A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júniusi babák

No megjöttem CTG-ről.

Minden okés, voltak szép fájásaim is, némelyiket éreztem is. Szülésznő mondta, hogy lépcsőzzek, sétáljak, van esélyem a héten...

Következő vizsgálat (bár jó lenne, ha erre már nem lenne szükség): június 18 (CTG, UH)

KépKép
evica76

evica:
Drukkolok akkor erre a hetre nalad is!

baratodildi

Szoni, nekem pl. egyik leletemen sem szerepel a lepény érettsége, még így a vége felé sem...tulképp soha nem is került szóba :roll: Hm, most, hogy belegondolok, az utolsó 4 hétben aztán végképp nem vitték túlzásba a vizsgálatokat :D Csak NST-re járok. De ha nincs gubanc, nem is bánom, hogy nem macerálják a picurt.

Atina, egy kalappal! :wink: Várjuk a fejleményeket!

Evica, én is így okoskodtam: majd utánam hozzák, ha szükség lesz műanyag tányérra :)
Sztem én még nem szülök egyhamar, de ha mégis, úgyis megtaláljuk a módját, hogy értesítsük egymást itt a topicban :lol:

Elizabeth, te jó ég, hogy nőlnek ezek a lurkók! Domcsi is már hatalmas, és változott a pofija is :D

Június, te leszel a következő :D Izgalmasssos már a helyzet nagyon – mindenkinél :)
Reméljük, hogy a dokid nem kontárkodott bele a méhszájtágulásba :? Sok doki folyamodik ehhez, sajnos :(

Esténként szoktam fájogatni, menzisen...de nem mindig szakaszosan jön rám, hanem jó hosszan, aztán elmúlik (többnyire belealszok)...nem tudom eldönteni, hogy ez jóslófájás(-szerű), vagy csak a selejtes gerincem lett túlérzékeny az utolsó időszakra...

Mai NST szupi lett, csak éppen fájásaim nincsenek :roll:

Judit
Kép

Kép
balwin

"Ma 2.45 órakor megszületett Rozi :) 3 kg és 49 cm, mindketten jól vagyunk!"

KépKép
evica76

június:
Gratulalok Rozi babahoz! :D :D :P

baratodildi

Sziasztok!

Június!
Jaj de jóóó! Hatalmas gratula Nektek!

Evica!
Köszi az infot. Egyébként Június azt nem szerette volna, hogy 9 nappal túlhordja Rozit (mert írtad, hogy nem érted, hogy mit nem szeretne). Na de erre nem került sor :)

Balwin!
Nekem sincs rajta a leletemen a méhlepény érettsége. Tegnap az uh-n megkérdeztem és csak annyit mondott a szonos, hogy a korának megfelelő az érettsége, de számot nem. Rákérdeztem és azt mondta, hogy nem lehet következtetni a szülés dejére a lepény állapotából, mert azt egy hormon indítja be. Amúgy megmutatta a lepényt, de nekem nem mondott a látvány semmit.
Sztem a fájásaid jóslók, legalábbis így elmondásod alapján.

Viszont Beni édes pofa volt, egész végig cuppogott és egész jól látszódott az arca is, pedig mondta a csaj, hogy ilyen méreteknél már nem ígér nagylátványt. A becsült súlya 3200gr, aszerint június 22-re várható az érkezése. Amikor választani kellett a képek közül, hogy melyiket nyomtassa ki, az egyikre mondtam, hogy ne az legyen, mert azon nagyon dagi a feje, erre mondja, hogy: dagi is. Tudjátok írtma, hogy nem nagyon hiszek ezekben a súlybecslésekben, de így 4d-ben tényleg elég ducinak látszott, talán tényleg nagyjából ennyi a súlya. A belső szervei is mind fejlettek, azt mondta, bmikor születhet.
Szóval most már tényleg elkezdtem kimosni a kisruhákat és ma bepakolom a kórházi cuccomat.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

szoni:
Hat nekem mar egy hete 3300 g volt a becsult suly... :roll: Nalunk is kis kerek pofija lesz a dragamnak! :)
Azt hittem a Bartfai utcaba mesz uh-ra, nem tudtam, hogy 4 D. Bar nekem ott is mindig ra volt irva a lepeny allapota.

baratodildi

Sziasztok!

Végre, beindultak a babák!

Június,
Gratulálok, sok boldogságot és egészséget kívánok az új kis családnak!

Kép

Kép
skat

Sziasztok! Benézünk a korházba, mert nem igen tudom, hogy izzadok-e vagy ténlyeg magzatvíz mert nedves ált. a bugyim, de annyira kevés jön, hogy passsz. Néha érzek olyat, hogy "bugy-bugy".
Ha hazajöttünk, írok, ha bentmaradtunk, küldök sms-t ha megszültem.

KépKép
evica76

evica:
Nagyon nagyon szurkolok!!!

baratodildi

Evica!
Drukk-drukk!!!

Ildi!
Nem járok a Bártfaiba, mindig a dokim rendelőjében csináltatjuk az uh-kat és ott olyan a gép, hogy mindig átkapcsolnak 4d-re.
Azért mondák, hogy nagy és duci, mert a mensi szerint mi még csak 36+6 vagyunk, csak a 12.hetes uh-n mondták, hogy egy héttel idősebb és én azt vettem alapul egész végig (ez van a vonalzónkon is). Szóval ha nagyon követni akarjuk a protokollt, akkor a 36. hetes babám 3200gr, az meg nem kevés. De én ilyen kis renitens vagyok és nem a protokollt nézem, hanem a méreteket :)

Skat!
Te még itt? Menjél már szülni :wink:

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Atinarol meg mindig semmi hir?

baratodildi

sziasztok

csak jöttem szólni,hogy Évica szül!
burokrepesztés volt,és 4-5 cm!

drukk hegyek

Kép
babzsák

Evicáék a finisben vannak! :D Az előbb kaptam az sms-t:

" Szülünk! Tényleg a víz csordogált. Burokrepesztés volt, most várunk. Méhszáj 4-5 cm. Ha túlvagyunk, írok."

Judit
Kép

Kép
balwin

Június, gratulálok! Isten hozta Rozi babát! :D Kívánok minden jót nektek :wink:

Judit
Kép

Kép
balwin

Evica:
Huuu izgalmas nagyon!!! :lol:
Varjuk a jo hireket! :D

baratodildi

Szoni, nem lesz aprócska a kislegény :) De általában a fiúk nagyobbak is.

Skat, jah, beindult a babaeső :lol: Illene már nekünk következni :wink: Illetve itt van még Atina is...velük vajon mi a helyzet?!

Tartok a csütörtöki amniótól, kettős érzelmek dúlnak bennem :roll: Egyrészt bízom benne, hogy nem mesterségesen indul el a szülés (csak jobb lenne, ha a maga útján haladna), másrészt meg mégse bánnám, ha mégiscsak megrepedne "véletlenül" az a burok... :oops: :wink: Egyre nehezebben viselem a dolgokat, úgy érzem már magam, mint egy partra vetett bálna :( De ha gyermekem még maradni akar idebent, ám legyen...

Judit
Kép

Kép
balwin

evica!!!
De jó neked!!!!!!!!!!!!!!!! Megy a drukk ezerrel!!!!!!!!!!

Szoni,
Hát, igen, még itt vagyok! Én leszek, az utolsó???????????

SZERETNÉK MÁR ÉN IS SZÜLNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
skat

Sziasztok lanyok!

Junius: GRATULA ROZI BABAHOZ!! :)

Evica: Hajra, kitartas!!

En, azaz mi meg mindig egyben, mivel holnapra vagyok kiirva, holnap mennem kell ultrahangra meg NST-re is. "Megbeszeltem" a fiammal, hogy ha mar eddig nem jott, akkor most mar varjon holnap estig, mert meg akarom nezni a Shrek 3-at a moziban... :) Szoval azt megnezem, utana felolem mar johet, sot, jojjon is szepen! Most sok lanyka jott, ugyhogy a fiukon a sor! :)
jok legyetek, es vigyazzatok magatokra!
Etus

zetus8

Szoni: hat tenyleg nem kicsi a fiatalember!! :)

zetus8

Jajjj, de izgalmas kezd lenni a topikunk :lol:
Evica!
Mennek a giga drukkjaim és várjuk a mielőbbi jó híreket Onur érkezéséről!

Skat!
Azért az utolsó biztos nem leszel, attól ne félj! Én pl. nem tervezlek megelőzni :wink:

Balwin!
Igen, én is vmi ilyesmit hallottam, hogy a fiúk nagyobbak, de annyi ilyen "rémhír" terjeng, hogy ki tudja melyiknek lehet hinni?!
Köszi az "Evica híradót".

Babzsák!
Neked is köszi szépen a híreket Evicáékról.

Akkor most vajon Onur-Apa is bent van? Mert vmi olyan rémlik, hogy otthagyta a bolond főnökét?!

Etus!
Neked meg a Shrek-hez drukkolok. Aztán kérem ám az sms-t!

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Hú, nagyon izgi. Évicának drukkolok, a kis Ritához meg gratulálok, és hát vagytok most páran, akik mindennaposak. Én csütörtökig szeretném kihúzni mindenképpen. Akkor megyünk dokinénihez. De nem tudom mit kéne éreznem, simán lehet, hogy tovább is maradnak. Innentől kezdve javítom az ikres statisztikát.
Jó lenne látni a táblát, hogy hol is tartunk, mert már egyre több sort ki lehet pipálni, hogy küldetés teljesítve. :lol:

Kata

Kép
egok

szonibaba:
Megvettuk a pelenkazot es Faktum :) Nelli colour-ra hasonlit a legjobban. Nem talalom most a honlapjukon. :? Feher az alapszine es szinesek a fiok gombjai es a masik oldalon a polcos resz meg delfines :)
Nekem nagyon tetszik :)

baratodildi

Ildi!
Örülök, hogy sikerült. Küldjél majd képet, ha tudsz!

Én pedig szerencsésen kimostam minden bébi rucit és bapakoltam mindkét kórházi motyómat. Rendbetettem az erkélyt, mosogattam, főztem, virágokat locsoltam.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Sziasztok,

Június,
Gratulálok Rozi babához! :D:D

Evica,
Drukkolok, hogy könnyen kibújjon Onur!!!

Puszi lányok!

Kép

Kép
zsókuci

szonibaba:
http://www.minimano.hu/images/faktum/n_ ... lor_04.jpg
Itt a kep nagyon hasonlo, csak feher az alapszin es a pelenkazon delfin van, nem a kacsa :) Ja es a felso polcos resz helyett 4 fiokos. Szoval igazabol csak a stilus stimmel. :? Nincs fent a neten a kep :( Hetvegen lesz osszeallitva, akkor majd lefotozom :) A kisagyat is meg szeretnem majd venni hozza.
Ti mekkora agyat vettetek? 140x70 vagy csak 120x60 ?

baratodildi

Ildi!
Mi a 140x70-es ágyat vettük, még most is abban aludt Szonji, amíg a névnapjára nem kapta meg az új ágyat. Bár hallottam olyan szemléletet is, hogy minél kisebb hely a jó a babáknak (tehát a 120x60-as), mert azt jobban be tudják lakni v. mi?!
A stílus nekem teccik, jó vidám. Azért kíváncsi vagyok az eredetire is (mármint amit Ti vettetek)!

Na megyek Barátokat nézni, Szonjit sikerült lefektetni időben, persze úgy, hogy ma napközben nem aludt :?

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Sziasztok!

Hú jönnek a babák de jó! Mindenkinek gratulálok és sok tejcsit!!!
Mi most küszködünk az elalvással elég nyűgös ma. Kép Kép Kép

KépKép
rena10

Éjjjjjen!!!

"Onur 21:32-kor 3560 grammal és 56 centivel megszületett. Mindketten jól vagyunk. Szép :) jófiú, alig sír."

Evica, gratulálok Onurhoz! :D

Judit
Kép

Kép
balwin

Evica,
Nagyon gratulálok! Szép nagy kisfiad lett! :D:D
Sok tejcit, jó egészséget!

Kép

Kép
zsókuci

Evica:
Gratulalok! :) Nagyon vartam mar a jo hirt! :D :P

Atinarol meg mindig semmi??? :?

baratodildi

EVICA! GRATULÁLOK! SOK BOLDOGSÁGOT NEKTEK!!!!!!!!!

Mi még egyben, most jöttem haza NST-ről, minden rendben, de már olyan türelmetlen vagyok!

Nekem evica telefonszáma van meg, de most neki nem üzenhetek! Megadja nekem valaki, hogy tudjak írni? (bár lehet, hogy Palika olyan jól érzi magát, hogy lehet, hogy evica már rég otthon lesz, mire megszületik).

Vigyázzatok magatokra, kitartás, türelem mindenkinek! (pont én mondom?)

Kép

Kép
skat

skat:
En megadtam pü-ben, bar szivesen szulnek mar en is, de teged elore engedlek... :? :wink:

baratodildi

SZIASZTOK!
Mindenkinek nagyon köszönjük a kedvességet és a gratulákat!!!!!!!Egy hosszúra nyúlt (8napos) kórházi bentlét után tegnap hazajöttünk.Sokat most nem tudok írni, dobok fel pár képet.
Szülésünk simának indult, de végül a kés alá parancsoltak ismét, mert nem fordult be a kiscsaj kobakja.Sz..abb volt a császár és a gyógyulás mint először!A toxoplazma első blindre nem okozott szervi bajokat, de fokozottan figyelik és várjuk a vérvétel eredményét.
Majd jövök részletesebben is! :oops:

Az egyiken én vagyok 3perces kínokkal az alternatívban, a másikon Eszter a műtő előtt a harmadikon Eszter csajos szerkóban 6 naposan.

Kép Kép Kép

SZIASZTOK!petra

Kép
Kép
petra78

Most olvastam... :
[quote]A írta:tina még egyben van, nem indultak be nála még az események. Ha nem lesz semmi, pénteken elindítják a szülést.

Petra:
Jajj, az elso kepecske nagyon tundi bundi :) Milyen szep formas, husis babuci! :) Igazi kis sztarfoto ebben a ruciban!

Nalam semmi uj. Azaza tegnap este ota idonkent parafenomen buborekok mozognak ott ahol magzatviznek kene tavozni, de nem jon nedvesseg, csak a legbuborekok. Nagyon csikis erzes, vicces is es fogalmam sincs mitol lehet. :shock: Fajas nuku.

baratodildi

Sziasztok!

Petra: de kis edibedi a te Esztered! :)

Evica: Gratula Onur-babahoz!

Most jovok a korhazbol, az Nst-n es az ultrahangon is minden rendben volt, mondta a szonografus, hogy ez mar egy teljesen fejlett baba. Mondtam hogy tudom, nem veletlenul turelmetlenkedek mar hogy kijojjon... :) A feje is teljesen lent van, szoval tenyleg annyi hianyzik mar csak, hogy elhatarozza magat es elinduljon kifele...

Habar gondolom senkinek nincs osszehasonlithato adata, mert a 40. het betolteset szinte egyik kolok sem varta ki, azert a formasag kedveert az adatok:

BPD: 98 mm
HC: 332 mm
AC: 315 mm
OFD: 113 mm
TAD: 100 mm
FL: 77 mm

Jok legyetek!
Etus

zetus8

Később jövök majd még bővebben, csak most gyorsan elújságolom, hogy éjjel voltak fájásaim, igaziak :mrgreen: Reggel viszont kicsit bevéreztem, úgyhogy irány a kórház. NST-ztek kicsit, aztán a dokim megvizsgált – valószínűleg a tágulás (1 cm...) miatt volt az a kis vérzés. Uh-on is minden oké volt, nem lesz törpe gyerek :lol: 9,6 cm a kobak... Szóval csináltam egy vaklármát :oops: Viszont azóta is vannak fájások, még nem mérem, mert úgy érzem össze-vissza jönnek...de ez már félreérthetetlenül AZ :D Nem bánnám, ha éjjel begyorsulnának a dolgok :wink:

Nekem is csak Evica száma van meg :oops:

Judit
Kép

Kép
balwin

Sziasztok,

Fú mik történtek itt?! :shock: :lol:

Június, nagy Gratula Rozihoz!nem is lett olyan pici, tök jó, pont elég! :wink:

Évica, Neked is Gratulálok Onurhoz!!!!

Lányok, a beszámolókat még megvárnám :wink:

Mi még egyben, hétvégén befejeztük a ffestést, ugyhogy jól elfáradtam!De nagyon szépek lettünk :)

Ma meg voltam Ctg-n meg vizsgálaton!Minden ok. csak a külső méhszájam már nyitva!Ja, és kicsit magas a vérnyomim, kaptam rá csökkentőt!De semmi vizesedés, semmi baktérium!Ez jó hír!

Most annyira nem tudok reagálni, mert csak felületesen olvastam vissza, azért kimaradt 4 nap :P az sok most egyszerre :oops:

Judit, ha gondolod szívesen megadom a számom, szerintem te előbb mész mint én! :) Döntsd el, és akkor küldj privit!
manóci

Hat lanyok nemtom mi van, de mar lassan masfel oraja ramjonnek 8 percenkent "fajasok", nem hiszem hogy ezek mar "rendes" fajasok lennenek, mert nem halok bele, de azert kellemesnek egyaltalan nem kellemesek... mindegy, majd meglatjuk mi lesz...
Azert moziba meg elmegyunk, ha mar itt vagyunk a MOM-ban... :)
Nem is tudom, miert imadkozzam, azert hogy jojjon mar a babo, vagy hogy ne, mar nagyon turelmetlen vagyok, de ezek az ismetlodo fajasszerusegek megijesztettek picit.
vigyazzatok magatokra!
Etus

zetus8

Sziasztok!

Nagyon gratulálok Onurhoz és várjuk mielőbb a képeket!

Petra!
Eszter nagyon kis dögös. Sajnálom, hogy végül császár lett és, hogy meg is szenvedtél vele, akkor most azért drukkolok, hogy mielőbb helyregyere.

Judit, Etus!
Most ti vagytok soron, úgy tűnik?!
Jaj de jóóó!!!
Egyébként Bercel adatai kb. megegyeznek Beni adataival, van ami még nagyobb is. Persze ezek attól is függnek, hogy éppen hova teszi le a szonográfus a kis keresztet...

Tegnap este én is reménykedtem picit, mert voltak kisebb fájásaim, (és wc-n is többször voltam), de sajnos fürdi után elmúltak, volt is nagy csalódás. Na de mit türelmetlenkedem? Még van időm. De most, hogy elindultak a babák, még nehezebb kivárni a soromat.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Na vege van a mozinak, nem volt olyan jo a Shrek 3 mint az elozo ket resz, volt benne egy-ket brutal resz is, ami kimondottan nem tetszett, de azert osszessegeben elment, nem bantam meg hogy megneztuk! :)
A 8-10-12 percenkenti fajasok maradtak a film alatt is, kivancsian varom, elmulnak-e otthon a meleg furdo hatasara vagy sem. (tegnap elmultak...)
Ha nem lesz ma ejjel semmi, akkor legkozelebb penteken jelentkezem, mert akkor kell mennem megint NST-re, addig is nagyon vigyazzatok magatokra!!

Szoni: en mondtam hogy szuljunk egyutt! :) Ma mondta a szulesznom, amikor NST-n voltam, hogy most milyen jo lenne, ha most szulnek, mert ures az osszes szuloszoba. :) Na mindegy, ha van vmi irok!

Etus

zetus8

Sziasztok :)

Rena, szépek vagytok együtt :)

Petra, gyönyörű a "nagylányod" :D Toxoplazma?! Lemaradtam valamiről?... Jöhet majd a részletes beszámoló :)

Zetus, nekem jók lesznek összehasonlítási alapnak az uh adataitok :) Csak 1 nap a különbség... a mai értékeink:
BPD: 96mm
THQ: 100mm.
Nem lesz egyszerű kinyomni... :lol:

Nálam kb. óránként jönnek a fájások, asszem ma, de holnap sem lesz még szülés...legalábbis nálunk :) Pedig mán úúúgy várom...

Judit
Kép

Kép
balwin

Hjaigen, most kaptam lepényérettség adatot is: l. fokban érett.

Judit
Kép

Kép
balwin

balwin:
Az I fok, az igen jo allapot meg, nem is csoda,hogy babuci jol erzi bent magat :D

zetus:
Huuu izgalmas! En tuti nem mertem volna elmenni a moziba igy. :oops:

szoni:
Te meg csak igy kozlod, hogy tegnap este majdnem szultel. :P :shock: Nagyon nagyon drukkolok azert, hogy legkozelebb ne csak vaklarma legyen.

En is mar annyira szulnek :roll: pedig ahogy nezem en vezetem a sor veget szinte. :roll:

baratodildi

sziasztok!

Ildi,
köszi a számot, beírtam a telcsimbe!!!!!!!!!!

Petra,
a kislányod gyönyörű, micsoda hajzata van! gyors regenerálódást nektek!

Szoni,
Én is mindig reménykedek, borzasztó türelmetlen vagyok!!!

Balwin,
Nem ér előzködni!!!! Mi egyszerre vagyunk kiírva, és nekem még 1cm-s tágulásom sincs! :wink:

Puszi

Kép

Kép
skat

balwin, skat:
Ti mara vagytok kiirva :shock: De szeretik ezek a gyerekek bent a kuckozast :lol:

zetus:
Milyen volt az ejszaka?

baratodildi

Sziasztok!

Zetus helyett én jelentkezem:
Éjjel fél egykor mentek be 5 perces fájásokkal. Kapott beöntést, attól elment a nyákdugó. Baba feje lent volt, de hajnali 1/2 3-kor, amikor küldte az sms-t, akkor még megvolt a burok. Azóta nem jött felőlük hír, de nagyon izgi!!!
Ildi,Egok!
Meglesz az első Imrés topikbaba is :)

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Ja!
És a mostani éjszaka nálunk eseménytelenül telt, úgyhogy a tegnapi tényleg csak vaklárma volt, még jó, hogy nem harangoztam be itt nektek nagyon.

Judit!
Nálad mizu? Nekem azt mondta a szonos, hogy a méhlepény állapotától függetlenül bmikor megszülethet a babó, úgyhogy remélem nem vagy elkenődve, amiért I-es?!

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Zetus:
Huuu izgalmas! :) Azert az se semmi, hogy megkapta a beontest es attol elment a nyakdugo? :shock: Hogy van ez??? Azota is 5 perces fajasai lehetnek :shock: ???

Szoni:
Nalam is osszesen par ezuttal erosebb joslofajas volt csak ejjel. Este meg eszrevettem tusolasnal, hogy lejjebb ment a pocim, de meg varat magara Timi. :roll:

baratodildi

Megyek, megnézem, hogy van Etus. Ma már úgy döntött a vizsgálaton a dokinéni, hogy jobb nekem a szárnyai alatt. Még hazaengedett összepakolni, de a hátralévő időszakot már a kórházban kell kibekkelnem, Kicsit sajnálom, mert szerintem a gyermekek inkább maradnának még benn egy kicsit, de a kórházi hangulat szerintem rájuk is menekülnetnék hatással lesz, és gyorsan kijönnek, hogy mihamarabb hazajöhessünk.

Puszi mégegyszer, majd beszámolok. Az Ikres topikba fogok sms-t küldeni, csak átküldi ide is valaki.

Kata

Kép
egok

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: