit, hogy ad az Isten másikat, meg harmadikat is. :wink:

Mentek valamerre nyaralni?


Kinga életem egy nagy kupijában jött össze. Felmondtam A helyen, mert bőgtem minden nap, nem bírtam idegekkel, ami ott ment, és B helyen elküldtek 2 hét múlva üzemorvoshoz, amiben benne van a tüdőszűrő. Csináltam egy tesztet, és azzal mentem, hogy én a röntgen közelébe sem. Akkor a felmondáskor olyan idegesség ömlött le rólam, hogy ez volt a lehetőség, hogy ne a teherbeesésre koncentráljak, és bejött. Kofa (férjem) mondta mindig, hogy amíg nem váltok, addig csak topogunk, mert csak a mérget nyelem nap nap után, de azt szerintem ő sem gondolta volna, hogy a vígasztaló huncut alkalmával már jön is a manó. No az én helyemen azóta is kéthavonta adják át a helyet, mert annyira gáz, és én több, mint öt hónapig voltam ott, a költségvetés egy szeletkéjét akartam "rendbetenni". Ha annyit mondok, hogy széllel szemben pisiltem, akkor nagyon fényeztem a helyzetet. :twisted:

Szóval nagyon igaz, hogy a gyerek akkor jön, amikor nem koncentrálsz rá, amikor bejelentkeznek meddőségi központba, vagy stressz van, vagy egy nagy durca utáni kibékülés...

 
 


Sziasztok!

Csatlakozhatok hozzátok?
Nekem tegnap csinálták meg a műszeres befejezést, a 8. héten jártam. Nem volt embrió, üres volt a petezsák.
Szia Boeske itt is :lol:

Amúgy van már egy - Hála Istennek- egészséges két és fél éves kisfiam.

Még nem tudom mikor szeretnék újra babát, de pár hónapig biztosan nem. Végül is még csak tegnap volt....
Vendég
 


Kacika!

Mindenki jöhet. :lol: Sajnos sokan vagyunk. :cry:
Nekem is dettó, csak egy hete. :(

Lenne egy olyan kérdésem, hogy a házaséletet meddig kell felfüggeszteni? Mert én hat hétre emlékszem, de most nem kérdeztem rá.

Babások!

Lenne egy kérésem, aki tud tegyen fel képet a gyereke(i)ről!
Mert hát ők a nagy reménysugarak, na meg gondolom csupa helyes kissrác anyukája ír ide. :wink: Meg így talán személyesebb is a topik. Meg mert csak Kindzse vigyorog itt, mint egy törtkrumpli. :wink:
Jöhetnek más képek is (pl. a lagzisesküvős még a nagy kedvenc, de a tengerparton nyaralósakat sem vetem meg, az a fránya nosztalgia, meg nyálcsorgatós :twisted:), meg jöjjenek a zebrák, tesztek, uh-k is!

 
 


Valószínű, hogy akinek már van gyereke hamarabb és könnyebben fel tudja dolgozni a történteket, mint akinek MÉG nincs.
Persze mindenkinek lesz, csak van, akinek többet kell rá várni.

A missed ab után kinek mikor jött meg legközelebb?
Nekem tegnap volt a beavatkozás, de mára már nem is vérzek.
Ez normális?
Holnap megyek a dokihoz, és megnézi minden oké e.
De ha nem fáj semmim, nem vérzek, nincs láz, akkor biztos oké minden.

Húha felkelt Peti, mennem kell!

Puszi mindenkinek!
Vendég
 


Sziasztok!

Az én mérlegem: egészséges fiú (1986), egészséges fiú (1993),
egészséges lány (2002) /második házasságból/,
missed ab. (2005. okt ), missed ab. (2006. okt)

azt hittem, velem ilyen SOHA nem történhet :(

én a másodikat viseltem picit könnyebben (ha lehet ilyet mondani )
az elsőnél nagyon kiborultam, azt hittem vetélés csak mással történhet, velem nem ( hát megkaptam a leckét rendesen ).

most a 12.hétben járok, és reménykedem nagyon, mert számomra ez az utolsó lehetőség, (40 éves vagyok).

Kép
Kép
Kép




Sheila
 
 


Nem örülök az újaknak! :cry: Na nem azért, mert bunkó vagyok és ki akarok utálni mindenkit, hanem mert aki ide jön, az sajnos átélte azt, amit mi. :cry: Szóval Kacika: Isten hozott, bár ne tette volna! Kemény lehetett a tegnapod. Ha nem vérzel és nem görcsölsz, az azt jelenti, hogy jól dolgozott az orvosod. Én sem véreztem, egy-két napig barnáztam egy keveset, aztán az is elmúlt. Viszont 49 napig nem jött meg egyáltalán és ez már azért nem természetes. De azóta is ez van, így felmerült, hogy nincs is pé-m a vetélés óta. Erre mondják az orvosok, hogy valószínűleg pszichés eredetű.

Juca:nekem azt mondták, hogy 3 hétig nem szabad együtt lenni a párommal. Én persze egy hét után kijelentettem, hogy szexelni akarok, most rögtön és amikor a párom finoman közölte, hogy elment az eszem és várjuk meg míg meggyógyulok, na akkor volt a fentebb említett kiborulásom, sírógörcs, miegymás. :D

Bennem is sokszor felmerül, hogy a munkahelyi stressz nem igazán tesz jót a teherbeesésnek, de félek váltani.

Nyaralás: egy hét múlva megyek biciklitúrára a Balaton körül. Ezt nagyon szeretem. Teljesen kikapcsol a biciklizés. :D

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
 
 


Sheila! Légy te is üdvözölve! :cry: Szorítunk, hogy minden rendben legyen és reméljük, hogy hamarosan követünk téged! :lol:

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
 
 


Nekünk missed ab után 6 hétig volt tilos a házas élet, és a doki azt javasolta, 6 hónapig semmiképp se gyártsunk új babát.
Egy kicsit renitenskedtünk, mert januárban volt a missed ab és júniusban már összejött Szaffi :)

Kitartást kívánok, Lányok, és sírjátok csak ki magatokat nyugodtan, szerintem ezt nem szabad elfojtani.

Sheila,
emlékszem Rád régről, valahol külföldön laktatok egy ideig, nem? :?:
 
 


Remélem, azért ez a 3 csík az aláírásom helyén ad némi erőt :)
 
 


juca hat nehez ugy,idot adok neki talan megoldodik a helyzet.
kepzeld mi is menyunk"nyaralni" 3 napra ide nem messze tolunk:)
ennek most nagyon orulok,eloszor megyunk el valahova igy(5 eve vagyunk egyutt)
most minden gondolataom e korul forog,mar elkepzeltem hogy mit viszek stb.
Tudom hogy ez gyerekesnek hangzik meg minden de nekem ez nagy dolog.
egyebkent nekunk nem volt tiltva a hazaselet,de valahogy nem is volt kedvem hozza.

amugy 3 honapot nekunk is ki kellet hagyni,a doki azt mondta hogy a leleknek is kell a piheno.

kacika.sajnalom:(

sheila gratula a pocaklakohoz es a gyerekidhez.

jamina,szintugy.gratula a gyerkocokhoz.)

Kép
 
 


Juca!
Február végén volt a második vetélésem, kicsit hamarabb jött össze újra, de nem bánom. 6 hetesen voltam UH-n, akkor már dobogott a kicsi szive. 3 hét múlva megyek újra, remélem minden rendben lesz.
Az első vetélésem még a gyerekek előtt volt, tényleg sokkal nehezebben dolgoztam fel, mint a mostanit.

Kacika!
Ált. 4-5 hétre jön meg a műtét után.
Örülj, hogy nem vérzel, ez azt jelenti, hogy jól kitisztítottak, kezdődhet a regenerálódás.

Ja, és műtét után 3 hét tilalom volt.

Bocsánat, nem tudok mindenkinek írni, de drukkolok, hogy mihamarabb egészséges babáitok foganjanak.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
 
 


Sziasztok!

Ápr.-ban volt missed ab. 7 hetesen. Műtéti befejezés. A műtét piszok sz@r volt, mert nem altattak. Másnap mentem virágkiállításra, az kellett a lelkemnek. Vettem egy orchideát, bár biztos voltam, hogy kidöglik, mint minden növényem. És nem. Virít, gyönyörű. Nekem ez az emlékem. Néha azt gondolom, a magocskám lelke élteti ezt a virágot. Butaság, de ilyenkor könny szökik a szemembe.
A műtét után egy hétig ott motoszkált a fejemben az "én nem akarok többet terhes lenni " gondolat. Elmúlt ez is.
Nekünk 3 hétig nem lehetett szerelmeskedni, a babaprojekttől 3 hónapra lettünk eltiltva, de én már nem úgy gondolom...
A műtét után egy héttel mentünk a Balaton felvidékre kikapcsolni. Jót tett, abban a 4 napban nem sírtam és nagyban hozzájárult a későbbi sikeres feldolgozáshoz is.

Most úgy döntöttünk, hogy hagyjuk, hogy Isten végezze a dolgát és nem teszünk a baba ellen, jön ha jönni akar. (Persze eme lépésre nem buzdítok senkit, mindenki a maga iramában kell haladjon) Én már nagyon vágyom az első babánkra.

Remélem mindenki el tud jutni idáig és kedve szottyan újra terhesnek lenni. Persze a módja mindenkinél más és az idő is más ami kell hozzá.

Sok sikert mindenkinek!
 


Sziasztok!

Ápr.-ban volt missed ab. 7 hetesen. Műtéti befejezés. A műtét piszok sz@r volt, mert nem altattak. Másnap mentem virágkiállításra, az kellett a lelkemnek. Vettem egy orchideát, bár biztos voltam, hogy kidöglik, mint minden növényem. És nem. Virít, gyönyörű. Nekem ez az emlékem. Néha azt gondolom, a magocskám lelke élteti ezt a virágot. Butaság, de ilyenkor könny szökik a szemembe.
A műtét után egy hétig ott motoszkált a fejemben az "én nem akarok többet terhes lenni " gondolat. Elmúlt ez is.
Nekünk 3 hétig nem lehetett szerelmeskedni, a babaprojekttől 3 hónapra lettünk eltiltva, de én már nem úgy gondolom...
A műtét után egy héttel mentünk a Balaton felvidékre kikapcsolni. Jót tett, abban a 4 napban nem sírtam és nagyban hozzájárult a későbbi sikeres feldolgozáshoz is.

Most úgy döntöttünk, hogy hagyjuk, hogy Isten végezze a dolgát és nem teszünk a baba ellen, jön ha jönni akar. (Persze eme lépésre nem buzdítok senkit, mindenki a maga iramában kell haladjon) Én már nagyon vágyom az első babánkra.

Remélem mindenki el tud jutni idáig és kedve szottyan újra terhesnek lenni. Persze a módja mindenkinél más és az idő is más ami kell hozzá.

Sok sikert mindenkinek!

Kép
 


Upsz. Bocsika.
 


Szia Kislibus itt is!
Megkérdezhetem mi a keresztneved?

Ez komoly hogy nem altattak??? Miért nem?
Valami érzéstelenítés volt? Fájt?


Köszönöm az üdvözlést mindenkinek! Aranyosak vagytok!
Én holnap megyek a temérdek kérdésemmel a dokihoz, kíváncsi vagyok, mitől mennyi ideig leszünk eltiltva.


Jó éjt mindenkinek!
Vendég
 


Sziasztok!

Szia Kislibus! Hát ez tényleg rossz lehetett :cry: Nem elég, hogy elveszti az ember a babát, még jól meg is kínozzák. :cry:

Egyébként az én orvosom is mondta, hogy nem "kötelező" altatni hozzá és ha nagyüzem van a kórházban és nincs elég aneszteziológus, akkor nekik is meg kell csinálni helyi érzéstelenítésben. Mivel nekem nem indult be spontán a vetélés ezért elhúztuk a dolgot hétvégéig, amikor nincsenek előre tervezett műtétek, csak sürgősségi beavatkozások. Bementem szombaton este, bejött az orvosom is, mondta az ügyeletes orvosnak, hogy vérzek, görcsölök, holnap reggel műtét. Az ügyeletes nem vizsgált meg, elfogadta a diagnózist, így másnap nyugiban és legfőképp altatásban megcsinálták. Azért elgondolkodtató volt, hogy ilyen cselhez kellett folyamodni, hogy az ember ne csak szakszerű eü. ellátásban, hanem emberséges bánásmódban is részesüljön. :(

A műtét után három hét szextilalom volt és nekem azt mondták, hogy három mensit meg kell várnom és utána lehet próbálkozni. Ez normálisan kb. három hónap, de nekem ezt 6 hónap alatt sikerült összehoznom :roll: Aztán azóta sincs semmi. :( Na de majd most! :)

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
 
 


Sziasztok!

Most szórakozott velem a babanet, jó jelszóval nem engedett belépni. :evil:

Tegnap pedig este kimenőm volt, így shoppingoltam, persze nem magamnak. :P Csajszinak vettem egy könyvet, nagy kemény lapjai vannak, és mágneses figurákat lehet rá tenni. Meg vettem egy mondókás, verses könyvet, nem tudom hogy vagytok vele, de mintha nem is lettem volna ovis, még a legegyszerűbb mondókák is kiestek.
Meg Kofának vettem két pólót, mert mindet ő eszi le, vagy a Kinga pracláját törli bele. Szóval pasi, fogyóeszköz. :twisted: Jó volt egy kicsit kikapcsolni, bár ehhez a Westend kicsit ingerszegény, úgyhogy hamar itthon voltam.

Kacika!

Nekem anno nem jött meg, norcolutot kellett szednem, de jánykoromban sem volt tökéletes az összhang köztem és piri között. Ha van valami, ami publikus, és mások számára hasznos lehet az orvos mondandójában, azt légyszi oszd meg velünk is.

Sheila!

Üdv, bár szomorúan látlak. Nagyon szorítok, hogy a harmadik babóval minden a legnagyobb rendben legyen. Honnan tudjátok a nemét???
Vagy ez csak prejudikálás? :wink:

Boeske!

Ha élni akar, akkor élni is fog, és nem lesz gond, mert egy picit előbb érkezett!

Kislibus!

Téged is Isten hozott, bár ne tette volna. :cry:
Azért nem altattak, mert ettél? Egyéb eseteket én személy szerint embertelennek tartok, és én megléptem volna. (Egyébként már léptem le vizsgálóasztalról, mikor vakbélgyulladásom volt, a nőgyógyász meg nem hitte el, hogy szűz vagyok 20 évesen, és azt hitte csak egy terhességet akarok eltitkolni. Na ekkor lepattantam, és mondtam, hogy hozzám egy ujjal sem. Keríthettek még egy dokit a hisztis libának :twisted: ) Vagy vészhelyzet volt?

Monyó!

Tök jó, hogy mentek nyaralni. A szomszéd kisfiúval mi a helyzet? Kinga tényleg nagyon szép kislány, de ahogy mondani szokták, még a szeme sem áll jól. :wink:

Montana!

Biciklizni? Kevés dolog van, amit bevallok, hogy analfabéta vagyok, az egyik a bicó. Kicsit élesebb kanyar, vagy magasabb lejtő, már zúgok is a rózsabokorba. Hogy engem hányszor kellett kötözni gyerekkoromban! 8) :lol:
Biztosan nagyon jó lesz a nyaralásotok.

Mi augusztus elején megyünk valszeg a Balcsit célozzuk meg, olyan jövős-menős tengős-lengős nyaralás lesz belőle. Már nagyon várom, a férjemre és rám is ránk fér egy kis kikapcs. Egyébként ez nem hülyeség, én is számolgatni szoktam előtte a napokat, és általában úgy várom, mint a Mikulást. :lol:

Most viszont mennem kell, mert vár a lakás, ami igencsak romokban.

 
 


juca a szomszed kisfiut most partfogasaba vette egy kozelben lako hazaspar.olyan fiatalaok mint mi csak nem lehet gyerekuk.
orokbe nem fogadhatjak mert az "anya" nem mondott meg le a kicsirol.amugy egy eve egyaltalan nem latta.
remelem megoldodik a kissrac helyzete,egy imadnivalo gyerek.

Kép
 
 


Szép napot mindenkinek!

Juca! Ma este megyek a dokihoz, ha későn érek haza akkor holnap elmesélem miket mondott, milyen tanácsokat adott.

Nekem egyébként azt mondta a doki hogy nem kellett kaparni, mert pici volt hanem vákummal szippantották le.
Mindenkinél így zajlott? Vagy a módszer egyénileg más és más lehet?

Nagyon remélem hogy hamar visszaáll a ciklus, nekem mindig elég kiszámítható és pontos volt.

Monyó, hova mentek nyaralni?
Mi is megyünk elvileg júl. 2. felében a Balcsira, most nézegetem a netet szállás ügyben.

Jamina, szépek a gyerekeid nagyon!!!
Én is szeretnék 2. nak egy szép kislányt.
A fiam állítólag nagyon szép, egy kislány pont jó lenne mellé:-)

Megyek Petit fektetni :lol:
Vendég
 


Monyó!

Akkor talán jó kezekbe kerül majd.

Kacika!

Nem tudom, hogyan csinálták.Hála az egészségügyi reformoknak, a Margit kórházat megszüntették, az orvosom külsősként a SOTE 2-n szülést vezethet, de mást nem. Így felhívta a körzeti-váci- kórházat, ott az oszt. vez. főorvost, akit személyesen ismert, és ő végezte el a beavatkozást.
Kiderült, hogy rossz volt a beutalóm, a zárómon is más van, hogy többet kapjanak értem, valamint volt egyéb töketlenkedés is. Meg sem műtöttek volna, ha nem az XY doktor betege vagyok, akit maga a főorvos vett fel. :-(

Azóta is vérezgetek, nem erősen, de kicsit, és már palástfű teát is ittam. Nem vagyok nagyon optimista, bár remélem azért nagy bajt nem tudott csinálni. Majdnem még a lamináriát is feltették, mert elfelejtették megkérdezni az előzményeket, én mondtam. :-(
Ha hat héten belül nem jön meg spurrantok a rendes orvosomhoz, és akkor megkérem, hogy nagyon nézze meg a méhszájam.

Most amiatt parrantok, hogy egy ilyen tágítás mennyivel rontja a méhszájat, és mennyivel nől a koraszülés esélye.

Ma egyébként életem első lekvárját készülök megfőzni meggyből. Lehet drukkolni! :wink:

Ja és állítólag jön a vihar, vigyázzatok!

 
 


Sziasztok!

Én egy prosztaglandin nevű anyagot kaptam, amitől kitágult a méhszáj és a nyálkahártya lelökődött, így nem kellett sem tágítani, sem kaparni, vákummal kiszippantották, ami még maradt a méhemben. Állítólag a szülés is akkor indul be egészséges terheseknél, amikor a szervezet elkezdi ezt a prosztaglandint termelni. Bár én nem értek hozzá, ezt az orvosom mondta.

Megszűntették a Margit kórházat???? :?: :shock:

Én is a Balcsira megyek biciklizni. Barátnőmmel körbetekerjük 4 nap alatt. Délelőtt biciklizünk, délután fürcsizünk.
Utána még egyszer megyünk a Balatonra, július végén. Kacika! Pont váltjuk majd egymást.! :)

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
 
 


Kacika!

A Szent Imrében (oda tart.) nem altatnak, csak kábítanak az ilyen műtétek előtt. Ami a gyakorlatban ált. mindenkinél egyenlő az elalvással. Csak én túl ideges voltam. 3 napja voltam ott, ennyibe tellt, hogy bebizonyosodjon, hogy elhalt a terhesség. Reggel 9-kor tudtam, hogy műtét lesz, de csak du. 15-kor kellett bevánszorognaom a műtőbe. Merthogy a saját lábmon kellett bemennem. De erre nem szeretek emlékezni, ezt a részt jó lenne, ha ki tudnám törölni teljesen. Azt nem hogy terhes voltam, mert a történtek ellenére is a BEST OF ÉLET lista elején van. Jó volt az a 2-3 hét, madarat tudtam volna fogni. Erre szeretek emlékezni. :roll:
Remélem hamarost újra átélhetem, csak ezúttal 9 hónapon át egy szép egészséges babával a végén... És boldogan éltek... :)

Viki

Kép
 


Szia Kislibus!

Én is pont ezt szoktam mondani, hogy életem legszebb 4 hete volt, amíg terhesnek tudtam magam. (5. héten derült ki, 9. héten mondta az orvos, hogy elhalt) Olyan voltam, mint aki burokban él. Nem jutott el hozzám semmi a külvilágból, minden bántó, szennyes, durva dolog egyszerűen lepergett rólam. Csak én voltam és a baba. Azt hittem, (amit szerintem minden anya) hogy a mi kapcsolatunk valami egészen különleges, földöntúli, egyszeri és megismételhetetlen. Ő a tökéletes gyermek a számomra és én vagyok a tökéletes anya az ő számára, az égiek akarták, hogy mi egymásra találjunk......

.......aztán ő meggondolta magát és elment....

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
 
 


Juca! Neked is azt tudom írni amit Kaicikának. Hát én állithatom engem rendesen kikapartak. Sajnos emlékszem rá. Lamináriát is kaptam, azért kellett várnom. Még mindíg jobb mint a hegar pálca... Nem volt fogadott orvosom és nagyüzem is volt. Az ápolónő aranyos volt. Fogta a fejem és a kezem és folymatosan beszélt hozzám. Próbált megnyugtatni, de nem sok sikerrel. Fájt. Azért sokat segített, igy azért valahogy túléltem.
Nem szokott ám ez sűrűn előfordulni, mert tényleg itt is mindenki elaludt ettől a kábítótól, csak én voltam a szerencsétlen idegbajos, akinél emiatt nem hatott rendesen. Szóval fő, hogy nyugiba kell lenni, mert akkor ebbe is bealszik szépen az ember mint akit kupán vágtak. A szobatársam előbb került be, ő teljesen elaludt, még engem is nyugtatgatott (miután felébredt), hogy ne aggódjak, semmit nem érzek majd. Neki 7 órába tellett, hogy kiment belőle a szer és úgy ahogy meg tudott állni a lábán. Én 3 óra múlva öltöztem és mentem, mint akit ágyúból lőttek ki. Szóval csak én jártam így, szokás szerint hoztam a formám..

Kép
 


.......aztán ő meggondolta magát és elment....[/quote]


De küldeni fog maga helyett mást. Most én ezt remélem. :)

Kép
 


Sziasztok!

Az én történetem sokak számára "egyszerű", hiszen én "csak" egy petezsákot veszítettem el, de mivel én a pozitív tesztet követően már babámként gondoltam rá, így nagyon megviselt.
Már van egy kisfiam, aki elsőre összejött. December végén határoztuk el, hogy elkezdünk próbálkozni, és ismét elsőre sikerült! 5+1 hetesen voltam dokinál, amikor még csak egy 4,9 mm-es petezsák volt látható. Aztán 3 hét múlva kellet volna újra visszemennem, de előtte pár nappal "jött" egy kis barna! Gyorsan hívtam a dokit, aki azt mondta, hogy most kellene jönniea a következő mensinek, és a szervezet nem felejt, nyugodjak meg és pihenjek. Aztán másnap már véreztem. Persze a férjem éppen dolgozott. Gyorsan riasztottam a szüleimet, és amíg anyukám Bencével itthon maradt, apu bevitt a kórházba. Ott kiderül, hogy a petezsákom szinte semmit se nőtt az előző dokilátogatás óta, pedig már majdnem 3 hét eltelt azóta, és tök üres. A doki adott egy hetet, hogy magától kilökődjön. Nagyon rosszt ezt mondanom, de nagyon szerettem volna, hogy ha már így alakult, akkor legalább ne keljem műszeresen befejezni, mert tudtam, hogy akkor sokkal mélyebb nyomott fog bennem hagyni, így mindent megtettem volna, hogy befejeződjön.
"szerencsére" pár nap múlva beindult magától.....................
Ez volt február 20-án /amikor elindult a vetélés/,és ezt követően szinte folyamatosan vagy vérezgettem, vagy barnázgattam. Kaptam Rutascorbint, és Ergam cseppeket. Aztán március 12-én jött meg újra rendesen.
Azóta 2 rendes ciklusom volt, és most a 3. ciklusban újra babás lettem, mivel a doki véleménye szerint olyan kicsi volt még a terhességem, és még műsz.bef.-re se volt szükség nem kellett várnunk egyből próbálkozhattunk. Úgy látszik azért a szervezetem még tudta, hogy mikor áll készen egy újabb babára. Most tudom, hogy minden rendben lesz, de amíg nem hallok szívhangot, addig kicsit nyugtalan vagyok.

Engem annyira megviselt a dolog, hogy magam is meglepődtem, hiszen másokat olyan könnyű ilyen helyzetben megvígasztalni. Persze próbáltam magam azzal vigasztalni, hogy bármi is történik már van egy gyönyörű gyermekem, de akkor is nagyon fájt......... A fájdalmam most kezd enyhülni, hogy ismét egy új élet kezd fejlődni a pocimba, és hálás lehetek, hogy ilyen könnyen teherbe tudtam újból esni.

Bocs, hogy kicsit hosszúra sikerültem. Azért írtam le ilyen részletesen, hogy hátha valakinek segít a sztorim, és hasznos dolgokat tud meg belőle!

Kívánom mindenkinek, hogy a sok fájdalomért hamarosan kárpótolja az élet egy új babával!!!!!!
Vendég
 


Montana!

Gyakorlatilag a szülészet nőgyógyászat részét igen. Most akarnak 20 ágyat visszacsinálni, mert rájöttek, hogy mekkora barmok. No comment. :evil:

Lamináriát/ pálcát csak azoknak tesznek fel, akik még nem szültek. Azt hiszem nálam pálcika volt, hát nem fincsi. Azt, hogy vákuum, vagy küret soha nem kérdeztem. Azért jó, hogy kupánvágnak, ne lássak, ne halljak, és mint ahogyan Kislibus írta, 3 óra múlva szevasz tavasz, és már ott sem vagyok.

Barátnővel? És hol hagyjátok a pasikat? Vagy ők csak horgászgatnak, hogy legyen vacsi? :twisted: Vagy ez csajmuri lesz?

Kislibus!

Tudom, hogy a Szent Imre a top 1, de soha sem szerettem, annyi furit is hallottam a sikerstotik mellett (dettó István, és félre ne értsen senki ez a személyes véleményem, és biztosan csak a kivételekre alapozom a fanyalgást.). Ha valaki rágörcsöl, és nem alszik el, akkor elaltatjuk, és kész. Miután ez nem tart órákig. 15 óráig étlen, szomjan. Na jó inkább nem dühöngök, felejtsd is el mielőbb!

Little!

Szia! Örülök, hogy itt is, azért nem, amiért. Nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen a babóddal, aki ugye kislány, ha jól emlékszem? :wink:
Nekem most végül 30 mm-es üres petezsákom volt, de a testem úgy nézett ki, mint aki 10 hetes terhes, a méhem is.
Első babónál a méhem nem nőtt, testem nem változott, csak a baba akart nőni, persze nem megfelelő ütemben, majd elhalt.
Ugyanolyan rossz az érzés. Mikor a dokinál kiderült mi van, csak azon imádkoztam egy hétig, hogy ne találjanak élő embriót Vácon, mert ugye akkor felkelek az asztalról, és hazajövök, és meg kell várnom, míg elhal. Mert egy 10 hetes manónak már kb. 3,5 centinek kellene lennie, de akármilyen pici én nem ölhetem meg. Na az kemény lett volna, de végülis az elsővel végigcsináltam. Most hálát adtam az égnek, hogy üres volt a zsák, és nem kellett tovább hordanom.

Örülök, hogy hamar jött a másik élet, a jó híreket kérlek írd meg nekünk! Kell az optimizm. :lol: :lol: :lol: No meg én nagyon drukkolok, hogy minden okés legyen, de ugye miért ne lenne az?

Lányok!

A tegnapi meggyeltevésből csak a magozásig jutottam. Kofa pedig hozott egy Krusovicét, és olyan jól esett az a kis barnaser. Most pedig nézek meggylekvár receptet, és nekiugrok a témának. :wink:

 
 


Sziasztok!

Juca! Biciklizni csak ketten megyünk, ez már nálunk hagyomány a barátnőmmel, hogy minden évben körbetekerjük a Balcsit. A pasim lusta, így ő nem jön, a barátnőnmek meg most nincs is. Jó így kettesben, legalább kipletykáljuk a pasikat.

Sok sikert a lekvárhoz! Nekem nincs időm ilyenekre. Majd ha itthon leszek a babával. :wink: Vagy akkor meg főleg nem lesz? :lol:


Little! Gratula a babádhoz! :lol: Kicsit irígykedem, hogy ilyen gyorsan összejött. :wink: De csak egy kicsit. :lol: Szorítunk, hogy minden rendben legyen!

Egyébként én is az Istvánban voltam. Ott dolgozik az orvosom. De én is olyan rövid ideig voltam bent, hogy nem alakult ki bennem értékelhető benyomás. A nővérek rendesek voltak, de igazából nem kellett sokat foglalkozniuk velem, nem voltam egy problémás eset.

Viszont van egy furcsa élményem: bent vagyunk a műtőben, mindenki készen áll, hogy kezdjünk, de várjuk az anesztesorvost. Ő éppen egy szülő nőnek köti be az EDA-t. Majd mondja az anesztes nővér, hogy már itt az orvos, addig is ő beadja az altatót intravénásan. Jön az a fejbevágó érzés, majd álom és ébrenlét határán meghallok egy női hangot:"Első baba volt?" Mire az orvosom (aki egyébként szintén nő)"Igen." Majd megint a női hang:"Szegény, milyen rossz lehet neki!"
Később kérdeztem az orvosomat, hogy nő volt-e az anesztes, mire mondta, hogy igen. Soha nem láttam az arcát, nem tudom a nevét, de jól esik, hogy bár ő sem ismert engem, azt hitte, hogy nem hallom őt, mégsem egy darab hús voltam neki a műtőasztalon, hanem egy nő, aki elveszítette a babáját.


Remélem most elmegy az üzenet, mert az előbb elszállt valahol az éterben.

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
 
 


Montana!

Ejha, bicajjal körbe az egész Balcsit? Le a kalappal... :lol:
És a férjeddel is mentek nyaralni? Ő meg ilyenkor bitorolja a házat, szétdobálja a zoknijait, meg újságot olvas a budiban órákig, meg beköltözik a számítógép mellé, vagy pasirajcsúrozik? Sörözik, meg Hawaii Tibicsoki napszemcsi? Ez tök jó lehet.

Hát nem nagyon van időm, de most akartam lekvárt főzni, és találtam egy jó kis receptet: http://www.mindmegette.hu/index.php?app ... ecept=4311
úgyhogy leturmixoltam a meggy felét, és most várok míg alszik a lányom, majd ha felébred elmegyünk a DM-be szirupért, aztán a délutáni szieszta alatt elrakom. Ha sikerül a nagy mű lefényképezem, és felteszem, és akkor teszünk még el szilvát, meg barackot is. Sajna fagyasztónk nincs nagy, de télre kellene valami nyári. Bár a Pacific "prémium" lekvárjai nagyon jók, pl. a szilva, és az nem tartalmaz tartósítószert, olyat már kapott a lányom. Valmint fagyasztott meggyet télen almával fahéjjal párolva, kis szegfűszeggel. :-)

Annyit akarok változtatni, hogy nem fahéjat teszek bele, hanem vaníliarudat, majd a szilvához teszek fahéjat.

Általában nagyon rendesek az orvosok, hiába minden nap találkoznak mindenféle esettel. Amikor Kinga megszületett, az orvos tekintetében az öröm látszott, pedig ő már a sokadik "gyereke". A szülésznő fásultabb volt ebben a tekintetben.
Az első babával egy idegen orvos tette fel a pálcát, és utána, mikor lesegített az asztalról megölelt. Ezzel nehezen tudtam mit kezdeni, őszinte volt, és csak azt akarta, hogy sírjak. Ők is emberek, érzésekkel. Éppen ezért nem haragudtam az anesztesre most, mikor belémvágta a tűt, hogy fájjon, meg legyen nyoma, mert ugye előttem X abortusznál altatott, és még belegondolni is rossz, hogy ő nem futhat el, nem rúghat bele a delikvensbe, nem küldheti a halálba, csak foroghat a gyomra, és a dokinak is. Az más kérdés, hogyha a kórlap sarkára pillant, akkor... Szegénynek elég volt annyit kérdeznie, hogy voltam-e már altatva, és hogy volt-e már ilyen műtétem. Mivel mindkettőre igen volt a válasz, nem is jutott eszébe, hogy én nem abortuszra jöttem, és valahogyan levezette a dühét. :(

Amúgy sajnálom a Margitot, most Váccal összehasonlítva meg pláne. Szerettem azt a katonás rendet, hogy nem kellett várnom, hogy az időpont az akkorra szólt, és nem kellett Háború és békét olvasnom, hogy tették a dolgukat.

Na mindegy, nekem az orvos személye nagyon fontos, és remélem lesz mielőbb normális szerződése, és nem csak szülést vezethet le. Amúgy most a SOTE 2-n van külsősként, mondjuk én attól a kórháztól is idegenkedem egy cseppet, de már ott tartanék, hogy a terhesgondiban kell ücsörögnöm, és malmoznom, és azon filózom, hogy milyen más is ez a hely, mnt a Margit. :wink:

 
 


SZiasztok!

Nna tegnap megvolt a kontroll. Minden rendben odabent.
A szex-el csak 1 hét-10 napot kell várni. (vagyis a vérzés teljes elmúlása után egy hetet), ugyanennyit a strandolással.
A következő teherbe eséssel pedig 2-3 hónapot, inkább 3.
Ennyit mondott.

Nagyon nagyon pici vér van még időnként, de ez lehet azért mert nem pihenek.
De egy 2,6 éves mellett nem lehet.

Ősszel visszatérünk a témára, remélem hamar terhes leszek újra, csak happy end-del fog végződni.

puszi
Vendég
 


Sziasztok,
öröm és szomorúság is egyben, ha ilyen témában új topik nyílik. Szomorú, mert nagyon sokan vagyunk, öröm, mert lehet beszélni róla :)

Az én mérlegem 3 missed ab (mindhárom spontán vetéléssel végződött), első trimeszterben, 11-10-9.hét,

és két egészséges, szépséges gyerek (2004 szept, 2006 július) az első két vetélés a lányom előtt, a harmadik a lányom és a fiam közt történt.

Tapasztalatból tudom, hogy elfelejteni egy elvesztett babát, akármennyire pici volt, nem lehet, szerintem nem is szabad. De ahogy Juca mondta, meg kell gyászolni, és útjára kell engedni :) mert az elfojtás, a befejezetlen gyászmunka gátolja a lélek gyógyulását.
Én nagyon sokat sírtam, az első vetélésem után utáltam minden kismamát (akik hirtelen állandóan feltűntek körülöttem, addig észre se vettem őket), de ez idővel szépen lecsengett, rendeződött.

Sok erőt és kitartást kívánok nektek, remélem, mindenkinek hamar összejön az egészséges baba!

Vera
 
 


sziasztok csatlakoznék nekem 18 -án volt a missed ab om 7 héten 18mmpetezsák benne szikhólyag 8 hetesen pedig vérrel teli méh a doki annyit mondott a lepény ment szét de nem volt magzat járt már igy valaki?
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: