A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. nyári kisbabák

Sziasztok!

Mi is megvagyunk. Kép

Lino: puszi a névnapos lánykáidnak. Kép
Dac: én is azt vettem észre, hogy azok okoskodnak akiknek nincs gyerekük és persze vadidegenek...

Szöszi: gratula a 39-ik héthez!! Most már tessék sűrűbben bejelentkezni!

Vali: nagyon drágák a babák!!!! Az ágy szélesebb mint az átlag? És egy ágyatok van, vagy majd egyszer külön fogjátok őket altatni?
Bocsi a kiváncsiskodásért. Kép
Tejci: nagyon klassz, hogy van mindkét lurkónak! Kép

Zita: én nem vagyok egy higgadt természet és eddig úgy tűnik nem sokat ér ha esetleg "nyugodt" is maradok, mert tegnap vissza se nézett Dani mikor elrohant az Auchanban és egyik végéből a másikba...Hiába szóltam, kiabáltam utána...
Persze mi voltunk soron a pénztárnál. Kép

Meg ahogy Bori is írta, fizikailag se birok el vele, legalábbis máskor utána tudnék rohanni, hogy el is érjem és felkapnám, de most nem mozgok valami fürgén és a hasbarúgás se hiányzik. Kép

Anitabori: az a gond a nyugodt, higgadt beszéddel hiszti esetén, hogy nincs aki meghallgassa, mert az illető méregzsák éppen elrohan...

Zsuzsa: tarts ki!

Orsi, Anikó : puszi!

Panó:??

Dzscsről ki tud???

Kingáról, Nandáról?? Bár Nanda már tuti babázik.

Linda
bellana

Sziasztok!
Az őszi babák topikból írok, október közepén érkezik a babám. Csak azt szeretném megkérdezni tőletek, tapasztaltabb kismamáktól, anyukáktól, hogy természetes-e, hogy az utóbbi napokban minden nap, sőt minden nap többször - kétszer, háromszor - csuklik a babám.
Előre is köszönöm a válaszaitokat! Kép
Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Anikó, férjem élvezte Kép Persze ahogy a képeken is látszik, annyira be is van bugyolálva a baba, hogy nem olyan nagy ördongosség fogni Kép
Vali, nagyon szépek a babák!!!! KépKép

Lino, boldog névnapot a lányoknak! Kép
Köszi jól vagyunk! Holnap jön a bababútor, még 2 hét és a babakocsi is ideér, alig várom Kép Ma ruhákat rendezgettem, készulök a mosás projectre Kép Estére jól be is keményedett a pocakom a sok pakolástól, jópár összehúzódást éreztem, le is kellett dolnöm Kép
Én a helyedben tuti bemennék a medencébe..

Linda, Dani mennyit hisztizik amúgy? Sokszor elofodul?

Liv, teljesen normális a csuklás, sot, arra gondolj hogy így gyakorol a babád tudeje-rekeszizma KépAz én babám is sokat csuklik, többször is egy nap.

Szöszi drukk!!!

Szép vasárnap estét!!

Soraya
soraya

Szia Vali!
Judit vagyok a kórházból, emlékszel még a szobatársadra? Hogyan tudlak elérni, mert nincs meg se a címed, sem pedig a tercsiszámod. Gratula picikhez és írj valami megoldást! köszike
Judit

apacs72

Liv
Nem olyan regen en is ugyanezt kerdeztem a pocaktarsaimtolKép Teljesen normalis, ha csuklik, ez azert van (pont ma olvastam a kisokos konyvembenKép), mert a baba probalgatja a tudejet, de mivel meg nincs levego odabent sok magzatvizet nyel es ez okozza a csuklastKép
Nekem is van, hogy egy nap 3x is csuklik a picurim, de van, hogy egyaltalan nem.
Jo pocakosodatst Neked isKép

Orsi

avocado

Orsi:Nálad is gyümölcsnap volt ma? Én életemben nem ettem ennyit összesen,mint ennél a hartmadik terhességnél. Kép

Soraya: Kép Honnan jön a babakocsi?

Linda:nagyon nehéz lehet neked,én szerencsére megúsztam mindkét lurkónál.Sok puszi Neked!

Üdv:Anikó
vakili

Linda
Sok puszika Neked isKép
HisztiKép En nem okoskodok, fogalmam sincs mit csinaltam volna a helyedben es tartok is a jovoben majd az ilyenektol, de azert addig meg van ugye 2 evemKép

Vigyazz magadra! Baboka jol van odabent?Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Aniko
Gyumolcs-honap vanKép Eleve imadom a gyumiket igy nyaron, de most!

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Én egy somlóit nyomtam be. Kép Persze csak azért, hogy legalább oka legyen, hogy hízok. Kép

Soraya: hajrá mosás. KépDani csak mostanában jött rá, hogy van ám neki saját kis akarata. Kép
És mindent elkövet, hogy érvényre is jutassa.

Orsi: két év múlva tán én is okosabb leszek. Kép
Az én Gergőm tiszta bátyja, mert ő meg egy mini Atomanti. Néha azt hiszem kiugrik a pocimból. Kép

Anikó: te megúsztad a dackorszakot?? Mázlista. Kép

Liv: akkor már biztos megnyugodtál. Azért leírom, hogy az enyém is sokat csuklik. Kép

Linda
bellana

Jó reggelt lányok!

Megjöttünk Gárdonyból, most várom, hogy mikor lepik el a házat a munkások.

Orsi!
Az a kutya nagyon érdekesen néz ki, a gyerekeimnek nagyon tetszik!
Rántott patiszonról írni egy konyhátlan kismamának nem szép dolog!

Szöszi!
Remélem ma jobban alszol, mert azért szülés elött jobb, ha kipihened magad!
Köszönjük a híreket Alicéről!

Zsuzsa!
Akkor úgy látom mégsem a lelkeddel van baj, hanem valahol lentebb. Ma majd találozom Linoval, tőle informálódok, ha nem baj!

Linda!
Én is vérszegény vagyok, pedig már vagy két hónapja szedem a vasat!
Légkondi Kép
A kontaktlencsédet megvizsgálták már, hogy te haraptál ki belőle egy darabot vagy hibás volt? Vagy végül nem is küldték el vizsgálatra?

Soraya!
Köszi a híreket és képeket Ildikóékról!

Ildikó!
Gratula Lucashoz, nagyon szép baba!

Vali!
A gyerekcserén jót derültem, a tesóméknál is gyakran előfordult, de nekik egypetéjű fiúk, úgyhogy azt nehezebb volt észrevenni!
Nagyon ügyes vagy, hogy mindkét baba szopizik és még marad is!
A babák nagyon aranyosak a képeken és olyan kis nyugodtnak néznek ki!
A kerti parti jó volt, de hogy a fiúk főztek volna az enyhe túlzás!

Süncsi!
Peti is mindig így zabált, aztán nyüglődött utána, de úgy emlékszem elég hamar kinőtte. Persze utólag minden szebbnek tűnik!

Munkások még sehol, pedig negyed hétre szoktak jönni! Ha potyára keltem fel, mérges leszek! Meg persze azért is, hogy sose leszünk kész. Tényleg kezdek egy kicsit bepánikolni, mert ha pl. most szülnék, fogalmam sisncs hova raknám a babát. És ugye volt már olyan, hogy valaki a 37. héten szült!

Mindenkinek szép napot!
Mindjárt rakom a táblázatokat!

Panó
panó

Kép

Kép
panó

Jo reggelt!Kép Ezustre meg jo leszek vajon?

PanoKép
Elhiszem, hogy nyugtalan vagy.Meg mindig hetekben merheto az alagut vege? Amugy, ha szulnel, biztosan kitalalna valamit a csalad hogy rend legyen mire hazaertek, ne idegeskedj!

LivKép
Mar annyian valaszoltak tokeletesen, hogy en mar csak annyit irok, hogy nekem olyan is volt, hogy fel orat egyfolytaban csuklott!!!

OrsiKép
Nagyvarad. Nincs hasmenesed a sok gyomulcstol?En is annyit zabalok es nekem van...

AnikoKép
OrsivalKép Ti tartjatok itt a frontot, mig az anykak olyan fazisba jutnak, hogy tobbszor tudnak jonni...Kép.Koszi!

ZsuzsiKép
Ma sem akarsz meg szulni? Izabella napja nem izgatja a fantaziatokat?

SorayaKép
Akkor ma teszel fel kepet a gyerekszobarol?Vagy csak holnap szereltek ossze? En nagyon elveztema mosast is, olyan jo volt fogdosni,szaglaszni a kisruhakat...

LanyokKép
Ha meg egy valaki szul, akkor fifty-fifty lesz a ket tabla!!!Kép Szi=ukseges meg leirnom, hogy szivesen lennek a merleg nyelve?Kép

ZsuzsaKép,BoriKép
HOgy vagytok? Gatseb, cici?Javulnak?

Reggeli megvolt iras kozben, most megyek eszek egy kis jegkremet.Apa szerint a gyereket teljesen lejegeltem mar...Kép

szoszi 39+1
szoszi

Jó reggelt!

itt a bronzérmes Kép

Anikó, a babakocsi Németo-ból jön, onnan rendeltem. Ezzel a finn árakhoz képest spórolok kb 150 eurot, ami ugye nem mindegy, foleg hogy még így is baromi drága lesz..

Bellana, somlóit emlegetni, ejnye!!! Kép Na eszem egy kis vaniliás karikát, úgyis csak pénteken megyek a védonohöz Kép
Danihoz kitartást, már "csak" 16 év és nagykorú lesz Kép

Pano, ne stresszelj! Kész lesztek, tuti Kép

Szöszi, te mérleg nyelve Kép
Vannak már fent képek az albumomban a szoba egyik oldaláról, de ez még nem a végleges elrendezés. A pelenkázónk még anyós padlásán van, ami a képeken látszik, az a furdoben lesz. A polcon levo dolgok nagy része is megy a szekrénybe majd, ha végre ideérnek vele.(hulye Ikea nem volt képes pénteken kihozni, brrrr)
Jégkrém??? Hmmm.. most meg kell egyek még egy van.karikát Kép

Ildiék ma mennek haza dél körul a kórházból! Este beszéltunk, beindult a teje, bár még azt mondta nem az igazi, de csordogál és az a lényeg! Volt egy nehéz éjszakájuk szombatról vasárnapra, Ildi hajnalban tudott csak aludni egy picit, mert hol Lucas, hol a szobatárs baba nyöszörgött.

Szép napot mindenkinek!

Soraya
soraya

Jó reggelt!
Szöszi:
most már jobban tetszenek a soraid,úgy látom kifelé mész a búbánatból.Kép
Most mi tartjuk a frontot,aztán meg majd Ti,mire nekünk lesz mindenféle más dolgunk. .Kép Én is csak azért tudok most egy kicsit sűrűbben jönni,mert annyira nehezen mozgok,hogy csak itthon pihengetek.Kép Pedig szívesebben mennék.
Sajnos 3 napja kijött az a bizonyos "nemes" részem,úgyhogy alig tudok egyáltalán létezni,nemhogy ülni vagy menni.Ezért tegnap már rendesen elkezdtem félni a szüléstől is.Kép Belegondoltam a beöntésbe és brrrr...
A derekam is iszonyúan fáj,de nem ilyen szülés előtti azért,csak olyan,mintha becsípődött volna valami ideg.Olyan vagyok,mint egy rozzant vénasszony. Kép
Ennyire pontosan nem számoltam ki,mint Te ,de azt én is észrevettem,hogy milyen rövid lett a kismamás tábla.Egye fene,lehetsz Te a mérleg nyelve,bár szerintem Nanda már túl van rajta,csak mi még nem tudunk róla.Kép

Panó:melósok megjöttek már?
Ne gondolj arra,hogy nem lesz kész,mire szülsz! Van azért valami határidő,amit ígérnek?
Inkább a fiúcska nevén gondolkozz,hátha az eltereli a figyelmedet.Okos tanács ,mi? Így a rumli közepén!Kép
Táblicskut köszi! Kép

Linda:nálunk is volt dackorszak,csak nem ez a fajta.Ez az elrohangálás,meg hiszti hála Istennek elmaradt.És én sem vagyok az a higgadt fajta,tömegben meg nagyon ki tudok borulni,ha valami van.Az enyémek például ott is szoktak verekedni.Nehéz visszafogni magam ilyenkor.Kép
Puszi!

Anikó
vakili

Ó,lecsúsztam a bronzról! Kép

Soraya:Akkor tényleg megérte onnan rendelni.

Chelloék is ma mennek haza,meg Ildiék is,de izgi! Kép

Azt hiszem egy somlóit nekem is be kell ma szereznem.Kép

Anikó
vakili

Jó reggelt!

Visszaolvasok, aztán jövök részletesen, de ez nekem mindig 1-2 óra Kép

Jerry
jerry

Nagyon köszönöm mindenkinek a válaszokat csuklásügyben! Kép
Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Linda: nálunk Dóri pont 2. szülinapjától kezdte a dackorszakot és úgy 2-3 hónapig nagyon durva volt, főleg, hogy a terhesség első szakaszában voltam, vérezgettem, óvatosnak kellett volna lennem, de bizony, egy ilyen rohamnál sűrűn jobb volt, ha fizikailag közbelépek, különben kárt tett volna magába Kép Szurkoltam is, hogy Emma kibírja a nővérét Kép Aztán egyrészt enyhült a helyzet és tényleg kezdett reagálni a "nemfigyelésemre" (annál hosszabban hergeli magát, minél jobban látja rajtad, hogy ideges vagy), meg megszoktam, hogy örjöng és elfogadtam, hogy ez egy ilyen korszak...Kép Mostanában ha rájön, én a pohár hideg vizes megoldást alkalmaszom, leöntöm szegénykémet, ilyenkor kiesik a bőgés ritmusából, gyorsan átölelem és megnyugszik Kép Sokan azt mondják, hogy a hiszti előszelénél azonnal valamivel el kell terelni a figyelmét, hogy ne tudja hergelni magát, ha ez sikerül, akkor elkerülted sikeresen a hisztit. Mostanában többet kell engedni, az önállóságot most tanulja, igényli, igaz hosszabb ideig tart minden, de nincs hiszti és pár hónap múlva a gyerek hihetetlenül meghálálja, mert mindent önállóan fog csinálni (evés, szandál levétel, öltözés, zuhanyzás). Én megengedem, hogy ő válassza ki a ruháját, ezért emiatt nem szokott hiszti lenni. Felesleges súrlódási pontokat megpróbálom elkerülni, hogy mindkettönknek jó legyen. A nézelődökkel ne törödj, szerintem inkább segíteni szeretnének, de nem tudják hogyan, kevesen vannak, akik emiatt elmarasztalnának, azoknak tuti nincs gyerekük, azt le kell tojni. Múltkor pl. én akartam segíteni egy anyukán, mikor a kisfia a pénztárnál földhöz vágta magát, Dóri még nem volt dackorszakban, ezért pont rosszul reagáltam, mert az anyuka nem vett róla tudomást és hagyta vergődni, én meg buta beavatkoztam és felemeltem a gyereket és próbáltam vigasztalni, de ő ismét földhöz vágta magát, nagyon sajnáltam, de ott kellett hagyni, mert tényleg ezzel a reakciómmal csak megerősítettem a gyereket, hogy ezzel a viselkedéssel elér valamit... Azóta nem avatkozok bele, csak annyit szoktam mondani az anyukának, hogy nálunk is ez van, nyugodjon meg, nem benne van a hiba ez egy korszak, túl kell élni ! Kép

Lino: Boldog névnapot a lányoknak! KépKépKép

Orsi: irígy vagyok a sok gyümölcsért, tegnap szerettem volna venni barackot meg dinnyét, de az országúton olyan szemtelen drágán árulták, hogy inkább ma piacra megyek...
Különben állítólag a málnában sok a boldogsághormon, de lehet, hgy csak ezzel vigasztalom magam, mikor fél kilót csak úgy megeszekKép

Szöszi: mi megpróbáltuk beindítani, de csak jóslók lettek belőle. Este elmentünk férjemmel a Pecsa szabadtérre, G3, azaz Joe Satriani koncertre, nagyon jó volt, csak kívűlről hallgattuk, de így is elég hangos volt, mikor nagyobbakat fújt a szél, akkor voltak jóslófájásaim. Kép Emma végig csápolt a pocakomban Kép De azért már kezdem úgy érezni, hogy a hét közepére talán lesz baba Kép
Most már mindent szabad, szerintem te is lazulj egy picit a kicsi érkezése előtt, jobb lesz a kedved és beindulhat a szülés Kép

Zsuzsa: kb. 3-5 napot kellett volna lennem, de ez nem is volt kérdés, mivel tudták, hogy szoptatok hamarabb elengedtek a kórházból, így beszéltük meg a dokival. Azt ajánlom, ha neked is megoldható, hogy gyorsan hazamehessél, akkor minél hamarabb legyél túl rajta, mert gyorsabban is fogsz meggyógyulni és a lelki dolgok nagyon befolyásolják a szopit, biztosan jót tenne a szopinak is, ha végre megnyugodnál, na és a fájdalmakról ne is beszéljünk...

Bori: mi volt a tanácsadóval?

üdv: Zsuzsi (39)
zsu26

sziasztok!

Megint lassan túl egy fejfájásos szűk napon. Most 3 Algopirinem látta kárát Kép

Vali: képek Kép Majd kérünk képeket a csodakenőcs hatásáról!
Tejecske Kép Olyan jó hallani, hogy valakinek ennyi is lehet!

Anikó: a sárgabarack tiltós, igen! Az őszi nem!
Vidám Zsuzsa Kép Ide is küldjétek el!
Derekad Kép Megszülsz, és akkor majd jön a hátad!

Orsi: ennyi finomság! Én csak meggyet ehetek, almát, meg őszit. Ez nem fair.

Linda. dac, és féltékenység nálunk is van dögivel. Mostanában hiszti is. ÉS a tegnap estét meg nem kívánom senkinek! A Zsófi 3 napja nem nagyWCzett, és tegnap este ki kellett könyörögni belőle. Ő hajlamos ezt visszatartani. Volt már a végén fenyegetőzés is, de nagyon nehezen hatottuk meg. Közben izzadt szegény, szorongott, mert kúpot nem akart, nekem szaggatott a fejem,...
Dac nálunk is van sajna, csak nem ilyen tünetekkel!

Pano: a lelkemmel is, de hosszú! Lino majd mesél.
Gárdony Kép Irigyellek, hogy van hova mennetek.
Lassan egyforma hosszúak lesznek ezek a táblázatok! Kép És lassan csak a fiúk vannak már hátra!

Szöszikém: még mindig egyben? És a "kellékeink"?
Gát rendben, problémám még megvan, a cicijeim is, bár reggel sztrájkolt Edina, és nem szopott rendesen. Remélem csak átmeneti volt, mert a fejő nem olyan alapos, mint a lányom! Talán nem is volt nagyon éhes. Mindenesetre azóta szunyál.

Soraya: te is édesszájú vagy?

Ildiék: nehéz éjszaka Kép Pedig ilyen otthon is lehet, csak egy kis gyerekkel! A többi már nagy!

Jerry: lassan olvasol!

Liv: akkor én már nem is írom. Kép

Zsuzsi: ti is feloldottátok a farkas tilalmat? Ricinus koktail is lesz? Kép
Akkor már neked is szurkolunk Kép Dórit eladtátok?
Majd igyekszem nem dilizni, és én is elintézem magamnak, hogy hamar itthon lehessek. Anno a vakbelemmel is csak 2-3 napot voltam bent, mert Zsófi 10 hetes volt akkor.

Bori: merre jársz? Mi volt tegnap a tanácsadóval?

Remélem Mucska is jön már valamikor.

Süncsi: mi volt a kontrollon?

Mariann, Swen???

Szép napot mindenkinek: Zsuzsa
zerko

zsuzsiKép,zsuzsaKép
A farkas-tilalmat mar mi is feloldottuk a hetvegen, de semmi sem lett belole.Kép A ricinus csak hasmenest csinal?Es attol kellene beinduljon?Mert a hasmenes megvan amugy is...Mar banom a malnalevel teat is, csak el kellene menni szerezni valahonnan...Vajon nem keso mar ilyenkor?

szoszi
szoszi

pár friss kép:

Hátulnézet hurkákkal:

Kép

fejecske:

Kép

Zsófi és a pohár:

Kép

Zsuzsa
zerko

Zsuzsa, de szépek a lányok!!! Az elso kép Kép
Igen, édesszájú, sajna Kép

Szöszi, én Ildinek 4-én este adtam egy csomag málnalevél teát és 9-én szult meg. Nem mondom hogy összefugg, de kizárni sem lehet hogy az is hatott Kép Patikában/gyógynövényesnél lehet kapni.
soraya

Szaisztok!

Zsuzsa: na azért ilyen szép gyerekek mellett nem szabad szomorkodni! Kép Gratulálok mégegyszer!

Szöszi: farkas-tilalmat még nem oldottuk fel, mert hétvégén nem volt dokim, hétköznapra kell szerveznünk a szüléstKép
Dorka imádja a Maja a méhecske mesét, hihetetlen nagyokat tud mosolyogni rajta, most éppen együtt tapsol velük, olyan édes Kép Pedig egész éjszaka hisztizett, velem akart aludni, ő győzött...

Ide teszem akkor én is Dorka képét, remélem modemesek bírják:
Kép

na megyünk játszóterezni, üdv:

Zsuzsi (39)
zsu26

Ildikó: gratulálunk Lucashoz, várjuk a részletes beszámolót
Lucas nagyon szép kis gömbölyű babának látszik.

Tegnap voltam Chellonál a kórházban, ma mennek haza és raknak fel képeket. Noémi gyönyörű baba, végigaluszkálta amíg bent voltam a kórházban.

Orsi: teraszod gyönyörű
Én még teljesen jól és kényelmesen tudok vezetni, nem lehet, hogy nagyon meredekre állítod az ülést?

Panó: tető szomorú, és valóban nem lesz egy zsebből kifizethető tétel. És ilyenkor nem túl vigasztaló, hogy biztos szép lesz.

Bellana: ne legyél depis, gyönyörű kismama egy gyönyörű nagyfiúval + egy kicsivel a pocakban. Dackorszakot át kell vészelni, én még csak a kis keresztfiamnál láttam, és ő nem volt annyira hisztis, de ő is produkált jeleneteket
Légkondi Kép

Anikó: a manókat kellene beidomítani, hogy éjszaka kivasaljanak helyetted
Uszoda nagyon durva, régebben azért a pedagógusok sem ilyenek voltak.

AnitaBori: túrós süti recepeted nagyon jó, kicsit hihetetlennek tűnt az elején, hogy csak úgy beleszórok mindent a tepsibe, és ebből valami jó fog kisülni. Szombaton vendégségben voltunk, oda vittem és pillanatok alatt elfogyott
Nagyon ügyi vagy a szoptatással, kitartást a továbbiakban is!
És aranyos, hogy megszavaztad nekem a ruhát, de mivel van 7-8 garnitúra kimenős kismamaruhám (+ 2 kertészfarmer), és maximum 2 hétig dolgozom még, így ezt az időt már kihúzom ezekben, otthon meg úgyis olyan mindegy miben vagyok. Ráadásul, én nem vagyok egy különösebben dekoratív darab, így valószínűleg nem mutatnék olyan jól bennük Kép Azért szétnézek, mert hátra van még a babaholmi vásárlás, és ha véletlenül meglátok valamii gyönyörűt...
Mamádnak vett gép nagyon jó, biztos örülni fog neki

Vali: babacsere aranyos, meg a manócskáid is

Zsuzsa: vércseppek elég rémisztőek, én mindenképp megnézetném orvossal! Vigyázz magadra! Persze én általában túlaggódom a dolgokat. Műtét Kép
Fejfájás, Zsófi kaki-sztájkjaKép
Viszont a kis hurkás kép nagyon aranyos, Edinán látszik, hogy nem éhezik, akár tejcit akár pótlást kap

Egyéb: málnalevél teát mikortól kell inni? És a bodzatea is hasznos? Már beszereztem mindkettőt.
Rólunk: szombaton mi is voltunk szalonnasütésen, nem ettem sokat, de ettől is egész éjjel égett a nyelőcsövem, azt hiszem ezentúl nem eszem 6 óra után.
Férjem elutazott egy hétre vizitúrázni, remélem nem lesz semmi akció a héten
jerry

Sziasztok!

Hatalmas puszi Minndenkinek!

Nálunk rendben minden, Anna gyönyörűen fejlődik. A héten már teszek fel képeket is. Változatlan cumiból esszük a tejet, amiből szerencsére rengeteg van. Csoda a kiscsaj tényleg önálló kis személyiség lett. A párom szerelmes bele.
Szerencsére nem hisztis és szuper jó kislány. HA sír akkor tényleg baja van, így nagyon szerencsésnek mondhatom magam. Éjszaka egyszer eszik csak, így tudok aludni.

VAli!

Gratula az ikrekhez.

Zsuzsa!

Gyönyörüek a gyerkőcök.

PAnó !
Rengeteget emlegetünk a sok grill áés bogrács mellett! Plusz a kicsi Panó miatt is.

Bellana !

Hatalmas puszika!

Chello!

Gratula! VIgyázz magadra, majd beszélünk!

Mindenkinek puszika, a héten rakok fel képet.
pUszka Mucska Andi

Andi
Kép
mucska

Sziasztok,
bocsánat, most név szerint nem reagálnék, bár végigolvastam mindent, szóval csak úgy ömlesztve a hírek:

Tegnap itt volt délután a tanácsadónő, jó egy órát töltött el nálunk, sokat beszélgettünk és közben szopiztattam Dorkát. Azt tanácsolta, próbáljam minél több szögből mellretenni, hónaljtartás és fekveszopizás, ezt "gyakoroltuk" is, azt mondta, látott már ennél rosszabb esetet is, vagyis hogy ügyetlenebbül kapta be a baba a mellet. Azt mondta, próbáljam minél kevesebbszer használni az üveget és a nyugtatócumit, ezzel persze nem mondott újat. Szerinte a fejés nem annyira fontos, ha mindkét mellből - igény szerint szoptatok, arra nincs szükség.
(azért az előbb lefejtem a rosszabbik cickómat, és 140 ml lejött belőle, aminek én nagyon tudok örülniKép)
Ami meglepett mint újdonság, hogy a tej 2/3-a szopi alatt termelődik, és csak az 1/3 jön két etetés közt.

Igazából több újdonságot nem mondott...De azért örülök, hogy itt voltKép

Nézem-nézem a táblicskut, és szinte biztosan érzem, hogy Nanda már megszült, és vaszeg kinga is...Annyira rossz, hogy semmit nem tudunk rólunk. És Nikiről sem pl.

Örülök, hogy a túrós süti mindenhol ilyen nagy tetszést aratKépKépKép
Most lelépek, mert dolgom van. Közben meg vacogok, mert Dani ma ment először úszótáborba - annyira féltem őt, kiváncsi vagyok milyen élményekel tér haza. Induláskor teljesen rosszul volt: görcsölt a pocija, hányingere volt, nem bírt reggelizniKép
Csók mindenkinek,
Ildikónak mégegyszer hatalmas gratula, Chello, neked is, várunk benneteket vissza.

RITA, MARIANN, SWEN nagyon eltűntetetek!!! Mucska is régen jelentkezett be.

Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Na, mire végre feltettem a szöveget, Andi bejelentkezett...Kép
Puszi, Mucska!

Vali, neked külön akartam gratulálni, hihetetlen mennyiségű tejet lefejsz még a két baba mellett!!! Ez tényleg szuperKép

Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok!

Anita:
akkor csak megerősített ez a nő a hitedben, ezt te is tudtad, nem??? Ezek szerint javulgat a rosszabb cici is. Nekem ennyi 2 mellben van, de így is elvagyok. Talán mert a szopi alatt termelődik annyi, amennyi kell! Akkor már csak azt nem értem, mitől feszül nekem, ha 4 órán át kimarad a szopi! Vagy az már az előző szopikor termelődött??? Én fejek, ha úgy érzem, de szerintem ez így van jól.
Dani: remélem már jobban van.

Andi:
Anna Kép Az enyém ennyire nem jó kislány ám!
A cumisüveg meg ne zavarjon! A lányotok anyatejes!!!
Képeket várjuk!

Jerry:
akkor ne szülj a héten! Amúgy is ráérsz!
A hurkák túlnyomó része anyatejes! Kép
Vércseppek: a mellemből jöttek, így nem kell szaladni Edinával a dokihoz! CSak vigyázni Zsófival, hogy máskor meg ne rúgja!
Málnalevelet a 36 betöltött hét után lehet, napi egyszer, egy evőkanál füvet leforrázol 3-4 deci vízzel, hagyod állni bő 10 percet. Leszűröd, és ihatod!

Zsuzsi:
köszi, de te sem panaszkodhatsz a szöszire Kép A rucija nagyon csini ám! Hajrá!!!

Most el kajolni!

Zsuzsa
zerko

IldikóKép

Hatalmas gratula Lucashoz, nagyon szép kisbaba!Kép

OrsiKép
Az a kutyus nagyon cuki! Szerintem nem lesz semmi baj a kutyaszőr miatt, gondolom a kiságyba nem feküdt be és a baba érkezéséig még úgy is takarítasz. Amennyi marad annyi meg kell is, mert nem jó a túl steril környezet!Kép

BellanaKép
LégkondiKép Én is beüzemeltem már, mert meg lehet degleni a lakásban.

SzösziKép
Ez már nagyon a finis! Vágod már a centit?Kép

ValiKép
Csodaszép csemetéid vannak! Most már biztos, hogy legközelebb én is ikreket akarok!Kép

ZsuzsaKép
FejfájásKép Az viszont nagyon jó, hogy Edina jobban szereti a cicit mint az üveget!KépTényleg jó husi baba.Kép

ZsuzsiKép
Dorka milyen kis szöszi! Gondolom már izgatott a kistesó miatt.Kép

JerryKép
Én a betöltött 36. héttől iszom a málnalevélteát és a bodzavirág szörpről hallottam még, hogy jó.Kép

Már megint időhiányban szenvedek, úgyhogy bocsi, ha nem reagáltam mindenre.Kép
Szombaton meglátogattak anyósék, ami jó volt, hogy anyósom hozott kaját.Kép Ami rossz, hogy apósom megint beszólt három olyan kedveset, hogy fél óráig bőgtem mikor elmentek.Kép A legenyhébb az volt, hogy lefikázta a kiságyat, mert ez és ez nem jó és miért nem olyan...Kép
A tatarozásból lesz valami talán szeptemberben, de addig a szomszédnak vagy jobb belátásra kell térnie vagy irány a bíróság.Kép
Ma hazavittük az új kanapét, mostmár megoldott a vendégek elhelyezése is, ha nálunk akarnak aludni.Kép Legalább lesz mibe belekötni, ha após megint felénk jár. Hála Istennek mától van szabadságon és mire megszületik Berci addigra visszamegy melózni, így nem rontja nálunk a levegőt ha anyós jön segíteni. Már gondoltam rá, hogy behívom a szülőszobára, mert egyedül biztosan nem tudom megszülni ezt a gyereket, mindenképpen érdekel a véleménye jól nyomok-e.Kép
Holnap megyek az első NST-re, pakolok magamnak tízórait.

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Egcsi: áruld már el, mi nem lehet jó egy kiságyon?
Azért érdekes, hogy nálad nem az anyóssal van probléma. Remélhetőleg szülés alatt távol tudják majd tartani tőled, és nem fogja a folyosóról bekiabálni a jótanácsait.

Hol vagytok népek? Nagyon elfoglalt ma mindenki.
Jerry
jerry

Sziasztok!

Úgy felhergeltetek a somlóival,hogy elmentem a cukiba,erre 29-ig zárva van. Kép Kép Kép

Zsuzsi:málnában boldogsághormon? Kép Ezt még nem is hallottam.
Képek nagyon szépek! Kép Jobban van már Dorka?

Zsuzsa:nincs valami,amivel felvidíthatnánk?
Akkor OK,én az őszire gondoltam.Bár a sárgát is nagyon szeretem.
Hátammal ne ijesztgess!Kép
Lányaid még mindig nagyon gyönyörűségesek.És azok a hurkák! Kép
Zsófi-kakivisszatartás: Nálunk Gergő csinálta,amikor megpróbáltuk rászoktatni,hogy egyedül törölje meg a popóját,és ő nagyon nem akarta.A gáz az volt,hogy ő naponta akár háromszor is ment,de innentől vagy 4 napig semmi.A végén már rosszul lett,alig bírt menni az utcán,már mindenfélét gondoltam,aztán eszembe jutott,hogy lehet,hogy direkt visszatarthatja.Rákérdeztem,és szomorú kutyaszemekkel bevallotta,hogy csak ezért nem ment napokig WC-re.Mondtam,hogy inkább törlöm,de ilyet többet ne csináljon,mert kórház lesz a vége.Azóta nincs gond hála Istennek.

Jerry:manók Kép
Miért gondolog,hogy nem vagy dekoratív? Én nem így emlékszem. Kép
Honnan szereztél bodzát ilyenkor?
Férj: Kép

Mucska:de jó hallani Rólatok! Kép Biztos jó színetek van már.
Ügyes vagy a tejcsivel.
Annácska jó baba Kép

Bori:tanácsadó Kép 140 ml? Az nem semmi. Én nem hagynám abba a fejést,ártani biztos nem árt. Puszi Neked.
Dani ennyire izgult? Kép

Egcsi:após Kép Nem szól rá senki?
Szerintem nehogy felajánld neki a szülőszobát,mert még tényleg be akar menni.Kép

Puszi:Anikó
vakili

Anikó: nem bodzát szereztem, hanem bodzavirág teát. Próbáltam szerezni bodazaszörpöt is, de csak Tesco gazdaságost találtam, és annak nem szavaztam bizalmat. Még megnézem a Múzeum körúton a bio-boltban hátha van nekik. De ha véletlenül nem kapok szörpit akkor marad a tea.

Jerry
jerry

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezésre van időm, amíg apa boltban van.
Először is gratulálok a legújabb anyuciknak és babuciknak!

Nálunk minden rendben, Panka nagyon jó kislány és iszonyú nyugodt baba! Nincs vele nehéz dolgom! Csak a hasfájása múlna már el! Bár mostmár az se vészes. Eddig az Infacollal és az Espumisan-L-el próbálkoztunk, ezek nem jöttek be. Most kezdtük el a Protexin restore nevű csoda szert egy imerős gyerekorvos tanácsára és úgy tűnik, működik! Szóval, tudom ajánlani annak, akinek hasfájós a babája! Ez nem azonnal hat, hanem kb. 1-2 hét alatt szép fokozatosan megerősíti a bélflórát és így a babának nem okoz majd gondot az anyatej emésztése. Mi most ott tartunk, hogy napi 1-2 hasfájás van, eddig minden etetés után fájt a hasa.

Még a múlt heti hozzászólásomra válaszolva: a TSH-val kapcsolatos ismereteim szakmámba vágnak, csak azért tudtam így leírni. Kép Bár biztos utánanéztem volna, ha nem tudom és mégis érintett vagyok! De remélem, a továbbiakban nem kell ezzel foglalkoznom! Holnap kiderül!

Egy jótanács már babázó és még nem babázó mamiknak: nálunk nagyon bevált a bárányszőr és a Babazene! Igaz, csak hasfájós és éhes- sírások vannak, de akkor is segít mindkettő. A Babazenét sokat hallgattam a terhesség alatt és ha hiszitek, ha nem, szerintem tuti, hogy emlékszik rá a pici, mert ahogy bekapcsoljuk sírás közben, szinte azonnal elhallgat és úgy fülel. Látszik rajta, hogy ismeri! A szőrön pedig pillanatok alatt el tud aludni. Néha, mikor látom, hogy majd leragadnak a szemei, mégse bír elaludni, ráteszem és pár perc alatt elalszik! Nem tudom, miért nyugtatja meg, de nekünk sokat segít, az biztos!

Na, mennem kell, mert apa megjött és vissza akarja foglalni a gépet! Kár, de inkább itthon dolgozzon, mint a munkahelyén! Legalább szem előtt van! Kép

Sziasztok!
Mariann
marcsababa

Anitabori!

Bocsi, hogy így betörök hozzátok, csak el szeretném mondani, hogy a hétvégén én is megsütöttem a sütit. Oltári sikere volt, mivel férjem kijelentette, hogy mikor pici volt a nagyija milyen sokszor csinált ilyen sütit.
Eredmény: minden héten csinálhatom! Kép
Annak ellenére megette az egész tepsit, hogy amit lehet elrontottam. Egyszerre szórtam bele az összes lisztet! A végén kevergettem össze, majd véletlenül sima légkeverés helyett grilles légkeverésre tettem. Így egy kicsit a mazsolák oda-kokszosodtak, de mindezek ellenére az egész tepsivel bevágta ebéd után!
Ha van még ilyen jó recepted, írd meg!

Köszi

Barbara
babar

SziasztokKép

Na megjottem, igaz nem is hianyoztam senkinekKép, de azert nem tuntem el olyan sok idore, hogy gyanakodjatokKép
Reggel vervetelen voltam, aztan ebedcsinalas, kozben megjottek a betongerendak a kocsibejarohoz, ebed utan meg szunyaltam egy nagyotKép
Latom azota senki nem szul, pedig en tegnap este arra tippeltem volna, hogy lesz baba az ejjel. En egesz delutan eleg ramatyul voltam, sokat kemenyedett a pocim, nem tudom hogy front volt-e, vagy mitol? Ejjel meg forgolodtam, a szokasos, csak mar annyira nehezen fordulok meg!Kép Emlekszem amiket meg talan Swen irt es tisztara azokra ismerek ra! Raadasul este mikor lefekudtunk epp fordulaskor vettem egy nagy levegot es a hasam jobb oldalan lent alaposan belenyilallt! Rendesen megijedtem, de valoszinuleg csak a levego miatt volt, mert azota semmi, Gergo is rendesen mocorog, de nagyon rossz volt!
Viszont tegnap este a parom es Apukam vegre osszeraktak a kisszekrenyt es a kisagyat is, ugyhogy babautor a helyen, ma a lampa is felkerult, ugyhogy mar csak csinositgatni kell a szobatKép Kell meg fuggony es lehet, hogy valami bordurcsikot is felteszunk, ha talalunk valami aranyosatKép Csak az utanajaras ne lenneKép Egyre hamarabb elfaradokKép

Zsuzsa
Lanyok tovabbra is gyonyoruek!KépKépKép GyumiKép Nekem is mar csak 1 honapom van, aztan en is majd csak acsingozok!

Jerry
Terasz:kosziKép Kocsi: tuti, hogy nem az ules szoge a gond, mar kiprobaltamKép Eleg fajos a hatam es nem birom a fix poziciokatKép De szerencsere itt a soforomKép

Egcsi
AposodKép SzomszedKép
Majd szamolj be az NST-rol!

Bori
TejcsiKép Remelem azert egy kicsit megnyugodtal mar ez ugybenKép Sok puszikaKép

Aniko, Linda
Nektek is sok pussssszKép

Orsi
35+3

avocado

Sziasztok!

Orsi: én is többször járok úgy, hogy éjjel megakarok fordulni és elakad a lélegzetem is...
Ha óvatosan fordulok, akkor megúszom azt a húzódást. Kép Puszi!

Mariann: Dani is nagyon hasfájós volt és semmi csodaszer nem hatott, csak ha hason fekhetett és persze az idő. Kép3 hónapos kora körül magától elmúlt. Kitartás!

Panó: bár már mi is a másik táblicskuban lennénk. Kép Bár tudom, hogy neked ez most nagyon nem lenne jó. Kép sajnálom, hogy ennyire kitolnak veletek. Kép

Soraya: vaniliás karika? Hümm, az is jöhet. Kép
Dani: én nagyon élvezem, hogy ilyen kicsi még, mert a cirkuszok mellett olyan édes tud lenni, olyan babás! Például van, hogy többször csak úgy odajön hozzám és megpuszil. És akkor elolvadok. Az ilyen pillanatokért érdemes élni! Kép

Zsuzsi: köszi, hogy megosztottad velem a tapasztalataid dac ügyben. Kép jelenleg a fizikai megfékezés nem működik, hiszen már nagyon nehéz egy tomboló 15 kilós gyereket lefogni a plussz 14 kilómmal. Kép A nemtörödömség se mindig jön be. Ha a múltkor a boltba nemtörődünk hát nem tudom honnan kerítjük elő a gyereket. Kép
Mindenesetre én se megyek bele felesleges vitákba. Kép A ruha nálunk nem téma. Kép
A nézelődők tényleg zavarnak, bár volt már, hogy egy idős nénike odaszólt a Daninak, hogy "akkor gyere velem haza",mire Dani úgy meglepődött, hogy elfelejtette mi is volt a baja. Kép
Dorka szép szöszi: Kép

Jerry: köszönöm a bókot! Kép
Férj: Kép Puszi!

Mucska: de jó hallani rólad!!! Várom a képeket nagyon! Sok puszi!

Anitabori: akkor csak jó, hogy kiment az a tanácsadó. Amúgy ingyen volt? Kép

Egcsi: nem semmi apósod van. Kép Nálatok akkor ő az "anyós"...Igazad lehet, be kéne hívni a szülőszobára, okoskodjon ott. Szerintem még az orvost is kiosztaná: Kép

Anikó: bocs a somlói miatt. Kép
Bili: mikortól szobatiszta Gergő?
Milyen bili a jó?
Bevallom nekünk még nincs, csak wc szűkítő, de arra Dani nem hajlandó ráülni.
Amúgy észrevetted, hogy neked is Gergőd van és nekem, meg Orsinak is lesz egy? Kép Kép

Zsuzsa: sok gyógypuszi! A csajok nagyon szépek. Kép

Mi: velünk semmi extra nem történt. Beszéltem a szülésznővel, emlékezett rám egy tali után Kép, szerdán megyünk hozzá kollektíven CTG-re.
Holnap este meg utcsó vizit a dokinál.

Pusza:
Linda
bellana

SziasztokKép

Tenyleg nagy a pangas itt maKép

Linda
3 GergoKép Tenyleg tok erdekes!Kép
Huzodas: akkor kicsit megnyugodtam, hogy nem egyedi eset vagyok vele! En is ovatosan probalom eloadni a fordulasokat ejjel, pont ezert nem alszom tul joKép Es raadasul neha tok nehez a pocakomat kiemelni a helyzetebol, neha ra szoktam segiteni kezzel isKép Hat igen, ez az utolso honap! Csak igaz amit mondanak, hogy ez mar egy kicsit nyuglodes. Igaz azert en meg elvezem a pocakom es nem nagyon szeretnem, ha Gergo kibujna augusztus elott, de ugye nem lehet tudni.
Hogyhogy Te utloso vizitre mesz a dokihoz? Nem kell menned hetente a CTG miatt? Vagy akkor Vele nem talalkozol?
Nalunk annyira mashogy van, mert a CTG is a dokim maganrendelojeben van es allitolag 1x,2x meg is vizsgal. De majd kell a korhazba is mennem, a szulesznom is akar egy CTG-t csinalni, a multkor mikor talalkoztunk (mellesleg eloszorKép) mar mondta is, hogy beszeltek is rolam a dokival(!), hogy akkor a 36 hetes CTG utan majd hozza menjek CTG-re! Es tok ari volt, ugyhogy orulok hogy vegul is valasztottam szulesznot.
Aruld mar el, hogy mi van veled meg Adival? Szerintem Anikonak is kilyukad az oldala, nekem meg aztan total!Kép Ha igy nem akarod ird meg priviben, legalabb annyit, hogy minden ok, csak tudjuk mar!Kép Remelem nem baj, hogy enyhen szolva eroszakosan erdeklodomKép

Sok puszikaKépKépKép

Orsi

avocado

Sziasztok,
mindenkit ölelek,

Barbara,
hát tényleg ekkora sikere van a sütimnek?!KépKépKép
Majd felteszem a mandulás almatorta receptjét, szerintem az is isteni, eddig mindenhol sikere voltKép És persze oltári egyszerűKépMással én nem kezdek.

Zsuzsa,
nekem is furcsán hangzott ez a tejtermeléses dolog...Neked már 4 óra után feszül a cicid? Az jó, nekem azért egy éjszaka kell hozzá. Egyszer kipróbálom, hogy egy kiürített mellből mondjuk 4 óra múlva mennyi jön le...Tutti nem lesz az 140!

Ma egyébként elég húzós napunk voltKép Reggel 9-től délután 4-ig szinte nem aludt max. 1,5 órát a babus, aztán elszunnyadt a kocsiban, majd a játszótéren is hunyt több mint egy órát. És reggel óta kb. 20x volt mellen! Nem mértem egyszer sem, de csak kicsiket szivogatott, a késő délutánit lemértem, az 80 volt. Totál kifáradtam. Az ebéden kívül mást nem is csináltam ma!

Danikám szuperül érezte magát a táborban, már készül a holnapra!!!Kép
Most megyünk fürdetni.
Mindenkit ezerszer csókolok, egyenként és tömegesen is.
Anitabori

ui.:holnap bemutatjuk Dórának RáckevétKép
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy már megint ilyen sok időt kihagytam, de hát kezdő anyukától ne várjatok többet.Kép A fiam a kezdeti minta magatartását szépen levetkőzte, s mostanra tényleg 24 órás állandó anyai felügyeletet igényel, ami elég fárasztó. Napirendje még nincs, illetve általában tartja a két-három óránkénti szopit, de ez is változó időpontokban. Az éjszaka már nem alvós, kb. 1-2-kor kelünk, utána 4-5 órakor, s aztán két-három óránként. Napközben olyan fél óra szopi, aztán kb. ennyi altatás, ezzel el is ment egy óra a 2-3 órás szünetből, így aztán a maradék időben kell minden mást csinálnom, háztartás, pihi ilyesmi. Ez nem panasz, csak ez a mentségem. remélem később javul a helyzet. Ja és akkor vannak a hisztisebb napok, amikor bármit csinálok üvölt a drágám, és ilyenkor a szívem szakad meg. Az előbb fél héttől csinálta ezt nyolcig, remélem most már alszik egy nagyobbat. Annyival jobb a helyzetünk szombat óta, hogy azóta már mehetünk sétálni, amikor is általában alszik. Egyébként jól vagyunk, Botond szépen gyarapszik bár én nem mérem, de a pelusok azok mindig tele vannak, s a hurkák is szaporodnak a babán.Kép

NAGY-NAGY GRATULA ILDIKÓNAK ÉS DZSCSIGÁNAK A BABÁKHOZ, ÍGY MEGKÉSVE IS!!!!!!

Az élvonalnak pedig szorítok továbbra is!!!!

Igyekszem visszaolvasni, remélem mindenki -babák, mamák, kismamik- jól vannak!!!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Na,megjöttünk!
Elmentünk délután az állatkertbe-16 órától a családi jegy csak 1000 Ft-azután meg elmentünk a Sir Lancelot-ba vacsizni.Kép Úgy jól laktam,mint a duda.Most meg málnázom. Kép

Jerry:a tea is megfelel a célnak szerinted?

Mariann:Örülök,hogy Panka ilyen jó baba. Kép

Orsi:babaszoba Kép Éjszaka Kép Én is nagyon szenvedek az alvással,már előre félek az éjszakáktól.Óránként megyek pisilni,és minden mozdulatra felébredek.Ez a nyilallás is sokszor van,olyankor levegőt is alig kapok.Fel szoktam kelni egy kicsit,az segít.

Linda:somlói Kép ne is mondd.Ráadásul ilyenkor a kerület összes cukrászdája zárva van,csak fagyit lehet kapni.A közértben van,de az nem ugyanolyan.
Gergő 1 héttel a 3.szülinapja után lett szobatiszta,egyik napról a másikra.Sokáig bilizett,a szűkítőt ő sem szerette.Valahogy félt a WC-től.
Természetesen nem kerülte el a figyelmemet,hogy a triumvirátusnak Gergője van-lesz.Én ezen nem is csodálkoztam. Kép
Utolsó vizit:Átadott azért valakinek a dokid? Meddig nem lesz? Lényeg a szülésznő,az meg jó.Kép

Puszi:Anikó
vakili

Szia lányok!

Orsi, Anikó: azért utolsó vizit, mert a doki elmegy szabaia és már csak a szülőszobán találkozunk, ha találkozunk. Még nem tudom kinek hogyan ad át, holnap fogom megtudni.
Viszont a szülésznőnek örülök, valahogy biztonságérzetet ad, hogy legalább lesz egy ismerős arc majd ha megyek. És tényleg nagyon szimpi. A dokimmal nem alakult ki semmiféle bizalmas orvos-beteg kapcsolat. Kép Anikó, nem ismerős? Kép
Anikó, akkor ma nagyon jó napotok lehetett. Kép

Orsi: én is már nagyon terhes vagyok. Kép Jó dolog, hogy csak 2 év lesz a lurkók között, de most kicsit húzós is. Kép
Ádi: nagyon kiváncsi kend. Kép Inkább mailben, jó? Kép

Anitabori: rád épült Dorka? Akkor jól kimerülhettél. Kép

Swen: mindig öröm ha jösz. Kép Kitartást a mini Atomantihoz! Sok puszi!

Képzeljétek nem is írtam, hogy 28-tól szabin vagyok ám. Kép Jó, mi? Kép Kép

Linda
bellana

Bori:na mit szólsz,milyen sikere van a receptednek? KépHát ha még kóstolták volna nálad!Az az igazság,hogy az én anyukám is szokott ilyet csinálni,mint rájöttem közben,de az nem így szokott sikerülni.Valószínűleg a légkeverés hiányzik.Én azt hiszem,meg sem próbálom,mert a sütőm nem túl jó.Kép
De jó,hogy Daninak tetszik a tábor!Miket csináltak?
Ráckeve Kép Jó utat!

Swen:nem kell mentegetőznöd,teljesen természetes,hogy nincs időd jönni.Csiszolódjatok csak tovább egymáshoz,és ha van pár perced,annak is nagyon fogunk örülni! Kép Újabb képek nincsenek?

Anikó
vakili

BorikamKép
Alig varom a kovetkezo receptet, foleg ha egyszeruKép
Sajnalom, hogy ma ennyire kimerultel, remelem holnap kicsit lazabb napod lesz! Jo RackevezestKép
Sok puszikaKép

Aniko
EjszakaKép Egy kicsit mar en is tartok toleKép Erdekes, delutan tok jokat tudok aludni!
NyilallasokKép Nekem a jobb oldalon borda tajon van mindig egy kellemetlen erzes, ha lefekszem elmulik. Kicsit mar nyuglodunkKép

Linda
Mail-t varomKép

Nagy puszik mindkettotoknekKépKépKép

Orsi
35+3

avocado

Linda:én emlékeztem,hogy szabira megy. Kép
De igen ,ismerős! Kép Ezért nem is vagyok begyulladva,hogy az enyém visszaér-e. Kép
Én is kérdeztem már,úgyhogy az e-mailedet én is várom.De csak ,ha akarod!
Szabi: én is most gondolkodom,hogy igénybe vegyem-e most,vagy csak a szülés után.Úgy tudom,hogy ez is,meg a GYED is 70%,de én most betegácsiban vagyok,és nem tudom,hogy az mennyi.Nem tud nekem valaki valami okosságot mondani?

Anikó
vakili

Orsi:nekem a hasam alján szokott olyankor erősen szúrni,és ha lefekszem,csak még rosszabb.Én is le-ledőlök délutánonként,de csak 5-10 percekre tudok elszunyókálni.Vagy valamelyik gyerek,vagy a párom telefonja mindig felébreszt.Mondjuk nem is nagyon szeretek délután aludni,olyan kótyagos vagyok utána.

Puszkó Neked!

Anikó
vakili

AnikoKép
Sajnos en is elegge el vagyok veszve ezekben a GYAS, GYED dolgokban, de az tuti, hogy a GYES 70%. En ugy tudom, hogy ha siman, tehat nem tappenzbol mesz szulni, akkor 168(?)napig a teljes fizudat kapod es onnantol a GYED-et. De azt nem tudom biztosan, hogy mi van, ha tappenzbol mesz szulni, talan akkor valami atlagot szamolnak, de nem biztos. Azt hiszem van valami hely, ahol ezeket meg lehet kerdezni, valamelyik Miniszteriumban, vagy Allami XY Hivatalban. En sem vagyok teljesen kepbenKép

PusziKép

Orsi

avocado

Orsi, Anikó: én Danit táppénzből mentem el megszülni. Utána fél évig járt a Gyás, majd 2 éves koráig a gyed. Azért vagyok szabin, mert különben 1 hónapra kellett volna megigényelni a gyest, ami huszon valahányezer... Így kivettem a szabit ami felgyült míg itthon voltam Dínóval.
Amúgy én is elég zavarosnak találom mikor mi jár... Orsi a te védőnőd olyan szuper, nem lehet, hogy ebben is tud segíteni infóval?
Fájdalmak: nekem már a többedik éjszaka van olyan érzésem, hogy mindjárt megjön és nyillal, szúr a hasam, persze közben jól bekeményedik, levegőt is alig kapok. Ilyenkor jól megijedek, hogy most akkor mi van. Ezek a jóslók lennének? Danival nem volt ilyen. Az a röhej,hogy hiába a második babám, mégis olyan mintha az első lenne, mert Danival sem spontán történtek a dolgok. Tehát pl. gőzöm sincs, milyen ha elmegy a magzatvíz, vagy ha elkezdődnek a fájások a maguk fokozatos módján. Kép

Aludjatok jól, kevés kimenéssel, pocihúzódással és jóslókkal:
Linda
bellana

Jó reggelt!

Munkások már itt vannak, tegnap leszedték a tető egy részét, így most lukas a házunk. Elég hideg volt éjszaka!

Szöszi, Soraya, Anikó!
Köszi a biztatásokat a házzal kapcsolatban! Néha eléggé el tudok keseredni.

Mucska!
Irigy vagyok a sok grill partiért meg bográcsolásért! Várom a képeket a kis druszámról!

Zsuzsi!
Dorka nagyon szép kislány! Te is ilyen szőke vltál?

Zsuzsa!
Tényleg jó kis hurkái vannak Edinának és szerintem hasonlít rád!

Bori!
Ez a mandulás almatorta jól hangzik! Jó Ráckevézést mára!

Anikó!
Az állatkert 16-tól csak egy ezres az egész családnak? Gondolom csak hétköznap!
Én se tudom pontosan mi hogy van, de a Gyed is meg a táppénz is a fizetésed 70%-a, csak a Gyed az maximálva van, azt hiszem max. brutto 83000 Ft.
A Gyás az ugyanannyi, mint a táppénz, ha megvan nem tudom hány (talán 168?) munkanapod előtte. Nekem pédául nincs meg, mert én ugyan elvileg visszamentem dolgozni 2 gyerek között, de csak szabin voltam, utána meg táppénzen. A táppénz pedig nem számít munkanapnak. Így nekem a Gyás ugyanannyi lesz, mint a Gyed. De ha te dolgoztál előtte és a fizetésed több, mint brutto 83000, akkor neked a Gyás az több, mint a Gyed! Nem tudom érthető voltam-e.

Linda!
Peti se használt sose bilit, egyből a Wc-be ment, bár ő is 3 éves körül volt már!
Nekem a hasam alja szokott szurkálni éjjel, ha hirtelen akarok megfordulni, de ezt már akkor is csinálta, mikor még alig volt hasam.

Mindenkinek szép napot!
Panó
panó

Szöszi!
Azt hittem, mire az előzőt elküldöm már itt leszel! Persze nem baj, ha még alszol!

Puszi!
Panó
panó

PanoKép
Itt vagyok, csak ma elobb reggeliztem!Kép Nincs teto a fejetek felett?Kép Ide jutottal szegenykem.Na, nem poenkodok, teto utan mar nincs semmi, ugye? Hamar viosszarakjak,meglasd!

OrsiKép,AnikoKép
En is ma akartam kerdezni, hogy termeszetes-e, hogy nekem az utobbi ket hetben allandoan faj a hasam...Nem gorcsol, faj.Alul is, a bordam alatt is.Foleg ha fekszem es felrehuzza a suly (gondolom?).A belenyilallas is van fordulaskor, de azon kivul is.Meg a derekfajas...Szoval, amit a konyvem ir,miszerint "az utolso 3 het egyenesen pocsek", az nekem teljesen bejott.Mar minden bajom van, nem hittem volna.

BellanaKép
De jo neked, hogy mesz szabira...Igy mindjart mas lesz az elet!Kép
A noverem kislanya aug-ban lesz 2 eves.Olyan aranyos es okos,ertelmes, hogy meg kell zabalni, de naluk is szo szerint u.a a helyzet hiszti es dac ugyben.A noverem is sokat sir es szomorkodik, raadasul naluk mar ott a veszekedes a nagyobbikkal is.Szoval, ez termeszetes ebben a korban, ki fogja noni...bar elismerem neha emberfeletti turelem kellene hozza.
Tegnap en is kiborultam a paromra melo miatt Kép, hogy mindig egyedul vagyok, hogy mikor hazajon sem csinalunk semmit.Most lelkifurdim van...Kép

Itt rohogok magamban, hogy probaljak megmagyarazni a szervezok, hogy a Bonnie Tyler (igy kell irni?) koncert ugyanaz, mintha Lisa Minellit lattad volna, mert ez ugyis egy jotekonysagi gala...Kép

Na, mar azt sem banom, ha 13.-an szuletik, megyek is megnezni milyen nevnap van...Kép

szoszi 39+2
szoszi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: