Nagy ritkán ide is eljutok.
Megvolt a szülinap, képek is vannak már, teszek fel néhányat. Másra nincs időm, pancsi következik és apa megint nincs itthon.
Rayo!
Remélem, kaptál választ a kérdéseidre a refluxról. Nálunk Ádám volt refluxos, hivatalosan mégmindig az majdnem egy évig.
Amúgy Ádám nagyon sokat bukott, egy hét alatt 300-at fogyott, ha jól emlékszem, aztán egy ideig állt a súlya. Elvittem először kontrasztanyagos röntgenes vizsgálatra meg pocakultrahangra, mindkét helyen igazolták a refluxát. Majd a gasztrón hivatalos papírt is kaptunk róla, így jár az emelt összegű családi pótlék egy évre, ami 23 000 forint/hó.
Mi eleinte Coordinaxot kaptunk a kórházból, a kórházi készletet feléltük, majd gyógyszert kellett cserélni, mert sajna a Coordinaxot kivonták forgalomból. Gyógyszer előtt Nutritonnal próbálkoztunk, ami szentjánoskenyér kivonat, és gél lesz belőle vízzel kikeverve. Ez egy dugót képez a gyomorszájon, megakadályozba a gyomortartalom visszaáramlását. Nálunk nem igazán vált be, az is visszajött a többivel.
Szóval gyógyszercser után Motiliumot írt fel a gasztroenterológus, azt mondta, hogy ennek van a legkevesebb mellékhatása. Viszont ez már tabletta formájú volt, azt kellett vízben vagy tejben feloldani, így elég macerás volt a coordinax-hoz képest, aztán néha nem adtam oda neki. És végül már teljesen elmaradt, mert nagyon sokat javult Ádám állapota. Még mindig bukogat, de messze nem annyit, mint régebben. Akkor volt a legrosszabb a helyzet, amikor még nem mászott, hanem csak forgott.
Szóval mégiscsak igaznak tűnik, hogy ki lehet nőni. Remélem, nem kiabáltam el.
Ha kérdesed van, írj nyugodtan. Kilenc hónaphoz gratula!
Minyu!
Sziklakertért irigy-irigy. Nálunk sosem lesz, most bukunk el 800 ezer ft foglalót
Szerintem sosem lesz kertes házunk. Puszi mindenkinek, és akkor most a képek:
Ádám:
Gergő: