A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Sziasztok!

Teljesen kétségbe vagyok esve, mert ma reggel pelenkázáskor észrevettem, hogy Balázs lágyékán (mindkét oldalon) megduzzadtak a nyirokcsomók. Tegnap este még tutira nem voltak megdagadva!! Mitől lehet ez? Nagyon meg vagyok ijedve!! Nehogy valami komoly betegség előjele legyen.
Ráadásul pont ma kell mennünk du. a soron következő oltásra. Lehet hogy emiatt be sem adja majd a doki néni? Volt valakinek ilyen problémája?

Megyek, mert nem tud elaludni ...

Edit
pedit

Redit
Igen én szomorkodtam a fog miatt,nekeünk a doki már 2 hónapos korába azt mondta hogy meg van duzzadva az iny és elég hamar foga lesz Kép Ez 4 hónapja volt Kép Fog sehol Doki meg is jegyezte hogy ilyen korán nagyon ritkán indul el a fogzás Na mindegy Bandó is ugyanazt csinálja mint Bálint.Nevetgélve elvan aztán egyszer csak sikitás sírás Kép
Banán allergizáló gyümi,lehet tőle piros pöttye.ált ugy jelentkezik,Manónak is vagy az arcán vagy a testén jelennek meg a pöttyök

Pedit
Ebben sajnos nem tudok segíteni,de ha mentek doki nénihez ő biztos meg tudja mondani.Szorítok hogy ne legyen semmi baj Kép

Andi
Nyúlós kaki nálunk is szokott lenni,de én nem foglalkozom vele,Nem sűrűn fordul elő.

Pocó
Képek Kép Kép Kép

Csirkeszék már biztos külhonban vannak

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok,

Hat en nem tudom mi van de nagyon, nagyon nyugis a kolok, ugy kell elringatni mint ujszulottkoraban kulonben sir, anyam, es miota rajott, hogy o tud forogni nincs egy szabad pillanatom sem, lerakom az agyba hasra fordul es kiabal hogy forditsam vissza, foldon ugyanaz, a kisszekeben nem marad meg.
Egyik naprol a masikra lusta kis fiambol orokmozgo lett. Kép es Kép
Mondtak is nekem, hogy orulj amig nyugton van de nem hittem el. Kép
Amugy mi a jele a fogzasnak mert en nem latok semmit, nincs megdagadva meg nem piros de mar 1 het mulva 6 honapos lesz igy minden nyugit erre fogok.

Pedit: fogalmam sincs nekem sem, de biztos nincs semmi baj, az en picuromnak az egyik hereje van fonnt, tudom, hogy ennek nincs koze a te problemadhoz csak ugy leirtam Kép

Nyulos kaki miatt en nem aggodom, folosleges, annyi mas aggodniavalo van Kép

Mas: en meg vagyok zavarodva, a jaroka az, ami olyan mint a babaagy es abban jatszhat szabadon, ugye, es mi az aminek kerekei vannak, beleultetjuk a gyereket es tudja lokni magat a labaval? Az egyik ujsagban az van, hogy bebikomp. Szoval tudjatok mire gondolok? Szerintetek ez artalmas? Mert a parom egyfolytaban azt mondja, hogy o alaku lesz tole a gyerek laba, nekem ez olyan hulyesegnek hangzik.
Nektek van ilyen?
A picurom imadna az tutti!

A masodik gyerek temat azert hoztam fol mert (most ki fogtok nevetni) megjosoltak es ki is olvastak a tenyerembol, hogy csak egy fiam lesz, es annak ellenere, hogy nem hiszek benne azert ott van a ketely, hogy, es ha megis?!
En szeretnek meg min. egyet.

Na most megyek, puszi!

KépKép
KépKép
tontica

Halihó

Jó rég nem írtam már, nem sok időm van. Gellértkét megint nagyon megviselte az oltás, még a 3. éjjel is kellett kúp és még csúnyább volt a helye, mint múltkor, végül vettünk olyan kenőcsöt amit Kata ajánlott. Csak egyszer mertem vele bekenni, mert 14 év alatt nem ajánlott, de rögtön sokkal szebb lett tőle.
Viszont éjjel az oltás óta 2 óránként kelünkKép Ráadásul a férjem is beteg, nem jöhet a gyerekek közelébe, így egész nap velem vannak, kissé kivagyokKép

Tesóügy: nálunk 23,5 hó a különbség, tényleg elég húzós eleinte. Mi mostanában nem tervezünk. Nekem két fiút jósoltak, ez teljesítveKépKép Persze ha valaki garantálja, hogy kislány leszKép

Bébikomp: mi nem használtunk, én se sok jót hallottam róla, pláne sok a baleset vele.

Pedit
Remélem nem komoly. nézesd meg mindenképp, nehogy sérv legyen, mert az műteni szokták, ezt persze nem rémisztgetésnek szántam.

Macs: tudom, hogy nehéz, de mi is sokat utazunk és sosem veszem ki az ülésből a gyerkőcöt, inkább megállunk. később jobb lesz, meg fogja szokni. bocs, nem bántásból írtam, de nálunk ez aranyszabály.

Fog: nekünk sincs még egyse. Gergőnek 10 hósan jött az első, de 2,5 hóanpos korától minden nyügit a fogára fogtunkKépKép

Állatok: nekünk kutyánk van, Gergő imádja, ált. a hátán lovagol, nyáron bement mellé a házbaKépKép

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

SziasztokKép

Visszaolvasni még nem volt időm, nem volt egyszerű hetünkKép
Legutóbb, amikor írtam, ott tartottunk, hogy Marci lebetegedettKép Azóta annyi minden történt, hogy bírjátok végigolvasniKép

1. Kedd: dokinéni szerint kezdődő tüdőgyulladás, erre muszáj antibigyó+köptető+Fenistil csepp+orrcsepp.
2.Péntek: Marci egyáltalán nem javult, sőt ! Telcsi dokinéninek, aki elküldött a Madarászba mellkasröntgenre. Utána felírt egy másféle antibigyót, azt szedje babó, ha nem hatna 5 nap múlva, arra az esetre egy 3. féle antibigyó, ami reméljük hatni fog. Mire hazaértem, totál depi voltam, hogy csak a kísérletezgetés folyik Marcival, öntözzem bele gondolkodás nélkül az erősebbnél erősebb gyógyszereket??? Fogtuk magunkat, még este bementünk a Bethesdába, ott a doktornő kikérte a röntgenfelvételt (nem elégedett meg a jelentéssel) + vért vetetett Marcitól. Szerencsére a vérképe jó volt, ő azt tanácsolta, hogy egyből a 3. féle antibigyóval próbálkozzunk + a fent felsoroltakon túl felírt még egy hörgőtágító szirupot is. Ezt azért, mert már napok óta nem aludtunk sem éjjel, sem nappal, annyira hörgött Marci, nem kapott levegőt.
3. Vasárnap: Helyzet változatlan, telefon a Bethesdába az ügyeletes gyerekorvosnak, ő egyből azt mondta, hogy irány a kórház, mert ha gyerek nincs jobban, akkor infúziót kell kapnia. Végül a párom lebeszélt az azonnali indulásról, hátha javul még a helyzet.
4. Hétfő: Nem javult. Marci félóránként ébredt, nem aludtunk semmit. Reggel indulás a Bethesdába. Akkor a házidoki is felhívott, hogy mi újság. Az ambulancián megnézték gyereket, hát igen, ebből kórházi felvétel lesz. Így hát bevonultunk.

Kórház: hát nem akarok rosszat mondani, de ott az orvosokon és ápolónőkön kívül fehér embert nem láttunk, tele kisebbséggel a csecsemőosztály. Marci a folyosó egyik végén, én a másik végén lettem volna elszállásolva. Megvizsgálták, a főorvos szerint komoly baj nincs, csak a hörghurut húzódik el, szó nincs infúzióról, csak párát kapna. Egyébként tele a kórház hányásos-hasmenéses, tüdőgyulladásos, köhögős babákkalKép Estére teljesen megért bennem a gondolat, ha Marcinak kvázi megfázása van, nem fogok bent aludni egyszer sem, irány haza, nem maradok bent azért, hogy esetleg valami komolyabb betegséget elkapjunk. Szóval tegnap este hazajöttünk. Az antibigyó kúrának most értünk a végére, úgy tűnik gyerek kezd jobban lenni, csak türelemre van szükségKép Remélem a legjobbakat.

Majd ha lesz időm, visszaolvasok, de most még a kórház hatása alatt vagyok. Láttam egy 6 hónapos babát, akivel Marci egy szobában lett volna, ő örökbefogadásra vár, egyébként szívbeteg, szegény kicsi semmit nem tud még csinálni, csak fekszik a hátán és nyöszörög. És akkora csak, mint egy 2 hónapos. A másik szobatárs 1 hónapos baba volt, neki is valami vírusfertőzése volt, de mint kiderült, tegnapelőtt olyan tüneteket produkált, mint egy agyhártyagyulladásos. Azt hiszem ez adta meg a végső lökést, hogy forduljunk és irány haza !

A pozitív oldalát nézve: Marci tegnap óta pörög, mint a ringlispill, hátról hasra, hasról hátra. Ha lenne 29-e a naptárban, akkor éppen ma 4 hónapos.

Kata

U.i.: Bocs, hogy hosszú lettem, de valakinek ki kell önteni a szívemetKépKépKép

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!

Most jöttünk meg az oltásról, szegény Balázs nagyon kikészült, csak úgy potyogtak a könnyei.Kép Itthon szépen megkapta a tejcsijét, és azóta is csak alszik. Most 15 hónapos koráig oltásügyileg nyugta lesz. Kép
Megmutattam a dokinéninek a duzzanatot, szerinte nem a nyirokcsomóról van szó . (pedig én annak hittem) Azt mondta, hogy ott csatlakozik be az izom a combijából. A fene se érti ezt... Akkor korábban miért nem vettem észre... No mindenesetre nem hagyom annyiban, megnézetem még egy másik dokival!

Kata! Kép
Remélem most már meggyógyul Marci baba! Kép
Nem semmi milyen kálvárián mentetek keresztül!

Tontica! Kép
A "bébikompótról" én sem hallottam semmi jót, nem igazán tesz jót a gyerek mozgásfejlődésének, mert nem igazán tud benne mozogni. Ráadásul későbbiekben mindennek nekimegy majd a gyerek ha majd elkezd járni, miután nem tanulja meg, hogy hol kezdődnek a dolgok határai. Nekünk hempergőnk van (járóka), egy 100*100 cm-es farácsos ágy, Balázs imádja, szinte egész nap benne van (kivéve a napközbeni alvásokat, amit nem visz túlzásba a nagyfiú Kép)

Kyrandia! Kép
Az uszibérletet később nem lehet "lejárni"? Arra gondoltam, hogy egy kis szünet után újra lehetne próbálkozni az úszással, hátha akkor Liza babának nagyobb kedve lesz hozzá.

Nikk, Juti Kép
Fogunk még sajnos nekünk sincsen. Pedig már úgy várom, hogy kibújjon az első! Minden reggel belekukkantok a kis szájába és várom, hogy ott virítson valami kis fehér csücsök. Balázs is nyálzik, rág állandóan, éjszaka többször is felébred.

Üdv
Edit
pedit

Tontica! Nekem anno azt jósolták a tenyeremből és kártyából is, hogy ha egyátalán lesz gyerekem, akkor csak egy szem, és az is fiú. Hát ahhoz képest 2 puncis vesz körül KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Sziasztok

Minden beteg babócának javulást!Mi is ma voltunk dokinál,Mírának úgynevezett "három napos"láza van.A dokinéni szerint 2 éves korig a gyerekek 90% átesik rajt,aztán védettséget ad.Az egész fejecskéje+törzse tiszta kiütés,ez a második szakasz a 3nap láz után.A foginy is duzzadt,elég nyügi szegény éjjel is többször ébred,de csak nyöszörög simivel vissza alszik.Viszont hosszú másodpercekig ül stabilan és mászni próbál ügyesenKépKépKép

Legjobbakat MINDENKINEK!

Viola
h_viola

Sziasztok!

Köszönöm a kakis hozzászólásokat. Most ment el a doki, mert Áron köhög és kihívtam nézze meg a nyugalom kedvéért. Holnap reggel mehetünk tüdőröntgenre, hogy a tüdőgyuszit is kizárjuk. Szóval a nyúlós kakit megkérdeztem és véleménye szerint én eszem valamit,ami ezt a jelenséget okozza. Egy aggódalommal kevesebb...

Én eddig abban a tudatban éltem, hogy anyatejes baba nem lesz beteg. Nem túl korai 15 hetesen megfázást összeszedni?

Andrea

KépKép
Áron

Andi! Anyatejes baba is beteg lesz, csak relatíve ritkábban, mivel a tejben immunanyagok is vannak, és ezek valamennyire megvédik a betegségektől. De sajna nem teljesen Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Viola! Kép
Gyors gyógyulást kívánok Mirának! Olvastam erről a háromnapos lázról, remélem bennünket elkerül!
Mászás, ülés Kép Kép Kép Nagyon ügyes a kiscsajszi!

Andi! Kép
Áron baba is gyógyuljon meg mielőbb. Sajnos az anyatej nem csodaszer. Alig múlt egy hónapos Balázs és nagyon náthás lett. Hogy honnan kapta nem tudom ... A házunkban egy 2 hónapos kicsi fiú betegedett meg köhög és náthás (a 3 éves hurcolta haza a bajt az oviból), pedig kizárólag anyatejet kap.

Jobbulást kívánok még egyszer

Edit
pedit

Lányok, minden babának jobbulást kívánok, Nektek meg kitartást és türelmet! Sajnos most ilyen időszak van, és még állítólag most ér ide az influenza-járvány.

Elég volt már ebből a hidegből!!! Nem lehet egy jót sétálni, mert odafagy a kezem a babakocsihoz. Tavaszt akarok!!!

Más: nem tudtok Pesten valami jó kis bébi-és gyerekruha turkálót?
Vendég

AndiKép
Esztim tizenhárom hetesen lett náthás, ő is csak anyatejet kap. Mondjuk lehet, hogy az anyatejnek köszönhető, hogy lázas egyáltalán nem volt, "csak" köhögött és tüsszögött, sokat kellett az orrát szívni, de semmilyen gyógyit nem kapott. Két hétig tartott egyébként.
Áron babának mielőbbi jobbulást kívánokKép

És minden betegeskedő babóca gyorsan-gyorsan gyógyuljon megKép

Mi ma megyünk a 4 hós oltásra. Brrrr...

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Először is minden betegeskedő babának, mamának és papának jobbulást kívánunk!

Kata,
nem semmi amin át kellett mennetek. Kép Remélem mostmár hatni fognak a gyógyszerek és hamar meggyógyultok!Kép

Nikk,
Köszönjük az érdeklődést, mi mostmár teljesen rendben vagyunk, szerencsére, remélem már ezen a télen nem is leszünk betegek! Kopp-kopp
Bandus nagyon édi a képeken.Kép Biztos a fogtündér is lassan eljut hozzátok, de egyenlőre úgy tűnik állandóan a Bernát fogaival van elfoglalva, ugyanis nekünk tegnapra megjelent a második fogacskánk csücske is. Kép Micsoda házatok van Nektek, Kép mindig történik valami, de legalább jók történnének.

Macs,
csincsiKép Hol lehet ilyen szilikonos fogbigyót kapni? Szereznék én is egyet, hátha Bernát is megkedvelné.

Reditke,
ha allergiás egy kajára akkor kiütései lehetnek, meg hasmenése én így tudom. Egy másik topikban olvastam, hogy meg kell mosni a banánt mielőtt felnyitod, mert az a szer allergizál amelyikkel gyorsérlelik. Ha azt lemosod róla nem fog allergizálni. Vagy lehet itt írta már valaki?

Áron-Andi,
anyatej ide vagy oda, mi már 2x voltunk megfázva, összeszedtünk egy hányós, hasmenős vírust, valamint volt már tüdőgyulladásunk is.KépÉs persze én is abban reménykedtem hogy az anyatej miatt ezek a betegségek majd elkerülnek, de sajnos nem így történt. De ahogy Pocó is írta állítólag azért védettebbek.

Minden baba, és háziállat gyönyörű a képeken! Kép

Bernát mióta meggyógyult rengeteget eszik, nem is tudom hogyan fér bele ennyi kaja. Valamint a 4 hónapos oltást sem kaptuk még meg pedig már 5 hónaposak vagyunk. Eddig a mi betegségeink miatt nem kaphatta meg, mostmeg a dokinénink lett beteg. Remélem ez nem fog semmiféle gondot okozni!

Mindenkinek szép napot kívánunk!

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok

Edit
Most tényleg jól jön a drukk a mihamarabbi gyógyuláshoz,köszikeKép

Tegnap még csak pöttyös volt,ma reggelre szinte összefolynak rajt a kiütések olyan mint egy kis leopárd(foltoska).Este 10-kor megint megkezdték a "műsort" a felső lakók(kislányuk FAPAPUCSBA futkos stb)Míra persze felébredt,nagyon sírt aztán reggelig 1/2 óránként ébredt most kicsit kivagyokKép.Remélem hamar túl leszünk rajta.Bocs a depiértKép.

Viola
h_viola

Sziasztok!
A kisbetegeknek mielőbbi gyógyulást, az anyuciknak meg kitartást és erőt.

Én sem vagyok az erőnlétem csúcsán, nagyon fáradt vagyok, babó többször kel éjszaka, de szerencsére visszaalszik, a dolgozatírás sok energiát vesz el tőlem, és ez a hosszú tél senkinek sem jó, 2 éve ilyenkor már zöld volt a Margit sziget, és százszorszépek virítottak.

Jó hír azért van, kibújt a "jéghegy" csúcsa vagyis a bal alsó 1-es fogacska hegye, és a mellette lévő is duzzad rendesen, kicsit több a nyügi, de jól viseljük mindaketten.

Noémi
fantikbaba

Köszönöm a jókívánságokat, remélem gyorsan túljutunk rajta. Reggel voltunk röntgenen is, de szerencsére nem találtak semmit a tüdején. A kórházban szerencsénk volt, mi voltunk egyedül, ami ilyen megfázásos időszakban kész előny. Ott biztos összeszedtünk volna valami jó kis influenzát.

Viola! Három napos láz Kép Jobbulást!

Liv! A holnapi gyógytornát lemondtam, így csak jövő héten tudom megkérdezni.

Anyamanya! Te fehér beteget nem láttál a kórházban, én meg magyar anyanyelvű orvost nem. Mindegyik törte a magyart. Biztosan ez az új eü reform Kép

KépKép
Áron

Andrea, rendben, és még egyszer köszi, hogy megkérdezed!

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!
Csatlakozunk a betegecskék táborához, bár nálunk egyenlőre (kopp,kopp,kopp) még viszonylag enyhe lefolyású a dolog. Eddig a mai nap folyamán volt két Trompipi-Andi&Lili féle alapos velőtrázó hányásunk, és előtte két napig egy kis hőemelkedés. Remélem hamar kiheverjük.

Szegény gyereket a legnagyobb rosszullét közepette nagyon kiröhögtem.. Kép Perzse ha én nevetek, ő is.. Kép nagyon sápedt volt, előtte hányt, erre feltolta magát négykézláb, elkezdett bizonytalanul himbálózni előre hátra és lógatta a fejét. Mondtam is neki, hogy ha nem tudnám, hogy anyatjes, akkor biztos azt hinném, hogy úgy járt, mint a lakodalmas róka.. Kép Kép Kép
Viszont fent említettek alapján tud egyedül néhány percig négykézlább állni! Kép

Ha már a következő gyerek témánál tartunk, tudja valaki, hogy hogyan is van pontosan a GYED téma a második gyereknél? Azt tudom, hogy ha a 2 gyerkőc között 180 napo /fél év/ ddolgozik az ember akkor megind GYED jár, de mi van ha a GYED alatt jön össze a követkző gyerkőc? VAn különbség, ha GYED alatt születik, vagy a GYED alatt lesz terhes az ember?

Kyr! Kép Úszást jó hamar feladtátok.. Kép Azért még 8 hónapos koráig gondolkodjatok rajta kicsikét!Kép

Andi! Kép Köszönjük a dícséretet a legu nevében!Kép

Nikk! Kép hát azért az a 19 fok nem süti.. Kép

Redtike! Kép És akkor nálatok mi lesz az úszással?

Judy! Egyáltalán nem veszem zokon a hsz-t, sőt igyekszem megfogadni a jó tanácsokat! Kép Köszönöm szépen. Mi is megálltunk, és én is esküszöm a hordozó biztonságára, de sajnos ezt a gyerekem nem tudja.. Kép Tényleg úgy üvöltött, mint a sakál, és felőle akár három napig is táborozhattunk volna az út szélén, akkor sem maradt volna meg benne.. Kép Legközelebb este megyünk, akkor jobb lesz szerintem.. Kép

Kata! JAJ szegények! Kép Megjártátok a hadak útját! Kép Gyógypuszi Marcinak Kép

Viola! 3napos láz - én még nem hallottam róla, írnál erről kicsit részletesebben, hogy mi ez?

Áron-Andrea! Kép Munkálatok! Kép Kitartás, én biztos bekattannék, nem bírom az ilyen jellegű strapát.. Kép

Dinó- valamelyik nagyáruházban vettük, vagy a Tesco, vagy a COra, már nem emlékszem pontosan, de ha megyek legközelebb lecsekkolom, és megírom! Kép

Noémi! Kép Az a fránya doga is elkészül előbb utóbb /ha megcsinálod/! Kép Gratula az első fogacskához! Kép Akkor a fogak-fülek meccs aránya már nálatok is 2:1 Kép

Liv! Kép Kerüljétek jól el az infulenzás helyeket, még az hiányzik, hogy nektek is beüssön valami hasonló kis jó vírus! Kép

Megyek, hunyok egyet, a gyerek az előbb felkelt szopiztunk, most itt kavar mellettem hajnalban. Kép Pedig ilyenkor nem szokott.. Kép (és 4kézláb hintázik a kis lökött)!

Mindenki betegnek jobbulást, és végre jó kis tavaszi időt kivánok!
Bocs, elütésügyileg nem volt erőm átnézni!
Pusz mindenkinek! Kép
Macs
maccs

MacsKép, sajnálom a hányást. Most sajnos van valami hasmenős-hányós vírus... Nekem több ismerősöm is elkapta. Szerencsére Pipikénél egy napig tartott.

Képzeljétek, Pipinek kibújt az egyik fogacskája! Még nem nagyon látszik, de lehet érezni a kis élétKép.

Andi
Vendég

SziasztokKép

Csajok,
Képzeljétek, tegnap mennünk kellett a 4 hós oltásra. A védőnő lemérte Esztit, súly, hossz, stb. Majd kimentünk a váróba. Ez mindig így van, mert a doki mindig késéssel érkezik, általában másfél-két órát töltünk ott. Már nem is csodálkozom ezen, így készülök. Na, de tegnap, kettő(!!) óra várakozás után a védőnő közölte, hogy most vette észre, hogy nincs oltóanyag a mi oltásunkhoz!!! És, hogy ez az ő hibája, az ő fejét szedjem le emiatt, stb. Most erre mit reagáljak? Mondtam, hogy úristen, ennyit vártunk hiába, meg ilyeneket, mert mit mondhattam volna. Kiabáljak vele, vesszek vele össze? Nagyon dühös voltam. Most úgy néz ki, hogy holnap megyünk megint, megszervezte nekünk külön, hogy ahogy odaérünk rögtön szuri és jöhetünk is haza. Hát, nem igazán merem elhinni, hogy ez így lesz. Sajna, a tegnapiak után. Pedig amúgy elég normális nő. Kicsit elvarázsolt, de nagyon jó hozzáállása van a dolgokhoz, nem számolgatja a kilókat, ránéz Esztire és közli, hogy ne is adjak mást neki, csak továbbra is a tejcsit. Pedig számok szerint nem hízott annyit, amennyit a nagykönyv szerint illene, de ez őt nem érdekli, mert látszik, hogy minden okés vele. Más védőnők már 4 hós korban a hozzátáplálást sulykolnák. Csak ez a tegnapi akciója egy kicsit durva volt. Én úgy vagyok vele, hogy mindenki hibázhat, ezért nem vagyok mérges amiatt, hogy elfelejtette elhozni az oltóanyagot. De amiatt igen, hogy erre két óra elteltével jött rá.
Na, szóval szörnyű volt. Ugye amúgy is az ember lelkiekben készül a hülye oltásra, én például már három napja ebben éltem, hogy jaj oltás, nehogy nagy láza legyen, nehogy sokáig fájjon neki. Erre tessék.Kép

Na, jól van vége a panaszáradatnak. Holnap meglátjuk mi lesz.Kép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Sziasztok

MaccsKép
Te aztán mindig tudsz varázsolni a szám sarkába egy kis mosolyt a hozzászólásaiddal(lakodalmas róka:o)
Háromnapos láz:hirtelen magas láz(3nap)utána főleg arcon+törzsön millió kiütés,láz eltünik.Míra tegnap ijesztően festett van fénykép róla,de nem akarlak rémisztgetni benneteketKép.Mindehhez extra nyügli+éjszakai 0 alvás társulKépKépKép.

Anita
Ehhez már nem is szólok,jelenlegi állapotomban nem biztos,hogy toleráltam volna a dolgot.Drukk holnapra!!!

Szép napot MINDENKINEK!

Viola
h_viola

Sziasztok!

Két kérdés: ti milyen gyakran mossátok a babák haját (már amennyi van nekik Kép), és használtok-e és ha igen, milyen gyakran fürdés utáni kenőcsöt?

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Liv,
Én minden nap fürdetem Pipit és ezzel együtt a haját is megmosom. Kezdettől Nivea cuccokat használunk, csak 1-2 hétig kellett a gyógyszertári fürdetőt használni. Fürdés után nem nagyon szoktam bekenni, max. egy héten egyszer. Babaolajat pl. egyáltalán nem használunk. Popsikenőcsöt is csak egy nap egyszer, szerencsére nem érzékeny a bőre (ha kimegyünk, az arcát szoktam kenni a popsikenőccsel...)
Andi
Vendég

Hát szia Mindenkinek!

Jól eltűntem, de most megint itt vagyok, ha nem baj.? Kép

Egy kicsit fel akarom vidítani minden betegeskedő csemete anyukáját és persze a nem betegeskedőkét is. A párom minden eddigi étkezését a manónak számítógépen tárolja Kép. Az érdekes, hogy kiszámolta, az eddigi össz. input 103,1 kg. Az output 95,4 kg. Kép Nem semmi. Amit viszont én fedeztem ma fel, hogy 22 naposan ugyanannyit evett András, mint most, több mint 4 hónaposan.

Szép napot Nektek!
Cedit
cedit

Liv!
Én is mindennap leöblítem a haját vízzel és kb. hetente egyszer Johnson babasamponnal megmosom. A sampont természetesen jól felhígítva használom.

Amikor náthás volt a babótok, de nem volt lázás ti adtatok neki gyógyszert?

Szakdolgoztot kellene írnom Kép

Andrea

KépKép
Áron

Andrea,
Baby Luuf nevű balzsam (a baba hátára kell kenni egy nap kétszer). És természetesen orrspray, orrszívás, utána pedig orrcsepp. Mi ezeket használtuk, gyógyszert nem.
Üdv,
Andi
Vendég

Sziasztok!

Megint rég voltam.

Beteg babáknak jobbulást!

Kopp-kopp, eddig minket elkerültek a bacik. MA kaptuk az 5 hós oltást, rosszul viselte a manó. 67 cm, 6320 gr hivatalosan.

Liv, mi hetente 2-szer mosunk hajat, fürdetéshez gyógyszertári cuccokat használunk, baromi érzékeny a bőre Márknak, tőlünk örökölte. Koszmótól még mindig nem tudtunk megszabadulni. Kép

Megyek, mert sír szegénykém.

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Gyógyulást a betegeknek, a maradék meg vigyázzunk magunkra meg a törpökre! Kép
Nálunk apa kapott influ oltást, én nem kaphatok, így óvakodunk minden helytől, ahol ránktüsszenthetnek. Kétszer végigéltem egy hónapja, hogy a tea is kijött belőlem, és ezzel remélem teljesítve van az idei betegség adag Kép

Nekünk a doki felírt egy választható oltást agyhártyagyulladás ellen. Ti kértetek ilyet?
Maszat szegény túl van az 5 hós oltáson, de egy hónap múlva majd kap még egyet. Ez 10 évre ad védettséget.

Pusz mindenkinek!

zsófi

Cedit: csak kíváncsiskodás, az outputot hogyan számoljátok Kép

Kaki: Maszaté nem nyúlós, inkább kemény, sajnálom, ahogy megszüli kétnaponta. Szopin kívül banánt és almát kap 50-70 ml között, attól függ mennyire marad éhes szopi után. Szerintetek mivellehetne lazítani a székletén?

Fürcsi: hetente egyszer fürdünk közösen a nagykádban, egyébként kaki után szoktam lemosni a fenekét tiszta vízzel. Fürcsinél hajat is mosunk Johnson bébi bász Kép, a ruháit is ezzel mosom kézzel.
papzso

Sziasztok!

Anita! Kép
Nem csodálom, hogy nagyon kiakadtál. Mi kedden voltunk oltáson (5 hónapos, két combiba + szabin csepp), nálunk is majdnem uaz a helyzet állt elő, mint nálatok, de itt időben észbekaptak és gyorsan hoztak oltóanyagot.

Az oltásnál megmérték Balázs babát, a paraméterei: súlya 6520 gramm, hossza 65,5 cm. Annyira örültem, hogy ilyen szépen gyarapodott. Sajna volt olyan hónapunk amikor csak 35 dkg-t hízott.

Liv! Kép
Mi hetente 1x mossuk meg a Balázs haját. Volt anno egy szeborreás bőrgyulánk a fején és a doktor azt tanácsolta, hogy minél ritkábban mossuk a fejbőrét. Balázsnak nagyon érzékeny a bőre, sajnos állandóan ekcémás foltok jönnek elő és állandóan kenegetjük popsikrémmel. Fürdésnél a gyógyszertári fürdetőrémet használjuk. Kép Kép (ami ugyi alig akar feloldódni ...)

Cedit Kép
Engem is érdekelne az output meghatározási metodikája... Kép Kép

Papzso! Kép
Székletlazításra jó az őszibarack, facsart narancslé, szilvalé. A székletet fogja a banán, az alma, a körte és a répa.
Mi is most kaptuk meg az 5 hónapos oltást. A doki néni nem is említette, hogy van választható oltás agyhártyagyulladás ellen.

Úgy néz ki, hogy nálunk is készülődik a fogacska, nagyon duzzadt Balázs alsó ínye és állandóan rágcsál ami éppen a szája ügyébe kerül. Szerintem ez lehet az oka annak, hogy éjszaka sorozatosan felébred és nyűgösködik, sír. Akinél van már fogacska, kb. mennyi ideig tartott a nyűgös időszak?

Kormi! Kép
Etetőszék bevált nálatok? Milyent vettetek?

Mindenkinek további szép napot kívánok!

Edit
pedit

Macs! Én GYED alat lettem terhes Fannival, Dóri akkor volt 15 hós. Szülés után TGYÁS jött, most meg megint GYED-en vagyok.

Pocó

Kép
Kép
pocó

Kata
Hát ez elég rosszul hangzott,amit végig csináltatok.Remélem most már 100 % -ban rendbe jött Marci Kép

Viola
Nektek is jobbulást,a ház történet sem hangzik vmi jól.

Dino
Örülök hogy meggyógyultatok Kép

Macs
Pont ezzel a gyed alatti baba kérdéssel foglalkozott a Kismama mult havi száma.Abban azt írták hogy ha gyed alatt leszel terhes akkor jár a gyed (mostani összeg ),de ha gyes alatt akkor ,minimál bér után számolják a gyedet Kép Ezzel jól megbolygatták a dolgot ,mert kiderült hogy többféleképpen értelmezték,és most utána járnak a dolognak.Ha minden igaz már a következő áprilisi számban benne lesz hogy végül hogy van ez az egész Kép
BETEGSÉG Kép Kép Kép

Anita
oltás történet Kép Nem is tudom mit csináltam volna a helyedben vszinű felrobbantam volna Kép

Liv
Bandónak nagyon érzékeny a bőre ezért én minden nap kenem gyógyszertári krémmel zsírozó a neve Kép
Hajat ált 2-3 naponta mosok neki,nem használok sampont,csak a fürdővizébe amit rakok fürdetőt

Pedit
Ahogy írtam a mi fog nyűgünk már jó egy hónapja tart és még mindig semmi Kép Kép Kép

Ma voltunk 6 hós mázsáláson Kép 73 cm és 7350 gr Nem vmi kövér baba de viszont hosszú nagyon Kép Kép

Kép
Kép
nikk0830

SziasztokKép

Már feladtam a reményt, hogy mindent alaposan végigböngésszek, így csak nagyon nagyvonalakban tudok reagálni.

MacsKép
Sajnálom csincsikét, tudom milyen egy házikedvencet elveszíteni, nekünk dobermanunk volt, ami 4 évesen elpusztult. Tényleg olyan volt, mint egy családtag, jó sokáig tartott, amíg túljutottam a dolgon.
Remélem Ti nem lesztek betegebbekKép

LivKép
Én minden nap mosom Marci haját, nem külön samponnal, hanem azzal a gyógyszertári kencével, amit fürcsihez íratok fel dokinénivel. Fürcsi után krémezem is minden este, szintén gyógyszertári kencével (hipoallergén, illatmentes). Egyébként Hannát is ezzel kezelem, pedig ő már elmúlt 5 éves, de ebben bízom meg a legjobban.

JutiKép
Örülök, hogy használt a Phenylbutazon. Ugye arra gondoltál?

AndiKép
Ne legyenek illúzióid, hogy az anyatej tökéletes védőpajzsot jelent a baba számára. Marci sajna folyamatosan kapja el azokat a vírusokat Hannától, amiket ő az oviból hoz haza. Hannát persze nem betegítik meg, de Marciba valahogy mégis átmásznakKép Pedig aztán ő is 99%-ban anyatejes.

AnitaKép
Hát, ez tényleg kiakasztó lehetettKép Valszeg én sem csináltam volna balhét akkor, ha előtte jól meglettem volna a védőnővel, mindenesetre azért én is finoman megmondtam volna a véleményemet. Azért bízzál benne, hogy holnap tényleg azonnal megkapjátok az oltást, amint odaértek.

ÁronKép
Hazafelé a kórházból azon gondolkodtunk a párommal, hogy normális ember hova viszi a gyerekét gyógyíttatni??? Hiszen 3 gyerekkórházról tudok: Madarász, Bethesda, Heim Pál. A Madarászról már alapból csak rosszat hallottam, ezért választottuk a Bethesdát. Most már az is "leírta" magát, a Heim Pált pedig nem ismerjükKép

LinatoKép
Többiektől tudok a cikkről. Nekem esélyem nincs elolvasni, de így látatlanban is gratulálok hozzáKép

Mindenkinek nagyon köszönöm az együttérzést Marcival kapcsolatban. Ma visszavittem kontrollra, a tüdeje tiszta, nem köhög, így a köptetőt el is lehet hagyni. A szörcsögése van még meg, azzal semmit nem tudunk kezdeni, csak porszívózniKép Nagyon ajánlom ezeknek a francos, francos vírusoknak, hogy most már aztán szedelőzködjenek....O

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Hát jó kérdés, hogy az outputot hogyan számolta ki a párom. Nem tudom. Megkérdezem, ha hazajön. Sajna, ma csak későn Kép

Ez az oltásos sztori Kép Mi is rendszeresen min. 3/4 órát várunk a dokinőre. Ráadásul egyszerre 2 anyukát hívnak be, amitől én a falra mászom, mert nem tudok úgy figyelni. Mindig azzal vagyok elfoglalva, hogy Andris ne bőgje el magát attól, hogy a másik pici sír. A múltkor 3-an voltunk bent egyszerre, holott csak 2 pelenkázó van. Másoknál is így van?

Hajmosásról: én majdnem minden nap megmosom a fejét a fürdetős vízzel. Muszáj, mert az etetéseknél úgy megizzad, mintha szántani lett volna.

Macsek,
koszmótól nekünk egy hete sikerült megszabadulnunk. Bepörögtem és egyik nap többször bekentem a fejét gyógyszertári olajjal, majd egy kis puha kefével ledörzsöltem őket. Hátha nektek is segít.

Cedit
cedit

Tehát az output kiszámolása: össz.input mínusz testsúlynövekedés.

Cedit
cedit

Sziasztok! Kép

Most csak röviden és a teljesség igénye nélkül benézek:

Papzsó! A Menjugate oltásra gondolsz? Mi 7-én megyünk, de az 2x szúrják. Van már olyan oltás is amikor csak 1 szurit kap, de azt csak 12hós kora után lehet adni, viszont addig még nagyon veszélyeztett a baba. Igazából azt mondják, hogy ez a betegség nagyon veszélyes, mert ha reggel diagnosztizálják, az inlyen fiatal betegek estére már akár bele is halhatnak, és minden 5 betegből 1-en már nem tudnak segíteni. ( ez 20%-os elhalaálozási arány, ami manapság a modern orvosi technikák mellett nagyon nagynak számít!!!) Nálunk a 2. ker önkormányzat a 18 hó alatti babáknak ingyenesen adta, de ha jól tudom akkor kb. 8000 Ft az ára. Számomra nem lenne kérdés, hogy kifizessem-e, még akkor is, ha ezzel újabb 2 szurit kell beadatnom..

Liv! Fürdés: Mi minden nap "edzünk" hidegvíz, arclocsi, stb., ilyenkor aztán a feje is tiszta víz, de külön sampit nem használok. Általában a gyógyszertári fürdető krémmel mossuk (valaki irta, hogy nem oldódik, nekünk azt mondta a doki, hogy mielőtt betesszük a vízbe a babust, kenjük be vele, és a vizben csak mossuk le róla, ez frankón be is vált!!) de néha a Nivea krémes fürdetőt is használtuk, és nagyon kellemes az is. A bőrét külön kencével csak az uszás után kenjük, mert az a víz nagyon szárítja, ilyenkor a doki által felírt gyógyszertári testápolót használjuk! Kép

Pocó, Nikk! Kép Köszi az infót! Kép Az még mindig nem teljesen világos, hogy mi van ha terhes leszek GYED alatt, de már csak utána szülöm meg, de majd megnézem az áprilisi kismamát is.. Kép (csak azért kekeckedek, mert az egyik kedves ismerősömnek nyáron lejár a GYED-e, és gondolkodnak, hogy még gyorsan belevágjanak-e a következő baba-ügybe vagy sem, és hát ugye a mocskos anyagiaktól függ a projekt. Pont engem kérdeztek meg, hogy hogy is van ez.. Kép Jó embert választottak! Kép Csak nehogy késő legyen nekik az áprilisi válasz! Kép)

Pedit! Kép Nálunk az első és eddig egyetlen fogunk kb. 3-4 nap szakadatlan nyüglődéssel járt, ezen tudtam kicsit enyhíteni krémmel homeós bogyóval és 1 este panadol szirupot is adtam neki hogy el tudjon aludni. Most ezzel a másodikkal szintén már 2-3 napja tipródik, remélem legkésőbb 1-2 napon belül kint lesz.. Kép Viszont ha meg úgy vesszük, akkor nekünk már 15 hetes kora óta meg van duzzadva a fogínye és minden rág és nyáladzik.. Kép

Pusz:
Macs
maccs

Macs! Egy tuti lehetőség, ha az ismerősöd GYED alat lesz terhes: veszélyeztetett terhessé nyilvánítva táppénzt kap szülésig, ami annyi, mint a GYED; és akkor végül is GYED-ről megy szülni. Nekem tavaly javasolták ezt a megoldást, de mivel Fanni ( is ) elsőre összejött, nem volt szükség rá KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Maccs, köszi, ez az Kép
A dokinál képtelen vagyok figyelni arra, ami szuri után következik , csak tartom magam, hopgy ne bőgjek én is. Most azt nem tudom, hogy várjunk-e őszig, vagy adassuk most be.
papzso

védőoltások higanytartalmáról mit hallottatok? én a tvben csak fél füllel, s annak is a végét
papzso

Több német terméktesztelő csoport is rákkeltő vegyi anyagot talált különböző európai gyártók befőttesüveg csomagolású bébiételeiben, köztük a Magyarországon is kapható Bebivita és Hipp márkákban – írta meg a Népszabadság.

vkinek jár a lap v. olvastátok a cikket?

kaptunk ajándékba néhány üveggel, most nem tudom, hogy mit csináljak?

köszi:zsófi
papzso

Kedves Zsófi! Kép

Az oltás higanytartalmáról abszolute nem hallottam. Remélem nem igaz a hír.

Én az indexen olvastam arról, hogy rákkeltő vegyi anyag jutott be a bébikajába a kupakról a Bebivita és a Hipp márkáknál. Nálam is van ajándék Hipp répapüré, ezek után inkább nem adom oda. A répával amúgy is gondban vagyok, hogy honnan szerezzek teljesen biot, mert a boltitól tartok kissé, amiatt, hogy teli lehet nitráttal.

Őszintén szólva eddig a Hipp bébikajákra voksoltam, mert hogy bio + ökogazdaságból származik a nyersanyag. Most ezek után minek lehet hinni....

Legtisztább az volna, ha a saját kertben termett zöldséget és gyümölcsöt adhatnánk oda a gyerkőcnek...

Már megint esik a hó. Én ezt már nem tudom elviselni. Mikor lesz már jó idő?? Ráadásul a testvérem ma utazott "nyaralni" Kubába, esz a fene, hogy míg itt mi a minusz 10 fokban fagyoskodunk, ő addig a pálmák alatt hever és csak 19-én jön vissza...

Üdv

Edit
pedit

VéleményKép
Konkrétan a hipp burgonya+pulykát vizsgálták, de őszintén a többi gyártó kupakjai is ilyenek, a kecskemétit nem vizsgálták, mert magyar, a mildit sem.)az lengyel.
Azt mondták ne rázzuk az üveget és a kupakról ne szedjük le a ráragadt kaját.
Szerintem a piaci répában több a vegyszer, agráros vagyok tudom mivel kezelik a zöldségeket és a gyümiket, én például almát se mindegyiket ajánlom kb 20 szer permetezik egy szezon alatt, külföldöm pld csak 5 ször.(Már az orosz piac is visszadobja az almát bevizsgálás után)(nem mindig, vannak azért jó példák is.
a termőföldek 13 %-án folyik öko gazdálkodás, szinte minden nyugatra megy exportra.
Hamarosan majd a pelenkában is találnak vmi rákkeltőt stb stb. Kicsit tartok attól,hogy ez piaci fogás, ennyi erővel szerintem mindenbe lehetne találni valamit.
Mégvalami jó pár évig bébiételen kellene élnünk hogy ez kimutatható legyen.
A tápszerek is tele vannak mindeféle adalékanyaggal mégse vizsgálják őket.
Ha meg majd elkezdik enni a normálkaját vagy(konzerv, vagy egyéb instant ételek) ott is tele lesz mindennel.
A higanyos dolog, hát az autizmus úgy tudom vele született betegség (genetikai) nem tudom hogy lehet ezt higanytól kapni.Azért elrettentő hogy mi még csak itt tartunk, mármint a higanyos szuriknál, míg nyugaton már korszerűbb (legalább is higanymentes)oltóanyagok vannak.

Prána évők leszünk a 21.században.....

Elszomorító, és bocs ha valakit beparáztam ezzel.

Noémi
fantikbaba

hol az Ő betű?Kép
fantikbaba

Új info más fórumból: A HIPP és a Kecskeméti tetők 2004 ősze óta korszerűbbek azaz új változatúak.Kép
fantikbaba

Sajtótájékoztató

A bébiétel teszt eredményeinek megfontolt kezelését kéri a HiPP cég a médiáktól, valamint a fogyasztóktól. Pár héten belül különböző szervezetek vizsgálati eredményei kerültek nyilvánosságra, amelyek egymásnak ellentmondanak, s ezzel a fogyasztókat inkább összezavarják, mint megfelelően tájékoztatják.

A mai napon a Népszabadság napilapban megjelentetett cikk sajnálatos módon tévedéseket tartalmaz, mint azt a cikk 3. szakasz is tartalmazza, a rákkeltő anyagot nem a Hipp illetve Bebivita termékekben találták, valamint Bebivita márka nincs Magyarországon forgalomban.

Február elején hozta nyilvánosságra Németországban az „Öko-Teszt” újság eredményeit, amelyben állítólag üveges bébiételekben túl magas SEM (Semicarbasid) tartalmat találtak. A szintén megvizsgált 2-EHA-t (2-Etylhexansav) ártalmatlannak ítélték.

Utána szintén Németországban a „Stiftung Warentest” jelentette meg eredményeit, amely szerint a HiPP-cég megvizsgált üveges bébiételeiben SEM nem volt kimutatható, ellenben 2-EHA nyomokban fellelhető volt. A külső, független laborvizsgálatok, valamint a belső vizsgálatok ezzel szemben ezt az eredményt nem igazolták vissza.

Amennyiben a különböző teszt-médiák szúrópróbaszerű vizsgálatait hosszabb időn keresztül figyelemmel kísérjük, megállapítható, hogy hasonló ellentmondások többször előfordulnak.

A HiPP cég gondosságát a káros anyagok kimutatásával kapcsolatban mutatja SEM és a 2-EHA példája:
A maradvány anyagok analitikájának új módszereivel először 2004-ben állapították meg, hogy üvegbe töltött élelmiszerek minimális nyomokban SEM-t tartalmazhatnak. Az SEM, melynek szerepe, hogy a zárófedél maximális biztonságot nyújtson, a zárófedél gyártásánál alkalmazott egyik segédanyagból keletkezhet. A mért nyomok abban a nagyságrendben találhatók, amelyek röviddel ezelőtt laborban még egyáltalán nem voltak kimutathatók.

Ugyanez érvényes a 2-EHA nyomokra, amely az üvegbe csomagolt élelmiszerek fém zárófedél tömítőanyagának részét képezi. Az itt megállapított értékeket a Szövetségi Kockázatértékelési Intézet az egészségre teljes mértékben ártalmatlannak sorolta be.
A HiPP cég ennek ellenére az új analitikai módszerek ismertté válása után új zárófedél tömítőanyagot fejlesztetett termékeihez.

A HiPP cég 2004 nyara óta a gyártást a lehető leggyorsabban SEM-mentes, ősztől pedig 2-EHA mentes zárófedélre átállította.

A törvényi előírás értelmében elővigyázatosságból 2005 augusztusától azon anyagok, amelyekből SEM keletkezhet, zárófedelek előállításánál nem alkalmazhatók, de minden, ezen dátum előtt előállított késztermék korlátozás nélkül értékesíthető, melynek oka az, hogy a szakemberek az egészségkárosításra utaló kockázatot nem láttak megalapozottnak.

Ezek alapján a kereskedelemben található „HiPP” és „Kecskeméti” bébiételek korlátozás nélkül fogyaszthatók, mivel ezen termékek biztonságosak.

Hanságliget,2005. március 3.

Hipp Kft.
fantikbaba

Lányok, szakad a hó és mi pont most megyünk Szoboszlóra (220 km autóval). Remélem, odaérünk... Gondoljatok ránk!!!
Puszi,
Andi+Lili (alias Pipike)
Vendég

Sziasztok csajok!
Nincs időm visszaolvasni, mert megyünk síelni, csak köszönni jöttem Kép
Aztán mire hazajövünk csináljatok itt nekünk tavaszt! Kép
puszi, Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!
1000 éve nem jártam itt, mert nálunk is mindenféle közbejött :-( Már lehet, hogy nem is emlékeztek rám. Most próbálom visszaolvasni a dolgokat. Jó sokat írtatok! :-) remélem estig végzek.

Addig is minden babának gyors gyógyulást!!
Gabóca
gaboca3

Fantikbaba köszi!

Pipike család jó utat, mi holnap megyünk Győrbe, a sógornőm lányát ünnepeljük, aki idén nem lesz egy éves, mert tavaly feb. 29-én született Kép

Reditka! Jó síelést!

pusz mindenkinek és jó hétvégét: zsófi+ mózi, aki remélem alszik Kép
papzso

SziasztokKép

Csak gyorsan írok pár sort.

Megvolt a szuri, egy percet sem kellett várnunk, úgyhogy ez most már simán ment.

Az útnak indulóknak jó utatKép És vigyázzatok magatokra meg egymásraKép

Mindenkinek jó hétvégétKép

Megyek vigasztalniKép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: