mar jelentett...De legalabb akkor a mereteket en mondhattam el...2004.07.06 13:57
2004.07.06 14:13
De apára nem lehetett hatni
Én anyósom nem akar segíteni túlzottan. Nem is kellene
A család egyébként hajlamos azt feltételezni, hogy második/többedik gyereknél már nem kell annyit segíteniük
De az én anyum kivétel
Igaz, ő meg sokszor túlbuzog
És most apára se lehet egy rossz szavam se
Ma például elmentek reggel kirándulni, és még nem kerültek elő
2004.07.06 15:32
Most már értem miért olyan szőke Andráska.
Anyós:
2004.07.06 17:32
. Ezek szerint nem csak én vagyok "oda" az enyémért.
Erre én azt mondtam neki, hogy ha megcsinálni nem volt gusztustalan, akkor szerintem a szülés sem lesz az.

(nem messze lakom onnan
) De a te bejelentésedre is emlékszem.
2004.07.06 17:48
2004.07.06 18:21
2004.07.06 18:29
Hihetetlen, hogy csak úgy mennek az órák napok, és semmi mást nem csinálok csak szoptatok, tisztába teszek, altatok.... De ez egyáltalán nem panasz, nagyon boldog vagyok, csak a sok kimaradásért mentegetőzöm.
Egyébként most tettem le szopi után, most remélem tudok írni egy picikét.
Amikor szóltam a férjemnek, hogy készüljön, azt hittem nincs is magánál, azonnal rohant kávét főzni, pakolni, borotválkozni, közben mindketten remegtünk, meg rötyögtünk, meg pityeregtünk, hogy akkor most mi van.
Nyilván láttátok, hogy nem nagyon tudtuk eldönteni, hogy most menjünk a kórházba vagy ne, ugyanis a víz csak csordogált, tiszta volt, fájásaim meg nem voltak. Na végül is Lino tanácsára hajnali kettőkor úgy döntöttünk, hogy bemegyünk. A kórházban megvizsgált az ügyeletes doki, aki mondta, hogy a méhszáj csak egy ujjnyira nyitott, így a férjem küldjem haza, mert ebből még sokáig nem lesz szülés. Erre fájó szívvel, de hazaküldtem a férjem és szidtam magam, hogy mi a fenének jöttünk be, bár a szülésznők jól letoltak, hogy minek vártunk ennyit. Na szóval befektettek a vajúdóba, ahol már aludt három másik kismama, és rám kötötték az NST-t, ami jó szívhangokat mutatott, viszont fájást semmit. Hát én éjszaka egy hunyást sem aludtam, tök rosszul éreztem magam a kórházban, a férjemmel beszéltünk telefonon és könyörögtem magamban a picurkámnak, hogy jöjjön végre elő. Hát négy óra körül elkezdődtek a fájásaim, de ezek csak olyan jelzésszerő, igazán tompa fájások voltak, aminek lehet, hogy itthon nem is tulajdonítottam volna jelentőséget. Ott viszont mivel semmi mást nem tudtam csinálni elkezdetm figyelni az órát, hogy milyen gyakran jelentkeznek. Mikor olyan hét-öt percesre sőrősödtek, szóltam a szülésznőknek, akik ügyeletben voltak, hogy nekem rendszeres ilyen fájásaim vannak. Erre újra rámkötötték a gépet, és közölték, hogy ez nem lehet, mert a gép nem mutat semmit. Mondtam, hogy ez engem nem érdekel mit mutat a gép, amikor én érzem a fájásokat, de mivel ezek tényleg elviselhetők voltak, gondoltam várok. Reggel hat órakor műszakváláts volt a szülésznőknél -hála istennek- s a soron lévő, amikor hozzám lépett a vizit során, megkérdezte vannak- e fájásaim. Mondom már négy óra óta, de a mivel a gép nem mutatta, így azt mondták, hogy ez nem jelent semmit. Erre ő, hogy az nem úgy van, azonnal hívta az ügyeletes dokit, aki megvizsgált, s kiderült, hogy a méhszáj már bő két ujjnyira nyitva volt. Erre behívták az én dokimat is. Ő nagyon rendes volt, egy negyed órán belül benn volt, s megvizsgált, s mondta, hogy készítsenek elő. Azt mondta mivel tompák a fájások kicsit rásegít, és beköti az infúziót, s reméli hogy dél körül meglesz a baba. Na erre telefonáltam a férjemnek, hogy jöjjön, de ne siessen, mert kb. délre szülünk meg. Mikorelőkészítettek és lezuhanyoztam, átvittek a szülőszobára és 7.50-kor bekötötték az infúziót. 8 órakor már jelentkezett az első erős fájás, ami kb. 8.20-ra hihetetlen erősségű lett. Ekkor két fájás között kétségbe esetten hívtam a férjem, hogy hol van már, siessen, mert ugye ő még nem volt velem. Szegénykém ekkor már kinn ült a váróban, de elfelejtett beszólni, hogy ugyan kísérjék már be hozzám. 8.25-kor szóltam az arra haladó nővérnek, hogy szóljon a dokinak, mert érzem, hogy jön a gyerek. Jött az orovos és nem akarta elhinni, de a méhszáj már el volt simulva, s gyorsan szólt a szülésznőnek, meg a nővéreknek, hogy gyorsan készüljenek, mert bizony itt már jön a baba. Na ekkorra a férjem is bevezették, és már készülhettünk is a kitolásra. Ránéztem az órára 8.30 volt! Na a kitolás elég kegyetlen volt, nem tudom hány nyomás kellett, az biztos, hogy a szülésznő is tágított kézzel, a doki meg egy idő után rásegített a nyomásra a hasamaon, de mindez akkor nagyon jó volt, mert már nem nagyon volt erőm akkor és úgy nyomni, ahogy mondták. Végül is húsz perc telt a kitolással, s 8.50-kor megszületett a kisfiunk!!!! Végül kiderült, hogy azért volt nehéz a kitolás, mert a zsinór valahogy a törzsére tekeredett. Ahogy kibújt a baba, őt el is vitték leápolni, a férjem persze szaladt utána, mi meg még a dokival megszültük a lepényt, meg összevarrt. Hát bevallom nekem a varrás is elég fájdalmas volt, de akkorra kezem lábam úgy reszketett, hogy valószínűleg ha csak hozzám értek volna, az is fájt volna, mégis hihetetlenül boldog voltam!!! S akkor megjelent a férjem, karján a kisfiunkkal, s az hihetetlenül szép volt!!! Odahozta a gyönyörűségem, s hiretelen elmúlt minden fájdalom, csak Botond létezett onnantól!!! Hát így szültünk mi együtt.
Egyébként az 56 cm-réhez és 4100 gr-jához 35 cm-es fej társul.
A kórházban együtt voltam a babával, csak este 11-től fél hatig vitték el őket, de bevallom az akkor jól is esett, mert hihetetlen fáradt voltam. Tejcsim szerencsére van, Botond két-három óránként eszik, s egy evésre elég neki az egyik cicim, pedig 25-30 perceket szopizik.
Szóval a harmadik napon olyan volt a mellem, mint a kő. Akkor is mindig szopiztattam, amikor csak a baba lfogadta, de mellette napjában háromszor-négyszer fejtem is, miután jól elmasszíroztam a cicim. Ennek hatására ma már nem csomós a mellem és nem is olyan fájdalmasra duzzad be. Persze lehet, hogy ehhez az is hozzájárul, hogy Botond azért leszívja alaposan. Na ennyi vagyok mára. Mindenkinek sok puszi!!! 2004.07.06 18:50
Ideggyulladásod van? Vagy izom??? Van, aki segít?
És valóban, a gyerek mindent elfeledtet! Nem lehetett jó a férjed nélkül
Minden jót nektek!
2004.07.06 19:02
Én nagyon meghatódom mikor Dani így odakuporodik az apjára, vagy rám, amikor nincs pocim.
Hát mikor dédelgessük őket ha nem amikor kicsik?
Köszi a szüléstörténetet.
Azt nem akartad volna, hogy a férjed végig veled legyen? 2004.07.06 19:41
Ügyes munkát végzett a doki. 2004.07.06 19:56
Ezek szerint nem...bocsi utolag is.
Hogy Te mikre emlekszel, olyan aranyos vagy, hogy igy megmaradt Benned! Ugy tunik evezredekkel ezelott volt! Oda illik visszamennunk a babaval is, ugye?
. Adam mar nem ugy jar, mint aki alol kiloptak a lovat, ugye?
,Bori
2004.07.06 20:12
Nem fáj semmim,a vérnyomásom normális,de egész nap csak feküdnék,aludni nem tudok.Olyan nagyon gyenge vagyok és kicsit fura a látásom.Bencus is nagyon keveset mozog,úgyhogy ha holnap is így marad,lehet,hogy felhívom a dokit.
2004.07.06 21:07
Apósod meg nagy egyéniség lehet! Még fotókat még!!! 
Képet kérünk minél hamarabb! 
Megkérdezték tőled, hogy megengeded-e, hogy ott lehessenek a szüléseden? Férjedet nem zavarta? 
Pozitív energiákat küldök, hátha hat! Azért a humorod megmaradt!
Reméljük jelentkezik! 2004.07.06 22:04
, de most mar itthon vannak, csak ossze kene szerelni, remeljuk az is hamarosan meglesz.
Megneztuk ujra a szuloszobat, azota meg szebb lett es az egyikben ott a szulokerek, ami egyedul itt van az orszagban! Remelem kiprobalhatom majd, mert csak 1 van es ha epp nem azt a szuloszobat kapom, akkor lecsuszok rola.
A hatizmom az ami fajdogal~, de az is foleg eves utan, gondolom a sulyelosztas megvaltozik. A szuras meg tuti, hogy valamelyik szervem csinalja, amit nyom a babo
Ugyhogy ne aggodj
Es tetszettek, koszi
De nem rajtam mulott, ugy latszik alkati, pedig nagyon feltem eleinte, mert Anyukam anno 20 kg-ot hizott mind a kettonkkel!De ugy tunik en ezt most mashogy adom elo
Szerencsere
Am ki tudja mi lesz a 2. babanal
Szerinted ciki lenne, ha o is bejonne babat nezni Boriekhoz? Mert nem tudom hogy amig mi ott vagyunk ot hova tegyem, hova menjen szegenykem
2004.07.07 06:09
,Zsuzsi
lagalabb Ti jelentkezzetek be, ha mar az elboly tobbi tagja eltunt... 2004.07.07 06:22
2004.07.07 06:36

2004.07.07 07:56
Én is nagyon gondolkozom,hogy válasszak-e,de már nem merek arra hagyatkozni,hogy mások kit ajánlanak!A doki sem jött be igazán.Az,hogy hárman egy napon szüljünk,jól hangzik,de én nem akarom kivárni az augusztust,nem tudom mit szóltok hozzá!
Bár megszenvedtem vele,annyira elszoktam már ezektől a pici ruciktól!
Te is nagyon jól nézel ki,csak a fáradtság látszik egy picit!Én azért próbálnék beszélni apával,nem igaz,hogy ezt a babát csak Te akartad!A kaját még rendelitek,ugye?
2004.07.07 09:35
Tegnap este azért lemértem egy szopást, az 60 gr volt
Ez nem annyira rossz, de akkor éreztem is, hogy eszik rendesen.
2004.07.07 09:59
És tényleg olyan a haja, mint Tominak.
Nem is mondhatok erre mást, csak: Hajrá, Kovács néni!!!

2004.07.07 10:00
Úgy néz ki,hogy gyerkőcök nélkül tudok menni!
2004.07.07 10:02
én nagyon úgy érzem, hogy bőven van még időm a szülésig. Szerintem jobb, ha Te is erre hangalódsz, mert ne talán túlhordás lenne nálad, akkor nagyon szenvedni fogsz a végén a türelmetlenség miatt...
Férjem pl. már nagyon türelmetlen, szegény nagyon kivan, nem is tudom, hogy lehetne megnyugtatni... 2004.07.07 10:06
2004.07.07 10:36
2004.07.07 11:09
Nem valami szolidáris.
Próbálj pihenni nappal, ha a kisasszony bagolyfiókának képzeli magát. Tényleg jó, hogy legalább a család besegít.
Majdcsak renben lesz a szopizás is!
Kovács néni!
2004.07.07 11:22
Lehet,hogy ezek a hülye frontok zavarnak meg állandóan,mert nagyon sűrűn váltogatják egymást.Holnaptól megint kánikula,nem tudom,mi lesz.Megyek Lindához a légkondiba!
,bár ,ha szülésznőkkel lehetne találkozni,akkor érdekelne a dolog talán.Te már eldöntötted,hogy választasz-e?
Persze,csak ha ébren van! 2004.07.07 12:03
2004.07.07 12:12
2004.07.07 12:53
Ja, és persze vinnem kellett Zsófit. Addig Apum babázott.
)
Kezelgesd addig is!
Edina lelkem is nagy zabás, de ő már jóval 100 felett zabál!
ÉS takarítanak, mosnak, vasalnak is?
De lehet, hogy a meleg az oka! Azóta Edina is 2X eszik éjjel. Hűvösben jobb nekik!
Ezek szerint Dorkának nincs melege!
Baba helyzete
A gyerekek is rosszul viselik!
2004.07.07 13:06
2004.07.07 13:22
2004.07.07 13:30
Így viszont írhatom újra, mert el is tűnt
Kata fürdetése valahogy elmaradt addig, meg igazából nem is éreztem nagy szükségét, azóta minden este fürdik, leginkább azért, hogy hozzászokjon az esti rituáléhoz. Egyébként szeret fürdeni, csak mindig elalszik közbe
Főleg, hogy a másik kettő úgy utált hason lenni akár fél percig is, hogy velük ezt nem lehetett csinálni. Mi ez a TSH?
? Ádám
Réka
Jajj, szegények!!! Kezed? Javul már?
Kovács néni
Dorka jól felcserélte a nappalt az éjszakákkal! Nagyon édes a képen!
Ezek még ránk is várnak
De még nem kapott Kata TAJ kártyát. És próbálj pihenni! Írtam emilt, de nem tudom elküldeni, mert valamit a nagy eszemmel elállítottam, majd apa este megcsinálja! 2004.07.07 13:34
Komolyan, felemeltem a labait és pont akkor durrantott egy nagyot, és pont telibe talalt egy nagy adag kaka. Minden csupa kaki volt, a haloingem, zuhanyoznom is kellett, szoval el tudjatok képzelni, meg volt a hajnali program!
2004.07.07 13:53
Én ugyan még nem szültem, de mintha ebben is a 6 hét gyermekágyat kellene kivárni. 2004.07.07 14:10
2004.07.07 14:24
na ezt egy férfi nehezebben viselné...
Aranyos lehet Dani, ahogy nézi a hugicáját fürödni!
Különben a szülésznők szerencsére okosan irányítják az apukákat, a férjemet is anno külön figyelték el ne szökjön
(pedig nem is akart elszökni)
Remélem most könnyebb lesz az újrakezdés. Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint