A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Ja igen!!
Bori: mizujsi?? Már nagyon izgulunk érted, szerintem már babázol!Kép

Még valami: teák: azt mondják, a Laktoherb is és a Fitolac is hasfájóssá teszi a babákat, Nikk, melyiket használtad, amelyik problémás volt?

Lau
lau

Sziasztok!

Október 19-én 58 cm hosszal és 3370 g-mal megszületett Zsófia!

Csak most tudtam jelentkezni, minden időközben született babának és anyukájának gratulálok és sok-sok tejcsit kívánok.

Bibi
bibi

Ezen az oldalon vannak gyerekdalok, mondókák, ha valakit érdekel:
http://csucsposta.hu/setti/KEDVENC/kedvenc.htm

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Olvaslak benneteket rendszeresen, csak írni nem nagyon van időm.
Gratulálok a friss mamiknak és jó szopikat kívánok nekik!Kép

Macs!
Küld el nekem is légyszi az almás pite receptjét, mert ha letelik a 6 hét, amíg még tartanom kell szülés után a cukros diétát, akkor azzal szeretném kezdeni a visszatérést! Egyébként is almás pitére vágyom már régóta, kipróbálnám a te receptedet.Kép
No meg a hasfájás elleni módszeredre is kiváncsi vagyok, mert a tegnap délutánunk és éjszakánk elég hosszúra sikerült.Kép
Kösz a tippet a csípőszűréssel kapcsolatban, megpróbálunk mi is korán odamenni. Sajnos az ikreknél a doki késett majdnem egy órátKép, remélem, most időben kezdi a rendelést.

Egyébként kilók szempontjából nagyon bevált a diéta, mert a súlyom a terhesség előttihez képest -2 kg.Kép Sajna, a hasam lóg, de azon már csak a plasztikai sebész segíthet, úgy két év múlva tervezem.

Ikreseknek kitarást kívánok, és sok-sok segítő kezet!Kép Ma már olyan távolinak tűnik, hogy én is mit bűvészkedtem egyedül a szoptatásnál, pedig még csak 3 és fél évesek a "kicsik"!KépKép

Judy!
Boldog fülinapot Gergőnek!Kép
Így terveztétek vagy véletlenül sikerült ilyen közelire a tesó?
A mi Gergőnknek nov. 8-án lesz a napja!Kép

Kisrobi egyébként jó baba, szépen hízik, minden szopit mosollyal hálál meg, csak még nem sikerült lefényképeznem.Kép

Gabi
efgabi

LauKép,CsengoKép
A Laktoherb teával vigyázzatok! Az én fiaimnak attól fájt nagyon a pocijuk. A védőnő azt mondta, hogy napi 4 litert igyak meg belőle, erre kiütöttem vele a gyerekeket. Valamelyik összetevője bántotta a pici pocijukat. Vagy az ánizs, vagy az édeskömény.

BibiKép
Gratulálok Zsófi születéséhez, és sok boldogságot kívánok!Kép

NikkKép
Gyere csatlakozz hozzánk! Itt senki nem lóg ki, és minden tapasztalatot szívesen veszünk.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!
Tegnap du-n 4-este 10-ig orditott a gyerek. Ezek szerint lehet a tea volt a baj? hmmmm....

Ma vegre raszantam magam es elmentunk kengurut nezni. Nagy volt a KIKAban a valasztek, de egyedul a legdragabb ketto volt elfogadhatoan kenyelmes. Vettunk egyet, mondvan ugysem egy gyerekre lesz, hanem lesz meg kisteso is....

Bibi, gratulalok. Azert visszaneztem tavaly szeptember milyen szomoru voltam es most minden megvaltozott.

Csengo
Vendég

Sziasztok!

Judy,
boldog szülinapot Gergőnek!
A citromlevet én már kipróbáltam Benedeken csuklás ellen, szegénykémet nagyon kinevettük, de valami hihetetlen fintorgássorozatot rendezett miatta. A csuklás is elmúlt, de ez a módszer csak üres pocis csuklásnál alkalmazható, mivel a citromlé kicsapja a fehérjéket (összerántja a tejet), így teli pocinál akár ki is hányhat miatta mindent a baba.

Ma elég nyűgös délelöttünk volt, kora délután derült ki, hogy valszeg azért, mert ma volt a kakis nap. Valahogy nyugodtabb voltam, amikor Benedek naponta kakilt, bár akkor érdekes módon jobban szenvedett tőle, mint most, amikor négynaponta van kaki. Arról nem is szólva, anyám mit aggódik amiatt, hogy biztos bélcsavarodása lesz a picinek... Viszont eszméletlen, milyen aranyosan mondta a magáét Benedek, mikor túlvolt a kakiláson, fel is hívtam anyámat, egész jól behallatszott a telefonba Benedek elégedettsége. Anyám most amúgy is elég boldog lehet, nővéremék hazamentek hétvégére a kéthetes Csillával, így volt kit dajkálnia.

Nektek is csinálja azt a baba, hogy félálomban teljes erőből jobbra-balra csapkodja a fejét és nyöszörög hozzá? Jó erősen odacsapja a fejét, sokszor a mellemre, nem mondom... Nemigazán tudok vele ilyenkor mit kezdeni, pl. ekkor nem fogadja el a mellem, csak ha rendesen felébred belőle, de van, amikor belealszik.

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Sziasztok

Köszönöm a kedves fogadtatást.
A teárol annyit,hogy ez az édesköménynek a termése vagy a magja nem tudom pontosan,a lényeg hogy ugyanugy néz ki mint a köménymag.Ebböl fözök teát 2 teáskanál mag 1.5 liter viz kb.A babákat szokták elvileg ezzel a köményteával itatni lehet is kapni a Hipp-nek granulátum formába de az édesitett és ráadásul 4 honapos kortol ajánlják mikor a hasfájás már kezd elmulni.Több cégnek van ilyen köménymagja.Én elöször az ADAMO nevü terméket vettem de forgalmaz a Herbária is de nekem az nem vált be.A fözet gyenge szintelen volt és ebböl volt a baj.Ez ugyanugy jo a tejtermelésre is.Annyi tejem van nem gyözöm fejni.A szoptatos teák több féle növényt is tartalmaznak (laktoherb stb).Az ánizsrol azt olvastam hogy akár allergiát is okozhat vszinü azért nem váltak be ezek a teák.Az édesköményt 50 grammos kiszerelésbe lehet kapni bármelyik patikába.
A kilokkal én sem állok vmi jol.Kb 3 kg van rajtam ezt tartom de nem akar lejebb menni,igaz nagyon kivánom az édességet és rengeteg csokit sütit estem.Probálom magam visszafogni,de nagyon nehéz.
Hát a szülés nem volt egyszerü.A babát 5 nappal tulhordtam.Semmi fájás nem volt a baba is alig akart befordulni.Vasárnap éreztem vmit,már mértem 7 perces fájásokat is de elmult minden.Mikor hétfön mentünk a kontrollra akkor mondta a doki hogy maradjunk benn mert 1 ujjnyira nyitva vagyok meg a baba is már többet volt benn mint kéne.9 körül burkot repesztettek.2 ig semmi nem történt fájást nem éreztem nem tágultam semmit,ugyanugy 1 ujjnyira voltam nyitva.Kaptam oxitocin infuziot egyre nagyobb adagot de ez sem sokat segitett.Igaz a fájások megjöttek de tágulni még mindig nem nagyon sikerült, ráadásul a doki még nagyon fenn érezte a babaát este 6-kor is.Végül mondta hogy vagy várunk még vagy császár,de ha várunk akkor is 90 % hogy császár lesz.Na ekkor mondtam hogy akkor császár,és nem várunk tovább.7 körül vittek be a mütöbe és 19.22kor megszületett a fiam.Gyorsan elrohantak vele ami fel is tünt,mert hiába császár azert még nem kéne rohanni.Majd visszahozták egy fél percre megmutatni.Mikor befejezték a mütétet akkor derült ki hogy beszorult a szülöcsatornába ki se tudott volna jönni normál uton.Ráadásul volt egy kis adaptácios zavara és felkerült az inkubátorba azert rohantak ugy vele.Másnap 10 körül hozták le hozzám szerencsére minden rendben volt vele,nem lett semmi baja.A második naptol végig velem volt,csak fürdetni vitték el de utána már hozták is vissza.300 grammot esett vissza a sulya,de a korházbol már a születési sullyal jöttünk haza.
Üdv Nikk

Kép
Kép
nikk0830

Hahó!

A hétvégén itt voltak Pesten a hugomék, úgyhogy elég zsúfi volt a program, ami egy ekkorka babussal nem is olyan egyszerű.Kép Jó hogy van most egy ráadás nap! Kép

Nikk! Üdv itt köztünk. Kép Nálunk sajnos sem a gyereknek adva, sem akkor nem volt jó az édeskömény tea, ha én ittam, de azért kösz a tippet, sőt úgy tudom a Laktoherbben is az édeskömény az az összetevő, ami csikarja a picik pociját. Bár ahogy észrevettem, tulajdonképpen ez egyéne/=babája/ válogatja! Lásd Cat két kisfiát: a mami ugyanazt eszi, az egyikük mégis hasfájós..! De reméljük, hogy hamar túl leszünk mi is és a babák is ezen, és akkor aztán vidámkodunk majd! Kép /egészen a fogzásig! Kép - fő az optimizmus!/

Andi! Bocs, Azt el is felejtettem írni /szégyen és gyalázmatória!/, hogy boldog szülinapot a gyönyörű nagylányodnak! Kép Reméljük olvas minket, ezért ezt neki küldöm!
Kép

Gabi!Kép Most nem késett, sőt, kicsit előbb érkezett. Pite recept ime itt van mégegyszer ide a topicba word file-ban csatolva, ha kell akkor más is letölteheti, nem kell mindig egyesével küldözgetni! Kép Remélem izleni fog mindenkinek!
<!--attachment: Americanpie-124329.doc*mime_msword.gif*application/msword*27.6**Americanpie%2edoc --><center><pre>
Kép
Americanpie.doc (27.6 k)</pre></center><!--/attachment-->

Kormi! Nálunk ezt akkor csinálja, amikor küzd a pukival, sokszor álmában is dobálja a fejét, aztán egyszer kétszer megemeli a lábikóját, jön egy igazi, jóizű pukkantás (esetleg egy sorozat) és utána nyugi van. Aztán lehet, hogy nálatok nem ezért van, bár azt irtad, hogy az ultrahangon bőven láttak buborékot a pocijában... /ok, tudom, az éppen egy pillanatnyi állapot, nem kell arra követekeztetni, hogy mindig tele van vele.)

Lau! Még nem merek elkiabálni semmit, de talán bejött a homeos dolog. Még adok magunknak 1-2 napot, és utána már ki merem mondani, hogy ok, ha a mai bekajálásom után sem lesz holnap üvöltés egész nap (Anyuéknal volt az egész család, nem igazán lehetett sem tejmentes, sem kimélő étrendet tartani..)

Bori! Remélem babázol! Azért szégyen, hogy nem adsz hirt magatokról, amikor az egész topic értetek izgul!

Többiek merre? Egy kicsit most pangás van. Kép CSak nem elérte az október csapat is a kismerülést? Azt hiszem talán mi szeptemberiek már reménykedhetünk benne, hogy lassan kilábalunk belőle. MAjd biztatunk benneteket, hogy mi is túl jutottunk rajta, ti se adjátok fel! Kép

Puszi és jóéjt:

Macs
maccs

Sziasztok!

Nikk, üdv nálunk!

Maccs, a szülinapi jókívánságokat átadtam, köszönjükKép!

Nagy az én gondom... Kezdtem én a náthát, aztán Niki lányom, majd apa. Ma reggelre pedig már Lili is köhög, az orra is be van dugulva. A közérzete jó, de én azért aggódom. Felhívtam az ügyeletet, azt mondták, szerezzek be egy porszívós orrszívót (nekem csak kézi van). Kijönnek, ha akarom, de a doki sem tud mit csinálni, csak annyit mondana, hogy tisztítsuk ki az orrocskáját... Most apa elugrott az ügyeletes gyógyszertárba, remélem, lesz nekik orrszívójuk. Ha nem javul, akkor holnap mégis elviszem orvoshoz. Annyira aggódom, Niki sosem volt náthás csecsemőkorában, nem tudom, hogyan kezeljem most ezt a helyzetet...
Majd még jövök!

Andi
Vendég

CsengoKép
Milyen kengurut vettetek ? Mi is azt keresünk, de ami ttszett nekünk az a Bebe Confort kenguruja, 20.000 Ft. Ráadásul ebből rögtön 2 kell nekünk.

Még egy tanács: Brevi kengurut ne vegyetek a Megatoysban. Igaz nagyon jól néz ki, 13.000 Ft, de kicsi a derékpántja, és az én vékony páromnak is szorítja a derekát.KépKép

MaccsKép
Én is kérdeztem a homeos dologról a gyerekorvost, hogy bármit bevennék, csak ne fájjon Olivér hasa. Azt mondta a nőci, hogy a homeos szerek közül semmi nem megy át a babába, ezt közvetlenül a gyereknek kellene beszednie, hogy hasson, de ilyen szer nincs. Remélem rácáfolsz erre, mert ha Nektek bejött a szer, akkor én is kipróbálom.

Cat
Kép
cateye

Cat, a Babybjorn olcsobbik kengurujat vettuk meg. Ez 'csak' 17e volt, volt 22-ert is, de az csak abban mas, hogy van benne plusz a mama gerincenek. Volt mas is 13, 8, es 4 ezerert is de azt felejtsuk el. Nem vagyok egy orias (170) es maxra ki kellett allitani...
csengo
Vendég

Halihó,
tegnap voltunk a Megatoys-ban, de épp zártak. Kiderült, hogy a Brendon megvette "őket". Ezt csak, mint érdekességet írom ide.
Andi
Vendég

Szia Andi!

Ne aggódj a nátha miatt, nem lesz baj. Nekem a lánykám rögtön alig pár hetesen rettenetesen megfázott és szörcsögött. Nekem ugyan van orrszívó porszívóm, de nem tudok megbarátkozni vele, így maradt a normális hagyományos kézi orrszívó. A közérzete neki is jó volt, szépen szopizott, csak éppen szörcsögött. Éjjel mindig felriadtunk, ha nagyon másképpen szedi a levegöt és ment félálomban az orrtisztítás. Leszívni, esetleg orrcsepp éjszaka, ha az az érzésed, hogy el is van dugulva, nappal pedig sóoldat a patikából, mert az kioldja a trutyit. Így telt el néhány nap, aztán szépen rende jött magától is.
Tudom, hogy milyen nehéz nem aggódni, mert azért mégis olyan kicsik ezek a cseppségek, de tényleg nem olyan törékenyek, mint ahogy azt az ember lánya gondolná.

Puszi: Barbi

Barbi
maass

Andi!
Adrienn is elkapta a náthát!Nekem a gyerkorvos azt mondta rendszeresen porszívózni és Panadol szirupot kell neki adni.Napi egy kiskanállal.A közérzettel Adriennél sem volt gond de rossz volt halgatni a szörcsögését.
Utólag is boldog szülinapot a lányodnak!
Judy!Gergőnek is boldog szülinapot kívánok!
Lányok!A három éves lányomnál tombol a dackorszak.Néha már elviselhetetlen.Szombaton padlóra küldött.Aki már túl van ezen meddig tart?
GnéKriszti
gnékriszti

Szila, Kata, Bibi!

Gratulálok!KépKép

Maccs!

Köszi a fülbevalós választ. Közben vettünk egy nagyon szépet Hannának (karika kis kövekkel), de még gondolkodom, hogy azt kapja-e: Ha jól láttam, Lilinek nem karika van... Milyen a hátulja? Csak azért, mert én azért nem hordom állandóan a fülbevalóimat, mert a "tűs" hátuljuak szúrják a fülem mögötti részt, ha ráfekszem.

Andi!

Én elég "borzasztó" vagyok, mert úgy gondolom, hogy a védőnő a munkáját végzi, munkaidőben, ezért nem hiszem, hogy nekem külön díjaznom kellene. Lehet, hogy pont ezért is nem nagyon jön hozzánk (eddig kétszer volt). Bár nem is hiányzikKépKép.
És mi lesz a Megatoys üzletekkel?
Nem tudtam, mi van, mert épp kaptam egy Kenguru Goldos levelet, ami szerint mind a soroksári, mind az újpesti Megatoysból kiköltöztek.
Nátha: Ne aggódj! Nálunk is volt, és kicsit elkerülhetetlen, főleg nálunk, ahol két nagyobb ygerek is van. A porszívós orrszívó nagyon jól kiszívja, érdemes is neki szívni, nehogy nagyobb gond legyen (arcüreggyulladás). Nekem van elemes orrszívóm is, az közel nem olyan hatékony, pl. akkor jó, ha elmegyünk, mert akkor meg a porszívót nem tudjuk vinni. Panadolt én nem adnék, csak akkor ha lázas, de akkor meg mindenképpen orvoshoz kell vinni.

Akció: egyébként akit érdekel: a Kenguru Gold nov. 2-től nem tudom meddig akciózik törzsvásárlóknak 16 %-os kedvezménnyel a saját termékekből.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Nátha: nálunk a picin kívül mindenki göthös most! Nagyfiammal holnap megyünk vissza a dokinénihez, remélhetőleg csütörtökön már mehet óvódába. Tüdőgyulladása van, ami annyiban látszik rajta, hogy csúnyán köhög ill. köhögött, mert már szerencsére kifelé megy belőle. Se láz, se rossz közérzet. Férjem is és én is köhögünk, fáj a torkunk, orrfújás ezerrel. Holnap veszek maszkot, addig megpróbálok nem a kicsire köhögni.
Meg a fülészetre is el kell mennem, mert bedugult a jobb fülem és fáj isKép Nagyon remélem, hogy nem hallójárat-gyulladás.

Viszont lányok, hihetetlen, de nekem nagyon bevált a homeopátiás szer a szoptatásra!! Annyi tejem lett tőle, hogy fejnem sem kell (el ne kiabáljam), ami azért nagyon kellemes nekem, mert nagyfiamnál minden szoptatás után fejtem, úgy volt elég. Akkor a Laktoherb teát ittam, most egyáltalán nem iszom, mert tényleg hasfájósak tőle a babák. Annak idején nem tudtam, hogy azért sír olyan sokat Ákos, mert a Laktoherb édesköményt tartalmaz.Kép

Én is hallottam, hogy a Megatoyst megvette a Brandon. Mondjuk nekem ezek a babaüzletközpontok nagyon drágák, de voltam már bent, és be tudnék vásárolni, az tutiKép

Kriszti: dackorszak??Kép Nagyfiam most lesz 6 éves, most kezd belőle kinőni, szóval, van még idődKép Kitartás!Kép

Tényleg jó lenne tudni, mi van Borival, senkinek nem kérte el a telefonszámát? MOST már 1000%, hogy babáznak, már +10 napnál tartanának.
Bori, jelentkezz!!Kép

Nikk: nagy szerencse, hogy az azonnali császár mellett döntöttél, neked is és a babának is jobb lett így!!

Beszti: jól emlékszem, hogy a Kenguru Goldnál úgy is lehet már törzsvásárlónak lenni, ha először megy oda vásárolni az ember? Valami ilyesmi rémlik.

Maccs: hoci ide a homeos szer nevét!Kép
Mérleggel kapcsolatban holnap értekezünk, jó? Mert itt a lakótelepen is láttam egy boltot, ahol lehet kölcsönözni, megkérdezem őket holnap, mi a helyzet, mennyi kauciót kell fizetni.
Amit te tudsz holnapra, ott mennyi a letét? Köszi a választKép

Szép napot mindenkinek!

Lau
lau

Nagyon biztatóak vagytok dackorszak témában.Ha épp nem dacol egy tündér.Az érdekesség az egészben tudja,hogy mérgel vele.Igazi nő!Előrre féltem a pasit akit egyszer behálóz.
Olyan jó kimondani(pedig még két hét)De jövőhéten szombaton jön apa!Rámfér már egy kis szeretgetés,gyengédség,babusgatás.
Adriennre rá sem ismer olyan sokat változott.
GnéKriszti
gnékriszti

Sziasztok!

Megmondanátok, milyen a tejkiütés? Van három kis piros pötty Dávid arcán, illetve homlokán, és kettő a kezén. Ez az lehet?

Liv

Kép

Kép
liv

Még egy kérdés: ha el van kicsit dugulva a baba orra, honnan tudjátok, hogy nátha, vagy a bukástól van a garatban anyatej? (És ha tej, azt is le kell szívni?)

Kép

Kép
liv

Liv
Tejkiutes tudtommal ha feher a potty es kicsit piros a kornyeken. (Nagy piro dudor nem az.)

En a tejet nem szivom le. Ha taknyos csak akkor porszivozzuk ki, azaz ha latok valamit az orraban. De elotte kap egy kis sterymar orrsprayt. Persze nem sokszor kellett meg.

Meg mindig kerdesem hogy masnak is kek-e a szeme korul a babanak a szemhej neha?

csengo
Vendég

Lau!

Kenguru Gold: nem tudom, hogyan lehet, én már elég régóta vagyok törzsvásárlójuk (több, mint 6 éve, akkor még csak a Gyöngyösi sétányon volt boltjuk talán, én arra dolgoztam), de már arra sem emlékszem, hogy akkor hogyan kellett (azt hiszem kellett valamennyit vásárolni összegben (nem túl nagyot, talán 5 e Ft-ot)).
A héten (szerdán) biztosan megyek, megnézem a választékot, és ha van szép, akkor veszek Hannának pár lányos rugit 62-es méretben. Megkérdezem a törzsvásárlói kérdést is...

Ja, és azt az előbb nem írtam, hogy a Kenguru Goldnak az újpesti Stop Shop-ban és a budafoki Savoya Parkban van két újabb üzlete a Megatoysban lévők helyett...

Liv!

Melegkiütés is lehet. Nem izzadt be valamikor?
Én leszívnám a tejet is (csak nem biztos, hogy az orrszívósssal), ha ettől ő szörcsög, nem kap rendesen levegőt. Egyébként pl. a nátha szopi előtt is eldugítja az orrát, meg szopi közben is. Ha váladékozik, az már egyértelmű.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Lányok, én onnan tudom, hogy náthás, hogy köhögött is, amit nem szokott, és mindannyian náthésak vagyunk körülötte. Ja, és be is van rekedve picit.
A reggeli orrtisztítás után már nem szívtam többet az orrát, mert nem hallottam, hogy be lenne dugulva, egyáltalán nem szörcsögött.
Köhögni sem köhög mostanában, de a közérzete rossz lett a reggellihez képest. Szinte egész nap nem aludt, csak sírdogált, ha letettük, ebből lehet következtetni, hogy egész nap kézben ill. cicin volt. 2 óránként kért enni szegénykém. Teát is adtam neki, egy pár kortyot ivott, aztán a cumit kiköpte a nyelvével. Most szerencsére sikerült a folyosón a babakocsiban elaltatni tologatással. Remélem, nem lesz lázas. A férjem is egyre sz...abbul van szegény.

Lilin is vannak kiütések, pirosak, benne fehér pötty vagy hólyagocska, a szája körül, a nyakán, a halántékán. Ez vajon tejkiütés? Én először arra tippeltem, hogy -mivel elfogyott a gyógyszertári fürdetőkrém- Nivea-val fürdettük & mostuk meg a haját. Ha mégis tejkiütés, akkor az az anyatejtől vagy attól, ha én ettem tejes dolgot? Mert én a tejet speciel utálom, joghurtot nem ettem mostanában, csak a kajában volt egy kis tejfól meg a muffinban tej, a tortában pedig tejszín. Ettől már lehet?

Andi
Vendég

Sziasztok!!!

Remélem emlékeztek rám végre van pár percem nekem is ide ülni a gép elé és írni pár sort.

Nagyjából azért követtem az eseményeket Kép
Nálunk is vannak galibák, a kislányom most volt csütörtökön 3 hetes. Szopizással nekünk is vannak gondok. Eleinte állandóan a cicimen volt mindíg sírt ha levettem róla persze anyuci azt hiszi éhes és visszaraktam és ez így ment egész nap. Pedig nem az első gyerek mégis azt hittem ez a jó de nem nagyon mert most ott tartok, hogy a cicin nyugszik meg Kép HA elalszik és letenném rögtön rázendít Kép Ki vagyok én is merülve mert a 3 évesem nekem is erőteljesen dackorszakos, apa keveset van itthon így nagyon nehéz de remélem minnél hamarabb belerázódunk a dolgokba!!
Van egy pár kérdésem Kép
Ti mindkét ciciből szoptattok???
Kb mennyiket eszik ill evett a babátok 3 hetes kora körül???
Mennyi ideig hagyjátok sírni???
Ja és ha sokat alszik (4 óra egyben pl) akkor felébresztitek szopizni?
Kicsit buta kérdések de kiváncsi vagyok azért.

Lau: Melyik homeopátiás szert szeded?? Én is szedem de csak napi 5 golyócskát, te mennyit szedsz belőle???

Utólag is mindenkinek gratulálok a gyönyörűséges babócákhoz Kép
Remélem visszafogadtok KépKépKépKépKép

Üdv: Lani (Nikit írtam eddig alá de mivel van Nikk ezért maradok Lani Kép )
lani

Beszti: köszi az infotKép

Lani: Urtica Urens 5CH, napi 2*5 golyócskát kell belőle szedni.
Előfordul, hogy mindkét ciciből kér enni, de van, hogy elég neki egy, attól kidőlKép Főleg a délutáni, esti órákban szeret sokat cicizniKép
3 ill. 6 hetes korba többet szeretnek cicin lenni, ilyenkor megugrik az étvágyuk. Ma délután pl. 3,5 órát aludt egyhuzamban, már alig vártam, hogy felkeljen, csöpögött a tejcsiKép

Lau
lau

Sziasztok

Lani:Én általában csak egy mellböl szoptattam mig ilyen kicsi volt.Most hogy már nagyobb néha 2 mellböl eszik de nem mindig.Van olyan hogy nem elég neki 1.Ö 3 hetes kora körül 100 grammokat evett,ez nem tudom hogy átlag-e.Elég nagy babának számit és ált 300 gr-ot hizott hetente az elsö honapban.Nálunk is volt hogy majdnem 5 orát aludt egy huzamban.Én hagytam,igaz nagyon furcsa volt a sok szabadidö Kép.

Az porszivos orrszivot én is tudom ajánlani.Nekünk szerencsénk volt vele eddig,mert akárhányszor kiszivtuk az orrát nyugodtan nézelödve türte.Mindig probáljuk "átvágni" kicsit elöbb bekapcsoljuk,és utána hagyjuk menni még.Persze szerintem igy is össze tudja kötni a kettöt.

Piros pöttyökröl:Baban is voltak fehér pöttyök körülötte piros folttal ami még 5-6 hetesen is mindig ujra elöjöttek.A gyerekorvos azt mondta ezek vándorolnak mindig máshol jönnek elö nem kell vele semmit csinálni ugymond természetes.Akkor probléma,ha gennyesedik és kidurran.

Nikk

Kép
Kép
nikk0830

A piros pötty akkor valószínűleg nem tejkiütés. Nem dudor, csak icipici piros pötty. Tényleg lehet azért, mert esetleg túl meleg van?

Orrdugulás: picit szörcsög néha, de simán szopizik, kap rendesen levegőt, váladék nem folyik ki. Nem tudom, így is leszívjam-e, lehet, hogy megpróbálom, de nem porszívóssal, csak azzal a pumpással, bár nem tudom, az ér-e valamit, még nem próbáltam.

Lani, én mindkét mellemből mellemből szoptatok. Én meg tudnám mondani, Dávid mikor mennyit eszik, illetve evett, de mivel ő a 33. hétre született, nem hiszem, hogy van értelme annak, hogy elmondjam, háromhetesen mennyit evett, maximum ha úgy szólna a kérdés, hogy x kg-osan mennyit eszik.
Én egyáltalán nem hagyom sírni, de mondjuk - lekopogom - egyáltalán nem is sírós baba.
Nekem a koraszülöttségéből adódóan az első hetekben 3 óránként kellett keltenem, hogy egyen, most már viszont átálltunk az igény szerinti szopira, és most nem ébresztem fel, hagyom, hogy ha akar, 4-5 órát aludjon, bár ha többször aludna 4-5 órákat és emellett keveset is enne, akkor valószínűleg felkelteném.

Liv

Kép

Kép
liv

CsengoKép,

Gabrielnek is láttam már kékes színt a szeme körül. Szerintem emiatt ne aggódj.

AndiKép,

Ez tejkiütés. Sajnos nekünk is van. Azt olvastam, hogy nem kell vele semmit csinálni, mert maguktól elmulnak. Bár én próbálkoztam kamillával borogatni, de aztán feladtam.

LaniKép,

Én pont 3 hetes kora óta mindkét mellböl szoptatok. Elötte elég volt neki csak az egyik. És sem hagyom sírni, de pl. vizesen nem rohanok ki a zuhany alól. Annyit még azért hagyhatom sírni szerintem. Napközben én felébresztem 3 óránként, éjszaka viszont aludt már 4 órát egyhuzamban.

Moncsi
minike

LaniKép
Nekem aktuális a kérdésed, mert most lesznek 4 hetesek az ikrek. Én értelemszerűen 1 mellből szoptatok 1 babát. Ők 80-100 gr-ot ettek meg 3 hetesen 1 ciciből 2,5-3 óránként. Bár Ők pici súllyal születtek (2700 gr).
Az Urtica Urens-t én is szedem, szerintem nagyon jó!

CsengoKép
Köszi. Meg fogjuk nézni a Kika-s kengurut is.

Cat

Cat
Kép
cateye

Moncsi, csak kíváncsiságból: azért ébreszted fel a babát, mert ha nem keltenéd fel, túl sokat aludna és keveset enne?
Mert mi most álltunk át az igény szerinti szopira Dáviddal, és hagyom 4, akár 5 órát aludni, mert így is megvan a megfelelő tejcsimennyiség, de kíváncsi lennék, van-e valami érved, hogy felkeltsem továbbra is 3-4 óránként, hátha meggyőznél. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

HalihóKép

Lányok, Gergő köszöni szépen a jókivánságokatKép

Macs
Én úgy akartam, hogy a magánrendelésre mennék, ami szintén szerdán van 5-7-ig, közel a kórházhoz. Majd meglátom. A buli jó volt, volt versenyautós torta tüzijátékkal, meg ajándékok.
Te szeded a homeos cuccot, vagy Lilinek adod?

Gabi
Jó, hogy jelentkeztél, pont gondoltam Rád, hogy mi lehet Veletek. Nálunk mindenki októberi, apája és a két fiú is, csak én nemKép

Ma vagyunk 3 hetesek, Gellért 4040 gramm, 37 dekát hízott egy hét alattKép
Kiütés: Én tele vagyok, el akartam menni bőrgyógyászhoz, de mint kiderült a kiütéseket az okozza, hogy az anyatej bekerül a véráramba és tele vagyok csalánkiütéssel. Csak akkor múlna el, ha abbahagynám a szoptatást, azt meg nem akarom.

puszi
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Lau, Cat,
Az Urtica Urens-et hogyan szeditek, mert én többféle variációt is hallottam. Nyelv alá az 5 golyót, és előtte utána fél óráig semmit sem szabad enni, inni, fogatmosni, vagy valahogy másképpen.

Én is állandóan a tej mennyisége miatt aggódom, sajnos néha pótolni kell egy kis tápszerrel, mert estére két ciciből is csak 80-90g jön össze és ez úgy tűnik kevés. Ha van valami ötletetek tejnöveléssel kapcsolatban azt szívesen fogadnám.

Amikor két ciciből szoptattok lefejitek utána mindkettőt, vagy csak amiből hosszabban evett.

Valamelyik nap olvastam, hogy néhányótok babája elnézelődik a kiságyban akár fél órát is, ezt hogyan sikerült elérnetek?
Az én kisfiam akkor érzi igazán jól magát, ha lötyögtetjük a fenekét, így szinte egész nap lefoglalja az embert. Végre örülök, hogy tudok egy kicsit írni, mert mindig mire nekikezdenék elkezd sírni.

Macs,
Hasfájással kapcsolatban jól jönne valami hatásos szer, már alig várom a jótanácsot.
Nálunk a Laktoherb tea elhagyása valamennyire csökkentette a hasfájást, de azárt így is naponta legalább kétszer kűzdünk vele.

Mindenkinek nyugalmas napot!

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

LivKép,

Mivel picikének született és 2330 g-mal hagytuk el a kórházat, a doki mondta, hogy keltsem fel mindenképp 3 óránként és amíg nem éri el a 3500 g-ot, addig ezt tegyem. Igazából nem tudom miért kell ezt tennem, de én betartom napközben. Éjszaka hagyom, de azért akkor is felkel magától 3-4 óra múlva. De ha Dávid rendesen hízik, elégedett baba, akkor szerintem nyugodtan hagyd aludni.

Moncsi
minike

Sziasztok!

Én egy másik fajta homeos bogyót szedek a neve: ricinus communis de sztem ugyanaz lehet amit ti szedtek azaz nagyon hasonló.

Cateye: Igen Petra is kb ennyiket eszik és ő sem volt nagysúlyú 3 kilóval született.

Nálunk is sokat sír a picikém. Nem értem miért. Ha tele vana pocija akkor is sír evés után. Beteszem a kiságyba vagy leteszem valahova pár perc és rázendít. Már nagyon tanácstalan vagyok mert elég kitartó nem hagyja abba 10 perc múlva, hanem néha elcsendesedik és újrakezdi. A babakocsiban autóban rögtön elalszik. Ha cicizik akkor is. De ahogy letenném felébred. A hasfájásra én infacolt adok neki mert sztem ő is hasfájós de attól sírna ennyire??????Kép
A védőnő azt tanácsolta, hogy tegyem be az ágyába és hagyjam picit sírdogálni mert ha minden sírásra kiveszem akkor megszokja és nem lesz nyugtom. (végülis ez anno a nagylányomnál is bejött) csak bírja ki az ember, hogy ne vegye fel mert nekem a szívem szakad meg érte Kép

Dino: Mennyi idős a babád??? Tuti, hogy kevés neki?? És mennyit pótolsz? Hát a fejés serkenti e tejmennyiséget elvileg sztem szopi után mindkét mellet ürítsd ki. Mondjuk ha póolni kell valszeg már nincs benne sok gondolom. Én sem nagyon tudok fejni szopi után max 10-20 grammot mert kiüríti a babó Kép

Lív: Nekem mindenki mást mond. Van aki azt mondja, hogy keltsem fel a babát van aki azt, hogy nem kell mert ha éhes úgyis felébred magától. Hát nem tudom azért ha nagyon bealszik (4 óra napközben) és fel szoktam ébreszteni. Ki tudja meddig aludna ha nem tenném Kép

Üdv: Lani
lani

Lani,
Holnap lesz 5 hetes. A pótlás elég változó 20 és 60 ml között változik, de csak este kell szerencsére, napközben úgy tűnik elég neki ami van. Fejéskor kb. 5-10ml jön még ki, de azért próbálkozom.

Üdv,
Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok!

Dino: én is hallottam, hogy előtte-utána fél-fél órát nem lehet enni-inni, de én eddig nemigen tartottam be. Egyszerűen képtelen vagyok nem inni, majd kiszáradokKép Ennek ellenére használ, úgy vettem észre. Tejnövelő lehet, ha szoptatás után mindig kifejed a cicit, amiből evett, ha mindkettőből, akkor mindkettőt, a következő etetésnél pedig azzal kezded, amiből utoljára szopizott.
A különböző teák is nagyon jót tesznek, nekem eddig a Pickwick csipkebogyó-hibiszkusz keveréke jött be a legjobban, ízre sem rossz.
Én most egy ideje nem tudok fejni, egyszerűen már nincs rá időm, de most még nem okoz problémát. Igaz, van olyan nap, mikor rengeteg a tejcsi, másik nap meg valamivel kevesebb.

Lani: lehet, hogy azért sír, mert bántják a szelek, nem? Mi is most akarjuk kipróbálni az Infacolt, mert van, amikor rángatja a kis lábát, és nagy nehezen pukizik egyet.

Na, megyek, ebédet kell adni a nagynakKép
Majd még benézek!

Puszi
Lau
lau

Sziasztok!

Nálatok milyenek az éjszakák? Én ha összesen alszom 3-4 órát, azt is részletekben. A babák nagyon hasfájósak és nappal és éjjel is sokat sírnak. Naponta 6x - 7x 100ml esznek, pedig ma már 7 hetesek. Ennyi idősen a lányaim már simán 5x 150ml ettek egy nap.

<pre>

ANYA NEVE SZÜLÉS IDEJE HÉT/NAP BABA NEVE BABA SÚLYA BABA HOSSZA
BELLANA 2004.08.11 40+6 GERGELY 4000gramm 57cm
R.EDIT 2004.08.18 36+4 BÁLINT 3150gramm 56cm
MACCS 2004.08.20 37+4 LILI 2700gramm 52cm
BRIUS 2004.08.22 36+1 BRENDON 3150gramm 50cm
BABS 2004.08.23 38+5 PÉTER JOHANNES 2750gramm 54cm
NOÉMI 2004.08.25 38+0 HELÉNA 2900gramm 52cm
KORMI 2004.08.25 40+2 BENEDEK 3700gramm 53cm
ILDIKÓ 2004.08.26 38+1 LEVENTE / SZABOLCS 2610gram / 3050gramm
NIKK 2004.08.30 40+5 4070gramm 57cm
POCÓ 2004.09.01 39+1 FANNI RÉKA 3250gramm 48cm
BETTI 2004.09.01 39+6 KEVIN 4400gramm 53cm
LIV 2004.09.05 33+4 DÁVID 1980gramm 48cm
LINATO 2004.09.13 38+1 RUBEN MILÁN / LORENA LIZA 2920gramm /3770gramm 52/56cm
MACSEK 2004.09.13 36+0 MÁRK ÁGOSTON 2400gramm 51cm
BESZTI 2004.09.15 40+3 HANNA 3800gramm 56cm
CSENGO 2004.09.17 39+6 MIKLÓS 3800gramm 54cm
ZSÓFI 2004.09.21 40+4 GYÖRGY MÓZES 3280gramm 57cm
LAU 2004.09.22 39+1 BALÁZS KRISZTIÁN 3750gramm 58cm
ORSOLY 2004.09.23 40+5 BOTOND 5300gramm 59cm
MOMO 2004.09.23 39+4 EMESE 3600gramm 57cm
TROMPIPI 2004.09.24 41+0 LILI 4400gramm 57cm
CSIRKESZ 2004.09.24 39+6 BOTOND 3400gramm 55cm
MAGIKA 2004.09.24 40+0 ZOLTÁN TAMÁS 3700gramm 56cm
G-NÉ KRISZTI 2004.09.25 39+2 ADRIENN NAPSUGÁR 3500gramm 53cm
ERKA 2004.09.25 40+0 MÁTÉ 3200gramm 54cm
DINO 2004.09.29 41+0 BERNÁT 4000gramm 54cm
ESZTER 2004.09.30 36+0 FERENC / PÉTER 2340gramm / 2360gramm
TIMCSUSZ 2004.10.01 38+5 BENCE 3300gramm 55cm
GYÖRESZ 2004.10.01 36+0 NORBERT PÉTER 2550gramm 52cm
MONCSI 2004.10.01 40+2 GÁBRIEL 2560gramm 47,5cm
MOSZI 2004.10.03 41+0 VIKTÓRIA ANASZTÁZIA 2900gramm 52cm
JULIKA 2004.10.05 BÁLINT 4630gramm 59cm
CATEYE 2004.10.06 38+2 SÁMUEL / OLIVÉR 2700gramm/2750gramm 51cm/50cm
NIKI 2004.10.07 39+4 PETRA 3000gramm 48cm
GABI 2004.10.07 37+5 RÓBERT DÁNIEL 3950gramm 55cm
PERSELA 2004.10.09 40+3 MÁRK 3600gramm 56cm
JUDY 2004.10.12 40+0 GELLÉRT 3200gramm 54cm
ZSUZSA 2004.10.12 41+2 LUCA 3600gramm 55cm
IBOLY 2004.10.19 38+2 BALÁZS DÁNIEL 3770gramm 56cm
BIBI 2004.10.19 40+5 ZSÓFIA 3370gramm 58cm
ORSI 2004.10.20 35+0 MÁTÉ, LEVENTE 2290gramm/2300gramm 43cm/44cm
MOTIOT 2004.10.20 39+4 ÁBEL 2950gramm 48cm
SZILA 2004.10.27 39+6 MÁRTON 3880gramm 58cm
H.KATA 2004.10.29 40+5 MARCELL 3250gramm 57cm</pre>
linato

Sziasztok!

Bibi, Kata! Hatalmas gratula a csöppekhez Kép

Liv: Én hol méerem, hol nem, teljesen változó, hogy mennyit eszik, van úgy, hogy alkalmanként 100 , de olyan is, hogy 50-t, és érdekes módon attól, hogy egyik nap kétszer annyit eszik, mint másik nap nem nyűgösebb, és szuperül fejlődik. Mózin is voltak mindenféle kiütések, a pirosra a cvédőnő azt mondta, h. tejiütés, jönnek mennek, nem kell vele foglalkozni, el is múlt, most máshol van. Sima piros dudor volt, melegkiütés nem lehett, mert 22 fokon élünk, és egy body+rugi a viselete itthon.

Csukás: Mózi is szokott, naponta többször, ilyenkor cicire szoktam tenni, mert ha nem mulasztom el szopival, akkor utána bukni szokott.

Nikk!

Üdv köztünk Kép

Kormi!
Mózi is forgolódik egész pici kora óta, és nyöszörög, néha feél is szokott sírni, de nem mindig ébred fel rá, hanem álmában.

Kilók: nagyon szomorú vagyok, mert szüléssel csupán 5 kg-tól sikrült megszabadulnom, így 7 rajtam van még mindig. Ma 6 hetes a kölök, innentől odafigyelek a hamira, sajnos állandóan tudnéjk enni, és bízom abban, hogy napi több órás séták megteszik a hatásukat.

Lani:
4 hetes korától kap mindkét ciciből, de ha egy ciciből jóllakik, akkor nem erőszakolom a ,ásikat is. Sajnos én nem tudom elviselni, ha sír, és a szomszédokat sem szeretném szórakoztatni, mivel hangszigetelés 0, így ha nyűgös, akkor hordókendőben tölti a napot, szerintem szuper találmány. Ha alszik, nem ébresztem, ugyanis Mózi ugyan 6 hetes, de még mindig min. 3 óráként eszik, örülök, ha néha többet alszik és nyugi van Kép Akkor szoktam ébreszteni, ha fáj a cickó.

puszi minenkinek, vigyázzatok magatokra
papzso

Dino
mi is csak azzal tudjuk megnyugtatni a babat, ha razza a feneket vagy az auto, babakocsi, vagy cipeljuk. De ez csak akkor van ha faj a hasa. (okolbe szoritott kez, hasara rangatja a labat es kozben bofi+puki...)
Ha nem faj a hasa, akkor ha felebred (csak 1 hete) nem sir rogton hanem nezelodik gagyog. Neha szopi utan is.

csengo
Vendég

Sziasztok! Kép

Szóval a titkos szer úgy tűnik egész jól szuperál.. Noémi ajánlotta, hogy az anyuka vegye be, és majd attól nyugisabb lesz a gyerek, de hiába szedtem, mint a jó gyerekek, semmi különösebb nem történt.

Aztán utánanéztem, és lehet a gyerkőcnek közvetlenül adni a homeos szereket, tehát most ezt teszem. A trükk az, hogy forralok vizet, és néhány mili melegvizben feloldom. (én ha muszáj pótolni kis 5ml-s fecskendőből teszem, abból szinte szopizik a baba.) A kihűlt oldatot felszivom a fecsibe és a baba szépen megissza. A neve Lycopodium clavatum CH9. Úgy tudom hogy akár 2*5 golyócskát is be lehet adni neki, de én még ezzel is óvatos duhaj vagyok, egyenlőre 1*5 golyót kap a déli vagy a délutáni hami előtt, mert úgyis délután szokott nyűgösebb lenni.

Azért javaslom nézzétek meg a következő honlapot, ami egy gyerekdoktornéni oldala, aki homeopátiás szereket alkalmaz. VAn fórum is, és lehet direktben is kérdezni a hölgyet, nagyon segítőkész. Azt hiszem valami olyasmi cimszóval, hogy "az első hetek problémái" le van irva, hogy mire mit ajánl, és a hasfájásnál is több tünetet ír le, azokhoz különböző gyógymódokat javasol!

http://home.tvnet.hu/~a3807/fooldal.htm
/Menüsor lap tetején, baloldalon második rubrika: Homeopátia, ott az első hetek, ha jól emlékszem/

Remélem másnak is segítünk!?

A szombati nagy bekajálásom után azt hittem, hogy nem lesz az a szer, ami megnyugtatja a manó pociját, de tévedtem, mert bár látszott rajta, hogy nem volt olyan jó kedve, és erősen erőlködött a pukik tömegével is, azért összesen csak kb. 3x sirt 5-10 percet! Kép

Szopi: Én felkeltem 3 óránként, max. 3,5-et hagyom aludni, mert az igény szerinti szopival nálunk délelőtt aludt 4-5 órákat, aztán este pedig 7-től 12-ig szinte szünet nélkül evett volna, aztán abból csak a sírás, és a hasfájás volt. Péntek óta van mérlegünk, /nem birtam tovább és béreltünk/ azóta figyelem, hogy mennyit zabbant. Általában csak 1 mellről eszik. Nagy ritkán csak 80-90 ml-t de általában inkább 100 és 150 ml között termel be. Reggel viszont, amikor átalussza az éjszakát előfordul, hogy 200 ml-t vagy a fölött tűntet el a kis haspókom... Kép

A homeós bogyók szedésével kapcs. úgy tudom, és ahhoz is tartom magam, hogy előtte és utána 1-1 óráig mentolosat, ill. koffein tartalmút nem szabad enni, vagy inni, illetve fémmel nem jó ha érintkezik a bogyó: ergo a kis kupakjából szoktam a nyelvem alá önteni.

Most megyek, majd még jelentkezem!

Macs
maccs

Újabb babák!! Éljen, éljenKépKép SZila, Kata - hatalmas gratula Nektek! Sok-sok tejcit kívánokKép

NikkKép
Üdv közöttünk!

Most sikerült végigolvasnom az elmúlt négy nap írásait, pedig már reggel nekiláttam...

Judy, AndiKép Boldog szülinapot utólag is a gyerkőceiteknek. Ha készültek képek, szívesen megnéznék párat.

Baba felébresztése téma:
Most hétvégén is otthon voltunk, és nálunk volt a gyerekdoki barátném is, amikor lejárt a 3 óra, és nekiláttam volna felébreszteni Botondot. (Nem etetem őt pontosan 3 óránként, de az előző két este folyton 2 óránként akart enni (kapott isKépKép), emiatt jobban fájt a hasa, többet sírdogált. A sírást elkerülendő találtuk ki, hogy napközben nem hagyjuk, hogy nagy (4-5 óra) szünetek legyen a szopik között). Nos, a barátnőm baba elleni véteknek tartotta a tervet, és lebeszélt minket, szerinte ugyanis a pocakjának könnyebb, ha akkor adok neki, amikor ő kéri. Inkább a 2 órás evéseket tartotta sűrűnek, és azt tanácsolta, hogy ne tegyük rögtön cicre, hanem ringassuk, simogassuk legalább a 3 órás evésig.
Amióta (2 napjaKép) mindkét tanácsát betartjuk (addig alszik amíg akar, és rongatjuk ha 2 óra után sírással ébred) Botondot könnyű megnyugtatni kajci után. Nincs több sírás 10 percnél, 4 - 4,5 óránként eszik napközben, este meg 6-7 óránként. Remélem ez hosszú távon is beválik majd.

Szerinte azért csukalanak a babák szopi után, mert a tele gyomruk nyomja a még érzékeny rekeszizmukat, amire az reflexként sűrűn összehúzódik. Botond akkor csuklik, ha többet evett a kelleténél. Ilyenkor bukik is egy kicsit. ha nincs nála csuklás, nincs bukás sem.

Én mindkét mellből szoptatok már a kezdetektől. Eleinte úgy kellett lecsatlakoztatnom 20 perc után egyik-egyik cicmről.Most már gyorsabban szopizik és legkésőbb 20 perc elteltével saját maga engedi el a cickómat.

Ami mostanában megváltozott az a kakilási rend. Eddig napi 2-4 alkalommal volt kaksi, de már egy hete más rendszerben működik a kisfiam. Minden nap (leginkább 5-6 körül) egy óra leforgása alatt intézi el a kakit, de úgy, hogy akkor az ruhacserét is jelent nála. Olyan erővel spricceli ki a cuccost, hogy a pelenka nem bírja ugyanolyan tempóban szívni a nedvességet. Egyéb alkalmakkor meg csak pisil.
Most új taktikaként nagyobb pelust (5-8 kg) adtunk rá már tegnap ( a régit már kinőtte szerintem), és elmaradt a ruhacsereKép Kíváncsi vagyok mi lesz ma??

Vettünk az Auchanban pénteken akciós hordozható babaágyat 9900 Ft-ért. Voltak fenntartásaink a termékkel kapcsolatban, de a hétvégén már ki is próbáltuk a nagyszülőknél, és nagyon bevált. Masszív, könnyen felállítható, és nem is ronda. Mondjuk nem szívesen cipelném kézben hosszú távon, mert súlya azért van rendesen, de úgyis kocsival cipeljük. Akit érdekel, érdemes megnéznie, az akció nég tart. Két különböző színben kapható: kék, piros.

Na, megyek infra-lámpázni, mert ez a torokfájás - orrcsöpögés engem is elkapott. Tuti, hogy a neten keresztül terjedKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Dino!
Itt a babaneten olvastam egy "tejcsináló" receptet, állítólag beválik:

"250g búza, 150g árpa, 100g zab, 150g vaj, 100g kesudió, 150g barnacukor

A gabonakeveréket és a durvára vágott kesudiót pár percig szárazon pirítjuk. Utána hozzáadjuk a vajat és a cukrot. Ezekből kell golyócskákat gyúrni úgy, hogy kb. két evőkanál vizet adok a maszzához.
Naponta 2-3 golyócskát kell elfogyasztani"

Én mindkét mellem lefejem szopi után.

Moncsi, én is hetekig keltettem Dávidot 3 óránként, mondták, hogy muszáj, ahhoz, hogy meginduljon a súlyfejlődése, mert 2 kg-mal hoztuk őt haza. (Tegnapelőtt mértük: 3500 gramm! Kép) De nekem azt mondták, hogy 3 kg körül már nem kell kelteni 3 óránként, hagyhatom 4 órákat is aludni, azért, mert olyan jól evett, hogy így is megvolt a tejcsimennyiség minden nap. Aztán mivel egyre többet evett, kb. 1-2 hete hagyom aludni, amennyit akar (mondjuk napközben 4 óránál ritkán alszik többet, éjszaka viszont van, hogy 6 órát is alszik), mert így is túlteljesít szopiügyileg. Kép Anya büszkesége. KépKépKép

Linato, nálunk az éjszakák nagyon jól telnek (ismét lekopogom), csak egyszer, max. kétszer kelünk enni, aztán Dávid, ahogy evett, már alszik is. De neked két babával nyilván nem ilyen egyszerű, gondolom, feleannyit tudsz pihenni, mint az egybabások. Kép

Irod, hogy 6x-7x 100 ml-t esznek. És hány kg-osak most?

Liv

Kép

Kép
liv

Nektek mennyi ideig szopizik a baba? Mert Dávid, ha akar, és ha nagyon éhes, be tud kajálni 20-25 perc alatt, de nagyon sokszor egy órán keresztül szopizik.

Kép

Kép
liv

LivKép
A helyzet ugyanez Botonddal. Napközben 20-20 prcet tölt a cicin, illetve kevesbbet, ha előbb lakik jól, az éjszakai hosszú alvást követően azonban 20-25 perc alatt végez, és minden böfizés, és egyéb tortúra nélkül rakhatom vissza aludni, újabb 2-3 órára. De ez csak az elmúlt 5 napra igaz. Boti általában 160-170 g között eszik egy alkalommal, és kb 5,2 kg. (ma este mérjük meg fürdés előtt). Igaz, előfordul, hogy "csak" 110-120 g-ot csap be, de ugyanolyan jól alszik utána, ha sikerül elaltatnomKép

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Liv! Ruben 4kg10dkg; Lorena 4kg50dkg;

A tejcsináló golyó nagyon finom. Nekem csinált a barátnőm. De mivel rám az urtica sem hatott, ez sem. Sajna a lányokkal sem volt tejcim, ez nálunk genetika.Anyunak és nagyimnak sem volt.Kép

Én ne keltem fel őket. Örülök ha végre alszanak. Lorena ma 1/2 11-kor evett 100ml-t és most 15.30-kor 90ml-t.
linato

QQcsKép

Én sem ébresztem fel, általában 3-4 órákat alszik, ha nyűgösebb akkor 2 órát.Nem tudom mennyit szopizik, de tudom el sem aludna üres pocivalKép de kb 120 lehet egy egy evésnél átlagosan, egy ciciből etetek, reggelente előfordul azért a 2 cicis is.
Éjszaka 1-2 szer kelünk, általában alszik is tovább.néha már önmaga is elaltatja magátKép
Nem szeret karban lenni csak akkor ha nézelődik, a babakocsiban szoktam ringatni, a kiságyban csak simi van és ének.

Ma babazsákoztunkKép Aludt benne rendesen, és nekem meg nem kellett a babakocsit lecuccolnomKép

kipróbáljuk a babylove dm pelenkát, a többiből kifolyik a kaki, mostmár mi is ritkábban kakilunk, napi 1-2 szer, de akkor rendesen, a pampersben nyakig kakisak voltunk.Tudnám hogy tudja ezt kivitelezni?

MacsKép
Jah, a homeos szerek nem mindig mennek át a tejcsibe.Örülök hogy így bevált, ez a szer kifejezetten a görcsöket szünteti meg.
Szerencsére nálunk elmult a pocifájás.

Tejkiütés nálunk is akad, jönnek mennek.

Most 5700 gram a "kislány".Kép

Noémi
fantikbaba

Sziasztok

Linato:A fiam neve Endre,láttam bekerültünk a táblázatba.Köszönöm

Szerencsére nekem elég sok tejem van.Mival babuka este 9 után csak reggel 6 kor eszik ezért hajnalba még le szoktam fejni.Van ugy hogy néha napközbe is.Így rengeteg kis csomag sorakozik a mélyhütöbe.Van másnak is ennyi felesleges teje?Ha igen mit csináltok vele,mert ugye elvileg csak 6 honapig jo,de ha akkor még mindig lesz tej esetleg akkor dobjam ki?Vagy mit lehet tenni?Ha valaki tud valami okosat javasolni megköszönném.

Nikk

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!Kép

Ma reggel azt hittem, elolvadok!!Kép Akkora fülig érő mosolyt kaptam Balázstól, hogy majdnem elbőgtem magam!!!KépKép Olyan nagyon aranyos volt! Aztán bejött Ákos, akkor meg csak őt nézte, és őrá is vigyorgottKép Eddig olyan önkéntelen mosolyokat láttam nála, de ma végre igazi vigyori feje voltKép

Maccs: elhoztuk ma a mérleget, még teljesen vadi új, ki is próbáltuk este. Most legalább tudni fogom, mennyit hamikázikKép Este bekajált vagy 170-et, mindkét cicit kiürítetteKép Mondjuk gondoltam, hogy esténként többet eszik, mert elég sokat lóg a cicin és utána csak éjfél után kel fel (7-kor fürdünk, és akkor szopizunk is).

Nikk: most egy ideje nincs időm meg kedvem fejni, de az első hónapban sokat fejtem. Nekünk is van még majdnem 1 liternyi lefejt tej. A múltkor pl. kaptam egy kis kimenőt, az egyiket elővettük, felolvadt, és apa azt adta oda neki, mikor éhes volt.
Ha viszont nagyon sok tejcsid van, akkor érdemes felvenni a kapcsolatot az anyatejgyűjtővel, elvégezni a vizsgálatot és tejleadónak lenni.
Szép neve van a kisfiadnak!!Kép

Csirkesz: hu, a mindenit, Boti már 5,2 kiló? Kis vasgyúróKép Nagyon jó tanácsokat adott az ismerős dokinénid, igyekszem én is ezek szerint figyelni az etetéseket!Kép

Azt hiszem, a babázók közül már csak Bori hiányzik. Tud róla valaki valamit?

Ill. akik régen jelentkeztek? MOst nézem a táblázatot, hogy milyen sokan vagyunk őszi babások. Győresz, Magika, Edit, meg a sok többi anyuka: mizujs veletek? Babák hogy vannak??

Nyugodt éjszakát mindenkinek!

Lau
lau

Sziasztok!
Judy!
Biztos, hogy az anyatej átmegy a véráramba? Nekem ez elég hihetetlennek hangzik! A helyedben én mindenképpen megmutatnám magam bőrgyógyásznak. Az is lehet, hogy valamire allergiás vagy, csak ki kellene deríteni, hogy mire. Nálunk Gergő tejallergiás, és csalánkiütés formájában jelentkezik, ha véletlenül tejes ételt kap. Próbáld írni, hogy mit eszel, és hogyan változnak a kiütések, talá magad is ki tudod deríteni.Kép

Dino!
Gergő idejében úgy vettem észre, hogy ha zöld salátákat ettem, akkor több tejem lett. Az ikreknél pedig felfedeztem, hogy a párom egyik sütijétől keményedik jobban a cicim, ami hasonló a tejhozó golyókhoz. Most még nem kezdtem el csinálni, mert nem fér bele a cukros diétámba, de ha letelik a hat hét, akkor elkezdem. Felteszem ide a receptjét, talán mást is érdekel.Kép

Macs!
Kösz a tippet hasfájásra, kipróbálom! Nekem is használhat? Kép

Gabi<!--attachment: Anzac3-124744.doc*mime_msword.gif*application/msword*28.7*Tejserkent%f6+s%fctik*Anzac3%2edoc --><center><pre>
KépTejserkentö sütik
Anzac3.doc (28.7 k)</pre></center><!--/attachment-->
efgabi

Sziasztok!

Képzeljétek, azon kaptam magam, hogy már nosztalgiázom. Benedeknek volt olyan szokása, amit már kinőtt. Picibabaként, ha jóllakot, vagy jót aludt, annyira édesen behúzta a lábait maga alá, mindig üresen lógtak a rugdalózó lábai, imádtam, olyan édes volt. Valamelyik nap jöttem rá, hogy ezt már nem csinálja. S milyen jó is volt, amikor úgy szopizott, hogy 20 perc után én fejtettem le a ciciről, majd kis szünet után újabb 20 perc a másik cicin, aztán szunya... Most sokszor 5-10 perc után vagy elkalandozik a figyelme (annyira bámul valamit, hogy kiesik a szájából a cici), vagy egyszerűen behisztizi magát a mellemmel a szájában, ilyenkor nem is tudom, hogy az a baja-e, hogy túl lassan jön már a tej, vagy az, hogy túl gyorsan. S bármilyen okból hagyja abba a szopit, utána már nagyon nehéz rávenni a folytatásra, s gyanítom, hogy sokszor max. 70 ml-t evett ilyenkor, ami egy ekkora babának (kb 5.7 kg) már kevés.
Kicsit még mindig idegesít a négynaponta egy adag kaki módszere is, bár ő elég jól viseli.

Minden este kivárja az éjfélt, szinte percre pontosan, előtte nem alszik el. Azt hittem, hogy most az óraállítással egy kicsit át tudom verni, s legalább 11-kor elalszik. Hát nem, vasárnap este ugyan le tudtam rakni 11-kor, de egészen éjfélig mutogatott magának, s csak akkor aludt el. Ma este nagyon hisztis volt, egyszerűen nem is tudtam, mi a baja, de rettenetesen sírt. Komolyan, esténként már lesem az órát, mikor jön éjfél, mert onnantól szunya van (ma már háromnegyed 12-kor az volt!)

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: