A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Jajj állatkákKép Én bolondulok értük, születésem óta van valami állatkám, nem bírom nélkülük.
Csodaszépek egytől egyigKép

AnitaKép
Mi is lebuktunk ma (tudod függőség), igen perzsa a cicóm (Philemon), látom neked egy egész pár vanKép

LivKép
Az álmom egy ház egy ilyen bernivelKép

Noémi
fantikbaba

Sziasztok,
hat ha mar az allatoknal tartunk, en is en is!!
Nekünk Otto nyuszink van, Abel most kezdi felfedezni, ha mutatom neki, hogy valami mozog ott elötte a földön.
Otto nagyon szereti Abelt, mindig a haloszoba elött örködik ha leteszem aludni, ha pedig sir, akkor a lepcsö elött ül es felfele nez hozzank, hogy jöjjön mar valaki mert sir a gyerek. Imadjuk öt! Ö szabadon van a lakasban, jobbanmondva a folyoson egesz nap, csak ejszakara megy be a ketrecebe.

Motiot
ime Otto
Kép

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok!

Noémi,
Helénának is boldog félévességet!Kép

Lányok, ha már így belejöttünk az állatosságba, bár én már mutogattam itt az én ki szörnyeimet, azért két kép róluk:
Az én saját háromfejű sárkányom:
Kép

veszedelmes fogak:
Kép

Sajnos kissé harapósak őkelmék, így nagyon sokáig nem fognak a babával összetalálkozni. Szegényeket a télen nagyon elhanyagoltam, bár az is igaz, hogy ugyan nem alszanak téli álmot, azért roppant ellustulnak télre. Most viszont úgy nézem, az összes elkezdte a vedlést (pedig kinn laknak a hidegben). Így talán van remény, hogy lesz itt tavasz.

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Sziasztok!!!

Kyrandia
az első hetekeben Gigi minden szopi után kapot pótlást, nekem kellett adnom utána vízet, persze nem igazán ivott belőle. Tápszer után kell itatni a babákat, vagy közben vagy előtte mert nem annyira magas a víz tartalma mint az anyatejnek. A legjobb a tiszta víz persze ha elfogadja ha nem akkor valami bébi tea.
Remélem megoldódik a kaki problémátok.
Régebben kérdeztél a munkahelyemről. Én itthon dolgozom egyedül szóval vissza senki sem vár, főleg, hogy úgy mint te, én is dolgozom közben. Mert a határidő az határidő és itt az év első felében van belőlük jócskán.
Tápszerhez, ha hígabbra csinálod akkor az állítólag nem jó, pedig jó ötlet lenne, és vigyázz a megfelelő hőfokra. Persze nem pontosan gondoltam csak úgy kb mert ha forró vízből csinálod az nem jó mert a vitaminok nagy része tönkre megy tőle. Én a Humanat adtam ott 50C volt, én úgy csináltam, hogy a kezemnek meleg legyen de még messze ne forrjon.
Remélem nem voltam túl bonyolult.
Ha esetleg lenne fontos kérdésed ez ügyben akkor a " Friss kismamák" nál megtalálsz ott szinte minden nap vagyok.

Márti
márti05

Sziasztok lanyok!

Szepek nagyon a haziallatok!
Na es a babak is! Kép Kép Kép

Nos mostanra sikerult teljesen osszepakolnom es a lakast rendbe tennem.
Sietek is aludni mert holnap reggel 6-kor indulunk sielni.
Mar nagyon varom.
Utkozben megallunk a Toysrus-ba remelem lesz etetoszek es jaroka is jo aron.
Ma kaptam meg a katalogust, kuldtek hozza 5 euro kedvezemenyt es ajandek cumi kupont.
Szoval mindenkinek jo kovetkezo hetet kivanok.

Magi
Vendég

Sziasztok!

Úgy látom jól kihoztam mindenkiből az állatrajongót!Kép
Akkor nem kíméllek benneteket, íme az én csapatom:
A leguán, Ignác:
Kép
Kép

A teknősök, Frédi és Béni:
Kép

Az akváriumom:
Kép

És ő volt a néhai Pocika, a csincsilla: Kép Kép
Kép

Köszönöm az együttérzést! Lehet hogy morbid, de tényleg megvisel és nagyon hiányzik. Az a legszörnyűbb az egészben, hogy ilyenkor rámtörnek az olyan buta gondolatok, hogy ha egy ilyen kis igénytelen állatkára nem tudok vigyázni, hogy leszek képes a kislányomat felnevelni, meg olyanok is beugranak, hogy mi van ha egyszer véletelnül őt találom mozdulatlanul a kiságyba... Tudom, hogy ez borzasztó, de nagyon nyomaszt, muszáj leírnom.. Kép Azért nincs baj, már attól hogy leírtam jobban is érzem magam.. Kép Ez biztos olyan nálam, mint Reditkénél a fogyatékosság belemagyarázása!

Ma különben nagyon jó napom volt, mert először sikerült EGÉSZ NAP ottmaradni a suliban! Kép Anyámnak sikerült kiskanállal, különböző kajákkal, (tápszer, tejpép, reszeltalma) megetetni a babát, és bár valószínűleg jól nem lakott igazán, de a fenyegető éhhaláltól átmenetileg megmentette amíg hazaértem!Kép

NOÉMI HELÉNÁJÁNAK, és KORMI BENEDEKJÉNEK Boldog félszülinapot kívánok! Kép

Linato! Kép Jobbulást nektek! Édesek a babák, ahogy fogják egymás kezét! Kép A kórházi szobatársnőm állítólag már 2x is benne volt a Kismamába, de egyszer sem vettem meg, de most miattok megveszem én is! ;)

Anita! Kép Eszti baba is nagyon aranyos! Kép Kutyus és a cicák is szépek, és nagyon tetszik a két macsek neve! Kép

Andi! A gyomorégésre a savkötőket próbáltad már szedni? Nekem fekélyem volt, a Tisacidról úgy tudom, hogy a terhesség és a szoptatás alatt is szedhető, mert helyileg hat. De kérdezz meg róla szakembert.

REdit!KépTi ügyesebbek vagytok, mint mi ilyen szempontból is! Kép Pl. mi az alvás időt és a fürit sem tudtuk tartani.. Mindig jóval későbbre csúszott. De most már kezdünk visszarázódni. Kép Kontroll eredményekhez gratula! Kép

Györesz! Mi itt már írtuk, hogy többen is folyamatosan szedjük. lehet, hogy nem olyan erős a hatása így, mintha csak alkalmilag szednénk, de biztos nem fordított. Ellenkező hatás (tej elapasztást) ugyanezzel a szerrel, de CH30-as értékkel lehet elérni, lehet, hogy ezzel keverte valaki a dolgot!Kép www.home.tvnet.hu/~a3807 honlapon erre is kaphatsz tanácsot!

Noémi!Állatkaörülethez én is csatlakozom! Kép

Viola! Nálam azért a halaknak nincs neve, de megértem! Kép Lili is imádja nézni az akváriumot, és mivel mindig az etetéssel csalom oda a halakat (amit ugye mindig felülről szórok be), már nem elég neki, ha előről kapargatja az üveget, hanem felülről bele akar nyúlni! Kép Bocs, hogy járóka ügyben megzavartalak, szerintem tedd azt, amiben te hiszel. Kép Én holdkomp-ügyileg tettem így! Kép

Liv! Leila, még gyönyörű és hatalmas! Lili megemelte a fejét, hátrahajtotta, és hagyta, hogy a bucója súlya hanyattdöntse! Kép

Zsófi! Kutyim is volt, el sem mondom mi lett a vége, de amikor a fülét vágták, bent voltam az állatorvosi rendelőben és elájultam, jól ki is röhögött a dokinő, hogy ilyenről még nem is hallott! Kép Kép Kép

Kyr! Kép Gyönyörűek a cicáid!Kép Nem túl "morcosak"? A nagynénémnek ugyanilyenek voltak, de azok elég kis agresszorok voltak! Kép

Motiot! Kép Ottó nyuszi nagyon édes! Kép A nyuszkók meddig élnek? Nagyon közeleg a húsvét.. Kép Kép Kép És milyen édes, hogy vigyáz a babára! Kép

Kormi! Kép A kis gazfickók! Kép A hugom görije nem tud sem a téli lustiságról, sem a vedlésről, bár ő lakásban lakik, remélem a tieidnek van igaza, és hamar jön már az a nyavalyás tavasz, bár az időjárás jelentés nem ezt ígéri.... Kép Kép

Jóéjt mindenkinek! Kép
Macs
maccs

Lanyok, ha mindeni ennyire allatbarat akkor tesszek fel en is kepet, nekem 2 db nemet juhaszom es egy cicam van. Kép

Sajnos a kep mar regen keszult, azota megoregedtek, az egyik meg mar nem is el. Kép

Kép

Magi
Vendég

Sziasztok!

A kutyusok, cicák és még sorolhatnám a többi kedvencet, mind nagyon aranyosak!
Nálunk nincsen kedvenc a lakásban, a férjem és én mindkettőnk algériás a szőrre. Amúgy nekem a macska kedvencem (anyukáméknál Pakson van két gyönyörű cicus)

Maccs! Részvétem Pocika miatt! Kép Kép Érdekes, nekem is vannak hasonló gondolataim, mi van ha nem ébred fel Balázs. Ilyenkor mindig besettenkedek a szobájába és megnézem, hogy minden rendben van. Az is előfordult egyszer, hogy nagyon kábán ébredt és alig akart megmozdulni. Annyira megilyedtem, mint még soha, gyorsan fel is kaptam a gyerkőcöt. De hála égnek minden rendben volt.

Kormi! Pontosan milyen etetőszéket vettetek? Mi még a beszerzés előtt állunk, tipródunk, hogy milyent is vegyünk. Mi a tapasztalatod? Benedek szeret benne ülni?

Viola! Kb. 1 hónapja szereztünk egy hempergőt, azóta benne dagonyázik Balázs baba (napközben állandóan. Eddig még nem adta jelét annak, hogy ellenére lenne a hempergő. Korábban a szőnyegre egy vastag plédet raktam és azon hevert Balázs, de miután a hasáról átfordult a hátára, mindig legurult a szőnyegre. Azt meg hidegnek találtam, és gyorsan vettünk egy hempergőt. Megkuksiztam a fotóalbumotokat, különösen a fodrász után fotó tetszett Kép))

Kyrandia! Én is azt olvastam (Kismama újságban a gyerekgyógyásztól), hogy a tápszer után nem kell víz. A székletproblémára - nem akarok hülyeséget írni - lehet hogy egy kis kamillatea megoldást jelentene. A munkát illetően várnak vissza a céghez, elviekben szeptembertől. De hát csak akkor lesz 1 éves a Balázs és még picinek tartom ahhoz, hogy a bölcsibe adjam. Meg különben is, még szeretnék vele lenni. baby sittert szintén nem merek fogadni, a héten láttam a híradóban mit művelt egy ilyen sitternek nevezett egyén Izraelben, azóta is a hideg ráz arra a gondolatra, hogy egy ilyen szadista kezébe kerüljön a csemetém. Kép Kép Kép

Liv! Az én csemetém is nagyon sokat bukik, sokszor öltöztetem át napjában. Az első UH-n refluxot állapítottak meg, emiatt megemeltük az ágya fejrészét és jól megböfiztetjük (már ha sikerül Kép) Szerintem jó evőkéje, étvágya van Dávid babának - láttam a fotót, nagyon édes Kép. Ahogy egyre nagyobb lesz, egyre kevesebbet fog bukni (hányni)

Andrea! Remélem már jobban vagy gyomorügyileg. A tükrözéshez, ha lesz, kitartást kívánok. (A túl sok sav ellensúlyozására lúgos hatású kajákat célszerű enni, mint pl. krumpli, banán, rizs. kerülendő pl. alma, narancs, és a savanya kaják)

Lau!
Köszi a választ a gyedet illetően, köv. utáni héten már nekünk is intézni kell, mert 14-én leszünk 6 hónaposak!

A szülinapos csemetéket puszilom!!! Kép

Úgy látom (olvasom Kép), sokmindenkinél kibújt már a fogacska. Hát nálunk még egy fog sincsen, mindennap belesek a pici szájába, hátha van valami fejlemény. De hát nincs ... Kép

Az ültetést illetően teljesen összekavarodtam, most akkor lehet ültetni vagy sem?

Üdv mindenkinek! Kép Kép Kép

Jöjjön már a tavasz ...

Edit
pedit

A bernikénk neve Leila, és egy tüneményesen kedves és okos kislány. Imádjuk. Kép

Kormi, tényleg nem semmi fogak!

Kupi és Rumli – de jó nevek! Kép

Maccs, hogy érted, hogy egy ilyen kis állatra "nem tudsz vigyázni"? Nem hiszem, hogy te tehetsz róla, hogy elment.

Kép

Kép
liv

Tegnap volt nálunk a védőnő, és mondta, hogy az első 10 napban csak almaLEVET kapjon majd Dávid. Miért?

És ti milyen reszelőt használtok? Mert mondta, hogy csak műanyag lehet a reszelő és szita (szitán is nyomjam át az almát), mert a fém megöli a C vitamint.

És hogy 7-8. hónaptól szopi ELŐTT kapja a kajcsit. Erre elmondtam neki, hogy én nem így fogom csinálni, és hogy miért nem. Mondta, hogy de hát így kell elválasztani. Mondtam, hogy tudom, csakhogy én nem akarom még elválasztani. Végül is mondta, hogy megérti, elfogadja, csináljam úgy, ahogy szeretném.

Liv

Kép

Kép
liv

Liv!

Éppen ma vettem műanyag szitát (Intersparban kemény 199,- Ft-ért), eddig fémet használtam és a fenti ok miatt váltottam.
Én almapéppel kezdtem, szerintem lehet azzal is, nemcsak a levével. Nálunk nem jött be az alma, így váltottunk 2 nap almapép után banánra. Az úgy látszik, tetszett Balázsnak. Kép

Üdv

Edit
pedit

Ha már állatok, én is én is!!!!
Kutyusunk Süti. Ő épp egy hónappal volt ellés után, én meg egy hónappal előtte.

Kép

Ők pedig Sütike csemetéi:

Kép

Liv Kép nekem üvegreszelőm van.

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

El kell újságolnom, hogy kb. egy órával ezelőtt Dávid a hátáról a hasára fordult! Aztán még kétszer. Olyan ügyes, annyira boldog vagyok! Kép
Eleinte mindig visszagurult, mert a keze miatt nem tudott teljesen hasra fordulni, aztán kitalálta, hogy ha az egyik kezével belekapaszkodik a másik kezén lévő ruhaujjba, akkor sikerülni fog. Kép

Tcis, azt hiszem, a te babád sem akar forogni, ahogy eddig Dávid sem. Igy leírom, hogy Dávid miért fordult meg ma. Tegnap a védőnő mondta, hogy ne a játszószőnyegre tegyük, mert akkor fölötte lógnak a játékok, nincs miért megfordulnia. (Tök logikus, amiket mondott, miért nem csináltam eddig magamtól is?) Napközben tegyük kemény felületre, ne az ágyra, és az egyik oldalára tegyünk színes játékokat, de úgy, hogy ne érje el azokat, néhány cm-re legyenek a kezétől, hogy ha hasra fordul, akkor már elérje. Tegnap ezt megcsináltam, azonnal elkezdett próbálni megfordulni, és ma meg is fordult!

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

sziasztok
Tegnap megszületett egyik barátunk kislánya KépElvileg 5 héttel elöbb,de akkora hogy szerintem vmit elszámoltak,vagy pedig egy igazi óriás bébi lett volna.3,40 kg és 53 cm Kép

Nagyon szép mindenki állatkája,anyuéknál is van Jenő cica és Ubul kutya Kép Ha egyszer lesz vmikor kertes házunk nekünk is lesz kutyusunk,naagyon szeretnénk egy francia bulldogot Kép Kép Kép

Macs
Ujra iskola Kép Kép én csak jövő héten megyek,de én nem fogok bejárni.Mult félévbe is csak beiratkozni mentem meg vizsgázni Kép
Részvétem csincsi miatt Találtunk egyet mi is a lépcsőházba,kiszökött a másodikról és feljött az ötödikre.sikerült befogni.Egész éjszakát a wc-be töltötte Kép majd visszavittük.Anyuék Jenő cicáját is a lépcsőházból szedtük össze.A tesójával együtt lerakták a kukákhoz,ő meg mindig feljött hozzánk,hiába vitte vissza a párom.Megbeszéltük ha reggel még meglesznek átviszem őket anyuékhoz a kertbe.reggelre csak Jenő volt meg a másikat a liftaknába találták meg 3 hét múlva.Persze halott volt.csak azt nem tudom hogy került oda,mert egy lezárt terület ?

Magi
Jó sielést nektek,és persze jó utat Kép

Fogunk még mindig sehol Kép Ráadásul tegnap olyan förtelmes fejfájásom volt,hogy hányingerem lett tőle,persze minden ki is jött Kép És reggel még ugy ébredtem hogy fájt a fejem Kép Kép Kép

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!
Tovább bővült a fotóalbumunk!
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=4855&page=2
Megvettük Ausztriába az etetőszéket, a járóka sajnos nem fért volna be a kocsiba, ezért az ott maradt. Kép
Néztünk autós ülést is, de a jó minőség ott is húzós (50-60ehuf)
Jó hétvégét mindenkinek [állatokkal együtt] Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Viola
h_viola

Sziasztok!

Bombázhatlak titeket néhány képpel? Kép

Dávid az Apukája által választott sapiban:
Kép

Dávid az Apukájával és Lili Maccs-mamával:
Kép

A szülinapi tortám:
Kép

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok lányok!
Márti Kép
köszi, nem is tudom, honnan szedtem a tápszer után tea dolgot. Át fogok nézni a másik topikba is, ha lesz kérdésem.

Maccs Kép
Na, a leguán betett! Kép Annyira félek még egy siklótól is, hogy csak na! Nem tudom a nagynénédnek milyen cicája van, ezek Ragdoll-ok és testvérek (2 év van köztük,anya közös) Hogy szemléltessem a ˝vadságukat˝ a nagy akkor támadta meg a lendkerekes egerét, amikor 4* meglökte, hogy tutira leállt-e... Kép Kép

Pedit Kép
szerintem nem tudja kevésbé szeretni a kamilla teát, mint a vizet vagy a sima teát. Kép
A babysittert én is 100* meggondolnám, családon kívül nem nagyon merem senkire hagyni, még 1 órára sem.

Nikk Kép
fog még nálunk se, pedig már 1,5 hónapja rágcsálja a kezét és ömlik a nyála Kép
Lehet, hogy mostanában lesz valami, mert az utóbbi délutánok elég sírósak voltak.

Az úszóbajnok-projectet befejeztük (legalábbis felfüggesztettük), nem szereti és kész. A pocsékba ment bérletet sajnálom, meg felesleges úszónacit, de annyira nem, hogy tovább próbálgassam.
kyrandia

Sziasztok lányok!!

Elég rég nem voltam, nagyon sűrű volt mostanában a program, időm meg nem sok, hogy végig is fussam, miket írtatok eddigKép Ákosnak iskolát keresünk, remélem, találunk is valami jót errefeléKép

Először is: LivKép Boldog szülinapot kívánok így utólag is, Dávid nagyon nagyot nőtt, igazi nagyfiú márKép

Maccs: sajnálom Csincsit, nekünk két futóegerünk van, de már régóta szemezek egy csincsillával, Ákos papagájt és cicát szeretne, férjem meg akváriumot. Kép Lassan nálunk is sokasodnak majd az állatkákKép

Bazsibaba jól van, már félig kint van a fogacskája, látom, hogy azért azóta vannak már sorstársak is fogzásbanKép
Gratula minden manónakKép
Az éjszakákat sajnos még nem alussza át teljesen, de már 8-kor, vagy legkésőbb fél 9-kor alszikKép Legalább ezzel nem kell "szenvedni".

Boldog féléves évfordulót kívánok én is Bálintnak, Helénának, Lilinek is!!Kép

Puszi mindenkinek, igyekszem majd többször jönni!

Lau
lau

Liv!

Boldog szülinapot kívánok én is Kép! (8 napon belül vagyok még ha jól számolom)

Látom a Pincurok már kezdenek összehaverkodni Kép!
Aranyosak nagyon a közös fotón! Kép

Üdv

Edit
pedit

Edit, Lili a képen nem Dávidot, hanem a férjemet simogatja! Kép

Kép

Kép
liv

LivKép
A férjed polója közelebb voltKépA férjedre nagyon hasonlít Dávid, most hogy láttam őt is.
Nagyon aranyosak a babók, és szép a szülinapi tortád.És összeöltöztetek Lilivel (mindketten csíkosban)Kép.

Magika, ReditkeKép
Szépek a kutyusok.

Örülök hogy ilyet állatlavinát indítottam elKép
Szerintem a babók pszichikai fejlődésére csak jó hatással vannak az állatkák (gondoskodás, simi, törődés , van akit meg lehet tépni anya és apa haján kívül stb)

Most voltunk először messzebb a babóval, a kocsit jól tűrte, nézelődött ,aztán aludt a hordozóban, a nagyinál (anyumnál) pedig mindenki őt szórakoztatta, túl is pörgött estére.

Noémi
fantikbaba

Sziasztok!

Tegnap este a szájellenörző ujjrágcsa során (mikor Benedek rágcsálja az én ujjamat) találkoztunk az első fogacska hegyével! (alul, elől). Ezennel az ujjrágcsát, mint fogellenörző módszert be is szüntetem (még csak a leghegye van kinn, de az is nagyon éles) Fogtulajdonosok anyukái, szenvedett már valamelyikőtök harapásos sérülést szopi közben? Ugye az alsó-első fog nem veszélyes, mert azt a nyelvecske eltakarja szopi közben, de majd a többi... Eszembe jutott még egy kérdés: foglalkozik már valaki a fogápolás bevezetésével? Valahol azt olvastam, hogy az első fogak megjelenése előtt is ki kellene legalább törölgetni a baba száját, főleg, hogy hozzászokjon. Csinál valaki valami ilyesmit?

Az a baj, hogy a hosszan elnyúló tél nem tesz jót az idegállapotomnak. Ráadásul korán harangoztam be a görények vedlését, tegnap megtépkedtem kicsit őket, nem jön még a szőrük, csak sötétebb színre váltottak, attól voltak olyan csapzottak. (elvileg a színváltás is melegedést jelent, de ez sose jött be).
Szóval tegnap este találkoztam a fogacskával, s nagyon megörültem neki, szét is akartam kürtölni. Aztán rá kellett jönnöm, hogy egy ilyen hírrel 3 db telefonszámot tudtam felhívni. Ebből egy anyám, aki nagyon örült, egy a párom, aki egész nap bort fejtett, s így amikor hívtam, félálomban volt, s kb a jól van, van más hír? reakciót kaptam tőle, a harmadik a barátnőm lett volna, de ki volt kapcsolva. Na, itt depiztem be, ahogy megintcsak rádöbbentem, hogy összesen nagyjából ennyi az emberi kapcsolataim száma. S az a baj, hogy nem a babázással csökkent le ennyire, nekem korábban se volt sokkal több. Természetesen itt van ez a fórum, itt legalább jól kipanaszkodom magam nektek.
Ezenkívül most totál kialvatlan vagyok, mert nagyon rossz éjszakánk volt. Benedek sokat sírt-nyüglődött, nem lehetett a kiságyba se kitenni. Az az érdekes, hogy nappal tegnap is, ma is kifejezetten jókedvű. Majd meglátjuk, hogy vészeljük át ezt a fogas kérdést.

Kormi
ui: ráadásul a mára vett cukrászsütemények javát tegnap depi címén felfaltam

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Kormi
Süti falásKép.Gratula a fogcsücsihez,biztos ez okozza a rossz éjszakát.Egyébként Míra nagyon rosszul alszik mostanában éjjelente,tegnap oda vettem magunkhoz mert álmában is keservesen sírtKép.Tegnap este volt láza is(38.5 popsiban)nem tudom mitől.Kedden megyünk tanácsadásra,addig nem akarom plusszba dokihoz vinni.Megértem e depidet,de itt ez a topik tele jófej csajszikkalKép.Nekem az imádott szüleim meghaltak(anyu 12,apu 7 éve)tesóm nincs,rokonságból max. a 85 éves dédire számíthatok(meg a párom szüleire)szóval nem egyszerü...DE:van egy csodálatos lányom és Ő meg Apa jelentik a nagybetűs BOLDOGSÁGOTKépKépKép
Puszi:Viola
h_viola

SziasztokKép

KormiKép
Gratulálok a fogacskáhozKép Teljesen át tudom érezni, amit leírtál, nekem most nagy segítség, hogy a férjem más időbeosztásban dolgozik és napközben sokat van itthon, meg a nagyfiam, akit elhozunk ebéd után az oviból, így van kivel beszélgetnem, ha esetleg apa dolgozik.
Nekünk a múlt havi telefonszámunk volt horribilis, ebben a hónapban megpróbálom leredukálni, de én is felhívtam nem egy ismerősömet, akikkel jókat trécseltünk. És ugye a legtöbbjüknek a mobilszámát ismerem csak.

Asszem, hogy a második foggal megszenved BazsiKép Éjjel egy csomószor fent volt, már kínomban magam mellé fektettem, és csak félálomban emlékszem rá, hogy állandóan cicivel kellett nyugtatni, annyira nyűgös voltKép Megnéztem, az első fog mellett van egy pici pötty, mintha a második akarna kibújni, de most még napközben is igen nyügi.

Lau
lau

Kormi, csak semmi depi meg rossz kedv! Inkább írj le ide mindent, ami bánt vagy aminek örülsz, a barátnődnek pedig, ha már ki volt kapcsolva a telcsije, remélem, küldtél sms-t!

Lau, a múlt havi telefonszámotok volt horribilis? Kép
Lehet, hogy számot kéne változtatni. Kép
Ne haragudj, nem bírtam kihagyni! KépKépKépKép

Állatok: ti nem tartotok attól, hogy allergia vagy asztma alakulhat ki a babáknál? Hiába takarít az ember, akkor is van szőr, meg kintről koszt is behoznak.

Lau Kép, ugye, nincs harag?

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

LivKép
NajólvanKépKép
Elég hülyén hangzik visszaolvasva...Kép a telefonSZÁMLÁNK volt horribilisKép
Mondom, hogy kissé fáradt vagyokKép

Cserébe Bazsulák már két órája alszik kint a babakocsiban, már három takarót is ráraktam, nehogy megfázzonKép

A héten kósoljuk az almát, eddig eljutottunk 8 negyedkanáligKép Ezt 8 kanálnak számolom, de csak a hegyén van, még nem tanulta meg teljesen kinyitni a száját.Kép
Mást nem kap még, bár próbáltam alma helyett tápival pótolni napközben, mert délutánra nekem is kevesebb van, de azt nemigen fogadja el.
Így szépen lassan hozzászokunk a kajcsikhoz.

Jöhetne már a tavasz, de olyan fagyok lesznek jövő héten, hogy már előre didergekKép

Pussz
Lau
lau

Sziasztok!

Jo regen nem irtam, nem is tudom, hogy emlekesztek-e ram mert uj vagyok es meg nem is irok Kép
Mostanaban nincs sok idom, a parom mehesz es kezdodik a szezon, raadasul az ocsem meg a batyjam is itt vannak.
Hat most legalabb nem panaszkodhatok, hogy unatkozom.
Szoval nalunk fogacska nuku pedig mar mindjart 6 honaposak leszunk.
Multkor lemertem a fiacskam es majd szivbajt kaptam mert 8 kg 600g. hat nemsokara gurulni fog. Igy tapszer elott gyumit kap napi ketszer, es en adok neki folyadekot gyumilevet vizzel felhigitva, mast nem iszik meg, a vizet kikopi, a gyumileben nincs cukor igy nem hiszem hogy ez rossz lenne neki.
Vettunk neki etetoszeket, tok jo, hatra lehet donteni a hattamlajat de nem kell mert szepen megtartja magat, a szek reszet le lehet venni es az also resze egy asztalka.
Nagyon jol erzi magat benne, nem lehet a hamijat elotte hagyni mert beletenyerel Kép
Nem tudom vegyek-e neki jarokat, mert azt mondjak az a maszas rovasara megy, hat en nem tudom szerintem neki tetszene.
Ti mit mondtok?

Viola: megneztem a kepeiteket, gyonyoru a csajcsi, micsoda haja van! Kép

Kormi: hat valahogy en is igy vagyok ezzel, parom, anyu, hugom, ennyi, baratnoimet nem nagyon hatjak meg ezek a dolgok, olyan rossz erzes amikor az en imadott Kép fiam valami ujat csinal aminek en nagyon de nagyon orulok es kikiabalnam a vilagba aztan ra kell jonnom, hogy ez csak az en es a parom orome, mas igazabol ebben nem tud osztozkodni, de ez csodallatos is mert tenyleg ezt csak mi elhetjuk at VELE.
Kivetezetettek vagyunk ebbol a szempontbol, halasak lehetunk, hogy megkaptuk a LEGNAGYOBB ajandekot az eletben.
Kép Kép Kép

Ti hogy alltok a kovetkezo gyerek temaval? En sokat gondolok ra, hogy jo lenne terhesnek lenni, megorultem? Szerintem meg varrni kene legalabb par evet, nem tudom, nincs segitsegem, felek de vagyom is ra.

Kuldok egy-ket kepet az en kis ajandekocskamrol KépKépKép

Ja, mar 5 napja kulon szobaban alszik es jobban mint valaha, igy nem zavarjuk, az biztos, hogy az alvokajat az anyukajatol orokolte Kép meg az evokejet is Kép
Multkor nekem kellett felkeltenem negyed 11-kor.
Ja, es forogni is tud ha akar csak lustacska.

Puszi: AnitaKép

KépKép
KépKép
tontica

Anita
hát persze hogy emlékszünk rád Kép
Szép nagy a fiacskád KépPénteken szült az egyik barátnőm ,tegnap már írtam Ma benn voltunk nála a kórházba,ugyanott szült ahol én,és olyan furcsa érzés volt Kép Akkor rám is rámtört milyen jó lenne megint babát várni,de aztán rájön az ember hogy még a mi babáink is olyan picik és szeretném kiélvezni vele az első pár évet hogy lássam hogy fejlődik napról napra Kép Olyan furcsa volt az is hogy Bandus sose volt igazán pici baba és ez a kislány olyan kis picike Kép

Viola
Nagyon aranyosak a képek Kép Lányod igazi kis csajszi már Kép

Liv
Nem sajnáltad felvágni a tortát ? Olyan szép tényleg azzal a képpel Kép

Kyr
Úszás Kép De eröltetni tényleg nincs értelme.Hátha pár hét után kedvet kap Meddig járhatjátok le a bérletet?Csak megengedik hogy később is felhasználjátok

Kormi
Csak semmi depi.Itt vagyunk mi,ha nagyon depis lennél ide írhatsz nyugodtan Kép
Én már megvettem az első fogkeféjét pár héttel ezelött Kép Nagyon tetszett neki órákig eljáttszott vele,de még nem csomagoltam ki .Majd ha kijön végre valahára az első foga,akkor szeretném majd este "megmosni " neki,hogy szokjon hozzá,meg én is olvastam a szájtörölgetésről,de azt én nem csinálom

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok! Kipróbáltam az etetőszékem, de még csak játszom rajt Kép

Kép
^Míra baba
h_viola

Nikk, dehogynem sajnáltam felvágni! De nagyon finom volt! Kép

Következő baba: én még nem érzem úgy, hogy itt az ideje. Egyelőre minden időmet Dáviddal akarom tölteni. (De én azért nálam is szeretnék várni 3 éves koráig, nehogy úgy járjak, mint a múltkor, hogy hetekig kórházban kell lennem, miközben itthon van a kisfiam.)

Járóka: nekünk bejött, Dávid szereti. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Az előbb a mondat átfogalmazásakor benn maradt a "nálam", így elég értelmetlen lett, bocs.

Kép

Kép
liv

Viola, est hogy csinaltad? Hogy lehet ilyet feltolteni?

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok! Kép

A nagy átlaggal ellentétben nekünk ma estére szakadt fel teljesen a fogíny azon a fogon, aminek a picike csücsije napok óta látszik Kép Viszont tegnap óta csak a nyüglődés megy e miatt napközben Kép Úgyhogy szerintem nem a fogtündér, hanem valami gonoszfogmanó talált ide hozzánk, az kínozta szegénykét ennyire..

Magi!Nagyon szép ez a kép a kutyusokról! Kép Jó sielést nektek! Kép

Liv! Lehet, hogy nem tehetek róla, hogy így alakult a csincsis-dolog, de akkor is lelkiismeretfurdim van.. Kép Almalé: szerintem azért ajánlotta a védőnéni, mert amikor elkezdtük a pépes cuccokat adni Lilinek a héten, először csak öklendezett, még nem tudta a kajcsit a helyére forgatni a nyelvével. Viszotn ha csak a levét adod, az ízét megszereti talán, és akkor jobb ízűen fogja majd a kajcsit is lenyelni. Én legalábbis így gondolom, hogy ez lehet az oka... Kép Forgáshoz gratula!!Kép Kép Kép Allergia: én azt vallom, hogy a túl féltett, túlóvott gyerekeknek nem alakul ki az immunrendszerük, és így betegesek lesznek. Szerintem igen is hogy kell, hogy a szervezetük már most találkozzunk most a szőrrel, ettől lesz nekik később is normális, és nem allergén. De ez saját magánvélemény. Kép
Képek: Dávid nagyon csini a sapiban, a tortád klassz! KépRemélem később azért Lilim már nem az érettebb, tapasztaltabb pasikra fog bukni... Kép

Edit! Kép Édesek a kutyakölykök, még emlékszem amkior írtad, hogy ellik a kutyát. Süti is nagyon szép. KépHőemelkedésetek hogy alakul?

Nikk! A Ti lépcsőházatok történetei külön teleregényt éredmelnének meg!Kép /tűz, állatkák, stb.. Kép/ Suli.. Kép Ja, kérem, könnyű annak, akinek baba mellett bejárás nélkül is megy! Kép Én nem vagyok ilyen szuper ügyes, jobb ha meghallgatom az előadást!!KépPersze Ti már kreditesek vagytok, így mégkönnyebb.. Kép

Kyr! Kép Leguán - már azt hittem, hogy mindenkinek tök normálisnak tűnik,hogy egy több mint másfél méteres "gyíkot" tartok a lakásomban! Kép Különebn ártalmatalnabb, mint egy sikló, mert főként növényevő - és a hiedelemmel ellentétben abszolút nem nyirkos, nem higed, és pláne nem nyálkás. Kép Nagynéném cicái is ilyen Ragdollok, csak már nem győzöm megatanulni a sok fajta nevet.. Kép Lehet, ők csak a nagynéném ritka rossz természete miatt ilyenek. Kép /helyesbítek: már csak ex nagynénim, mert a nagybátyám, aki a rokonom elvált tőle, fent említett okoból! Kép/

Lau! Kép Szerintem teljesítsd az összes kívánságot állatka ügyben: Ákosé volt a legjobb, mert a macska majd jól megeszi a papagájt, a halakat és a csincsit is, és addig még macskakajára sem lesz gondotok! Kép

Kormi! Kép Nekünk van Nukos szilikon fogbuzogány és -kefe. A fogbuzit (Kép) már eddig is szívesen rágcsálta Lili, jó volt a fogínyének, a fogkefét meg ha lesz már pár fogacskája elkezdjük használni, mert akkor ez számára később olyan természetes lesz, mint a fürdés, és /remélem/ nem lesz állandó vitatéma, hogy kell.e fogat mosni. /gondolja a naiv elsőgyerekes mami! Kép/

Depi! HESSS! Kép Most már mindjárt itt a tavasz csak egy kis kitartás még. Az emberi kapcsoltoknak meg csak akkor van értelme, ha érnek is valamit, nem kell belőlük sok!!! Kép Én most a suliban röhögtem magamon sokat, mert lassan elfelejtem a helyes magyar beszédet (írásban ugye van idő gondolkodni.. Kép). Kép Ha meg rossz kedved van, mi tartjuk neked a vállunkat: támasz és sírás céljából! Kép
No meg ki értené meg jobban, milyen öröm, ahogy fejlődik a lurkó, ha nem mi! Kép
Puszi mindenkinek! Kép
Macs
maccs

SziasztokKép!
Tontica
A fényképezőgéppel csinált sorozat képeket aztán valami program segítségével "animációvá" alakította át.Gyerek koromban imádtam amikor a lapokat pörgetve mozgó képetláttamKép

Nikk
Akkor ma megtartjuk a manókáink féléves szülinapjátKépKépKépÉjjel 0.20-kor lesz 26 hetes MíraKép.Majd a püréjébe teszek egy 1/2 gyergyát(vicc voltKép)

Lányok
Tegnap leizzadtam,majdnem bent ragadtunk a hófúvásba Csepregnél,összement egy trabi és egy mentö,a trabi keresztbe az úton épp hogy elfértünk mellette,aztán utánunk már lezárták az utakat is.KépKép

Maccs
Hess a gonosz manóval,postáztam a jó tündértKépKépKép

Szép napot MINDENKINEK!

Viola
h_viola

SziasztokKép

CsajokKép
Zénó, Rumli és Kupi köszöni a kedves szavakatKép

Gratula minden újabb fogcsücskös és egész fogacskás babunakKép
Minden fotó olyan édesKép

Nagyon tetszenek az állatkás fotók is. Szépek a kedvencek, a snasszakKép is (kutyus, macsi), és a furákKép is (nyuszi, görény, leguán, stb.)Kép

LivKép
gratula a forgolódós DávidnakKépKép

KormiKép
Tényleg ne depizz. Én is így vagyok ezzel, ahogy mindannyian. Eszti csinál valami újat és legszívesebben bemondatnám a TV-ben, hogy ország-világ tudjon róla. De persze akinek tényleg elmondom az a párom és az anyukám. Ők valóban nagyon örülnek minden kis fejlődésnek és új produkciónak. Anyukámat még azzal is felhívom, hogy vettünk járókát, vagy, hogy voltunk sétálni, szóval minden kis aprósággal. De ilyeneket például már nem beszélek meg a tesómmal (pedig neki is csak három éves a kisfia). Maximum a sógornőm az akivel még kicsit gyakrabban egyeztetünk, mert a kislányaink között kereken 1 év van.
De szerintem ez olyan, mint a dokinál. Neki csak egyek vagyunk a sok babás anyuka között. Nekünk viszont más: az a MI szurink, a MI combikánk, a MI sírásunk utána. És ahogy Tontica is írta, ezt csak mi éljük meg a babánkkal és pont ez benne a gyönyörűKép
Viszont a hülye, szűnni nem akaró, vacak tél idő simán belejátszhat a hangulatodba.
Meg az enyémbe isKép Hétvégén én is elég nyomi voltam (és kicsit hisztis)KépKép

Ja, és tényleg sokat jelent, hogy itt vagyunk egymásnak, mi, netmamikKépKép

Bocs a sok dumáértKép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Áron-Andrea, kérlek, küldj egy mailt a profilomban lévő címre, mert szeretnék neked írni, de nem látok a profilodban mailcímet!
Köszi!

Lányok, én nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy Dávid a hátáról a hasára tud fordulni, csak két gond van ezzel: hason sokat bukik; hasra fordulni nagyon szeret, viszont hason feküdni utál! Gondolhatjátok... Ez tölti ki a napjainkat: ő hasra fekszik, bukik vagy sír, én visszafordítom. De azért jó. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

SziasztokKép

Annyit írtatok, nem győzök visszaolvasniKép.
Jelentem, a gyomrofájás megszűnt. Mivel utálatos dolog a gyomortükrözés, most nem forszírozom. Majd ha megint fáj... Tudom, nem jó taktika, de nem akarok semmiféle csövet lenyelni!!!

Ti hogy álltok az éjszakai szoptatással? Pipike még mindig 6-7-szer felkel szopizni. Még szerencse, hogy mellettem alszik, így nem kell mindig kimászni az ágyból hozzá (a lusta anya). De komolyan, ha ilyen szaggatottan alszik az ember, nagyon fáradt tud lenni. Szerencsére nap közben nem érzem magam annyira fáradtnak, így csak éjszaka szoktam morgolódni magamban.
A múlt hét "adatai" alapján csináltam egy kis statisztikát (mivel a védőnő mindig megkérdezi, hányszor eszik, kakil, alszik Pipike naponta és én sosem tudotam rá válaszolni). Szóval az átlag: nappal 6-szor eszik (ennyiszer szopik, ehhez délben kap főzeléket, délután kis gyümölcsöt), éjjel még 3-6 alkalommal szopizik. Mióta hozzátáplálunk, már csak egyszer kakil (eddig volt, hogy 3-4-5-ször tette...). Nap közben 3-4-szer alszik 30-40 percig. Arra volt jó, hogy minden eseményt feljegyeztem, hogy lássam, igény szerinti szopi mellett is van rendszer a gyerek életében. Jó, nem lehet hozzá órát igazítani, de ez nem is cél, igaz?Mostmár bártan forgolódik hátról hasra és vissza is, és hason próbál mászni is. És megérett az idő arra, hogy vegyünk egy etetőszéket is, mert a hordozó nem erre való...

Nézegettem a babás és házikedvences képeket, minden baba továbbra is szép (egyre szebb), az állatok pedig édesek nagyon (beleértve a leguánt is, nekem nagyon tetszenek a hüllők). Sajnos én nem vagyok jó állattartó, önző dög vagyok, de ha egyszer lesz kertes házunk, akkor szeretnék kutyust.

Erről jut eszembe, múlt héten véletlen kezünkbe akadt egy Expressz, és láttunk benne jó kis családi házakat nem messze Pesttől. A férjem azt mondta, azonnal tegyem le az újságot, mert már nagyon jól ismer: ha nekilendülök, jövő héten már költözünk is... Nagyon szeretnénk elmenni innen a panelrengetegből, de még csak egy éve vagyunk itt és tudom, mi mindent kell intézni a lakáshiteleknél, úgyhogy erre egyelőre nem vállalkozom.

Jó hosszú voltam, bocs... Ja, és megvettem a Kismamát, olvastam Linato történetét, nagyon meghatódtam!!!

Puszi mindenkinek!

...na, ezt még reggel írtam, csak nem ment el valamiért. Viszont azóta már voltunk gyerekorvosnál isKép, ugyanis Pipike nagyon sokat hányt a 2 órás szopi után. Nem bukás volt, hanem rendes, igazi hányás, és én nagyon megijedtem. Szerencsére a doktornő semmi furcsát nem észlet a gyerkőcön, de lehet, hogy elkapott vmi vírust, ugyanis most hasmenős-hányós járvány van (és lehet, nekem amiatt fájt múlt héten a gyomrom). Csak anyatejet adhatok neki és ha kétszer egymás után nincs pisis pelus, irány a Heim Pál. Most 1/2 4-kor evett és nem hányta ki, remélem, így is marad... Drukkoljatok! Nagyon-nagyon megijedtem...Kép.
Andi
Vendég

Andi, ne aggódj, a hányás legtöbbször teljesen ártalmatlan. Előfordul.

Főzelék, gyümölcs - aki már elkezdte a hozzátáplálást: ti nagyjából mennyit adtok a gyerkőcöknek, és hogyan emelitek az adagot?
A védőnő azt mondta, eleinte nem ehet 50 gr-nál többet, de egy hónap múlva viszont el kell érnie a 100 gr-ot. Én meg úgy gondolom, hogy a babának kell eldöntenie, hogy mennyit szeretne enni, én rá fogom bízni, mikor mennyit kér. Nektek mi a véleményetek?

Bukós, hányós babáknál csökken a bukások száma a hozzátáplálás megkezdésével? Erről mi a tapasztalatotok? Dávid továbbra is szinte minden nap hány 1x, és bizakodom, hogy ez a napi 1x-i szilárd kajcsival megszűnik.

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Liv,
Ez nem olyan anyatejes-hányás volt, olyat Pipike is elég sokszor produkált eddig is (arra gondolok, ami hasonlít a bukásra, de nagyobb a mennyisége és esetleg sugárban jön). Ez olyan görcsös hányás volt, fájt is neki, sírt közben, és több adag is jött, nagyon rossz volt látni. De most úgy néz ki, jól van, csak így maradjon!

Egyébként szerintem hozzátáplálással csökkennie kellene a bukásnak, a főzeléket-gyümiket nem eszi olyan mohón a baba és amúgy is jobban megkötik a rostok a "cuccot".
Kajamennyiségről nekem is az a véleményem, hogy annyit adjuk, amennyi a babának kell. Ha Pipi jó evés kedvében van, egy fél üveg bébipapit megeszik. Ha nincs kedve, vagy nem éhes annyira, akkor csak 6-7-8 kanálnyit eszik.

Andi
Vendég

Sziasztok
már én is írtam de elszálltKép Ti hogy mentitek el az irományokat ?

Viola
Megelőztél,pont írni akartam én is .Bandus este fél nyolckor lesz "fél éves" Kép

Macs
A ház sztorinak nincsvége Kép 3 nappal ezelött 2 napig nem volt fűtés Kép 19 fok volt a lakásba Kép Kép Szegény Manó jól fel volt öltöztetve 2 takaró rajta,meg persze rajtunk is

Kata,Dino
Meggyógyultatok már ?? Remélem,nemsokára itt a tavasz Kép

Andi
Mióta jön a foga azóta manó is eszik éjszaka 2x Ettől én is elég fáradt vagyok,plusz én még mindig fejek éjszaka
Remélem Pipkével minden rendben lesz

Rakok fel pár képet,főleg a depiseknek,hátha kicsit felvidultok tőle Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
nikk0830

SziasztokKép

Nikk
A féléveseinknek még az előkéjük is egyforma,gyönyörű a babóca.KépKépKépMentés:egér bal gomb nyomva kijelölés(kékre vált)Ctrl+C gomb és elküldöd,ha nem sikerült akkor bekattint a hozzászólás ablakba és Ctrl+V gomb

Andi
Nálunk is ilyen ijedség volt múlt héten,kiváltottunk hányás elleni kúpot de szerencsére nem kellett használni.3-szor sugárban hányt mint egy vízköpő nagyon megijedtem én is.Vírust mondtak nekünk is,már szombat óta lázas isKép.Remélem hamar túl lesztek rajt!
Viola
h_viola

Viola
Köszi mentést Kép Gyógyuljatok meg hamar
Bandus nevében is köszi Kép

Kép
Kép
nikk0830

Liv! Nálunk a szilárd kajával sem csökkent a bukás, de most már legalább változatos színű KépKépKép

Pocó

Kép

Kép

Kép
Kép
pocó

Sziasztok!

Régen jártam erre. A kémény munkálatok olyan zajjal járnak, hogy úgy érzem magam mint akit agyonvertek. Szerencsére Áron jól viseli, ő zajban is képes aludni Kép Én nem Kép

Tesó kérdés: Mi gondolkodunk azon, hogy bevállaljunk egy második babát valamikor ősszel/télen. Az első pár hónap biztosan nagyon húzós, de utána jól eljátszanak egymással.

Állatok: Nekem volt egy spánielem, sajnos 12 éves korában meghalt. Szörnyű volt dönteni az elaltatásról, de nem volt más választás. Olyan volt, mint egy családtag.

A babók édesek mint mindig...

Nem válaszolt senki a nyúlos kakira, megkérdezem mégegyszer, kicsit aggódom miatta: Normális, ha a kaki nyúlós, tapasztaltatok hasonlókat?

Andrea

KépKép
Áron

Az autósülést nem mindig megfelelően használjuk KépKépKép

Kép
Kép

Kép
Kép
pocó

Andi! Mióta megy a zöldség-gyümi hozzátápi, Fanninak jól besűrűsödött a kaki. Nem nyúlós, tehát nem olyan nyálkás jellegű, de elég nehéz levakarni a popsijáról. Milyen nyúlósra gondoltál egyébként?

Pocó

Kép
Kép
pocó

Andi, Dávidnak is van néha pár nyúlós darab a kakijában, de elhatároztam, hogy emiatt nem aggódom.

Kép

Kép
liv

TrompipiKép
Éjszakai szopi: nálunk nincsen, Eszti este 9-től reggel 6-ig alszik, egy szó nélkül. Bár ő, ha jól emlékszem már másfél hónapos korában is csak egyszer kelt fel. Most 3-án lesz négy hós. Viszont neki még nem jön a foga, kíváncsi vagyok, hogy az mennyiben fog nálunk változtatni a szunyálásokon.
HányásKép Remélem nem volt több és minden oké PipikévelKép

NikkKép
HázKép
FotókKépKép

ÁronKép
Nyúlós kaki: nálunk is van néha, egyszer azt olvastam, hogy ez megfázásnál gyakoribb. Amikor egy hónapja Eszti megfázott, tényleg nyúlósabb volt a kakija, sőt nagyon. Mert hiába szívja az ember az orrát, akkor is lenyel jó kis adagokat a trutyiból, ami a nózijában van. Ettől lesz ilyenkor nyúlós. Már nem beteg, viszont most is látok néha a kakiban nyúlós részeket.
Úgyhogy ezzel most sokat segítettemKép
KéményKép

PocóKép
Édik a fotókKép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Jó reggelt!
Tündériek a gyerkőcök és az állatok szintúgy (még a hüllők is MaccsKép, én speciel a madarakat rühellem, mert sajnos pteronofóbiám van (madártolltól való félelem).
Hozzászólásaim a teljesség igénye nélkül a következők:
- anyatejes kakinál nekünk néha volt nyúlós, mindenki azt mondta, hogy ilyenkor tuti beteg lesz a gyerek, de nem lett (kopp)
- hozzátápi: szerintem is annyit kell adni, amennyit a picur kér. Mi pl. 1-1,5 üveg bébiételt hammolunk be egyszerre vagy ha én készítem, akkor egy gyümi adag kb. 1 banán+1 alma. Nem hiába vagyunk 6,5 hónaposan 8740 grammosak Kép
- bukás, nekem alapban sem bukott sokat Bálint, de most legalább tényleg jó színes, ha visszajön (a sütőtököset szeretem Kép)
- Liv: nagyon ügyes a kisfiad, hogy el kezdett forogni. Tudom milyen fantasztikus érzés a sok kezelés, meg ide oda rohangászás után, amikor produkál valamit Kép
- MaccsKép minden este van hőemelkedése Bálintnak továbbra is. Már száz dokival beszéltem, voltunk vér-vizelet vizsgálaton, fül-orr-gégészeten. Igazából sehol semmi. Hát így a fogzásra fogják illetve azt mondják van ilyen gyerek, aki a napközbeni sok mozgás és "izgalom" hatásáre estére hőemelkedést kap, nem kell vele foglalkozni pár hónap alatt elmúlik. (végülis mi sem jöttünk volna rá, ha nem lett volna megfázva és nem kezdtük volna el mérni a lázát).

Fogmanó Kép Nálunk is a rosszabbik fajtából van. Olyan érzésem van, mint mikor hasfájós időszak volt. Tök jó kedvű, aztán egyik pillanatról a másikra mindenféle átmenet nélkül el kezd sikítva sírni.
Nem is tudom ki szomorkodott amiatt, hogy még nincs fogacska, talán Nikk. Nálunk is most jön az első, pedig már 2 hónapja azt mondja a doki, nagyon be van gyulladva az ínye, itt sok fog lesz hamarosan. Mondjuk én nem bánom, ha minél később jön ki, csak ne szenvedne tőle.
Harapás: hát nem nevezném annak, de próbálgatja Kép
3 óránként szopizunk továbbra is. Éjjel is Kép

Csajok Kép ha kajától allergiás, az hogy jelentkezik. Én azt vettem észre, ha banánt kap, akkor pár pötty lesz rajta, vagy a hátán vagy a mellkasán. Ez lehet az?
Pénteken indulunk síelni, de azért addig még jövök.
Na megyek is, mert megunta a játékokat, anya kell neki Kép
Pussz
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!
Voltunk ma lent a dokinéninél. Szerencsére már tegnap nem hányt többet, így gondoltam, hogy nincs gáz. Viszont a mája kicsit nagyobb, ami azt jelzi, hogy átesett egy fertőzésen, ezért hányt. Most teljesen jól van, a kedve is frenetikus, cuppog, gagyog, izeg-mozog, játékosan köhécsel, imádom!
Puszi,
Andi
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: