A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Sziasztok!

Cateye, nekem is látszik még a linea negra (ma vagyunk 4 hetesek). Remélem, elmúlik, nem túl szép (de az egész testem nem az sajnosKép).

Védekezés: még nem kellett, mert még bírjuk, ha nehezen is, de majd gyógyszert szeretnék szedni. Annak idején Cilest-et szedtem, nagyon bevált.

Vasalás: nálam is hasonló adag szokott összegyűlni (épp most is alakulóban van egy kisebb fajta hegy).

Niki lányom biztos jelentkezik még. Asszem, ő is grafomán lesz (hozzám hasonlóan)Kép.

Lili épp alszik, pedig 11-re mennünk kellene fül-orr-gégészetre. Nektek is menni kellett?

Andi
Vendég

A cilest szopi altt nem lesz jó (én terhesség előtt évekig azt szedtem).Cerazettet kaptam, ebben nincs ösztrogén, ami a szoptatást befolyásolná.Minden nap kell szedni, nincs szünet benne.

Oda nem kellett menni, de gondolom a kontrollon megnézik azt is.Amúgy is meg van fázva szegénykeKép
fantikbaba

Sziasztok!
Liv!
Köszi, elolvastam, tényleg hasznos!

Köszi mindenkinek a tanácsokat, rajta vagyunk a dolgon! Azért még kérdeznék egyet! Szoptassam minél sűrűbben: amikor azt látom, hogy cicit keres, akkor egyből tegyem cicire? És ha ez óránként történik akkor is? Ma reggel evett 100g-ot, aztán másfél óra múlva megint kérte, akkor nem mértem, de kb. egy órát lógott a cicimen, de ha nem veszem le róla még most is ott lógna. Aztán vagy fél óráig sírt, persze cicit keresett, de nem adtam, mert már fájt is a cicim, meg az előző szopi után is bukott egy nagyot. Lehet, hogy a hasa fájt, bár tele rakott két pelust fosival. Sikerült elringatnom!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Liv: köszönöm, elolvastam, nagyon hasznosKépjó tanácsokat ad. Egyelőre úgy tűnik, nem is igazán fogadja el a cumit - szerencsére vagy nem?Kép - azért nem volt éjszaka olyan vészes. Mintha megérezte volna, hogy bekészítettük a cumit, de nem kellett alkalmazni.

Györesz: nehéz kérdés, mert mikor sír, én is hajlamos vagyok azt hinni, hogy azért, mert éhes, de volt úgy, hogy nekem is 1 órát volt cicire csatlakoztatva, és teljesen feláztatta. Elképzelhető, hogy tényleg a pocija fájt, ha ringatásra elaludt és nem kiabált tovább.
Ja, igen, nálunk is volt olyan, hogy óránként cicizett. Én nem tudom, mennyiket eszik, mert nincs mérlegünk, de a védőnő szerint vszínű, eleget, mert látszik rajtaKép

Megyek lassan a nagyért az oviba, majd még benézek - ha lesz időm - délután.
Puszi mindenkinek

Lau
lau

Sziasztok!

Rég jelentkeztem, mert manócskámtól nehéz elszabasdulni, amikor meg alszik, akkor pótolom az éjszakai elmaradásom.
Mi is megkaptuk a szájpenészt, és már javulóban.

Lau! A lányok javaslatát betartva, hamar elmúlik a fájdalom szoptatáskor. Nekem bejött, hogy szopi előtt magamat kenem,, utána őt. Igaz éjszakai szopiknál már nem zargatom ilyennel.

Cumi: Én odaadtam neki, pontosabban amikor odaadtam, kiköpte. Nagyapjától elfogadta, de csak azért, mert éhes volt. Azóta is csak akkor hajlandó cuclizni, ha éhes.

Van valaki, akinek szopi közben fáj, feszül a másik melle?

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Lanyok!

Babo a leendo keresztanyukaval. Kép

Kép

Magi
Vendég

Többen írtok a szájpenészről. Dávidnak nincs, remélem, nem is lesz. De az mitől alakul ki?

Judy! http://www.lll.hu/leche/159h.shtml

Liv

Kép

Kép
liv

Magi, minden tiszteletem a tied. Áruld el a titkod. Az utóbbi időben a mi Picurink nem nagyon szeret aludni, így én sem tudok. Kezdek hulla lenni. Általában sír, most próbálom átnevelni a három óránkénti szopira, a dokinéni és anyu ugyanis összefogtak ellenünk. Tény, hogy éjszaka tetszene, hogy végre alhatok többet, mint két óra. Igaz, a szívem majd megszakad, amikor üvölt, mert éhes, és én csak nézek rá, hogy jajjaj, csak másfél órát bírjunk még ki.

Ti hogy álltok ezzel?

Grtatulálok az újdonsült anyukáknak, a finiselőknek pedig sok türelmet, s jó pihizést kívánok Kép

Én még fürdeni nem mertem, viszont amiatt, hogy elhagytam a müzlit (nehogy a kölök hasfájós legyen) összehoztam egy kis aranyos eret, így bízom abban, hogy hamar múlik a krém hatására és visszatértem a müzlihez.

Szex: mi még csak kóstolgatjuk egymást, bennem óriási a félelem, a párom meg nagyon türelmes velem. Olyan, mint a kapcsolatunk elején, ismerkedünk egymással újra, nosztalgiázunk Kép

pusz mindenkinek, sok pihenést!
papzso

Sziasztok!

Ma eddig mindent úgy csináltam ahogy tanácsoltátok! Amikor a picurkám jelzett én már tettem is a cicire. Volt, hogy óránként kérte, én óránként adtam! Közbe szedem a homeopátiás golyócskákat! Szerencsére eddig elég jó napunk volt, remélem az is marad!

Lenne egy kérdésem!
Pont ma szültem három hete. A gátsebem már nem fáj viszon amikor pisilek akkor sokszor fáj az egész nunim olyan zsibbadósan. Ez normális?

Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok,

na, hát még ma sem szültünk. Kép
Pedig már tényleg nem tudok magammal mit kezdeni, nincs kedvem semmihez, a legfőbb programom ma az volt, hogy abroszt cseréltem meg kilakkoztam a körmeimet. Súlyos, nem?
Pedig tudom, hogy tudja a Babókám, mikor kell kijönnie, abszolút bízom benne, és ezt nem a dokibácsik szabják meg, csak papíron. De kezdek már apatikus hangulatba kerülni, olyan mindenmindegy állapotba, amit nem annyira szeretek. Nem tudok magammal mit kezdeni, semmihez nincs kedvem.
MA reggel volt egy ideig keményedésem, meg összehúzódások, de aztán elmúltak. Kép
Pedig már azt gondolom néha, hogy kibírok én mindent, csak kezdődjön már el.
Na, hát így vagyunk. Holnap reggel legalább megyünk Kispapával a piacra. Azt nagyon szeretem.

Bori
pont 40
lbori

Sziasztok!

MacsKép: Igen, tudom. Ráadásul úgy néz ki, nálunk is császár lesz a dologból. Nov. 2-án kell befeküdnöm az utolsó kb. 2 hétreKép. Mivel jövő héten is megyek majd be háromszor, egy darabig még nem fog hiányzoni a hely Kép. Majd utána lesz furcsa. (most is szokatlan, hogy nem kell többet mennem a diabetológushoz - eddig minden héten jártam kétszer a cukrom miatt, de most úgy döntöttek, elég volt ennyi belőlemKép)

Timi

Kép
Kép
timóca

Sziasztok!

Nem tudom nálatok milyen volt ez a mai esős nap, de nekünk megint elég nyűgösre sikerült.
Amióta megtudtam, hogy terhes vagyok, nem ittam alkoholt, de most bevallom bűnöztem és csak 2 korty cherry segítségével tudtam lehiggasztani magam, már a zuhany is kevés volt... Azért gondolom a két korty még nem vészes, igaz? ;)

Védekezés: nekem Continuint írt fel a doki, mindennap kell szedni, lehet szoptatás alatt is. Igaz, hogy a szoptatás elvileg védettséget ad, de vannak példák ismeretségben hogy gyakorlatilag mégsem, és most a császár miatt tényleg jó lenne pihentetni kicsit a méhemet. A gumi meg számomra egy megbizható társsal nem az igazi.. Spirálra nem is gondoltam, de a hugomnak, noha még nem szült az van (orvosi okokból muszáj volt), és panaszkodik állandóan..

Bori! Kép Na most nem szabad feladni, próbálj meg pihenni, itt az utolsó alkalom. Kép Vedd úgy, hogy most már max. 2 hét annál tovább nem engedi egy orvos sem a túlhordást! Kép Kép Kép Különben meg türelem, és próbálj beszálni a babával, hogy szerednéd már látni. Látod, eddig még így vagy úgy de mind kijött! KépHa nagyon unatkozol jöhetsz hozzánk dolgozni, itt van mivel lekötni magad! Kép

Liv! a szájpenész állítólag a candida gombától alakul ki a "szoptatasert" honlapon olvastam. (Mivel a tej magas cukor tartalmú, ezért a gombácska hajlamos jólelszaporodni, és megjelenik a szájban is.) Különben nem egy vészes dolog, csak picit kellemetlen. Kép

Cat! Pont ez a kajás-lista van meg nekem is.. Kép A nekem ugyan nem volt linea nigrám, de a barátnőm tavaly novemberben szült, és márciusban a leánybúcsúm előtt a szanunában láttam, hogy még mindig fekte a köldöke. Mondjuk ő abszolút kreol bőrű, van pigmentje bőven! Kép

Macs
maccs

Linea nigra: nekem 6 hét után is ugyanolyan sötét, mint a terhesség alatt.

Lányok, hogyan kezdődik a mellgyulladás, és mitől alakul ki? Napok óta picit fáj az egyik mellem, nem tudom, mitől lehet. Remélem, nem lesz mellgyulladás belőle.

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!
Na ez a gyermek nálunk még mindig tud valami érdekes új programmal szolgálni...

ma hajnalban 5:40-kor becsipogott 2 rövidet a légzésfigyelő. Erre még nem is pattantam, csak tudomásul vettem.. Aztán 5:43-kor újra riasztott, de most már rendesen éles riasztással végig sípolt. Ugrottam, megnézni, hogy biztos legördült a gyerkőc középről, de nem, kölök a helyén, szuszogás nem hallatszik.. Kép HŰ b.zz! Na itt kezdtem igazán beparázni, gyereket kirántottam az ágyból és megráztam, mint isten a vargát. Ekkor hallottam két mély lassú levegővételt.. Klassz volt! Még most is remeg kezem lábam, pedig azóta túl vagyunk egy szopin, büfin, stb.

Most azon rágódom, mitől lehetett?

a.) ez a mocsadék termosztát ugyan szinte mindig hidegebbet csinál, mint amire be van állítva, de ma éjjel pont van vagy 26-27 fok a lakásban, mindannyiunkról dől a viz. lehet, hogy túlmelegedés miatt lassult le így a baba?

b.)a papaverines nyugtatószeres gyógyszer miatt?

c.) olyan hangja van, mintha be lenne rekedve, lehet, hogy bedugult az orra (de az orrszivó porszivóval nem jött ki különösebb csimbi)

d.)vagy lehet, hogy csak vaklárma volt az egész?!

Mindenesetre jól rámijesztett a kismanó megint.
Ja, és Liv! Írtad egyszer, hogy azt mondták neked neked, hogy látni fogod a szinén, na én az éjjelilámpa sárgás fényénél a világon semmi különöset nem láttam..Kép

Most megyek, megpróbálok megnyugodni. (Ha így foyltatja az idegcincálást a tökmag, akkor még a végén a cigire is visszaszokom, /pedig feltett szándékom, volt hogy nem/, és tiszta alkesz leszek, mire túlleszük a csecsemő koromnKép )

Macs
maccs

Sziasztok!

Mindjárt visszaolvasok, de előtte néhány mondat.

Mellgyulladásom nincs (remélem, nem is lesz), de valószínűleg el van tömődve egy-két tejcsatorna, mert az egyik mellemből már tegnap is elég keveset tudott szopizni Dávid (50 grammot), ma pedig fél óra alatt csak 20 grammot! Tökre bántott utána a lelkiismeret, hogy fél órát fárasztottam, és csak ennyit tudott enni. Utána szerencsére jól lakott a másikból. Meleg fürdő, masszírozás, pihenés, rendszeres fejés: ez a teendő ilyenkor?

Más: ti nem vagytok kívánósak? Én a terhesség alatt nem voltam, most viszont... Eddig rá sem bírtam nézni semmiféle édességre, soha nem szerettem a csokikat, sütiket, most pedig kartonszámra eszem a Sport-szeletet, meg kilószámra a csokis sütiket!

És most ne haragudjatok, de kicsit hadd öntsem ki a szívem. Ugyanis aggódom.
Dávid hihetetlen kisbaba, gyönyörű, nyugodt, békés, a nagy szemeivel folyamatosan nézelődik, kedves, csak akkor sír, ha éhes, éjjel alszik, nagyon jól eszik, gyönyörűen hízik, hetente 20-30 dkg-ot, négy hét alatt 1 kg-ot hízott, szóval egyetlen szavam sem lehet! Büszke, boldog anyuka vagyok! Kép
De aggódom néhány dolog miatt. A csípőszűrés miatt is, nehogy gond legyen.
A másik: a születésekor bevérzések keletkeztek a szemfenéken. (Tehát ez nem a koraszülöttségéből adódik, hanem erőlködés miatt, vagy ilyesmi.) Kap rá vitamint, és járunk kontrollra - remélem, felszívódnak ezek a bevérzések, muszáj, hogy így legyen! (Bár a szemész azt mondta, fel fognak szívódni, de a legutóbbi kontrollon még csak az egyik szemében kezdtek felszívódni ezek a bevérzések.)
A másik két dolog pedig, amik miatt aggódom, a koraszülöttségéből adódik. Az egyik: állítólag ilyenkor a mozgás az, amivel probléma lehet, egy-két hét múlva nézi meg szakember, és úgy félek, remélem, minden rendben lesz!
És ami jelenleg a legjobban aggaszt, ezzel kapcsolatban már tettem is fel kérdést nektek nemrég: egy érett újszülött kb. négyhetesen követi 90 fokban a mozgó tárgyakat, illetve a mamája szemébe néz. Dávid még nem. Most héthetes. Koraszülött, több mint hat héttel előbb született, így nála minden több idő, több türelem kell majd (ezzel nem lesz gond), tudom, hogy nem lehet azt várni, hogy ugyanott tartson fejlődésben, mint ha 40 hétre született volna, és a gyerekorvos meg a védőnő is mondja, hogy ne aggódjak, de hogy valóban még nem követi a tárgyakat a tekintetével (nem tudom, a gyerekorvos se tudta pontosan megmondani, hogy mikor kellene - valószínűleg minden babánál egyénileg is más és más, hogy hogyan, milyen ütemben fejlődnek), így valószínűleg - biztos, ami biztos - megnézi majd egy neurológus is.
Szóval aggasztanak ezek a dolgok; hihetetlenül boldog vagyok, hogy az anyukája lehetek, és közben - vagy éppen ezért - aggódom. Mert, tudjátok, ANNYIRA SZERETEM!

Ne haragudjak, hogy ezt így rátok zúdítottam, igyekszem nem túlzásba vinni a pánikolást, de hát egy aggódó anyuka lett belőlem.

Liv

Kép

Kép
liv

Maccs, azt mondják, a baba szürke vagy lila, az nem úgy van, hogy egyszercsak nem vesz levegőt, és te nem is látod rajta... Az egyik gyerekorvos azt is mondta, hogy éjjel, amikor mélyen alszik (és szerintem ez a túl melegben hatványozottabban így van), felületesebb lehet a légzése, amit esetleg nem érzékel a légzésfigyelő. Nem tudom, ez így van-e. Babysense-etek van? Mert az a legmegbízhatóbb.

Liv

Kép

Kép
liv

Ja, és Maccs, ne aggódj! (Pont én mondom a fenti mailem után...) Szerintem mindenkinél vannak kisebb-nagyobb problémák, ezeket át kell vészelni. Ne szokj vissza a dohányzásra, Lili kedvéért. Kép

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Liv! Eleinte úgy számold mit mikor kéne csinálnia, hogy elvileg a 40.héten kellett volna megszülertnie. Akkor most még csak 1 hetes lenne. Miért kéne ilyen korán követnie a szemével a dolgokat? Ne aggódj, pár hét és ügyesedik. Minden rendben lesz vele, hidd el.
linato

Linato, köszönöm a válaszod! Kép De biztos vagy abban, hogy így kell számolni? Én is olvastam, hogy koraszülöttek esetében így számolnak, de a várakozásommal ellentétben a gyerekorvos ezt mégsem említette. Akkor lehet, hogy Dávid majd csak 2,5 hónaposan csinálja azokat a dolgokat, amiket egy érett újszülött 1 hónaposan? Ez nem baj, én várok, türelemmel, addig is beszélek hozzá, mesélek neki, zenét hallgatunk stb., csak tudjam, hogy minden rendben lesz!!! (És hogy még nem kellene csinálnia azokat a dolgokat, amiket még nem csinál.)

És még valami, most már ezt is elmondom: bánt a lelkiismeret. Azért, mert mi van, ha én is hibás vagyok, mert mondjuk nem foglalkozom vele annyit - nem beszélek hozzá annyit stb. -, amennyit kellene, és hogy esetleg ezért... Jaj, ne haragudjatok, de ez napok (hetek) óta érik, most, úgy látszik, mindennek ki kell törnie belőlem.

Liv

Kép

Kép
liv

Ui.: Azzal kapcsolatban, hogy én is mindig arra gondolok, meg a férjem is mindig mondja, hogy még csak 1 hetes lenne, ha időre született volna: nem tudom, hogy tényleg így kell-e számolni, azért, mert nem tudom, hogy hogyan fejlődik idekinn a baba (gyorsabban, lassabban, mennyivel stb.), ahhoz képest, ahogy a hasamban fejlődött volna!

Kép

Kép
liv

Most teljesen bepánikoltam.
Ezt olvastam az előbb itt a neten:
"Az első kapcsolatkiépítések folyamata egyben rengeteg megfigyelésre is alkalmat ad. Nagyon lényeges például, hogy koraszülött gyermeknél ebben az időszakban lehet jól megfigyelni, nincs-e károsodás a gyermek látásában, hallásában, ekkor lehet észrevenni az első figyelmeztető jeleket, pl.
•

Kép

Kép
liv

Liv: ahogy olvastalak, pontosan ugyanezt akartam irni mint Linato, hogy Davidnal szerintem korrigalt kort kell szamolni, szal o valoszinuleg kicsit keosbb fog csinalni dolgokat, emiatt ne aggodjKép ha meg a mozgasaval gondok lennenek, Devenyezni menjetek majd el, gyorsan rendbe fogja tenniKép En devenyeztem a nagyobbal, ha van kerdesed, szivesen valaszolokKép persze vard meg a neurologust, lehet semmi gond nincs, de ha van se ess ketsegbeKép

orsoly
orsoly

Liv na erre mondjak hogy a net neha karos....de komolyan, ha nem olvasnad ezeket, tok nyugodt lennel, probalj meg ne idegeskedni ilyenek miatt.Kép
orsoly

LivKép,

Szerintem is nyugodj megKép. Tuti, hogy minden rendben. Én is úgy tudom, hogy a koraszülötteknél a valódi kort a kiírt születési idöhöz kell kötni. Látod, hogy milyen szépen hízik, úgyhogy fel a fejjelKép

Moncsi
minike

MacsKép,

Szerintem csak vak lárma volt, úgyhogy nyugodj meg. Kezdem az gondolni, hogy ezek a légzésfigyelök több gondot okoznak, mint hasznot. A baba nálunk is néha olyan, mintha taknyos lenne, de aztán rájövök, hogy csak az orrába került tejcsiKép.

Moncsi
minike

HaliKép

LivKép
Én is úgy tudom, hogy a kiírt időponttól kell számolniKép Drukk, hogy rendben legyen mindenKép Én biztos vagyok benne, hogy eleget foglalkozol a manóddal, ilyenkor Nekik nem is kell más, csak anya közlesége, szopi...A szopi is alakítja pl a mozgáskoordinációtKép

Zsuzsa
nekem nincs haskötőm. Lehet, hogy kéne, mert a 2. után már elég gáz a helyzetKépKép

Macs
Felejtsd el azt a cigitKépKép Irgum-burgum, pont Te, aki mindig pozitívan állsz a dolgokhozKépKép Tessék most is a jó dolgokra koncentrálniKép

Zsófi
Ez a három óránkénti átnevelés szerinte sem túl jó ötlet. Csak tapasztalatból írom, ugyanis Gergővel én is szigorúan ezt a tanácsot kaptam orvostól, védőnőtől, anyukámtól... nem is lett elég a tejem már a 3. héttől. Lehet, hogy másoknál beválik, de nálunk nem az tuti. Most is elmondták, én pedig egyik fülemen be, másikon ki. nem figyelem az órát és a gyereknek is csak a súlyát mérem. Remélem most nem járok úgy, mint Gergővel. egyébként se tudnám megvalósítani a dolgot, mert ha mondjuk felsír 2,5 óra után, nem fogom hallgatni még fél órát, amíg felveri a tesóját is...

na pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Lányok, köszi a tanácsokat, visszatértünk az igény szerinti szopihoz. Ma nagyon nyűgös volt Mózi, így a kendőben hordoztam, ott megnyugodott és aludt, én meg közben hallottam, ahogy szuszog, s ez engem nyugtatott meg.

Liv! Nyugi, minden rendben lesz... Csak magatokra figyelj, mondom én, aki szintén bedől mindennek.
papzso

Sziasztok!
Csengo vagyok, de mar joideje nem irtam. Sajnos nem is olvastalak benneteket. Ennek oka termeszetesen hogy az en kisfiam is megszuletett! Persze meg szeptember 17-en (3800g es 54 cm), de csak most lett itthon is internetem. Ket szopi kozott majd igyekszem visszaolvasni, de remelem nem baj ha olyat kerdezek amit mar itt megbeszeltetek. Ahogy elneztem eselyem sincs visszaolvasni.
csengo
Vendég

Sziasztok

már alig merem írni: még mindig egyben Kép. Ez már vicc. MA délelőtt kimentünk a vasúttörténtei parkba, hatalmasat mászkáltunk, de azon kívül sokminden nem történt, hogy egy jót aludtam utána Kép. Illetve egy icipici barna trutyi jött belőlem. Remélem, valami előhírnök-féleség. Most, hogy hétvége van, és itthon van a párom, sokkal jobb. A hétköznapokat viselem nehezen. Meg az éjszakákat. MA éjjel nem volt nyugta a gyerkőcnek, és sehogy nem volt jó neki, ahogy feküdtem, így aztán állandó forgolódás volt az éjszakánk. Már a hintaszék sem kényelmes Kép.

Maccs,
lehet, hogy megyek hozzátok, ha nem lesz jobb dolgom Kép

Bori
40+1
lbori

Zsófi!

Nagy örömmel olvastamKépKép, hogy visszatértél az igény szerinti szopihoz. Tegnap akartam ezzel kapcsolatban neked, de nem tudtam, hogyan fogalmazzak, hogy ne bántsalak meg téged sem és ne mondjak véleményt az orvosról sem.
A többiek ügyesebben voltak.Kép
Nekem nincs tapasztalatom, mert ezzel soha nem volt gondom, de sok olyan történetet hallottam már, ahol először az időre szoptatással próbálkoztak, aztán emiatt kevés lett a tej, és végül belekerültek abba a körbe, ahonnan már nem könnyű kijönni (kicsi tápszer, még kevesebb tej, több tápszer, tej elapadása).
Nagyon fontos a pihenés és alvás, ezért használj ki minden időt, amit a kicsid alvással tölt. Ha ezt ő a hordozókendőben teszi, akkor te ülj le egy kényelmes fotelbe vagy párnákkal megtámasztva az ágyra, és pihenj, bóbiskolj, aludj. Ha meg házimunka van, azt szintén el tudod végezni kendősen (jó, nem mindent, de sokmindent).
Tegnap épp miattad olvasgattam az www.lll.hu honlapot, és olyan jó dolgok vannak rajta. Pl. ez:
http://www.lll.hu/archiv/ujsag/0203/0203_06.shtml
Sok sikert nektek a továbbiakra!KépKépKép

Liv!

Az aggódás természetes. Viszont azt is tudnod kell, hogy te vagy a babád legjobb megfigyelője. Szertinem egy anya sokkal hamarabb meg tudja látni a gondokat, mint egy idegen.
Ha úgy érzed, aggódsz, akkor vigyed el kivizsgálásra, olvass utána, de azért nem vidd túlzásba.
A védőnő tőlem is azt kérdezte a héten, hogy ad-e már hangokat ki Hanna. Hát nem. Pedig a hallásával semmi baj, pl. zajokra összerezzen. Csak ő vagy sír, vagy nagyon csendes. Majd eljön a gagyogás ideje is, én ezen nem aggódom. Látom hogy fejlődik.
Nem foglakozol vele eleget: ezt felejtsd el. Te mindent megteszel.

Maccs!

Irgum-burgum! No cigi! Nagyon sok dolgo van, ami miatt a későbbiekben is visszaszokhatnál rá, de ne tedd. Sokkal egészségesebb a babádnak is, ha nem teszed!

Judy!

Nem jársz úgy, mint Gergővel, nála a rossz szoptatási gyakorlat volt a gond, most meg már tanultál a hibából. Sok tejcsit!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Orsoly: dévényezni? Passzolok, bocs. ??? Most lehet, hogy teljesen másra gondolok, de Dévényi Anna, Páty? (Őt említette a védőnő nekem is, hogy mutassuk meg neki kb. 2 hónaposan Dávidot.)

Köszönöm mindenkinek a megnyugtató szavakat. Remélem, igazatok lesz, és nem lesz semmi gond. Majd megírom, mi volt a vizsgálatokon.

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Irtam egy internetes orvosnak, ezt válaszolta:

Kedves Édesanya!
> A szemkontaktus fokozatosan alakul ki, nincs konkrét időpontja, kb. a
> 2.-3. hónap végére lesz felismerhető (de még tovább finomodik)."

Kép

Kép
liv

Beszti!
Ezt a hordozókendőt készen vettétek vagy te csináltad?Van valami titka vagy ha veszek anyagot én is megtudom csinálni?Ha sajátkezűleg is elkészíthető kélek írd le a méreteit!
Köszönöm!GnéKriszti
gnékriszti

Liv: igen, Deveny Anna (i nelkulKép), Patyrol nem tudok, valahol a Moszkva mellett van a kozpontjukKép O talalt ki egy olyan modszert amellyel a hipoton babakat eredmenyesen lehet kezelni. a tanacs jo, majd mutasd meg neki davidot, asszem itt tobbet megtudhatsz: www.deveny.hu Kép

orsoly
orsoly

Kriszti!

Én a kendőt készen vettem, és olyat ami nekem van, nem is lehet már venni (karikás). Most már csak a másik fajtát árulják, ezt lehet csinálni is, ezen a két honlapon vannak rá ötletek, miből:
http://www.lll.hu/archiv/ujsag/9802/9802_02.shtml
http://www.nandu.hu/Magyar/Hasznos/hasznos.htm

Itt vannak megkötési pozíciók hozzá:
http://www.printerfair.hu/~pn_robinson/bababolt/gal.htm
És ezen a honlapon (http://www.printerfair.hu/~pn_robinson/bababolt/bframe-0.htm) meg is tudod rendelni.
Először talán furcsa benne hordozni, de nekem nagyon bevált, itt pl. Nátán alszik a kendőben 13 hónaposan (látszik, hogy mennyire szeretem, mert ott mögöttem a képen a babakocsija, és mégsem abban altatom):
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=74&page=4&image=10970

(Egyébként a neten angolul lehet fellelni karikás kendő készítés módot angolul. (Ez pl. nagyon jól leírja: http://www.geocities.com/samanthalane/sling/sling.pdf.)

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Liv: néha én is beleestem abba a hibába, hogy a nagyfiamat mindig összehasonlítottam az ugyanannyi idős gyerekekkel. Ennek azért nem volt sok értelme, mivel egyrészt ő is korábban született (36.hétre), másrészt a gyerekek 1 éves korukig annyira különbözően fejlődnek, hogy 1-2 hét csúszás bőven belefér. Amellett hamarabb tanult meg állni, mint ülniKép Volt egy kb. ugyanannyi idős kisfiú, ő gyönyörűen ült már 6-7 hónapos korában, de pl. mászni nem volt hajlandó. A nagyfiam pedig nem ült, de mindenhova eljutott, minden játékért, mert odakúszott hozzá. Ja, igen, nála pl. kimaradt a négykézláb mászás, folyamatosan úgy közlekedett, amig meg nem tanult járni, mint egy kis kommandósKép
Bevallom őszintén, többek között ezért nem szerettem és nem szeretek most sem lejárni a lakótelepi játszótérre, mert ott ment a rivalizálás, hogy kinek mit tud már a gyereke, milyen ügyes, a Te gyereked ezt miért nem tudja? Na, köszi, beparáztatni nem fogom magamKép

Szóval szerintem nyugodj meg, előbb-utóbb minden gyerkőc megtanulja a dolgokat!

Bori: nagyon jól elvan a picilány odabent, hiába, tudja, hogy mi a jó!Kép

Olyan jó, Balázs nagyon elkényeztet már második éjszaka, összvissz 2x kelt fel kajálni, az előző éjszakai 3-4szeri keléshez viszonyítva. Nem is érzem magam úgy lestrapálva.
Mondjuk nagyon várom, hogy egy kicsit szárazabb legyen az idő, mert mennék le vele sétálni, de így nem merek, félek, hogy megfázik ebben a nyálkás időben.

Maccs: szegénykém, hogy megijedhettélKép, de vigyázz a cigivel! Éjjel nálunk is nagyon meleg van, dől rólam a víz, ezért mindig egy picit nyitva van az erkélyajtó a szobában, így valamelyest elviselhetőbb.

Kérdés: lányok, Ti mennyire szoktatok otthonról elmenni egy kicsit kikapcsolódni? Mert néha úgy érzem, hogy muszáj valamit csinálni, mert megőrülök, de anyukámra nem akarom ráhagyni a két gyereket. Még egy oké lenne, de itt a nagyobbik is, és anyu sem fiatal már, 66 éves, nem akarom nagyon leterhelni.
Kíváncsi lennék, Ti hogy oldjátok meg.Kép

Lau
lau

Lau!

Én nagyon sokszor úgy oldom meg, hogy nem viszem mindet. Ált. a szomszédunk vigyázz rájuk, ha itthon van (neki is van 3 gyereke, néha még jó is, ha az enyém ott van, mert legalább eljátszanak egymással).
Bár nagyon komoly kikapcsolódásról egyenlőre még nem lehet szó. De már én is nagyon bezárva éreztem magamat. Ilyen idően meg a gyerekeknek is kell valamit szerveznem, mert szétszedik a házat, ezért a múlt héten a Közlekedési Múzeumban, most pénteken pedig vasútmodell-kiállításon voltunk teljes családdal.

Itt van Hanna a kendőben:
Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

SZiasztok!
Bevallom meg sehol sem jarok a visszaolvasasban, de lenne egy kerdesem. Nektek is horkol a kisbabatok? Miki mar 5 hetes es neha tok hangosan horkol. Nincs az orraban semmi azt megneztem.
csengo
Vendég

Lau, kikapcsolódás: eddig 2x mentem el itthonról: 1x kontrollra Kép és 1x fodrászhoz. Addig a férjem vigyázott Dávidra.

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!
Ma úgy látszik, fogyózik a fiam, alig eszik valamit és egész nap alszikKép
Nekem is eddig az volt a kikapcsolódás, hogy elmentem a nagyért az ovibaKép

Csengo: tegnap én is azt hallgattam, hogy milyen helyre kis horkolást produkál a cseppem. Szerintem ez normális náluk ilyenkor, ugyanis nem mindig hallom nála.

Beszti: klassz a hordozókendő, szerintem én is beszerzek ilyet, jobbnak látom, mint a kengurut, a babát jobban tartja. Kengurunk már van, de az még hatalmas neki, semmi tartása nincs.

Lau
lau

KukucsKép
Én snuglit rendeltem kendő helyett Sokkal szimpatikusabb, és nem terheli meg annyira hátam, sajna gyakran fájKép

Ma a bababörzén eltöltött kis idő volt a kikapcsolódás, rengetegen voltak, a picire addig a kispapa vigyázott, épp a következő szopira értem hazaKép

Macs!
Fel a fejjel, biztosan téves riasztás volt.
néha én is alig hallom, érzem hogy lélegzik a csajszi, megsimogatom és akkor reagál rá, így én is megnyugodok.Légzésfigyelőnk nincs.

Noémi
fantikbaba

http://www.bababolt.com itt lehet kendőt is rendelni.
fantikbaba

Sziasztok!

Megpróbálok olvasó üzemmódból átváltani...
Mivel mindig csak panaszkodni szoktam, most egy kicsit dicsekednék: Benedek kb másfél hete nemcsak hogy keresi a szemkontaktust, de sokszor ha szólunk neki, akkor az ember felé fordul, és teli szájjal nevet, majd elkezd egy picit gügyögni is, már megy a gi-gi-gii, meg a guu is, ezt tudja fordítva is (huuug). Egyszóval a szülők leigázásának magasabb szintjére lépett.

Keresztelő: A férjem épp most intézi, nemsokára meglesz. Még nem tudom, mit adok a babára, de vannak a meleg cuccai között is fehérek, majd összeállítok valamit.

Pici panaszkodás: nálunk is van szájpenész lassan 2 hete, és valszeg emiatt piszkosul fáj szopikor a mellbimbóm... Most meg több mint 3 napig nem volt kakis pelus, már a nagyszülők is itt aggódtak, de Benedek abszolút jókedvű volt, annyit sem erőlködött, mint szokott. Megkérdeztük végül az egyik kórház csecsemőseit, szerintük van olyan baba, aki akár egy hétig is csak gyüjtöget. Végül lett kaki, de nem sok, s most megint nincs...

Más téma: múlt hét szerdán megszületett a nővérem kislánya, Csilla baba 3200 gr-mal, 50 cm-rel. Sajnos végbélnyílás nélkül született, így sok aggódás érte a családot. Születése napján felhozták mentővel a klinikára, kivizsgálták, szerencsére más rendellenesség nem volt, így hétfőn megműtötték. Kedden már teáztatták, majd lett kaki is, s onnantól már szopizhatott is, sajnos csak 1 hetes korában. Szegény nővéremnek így elég lassan indult be a teje, de talán most már rendben vannak, pénteken hazamehettek. A babát antibiotikumozzák még, mert ugye seb van ott, ahol kakil, s hogy ne legyen szorulása, folyamatosan hashajtózzák.

Kép
Benedek már kéthónaposan tvfüggő, ha sikerült a képfelrakás, itt épp tv-t néz.

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Sziasztok,

hehe, még mindig egyben. Kép

MA két órát sétáltunk a Margitszigeten, hátha jót tesz a gravitáció. Egyelőre csak a derekam fáj tőle Kép.

Bori
lbori

Hali,

Én mára voltam "dátumozva", de még nálam sincs semmi, nem érzek semmit Kép Már kezdem totál megszokni ezt a súlyosbított állapotot. Viszont Hanna 2-3 napja elkezdett köhécselni, persze mikor, ha nem most, csak az hiányzik, hogy egy tök beteg gyerek mellé kelljen hazajönni az új kis jövevénnyel.

Kata
pont 40

Kép

Kép
anyamanya

Noémi!

Én pont azért nem értem, hogy miért nem gyártják ezt már (pontosabban tudom, hogy miért nem: nem volt rá kereslet (gonolom nem nagyon ismerik)), mert gondolom a képekből is érzékelhető, hogy ez a karikás kendő a válltól nagyon szélesen van a háton keresztben, ezért nagyon kényelmes. Én hordtam Nátán nagy korában is benne úgy, hogy a csipőmön ült a kendőben, és soha nem volt hátfájásom, akkármennyit is hordtam benne. A vállán párnázott.
Hanna meg egyszerűen pehelysúlyú.
A snugli is nagyon tetszik!KépKép
A fenti rendelős link is erre e honlapra mutatKép... (bababolt)

Kormi!

Kislány Kép és Kép. Jó, hogy jól van.
Benedek Kép. A kakis pelusoknál: anyatejes babáknál nagy szélsőségek lehetnek, több, mint egy hét is eltelhet két kaki között, akkor sem gond. Hanna mostanában ált. 2 naponta kakil, igaz akkor mennyiségeket.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok lanyok!

Mi si voltunk a borzen es ugy erzem nagyon megerte.
Vettunk etetoszeket, dontheto hattamlasat, majdnem annyira dontheto, mint az autos ulese, talan meg egy kicsit jobban, igy nagyon szupi, mar most ul benne az asztalnal, ha mi eszunk es ugy nezelodik mint egy kiskiraly. Kép

Vettunk meg utazo agyat is, meg egy baby orzot. Kép

Igy jol kivasaroltuk magunkat.

Ma vagyunk pont egy honaposatk.

A csalad es a baba. Kép

Kép

Kép

MAgi
Vendég

Sziasztok!
Legzesfigyelorol annyit, hogy mi hosszas huzavona utan nem vettunk. Persze aggodom a kicsiert, de nem veszek meg egy gepet, hogy egesz nap lessem mikor riaszt. Persze ha lett volna a rokonsagban problema, vagy koraszulott lenne akkor vettem volna en is. Neha en is ugy erzem mintha nem lelegezne, pedig lelegzik csak olyankor kicsiket.
Kaki: mi a napi 5x kategoriba tartunk. Anyatejes babaknal minden lehet es minden jo. A szoptatas elso heteben sirtam minden nap, nehezen talaltam a jo gyakorisagot es akkor meg nem volt netem. Nagyon hianyzott a topic, mert a terhesseg alatt is sokat jelentett, hogy mindent meg lehetett igy beszelni. Azert van egy ket kisbabas ismerosom, igy oket hivogattam. A lenyeg hogy Miki szepen szopizik es 5 het alatt 3600rol 5430gra hizott.
Este 6-9-ig menetrendszeruen sirdogal, de ilyenkor mar hazaer apa es o is csititgatja.Van valaki akinek mar elmult ez a hasfajos korszaka?

Nalunk meg volt a keresztelo, de nem volt feher ruhank egy atlagosban mentunk.

csengo
Vendég

Sziasztok!

Olvasgatlak beneteket, de mostanában nincs időm írni, Manócskám teljesen lefoglal.
Nagyon jó baba, éjszaka 3xszor szopizunk, pontosabban a 3. már reggel van, néha akár 2,5 órát megszakításokkal, azaz büfikkel, de ezt szerencsére ritkán adja elő.
Ma meg volt az első sétánk. Már a héten az erkélyen levegőzött, de most fél órás séta volt, aminek a végére beszunyált, de a friss levegőtől a végén megéhezett.

Kérdésem lenne, hogy szerintetek, milyen gyakran lehet már vele sétálni?
Már én is unom a bezártságot, eddig csak egyszer voltam kimenőm, kb. 1 órát. Jó lenne már kimozdulni, de nem akarok a Manónak rossat.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Kormi (még mindig a szokásos kérdés, ne haragudjatok Kép): mióta van szemkontaktus, megkérdezhetem?
Bocs mindenkitől a zaklatásért! Kép
És a ti babátok kb. hány hetes kora óta követi a tekintetével a mozgást?

Liv

Kép

Kép
liv

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: