A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. nyári kisbabák

Sziasztok!

Most jöttem CTG-ről! Minden rendben! Nem hiába szuuu- szaaaa-ztam (ezt jól leírtam)! Aludt a kisangyal, ezért a csúnya asszisztens néni valami szörnyű hangú ketyerével elkezdte ébresztgetni. Szegény picim! Kb. 5. próbálkozásra sikerült annyira felébreszteni, hogy már nem csak 1-2-t rúgott, hanem rendesen elkezdett karatézni odabent! Attól kezdve volt értelme a mérésnek, mert addig 140 és 150 között volt a pulzusa, de ezek után már jó cikk-cakkos lett a görbe! Mindenesetre a doki azt mondta, ezt most megúsztuk, jövő héten találkozunk!

Sajnos Mucskát nem engedik haza mégsem! Nagyon kivan, mert totál beleélte magát! Most azt mondta neki a doki, hogy majd meglátja, az is lehet, hogy csak a 39-40- héten császározza! És addig nem fogja kiengedni! Nagyon sajnálom, szegényt!

Zsuzsa!
Köszi az infót a matracról! Lehet, hogy öcsém is meg tudja venni, ő Pesten lakik, csak meg kell szervezni a hazaszállítást! Lagziba muszáj menni (protokoll), úgyhogy tuti, hogy nem mehetek helyette talizni!
Tetszett a vicc! Apának is!

Cicifixről még annyit, hogy a sima kismama féle nekem is bejött az Anitából! Kár, hogy ilyen drága! De lehet, hogy szopisat is olyat veszek, mert tényleg jó minőségű és kényelmes!

Anyós tegnap óta hallgat! Talán készül valami? Gyanús! Kép

Más: STRIÁK
Eddig azt hittem megúsztam! De tegnap este megláttam néhány alattomos csíkot a pocim alján! Pedig kenem, mint állat! Mivel? Mindennel! Na, jó! Félre a piszkos fantáziát!!!! Kép
Nappalra az Avon stria elleni krémmel, éjszakára Bionet mellápolóval (olyan ajánlotta, akinek használt!)! És mégis! Eleinte próbáltam a Vichyt is, de annyira drága lett volna a 9 havi adag, hogy letettem róla!
Van valakinek ilyen problémája? Tudom, ezeknek már mindegy, mert ha egyszer megjelennek, akkor nem lehet őket levakarni sem, de jó lenne, ha több nem jönne ki! Van tuti tipp rá?

Festők csütörtökön végeznek! Alig várom! Szép rendet raktam a költözés végére, most mindent lehet kezdeni elölről. Minden csupa kosz, por, festék! Azt hiszem, megint beizzítom a családi takarító brigádot! Kép

Megyek, meg is nézem, hol tart a konyha!

Sziasztok!
Mariann
(ma 35)
marcsababa

Süncsi!

A Hétről hétre rovatban cikkek vannak, és nem igazán találtam UH-ra vonatkozót. Segíts, légyszi, hol találom?

Kép
kisdió

Egcsi Kép
Köszi.

Edit
Kép

Kép
reditke

Marcsababa- csíkok ellen én is az AVON-t használtam, de csak eddig. Most hirtelen kiütéseim vannak tőle, így átváltottam aloe vera-s babaolajra. Majd kiderül, hogy használ-e. Remélem, hogy igen.

Látom, itt mindenki a pasikról álmodozik. (Szerintem nem minden arany, ami fénylik.)
Azért nekem legjobban a Pierce Brosnan és a George Clooney tetszik. Ja! és ismeritek Tarkan-t? Azok a zöld szemek - na az nem semmi.

Maci
maci2

Kisdio!

Itt talalod:

https://www.babanet.hu/ultrahang.php?t=fejl

Egyébként pasi-téren megegyezünk, azt hiszem. En sem szeretem a szép férfiakat és Edward Nortont kifejezetten szexisnek talalom, föleg amikor olyan kis gonoszKép

Késöbb még jövök, most pihizek egy kicsit a napon.

Puszi
Süncsi
süncsi

Sziasztok!

10-től fél 2-ig játszótereztünk. Hazajöttünk és Dani ebédelni sem akart, hanem 5 perc alatt elaludt! Kép Most nagyon jó volt, csupa szivemnek kedves gyerek és mama volt ott és a kis terrorista nem volt ott. Kép

Maci: Persze, hogy pasikról álmodozunk. Képzeld ha nőkről...Kép Pierce Brosnan tényleg megérne egy misét. Kép
Mel Gibson is. Kép
Persze ha nem lennék férjnél. Kép
Amúgy nekem még az idősebb nem túl szép arcú hapsik is tetszenek.Talán apakomplexus? Kép
Pl. Tommy Lee Jones, Sean Connery (fiatalon nem tetszett, jót tett neki az idő)é s persze Nicolas Cage. (Kisdió egyetértünk!!Kép )

Süncsi: azért láttad, hogy írtam neked? Kép

Mariann: hála az ének, hogy minden oké! Kép
Mucskának kitartás!!
Stria: én továbbra ia a Milupára esküszöm.

Zsuzsa: Vicc: Kép Ejnye ez megint malac! Kép

Vali:én a rendszeresség híve vagyok, de nem az óráé. Valahogy úgy ahogy írtad is. Megvannak a rituálék: pancsi, vacsi, ágy. Áltlában ugyanabban az időpontban, mondjuk 7-8 között, de ha csúszik akkor se történik semmi baj. Rugalmasak vagyunk. Kép
Most is pont írtam, hogy Dani ebéd nélkül kidőlt. De nem keltem fel most csak, hogy beletömjek valamit. Majd eszik ha felkel. Ilyen is előfordul. Kép

Kisdió: jobbulást neked!! Ari, hogy nektek is mindegy volt a bébi neme. KépÉn is így voltam, vagyok vele. Csak bébi legyen!! Kép És persze egészséges. Kép

Egcsi: szomorú amit a kispapiról írsz!!!
Én tök megértelek, legalább a vajúdás alatt támogasson!! Úgy is az a hosszabb!!

Swen: jól elúsztál! Kép

Anikó: ????

Bellana
bellana

sziasztok!

Megjöttem, bűár a lábamat lejártam, és sajna be is dagadt egy kicsit Kép
Voltam én is a Csalogányban, és vettem 2 babasapkát! Kép
A poén, hogy ugyan ezek az emberek 4-5 éve még élelmiszer diszkontot csináltak ugyanott! Ismerem őket ezer éve!

Vali: sok sikert a rituálékhoz!
Én meg annak a híve vagyok, hogy a gyerek napjainak menetébe kell rendszer. Hogy ne összevissza altassam, stb... Ezt betartottam Zsófinál, és be is vált!

Maci: azt a matracot ingyen adták!!! Kép
Jó utat, és várunk a talin!!!
Zöld szemek? Nem ismerem a palit, de a zöld szemek... Kép

Bellana: a Nicolas Cage nekem is szimpi, meg a Harison Ford is Kép
Dani meg tényleg jól tette, amit tett! Pihizz te is!
Malac a vicc? Szerintem csak egy kicsit, de jó!!!

Kisdió: a kókuszmartac kemény, de rugalmas, jól szellőzik, és könnyen mosható!
Orrvérzés, rosszullét, vérnyomás Kép Nem sok ez egy kicsit???
Pasik Kép Mi hiányzott? A szép kezek, vagy a fogak? Kép

Mariann: CTG Kép A dokid meg csúnya! Mi az, hogy megúsztátok???
Szegény Mucska. Nagyon sajnálom, de Annának jobb, ha még marad szerintem!
Anyós tényleg gyanús, de ha nem viselkedik jó, máglyára dobjuk őt is!
A martac ügyben Maci írt ma, hogy még olcsóbb a Kikában! Az már ingyen van!
Tuti tipp a csíkokra! Szólj a hasadnak, ne nőljön már! Nekem is van sajna egy pár. De a mellemen, és a csípőmön! Pedig nem is híztam!!! És a Milupával kenem.
Te ne takaríts!!!

Egcsi: gyűrd csak a hentes urat, mert szükség lesz rá!!!

Nyinyike merre járhat???

Zsuzsa
zerko

Egcsi- gondolom, hogy nem esik jól neked, ahogy a párod reagál. Szerintem ezt nem szabad eröltetni, mert lehet, hogy többet ártasz a kapcsolatotoknak vele, mint amit segítene.
Én például szeretném, ha a férjem ott lenne és ő sem tiltakozik, viszont megmondtam neki, hogy ha netán idegesít a jelenléte, akkor én fogom kiküldeni. Azt gondolom, hogy senki sem tudhatja, hogyan reagál a dolgokra a szülés alatt.

Fel a fejjel.

Maci
maci2

EgcsiKép!
Az enyem sem lesz ott, azt mondta bejon, ha en szeretnem, de alapjaban veve magatol nem jonne, mert nem birna elviselni latni ahogy szenvedek,stb. De ertem megtenne. En meg erte megteszem, hogy nem kerem, hogy bejojjon. Szoval vigasztaljon a tudat, hogy en is egyedul , illetve nem is, Balazskaval kettesben fogom vegigcsinalni. Mi ketten ugyis verhetetlen paros leszunk!Kép Es most valahogy ugy erzem rendjen is van igy a dolog.

Pasik:
EN sem a nyalas pasikra bukom, pl Di Caprio,Ricky Martin es a hasonloak kifejezetten taszitanak. De van egy ket "erett" ficko, aki el tud varazsolni. Valami kell legyen egy pasiban, ami megfog. Ilyen pl:Harrison Ford, Mel Gibson es Richard Gere. Ahogy az a ficko megoregedett...nem semmi. Hogy tud ilyen jol kinezni? Ja! Es 40 evvel ezelott Clint Eastwooddal is elmentem volna vacsorazni...

BellanaKép!
Azert van egy-ket olyan no is, akit "nem rugnek ki az agyambol" (idezet a Hair-bol)Kép Arrol is beszelgethetnenk.

ZsuzsaKép!
Koszond meg a ferjednek a valaszt! Nagyon kedves volt tole.Kineztunk egy modellt, juniusi fizubol talan meg is lesz!

MarcsababaKép!
Azt hiszem ha hajlamos vagy a csikokra, akkor bekenheted akarmivel, ugyis lesz (a baratnom mindent rakent, hiaba), ha meg nem vagy ra hajlamos, akkor ha nem kened sem jon elo. Ilyen mazlista pl en vagyok.

chelloKép!
Merre bujkalsz?

szoszi
Megvan a Tenna normal betetem is...
szoszi

szöszi: grat a TENNÁhoz.
Átadom a férjemnek!
SEGÍTS!!! Alice telefonja mindig ki van kapcsolva. Mit tegyek???
Clint Eastwooddal??? Hát az is egy érdekes pasi Kép
Zsófival nekem sem volt csíkom! (17 kiló ellenére) Most sajna van pár!!!

Zsuzsa
zerko

zsuzsaKép
jol adtam meg a szamot??? varj, irok neki sms-t, ird meg Te is a mobilod szamat mailben, ha valaszol megmondom, hogy hivjon fel o!
szoszi
szoszi

Kinga: mail ment!
zerko

Sziasztok!
Csak gyorsan benéztem,mert iszonyú kupi van ,és valahogy sehol sem látom a végét...Kép

Csak eszembe jutott...Kép-anyós+baba+festék ill.egyéb szagokKép .Kb 5 hónapos volt a Maya,egy szép,meleg márciusi reggelen,az anyósom-akkor még jött hozzánk hetente 1-szer-kitalálta,hogy hangyát fog írtani.Mi még aludtunk.Egyszer csak arra ébredtünk,hogy iszonyú gázolaj szag csapta meg az orrunkat.Tudjátok mit csinált?az egész teraszt,és ház körül fellocsolta gázolajjal,hogy ne jöjjenek be a hangyák.És ez szépen párolgott folyamatosan a napon,és olyan bűzt csinált,hogy úgy éreztem hónapokig,hogy egy gyárban,vagy benzinkúton lakom.Azt hittem felrobbanok,a Tomi ordított,hogy nem normális ,hogy nyitjuk így ki az ablakot,hogy visszük ki a gyereket levegőre,mit szólnak a szomszédok stb...KépMondanom sem kell,semmit nem ért a segítsége! Még tavaly nyáron is éreztük a párolgó olaj illatát,ha nagyon meleg volt!Kép
Most már csak mosolygok rajta,de akkor nagyon kiborultam,és de tudnék még mesélni...

SZOPTATÓS PÁRNA:
A Babyfun-ba 3000-4000 Ft körül van szoptatós párna,és találtam egy másik szintén hasonlóan olcsó boltot ,Mária nagyker a neve,(www.pekido.hu),ott is láttam hasonló árban szoptatós párnát.De most a Kikában is 1 ezressel olcsóbb az "óriáskifli"Kép.

Puszi mindenkinek,a talira megyek!

Nanda
nanda

Sziasztok!

Most van 2 percem bejelentkezni.Sajnos nincsenek jó híreim.Kép
Nemhogy javulnánk,még Gergő is lebetegedett.Erős hasmenése van,most már kétszer láttam benne pici vért is.Megijedtem mert a doktornéni azt mondta,hogy lehet,hogy vérhas vagy szalmonella.
Be vagyok tojva,drukkoljatok nekünk!

Majd jövök:Anikó
vakili

Nanda: állítólag ez a Mária nagyker nagyon jó, csak vastag pénztárcával kell menni!
Anyósod nem semmi! De ha van egy pár hasonló történeted még tarsolyban, a talin is jól elleszünk! Várunk!!!

Anikó: tuti nem lesz sem vérhas (akkor magas láza is lenne), sem szalmonella! Koplaltasd, és itasd gyakran a Fiatalurat, és hamarosan jobban lesz!
Szurkolok nektek!

Zsuzsa
zerko

Zsuzsa: valasz!!! Kép
szoszi

Zsuzsa!
Már voltam ott-Mária nagyker-,és szerintem nagyon jó árak vannak,töménytelen mennyiségű babaruha,meg ami kell,és nagyon kedvesek.Amúgy van mégegy lap(www.babakocsi.hu),ahol néhány dolgaikat is meg lehet venni,ott vannak árak is.ott láttam pl.a szoptatós párnát 4000 ft körül.

Segítsetek!Hol lehet nyári szoptatós hálóinget venni,nem 10000 Ft-ért,vagy amiben a kórházban kényelmesen ellehetek,és a szoptatást sem nehezíti.
Köszi,Nanda
nanda

Sziasztok!

Bellana! Azért nem úsztam el, látod megvagyok, de aranyos hogy aggódsz.Kép Délután nem volt netünk, ugyanis a gépet is át kellett helyezni, így csak most tudtam ideülni. Gratulálok Dani alvásához, ezek szerint néha lemerül nála is az elem.Kép Remélem pihetél te is egy kicsit?!Kép

Zsuzsa! Jót tett a csavargás? Örülök, hogy neked is tetszett a bababolt, én is vettem két sapit.Kép A vicc nagyon jó volt!!!!KépKépKép

Süncsi! Ez aztán reggeli volt a javából!Kép

Vali! Ti aztán készültök a csemetékre!Ahhoz képest, hogy nem hittél ebben, eléggé belejöttél.Kép Remélem pozitívak lesznek a tapasztalataitok!Kép

Egcsi! A vörös sárkány könyvben nagyon-nagyon jó, a filmből kihagyták a lényegi fordulatot, olvasd el ha teheted. A bárányok hallgatnak már sokkal jobb lett, az egy az egyben a könyv!

Kisdió! Vigyázz jobban magadra ne hajtsd túl magad! Muszáj még melóznod? Én egyébként Szolnokon lakom és itt van egy olyan uszoda, ahová alig járnak, mert jó eldugott helyen van, vízforgatásos a medence, úgyhogy nagyon jó! Egyébként az úszás nagyon jól esett, aludtam is tőle délután, de előtte megettem fél kiló epret!Kép Viszont a hátam fáj továbbra is, de csütörtökön újra megyek!Kép

Mariann! CTGKép MucskaKép De a dokija tutti tudja mi jó neki!

Anikó! Szorítok értetek, megy a drukk ezerrel!!!!

Holnap UH-ra megyek délután, délelőtt meg fodrászhoz, utána meg nyit végre nálunk is a Cora, úgyhogy megpróbálok bejutni és venni lepedőt a csemetének, meg egy-két apróságot még, ami kell.

Nanda! Anyósod tényleg nem semmiKép

Kinga, Nixi kisdiákok hol vagytok?

Bori holnap jön haza?

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok!

Megvagyok,csak gyorsan jelentkezem.
Sajna,nálam is megindultak a fájások valszeg a front miatt,de sikerült benntartani babócát,így most minden rendben.Kellene pihizni,csak ki bír ilyenkor.
A szerdai vizsgám 4 lett,köszi a drukkot mindenkinek.
Ha minden igaz,töltök fel képet!

Puszi,Kinga
nyinike

Nanda: passz! Én még tavasszalé vettem az Auchanban 1400 körül! De láttam nemrég kínai boltban is! Nézd meg otthon, milyen hosszú legyen elől a gombolása!

Swen: kár, hogy csak egy lyuk az a bolt Kép
Jó szépülést, és kukkolást holnapra! Pihizz is ám!!!

Zsuzsa
zerko

Vali!

A mai vásárlás témája: Hogyan fárasszuk le a patikust, a hülyébbnél hülyébb kéréseinkkel? Nem kell semmi vad dologra gondolni, csak igyekeztünk beszerezni a csemete érkezéséhez a patikából való dolgokat, illetve nekem szükségeseket. De úgy tűnt, mintha a hölgy az elmúlt években nem találkozott volna szülni készülő anyukával.

Zerko!

A csemetéim nem voltak túl nagyok, de kicsik sem. Ádám 3750 g-mal és 57 cm-rel született, Csilla pedig 3200 g-mal és 56 cm-rel. A pocaklakó eddigi ultrahangjai eléggé hasonlítanak súlyban az övéikre, én úgy 3500 becsülöm a végét. Persze lehet, hogy nem lesz igazam.

Süncsi!

Nem tudok pontos választ a kiírásom dátumára, ugyanis nincs ilyen. A kiskönyvemben is csak annyi van, hogy 2004. június. Nincs mihez számolni. A legelső UH-gal számolva, június 22 lenne, de ahogy haladunk előre, az ultrahangok egyre előbbi időre engednek következtetni.

Maci!

Arról, hogy mit állnak ki kispapák a vajúdó párjuk mellett, arról a húgom tudna neked mesélni. Ugyanis szülésznő.

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok!

Zsuzsa Kép: én is azt írtam, hogy kell rendszer a gyerek életébe. Az még nem rendszertelenség ha nem stopper szerint fürdünk. A rituálé és a rendszeresség meg nem egymást kizáró tényező.
Daninak is van napirendje. KépDe megesik, hogy valami közbejön és csúszunk. Amúgy egyetértek veled, mert a rendszeresség biztonságot ad. Kép

Szöszi: itt irulok és pirulok, hogy miket írsz. Kép
Nők, akiket nem rúgnánk ki az ágyunkból?? Kép Nahát! Kép Kire gondoltál???? Kép

Nanda: Képanyós nem komplett. Kép
Jó, hogy jösz a talira!! Kép
Nanda hálóinget én az Auchanban vettem a múlt héten, nem volt 2 ezer ft. Tiszta pamut, puha és gombos. Kép

Anikó: voltatok dokinál?? Mi van Gergővel???
Nagyon szorítok!!!!!

SwenKép :Szóval visszaúsztál közénk. Kép Holnap akkor mozgalmas napod lesz. Kép Majd részletes élménybeszámoló kéretik. KépÉn ma voltam fodrásznál. Kép

Kinga: te jó ég!!! Kórházba is kerültél? Te lány túlhajtod magad!! A vizsgához gratula! Tali???

Puszi: Linda
bellana

Sziasztok!

Na, ma megis idejutok, mert nem volt erom semmit csinalni itthon, le vagyok merulve, ugyhogy beneztem, elolvasgattam mindent es irok isKép Szegeny parom meg most all neki mosogatniKép De en nem voltam ra kepes, pedig akartam, de nem mentKép

Eloszor is:

Pano
Ezer bocsika, hogy nem valaszoltam Neked a multkor!!! Igen, Anyukam lakasat is sikerult elintezni szerencsere, ugy nez ki, hogy ha minden rendben megy, akkor o is koltozik valamikor juni masodik feleben, de meg az is lehet, hogy hamarabbKép

Zsuzsa
3-kor el kell majd mennem, azert kerdeztem, hogy lehetne-e hamarabb, de azert igy is beleferKépHa Panonak igy jo, akkor nekem is ok, esetleg fel 1?KépAddig iszogatnank 1-2 pezsgotKép, elszivnank 1-2 cigitKépKép A feneketlen to nem biztos, hogy bejonne, mert tul sokan lennenk, de lehet, hogy rosszul gondolom, ha arra szavaznak a tobbiek is, akkor nekem az is szuperKép Mar alig varom a talit, hogy megmutathassam nektek a pocakomKép
A vicced szuper jo voltKép

Bellana
A szamom nem valtozott, ne aggodjKép Tuti, hogy azert panikoltal, mert en mar profi vagyok a mellszivoval es el akarsz jonni hozzam orakat venni, ugye?KépKépKép Szoval a szamom maradt ugyanaz, a telcsimet majd megmutatom, szuper kis kutyu, csomo mindent tud, nagyon elvezemKép

Aniko
Nagyon sajnalom, hogy betegeskedtekKépKépKép Remelem rendbe jon mindenki nalatok, Te meg vigyazz nagyon magadra!!! Szombaton talalkozunkKép

Tegnap mar nem birtam leirni, de azert ma megteszem, mert itt mindenki annyit foglalkozik a kilokkal, hogy mar nekem is kell irnom valamit ez ugybenKép
Szoval a dokinal az asszisztens no mindig lemer, de ugye ruhaban, cipoben. Tegnap a merleg 2 kiloval mutatott tobbet, mondtam is neki, hogy nem ennyi vagyok, de vegul is plussz egyet beirt, tehat a szerint 9 kilot hiztam. De csak nem hagyott nyugodni a dolog, mert nem ereztem, hogy az elmult 2 hetben 2 kilo feljott volna. Itthon vacsora utan is csak 8 kilo plussznal alltam, ugyhogy most mar nem fogom megmondani azt a sulyt, amit ott merunk, hanem az itthonit, amit ugye mindig ugyanott, ugyanugy merekKép Szoval en eddig 8 kilonal tartok es 27+4 vagyokKép Viszont egyaltalan nem erdekel, hogy mennyi lesz a vege, mert tenyleg nem az evesen mulik, vagyis nem csak azon. Persze ha valaki zabal, akkor az hizik, de ha normalisan eszunk, akkor nem kell aggodniKép Szerencsemre sem a dokim, sem a vedonenim nem foglalkozik a kilokkalKép

Haz
Gyonyoruen alakulKépKépKép Most mar minden helyseg ki van festve es beraktak a belso ajtokat is, azokat is elkezdtek festeni, tok szepekKép Tenyleg nagyon a vegen jarunk, mar nagyon varom!!!Kép A heten felteszik a mosdokat, csapokat, radiatorokat, aztan parkettazasKép
Viszont ma rendesen idegesek lettunk, mert kijott a kemenysepro mar masodik alkalommal es megint nem fogadta el a kandallo kemenyetKép Sajnos nem ugyanaz a ficko volt, aki eloszor es ez kitalalt ujabb hibakat, ki kellett fizetni az 5500 ft-ot, es cserebe csak egy papir, hogy meg ez es ez a hiba, javitsak ki!Kép Es legkozelebb megint 5500ft! En persze delutan probaltam intezkedni, felhivtam a kemenysepro vallalatot, ott egy osztalyvezetot, aki tok kedves volt, felhivta a mai kemenyseprot, aztan engem is visszahivott es megnyugtatott, hogy ezek kis hibak voltak es ha megcsinaljuk, akkor legkozelebb mar tuti elfogadjak a kemenyunket! Gondolnatok, hogy mi minden hulyeseggel jar egy epitkezes???Kép Remelem mar nem lesz gond, mert komolyan sikitozni fogok, ha megint kitalalnak valamit!Kép
De ezt leszamitva minden ok a haz korul, csak lenne mar keszKép

Na, azt hiszem most iszonyatosan sokat irtam, ne haragudjatok!Kép De kivetelesen offline irom a levelet, igy tudok kozben pihengetni es igy jobban le birok irni mindentKép

Puszi mindenkinek, jok legyetek!Kép

Orsi
27+4

avocado

Meg csak annyit, hogy ne izguljatok, mar reges regen megirtam a kis iromanyomat, csak a parom telefonalt es csak most tudtam elkuldeniKép Es most megyek is szunyniKép

PusziKép

Orsi

avocado

Ki nyer ma? Kép Jó reggelt!

Van pár percem, beugrottam beköszönni Kép
Köszönöm mindenkinek a kedves szavakat, próbálok nem eltunni ennyire és surubben benézni Kép Csak hát egy ilyen grafomán bandát nehéz követni Kép

Azt akartam elmesélni, hogy voltunk szulésfelkészíton és nagyon tetszett Kép 1 szobás vajúdók/szuloszobák vannak, lehet sétálni, labdán ulni, nem tiltják hogy egyél-igyál. Nem oxicotinoznak, indítanak, csak 2 héttel kiírás után. Nem automatikus a gátmetszés sem. Mivel itt szulésznokkel zajlik az esemény Kép azt is elmondták, hogy ha épp többen vajúdnak, akkor mindenkinek 1 adott szulészno segít, tehát hiába nincs "fogadott", egyvalaki foglalkozik az emberrel amíg megvan a baba. (ez engem nagyon megnyugtatott, azért az nem lett volna jó, ha állandóan más vizsgálgat) Néztunk szulést is videón, jót bogtem Kép Az anyuka szuloszéken szult, kispapa mögötte ulve támasztotta a hátát. Nagyon kényelmesnek tunik, majd meglátjuk. Szerencsére elég rugalmasak, lehet oldalt fekudni, háton fekudni (kengyel nélkul), ulni kitolásnál. A köldökzsinórt kihangsúlyozták, hogy akkor vágják el (vagy a kispapa) ha már nem luktet.
Na, a lényeg hogy jó volt nagyon Kép Kicsit ijeszto, kicsit misztikus, kicsit felkavaró, szóval azóta sokat jár az eszem a szulésen Kép

Jövo hétfon lesz szó a fájdalomcsillapításról, kiváncsi leszek. Szerdán pedig megyunk "relaxációs" kurzusra, egy fizioterapeuta tartja aki a szulés alatti légzéstechnikát, relaxációt, stb-t mutatja meg. Izgi KépKép

Holnap megyek egy barátnomhöz, viszem az összes babaruhat és segít átnézni mit kell még venni. Azért megköszönném mailben én is a listákat, ami nektek van!

Pussz
Soraya
soraya

Jó reggelt Pocakosok!

Azért csak beugrottam még reggelKép

Szöszi, Vali! Reméelm csoda történt veletek, és tudtok még aludni!Kép

Zsuzsa! Tényleg lyuk az a bolt, de a fickó nagyon kedves és segítőkész szerintem, az áraik, meg nagyon barátságosak. Azért nem fogom túlhajtani magam, meg úgy beszéltük meg a kolléganőmmel, hogy ha millióan vannak a Corában be sem megyünk, nehogy összenyomják a picúrkámat! Egyébként a kolléganőm is babát vár, így aztán mi pocakosok még inkább összetartunk.Kép

Zita! Azért szerintem kicsik sem voltak azok a babák! Tudom ezt írtad te is.Kép Szülésznő a húgod? Ő lesz ott veled? Az azért klassz lehet!Kép

Kinga! ha egy kis időd van mesélhetnél ezekről a fájásokról, most itt izgulunk, hogy mi is történt!

Linda! Igen az igazi bálna visszaúszott.Kép Vannak cirmok a hajadban? Persze hogy beszámolok az UH-ról, ki sem bírnám, már nagyon várom.Kép

Orsi! Gratulálok a súlyodhoz, meg a házhoz. A kéményseprő nem semmi, de ezt sajnos már megszokhattuk, hogy így packáznak az emberekkel, de megértem, hogy ez nagyon idegesítő! Azért örülj, hogy ilyen jól álltok, majd csak a végére értek már!Kép Azért hiába volt megírva a levél, szerintem így is későn fekszel!!!! Pihenj többet, ha teheted, nagyon rossz ha túlhajtod magad, bár tudom már te is tapasztaltad. Párod nagyon rendes a mosogatással!Kép Örülök, hogy anyukád is költözik mellétek, az nagyon klassz lesz! Én is annyira örülök, hogy a szüleim közel laknak, hatalmas segítségek lesznek! Ráadásul én apukámra is olyan büszke vagyok, mert tesóm kisfiát is úgy ellátja mint egy gondos anyuka! Már amiko9r itt van Máté....Mondjuk most már könnyebb, mert négy és fél éves, de csecsemő korában is mindent megcsinált neki!Kép Na mondjuk csak felnevelt két gyereket!Kép

Soraya! Nagyon jól hangzik ez a baba-mama barát kórház! Egyébként én is egyre többet gondolok a szülésre, de szerencsére még mindig nem félek, inkább azért várom türelmetlenül, hogy lássam a csemetét! Bár lehet, hogy a hétfői felkészítőnk után, amikor azért élesben látom a szülőszobát meg mindent, majd elkap a félsz..Kép

Szép napot mindenkinek, ha minden igaz ma már igazi nyári napunk lesz!Kép

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Na, tessek... Soraya nyert, aki eddig nem is volt palyazo!

Swen!
Azert engem beeloztel! Koszonom kerdesed, nagyon jol aludtam az ejjel! Egyszer ebredtem sav oklendezesre, de az ejjeliszekrenyen ott volt a Rennie, hamar visszaaludtam, szoval kipihent vagyok!
Kellemes vasarlast, de ha nagy a tumi, akkor tenyleg hagy ott inkabb!Majd meselj mit vettel es mennyiben fajt a seta!

EN azt hiszem minden eddigi gondolatom ellenere tegnap este voltak eloszor joslofajasaim. Ha ez a mehkemenyedeshez tarsulo apro gorcsocskek a hasam aljan azok voltak. Tapasztalat anyukak! Ez az volt??? 4X volt, kb 10-15 percenkent, de fekudtem, pihentem bedobtam 2 MagneB6-ot, Apa simogatta es elmult.

Ma delutan kismama-klubba megyek, meg sosem voltam ilyenen, valami eloadast tartanak a szulesrol meg kotetlen beszelgetes lesz utana, el sem tudom kepzelni hogy zajlik az ilyesmi, de ma kiprobalom!

Nalunk gyonyoruen sut a nap, hasonlo jokat kivanok mindenkinek!!!
szoszi
szoszi

Sziasztok!

Olyan nagyot aludtam! Most ébredtem fel. Lányok tegnap este anyunál aludtak, úgyhogy senki nem akart pisilni menni, kakaót sem kértek. De ilyenkor meg hiányoznak, amikor nincsenek itthon! Sőt tegnap délután is aludtam 2-től este 7-ig. De én állandóan olyan álmos vagyok! A vezetést azt hiszem befejeztem. Most már nem is tudok nagyon odafigyelni. Szerintem tegnap készült rólam egy szuper fotó az M7-sen rendőrök által Kép Azért a talira még megyek Kép

Szöszi: van már tipped a szülések sorrendjére Kép Kíváncsi vagyok rá!!! Csak hogy mire készüljek Kép Szerintem jóslófájások is lehettek, de ilyenkor már kezd készülni a méh, van valamilyen hülye nevű összehúzódás, B-H, de meg nem mondom most a nevét, az viszont teljesen normális.

Zita: nagyon drukkolok neked, hogy elkerüljétek a császárt!!!! Nórával ugyanígy mint most Te csak az Uh-ra tudtunk hagyatkozni. Az elején dec 18 volt a dátum, kb a 16. hétig, a végén meg már november huszon akárhány. Azt mondják, hogy a huszadik hét után már nem pontos az UH, mert akkor jönnek ki az egyéni eltérések. Nóra végül dec 4én született, tiszta magzatmáz volt, látszott hogy korábban jött, az UH meg azért írta korábbra, mert íg is nagy lett: 4300.

Swen: én is remélem, hogy maradnak már a hányásmentes napok, de beérem olyannal is mint a tegnapi: csak 1x ölelgettem a Wc-t. Úszásért irigyellek!!! Majd írd meg mi volt az UH-n!

Vali, Egcsi: ma elmegy apu a TB-hez, elhoz mindenféle igénybejelentő lapot, azokon biztos rajta lesz még kb 50 ezer csatolandó papír neve, ezt holnap megkapom, és már írom is! A TGYÁS-hoz (azt kell először igényelni), a honlap szerint kell valami „nagy alakú orvosi igazolás”, ami igazolja, hogy terhes vagy (na, ez fogalmam sincs milyen), de ez helyettesíthető egy kórházi igazolással is, ami igazolja, hogy szültél. Majd ma megkérdezem a dokimat. Kell még a baba eredeti anyakönyvi kivonata, a munkáltatótól foglalkoztatói igazolás + jövedelemigazolás. Ha kimaradt valami úgyis írom majd. Ja van még az anyasági támogatás, azt elvileg a baba 60 napos koráig lehet igényelni. Ahhoz is van nyomtatvány, meg kell oda is a szül. akvi. Kivonat, + igazolás, hogy négyszer voltál dokinál.. Aztán kell igényelni a családi pótlékot is, úgyhogy nem egyszerű. De összeszedem majd normálisan, hogy nehogy kimaradjon valami és akkor majd elküldöm.

Bellana: én gyógyszertárban vettem. A nagyban 30 db van (1.500), a normálban 24 db (1000 Ft). Gyógyászatiban nem tudom mennyibe kerül.

Zsuzsa: a pocakomra többen már mondták, hogy leszállt 1-2 hete, de szerintem most egész terhesség alatt lejjebb volt mint az előzőeknél. Tegnapi sok alvástól/pihenéstől ment le egy kis víz, úgyhogy most 9 kilónál tartok. Volt már 11 is.

Süncsi: van nekünk is saját macsekunk, ő volt a tettes Kép

Kisdió: magas vérnyomás Kép Vigyázz magadra.

Mariann: CTGKép Mucska Kép Szegény, gondolom hogy most csalódott lehet. Akkor mégse megy szabira a dokija, hogy később is tudja császározni ?

Anikó: nagyon drukkolok, hogy nagyon gyorsan meggyógyuljatok!!!

Kinga: Vigyázz magadra Te is!!! Grat a vizsgádhoz!

Orsi: ház Kép Mikor költözhettek? Kéményseprő Kép

Soraya: Tényleg jól hangzik, amit írtál a kórházról ! Vigyázz magatokra, jó babaruha válogatást!

Szilvi
lino

Jó reggelt!

Soraya: megyek hozzátok szülni!!! Kép
Nagyon jól hangzik amiket írtál. Kép

Szilvi: végre tudtál egy jót aludni. KépSzóval készült rólad egy sztárfotó? Kép

Orsi:igen, azért aggódom. Mikor lenne alkalmas egy kis különóra?? Kép

Szöszi:lehet, hogy jóslófájások voltak. Nekem annó nem voltak,legalábbis nem emlékszem. Kép

Swen. Bálna? Kép Képzeld ha találkoznánk! Egy bálna, meg egy repülő sárkányelefánt! Kép Kép

Zita: szerintem a gyerkőceid teljesen jó súllyal születtek. Kép A patikus jópofa lehetett. Kép
Miket vettél? Nem a doki fogja felírni receptre ami kell? Vagy azon felül vettél dolgokat?
Nálunk a popsikrémtől a fürdetőig mindent receptre kaptunk. Így jóval olcsóbb. Kép

Pusza: Linda
bellana

Sziasztok!

Kinga: te kórházban? Kép Mi volt a gond? Mit tettek veled, és meddig "vendégeskedtél"?
Vigyázz magadra nagyon, és a vizsgához gratulálok!

Zita: nem voltak nagyok? Szerintem a fiad méretei kimerítik ezt a kategóriát!
Merre tevékenykedik a hugicád?

Bellana: szerintem is kell rendszer a gyerekek életébe. Ebben egyetértünk.

Orsi: párod Kép
Tegnap én is annyira kivoltam este, hogy a párom elküldött lefeküdni, azt mondta, majd elrakja a Zsófit ő holnapra...
Az asztalt már megrendeltem. Így azon nehéz módosítani szerintem. De mivel 12-kor nyitnak, szerintem mi leszünk ott az elsők, előtte nem adják ki. Így ha előbb érkezünk, szerintem nem lesz belőle gond!
A 8 kiló amúgy sem sok! De ha reggel mérnéd éhgyomorra ruci nélkül, az lenne a mérvadó!
Ez a kéményseprő banda ennyire kukacos??? Kép

Soraya: hát, tény... a szülés egy nagyon nagy élmény, és igazából csak akkor tudod majd elképzelni, ha túl leszel rajta. Minden szülés más!!! És a párodnak hogy tetszett a dolog???

Swen: helyes, vigyázz is a pocakodra!
A szülőszoba a szülés alatt egészen más ám! Még a színe is megváltozik! Kép

Szöszi: lehet, hogy tényleg jóslófájás volt. Egy tanács! Most a napokban pihengess többet! Főleg akkor, ha ez megismétlődik! És a délutáni alvás el ne maradjon!!! A 32. héten már nekem is volt! De te az első babádat várod!
Jó szórakozást délutánra!

Lino: és mosolyogtál legalább? Kép Én sem vezetek már egy hete.
Az jó, hogy ennyit tudsz aludni!!! És ha fogyaszt is? Kép

Anikó: hogy vagytok???

A Taliig már csak 3-at kell szunyálni!!!
Kezdhetjük tervezni, mit eszünk!

Zsuzsa
zerko

Sziasztok!

Swen! Fogalmazzunk úgy, hogy ott lesz a húgom is. Aktívan nem hajlandó közreműködni. Mikor Ádám megfogant, akkor először még vért sem volt hajlandó venni tőlem. Ezen már szerencsére túl vagyunk. Így van fogadott szülésznőnk. A gyermekeim érkezése így már-már kisebb zsúrra hasonlít. Ádám érkezésénél jelenlévők: Jómagam, mint egyik főszereplő. Apuka, mint segéderő. Szülésznő, mint hozzáértő. Doki, mint szintén hozzáértő. Húgom, mint szurkoló. Az egyébként ügyeletes szülésznő, mint bámészkodó (épp nem volt másik szülés). És a csecsemős, mint hivatalos várakozó. De az a jó az egészben, hogy a nagy társaság ellenére sem veszítette el az egész a bensőségességét. Meg persze igazából akinek nem volt dolga, az a háttérbe húzódott.

Linda!

A patikust sikerült meglepnem például azzal, hogy a TENA betétekhez való úgynevezett "hálós" bugyit kértem. A kolléganője azért sikeresen útba igazította, hogy mit is keressen. A következő számára meglepő kérdés az volt, hogy nőgyógyászati betétet kértem. Merthogy van ilyen, a kórházban is ezt adnak, de kapni azt nem lehet. De a néni még csak nem is hallott róla. Végül egy másik kollégája mondta, hogy a kismamák álltalában a TENA extra-t szokták vinni. Folyékony szappant azt csont nélkül tudott adni. Aztán jöttek megint a keresztkérdéseim. Hogy a fürdető, bórax-glirecin, hexaclorophenes hintőpor, és a 70%-os alkohol négyesből, most éppen melyik az, amit kár felíratnom a doktor néninkkel, mert úgy sincs rajta támogatás. Na itt jött a vég. Itt teljesen maga alá került. Aztán úgy döntöttem nem stresszelem tovább.

Nem tudom, hogy mi a véleményed, de szerintem semmi extrát nem kérdeztem tőle.

Van valaki közületek, akinek szintén zsibbad a keze, vagy valamelyik végtagja? Nekem ez teljesen új két várandóssággal a hátam mögött. Tudom, hogy a szüléssel megszűnik, de engem nagyon zavar néha.

Üdv mindenkinek:

Zita
pzita

Zerko!

A húgom a Schöpf-Mérei-ben tevékenykedik. Tudod, mi egy ilyen hűséges család vagyunk. Ott születtünk, és így vagy úgy de kötődünk a helyhez. Kép

Zita
pzita

Jo reggelt Kismamak!

Elöször is:
Bellana!
Puszi-muszi Neked, bocsi, hogy nem valaszoltam, elöször egyszerre irtunk, aztan meg azt hittem, hogy tegnap délutan még tudok jönni, de nem jött össze.
Tök normalis, hogy Te is félsz néha a szüléstöl, minden szülés mas. Csak nekem egyszerüen elképzelésem sincs, hogy milyen lesz az egész, tulajdonképpen a félelem mellett baromi kivancsi is vagyok, még varom is az egészet.
Krumplinap: nem éheztem, mert jo sok fött krumplit megettem, délben pl igy: (itteni, kicsit krémesebb) turot összekevertem aprora vagott metélöhagymaval és retekkel, ezt ettem a krumlihoz, este meg uborkaval és paradicsommal.

ApakomplexusKép Engem mar "meggyanusitottak" ezzel, mivel a férjem 15 évvel idösebb, de én nem tagadtam, nekem igy a jo és kész, ha apakomplexus miatt, akkor ez vanKép

Zsuzsa,
irigyellek, hogy leszallt a pocid! Kb 1 hete ugy szeretnék ujra karcsu derekat és hogy végre rendesen tudjak sétalni (esetleg gyalogolni), ne ugy mint egy béna. Az egész pocakcipelés farasztova valt és a méhszalagjaim mar szinte mindig huzodnak. Ez normalis?
A Csalogany utcai kis élelmiszer-diszkontra én is emlékszem! Tudod, én is a Csalaoganyban dolgoztam! Régi szép idök...

Vali!
A rendszerességgel kapcsolatban: szerintem amikor még egészen pici a baba, nehéz a rendszeresség, de egy idö utan érdemes raallni, gondolom, az anyukanak és a babanak is jobb ugy. Mostanaban mindenütt az igény szerinti szoptatast hirdetik, én ugy képzelem, hogy amellett nehezebb a rendszeresség, de én csak elmélkedem, a gyakorlatban majd kiderül.
Hogy a pocakban mennyire lehet a rendszerességre nevelést elkezdeni, hat azt nem tudom, szerintem jo, hogy csinalod, biztosan segiteni fog! Igazad van, kettö mellett még fontosabb az idöbeosztas!

Egcsi!
Még beszélj az Uraddal, biztos hogy nem "cserbenhagyas"-rol van szo, talan vmi mas oka van, pl. fél, hogy nem tud majd neked segiteni vagy ezer mas oka lehet.
Kb egy hete szült egy volt kolléganöm, nala a vajudas alatt az anyukaja volt benn, a szülést pedig végigcsinalta egyedül, de azt mondta, ott mar jo volt egyedül is.

Kisdio!
Jobban vagy mar?

Mariann!
Örülök, hogy a CTG jol sikerült. STRIAK: en Weleda terhességi olajat hasznalok, eddig nincs csikom, de szerintem is alkat kérdése az egész. Ne aggodj, a csikok késöbb teljesen elhalvanyodnak majd! Nekem kamaszkoromban lett egy par a csipömön a "nöiesedéstöl", de mar szinte nem is latszik.

Mucskat nagyon sajnalom, gondoltam, hogy örült, hogy hazamehet. A lényeg, hogy minden renben legyen velük!

Szöszi,
joslofajasok?! Azért vigyazz magadra!
Kismamaklubrol majd szamolj be!

Aniko,
remélem mara mar jobban vagytok, szoritok, hogy Gergövel minden renben legyen!

PZita,
mar értem, nem volt mensi, igy nincs idöpont! A lényeg, hogy kb egyidösek vagyunk!

Soraya,
örülök, hogy tetszett a korhaz és a szülés körülményei. Majd irjal még, mik voltak a tanfolyamon, érdekes tudni, hogy Tifelétek hogy zajlanak a dolgok! Ildikorol tudsz vmit?

Lino, Pano,
bocsi, hogy meggyanusitottam Panoék cicajat!Kép

Kinga,
tényleg irhatnal többet! Mi volt? Vizsga sok van még? Hogy birod?

Orsi,
ugy latom, engem mar észre sem veszelKép Az emilcimet kértem volna, de azt hiszem, azota mar sikerült elküldenem.
Egyébként örülök, hogy ilyen szépen halad a hazatok!!!

Tegnap egyébként kismamatorna utan felhivott a férjem, hogy estére jön egy német ismeröse, menjünk el vacsizni. Na jo, gondoltam azt még kibirom, bar éhes sem voltam és baromi faradt, de majd ha hazaérünk, egyböl lefekszem. Erre a pasi a baratnöjével jött, jo sokaig vacsiztunk, aztan meg otthon a pasi bemutatott egy szoftvert, vmi adatelemzö programot, nekem is és a baratnöjének is nézni kellett, hogy lassunk milyen egyszerü. Képzelhetitek, 10-11-ig este hulla faradtan a monitort kellett bamulnom, egy barom unalmas programot megérteni, még az sem lehetett, hogy okosan nézek, de csak bambulok, mert kérdéseket is tett fel... Azért tuléltemKép

Most dolgozom egy cseppet, délutan felhivom a dokit, hogy mit tegyek, ha mar ugy érzem, tul sok nekem a munka. Szoritsatok légyszi, hogy vmi jo megoldast talaljak!!!
(Tomi azt mondta, hogy a "szeretném kiiratni magam" kifejezés itt tabu, nehogy ilyet mondjak masok elött, mert rosszakat fognak rolam gondolni (pl hogy nincs is semmi bajom, csak nincs kedvem dolgozni), ezen vitatkoztunk egy sort, de biztos igaza van, megfogadom a tanacsat)

Sok puszi
Süncsi
süncsi

Jut eszembe, Jerry mar olyan rég jart erre!
Mi lehet vele? Remélem "csak" a munka miatt van elhavazva.

Sün
süncsi

Zita!

Az én kezem/karom szokott zsibbadni, de csak ha fekszem! Alvás közben pedig többször is arra kelek fel, hogy már nem érzem az ujjaimat! Pedig elég sokat forgolódok, mert Pankának nem mindegy, hogy mikor melyik oldalamon fekszem! Ezért nem gondolom, hogy csak a nyomás okozhatja!

A másik probléma az, hogy reggelente annyira fájnak az ujjaim, hogy alig bírom behajlítani őket! Rendesen, mintha kalapáccsal végigment volna valaki az összes ízületemen! Ez mondjuk igaz a csípőmre is! Aztán nap közben ez enyhül, de másnap reggelre megint visszajön a fájdalom! Azt hiszem, erre már Chello is panaszkodott! Jól emlékszem? Chello! Hol tartasz ez ügyben?

Viszont a vádligörcsölés azóta nem jött elő, mióta egyszer írtam, hogy volt! Gyorsan le is kopogom!!!

Mariann
marcsababa

Zita: és mennyi most egy fogadott szülésznő??? Ha nem akarod itt, akkor címem a profilomban van.
Szép csapatmunka volt akkor a legénykétek érkezése!
Hát, nem szép amit művelsz a gyógyszerésznénivel!!! Kép
Nekem a lábaim zsibbadnak éjjel, és engem is nagyon zavar. A lányomnál ilyen nem volt Kép

Süncsi: milyen lesz a szülés? Fárasztó, fájdalmas, és megható!!!
Na látod, kicsi a világ! Most ugyanazok csinálják a bababoltot! Csak másik helyiségben!
A szalagjaid természetesek! Nehéz a fiad!
Amúgy a leszállt has sem jó ám! Azt jelzi, közeleg a vég, és most a lábaimat nem tudom összezárni! Így sem jó ám menni! És karcsú sem lettem ezáltal Kép
Esti progra, Kép A kaja legalább jó volt?
Számolj majd be, mit mondott a doki!

Jerry: én is remélem, hogy jól van, és a talira is jön Kép

Niki: ugye te is leszel???

Mariann: az én csípőm is nagyon tud fájni reggelre! Kép

Zsuzsa
zerko

Sziasztok Lányok!

Nem nagyon tudok jönni mostanában mert ma vendégeink érkeznek és készülődnöm kell.

Mariann, nagyon sajnálom szegény Mucskát, puszilom. Kép

Igen, én írtam, hogy fájnak az ujjaim és sajna nem múlt el. Tényleg reggel a legrosszabb de éjjel is sokszor érzem amikor felébredek. Úgy el vannak zsibbadva és annyira fájnak, hogy meg sem tudom mozdítani őket.

A talira azért megyek, maradt az időpont? Zsuzsa, milyen névre is van lefoglalva? Amúgy tudom hol van a Marcello, kocsival sokszor megyek el előtte.
És már azt is tudom mit fogok enni. Kép Zsuzsa, megetnnéd, hogy ha valami változás van dobsz egy mail nekem? Köszi

Chello
chello

Chello:
Jó készülődést, és jó mulatást a szüleiddel!
Zerko névre, de a pocakosokat is megismerik majd!
Ha bármi van, megdoblak egy maillel, de ha küldesz egy számot, rád is csörgök. De nem lesz változás.
Megvan, mit eszel??? Kép

Zsuzsa
zerko

SzösziKép
Látom lehet, hogy sorstársak leszünk szülés ügyben. Lesz ahogy lesz, csak a baba egészséges legyen és persze mi is! Nem is tudom miért nyavalygok ilyen "apróságokon", amikor itt van például a globális felmelegedés problémája.Kép

AnikóKép
Nagyon drukk,hogy minnél hamarabb rendbe jöjjön az egész család!Kép

OrsiKép
Úgy látom nektek a kéményseprő nem hoz szerencsét!Kép Azért tök jó, hogy nemsokára teljesen elkészül a házikó!Kép

SorayaKép
Nekem nagyon tetszik a kórház ahol szülni fogsz, szerintem nagyon modern nézeteket vallanak! Egerben kicsit el vannak ettől maradva, de remélem 20 év múlva utolérjük a fejlett országokat.Kép

LinoKép
De jó! Most biztosan kipihent vagy ennyi alvás után.Kép A Tb-s dolgokat köszi, iszonyodom a bürokráciától! Ráadásul semmit nem tesznek azért, hogy egyszerűbb legyen az igénylés.Kép

ZitaKép
Patikus:Kép
Nekem a lábam zsibbad néha, főleg ha fekszem.Kép
Nagyon tetszett a szereposztás a szülésednél, elképzeltem, ahogy a partvonalon sorakoznak a résztvevők.Kép

SüncsiKép
Szerintem a párom be van rezelve de nagyon, azért nem akar bejönni! Pedig én bemennék vele a fogorvoshoz, ha kérné! Egyenlőre azonban bejelentkezni sem hajlandó, azt mondta, majd ha valaki altatásban tömi be a fogát.Kép Jó csávó egyébként és nagyon szeretem, megbocsátom, ha nem jön be, csak nem igazán tudom kit vigyek be akkor.Kép Ha anyóst viszem anyám megsértődik, de szerintem ő meg olyan ideges lesz, hogy engem is felidegesít. Talán sorsot húzok!Kép
Ez a kiiratás dolog ennyire gáz felétek? Pedig aki volt már terhes, tudja, hogy a vége nem sétagalopp!Kép

Mindenkinek pusszancs, megyek nemsokára talim van Timivel. Átadhatom a topik üdvözletét?Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!
Én is olvasgatok ám rendszeresen, de mire a végére érek, már nincs erőm írni Kép
Hú, nagyon irigykedek a talira, bár úgysem ehetnék semmi értelmeset...(Nem is tudom, írtam-e, szóval voltam belgyógyon a cukrommal, azt mondták, nem éri el a határértéket, de azért diétázzak a biztonság kedvéért. Erre tegnap azt mondta a védőnő, hogy "Hát ha már elküldik diabetológiára, akkor fognak azok találni magának diabéteszt..." Kép Majd vigyázok, hogy máshova ne küldjenek, mert akkor minden vacakot diagnosztizálnak majd...)
Néztem tegnap a táblázatot, hihetelen sok 35-36 hetes van! Kezd nagyon izgi lenni, lassan jönnek majd a "megszülettem"-beírások Kép Juj, aztán mi is sorra kerülünk, én kicsit be vagyok tojva az egésztől Kép
Jerry, ha olvasod: jössz ma szüléstanfolyamra? Úgy tudom, ma kezdődik egy sorozat.
Na puszi mindenkinek, még kéne melóznom kicsit mielőtt indulok.
dzsungelcsiga
dzsungelcsiga

DzscsKép
DiétaKép
Néha én is beparázok a szülés gondolatától, de annak a gyerkőcnek ki kell jönni valahogy, nemdebár?Kép Pedig felőlem maradhatna, mert nagyon szeretek pocakos lenni! Mondjuk lehet, hogy egy hónap múlva már kényelmetlen lesz a "hordó has", de egyenlőre élvezem.Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

LinoKép
Braxton-Hicks? Azt hiszem...valami ilyesmi van a konyvemben.

Tipp-mix:
Megmondom oszinten az elejen en egy Mucska, Zsuzsa, Suncsi befutot jeloltem be magamnak, ebben a sorrendben. De aztan Bori elarulta, hogy tulajdonkeppen o mindenki elott jar majd' egy hettel, ez megzavart, majd Zsuzsa,Mucska es Mariann is ijesztgette a bandat, ez megint csak nem konnyitette meg a dolgot, es akkor meg nem emlitettem Valit, aki az ikrek miatt szinten nem egy egyszeru eset "statisztikai szempontbol".

Ugyhogy en feladtam, de nagyon kivancsian varom mi lesz. Mar szeretnem latni a ferjek beirasait, amiben ertesitenek a szulestesekrol!!!Vajon lesznek zsufolt napok?Kép Mert van egy-ket suru het...

SuncsiKép!
Mondd azt, amit hallani akar a doki, csak irjon ki. Egy kis fullentes belefer, ne legyen lelkiismeretfurdalasod.

EgcsiKép!
Na latod, ugye, nem is gond, hogy nem megy be.Kép Szepen meggyozted magad! Amugy ki nem parazik kicsit a szulestol? De azert varakozassal,izgalommal teli felelem ez...

Meg jelentkezem ma a klubb utan...

szoszi
szoszi

SzösziKép
Hát ez a tipp-mix dolog nem egyszerű!Kép Az én kiírásom napján pont telihold lesz, állítólag az is befolyásolhatja a dolgokat.Kép A fronthatást ne is említsem!Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Szöszi Kép

a tippmixed egyik elég biztos pontja lehetek én, mint tuti utolsó Kép Legalábbis remélem hogy nagyon hamar nem jön a Manó Kép

Suncsi, Ildikoval pont az elobb beszéltem, jól van o is, csak ideje nincs (4 és "fél" gyerekkel csoda? Kép) Tegnap akart jönni de nem tudta behozni a babanetet. Mondtam neki, hogy írjon par sort ha tud Kép

Bellana, gyere!! Kép

Egcsi, hátha kispapi meggondolja magát mikor élesre fordul a helyzet! Bár én úgy gondolom, ez a szulés úgyis egyszemélyes munka! (legalábbis én megmondtam a férjemnek, hogy ok, én vagyok terhes, szulök, de hányást o fog takarítani! KépKép Mondjuk szegény gyakorlatoztatva van, én is ki-ki dobom a taccsot még mindig, mint ma reggel is)

Soraya
soraya

Sziasztok!

Megjöttünk a játszótérről. Sajna most ott volt a kis vadember is. Mivel ugrásrakészen figyeltem, nem nagyon tudta megütni Danit,bár erőteljesen próbálkozott, "csak" egy autóját tette tönkre. Kép Viszont egy kiscsajt megríkatott. Hogy lehet egy gyerek ilyen agresszív??? És miközben sírt a kislány, Ő mosolygott! Kép Döbbenet!

Tegnap jól leégtem, a játszótéren, ma szerintem ismét... Kép

Süncsi: KépKöszi, hogy írtál. Kép
Szülés: én is várom ám. KépMost egy másik kórházban, másik dokinál fogok szülni és itt még maradibbak mint a másik helyen voltak. Remélem azért a nagy élmény emiatt majd nem fog sérülni.
Igény szerinti szopi: Dani is így szopott és bár az elején bénáztunk egy sort, egész szépen beállt magától, hogy mikor cicizett. Igény szerint szopott és nem össze-vissza. Kép
Meló: nálatok mit kel mondani, hogy kiírjon egy kis pihire a doki? Remélem sikerül valamit kitalálnotok!

Zita: ejnye, hát szabad így megizzasztani egy ártatlan patikust? Kép Kép
Szerintem semmi extrát nem kértél, ciki, hogy neki azok voltak. Népes kis társasággal szültél. Kép

Egcsi: nincs egy jó barátosnéd aki bemenne veled??? Én még azt tudnám elképzelni. Anyósomat akkor se vinném be ha ő lenne az egyetlen aki bejönne velem. Kép Timinek puszi! Kép

Dzscs: ha megfelelő a cukrod, miért gyötörnek??

Chello: jó készülődést! Kép

Zsuzsa: egyetérteni jó. Kép

Anikó: aggódom értetek! Mi van veletek?????

Bellana
bellana

sziasztok!

dzsungelcsiga: hát, nem irigyellek, de csak diétázz, baj ne legyen!

Egcsi: akkor neked szép emlékként maradnak meg ezek a hónapok! Kép

Szöszi: és Linóval nem is számolsz??? Amúgy már én sem tudom, ki lesz a befutó! De majd írok magamnak én is valamit!

Soraya: Köszi az infót Ildiről!
Hányás Kép

Zsuzsa
zerko

Zsuzsa Kép azt elfelejtettem az elobb írni (hogy válaszoljak kérdésedre) hogy kispapinak tetszett az eloadás, jókat vigyorgott hogy én bogök és nagyon okosakat kérdezett Kép Jön majd be velem, eddig legalábbis azt mondja...
soraya

Soraya: ez jó hír! Akkor nem ment el a kedve tőle! Kép)

Zsuzsa
zerko

Sziasztok!

Egy rövid bejelentkezés:
Úgy néz ki,hogy a nehezén túl vagyunk...KOpp-Kopp.
Még mindig megy a hasa Gerinek,de már ritkábban ,és étvágya is van,szerencsére. (Éjszaka kb.20-szor volt kint,azt mondja a párom.Most ők alszanak együtt,amíg a felújítás tart.)Ma vittünk székletmintát.
Mi a lányommal ugyanúgy vagyunk,nem lett jobb a helyzet.Úgy látszik elirigyeltem Lindától a dudaorrot.
Köszönöm mindenkinek,aki aggódott értünk,nagyon arik vagytok!!!! Kép

Puszi:Anikó
vakili

Anikó: további gyors felépülést!

Zsuzsa
zerko

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: