A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Sziasztok,

Macsek, Beszti, gratulálok, sok-sok boldogságot és minden vidámságot kívánok! KépKépKép

Liv,
de jó hírek! Olyan jó olvasni, hogy jobban vagytok! Kép

Maccs,
K-vitamin - azt mondta a dokink, hogy kaja előtt legalább 20 perccel adjam Petinek. Tegnap ez be is jött, csak fintorgott szegénykém, de nem bukta utána a tejet (jaj, én is megkóstoltam, valami rééééémesen keserű Kép)

Noémi, én is folyton éhes vagyok. Kép Mintha nem lenne zsírraktáram a tejképzéshez...

Nálunk is eljött a hasfájós időszak - a hétvégén szegénykém magából kikelve üvöltött néha. Kép Ez azért különösen nagyon rossz, mert amúgy a hangját se nagyon hallani, de most így egy adagban megkaptuk, ami jár nekünk a babasírásból... Aztán kedden a védőnő mondta, hogy legyek szigorúbb, és ne hagyjam többet mellen 20 percnél, azóta sokkal jobb a helyzet. Azért kíváncsi vagyok, így is ennyit fog-e hízni, mint eddig (3 hét alatt 1.1 kilót szedett fel). Szintén védőnői kérésre most mérjük is a csemetét evés előtt és után, hogy lássuk, mennyiket eszik, néha szemem-szám eláll, amikor 130 ml-t bevág 10 perc alatt... (Azért persze utána még cicizne...)

Nálatok a cumi kérdés hogy áll? Nekem persze ezt is feltett szándékom volt elkerülni, de hát oda került ez az elhatározás is, ahová a többi - ki az ablakon, amikor csak egyre jobban hergelte magát a sírásba a pocakja miatt, csak attól nyugodott meg, hogyha szophatott valamit. Miután a melleim már nem bírták, jött a kisujjam, majd a párom kisujja, de miután már azok se bírták a kiképzést, megkapta a cumit. Kép Most olyan rossz anyának érzem magam, ahogy fekszik és bőszen szopizza a cumit, de azért még mindig jobb, mint amikor tejesen kiborult. Kép

Jajj, riadó van, megyek. Kép Minden finiselőnek hajrá-hajrá!!!
babs

Hát én próbáltam a cumit, de nem akarja, így kiegyeztünk a komfortszopibanKép
Most már meg se próbálom a cumit.
Mi is átléptük a 4 kg-otKép 2690-nel jöttünk ki most meg 4 kiló 200 grammosKépA kis súlyú babák gyorsabban gyarapodnak állítólag.
Én is le fogom mérni a 20 percet.Mert néha sokkal több ideig cicizik utánna meg kijön a feleslegKép
a 20 percet nem fogja ki bírni szopi előtt Helena, látnád milyen ordítást rendez ha a cici menü nincs látóvolságban.Kép

te kértél már időpontot a 6 hetes kontrollra?

Noémi
fantikbaba

He-he, zabálás. Tegnap én egy zacskó nápolyit csaptam be (a déli fél kiló meggyes joghurt utánKép), és vettünk tegnap egy csomó pilóta kekszet, megy egy újabb rakomány meggyes joghurtot. Pedig én sem vagyok édes szájú. De most valahogy két napja ez a sláger nálam: gyümölcs és valami édesKép

EditKép
Nem tudom, hogy ma ünnepled-e a névnapodat. Arra az esetre ha igen:
Boldog Névnapot kívánokKépKép
Kép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Babs!
A cumitól még jó anyuka vagy, szerintem Kép
A barátaink is úgy álltak hozzá, hogy szó sem lehet cumiról, aztán mikor csajszika két öklét is véresre szopizta, jött a cumi. Ő mondjuk nem sírt. Hozzá kell tenni, hogy a baba utálta a cicit. Eljátszott vele, de a kajáltatás nem volt egyszerű, ha nem láttam volna, el sem hiszem, hogy ilyen létezik egyáltalán.
papzso

Edit!
Boldog Névnapot!KépKépKépKépKép Jó, hogy valaki belenéz a naptárba!

Erka
szekera

Akkor a naptárba bele nem kukkantók kedvéért ma továbbá a Ditták és Ludmillák is névnapjukat ünneplik.
Csak azért írom, hátha van ilyen nevű ismerősötök...

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Milyen naptárban van ez benne? Most megnéztem a sajátomat, de abban csak az Edit van feltüntetve! Azért köszi!
szekera

Nekem a tök hagyományos, dísztelen asztali naptárom van (még a melóhelyről hoztam haza). Ott meg mindig a legolcsóbbat adják.
Holnap is lesz egy névnaposunk: Zsófi (meg Hildegárd, de a Fekete erdei főnővéren kívül ilyen nevű hölgyet nem ismerekKép)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Remélem egyikQnk sem találkozik a jó öreg Hildegárdhoz hasonló nQvérkével a szülés alatt és után!
szekera

Na megyek, csinálok magamnak egy kis hagymalevest. Hiába, nem tudok ellenállni a zabálási ingereimnekKép
Azt hiszem utána meg más nem fog ellenállni a szagomnakKépKép (ezzel el is űzöm a Hildegárdokat a közelemből)

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Edit!
Boldog névanpot (el is felejtettem, pedig anyukám is Edit és őt már megköszöntöttem)!
Andi
(Nagyon jót aludtam. A pocakom egyfolytában fájdogál, amolyan lightosan.)
Vendég

Aztán babó szét ne rúgja a hagyma miatt a pocidatKép
fantikbaba

Sziasztok,

Már egy napot is iiiigen nehéz visszaolvasniKép

Csirkesz,

Nekem is van egy kb. 1 m-es, koszos macim. Ha belgyömöszölném a gépbe, talán még be is férne, csak attól félek, hogy nagyon eldeformálódik vagy aztán nem szárad meg. Te mit tennél vele? A tisztitóban nem vállalták. Meg van egy kb. 30 éves kisebb macim is. Ebben az esetben meg attól tartok, hogy megkopaszodik a mosás végéreKép Dehát szegény már irtó piszkos. Mit csináljak vele?

Andi,

Fehér folyás már nekem is van egy ideje. Állítólag így a végére már teljesen normális ez a tejszerü valami, persze, ha nem viszket, meg ilyesmi.

Zsófi,

Jót kuncogtam a barátnöd sztorijain. Vicces lehet azért minden nap ennyi real show-t végignézni, pláne, ha jó kis kerületben dolgozikKép

Erka,

A dokim nem igazán indokolta meg, hogy miért akarja elöbb világra hozatni a babát. Azt mondta, hogy ezt akkor tenné, ha már kinyilt a méhszáj. Mondjuk az én esetemben voltak problémák a keringésemmel a méhlepény felé. Bár szerencsere a baba keringese rendben volt/van, de kicsit mindig kisebb volt a koránál, a maga ritmusában viszont fejlödik, söt most 3 hét alatt 300-400 g-ot hízott. viszont azt még régebben mondták nekem, hogy a nem megfelelö keringés miatt elöbb elöregedhet a lepény. Az én esetemben már a 34. héten 3-as fokon volt érett. De ha a baba keringése jó és fejlödik, akkor még célszerü várni. Legalábbis én így gondolom. Aztán majd meglátjuk.

Moncsi
minike

MoncsiKép
Az egy méteres mackót nem gyömöszölném a gépbe, mert bár belefér, nem tudná úgy forgatni a masina, hogy "mosás" jellege legyen a tevékenységnek. Szerintem csak keringene a mosódobban, de nem sok eredménnyel. (szóval szerintem olyan lenne, mintha túlpakolná az ember a gépet, és nem tudja rázni, mosni, dörzsölni a gép a túl sok rucit).
Én engednék kellemesen langyos vizet a kádba jó sok mosószerrel, és belevágnám a mackót. Jól átgyömöszölném többször is, az esetleges foltokat meg közben kezelgetném. A centrizést a mosógépre bíznám, majd öblítés rengeteg vízben a kádban, azután centrizés újra a gépben.
Ha jól szellőző helyre teszed, tutira megszárad. A legjobb a napos hely, ha nincs ilyen, jó a huzat is.
Attól nem tartanék, hogy eldeformálódik így a kézi mosással.
Az öregecske mackóval ugyanígy járnék el, de őt Perwollal mosnámKép
Mostam már több plüss állatkát, de eddig még egy sem deformálódott. A gyapjú állatkák is megszáradtak, pedig ők igazi kövér báránykákKép
Szóval szerintem kalandra, illetve mosásra felKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!
Most jöttem a dokitól.Még mindig faros a drágám.Jövőhét szombaton megint megnézi és ha még mindig faros 27-én indulás a kórházba.A belső méhszáj teljesen zárt mert nincs beékelődve a lányka és nincs ami nyissa kifelé.De ez állítólag jó mert a fájások hatására még megfordulhat.Kérdeztem a dokit,hogy mikor lesz a műtét.De azt válaszolta,hogy megvárja szülés beindulását.Mondtam neki,hogy 13.-ra otthon kell lennem mert apa 14.-én indul Ukrajnába.Doki jókat nevetett de közöltem vele,hogy ez nem vicc.
GnéKriszti
gnékriszti

CsirkeszKép,

Köszi a mackók nevében is. Ezzel elleszek assszem ma egész napKép PerwollKép

Moncsi
minike

Moncsi,
Így (lepény miatt) már érthető, miért akarja a dokid, hogy megszülj hamarabb. A legfontosabb, hogy megbízz benne, hiszen rá vagy bízva, nem tehetsz mást. Biztos jó szakember és nem lesz semmi baj.

A nagymedvét Csirkeszhez hasonlóan én is kádban fürdetném!

Üdv,
Andi
Vendég

pá-pá egy liter hagymaleves. Úgy érzem, mintha egy tenger hullámzana bennem. kellett nekem zabálniKépKépKép
jajjjj, naggyon szenvedek......

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok lányokKép
Jó sokat írtatok ma, úgy látszik, mindenki felébredt a tegnapi szomorkás idő után.
Most jöttünk dokitól, méhszáj puhul már, M5 az állapota. Szóval már elkezdett helyezkedni a kisdrágánk, de azért remélem, hogy kibírja hétfőig. Állítólag telt ház van az Uzsokiban, nem szeretnék most oda bezsúfolódni.
Dokim azt mondta, ezzel a méhszájjal akár egy hetet is vagy kettőt is el lehet tölteni, de holnap is elindulhat.
Megpróbálom megbeszélni Bazsival, hogy maradjon még pár napotKép

Amúgy minden oké velünk.

Magi: nagyon drukkolok, mit mondanak a kórházban, vigyázzatok magatokra nagyon!

Lau
lau

Sziasztok!

Ma voltam UH-on és CTG-n is, mindent rendben talált a dokim, ennek ellenére egyre előrébb hozza a műtét időpontját. Eddig október 15-re tervezte, de ma 7-ét mondott, akkor töltöm be a 38. hetet, amit az én kérésemre várunk ki, mint az ikreknél is. A méhheg miatt aggódik az orvosom, hogy bírja-e a tágulást. Remélem bírja, mert én még nem készültem fel a "megpróbáltatásokra".Kép

Andi!
Valamelyik nap én is elsírtam magam kispapának, hogy úgy félek a műtéttől. Nekem is elég rossz élményeim voltak az előző csasziknál, de talán most jobban felkészülök, keresek jó anesztest!Kép

Noémi!
Nekem a diabetológián azt mondták, hogy szülés után 6 hétig tartsam még a diétát.Kép Pedig már a sima kenyérnek is almás pite illatot érzek. Párom megígérte, hogy szülés után almás pitében és madártejben fog fürdetniKép, erre jön ez a plussz 6 hétKép. Na majd utána!!!KépKépKép

Gabi
efgabi

EDit!
Isten éltessen sokáig!

Gabi!
A 6 hét ezek szerint mágikus Kép Hancúr+almás pite, és a pocak sem lesz útban Kép Hmmm...

Minike!
A barátnőm Mezőkövesden dolgozik, hetente egy nap van nyílt nap Kép

Andi!
Lehet, hogy a baba holnapra időzít? A kis precíz... Nálunk semmi, kitakarítottam a konyhát, csili vili minden, de porszívózni lusta vagyok, erővel bírnám.

Puszi mindenkinek! Jó, hogy hideg van, de én majd megsülök a hőhullámoktól. Tárva nyitva minden, én meg egy szál lepelben. Remélem ezek a hullámok szülés után eltűnnek.
papzso

Sziasztok Lányok!

Én is hetek óta veletek vagyok olvasó üzemmódban, írni már nem jut idöm, mert a párom mindig a gép elött van... :-(
Hozzá szeretnék szólni a szemészet kontra császár témához. Olyan érdekes, hogy ahány orvos, annyi féle változat.
Nos, én a magam részéröl rosszul kezdtem földi pályafutásomat. Anyámnál beindították a szülést - mert orvos az orvos kollegának különösen jót akar -, noha anyám szerint még nem volt itt az ideje. Én nem akartam kikecmeregni, így jött a fogó. Eredmény: agyvérzés, újraélsztés... Az agyvérzés elsö látható eredménye a kórházból való elbocsátáskor tünt fel szüleimnek, a szokásosnál jobban bandzsítottam, vagyis a két szemgolyó majdenem teljesen be volt fordulva a szemgödörbe. Eredmény: elsö évek félvakon, mindennek nekimentem. Késöbb többszöri mütét, melyek példaértéküen sikerültek. Ugyan nincsen térlátásom, csak az egyik szemem használom, noha mindkettö müködik, de azért nem zavaró. 17 évig szemüveges voltam: egyik plusz 6-ról, másik mínusz 8-ról indult és most az egyik nullás, másik - feles. Az agyvérzés másik hátrány a kezdeti tanulási nehézség volt, de az is jól elmúlt.
Amikor az elsö babámat szültem, senki nem kérdezett rá a kórházba, hogy van-e valami említésre méltó. Én 3 nap pokoli vajúdás után sikeresen rávettem a dokit a szülés levezetésére, felhívtam a figyelmét az agyvérzéses hegemre és a szemészeti elöéletemre is, de ö azt mondta, hogy ez már erösen a múlté, nem érdekes. Anyám is csak annyit mondott útravalónak, hogy vigyázzak a kitolásnál, nehogy nyomást csináljak a fejembe, mert annak tényleg lehetnek következményei. Persze fejre nyomtam, mert nem tudtam, hogy kell helyesen nyomni, de hamar abbahagytam, nem is lett gond.
Szerintem otthon tuti császár lett volna és nem egy peridurálisan érzéstelenített természetes szülés. Most kíváncsi vagyok, hogy a másodikkal hogy fog menni 5 hét múlva.

Barbi
35 plusz 0

Barbi
maass

Edit!
Boldog névnapot!
Kép

Babs! Ne aggódj jó anyuka vagy. Kép Nem rég olvastam talán 2003 kismama újságban, hogy van olyan gyerek, akinek kell a cumi. (de lehet, hogy valami babakönyvben, sajna nem emlékszem!) A lényeg, hogy ne erőltesd. Ha kell neki, jó, ha nem nem, azaz nem cumizós baba lesz.

Papzso!
Nem vagy egyedül, nekem is állandóan melegem van.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Zsófi, nekem is melegem van állandóan, mondjuk délutánra már sütött a nap, ami (haragudjatok meg rám) nagyon nem tetszett. Olyan jó volt reggel az a kis hűvös.

Egyébként itt sincs semmi. Kivasaltam, kiporszívóztam, mosogattam, vásárolni voltunk, ettem (pontosabban zabáltam). Szúrásokat érzek alul a pocimban, néha a derekam is sajog kicsit, de ennél több nem történik. Sajnos...
Vendég

Lányok, most olvasom az index-en, hogy az egyik csaj a második babáját 2,5 óra alatt szülte meg, reggel még netezett, írogatott, ebéd utánra meg meglett a baba. Na, én is így szeretném!!!Kép És szép nagy baba, 3,5 kg, 54 centi, asszem.
Vendég

Megint én...
Azoknak, akik még a szülés előtt állnak, itt egy jó kis kórházi-csomag lista:
http://members.chello.hu/kocka/korhaz.htm
Na, mostmár elhallgatok...
Vendég

Trompipi Kép
nagyon hasznos a listád, látom a múltkorihoz képest frissítva lett Kép

Orsi + 2 Kismaczkó
30+1

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi,
Nem én csináltam, ezt is az Indexen találtam, de tényleg nagyon hasznos, így gondoltam, megosztom Veletek!Kép
Vendég

akkor is nagyon jó, hogy terjeszted Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Andi,

A dokiban tényleg megbízom, de az otthoni dokimban jobban megbíztam. Itt kicsit felületesebbek az orvosok. Sokszor én hívtam fel a figyelmét dolgokra. Szerintem nem nekem kellene analizálnom a labor eredményeimetKép Biztos a mediterrán vérKép

Zsófi,

Nekem is mindig melegem van. A párom már didereg, de én még mindig zokni nélkül mászkálokKép

Barbi,

Nem semmi a történeted. Hála Istennek, hogy azért ilyen szépen rendbejöttél és aztán a szülésnél sem esett bajotok.
Kívnánom, hogy most is minden simán menjenKép

Moncsi
minike

HUh, Barbi!
Nekem is anyám orvos, ehhez képest a takarítónő segített világra, mert amikor én kijönni készültem,se doki, se szülésznő nem volt elérhető. Mai ésszel fel nem fogom, hogy mi más dolguk lehetett. Anyám két napig vajúdott bent,no oxitocin, miután elment a magzatvíz kapott beöntést, ettől a köldökzsinór a nyakamra tekeredett, így nagyjából kéken jöttem ki erre a világra Képnem kevés küszködés árán.

Számomra azért volt kérdéses, h. szülhetek-e természetes úton, mert a szememnek nem a szemüvegesség a nagyobbik baja, hanem egy olyan betegség, amit nem igazán tudnak beazonosítani, csak kezelni. Valami hatására a retinából darabkák szakadnak le, és úsznak be a látótérbe, ettől fekete pöttyöket látok úszkálni. Már megszoktam, annyira zavaró, mint koszos üvegen kinézni, neked lehet, h. fel sem tűnik, ellenben az anyós azonnal kiszúrja Kép Arra gondoltam, hogy az erőlködéstől esetleg nagyobb az esély, hogy szaporodnak a homályaim, de a doki szerint nem így mükszik, szóval megnyugodtam Kép

Egyébként én is olyan sztorikat hallottam, h. a legtöbb gond akkor van, ha kollega kerül kés alá. Minő mázli, h. nem vagyok orvos Kép Ujjé!

Horror vége, ma sem szültem, holnapra vagyok kiírva Kép Kispapa még mindig nem jött haza Kép

zsófi
papzso

Sziasztok!
Megint nem nagyon van időm visszaolvasni, ne haragudjatok, de ez jó, mert ez azt jelenti, hogy az egész napot a kisfiammal töltöttem! Kép Kép
Köszönöm mindenkinek azt a sok szépet, amit írtatok nekem.
Dávid baba teljesen jól van, és nem semmi mennyiségeket eszik, aztán hatalmasakat alszik a mami karjaiban. Kép Olyan jó együtt vele, hogy azt nem tudom elmondani! Valami olyasmit érzek, mint amikor az ember szerelmes, és nem tudja, hol, de valami fáj... Tudjátok, valahol ott a gyomra környékén... Ő AZ ÉLETEM.
Ja, igen, és olyan jól van, és olyan jól szopizik, hogy ha minden rendben lesz (márpedig most már muszáj, hogy minden rendben legyen), akkor a jövő hét elején hazajöhet velünk! Kép Kép Kép Kép
Puszi mindenkinek,
Liv

Kép

Kép
liv

LivKép
Annyira megérinti az embert, amikor egy pici baba egészségéről olvas. Most boldogságomban pityergek itt a gép előtt, mert nagyon örülök Nektek, meg Dávid gyors felépülésének. Csak így tovább, mindjárt jövő hét eleje leszKépKép

ZsófiKép
Az én férjem sincs itthon. Megjött, és elment koncertre. (Állítólag az apukája emiatt neheztel rá egy kicsit, mert most mellettem lenne a helyeKépKép) De én nem bánom. Addig engedje ki a fáradt gőzt, amíg még egyben vagyok. Utána tényleg nagy szükségem lesz a jelenlétére.

Csirkesz

(elkészültek a goblienjeim, most éppen bambuszból csinálok rájuk keretet. Holnap felrakjuk őket a falra. Meg kell még csinálnom a forgókát az ágy fölé, és akkor végleg minden kész, amit beterveztem.)
illetve már csak a szopis cicifix hiányzik, de majd holnap délelőtt megveszem.

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

LivKép
Ez szuperKép

Csirkesz
Nem volt szúnyog, csak egyszerűen minden neszre felébredek és órákig nem tudok elaludni, jár az agyam, aztán jól felhúzom magam, hogy neem tudom kipihenni magamKépKép
HagymalevesKépKép

Edit
Boldog névnapotKép

Kriszti
Megszült a barátnőd?

Holnap elutazunk és csak hétfő este jövünk, addig is pusszantás és a finiselőknek kitartás, kíváncsi leszek mi történik a hétvégénKépKép

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok lanyok!

Nos voltam CTG-n meg az orvos is megvizsgalt.

A verzes a tagulastol van. Mehszaj 1 ujjnyi es rovidult is. azt mondta, hogy ez tagulasi verzes.

Holnap viszont vissza kell menni CTG-re mert nem ment 150 ala a szivhang. 160-180 kozott volt vegig.
Holnap reggel is megnezik es ha nem csokken, akkor fel kell hivni.
A vernyomasom is magas volt 140.
Nezett feherjet a vizeletembe, de az nem volt igy nem toxemia.
Viszont az odemamtol is kiakadt.

Nos nagyjabol ennyi ami volt.
Holnap delelott minden kiderul.
Jo lenne mar szulni. Meg pont egy hetem van.

Liv!

Annyira orulok, hogy minden jo iranyban halad. Kép
Remelem minden siman fog menni es jovhet elejen hazavihetitek a babat.

Nos megyek aludni, mert nagyon faradt vagyok.

Jo ejszakat mindenkinek.

Magi
Vendég

Liv: ezek nagyszerű hírek, nagyon örülök nektek!!KépKép
Nemsokára itt lesz a jövő hét és mehettek haza DáviddalKép

Csirkesz: én is csináltam gobelin képeket, és azon tépelődtem, hogy keretezzem be őket. Ez nagyon jó ötlet, holnap el is megyek én is veszek ilyen bambuszkeretetKép

Magi: jó pihenést, erre most szükséged van, én is nagyon türelmetlen vagyok már, de lassan mi is sorra kerülünkKép

Szemüveg: én is szemüveges vagyok, első terhességemnél engem is elküldött az orvosom szemészhez, hogy szülhetek-e természetes úton, akkor zöld utat kaptam, most már el sem küldött. Ezt is gyönyörűen végig fogjuk csinálni természetesenKép

Kaptam ma anyutól egy forgókát az ágy fölé, olyan édes!!Kép

Moszi: kérdezted a fertőtlenítő tablettát. Hát, megmondom őszintén, már nem emlékszem a nevéreKép Most szerintem azt fogom venni, amit ajánlott Pocó. Tényleg elég rég volt, mikor használnom kellettKép

Lau
lau

Ha a számítások/információk pontosak, akkor jelenleg ez a helyzet:

<pre>
Anyja neve Szülés Ideje Hét+Nap Baba Neve Baba Súlya Baba Hossza
Bellana 2004.08.11 40+6 Gergely 4000 g 57 cm
R.Edit 2004.08.18 36+4 Bálint 3150 g 56 cm
Maccs 2004.08.20 37+4 Lili 2700 g 52 cm
Brius 2004.08.22 36+1 Brendon 3150 g 50 cm
Babs 2004.08.23 38+5 Péter Johannes 2750 g 54 cm
Noémi 2004.08.25 38+0 Heléna 2900 g 52 cm
Kormi 2004.08.25 40+2 Benedek 3700 g 53 cm
Ildikó 2004.08.26 38+1 Levente/Szabolcs 2610/3050 g
Pocó 2004.09.01 39+1 Fanni/Réka 3250 g 48 cm
Betti 2004.09.01 39+6 Kevin 4400 g 53 cm
Liv 2004.09.05 33+4 Dávid 1980 g 48 cm
Linato 2004.09.13 38+1 Ruben Milán/Lorenza Liza 2920/3770 g 52/56 cm
Macsek 2004.09.13 36+0 Márk Ágoston 2400 g 51 cm
Beszti 2004.09.15 40+3 Hanna 3800 g 56 cm</pre>

<pre>
SZÜLÉS IDEJE NICK HETEK+NAPOK BABA NEME NEVE SZÜLÉS HELYE
2004.09.17. Zsófi 39+6 egy kislány Rozi Sote 2-es Klinika
2004.09.17. Trompipi 39+6 egy kislány Lili Bajcsy kórház
2004.09.18. Csengo 39+5 egy kisfiú Miklós Szt.Margit kórház
2004.09.18. Orsoly 39+5 egy kisfiú Sote 2-es Klinika
2004.09.18. Alice 39+5 egy baba Kútvölgyi kórház
2004.09.21. Bea 39+2 egy baba Uzsóki Kórház
2004.09.22. Dino 39+1 egy kisfiú Bernát Schöpf-Mérei kórház
2004.09.24. Kata 38+6 egy kislány Dorka Máv Kórház
2004.09.24. Mágika 38+6 egy kisfiú Zoltán Tamás Máv Kórház
2004.09.24. Moszi 38+6 egy kislány Viktoria Anasztázia Szt.Imre Kórház
2004.09.25. Erka 38+5 egy kisfiú Máté Szt.Imre kórház
2004.09.25. Csirkesz 38+5 egy kisfiú Botond Uzsoki úti kórház
2004.09.26. Momo 38+4 egy kislány Emese Szt.István kóház
2004.09.28. Laura 38+2 egy kisfiú Balázs Krisztián Uzsoki úti kórház
2004.09.29. Moncsi 38+1 egy kisfiú Gábriel Barcelona Institut Dexeus
2004.09.30. G.-né Kriszti 38+0 egy kislány Mezőtúri kórház
2004.10.03 Zsuzsa 37+4 egy kislány Kistarcsa
2004.10.04. Krisztinke 37+3 egy baba Péterfy kórház
2004.10.06. Persela 37+1 egy baba Uzsoki úti kórház
2004.10.10. Niki 36+4 egy kislány Petra Szt. Margit kórház
2004.10.12. Judy 36+2 egy kisfiú Kútvölgyi kórház
2004.10.12. Macsek 36+2 egy kisfiú Márk Szt.Imre Kórház
2004.10.14. Bibi 36+0 egy baba Zsófia/Zsolt Szt.István kóház
2004.10.16. Koczkapaczi 35+5 egy kislány Dorottya Uzsoki úti kórház
2004.10.18. Cateye 35+3 két kisfiú Olivér/Sámuel Schöpf-Mérei kórház
2004.10.22. L.Bori 34+6 egy kislány Eszter Szt.Imre Kórház
2004.10.23. Motiot 34+5 egy kisfiú Ábel (Emese) Stuttgart/Németország
2004.10.23. Gabi 34+5 egy kisfiú Róbert/Dániel/Domonkos Kútvölgyi kórház
2004.10.24. H.Kata 34+4 egy kisfiú Marcell Máv Kórház
2004.10.28. Eszter 34+0 két kisfiú Ferenc/Péter Szt. Borbála kórház
2004.10.28. Szila 34+0 egy kisfiú Péterfy kórház
2004.10.29. Györesz 33+6 egy kisfiú Norbi Kútvölgyi kórház
2004.10.31. Iboly 33+4 egy kisfiú Dániel Budai Honvéd Kórház
2004.11.09. Marica 32+2 egy kislány Mariann (Róbert) Szegedi Klinika
2004.11.10. Edina 32+1 egy baba Sote 2-es Klinika
2004.11.20. Márti 30+5 egy kislány Bajcsy kórház
2004.11.24. Orsi 30+2 két kisfiú Máté/Levente Sote 2-es Klinika
2004.11.25. Timi 30+0 egy kislány Olívia Kútvölgyi kórház
2004.12.15. Babóca 27+1 egy baba Schöpf-Mérei kórház</pre>

Zsófi(pontosabban ZsóPapa)
papzso

LauKép
Én nem találtam bambusz keretet, hanem az OBI-ban vettem 3 szál bambuszt (virágkarónak szánták őketKép). Ezekből csináltam keretet úgy, hogy csak a kép tetejére, és aljára raktam pontosan méretre vágva egy-egy szárat. A szárakat meg a goblein egyik hímzőfonalával hozzávarrtam a képhez.
A maradék bambuszból pedig megcsináltam a forgókát az ágy fölé.
Most végeztem, és nem tudom eldönteni, hogy álmos vagyok-e vagy sem. Mindenesetre ledőlök, oszt majd lesz valamiKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Jó reggelt!

A vált.kedvéért ma nálunk volt egy szúnyog. Nem csípett meg, csak zümmögött a fülembe, de jól kibabráltam vele, mert ráhúztam a fülemre a takarót.
Beszéltem tegnap gyermekem fejével. Elmagyaráztam neki, hogy ma van itt az ideje kibújni, és én nagyon örülök, hogy ő olyan nagyon jól elvan odabent, de mi már szeretnénk látni, én szeretném cicire tenni, szagolgatni a drága kis babaillatát és az apja is nagyon "kivan idegileg", a karjaiba akarja már fogni, satöbbi. Nem tudom, lesz-e foganatja. Ha ma semmi, akkor este 8-ra kell mennem a kórházba, akkor ügyel dokibá. Gondolom, csak megvizsgál és jöhetek haza, ha nincs semmi. Mindenesetre a nagylányt már lepasszoltam. Én hétvégén szülni akarok. Semmi kedvem szerdán befeküdni.

Csirkesz, LauKép, Ti aztán kreatívak vagytok! Biztos szépek a gobelinek. Nekem nem lenne hozzá türelmem, max. néha decoupage-olni szoktam, azt nagyon szeretem.

Fáj a torkom, nemtom, mitől...

Üdv,
Andi
Vendég

Megint feltörték a kocsinkat... A sírás kerülget.
Vendég

Trompipi sajnálomKép Nem lenne jobb őrzött parkolót keresni neki? Miután nekünk már 2 kocsinkat elvitték (az egyiket 1 éve karácsonykor)inkább fizetünk az örzött parkolóért.Az egyik kocsi ugyan meglett de mivel lizinges volt a banké lett, a mi pénzünk meg elúszott.
fantikbaba

Zsófinak boldog névnapot!KépKép
fantikbaba

Andi!
Mekkora a kár? Hülye állat, aki ilyent művel, mondtam, h. ki kellene írni: szülésveszély, óvakodj a kocsimtól!

Csirkesz, Lau!
Ha tudtok, tegyetek fel képeket, olya ügyik vagytok Kép

Liv!
Olyan jó olvasni, hogy minden rendben, nemsokára itt a jövő hét, holnap már szombat Kép

Puszi mindenkinek: zsófi

ui: idézetet keresek a baba születési értesítőjébe, ha van ötletetek, lécci...
papzso

Noémi, köszi Kép
szép virág, remélem Rozi kibújik, hogy megnézze Kép
papzso

Sziasztok!

Zsófinak Boldog Névnapot!!!!!!!!!! Hátha manókád megajándékoz azzal, hogy ma bújik elQ!
(Ha találtam valamit az értesítQbe, jelzek!)

Liv!
Nagyon szuper híreid vannak, már csak pár nap, és végre otthonKép. Ez fantasztikus, Dávid szuper gyerek!!!!!

Andi!
Szerintem sem ártana, ha kiírnátok az autóra, hogy "szülés várható - ne törd fel!!!", bár akkor meg azzal hívnád fel a figyelmet! Szemét banda! Azért remélem tettetek feljelentést!

Moncsi!
Ha gond van a lepény mqködésével, akkor már érthetQ az elQbb szülés! Végül is nem véletlenül tanulnak az orvosok hat évig (meg utána jó esetben végig, amíg praktizálnak).

Erka
szekera

hát idézete nem találtam, viszont rengeteget röhögtem ezen:
http://members.chello.hu/malorg.bt/tipegoketto/linkapa.htm
papzso

HEHE tényleg nagyon jó, és hasonló időpontban született a babó mint az enyémKépVárom az októbert mikor átalussza az éjszakátKép
Noémi
fantikbaba

Beszti,
Gratulálok Hanna babához Kép

AndiKép
El is vittek valamit a kocsiból, vagy csak "poénból" (just for fun) csinálták az egészet?

Zsófi,
Boldog névnapot!

Szerintetek Magi még egyben van? Ilyenkor már itt szokott lenni.
Hahó, Magi, itt vagy?????

HKata

Kép

Kép
anyamanya

Magika gyanús nekem isKép
Na ma kihozták a szoptatás című könyvetKép
fantikbaba

Andi, sajnálomKép Engem tutira nem csak kerülgetett volna a sírás.... Na és, a sokknak nem volt hatása a szülhetnékedre???
A férjem főnöke már csak külföldön csináltatja az autóit, mert itthon a szervizek után mindig így járt.

Zsófi, amit a kispapa naplójából feltettél a netre, azt én könyv formájában olvastam:
Székely András: jöttek, láttak, legyőztek
(persze végigröhötem az estéket, amíg a könyv olvasása tartott)

Boldog Névnapot kívánok Neked ZsófiKép
Kép

A gobleinekről, forgókáról, bababirodalomról majd teszek fel képet. A gépet már kölcsönkaptuk, már csak a cd hiányzik, amint a szoftver van, a képek letöltéséhezKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: