Sziasztok!
Linda: nálunk Dóri pont 2. szülinapjától kezdte a dackorszakot és úgy 2-3 hónapig nagyon durva volt, főleg, hogy a terhesség első szakaszában voltam, vérezgettem, óvatosnak kellett volna lennem, de bizony, egy ilyen rohamnál sűrűn jobb volt, ha fizikailag közbelépek, különben kárt tett volna magába

Szurkoltam is, hogy Emma kibírja a nővérét

Aztán egyrészt enyhült a helyzet és tényleg kezdett reagálni a "nemfigyelésemre" (annál hosszabban hergeli magát, minél jobban látja rajtad, hogy ideges vagy), meg megszoktam, hogy örjöng és elfogadtam, hogy ez egy ilyen korszak...

Mostanában ha rájön, én a pohár hideg vizes megoldást alkalmaszom, leöntöm szegénykémet, ilyenkor kiesik a bőgés ritmusából, gyorsan átölelem és megnyugszik

Sokan azt mondják, hogy a hiszti előszelénél azonnal valamivel el kell terelni a figyelmét, hogy ne tudja hergelni magát, ha ez sikerül, akkor elkerülted sikeresen a hisztit. Mostanában többet kell engedni, az önállóságot most tanulja, igényli, igaz hosszabb ideig tart minden, de nincs hiszti és pár hónap múlva a gyerek hihetetlenül meghálálja, mert mindent önállóan fog csinálni (evés, szandál levétel, öltözés, zuhanyzás). Én megengedem, hogy ő válassza ki a ruháját, ezért emiatt nem szokott hiszti lenni. Felesleges súrlódási pontokat megpróbálom elkerülni, hogy mindkettönknek jó legyen. A nézelődökkel ne törödj, szerintem inkább segíteni szeretnének, de nem tudják hogyan, kevesen vannak, akik emiatt elmarasztalnának, azoknak tuti nincs gyerekük, azt le kell tojni. Múltkor pl. én akartam segíteni egy anyukán, mikor a kisfia a pénztárnál földhöz vágta magát, Dóri még nem volt dackorszakban, ezért pont rosszul reagáltam, mert az anyuka nem vett róla tudomást és hagyta vergődni, én meg buta beavatkoztam és felemeltem a gyereket és próbáltam vigasztalni, de ő ismét földhöz vágta magát, nagyon sajnáltam, de ott kellett hagyni, mert tényleg ezzel a reakciómmal csak megerősítettem a gyereket, hogy ezzel a viselkedéssel elér valamit... Azóta nem avatkozok bele, csak annyit szoktam mondani az anyukának, hogy nálunk is ez van, nyugodjon meg, nem benne van a hiba ez egy korszak, túl kell élni !
Lino: Boldog névnapot a lányoknak!

Orsi: irígy vagyok a sok gyümölcsért, tegnap szerettem volna venni barackot meg dinnyét, de az országúton olyan szemtelen drágán árulták, hogy inkább ma piacra megyek...
Különben állítólag a málnában sok a boldogsághormon, de lehet, hgy csak ezzel vigasztalom magam, mikor fél kilót csak úgy megeszek
Szöszi: mi megpróbáltuk beindítani, de csak jóslók lettek belőle. Este elmentünk férjemmel a Pecsa szabadtérre, G3, azaz Joe Satriani koncertre, nagyon jó volt, csak kívűlről hallgattuk, de így is elég hangos volt, mikor nagyobbakat fújt a szél, akkor voltak jóslófájásaim.

Emma végig csápolt a pocakomban

De azért már kezdem úgy érezni, hogy a hét közepére talán lesz baba
Most már mindent szabad, szerintem te is lazulj egy picit a kicsi érkezése előtt, jobb lesz a kedved és beindulhat a szülés
Zsuzsa: kb. 3-5 napot kellett volna lennem, de ez nem is volt kérdés, mivel tudták, hogy szoptatok hamarabb elengedtek a kórházból, így beszéltük meg a dokival. Azt ajánlom, ha neked is megoldható, hogy gyorsan hazamehessél, akkor minél hamarabb legyél túl rajta, mert gyorsabban is fogsz meggyógyulni és a lelki dolgok nagyon befolyásolják a szopit, biztosan jót tenne a szopinak is, ha végre megnyugodnál, na és a fájdalmakról ne is beszéljünk...
Bori: mi volt a tanácsadóval?
üdv: Zsuzsi (39)