A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Eszter, Dávidnak is kell Maltofer-cseppeket és folsavat beadni - ne is mondd. Minden vitamint szemrebbenés nélkül lenyel, de ezt utálja. 2 hónapig kapott napi 4 cseppet és 1/4 folsavat, most 7 cseppet és 1/2 folsavat. 2 hónapig tejjel kapta, kiskanálból. Aztán 2 hónap után (!) szóltak, hogy mégse jó tejjel beadni, mert az közömbösíti a vas hatását (bár az egyik gyerekorvos szerint a Maltofer kivétel), úgyhogy most Humana bébivízzel kapja. Alig akarja lenyelni, hosszú ideig tartja a szájában, a felét visszaköpi. Nálunk is olyan már minden ruhája, ezt nem tudom kivédeni, hiába teszek oda textilpelust előkének. A kanállal és a vJzzel nincs gondja, csak magával a vassal. Nem csodálom - én is utáltam.

Hétfőn megyünk dévényezni. Kíváncsi vagyok, mit fog mondani a gyógytornász, ugyanis az egyik orvos azt írta a leletre, hogy tónuseloszlási zavar, a másik azt, hogy tónuseloszlás egyenletes. Tegnap beszéltem Dévény Annával is. Azt mondta, többek között, hogy hallgassak az anyai ösztöneimre. Márpedig azok azt súgják nekem, hogy Dávidnak nincs semmi baja!

Liv

Kép

Kép
liv

Nekünk a BCG-t újra kell oltani.

Csípőszűrésre a gyerekorvos adott beutalót.

Sütöttem 3 adag mézes kalácsot, plusz egy olyat, amiben Dávid láb- és kézlenyomata van, a férjemnek, karácsonyra. Kép
Sütés közben picit deformálódott a süti, de a szándék a fontos. Kép
Ezeket nem tart sokáig megsütni, pedig először sütöttem ilyet: 15 perc, majd 1-2 óra a hűtőben, aztán kb. 20-30 perc.

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

BCG: kicsi piros dudor elég, de ne szomorkodj, ha még nincs, a 8. hétig kijöhet!

Mi voltunk Dorottyámmal csípőszűrésen 6 hetesen, de azért ilyen korán, mert a családban már volt, aki csípőficammal született.Szerencsére Dorottyánál ez a veszély nincsKép
Kaki minden féle színű, ezzel már nem izgatom magam.

Viszont lenne egy kérdésem: van olyan, akinek taknyos a babája?

Az enyém az apjától elkapta a náthát még 9 naposan, aztán 2 hét alatt rendbe jött c vitamintól, de most tejjel együtt néha taknyot (már bocsánat) is bukik.
Van ilyenkor valami teendő?
egyébként jó kedélyű, eszik, alszik, gyarapodik
koczkapaczi

Kata
Nálunk a bcg felholyagzott majd kifakadt 7-8 hetesen most csak egy piros folt van a helyen.

Cat
a 3 hos oltást nálunk is jobban türte a baba,nálunk is csak höemelkedés volt:Viszont a 4 hos -nál mindkét lábába kap + szájba szabincseppet Kép

Szilcsike
Üdv Neked is szép nagy fiad van Kép

Kép
Kép
nikk0830

Liv!
A múlt héten még írtam Neked mailt, amelyben megírtam, hogy megvan a megoldás az "ügyünkre".
Ugyanis megadtam a mobilszámomat, amelyen ha felhívsz egyeztethetünk időpontot,helyet....stb...
Lehet, hogy ez az e-mailem is elszállt az éterben?(nem lennék meglepve)
A mézeskalácshoz gratulálok,ügyi vagy!Dávid kéz és lábformájával,szupi!
Hétfőn szurkolok a dévényezésnél,hogy minden ok. legyen!
Mindenkit szeretettel üdvözlök,sziasztok:
Annamária
penguin

Sziasztok!
Csípőszűrés: Mi most leszünk majd 4 hetesek, de már megkaptam a beutalót, holnap fogok bejelentkezni. Bár az is igaz, hogy nálunk a farossága miatt eléggé kötött volt a csípője, úgyhogy most tornáztatom, és napi 1 órát, ha tűri, terpeszpelusban van. És már szinte tökéletes is neki.

Kaki: Nálunk is előfordult már egyszer-kétszer zöld kaki, és mindig akkor, mikor hasfájás is volt, mert túl sokat evett, túl gyakran. Ha betartjuk a legalább 3 órát, akkor nincs ilyen gond.

Szilcsi!
Szia, hogy vagytok? Mekkorát nőttetek már? De jó, hogy itt vagy te is. Kép

Képzeljétek, én halmozom az élvezeteket, most az egyik mellem szörnyen fáj, a szoptatásokkor szinte sírhatnékom van. Szerintem kezdődő gyulladást produkálok. Volt már valakinek ilyen? Már kaptam jó tanácsokat, hogy meleg víz, masszír, meg sűrűn szoptassak. De akkor meg a babám lesz hasfájós, ha sűrűbben szoptatnék. Szóval sehogy sem jó. REmélem, ha lefejem a tejem, akkor sem lesz semmi gond.

Üdv mindenkinek
Anikó
pancsa2

Most fürdés előtt jó alaposan áttaperásztam Marci vállát, de a lehető legaprócskább dudor sincsen. Se dudor, se pirosság, semmi az égvilágon Kép Erősen gyanítom, hogy lesz egy bónusz szurink 6 hónapos korában. Szegényke, már előre sajnálom Kép

Hozzánk hajlandó doktornéni kijönni, mostanában 2 hetente látogat, sőt a védőnéni mondta, hogy az oltásokat is megkaphatja Marci itthon. Én ilyenkor 2,000 Ft-ot szoktam adni.

Csengo Kép
A múltkor úgy emlékszem, Te voltál kíváncsi a babók viselkedésére. Hát a tegnapi napunk egy rémálom volt, de ez már valójában hétfő éjjel kezdődött. Marci hajnali 3-kor felébredt és volt műsor majdnem 5 óráig. Akkor bealudt 8-ig, akkor evett, majd aludt 11-ig, de onnantól aztán egy szemhunyásnyit sem pihent egészen este 9-10-ig. Igazából azt sem tudom akkor hogyan aludt el, mert napközben szinte végig ölben volt, tök fáradt voltam, a végén már letettem magam mellé (mivel sehogy sem volt jó, mindenhogy üvöltött) és én szégyellem, de hamarabb elaludtam.

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!

BCG nálunk is szépen kifakadt, de már kb. 4 hetes korban elkezdett duzzadni, arra akkor már azt mondta a védőnő, hogy ez már tökéletes így.

Magika: mi is itt lakunk a Pólus centertől nem messze, ahol MosziékKép
Moszi: nekem is mondták, hogy jó a Kolozsvár uszoda, de ott csak hideg vizes medence van. szombatra feltöltik langyossal? ezt majd megkérdezem, úgyis odajár Áki úszni. Megkérdeztem az új doki bácsit is, ő hétfőn és kedden van, a doki néni még szerdától péntekig, de januártól már nem lesz.
Állítólag szakmailag jó a doki, kíváncsi vagyok, emberileg milyen, mert az is nagyon fontos.

Csípőszűrésen mi is voltunk, de pl. hasi és koponya uh-n nem, pedig azt is emlegetik itt sokan.

Bazsi ma elég jól bírta a napot, délelőtt voltunk 3 másik kismamával találkozón, ritkán szokott ide jönni Virgike, Timcsusz, és egy másik fórumról egy kismama volt még ott, na persze a babák. Hát, Bazsi a leghosszabb, mondjuk ő a rangidősKép
Olyan édesek voltakKép
Kép
Bazsi (Lau), Bencus - hason alszik (Timcsusz), Levi (Virgike), Bazsi (Babettke)

Múlt héten voltunk Mikulás ünnepen is, Ákos épp énekel a MikulásnakKép Nem volt elég a fény, de remélem, így is látszikKép
Kép

Pussz mindenkinek!
Lau
lau

MagiKép

Emil címem: tillygigi@fremail.hu Kép

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Annamária, megkaptam a mailt, de nem véletlen nem írtam: a férjem most hetekig minden nap este 8-ig dolgozik, egyszerűen nem tudok kimozdulni itthonról. Januárban egyeztethetünk időpontot és helyet, akár Budaörsön is. Akkor térjünk vissza rá, jó?

Nálunk is van sok zöld kaki, mert Dávid nagyon sokat eszik, és biztos nem tud ennyi tejcsit még megemészteni.

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Noémi, Edit!
Köszi a jó szavakat! Kép Majd meghálálom, ha jobb passzban leszek! Kép /És mondjuk Ti lesztek rosszabban!/

Ma megint van 5000 kérdésem és fel is teszem nektek, mert Ti olyan jól bírjátok! Kép

DE előbbb egy jó hír: Ma délelőtt hívott a védőnőnk, hogy már karácsony után amikor megyünk oltásra valószínűleg nem találkozunk, mert NYUGDÍJBA MEGY!!! JUHU JUHU! Remélem valami jobb lesz a "helyettes", már nagyon kiváncsi vagyok. Mondjuk ennél a nőcinél csak jobb jöhet.Szerintem.. Kép

Csajok, akik a Camponahoz mennek majd úszizni. Ott is Kalovits-módszer van? Tulajdonképpen az sincs sokkal messzebb tőlünk, mint a Rubin, szóval akár mi is csatlakozhatnánk... Összejöhetne valami jó kis bnetes csapat! Kép

Nincs holnapjuk? Van valami speckó feltétel? Kezditek már szoktatni a hidegvízhez a babát? Hogyan? Mi már 32 fokban fürdünk, de még csak 5-10 percig birja a manó, utána hiszti van.. Kép

Editke! Beszti!
Tejmenniységgel most én is teljesen beparáztam. Nem mertem mondani, mert már úgyis sokat panaszkodok, de most hogy írtad, kikivánkozik belőlem.
Beszéltem egy újabb gyerekorvossal és most teljesen elbizonytalanított. A baba hasfájására és kaka-gondjaira ugyanis először az volt a mi orvosunk reakciója, hogy túletetem, etessem gyakrabban, kevesebbet. Na ez nem működött, mert gyarkabban többet evett..Ekkor jött a háromóránkénti, ami egy ideig egész frankón működött. Egy időben aztán mégis úgy éreztem, mintha nem lenne elég a tej estére, megpróbáltam fejni, de 0 jött ki. Akkor megint mellere tettem a babát, amikor úgy éreztem éhes. Délelőtt 4 óránként dáélután 2,5-3 óránként evett. De megint kezdődik a hasfájás.
Közben beszéltem homeós dokival, aki azt irta, semmi gond, nyugodtan lázmérőzzem, ha fáj a hasa, mert csak egy természetes reflexet erősítek vele. Akkor volt is egy párszor magától kasi, de mpst már egy ideje megint csak lázmérővel van.
Most már a babus napi 5x eszik, nagyjából négy óránként, de négyóránként délelőtt még így is én keltem. Egy pár hete volt infulenzánk, oltásunk, újabb megfázás, stb., és ezalatt kicsit rosszabbul evett. Egy két nap mértem a szopikat, de csak kb. 600-700 ml-t nyomott, viszont nem láttam, hogy éhes lett volna. Most beszéltem egy dokibácsival, aki meg azt mondta, hogy szerinte a gyerek azért nem kakil, mert alultáplált, és ha nem eszik meg napi 800 gr-t akkor az a baj. Persze nem mértem minden nap minden szopit, de most el lehetne kezdeni méricskélni. De a gyerek amúgy nem sír, hogy éhes, jókat alszik, stb... Ma megint lázmérőznöm kellet, és egy nagy kupac kibuggyant belőle, tehát kaki van, csak nem jön ki magától valamiért. Az állaga most különben nagyon furi volt: olyan mint a jól felvert kelttészta: nyúlós, ragadós, egybeálló, de sárga, tejdarabkák nélkül. Kezdek megbolondulni, mert ez egy ördögi kör: Ha eszik jól a babus, akkor van kaki, de nem jön ki. Ha nem jön ki, fáj a hasa, nem eszik jól, tehát vagy lázmérőzök és eszik jól, vagy nem lázmérőzök, és nem eszik és akkor meg mi jönne ki.. ?
Na erre varrjatok gombot! Kép
Ha éhes lenne biztosan üvöltene, nem?? Most mérem a heti hízást, aztán meglátjuk.. Kép
A szopis tanácsadó csajszi meg annyit mondott /kedvesen ugyan/, menjek gyerekorvoshoz, ez nem szopis probléma. De a 4.hez? És ha ő is valami homlokegyenest ellenkezőt mond??
Talán így már érthető mért érzem magam mostanában teljesen elbizonytalanodva.. Kép

Még egy kérdés, szopi ügyben. Dec. 17-án kell mennem megint suliba. Sajnos a mélyhűtött tejcsijeimmel történt valami (lassan arra kezdek gyanakodni, hogy volt egy áramszünet, és kiolvadtak, majd visszafagytak), mert többet is próbáltunk kiolvasztani, és olyan rossz mellékizük van, hogy én majdnem kivágtam a taccsot.. A frisset már kóstoltam, annak nincs "jó" íze, de édeskés, és nincs mellékíze+szaga. Szóval vettem Milupa Milumil2 tápszert. Azt 4 hóstól lehet adni a gyereknek, azt mos naptári hónapba vagy hetekbe számolják, mert nálunk éppen határon van. Azt lehet csak úgy hirtelen pótlásként adni arra az egy napra? Mert hogy ugye mostanában fejni nem tudok....

Ma különben nappal nagyon alvós volt a babus. Csengő, nem tudom, hogy ez front vagy sem, de egyfolytában aludt volna.. Kép Most éjjel viszont hisztizett, mielőtt elaludt volna.

BCG oltás: nálunk csak egy kis dudor volt, semmmi kifakadás, most csak egy piros pötty látszik a karján, azt mondta az oltásnál a dokinéni, hogy egykeresztes, majd meglátjuk, mire vége lesz az oltásoknak.

Agyhártya ellenit mi kiváltottuk, mert a 2. ker a 18 hó alatti gyereknek most ingyen adja, de még gondolkozom rajta hogy beadassam-e. Addig elvan a hűtőben.. Kép

Szellőztetés,. szebb időben 1-2 mnaponta biztos kimegyünk min. 1 órára. Rosszabb időben bebugyolálom és a folyosónra kitotlom, az ajtót meg kinyitom. Így nincs húzat, de jön a friss levegő. Az időtől függően 30-40 perc, egy óra erejéig hagyom kint a manót... Kép

Ma letudtam az összes ajándékvásárlást. Egyebekkel együtt 36000-et hagytam a pénztárnál, pedig cssupa "apróságot" vette: pl. kesztyű, könyv, stb...... Kész katasztrófa...

Ti mit terveztek szilveszterre?? Van aki elmegy otthonról? Én arra gondoltam, hogy ha nagyobb lakásunk lenne jó lenne együtt ünnepelni más babásokkal valami nagyon szerény keretek között, de az egy szoba kevés ahhoz, hogy meghívjak bárkit is.. Kép Egyedül meg még nem akarom hagyni a manót...

Na most "kifogytam" a szusszból, volt megint mit rátok zúdítani.. Kép

Remélem Ti jobban bírjátok a strapát mostanában , mint én.. Legyetek jók és egészségesek, és ugyanezt a babáknak is kívánom! Kép

Macs

Hát így néz ki szerintetek egy alultáplált baba???
Kép
maccs

Macs,
nem úgy néz ki a babó mintha nem kapna eleget enni. Nálunk is ugyanez volta a probléma, hogy segítség nélkül nem tudott kakilni, ha nem kakilt fájt a hasa stb. Nekünk néha elég annyi, hogy meginduljon az áradat, hogy jól felemelem a lábát és picit rányomom a hasára, persze nagyon óvatosan. Fel a fejjel! Lehet ha elmúlik a stresszes vizsgaidőszak, akkor minden rendeződni fog. Szilveszterkor egyenlőre úgy tűnik mi maradunk itthon, nehéz lenne két gyerekkel mászkálni az őrületben.

Beszti,
a tejleadó reflexet, hogyan lehet fejleszetni? Azt vettem észre, hogy mikor elkezdődik a szopi megindul a tejecske mindkét mellemből, de utána ha átteszem a másik cicire nagyon nehezen tudja kiszívni és nagyon hamar abba is hagyja az evést. Persze nem azért, mert már nem éhes, hanem mert nagyon dolgozni kéne, ezért azt lefejem és azt pótlom vissza.

Agyhártya gyulladás elleni oltást én csak egy éves kora után fogom beadatni, mert akkor már csak egyszer kell szúrni. Egy éves kor előtt, ha jól tudom ismételni kell. A nagyobbik fiamnál is így csináltuk.

Csirkesz,
Boti hol tart súlyfejlődés szempontjából? Mert úgy látom ő az aki hasonlóan hurkás, mint az én Bernátom. Mi tegnap voltunk tíz hetesek és 6430gr. Kezdem egy kicsit soknak találni. Mi lesz így egy évesen?

Üdv mindenkinek,

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

CatKép, hozzánk kijár a gyerekorvos, az oltás is itthon volt, de nem ingyen. Az elején megmondta, hogy 3 ezer Ft. az alkalmankénti díja gyerekenként, de nekünk - jutányosan - eljön ötezerért. Ez ugye havonta 10 ezer akkor is, ha a gyerekeknek semmi bajuk.
A múltkor a kétheti vizitet követő nap vettem észre Peti sérvét, kijött, megint kapott 5 ezret, bár csak az egyik gyereket nézte meg.
Aztán két hét múlva lett volna a 2 hós oltás, eljött, de nem adta be, mert Peti sérve sokkal nagyobb lett, szerinte veszélyes beadni az oltást, hátha soron kívül műteni kell (jan- 6-ra van előjegyezve). Cserében visszaküldött minket a győri gyereksebészetre, ahol azt mondták, nem lesz előbb műtét, kapja meg az oltást. Két nap múlva jött is a gyerekdoki oltani, újabb 5 ezerért.
Kevesebb mint 3 hét alatt 20 ezer forintot gombolt le rólunk.!!!!!!!KépKép Pedig itt van a rendelője az utcánk elején, szóval a benzinköltsége se túl sok. Szóval kezdek kiakadni és pofátlannak gondolni.

PocóKép, nem ugyanaz a gyerekorvosunk? Mert Te írtad, hogy neked is kijelentette, hogy 3 ezer a vizit. Vagy ebben a városban ez a divat?????

LivKép, köszi. Tegnap tejjel adtam be a Maltofert, de akkor utánaérdeklődök.
eszter28

Gigi!

Valami nem jo a cimen, mert visszajon amit irok. Kép

Magi
Vendég

Gigi!

Ha olvasod, akkor:

farkast@pr.hu

Magi
Vendég

EszterKép
Szerintem baromi pofátlan a dokitok! Nincs más doki a közelben ? Azt hittem, hogy Pesten vannak a legkapzsibb dokik, de felül kell bírálnom a nézeteimet. Nálunk nem mondott tarifát a drnő, de én 2.000 Ft-ot adtam neki, eddig kétszer. Első alkalommal nem fagadta el a pénzt, amikor kijött a 7 napos fiúkhoz. Mi az, hogy ikreknél duplán kéri a pénzt ? Ez pofátlanság! Egy helyre megy ki, nincs dupla utazási költsége.KépKépKép

MacsKép
Szerintem is Lili nagyon jól tápláltnak néz ki. Szvsz badarságot mondott 800 gr-al a doki. Neked is változik a tejed tápértéke, és nem kell a növekvő súllyal egyre többet enniük! Ha nem sír LiliKép, hogy éhes, akkor eleget eszik. És ha lázmérőzéssel van jó sok kaki, akkor semmi gond az evéssel, inkább az emésztőrendszerrel lehet valami.

Én is tegnap észleltem, hogy estére kevés volt a tejem. Szerintem beállt kereslet-kínálatra. Azért a fiúk türelmesen kivárták a tejleadó reflexek beindulását, és igaz, hogy 45 perc alatt, de 120-120 gr-ot megettek, és aludtak is utánna. Én ezért próbálom nem izgatni magam. Akkor van a gond, ha elfogy a cérnájuk, hogy sokat szívják üresen a cicit. De ilyen még nem volt.

Szilveszter: Mi megyünk egy baráti társaságba, ahol már tradíció az együtt szilveszterezés. Kaptunk egy szobát ott, ahol a fiúk majd alszanak, és meg is tudom szoptatni őket. Nekünk is hiányzik egy kis kikapcsolódás.KépKép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Maccs!Kép
Igaz, hogy nem konkrétan tőlem kértél tanácsot, de a problémánk hasonlóKép Ezzel mi is így vagyunk mostanában, pedig Bazsi 1 hónappal fiatalabb, hogy most már második napja nem mérem, mert egyszerűen megőrültem attól, hogy egy alkalommal 70-90 grammokat evett, és több nem kellett neki, egy nap volt olyan, hogy csak 580-at. Mondjuk neki van kakija naponta többször is, így elhatároztam, hogy nem mérem, és kész.
Nekem azt írta a szoptatási tanácsadó, hogy milyen jó, hogy a babák nem olvassák a "nagykönyveket", és annyit esznek, amennyi kell nekik. Azt, hogy 800-at KELL ennie, érdekes lenne véghezvinnünk, mert hiába próbáltam utána lefejt tejjel itatni, egyszerűen már kiköpte, ugyanúgy a cicit is. Tehát, már nem volt éhes. Szerintem a tejcsi sűrűsége alkalmazkodott a fiam igényeihez, és talán táplálóbb, azért nem eszik belőle többet, mert azért a súlya nő. Ugyanis reggelente azért gyorsan lemérem, mennyi, és mindig többet mutat a mérleg az előző napihoz képest.
Én fiamra is mondták, hogy kap-e eleget enni, mert olyan kis vékony, de mit csináljak, ha inkább nyúlik?? Ilyen anya és apa mellett más választása nincsKép (183 és 195 centiKép)
Az anyatejnek meg egyébként elég fura szaga van, mikor felolvasztod, de ezt a babák általában elfogadják. Persze, előfordul, hogy megromlik, ez akkor szokott előfordulni, ha gyakran van nyitogatva a mélyhűtő ajtaja. Ha nálatok nem, akkor nem tudom, mi lehet a bajKép
Szilveszter: én a két fiúval maradok itthon, apa meg dolgozik. Mondtam neki, hogy felesleges itthon ülnie, bulizni most úgysem tudunk elmenni, inkább keressen pénztKép

Ha elmentek, és tápszerrel akarod pótolni, szerintem előbb kóstoltasd meg vele, nehogy akkor ne fogadja el, mert új az íze, és neki anya kell.

Bocsi, nem okoskodni akartam, remélem, nem veszed annak!

Dino: szerintem ne aggódj, mert minden baba máshogy fejlődik, és úgy vettem észre, hogy imádják beparáztatni az anyukákat. Miért jó ez nekik, rejtély...
Van olyan babó, aki előbb hízik, majd utána nő. Nincs két egyforma ember sem, miért várják el a babáktól??

Mondjuk, mikor Ákos volt ilyen kicsi, mi is rendesen be lettünk tojva, mikor olyanokat mondtak, hogy a gyereknek gyenge izomtónusa van, vigyük rehabilitációra, meg, X kromoszóma rendellenessége van (!!!), mert magas a homloka, és meg volt döbbenve a neurológus, mikor megmutattam a férjem fényképét, hogy dettó ilyen a gyerek. De előtte azért még EEG-t is csináltak. Meg most nem akarom felsorolni, milyen hülye vizsgálatokra küldtek el minket még.
Még szerencse, hogy normális volt a gyerekorvos, és mondta, hogy ez hülyeség, egyszerűen a 36. hétre született, majd megerősödik. A fenti fénykép alapján, azt hiszem ez sikerült nekiKép

Eszter: ez nem kissé pofátlanság, hanem nagyon!!
Nem sok az 5 ezer egy vizsgálatért? Mégha 2 babát is néz meg, szerintem ne kapasd el nagyon, mert még nagyon picik a babák és még csak most jönnek majd a betegségek, oltások, lázas esték, szóval ez a költség csak növekedni fog.

Lau
lau

Sziasztok!
Én inkább megyek a dokihoz, nem kell a rendelési időben menni, hanem a tanácsadáson kapja meg az oltásokat, és akkor ott a védő nő is, így ő sem járogat ki, az első hónapban 3-3 szor jöttek ki, nem kaptak pénzt, de mikor először mentünk a rendelőbe kaptak egy egy nagy doboz mercy desszertet.Amúgy egyik sem pénzéhes fajta, lehet szerencsém van, legközelebb január 7-én megyünk, gondoltam utókarácsonyként viszek valami desszertet megint.

EszterKép
Hát elég pofátlan dokid lehet, én inkább vinnem egy másikhoz.
Én hivatalosan úgy tudom hogy oltást nem is lehetne beadni otthon.....

SzilveszterKép
Valószínüleg itthon ünnepelünk, ahogy mindig is, most az utcán való mászkálás is kimarad....Van egy olyan sejtésem, hogy még az éjfélt se fogom megvárniKép

MacsKép
Legalább annyira "alultáplált" Lili mint HelénaKép
Mi sem hízunk annyit ám, mint régen, így is 7 kiló körüli, elég azt cipelnemKép
Jó ez a kádszűkítő hol vetted? Heléna lassan kinövi a kiskádat...

LauKép
Nekünk ott csinálták az UH-t ahol született a baba, kérdezz rá a dokidnál, amúgy kb 5 perces vizsgálat, és a 3. hó körül esedékes, amolyan státusz vizsgálatként.Szép szál legényke lesz a kisfiadbólKép

BCG oltás nekünk az 5. héten fakadt ki, azóta kis piros heg van rajta, a dokinéni azt mondta szép a helyeKép

Zöld kakit megtárgyaltukKép

Noémi
fantikbaba

Sziasztok!!!

Mostanában sajna kevés időm van ide írogatni, elkezdetem csak azért is cicit, s elég sűrűn kell mellere tenni a drágát, de hálás feladat, kezd minimalizálódni a pótlás.
Nem fáj a pocija és kaksi is van rendesen.
Ennyit jó megéri ezt a kis fáradtságot.

Lenne pár kérdésem.
BCG oltás ha elég csúnya úgy néz ki ki fog fakadni, akkor mi van? Volt valakinek ilyen?

Csípőszűrés, Heim Pál kórházba, kell időpontot kérni, vagy csak odamegyünk, hol kell bejelentkezni, mire számítsak mennyien vannak?
Hogyan öltöztessem föl? Hogyan tudom megetetni?
Pár praktikus tanács kéne. Köszi

Nálunk a Bajcsy kórházban van egy szupi gép ami a babák hallását vizsgálja állítólag 2 van belőle az egész országban, mi 1 hét mulva megyünk, a közeljövőben be akarják vezetni mint kötelező szűrést. Ajánlom mindenkinek, ha baj van és időben észrreveszik akkor talán többet tudnak segíteni. Majd beszámolok róla.

Tettem föl pár új képet az én kis Gigimről
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=3913

Kellemes napot mindenkinek

Márti
márti05

Kaksi ügyben, Gigi is sárgás darabosat kakil, s mostanában a háta közepe is olyan. Mi liberót használunk. Napi egy kiadós kakin van, ruhacserével társítva.

Márti
márti05

Szilcsike Kép
Ki vagy? Fe4lizgatott, hogy a fősuliról ismerjük egymást. Tablódat nem tudtam megnézni, mert "forbidden".

Judy Kép
Januárban kezdjük az úszást, még a pontos időpontot nem jelöltük ki. Ha minden igaz most szombaton délelőtt leugrunk megnézni hogy is működik egy ilyen úszás óra, de lehet hogy mégsem jön össze, mert délután nagy csapat érkezik babakuksizásra és készülődnöm kell a fogadásukra.
www.hofeherfoka.hu

Maccs Kép
Én is leveleztem szoptatási tanácsadóval, mert ugye beparáztam, hogy kevés a tejem és a gyerekorvosok valamiért előszeretettel ajánlják rögtön a tápot, meg szeretik ráfogni, hogy keveset eszik a baba. A következő választ kaptam:
"Az Urtica Urens sokaknak beválik, de az aranyszabály továbbra is az, hogy gyakran kell mellretenni a babát, különben mit sem ér. Tejserkentésre alacsony potenciálban kell szedni (CH5), tejapasztásra magas potenciálban (CH15 vagy CH30).
Edit, ne ijedj meg ettől, ez gyakran előfordul, most már más az igénye a picinek, mint korábban. Ilyenkor már nem gyarapodnak olyan ütemben, mint az első hetekben és sok baba, aki eleinte extrém gyorsan gyarapodott és sokat evett, szépen leáll és kevesebbet igényel. Viszont lehet, hogy gyakrabban szopik, főleg egy-egy növekedési ugrásnál. Biztos, hogy van tejed, gyógyszer nélkül is! Kép "
Beszti Kép tegnapi hozzászólásának hatására el is tettem a mérleget, mert nem stresszelem magam tényleg. hetente majd lemérem, ahogy eddig is, de azt is tudni kell, hogy nem biztos hogy minden héten produkálja a szükséges standard hízást, havi szinten kell, hogy elérje.
Szóval, szerintem szoptass és ne fogadd el, az elapad a tejed megjegyzéseket.
Tuti észrevennénk, ha éhes lenne.

Most csak ennyi, bocs ha valakinek nem válaszoltam, de megyek enni, nagyon éhes vagyok.
Pussz

Edit
Kép

Kép
reditke

MártiKép
Mi a csípőszűrésre telefonon bejelentkeztünk a Heim Pálba. De nem sok értelme volt, mert mindenkinek 1/2 9-et mondtak, aki bejelentkezett, és 1/2 10 után hívtak be minket. Igaz a rendelést csak 9-kor kezdték. Arra azért figyeltek, hogy a pici babákat előrevették, így előttünk csk egy protekciós ment be, a mi 5 hetes fiainkkal utánna jöttünk. Millióan vannak, arra készülj, és az ortopédia mellett 2 koszos pelenkázó van, amire csak úgy tenném le a gyereket, hogy lefertőtlenítemKépKép Mi bundazsákba és hordozóba vittük őket, és egyszerűen kivettük a gyerekeket a zsákból, és ölben voltak. Szoptatni sajnos nem lehet, mert nincs helység, ill. ott a folyosón ha van helyed, akkor megszoptathatod. A tisztába tevést elintéztük akkor amikor a vizsgálathoz le kellett vetkőztetni őket.KépEgy textil pelust kérnek a vizsgálathoz, hogy vigyél, de az gondolom minden kismamánál van.

Gigi nagyon édes, főleg az a kép, ahol "érdeklődik" a játékai iránt.Kép

LányokKép
Eldicsekszem vele, hogy milyen naptárat készítettem a nagyszülőknek karácsonyra. Amúgy sincs sok időm vásárolgatni, és szerintem ennek nagyon fognak örülni. Maga a keret az adott volt, csak a képeket formáztam bele:

Kép
Kép

Cat
Kép
cateye

Macs Kép
Szerintem sem néz ki alultápláltnak a Babód KépViszont a lázmérőzésről jutott eszembe, hogy azzal azért vigyázni kell, mert hozzászokhat a gyerkőc és később sem fog tudni kakilni enélkül a kis besegítés nélkül. Marcinál eddig szerencsére erre egyáltalán nem volt szükség (kopp-kopp), Hanna volt nagyon székrekedős, de nála is csak párszor használtuk a lázmérőt, pont a fent leírtak miatt.
A gyerekdokink a Laevolac szirupot ajánlotta, ahhoz nem szokik hozzá a szervezet, reggel beadod, délutánra van kaki. Arra nem emlékszem pontosan, de úgy rémlik, ilyen kicsiknek is lehet adni.

Márti Kép
Örülök, hogy Nálad is kezd helyreállni a szopi, szerintem is megéri a fáradtságot.

Eszter Kép
Nekem is az volt az első gondolatom, mikor olvastam a dokitok "tarifáit", hogy valszeg én is keresnék egy másik gyerekorvost.

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Kép

A gyakorlás meghozta gyümölcsétKép
fantikbaba

Cat: nagyon jó a naptár!!Kép

Noémi: látod, hogy Heléna fityiszt mutat?? Biztos azért, hogy anya, ne zaklassKépKépKép Édes nagyon!!

Csípőszűrés: mi Újpestre kaptunk beutalót, nov. 22-re fél 9-re, és be is tartották az időpont-egyeztetést. Odamentünk fél 9-re, egy babát behívtak még előttünk, de kb. 7-8 percet kellett várni és mi jöttünk. 3/4 9-kor jöttünk is kifeléKép

Lementünk sétálni, és találkoztunk a védőnővel. Megbeszéltük vele, hogy az oltásokat áttesszük januárra, mert nagyfiamnak is most esedékes a 6 éves, Bazsinak meg 22-én a 3 hónapos. Viszont mindkét oltás olyan típusú, hogy belázasodhat utána a gyerek, azt viszont nem akarjuk, hogy pont szenteste legyen itthon két lázas gyerkőc.
Azt mondta, nem probléma, ha csúszik mondjuk 1-2 hetet az oltás.
Na, meg meséltem neki, hogy mit mondott a másik védőnő, hogy biztos kap-e eleget enni BalázsKép
Kérdezte, hogy mennyit hízik, mire mondtam, hogy kéthetente 35-40 dekákat. Hát, határeset, bár tudja, hogy nagyfiam sem volt valami hízós baba, mégis megnőtt.Kép Ajánlotta, hogy esetleg januártól adhatunk krumplit mellé. Mikor mondtam neki, hogy tápszerrel akarok pótolni 6 hónapos koráig, ha nem elég a tej,(tehát nem hízik hetente kb. 10 dekát), akkor mondta, hogy van olyan tápszer, ami allergizálhat, de majd megbeszéljük januárban.
felőlem beszélhetjükKép aztán majd úgy csinálom, ahogy jónak látom, és ahogy a kisfiamnak is jóKép

Lau
lau

SziasztokKép,

Gyönyörüek a babákKép

MaccsKép

Nagyon édi a kis Lili és milyen kis hurkásKép. Nem úgy néz ki, mintha alul lenne táplálva. Ha nem sír és jól érzi magát, akkor szerintem nincs gond. Mondjuk én beszélek, aki szintén beparázott, mert kb. 1 hete kevesebbet eszik a babóm és csak 60 g-ot hízott 5 nap alatt. De holnap úgyis megyek dokihoz, talán akkor okosabb leszek.

Moncsi

Íme két kép a kis Gabócáról:Kép
minike

A lemaradt képKépKép
minike

LauKép
Helyes krumplizzon csak a védőnőKép Oltással jó ha vártok, mi is azért kapjuk januárbanKép

FityiszKép Anyának ez mindig kijárKép

Legújabb szokása az hogy betömi az öklét a szájába és úgy gurgulázik, hát fura hangokat ad ki néha.

Noémi
fantikbaba

Sziasztok!

Lau!
Szerintem emberileg is jó. Képlegalábbis oltásnál én emberségesnek tapasztaltam, szakmailag még nem ismerem.
Uh-ra holnap megyünk. Majd mesélem, hogy milyen.

Maccs!
Ha Lili alultáplált, akkor Viki is az. Szerintem szép egészséges baba.
Próbáld ki, hogy 1 kiskanál köményteát adsz neki. Viki rendesen rak a pelusba. Volt, hogy szenvedett egy picit, akkor adtam neki köményteából 1 kiskanállal, és utána nem sokára trotyantott is egy nagyot. Persze lehet, hogy nem attól volt?!?

Szilveszter: mi sem megyünk sehova.

Cat!
Nagyon jó a naptár. KépÉn is gondolkodok hasonló ajándékon.

Moncsi, Minike! Aranyosak a babók!KépKép

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Cat, nagyon szép a naptár!

Mi is itthon szilveszterezünk.

Megyek, mert hív a főnököm. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!!

Cat köszi az infot.
Szuper a naptár, nagyon ötletes.

Édik a picik egytől egyig.

Sziasztok
Márti
márti05

Macs
Babokád nagyon jol néz ki,az én fiam is kevesebbet eszik mostanába,de ugy tudom igy a 4 ho körül a gyarapodásuk csökken mert hát mi lenne belölük 1 éves korukra Kép
Beszéltem én is egy hölgyel a tej miatt mert én is kiolvasztottam egyet és azt mondta hogy az tej nemfagyasztásra valo,sérülnek a fehérjék azok eredményezik ezt a szörnyü izt,meg ha nem steril körülmények között fej az ember lehet belekerül vmi és ezek szaporodnak felolvasztás után Kép
Ugye te laksz a II.kerben?Anyuék is ott laknak,Ha gondolod találkozhatnánk mikor megyek hozzájuk(ha van kedved)
Mi vszinü a szilvesztert vidéken töltjük kaposvártol nem messze.Egyszer már voltunk ott akkor a baba 7 hetes volt,igaz én nem tudtam bulizni de azert jo volt hogy a párom ott volt és nem 200 kmre tölem.Mert azt nem akartam hogy miattunk ne menjen el mert a barátja szülinapja volt akit 20 év ismer.Ez egy villapark szerüség élményfürdövel.

Nagyon szépek a babák,olyan jo látni ahogy naprol napra fejlödnek és okosodnak Kép Kép Kép

Cat
Nagyon jo a naptár,már mi is elkezdtük a "fotozást" de már be kéne adni mert lassan kifutunk az idöböl Kép

Védönönek dokinak én nem adtam még pénzt és vszinü nem is adok.A védönö multkor is mondta hogy jön,de elfelejtette JO mi??Csak akkor látom mikor oltásra viszem a babaát és ott van a doki mellett És a dokival is ennyi a kapcsolat még.Remélem egyhamar nem is lesz több.

Márti
az oltás nálunk is kifakadt,nem kell vele semmit tenni,max egy vasalt pelussal megtörölni és vasalt ruhát ráadni

Kép
Kép
nikk0830

Köszi csajok a jó szavakat! Kép Olyan jó, hogy vagytok, de komolyan! Kép

Délután megbeszéltük Lauval, hogy nem is értjük, miért jó az a dokiknak, ha beparáztatják az anyukákat. Attól nem lesz több a fizetésük, esetleg attól úgy érzik, hogy szükség van rájuk?

Éjszaka arra ébredtem, hogy valami van a lábam között. Meg is lepődtem, hogy apjuk nem tud aludni?? De nem: csak a csajszi plüsspolipja tévedt be az ágyamba a takaró alá és inzultált - egyből nyolc karral... Kép

Nálatok az apukák hogy viszonyulnak a manókhoz? sokat segítenek? Csak azért kérdezem, mert a párom kollégái ki vannak "borulva" hogy a fürdetés az ő "feladata" / értsd: végre egy olyan idő amikor csak ő putyulgathatja szabadon a babát/, és hogy fel tudja öltöztetni egyedül meg ilyen hasonló dolgok. Azt hittem ez természetes. Lehet hogy csak nekem van ilyen nagyon babaimádó és segítőkész apukám? Különben meg állandóan rá kell szólni, hogy ne legyen egyfoltában kézben a gyerkőc, és úgy néz erre a tökmagra, mintha a Jóisten jött volna közénk személyesen.. Kép

Noémi! Kádszűkítő: Cora, francia gyártmány, valamivel drágább /2990/ volt, mint a Tesco-s, de sokkal jobb minőségű (nincs pl, egy sorja sem a műanyag szélén,) tapadókoronggal rögzíthető a kád alján. Lili imádja, hatalmas nagyokat pancsol benne, külön zuhanyfüggönyt kellett vennünk, amit a parkettára terítünk, mert mire vége a fürinek, a két vödör vízből csak egyet kell kivinni... Kép Ma a fürdés végére én vizesebb voltam, mint a gyerek, pedig az apja fürdette..! Kép

Cat! Nagyon aranyos a naptár, és tök jó ötlet. Honnan vetted a mintát? Vagy valamelyik cégtől rendelted meg? Persze a szép babók nélkül mit sem érne.. Kép

Kata! Tudom, hogy hozzá lehet szokni, pont ezért aggódtam, és akartam másik orvos véleményét is kikérni, de már bánom, bár ne tettem volna. Kép De ma este is síkitva erőlködött a kakilással. Ez nem hasfájás, hanem nyomja, erőlködik, nyög hozzá, aztán üvöltésbe vagy inkább valami sikításfélébe csap át a nyögszörgés, ha mégsem jön ki... Akkor inkább a lázmérő..

És higyjétek el, mindent kipróbáltunk, leavolac, teák, torna, szélcső stb... Egyedül még a kúp segített, de azt sem adhatok neki naponta.. Kép

Moncsi! A Te kis picurkád is milyen szép nagy legény lett! Kép

Nikk! Én benne vagyok, jó lenne találkozni, ha erre jártok! Kép

Macs
maccs

Cat,
nagyon jó lett a naptár. Jó ötlet!

Macs,
nálunk is nagyon sokat segít a férjem a gyerekek körül, és szerintem ez így természetes. Biztosan azok nem értik akiknek még nincsen gyereke.

Eszter,
micsoda pofátlan a dokitok. A mi dokink megkérdezte, hogy szeretnénk-e hogy kijárjon, vagy be akarjuk vinni a rendelésre. Mi inkább kihívjuk, de eddig még soha nem mondta meg mennyit kérne, 2000 ft-t szokzunk adni neki és ez már így megy négy éve, és úgy tűnik mindig szívesen jön.

Nikk,
ti hova jártok dokihoz?

Reditke,
Te hol leveleztél szoptatási tanácsadóval? Mert én hiába írtam nekik már több, mint egy hete, nem válaszoltak még rá. Én az lll. email címére írtam. Lehet hogy nem oda kellett volna?

Aranyosak a babók!

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok!
Nalunk meg mindig napi tobb kaki van, nagy nyoszorgesekkel, de legalabb kijon. Igy nem akarok okoskodni, de biztosan kiprobalnek mindent ha gond lenne. Nalam mar az is segit, ha en eszek reszelt almat. Az esti nyugosseg meg megvan nalunk is, de azonkivul nyugton van a baba. Meg nem forog, nem maszik, szoval semmi olyat nem csinal, amitol 'elajulnak', pusztan vigyorog egesz napKép

Voltunk a Heim Pal szemeszeten. Kb 10 percet kellett csak varni, ugyhogy nem veszes. De maga a rendelo az kiakasztott. Meg jo hogy jott a ferjem...Rengetegen voltak es sehol egy hely. Igy is 4 ora volt haztol-hazig kocsival az ut. Mit csinaltam volna egyedul?

A ferjem is nagyon lelkes. Megtanult pelenkazni eleg hamar, este o kenyezteti a babat. Hagyom annyit legyen a babaval, amennyit akar, mert a ferfiakat ugyis megijeszti, ha sirnak sokat. Igy amikor nyugosebb a baba, atveszem. Olyan jo, amikor hazajon, rogton mondja, hogy atveszi o a gyereketKép

Mi sosem adtunk penzt sem a dokinak, sem a vedononek. Nem is fogok! A nogyogyasznak is csak ha maganrendelesre megyek, akkor adok. A szulesre is csak akkor, ha behivom, mert ugye ingyen en sem megyek senkihez dolgozni. A gyerekorvos is csak akkor kapna, ha en kernem, hogy nem akarok bemenni. De akkor is lehet hogy felhivnam hogy nincs gond, ugyhogy majd akkor megyek, ha szep ido van. HA beteg es nem akarom utaztatni es ugy hivom ki a dokit, akkor talan....De ilyen pofatlansagot, hogy ikresekrol akaszt le egy halom penzt, azert ami amugy is a dolga!!!

Szoptatas.
Nekunk van merlegunk, ugyhogy azert kisertesbe estem, amikor nem igen evett a fiam. Hat tenyleg katasztrofa! 100 korul eszik, napi 5szor. Ugye ez a 6480g-os sulyahoz kepest rendkivul keves. De nem merem tobbet, mert tudom hogy eleget kap, mert nem lehet tukmalni ra cicitKép
Szoval senki ne aggodjon, ha nyugodt mosolygos babaja van. Most tenyleg csak 120g korul fejlodik hetente, de latszik rajta hogy egeszseges.

Szoval csak az osztoneimre hallgatok tovabbra is.

csengo
Vendég

sziasztok,

olvasok csak mostanában, mert írni nem nagyon van időm. Alapból jól vagyunk, Eszter továbbra is heti 40 dekákat hízik, Kép keden mértem (5 hetesen) 4640 gramm volt.

A kaki nálunk is főleg zöld, és vannak benne tejdarabkák is, de megvan a napi 4-6 kaki, és most már nem is eszik nappal másfél óránként, hanem beállt a 2-2,5 órára, éjjel meg eszik éjfélkor, hajnali 3-4 óra körül, aztán már csak reggel. Nem aggódom a kaki színe, állaga és szaga miatt, mert jól fejlődik, és nem is mérem, csak hetente egyszer. Nem vagyok hajlandó azon idegeskedni, hogy melyik szopi alkalmával mennyit evett.

A Bcg oltás még nálunk is csak kicsi piros dudor, majd meglátjuk, mi lesz belőle (Eszter holnap lesz 6 hetes), de csak jövő pénteken megyünk dokihoz. Csípőszűrésre sincs még beutalónk, gondolom, azt is majd egy hét múlva kapjuk meg, de én szerintem csak januárban fogom elvinni, ha csak nem sürgős.

Múlt héten a férjem 4 napig Olaszországban volt, kicsit féltem, hogyan fogom bírni egyedül éjjel - mert nappalra szerveztem magamnak társaságot meg segítséget - de nagyon jól ment, talán még jobban is, mint mikor ő bent alszik a hálóban, én meg kókadozok a gyerek fölött éjjel. Nem frusztrált, hogy ő már alszik. Kép

Aztán múlt csütörtökön sikerült elrontani nekem is Eszter hasát, vagy ettem valamit, amitől ő lett rosszul vagy túl gyakran váltogattam acicit és sok első tejet kapott, ami ugye puffadást okozhat. Mindenesetre éjjel 3 órát aludtunk, aztán másnap estig gyakorlatilag semmit. Kakilni csak hőmérővel tudott, és akor is méregzöldet és habosat (bocs). Gondolhatjátok Kép. Még szerencse, hogy a férjem akkor jött haza Olaszországból. Nem tudom, egyedül hogy csináltam volna végig azt a két napot. Aztán a leányzó diétára fogta megát, és két napig alig evett, úgyhogy azóta mindennap fejnem kell, legalább az egyik cicit egyszer. Bár most úgy tűnik, hogy kezdődik a 6 hetes szopi bumm, és talán leállhatok a fejésről.

Kép

Kép

Íme, a Tündérke.
lbori

Sziasztok!!!

Maccs,
ne aggodj inkább legyen szorgos a férjed mint közömbös.
Nálunk is a fürdetés férfi munka, nagyon élvezik. A párom éjszakánként is felszokott kelni velem, s míg ő pelus vizitel addig én hozzákészülök a szopihoz. Na jó volt már rá példa, hogy nem ébredt föl rá, de általában fölkel.
Nekünk ma nagyon rossz napunk van. Reggel 7 óta alig alszik, csak a cicit szeretné de azt folyamatosan 5-10 perces pihenőkkel esetleg.

Sziasztok
Márti
márti05

Sziasztok!

Nálunk meg Dávid ma folyamatosan alszik, csak enni kel fel, ma azt is ritkábban. Napok óta ilyen álomszuszék. Kép
Ettől függetlenül tegnap 1 litert evett! (Én továbbra is mérem a szopikat, hozzászoktam, másrészt megnyugtat, mert így biztosan tudom, hogy eleget eszik.)
Nekem is sokat segít a férjem: öltözteti, segít a törölközésnél, tisztába teszi, vitaminokat ad be, dajkálja stb.
Megyek, mert Dávid épp felébredt.
Kicsit aggódom a hétfő miatt. (Dévényezés.) De én tudom, érzem, hogy Dávidnak semmi baja!!!!

Liv

Kép

Kép
liv

MaccsKép
A naptár formáját az ikres topikból Mártitól kaptam, és én a képeket vagdostam bele.Kép

Örülj neki, hogy a párod segít! Az enyém is rengeteget segít, Ő fürdeti az egyik gyerkőcöt, én a másikat, bár ez ikreknél nem is menne másképp. Éjjel felkel velem a szopiknál, pelenkáz ha kell, és kézre adja a gyerkőcöket, ha egyszerre szopiznak. Alig várja hogy hazaérjen a munkából (legalábbis ezt mondjaKépKépKép)
Én sajnos ismerek olyan lányt akinek a párjának a kezében az 5 hetes lánya 5-nél többször nem volt még. A fürdetéshez a kád vizet is az anyja viszi be.KépKép

Ma az én gyerkőceim is cvíderek. Nem tudom mi van a levegőben?

Cat

Cat
Kép
cateye

LivKép
Nem lesz semmi gond, ne izgulj! Az anyai megérzések általában minden orvosi diagnózisnál jobbak.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Elég rosszul hangzik, amiket a dokikról írtok, egyre inkább úgy gondolom, hogy nekünk szerencsénk van itt a Vaskapu utcai rendelővel. Itt nemcsak hogy külön tanácsadás van a babáknak, ahol eddig mindent el tudtunk intézni, még külön bejárat is van az egészséges rendeléshez, nem kell a betegváró közelébe sem menni. Eddig egyszer se kellett semennyit se várni. A csípőszűrés is lezajlott úgy, hogy szóltam, hogy jó lenne, ha megejtenénk, erre a doktornő az egyik rendelésen írt egy beutalót, majd az egyik védőnő átkísért a folyosó túlsó végére, ahol 10 perc múlva már végeztünk is, van a rendelőben ortopéd rendelés is. A babamasszázs meg hab a tortán... (csak ne utálná Benedek a kar maszírozását annyira, mindig tiltakozik ellene, sír, bezzeg a pocakmaszírt végignevetgéli)
Megtaláltam a babamasszázst oktató védőnők listáját a neten, de biztos, hogy nem teljes, mert pl. az itteni védőnő sincs rajta. http://www.babaszoba.hu/services/kb?id=41

Csak ámulok napról-napra, hogy miket tud csinálni a fiam. Múlt héten kifejlesztette a hátonkúszást. Mellékhatásként vagy egy héten keresztűl C betűként hátrafeszítette magát, nagyon tetszett neki, mi meg találgattuk, mi baja van, miért feszíti annyira magát. Most már, ha mellettem fekszik, és szopit kér, már nemcsak a fejét fordítja oda, hanem egész testével odafordul, olyan aranyos. Egyik éjjel néztem, hogy milyen furán megfeszül a nyaka szopi közben, felemeltem a takarót meglesni, mit is csinál. Totál kifliként hátrahajlott az egész teste, még szopi közben is az aktuális kedvenc mozdulatát gyakorolta. Lassan megkedveli a hasonfekvést is, mert már hason is kúszni akar, csak nagy a tapadási súrlódás a pocakján, s így még nem megy a kommandózás, de az összes mozdulat megvan lassan hozzá, csak össze kell még hangolni. Ha csúszós plédre rakom, akkor meg hiába nyom-feszít a lábaival, az csúszik ki, de ha megtámasztjuk a lábát, akkor már halad! Előbb fog kúszni, mint átfordulni.
Amitől ki vagyok akadva, az az, hogy egy darabja folyton állni akar, nem lehet lebeszélni róla. Ha felültetem az ölembe, amit már nagyon elvár, azonnal nyomja ki magát állásba, s utána büszkén vigyorog. Nem tudom, hogy lehetne erről lebeszélni, mivel tudom, hogy ezt még nem szabadna csinálnia.
Mozgásfejlődéssel kapcsolatban lenne egy kérdésem is: mennyire baj az, hogy szinte kizárólag csak az egyik kezét használja? Mennyire fontos, hogy szimmetrikusan fejlődjön? Anyám kezdte el úgy edzegetni most, hogy a játékát a másik keze ügyébe rakta, hogy azzal kelljen utána nyúlnia. Az, hogy most a bal kezét használja, jelentheti azt, hogy majd balkezes lesz?

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Sziasztok!

Maccs!
Nálunk is apuka fürdeti. Bár nálunk apuka nem kapkodja fel állandóan, de imádja a pici lányát.

Én letöltöttem a névnapos naptárt. Akit érdekel itt talál naptár formátumokat.:
http://www.freeweb.hu/nlctb

Megjöttünk az Uhról. Persze nem jó beutalót kaptunk, mert Bethesdába mentünk, és a beutalón nem volt rajta, hogy milyen szűrést kér a doki. Megcsinálták az UH-ot: hasi, csípő, és agyi, minden rendben, de a leletért vissza kell menni egy jó beutalóval, amin rajta van, hogy mit csináltak.
Ma tömeg-közlekedtünk először. Az induláskor a megállóban volt segítség, de utána már semmi. Ráadásul a német villamosokon nem lehet normálisan közlekedni, mert ahol babakocsival felszállhatsz, ott is van korlát, csak az egyik rész szélesebb a babakocsi miatt. Kicsit bénáztam, de sikerült feltenni (ez volt a nehezebb) ill. leszedni a csöppséget kocsistól.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Biztos tök unalmas vagyok, de megint csak azt tudom mondani, hogy olyan szépek a babák! Kép

Maccs Kép Nálunk is apa babázik miután hazaér melóból. Ahogy belép, "követeli" a gyerekét Kép
Aztán a fürdés az férfi dolog Kép
Kb. 30-40 percig dumálnak és nevetgélnek a pelenkázón, utána megfürdeti majd újabb 10-15 perc móka a törölközőben. Öltözteti-pelenkázza és aztán enyém az etetés öröme Kép
Éjszaka ő nem kel, sőt meg sem hallja, ha Bálint ébred, mert én az első nyekkenésére megyek át a szomszéd szobába.

Kormi Kép
Mintha Bálintról írtál volna. A mozgások és az, hogy szinte csak a bal kezét használja (még ököl rágásra is Kép ). Én is próbálom a jobbat fejleszteni, de a kis szaros nem akarja, képes és a bal kezével átnyúl a játékért a jobb oldalára Kép
Hihetetlen mennyit nevet és imádja a hangját, egyfolytában sikkongat Kép

Csengő Kép
Baba meteorológia: alszik már 3 órája (de ez azért van, mert azt terveztem, ha felébred 2 körül elmegyek az Auchanba vásárolni és addig szomszéd asszony babázik. Nem mertem így elmenni, hogy alszik, mert nem tudtam mikor ébred, mert ha ébred tuti éhes lesz. Ehhez képest fél kettő óta szunyál. Hiába, nem akarta hogy itthagyjam. Pedig így esti vásárlás lesz, mert holnap vagy 15 fős haverság jön babanézőbe és még készülnöm kell a fogadásukra).
Na pussz, Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Dino
doki nekünk a VII kerben mert a páros oldal már VII ker.A madách téren van az egészséges akácfába a beteg rendelö.Jo hogy igy külön van. És szerencsére a doki nagyon normális és szakmailag is a toppon van.

Macs
A fürdetés nálunk is apával zajlik.Maszirozom a pocakot majd Ö fürdeti én törlöm ö öltöztet majd etetek egy igazi kis szertartás már KépNálunk se kel fel éjszaka,meg se hallja Kép csak mikor már rég ott cuppog mellettem KépJövö héten megyek megint arra,még nem tudom mikor,majd még megirom

Csengö
Az én fiam 6600gr de ö is csak 100gr körül eszik én nem is foglalkozom vele,mert azert jo kis hurkás combjai vannak ami nem hiszem hogy éhezésre utal. Kép

Kormi Editke
Ugy látszik ezek a fiuk egyformák az én fiam is ezt csinálja,mindig bal kéz szinte egész kézfeje a szájába,a mozdulatok is ugyanazok.Mikor kuszni probál ugy felhergeli magát mert persze nem tud haladni,igaz 2 napja vagy 40 cm t sikerült KépÉs persze alvás közben mindig keresztbe fofdul.Ha visszaforditom fél ora mulva megint ugy van Kép

Kép
Kép
nikk0830

Egy kérdés:Ti kaptatok már családi potlékot vagy csk nekünk nem küldik.Azt ugy tudom az elsö hotol jár.

Kép
Kép
nikk0830

Nik!
Én kapom az első hónaptól, adtatok be igénylést, nekem egy nyomtatványt kellet kitölteni, a többit a cég intézte.

Noémi
fantikbaba

NikkKép
Mi is beadtuk az igénylést a csp-re, de a párom figyelmét külön felhívták rá, hogy az átfutási idő kb. 2 hónap. Marci októberben született, de még most is (decemberben) csak Hanna után kaptam meg.

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Az igénylést mi is beadtuk azert kérdeztem,augban született a baba,Noémi majdnem egyidös a te babaddal,de mi még mindig nem kaptunk semmit,na akkor telefonálgathatok Kép

Kép
Kép
nikk0830

NikkKép
Megvan a telefonszámuk vagy megadjam? Nekünk Ceglédről küldik a csp-t.

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Kata
köszi szépen megvan csak elö kell keresni Kép

Kép
Kép
nikk0830

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: