A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Zsófy!

Na végre egy izületes!
Már azt hittem hogy csak én vagyok ilyen kripliKép, hogy szét akar szakadni a lovaglóizmom fölötti izület!Sokszor alig bírok ráállni reggelKép
De akkor látom nem vagyok egyedül!Na nem örülök a fájdalmadnak, csak legalább van egy sorstársam!

Rókica!
Nekem se világos ez a homeo dolog, tényleg mindegyik mást ír, másmilyen mennyiségbenKép
Eddig csak az világos hogy UU-C5 vagy C9 et kell szedni szoptatás elősegítése érdekében, de ezt is mikor, már szülés után el lehet kezdeni szedni???

Akkor most mi lesz a málnalevélteával, ha még citromot se lehet bele tenni(lsd Space)????KépKép

Megann

Kép

Kép
megann

VrucsincáKép

Műanyag kiskanálba öntöd a dobozkájából és a szádba lapátolod!KépKépKép

Pussz:

annamami
26+2
annamami

homeo-téma:
én tegnap érdeklődtem az itteni legnagyobb gyógyszertárban a szüléssel kapcsolatos homeopátiás szerekről, két gyógyszerész néni fél órát filózott egy okos könyv felett aztán azt mondták, ők nem ajánlanának semmit sem, csak ha túlhordom és akkor is kérdezzem meg a dokit a dologról.

hát, bele is gondoltam, hogy jobb, ha minden a maga módján halad és semmivel sem próbálom befolyásolni a dolgok menetét.

mondjuk a tea az más,
én úgy olvastam, hogy egy teáskanálnyi málnalevélteát le kell forrázni 3dl vÍzzel.
nekem Így elkészÍtve iható.
nem egy álom-koktél,de lehúzható.napi 2 alkalommal ajánlják Így inni.

van a Humana-nak egy still-tee nevezetű instant teája, amit már ajánlanak terhesség uccsó 3 hónapjában is.Ez is tartalmaz málnalevél kivonatot és nem tudom összefügghet-e, de elkezdtem inni még 34-35 hetesen és a 36.héten már kezdett megnyÍlni a méhszájam.lehet, hogy semmi összefüggés.mindenesetre én szeretem ezeket az instant teákat, a milupa szoptatós teájából is megiszok néha egy pohárral, az tök fincsiKép
viszek a kórházba is,mert ott aztán nem tudok főzőcskézni.

mindenki,
aki még nem gondolkozott ezenKép
a baba leszáll és iszonyat nyomást okoz a medencében.ez előidézhet egy nagyon kellemetlen dolgot: aranyeret ezerrel.
nagyon melegen ajánlom, hogy egyetek sok-sok rostosat és székelés után, még akkor is, ha nem fáj, kényeztessétek azt a bizonyos testrés(z)eteket egy kis reparonnal, bepantennel vagy valamivel, na meg popsitörlő kendővel, mert a megelőzés jobb, mint a hetekig tartó szenvedésKép
a nagy nyomás miatt ugyanis ha már az utolsó hetekre kiújult, valszeg csak a szülés után remélhetsz megváltást a csodaszerektől!

Zsófy
zsofy

Ja, közben látom mások is írták a homeoárakat.

Hálapénz ügyben a legtöbb dr tényleg nem mond semmit a szülésre, de sajna ettől még pénzbe kerül. Az előző dokim havi(!) 10 ezret kért, jól hangzott ugyan az elején, hogy akkor is ennyi, ha gyakrabb vizit kell, de persze nem kellett, így mire szültem, ott volt nála 80-90 ezer...Ekkor csak 20-at adtunk a végén.
A mostaninál viszont 6e/vizit, de annyira lájtosan járok...a 8. héten még a mávban vizsgált (3 ezret adtam csak úgy) a 16. héten ugye genetikai uh volt, meg nagylabor, akkor nem is jártam nála, csak a 20. héten, és eddig öszvissz 5x. Az csak 30 ezer, sztem ez már nem megy 50 fölé, és akkor a másik 50-et odaadom.
Sztem érdemes kalkulálni egy összeggel (reálisan 100-120 ezer) és amit nem hagysz ott viziten, odaadod. Én simán rákérdeztem a múltkor, amikor amúgy is a szülésről beszélgettünk, hogy annak mennyi a tarifája, de persze ő sem mondott konkrétat, csak "amennyit gondol".
Szülésznőn én még csak gondolkozom, amit én tudok, az a dr tarifájának a fele. Ha lesz nekem és nem mond semmit, 20-25-öt adok majd.
jaj, olyan rosz itt ülnöm a gép előtt, ti hogy bírjátok? Tök kemény alul a pocim...
Bocs, megyek
üdv
p 33+00
penna

irigyellek benneteket, hogy hisztek ezekben a homeobogyókban. bocs, de én tök szkeptikus vagyok. én azt hiszem el, amit több emberen bizonyítottan próbáltak ki, azaz számokkal alátámasztva. és fogalmam sincs mi van bennük. na mindegy , rám se hederítsetek, lehet, h nem illik ide ilyet leírni, csak ne ártson, az nem baj, ha nem használ... én a magam részéről semmilyen gyógyszert nem vettem be a terhesség alatt, még akkor sem, amikor hánytam a migréntől. akkor egy ilyen nem-tudom-mit tartalmazó-bogyóba miért bízzak? na befogtam...

KépKép
KépKép
and

Zsofy
Nincs topic arról a kórházról, ahol szülni fogsz? Ha nem is babanetes, hanem más oldalról. Onnan is sok infot megtudhatsz.

Benianyu
31+3

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Vrucsincá!

Nem muszáj műanyag kiskanálba kiöntened a dobozkából, mert elég pl. ha fejjel lefelé tartod, annyit tekersz rajta, ahány bogyóra szükséged van. Ez mind a kis kupakba fog esni, majd ha megvannak a bogyók, fogod, lehúzod a kupakot, és már be is tudod venni őket.
Ez mondjuk speckó a Caullophyllum-ra vonatkozik, de gondolom, a többi is hasonló szerkezetben van.

Kép
kuha

And,
Én sem hiszek a homeobogyókban, pedig itt aztán elég meggyőzően ajánlgatják a lányok.

benianyu

Benianyu, And!

Meg fogtok lepődni, de én sem hiszek a homeós szerekben.Soha nem szedtem még semmilyen fajtáját, de még csak nem is tudtam róluk túl sokat. Aztán utánaolvastam néhány helyen, a szülésznőm is nagyon ajánlotta, és úgy döntöttem , hogy ezt az egyet miért ne próbálnám ki? Megadom magamnak az esélyt egy könnyebb szülésre. Nem csodát várok, de akár be is jöhet. Meg persze az is lehet, hogy nem jön be, és lehet, hogy semmivel sem lesz jobb.
Szülés után beszámolok, ezt az egyet megígérhetem.

Kép
kuha

Rokica! Arra a füzetre gondoltam. Nekem a II. rész van meg, aminek a címe Születéstől a gyermekkorig.

Annamami, Kuha! Kösz a bogyóbevétellel kapcsolatos tanácsokat Kép

Ildi

Kép
vrucsincá

kívánom mindenkinek, hogy (csak) azt kapja, amit vár tőle!

valaki azt mondta, hogy még a bimbóedzéssel is várjunk a 36. (?-nem emlékszem pontosan) hétig, mert oxitocin termelés beindul, stb. most már azt is visszafogottabban teszem, pedig máshol meg kifejezetten ajánlják, hogy minél durvább eszközöket is használj erre a célra. ez csak erről eszembe jutott.

KépKép
KépKép
and

And:

Teljesen igazad van a homeobogyókkal kapcsolatban...

Én viszont azon akadtam ki most az előbb, hogy egy olyat olvastam az egyik cikkben, hogy "egy bizonyos higitás felett már egy molekula sincs az eredeti anyagból a homeopátiás szerben, csak az információja marad meg". Naszóval azért engem képeztek valamennyire farmakológiából anno mikor doktorandusz koromban a neuropszichológia kisérleteket végeztem, és hát ez enyhén szólva nem meggyőző.

A másik oldala viszont a dolognak, hogy ha nincs benne semmi, akkor nem is árthat, és lehet már maga az aktus hogy berakod a szádba és úgy gondolod, használ, olyan kontrollérzetet ad vajúdás alatt, amivel könnyebb elviselni a dolgot. Ezt hivják ugye placebo effektusnak.

Mondjuk most bogarásztam bele ilyen orvosi szaklapokba, és azért csináltak ám kisérleteket homeopátiás szerekkel, és volt hogy találtak hatást, csak az a baj, nem tudom az egész cikket elolvasni és eldönteni, akarok-e hinni a módszereiknek avagy sem.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

And:

Én meg pont azt olvastam, nem szabad dörzsölni a mellbimbókat, még csak szappannal se szabad mosni szülés előtt, mert pont az kell, hogy rugalmas legyen a bőr. Dörzsöléssel csak irritálod.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Dudukly,
Lajos utcai patikában ma simán kaptam homeós kiadványokat. Ha már beszerezted, akkor sorry, de én nem követem a topikot, tegnap is csak Falina Jázminját jöttem megkuksizni és akkor láttam, hogy erről (is) folyik a csevely. A kék meg a sárga füzetecskét is megkaptam. (Falinának szereztem őket.)
Még csak kisírni sem kellett, simán hozták, mikor kérdeztem, van-e.

Üdv.

Marcsi
18+6

Marcsi
Ákos(2003.07.23), Peti(2005.12.22) és Eszter(2009.02.17.) anyukája
marcsi77

haliKép

erről a bimbóedzésről én is sokmindent hallottam, de szerintem nem érdemes, a baba úgyis másként fogja "edzeni",mint a törölközőKép
nekem ezt még se doki, se szülésznő, sem védőnő nem ajánlotta és ahol olvastam róla, ott sem ajánlották, azt Írták, felesleges.szerintem legjobb az, ha megtanulod majd jól mellre helyezni a babyt és figyelsz, hogy ne száradjon ki a bőröd a mellbimbódon.
szerintem az AVENT bimbóvédő krém tökjó, nekem szoptatás nélkül is néha kiszáradt és az a kence egyből rendbehozta.
szerintem oxitocin is inkább csak akkor termelődne, ha mellszÍvóval edzené valaki a cickójátKép
egyébként őszinte leszek, kipróbáltam azért ezt a dörzsölgetést, de még csak egy kicsike méhösszehúzódást sem váltott ki nálam.
persze lehet, hogy valakinek bejön ez a tréning, nekem biztos nem.

Megann,
Kép örülök, hogy már nem kerülget úgy a depiKép
sorstársacskám, én már 10perc fekvés után is alig tudok ráálni és elindulni a lábaimon, szét vagyok csúszva, szó szerintKép
szeméremcsontom,keresztcsontom,meg olyan csontjaim is fájnak, amelyekről eddig még tudomásom sem voltKép

Benianyu,
én már kerestem olyan topicot, de nem igazán aktÍvak benne.de amit Bodza Írt, az nekem nagyon szimpi megoldás, ez itt Békés megye, itt nem nagyon van aki 100rugót tud perkálni a dokinak, én ezt az 55-60ezret reálisnak érzem a dokinak, a szülésznőnek pedig én is 20-25ezret gondoltam.
mi az elején kb.20-30ezret fizettünk a dokinak a magánrendelések alatt, aztán egy idő óta nem fogad el rendelésen pénzt.

homeo,
lehet, hogy itt a patikában nem is igazán értettek a homeopátiához, de azért hallgatok rájuk, mert én viszont hiszek a gyógynövények hatásában, és nem akarok velük kÍsérletezni egy ilyen fontos eseményen, én inkább a babámban és a hormonjaimban bÍzom. ha eddig tökéletesen ellátták a feladatukat, ezután is működni fognak remélem!

Zsófy
zsofy

Zsófy:

Ahhoz hogy oxitocint termeljél mellbimbódörzsöléssel, naponta háromóránként 20 percet kéne öket birizgálni, és olyan erősen, mint ahogy azt egy mellpumpa teszi.. szal egy kis csipkedés az szerintem nem sokat ér. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!
Én hiszek a homeobogyókban, főleg azért mert semmiféle mellékhatása nincs. Használtam már a gyerekeknél is (köhögésnél főleg), de saját magamnak gyomorégésre, szénanáthára és eddig ez segitett a legtöbbet. Én amúgy nem vagyok gyógyszermániás, sőt amig nem volt nagyon muszáj, nem is szedtem semmit.8Volt, hogy akkor sem, mikor azért jó lett volna) Viszont ezek a homeobogyók mellékhatásmentesek, immunrendszert is erősitik. 1x a páromon is "kipróbáltuk", mivel ő aztán totál gyógyszerellenes, de 2 napig hányt, adtam neki 2 adagot és el is múlt tőle. Sajnos kicsit bonyolult a dolog, mert egy bajra több féle bogyó is van, azt a bogyót kell kiválasztani,ahol a betegség tünetei a legjobban hasonlitanak a különböző bogyóknál leirt tünetegyüttesre. De ha 3-4 nap elteltével sem indul meg jobbulás, másik szert kell kipróbálni.
Terhesség idejére nekem is a gyógyszertári füzetecske van meg (Homeopátia babáknak mamáknam - I.Várandós kismamáknak. Viszont van egy normál könyvem is: Gyermekek gyógyítása Homeopátiával /2490 Ft/, ebből szoktam a gyerekeket és magamat is "kezelni". Ebben minden részletesen benne van. Azon kivül van egy Boiron-os is: Enyhülést és gyógyulást hozó Homeopátia (ez is olyan 2500 Ft körül volt).
Amugy 100 db golyócska van egy tégelyben (1 adag=5 golyó)

Hálapénz, vagy tarifa: én már a kislányom születésekor megkérdeztem a dokim, mennyi lesz a szülés ill. mennyi a vizsgálat. A szülésre azt mondta, x és y összeg között szokott kapni, kérni. Én a kettő közöttit adtam neki. A fiamat is nála szültem.
Most uj dokinál vagyok (ő már nem praktizál) Az első találkozásunkkor rákérdeztem, mennyivel tartozom a vizsg-ért, elvállalja -e a szülést és mennyibe fog kerülni a szülés. Õ erre mindkét kérdésemre fix összeget mondott, ami összeg sztem reális (50e alatti). Én ugy gondoltam, nincs aban semmi szégyellnivalóm, ha rákérdezek, legalább utólag nincs belőle gubanc. Réges régen én is zavarban voltam ilyen témától, de aztán felvettem a "fapofát".

Ha lesz egy kis időm, megpróbálom kimásolni a kis füzetecskéből a szülésre von. homeos bogyókat és ha sikerül, elküldöm mellékletbe, de nem igérem, hogy 1-2 napon belül összejön. (szabin van a párom 2 hétig és igy nem tudok annyit gép előtt lenni)

Pusz mindenkinek
Judit
30+3
judy68

Rokica, köszi, maradok a törölközőnél, azt úgyis kellKép a másik témával kapcsolatban: honnan tudod, hogy nincs benne semmi? honnan tudod, hogy van-e benne valami? azaz: honnan tudod, hogy mi van benne??? még a gyógynövényeket is bizonyos alkalmakkor lehet, máskor meg nem szabad használni. a placebo hatás szerintem nagyon fontos, de én nem fizetnék érteKép

egyébként érzékeny valakinek a mellbimbója? mert nekem az egyik nagyon. nem tudom, biztos nem lehet nagy gond, mert az elejétől fogva érzem.

KépKép
KépKép
and

Zsófy:

(Már megint nem tudom összeszedni egy adagba a gondolataimat).

A gyógynövények és a homeopátia azért más, mert a homeopátiás szereket egyrészt olyannyira felhigitják, hogy már (szinte) nincs is köze az eredeti gyógynövényhez.

Ezenkivül arra alapul, hogy pont a nagy adagbeni hatás ELLENKEZÕJÉT váltja ki a kis adag, mint az oltás. Legalábbis ez a magyarázat, ami számomra több oknál fogva nem tűnik logikusnak.

Ezért adják pl a Belladonna nevű cuccot fájdalomra. A belladonna (magyarul a nagragulya) növény formájában halálos méreg!!! Talán még szerencse is, hogy a homeobogyóban már nem is maradt a molekuláiból! :P

Szóval nekem is eléggé ellentmondásos a hozzáállásom a homeobogyókhoz, de ártani nem árt alapon én is kipróbálnám őket vajúdás alatt. Előbb kipróbálom a homeobogyit mit EDAt kérek, szerintem ez logikus. Az EDAval sokkal nagyobb adag (valódi) gyógyszert kapnék, de ha meg tudom győzni a szervezetemet egy pár bogyóval, hogy nincs is rá szükség, akkor miért ne?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Judy:

Na ez az. Hogy mire rátalálsz az "igazi" homeobogyóra, addigra a szervezet magától is meggyógyulna. Szerintem a bogyók csak arra jók, hogy az ember úgy érezze, csinál valamit. A gyógyulást meg a szervezet oldja meg magától.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Csajok
amíg nem volt nekem Kevin, magasról tojtam a homeopátiára. Ha fájt a fejem, bekaptam a Panadol extrát... Aztán amikor 2 hósan egy délelőttön át tartó láz miatt (ami nyomtalanul múlt el) antibigyót adott neki a drnéni, amit utána ugye 5-6 napig minima adnom kellett az immár semmibaja gyereknek, akkor elgondolkoztam, hogy jó-e ez így?
2 héten belül találtam a körzetben drnénit, aki csak akkor ad gyógyit, ha kell. Lázat csillapítunk, és az egyéb tünetre (pl hasmenés) bogyót kap Kevin. De van amikor kell ám a gyógyszer! A drnéni is megmondta az első percben, hogy 40 fokos lázzal nem fogunk bogyózni...De pl onnantól kezdve Kevint nem viselték meg az oltások, mindig kapott egy kivezető szert (hasonló hatóanyagból, mint az oltás) és így max. egy kisebb hőemelkedéssel megúsztuk. Fogzás, szeparációs szorongás...az ember erre nem ad gyógyszert, de egy jól megtalált homos szer csodákat tesz.
Persze azóta magamon is "tanulok", herpesz, pikkelysömör, afta, tejtermelés, mensis görcsök, hasmenés...az ember egy gyógyszertárat beszedhetne pár hónap alatt. Nem beszélve arról a 2-3 hónapról, amíg Tamira vártunk, hogy pocakba költözzön, ugye ilyenkor már nem szívesen vesz be semmit az emberlánya.
Ja. És nem utolsósorban: a lázcsillapítóval vagy a most torokgyuszira kapott sziruppal iszonyú küzdelem van, a homeobogyót meg meglátja, és kéri. Télen pl immunerősítőt (Echinacia, ha jól írom) kap, és nagyon-nagyon ritkán beteg, pedig járunk rendesen gyerektársaságba.
Illetve jártunk, most már nehéz jönni-menni nekem, de amint Tami is "hordozható" lesz, és bírom, megint megyünk.Kép
A kombinált szerekhez meg nagyon még gondolkodni se kell, és így elszúrni is nehéz. A mi családunk már homeopátiával gyógyul, de tudom, hogy pl anyukámat az Istennek se bírom meggyőzni, hogy ne kapkodja be a rengeteg gyógyszert minden apró-cseprő izére.
Szóval én se így nőttem fel, kb 1 év szorgalmas utánaolvasás, és ugyanolyan rutinnal lehet pár alapszert alkalmazni, mint az Algopyrint. Persze az alkati dolgok, komolyabb betegségek itt is szakembert kívánnak. Egy jó homeopata nagy kincs! A leges-legjobban a gyerekdokinéninket sajnálom itthagyni, a világ másik végéről úgyse fogunk idejárni.Kép Bízom a szerencsémben, hogy azon a környéken is találunk majd ilyen profi homepoatát.
Uff, én beszéltemKép
üdv
p 33+00
penna

csak úgy eszembe jutott: nem tudom milyen rádióban hallgattam egy műsort, ahol egy riporternő (inkább bemondónő, mert nem nagyon terelgette a dolgokat) az abortusz témát feszegette - nyugi nem kezdek bele ebbe - és egy fiatal lány betelefonált, hogy most vett részt a keresztény ifjúsági találkozó, ahol egy biz. Dr. Nyíri atya tartott felvilágosítást, és ő ezt nem is tudta, hogy a fogamzásgátlás tulajdonképpen a már megtermékenyült petesejt beágyazódását jelenti, és olyan, hogy fogamzásgátlás nincs is. engem ez nagyon felháborított, hogy hogy lehet ilyen butaságot terjeszteni felvilágosítás címén (most a tablettára gondolok). szóval, ha ezt sok fiatal hallotta, ki tudja, lehet, hogy jövőre megugrik a születések száma?...
ja,és ezt könyvben is megírta
az is lehet, hogy a lány értette félre az egészet, de ennyire...

KépKép
KépKép
and

Szóval visszatérve a gyógynövényekre, ezek hatása már bizonyitott. A gyógynövények és a gyógyszerek között az a hatalmas különbség, hogy a gyógynövényekben található hatóanyagok koncentrációja ellenőrizhetetlen! Egy aspirin tablettában mindig ugyanannyi acetilsalicil sav (az aspirin hatóanyaga) van, ellenben a fűzfa kérgében (amiből kivonják) sosem tudod pontosan, mennyi. Ilyen szempontból hasraütésszerűen adagolod a gyógynövényt.

Számomra ezt azzal sikerült legjobban megértetni, hogy egy narancsban, attól függően hogy milyen talajon, milyen körülmények között érlelődött, mozoghat 1 és 100 mg között. Na most ez nem mindegy, hogy 1 vagy 100.
http://www.ultimatecitrus.com/vitaminc.html

Tehát mikor a természetes gyógynövényt használod, a hatóanyag erőssége mindig bizonytalan.

Ezenkivül egy gyógynövényben hatóanyagok százai, ezrei találhatóak, amik feltehetően befolyásolják egymás működését. Ez lehet jó is, rossz is. Kiszámithatatlan.

Tehát a gyógynövénynek biztos van gyógyhatása, ezt nem kétli senki. A probléma az, hogy nem lehet tudni, mennyi hatóanyag lapul éppen abban az adagban. Ezért szeretik az orvosok a gyógyszereket, ott lehet tudni pontosan, mennyit irnak fel.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

nem hiszem,hogy a gyerek változtat ezen,de egyelőre maradok a szkeptikusok táborában. mindenesetre érdekes lehet egy homeopata orvos!

KépKép
KépKép
and

Roki
ugyanígy voltam az elején, mint te. De ha utánaolvasol, nagyon meggyőző tud lenni. Minden könyvnek az elején van egy kis történeti áttekintés, hogy hogy alakult ki, milyen hagyományai vannak, hasonlóság elve stb.
Igen, először én is ledöbbentem, hogy mérgezéses tünetekre "arzént", orr-és könnyfolyásra "vöröshagymát" (Allium Cepa) adnak. (Azért tettem idézőjelbe, mert a potenciálás folyamatában azért megváltoznak a dolgok.)
De hát ha egyszer használ?Kép
Viszot: szkeptikusoknak én semmiképp nem javasolnám az "öngyógyítást", nehéz megtalálni a megfelelő szert, elég, ha mellényúlsz 2x, és elmegy a kedved. Kell egy jó homeopata, aki megmondja a frankót.Kép De pl az Urtica Urens-t tejszaporításra nagyon merem ajánlani, nekem már 1 nap alatt hatott!!Kép
üdv
p
penna

jaj, bocs Rokica, hogy ilyen hülye vagyok...
zsofy

Zsófy:

?

Nem értem ezt mire mondtad...

De ha megbántottalak valamivel, sajnálom.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

And:

Sajna Nyiri atyának igaza van. A katolikus egyház ezért is tiltja a hormonális fogamzásgátlók használatát, mert nem garantált, hogy nem történik megtermékenyülés, és ha megtermékenyült petesejtet nem hagysz beágyazódni, az szerintem már a vallásba ütközik.

Igaz, hogy a hormontartalmú fogamzásgátlók elsődlegesen a peteérést akadályozzák, de másodlagosan a megtermékenyült petesejt beágyazódását is gátolják. A legszorgalmasabban szedett hormonális tablettának is 98-99% a megbizhatósága. Ez azt jelenti, hogy 100 nőből, aki egy éven át helyesen szedi a tablettát, 1-2 mégis teherbe esik. Tehát nem garantált, hogy tabletta szedése mellett nem termékenyül meg petesejt.

Hogy a nem hormonális védekezéssel hol tart a katolikus egyház, már nem tudom. De úgy rémlik, ők minden fogamzásgátlást (gumióvszert is) elleneznek. Ebből volt a hatalmas balhé Afrikában, ahol nagy befolyása van a katolikus egyháznak, és a sok AIDSes embernek azt tanitják, bűn az óvszer használata...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Látom jó kis témákban merültetek el, míg én ablakokat pucoltamKép

De most már oihizek, eléggé elfáradtam, de kész a gyerekszoba, háló, konyhaKép

Holnap folytatom a nappalival.

Lemostam összes ajtónkat is + az üvegeiket is megpucoltam.

Nem szeretném anyumat befogni, még bírom és addig csinálom én.

Majd még jól jön a segítség szülés utánKép az első hetekben.

Anyum tök jó fej, már vett sok húst lefagyasztani, hogy majd főzzön ránk az első hétenKép

Szerintem anyósom is fog talán főzni a második hétenKép meg biztos ő is jön majd segíteni.

De először anyum jöjjön, gondolom ezzel mindenki így vanKép
Egy anya-lánya kapcsolat azért más tlejesen, és nekem szükségem is van rá, hogy őt legyen itt előszörKép

Mea
mea

Pusszancs!

Nem volt áram a dolgozdában, úgyhogy hazajöttem szundikálni, most keltem felKép.
Igaz, Benianyut kérdeztétek a dolgozásról, de már egyszer Rokival is megállapítottuk, hogy otthon strapásabb lenni, mint az irodában, ahol nyugi van, internet van, az ember néha sétál egyet és beszélget a kollegáival, és főleg van menza, meleg kajával és mosogatni se kell utánaKép. De elképzeltem Benianyut, nagyjából én is így ülök az iroda közepén (ha kihúzom a billentyűtartót, akkor a pocak miatt a szoba közepén vagyok), lábam alá kihúzom az irattartó konténert (vagy mittudomén hogy hívják azt a gurulós kissszekrényt), még szerencse, hogy a páromat leszámítva karcsú fiúkkal dolgozom, akik elférnek mellettem/mögöttemKép.

Kuha: nagyjából egy cipőben járunk, bár én mstanában nem mentem a védőnénihez mázsára (majd talán hétfőn), de a 170 cm-mhez a 12. héten 79 kg-t mért. Most kb. 87 kg vagyok.

Marcsy: köszi az infót, melyik Lajos utcai patika? Én kicsit elkedvetlenedtem, hogy itt helyben a nénik nem adtak ilyet, azóta nem is kérdeztem.

Penna: kiírhatnád, hogy a füzeted mit javasol, a neten tényleg nagy a zűrzavar.

Roki: szerintem a rendes gyógyszereket is eléggé össze-vissza adagolják, mindenkinek mást mondanak, sőt ugyanarra a betegre is van orvos, aki teletömné bogyókkal, van aki mérsékelten adagolja. Az én allergia-láncom 10 évesen gyógyszerallergiával kezdődött, szerintem nem véletlenül, mert minig teletömtek mindenféle vacakkal. Mióta nagy vagyok, nem csak a korházból lépek le saját felelősségre, de a gyógyszereket se vagyok hajlandó 3-4 doboz/betegség adagban beszedni (szerintem az a gyógyszergyártók marketingjének köszönhető, hogy százasával írják a tablettákat, az orvosok nyereség-részesedését már meg se merem pendíteni...), csak a tünetek múlása +3-4 napig. A homeós szerekkel kapcsolatban nekem a főnököm felesége nagy spíler, ő is a folyton betegeskedő gyerkőcök miatt szokott rá, hogy gyógyteákkal és homeós bogyókkal gyógyítsa a kisebb megfázásokat, hasfájásokat, stb. Szerintem sokkal jobb, mint az első tüsszentésre antibiotikumot nyomni a gyerekbe. Saját tapasztalatom pedig, hogy a párom kezén néha ekcémás kiütések jönnek elő, amivel már ezer bőrgyógyászt, specialistát, kuruzslót megjártunk, most utoljára valaki egy homeós krémet javasolt, és nagyon szépen le is hozta neki a kiütést. Tutkó van ebben is placebó efektus, de ha emlékszel, raktam fel linkekekt, ami pont a málnalevéltea hatástalanságáról szól. A málnalevélteában is szerepe van, hogy hiszel benne. (De abban, hogy a bizalom milyen fontos a gyógyításban, Te tudnál legjobban doktorit írniKép.)

Andi: sajnálom, hogy ilyenek jönnek le az ifjúságnál, nem csodálom, hogy amikor a nőgyógyin feküdtem jópár tini vihogva jött kaparásra, mondván, olyan jó buli volt, és nem is gondolták, hogy ez lesz belőleKép... Hiába tartunk 2005-nél, se a dohányzás, se a szexuális felvilágosítás nem tartozik ebben az országban az erősségek közé...Kép

Majd mi okosan és ügyesen neveljük a gyerkőcöket, hogy a suli és egyéb helyek ne tudják elrontani!
dudukly
Isaszeg

Hát én még nem iszom a málnalevélteát, meddig lehet azt még elkezdeni???

Meg homebogyókkal sem kisérletezek, nem vagyok ebben tájékozott eléggé.

Mondjuk az tuti, hogy a gyógyszereknél jobbak lehetnek, mert a gyógyszerek függövé tesznek, mellékhatásaik vannak és nagy ÜZLET!!!!

Apukámnak egyszer felírtak reumára gyógyit és oylan erős volt, hogy gyomorvérzése volt, és már elég súlyos stádiumúKép
És mindez a rohadt gyógyszertől!!!!!!!!
Bele is halhatott volna, ha nem veszik időben észre és nem megy dokihoz!!!

Mea
mea

Sziasztok!

Már olyan rég tudtam leülni a gép elé, hogy egy "örökkévalóságig" tartott végigolvasni, amit írtatok!

Néztem a képet Falináról és a "picilányról" és azóta csak irigykedek! Szmercsa most már babázik vagy mi van vele?!

Látom, nagyon elmerültetek a homeopátiában!- Legalább nem unatkoztok.. Kép

Hál' Istennek, megúsztam a kórházat! Igaz nem ehetek sem szénhidrátot, sem sót, fűszert, zsírt.. szinte csak gyümölcsöt és zöldséget, de legalább itthon vagyok!

Hálapénz: nálunk elég olcsón meg lehet úszni: a vizsgálatokért, UH-kért nem fizettem semmit; NST 2000Ft/alkalom spontán szülés 20, a császár 25ezer. Nálunk ez a szokás, bár itt is vannak drága dokik..

Ma votam védőnőnél és meg van lepődve, hogy még mindig milyen fitt vagyok- és még el sem meséltem neki a tegnapi "nagybevásási" körutamat(Tesco, Metro, Praktiker, Lidl, és bababoltok- 1nap alatt sikerült lejárnom szinte mindent). Kép Kép

Szombaton lesz nagyszüleim 50.házzasági évfordulója. Szerintetek mit vegyek?? Semmi ötletem sincs. Kép
Vasárnap meg keresztelőre megyünk. Kép /Csak tudnám, mit vegyek fel.../
Egyre tanácstalanabb vagyok szinte mindenben- csak abban vagyok biztos, hogy már a kezembe akarom fogni a picurt!

Azt hiszem, nem kellene tovább untatnom titeket!
Megyek, keresek valami zöldséget!
Sziasztok!

Kata

KépKép
baby20

Mea,

Szerintem bármikor elkezdheted...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hát ehhez a hálapénz témához hozzászólva, nekem az én dokimról azt mondták, hogy a vizitdíj 10x-se, azaz nála 70000Ft.

Szülésznőt még nwem fogadtam, nem tudom még mindig, hogy érdemes e, kell e, ha bent van végig párom is.
Én nem szeretem ha egy idegen folyton ott van mellettem, akkor már inkább hagyjanak egyedül és úgy szenvedjek a párom mellett.

Zsófy!Kép

Te hogy hogy fogadtál szülésznőt végül???
Mert tudom, hogy mondtad apósod felesége ajánlotta nagyon és akkor még Te nem szerettél volna.
Taliztál is már vele???

Mea
mea

Roki, bocs, ami nem hagyja beágyazódni a petesejtet az a spirál. Nem hormonális fogamzásgátló, az mehet? (Én nem vagyok katolikus, bocs.) A hormonális fogamzásgátlóknál valóban nincsen peteérés, a mensi is csak olyan jelképes, de valaki már ideírta, nagy hátránya, hogyha az ember mégis gyerkőcöt akar, akkor várni kell, mire a szervezet visszaáll a normális működésre. (Plusz lelkileg is át kell állni, a nem akarok gyereket, ergo védekezem álláspontból a hagyom magam megtermékenyíteni szerepbe.)
D
dudukly
Isaszeg

Sziasztok!

Kerekedés témakörében:
Már én is plusz 8-9 kg-nál járok. De ebből 4-5 kg az utolsó 1 hónapban jött fel. Emiatt kicsit meg is vagyok ijedve, hogy most már havonta ennyi lesz, vagy a végén azért van rá remény, hogy csökken? Ti hogy voltatok vele?

Hálapénz:
Nálam is érzékeny pont. Magánrendelésekre járok, ott ugye alkalmanként fizetek. A szülésről fogalmam sincs, a doki nem mondott semmit, igaz én se kérdeztem. De most a példáitokon okulva valószínűleg én is veszek egy nagy levegőt és a következő alkalommal megérdeklődöm. Szülésznőt nem tervezek fogadni. Így is több megy el az orvosi részre, mint a baba teljes kelengyéjére.
Amúgy meg a páromon kívül is többen ajánlkoztak, hogy bejönnének.

Bár a sok olvasás után egyre jobban az körvonalazolódik bennem, hogy lehet, hogy "fejben" dől el, hogy egy szülés mennyire komplikált és fájdalmas. Vagy túl naív vagyok? És csak a kitartásról szól és a lélekjelenlétről, mint annyi más.

Már írtam, hogy két hete nevelünk egy kölyökkutyát. Eddig nehezen tudtam elképzelni, hogy egy anyuka tényleg a baba sírásából tud következtetni arra, hogy miért sír. De most már biztos vagyok benne. Már pontosan tudjuk, hogy a kutyus mikor miért üvölt az ajtó előtt...

Bojti
28+6Kép

Bojti és Gábriel

Kép
bojti

fogamzásgátlás:
a katolikus egyház mindenfajta fogamzásgátlást tilt, csak a Billings-módszert nem.
Azért tiltja őket, mert a nemi aktusnak szerintük a gyermeknemzés a célja a házasságban és nem szabad a szexuális együttlét ezen szerepét kizárni. házasságon kÍvül meg ugye alapban tilos a szex, de ha valaki parázna, vagyis házasságon kÍvül szexel, annak ajánlják, vagy hogy is mondjam,annak szerintük is kell használnia...azt is olvastam anno, hogy azért találták ki ezt a nagy szextilalmat az egyházban, hogy az emberek ne prütyköljenek fűvel-fával, csak a házastársukkal és ezzel nem kiszúrni akartak mindenkivel, csak paráztak a nemi betegségek miatt.
Mondjuk a bibliában van olyan rész, ami azt mondja, ne tartózkodj sokáig a (házastársaddal) való szexuális együttléttől, mert az nem egészséges, persze akkoriban mikor leÍrták, még nem volt cinkes, ha 15 gyereked lett vagy mégtöbb...viszont mostanság, ha nem tartózkodik valaki a szextől de tilos a fogamzásgátlás, akkor annak nem semmi vége leszKép ismerek ilyen családokat, minimum 8 gyerek van.
tisztára mint a nyuszkókKép de ha ők boldogok és elégedettek, akkor csak gratulálni tudok, viszont azt nem bÍrom, ha nyifognak, hogy milyen szegények és folyton sajnáltatni akarják magukat.

Mea,
ma a vizygálatokon meggondoltam magam és párom is azt akarta, hogy fogadjunk szülésznőt.
nem idegent fogadtam, olyan valakit, akivel már többször is találkoztam és beszéltem a vizsgálatok alatt a kórházban, aki eddig is sokat segÍtett és aki mindÍg megnyugtatott, ha paráztam.ma pl.csak azért átjött Gyuláról,hogy elhozzon nekem egy receptet, amiért még plusszban ő szaladgált nekem délelőtt,csak nem tudtuk megvárni.párommal is nagyon kedves volt mindÍg és velem is,ezért mégis úgy döntöttem, mégiscsak jobb lesz, ha nem idegen szülésznő kÍséri végig a szülésemet,hanem valaki, akitől mindent meg tudunk kérdezni közben, párom is kicsit nyugodtabb, mióta megbeszéltük, hogy van akit azonnal behÍvhatunk, mikor beindul a szülés, aki éjjel-nappal elérhető és segÍt. az idegen szülésznő is muszály, hogy vizsgálgasson és tőle kapod a beöntést meg a borotválást is.
nem após élettársának az érvei győztek meg, egyszerűen megváltozotta véleményem a tapasztalataim hatására.
zsofy

Dudukly:

A spirál is valóban megakadályozza a beágyazódást, mechanikusan is és már vannak olyanok is, amiknek hormontartalma is van, tehát még hormonálisan is.

A tabletták, főleg a kombinált tabletták, viszont mindkét úton gátolják a megtermékenyülést, a peteérést és a beágyazódást is megakadályozzák:

"Az ösztrogén-hatást röviden így foglalhatjuk össze: Az agyalapi mirigy FSH (tüszőserkentő hormon) és LH (sárgatest serkentő hormon) termelését gátolva megakadályozza a petesejtet tartalmazó tüsző érését és az ovulációt, gátolja a petesejt méhnyálkahártyába való beágyazódását, és a korai terhesség megtartásához elengedhetetlen sárgatest működését.

A progesztagén-hatás miatt a méhnyak nyákja sűrűvé, átjárhatatlanná válik a spermiumok számára, csökken a hímivarsejtek megtermékenyítő képessége, a pete nem tud beágyazódni, az ovuláció is gátolt."
http://www.hazipatika.com/topics/contrac/articles?aid=20030310145524

Tehát megtörténhet az, hogy tabletta szedése mellett megtermékenyül egy petesejt, viszont azért nem marad meg a terhesség, mert nem sikerült beágyazódnia.

Mondom, nem vagyok naprakész a Vatikán fogamzásgátlásról szóló álláspontjával kapcsolatban... én magam nem vagyok vallásos. De úgy tudom, semmiféle védekezés nem megengedett. Ettől függetlenül pl Amerikában sok magát katolikusnak valló ember használja a ritmus módszert (mikor szabad mikor nem szeretkezni), vagy a sterilizálást (megoperáltatják magukat). Arról nem is beszélve, hogy ha jól tudom, Magyarországon még ennyire se veszik szigorúan a dolgot. Nem egy katolikus ismerősöm használ fogamzásgátlót.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Dudukly,
Ha a Zsigmond tér felől indulsz el a Lajos utcán, akkor pár perc séta és ott van a jobb oldalon egy patika.
(A Kolossy tér is 1-2 percnyire van gyalog tőle, csak akkor meg ugye a Zsigmond tér irányába kell menni, és ekkor értelemszerűen a bal oldalon kell már keresni.)

Marcsi
marcsi77

Zsofy
még ha csak panaszkodnak...az egy dolog.
A tanképzőn az egyik csoptársamnak 12 tesója volt, merthogy hithű katolikusok, és a 14. gyerkőc meghalt, mert leszakadt az anyuka méhe.Kép 18-20 év alatt szülte a 13 gyereket, gondolhatod.
Szóval a szociális vetületén kívül van ennek eügyi vonzata is. Mi van ha bele is hal az anyuka, és ottmarad a sok kisgyerek anya nélkül...Kép
Bár mostanában voltak hangok, miszerint majd az egyház is szemléletet vált, stb, de ezeknek a várakozásoknak sztem befellegzett ezzel az új pápával. Legalábbis amiket olvastam róla.
Én sem vagyok amúgy hívő.
Ja, de mégis. Hiszek magamban, a férjemben, a közös jövőnkben...KépKépKép
üdv
p 33
penna

én sem vagyok vallásos, de szerintem az, hogy ki mennyire veszi komolyan a vallása törvényeit, az nem függ attól, hogy hol él.Kép
jártam fél évet teológia szakra,áthallgattam elsős koromban, de aztán leadtam inkább a szakot, nem vette be a gyomrom amiket ott komolyan gondolnak...
zsofy

Pennám,
ez a legjobb hitvallás!!!
egyébként igazad van.durva amiről Írtál.A gyerekek meg nem is tehetnek róla,hogy lettek...
ez lehet, hogy szemét dolog tőlem,meg tudom, hogy nem a pénz boldogÍt, de mi van, ha mondjuk sz@r a 10.tesónak az, hogy a suliban mondjuk mindenkinek van pár divatos cucca, őt meg halálra cikizik az örökölt répafarmer miatt, mikor a deszkás gatya a divat. a gyerekek sokszor irtó szemetek, nem gondolnak rá, hogy abban a családban, ahol 2 gyerek van, ott több jut ruhára és van olyan család, ahol nem jut, hanem segélyakciókon szerzik azokat adományból.
az éhező gyerekekről meg az egyoldalúan táplálkozó,szóval minden étkezésre zsÍroskenyeret evőkről már nem is mondok semmitKép
biztos, hogy azoknak a gyerekeknek nem könnyű...
zsofy

Sziasztok!

Szmercsáról tudtok valamit?

Most csak bejelentkezem, de annyit írtatok, hogy egy hét lenne ezt feldolgozni az agyamnakKép
Szóval a 36.héttől lehet málnalevél teát inni.
Ezt remélem, jól fogtam felKép
A homeos bogyókkal kapcsolatban meg fél év kellene, hogy felfogjamKép
Na jó, annyi nem, de nekem csak azt kellene tudnom, hogy mi az ami a gyorsabb tágulást segíti elő.
Ugyanis tegnap tájékoztattak, hogy a mesterséges illetve a lombik babákat 95%-ban császározzákKép
Nem értem, hogy miért. Attól még egy kisember van a pocakombanKép Ráadásul nem is Icsi módszerrel lett csinálva. A sejtjeink saját maguktól olvadtak össze, azzal a különbséggel, hogy nem a petevezetéknél, hanem egy üveg edényben.
Viszont már napok óta (bocsi, gusztustalan lesz) többször járok WC-re. Végre nincs szorulásom. De néha idegesítő, hogy sokszor megyek és nincs is hasmenésem. Szerintem a szervezetem már-már készülget a szülésre, mert folyamatosan ürít. De 3-4 napja komolyan alig eszem. Van, hogy hányingerem van. Nekem is vannak kétségeim a szülési dátun felől. De jó lenne, ha legalább a szombatot megvárná a babónk. Igaz, csütörtökön kezdjük meg a 36.hetet és ez még korai lenne, de úgy érzem, hogy már elég életképes a kinti élethez. Tudom, ez nem az én dolgom eldönteni, de ha jól hallottam, akkor már a 27.héttől életben tudják tartani. Az exférjem is 6 és fél hónapra született, farosan, félig burokban és jó sportoló volt. Nincs sem szellemi se testi rendellenessége. Ja! Anyukája végigdohányozta a terhességeit. Mind a 3 gyerekkel, Õ a legkisebb!
Na mind1.

Szóval nekem elég fontos lenne, hogy természetesen szüljek.
Persze ha a baba érdeke kívánja, akkor jöhet a császár és nem érdekel sem a vágás iránya, sem a mérete. Tehát engem nem az zavarna, hogy már a harmadik vágás lenne a hasamon. Már így is úgy nézek ki mint egy puzzle emberkeKép
Puzzle Girl. Roki, ezt ne olvasd én nem vagyok jó angolosKép

Viszont ma kaptam egy nagyon jó E-mailt. Szeretném veletek is megosztani. Fél napig nevettem egy-két poénonKép
Ma annyit mászkáltam, hogy alig bírok mozogni.
A gyomrom is nyom és mindenem feszül, sajogKép

Legyetek jók!
Szép estét!
Sziasztok!
Angelani
35+5

Kép
angelani

Itt van az a hosszú levél.
Akit nem érdekel ne olvassa, de olyan édes és szerintem igaz isKép
De ííígy is IMÁDJUK a BABÁTKépKépKép

AMÍG NINCS GYEREKED.....
1.

Az első 3 hónap

- az a hatalmas méretű fej, amit szülés után
egyfolytában nézel, hát az tényleg átfért azon a kis
lukon, amibe addig azt a pirinyó tampont dugdostad.
-van idegesítőbb hang, a táblán végighúzott körmöknél.
- a lefejt tej becsesebb, mint egy 200 éves bor.
- napi 4-5 óra alvással is lehet élni.
- ha választhatsz a szex és az alvás közt, az utóbbira
fogsz szavazni.
- egy kisbabából valamelyik nyíláson mindig folyik
valami.
- a séta csak neked séta, ő ebből semmit nem vesz
észre.
- elindulni otthonról egy 2 órás procedúra.
- ha eddig nem kötötted be a biztonsági öved, ezentúl
befogod.
- kurva nehéz a babahordozót cipelni, gyerekkel
együtt.
- minden babazokninak szűk a szára és bevág.
- a legszebb ruha is csak 1x kerül sorra, azután
kinövi.
- aki a fürdetőkrémet kitalálta, azt lapáttal vernéd
agyon.
- az egész terhesség alatt azt várod, hogy végre
megint hason alhass. Szülés után a 2 irgalmatlan
méretű csöcsöd miatt továbbra is csak ábránd marad...
- szörnyű dagadtnak lenni.
- nézed a vékony, feszesbőrű nöket.
- már nem szereted a vendégeket.
- sírsz, ha a tv-ben popsikenőcs reklám megy.
- sírsz, ha az alvó gyereked nézed.
- sírsz, ha valaki hangosabban szól hozzád vagy
ingerültebb veled.
- sárkány leszel, mindenért baszogatod a férjed.
- egész nap várod, hogy este legyen és a gyerek
aludjon, reggel meg azt várod, hogy mikor kel fel
végre.
- ha elszabadulsz otthonról pár órára, amit addig alig
vártál, akkor egész távollétad alatt otthon jár az
eszed.
- a férjed túl csinos, túl szexi és minden nő biztos
őt akarja.
- akik eddig hívogattak a szülés előtt, hogy "egyben
vagy még?", na azok mostantól nem fognak. A napok
múlásával, már senki nem fog hívni, csak a család.
- a nagyszülők azt hiszik, nekik szülted a gyereket.
- kiderül, hogy mindenki tehéntejet ivott 2 hónaposan
régebben.
- kiderül, hogy anyád nem tud semmit a babákról (már).
- anyósod még annyit sem.
- fél óra bohóckodás és cigánykerekezés után egy 2
mp-es mosoly teljesen reális egy babától.
- a digitális mérleg egy szar, csak arra találták ki,
hogy idegesítsen.
- amelyik ruha lábközt nem patentos, az a gyerek
emelésekor a nyakában gyűlik össze.
- a híg fos a legjobb pelenkában is utat vág a
hátközépig.
- van 70 dekás teli pelenka!!
- a zenélő forgó a kiságy felett nagyon kevés ideig
forog 1 felhúzással sajnos.
- a mélyhűtőben már csak a fagyasztott anyatejnek van
hely, kajának nincs.
- egész nap otthon vagy, mégsincs este meleg vacsora
és kupi is van pluszban. És még fáradt is vagy.

2.
3-9 hónap

- úgy tűnik az egész nap egy végtelen szoptatás.
- bármit próbálsz hozzátáplálás címszóval, az
öklendezve jön ki belőle.
- éhen fog veszni. . . nem eszik semmit ez a gyerek.
- a főzelék SEMMIVEL nem jön ki a ruhából és
textilpelenkából.
- 3 kanál lenyelt kaja után képes fél üvegnyit
visszahányni, és még 3x lebukni magát napközben.
- napi 4x átöltöztetni nem is sok.
- az egész szobát betakaró játszószőnyeg is kicsi.
- a hányás mindig a kimenőbe felöltöztetés és az autós
hordozóba betevés UTÁN következik!
- 1 óra cipelés után egy 5 kilós baba is 20 kilósnak
tűnik.
- zuhanyzáskor meg kell emelned a melleid, hogy alatta
is megmosd.
- a legjobb játék az, ami földhözcsapkodva elég zajos.

- a legjobb játék a pillepalack, a kád dugó lánca és a
távirányító. Minden más pénzkidobás.
- az is befér egy baba szájába, amiről azt hiszed egy
reklámszatyorba sem férne be.
- a kutyát megtaníthatod, hogy ne nyúljon a gyerek
játékaihoz, de a gyerek a kutya jutalomfalatját fogja
a legjobb ízűen rágcsálni.
- mindenen bevarró cimke a legérdekesebb.
- minden fájdalom és baj emelés hatására múlik.
- ha eddig nem volt kutyád, most van. 2 méternél nem
távolodik el jobban és még a wc-re is követ
négykézláb.
-eddig nem hitted volna, hogy egyszer valaki a
szemedbe nézve fog, tág orrcimpákkal, nagyokat nyögve
szarni, fátyolos tekintettel. Mindezt szégyenérzet
nélkül!
- valakinek te vagy az ISTEN!
- az idő múlásával egyre nagyobbak a lakásban a
káresemények.
- mindenhonnan csak le, és kipakolni izgalmas.
- térd magasságig minden kéznyomatos és nyálas a
lakásban.
- 1 fog arra elég, hogy piercinget lukasszon a
csöcsbimbódba, és átharapja a nyaki ütőered.
- ha valamit 1 órán át pepecselsz, főzöl, minden edény
koszos, turmixgép úszik, na akkor nem fogja megenni.
- egy baba nem nyeli le a szájában lévő falatot,
mielőtt veled szemben ülve eltüsszenti magát!!!!!!!
- egy baba nem ismeri a türelem szót! (sem)
- egy baba leszarja, hogy hétvége van, akkor sem
alszik tovább.

- amikor leülsz mellé a földre, ő ügyesen feláll beléd
kapaszkodva, de tuti a mellbimbód a fogódzó.
- a körömvágást altatásban kéne végezni!! Olyan mint
futóvadra lőni. . . .
- a tépőzáras cipő 3 mp-ig van a lábon
- a homokózólapáttal igenis ki lehet ütni egy ember
szemét.
- a hullapelyhes szép dal, de 200-adik alkalommal már
a mikulás k. . anyját. Még jó, hogy kivehető az elem a
játékból. . .
- miközben eteted, mindenki rajtad röhög aki lát, mert
te is nyitod és csukod a szádat, néha le is nyalod
körbe a nemlétező maszatot.

Puszi!
Angelani

Kép
angelani

Sziasztok!

Egy kicsit kapcsodva a fogigátlós témához: én is úgy tudtam, ahogy Róki írta, időnként bizony megeshet, hogy tabletta mellett is megtermékenyül az a ravasz kis petesejt. És ekkor nem tud beágyazódni, mert a tabletta vékonyítja a méhnyálkahártyát is.

Mi hívők vagyunk, igaz, protestánsok és nem katolikusok, nem is használnék olyan módszert, ahol meghalhat esetleg egy embrió, így talbettát sem szednék. (Bár ezt egészségügyi okokból is kerülném).
De azért azzal sem értek egyet, hogy sehogy se védekezzünk.Kép

A katolikus egyház nem azért tiltja a védekezést, mert az együttlét célja a gyermeknemzés, hanem hogy az ember ne akadályozza meg, ha Isten gyermeket szeretne neki adni.
Igaz, ezzel szemben nekem ellentmondás, hogy a naptármódszert, meg hőmérőzést megengedik. De ehhez talán jobban ért egy bennfentes.

Uxi

KépKépKépKépKép
uxi

Angelani, ez nagyon jó, szétröhögöm itt magamKép!

KépKépKépKépKép
uxi

Dudukly, közben találtam címet is.
<font color="0000ff">Aranysárkány Gyógyszertár
1023 Budapest, Lajos u. 35.
tel.: 335-2144</font>

Marcsi
marcsi77

AngelaniKép

KépKépKép potyognak a könnyeim a röhögéstől....KépKépKép...mi lenne velünk Nélküled???

annamami
annamami

Sziasztok!

Most lettem kész a holnapi ebéddel, finom lesz. Lesütöttem karajt, jó sok hagymával, fokhagymával, paprikával, paradicsommal és csináltam hozzá krumplipürét. Beni holnap itthon lesz a pótnagyinkkal, ilyenkor csinálok nekik ebédet előre.

Homeopátia,
Penna,
Beni kapcsán már nekem is sokszor megfordult a fejemben, hogy milyen jó lenne antibiotikum helyett valamilyen természetesebb szerrel kikúrálni. Főleg, hogy tényleg 1-2 nap alatt jobban van az antibiotikumtól, mégis 5-6 napig kell szedni. De még nem találtam, őszitén nem is nagyon kerestem, olyan gyerekorvost, vagy védőnőt, aki ért a homeopátiához. A mi doktor nénink, akivel egyébként meg vagyok elégedve, nem híve az ilyen fajta gyógyításnak.

Dudukly,
Én is ilyen pózban ülök az irodában, szerencsére külön szobám van, ha bejön valaki, akkor leteszem a lábam és kész. De a kolléganőim nagyon lazák, előttük még le sem kell tennem.

Szerintem, Szmercsa tuti babázik már, ennyi ideig nem szokott távol lenni máskor. Majd megkapjuk a jó hírt, hogy megszületett neki is a pici babája.

Mea,
Szerintem is bármikor elkezdheted a málnateát. Elkésve biztos nem vagy.

Kata,
Gratula a szüleid 50. (ez biztos?) házassági évfordulójához! Kép

Bojti,
Nagyon édes a kutya! Kép

Angelani,
Én is szétröhögtem magam. És mivel nekem már van egy csemetém, igazolhatom, hogy minden mondat helytálló. Kép Kép Kép

benianyu

Kata, bocs, most látom, hogy a nagyszüleid. Így már oké nekem is. Kép Kép Kép Gratula nekik még egyszer, 50 év az nem semmi.

benianyu

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: