2003.07.22 12:24
), hogy Ármin milyen jól fejlődik. Úgyhogy szerintem aggodalomra semmi okod! Kistesóhoz drukk!
, de így van) - de nem akarok nyelvészkedni, hacsak vki kifejezetten meg nem kér rá.
2003.07.22 14:05

, remélem, segítenek. A 11 kiló azért nem tűnik túl kevésnek, és szerintem Bácu nem néz ki soványnak.
Zsófi (igaz, ő lány) amikor elérte a 10 kilót, tartotta is több, mint 1 évig, de senki sem nézte alultápláltnak.
2003.07.22 14:17
2003.07.22 15:18

Szerintem se sovány egy 11kg és 83cm körüli fiúcska. A fiúk testalkata más mint a lányoké: izmosabbak és talán így "nyúrgábbnak" tünhetnek. Zsani 11kg + 87cm és mindenki megjegyzi, hogy milyen jó husiban van! Ne izgulj biztosan minden rendben lesz és az étvágya is visszajön, ha meggyógyul.
Zsani kb. 2 hete volt benne, de viszonylag hamar kiheverete. Viszont rajtam megint kijött valami torokfájós, köhögős nyavalya, így holnap meglátogatom a körzetiorvost.
Tényleg szép nagy pocid van! 2003.07.22 15:41
Köztem és a Nővérem között 1,5 év van, mindig mindenki azzal vígasztalta Anyukámat, hogy egy bajjal felnövünk. Szegény Anyám meg csak nézett ki a fejéből elcsigázottan, hogy jó-jó, de mekkora az a baj?!
Mindig gond volt pl. Anyósoméknál, hogy ha a Sógornőm is otthon volt akkor, amikor mi mentünk, akkor már nem tudtunk egy autóval kimozdulni. Hát, a Zafirával ki tudunk.
Meg tényleg szép autó is, és még ezernyi praktikus kis trükköt tud. Szóval imádom máris!
Pedig eleinte hogy berzenkedtem ellene!
Átalakítottuk az autót, beültünk mind a 6-an, és már majdnem elindultunk, mikor feltünt nekem, hogy senki se hozta a babakocsit. Gyorsan felvisítottam, de Laci akkor már eléggé türelmetlen volt, és közölte, hogy nem is tudná hova tenni, és direkt nem hozta.
Nehogy már azt higgye
valaki a családjából, hogy ő, a Tökéletes Apa el is tud felejteni valamit.
Lacikának persze tetszett a szabadság, és lendületből elfutott, amikor Laci beállt a sorba a jegyekért. Anyósom azonnal a gyerek után startolt, és kisvártatva Apósom is elballagott utánuk. Persze ketten együtt se "tudták" elfogni a gyereket, mire Laci sorra került, már a nagy kovácsoltvas kapunál bohóckodott a Kis Csibész, és olvadozott a Nagyszülői kar. Előtte persze direkt megbeszéltük, hogy akkor most mi legyen, bemenjünk-e egyáltalán. Nincs nálunk babakocsi, szabadon meg nem engedhetjük a gyerkőcöt a kastélyban, ráadásul nem valószínű, hogy érdekelni fogja. Végül eldöntöttük, hogy igen is bemegyünk, majd felváltva visszük Lacikát. Na, miután szépen megegyeztünk ebben, mire a pénztárhoz értünk, ketten voltunk Lacival.
A Sógornőm hollétéről gőzünk se volt, a Nagyszülők az Unokájukkal éppen kifelé tartottak a kastély előtti nagy bazi udvarról, és vissza se néztek. Laci berágott, még nekem kellett őt is lenyugtatni, hogy ne vesszen össze a szüleivel. Olyan ideges volt, hogy remegett a szája, hogy így leszarják amit megbeszéltünk, hogy egy szó nélkül otthagytak bennünket, és még csak vissza se néznek, stb. A Sógornőm előkerült a WC-ről, de ő már olyan harcedzett, hogy meg se lepődött a fordulaton. Végül mikor utólértük a szökevényeket, akkor Anyósom azt mondta, hogy úgy megindult, hogy nem tudták megfogni a gyereket. Na persze, két felnőtt nem tud elkapni egy nekiiramodó 1,5 éves gyereket?! Ha elhinném, soha többé nem merném velük elengedni, hiszen akkor tőlük az autók közé is kiszaladhatna az útra, nem?
Szóval megcsodáltuk a fertődi kastélyt kívülről, úgyis csak kinn fogják beálványozni, és majd megnézzük egyszer máskor Lacival kettesben, amíg a Nagyszülők vígan és háborítatlanul unokáznak valahol máshol. Végül (ideg) levezetésül sétáltunk egy nagyot a kastély mögött lévő parkban, az legalább tetszett Lackónak is.
Összességében én jól éreztem magam, csak nagyon utálom az ilyen helyzeteket.
De az már valami, hogy megvettem, sőt, fel is vettem a darabot.
Szóval szerintem olyan nagyon Bácu se lehet sovány, hogy aggódnod kelljen miatta. Az persze sose árt, ha kivizsgálják, de nem hangzik vészesnek.
Most már kíváncsivá tettetek, és ha tudom a miértjét, talán meg is tudom jegyezni!
2003.07.22 16:37
Normál esetben a felszólító mód jele: j + ehhez jön a T/2. személyű igerag (vagy bármelyik másik). Úgy lenne "rendesen", hogy hisz+j+(e)+tek (alanyi ragozűásban) vagy hisz+j+étek (tárgyas ragozásban). A hisz ún. tőváltós rendhagyó ige, vagyis a hisz szótő sz-je gy-re változik. Ehhez jönne még a "j", ami írásban is teljesen hasonul a szótő megváltozott végéhez. Így alakul ki a higgyetek vagy higgyétek alak. Sokan összekeverik a hagy - hagyjátok írásával (ez uis így helyes, nem is rendhagyó
) 

Tegnap megmutattam, nagyon tetszett neki és ma is tudja még, a kb. 8765
próbából egyet SEM tévedett! 

)2003.07.22 16:45
Van egy jó nagy parkos rész, elég távol a medencéktől, ott talán le tudnám teperni. A lakásban borzasztó, amilyen meleg van, patakokban folyik rólunk a víz.
) hibája ez az egész aszályos nyár! Gyakrabban kellene strandra mennetek, virágozna a mezőgazdaság! 
Remélem az idő nem tudta elrontani a napotokat!
2003.07.22 20:15

Bár lehet, hogy egyszer még Bálint is és én is kibírjuk, ártani biztos nem árthat... Nah, mindegy, még szerintem legalább két hét, mire eljutunk oda, ráérek még filózni ezzel...
2003.07.22 21:13
2003.07.22 21:54
Majd mesélek részletesebben is, de most már mennem kell, órák óta olvasom a termést! 

, szerintem nem vékony egyáltalán, de ezt már mondom egy ideje
, viszont ha megcsináltatod a kivizsgálást, legalább megnyugodhatsz, hogy minden ok. Nem olyan nagy gáz a vérvétel, Rékának már nagyon sok volt... A baba-projekthez pedig drukkok!

rettenetes, főleg ilyan fülledt időben, mint a mai!

Ugye akkor fiú?

2003.07.22 22:35
Majd ha egy normális doki is azt mondja, akkor csináljátok végig a tortúrát... addig nem hiszem, hogy értelme lenne... Bár ezt Te döntöd el....
Csengénél semmi ilyen nem volt, úgyhogy nagyon furcsa, meg nehéz is... Még szerencse, hogy valaki mindig tud vigyázni Csengusra, mert néha nem merném magamra bízni... Nem merek 100%-ig abban reménykedni, hogy ezért cserébe fiú lesz
... A csetes nődoki szerint félek vmitől (ki is bogoztuk, hogy mitől
), és emiatt, de még így is remélhetem, hogy a 14. hét körül elmúlik... nagyon remélem... Tuti lenne, ha januárban az államvizsgán betaccsolnék ... pont a tanszékvezetőre 
Mai új szavak: buta, kókusz, kocsi, busz... és mindegyiket szinte hibátlanul... és lehet már vele beszélni... voltunk kajálni, és neki akart esni a cicinek... Mondtam neki, hogy olyan nagy már, most már nem szabad akárhol, csak majd otthon... Rögtön abbahagyta a nyavalygást, és vigyorgott tovább... Itthon persze behajtotta rajtam a cicizést
Atiék tegnap elhagyták séta közben azt a fehét hajú babát, ami anno még az enyém volt 

(és Csengu egész télen pucéran hurcolászta mindenfelé
)... újra végigmentünk arra, amerre ők, a buszvégállomáson is megkérdeztük, de sehol nincs 

... Nekem is kedvencem volt, és Csenge is azzal játszott állandóan... 

... nem értem, hogy más miért hagy el valamit, én meg soha... Ezek után örülhetek, hogy a gyereket eddig még senki nem vesztette el...
2003.07.22 22:57
Nagyon orulok,hogy par szot tudtam valtani Zsuzsival,Borcsaval,Martival(Vilka nagyon édes!),Zafival,GOrsival és Bogancsival is talalkoztam,de sajna mar csak akkor,amikor koszontek el.Nagyon édesek voltak a babak éloben is,orulok lattam oket!Ha jol emlékszem nagy Luca odament Rikihez és tiszta erobol fellokte,de elotte még BSzilvi Petijét is.

Apa volt horgaszni,nem sok sikerrel.Azért egy labos harcsapaprikas elfogyott.

2003.07.22 23:31
2003.07.23 00:20

/három gyerekkek aki folyton anya felkiáltásal száguldoznak...hát nem biztos hogy tolonganak majd! 

:o

/neki is jó a haja/

/ és séta.

)

, neki meg kilátszanak a bordái és a "szárnya" is össze ér hátul. 

/ 

2003.07.23 08:18
Mikor bementem a dokihoz elsőre 151/108-at mért. Majd 5 perc múlva már "csak" 146/94-et. Volt nálam csütörtöki teljes labor, meg ekg lelet. Ez jó volt, mert így nem kellett küzdeni, de azért ma gyűjthetem a vizeletem, és holnap mehetek a kórházba megböketni magamat. Gondolhatjátok, milyen boldog vagyok az ötlettől, de legalább a doki megnyugtatott, hogy az ottani nő bárkit meg tud szúrni elsőre. Reméljük! Meg mivel ilyen magas volt, kaptam rögtön gyógyszert is. Mikor megkérdeztem, hogy ugye a szoptatásba nem kavar be, akkor megdöbbent, de nem ellenkezett
De megnyugtatott, hogy levisszük a vérnyomásom... Meg van némi tippje, hogy mitől van ez az egész, és ha igaza van, akkor valszeg az utolsó 30kg-m is attól van. Úgyhogy kiváncsi vagyok, mi lesz a vége. Most bízom benne, hátha a súlyom is rendeződik attól, hogyha rendbeteszik az eredetit.
Ilyen szerencsénk is csak nekünk lehet
Bocs, hogy panaszkodtam
2003.07.23 12:41

2003.07.23 13:16
Jó volt látni titeket, de tényleg nem nagyon tudtunk beszélgetni, bár azt itt is bepótolhatjuk! Jó, hogy Rikivel semmi gond nincs, például ezt sem tudtuk a talin már megbeszélni!
Drukkolok, hogy rendbehozzanak mindent! Vigyázzatok magatokra!

Rebi, én is annak örülök, hogy a párom nagyjából mindig velünk van, mert eléggé oda tudok lenni! Nem csinálunk egy önsajnálós bulit?
Először Egerben voltunk egy hetet, ott nem volt túl szép az idő, de egy barátnőmmel voltunk együtt, akinek Rékával egyidős kislánya van, úgyhogy elég jól eltelt az idő. Sokat játszóztunk és sétálgattunk. Rengeteg dolgot tanultak egymástól a csajok, főleg beszédben.
Nagyon jókat ettünk, végre helyreállítottam a halevés-szintemet!

Gondolhatjátok, hogy elolvadtam! Nagyon sokat énekel és mondókázik, már néhányat szépen végig is tud mondani. Nagyon sokat fejlődött a nyaralás alatt! 2003.07.23 13:33
Bár már ígéretesen barátkozik a Szomszéd Nénivel...
Meg én amikor Lackót vártam, mindig álmos voltam. Na, ez azóta is így van
, de nem tudom, hogyan bírnék pocakosan, esetleg émelygősen, hányósan futkosni hozzá éjszaka.
Pedig olyan jó lenne újra egy pici baba...

De nagyon örültem volna!
Lacika imádta a pancsizást, de én egy kicsit untam magam. 2 perccel a zuhi előtt értünk haza, de szvsz strandon az se nagy tragédia, ha kicsit megázik az ember.
Hűvösebb nem lett az esőtől, tuti nem fáztunk volna meg. 
Én a kismama fürdőruhámat tudom csak felvenni, a terhesség előtti bikinik felső részét fel se próbáltam, ránézésre esélytelenek, meg a hasamon sincs mit mutogatni sajna. De nem volt gond, hétköznap délelőtt hozzánk hasonló kisgyerekes anyukák, és unokázó nagyszülők népesítették be a strandot, még csak zavarban se voltam a nem éppen manöken alakommal, és se divatosnak, se újnak nem nevezhető fürdőruhámmal.
Ti a Pók utcai lakótelepen laktok? Még sosem voltam a Római Strandon, lehet, hogy egyszer azt is érdemes lenne megnézni. Ja, és a felhős időnek még egy előnye van, nem égünk meg annyira a napon!
Mi holnap lehet, hogy újra kiballagunk a Pünkösdfürdőre, reggel időben, hogy ne legyen olyan rövid a délelőtt.
Jöttök ti is?
Elgondolkoztattál egyébként, mert augusztus elején jönnek a keresztfiaim, és azt hittem, hogy ha más program nem jut eszünkbe, strandra bármikor mehetünk. De ha belegondolok, hogy Lacika +2 nagyobb fiú... Hát, bátor vállalkozás lenne elindulni velük...
Remélem, hamarosan sikerül kialakítani valami normális módszert a gyümölcs evésre, mert nem szívesen adom gyümölcs főszezonban neki az üveges bébidesszerteket.
Bár nem tudom, te eredetileg hogyan tervezted, de ez igazán jó megoldásnak tűnik.
De az azért vigasz, hogyha az okot is sikerült feltárni, és nem csak tüneti kezeléssel mérgeznek! Biztosan sokkal jobb lesz a közérzeted is a kezeléstől!
Még nem is hallottam ilyet, hogy egy fog vissza is tud húzódni!

Nagyon édes lehet! 

2003.07.23 14:21
De azért próbálj ne aggódni, ha megvan az ok, akkor van esély a mihamarabbi rendbehozatalra. És az azért nagyon jó, hogy egy rutinvizsgálaton derült ki, nem vmi rosszullét kíséretében!
Sok
-t küldök és a babó csak növekedjen szorgalmasan, nőhet még az a pocak! 

Csak mindig elhatározom, hogy írok még este - aztán nagyon sokszor nem jutok el idáig
hozta el, a jól levős 9 hónap pedig Vilkát
, úgyhogy talán lehet reménykedni egy-egy öcsiben!

Nem azt mondom ezzel, hogy eddig ccúnya lettél volna
, hanem azt, hogy sugárzol ezen a képen! 

De jó! És hogy Donci miket tud már?!
Valamint Vilka "autobaba" is, mert együtt autózott velünk. Ezt Ármin nem mulasztja el minden ismerőssel és ismeretlennel közölni: a napi séta úgy zajlik (apával), hogy Ármin odaszaladgál mindenkihez és mindenkinek elmondja a napi tanulmányai eredményét
EZ apának, aki nem egy csevegő-és ismerkedőgép, helyenént kissé fura 

Ja! A bal és jobb kezét még mindig tudja
, de azért ez inkább "produkciószintű", mint funkcionális: balra/jobbra fordulni csak néha sikerül "parancsra"! Ne aggódjatok, nincs napi kiképzés
Én is úúúúgy mennék már - ha nem is strandra, mert ahhoz még fogyni kéne egy keveset
, de legalább úszni! 
2003.07.23 14:47

az osztályban!
. Idén még mi se voltunk. 

-k mennek! 

2003.07.23 16:13

Nagyon nőőő a lány, nem is tudom, mi lesz velünk, én nem voltam ennyire öltözködős. Riki visszaállt a régi rendre? Biztos szuper lesz, ha meglátogat téged a testvéred, mennyi időre jönnek? Rájöttél, hogy Riki miért csinálja ezeket az ájulásokat? Gondolom, ez hiszti nála, de mi váltja ki ezt a nagy reakciót?
olyan jó, hogy Te ennyire tisztában vagy a magyarral! Irigyellek! Ilyen magyar tanárnő kellett volna nekem! Ármin nagyon okos fiú, na de rád hasonlít
Vilka biztosan egyre szebb! Jó lenne látni.
, ezt nem értem, hogy hogy lelki dolgok okozhatják ? Szerintem ennek csak biológiai okai vannak.
Szegénykém nagyon megrémült, sírt is, mikor meglátta a két dobogó szivecskét. Nem is tudtam, mit mondjak neki, hiszen nem lesz könnyű. Most azért szurkolunk, hogy minden rendben legyen és megmaradjanak ketten!
2003.07.23 18:03
Nagyon ügyes Ármin. 2003.07.23 20:36
2003.07.23 20:56

Tényleg igaz lehet, hogy mivel jól érzem magam a bőrömben, ezt sugárzom is magamból
Csak így is maradjon minden.
Mit mondott a doki, mitől lehet mégis a magas vérnyomid? Bár mondjuk biztos az otthoni meleg is rátesz egy lapáttal, nem?
És az sem, amilyen precízen megfogalmaztad a nyelvi tudnivalókat!!! (csendben megjegyzem, hogy én nyelvész vagyok...) Mégis honnan ez a tudás? Csak nem te is?
Doncival az ölemben nekem se szokott menni
Most reklámozzák a WV Touran típusát, na én ebbe szerettem bele
Hú de irigyellek a kilók miatt, már most gyűjtöm az erőt a szülés utáni fogyihoz. Egyszerűen muszáj lesz.
És ki tudja 2 gyerekkel majd hogy jutunk el a talikra. Én decemberben, mikor otthon leszünk, feltétlenül szeretnék veletek találkozni, bár az ünnepek miatt a december nem szokott olyan talizós lenni. De azért reménykedek
Le se merem írni, hogy mennyit pihenünk.. Doncinak kijött 2 szemfoga is, így megint nagyon nyugodtan és hosszan alszik. Tegnap pl. este 9-től ma reggel fél10-ig, délután meg fél4-től este fél7-ig
Látszik, hogy a párom szabin van, mászkálunk egész nap, így Donci is egy kicsit át van ütemezve. De hát nyár van és nyaralunk
! 2003.07.23 20:58
Nekem fura, hogy pont a szülinapja után halt meg, 55 éves volt csak. 2003.07.23 21:22
Ezért a fiókhúzókon átvezettem egy rendkívül elegáns
madzagot és áthurkoltam. Így azt hiszem, nem tudja kinyitni a fiókokat, de persze ki tudja, csak kicsit nehezebben
Tomi már egyáltalán nem hajlandó megenni az üveges desszerteket!
Gratulálok Árminnak!!! Próbáld ki majd ha nagyobb lesz, a vékony és a keskenyt! Én van úgy, hogy ma is keverem
Szerintem tuti, hogy csak akkor kap enni Ármin, ha felmondja a napi leckét
Én esetleg egy vérvételt megpróbálnék, mert abból sok minden kiderül.
Szopi: én csak gratulálni tudok Neked, hogy ilyen sokáig sikerült szoptatnod Napsit, szerintem ez óriási dolog persze mindenkinek gratulálok, akit illet ugyanígy! -, de ne szomorkodj, ha most már abba akarja hagyni. A gyerekek tudják a legjobban, mi a jó nekik!!!
Tominak min. 3 hete nem bír átjönni 4 (négy!!!) fog, csak a csücskök vannak kint!!!
Jaj, ez a Réka-mondat
Még én is elolvadtam, ahogy olvastam
Szóval az volt, hogy miután megitta a Cupp-ból az itókáját, mondtam neki, hogy dobja ki a szemetesbe és rá is mutattam egy tőlünk kb. 5-6 méterre lévő zöld dobozfélére. Erre Tomi odament, felágaskodott és kidobta a dobozt. Még sosem látott olyan szemetest! Köszönöm! Köszönöm a gratulációkat
2003.07.23 21:57
2003.07.23 22:05

2003.07.23 22:23
!
Vigyázzon magára ő is! 2003.07.23 23:20
Köszi!
Nem vagyok nyelvész, de annak készültem, csak közbe jött ez-az és végül szociológus lett belőlem
De mindig is nagyon szerettem a nyelvtant, tanítani is
(Bogancsi! Neked a Stéger Hajnal név talán mond vmit?)
, bocs, holnap folyt. köv... 2003.07.24 00:31

2003.07.24 07:01
Tegnap délután a védőnőnél 125/75 volt, ami teljesen normális
Tudom, könnyen beszélek, én nem voltam rosszul
De most asszem vezeklem ezért. 2003.07.24 07:24
2003.07.24 10:44
2003.07.24 11:35
. 

!
. 2003.07.24 11:42
2003.07.25 07:15
Masnap reggel en vittem Fatust pom-pom lany edzesre igy a ferjem meg elment vele szombaton reggel szandit venni. Most olyat vett neki amit biztos nem tud elhagyni. Azaz ebben remenykedunk. 2003.07.25 08:20

De ez nem mostantól van, a betegségétől, már múlt héten is ezt csinálta.... 

-t küldök! 

!!!
Nagyon ügyes!
2003.07.25 13:02
2003.07.25 14:14
2003.07.25 15:22

Meg aztan Riki még mindig elég kicsi,nem tudnam ugy kimélni a kezemet,ahogy kellene.Jo,persze mondhatjuk azt is,hogy nem biztos,hogy megint meg kéne muteni,de nagyon valoszinu.Na jo,kezemrol ennyit.
Szegény nagyon megkinlodik veluk.
Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint