A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Liv!Kép
Gratula az erős babához, és még több tejcsit kívánok, hogy már hétvégén otthon lehessen!

Andi!Kép
Volt is valami a kocsiban, hogy állandóan feltörik?
Nekünk is feltörték egyszer, elvitték a rádiót, de szerencsére volt Casconk. Azóta levehető lapos rádiónk van, és szerencsénk, mert itt lakótelepen van egy rendőrörs is, és gondolom, ezért nincs ilyen gondunk. Bár karcolásunk van már bőven.
Csatlakozom Erka-hoz, abban, hogy írj ki valamit a kocsira. Mert én anno igen csak elgondolkoztam azon, hogy kiteszek egy nyomtatott papírt, hogy felesleges feltörni nincs benne érték.

Lau!, Pocó!
Kösz a tippet. Én vettem ilyen Chicco folyadékot, de nem voltam benne biztos, hogy ez lesz a legjobb megoldás. Az első szülők félelmei. Kép

Megyek, mert gondos kismamaként szeretnék midennel rendben lenni, mire jön a picúr, azaz függönyvarrás, és mosás vár ma rám.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!

Boldog névnapot Zsófi!!!

Miért van az, hogy napok óta tök fáj a fejem??? KépKépKép Pedig nem vagyok egy fejfájós fajta, de ez már nagyon sok.

Pocó

Kép
Kép
pocó

Lányok, szerintem Magi szül... Kép Szegény, sokat szenvedett az utóbbi időben Kép

Köszi a sok gratulációt meg virágotKép A telcsim is állandóan csörög, főleg, hogy mára vagyok időzítve Kép

Pussz mindenkinek, ennek a könyvnek Csirkesz utánanézek, mert jó lenne Kispapa szülinapjára Kép (kedd)
papzso

Na, újra itt vagyok, túl az első megrázkódtatáson. Minek idegesítsem fel magam? Semmi értelme.
Az a helyzet, hogy a X.kerületben, az Újhelyi ltp-en lakunk. Nagyon sok a lumpen, csöves, munkanélküli, alkesz semmirekellő ember, akik ebből élnek. Most a cd-s rádiót vitték el, nem kis rombolást végezve. Megbeszéltem a férjemmel, hogy nem veszünk helyette másik magnót/cd-t, rádiót. Nem kell!!! Minek, hogy ellopják?
Sajnos a múltkor nem tanultunk a hibánkból és nem rakattunk riasztót a kocsiba, de a régi Matizunkat még az előző lakásunk előtt úgy törték fel a magnóért, hogy volt benne riasztó, úgyhogy... Ez a kocsi júniusi, szép új, és lízingeljük természetesen, tehát még nem is miénk... Mit lehet tenni??? Most elvittük a szervízbe. A Matizt pont most akarjuk a banknak visszaadni, mert nincs rá se szükségünk, se pénzünk, de szerencsére még nálunk van, így a párom tud vinni szülni, ha eljön az ideje. A másikat meg szervízbe vittük.
Erről ennyit. Még ez a stressz sem tudta megindítani nálam a dolgokat. Kíváncsi vagyok, mi lesz este a vizsgálaton. Ha végeztem, jövök és megírom. Ha benttartanak, megkérem a párom, írjon egy-két sort.
Puszi Nektek!
Vendég

Andi!
Nagyon sajnálom, ami az autótokkal történt, a X. kerület tényleg nem a legbiztonságosabb környékek között van, azért remélem a rendQrség megerQsíti az esti és éjszakai körjáratait! Ez azért túlzás, hogy szinte hetente feltörik az autótokat! Te mindenesetre ne stresszeld túlzottan magad, tudom ilyenkor nehéz nyugodtnak maradni!

Erka
szekera

ZsófiKép
A könyvet egy Alexandra könyvesboltban vettem, még a pocakosság elején, és a baba-mama részlegen találtam rá. (Az Alexandra egyben a könyv kiadója is).

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

ZSÓFI!NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!
Nekem ma egész nap olyan érzésem volt mint ha belülről csípkedné valaki a hüvelyemet meg a hasamat.Remélem eldönti a pici lányom,hogy mit akar és vagy beékelődik farral vagy megfordul.Ez a bizonytalanság a halálom.Csak azt tudnám,hogy császár vagy sima szülés.A doki szerint a szülési fájások meg tudják fordítani addig amíg nincs a csatornába a baba.Kíváncsian várom.
Ma nagyon sírós hangulatom van.Apa szabin van de nincs itthon mert rengeteg más munkája van.Ami jó a pénz miatt de rossz mert mindenre egyedül vagyok.Ma elmentem a boltba csak kicsit vásároltam mert holnap lesz a napja a nagybevásárlásnak!(nem ez a lényeg)Volt ott egy lány nem ismerem csak látásból.Egy beképzelt emberkének gondoltam(a mai napig).Tolta a bevásárlókocsin a kisfiát a fiucska elkezdett kiabálni mindenki őket nézte.A csaj kikelt magából és helyrerakta a társaságot,hogy nem kell bámulni igen sajnos beteg a fiu.Majd rámnézett és csak annyit mondot:-Könnyebb volt elfogadni,hogy szellemifogyatékos a gyerek mint ezt az állandó megbámulást az emberektől.
Ekkor már a sírhatnék kerülgetett de visszatartottam mert attól féltem,hogy magára veszi sajnálatként.A pénztárfelé haladtunk ők előttem voltak.A kisfiú odahajolt az anyukájához megpuszilta,és nehezen érthetően odasúgta:-Imádlak anya!
A csaj megölelgette és megpuszilgatta.Nállam meg eltörött a mécses és sírni kezdtem.Szégyeltem is magam rendesen mert nem gondoltam,hogy ilyen gondokkal kell megküzdenie ennek a lánynak.Elhamarkodottan ítélkeztem.
Témaváltás!
Tegnap megszületett a barátnőm kisfia Bence Barnabás.54cm és3750g.Ma hívott nem volt könnyű szülés de egy nap regeteget szépített az emlékeken.Olyan jó volt hallani a hangját.Nagyon boldog.Fél órát beszéltünk,vagyis ő mesélt én meg írígyeltem,hogy túl van rajta és nagyon boldog.GnéKriszti
gnékriszti

Zsófi,
Boldog névnapot!!! Remélem, ajcsiba végre megkapod a babuszodatKép.
Én aludtam egy órácskát, nagyon jól esett. Előtte mérgemben wc-t, fürdőszobát és konyhát takarítottam. Mostmár csillog-villog minden.
Mennék szülni.
Vendég

Zsófi,

Nagyon boldog névnapot kívánok!Kép

Andi,

Így már "érthetö", hogy miért törték fel megint a kocsit. Ismerem a környéket. Mi Wekerlén laktunk és sajnos ott sem nagyon lehet egy normális autót az utcán hagyni vagy bennehagyni valamit a kocsibanKép Sajnálom, ami történtKép

Lányok,

Van valaki közületek, akinek elment az étvágya így a vége felé. Én mostanság szinte csak a gyümit kívnánom, alig van valami étvágyam. Normális ez?

Moncsi
minike

Moncsi,
Én múlt héten egész nap gyümölcsöztem, ezen a héten viszont jöhet minden, ami csoki, fagyi, süti, keksz... Nem tudom, hogy ez normális-e, de ez vanKép. Nekem jól esik.
Andi
Vendég

sziasztok!

mennyit ér egy ilyen magnó, a francba? megér annyit, hogy egy kocsit feltörjön vki?

köszi a jó kívánságokat, megyek alszom is egyet, hátha utána Baba kibújik Kép

én állandóan kajálnék mostanság, nagyjából mindent: édesség, főtt kaja, gyümölcs, müzli, lekváros kenyér...
papzso

Zsófi,
Ez kb. 40-50ezer forint, és ezek szerint megéri szétberhelnie más tulajdonát. Képzeld, kiderült, hogy a villanyoszlop kis ajtócskáját is felnyitották és kicsavarták a biztosítékot, hogy ne legyen világítás az utcán. Nem semmi, ugye?

Egyébként te érzel valamit ezen a nagy napon? Mert én egyelőre semmit...
Vendég

Sziasztok lanyok!

Hat itt vagyok! Egyben! Kép

Voltam ma CTG-n megint. Megint magasabb volt a szivhang. Produkaltam is eleg sok fajast, amit nem ereztem fajasnak csak osszehuzodasnak es azert volt magasabb a szivhang.
Viszont 2,5 orat kellett varnom azert a nyamvatt 15 percert a CTG-n.
A verezgetes meg tegnap erosodott, nos ma megnyugtattak, hogy papa nyakdugo.
Szoval remelem mostmar nincs sok hatra. Kép

Ejjelem pocsek volt, ulve aludtam, mert vegig tele voltam gyomorsavval es egesz ejjel kemenyedtem.

Megneztem mit irt az orvos es hat 3110.
Ez nem tudom mit jelent, a mondasa szerint rovidul es egy ujjnyira nyilt ki multhet ota, azert is verezget.
Az erosebb ver meg a nyakdugo volt.

Mondjuk inkabb igy taguljak, mint aztan a szuloszoban nagy kinok kozt 20 ora alatt. Kép

Most boldog vagyok, hogy minden ok es hogy elkezdodnek a dolgok. Kép

Ja es jo hogy nem ma szulok, mert a MAV-ban tele volt a szuloszoba, meg a vizsgaloban is volt egy kismama, ugy kellett kikuldeni, mert ott vizsgaltak meg.

Magi
Vendég

Ezt talaltam:

Kérdés:
28. hetes terhes vagyok, a legutóbbi nőgyógyászati vizsgálaton kiderült, hogy nyitott 1cm-re a méhnyak csatornám (szakkifejezés nem biztos), a "kiskönyvembe" 3110 értéket írtak. Az orvos azt mondta, nem probléma, de én nagyon aggódok és szeretném más orvos véleményét is kikérni. Kismamáknak szóló könyvekben hasonló problémákról nem találtam semmit.
Válasz:
A méhszáj állapotát leíró szám első jegye a nyakcsatorna hosszúságát jelöli, a továbbiak a külső méhszáj - nyakcsatorna - belső méhszáj tágasságára utalnak. Az Ön esetén a nyakcsatorna hosszúsága megtartott (mert az a valóságban kb. 3cm; az ideális esetet "3000"-rel jelöljük). A külső méhszáj és a nyakcsatorna orvosa szerint minimálisan ellazult (csúnyábban: kissé nyitott). A belső méhszáj viszont zárt, ezért valóban nem súlyos a jelenség. Két dolgot azonban feltétlen be kell tartani: a maximális kíméletet (elsősorban munkavégzés tiltása, otthoni munkákat is beleértve), másodsorban a szokásosnál sűrűbb orvosi ellenőrzést.
Ez inkább a méhnyak gyengébb zárófunkciójára utal, mintsem aktív görcsök jelenlétére. A terhesség előrehaladtával jelentősége csökken, így jó esélye van arra, hogy időig kihordja a terhességét. Hallgasson orvosára és főleg, nyugodjon meg, hogy még semmi visszavonhatatlanul rossz nem történt. Tehát: testi és lelki nyugalom. Férje is legyen megértő: több hárul rá otthon, ugyanakkor a házastársi tennivalókat jobb a szülésig szüneteltetni...
Dr. Nagy László
Vendég

Nyugi Magika, minden okés lesz csak rengeteget pihenj. Tv bekepcs, gagyi műsor néz, közben csicsi...
A barátnőm 3 hónapig nyitott méhszájjal közlekedett, aztán meg túlhordott lett a baba 10 nappal.
Ne ijedj meg, de sokat pihizz Kép

Én hulla vagyok, alszom még egyet...
papzso

En mar nem akarom, hogy bent legyen.
Szeretnem ha kijonne.
Mar csak 6 napom van es szeretnem ha mondjuk most azonnal megszuletne. Kép
Ezen dolgozom egesz nap.
Probalom megbeszelni vele, meg nyujtozkodom, lepcsozom, foleg azert mert a halo az emeleten van stb...

Mondjuk mar nem nagyon tudok egyenesen menni, mert egyfolytaban kemenyedek.
Mostmar olyan surunek tunik, meg fogom nezni, hogy mennyi idonkent.

Magi
Vendég

Jaj, lányok, 2 óra múlva bent kell lennem a kórházban. Kezdek izgulni. Vajon csak megvizsgál, vagy csinál is valamit???
Nagyon várom már a babuszt, ugyanakkor beindult a para is.
Mindenki azt mondja, nem véletlen, hogy estére hív be az ügyelete kezdetére...
Vendég

AndiKép
A helyedben azért nem egyeznék bele a szülés megindításába. Ez egy természetes folyamat, ha nincs semmilyen egészségügyi oka részedről, vagy a baba részéről, akkor inkább maradj a dokival a szerdai befekvés mellett, és még akkor sem kell feltétlenül megindítani.
Tényleg fura, hogy az ügyelete kezdetére hív be...
Na, mindenesetre drukkolok, és várom a fejleményeket.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

CsirkeszKép, attól félek, hogy méhszájvizsgálatot csinál és közben bematat kicsit. Amilyen kellemetlen/fájdalmas volt a múltkori matatás, lehet, hogy fel sem tűnne. Bár gondolom, az hosszabb ideig tartana.
Ha még hazajövök ma, akkor megírom a történéseket.
Vendég

Na, ez nem volt hosszú, már itt is vagyok.

Csak uh volt, lepény 3-4.fokon érett, magzatvíz még jó (átl.mennyiségű), Lili tökéletesen érzi bent magát, vérkeringése nagyszerű. Méhszáj: 3100. Azt mondta a doki, valószínűleg el van 1 héttel számolva a dolog, mert másodszor szülőnek illene ilyenkor már jobban nyitva lennie... Szerinte 1-2 napon belül nem szülünk. A méhszáj-vizsg. elég sokáig tartott és fájt is. Még most is fáj a derekam. Legközelebb vasárnap kell bemennem a kórházba NST-re.

Mára ennyi. Elég volt ebből a napból. Lényeg, hogy a baba jól van.

Jó éjszakát Nektek!
Vendég

Trompipi!

Nagyon drukkolok neked, hogy magatol meginduljon addig.
Varom nagyon a beszamolot. Kép

Nos en delutan meregettem es szabalyos 7 perces kemenyedeseim voltak enyha fajdalommal. Kép
De aztan elfaradtam es elaludtam es elmult.
Azota felebredtem es ujra kemenyedem, de nem neztem mennyire szabalyos.

Nos elmult a verezgetes.
Valoszinu a nyakdugom fogyott el. Kép

Szulni szeretnek!!!!

Kép Kép Kép Kép Kép

Magi
Vendég

Nos megeloztel!

Orulok, hogy minden OK!

Aludj jol!

Magi
Vendég

Sziasztok!

Nem tudlak olvasni titeket, Benedek mellett valahogy nincs időm semmire...

Panaszkodhatok egy kicsit? Múlt hét csütörtökről péntekre hajnalban átestem a második mellgyulladásomon, ami már magában is elég szörnyű, de úgy néz ki, hogy utána drasztikusan visszaesett a tejtermelésem. Most már nem jön 60 ml-nél több mellenként, pedig már a kórházban is volt, hogy le kellett fejnem egészen, s 90 ml-t kaptam...
Bérelnem kellett mérleget, s most minden szopit méricskélünk. A múlt héten Benedek csak 5 dkg-ot gyarapodott, ami nagyon kevés. Ha keddig így marad a helyzet, akkor tápszert kell majd kapnia kiegészítésként.
Megteszek mindent a tejcsiért, csak valahogy nem jön össze...
Ami még fura számomra, hogy amikor hazajöttünk, ráálltam a mérlegre, s pár napja újra, s a kettő között 8 kg minusz volt. Már 3 kg-al az alatt vagyok, ahogy a terhességet kezdtem. Próbálok annyit enni, amennyi csak belém fér, de azért van egy határ. Sose hittem volna, hogy egyszer amiatt aggódok, hogy fogyok...

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Haliho mindenkinek! Kép

Editke és Zsófi! Boldog névnapot! Kép

Babs! Köszi a tippet, megpróbáljuk.. Kép Már csak 2 ampulla van vissza, állítólag csak az 5-öt kell bevenni, ami a dobozban van... Nálunk is kicsit döcögve haladt a hét, kicsit fáradtabb is vagyok, de majd lesz ez még igy sem! Kép

K vit. ügyileg köszi mindenkinek a hozzzászólásokat. Még egy tippet kaptunk,mégpedig hogy ugyan még nem halottak olyan babáról akinek ez okozott volna fájdalmat, de próbáljuk meg most pl. vasárnap beadni, és ha megint másfél nap visitás a vége, akkor sajna a mi babánk tényleg erre érzékeny.

Pocó, nem lehet hogy az érzéstelenítés mellékhatásaként van fejfájásod? Ha igen, akkor sajnos rossz hírem van,mert az akár 2-3 étig is eltarthat! Kép

Efgabi! Aki engem érzéstelenített nagyon szimpi és ügyes fazon volt, sajnos elfelejtettem a teljes nevét, valami Zoltán, de ha érdekel megkérdezem a dokimat amikor megyek kontrollra..

Finiselők! Kép Magi! Mostmár ne legyél türelmetlen, hidd el a mostani nyüglődés, már segít a szülésnél! Kép A kollégám felesége tegmap szült, szép egészséges kislányt, 49 cm, 3370gr, neki az utolsó 1 hónap kész kinszevedés volt, fáj a medencéje, stb, stb, aztán első szülő létére, éjjel kettőkor elment a magzatviz, nem sok fájás, délelőtt bekötötték az oxitocint, rendszeres fájások, egyre gyorsabban, 1 újjnyiról 2 ujjnyira tágult, aztán 13:25-kor megkapta az előremegbeszélt EDA-t, leomlott a lelki gátlás a fájdalomtól való félelem nem akadályozta, és 13:50-kor kint volt a baba... Kép
Szóval az egészből azt akartam kihozni, hogy azért vizsonylag gyorsan szült, és könnyen, mert már szétmentek a medencecsontok, de ez azzal járt, hogy előtte már egy hónapja mindene sajgott! Kép

Andi! Tényleg ki kelett volna írni v.mit a kocsira! Kép Hogy a keze száradna le az ilyen k.cs.gnek! Kép

Most hirtelen ennyi jutott az eszembe! Kép

Megyek, pihizek egy kicsikét!
Pusz:
Macs
maccs

Macs!

Igen, érdekelne, hogy ki volt az anesztes nálad, kérdezd meg légyszi! Előre is köszi!Kép

Andi!
Sajnálom, ami az autótokkal történt!Kép De azért ne hagyd magad felbosszantani, szükséged lesz még arra az energiára hamarosan!Kép

Gabi
efgabi

Lanyok!

Eleg nagy pangas van! Kép

En ismet nem tudok aludni, mert kemenyedek, meg faj a csipom is. Ja es ami miatt a legjobban nem tudok aludni az a gyomorsav.
Foztem egy kicsi krumplit es megettem kefirrel vajjal soval es lilahagymaval. Kép
Most jol laktam, megyek is aludni. Kép

Kormi!

Sajnalom, hogy mellgyuladasod volt.
Majd csak helyrejon. Kép

Macs!

Engem is az nyugtat, hogy igy talan nem fogok olyan sokat szenvedni a szulesnel.
Foleg azert mert azt mondjak, hogy ket ujjnyi az a vajudas fele. Hat akkor nekem az egy ujjnyi a negyede megvan. Kép

Nos tovabbra is aludjatok jol.

Honap majd jovok.

Magi
Vendég

Kormi,
mik a tuneteid? Influenza jellegu lazzal, vagy csak a melled durrant be.
Nekem rengeteget begorcsosodot a mellem amikor a lanyomat szoptattam / foleg a jobb oldali a honalj fele eso oldalan ujnyi vastag csomok - a tejvezetekek eldugultak - a mell kokemeny lett es voros. Ilyenkor mindig bevettem 2 Tylenolt /fajdalomcsillapito/ bealltam a zuhany ala es olyan forro vizzel amit csak elbirtam 15 percig zuhanyoztattam a mellem. Jol megmasziroztam es irany a mellszivo es addig pumpaltam, masziroztam amig a gorcsok felengedtek. Marha fajdalmas de sajnos kell csinalni mert kulonben begyullad a mell /ez tortent velem a halvaszuletett babam utan/
Neked mik a tuneteid es hogyan kezdodnek? Egy eteteskor 2 mellbol szoptatsz, vagy csak az egyikbol? Fejsz szopas utan?
Szerencsere a mostani babaval engem eddig elkerultek ezek a franyasagok, igaz most mar nagyon figyelek es a legkisebb jelre intezkedek. Csereled a szoptatasi poziciokat? Ez nagyon fontos, mert igy tud csak igazan kiurulni a mell. Szerintem, ha tovabbra is folyamatosan urited a melleidet /szoptatas+fejes/ gyarapodni fog a tejed. Igyal rengeteget folyadekot es meglatod minden rendben lesz a kis Benedek nagy vasgyuro lesz.
Udv.
Brius
brius

Brius,
nálam a mellgyulladás mindkétszer 39 fok feletti lázzal és eszméletlen hidegrázással járt. Először csak az egyik, másodjára már mindkét mellem begyulladt, merev, forró, piros, csomós volt. Forró zuhanyt én is alkalmaztam, meg fejtem, mint az állat, de kb 2 napig tartott, míg az elzáródott tejcsatornákból az utolsó cseppig eltávolítottam a sárgás színű, enyhén alvadt gyulladt tejet.
Egyébként mindkétszer éjjel kezdődött, amikor a babám kb 4-5 órát alszik egyhuzamban, és mindkétszer már arra ébredtem, hogy baj van. Akkor még egy mellből szopott a pici, és túl sok idő telt el két szopi közt, ami elég volt a mellem belobbanásához.
Most már mindkét mellemből szopik minden alkalommal, így se sok, amit kap, s utána mindkettőből fejek - próbálok fejni, de nem igazán hagy mit. Természetesen megpróbálom többféle pozícióban szoptatni, bár ebben akadályoz pl az, hogy a jobb mellbimbómon már a kórházban kelettkezett egy repedés, ami kizárja pl. a hagyományos karban szopizást arról a mellről.
Az is baj nálunk, hogy nagyon lassan megy a szopi, minden alkalommal legalább egy óráig eltart, de valamikor még tovább is. Pedig nem mindig bealvós Benedek, akkor is sokáig tart, ha nagy lendülettel szopik. Valahogy alacsony a hatékonyságunk. Ha vissza tudnánk állni egy olyan rendszerre, hogy egy szopi alatt nem ürítjük ki mindkét mellet, akkor lenne esélyem arra, hogy a következő alkalomra a kevésbé használt mell jobban telítődjön, s talán normalizálódjon a helyzet.

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Sziasztok!

Kormi: arra figyeljél, hogy ha egy mellből szoptatsz, és a másikat nem üríted ki, attól abban nem lesz több tej, tehát nem fog szaporodni, ha nem érzékeli a szervezet, hogy szükség van rá.

Sokkal jobb, amíg beáll a tejtermelés, hogy minden szoptatás után lefejed - ahogy Brius is írta -, mert ugye kereslet-kínálat elvén működik. Ezt azért mondom, mert annak idején én is így próbáltam szaporítani a tejet, mikor mondták, hogy nem jó módszer. Tehát a kevésbé használt mellben nem fog attól több termelődni, ha nem használják.

Nem akarok persze okoskodni, de jó lenne utánanézni valahol, pl. védőnő nem tud segíteni? Vagy esetleg nézted a www.lll.hu-n?

Andi: ha a lepény ilyen érettségi fokú, akkor hamarosan indul a szülés Kép Az, hogy másodszor szülő vagy, azért nem mérvadó, mivel az első óta több mint 8 év telt el. Nekem azt mondta a szülésznő, hogy 5-6 év után már nem nézik, hányadik szülés, nagy az időkülönbség. Mi még pont a határon vagyunk, kisfiam decemberben lesz 6 éves.

Magika, Andi: tehát megy a drukk!Kép

Tegnap délután hihetetlen fáradt voltam, csak fekve tudtam létezni, tiszta kómaKép
Ma már jobb a helyzet, de már én is szeretnék szülni. Hétfőre megint ígértek egy hidegfrontot, jó lenne, ha az már a mienk lenneKép

Szép napot nektek, gyönyörű őszi napunk leszKép

Lau
38+4
lau

Jaj, lányok, semmi jó hír?
Mindenkinek jobbulást, nekünk pedig több türelmet a várakozáshoz Kép

Nálam még mindig semmi, lassan el sem hiszem, hogy valamikor megszületik majd a baba Kép A Babót (The hobbit) lassan befejezem, pedig neki sem akartam kezdeni, hogy túl hosszú lesz ez szülés előtt Kép

Puszi mindenkinek, vigyázzatok magatokra Kép

zsófi
papzso

Orsoly!
Egy szavad sem lehet, bevártalak Kép
papzso

Zsófi,
Hogy vagy? Valami jel, tünet, egyéb? Nekem csak a combtövem fáj, de az nagyon.
Ma sütök-főzök, hátha beindul. Holnap megint vizsgálat. Te mikor mégy dokihoz legközelebb?
Andi
Vendég

Zsofi: na majd meglatjukKép nekem meg mindig 3000-es a mehszaj, pedig a kisfima meg csak 20 hosKép

orsoly
orsoly

Sziasztok lányok!
Látom éjszaka nem nagyon tudtatok aludni, volt egy kis nyüzsi a neten!

Mi nemrég jöttünk fel a kisfiammal a játszótérrQl, most éppen elaludt, szegénykém elesett a müanyagmotorjával és belülrQl olyan szinten szétharapta, vagy szétrepedt a szája, hogy azt hittem vinnem kell az ügyeletre varrni, de szerencsére a vérzés hamar elállt, így csak gyorsan jeget tettem rá (egy másik anyuka, aki ott lakik a tér mellett hozott jeget), ennek ellenére úgy feldagadt a kis szája, hogy fáj a szívem, ha ránézek! Itthon bekentem (nagy nehezen alvás közben) betadinnal, ami nyálkahártyára is kenhetQ, remélem gyorsan begyógyul, és a seb is összeforr! Borzasztó, amikor az ember fia nem tud segíteni a gyerekének, és tehetetlenül nézi a dolgokat!
Végig ölben kellett hoznom, bíztam benne, hogy nem indulnak be a folyamatok a kis manómmal a pocakban. Nagyon meg volt szegénykém (mármint a nagy) rémülve, és engem is a sírás kerülgetett, de annak örülök, hogy sikerült elaltatnom, így legalább pihen egy kicsit!

Erka
szekera

Sziasztok!

Mindenkinek köszönjük a gratulációkat. Délben jöttünk haza a kórházból. Ha lesz egy kis időm leírom milyen volt a császár. Babák jól vannak.Kép

Besztinek és Macseknak hatalmas gratula.KépKépKép
linato

Linato,
üdv újra itt és még egyszer nagy gratula a babákhozKép Hogy bírtad ekkorára növeszteni őket?Kép
Hétfőn egyébként alig kerültük el egymást, én kora délután voltam ctg-n, viszont még azóta is egyben vagyok, úgyhogy végképp elszalasztottalak benneteketKép

Erka,
jobbulást a kispasinakKép Az én Timim is 3 napja csinált tigrisbukfencet a szobájában és persze nekiesett az ágytámlának. Mondanom se kell, száját elharapta kívül-belül (hogy hogy csinálta???), vért sikáltam vagy egy órán át mindenhonnanKép Most meg aftás lett a seb, mert állandóan szopja az ujját a buta csajszi. De ettől eltekintve egész gyorsan regenerálódikKép

Andi, Zsófi, Orsoly nagy drukk nektek a kicsomagoláshozKép Bár már én is nagyon szülnék, üsse kő, átengedem az elsőbbségetKép

Orsoly, ha ez vígasztal, nekem meg már egy hete 4 centire nyitva a méhszájam, mégse gyün ki az a gyerekKép Szerintem a két lányom okozta zajártalom gondolkoztatja el szegénytKép

üdv
Momo
38+6

Momo
momo

SziasztokKép
Linato, üdv megint itt!
Momo, jó lenne már "kicsomagolni". Egyfolytában a netet bújom, hátha megtudok vmi okosat. Most pl. azt olvastam, hogy a 12-18.heti uh szerinti szülési idő a legpontosabb. Megnéztem, nekem szept.20-at írtak a leletre a 14.héten. Úgyhogy most erre a napra koncentrálokKép.
Vendég

Hali, én jól vagyok, semmi jel, úgy döntöttünk, hogy elmegyünk barátokhoz dumálni. A férjem hozza a pakkot Kép A kocsiban elfér...

Andi! Nekem az uh-s papíromon nincs ilyen megjegyzés, h. várhatóan mikor szülök. Lehet, h. akkor én nem is fogok ? :-)

Linato jó, hogy újra itt vagy, nem semmi két gyerkőcKép

Erka! Huh, szerncsére semmi gond Kép
Na megyünk, sziasztok
papzso

Zsófi,
Jó barátkozást! Mi már reggel voltunk barátoknálKép. Most elcsaltam a családot hosszú ujjú kombidresszt venni (tegnap vettem észre, hogy egyetlen kis méretű van, a többi 74-80-as, amiket akciósan vettem, és így az ujjatlan rugikhoz nem tudok mit adni).
Andi
Vendég

Sziasztok!
LinatoKép
Üdv újra közöttünk, na meg otthonKépKép

Kép

Amint látom, ma sem szül senki. Pedig most már jó lenne, ha a sor eleje belehúznaKépKép
Ajándékba kaptam ma Tena Lady Super betétet. Eddig még csak elröhögcséltem, hogy pelenkának hívjátok, de ma rá kellett jönnöm, hogy ez a méret már tényleg az. Ráadásul szerintem nem is a newborn, hanem az up&go méretKépKép
Mindenesetre gyorsan kicseréltem a kórházi tatyeszban levőt erre. Ha kisebb kell majd a férjem behozza.
De persze még én sem szülök, úgyhogy a kórházi pakkot vissza is tettem a sarokbaKép

Mi van, megállt az idő????

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Meg bizony. Nálam legalábbis. Néha nem is érzem magam terhesnek. Vagy állapotosnak. Szóval néha nem is érzem úgy, mintha babát várnék. Aztán meg hirtelen megmoccan a kis rosszcsont, és akkor megint minden a régi.

Holnap reggel a kórházban kezdünk. A méhlepény miatt aggódom kicsit, majd jól kikérdezem a dokit, meddig lehet ezt még így húzni. Lassan nem bírok a lábamra állni, annyira nyom valamit. Úgy járok-kelek (már ha nagy nehezen fel bírok állni), mint egy pingvinKép.

Most elmegyek fürdeni, aztán olvasok kicsit és elteszem magam holnapra.

Jók legyetek!

Andi
Vendég

Lau!
Majdnem egyidősek a nagyfiaink, az enyém novmberben lesz 6 éves. Meg a kicsi fiaink is kb egyidősek lesznek!Kép Csak nekem a kettő között félidőben becsúszott még egy páros!Kép

Kormi!
Próbálj meg hónaljtartásban szoptatni, nekem az elsőnél úgy ürült a legjobban a mellem, és az ikreket is mindig úgy szoptattam egyszerre, egyik az egyik karom alatt, másik a másik alatt. Így a berepedt bimbót is kíméled egy kicsit, mert másképp kapja be a kisfiad. A berepedésre pedig legjobb az anyatej, szoptatás után kend be vele a sebet, hagyd megszáradni, és lehetőleg minél tovább hagyd szabadon a melled. Nekem ez a módszer segített a legtöbbet!Kép

Linato!
Nagyon örülök, hogy újra itt vagy!Kép Kíváncsian várom a részleteket, bár tudom, hogy most még nem tudsz időt szakítani semmire, nemhogy a netre!Kép

Erka, Momo!
Olyan ijesztőek ezek a szájsérülések! Nagyon tudnak vérezni, szörnyen bedagadnak, de aztán szerencsére pár nap alatt elmúlnak. Nálunk Bence ütötte be a száját az ágy szélébe júliusban, és napokig tejbegrízt tudott csak enni.Kép Sajnos azóta el is szürkült az első két foga, de reméljük kitartanak a fogváltásig.Kép

Andi!
Végignéztem az uh-os papírjaimat, és nincs rajtuk két egyforma dátum.Kép
De nálam úgyis mindegy, a doki dönti el, mikor fogja kivenni a csöppséget.

Gabi
efgabi

Sziasztok! Kép

Megint van egy csomó hülye kérdésem.. Kép De hát kit zaklassak vele ha nem benneteket? Kép /A védőnpmet felejtsük el úgy ahogy van, anyám meg össze-viszza 3 hetet szoptatott engem... Kép/
Hogy van az, hogy érzem, hogy a manócska rendesen tud szopizni, bőven jön mindkét ciciből a tej, sőt még a letevés után tudok belőlük fejni, de a fejőgéppel mostanában összesen 30-40 ml-t sikerül kipréselni magamból.. A gyereknél érzem, hogy van tejbelövellés a gépnél eddig még csak egyszer volt ilyen. Jól van ez igy? Nem fog az épp nemhasznált cickó bedurrani, mint Korminak, ha hosszútávon csak kicsik jönnek ki belőle a fejéssel is?

Másik. Lehet, hogy a babó nem érzi, hogy mikor van tele a pocak? MErt van úgy, hogy már csuklik és buklik /szerintem mindkettő a telitettség jele/, de utána még követeli a hamit. Vagy az is lehet, hogy a kiságyhoz nem fülik a foga, és sokkal jobb a cicin lógni, még akkor is, ha ezzel hasfájósra zabálja magát?

Bevallom most egy kicsit el vagyok bizonytalanodva, hogy most akkor elég a tej vagy nem, szopunk rendesen vagy nem, stb.. Kép De lehet hogy csak most kell elkezdenem "bekeményíteni", és a kiságyban alváshoz ragaszkodni, akkor is ha üvölt?
Jaj, mondjatok valami okosat! Kép

Már napok óta elfelejtettem megírni, hogy a fülbevalót többen is kérdeztétek, a csecsemősökkel lövettük be 2500 Ft-ért a hazajövetel előtt. /Aki ilyet tervez csináltatni, azt javaslom, hogy ne hagyja az utolsó napra, mert azért kicsit felzaklatta a manót, hanem előbb csináltassa meg, és hagyjon időt neki, amig megnyugszik, az hazaút elég megterhelés neki enélkül is../

Na megyek pihizek, várom a tanácsokat!

U.i.: Efgabi! Akkor ha megyek megkérdezem az anesztest ! Kép

MAcs
maccs

Macs!

Kösz előre is az anesztest!

A tejleadó reflexről nekem ugyanilyen tapasztalataim vannak: a fiúknál mindig éreztem, fejésnél soha. Az is hasonló volt nálam, hogy fejéssel nem sokat tudtam kipréselni a cicikből, viszont a fiúk szépen gömbölyödtek. Ha Lili rendesen hízik, akkor mindegy, mennyi megy a hűtőbe.Kép
Ha bukik, akkor próbáld meg szopi közben többször büfiztetni, az segíthet ezt megelőzni. Nekem a gyerekorvosom azt javasolta, hogy egy-egy szoptatás ne tartson 20 percnél tovább, ezalatt az idő alatt a szopott mennyiség 95 %-át már kiszívja a bébi. Nálunk bevált ez a módszer, bár az első néhány nap nehéz volt betartani. Közben kétszer-háromszor is büfiztettem egy rövidet, így csökkent a bukás.
Azt is érdemes figyelembe venni, hogy vannak időszakok, amikor megnő a babák tejigénye, ez 3 és 6 hetesen van, majd 3 és 6 hónaposan. Ilyenkor egy pár napig érdemes gyakrabban mellre tenni, amíg a kínálat követi a keresletet.Kép De a gyerekorvosom szerint azért a két szoptatás között teljen el két óra.
Persze az is elképzelhető, hogy a kicsi lyány szeret a közeledben lenni, ezért nem hagyja magát letenni. Nálunk a három fiúból kettő ilyen volt.Kép Szerintem próbáld meg csak babusgatni, nem kell feltétlenül tovább szopiztatni. Nekem volt babahordotó kendőm, abban magamra kötöttem a dedet, és így ő elcsitult, én meg tudtam mást is csinálni.Kép

Gabi
efgabi

Sziasztok!

Megmindig egyben vagyok! Kép

A kemenyedesen es nemi hasgorcson kivul semmji jele, hogy szulnek.

Megint gyomorsavam van, igy nem tudok fekudni es aludni. Kép Pedig rettento faradt es almos vagyok. Kép

Mar elore elkeszitettem a reggelit meg mindent.

REmelem azert ti jobban alszotok.

Majd meg reggel jovok.

Magi
Vendég

Macs!
Szerintem hasonlítanak a babáinkKép, már ami az evési szokásokat illeti,ő is cicin lógna, mégha tele is van a pocija, aztán meg kijön a felesleg, most én is rátértem a 20 perces szopira, de ha mégis kérni még ugyanarra a mellre rakom vissza, úgy is nehezebben jön az utótej, és akkor be szokott aludni végre, őt csak a cici tudja megnyugtatni.
4 napig (ekkor 3 hetes volt) 2 óránként kérte a cicit, éjjel nappal, hát fárasztó volt, fáj a hátam tőle.Most úgy látszik normalizálódik a növekedés bumm, most 3 óránként cicizik, legalábbb éjszaka kicsit többet aludhatok veleKép
Amúgy éjszaka velem alszik, így villany nélkül tudom szopiztatni, is hamar visszalszik (persze ha épp nem fáj a pocija)Nappal az ágyikóban van.
Reggel szeret fennt lenni, nézelődni 1,5-2 órát is néha, de amúgy nyugis babaKép Kezdi megkülönböztetni a nappalt az éjszakától.
Súlygyarapodás terén, hát 4 kiló 300 gramm, jó sok, de mégsem kövér a babó, lassan kinövi az 56-os cuccot, és azt hiszem a következő pelus már midi leszKépmost elhatároztam hogy hetente csak egyszer mérem, adig meg elég a pisis és kakis pelusok elegendő megléte is.

Nem tudom ki a soros a táblicskubanKép De mindent bele......KépKépKép:

Linato!
Végre köztünkKépNem semmi lehet ikreket szopiztatni, mi itt panaszkodunk 1 babóvalKép
Gratula még egyszer.
fantikbaba

Noémi (és mindenki, aki itt van),

Zsófi és én vagyunk a következők. Zsófiról nem tudok semmi különöset, tegnap még ő is egyben volt.
Én most jöttem a dokitól. A méhszájam "nagyon barátságtalan", azaz zárt (3100). Azt mondta a doki, ez alapján azt mondaná, hogy még van 2 hetem szülésig. Átnézte az összes korai uh leletet, osztott-szorzott és azt mondta, a védőnő sem jól adta meg a szülés várható dátumát, mert az szept. 17. helyett szept.20., így ezzel nyertünk pár napot...
Továbbiak: kedden NST (ma is volt, egy deka fájást nem mutatott), csütörtökön UH, ha semmi, akkor szombat reggel 8-kor be kell feküdnöm.

Hát az van, hogy semmi nincs. De legalább a méhszáj-vizsgálat nem volt most fájdalmas.
Én a méhleépny miatt aggódom, ugyanis az már 3-4.fokban érett. A baba is már 4 kiló felé húz erősen.

Na, megyek, pakolászok kicsit.

Andi
Vendég

Lanyok!

Nekem ugy faj a ket labam kozott a csontom, hogy menni alig tudok. Kép

Andi!

Drukkolok, hogy jonnon a baba nalatok is. Kép
Attol felek, hogy nalam is tulhordas lesz, mert hat az en szamitasaim szerint sem 23-24. hanem 28-29. a datum. Kép Kép Kép
Pedig mar ugy tul lennek rajta.
Ugy faj az egesz csipom meg a terdeim.
Az odemam is eleg csunya. Kép

Bocsi, hogy ennyit panaszkodom nektek, de mar nagyon nehezen birom. Kép

Magi
Vendég

Magi,
Nekem is nagyon fáj a comtövem, de úgy, hogy szinte alig bírok lábra állni. Sajnos ezt meg kell szokni, majd elmúlik szülés utánKép.
Én annyira meg voltam győződve róla, hogy hamarabb megszületik Lili, de igazából csak a nagy pocakom miatt. Erre kiderül, hogy még kicsit messze vagyunk tőle... De mindegy, bent nem marad. Csak olyan nehéz már türelmesnek lenni!

Zsófival vajon mi van? Nem jelentkezett tegnap du. óta.

Andi
Vendég

Nyugi, lányok, egyben vagyok!

Tegnap délután elmentünk barátokat látogatni, aztán meg étterembe vacsizni. Barátokkal másfél órát sétáltunk, de nem hatott ösztönzőleg a babára.
Most a férjem nagypapája van nálunk vendégségben.

Szerintem én már soha nem szülök, már lassan azt sem hiszem el, hogy baba van a pocakomban, noha ilyenkor nekilát fészkelődni egy kicsit, de rúgni már ő sem tud, nincs helye.

Nálunk nem tudom, hogy mennyire okés a számítás, de tuti, hogy már nem vagyunk időben, mert akkor azt kell gyanítanom, hogy a baba menzi alatt fogant, ugyanis a doki szerint a ciklus végén fogant Maszat. Másképp nagyon nem is lehett, mert a naptármódszer szerint védekeztünk akkortájt Kép

Nos, így állok, kíváncsian várom a fejleményeket. Éjjel nem nagyon aludtam, most fáradt vagyok, de aludni nem tudok. Remélem éjszaka jobb lesz.

Andi!
Remélem nem kell befeküdnöd elre, hanem Pocaklakó státuszt változtat Kép

Kíváncsian várom, hogy ki előz be Kép Azt el sem merem hinni, hogy én leszek a következő anyuka Kép

Puszi mindenkinek:zsófi
papzso

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: