A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. nyári kisbabák

Sziasztok,

Orsikám,
főleg miattad kapcsoltam be most a gépetKép De megnyugodtam, hogy jól sült el a dolog a végén!
Én dupla adaggal még nem próbálkoztam, inkább felezni szoktam néhaKép
És BÁRMIKOR nyugodtan hívjál, akármilyen gondod-bajod van, vagy örömödKép

Anikó,
látom, jó élmény volt számodra a babázásKép
Dóraként anyakönyvezték a bébit.
Örülök, hgy ma nem csatoltál magadra görkorit. Finom volt a jégkrém? De régen ettem!

ILDIKÓ,
hatalmas gratuláció-hegyek mennek Finnországba!!! Nagyon várunk vissza!!! ( ennyi gyerkőc mellett lesz vajon ideje Ildinek benézni ide hozzánk?!)

Zsuzsa,
nem a tejcsatorna-elzáródással van már gond bal-mellileg, hanem egyszerűen kevés benne a tejcsiKép (Minden nap úgy érzem, ma kell kinyitnom a Bebát. Annyira belénk verték már ezt a tápszer-ellenességet és anyatej-felmagasztalást, hogy mindez iszonyúan nehéz számomra lelkileg.)
Most éjszakára azért megvan a 2 x 110 ml tejcsi lefejve, remélem, reggelre feltöltődök megintKép)
De jó nekem, Dorka egyelőre nem hasfájós, legalább ez kimarad az életünkből.
A dinnye-dolog meglepett, miért lenne tiltva? A magvak miatt?

Most lelépek, bocs, ha valakinek nem válaszoltam.
Ja, délután - mint tegnap is- 2-től 5-ig testületi alvás volt, anyu riasztott fel. És a TESCO-ba is eljutottam apuval, kaptunk nagyon olcsón Libero 3-6-t, 3x42 db 3900.-FtKép És este még sétafika is volt, a hűvösbenKép

Puszi
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

SziasztokKép

Aniko
A suti elment, hogyhogy hozzad nem ert oda?Kép Linda megkapta!Kép
Az uszis sztori nem semmi, rossz elkepzelni is! Mondjuk tanar letemre soha nem ertettem az ilyen "pedagogusokat", nem tudom elkepzelni, hogy nem tudnak figyelni es vigyazni a gyerekekre! Kepzeld el azt a szulot, aki rajukbizza a gyereket es az hazamegy felhasadt szajjal! Eleg durva!

Linda
Orulok, hogy izlett a sutiKép

Lanyok
Egy kicsit aggodok, mert Gergo mokuskam ma nagyon keveset mocorgott, szinte egesz delutan semmit! Nincs semmi baja, ugye? Emlekszem a multkor Anikonak volt hasonlo, de akkor is aggodokKép Remelem holnap megint aktiv lesz a dragasagom, mert ha nem, akkor felhivom a szulesznot, vagy a dokit!

Jo ejt mindenkinekKép

PusziKép

Orsi
35

avocado

BorikamKép
Koszi, aranyos vagy!
Sok puszi nektek, remelem a tejcsi a bal melledben is beindul!

PusziKép

Orsi

avocado

Orsi, az én Gergőm is csinál ilyeneket, aztán (mint pl. most)majd kiugrik a pocimból.
Szerintem ők is érzik odabent ezt a dili időt.
Biztos csak ilyen napja van. Kép
Anikó sütije is idejött ám! Kép Kép Eltettem a hűtőbe. Kép Holnap továbbküldöm. Kép

Linda
bellana

Sziasztok,

BoriKép
Én a 2004. tavaszi topikba lakom Kép, de időnként hozzátok is bekukkantok. Olvastam a szoptatással kapcsolatos gondjaidat, és mintha saját magamat olvastam volna. Nálunk ugyanez a probléma, a kislányom nem kapja be eléggé a mellbimóm alsó részét. 2 hetes korában már ott tartottunk, hogy véreset büfizett, úgy kisebesedett a cicim.Képzelheted, mikor hajnalban, félkómásan azt láttam, hogy a gyerek élénkpirosat büfizik. Első pillanatban majdnem szívrohamot kaptam. Ezután 3 napig lefejt tejet kapott. Egy napig pohárból kapta, de mivel annyira még nem volt ügyes a kb. a fele mindig melléfolyt, ezért aztán soha nem lakott jól. Szóval 1 nap után jött a cumisüveg. Aventet használtunk, az hasonlít legjobban a cicihez. Aztán újabb 2 nap múlva ismét próbálkoztunk. Aztán 1 nap múlva mellgyulladás Kép. Éjjel 40 fokos lázra ébredtem, a bal cicimben kemény csomó volt. Másnap kijött a védőnő és a nagyját segített kimasszírozni. Addigra a lázam is elmúlt. Szóval mindezek után én beszereztem egy Avent bimbóvédőt és azóta is azzal szoptatok. Ez van. A cicim még most is sebes icipicit, de ki lehet bírni. Szrencsére a most már 2 és fél hónapos Nádja egyszerre sokat eszik, így naponta csak 4-5 szopi van. A bal mellemben, ami be volt gyulladva, kb. fele annyi tejcsi termelődik, mint a jobb-ban. De így is elég neki. Már elérte a 6 kg-ot. Most csak kis vizet vagy teát kap cumisüvegből. 6 héttel ezelőttig időnként próbáltam bimbóvédő nélkül, de akkor nagyon fájt. Ja, és hiába vettem el tőle a cicit, kapta be újra stb. Ha 10x próbálkoztumk, akkor 10x nem kapta be rendesen.
Én is próbálkoztam szoptatási tanácsadóval. Sajnos a megbeszélt időpontban nem jött, akkor még felhívott, hogy majd valószínüleg szombaton, de majd még keres. Na azóta is várom a hívását.
Kicsit félek, ha majd jönnek a fogacskák gond lesz, de egyenlőre nem jönnek.
tmarianna

Jo reggelt!

Fogadjunk, hogy ma nem birtok lekorozniKép. Sajnos ejjel 2 ota fennt vagyok, nem tudom, hogy az ido miatt-e, de mindegy is. Remek jegeso esett meg vihar volt. Faj ugyan a derekam, de az en babamat ez a vihar sem hatotta meg, szerintem minimum egy tornado tudna kicsalogatni.Kép

szoszi
szoszi

Itt az ezustérmes Kép Jó reggelt!

Orsi, jópofa ez a kutya Kép A szorön meg nehogy aggódj!
Reméltem hogy Ági tesz fel ide képet, vagy kuld, de még semmi. Persze biztos kisebb gondjuk is nagyobb ennél per pillanat, fel van bolydulva a család, gondolhatod Kép Ha addig más nem, akkor ma du én csinálok fotókat a kórházban és este láthatjátok is Kép

Linda, átadom délután! Kép
Én gyarapodok, hasra is de fenékre még inkább Kép Fotó van rólunk az albumban, Krisz_ta néven!
A véreredményedben lehet hogy a vas kicsit gyenge, legalábbis az szokott problémás lenni. Majd felturbózod Kép

Anikó, remélem picit babusgatni én is tudok ma, elvileg ugye ott lesz Lukas a "zsúrkocsiban" Kép De minimum gyönyörködni lehet KépKép
A 20-30 centis víz is veszélyes lehet, a tanároknak oda kell figyelniuk ha durvulnak a gyerekek!! Kép

Szöszi, jégeso? jaj! Kép Valahol azt olvastam, a melegfront jobban beindítja a szuléseket, mint a hideg. Hátha most pár nap és te jössz, én drukkolok!
Aliceról tudsz valamit?

Szép napot mindenkinek!
Kriszta
soraya

SziasztokKép

Szoszikem
Faj a derekad???? Vigyazat, ugy emlekszem Suncsinel is igy kezdodott, nem is gondolta, hogy szules lesz a vege, aztan...Kép
Mindenesetre lekorozni igy azert nem tudunk Teged, ha hajnali 5-kor irszKép Sajnos ma ejjel en is felkeltem, nem volt mar ilyen hetek ota, de most biztos a dinnye trefalt meg, ugyhogy valamikor 4 utan meglatogattam a WC-t. Aztan ugyanazt adtam elo, mint mostanaban mindig, 5 utan kicsivel mar megneztem az orat es utana meg jo parszor, szoval ugy latszik ez a szakaszos alvas van most soronKép Aztan fel 8-kor feladtamKép
Es iszonyu sokat forgolodok, igaz mostanaban tudok a jobb oldalamon is aludni, Gergo nem tiltakozik, a hatamon mar nem nagyon merek. Neha arra ebredek, hogy ott vagyok es akkor gyorsan fordulok is oldalt.
Na, jo kis litaniat kerekitettem itt az alvasomrolKép

Linda
SutiKépKépKép Legyszi kuld mar at akkor Anikonak, hogy o is megkostoljaKép

Egcsi
Gratula a 37. hethezKép

Soraya
Te tegnap nem is irtad, hogy 33 hetesek lettetek! Vagy rosszul lattam a tablazatban? Ha nem, akkor gratula Neked isKépKépKép
Ildinek meg sok pusziKép

Na, megyek megprobalom kitalalni, hogy mit is reggelizzekKép

Orsi
35+1

avocado

Sziasztok!

Szöszi: én ma egész éjjel és hajnalban óránként keltem, mert szegény Dórikám nagyon megfázott, állandóan sírt, a vége az lett, hogy hajnalban az ágyunkba fektettük, de szegénykém végig fent volt, csak feküdt mellettünk. Hulla fáradt vagyok! Gondolom Te is Kép Különben mikor Dórival voltam terhes, akkor az utolsó hetekben nem tudtam aludni, minden 2.-3. órában felébredtem, szerintem ez hormonális, hogy bírjuk majd a szopi miatt az éjszakázást.

Tmarianna: ne félj a fogacskáktól, most is azért tud annyira fájni a szopi, mert az ínye olyan erős és éles, hogy felér egy fogacskával. Nálam ha fájt, akkor mindegy volt, hogy fog vagy íny, ha jól szopizik, akkor nem fájhat, mert foga van. Dorka 2 éves koráig szopizott jó sok foggal, csak akkor volt fájdalmas, mikor fájt a foga, ilyenkor dentinox-szal bekentem az ínyét vagy a mellbimbómat és nem harapott akkorát. Több oldalról próbáltam szoptatni Dórit ilyenkor, volt hogy fordítva, tehát bal mellre úgy tettem pl. hogy a lábai a bal kezemnél lógtak lefelé...Kép És mikor megjön először, azt is megérzik a babák, ilyenkor sztrájkolhat egy pár napig, mert a vérzés megváltoztatja a tejci ízét.
Na abbahagyom, mert ezeket mind gondolom már annyiszor hallottátok! Nekem szerencsém volt a szoptatással.

Üdv: Zsuzsi (39)
zsu26

sziasztok!

A lelkem nem jó, de hagyjuk... Kép

Ildikó: szívből gratula Lucashoz! Remélem nem volt nehéz szülés! Gyors felépülést!Csak megszületett a nagyinak Kép

Soraya: köszi a híreket!
Jóslófájás: nekem Zsófival talán nem is volt. Most a 30. héttől, de szerintem meg lehet ismerni, ha komollyá válik a dolog!

Bellana: aha, jobban van ZSófi köszike Kép
Akkor most vasat kell szedned? Gondolom vérszegény vagy. Nálam a pár hét intenzív szedés sokat javított a vérképemen. Fehérvérsejt nem jó hír!

Lino: Edina is ilyeneket tesz! Sokat van fent, és ritkán alszik nagyot. Egy nap max 1-2 alkalommal! Én már kipurcantam! De mi ugye 2 héttel előttetek járunk. Talán majd most a hüsi segít!
Palatinusz Kép Tiszta most az a hely?
Apa Kép Akkor ma ki fürdet?
Hízás: az szép! Akkor már egy sózsák! Kép

Anikó: a tegnapi napom talán jobb volt fizikailag. Bár este volt 4 óra, ami alatt foglalkoznom kellett vele.
Tábor Kép

Zsuzsi: szobatisztaság Kép
Séta Kép Én ilyenek miatt is irigykedek már... Kép

Orsi: a következő tuti sikerül! És valóban csak a hormonok tehetnek róla Kép
Kutyus. Kép Kicsit nagy a rucija Kép

Bori: pedig a tápszer annyira nem halálos. De jobb, ha nem kell! Kép
Dinnye: a sárga pl. nagyon nehezen emészthető!

Linda: kondi Kép

Szép 7végét mindenkinek, mennem kell etetni!

ZSuzsa
zerko

Merre jartok Kismamik?Kép

Mi most elmegyunk egy jo kis bevasarlasra a parommal, aztan majd jelentkezem. Ugy latszik ma mindenki tud sokaig aludni, csak en nem tudtamKép

PusziKép

Orsi

avocado

Na, most latom, hogy szinte egyszerre irtunkKép
Akkor megiscsak van aki ebren vanKép

Zsuzsa
Mia baj lelkileg Veled? Ne ird azt, hogy hagyjuk, nyugodtan panaszkodd csak ki magad nekunk, jo?

Puszi NekedKép

Orsi

avocado

Jó reggelt!

Linda!
Tudtam én,hogy Te kaptad meg az én részemet is!Edd meg nyugodtan,én Borinál dupla adagot kaptam! Kép
Lelet:jó,hogy nincs benne kóros.
Légkondi Kép

Orsi:Elfelejtetted a címemet,vagy úgy gondoltad,hogy már elég dagi vagyok,ne egyek a sütidből? Kép
Na,beindult Gergő?
Ez a szakaszos alvás ismerős és nem túl pihentető. Kép
Puszika!

Bori:nagyon finom volt a jégkrém,elég ritkán eszem én is.
Séta Kép
Ildikó helyett majd Ági fog írni,úgy tudom. Kép

Szöszi:hajnali kelés. Kép
jégeső? Nem semmi.

Soraya:várjuk a fotókat. Kép
Nálatok megengedik a kórházban,hogy megfogdossák a babákat?
Igazad van,a kicsi víz is lehet veszélyes. Kép

Zsuzsi:Dórinak jobbulást!
Szoptatási tanácsoknak mindig örülünk,ne fogd vissza magad! Kép

Zsuzsa:
Ha a lelked nem jó,ne hagyjuk! Tessék nekünk panaszkodni,azért is vagyunk itt többek között!Sajnálom,hogy ilyen nehéz Neked! Kép Sok-sok puszi!

Anikó
vakili

Orsi Anikó: igazad van, de intim a dolog... Szerintem lesz még egy látogatásom a kórházba. És mivel a dokim szabin, még 3 hét várakozás... Kép
Tegnap sokat pityeregtem... Kép

Orsi:
Jó vásárlást! János is éppen ezt teszi Zsófival.

Zsuzsa
zerko

Sziasztok!

Most alszanak a gyerekek ezért írok néhány szót magunkról.

Most már teljes létszámban itthon van a kis családunk.
Nagy változások történtek a gyerekeink életében mióta mind itthon vagyunk.

Tomika, aki eddig csak evett, aludt, nézelődött és az éhségét is csak egy egyszerű "a" hanggal jelezte, aktivizálta magát és megmutatta, hogy ő bizony tud sírni, ha igazán akar.

Alina pedig igazi ária művész, eddig ezt a kórháznak és a műtétnek tudtuk be. Szerencsére a plasztikai műtétje igazán jól sikerült, már most is nagyon szép, és tényleg szinte semmi sem fog látszani belőle. Egyébként napról napra egyre nyugodtabb baba. Először sírással ébredt, most ha felébred, nézelődik, majd ha ezt megunta akkor nyöszörög, utána pedig hangos sírással próbálja érvényesíteni az érdekeit. A kajával szemben nagyon türelmetlen, utál éhezni, alig tudjuk kihúzni nála azt a négy percet amíg a cumisüveg melegítőben a tej optimális hőmérsékletre melegszik. Én még alig tudtam megetetni, egyrészt Tamás mindig addig-addig jön-megy körülötte, hogy mire odaérek már eteti is, másrészt így tudjuk párhuzamosan etetni a két gyereket, Tomikát ciciből, Alinát cumisüvegből. A professzor szerint a jövő hét közepétől már próbálkozhatunk Alinánál is a mellre tétellel. Én már hamarabb el szerettem volna kezdeni, de még erősödnie kell. Remélem nem felejtette még el hogyan kell csinálni ösztönösen, mert biztosan neki is jobb lenne az mint a cumisüveg.

Pénteken egyébként izgalmas napunk volt. Jelenleg egy kiságyban tartjuk őket, délután egyik baba sem akart elaludni, nézelődtek, majd ordítottak. Mikor felvettük őket mind a ketten mosolyogtak, ha letettük, tovább sírtak. Tamás elég határozott szülő lesz (nem úgy mint én), úgy döntött ebből elég, ez csak hiszti, engem kizavart a szobából, és kintről hallgattuk őket. Felváltva sírtak, miközben az egyik ordított a másik áhítattal (néha mosolyogva) bámulta a sírót, majd cseréltek, és ez így ment 1,5 óráig. Nem igazán voltak sem zaklatottak, egyszerűen csak méregették egymást, és ha minket a közelben tudtak vártak, figyeltek mi lesz, majd folytatták. Olyan korán ravaszak ezek a gyerekek.

Az éjszakáink (eddig (kopp, kopp, kopp)) nyugalmasak, csak enni kelnek fel és aludnak is tovább, remélem ez így marad.

Ma éjszaka viszont hajnali 3 órakor megtréfáltak bennünket a gyerekeink! Mind a ketten egyszerre sírtak! Én berohantam, kikaptam az egyiket (aki jobban sírt és rúgkapált), odaadtam Tamásnak, mentem megmelegíteni a cumisüveg tejét. Kész a tejcsi, Tamás próbálja etetni „Alinát”. Én kivettem ez időben a másik gyereket, letettem az ágyra, a cicit a szájába tettem, ő pedig szorgalmasan szívta is.
Tamás viszont egyáltalán nem boldogult, elaludt a kezében a gyerek. Hozzá kell tennem a szobában ilyenkor sohasem gyújtunk villanyt, csak az étkezőből beszűrődő fénynél etetünk. Szóval gondoltuk tisztába tesszük „Alinát”, hátha felébred. Tamás el is kezdte, miközben én továbbra is etettem a másik gyereket. Nézte jobbról, nézte balról a sötétben, majd meg is fogta ott azon a bizonyos helyen, ezt követően pedig kijelentette „ TE, ALINÁNAK KUKIJA VAN!
Én rázkódtam a nevetéstől, de Alinát aki életében először most evett ciciből ez továbbra sem zavarta. Annyira határozottan tudta mi a dolga, hogy én semmit sem vettem észre a gyerek cseréből. Szóval, most már nem aggódok, hogy fog a cicire vissza szokni.

Remélem mindenkivel minden rendben van! Még nincs túl sok időm, de azért próbálok néha bele-bele pillantani a netbe is!
Szurkolok mindenkinek aki még nem szült és sok sok kitartást küldök azoknak akik már túlvannak rajta (magamnak is)!

Sziasztok!

Vali
cvali

Sziasztok!

Kata végre elaludt! Ez azért olyan nagy szám, mert este 10-kor elaludt, majd 4 után pár perccel felkelt, és onnantól kezdve csak nyüglődött egészen most délelőtt 11-ig. Remélem most, hogy hűvösebb idő van/lesz visszatérünk a normális kerékvágásba!

Zsuzsa: mi a baj? Nagyon szomorúnak tűnsz! Kép Most látom, hogy írtad ezt a kórház dolgot! Sajnálom nagyon Kép A sárgadinnyét nem szeretem, sőt! Akkor a köztes megoldást választom, eszem görögdinnyét, de megpróbálom visszafogni magamat! Remélem a csajokra hat majd a beígért hűvös idő, mert Kata az utóbbi két napban 20 perceket alszik csak Kép De legalább éjjel alszik ennél hosszabban is. Apa hazaért (illetve megvártuk Kép ) a fürdésre. Most elmentek kocsit mosni ,aztán délután elvileg egy szülinapra megyünk az egyik barátunkhoz. Apa azt mondta, hogy egész kulturált volt a Palatinus, csak bazi drága és rengetegen voltak hétköznap is! Én most a mogyoródi csúszdaparkba vágyódom Kép Kata meg tényleg sózsák Kép

Bori: Tesco Kép Lehet, hogy holnap én is eljutok Kép Apró örömök! Kép

Zsuzsi: lányodnak jobbulást!!!

Orsi: na látod, mégiscsak finom lett a süti Kép. Kutya Kép Alvás Kép Gergő azóta mocorog rendesen? Jó vásárlást!

Vali: örülök, hogy most már teljes létszámban otthon vagytok !!! Kép Gyerekcsere Kép Alina nagyon ügyes, hogy tud szopizni!!! Kép nincs róluk valahol? Tényleg, megkaptad a tgyásos emilt?

Szöszi: jégeső? Azért az nem semmi! Jobb a kedved már? Alvás Kép

Bellana: te jó kedved visszatért már? Légkondi Kép És most nem is működik egyáltalán? A hűvös amit ígértél, hogy küldöd, még nem ért ide, pedig nagyon várom Kép

Segítség: a melegről jutott az eszembe! Ha az ember lánya már nem vérzik szülés után és saját itthoni medencéje van, amit medencékkel foglalkozó apa túlzottan is rendbetart, mikor lehet benne fürdeni? Vélemények?

Anikó: lányok beszólásai: nehezen viselem nagyon. Amúgy is minden kis hülyeségen is megsértődök, elsírom magamat, hát még az ilyeneken. Még szerencse, hogy Nóra is az ominózus mondat után rögtön bújt az ölembe, hogy mennyire szeret. Néha (?) olyan nehéz! A fiad nagyon aranyos Kép Jégkrém Kép De jó neked!

Soraya: sok puszi Ildikónak, te meg babázd/nézelődd ki magadat! Kép Várjuk a képet!

Na megyek, mert Kata valami csoda folytán még mindig alszik, úgyhogy pihenek én is gyorsan!

Szilvi
lino

Lino!

Köszönöm szépen megkaptam. a férjem már a TB kártyákat el is intézte, a többi pedig folyamatban van. Tényleg nem tudod véletlenül a pontos címét ahol az anyaságit kell intézni?

Zsuzsa!
Ne szomorkodj! Olyan szép a kisbabád!

Szöszi! Jégeső?? Brrrrr!

Én sajna még nem mehetek ki a lakásból, pedig úgy csavarognék már egy kicsit, de mivel bedurrant az egyik vesém a családom szigorú karantént rendelt el számomra. (Már egy kicsit unom a szobafogságot!) Tényleg alakulhat ki vesekő a sok ásványvíztől???

Vali
cvali

Sziasztok!

Vali: nagyon mozgalmas lehet most az életetek!
A "kukis" Alinán jót nevettem. Kép De legalább kiderült, hogy ügyesen tud szopizni. Kép
A veséd mitöl durrant be?
Ásványvíz ügyben ötletem sincs.

Lino: mikor olvasom, hogy mit küszködsz a gyerköcökkel, elszégyelem magam, hogy tul.képpen mi a fene bajom is van nekem? Hiszen nekem egy van, viszont bizisten néha kettöt is kitesz. Igaz, hogy a dackorszak 2 évesen kezdöik, vagy csak Daninál???
Hüvös: nna,kiderült, hogy lyukas zsákba pakoltam Kép
Mogyoród: Én is oda vágyom, nagyon klassz lehet!! Kép
Pancsi: nincs ötletem mikortól lehet, doki, védönö?

Zsuzsa: szomorú vagyok, hogy szomorú vagy. Kép
Nem tudok segíteni? Emailben sem akarod megírni mi a baj? Sok puszi!
Amúgy a fehérvérsejt mitöl lehet a pisiben, gyulladás? És akkor a doki miért mondta, hogy nincs gáz??? Jó, ez csak költöi kérdés volt.

Anikó: nem ettem meg a részed. Kép

Soraya: a képeket még nem néztem meg, de mindjárt. Kép

Orsi: én már az idejét sem tudom mikor aludtam át az éjszakákat. A minimum, hogy 3-szor felkelek wc.re... Meg sehogy sem jó feküdni, meg melegem van és szomjas vagyok, vagy éhes, szóval mint egy rossz gyerek. Kép

Szöszi: derekad?
A légkondival minden oké?

Linda

Ui: bocs a rövid "ö" és "ü"-ért, de ha hosszút írok számokká változnak.
bellana

Sziasztok,

Vali,
annyira édes az éjszakai gyerekcsere-sztoriKép Nagyot nevettem rajta. Amikor írtad, hogy nem szoktatok villanyt gyújtani, sejtettem a dolog csattanójátKép
Ügyes a kislányod, hogy "tévedésből" ilyen ügyesen szopizott.

Lino,
na, látod, Dorka inkább nappal alszik egész nap, bár ma délelőtt extra volt, mert a 8 órai szopi után csak 12 óra előtt aludt el. Igaz, én közben kirohantam Szigethalomra Danihoz, hogy egy kicsit megölelgessem, lehet, hogy anyahiánya volt a bébinek?Kép Anyu kénytelen volt neki adni 50 ml limonádét, de az sem nyugtatta meg igazán.
Én sem szeretem a sárgadinnyét, sőt kifejezetten utálomKép
Dani még sosem tett "megjegyzést" a kishuggal kapcsolatban, nálunk az összes gond az, hogy nincs tekinettel arra, hogy a picur aludna, és nem kellene felcsókolgatni, stb. Meg annyira sajnálom szegényt, hogy pl. nem mehetünk oda és akkor, amikor akarunk, mert a baba miatt kicsit még házhoz vagyunk kötve. Ezért is jó, hogy most a nagyinál olyan jól érzi magát, egész nap levegőn van, és annyit erősödött megint 3 nap alatt.
Karcsi holnap jön haza Szegedről, Danit is hazahozzuk, megint teljes lesz a család.
Úszómedence: szerintem mivel sem vágásod, sem vérzésed, és a medence is garantáltamn tiszta, és legfeljebb csak "családi bacik" vannak benne, nem lehet akadálya a pancsolásodnakKép
Én is éppen csak vérzek, főleg pisilésnél jön még egy kicsi. Néha egész nap elvagyok már betét nélkül. Apró örömök, igaz?Kép

Tmariann,
szó szerint az én esetem vagy!!! Minden ugyanígy zajlott a mi házunk táján is, csak a véres büfi maradt ki...Nálunk a lefejt tejcsi volt piroskaKép
És ahogy Zsuzsi írta, fogacska nélkül is olyan iszonyú éles az ínyecskéjük, hogy csuhaj...
Örülök, hogy nektek már megy a dolog.
(nekem az Avent-védő nem vált be, így gyorsan vettem egy Bébé ConfortotKép)

Zsuzsa,
mi a csoda ez a kórházi dolog? A gátad? Vagy hátsóbb dolog? Esetleg pisi-tartás? Ahogy téged meggyötörtek, nem csodálkoznék.
Zsófi hogy van most a hugicával? Babusgatja, szeretgeti? Szokott "veszélyes lenni" a kicsire nézve? Mikor kezdődik az ovi, szeptemberben? Drukkolok majd, hogy mihamarabb megszokja! Ha jó az ovi, a gyerkőc nagyon jó helyen van "benne"! És nálunk ez a helyzet, szerencséreKép
Tényleg, a pelussal milyen fázisnál tartotok?

Anikó, Orsi, Linda, Szöszi, Soraya, és mindenki másnak is:
millió pusza és ölelés

Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Vali,
ásványvízzel kapcsolatban annyit tudok, hogy nem jó az a fajta víz, aminek az "összes oldott ásványianyag-tartalma" nagyon magas, vagyis sokkal több, mint 1000. Az ideális vizek 600-800 körül vannak, a világhíres vizek is ilyenek. Nálunk pl. jónak számít az Óbudai Gyémánt, a Theodorának is a közepes vize (a kereki kútból nyerik, ha jól emlékszem), de pl. az Apenta és a Balfi már nagyon nem jó!
Persze, napi fél liter nem sok belőlük, de aki többet iszik ilyet, annak lehetnek vesegondjai.
Én ennyit tudok ezekrőlKép

MogyoródKép mi is nagyon vágyunk már odaKép

Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok!

Vali: ha jól emlékszem a Fiumei úton kell intézni a TB-nél, de pontos címre nem emlékszem, csak odatalálunk. Hátha valaki más tudja majd! Ásványvíz: passz.

Bellana: szerintem Te ugyanúgy kiakadhatsz ám az egyszem fiadtól, mint én a többtől Kép Amikor még csak egy volt, esküszöm rosszabbul bírtam Kép A védőnő pont tegnap hívott, csak elfelejtettem megkérdezni tőle a pancsit. A dokim meg szabin. Szóval akkor ezért nem ért ide a hideg Kép

Bori: Kata most alszik szerencsére! Néha felsír, de ha elég gyorsan odaérek és megsimizem a pofiját, akkor csak szusszan egyet és már alszik is tovább. Az utóbbi két nap szerintem nagyon kifárasztotta. És szerencsére a nagyok is alszanak! Örülök, hogy Dani ilyen jól fogadta Dorkát, és hogy ilyen jól érzi magát a nagyszülőkkel!!! Hiába, ő már igazi nagyfiú Kép Az okosok azt mondják, hogy a legrosszabb kor arra, hogy valaki tesót "kapjon" az a 2-4 év közti kor. Hát nálunk bejött. Lili Nórát sem vette zokon, mert akkor még csak másfél éves volt, most meg már "nagylány". Én akkor rettentem meg, amikor Lili minden kérdezés nélkül felkapta Katát a kanapéról, hogy majd ő cipelgeti. Az egyik barátnőméknél ugyanis ez a divat Kép Ott a pici már negyedik gyerek, és akinek éppen olyan kedve van az hurcolássza. Nálunk ez egyenlőre úgy működik, hogy ha leülnek a kanapéra akkor az ölükbe rakjuk. Most, hogy írtál az oviról, eszembe jutott, hogy mostanában annyit gondolkozom ezen, mert szerintem Nórának nem fog tetszeni hosszútávon. Lili már most sokat emlegeti, hogy mikor mehet újra. Aztán majd kiderül, és lehet hogy csak feleslegesen aggodalmaskodom megint. Fürdést valahogy én is így gondoltam Kép Meggyőztél! Kép Jó, hogy holnap már mind együtt lesztek!

Na pussz, megyek készülődni, megyünk szülinapi bulira!

Szilvi
lino

SziasztokKép

Na, hazatertunk a bevasarlasbol es nagyon boldog vagyok, mert kaptunk gyonyoru patiszont es ezer ev utan vegre rantott patiszont ehetek! NyammmmKép
Pedig nem is ezt terveztuk mara ebednek, de mikor a parom meglatta lecsapott ra, o is imadja!Kép

Aranyosak vagytok, hogy ilyen sokan kerdeztetek Gergot, hogy mocorog-eKép Igen, szerencsere ma delelott mar sokkal aktivabb a picinyem es ma mar 2x csuklott isKép Olyankor annyira tudom sajnalni, lehet hogy a fejlodese szempontjabol jo neki, de en utalok csuklani es ot is sajnalom, mikor csuklikKép

Aniko
Hogy lennel Te dagi? Ilyet meg viccbol se irj!!! A suti valahogy felrepostazodottKép

Zsuzsa
Nagyon sajnallak!Kép Remelem rendbejossz! Sok gyogypuszi NekedKép

Vali
Oriasi volt mindket sztorid, de foleg a gyerekcseres! Akkorat nevettunk a parommalKép Sok puszi nektekKép

Lino, Linda, Bori
A mogyorodi Aquapark itt van tolunk 5 percre, mert Szilasliget itt van kozvetlenul a HungaroringnelKép Ugyhogy ha jottok akkor feltetlenul latogassatok meg!!! En is ugy mennek, de ugye pocakkal csak fajna a szivem, hogy nem csuszkalhatok! Pedig most 2 napja volt egy nagy akcio (allandon csinalnak kedvezmenyeket), es 7-9-ig 200Ft volt a belepo, amugy meg eleg draga, valami 4000 felett van egy felnottKép Ugy sajnaltam, hogy nem tudom kiprobalni! De jovo ilyenkor mar Gergostol megyunk, az tutiKép

Linda
AlvasKép Szomjas en is voltam, ma este viszek is be vizet, hatha jobb lesz. De iszonyu sokat forgolodomKép En is gondoltam mar ra, hogy ez az elokeszites, hogy majd birjam a szoptatasnal az ejszakazastKép

Na, rohanok panirozni, igy is jo keson lesz kesz az ebedunkKép

Puszika mindenkinekKép

Orsi

avocado

sziasztok!

Vali: Alina Kép Ez nagyon jó! Akkor éjjel Tomi lazíthatott! Amúgy az üvegben is tejcsi van? Vagy tápszer?
Ügyesek vagytok, és így tovább! Várunk, ha tudsz jönni!

Lino: a fürdéssel szerintem még várj egy kicsit!
Strand: gondoltam, hogy k. drága Kép
Az okokról írok majd mailben, ha megjavultok...

Nálunk Edina de. aludt jó sokat, majd nyekegés 3 órán át koradélután, és olyanokat bukott, amiben voltam apró vércseppek??? De előtte Zsófi 3X mellbe rugott! Az lehet az oka! Edinának semmi baja szerintem. De most üvegből kap majd kaját, és ha megint jön valami, akkor hívok dokit! Addiog figyelem.

Bellana: aha, gyulladás lehet, de terhesség alatt sok olyan lelet van, amit máshogy kell értelmezni! Ilyen lehet ez is, és ilyen a vérsüllyedés is (lsd. Anita-Bori)
Majd ha összeszedem magam, megírom mailben.

Bori: bonyi a dolog, majd neked is megírom, de nem talált!
Zsófi ma nagyon hisztis. Már majdnem kiosztottam, de nem... Kép
Ovi szeptemberben lesz. Most majd a 3 éves szurija jön Kép

Most el, etetnem mell!

Zsuzsa
zerko

Kaja megéve, eddig nem bukott Kép

Mail ment az érintetteknek (Linda, Anita, Szilvi)

Zsuzsa
zerko

Hahó!!!

képek Kép
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=2894

Lucas csodaszép, nyugodt hajasbaba, Ildi és a család nagyon boldogok Kép Mi is a férjemmel, hogy tartogathattuk az alig 1 napos babát, nagy élmény volt Kép

Anyukák kitartás, szép további hétvégét mindenkinek!

Kriszta
soraya

Sziasztok!

Vali: nagyot mosolyogtam én is a gyerekcserén Kép, így legalább nem kell tartanod a szopitól Alinánál, ügyes lány ő! Kép Képet nem láthatunk róluk?

Szilvi: először is szerencsés vagy, hogy ilyen szakember van otthon! Kép Ha a méhszáj zárt, és minden rendben van, akkor én csak valami természetes fertőtlenítőt használnék a vízbe ( pl.tengerisót), nem tudom, mikortól lehet tampont használni, de úgy tudom, hogy egy olivaolajos tampon meggátol minden gomba- meg baci-fertőzést. Azért beszélnék a védőnővel!

Zsuzsa: mikor Dóri 5 hónapos volt nekem is volt egy kisműtétem, szerencsére műtét után mehettem is haza, persze saját felelősségre, de így Dorka csak 1 napig nem kapott ciciből tejet az altató miatt. A műtét másnapján én úgy megkönnyebbültem, hogy most már rendbe tettek. Én is nagyon féltem a műtétig, aztán túléltem és megnyugodtam, na és meggyógyultam, aminek nagyon örültem Kép
Remélem nálad is könnyedén megoldható a kórházi tartózkodásod ! Próbálj picit vidámabb lenni, olyan gyönyörű lányaid vannak és igaz a szülésed nagyon nehéz volt, de végülis a császárt elkerülted és ez csak magadnak köszönheted, mert ügyes voltál! Kép Légy büszke magadra! Kép

Szopiról még AnitaBorinak és mindenkinekKép: most olvastam egy könyvben, hogy nagyon fontos a mellgyulladásnál, hogy az anyuka féltétlenül feküdjön, kipihenje magát! Lehet, hogy egy kicsit gyorsan akarsz visszarázódni a megszokott hétköznapokba (ami teljesen érthető), de a gyógyulást ez lelassíthatja. Az infralámpát is ajánlja a seb gyógyítására vagy pedig hajszárítózd egy picit, körömvirágkrém is nagyon jó. Azt is hangsúlyozza a könyv, hogy kerüljük a hüvös szeles időt, hogy hideg ne érje a mellet, gondoskodni kell hőátadásról. A hideg könnyen okozhat tejpangást vagy sebes mellet. Persze sok mellmasszázs, csomók jó kidolgozása, hogy kitudja jól szopizni a baba a tejecskét. Na ezt írja a könyv. Nekem az infralámpa volt újdonság, meg, hogy a gyermekágyat komolyan kell venni, azaz feküdni kell sokat.

Dzscs-ról nem tudtok semmit? Kép Hogy vannak?????

Üdv: Zsuzsi (39)
zsu26

Sziasztok!Kép

Nem fogjatok elhinni, hogy ki jelentkezett be nalam...Igen, igen az elveszett AliceKép.
JOl vannak, megvaltozott a telefonszama, a babaval minden rendben es o jol kigombolyodott.29 hetesen a babaja mar 1790 gr volt, legkozelebb kedden megy dokihoz.Kép

szoszi
szoszi

Soraya
Tunderi a kis Lucas, oriasi gratula Ildikonak es a csaladjanakKép
Neked meg koszi, hogy ilyen gyorsan hoztal roluk hireket, meg kepeketKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Ildikonak hatalmas gratula Lucashoz! Nagyon szépséges kisbaba!

Orsi!
Ez a kutyus zabalnivalo.

Mar meg sem irom, hogy Andraska mekkora, talan el sem hiszitek, minden hatarértéket tulteng, tudom, örülnöm kellene neki, de én kiegyeznék egy atlagos hizassal, csak ne fajna ennyit a hasa. Mar mindketten kimerültünk mellette, nagyon el vagyok keseredveKép Kép Fizikailag is nehéz, mert lefektetni nem lehet, feszeng csak, sikit. Ugy eszik mint egy kismalac, gyorsan és sokat. Hétfön megyünk a 4 hetes kontrollra, talan a doktornö mond vmi jo tanacsot, eddig nem jött be semmiKépKépKép

Bocsi, visszaolvasni nem tudtam, csak bekukkantottam, hogy van-e uj baba.

Mindenkinek sok puszi
Süncsi
(most is épp kiabal, apukaja fogja)
süncsi

Sziasztok!

Zsuzsa: megkaptam és válaszoltam is!
Köszi az infót a leletemről, gondolom csak szólt volna a doki ha gázos. Viszont azon azóta is derülök, hogy cilinderek (cylinder) úszkálnak a pisimben. Kép

Süncsi: sok puszi! Kép

Soraya: megnéztem Ildiék babáját és nagyon édes. Kép A te albumodat is megnéztem, végre láttalak. Kép

Orsi: akkor 1 év múlva babatali a mogyoródi strandon! Kép

Lino: aranyos vagy, hogy még te vígasztalsz. Kép
Ma voltunk délután vásárolni és Dani olyan cirkuszt csinált a pénztárnál (Auchan), hogy azt hittem elsülyedek. Mindenki minket nézett. Ordított, bömbölt, nem lehetett megfogni se, aztán még el is rohant, az apja utána...Tudom, hogy ez egy ilyen korszak és a hiszti vele jár, de rémes volt. Persze gondolom lesz még ilyenben részünk bőven. Kép Az a ciki, hogy azt se tudtam mit csináljak vele, pedig már máskor is csinált ilyet mikor velem volt és sétáltunk, vagy játszóztunk. Ilyenkor se szép szó, se hangos, se semmi nem használ... Neked van valami hasznos tanácsod, ötleted?

Linda
bellana

SziasztokKép

Egeszen meg vagyok lepve! Mindjart fel 9 es meg sehol senki?
Akkor ma en vagyok az aranyermes???Kép

Epp reggelizni keszultem (SzosziKép) csak gondoltam benezek, hatha van ma is valami izgi, esetleg valaki szul, de egyelore ugy latszik semmi, vajon ilyen csendes vasarnapnak nezunk elebe?

Na, belakmarozok, aztan meg jovokKép

Orsi
35+2

avocado

Hat most mar tenyleg meg vagyok ijedve!Kép Merre vagytok mind?
Az is lehet, hogy csak en gubbasztok itt a gep elott es mindenki kirandul, meg hasonlok, mert most tenyleg szep ido vanKép

Valaki azert csak elokerul meg maKép

PusziKép

Orsi

avocado

Helló pocaktárs! Kép

Itt vagyok ám,csak tegnap későn jöttünk haza,így ma egy kicsit elcsúsztunk.Voltunk szalonnát sütni egy ismerős családnál.Nagyon jó volt,csak kicsit fáztam,mert lehűlt a levegő.Kép
Gergő mocorog Kép Az én Bencusom is igen aktív,és rengeteget csuklik.Imádom!!! Kép

Zsuzsa:Sajnálom,hogy problémáid vannak,gondolok Rád sokat,hogy minél előbb helyrejöjjenek!
Ha bármikor olyan gondod van,ami nem publikus,akkor írhatsz nekem is,persze csak akarsz.Mindig szívesen meghallgatlak.Nagyon sok puszi Neked!!!!
Bukás:ezek szerint akkor nem volt gond a továbbiakban.Kép
Zsófi szuri Kép

Vali:ez a gyerekcsere nagyon aranyos lehetett.KépÜgyes lánykád van,akkor megnyugodhatsz,hogy jövő héttől mindkét csöppséget szoptathatod.Megpróbálod majd egyszerre a két babát,vagy egymás után?
Irigylem a párod határozottságát,én nem vagyok ilyen.Pedig lehet,hogy kéne.Kép
Veséd Kép
Mikor mehettek sétálni? Jó lenne találkozni,úgy megnéznélek Titeket,ha már pocakosan nem sikerült a fagyizás,most még bepótolhatjuk.Kép
Úgy látszik tényleg jól szoktattad a csemetéket a pocakban,hogy éjszaka aludni kell.Kép

Lino:pont tegnap jutott eszembe,hogy vajon fürdesz-e már a medencében.Tanácsot sajnos nem tudok adni. Kép
Én is ilyen érzékeny vagyok,mint Te.Kép
Nórának és Lilinek boldog névnapot kívánok!Kép
Kata nyűgös Kép Csak jön az a hűvösebb idő már! Bár gondolom a nyaralni vágyók elküldenének minket...Kép

Linda:látom a kedved nem túl jó még most sem.Kép
Mit csináltok a hétvégén? Ádi most nem dolgozik?
Auchan Kép
Az éjszakáim nekem is így telnek.Kép Sok-sok puszi Neked!!!

Bori:ma végre teljes a család! Kép

Soraya:Lucas tényleg nagyon szép baba. KépKöszönjük a képeket!
Férjed mit szólt,hogy ilyen csöppséget foghat? Nem félt?

Szöszi:Alice Kép
És Te hogy vagy? Kép Magadról nem írtál!

Süncsi:Azt mondják az okosok,hogy 3 hónapos korukra kinövik a babák a hasfájósságot!Kitartás!
Puszi Neked! Kép

Na,megyek,puszika: Anikó
vakili

Szia Avokádó-Orsi,
én azért benézek egy kicsit...

Hogy vagy ma reggel? És Kismókus aktivizálta már magát? Nagymókust is üdvözlömKép
Odahallatszik hozzátok a Forma1 dübörgése?

Szöszi,
köszi a hírt Alice-ról. Tényleg olyan régen hallottunk már rólaKép
Mikor szülsz? Felhívjalak telefonon, hogy megkérdezzem?Kép

Linda,
látod-látod, kinek a pisijében, kinek a szemében vannak a cilinderek. Én pl. a szememben hordomKép
Dackorszak: engedd meg, hogy megnyugtassalak - innentől kezdve FOLYAMATOSAN dackorszak lesz, ne hallgass a könyvekre, hogy mit mondanak. TapasztalatKép
A hisztire én azt tanácsolnám, (bár hála istennek ilyenben egyszer-kétszer volt csak részünk), hogy legelőször is ne törődj azzal, hogy mindenki titeket figyel, mert attól idegesebb leszel, másodsorban próbálj baromi higgadt maradniKép, és csinálj úgy, mintha mi sem történne Kép, beszélj hozzá nyugodtan (és hangosan, hogy a saját hisztijétől meghalljaKép), a rendreutasítás talán ilyenkor csak olaj a tűzre. Azt nem mondhatom, hogy vedd a karodba, próbáld gyengéden "lefogni", mert az állapotod ezt most nem hagyná jóvá...Hát, nem biztos, hogy elsőre működni fogKép

Lino,
boldog Nóra-Lili napot!!!!
És nyugalmas napot az egész családnak: olyan nyugis rántotthús és ubisali-szagú vasárnapot.
Kérdés: te külön mosod a prüntyike ruháit? Ha igen, meddig fogod így csinálni? És vasalod a rugikat, bodykat?
Én is mindig rettegek, hogy Dani -pusztán segíteni akarásból- kiveszi Dórát a mózesből...És nem érti, hogy ő még leejtheti, pedig magyaráztam nekiKép

Süncsi,
kicsit elkeseredettek voltak a soraid...Írok mailt, hátha azt el tudod olvasni az itteni visszaolvasás helyett.
Ölellek

Mindenki mást is szorosan ölelek, tegnap teflonozott a szopt.nőci, mégis ma jön, 5 körül.
CSók nektek
AnitaboriKép
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok!

Ildikó: gratulálok mégegyszer a kisfiadhoz, nagyon szép!!! Sok boldogságot hozzá!

Soraya: köszi a képeket! Ti jól vagytok?

Zsuzsi: köszi Kép Majd felhívom holnap a védőnőt!

Dzscs-ről senki nem tud semmit?

Nanda: ?

Bellana: nehéz ügy ez a hiszti. Van amikor egész jól lehet hatni rájuk észérvekkel, de többnyire az az igazság, hogy tehetetlen vagyok vele szemben. Kép Ha épp, hű de türelmes napom van (jóval kevesebbszer, mint kéne), akkor megvárom, hogy befejezze, nem izgatom magam. Az meg végképp ismerős, hogy se szép szó, se csúnya, se semmi nem használ. Úgyhogy tanácsot adni azt nem tudok. Vagyis csak olyanokat, amik elméletben nagyon jól hangzanak, de gyakorlatban nem működőképesek Kép Az meg külön jó, amikor vadidegenek állnak és bámulnak, vagy még bele is szólnak Kép

Orsi: akkor jövőre Mogyoródon Kép Örülök, hogy Gergő újra mocorog rendesen!

Zsuzsa: megjavult a levrendszerünk, írtam is neked! Örülök, hogy többször nem volt véres bukás! És Zsófi játék közben rúgott meg? Zsófi oltás Kép Nekünk majd decemberben lesz csak.

Szöszi: merre vagy? Jól vagy? Alicenak is pussz.

Süncsi: nagyon sajnálom a hasfájást! Kép Remélem tud valamit mondani rá a doki! Állítólag a kisfiúk hajlamosabbak a hasfájásra Kép Tudom, ezzel most marhára megvigasztaltalak Kép Kitartást nektek és sok pussz Kép

Anikó: szalonnasütés! Kép Köszi a lányok nevében a köszöntést Kép Kata mára megjavult Kép A nyaralók meg menjenek jövőre, amikorra itt már mindenkinek nagyobb lesz a babája Kép

Kata tegnap délután egy óta visszatért a rendes kerékvágásba Kép Remélem, hogy csak a meleg miatt volt ez az egész! Ha igen, akkor nekünk most jól jön ez az elég vacak nyár!

Szép napot mindenkinek!

Szilvi
lino

Bori: most láttam, hogy közben Te is írtál már Kép Köszi a lányok nevében! Nem mosom külön Kata cuccait. Lehet, hogy kéne, de már Nóráét is mindig a közösbe raktam. Vasalni anyu vasal Kép Lili tegnap meg is sértődött, hogy ő miért nem ipelheti Katát Kép Most még ki kell találnom valamit, hogy kiengeszteljem Kép

Kíváncsi leszek a szopis nő tanácsaira! Nektek is szép vasárnapot!!!!

Puszi: SZilvi
lino

IldiKép
Nagyon szép kisfiú Lukas, gratulálokKép

OrsiKép
Én jöttem volna már, de áramszünet volt több, mint másfél órán keresztül. Azon cidriztem nehogy a mélyhűtős husik lássák kárát, nem is mertem addig nyitogatni a hűtőt.
Látom Gergő már újból aktív, aznap bizti pihent egy kicsit, meghát ez a bolond idő is.
Elpusztítottátok a patiszont???Kép Én is imádom, de már nagyon rég nem ettem, pótolni fogom azt hiszem.
Tegnap végre sikerült finom dinnyét vennünk, mert amit eddig vettünk az mind pocsék volt, úgyhogy tegnap is lakmároztam már belőle, de mára jól lehűlt - csak nem melegedett meg az áramszünet alatt - úgyhogy ma folyt. köv.Kép

Linda
DackorszakKép

Süncsi
HasfájásKép Szegény Andráska, barátnőmnek is nagyon hasfájós volt a kisfia, majd a szívem szakadt meg mikor hallottam, milyen keservesen sír. Szegénykék olyan vétlenek. Nem próbálkoztál az Infacol-lal, nem tudom ott kint lehet-e kapni ilyet. Ő ilyet ad a kisfiának, azóta nincs probléma.

BNM
Bnm

SziasztokKép

Na, csak elokerultetekKép

Aniko
Tok jo lehetett a szalonnasutes! Ha mar egy kicsit rendbetesszuk a haz koruli dolgokat es a babacuccokkal is kesz leszek, akkor mi is fogunk egyet csinalni, mert en is imadomKép Jo sok paradicsommal! NyammmmmKép Kepzeld, ma reggelire bevagtam masfel kiflit es 3 paradicsomotKép Most meg a dinnyet nyomatomKép De meg mindig csak plusz 10 es 1/2 voltam tegnapelott, meg vagyok magammal elegedveKép Remelem nem huzok nagyon bele itt az utolso honapbanKép

Borikam
Kismokus hal Istennek mocorog, imadom minden mozdulatatKép
A Forma1-et meg nem tudjuk milyen itt, mert tavaly ilyenkor meg csak gaz volt a telken, de allitolag lehet hallani, am nem annyira veszesen.

Linda, Lino
Ok, jovore a mogyorodi randi lebeszelveKép

Lino
Boldog nevnapot a lanykaidnak!Kép

Bnm
A patiszont meg ma is esszuk, 3-at vettem jo sok lett beloleKép Meg a melyhutobe is tudtam eltenniKép

Megyek befejezem a dinnyemetKép

Lanyok
Szoszi nekem gyanus, ma meg sehol nincs! Tegnap meg fajogatott a hata! Igaz azert egy sms-t valakinek csak kuldott volna, nem? Kicsit izgulok erte, hatha...Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Szöszikém:nagyon eltűntél!!! Kép

Bori:Rendes a tanácsadó akkor,remélem segíteni is tud. Kép
Ma hogy álltok a szopival?

Lino:akkor úgy néz ki,hogy tényleg csak átmeneti volt Kata rossz időszaka.Kép
Ettől a túlzott törődéstől azért én is tartok az én Katám részéről,mert már ő is mondogatja,hogy majd így veszi ki Bencust,meg úgy eteti....Nagyon kell figyelni,hogy nehogy a szeretetükkel valami bajt csináljanak akaratlanul is.Kép

Orsi:Másfél kifli az nem is sok egy reggelire. Kép
Puszka

Anikó
vakili

Hello, latom kerestetek! Nem azert nem jelentkeztem, amiert gondolnatok...Kép Meg mindig egyben vagyunk, BoriKép nehogy telefonalj!!!

chelloKép irt, jol vannak es holnap jonnek haza, ugyhogy lathatunk majd kepeket Noemirol is!!!

Nem irok nev szerint, mert mennem kell felpolcolni az oszlopaimat (ronda dagadtKép), de mindenkit pusszantok!!!

szoszi
szoszi

Ja, igen:
MA 39+0 !!! Kép
szoszi

LinoKép
Boldog Nevnapot a csajoknak, ugy kineztem a lanykaid nevnapjat az en Balazskamnak szulinap gyanant, de ugy latszik nem akarja...azt hittem csak a Lukrecia nap miatt nem jott, de nem...Kép
szoszi
szoszi

SzoszikemKép
Gratulalok a 39.hethez, azert ez mar tenyleg nagyon a finishKép
Azert nem mondom, hogy orulok, hogy meg egyben vagytok, annak orulok, hogy jokedvunek tunsz, hidd el most mar nem kell sokat varnodKép
Aruld el, hogy Te merre laksz? Az elobb neztem a telefonszam tablazatot (en is fel akartalak mar hivniKép) es a 0040, az micsoda? Bocs, ha gond hogy leirtamKép

Pihizgessel es egyel sok dinnyet, allitolag vizhajto hatasu, nem tudom a dagadt labra van-e hatasa? PuszikaKép

Aniko
Nekem azert eleg sok, tele is lettem, mint a dudaKép Es most ebedre is rendesen betermeltemKép, olyan fincsi ez a rantott patiszon, meg a rantott karfiolKép El is kezdett fajni a hatam, megyek ledolok egy kicsit, nezem a Forma1-etKép

PuszikaKép

Orsi

avocado

Szöszi!
Gratula a 39.héthez! Kép
Neked most már muszáj sűrűbben bejelentkezni legalább egy helló erejéig,mert mi meg idő előtt megszülünk az érted való aggódás miatt! Kép
Chello Kép

Nagyon lightos ma a topic!!!

Anikó
vakili

Sziasztok Lányok!

Bocsi , hogy ilyen ritkán jelentkezem, de tegnap egésznapos házavatón voltunk, meg a három gyerekkel még nehezen tudom a netet összeegyeztetni. Valószínűleg én vagyok a béna, mert másnak sikerül. Kép

Rita!

Kérdezted a heti súlygyarapodást. Kb. tíz-tizenöt dekát mondanak hetente, vagy másképp, havonta kb. egy fél kg-ot az első félévben. Az anyatejes babák ezt nagyon sokszor messze túlszárnyalják, és az ötödik hónap környékén belassítanak. A lényeg, hogy hízzon. Vannak babák, akik csak tíz dekát híznak hetente, de azt mindig meghízzák. Ez is normális.

Ildikó!

Gratulálok Lucas születéséhez! Jó egészséget mindkettőtöknek!

Zsuzsa, Szilvi!

A napközbeni alvás nálunk is nagyon rövidke volt az elmúlt napokban, és úgy tűnik, hogy a hűvösebb jótékony hatással van, mert ma egész elfogadható.

Zsuzsa!

Remélem, ha visszatér az orvosod, akkor gyorsan meg tudják oldani a problémád.

Vali!

Annyira jó ez a gyerekcserés sztori. Kép Egyik ismerősömnél volt ilyen, de ott egypetéjűek voltak. A felismerés pillanatát azért megnéztem volna. Gondolom, már rég nevettetek ilyen jót. Szurkolok, hogy Alina jövő héttől ugyanilyen ügyesen szopizzon.

Süncsi!

Sajnálom, hogy a hasfájás megkeseríti a napjaitokat. Remélem, az orvos mond valami okosat. Kitartás, ha mégsem lenne csodaszer.

Linda!

Dani hisztije. Kép A legrosszabb, mikor még bámulják is az embert, mikor tehetetlen a csemetéjével. Egy biztos. Nálunk, akkor oldódtak meg mindig leggyorsabban az ilyen helyzetek, ha sikerült nyugodtnak maradnom. Tudom, hogy nem egyszerű. Ráadásul nekem szerencsém van, mert eléggé békés alkat vagyok.

Bori!

Majd mesélj, hogy mi volt ma!

Üdv mindenkinek:

Zita
pzita

sziasztok!

Én is vagyok ám, csak a délelőtt barackbefőzéssel telt. Jó, mert most meg sem ehetem! De jó sokat melóztam, és fájdogál sajna a fejem is.
És még ebédet is kreálnom kellett, bár csak tojásos nokli volt salival, meg mélyhűtőből varázsolt husileves.

A lányom meg egyre inkább ragaszkodik a cicihez! Nem komálja a cumisüvegből való kajálást! Akkor kapkod, levegőt nyel,... de ha szopik, olyan kis lelkes, és békés. Nagyon csípem Kép
Így is tiszta hurka! Nagyon meglepne, ha 1,5 hét múlva nem lenne 5 kiló körül!

Chellot várjuk haza. Már csak egyet alszanak bent Kép

Ildi: nagyon helyesek vagytok a képeken! Látom, ott sincsenek burokban az újszülöttek! Kép

Szöszi: 39 hét??? Én ilyenkor már babáztam! De hamarosan te is fogsz! Kép
Alice Kép Hanyagol minket ez a csaj! Irgum-burgum!

Lino: istenke éltesse a 2 nagylányodat!

Kép
Zsófi mégsem megy jövő héten vidékre, talán majd csak utána, így az oltás is tolódik majd.
A Zsófi mondhatjuk, hogy játék közben rugott meg, bár többször rászóltam, hogy ne rugdosson, és ne durvuljon, de nem segített! Kép Tanulság megvan belőle, de eléggé megijedtem!

Bori: számolj majd be a tanácsokról!

Anikó: köszi a soraidat, tallonban tartom a vállaidat! Kép

Süncsi: én sem tudok nagyon okos lenni! Gondolom te figyelsz arra, mit eszel. Állandóan fáj neki? Remélem a doki holnap mond majd valami okosat!
Fejlődik ám az ő bélrendszere is idővel, és megoldódnak ezek a gondok! Kitartás!

Linda: a cilindereket én is a szemüvegemben hordom! Kép

Zsuzsi: kösz a vígasztalást, de én sem szeretnék kórházba feküdni! Neked mennyit kellett volna maradnod amúgy???
Nekem is majd segítenek, de tudom, nehéz lesz megint "előlről" kezdeni mindent akkor, amikor már régen el kellene felejtenem mindent! És ez soron kívüli "nyavaja" lesz!
És annyira nem vagyok büszke magamra, mert ugyan a csaszit megúsztam, de milyen áron! Kép És nem én szültem meg azt a gyereket, hanem kipréselték belőlem. Ez a mostani "sérülés" is annak az oka. Így minden vagyok, leginkább szomorú és csalódott, de a szülésemre büszke nem! Kép A lányomra persze igen! Kép

Nos, most el...
Hajrá élmezőny!!!

Zsuzsa
zerko

Sziasztok!

Felteszek két képet, remélem sikerül. Alinának a szájacskáján még látszik a seb, bár már napról napra esnek lefele. A jövőhéttől már egy "csoda" kenőccsel is kennünk kell, ami azt a kevés forradást is el fogja állítólag tüntetni ami van.
Kép

Kép

Most pedig visszaolvaslak beneteket, amíg a csemetéim engedik.

Vali
cvali

Zsuzsa!
Sajnálom, hogy műtétre készülsz! Remélem hamar túl leszel rajta.
Anyatej: Szerencsére még van elég tejem, úgyhogy anyatejet kapott Alina az első perctől fogva. Én megszoptattam Tomikát, majd lefejtem a kórházban is a másik mellemet, mintha ott lenne Alina is, a férjem pedig naponta kétszer vitte át a Madarászba.
A gyerekcsere óta, pedig úgy döntöttünk mind a két gyereket szoptatom, ugyanis ha Alinának még érzékeny lenne, vagy fájna a kicsi szája, biztosan nem fogadná el a mellemet és nem szopizna olyan lelkesen. Most így csak reggel és este fejem le a maradékot és azt lefagyasztom, ez a két gyerek etetése után kb 300-400 ml/nap.
Persze bízom benne, hogy ez így marad és még sokáig tudom szopiztatni mind a két gyereket.

Süncsi!
Hasfájásra nekünk is az Infacolt javasolta a doktornő. Ez állítólag nem szívódik fel a baba szervezetében, összegyűjti a kis levegő buborékokat és így könnyebben tud büfizni, kakálni a baba. Hátha fog segíteni nekünk is.

Lino
Kipróbáltad a medencét?

Panó
Milyen volt a kertiparti? Jót főztek a fiúk?

Anikó
A dokinő szerint hétfőtől már szellőztethetünk, azt követő héttől pedig sétáltathatjuk is őket. Szóval a hazahozatalt követő két hétig kell csak a lakásban tölteni velük az időt, hogy hozzászokjanak a környezetükben lévő kórokozókhoz és egy kicsit megerősödjenek.
Utána találkozhatunk, itt a parkban úgy is olyan kellemes sétálni és a fagyiról vagy sütiről se mondjunk le.

További jó hétvégét mindenkinek!

Vali
cvali

Zita:dehogy vagy Te béna! Majd figyelj meg engem,ha meglesz Bencus,biztos nem tudok túl sűrűn jönni.Időnként most is előfordul,hogy eltűnök 1-2 napra,pedig még csak ketten vannak. Kép

Zsuzsa:befőzés Kép Barack is tiltólistán van? Pedig abban reménykedtem azért. Kép
Fejfájás Kép Jó sokszor kínoz ez Téged.
Edina nagyon ügyes kislány! Látod,fog ez a szopi menni Nektek! Kép
OK,a vállaim készen állnak mindig.Kép
Igenis legyél büszke Magadra,nem Te tehetsz róla,hogy így sikerült ez a szülés.Más lehet,hogy el sem viselte volna ezeket a kínokat.Remélem hamar túl leszel a gondokon,és visszakapjuk a vidám Zsuzsánkat! Kép

Vali:tündériek a babák! Kép Lányom kijelentette,hogy ő is két babát akar egyszerre.Mármint most,rögtön!
Ügyes vagy,hogy ennyi tejcsid van,csak így tovább! Kép
Talit majd megbeszéljük,szólj,ha aktuális lesz,hátha még egyben leszek.Kép
Nektek ki az orvosotok?

Üdv:Anikó
vakili

SziasztokKép

Kepzeljetek az elobb jottunk vissza a szomszedbol 2 oriasi adag malnavalKép Be is vagtam egy jokora mennyiseget, most meg eszek melle nektarint es sargabarackot es ki fogok pukkadniKép Ja, es ne felejtsuk a dinnyet semKépKépKép

Vali
Tunderi a ket picuri!Kép Es nagyon ugyes vagy, hogy igy tudod oket szopiztatni! Szuper, hogy eleg a tejcsi ket babanak isKép
PusziKép

Aniko
Sok puszikaKépKépKép

Orsi

avocado

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: