A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. nyári kisbabák

Elotte nem olvastam vissza annyira siettem, nem tudtam, hogy ZitaKép mar jelentett...De legalabb akkor a mereteket en mondhattam el...
szoszi

Chello- nagy gratuláció! Vigyázzatok magatokra!

Süncsi- aranyosak a képek Andráskáról! Mostmár látom, hogy miért ilyen tejföl-szőke!Tiszta apja!

Látom az anyósokkal mindenkinek van baja!
Mi ez a duma, hogy pihenni van otthon az ember párja? Ja, végül is ő hordta ki a bébit és szülte is meg, nem??!!

Az én anyósom szerint a férjemnek nem kellene bejönnie a szülőszobába, mert megundorodik tőlem! Szép, mi?

Zsuzsám- hogy vagytok? A képen azért látom ám, hogy tudsz mosolyogni!(akkor már nagy baj nem lehet)

Maci
maci2

Tudtok valamit Nandáról?

Maci
maci2

Maci: nálunk anyósék az első szülésnél próbálták meggyőzni a párimat, hogy ne jöjjön be, mert hát az mégiscsak olyan gusztustalan. Kép De apára nem lehetett hatni Kép

Chello: sok szeretettel gratulálok Noémihez! Gyors felépülést és sok tejcsit!!!

Jerry: hamár a másik kettő soha semmit nem úgy csinált mint azt a könyvek szerint kellett volna KépÉn anyósom nem akar segíteni túlzottan. Nem is kellene Kép

Zsuzsa: viccek KépA család egyébként hajlamos azt feltételezni, hogy második/többedik gyereknél már nem kell annyit segíteniük Kép De az én anyum kivétel Kép Igaz, ő meg sokszor túlbuzog Kép És most apára se lehet egy rossz szavam se Kép Ma például elmentek reggel kirándulni, és még nem kerültek elő Kép

Bori: mi volt a szoptatási ambulancián?

Ildikó: drukkolok, hogy mostmár minél hamarabb útrakeljen a kisfiad!!!

Ha minden igaz, akkor a profilomban van két albumcím, ahol megkukolható a három lányunk. Nem akarom ide feltenni, mert valakinek esetleg modemje van, és akkor az életben nem töltődik le neki az oldal.

Szilvi
lino

Bocs a hibákért, nem vagyok formában Kép

És a kenyérsütőm se akar normális kenyeret sütni Kép
lino

Sziasztok csajok!

Végre megint van net!Már komoly elvonási tüneteim voltak!Kép
Megyek visszaolvasni,hátha a végére jutok!

Pusz:Anikó
vakili

Sziasztok!

Chellónak nagy gratula!! Kép Kép

Ildikó: akkor most már te jösz? Kép
Póráz: itthon is lehet kapni, de hogy motorozzon pórázon? Azt hiszem valami mást kell kitalálnom.

Anitabori: mi volt az Istvánban? Dani azóta "normális". Kép
Légkondi: én délután bekapcsoltam, mert azt hittem elsorvadunk idebennt. Most is megy és így azért elviselhetőbb, bár meg nem fagyunk. Kép

Panó: további kitartást a konyhához!

Süncsi: dehogy vagy béna!! Én ugyanígy voltam vele! Gondolom most is így leszek. Kép
A kép nagyon jó a pasijaidról: Kép Most már értem miért olyan szőke Andráska. Kép

Egcsi: állítólag tényleg elkezdődött valami dackorszak féle Daninál. Jókor. Kép

Lino: miért nem fürdettétek Katát 6 napig? A máz miatt?

Zsuzsa: sok erőt neked! A viccek tetszetttek nagyon. Kép Anyós: Kép

Ma voltam CTG-n (itt NST). Időpontra mentem tényleg,be is hívtak akkor, csakhogy utána majd' 40 percet vártam a doki aláírására...Vele nem is találkoztam.
Danival anyósék voltak itthon, szerencsére, mert halálra aggódtam volna magam, ha előlük is meg akar lépni az utcán.

Puszi!

Linda
bellana

Chello!Kép
Gratulálok Noémihez, sok boldogságot.

ZsuzsaKép
Anyós, elég gáz Kép. Ezek szerint nem csak én vagyok "oda" az enyémért.

LindaKép
Nem semmi, mindenki így jár az NST-n? Kezdek gondolkodni, hogy ha nekem kell majd menni, felszerelkezek túlélőcsomaggal.

MaciKép
Mintha anyósomat hallanám. Gusztustalan?-milyen szöveg ez???Kép Erre én azt mondtam neki, hogy ha megcsinálni nem volt gusztustalan, akkor szerintem a szülés sem lesz az.
Csak azt tudnám, hogy a férjek anyósai miért tudnak normálisak lenni és nem beleszólni mindenbe???

EgcsiKép
Én is emlékszem még Szöszi bejelentésére, sőt talán akkor voltak Várgesztesen?? Igaz Szöszi? "medencebuli" meg miegymás KépKépKép (nem messze lakom onnanKép) De a te bejelentésedre is emlékszem.Kép

üdv:
BNM
Bnm

Hello!

Látom, már mindenki tudja a hírt!
Nagy gratula Chellonak! Nemrég hívott Mucska, hogy szóljak nektek, megvan Noémi, de itt nagyon gyorsan terjednek a hírek! Kép
Mucska puszil mindenkit!

Linda!
Eleinte zavartak a hallgatók, de aztán már annyira nem érdekelt semmi, csak a fájásokra tudtam koncentrálni, meg arra, hogy minél gyorsabban túllegyek a szülésen! Nem is emlékszem, hányan voltak benn!
A kiscsaj imád így feküdni! Rajtam is meg az apján is! Lehet, hogy nem kellett volna hozzászoktatni, mert sokszor így tud csak elaludni, de szerintem már késő! Meg olyan jó, amikor odagömbölyödik és ott szuszog, mint egy kis manó! Ezt imádom!

Ildikó!
Azt mondták a lázra, hogy méhen belüli fertőzés okozta mindkettőnknél, amit a magzatvíz elfolyásakor kaptunk! Állítólag ez nagyon gyakori és általában pár napos antibiotikum kúrával megszűnik.
Ugye te kérdezted, hogy mérem-e a babát? Már nem találom azt az üzit. Igen, mérem, mert még néha ingadozó a tejadag, amit szopik. De már nagyjából meg tudom saccolni.

Most megyek, mert szopi idő van.

Sziasztok!
marcsababa

Sziasztok!

Elnézést az elveszésért, de ránk járt a rúd az előző pár napban. Az égieknek valami baja lehetett velem.

Swen!

Örökre irigyelni foglak az egyórás szülésedért. Nekem az az egy, ami simán sikerült, az is 22 órát tartott. Most meg már esélyem sincs, hogy egy esetleges negyediket majd simán szüljek.

Bori!

Nagyon kíváncsi vagyok, mi volt az Istvánban. Annyira szurkolok nektek, hogy minden rendeződjön a szopizással.

Süncsi!

Teljesen normális, hogy úgy érzed, hogy semmire sincs időd. Ne keseredj el. Egy-két hónap és elmúlik.

Szoszi!

Bocsi, hogy beelőztelek a hírrel Chelloékról. De a húgom miatt lépéselőnyben voltam. A húgom tudta, hogy ismerem Ramónát, így felhívott.

Ránk járt a rúd részletesebben: Vasárnap Réka többet sírt, mint az előtte lévő 15 napjában összesen. Este az ágyékán észrevettem egy dudort. Életemben nem láttam sérvet, de ez volt az egyetlen amire gondolni tudtam. Gyerekorvosunk már ki volt kapocsolva. Ügyeletes. Egy fiatal doki, aki saját bevallása alapján sem rajongott a gyerekgyógyászatért az egyetemen, mondta, hogy biztos, ami biztos mutassuk meg egy hozzáértőbbnek. Irány este negyed 12-kor az I. Gyerekklinika. Megnézték, mondták, hogy kár volt bemenni, főleg így, hogy másnap reggelre időpontunk volt Ádámmal. Haza. Fél kettőre már itthon is voltunk. Fél hétkor irány vissza Pestre. Gondolom sejtitek, milyen üde és friss voltam. Végül is semmi teendő Rékával, max. figyelni. Ádámot szegényt viszont kellemetlenül érintette a hétfői túra. Ugyanis, ami miatt mentünk, azzal nincs teendő nála, viszont azt mondták, hogy a fütyijén még le van egy helyen tapadva a bőr, és ezt érzéstelenítéssel leválasztották. Szegény utána úgy ment, mint aki lovon ül. Sajnáltam is, de mulatságos is volt. Ezek után még egy kis sorbanállás az anyakönyvi kivonatért. Aztán végre délután háromra itthon. Már azt hittem, hogy akkor most már minden rendben. Erre éjjel, mikor keltem Rékához, érzem, hogy a jobb felkarom nagyon fáj. A lényeg, hogy a jobb kezem alig bírom felemelni. Öltözködéshez segítség kell. Innen már csak javulhat a helyzet.

Szép estét mindenkinek!

Zita
pzita

Sziasztok!

Bocsi, hogy sem visszaolvasni, sem írni nem tudtam, de első gyerekes anyukaként próbálok Botond mellett egyáltalán létezni.Kép Hihetetlen, hogy csak úgy mennek az órák napok, és semmi mást nem csinálok csak szoptatok, tisztába teszek, altatok.... De ez egyáltalán nem panasz, nagyon boldog vagyok, csak a sok kimaradásért mentegetőzöm.Kép Egyébként most tettem le szopi után, most remélem tudok írni egy picikét.

Annyit azért láttam, hogy Chello megszült, nagy-nagy gratula nekik, jó egészséget, mielőbbi hazajövetelt, és sok tejcsit kívánok!!!!Kép

Hát akkor a mi szülésünk születésünk története. Azt biztos olvastátok, hogy kedden 21.40 körül elkezdett csordogálni a magzatvizem. Ettől elkapott az eufória, majd teljesen bepánikoltam, hogy na akkor most szülünk, nincs visszaút!Kép Amikor szóltam a férjemnek, hogy készüljön, azt hittem nincs is magánál, azonnal rohant kávét főzni, pakolni, borotválkozni, közben mindketten remegtünk, meg rötyögtünk, meg pityeregtünk, hogy akkor most mi van.Kép Nyilván láttátok, hogy nem nagyon tudtuk eldönteni, hogy most menjünk a kórházba vagy ne, ugyanis a víz csak csordogált, tiszta volt, fájásaim meg nem voltak. Na végül is Lino tanácsára hajnali kettőkor úgy döntöttünk, hogy bemegyünk. A kórházban megvizsgált az ügyeletes doki, aki mondta, hogy a méhszáj csak egy ujjnyira nyitott, így a férjem küldjem haza, mert ebből még sokáig nem lesz szülés. Erre fájó szívvel, de hazaküldtem a férjem és szidtam magam, hogy mi a fenének jöttünk be, bár a szülésznők jól letoltak, hogy minek vártunk ennyit. Na szóval befektettek a vajúdóba, ahol már aludt három másik kismama, és rám kötötték az NST-t, ami jó szívhangokat mutatott, viszont fájást semmit. Hát én éjszaka egy hunyást sem aludtam, tök rosszul éreztem magam a kórházban, a férjemmel beszéltünk telefonon és könyörögtem magamban a picurkámnak, hogy jöjjön végre elő. Hát négy óra körül elkezdődtek a fájásaim, de ezek csak olyan jelzésszerő, igazán tompa fájások voltak, aminek lehet, hogy itthon nem is tulajdonítottam volna jelentőséget. Ott viszont mivel semmi mást nem tudtam csinálni elkezdetm figyelni az órát, hogy milyen gyakran jelentkeznek. Mikor olyan hét-öt percesre sőrősödtek, szóltam a szülésznőknek, akik ügyeletben voltak, hogy nekem rendszeres ilyen fájásaim vannak. Erre újra rámkötötték a gépet, és közölték, hogy ez nem lehet, mert a gép nem mutat semmit. Mondtam, hogy ez engem nem érdekel mit mutat a gép, amikor én érzem a fájásokat, de mivel ezek tényleg elviselhetők voltak, gondoltam várok. Reggel hat órakor műszakváláts volt a szülésznőknél -hála istennek- s a soron lévő, amikor hozzám lépett a vizit során, megkérdezte vannak- e fájásaim. Mondom már négy óra óta, de a mivel a gép nem mutatta, így azt mondták, hogy ez nem jelent semmit. Erre ő, hogy az nem úgy van, azonnal hívta az ügyeletes dokit, aki megvizsgált, s kiderült, hogy a méhszáj már bő két ujjnyira nyitva volt. Erre behívták az én dokimat is. Ő nagyon rendes volt, egy negyed órán belül benn volt, s megvizsgált, s mondta, hogy készítsenek elő. Azt mondta mivel tompák a fájások kicsit rásegít, és beköti az infúziót, s reméli hogy dél körül meglesz a baba. Na erre telefonáltam a férjemnek, hogy jöjjön, de ne siessen, mert kb. délre szülünk meg. Mikorelőkészítettek és lezuhanyoztam, átvittek a szülőszobára és 7.50-kor bekötötték az infúziót. 8 órakor már jelentkezett az első erős fájás, ami kb. 8.20-ra hihetetlen erősségű lett. Ekkor két fájás között kétségbe esetten hívtam a férjem, hogy hol van már, siessen, mert ugye ő még nem volt velem. Szegénykém ekkor már kinn ült a váróban, de elfelejtett beszólni, hogy ugyan kísérjék már be hozzám. 8.25-kor szóltam az arra haladó nővérnek, hogy szóljon a dokinak, mert érzem, hogy jön a gyerek. Jött az orovos és nem akarta elhinni, de a méhszáj már el volt simulva, s gyorsan szólt a szülésznőnek, meg a nővéreknek, hogy gyorsan készüljenek, mert bizony itt már jön a baba. Na ekkorra a férjem is bevezették, és már készülhettünk is a kitolásra. Ránéztem az órára 8.30 volt! Na a kitolás elég kegyetlen volt, nem tudom hány nyomás kellett, az biztos, hogy a szülésznő is tágított kézzel, a doki meg egy idő után rásegített a nyomásra a hasamaon, de mindez akkor nagyon jó volt, mert már nem nagyon volt erőm akkor és úgy nyomni, ahogy mondták. Végül is húsz perc telt a kitolással, s 8.50-kor megszületett a kisfiunk!!!! Végül kiderült, hogy azért volt nehéz a kitolás, mert a zsinór valahogy a törzsére tekeredett. Ahogy kibújt a baba, őt el is vitték leápolni, a férjem persze szaladt utána, mi meg még a dokival megszültük a lepényt, meg összevarrt. Hát bevallom nekem a varrás is elég fájdalmas volt, de akkorra kezem lábam úgy reszketett, hogy valószínűleg ha csak hozzám értek volna, az is fájt volna, mégis hihetetlenül boldog voltam!!! S akkor megjelent a férjem, karján a kisfiunkkal, s az hihetetlenül szép volt!!! Odahozta a gyönyörűségem, s hiretelen elmúlt minden fájdalom, csak Botond létezett onnantól!!! Hát így szültünk mi együtt.Kép Egyébként az 56 cm-réhez és 4100 gr-jához 35 cm-es fej társul.Kép A kórházban együtt voltam a babával, csak este 11-től fél hatig vitték el őket, de bevallom az akkor jól is esett, mert hihetetlen fáradt voltam. Tejcsim szerencsére van, Botond két-három óránként eszik, s egy evésre elég neki az egyik cicim, pedig 25-30 perceket szopizik.Kép

Egyébként egy jó tanács a még nem szült kismamiknak. Nekem a harmadik napon durrant be cicim, úgy, hogy olyan kemény volt, mint a kő. Előtte amikor a baba fenn volt és nyekergett, mindig cicire tettem, s etettem amikor csak elfogadta. Egy picit nekem is kirágta a bimbóm, ami azért még most is fáj a szopiknál, de ennyit ugye egy anyukának el kell viselnie a csemetéért.Kép Szóval a harmadik napon olyan volt a mellem, mint a kő. Akkor is mindig szopiztattam, amikor csak a baba lfogadta, de mellette napjában háromszor-négyszer fejtem is, miután jól elmasszíroztam a cicim. Ennek hatására ma már nem csomós a mellem és nem is olyan fájdalmasra duzzad be. Persze lehet, hogy ehhez az is hozzájárul, hogy Botond azért leszívja alaposan. Na ennyi vagyok mára. Mindenkinek sok puszi!!!

Swen

Visszaolvasni nem tudok, sír a csemete, így bocsi a hibákért!

Botond Kép
EneseKép
swenson

Jó estét!

Most Aludt el Edina nemrég. 3 óta fent volt, és kézben kellett fogni Kép

Asszem ma egy hónapos Timi Lilije. Gratula nekik! Kép

Chello: itt is gratulálok Neked, és a Kispapának Noémihez! Gyors felépülést, és sok tejcsit mellgyuszi nélkül!

Mariann: és amúgy hogy vagytok?

Mucska: puszi nektek!

Zita Kép Ideggyulladásod van? Vagy izom??? Van, aki segít?
Gyerekek! Hát, nem valami fényes lehetett ez a 2 nap! És a sérv miatt sírt Réka? Másoknak is nehéz volt az a 2 nap (pl. nekünk)

Swen: én halkan mondom, hogy az infúzió 5 órát ömlött belém, és a kitolás 2 óra volt állandó fájásokkal!
A tiéd sem lehetett valami könnyű, de a vége gyors volt Kép És valóban, a gyerek mindent elfeledtet! Nem lehetett jó a férjed nélkül Kép Minden jót nektek! Kép

Anita-Bori: ???

Jó éjszakát mindenkinek!

Zsuzsa
zerko

Sziasztok!

BNM: hát tényleg röhej amit a CTG körül (is) művelnek... Azért bízzunk benne, hogy Chello 6-órás rekordját nem lépjük túl. Kép
Én még abban is bízom, hogy ha visszajön a szülésznőm a szabiról akkor vele majd rugalmasabban mennek a dolgok. Kép
Anyósok: ahhoz képest, hogy az anyós viccek a feleségek anyját cikizik ki, a férjeknek az anyja a banya...

Mariann: akkor szép kis tömeg közepette szülhettél. Kép
Baba: szerintem egy percig se bánd, hogy úgy alszik a baba rajtatok. Vannak dolgok amiket nem szabad és nem érdemes kihagyni. KépÉn nagyon meghatódom mikor Dani így odakuporodik az apjára, vagy rám, amikor nincs pocim. KépHát mikor dédelgessük őket ha nem amikor kicsik? Kép

Zita: látom tényleg rátok jár a rúd. Kép
Az az ügyeletes doki kedves lehetett. Kép
Most akkor mi a baj Rékával? Tényleg sérv?
És a kicsivel utazgattál össze-vissza?
Nem csodálom, hogy kivagy. Kép
Kívánom, hogy most már több rossz ne történjen veletek! Kép

Swen: KépKöszi a szüléstörténetet. Kép Azt nem akartad volna, hogy a férjed végig veled legyen?
Vagy nem engedték?
Sok puszi!

Anikóm: mizújs??

Anitabori: mi van veletek?????

Linda
bellana

Zsuzsa!

Értem a célzást, szánom-bánom bűnömet! Tudom, hogy ritkán jövök, de vagy a baba foglal le, vagy a férjem a gépet, így tényleg csak nagy ritkán jutok el idáig. Most is épp fürdetni kéne, de nemrég aludt el a lány és sajnálom felébreszteni. Múlt éjjel és ma egész nap alig aludt. Majd leragadtak a szemei, de valamiért nem bírt elaludni, sírdogált és ha kicsit el is aludt, 10 perc múlva felébredt. Most egy órája alszik, de még hagyom egy kicsit.
Egyébként hasfájós a pici és általában megy a hasa is, de azt mondta a doki, hogy ez természetes és amíg nem csökken a súlya, addig nincs baj. Hát, csak annyi, hogy megőrülök, annyira sajnálom, amikor olyan keservesen sír. Espumisannal és Infacollal próbálkozunk, de egyik sem az igazi. Holnap Protexint fogok venni, azt mondják, az nagyon jó.
A tiszta súlya tegnap előtt 3600 g volt, úgyhogy már a születési súlyt is túlléptük. 3490-el jöttünk haza.
Tejcsim van elég, de fejni nem szeretem. Eddig ittam a szoptatós teát, de most kicsit szüneteltetem, mert lehet, hogy attól is fáj a hasa. Viszont nincs étvágyam és ez bosszant. Egész nap ellennék kaja nélkül és nem érzem azt a késztetést, mint terhesség alatt, hogy ennem kell rendesen, mert ott a baba a pocimban. Ettől függetlenül eszek, de csak muszájból.
A gátsebem már teljesen meggyógyult és nem is látszik semmi. Megnéztem. Kép Ügyes munkát végzett a doki.
Holnap megyünk a babóval egy TSH kontroll vizsgálatra, mert picit hosszabb a nyelve, mint az átlag, ezért folyamatosan figyelni kell. Szerencsére a klinikai TSH eredménye negatív lett, így hormonális probléma nincs, de azért megnézik mégegyszer. A doki azt mondta, hogy nem kell aggódni, mert szinte tuti, hogy ez csak egy alkati dolog és ki fogja nőni! Hát én is remélem, mert nagyon sokat sírtam miatta, amíg nem jött meg az eredménye!

Hirtelen ennyi jutott eszembe! Egyébként én is az egész napomat a babával töltöm, mint tapasztalatlan, elsőgyerekes anyuka: szopi, pelenkázás, fejés, mosás, vasalás. Alig jut időm Apára is, magamra meg még kevesebb. Mindegy, majd belejövök, de nem könnyű!

Most viszont megyek, mert tényleg fürdetni kell!

Jó éjt!
Mariann
marcsababa

Jo estet!

EgcsiKép
Pedig akkor azt hittem, hogy milyen szepen es biztatoan irtam nektekKép Ezek szerint nem...bocsi utolag is.
Amugy tenyleg celegyenes es en is visszagondolok sokszor azokra az idokre, bennem mely nyomott hagytak, szerintem maskepp fogtam fel a terhesseget teljesen.

BNMKép
Igen, Vargesztes, esti pancsi...Kép Hogy Te mikre emlekszel, olyan aranyos vagy, hogy igy megmaradt Benned! Ugy tunik evezredekkel ezelott volt! Oda illik visszamennunk a babaval is, ugye?Kép

swenKép
Koszonjuk a tortenetet es a jotanacsot is.En meg meg gondolkoztam, hogy bevigyem-e a mellszivot...

ZitaKép
Nem gond, hogy hoztad a hirt! MInel hamarabb annal jobb.
Pont azt olvastam a babalexikonban, hogy a fiuknal a serv 3X gyakoribb.Ti vagytok a kivetelKép. Adam mar nem ugy jar, mint aki alol kiloptak a lovat, ugye?

ZsuzsaKép,BoriKép
KOszonom a krem nevet, kiprobaljuk...el sem tudom kepzelni milyen lesz szules utan, ha mar most ilyen...

Magunkrol:
Mar nagyon faj a derekam, de nem dolok be neki, mert mar 2 hete faj es semmi...Azt hiszem holnap d.u-tol van itthon a doki, a penzeket is bekeszitettem boritekba tegnap, szoval mar minden megvan...

Sutottem magamnak 2kg krumplit,annyira megkivantam...megyek behamizom.Utana hideg dinnye.

Jo ejszakat, tobbieket is puszilom:
szoszi
szoszi

CHELLO!

NAGY-NAGY GRATULA NEKTEK!

Itt vagyok,csak közben a fiúk kitúrtak a gép elől.aztán meg lementünk a gyerkőcökkel görkorizni.Ma egyébként nagyon kaka napom van,olyan furán érzem magam.Kép Nem fáj semmim,a vérnyomásom normális,de egész nap csak feküdnék,aludni nem tudok.Olyan nagyon gyenge vagyok és kicsit fura a látásom.Bencus is nagyon keveset mozog,úgyhogy ha holnap is így marad,lehet,hogy felhívom a dokit.Kép
Azért végigolvastam mindent,de jegyzetelni már nem volt erőm.Kép

Zsuzsa: anyósod nem komplett,az biztos!A férjed miatt nagyon szomorú vagyok,így nagyon nehéz lehet Neked!
És mégis mit kell kipihennie apukának?
Erről eszembe jut egy ismerősünk (pasi),aki miután megszületett a fia,és bent találkoztunk a kórházban,azzal dicsekedett,hogy az orvos megdícsérte ŐT !!!!,hogy milyen ügyes volt.Rögtön ki is vett egy hét szabit,/amíg anyuci bent volt a kórházban/,mert neki ezt ki kell pihenni!Kis híja volt,hogy le nem hánytam!Már bocsi!

Zita:jobbulást Nektek!

Linda:szegénykém ,a legrosszabbkor jött ez a dackorszak neked!Kép

Bori:???
holnap hívlak!

Orsi:Holnap beszélünk,most nincs erőm írni!

Hajnimaci:Én is 14-én megyek,úgyhogy biztos találkozunk! Kép

Többiektől bocsi,most megyek lefeküdni!

Mindenkit puszilok!!!

Anikó
vakili

Sziasztok!

Süncsi: gyönyörű András babád van! Kép Apósod meg nagy egyéniség lehet! Még fotókat még!!! KépKép

Bori: nagyon szép volt a szüléstörténeted, az éneklés tetszett nekem is nagyon ! Mi volt szopival kapcsolatban, hasznos volt elmenni a doktornőhöz ?

Chello: Gratulálok én is Noémihez! Sok-sok tejcit kívánok! Kép Képet kérünk minél hamarabb!

Bellana, BNM: úgy látszik nekem mázlim van a ctg-vel, időpontra megyek a szülésznőmhöz és azonnal sorra kerülök, a papírkát meg viszem a dokihoz. Eddig semmi méhösszehúzódás, de Emmababa nagyon sokat mozog, szülésznő szerint még van bőven helye, így nekem meg időm a szülésig...
Nem tudtok szülésznővel beszélni, hogy a ctg-t intézzék el egyszerűbben?

Szöszi: pénzt szerintem ne vigyél magaddal a kórházban, majd elég lesz akkor, ha mentek haza, akkor behozza a párod, de sokan inkább 6 hetes kontrollon adják oda a borítékot, mert akkora derül ki pontosan, hogy mennyire vannak megelégedve...

Marcsababa: én medikusok előtt születtem, anyám is mindig elmeséli, mikor szülinapom van KépKép Megkérdezték tőled, hogy megengeded-e, hogy ott lehessenek a szüléseden? Férjedet nem zavarta?

Zita: jaj tényleg rátok jár a rúd! KépKép Kép Pozitív energiákat küldök, hátha hat! Azért a humorod megmaradt!

Swen: 20 perc kitolási szakasz az nagyon jó! Én másfél óráig próbáltam jól nyomni... Férj nélkül rossz lehetett vajúdni! Miért küldték haza???

Nandáról nem tudok smemit, csak annyit, hogy a Szt. Imrében most televolt a vajúdó, lehet, hogy ő is ott van...Kép Reméljük jelentkezik!

Zsuzsa: sajnálom, hogy nincs segítséged, ismerem azt az érzést, hogy "megoldom magam is", de azért nyísd ki a szádat és mondd meg a rokonságnak mit segíthetnek neked!!!

Üdv: Zsuzsi
zsu26

SziasztokKép

Hat, eleg hosszu es faraszto napom volt, ugyhogy nem leszek tul hosszu.
A mai napbol ami fontos, hogy vegre elhoztuk a mult heten megvett pelenkazot es kisszekrenyt, szegeny parom majd megszakadt, mire behoztaKép, de most mar itthon vannak, csak ossze kene szerelni, remeljuk az is hamarosan meglesz.
A masik, hogy ma talalkoztunk a szulesznovel, akit valasztottunk es nagyon kedves volt, ugy erzem o jo valasztasKép Megneztuk ujra a szuloszobat, azota meg szebb lett es az egyikben ott a szulokerek, ami egyedul itt van az orszagban! Remelem kiprobalhatom majd, mert csak 1 van es ha epp nem azt a szuloszobat kapom, akkor lecsuszok rola.

Zsuzsa
Fajasok szerencsere nincsenek es a kemenyedeseim is szinte megszuntek, amiota itt lakunkKép A hatizmom az ami fajdogal~, de az is foleg eves utan, gondolom a sulyelosztas megvaltozik. A szuras meg tuti, hogy valamelyik szervem csinalja, amit nyom a baboKép Ugyhogy ne aggodjKép
Erdekes a fuvola most egyaltalan nem hianyzik, biztos azert, mert nem is birnek fujni, levegovetel stb.Kép
A poenokkal kellokeppen lefarasztottalKép Es tetszettek, kosziKép

Suncsi
KosziKép De nem rajtam mulott, ugy latszik alkati, pedig nagyon feltem eleinte, mert Anyukam anno 20 kg-ot hizott mind a kettonkkel!De ugy tunik en ezt most mashogy adom eloKép SzerencsereKép Am ki tudja mi lesz a 2. babanalKép
Nagyon edesek a kepek Andraskarol!Kép

Zita
Jobbulast!

Swen
Koszi a tortenetet es megegyszer Gratula!!!Kép

Chello
Oriasi gratula neked es nagyon sok boldogsagot a babocavalKép

Aniko
Ok, holnap megbeszeljuk, egyelore ugy tunik reszemrol rendben es soforom is lesz, mert mar nem enged el egyedul vezetniKép Szerinted ciki lenne, ha o is bejonne babat nezni Boriekhoz? Mert nem tudom hogy amig mi ott vagyunk ot hova tegyem, hova menjen szegenykemKép

Hallod Borikam?
Mi lenne, ha az egyetlen soforom is eljonne? Nem zavarna? Nyugodtan mondd meg, ha igen, akkor elkuldom a vidamparkbaKép

Na, huz az agyikoKép

Puszika mindenkinekKép

Orsi
34+4

avocado

Jo reggelt!Kép
Megint egy uj nap, az ejjel sem szultem. Viszont egeszen jol aludtam. Nagyon kiegyeznek a mai nappal, doki is haza kell ma erjen es a 7-es az szerencseszam, nem? Raadasul 7.ho 7.-e.Kép

IldikoKép,ZsuzsiKép lagalabb Ti jelentkezzetek be, ha mar az elboly tobbi tagja eltunt...

Mar reggeliztem es most elmegyek furdeni:
szoszi
szoszi

Jó reggelt!

Swen!
Köszi a történetet. Peti születése nekem is így indult és én nagyon ki voltam akadva, hogy ha egyszer apás szülés, akkor miért küldik haza apát. Én meg ottmaradtam éjszaka egyedül. Ráadásul mire hazaért, fél óra múlva már hívták is vissza. Most meg is beszéltük, hogy erőszakosak leszünk, ha netán megint haza akarnák küldeni.

Zita!
Látom minden öszzejött most nektek, úgy látszik igaz a mondás miszerint a baj nem jár egyedül. Kezeddel mi történt?

Ildikó!
A helyzetünk már nem annyira kilátástalan, a konyha már egész jól néz ki.

Linda!
Tegnap én is kimostam a babaruhákat, ma vasalni kéne. Én ma este megyek dokihoz, holnap meg CTG-re.

Bori!
Mi volt tegnap? Gyere, mesélj!

Mariann!
Mi az a TSH vizsgálat?

Mindenkinek szép napot!
Panó
panó

Kép

Kép
panó

SziasztokKép

Most is csak gyorsan bejelentkezem, nemsoka megyunk intezni az ugyeket, aztan meg unnepi ebedet kell csinalni, mert ma van Anyucim szulinapjaKépKépKép

Ugy nez ki ma csak a bronzot csipem elKép

Aniko
Probalok majd benezniKép

Bori
Mi volt tegnap? Minden rendben? Cimed???

Pussz mindenkinek, jok legyetekKép

Orsi
34+5

Aniko
Nagyon kozeleg az a 35-os szamKép

avocado

Szép jó reggelt mindenkinek!

Boriról még mindig semmi hír? Kép

Orsikám:ne lődd le a poénomat,hagyd,hogy most az egyszer én köszöntselek majd először!Kép
Nagyon szépek a pocis képeid!Szerintem a triumvirátus kb.egyforma pociméretekkel rendelkezik! Kép
Szülésznő: Kép Én is nagyon gondolkozom,hogy válasszak-e,de már nem merek arra hagyatkozni,hogy mások kit ajánlanak!A doki sem jött be igazán.Az,hogy hárman egy napon szüljünk,jól hangzik,de én nem akarom kivárni az augusztust,nem tudom mit szóltok hozzá! Kép

Linda:Mi bajod van a fejeddel,szerintem nagyon szép kismama vagy,És a rucid is nagyon tetszik!
Nálunk is volt egy ilyen időszak Gergőnél,hogy leszaladt a járdáról,bár ő nem dacból,csak figyelmetlenségből csinálta.Természetesen pont akkor,amikor Kata született,és bénáztam a babakocsival is.Szerencsére nem tartott túl sokáig.Nagyon vigyázz Rá! Gondolom már Te sem vagy olyan gyors futó mostanában.Kép Kép
Tudom,hogy már régen kérdezted,de azért megírom,hogy nekem is mikrós sterilizálóm volt,és már most is megvettem.Viszont arra figyelj,hogy az Avent üvegek állítólag csak az Aventes ster-ba férnek bele.Nekem legalábbis ezt mondták!A Megatoysban a legolcsóbb,ahogy én néztem,és még egy kis ajándék is van hozzá.
A vasalnivalót,ha elhozod,kivasalom,egye fene.De csak a babaruhákat! Kép Bár megszenvedtem vele,annyira elszoktam már ezektől a pici ruciktól!Kép

Zsuzsa:A lányaid gyönyörűségesek,de hát ezt már mondtam egy pár százszor!KépTe is nagyon jól nézel ki,csak a fáradtság látszik egy picit!Én azért próbálnék beszélni apával,nem igaz,hogy ezt a babát csak Te akartad!A kaját még rendelitek,ugye?

Zsuzsi:A Te pocis képed is nagyon szép! Kép

Swen:Botond nagyon kis aranyos husi baba! Főleg,ahogy csücsörít.Az én fiam mindig akkor csinált így,amikor pisilt. Kép

Mariann:A Te képeid is nagyon szépek! Kép
A történeted nem semmi,jó,hogy nem tudták elvenni a kedvedet a szoptatástól.Ügyes vagy!!!

Swen:köszi a történetet Neked is! Kép

Szöszi:Hogy Te milyen korán kelsz?! Nekem is a 7 a szerencseszámom!Kép

Zita:Hogy van a kezed? Réka?

CTG-s kismamik! Ti adtok pénzt annak,aki csinálja?
És mennyit,ha igen?Jó lesz magánban is,ha itt nem akarjátok.

Panó:mennyi van még a felújításból?Látszik már a vége? Sok puszi Neked!

Lino:Ma milyen a formád? Nekünk is néha nem úgy sikerül a kenyér,mint máskor! Fel a fejjel és sok puszi!

Na,most elmegyek reggelizni!

Üdv:Anikó
vakili

Valiék ma hozzák haza Alinát? Kép
Remélem minden OK Náluk!

Anikó
vakili

Anikó-
a mikrós sterilizáló mennyibe kerül a Megatoys-ban? Az Avent-es honlapon 8000.- körül láttam, üvegekkel együtt.

Mamik - (akik már szültek)!
Ti jártatok olyan tanfolyamra, ahol tanították a légzést? Ha jártatok, akkor hová? ... és segített valamit?

Maci
maci2

Sziasztok,

bocs, hogy tegnap már nem jöttem, kicsit el voltam kenődveKép
Az ambulancián megnézték a kicsi száját belülről, meg bedugta az ujját a doktornő, hogy jól szív-e - ezzel nincsen gond, viszont a bimbóudvart az alsó részen nem kapja be rendesen, csak a bimbót, és ettől van a kisebesedés, és a fájdalom. Ezt egyébként magamtól is láttam, de nem tudok rajta segíteni! Vaszeg nem nyitja elég nagyra a száját, és ezért nem sikerül rendesen. Tegnap óta védő nélkül szoptatok (mert állítólag az ugyanolyan zavaró, mint a cumisüveg), eddig még teljesen elviselem a fájdalmat, persze, még nincsen (újra) kisebesedve. Amint számítottam rá, az üveget el kell felejteni...Szoptatás, ezerrel. És 3-3,5 óránként fel kell ébreszteni, ha törik, ha szakad, és nem szabad mérni, csak hetente egyszer (hogy ne idegesítsem magam a 20-30 grammokkal). És ha akar a baba, akár óránként mellre tehetem, és szoptassam időkorlát nélkül. Tehát akár egy óráig is!
Ennyi. Igazából nem lettem okosabb, mert nagyjából ezt mind tudtam, csak nem vagyok biztos benne, hogy ez jó így nekünkKép Tegnap este azért lemértem egy szopást, az 60 gr voltKép Ez nem annyira rossz, de akkor éreztem is, hogy eszik rendesen.
A tegnapi heti mérlegelésen egyébként már 4010 gr volt, egy hete 3810 volt.

Az éjjelünk elég kacifántos volt, fél 2-ig aludtunk rendesen, utána viszont reggelig Dorka max. 1,5 órányit, én meg talán fél órányit. Most szunyál. Az előbb gépelés közben szopizott egy nyugtató-adagot.
Dorka egyébként napközben olyan, mintha nem is lenne itt, alszik és alszik és mosolyog meg nevet álmában, panaszom nem lehet rá. Éjszaka viszont bepótolja a dolgokat rendesen.

Egyedül maradtam. Karcsi el Szegedre vasárnap estig, Dani el Szigethalomra szintén vasárnap estig.
Anyós hozott isteni töltött paprikát, apu csinált krumplis tésztát, anyu jön estére, itt alszik majd minden nap, innen megy szegény hajnalban dolgozniKép
Nekem aztán nem lehet panaszom a családra, mindenki maximálisan kinyalja a popsimat, persze nekem nagy szerencsém van, hiszen Karcsi nem "klasszikus" dolgozó ember, apu meg itt lakik a szomszéd ajtóban, anyós sem tudja, mivel járjon már a kedvemben - ha végképp nincs ötlete, hát megsüti kedvenc meggyes piskótámatKép

Most ezt elzavarom a szerverre, aztán írok még. Ahelyett hogy hunynék én is a baba mellettKép

Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok!

itt egy hírhozó: Ildikó uzeni, hogy még egyben csak nem tud bejelentkezni! Kép

Swen, Chello, gratulálok!!! Kép

Nálunk minden rendben, még dolgozom a jövo hétig.

Puszi
Soraya
soraya

Most akkor válaszolgatok-reagálgatok.
De előbb egy kérdés:
Apu meghozta az Urtica-t. Evés előtt vagy után kell bevegyem? Mennyi idő teljen el kaja után vagy előtt? Ugye nyelv alatt kell elolvasztani?

Süncsi,
Köszönöm a betétes infót, mostmár nem sebes a mellbimbóm (vagy egyelőre nem sebes?!), szóval most nincs rá szükség, majd meglátjuk a későbbiekben...
A fotók nagyon édesek. Annyira édes kis arca van a vejemnekKép És tényleg olyan a haja, mint Tominak.

Lino,
jót mosolyogtam azon, hogy Kata elalszik fürdés közben!!! Dorka imád fürdeni, a végén apja mindig meg is úsztatja. Én még csak egyszer fürösztöttem, legelső nap, azóta csak apa csinálja, mi viszont naponta fürdetünk. Dani is mindig jelen kíván lenni az eseménynél, meg kell várjuk, míg ő befejezi a fürdését.
Hát, el tudom képzelni, mennyire fárasztó lehet a három darabnyi kicsi lányKép Nem is mondhatok erre mást, csak: Hajrá, Kovács néni!!!
(aki esetleg nem ismerné kedvenc viccemet: Kovács néni elmegy az orvoshoz, hogy megtudja a laboreredményeit. Az orvos forgatja a papírokat, majd így szól: Kovács néni, sajnos nagyon rossz híreim vannak...ön rákos, agydaganata van, és a szíve is rettentően beteg...Erre Kovács néni: Doktor úr, azért tud valami biztatót mondani...? Az orvos: Hát persze! Hajrá Kovács néni!!!
Na, ez nálunk szálló ige lett apával...)

Ildikó,
édes vagy! Én meg a pozitív hozzáállás?! Szerintem én olyan pesszimista alkat vagyok, hogy ihaj! Ez tehát nem megy át az írásaimon? Bár az emberek általában a depressziómon is meglepődnek, ha kiderülKép
Te nagyon sok gyermekes anyuka! Most már lassan te jössz!!! Üzensz sms-ben, ha jön a bébi, vagy Ági teszi fel a hírt?

Linda,
na, tegnap én is belőttem a kondit, de csak 25 C-ra állítottam, így is jobb volt a 27-nél.
Az a babakocsihoz csatolható gurulós dolog tényleg nagyon jó, Dani korához abszolút jó lenne. Érdemes lenne használtam keresned, az új ára - ha jól emlékszem - 12-13e körül van?

Mariann,
nekem is volt ilyen fertőzésem első szülésnél, a magzatvízből mutatták ki, de Daninak semmi baja nem volt, csak én kaptam antibikát.
Evéssel ugyanúgy állok, mint te! Alig bírok enni, de a folyadékra próbálok nagyon figyelni, pedig az energiához az nem elég. De jobban erőltetni nem tudom.
Mi ez a nyelv dolog, meg az a tsh-vizsgálat? Hülye kérdés, de a szájában tudja azért tartani a nyelvét, vagy kilóg neki egy picit?

Zita,
hű, öszejött nektek... Mi ez a karoddal? Ideg?
Fütyis orvos: van valami jó emberetek, akit ajánlani tudsz? Hol csinálták nektek? Daninak is van még egy kicsi lenövése, pedig már annyit piszkálták az orvosok!!!
Réka sérve miatt akkor nincs ok az aggodalomra, ugye?
Vigyázz magatokra! Van neked most segítséged otthon?

Swen,
gyönyörű gyors szülésed volt! Ügyes voltál!!!KépKépKép
Botond édes, azok a szőkés pihék a fejénKép
Szuper, hogy ennyi tejed vanKép

Zsuzsa,
szedd ráncba a párod, legalább a fürösztéseket passzold át neki. AnyósodKép
Tudtok néha sétálni menni? Mi még csak egyszer voltunk, meg tegnap a kórházi kirándulás...De egész nap nyitva van az erkélyajtó, lehet, hogy kiteszem oda kocsiban, napernyők vannak, nem süt rá a napKép
HOgy vannak a sebeid? Én szerintem egy-két napon belül bringázni is fogok, már annyira hiányzikKép

Most elhúzok délnek.
Puszi
Anitabori

Anikó, Orsi, várlak benneteket!!! Linda, annyira sajnálom, hogy nem tudjuk megoldani a Danis utazásotokatKép
drbusborbala
Budapest, XX.

Hajnimaci: 8.490 Ft a Megatoysban,és most van hozzá a dobozban lévőkön kívül még egy üveg,és egy pár melltartóbetét.
Ilyen tanfolyamra én nem jártam.

Anitabori:már megijedtem,hogy valami gond van.Az ébresztést én is így gondoltam,ahogy ott mondták Neked,de nem akartam okoskodni,hiszen ez ahány baba,annyiféleképpen működik.Egyébként sem szeretek szoptatásban tanácsokat adni,én ugyanis nem voltam igazán sikeres,akkor meg mire föl!Kép
A családoddal nagyon szerencsés vagy,szerencsére az enyém is ugyanilyen!Kép
Jó,hogy nem vagy azért teljesen egyedül.Holnap találkozunk? Már alig várom! Kép Úgy néz ki,hogy gyerkőcök nélkül tudok menni!

Soraya:puszi és köszi a híreket! Kép

Anikó
vakili

Sziasztok!

Szöszi: itt vagyok Kép én nagyon úgy érzem, hogy bőven van még időm a szülésig. Szerintem jobb, ha Te is erre hangalódsz, mert ne talán túlhordás lenne nálad, akkor nagyon szenvedni fogsz a végén a türelmetlenség miatt... Kép Férjem pl. már nagyon türelmetlen, szegény nagyon kivan, nem is tudom, hogy lehetne megnyugtatni...

Ctg-n én nem adok pénzt, de nekem a választott szülésznőm végzi, ő úgyis kap majd a szülés után. Ha több órát várakoztatnak benneteket én semmi esetre sem adnék!

Szöszi: te hol fogsz szülni? neked nagyobb a pocakod mint az enyém, te hogy látod? Én már csak holnap fogok megnyugodni az uh-on, annyira nem tudom, hova tenni, hogy a szakemberek szerint pici a baba így külsőre. Neked mekkorát saccolnak?

Bori: kitartás, biztosan sikerül megtalálnod a legjobb módszert, hogy Dorkát megfelelően szoptasd! Az én Dórim is kb. 70 gr-okat szopizott végig 2 éves koráig, de sűrűn.

üdv,most mennem kell vendégek jöttek

zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

Tegnap voltam orvosnál, minden rendben, kölök még mindig fejjel lefelé, és a doki szerint így is marad, mert nagyon lent van a feje, és nem tudja már kiemelni.

AnitaBori: menjél aludni, ha Dorka csak nappal hagy, tényleg olyan kis fáradtnak látszottál a múltkor a képen. Családod nagyon aranyos, hogy így elkényeztetnek. Tejcimennyiség visszaállt, vagy még mindig kevesebb van? És miért kell elfelejteni az üveget?

Anikó:remélem elmentél orvoshoz, mit mondott?

Szöszi: a 2 kiló sült krumpli a te egyszemélyes vacsorád volt? Kép

Zita: ennél akkor már csak jobb lehet. És tényleg sérv volt? Azt hiszem ilyenkor még nem csinálnak vele semmit, várnak legalább 1/2 éves koráig hátha elmúlik magától, és csak utána állnak neki műteni.

Még jövök Kép

Jerry
jerry

Swen- hát a szülésed majdhogynem álomba illő volt.
...ha lehet ilyet mondani! Mindenesetre elég gyorsnak tűnik, baromi ügyesek voltatok.

Anikó- köszike az infót.
14-én este lesz szülők iskolája a korházban, Ti nem jöttök el? Én a férjemet próbálom elvinni, kíváncsi vagyok, hogy mi lesz.

AnitaBori- kitartás a szopihoz, remélhetőleg Dorka majd ügyesebb lesz és tud többet hamizni.

Maci
maci2

Egy kép Dorkáról:
Kép

Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

ChelloKép
Hatalmas gratula nektek és nagyon sok boldogságot, gyors felépülést!Kép

ZsuzsaKép
Sajnálom, hogy a párod nem aktivizálja magát, pedig tuti rád férne némi segítség! AnyósodKép Nem valami szolidáris.
Én kinéztem magamnak az aug. 1-ét és győzködöm a manócskát, hogy az neki is ideális időpont a kibújásra.Kép

AnitaboriKép
Nem a kórházi tartózkodásod volt hosszú, hanem az első fájástól kezdve.Kép Próbálj pihenni nappal, ha a kisasszony bagolyfiókának képzeli magát. Tényleg jó, hogy legalább a család besegít.Kép Majdcsak renben lesz a szopizás is!Kép Kovács néni!Kép

LinoKép
A te anyósod sem piskóta! Semmi modern felfogás!Kép

IldikóKép
Itthon nem divat a gyerekpóráz, nagyot néznének az utcán az biztos! Láttam már ilyet, de egy kanadai ismerősöm használta a kislányán és sokan utána fordultak.Kép

BNMKép
A megcsinálni-végignézni szöveg nagyon tetszik, teljesen egyetértek! Bár már nem eröltetem a témát, remélem férjecském meggondolja magát. A múltkor azt mondta anyámnak, hogy azért nem akar bejönni, mert látott ő már olyat! Könyörgöm, ez nem ismeretterjesztő műsor! Mégiscsak a saját fia! Na, mindegy, ha neki jobb a folyosón toporogni...Kép

ZitaKép
Tényleg nehéz idők járnak felétek! Mi baja a karodnak? Remélem hamar rendbejön!Kép

SwenKép
Köszi a történetet és mégegyszer gratulálok a kislegényhez.Kép

SzösziKép
Nem a bejelentésed stílusa miatt volt gond, hanem a saját sikertelenségünk miatt. Aztán minden jóra fordult:Kép

AnikóKép
Nekem eszembe sem jutott, hogy pénzt kellene adnom a CTG-ért. Szerintem nem is adok.

OrsiKép
Megsütöttem a kefírest tegnap, tényleg egyszerű és gyors, de darált dióval finomabb, én nem tettem bele, mert nem volt otthon, de a diós nekem jobban ízlett.Kép

Voltam a védőnéninél, minden OK, súlyom stagnál, ezentúl hetente kell mennem. Tegnap nagyon rossz estém volt, azt hittem Bertold a köldökömön keresztül távozik. Egyetlen fekvési-ülési pozitúra sem volt jó, egész éjszaka meg mégsem járkálhatok! Ez a hülye időjárás, teljesen megzakkant.Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Jerry:nem mentem dokihoz,mert ma jobban vagyok és Bencus is beindult szépen! Kép Lehet,hogy ezek a hülye frontok zavarnak meg állandóan,mert nagyon sűrűn váltogatják egymást.Holnaptól megint kánikula,nem tudom,mi lesz.Megyek Lindához a légkondiba! Kép

Hajni:Nem tudom,hogy megyünk-e a szülők iskolájába,mert nagyon sok újat már nem hiszem,hogy tudnak mondani Kép,bár ,ha szülésznőkkel lehetne találkozni,akkor érdekelne a dolog talán.Te már eldöntötted,hogy választasz-e?

Bori:megbeszéltük Orsival a holnapi napot,10-re jönnek értem,utána megyünk,ok? Már alig várom,hogy lássalak,és ugye egy picit azért meg lehet fogni Dorkát? KépPersze,csak ha ébren van!

Egcsi:CTG:köszi,az eddigi szüléseimnél én sem adtam,de nem tudom,mi a módi.Akkor még a szülésznő-választás sem volt divat.
Párod még addig meggondolhatja magát.Talán a kíváncsisága,és az apai büszkesége erősebb lesz!Igazad van,hogy nem erőlteted,magától kell bemennie.

Puszi:Anikó
vakili

Anikó!
A felújítás vége már látszik nagyjából, de sajna még elég távoli. A konyhában most jön a festés, ha az megszáradt, akkor lehet lehordani a konyhabútort a fenti szobából és akkor kezdik fent a parkettázást.
Nekem sem jutott eszembe, hogy a CTG-ért pénzt adjak, ez a Rókusban nem szokás.

Bori!
Dorka nagyon szép kislány!
Rita is pont ilyen volt baba korában, nappal egy tündér, éjszaka meg műsorozás. De két hónapos korára kinőtte, bár akkor sem lett olyan jó alvó, mint Peti, még most is sokszor kér inni éjszaka.

Zsuzsi!
Ugye valahogy majd te is értesítesz minket, ha szülni készülsz? Tudod valakinek a számát?

Egcsi!
Én meg aug.4-et néztem ki szülésre. Linda, neked az jó vagy előbb szeretnél Anikóval?

Puszi mindenkinek!
Panó
panó

Anikó, Orsi,
NAGYON VÁRLAK BENNETEKET!!!!
És persze, hogy megfoghatod, még alvás közben is lehet őt fogdosni, nem szokta zavarniKép Sőt, lehet, hogy rögtön " be is foglak", hogy ébreszd fel őt a szopizáshozKép Az nagyon nehéz feladat ám!

Megyek ebédemet befejezni
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Panó,
életem nagy szerelme is augusztus 4-i...
Jó dátumKép
Hamarosan lesz konyhád? Megyünk ebédre!!!!

Nálunk a ctg-n szoktak adni pénzt, de nem mindenki. Én is csak azért adtam, mert láttam, hogy a másik kismama ad...Kétszer adtam összvissz, 500 forintokat. De nálunk pl. egy percet sem kellett várakozni, a szülésznő végig velünk volt, beszélgettünk, lehetett faggatni erről-arról.

ANitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Panó,drága!
Akkor még mindig hetekben méritek vagy azért már napokban a kupit.Kép
A 4 is egy szép szám! Kép

Bori!
Akkor meggyurmázom a hercegnőt! Kép

Anikó
vakili

sziasztok!

Ma végre elintéztem a TGYÁSomat, de nem volt egy egyszerű csörte Kép Ja, és persze vinnem kellett Zsófit. Addig Apum babázott.
Utána meg ment a Zsófival bringázni a játszóra Kép

Mariann: szopizás, súly, gátseb (ki ellenőrizte??? Kép) Kép

Szöszi: az aranyered nem biztos, hogy rosszabb lesz a szülés után. Neked amúgy is rövid és könnyű szülésed lesz! Kép Kezelgesd addig is!

Zsuzsi, Anikó: köszi a bíztatást, majd lesz valahogy velem, max. hamar nem lesz tejem. A fáradtság első jele nálam ez Kép
Anikó: aha, a kaja házhoz jön Kép

Maci: én tanfolyamra nem jártam, csak kazim van, de a légzés nagyon fontos! Kismamatornákon tanítják asszem.

Bori: akkor hízik Dorka, és csak ez számít! Szerintem sem kell mindig mérni! Én sem mérem Edinát!
Amúgy ha ezek alapján csináljátok tovább, míg helyre nem áll a tejtermelés, egész nap etetni fogsz! Kép Edina lelkem is nagy zabás, de ő már jóval 100 felett zabál!
Segítség Kép ÉS takarítanak, mosnak, vasalnak is?
Éjjel Dorka sír? Vagy csak fent van? Vagy kézben szeret lenni? Az nem jó, hogy felcseréli a napszakokat! Kép De lehet, hogy a meleg az oka! Azóta Edina is 2X eszik éjjel. Hűvösben jobb nekik!
Egyszer voltunk sétálni mi is, meg az erkélyen piknikelek vele.
A sebeim már jobbak talán, köszike.
Kovács néni Kép
Kép Kép Ezek szerint Dorkának nincs melege!

Jerry: doki Kép Baba helyzete Kép

Egcsi: jó, akkor aug. 1 Kép
Időjárás Kép A gyerekek is rosszul viselik! Kép

Soraya, Ildi: puszi nektek Finnországba! Kép

Orsi: fuvola ügyben én is ezt tippeltem volna.

Nos, akkor most ennyi voltam. Edina szunyál, bár nyekeg. Hátha nekem is jut néhány perc pihenés, míg a csajszik alszanak!

Zsuzsa
zerko

Bori!
Nálunk is együtt járt a szopival a mellbimbó kisebesedése és a védőnő a Bepanthent ajánlotta rá, de az semmit nem ért, mert már véresre szívta. A klinikán viszont ajánlották a Medela Pure Lan kenőcsöt, ami 2100ft volt ugyan, de 4 nap alatt teljesen rendbehozta a ciciket és mostmár egyáltalán nem sebes és nem is fáj! Próbáld ki, tényleg nagyon jó! És ami még nálunk nagyon bevált, a mellszívó. Az én mellbimbóim laposak voltak, de a mellszívó segítségével annyira kihúzódtak, hogy mostmár nem tud mellészívni! Pedig eleinte körben is tiszta véraláfutás meg seb volt!
A nyelv dolog az, hogy van egy hormonális betegség, a hipotireózis, ami azt jelenti, hogy a pajzsmirigy hormontermelése nem megfelelő, alulműködik és ennek egyik tünete LEHET a nagy nyelv. Azért emelem ki a "lehet" szót, mert ettől függetlenül sok újszülöttnél előfordul ez úgy is, hogy a háttérben nincs semmiféle elváltozás vagy működésbeli probléma. A TSH (thyreoidea stimuláló hormon) az pedig az a hormon, ami a pajzsmirigy hormontermelését szabályozza és az agyalapi mirigyben termelődik. Ha ennek a szintje normális, akkor nincs semmi gond, ha alacsony (vagy magas), akkor hormonális dolog van a háttérben. Szerencsére a klinikán elvégzett teszt eredménye negatív volt, de ma megismételték a gyerekklinikán, bízom benne, ez is negatív lesz. Ha igen, akkor egyelőre semmi teendő nincs, csak annyi, hogy figyelni kell, van-e változás és ha minden jól megy, ki fogja nőni. Ma a doki azt mondta, hogy már a múlt hét óta is lát változást. Azóta nőtt meg hízott a baby és már nem tűnik olyan hosszúnak a nyelve. Ezt egyébként ne úgy képzeljétek el, hogy nem fér a szájába, hanem sokat nyújtogatja és amikor nyitott szájjal alszik, akkor a hegye egy picit kilátszik, de már az se vészes. Szülés után sokkal feltűnőbb volt. És őt egyáltalán nem zavarja, nem akadályozza a szopásban sem.

Panó!
A tsh-t nagyjából leírtam már Borinak. A vizsgálatot úgy végzik, hogy megszúrják a baba ujját és egy olyan indikátor papírra csepegtetik a vért, aminek segítségével meg tudják határozni a szervezet TSH szintjét. Ezt tudtommal csak azoknál a babáknál csinálják meg, akik valami miatt gyanúsak.
Egyébként ezzel a betegséggel még együtt jár a köldöksérv, a pikkelyesen száraz bőr, és olyan eltérések, mint 2-nél több mellbimbó stb. Hála Istennek, ilyenek nálunk nincsenek, így a doki szerint is több oldalról is kizárhatjuk, hogy ez betegség lenne!

Zsuzsi!
Megkérdezték, hogy zavarnak-e, de mivel 8 körül jöttek és akkor már alig láttam a fájdalomtól meg a kimerültségtől, így engem abszolút nem érdekeltek, tudomást sem vettem róluk. A férjemet szerintem sokminden zavarhatta, de nem beszél róla. Kezdve azzal, hogy a doki előtte vizsgált meg, meg a szülésznő is. Ilyet sem látott még. De összességében nagyon szép emlék neki a szülés és azt mondta, bánná, ha kihagyta volna.

Puszi: Mariann
marcsababa

Anikó- valószínűleg én nem választok szülésznőt, mivel senkit sem ismerek. Esetleg ha a doki valakihez ragaszkodik vagy ajánlja. Majd megkérdezem tőle.

Bori- Dorka nagyon édes a képen, ahogy szunyókál!

Zsuzsa- minden evés után méred a csajszit? (... nekem mérlegem sincs)

Maci
maci2

Zsuzsa!
Sajnos egyelőre még csak én ellenőriztem a sebemet! De ami késik nem múlik! Kép Kép
Már "csak" 1 hónapot kell kibírni!
marcsababa

Anikó: örülök, hogy jobban vagy!

Egcsi:az én férjem azért nem akar bejönni, mert nincs türelme, hogy ott legyen velem sok-sok órán keresztül. Mert ha bemegyünk és túl leszünk rajta max. 2 óra alatt az oké, bírja a vért is, de nem akar ott ücsörögni velem 10-12 órán keresztül. Amikor ezt közölte leordibáltam a fejét, mert nincs igazából senki más akit behívhatnék a szülésre, és kicsit érzéketlennek tűnt, hogy én ott szenvedek majd X órán át, ő meg még arra sem képes, hogy fogja a kezemet. Most nem tudom, hogy áll éppen a dologhoz, így csak reménykedni tudok benne, hogy a szülés fájásokkal indul majd, nem magzatvíz-elfolyással, és lesz rá lehetőség, hogy szépen otthon eljussak 5-4 perces fájásokig, majd uzsgyi a kórház, és innen van akkor még kb. 2 órám, hogy megszüljem Malackát. Nem is rossz szülési terv, ugye?

Panó:Anikót ne sürgessétek, aug. 14. még messze van!

Jerry
jerry

Sziasztok!

Már akartam írni, de nem engedte elküldeni Kép Így viszont írhatom újra, mert el is tűnt Kép

Bellana: végre használhatjátok a légkondit!!! Kép Kata fürdetése valahogy elmaradt addig, meg igazából nem is éreztem nagy szükségét, azóta minden este fürdik, leginkább azért, hogy hozzászokjon az esti rituáléhoz. Egyébként szeret fürdeni, csak mindig elalszik közbe Kép

Mariann: Kata is szokott a hasunkon pihenni, én is imádom Kép Főleg, hogy a másik kettő úgy utált hason lenni akár fél percig is, hogy velük ezt nem lehetett csinálni. Mi ez a TSH?

Zita: terveztek még negyedik babát? Vagy inkább pár hónap múlva kérdezzem Kép ? Ádám Kép Réka Kép Jajj, szegények!!! Kezed? Javul már?

Anikó: ma talán jobba kedvem már, köszi! Szerencsére délután mind a három gyerkőc egyszerre alszik, ilyenkor nekem is van időm, ha nem is sok. Vérnyomásod? Vizesedésed? Én sose adtam pénzt a CTG-n.

Maci: anno Lilinél voltunk terhestornán apával együtt, ahol ilyen légzéseket tanítottak, de nálunk röhögésbe fulladt. Úgyhogy biztos van akinél használ, nálunk nem jött be.

Bori: Ha Dorka hízik, akkor biztos elég neki a tejed!!! És tényleg ne mérd!!! Kíváncsi vagyok hat-e a bogyó! Én még nem is fürdettem Katát! Apa nem enged oda Kép Kovács néni Kép Dorka jól felcserélte a nappalt az éjszakákkal! Nagyon édes a képen!

Jerry: jó, hogy nálatok is minden rendben a babával!!! Meddig dolgozol még?

Egcsi: és aug 1-én a párod amúgyis itthon lenne?

Zsuzsa: tgyás Kép Ezek még ránk is várnak Kép De még nem kapott Kata TAJ kártyát. És próbálj pihenni! Írtam emilt, de nem tudom elküldeni, mert valamit a nagy eszemmel elállítottam, majd apa este megcsinálja!

Szilvi
lino

Sziasztok,

CHELLONAK ORIASI GRATULA NOÉMIHEZ!!!

ismét csak egy gyors beköszönésre futja.

Köszönöm mindenkinek a megértést, hat igen, Ti többgyerekes anyukak nagyon ügyik vagytok, mondtam is anyunak, hogy nem is tudom mi tévö lennék, ha nekem is itt lenne még egy 2,5 éves gyerekem, na de majd én is biztos belerazodok a dolgokba.

Nalunk pont forditva megy, mint Boriéknal, nappal van a müsor, éjszaka csak evés és alvas. Igy még szerencsém is van, viszonylag normalis mennyiséget alszom.

Mariann,
nem is akartam mondani, mert azt hittem otthon nem aruljak, de a zselés hideg melltartobetét mellett én is a Medela Pure Lan-t hasznaltam, nekem is nagyon bejött.
Szerintem a babusgatassal nem lesz elkényeztetve, én sokszor magam mellett altatom éjszaka, egy-egy szopi közben, hallottam is mar a karogok véleményét, hogy majd odaszokik, de nem érdekel, ebben nem hallgatok masra, Tomi is szereti, ha ott szuszog közöttünk. (Különben a korhazban az elsö éjszakajat is mellettem az agyamban töltötte, akkor jöttem ra, hogy ez milyen jo!)

Bori,
a menyem gyönyörü, és biztosan nemsokara belejön a szopiba!!! Szoritok Neked és rengeteg kitartast kivanok!

Zsuzsa,
nem tudsz a férjeddel beszélni, hogy egy kicsit többet segitsen? Nem egyszerü, tudom, nalunk sem ugyanolyan a haztartas, mintha én csinalnam, de most masképp nem megy. Vagy valaki mas segitséged nincsen? Most azért mégiscsak a tejcsi a legfontosabb!

Swen,
latom Te is el vagy havazva, kezdö anyuka!! Ha ez segit igy par hét mulva is jobb mar a dolog!
A születéstörténetedet majd egy nyugodtabb pillanatra tartogatom, még nem olvastam el.

Hat igen, Andraska haja az tiszta apja, meg a fejformaja és a homloka is, a többit még nem tudom.

Most megyek mosni, Andraska alszik.

Hajnalban pelusozasnal lelött!Kép Komolyan, felemeltem a labait és pont akkor durrantott egy nagyot, és pont telibe talalt egy nagy adag kaka. Minden csupa kaki volt, a haloingem, zuhanyoznom is kellett, szoval el tudjatok képzelni, meg volt a hajnali program!Kép

Aniko, Orsi!
Jo Dorkazast, azért majd meséljetek!

Bocsi mindenkitöl akinek most nem irtam.

Sok puszi
Süncsi
süncsi

Sziasztok!

Mariann: egyszerre írtunk, most látom írtál a TSH-ról. Mikor lesz eredménye a mai vizsgálatnak? De biztos nem lesz semmi baja Annának!

Tényleg! Már megszült anyukák! Kinek hány hetet mondtak a szex újrakezdésre?
Szilvi
lino

Szilvi: a kis kiéhezett Kép Én ugyan még nem szültem, de mintha ebben is a 6 hét gyermekágyat kellene kivárni.
Még 2 hétig biztos dolgozom, ha nagyon jól birom akkor július végéig, bár az már a 37. hét lenne. Meggondoltam, azt hiszem július 23 körül abbahagyom.

Süncsi: kaki, hihi

Fürdetés: már sok helyről hallottam, hogy a kicsi babákat nem kell naponta füröszteni. Popsit persze meg kell mosni, be kell kenegetni, de az egész babát elég 3-4 naponta fürdetni. (Hallottam 1 hetet is) Még nem tudom, hogy fogom majd füröszteni, de ha nagyon meleg van szerintem fizikailag is jól esik a babáknak a fürdés.

Jerry
jerry

Szilvi!
Most hívott a doki, hogy kedden meglesz az eredmény és akkorra kaptunk még hasi UH-ra is időpontot. Biztos ami biztos, alaposan kivizsgálják a babót, hogy ha netán lenne bármi gond, akkor időben lehessen lépni! De nagyon bízom benne, hogy nem lesz semmi!

Nekem azt mondta a doki, hogy 6 hétig semmi házasélet, akkor megnéz és újratárgyaljuk a dolgot! Kép

A fürdetéssel kapcsolatban annyit tennék hozzá, hogy Panka imádja (mostmár), csak öltözni ne kéne. Olyan jókat tud aludni fürdés után, hogy sokszor irigylem érte. Mi első nap nem fürdettük, csak nedves szivaccsal letörölgettem, de azóta minden nap fürdünk és jó neki. A babák is leizzadnak, csak kell nekik egy kis felfrissülés! Ez az én véleményem!
Ja, még annyit, hogy az első pár fürdetést végigordította és nem értettem, hogy miért nem tetszik neki a víz. Aztán rájöttünk, hogy valószínűleg a picik benn a kórházban úgy megutálják a vizet az ottani fürdetési módszerek miatt, hogy nem könnyű nekik megszokni az otthoni körülményeket.
marcsababa

Sziasztok!

Panó: nem tudom senkinek sem a telefonszámát, de végülis egy másik topikból tudok üzenni nektek! Kép

Süncsi: kakitalálat! Kép na ezt egy férfi nehezebben viselné...

Mariann: az én férjem az első baba születésénél megszokta, hogy mindig beinvitálta a doki a vizsgálóba és ott volt, de először neki is fura volt, ha kellemetlen volt, akkor elfordult. A második babát is ott akarod majd szülni? Dokival megvoltál elégedve?
Drukkolok, hogy minden rendben legyen tsh-lelettel!

Maci: én sem ismertem a választott szülésznőmet, egy ismerősöm ajánlotta, felhívtam telefonon, ott szimpatikus volt, aztán találkoztunk, most ismerkedünk. A lényeg szerintem, hogy profi legyen és tudjon hatni rád.
Az első babámnál jártam terhestornára és ott gyakoroltuk a légzést, de a szüléskor egyszer sem tudtam használni... Kép

AnitaBori: édes ez a lányka! Kép Aranyos lehet Dani, ahogy nézi a hugicáját fürödni! Kép

Fontos tudnivalók a homeopata gyógyszerekről

1. A szer bevétele előtt és után 30 percig lehetőleg semmi más ne kerüljön a szánkba !

2. A kávét, mentol (fogkrém, rágógumi) és kámfortartalmú (bedörzsölőszerek) anyagokat a polcon is tartsuk távol gyógyszereinktől !

3. Ne helyezzük őket direkt napfényre, túl meleg és túl hideg helyre sem !

4. Gyógyszereinket tartsuk távol az elektromágneses mezőktől (TV, rádió, számítógép, mikrosütő) !

Szopogatni kell a szánkba tett golyócskákat, s nem vízzel lenyelni.

Jerry: talán, ha beszélne más apukával a férjed, megváltozna a véleménye, olyan dologról akar lemaradni, amit nagyon megbánhat. Kép Különben a szülésznők szerencsére okosan irányítják az apukákat, a férjemet is anno külön figyelték el ne szökjön Kép (pedig nem is akart elszökni)

Lino: 6 hetes kontrollon mondja meg a doki, hogy minden rendben van-e és adja rá az áldást a házaséletre. Persze ehhez nem szabad akkor vérezgetni, a sebnek teljesen meg kell gyógyulni. Lelkileg ugye rá kell hangolódni, ami a legtöbb esetben nem nagyon sikerül a fáradt szülőknek. Mi különböző okok miatt (fájdalmas gátseb és a kislányom állandó sírása miatt, mindig akkor kezdett el hisztizni, ha a férjemmel egymáshoz értünk) elég sokáig húztuk, több hónap után rendeződött ez a kérdés... Kép Remélem most könnyebb lesz az újrakezdés.

Üdv:zsuzsi
zsu26

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: