A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. nyári kisbabák

Dóra születése

2004.június 22 - a Rák-jegy első napja.
Hajnali 3-kor arra ébredtem fel, hogy görcsöl a méhem, és ez többnek mutatkozott egy sima jóslófájásnál. 10-15 perc telhetett el, amikor jött a következő fájás, innen már az órámra néztem minden keményedésnél, és láttam, ezek már 10-15 percenként jönnek! Azon mosolyogtam magamban, hogy csak sikerült kivárnunk ezt a bizonyos 22-ét...
Feküdtem az ágyon, vártam az újabb fájást, közben vécére jártam, és láttam, megindult a nyákdugó is. Ez újdonság volt számomra, mert Dani fiamnál ilyesmi nem volt.
Karcsit nem ébresztettem fel, de már nagyon vártam, hogy pirkadjon, mert sötétben mindig minden ijesztőbb-félelmetesebb számomra. Karcsi órája csörgött negyed 6-kor, uszodába készült ugyanis, akkor szóltam neki a fájásokról, és lebeszéltem arról, hogy elmenjem itthonról.
A fájások pedig jöttek, 10-15-20-30 percenként, elég rendszertelenül ugyan, de jöttek.
Reggel 8-ig ágyban maradtunk, és miután felkeltem, a fájások ritkultak ugyan, de az erejükből nem vesztettek semmit, sőt. Ahogy haladt előre a nap, egyre erősebbek lettek, néha már meg is kellett állnom, és koncentrálnom - Dani ilyenkor mindig ijedten kérdezte, mi a baj, aztán rájött, hogy anya szülni fog.
Ebédet készítettem, pakoltam, takarítottam, végülis az élet folyt a maga megszokott medrében. Kora délután arra gondoltam, azért az éjszakának nem szeretnék így nekimenni, felhívtam hát az orvosomat, akivel amúgy is találkoznom kellett volna aznap vagy másnap. Azt mondta, ha érzek magamban annyi erőt, hogy bemenjek az sztk-ba, akkor vár szeretettel, mert éppen ott helyettesít valakit. Felkerekedtünk - kivártunk előtte egy fájást -, az út kb. 5-6 perc, így a kocsiban nem volt gond, de a rendelőbe már csak lifttel voltam hajlandó felmenni. Mondtam Karcsinak, ha azt mondja majd az orvosom, hogy még mindig zárva van a méhszáj, akkor ugrok egy hátast. Szerencsére hamar sorra kerítettek, nem kellett várakoznom - így hamar kiderült, hogy már bő 3 ujjnyi a tágulás. Ez hihetetlenül felvillanyozott, rengeteg energiát merítettem belőle. Doki gyorsan megcsinált minden papírt a kórházi felvételhez, majd azt tanácsolta, igencsak siessünk, ha EDA-ra tartok igényt! Na, akkor begyorsultam...
Azért itthon még szépen összekészítettem Daninak a ruhákat és együtt kiválogattuk a játékokat, amiket a nagyszülőkhöz akart vinni. Utána elindultunk végre.
A szülésznőm hamarabb beért, mint mi...Fél 5 volt ekkor körülbelül. Előkészítette nekünk a Lila-szobát, nagyon örültem neki, hogy éppen nem vajúdott benne senki!
Megvizsgált, és azt mondta, ha akarja, akár 4 ujjnyi is lehet a tágulás, annyira rugalmas a méhszájam. Próbált lebeszélni az EDA-ról, azzal biztatott, aki ennyire bírja a fájdalmat, hogy 4 ujjnyival vigyorogva, tele energiával jön be szülni, annak nincsen ilyesmire szüksége, csak lassítaná a szülés előrehaladását. Nagyon kedves volt, azt mondta, a döntés az enyém, az orvos is ezt üzente közben telefonon, szóval én döntöttem: EDA-t akarok...Mondanom sem kell, hamar kiderítették: anesztes nincs, mert a sebészeten dolgozik éppen. Valahogy sejtettem előre...
Ezután Rita szülésznőm előkészített, borotvált, beöntést kaptam, abban bíztunk, hogy a beöntés majd rendszeresebbé teszi a fájásokat, amik továbbra is nagyon összevissza jöttek. Az orvosom fél 6 körül érkezett meg, hamar burkot repesztett, ami egyáltalán nem volt fájdalmas, az égvilágon semmi mást nem érzetem a meleg víz csobogásán kívül. Ezután ráültem a (lila) labdára, Karcsi hátulról támasztott, és vártuk, hogy most aztán beindulnak a fájások, és erősödnek is. A labda annyira nem volt számomra jó, egyszerűen csak ülőalkalmatosságnak használtam, rugóznom rajta nem esett jól. Végül fel is álltam róla. Na, akkor megint jött egy jó adag víz, és végre beindultak a fájások, ezerrel. Leginkább állva vártam a fájásokat, ülni már nem volt jó, feküdni meg sem próbáltam. Éreztem, hogy vécére kell menjek, a szülésznő felfektetett a szülőágyra, hogy megnézze, nem a baba feje nyom-e már? De még volt egy kis híja, így mehettem vécére, de már csak Karcsi kíséretében sikerült kijutnom.
Pár perc múlva az orvos is megvizsgált, azt mondta, már eltűnt a méhszáj, egy kicsit "konfigurálta" is azt a rész, ahogy ő mondta. Nagyon óvatos volt, mint mindig, úgy emlékszem, nem is fájáscsúcson vizsgált .
Aztán végre csak megjelentek az igazi tolófájások.
Fel az ágyra, a háttámlát felemelték teljesen, ahogy kívántam, a lábaimat pedig szabadon hagyták, semmi kengyel és hasonlók.
Az egyik lábamat az orvos tartotta meg, amikor nyomtam, a másikat a szülésznőnek kellett nekitámasztanom (hogy a csudába bírta megtartani magát egy helyben, hiszen törékeny kis nő), Karcsi a hátamat tartotta. Elég sok nyomás volt, azt mondták, nagyon jól csinálom, haladunk előre. Emlékszem, megkérdeztem az orvost, hány ilyen nyomás szokott lenni általában. Jót nevetett, hogy ezt csak a szülő nők szokták számolni, ők sosem.
Aztán oxitocint kértek egy másik szülésznőtől, mert nem voltak elég erősek (?!) a fájások, ez már az utolsó percekben volt, emlékszem a gátmetszés érzéstelenítésére (hogy nem fájt egyáltalán), majd az orvos óvatosan ránehezedett a hasamra, hogy segíteni tudjon a kibújásnál, ez nem volt egyáltalán rossz, aztán arra emlékszem, hogy a következő nyomásnál annyira feszített lent a baba kis feje a kijáratnál (na, ez viszont elég rossz volt), és aztán már meg is született a kicsi lány, ott feküdt a szülőágy végében, gyorsan leszippantották a váladékot, és Karcsi el is vághatta a köldökzsinórt. Este fél 8 volt ekkor.
Teljesen jól voltam, hiszen amint kibújt a bébi, megszűnt minden fájdalom. Kezembe kértem a fényképezőgépet, én szerettem volna lefotózni a pillanatot, de takarásban voltak előttem, így az orvos tette ezt meg helyettem. A szülésznő utána gyorsan lemérte a babát, mindenkit meglepett a méreteivel!!! Gyors fürösztés, felöltöztetés, és utána pólyástól kaptam meg, szopizni próbáltunk, nem annyira nagy sikerrel, de legalább megpróbáltuk.
Édes volt!!!
Még fürösztés alatt megszületett a méhlepény, hihetetlenül gyorsan, szerencsére egyben.
A szülésznő átalakította az ágyat, kengyelbe tették a lábaimat, hogy az orvos befejezhesse a dolgokat. Nem éreztem különösebben nagy fájdalmat, a méh kitisztítása is sokkal gyorsabban ment, mint Dani esetében, a varrás sem volt rossz élmény. Közben apát néztem, aki babázhatott kedvére. Amikor az orvosom befejezte a stoppolást, kérte Karcsit kedvesen, nézze már meg, megfelel-e a végeredmény az eredeti állapotnak. Karcsi azonban lemondott erről az élményről...
Utána magunkra hagytak bennünket, hármasban. Elénekeltük Dorkának Dani egyik kedvenc dalocskáját, a Kis Krokodilt. Ámulva hallgatta, talán felismerte? Hiszen milliószor hallhatta már magzat korában...
Kb. másfél órát voltunk így hármasban, utána Dorkát levitték a csecsemősök, és engem is leköltöztettek a szobámba. Pár perc múlva már hozták is vissza a babát, és még velem volt kb.2 órát. Éjszakára bevitték megfigyelésre az újszülöttekhez.

Tele voltam energiával, a gyors és szép szülés rengeteg erőt adott. Nagyon kellett már ez nekem az első, nem annyira sikeres szülés után!
drbusborbala
Budapest, XX.

Bori: én is aventből itattam. Kép
De, benne hagyon a vizet egy darabig! 95 fok felett öli a víz is a bacikat! Nekem csak erre van időm, és energiám Kép De ezt nem hanyagolom!
Nálunk is van cumi, de Edina is csak néha kapja meg, és ő is csak éjjel. Általában nem is kell neki!
A holnapi randihoz szorítok!!! De amit írtál bíztató!!!

Én is megyek el enni!

Zsuzsa
zerko

Kép
Kép
marcsababa

Sziasztok LanyokKép

Csak most jutok ide, mert delelott futkostunk 1-2 dolog utan es most is sietnem kell, mert aztan ebedet kellene csinalniKép

Szoszi
Portugalok: Tuti biztos voltam benne, hogy Te allsz a dolog mogottKép

Pano
Ugy irigyellek a Velencei toert es a furdorucidertKép

Chello, Maci
Fott kukorica es dinnye nalam is tuti nyeroKép

Bori
Azert nehogy zokogj nekem!Kép Kulonben Szoszi tehet az egeszrol, ugyhogy majd jol bemoszerolom a portugaloknalKép
Orulok, hogy vegre boldogan indult a napod, csak hatottak a hullamok, amiket kuldtem NekedKép
Sok puszika nektekKépKépKép

Mariann
Nagyon meghato volt a torteneted, koszonjuk hogy leirtad! Kar, hogy voltak ilyen negativ elmenyeid is a korhazban, de az szamit, hogy ilyen jol szopizik Panka es minden rendben VeletekKép A kepek szuperek! Sok pusziKép

Bori
Koszonet Neked is, hogy leirtad ezt a csodas elmenyedet! Annyira szeretnem mar en is atelni, mert mindenki olyan fantasztikusan ir rola!
Most hivott Aniko, hogy mar 2 napja nincs internetuk, ugyhogy most rajtam keresztul tudjuk megbeszelni, hogy mikor menjunk Hozzad latogatoba. Egyelore a csutortok delelott 10-11 kozott merult fel, ha Nektek is jo. A masik, hogy nem tudjuk hol laksz, en csak a Kobanyat tudom. Esetleg ha mailben megirod a pontos cimet es Anikonak kene tudnia, hogy a kobanyai metrotol hogy jut el, milyen busszal? Nekem is megirhatod azt is, vagy kuldj egy sms-t neki, mert lehet, hogy addig nem lesz netuk. Remelem senkinek nem jon kozbe semmi, es talizunk vegreKép

PuszikaKép

Orsi
34+3

avocado

Bori
Az emilcimem a profilombanKép

Orsi

avocado

Mariann: nagyon helyesek a képek. Apa meg jól dajkál Kép

Zsuzsa
zerko

SüncsiKép ZsuzsaKép
Mennyi málnalevélteát ittatok és hogyan készítettétek, arányok stb.? Köszi.Kép

IldikóKép
Gondolom a második babánál nekem is jobban kigömbölyödik a pocim, pláne, hogy ikreket szeretnék. csak apa meg ne tudja min töröm a fejem!Kép A te pocid is biztos csini, nem emlékszem tettél-e fel képet róla mostanában.
Nekem még nem volt pociméregetés.Kép
A lakás szép lett!Kép

ChelloKép
Tetszik a pelenkázókomód!Kép Látom a te pocid sem olyan bődületesen nagy, amolyan "első babás" méretek, bár tudom néha ezt is nehéz cipelni.Kép

BellanaKép
Nagyon jók a képeid, olyan boldognak látszol, főleg amelyiken Danival vagy!Kép

ZitaKép
Nagyon jól hangzik a séta a Margitszigeten, de akkor már csak két napom lesz hátra a kiírásig, úgyhogy inkább nem mennék. Lehet, hogy akkor már a kórház folyosóján mászkálok a a fájásokat számolva!Kép

AnitaboriKép
Örülök, hogy alakulnak a bimbóid, a tejecskéből is lesz majd elég!Kép
A kislány nagyon kipihent a képen, a "nagylány" viszont fáradt azt látom.Kép Eljön még a te időd is, amikor aludni fogsz.Kép
A szülésed jó hosszú volt, de nem írtad le nagyon rémísztőnek és a végeredmény csodaszép! irigyellek, hogy nálatok lehetett a baba szülés után, itt elviszik néhány perc múlva.Kép Mégegyszer sok boldogságot!Kép

OrsiKép
Jó nagy a pocid!Kép És hogy legyen mitől híznia Gergő babának itt a beígért sütirecept:
KEFÍRES SÜTEMÉNY:
(Mindent kefíres pohárral mérünk!)
1 1/2 pohár cukor
3db tojás
1/2 csomag sütőpor
2 1/2 pohár liszt
1 pohár kefír
1/ pohár étolaj
A fentieket jól kikeverjük és idénygyümölcsöt adunk hozzá. Fóliázott tepsiben világosbarnára sütjük, porcukrozva tálaljuk. A tésztájába keverhetünk 10 dkg darált diót is.

És még egy fogás, lehet, hogy ismered.

KÁRPÁTI BORZASKA:
Párizsi szeletet készítünk(disznóhúból a legjobb)
Előző nap reszelt fokhagymát áztatunk olajba(olíva v. étolaj), ezzel megkenjük a frissen sült hús tetejét izlés szerint, tejfölt is pakolunk rá, ugyancsak izlés szerint, majd megszórjuk reszelt füstölt sajttal, de lehet sima Trapista is.
JÓ ÉTVÁGYAT!

ZsuzsiKép
A te pocid tényleg lent van. Közel már az idő, gondolom már visszaszámolsz.Kép

ValiKép
Gratula a babákhoz, mégegyszer!Kép

SwenKép
1 óra alatt meglett Botond?Kép Hát nem semmi! A következő babánál jobb lesz, ha otthonszülést terveztek, nálad nagyon gyorsan zajlanak az események!Kép
A "kis" Botond nagyon husi baba! Akárcsak a férjem, ő is Botond.Kép Gratula a kis vasgyúróhoz!Kép

MaciKép
Üdv újra ittjon, már hiányoltunk!Kép

MariannKép
Köszi a szüléstörténetet, nem volt egy sétagalopp, de most már otthon vagytok és ez a lényeg! A baba gyönyörű!Kép Gartulálok!Kép

Mi még jól vagyunk, 25 és 1/2 nap van hátra a "társbérleti szerződésből", nem gondolom, hogy Berci baba letöltené a két hét felmondási időt.Kép Babacuccok rendben, kórházi cucc félig bepakolva.Kép

Timiék jól vannak, a kiscsaj 2 óránlént eszik és már több mint 2 kg! Mindenkit puszil!Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Egcsi: Timiéknek is puszi!
Málnalevél: napi egyszer, egy evőkanál füvet leforrázol 3-4 deci vízzel, bő 10 percet áll, leszűröd, és ihatod!
Jó étvágyat!

Zsuzsa
zerko

EgcsiKép
Koszi a recepteketKép Ki fogom probalniKép
Az az 1 1/2 az masfel akar lenni? Csak a biztonsag kedveertKép

Timieknek sok pusziKép

Orsi

avocado

Orsi!
Ez a recept nekem is megvan, bár nem pont így. De az 1 1/2 szerintem másfél akar lenni, de amiért írok, hogy szerintem az olaj fél pohár akar lenni!
Ha kipróbálod, írd meg légyszi' hány fokon hány percig sütötted!

Chello!
Mi az a fésüs fortély, amit Mariannak javasoltál?

Mariann, Bori!
Köszönjük a történeteket!

Mariann!
Nagyon szép baba Anna!

Bori!
Ha még lesz pocim, mire digi géphez jutok, akkor lefényképeztetem magam fürdőruciban!

Zsuzsa!
Jók a képek és te is jól nézel ki!

Egcsi!
Nekem még semmi nincs se bepakolva, se kimosva. Pedig nem sokkal van több időm, mint neked! De azt se tudom, hol van a táska, amibe be kéne pakolni.Kép

Panó
panó

Maci, még nem jöttek meg a képek ! Kép

Én kb. a 30. héten jártam 8 kilónál azt hiszem.

Zsuzsa, nagyon aranyosak a lányok, alig várom, hogy láthassam őket. Kép

Bori, nagyon megható volt a szüléstörténeted, köszönjük, hogy megosztottad velünk. Remélem holnap segítenek a szopizás rejtelmeiben és utána már profin fog menni. Kép

Mariann, nagyon édes a képen Anna az Apjával. KépSajnálom, hogy ilyen rossz élményekkel tértél haza a kórházból.

Egcsi, köszi, nekünk is tetszik a komód. Én elég hatalmasnak érzem a pocimat, tényleg nehéz már cipelni.

Timiéket is puszilom! Kép

Panó, a kórházban a tanfolyamokon említették, hogy fájdalomcsillapításra alkalmazzák de a szülést is beindíthatja ezért kéretik nem gyakorolni (most még). Elvileg egy fésüvel kell jó erősen nyomkodni a hüvelykujjak alatti kis területet. Én hétvégén ki fogom próbálni a többi praktikával együtt. Kép

Chello
chello

Chello- képet nem küldtem, mivel a munkahelyről netezek, így minden felszerelésemet be kell hoznom és találnom kell egy kis időt, amikor nincs a főnököm.

...mert én még dolgozom. (Csak nehogy a munka hőse kitüntetést kiérdemeljem.)

Bori- elolvastam a történetedet, nagyon tetszett, hogy ilyen kiegyensúlyozottan (látszólag) élted meg. Legjobban az éneklés tetszett, nagyon jó fejek vagytok!
Van valami jó tanácsod a szüléssel kapcsolatban? Jól jönne! Puszi!

Mariann- nagyon szép a Te történeted is, gondolom annyira azért nem volt könnyű - na de az eredmény!
Én abban reménykedem, ahogy olvaslak benneteket, hogy majdcsak túl leszek rajta valahogy!

Maci
maci2

Sziasztok!

ValiKép
Mégegyszer gratulálok a babákhoz, remélem nemsokára Alina is veletek lesz.Kép

OrsiKép
Nagyon jók a képek. Szinte a pocidra híztál csak nem?
Én egy kis segget is növesztettem mellé.Kép Anyukám mindig szekál vele, én meg védekezem, hogy hát kellett oda is egy kis plussz, mert különben orra esnék.Kép

Anitabori, MariannKép
Nagyon megható mindkettőtök szüléstörténete, a leányzók pedig csodaszépek.Kép

Mariann
Nem semmi, ahelyett, hogy bíztattak volna a kórházban, még ilyen marhaságokat mondtak, felháborító! Ügyesek vagytok, hogy nem hagytátok magatokat.

Chello, Maci, OrsiKép
Na most aztán jól felizgattatok a főttkukoricával, honnan a fenéből fogok leakasztani akár egyet is??? Lehet megnézem a szomszéd kukoricáit, hogy áll!!!???KépKépKép

Rólunk:
Pénteken végre elhoztuk a megtervezett szekrény elemeit és azt varázsoltuk össze. Szuper lett és bőven elfér benne a babakocsi, a babahordozó, meg még egy csomó dolog.
Szombaton pedig életem párja összeszerelte picurkánk ágyikóját, ezen felbuzdulva kimostam a ruhákat és amíg megvolt a lendület ki is vasaltam, így a nagyjáról már le van a gond. Mondjuk egy kisebb lista még mindig van, amit be kell szerezni, lassan majd az én cuccomat is össze kellene pakolni.
Szombatról vasárnapra virradó éjszaka (pedig pénteken volt telihold), alig aludtam valamit. Fél kettőkor felkeltem wc-re és onnantól kezdve a leányzónak semmi sem volt jó. Se a jobb oldal, se a bal oldal, se a hanyat fekvés nem tetszett neki, több mint két és fél órán keresztül csak döngette a pocakomat, de aztán elfáradt.Kép Így én is el tudtam aludni egy idő után.

Olyan jót derültem ma. Elkisértem a páromat dokihoz (gyógyfürdőbe kapott beutalót), és a váró tele volt idős és kevésbé idős emberkékkel, volt aki ült, de páran álltak is. Volt egy-két hely még, gondoltam leülök, mert a tömeget látva elkönyveltem, hogy innen nem gyorsan szabadulunk. Na azt a sprintet kellett volna látnotok amit azok az emberkék vágtak le, akik álltak és megláttak engem. Hihetetlen milyen együttérzéssel vannak a kismamák iránt, és még nekik van képük szidni a fiatalságot a tömegközlekedési eszközökön, hogy nem hajlandóak átadni a helyet, de amikor megüresedik egy hely, bármelyik fiatalt meghazudtoló gyorsasággal vetik rá magukat. Szóval csak mosolyogtam egy jót.Kép Aztán a sors kegyes volt és a páromat hívták be következőnek, gondoltam nesze nektek.Kép

Üdv:
BNM
Bnm

Sziasztok!

Swen: Kép De jó, hogy újra köztünk vagy! Szóval egyszerűen nem volt egységed a telcsin? Nahát,de mafla vagyok, erre nem is gondoltam, nem mertelek felhívni, nehogy zavarjalak...
Babuci, szép nagy baba. Kép És az az 1 óra is csodásan hangzik. Kép
Nagyon sok puszi nektek! Kép

Mariann: hű nem lehetett egy könnyű szülésed!
És amit a mentősökről írtál az nagyon szomorú...
A szülésznő hallgatók nem zavartak? Megkérdezett valaki, hogy mehetnek-e? Azt hiszem engem nagyon zavarna ha egy csomó idegen lenne ott.
Bébi nagyon drága és az is tetszik ahogy apáján fekszik. Kép Ádi is sokszor fektette magára anno így Danit, aki a mai napig is feldobja magát rá ha olyan kedve van. Kép

Bori: nem vagy semmi, hogy otthon vajúdva még főztél, pakoltál! KépKöszönöm én is a szüléstörténetet. KépA méhtisztítás nem hangzik túl jól. Kép
Cici: szerintem is, most már menj el a Sarlai dokinőhöz. KépA képen szép vagy, de látszik, hogy fáradt. Kép

Ildikó: szóval Ági írt. Kép Akkor Ő fog beszámolni, hogy mi van veled? Kép Meg én. Kép Kép
A "kézzel elintézzük a dolgot"- mondaton jót derültem. Kép

Hajnimaci: látod hiányoltunk, te munka hőse. Kép
Azért kímélnek ott téged?
Ejnye, te a 8 kilón aggódsz, mikor mindjárt szülsz? Nahát én meg azon, nehogy túlszárnyaljam a 18-at. Kép Kép

Zsuzsa: Képek: Kép Puszi!

Panó: jelentem kimostam a babaruhákat! De vasalni ki fog? Kép Anikó?? Kép
A kórházi cuccos még nem áll sehol. Kép

Szöszi: graula a 38-ik héthez: Kép

Egcsi: puszi neked is. Kép

Sterilizáló: Köszönöm a véleményeket, én is gőzősre gondoltam, semmiképpen sem vegyire. Kép

Rólunk: tegnap olyan napunk volt, hogy azt hittem megzakkanok. Dani egész nap cirkuszolt, ordított, hisztizett...Nem tudom mi lehetett vele, de a séták alatt üvöltött, nem jött, nem állt, nem motorozott, de a motorját nem vihettük...
Teljesen kikészültünk. Ja és nem is evett, nem aludt. Azt hittem valami baja van.
Aztán ithon este 6-kor beáztattuk és utána egy pilanat alatt elaludt az apján. Úgy 8-ig felébredezett, nyűglődött, aztán reggel hétig aludt egyhuzamban. Ma nem volt gond vele,nem volt cirkusz, viszont evett, aludt, játszott, voltunk kint is. Viszont az a legújabb ötlete, hogy nem áll meg a járdaszegélynél se motorral se gyalog, pláne ha rohan...Én meg mint az őrült loholok utána a teljes menetfelszereléssel és azon imádkozom, hogy utólérjem. Ő meg röhög...
Tetszik neki, hogy megijedek??
Elég félelmetes, mi van ha nem érem utól?????
Már most is nehézkesen mozgok, hát még babakocsival?!
Ötlet?

Puszi:
Linda
bellana

SziasztokKép

Bnm
OrraesesKép Igen, en szinte csak a pocakomra hiztam azt a 10 kilocskatKép, legalabbis a csaladom szerint. Szerintem azert minimalis jott a combomra es a popsimra is, de nem nagyon latszik, csak en erzemKép

Linda
Eleg hajmereszto a fiad legujabb szokasa! Azert vigyazz magadra a nagy futkosasban! Es kitartasKép
PuszikaKép

Orsi

avocado

BNM: még jó, hogy ilyen humorosan fogtad fel a dolgot a tatákkal. Kép Én nem biztos, hogy megálltam volna szó nélkül...

Orsi: igyekszem. Kép

Már régen tettünk fel ökörséget, úgyhogy felteszek egy párat. Kép

Hogy hívják a szerelmes bárányt?
Love juh!

És hogyan fékezik meg a szerelmes bárányt?
Állj! Love juh!

Milyen az abszolút vasutas házaspár?
Eva Peron-Charlie Sheen.

Hogyan hal meg a teniszező?
Megáll benne az ütő.

Kit hívnak, ha a vak beleesik a kútba?
A vakmerőt.

Mi a legjobb zöldség?
BESTZELLER.

Mi az? Elefánt lábujjai között apró barna foltok?
Lassú busmanok.

Miért nem kapott jogosítványt a gepárd?
Mert sohasem áll meg a zebránál.

Mit énekelnek a molyok a szekrényben?
Eddablúzt...

Mi az apácák kedvenc sorozata?
Barátok közt.

Mi a különbség a méh és a darázs között?
A darázs nem gyűjt vasat.

Mit mondott Jónás a cet gyomrában?
Bánatomat halban mondom el...

Mit mondanak be a bibliai hangosbemondóba?
Jónást várják a halban!

Milyen a klónozott szellem?
Kísértetiesen hasonlít.

Hol lakik Tarzan?
Inda House.

Hogy hívják a narkós elefántot?
Coco Jumbo!!!

Melyik a legfájdalmasabb sportág?
A véraláfutás.

Mit lehet enni az üzemi konyhán?
Koszt.

Mit csináljon a föld nélküli paraszt?
Vessen magára!

Miért hideg a hajnali szél?
Mert egész éjjel kint volt.

Miért nincs a radiátornak gyereke????
Mert meleg...

Linda
bellana

Linda
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Zsuzsa
Toled is johetne nehany poen!Kép Regebben szupereket raktal felKép

PusssszKép
Orsi

avocado

Látom ma este nagy a pangás. Kép

Orsi, pusssz! Kép

Linda
bellana

En vagyok az utolsoKép Bi-biiiKép

Sikeresen megterveztuk a beepitett szekrenyunket, holnap reggel elmegyunk megrendelniKép Remelem hamar legyartjak az anyagot, mert amig az nincs kesz, addig nem tudjuk megcsinalni a gyerekszobat sem es addig a babaruhak is zacsiban lesznek, ami igy 5 es fel hettel a szules elott nem tul megnyugtato. Remelem Gergo tenyleg jol erzi magat a pocakomban es bent akar maradni augusztusigKép
Ma megvettem a 2~. csomag pelenkat, ugyhogy ezzel leallok, ezeket kiprobaljuk es ha jok, akkor eldontom, hogy melyik legyenKép Vegul is a Libero es a Pampers Mini 3-6kg-os pelenkakat vettem, szerintem Gergonek nem kell majd kisebbKép Ugy erzemKép

Kepzeljetek, mostanaban a jobb oldalon baromira tud szurni, kozvetlenul a bordatajekon, de a bordamat mar nem talalom, valami szervemet nyomhatja oda, vagy a tudomet, nem tudom, de olyankor vizszintesbe kell mennem, mert eleg rossz erzes. Melle meg a hatfajas is, ugyhogy azert jo, ha kozelben van az agyKép

Na, megyek is, mert az itt ulest sem birja a hatamKép

Puszika mindenkinekKép

Orsi
34+3

avocado

Jó reggelt,
gondoltam, legyen az enyém ma az aranyéremKép
Még nem olvastam vissza, de jövök majd feltétlenül.

Orsi,
Anikóval beszéltem tegnap, csüt. jó nekem, a címem miatt majd hívlak vagy emilezek ma mindenképpen. Puszi

Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

SziasztokKép

Ugy nezem az ezustot el tudom csipniKép

Most volt itt egy jo nagy vihar, de elotte a parom horkolasa nem hagyott aludniKép Sajnos mikor nagyon faradt (es mostanaban az), akkor horkol a dragamKép Nem tudtok valami jo ellenszert?Kép
Igaz ugyis nemsokara kelni kellett volna, mert indulas van intezni a dolgokat, ugyhogy ma nem hiszem, hogy nagyon sokat leszek, vagy legfeljebb delutan.

Bori
Ok, varom a hivast, vagy a leveletKép Remelem csutortokig nekunk sem jon kozbe mas es akkor vegre talalkozunkKép

PusziKép

Orsi
34+4

avocado

Jó reggelt!

Orsi!
Az én párom is horkol, régebben kipróbáltunk egy horkolás elleni cumi féleséget, az nem jött be.

Linda!
Köszi vicceket!
Most nekem is babaruha mosási kényszerem van, csak itt is vihar volt és nem tudom eldönteni, hogy ki lehet ma teregetni vagy nem? Bent meg nem fér sehova.

Most szedik ki a konyhában az ablakot.

Szép napot mindenkinek!
Panó
panó

Lanyok!

Ma drukkolos napunk lesz:Kép
ChelloKép-nak elfolyt a vize, mar a korhazban van!

szoszi
szoszi

Ma nem jottem koran, de milyen hirt hoztam !!!! Remelem minden rendben lesz chelloekkal es hamarosan baba-parameterekrol tudosithatunk!Kép

Kepzeljetek, jol aludtam! El sem hiszem. Rogton jobb is lett a kedvem, nem is szulunk csutortokig, megvarjuk szepen doktor bacsit es majd akkor...Addig is izgulok a tobbiekert, mert sokan vannak meg elottunk a tablazatban, jo lenne fenntebbrol szulni menni.
Semmi hir az eltunt kismamikrol?Kép Csiga sem volt mar reg... Nem tudjuk a Nanda telefonszamat? Kingaet?

IldikoKép
Te hogy vagy? Neked mar kotelezo a reggeli bejelentkezes, hogy tudjuk mi a helyzet...

PanoKép
Kitartas az ablakcserehez! Elorelathatoan mikor lesztek rendben?

Megyek reggelizni!
szoszi 38+2
szoszi

Hu, de begyorsultak itt az esemenyekKép

Szoszi
Chellonak oriasi drukk es sok puszi! Nagyon varom a hireketKép

PusziKép

Orsi

avocado

Chellonak megy a drukk!!!!!

Szöszi!
Úgy tűnik Nanda számát nem tudja senki, már én is kérdeztem.
Szerintem te még nyugodtan várhatsz egy kicsit a szüléssel, hátha akkor elfogynak előled a táblázatból.

Panó
panó

Linda!
A viccek jók, legalább egy kicsit felderültem!

Chello- hajrá!

Maci
maci2

Sziasztok!

Jó reggelt Mindenkinek!
Szokás szerint nincs túl sok időm levelet írni, nagyon úgy érzem, hogy nem tudom befejezni a dolgaimat a hátralevő időben, így csak bejelentkezem. De követem az eseményeket, olvasni azért van időm.

Így nagy drukk Chellonak, hogy hamar megérkezzen a kis jövevény!
És mindenkinek sok puszi, az aprótalpúaknak külön is!

Jerry
jerry

sziasztok!

Edina alszik. Zsófi elaltatta Kép
Hulla fáradt vagyok, de nem is részletezem. Tegnap alig aludt Edina, és az éjszaka is rövid volt Kép Majd lesz valahogy!

Én is megkaptam Chellotól a hírt, de látom, már tudjátok! Én is nagyon szurkolok nekik, és remélem hamar túl lesz a csaszin, és babázhat! Kép

Panó: te udvarolsz nekem???
A fésűs módszer így várat majd magára Kép

Maci: munka hőse??? Csak hős ne legyél...
És valóban, a szülést túl fogod élni!

Linda: jobb napot, mint tegnap volt. Kép

Orsi: keresek majd valamit, bár mostanában nemigen van időm poénokra sem. Kép
Pelenka: ha hosszú lesz és vékony, akkor az első hetekben lehet, hogy kell. Mi pl. így voltunk vele. De akkor majd vesz a család! Most már tiszta hurka az én lányom is.
Fájások, szúrások: fel sem kellene kelned az ágyikóból. Na jó, csak enni? Nem hiányzik a fuvola? Vagy játszol néha?
Most éjjel az én uram is nagyon horkolt! Hajnalban meg Edina is. Én meg menekültem az ágyból! Kép
Vihar itt is volt, de este 9 körül.

Szöszi: alvás Kép Én anno 38+3-nál szültem. Tényleg izgi már a ti állapototok is. Most te jössz a tip-mix szerint??? Kép

Bori: várjuk, mit mondanak a szoptatósok!

Lino: merre vagy???

Szép napot mindenkinek, és szorítunk Ramóna!!!

Zsuzsa
zerko

ZsuzsaKép
Nem tudom, hogy en jovok-e...Kép Magamat nem erzem, csak az elsoket ereztem meg valamiert.Teny, hogy most az eleje nem nagyon siet, mindenki utolso heten szul, nagyon turelmes babok vannak.

Penteken voltunk utolso nagy-bevasarlason a ferjemmel,vegig Te jartal az eszemben, hogy Ti is vagy 3x voltatok utolso bevasarlason.Kép

A ferjed hogy dolgozik? Reggeltol estig? Mikor tudod kicsit atadni a babat?

szoszi

U.i:Ird le meg 1x legyszi a kenocsod nevet...van aki mar szules elott "aranyos" gondokkal kuzd.Kép
szoszi

Sziasztok!

Végre sikerült (nagyjabol) végigolvasnom és jegyzetelnem, bar közben volt egy szopizas.

Olyan hülyén érzem magam, egyszerüen semmire sem jut idöm, Andraska nagyon lefoglal, nem tudom, hogy én vagyok-e béna, vagy ez igy normalis. Ha jut egy kis idöm, akkor eszem, mosok vagy "pofarendet" rakok, mert néha-néha betoppan egy-egy latogato is. Tomi pedig föz ebédre és este majdnem minden nap, sokszor segit, ha Andraska nyügös.

Szombat ota harmasban vagyunk, apos elutazott pénteken éjszaka.

Na, felébredt, szokasos délelötti aktivitas... Jövök, amint tudok

Süncsi
süncsi

ZsuzsaKép
Köszi a teatippet, még jó, hogy nem kell literszámra inni.Kép

OrsiKép
1 1/2, igen másfél.Kép Ma én is sütök kefírest.Kép Az olaj tényleg fél pohár, bocsi, terhességi disgrafia.Kép
Pelenkából én is ugyanannyit és ugyanolyat vettem mint te, kezdetnek elég.Kép

PanóKép
Kösz a javítást, a pohár ügyben.Kép
Ha felújítás alatt lennénk valószínűleg én se állnék ilyen jól, ne aggódj, mindennel kész leszel időben.Kép

ChelloKép
Eltároltam a memóriámban a fésűs módszert, hátha alkalmaznom kell. Kíváncs vagyok nálad működik-e.Kép Most olvasom, hogy már kórházban vagy! Hát a fésűs módszer ijesztgetésnek beválik az egyszer biztos!Kép Hajrá!Kép

BNMKép
Jó nagy lendületed van, ha a mosás-vasalást elintézted egy kalap alatt.Kép Nekem napokba tellett, míg végeztem. SzekrényKép
Gyógyfürdő:Én buszon mosolyogtam a váratlanul ablakon kitekingetők láttán, azért mindig volt aki megszánt és átadta a helyet.Kép

BellanaKép
Dani biztosan a frontokat érzi, volt olyan nap amikor nekem sem volt jó semmi sehogy.Kép A másik problémához nincs ötletem. Talán, ha elmagyaráznád neki, hogy ha nem áll meg muszáj a kezedet fognia, míg a játszóra értek. Nem tudom. Ez már a dackorszak kezdete?Kép
A szösszenetek nagyon jók, kár, hogy mire a párom hív már egyre sem fogok emlékezni. Azért én jókat derültem.Kép

SüncsiKép
Kitartás! Szerintem teljesen normális, hogy lefoglal a baba, majd összerázódtok és lesz napirend, akkor időd is több lesz. Talán.Kép

SzösziKép
Nagyon be vagy már sózva!Kép Tegnap éppen "nosztalgiáztam". Eszembe jutott, amikor egykoron a másik topikban bejelentetted a nagy hírt. Azért maradt meg bennem ennyire, mert tudom mennyire elkenődtem, hogy nekünk még mindig nem sikerült...ismered az érzést.Kép Most pedig itt vagyunk a célegyenesben!Kép Ki gondolta volna tavaly ilyenkor.Kép

Tegnap utolsó látogatáson voltam a dokimnál. Péntektől szabin lesz és csak 15-e után elérhető.
Minden OK, méhszáj zárt, baba fejjel lefelé.Kép Jövő héttől NST, 38. héten UH.Kép Úgy búcsúzott el, hogy: "Akkor legközelebb találkozunk a kórházban!"Kép Néha már nagyon izgulok.Kép
Puszi mindenkinek!Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

Zsuzsa: megvagyok, csak ... nyűgös is vagyok, fáradt is vagyok, ilyesmi. Ha kell, ha nem megsértődök mindenkire. Kata nagyon rendes kislány, inkább a nagyok teszik próbára a türelmemet. Apa még a héten itthon, lányok élvezik, mindennap mennek valamerre kirándulni, stb. Apa megbírkózott a három gyerek egyszerre fürdetésével Kép Tegnap este Kata is nyüglődött, ilyet még nem nagyon csinált, hogy negyed 6-tól fél 11-ig nem tudott elaludni, csak sipákolt, megszopizott. Utána kidőlt, és csak reggel ébredt fel. Egyébként meg sokat eszik, majd holnap lemérjük hány kiló, mert még nem mértük egyszer se.

Süncsi: igen, egy ciciből szoptatok csak egyszerre, Katának elég. Nekem tényleg mázlim van, és nagyon sok a tejem megint. Fejni nem fejek egyáltalán, annyi, hogy amelyikből épp nem szopizik, annál a cicinél szopi alatt ott a kagyló, abba folyik a tejci, és azt a bitonság kedvéért lefagyasztom. Kata rendszerint elalszik fürdés közben Kép Tök mindegy neki, hogy mióta van fent előtte, apa berakja a víbe, ő meg el is alszik, és csak arra ébred,hogy már öltöztetjük. Egyébként 6 napos volt amikor először megfürdettük, de tetszett neki. És nem vagy béna, így normális, hogy alig van időd bármire is.

Chello: drukkolok, hogy minden rendben menjen!!!

Szöszi: kitartást csütörtökig, aztán már tényleg szülhetsz Kép

Bori: remélem tudnak valami okosat mondani az Istvánban!!!

Zita: nekem tetszene a szopis séta!!!

Mindenkinek pussz, majd jövök még:
Szilvi
lino

Talan alszik...

Chello, nagyon szurkolok Neked, kivanom, hogy minden siman menjen!!
Szöszi, köszi, hogy üzentél, ugye majd hirt adsz a fejleményekröl is?

Köszönöm a D vitaminos infot, kivancsi vagyok, hogy az otthoni 1 csepp vajon annyi-e mint az itteni 4 vagy itt többet adatnak? K vitamint itt is kapnak a babak, ha jol tudom kétszer a korhazban és egyszer majd a 4 hetes kontrollon.

Swen,
gratulalok a gyönyörü kisfiadhoz és a gyors szüléshez! Varjuk a Te történetedet is!

Különben udvariaskodas nélkül azt gondolom, hogy minden baba olyan szépre sikerült itt a topikban, hogy le a kalappal. Csak igy tovabb!

Ildiko!
Szülsz mar?
Nem vagy tul kritikus, nem ugy gondoltam, csak egyszerüen normalis.
Agi, ha te olvasol, puszi Neked és informalj minket minden fejleményröl!
Ja, és nagyon szépek letettek!!

Bori!
Remélem alakul a dolog a szopival, semmi okos tanacsom nincsen, azt a zselés betétet tovabbra is csak ajanlani tudom, nekem nagyon jo volt a sebre, de ahogy gondolod.
A tejleado reflexet én csak az 5-6. napon kezdtem érezni, mikor elöször jött, azt hittem egy ér faj a mellemben, tök megijedtemKép Aztan a védönö megnyugtatott, hogy ez normalisKép
Kép: "faradtank tünsz..."Kép de nagyon aranyosak vagytok együtt!!
Kérdezted a teat, a korhazban a 4. napon mar nem kapott, azota sem. Elégedett volt és ujra elkezdett hizni, igy nem volt mar ra szükség.
A születéstörténet nagyon szép volt és örülök, hogy Te is elégedett vagy vele!

Bellana!
Na jo, nem alakul a pocakod, hanem mar szépen kialakultKép Nagyon szép vagy, komolyan!!!
A vasarnap nalunk is borzasztoan nyügös volt.

Zsuzsa!
Örülök a hurkaknak! Nagyon szép Edina, latom ö is mar nagyon élénken tud nézelödni!
Mik azok a karikak a szemed alatt?Kép

Orsi!
Köszi a pocis képeket és a kismama-divatbemutatot!Kép
Tényleg csak a pocidra hiztal, ügyi!

Zsuzsi!
Végre rolad is lattam fotot! Ez a poci sem semmi és nagyon jol nézel ki. Szép babak és szép mamak topikja...

Vali!
Még egyszer gratula a picikhez, nagyon örülök, hogy végül is minden rendben. Mar otthon vannak mindketten? Hogy sikerült a mütét? Nagyon sok kitartast kivanok Neked!

Mariann!
Köszönjük a születéstörténetet, örülök, hogy végül szép emlékként maradt meg benned a dolog. El sem tudom képzelni milyen lehet, ha nem szabad nyomni, én ugy éreztem, akkor mar nem tudom kontrollalni a dolgokat..
A baba csudaszép!

Pano!
Bocsi, de a horkolas elleni cumin olyan jot nevettem! Tomi is szokott horkolni és elképzeltem egy cumival a szajabanKép Nalunk az valt be, ha az oldalara fordul, mert altalaban csak hanyatt fekve hangosKép

Még magunkrol:
Szombaton nagyon batrak voltunk elmentünk csavarogni Zürichbe harmasban és elköltöttük az ajandék aranytallérokat. Andraska nagyon rendes volt, egyszer ébredt fel, megetettem az autoban és aludt tovabb.
Vasarnap aztan annyira nyügös volt, egész nap összesen maximum 2 orat aludt, a többit töredékekben vagy a vallamon vagy Tomi ölében. Letenni nem lehetett. Nagyon lefarasztott minket. Az a szerencse, hogy éjszaka aztan mindig rendes lesz, oramüpontossaggal eszik 3 oranként, gyorsan visszaalszik. Aztan délelött gyakrabban eszik, nézelödik. Este pedig nyügös, két evés közötti idöszakot legalabb egyszer estefelé végig sir, rövid kis szünetekkel. A legjobb modszer, ha a labdara ülök, rugozom és énekelek. Ilyenkor elalszik, de ha felallok és le akarom tenni, ujra sir.
Na, jol kipanaszkodtam magam, de mar szükségem volt ra.

Egyébként meg annyira kis aranyos, hogy agyon kell puszilniKép

Szoval igy szeret alukalni:

Kép

Vagy igy:

Kép

Sok puszi
Süncsi
süncsi

sziasztok!

Szöszi: arany problémákra AUROBIN kenőcs! Elvileg receptköteles, de ha jól intézed, adnak nélküle is. A kúpot természetes szülés után nem ajánlják!!!
Nem hiszem, hogy 3 utolsó bevásárlás volt, csak 3 nagybevásárlás a londíneremmel Kép
Én is megállapítottam, hogy az első 3 baba után mindenki a 40. héten szült szinte.
Férjem 9-17-ig dolgozik, de ha hazajön, nagyon erős lesz hirtelen a szg. vonzási ereje, és ideragad, így a tehermentesítésem elmarad! Kép

Süncsi: nekem második, de én is el vagyok havazva. Vagy vele vagyok, vagy melózok. És persze a pihenés az, ami kimarad!

Egcsi: izgi is ez! És a legizgibb benne az, nem tudod, mikor jön el a nagy nap! A lényeg, hogy a fiatok még jól be van "betonozva" a hasadba Kép

Lino: jó hogy megvagy. Pihengess, és ne dühöngj!
Tegnap (is) ki voltam akadva a férjemre, és én hülye az Anyósomnak kezdtem panaszkodni. Mire a válasz: tudhattam volna, mivel jár a 2 gyerek! Nem ám igazat ad, hogy a férjem is lehetne egy kicsit aktívabb! Nem!!! Fel is idegelt alaposan! Kép
Sosem nyüglődött még Kata? Kopogd le, mert nálunk sajna az esték elég nehezek! Amúgy a férjed nagyon tuti, mert nálunk a férjem a kicsi fürdetését átengedte nekem, így azt is nekem kell csinálnom!
Mérleg Kép Mi sem mértük még meg, de nincs is mivel. Majd 6-7 hetesen, ha viszem tanácsadásra. De látszik, hogy hízik! És ez a lényeg!
Fürdetés: Edina is élvezi a pancsi vizet, és ha mondom neki arcmosásnál, hogy csukja be a szemét, ügyesen szót is fogad Kép
6 napig nem is mosdattatok? A fenekét sem??? Én azt akkor is kimosom neki, ha nagyon kakkant!
Szoptatás: egy mellből? Jó lehet! Nekem kell mind a kettő, de ha 4-6 óránként szopna csak az egyikből, az szét is durranna szerintem. Én nem erre vagyok kitalálva. Kép

Chelloról még mindig semmi? Ugye nem hagyják szenvedni a csaszi előtt???

Zsuzsa
zerko

Egcsi,

örülök, hogy minden rendben volt. Legközelebb a korhazban? Huha, szurkolunk!

Lino,
köszi a szopileirast! Ez a szopizas közbeni gyüjtés nekem is eszembe jutott, csak még nem tudtam kivitelezni. Sokszor amikor az egyik ciciböl szopizik, tök sok tej kifolyik a masik cicimböl, azt talan meg kellene probalnom összegyüjeteni.
Kata elalszik fürdés közben? Aranyos lehet!!

Es köszönöm a biztatast mindkettötöknek!

Pusszantas
Süncsi
süncsi

Zsuzsa,

szoval nalatok is az esték nyügösek!
AnyosodKép Nincsen igaza!
Az aposom amig itt volt, többször is elmondta Tominak, hogy most kutyakötelessége nekem segiteni és Andraska az elsö, aztan jön minden mas.
Egyedül fürdetsz? Nekem az még nem menne!

Puszi
Süncsi
süncsi

Süncsi: a karikák??? Hát nem is tudom. Talán az öregedés? Vagy a kialvatlanság??? De már nem a szülés nyomai Kép
A vasárnap itt is gáz volt. Kép De a tegnap még inkább! Gyanúsak nekem ezek a gyerekek! Egyszerre nyüglődnek! (itt megint meleg front volt)
Az esték felént is nehezebbek. Majd javulni fog remélem hamarosan.
Képek Kép
Nálunk is a kézben lét sok mindent gyógyít!

Zsuzsa
zerko

Süncsi: én már rutinos rókának számítok a fürdetésben, de nekem is nehéz!
Ami azt illeti, Zsófinál János is sokkal aktívabb volt, és a nagyik is segítettek a házimunkában. Most nem Kép És ki figyelmeztesse őket? Én???

Zsuzsa
zerko

Sziasztok,

Chello-nak drukkolok, talán már túl is vannak rajta, és babázhat!

Egcsi,
szerinted hosszú volt a szülésem?! Szerintem az a 3 óra, amit eltöltöttünk bent a baba érkeztéig nagyon barátságos kis időKép

Szöszi,
Zsuzsa csodakenőcse az AUROBIN, elvileg receptköteles...De szuper, nekem teljesen elmulasztotta már, talán 4-5 nap sem kellett hozzá.

Linda,
vigyázz ezzel a kirohangálással. Már jóval a járdaszegély előtt próbáld őt befogni, és erősen tartsd a kis kezét. Hogy bírod a meleget a játszón? És a lakásban? Megy már a konditok? Én még eddig nem kapcsoltam be, bár tegnap már 27 fok volt a nappalibanKép

Tegnap lent voltunk sétálni a játszótéren, egy órát csak, mert már este 7 óra volt, és 8 körül szoktunk füröszteni. De klassz volt.

A tegnapi nap elég "furcsa" volt evés szempontjából...Képzeljétek, reggel fél nyolckor szopizott 70 gr-ot, aztán nagyon nehezen sikerült felébresztenem, hogy 13.30-kor egyen végre, akkor szopott 30 gr-t, de 5 perc után bealudt, és nem bírtam bele lelket verni, hogy legalább üvegből inna valamennyit, aztán 18-kor megint fél óráig(!) tartott, amíg felkeltettük, és akkor már üveget adtam neki, 80 gr, 21 óra előtt szopizott 70 gr-t...Hát, mit fog erre ma mondani a szopis doktornő?!
Lassan készülök is, 13 órára kell bemenjünk. Majd jövök
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Zsuzsa: anyósod Kép Az enyém továbbra is gáz, jobb ha nem is írok róla. Katát tényleg nem fürdettük 6 napig, de a popsiját azért letörölgettem Kép Amúgy is hihetetlen mennyiségeket képes termelni a pelenkájába. Nekünk van itthon mérleg, csak éppen nem használjuk. A gyerekek szerint úgyis akkora hasa van Katának, hogy mindjárt szétdurran. kata szerencsére nem nyüglődös, végre van egy nagykönyv szerinti gyerekünk: eszik-alszik-kakil Kép Aztán majd elromlik Kép Szopi: szerintem meg nagyon is jól csinálod, hiszen sokkal többa tejed, mint Zsófinál volt!!!

Süncsi: nagyon aranyos Andriska!!! Enyém anyós szerint István azért van itthon, hogy pihenjen! Nem azért ám, hogy nekem segítsen. Á! Inkább nem is mondok már semmit!

Egcsi: örülök, hogy minden rendben van veletek!!!

Chello: ???

Szilvi
lino

Lányok!

Kémeim jelentették ( a húgom, merthogy éppen ő volt a szülőszobán), hogy délelőtt megszületett (császár) Chello kisbabája. Ha jól emlékszem 10 óra 37 perckor. Részleteket (méretek) nem tudok, de majd gondolom az illetékes tájékoztat a részletekről.

Üdv:

Zita
pzita

Zita Kép Húhhh!!!
Köszi a híreket, és várjuk a részleteket!
És veletek mi van?
zerko

Ahogy ígértem:

Milyen fejfedőt viselnek az újszülöttek?
- Cumi süveget!

Milyen a tibeti szex?
- A nő felül, a HIMALÁJA!

Mit fűrészel a macska?
- A kutya fáját.

- Mi az a biliárd asztal ?
- Ezer millió asztal.

Téged mi zavar jobban, a tudatlanság vagy a közöny?
- Nem tudom és nem is érdekel!

Mi az, ugat és futballozik?
- ???
- Labdarúgó EB.

Mi lesz télen a Balatonból?
- Balatoff!

Hogy hívják a vallásos bérgyilkost?
- ???
- Hitman.

Hogyan ébresztik fel a fa lovat?
- Follow up!

Miért ütközik két repülő?
- ???
- Mert egy nem tud.

Malacka, tudsz nekem mondani 5 afrikai állatot?
- 2 oroszlán, meg 3 zsiráf!!!

Hogy hívják a hallássérült macskát?
- Sücat.

Mi a különbség Ubul és Lehel között?
- ???
- Ubul tud lehelni, de Lehel nem tud Ubulni.

Mondj 1 magyar zenészt, akinek lovagi címe van!?
- Sir-Ényi Levente.

- Hogy hívják a kakukk drogját?
- ???
- Kakukkfű!!! Kép

Mit mond a Télapó mikor átgázol egy emberen a szánjával?
- ???
- Ami a szíveden az a szánom...

Ki hord a hátán festményeket ?
- A képviselő.

Na, tetszett?
zerko

Szilvi:aranyos, hogy van végre egy nagykönyv szerinti gyereketek Kép
Anyósod tényleg elég gáz lehet, az enyém ebből a szempontból (kivételesen) jó: elvárja a kicsi fiától, hogy engem maximálisan kiszolgáljon. Viszont jönni akar segíteni az első időkben, és ezt még, nem tudom, hogy jó vagy rossz.

Chello: Éljen-éljen, várjuk a további híreket!

Jerry
jerry

Zita!
Köszi a híreket!
Chellonak gratula!

Zsuzsa!
Jók a viccek, köszi!

Panó
panó

Süncsi!
Mikor Peti született én is teljesen el voltam foglalva vele egész nap. Aztán mikor Rita született, nem értettem, hogy miért nem volt időm mikor még csak egy gyerekem volt. Hogy most hogy lesz, azt még nem tudom, de sejtem!

Panó
panó

Hello,

Chello
Te kis hamis beeloztelKép. Gratulalok, es mar biztos, hogy nem fogsz tobbet hizniKép.

Zsuzsa
hat... latod egyszeruen keptelen vagyok megszulni, de ez azert lehet, mert annyira mondtak, hogy hamarabb lesz es Laura a 38+0 szuletett. Talan tusagosan beleltem magamKép. Mar csak azon imatkozok, hogy azert 12-e korul meglegyen, mert anya 15-en jon segiteni. Nem lenne jo, ha utana szulnek, meg a vegen feleslegesnek erezni magat. A keresztelot is meg akarjuk tartani mig itt van (illetve anyosom akarja megmutatni a masik mamanak az itteni szokasokat)es jo lenne, ha nem egy 1-2 hetes babaval kellene vegig csinalni.
Remelem tenyleg gyorsan normalizalodik az eletet, mert tenyleg egy kicsit eltunk a mi kiegyensulyozott ZsuzsankKép. Anyosoddal ne is foglalkozz, a ferjek meg mar csak ilyen. Rugdusd meg egy kicsitKép, az enyemnek is mindent a szajaba kell ragni.

Bori
Nagyon klassz volt olvasni a szul. torteneted. Pont ilyenre szamitottam, Te mindig pozitivan allsz a dolgokhozKép. 3 oraval en is megelegednekKép. Kivanom, hogy Dorka olyan legyen mint Agi, mert nekem nincs ezzel a 15 eves kamasszal semmi, de semmi gondom. Igazabol nem is tudodom, hogy a genei miatt ilyen jo lany vagy azert a neveltetes is kozre jatszik egy picit;).
A dokid nagyon jopofa lehet, apa meg ilyen erdektelenKép. Haaaat az en ferjem biztos nagyitoval vizsgalodott volnaKép.

Mariann
A Te szulesed kicsit kemeny volt, de se baj, majd a masodik konnyebb leszKép. A babad tunemenyes! Miert lazasodtatok be?

Egcsi
Te kis moho, milyen ikrekrol beszelsz ? Es apa tudta nelkul, ejnye-ejnyeKép.

Bellana
Be vagyok 3 felol is biztositva, Te, Sorya meg Agi, attol fugg mikor szulunk. Agit ejjel nem tudom felebreszteni Laura miatt, bar nem hiszem, hogy aludni tud. Mostanban eleg cicas, ezzel a feltes jelen nala. A viccek szuperek voltak, annyira jot rohogtunk! Danira meg tegyel porazt, lehet, hogy hulyen hangsik, de itt eleg sokan hasznaljak, forgalmas utakaon, vagy kiallitasokon, vasarokon stb. Amikor meg baba is lesz mar szerintem nagyon jo megoldas a babakocsi aljara szerelheto kerekeken gurulo alkalmatossag amire a nagyobb gyerkoc raallhat. Nekunk ilyenunk lesz. Biztos otthon is kaphato.

Pano
akkor most igy ablak nelkul nem kilatastalan a helyzet ugye, vagy igen? Te kis szegenyke, nem sokara kesz lesztek mar.

Szoszi
Parancs ertve, holnaptol jovok reggelente, de Te isKép.

Suncsi
Szerintem is normalis, hogy nincs idot, en annyira emlekszem, hogy Aginal teljesen ki voltam purcanva, es tenyleg ugyereztem semmi nem ugy megy ahogy kellene. Apaval szerencsed van, nagy segitseg, hogy megfoz, dajkal stb. A fiad olyan kis helyes, pont olyan haja van mint apanak ugye? Agi udvozol, orul a puszinakKép.

Most megyek es csinalok Aginak a cappuccinot, magamnak meg egy jegeskavet, bar lehet nem lesz jo a malnalevel tea utanKép.

Kellemes napot mindenkinek, hallom nagyon meleg van otthonKép. Itt ma vagy 5-szor esett, aztan sutott, ezert ki-be rohangaltam a ruhaszaritovalKép.
Pusza
Ildiko
salla

Lanyok!Kép

MA REGGEL 10:40-KOR MEGSZULETETT NOEMI, CHELLO KISLANYA! 3200 GR, 53CM ES MINDKETTEN JOL VANNAK!!!

Gratulalunk!!!!

szoszi
szoszi

Hogy en mennyi hibat tudok ejteni! Az az igazsag, hogy tiz ujjal vakon gepelek, es ugytunik az elmult idoszakban kijottem a gyakorlatbolKép. Holnaptol atnezem mit is irok, de igazabol annyira utalom olvasgatni a soraimat, és nem is mindig van idomKép.

Zsuzsa
a Te vicceid is jok voltak!

Pano
nagy igazsag amit irtal az idorol, bar en konnyebb helyzetben vagyok, mert Agi mar nagy, bar idore neki is szuksege van. Igaz nem kell mar tisztaba raknomKép, de eleg sokat kell a lelkevel torodniKép. Viszont arrol fogalmam sincs, hogy fogom birni azokat a hetvegeket amikor a ferjem gyerekei is itt vannak, ezek az idoszakok igy is igen huzosakKép.

Mostmar tenyleg megyek cappuccinozni.
puszi
Ildiko
salla

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: