A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Csirkesz!

www.hofeherfoka.hu

Erre gondoltál?

Beszti (majd még jövök, de lehet, hogy csak holnap)

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok, itt vagyok, csak mostanában az Index fórumait is szoktam olvasni, nem babásakat, mert már kezdek begolyózni. Nem a babázástól, hanem attól, hogy itthon vagyok 4 fal között, apjuk nagyon sokáig dolgozik karácsonyig, a nagylány suliban... Szóval mindenféléket olvasgatok, így tartom a kapcsolatot a külvilággal...

Amúgy pont tegnap írtam ide 1 jó hosszút, de elszállt, és nem volt kedvem újraírni.
Azt írtam, hogy Pipike mostanában 2 óránként eszik, és ez így neki nagyon jó. És nekem is, mert a köztes időkben jó kedve van, nem nyifinyafizik, nagyon édes, ahogy sikongat, gagyog és nézelődikKép.
Igaz, nagyon rövid ideig szopizik továbbra is, olyan 5-7, néha 10 percig, és ahogy felemelem, hogy büfizzen, általában már rotyogtat is a pelusba... Beszti, kérlek, írj erről valamiféle véleményt, miért ilyen kicsiket eszik gyakrabban, miért nem hosszabban ritkábban. Amúgy nagyon szép kis dagi továbbra is, ma látta a védőnő, meg van vele elégedve.
Viszont megint tiszta takony, így Sterimart, Nasivint, orrszívót (ami ma eltört) használunk, és vettem olyan hátra kenhető balzsamot is, remélem, használni fog. Ja, és eukaliptuszos illóolajat is bevetettem...

Karácsonyra egy nagyon cuki játékot kapott, akit érdekel, ideteszem a képét, ha sikerül. Meg egy autóablakra tehető katicabogarat, amit nézegethet, ha utazunk. Anyámtól egy Ikea tornapadot, amit már megkapott, és bőszen játszik veleKép. Még egy kengurut fog kapni.

Na, megyek vacsit csinálni. Meg vasalni. Meg megnézni a nagyobbik leckéjét. Meg háttértévézni...

Andi

<!--attachment: Lili_ajcsi-137423.unk*attachment_icon.gif*application/octet-stream*226.3**Lili+ajcsi%2edoc --><center><pre>
Kép
Lili ajcsi.doc (226.3 k)</pre></center><!--/attachment-->
Vendég

Csak gyorsban....
CsirkeszKép Beszti már megírta a web címet.
Mi szombaton voltunk megnézni egy órát és beszéltünk az "oktatóval". Nagyon szimpi volt, mindent elmondott, hogyan edzzünk a lurkót a kezdésig stb. A hely is kulturált, nemhiába tök új. Be is iratkoztunk január 8-án kezdünk, nagyon várjuk.

Edit
Kép

Kép
reditke

Csirkesz
nálunk csak a pelenkázorol van lepisilés.Mindig megvárja hogy távolodjak vagy elforduljak és akkor támad.Kép

Liv
Hogy sikerült a kézlenyomatát Dávidnak megcsinálnod?Én is szeretnék a lába már 2 hete kész de a kezét mindig összeszoritja.

Noémi
Használ nálatok a borostyán lánc?Nálunk is jön a foga és néha nyügösködik a mano.

Küldök pár képet remélem jobban sikerül mint multkorKép

Kép

Kép

Kép
Kép
nikk0830

Lányok, mit csináljak, ha nem puhul a mézeskalácsom? Több mint egy hete sütöttem.

Liv

Kép

Kép
liv

Nikk, finoman szétnyitottam az ujjacskáit. Hagyta. Kép

Kép

Kép
liv

Liv! Tettél mellé almát?

Fanni legújabb mániája az ácsorgás KépKépKép

Kép

Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Macs
Sólisztgyurma: 3 csésze liszt, 2 csésze sót összekeverni, 1 és 1/4 csésze langyos vizet lassan hozzáadni. átgyúrni. Ruhával letakarni negyedórára, utána formázható. Sütés vagy sütőben, vagy radiátoron, utána lehet festeni sima vízfestékkel. a kezedet kend be előtte, mert kikezdi a só. A megmaradt gyurma zacsiban eláll a hütőben.
Gergő élvezte, csak meg akarta enniKépKép

Liv
A kalácsot tedd fémdobozba és tegyél mellé egy szelet almát.

Csirkesz
PisistoryKépKép Mi is oda szeretnénk járni úszni, majd ha jan végétől, ha 3 hósak leszünk.

Ma már jobb napunk volt, pedig egyedül voltunk, apa karácsonyi partyzik ezerrel.
Kidíszítettem a mérgeskalácsokat végre zöld ételfestékkel. Apjuk fradistaKépKép
Volt itt a védőnő is, minden rendbenKép

puszka
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!
Tegnap a kedves alsó szomszéd úgy bömböltette a zenét este 8-kor, hogy Niki nem tudott elaludni, a galériaágya is csak úgy rezgett. Párom lement és szépen megkérte a lakókat (egy nő meg a huszonéves fiacskája), hogy legyenek szívesek picit halkabbra venni. Fel voltak háborodva, és továbbra is ment a zene (de hallottuk, hogy a srác lent ordibál, gondolom, minket szidott). Olyan 10 körül elhallgattak. Én közben írtam nekik egy nagyon udvarias levelet, hogy intelligens emberekről lévén szó, ugyan már, egyezzünk meg, mi nem szólunk, ha napközben buliznak (állandóan zajonganak, de nem olyan átlagos módon), ők meg este legyenek tekintettel a két gyerekre. Továbbá kellemes ünnepeket kívántam és a borítékba tettem 2 szem szaloncukrot is. Levittem az ajtajuk elé.
Na, 3/4 3-kor arra keltem, hogy újra BÖMBÖL a zene, és a hülyegyerek néha heccből még jobban feltekerte a hangerőt. Szerintetek mit lehet tenni? Gondolkodtam azon, hogy sürgősen beszerzek 3 db fapapucsot...
Vendég

Sziasztok!

Dávid folyamatosan piszkálja az alsó ínyét a nyelvével. Éjjel sírva ébredt, reggel is, pedig mindig jókedvűen, kicsit nyöszörögve ébred. Lehet, hogy a foga jön? Nyáladzik is eléggé. Meg egy ideje úgy csinál, mintha valami a torkát kaparná, vagy ilyesmi. Mintha valami rossz ízt érezne, vagy valami a torkán lenne. Kb. egy hete csinálja, naponta néhányszor. Nem tudjátok, mitől lehet? Nem hiszem, hogy ott van valami (szösz, hajszál), mert akkor folyamatosan zavarná. Ha a torka fájna, az is folyamatosan fájna, nem csak naponta 2x-3x csinálná ezt a furcsa fintort, egy icipici krákogásszerűséggel. Mi lehet?

Almát nem tettem a mézeskalács mellé, de akkor teszek. Köszi.

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Liv, neha a Miki is csinal valami furat, mindig azt hiszem van valami a szajaban. De nincs. Ha valami lenne azt ugyis kikopne. MOstanaban azzal jatszik, hogy szopi utan hagy a szajaban tejet es azt gurgulaztatja. Persze mindig atoltoztetes a vege.

Kedden kapta meg a 3. havi oltast. Tegnap este belazasodott, de a kup utan rendben lett. Viszont, hogy szep legyen a dokibacsinal jo alaposan kisuvickoltuk a babat. A fule mogotti gyanus reszt -vesztunkre- babaolajjal lekentuk. Hat masnapra olyan csunya ekcemas lett, mintha megegett volna. Gennyes nagyon piros folt. Csak az a resz. J &J babaolajat ugy latszik mellozni kell. Szegenykem neha szopi kozben sir, panaszkodik. Ez nagyon zavart amikor eloszor csinalta, de aztan rajottem, hogy a szelek gyotrik.

En is neha azt hiszem hogy jon a foga, mert sir es ha felvesszuk ragja a kezet es nyaladzik. Mindenestre nem tartott sokaig, ugyhogy biztos csak alakul a foginye.

Hason meg mindig csak probalkozik, de legalabb mar kibir ugy par percetKép

csengo
Vendég

Liv, szerintem csak ismerkedik önmagával és a hangját próbálgatja. Lili is ad ki fura hangokatKép.
Andi
Vendég

Csengö
J&J-t én is probáltam már de én is kiütéses lettem töle Kép viszketett piros kis holyagocskák lettek egy tenyérnyi felületen.Pedig én felnött vagyok akinek kicsit strapabirobb a böre mint a babáknak.Jo hogy az ö babaknak gyártott termékük ilyen jo Kép,én nagyon nem vagyok megelégedve egy két termékükkel.

Kép
Kép
nikk0830

BesztiKép
Köszi, erre gondoltam. Nagyon szimpinek tűnik, úgyhogy januártól szerintem startolunk.

CsajokKép Tudom, és vagyok a spártai mutter a bandában, a sima-víz-és-fogkefeKépKép fürdetéssel. Igaz, hogy azóta használunk már fürdetőszert, de minden, amit a babánkra kenünk, akár fürdéskor, akár utána, kizárólag gyógyszertárban elkészített cucc (kivéve a Gabi babasampont). És lekopogom, eddig még soha semmi baja nem volt a bőrének egyetlen keneficétől sem. Úgyhogy még egy darabig maradok ezeknél a szereknél, még ha az illatuk nem is olyan ini-fini, mint a nagynevű cégek termékeinek.

Megvan a csípőuh eredménye, minden tök rendben, de azért tornáztassam, és azért vigyem vissza a gyereket 6 hét múlva. Biztos mi leszünk azok, akiket könnyen ki lehet pipálni, mint egyszerű pácienst. A doki is kap utánunk lóvét, de csinálni sem kell a Botival semmitKép Na, de nem akarok rosszmájú lenni, így aztán visszaviszem a hathetes kontrollra, hogy megtudjuk, továbbra is minden rendben.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

PocóKép NikkKép

Tüneményesek a babáitokKépKépKépKép

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!
Mi is csak gyogyszertarit hasznaltunk, de az A vitaminos olaj elfogyott eleg hamar. Amikor mondtam a dokinak, azt mondta ne is hasznaljuk. Igy persze maradt a J&J. Gondoltam biztos nem art egy kis teruleten, meg mar ugyis olyan nagy a baba. Azert kuldenek egy kepet a babam fule mogotti teruletrol, hogy ne reklamozzak mar ennyire...Tenyleg felhaborito, hogy milyen nagy baj lehetett volna, ha a reklam szerint mar ujszulottnek adom es mondjuk az egesz testen. Szerencsere mara mar javult a dolog, mar nem piros.
Kepzeljetek rajottem hogy Miki ha sir megnyugszik arra, hogy enekelek vagy tornazom elotte. Mivel a szoptatassal sikerult ugyanannyit felszedni, mint a terhesseggel, igy ez most jol jon. Tegnap 2x 20 percet tornaztam neki, nagyon mosolygott. Mar jol esett egy kis tornaKép Megfogadtam hogy minden nap tornazom egy picit, de mostmar rendesen.

csengo
Vendég

Kata irtad, hogy nosztalgiaval gondolsz a kismamakra. Tenyleg olyan klassz visszagondolni a varakozasra. Egyik felem azonnal szeretne kistesot, a masik ovatossagra int. Nem tudom mi lesz, de tenyleg nagyon klassz idoszak volt a varakozas is. A babazas is nagyszeru, foleg hogy a gyerek eleg rendesKép
csengo
Vendég

CsengoKép
Amikor Hanna megszületett, már a szülőágyon egyből mondtam, hogy most rögtön szülném is a következő babát. Aztán ahogy telt-múlt az idő, a tesó valahogy egyre távolabb került. Mi is kezdtünk elkényelmesedni, ahogy Hanna nagyobb, önállóbb lett. Egyre kevésbé vágytam az újrakezdésre, az éjszakázásokra, a pelenkázásokra. Már "elkönyveltük" magunkban, hogy babánk egyke marad. A sors azonban közbeszólt, már majdnem 3 hónapos terhes voltam, amikor kiderült, hogy Marci lapul a pocakomban (annyira nem voltak terhességi tüneteim, a mensim pedig mindig össze-vissza jött meg). Majdnem dobtam egy hátast, amikor először voltam dokinál és az uh-n már dobálta kezeit-lábait Kép

Kata

U.i:Persze nem bántam meg ezt az egészet, titkon mindig akartam Hannának kistestvért, arról meg már nem is beszélek, Lánykánk mennyire imádja az öccsét.

Kép

Kép
anyamanya

CsengoKép,

Én a J&J testápolótól lettem tiszta kiütés. Így én egy itteni gyógyszertári márkát használok a babának.

Tornázni én is szeretnék, de eddig nem mertem, mert azt mondják, hogy nem tesz jót a tejtermelésnekKép Ez mennyire igaz?

Moncsi
minike

LányokKép,

Ti mennyi idös korában teszitek/tettétek lejebb a kiságyat egy fokozattal?

Moncsi
minike

HaliKép

Csirkesz
nekünk is menni kell még csipővizsgálatra itt Érden is, pedig a kórházban mindent rendben találtak az uh-n.
Uszi: majd számolj be, mi is csatlakozunk később, ha összejönKép

Kata
Picit én is sajnálom, hogy vége a babavárós idősazaknak, bár talán később még lesz egy ráadás. Hátha kislányKépKép de nem mostanában az tutiKép
Érdekes, én siettetném is az időt, meg nem is. Pl. Gergőnél nem, őt olyan nagynak látom márKépKép Pedig kétéves és dackorszak van ezerrel, de mégsem várom, hogy na majd háromévesen könnyebb lesz, stb. addigra úgyis kezdi majd a kicsi előrőlKép: Gellértnél élvezem a fini babaillatot, meg az egész babafeelinget, szeretek szoptatni is, de picit zavar, hogy csak tőlem függ a kajája. De remélem kitartunk, Gergő is szopizott 15 hónapon át, de azért várom, hogy hathósan mást is kaphasson. meg azt is várom, hogy együtt játszanak, fürödjenek, de csak kíváncsiságbólKépKép
szóval vegyesek az érzéseim.

Csengő
milyen tornát csinálsz? na ezért is várja az ember, hogy picit nagyobbak legyenek, hogy tudjon az ember lánya regenerálódni. most valahogy nem szeretek tükörbe nézniKépKép

csajok, mikor tartunk babás talit? szerintem lassan össez kéne hozni egyet, mondjuk januárban. csak termet kéne találni hozzá. Vélemény?

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!
A babak illata tenyleg fantasztikus. En is szeretnek meg, de a nyari terhesseg lefarasztott. Persze tudom telen sem jobbKép, de most ez van bennem.

A tornarol annyit, hogy naivan azt hittem megszulom a babat es utana ujra jarok heti 2 thai gerire, meg step aerobicra es estenkent futok. Hat nem igy lett. Felek en is hogy elapad a tej, raadasul idom sincs, mert egesz nap mosok meg vasalok a baba utan. A ferjem csak a hazi kosztot eszi meg es estere is csak meleg kajat, ugyhogy fozok neki, es kostolgatok. Azonkivul kivanom a csokitKép Mar tancikaltam a babanak, de ma ejjel elhataroztam hogy ez igy nem mehet tovabb. Ejjel egy egesz tabla csokit megettem!!!Elokerestem azt a cd-t amire a kismama tornat vettem fel. Akik jartak az aranytizbe, azok tudjak mirol van szo. Az a baj, hogy orias has nelkul ez nekem lajtos. Be kell szereznem valami kickbox kazit. Addig jo ez es utana magamtol ugralgatok. Ha latom hogy csokkenne a tej, rogton abbahagyom. De allitolag a harmadik honapra vissza kellett volna fogynomKép. Szoval valamit ki kell talalnom. Mert nem hogy nem fogyok, de erosen hizom. Egy kis dieta, C vitamin es mozgas. (persze az unnepek elott ez lehetetlen. A ferjem szerint varjam meg jan. 1-et. Persze o annak szurkol, hogy ne fogyjak le, mert a cicik nagyon tetszenek neki. hiaba mondom hogy en nem erzem jol magam.)

Talalkozoban benne vagyok. Barhol is van, jo lenne egy kis kikapcsolodas.

csengo
Vendég

Sziasztok!

Mi ma lettünk hat hetesek Kép. Livike szépen gyarapszik, 3350-nel született, most meg 4550 g. Hasfájás nálunk is van, de az Infacol úgy tűnik, segít.
Ma voltam a hat hetes kontrollon. Minden ok, kivéve, hogy a cukrom még rosszabb lett, mint volt, úgyhogy mehetek vissza a belgyógyászatra Kép.
Baba kenceficékből egyelőre én is csak a gyógyszertárit merem használni. De nem is tudom, mikortól lehet elkezdeni a bolti dolgokat használni.
Nekem is hiányzik a várandós állapotom így utólag, milyen jó is volt (pedig akkor meg annyira vártam már, hogy babám legyen). De elég fáradt vagyok, hogy egyelőre ne akarjam a következőt - majd két év múlva Kép.
Noémi: nem semmi az a kép a +kis informatikusról" Kép.
A fiús anyukák (és fiaik) kedvéért mellékelek egy félaktot a lányomról Kép :
Kép
Remélem, nem túl megbotránkoztató Kép.

Timi

Kép
Kép
timóca

Timóca! A még rosszabb mit jelent???

Pocó

Kép
Kép
pocó

Timi!
CukorKép
Én nem nézettem meg a cukromatKép Holnap jön anyu és hoz mérőt, csinálok egy egy napos tesztet.

Nagyon sexy félaktKépLátom ő is biztonságban érzi magát a papa erős kezeiben.Majd elhajtja a lányod kérőit.

Holnap repül el a páromKép Elég depi vagyok miatta.Sosem voltunk még külön, most is csak 5 nap, de egy örökkévalóság lesz.

sokat nassolok (adok a cukromnak) de nem híztam semmit......sőt.Torna meg annyira terjed ki még a 7 kilós Helénám cipelem.Mondjuk meg se látszik rajtam hogy szültem (melleken csak)szerencsés alkat vagyok azt hiszem.

Noémi
fantikbaba

Sziasztok!

Bocsi, hogy így betolakodom, de lehet, hogy valamelyikőtök tudna nekem segíteni.

Eltört az Avent Isis mellszívóm egy alkatrésze, de sajna a kütyü már nem garanciális. Az alkatrész elég drága, 5000 Ft-ba kerül. Ha esetleg valaki tudna nekem kölcsönözni egy garanciapapírt, akkor arra ki lehetne cseréltetni. Jövő héten el akarom intézni, mert nemsokára itt a babóKép

Előre is köszi! (ja, címem a profilomban)

Pusssz
Tüni
tüni

Kistesot én csak olyan 3 éves kora körül szeretnék.Jo lenne kiélvezni minden fejlödési szakaszát mig a kis értelme aránylag kinyilik Kép

Judy
Nagyon jo ötlet a találka.tükörbe nézéssel én is igy vagyok.Nem igazán szeretem magam nézegetni Kép ha véletlenül bele nézek az is csak sokkol Kép,pedig már csak egy kilo van rajtam.

Csirkesz
köszi Kép

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok,

ma voltam a 6 hetes kontrollon (ami igazából 7 hetes), a doki szerint minden rendben van, jöhet a következő gyerkőc. Kép Aha, még gondolkodom rajta 1-2 évig Kép.

Eszter időnként felcseréli a napszakokat, tegnap fent volt du. 3-tól hajnali 3-ig, és közben csak 3x aludt el 20 percekre. Én nem tudom, bírják a ti babáitok is 12 órán át ébren? Aztán én hajali 2-kor kiborultam, Kép bőgtem, megettem egy vagon csokit, felébresztettem a férjem, hogy akkor most vegye át a stafétát, egy órát pihentem, addigra megéhezett, evett, aztán 1/4 8-ig aludt, meg egész délelőtt is.
Máskor meg gyönyörűen átalussza az éjszakát 2 részletben éjféltől reggel 7-8-ig.

Mitől függ, hogy mennyit és mikor alszanak?

A kaja már beállt szépen, 2,5-3 óránként eszik általában, éjjel ritkábban, de ez az alvás-ügy engem nagyon fáraszt. Napközben meg nem nagyon van időm, alkalmam mindig vele együtt aludni. Kép

Van tippetek, mit csináljak???

Bori
lbori

Sziasztok lanyok!

Mar reg irtam nektek, de most megint itt vagyok.
A karacsony elotti kalamajka van itthon.

Nalunk a legujabb modi, az omlo nyal es az okol ragasa.
A kaja meg mindig hadilab nalunk.
Inkabb nezelodik meg nevetgel, eves helyett.
De azert hizogat. Kép

Jovoheten bevezetem a delutani alvast az ejszakai agyaban.

A heten nem nagyon aludt nappal csak 5-10 perceket.
Igy delutan mar nagyon faradt.
Szoval hetfotol delutani alvas lesz nalunk.
Talan akkor az evesek is jobban rendezodnek.
Alvas elott es utan mindig sokat szokott enni.
Talan akkor 4* fog sokat enni.
Reggel delutan alvas elott es utan meg este lefekves elott.
Kozte meg majd nassolgat. Kép

Ti hogy keszultok a karacsonyra?

Magi
Vendég

Bori
Jobb éjszakákat kívánokKép Ötletem sajna nincs, az én fiaim jó alvók, kopp-kopp. Nem lehet, hogy túlpörög? egy pici (5-10 perc) sírni hagyás? Nekünk végső esetben ez szokott segíteni. Bár tudom, óráknak tűnik az a pár perc.

Magi
Karácsony: picit feldíszítettem a lakást, koszorú az ajtóra, asztalra, tükörre díszek, fény az ablakba, a gyerekszoba ablakára festettem egy vagon üvegmatricát, miki, fenyő, hóember, angyalka...sütöttem két adag mézeskalácsot is, ajándékokat is beszereztük. már csak a fát kell díszíteni, meg csomagolni, aztán még a kaja, meg egy kis süti és csókolom.

Timi
fiús anyukáknak picit sajog a szíveKépKép nagyon aranyosKép

Csengő
engem is ez vigasztal, férjem jobban szeret kerekebbenKépKép

Noémi
tényleg szerencsés vagy az alkatoddal. azért én is bizakodom, Gergő után is lement a szopi utánKép De addig matrica volt a mérlegemen, se föl, se leKépKép

Tüni
sajna az enyém már nem garanciális.

jóéjt
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

HaliKép
Csemetéim:

Kép
Kép

judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Judy!

Tunderiek! Kép

Magi
Vendég

Judy! KépKépKép

Pocó

Kép

Kép

Kép
Kép
pocó

Hahooo lanyok!

Mi van veletek???

Kihalt a forum???

Vagy mindenki a karacsonyra keszulodik.

Kép Kép Kép

Magi
Vendég

Magi!
UtóbbiKépKépKép

Noémi
fantikbaba

S.O.S.!!! Segítsetek, légysz! Hogy kell leszedni a mandula barna "hártyáját"?

Köszi!
Vendég

Sziasztok!
Magunkról majd később írok részletesebbenh, most csak Liv üzenetét adnám át. A számítógépük bekapott egy jó kis vírust, valószínűleg nem fog már karácsonyig meggyógyulni.. Kép Mindenkinek kellemes ünnepeket kívánnak. Dávid tegnap és tegnapelőtt hányt, most C vitamint és kálciumot szed, de Liv reméli, hogy nem komoly a dolog.

Macs
maccs

Trompipi Kép
Forró vízbe kell tenni 1-2 percre, és utána "kiurik" belőle, mint a szappan a vizes kézből Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi, 10000000 köszi!!!!
Andi
Vendég

Sziasztok!

Vagyok én is, csak olvasni van szinte időm, nagyfiam is itthon van már téli szüneten, és nagyon sokat kell a két gyerkőccel foglalkozniKép

Bazsi már második napja szinte semmit nem alszik nappal, mondjuk éjjel szerencsére nincs gondKép Szerintem nálunk is hasonló a helyzet, mint MagikánálKép

Juti: a taliban én is benne vagyok, biztos vannak olyan helyek, ahol a babát is meg lehet szoptatni, majd körülnézekKép Jövő héten megyünk az Árkádba, ott mellette van az IKEA, arról jót hallottam már. Le a kalappal előtted különben, még olvasni is fárasztó volt, mi mindent csináltál eddigKépKép Szerintem én nem tudom jól megszervezni a napomat, mert ennyi mindenre nemigen lenne időmKép

Maccs: szegény DávidKép remélem én is, hogy nincs semmi baja.

Majd még írok, most mennem kellKép

Édesek a babók mind, egytől egyigKép

Lau
lau

Sziasztok.
Sajnos nincsenek jó híreim.
Sajnos csütörtökön a 4 hónapos mozgáskoordinációs kontrollon kiderült, hogy a szüléskor fellépő oxigénhiány Bálintnál minden végtagban izomtónus fokozódást okozott, ami sürgősen kezelésre szorul.
Derült égből villámcsapás.
Minden követ megmozgattam és sikerült 2 nap alatt 4 szakvéleményt kapnom (Dévény Anna alapítványtól elkezdve a Pető Intézetig jártunk mindenütt).
Annyira borzasztó, hogy eddig senki nem vett észre semmit Kép
De szerencse, hogy most igen és még elvileg korrigálható a baj.
Én lelkileg összetörtem, bár tudom, hogy tartanom kell magam és mindannyiunknak szüksége van az én optimizmusomra, de sok volt az impulzus 2 nap alatt és még nem bírtam megemészteni.
Beindult a dilemma, hogy mely kezelésekre járjunk, mivel teszünk jót. Minden intézet a sajátját isteníti.
Majd jelentkezem.
Sziasztok.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

En is neztem ma, hogy senki sem ir, de egesz delutan uvoltott a gyermek, ugyhogy meg a sutit sem tudtam sutni.

Liv, Davidnak gyogyulast, mire olvasod mar minden oke ugyis.
Reditke! Sajnalom. Igazabol azt sem tudom, mi az amit irtok, hogy oxigenhiany, meg tonusos? A babam keresztapjara is azt mondtak hogy oxigenhianyos, de semmi baja sincs. (igaz o a kezen fekudt vegig es takarta a mehszajat. Tehat nehez szules volt, de nem jott korabban. Azt mondtak az orvosok, hogy a csunya veralafutas a kezen elmulik 1 eves korara, de koordinacios problemiai lesznek. Forditva lett. 23 eves es eddig nincs koordinacios problemaja, de a csunya veralafutas ugyanugy megmaradt a kezen.) Szoval szerintem nem sokat valtozott a vilag, tenyleg nem tudnak sokat egyes teruleteken.
Azert ha nem tul nehez, akkor ird le legyszi mi ez.
Koszi
Csengo
Vendég

Edit Kép
Ne ijedj meg elsőre ezektől a szavaktól!!!! Tudod, a Te babád egy csodababa, neki semmi baja nem lehet Kép Az én kezemben is egy kis csoda nyaffoggg éppen, akinek ugyanez a baja.
Mi dévényezni fogunk, emellett döntöttünk. A fokozott izomtónus kezelését 5 hó előtt kell megkezdeni, így még teljesen időben vagytok. Ez az oxigénhiány azért alakult ki náluk, mert korábban születtek és még fejletlenebb volt a tüdejük. De ez semmiféle agyi károsodással nem társul, ettől ne félj!!!!

puszi. Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Edit,
ez rémesen hangzik! Remélem, gyorsan rendbe jön minden!! Eddig nem is gondoltam ilyenre, és ne haragudj kérlek, de hadd kérdezzem meg, hogy ez milyen kontrol vizsgálat volt? Nekünk is kellett volna/kéne ilyenre menni vajon??? Most jól beparáztam, hogy ha ez olyan dolog, amit nem lát az ember a babán, de mégis el kell kezdeni kezelni kell az 5. hónap előtt, hogy kéne ráismerni???

Egyébként nálunk nagyjából OK minden. Megjártuk a nagyszülőket, a repülőt Peti sokkal jobban viselte, mint reméltem, kint meg folyamatosan szórakoztatták a népek. Most azt hiszem egy kicsit unalmas neki itthon velem újra kettesben egész nap... Kép Így nem is jut sok időm semmi egyébre, persze továbbra sem alszik napközben, úgyhogy esténként próbálok visszaolvasni.

Nálunk is beindultak a fogak - dől a nyál, a nap végére teljesen nedves lesz a pulcsija, ezerrel rág bármit, amit a kezébe kaparint (inkluzíve a mi ujjainkat Kép), sőt, ma reggel már mintha valamit éreztem volna a kis ínyén - lehet, hogy a jövő héten már lesz egy fogunk. Kép Dentinoxot én is vettem, de azt írták rá, hogy "3-4 hónapos kor alatt" nem adható -- kicsit berágtam rájuk, hogy most 3 vagy 4. Mindenesetre nem adtam neki, próbálkozunk tovább a rágással.

Hasra feküdni továbbra sem hajlandó, sőt. Mielőtt kimentünk volna Hollandiába, már kinyomta magát a pelenkázón, hogy lássa az egereket a falon, de most ezt mintha elfelejtette volna - nem használja a karját, csak a hátából emel, erőlködik és persze panaszkodik 10 mp után. Vagy lehet, hogy ez csak attól van, hogy mostanában alig veszi ki a szájából a kezét? De ülni már egész stabilan ül, néha már úgy is, hogy csak az egyik kezével kapaszkodik az enyémbe. Ilyenkor annyira nagynak tűnik már. Kép

Még egy kérdésem lenne fiús mamákhoz - a kórházban annak idjén azt mondták, hogy a fütyijét és a zacskócskáját nem kell krémezni amikor pelenkázom. De a fütyijén lett egy piros csík ahol ráfekszik a zacskójára. Látott már valaki ilyesmit? Mégis kennem kéne?

További jó készülődést mindenkinek! Kép
Babs.
babs

Babs, tenyleg ilyen volt egyszer a kis futyije, de en azt gondoltam azert, mert ott nem erte a krem. Es en bekentem. Azota nincs. De nem kenem azert a futyit, meg a zacsit, csak amikor kesz vagyok a hurkaiba kenek es ahogy tancikal kozben mindenhova jut.
csengo
Vendég

Babs Kép
Több dologról lehet észrevenni. A probléma lehet feszes izomtónus - ezt el kell kezdeni kezelni 5 hó előtt, hogy a végén problémamentes legyen, vagy hipotonia, azaz túl laza izomtónus, ezt 2 éves kor előtt kell kezdeni kezelni.

Feszes izomtónus:
- a baba nem szeret hason lenni, mert egyszerűen kényelmetlen neki (olyan, mintha folyamatosan nyújtanák az izmod - ez a felnőtteknek is kellemetlen),
- a fejét alapvetően egy irányba fordítja (ok ugyanaz. Ha a másik irányba tenné, akkor feszülne nagyon a nagyizma és ez kényelmetlen neki),
- ha leteszed a hátára akkor valamelyik irányba C alakba dől
- keze, lába valamelyik oldalon nehezebben nyújható ki pl. fürdetés közben

Hipotonia:
- nem tartja megfelelően pl. a fejét
- kevesebbet mozog keze-lába, ha lefekteted, inkább csak elfekszik

Mindkettő megfelelő tornával nagyon jól kezelhető, ha ezt időben megkezdik.
A dévényeseknél az első vizsgálatért még fizetni sem kell, a szűrést ingyenesen végzik előzetes bejelentkezés alapján.

Jóéjt mindenkinek!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Az utolso két napunk este felé nyugtalansággal telik.Már nagyon érzi a fogát,lehet látni ahogy jön az inyén felfelé.KépMeg persze hidegfront is van lehet hogy mégse a foga? Kép

Liv
Jobbulást Dávidnak

Editke
Ne aggodj nem lesz semmi baj.Az a lényeg hogy nég idöbe észrevették és tudnak segiteni.Nálunk is oxigénhiános volt a bébi,de nálunk a kontrolon mindent rendbe találtak.

Babs
Én is csak körbe kenegetem a fütyiét nem,de ahogy csengö irta a sok mozgástol kenödik mindenhova.Én szoktam egy kicsit a fütyi fölötti reszre is kenni(hasa alá).

Magika
Üdv neked Kép Nálunk is az utobbi két napban van du-i altatás mert nem nagyon hajlando aludni napközbe,de du-ra meg már nyügös.Ma is sikerült elaltatni 1/2 3kor és aludt 7ig igy mosolygos volt fürdetésig Kép

Karácsonnyal még minig hadilábon állunk.Még hiányzik pár ajándék de még van pár napunk Kép
Bejglit kell sütnöm,ráadásul 11 rudat

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok! Kép

Magunkról már jó régen irtam, most bepótlom.

Először is bevallom, hogy allergia ide vagy oda, elkezdtem a hozzátáplálást egy hete. No csak olyan mértékben, hogy minden este az esti szopi után kap 3-4 kanál Hipp sütőtök-alma bébiitalt a manó. Nem akarom elkiabálni, de azóta naponta van széklete, minden erőlködés nélkül, sőt hasfájása is csak ma délután volt egy kicsi. Nyugodtabb vagyok így, mert végre nem kell a fránya lázmérő. És ettől még ugyanúgy tud szopizni, nem veszi el az étvágyát. Sőt íme a következő sztorim:

Pénteken sulban kellett volna lenni egész nap, de sajnos délben riadóztatott anyám, hogy a kicsi lányom ezt másképp gondolta, mert nem hajlandó enni, de üvölt, mint a sakál.

A tápszert előre kipróbáltuk, ízre semmi gondja nem volt vele, azt hittem azért nem eszi igazán, mert nem éhes, ugyanis nem akartam szopi helyett adni, inkább csak az íz megismerése miatt.

Most sem azzal volt a gond, hanem azzal, hogy nem hajlandó sem üvegből, sem pohárból, sem kanállal, sem fecskendőből nagyobb mennyiséget enni. A sokféle próbálkozással összesen 60 milit diktált belé anyám, aztán valami nem tetszett neki az etetésben, és az egészet kihányta.. Kép Úgyhogy rohanhattam haza a jó kis csúszós utakon. Kép

Először az volt a gond, hogy cumizott, és cumi-bimbó zavar alakult ki, most meg már teljesen elfelejtette a cumit, nem hajlandó elfogadni.

Szerintetek hogy tudnám rászoktatni, arra hogy más formában is elfogadjon nagyobb mennyiségű kaját megint? Csak annyira kéne, hogy ilyenkor 1-1 napra el legyen a gyerkőc mások felügyeletével... Ennyire nem lehet hozzám kötve, mi van, ha velem valami történik?

Azon filóztam, hogy mi lett volna, ha most a nagy rohanásban pofára esek a jégen, és összetöröm magam és kórházba kerülök? Mikor lett volna hajlandó akkor valamit enni? Vagy ha velem valami történik rögtön küldjem haza is a mentősöket, hogy kössenek be egy infúziót a gyereknek is?

Judy! Látod meg van a hátránya is ennek a "tőlemfüggagyerekkajája" dolognak. A szociális lehetőségekről és a "holszoptassakhanemakarokállandóanotthonülni" kérdés körről már nem is beszélve.... Különben nagyon édesek a gyerkőceid. TE meg ne is emlegesd a kilókat, mert olyan vékony voltál még augusztusban is, hogy alig látszott rajtad, hogy terhes vagy!!! Mérgeskalács! Kép Jó duma!

Más:
Egyébként nekem tönkrement a mellszívóm, naná, hogy kölcsönbe kaptam, és nov. 7-ig volt rajta garancia Kép Úgyhogy nem azért nem tudtam múltkor fejni, mert nem volt tej, hanem mert nem volt vákuum... Most a suli utáni szopi után még mindig feszült a másik mellem amiből nem szopizott a babus, és nem szívott ki belőle semmit a gép, úgyhogy kézzel a mosdó felett "eszetlenkedtem" a fejéssel.

Ma meg szinte egész nap aludtam, estére olyan migrénes fejfájásom lett, hogy majdnem hánytam is a fájdalomtól. Szerencsére a manócsek is aludt egésznap, mint a bunda.. Csengo, ime egy kis baba-meterológiai adat!

Pocó! Édesek a gyerkőcök, ilyenkor egyből kedvet kapok én is a tesóhoz! Kép Azért sajnos kicsit várni kell.. Kép

Bori! Esetleg annyit tudok tanácsolni hogy éjszaka ne kapcsolj villanyt /vagy csak egy kis éjjeli lámpát vmelyik sarokban/, ne cserélj pelus, ha nem muszáj, és ne is nagyon babusgasd. Felveszed, mellreteszed, csendes szopi a sötétben, esetleg büfi, aztán be a kiságyba alvópozícióba. Próbáld meg 5-10 percig kivárni, ha sírdogál akkor is. És sem szeretem sírni hagyni, de 10 perc nem fog ártani, és talán elcsendesül. Nálunk bevált.. Persze nem vagyok profi! Kép

Csirkesz! Szájbapisi! Kép Igazi túlélő lesz a gyerekből, a desszantosoknak külön tanítják, hogy sivatagban hogyan igyák túlélésre a pisit.. Kép És ezek szerint ő is legalább olyan mókamester, mint a mami! Kép

Edit! Szorítok, biztos nem lesz semmi baj, egy kis torna, mint Dávidnál, és minden helyre jön, meglásd.

Babs! Egyébként én is beijedtem kicsit, szerintem ez teljesen normális. Nálunk sincs semmi olyasmi, hogy mozgáskontroll, vagy mi a csuda, szóval nem értem a magyar egészségügy egységtelen voltát! Kép
Szóval semmi túlpörgés nem volt kint!? Azért neked is jó volt egy kis változatosság, nem? Nagyszülők beleszerelmesedtek kellőképp babócádba? Ment az elkényeztetés ezerrel?Kép

Lau! Ne keseredj el, én egy mellett sem vagyok képes semmit elintézni, nem is értem hogy csinálja pl. Beszti 3-mal! Kép

Ha valakit vagy valamit kihagytam, hát azt majd legközelebb, most még tanulnom kell.. Kép Meg amúgy is már túl hosszúra sikeredtem!

Pusz:
Macs
maccs

Lányok!
A profilomban friss kép van a lánykáimról!(ha valakit érdekel)
További jó készülődést!
GnéKriszti
gnékriszti

Halihó

Ma bábszínházba vittem a nagyfiamat, Gellértet apja dajkálta, végre ki lehetett vinni hosszú időre a napsütésbenKépKép Az előadás tök jó volt, Marék Veronika: ezüstmackó c. Gergő is élvezteKép

Pocó
Látom nálatok is nagy a szerelem a tesók között, ez tök jó érzés, nemKép

Liv
Nektek is kellemes ünnepeket és jobbulást DávidnakKép

Editke
Megértem, hogy elkeseredtél, a legkisebb bibinél is kétségbeesik az ember, de gondolj arra, hogy most már rendbe fog jönni. Nekünk még nem volt ilyen gondunk, de ahogy olvasgatom a Dévény módszert dícsérik a szülők. Drukk NektekKép

Lau
Ne aggódj, tavaly én is sokkal jobban bírtam, mindenkinek csináltam sk dekupázsképet karira, meg sütöttem egy csomó sütit, most ezekre nem lenne időm. A matrcázás rém egyszerű, a díszeket is csak ki kellett pakolni, a kalács vett igénybe több időt és az egyik adag még nincs kidíszítve.

Macs
Igen, van hátránya is ennek a függésnek, én erre akkor döbbentem rá, mikor 13 hónaposan beteg lett Gergő és kórházba kerültünk kruppal, majd fülgyulladással és engem nagyon leszúrt a dokinéni, hogy nem tanítottam meg a fiamat inni, akkor ugyanis még szopizott és más folyadékot nem igényelt. Azt mondta a doki, ha tudnám folyamatosan itatni sokkal hamarabb felépülne, így viszont rémálom volt a bent töltött egy hét, végül ki is kötözték és infulzióra kerültKép
Szóval tanácsot adni nem nagyon tudok, én azért igyekszem kihúzni hat hónapot anyatejjel, persze én nem járok suliba és nálunk van hajlam ekcémára-kruppra. Ja, Gellért a lefejt tejet sem fogadta elKépKép

Nikk
11 rúd bejgli, te jó égKépKép Akkor már igazán küldhetsz nekünk egy 12.-et, mert én neki nem állok az tuti, max muffinra vállalkozom, igaz mi 25-én már elutazunk és anyuéknál lesz bejgliKép

na megyek, puszka
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: