A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2001. június 1 -- 2002. május 31. közötti gyerekek

Sziasztok!

Laura, Dzsili,
igazatok van, nem is néztem, hogy van-e raktáron a könyv, csak az oldalt linkeltem be. Viszont az Elbújtam a tanyán-t az uhu.hu-n, az Elbújtam a tengerben-t a gyerekkonyv.hu-n lehet online megrendelni. A többit csak a saxum-on.

Márti,
tényleg, a doki mit mondott? További gyógyok Árminnak: KépKépKép

ZKati,
jó, hogy írtál megintKépKép. KórházKép.

MINDEN BETEG GYÓGYULJON MEG HAMAR, HOLNAP MÁR TAVASZ VAN!!!KépKépKépKépKépKép

Szila
Szila

Sziasztok!

Minden betegnek tovabbi gyogyikKépKépKépKépKép

Mi mar jobban vagyunk,de még nem teljesen gyogyultak.

Marti!
Örülök,hogy Armin is jobban van.KépTényleg mit mondott az orvos?

Zafi!
Amikor nagy pocakom volt Rikivel,egyszer anyukammal ettünk abban a fagyizoban.Tényleg nagyon fincsi és milyen szépen elkészitik...és milyen sokat!Kép

Cory!
Aranyos lehet a takarito Balu!Kép

Multhéten vettünk babakocsit,amit ma kicseréltünk kisebbre.Tul nagy és nehéz volt.Szerencsére visszavették,bar azt mondtak,most az egyszer.
Szuper könnyü és praktikus.Ugy örülök,mert igy majd mi is mehetünk be varost nézni,ha valaki rokon jön hozzank.Azzal aa oriassal biztos nem tudtam volna közlekedni és a kezemnek se mindegy,(mar kivették a varratokat),hogy mennyit cipelek,ha esetleg szükség lenne ra.

Jo éjt mindenkinek!

Edit
edith16

Szoval az uj kocsi szuperkönnyü és praktikus,de gondolom értettétek.KépKép

aa=az

Edit
edith16

SZiasztok!

Köszi a kérdéseket - tényleg elfelejtettem megírni! TEhát, Ármin egy re jobban van! KépKépKép
A doki azt mondta, hogy ez egy vírus, most nagyon gyakori, a torka, tüdeje tiszta -szóüvalk, csillaptsuk a lázát, itassuk és majd elmúlik! És tényleg: tegnap már estére is "csak" 38,6 volt, éjjel többé-kevésbé nyugodtan aludt (a kevésbé az, hogy lemászott az ágyról és a parkettán találtam rá) - de aludt tovább! SZóval, mi hétfõn biztosan nem megyünk talizni, de -amennyire lehet - nyugodt szívvel hagyom ma itthon a fiúkat kettesben. Déltõl jön anyósom is, de persze én is hazajövök, ha bármi rossabbodna!

Nem tudom, nálatok hogyan jár ki a doki (vki kérdezte, hogy hogyhogy nem jön ki aznap, mikor hívom), de nálunk úgy van, hogy reggel 8-tól du. 1-ig lehet felhívni a rendelót és hívást leadni. Ilyen esetekbnen a doki kb. 1 órán belül itt van. Egyébként minden nap van két órányi betegrendelés, amire be lehet vinni a gyerekeket. tehát aznap, mikor hívtam, akkor 2-5ig (kivételesen tovább, épp a sok vírusos gyerek miatt) volt betegrendelés és én kettõkor hívtam fel a dokit, hogy kijönne-e másnap vagy vigyem be Ármint - de elég messze is van, meg hát a pocaklakóval nem szívesen mennék sok beteg gyerek közé. Árminnal sem, persze. És erre mondta, hogy még aznap kijön (ki is jött) rendelés után. SZerintem az már a munkaidején kívül van, így én úgy éltem meg a dolgot, hogy rendes tõle! Kép Ráadásul mindig kijön, ha hívom, betegen Ármint eddig kétszer vittem be, egyszer Andrással az esti rendelésre, egyszer meg minkor szabin volt a dokink és helyettesítés volt. És mindehhez nem követel pénzt - év végén adtunk neki megköszönve az egész évi munkáját, azt elfogadta, de nem tartja a markát - szóval, én elégedett vagyok vele! Nálatok ez hogy van?

Márti++
márti

Lányok!

A Pozsonyi Pagonyban próbáltátok már? www.pozsonyipagony.hu

Nem tudom, hogy lehet-e neten rendelni, de írjatok nekik! Kép

Márti!
Hivatalosan nálunk is valahogy így volt, ahogy leírtad, de a mi doktornénink ha úgy ítélte meg a hangomból és a tünetekbõl, akkor sosem mondta, hogy holnap, hanem vagy jött, vagy elküldött az ügyeletre. Igaz, mi nem körzetihez jártunk. Én mindig a mobilján hívtam, ha valami nyûgöm volt!

Solya
solya

Sziasztok!
Márti!
Kérdezted nálunk, többieknél hogy van az orvos kihívás.

Amióta a Bea meg van az orvosi rendelõt csak kivülrõl láttuk. Az elsõ évben havonta jött a doktor bácsi, a látogatáskor megbeszéltük, mikor jön legközelebb, lesz-e oltás, stb. Ha közben beteg lett volna, akkor bármikor kihívhattam volna. Pénzt tõlünk nem fogad el, egyrészt azért mert az SZTK-ban dolgoztam, mielõtt a Bea született volna, másrészt 3 gyerekesektõl egyébként sem fogad el állítólag. Mi borocskát adtunk neki minden alkalommal, ugyanis szereti meginni a napi 1-2 decijét. Hozzánk soha nem jött részegen. Amikor még a Beus nem volt, de a fiúk kicsik voltak, akkor sem nagyon mentünk a rendelõbe. Általában mindig estére, illetve hétvégére betegszenek le, szerencsére nagyon ritkán, és ilyenkor a mobilján szólok neki, és jön. Hogy mikor? Az változó. De általában még aznap kiszokott jönni. Kb 2 évvel ezelõtt amikor az a nagy agyhártya gyulladásos hisztéria volt, és a Mikinek közel 40 fokos láza volt szombat délután, telefonáltam neki, és 1 órán belül kint volt, és adott neki egy injekciót, és másnap (vasárnap!!!) is kijött, hogy minden rendben van-e. Szerencsére hatott az elõzõ napi injekciója. Ezért, amikor kijött vasárnap, jutalmul elmondtuk neki, hogy lesz még egy páciense, mert akkor már tudtuk, hogy terhes vagyok a Beussal.

No sziasztok
Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

Csak egy gyors kérdés: nem tudja véletlenül valaki, hogy hol lehet panaszt tenni gyógyszertárakkal kapcsolatban? Rögtön megõrülök, pénteken felírt a doktornõ 3 üveg Hipp gyógyitalt Lacikának a hasmenésére. Az elsõ gyógyszertárban azt mondták, nincs csak egy, és nem tudnak semmi biztosat ígérni. Mentem tovább. A másodikban kapásból elvették a receptemet, leblokkolták a 3 üveg italt, és adtak kettõt. Már a pénzt is elvették, mire kiderült a számomra, hogy nincs csak 2 üvegük. Azt mondta a nõ, hogy TUTI, hogy ma reggelre lesz, 13 óráig nyitva vannak, menjek el ma délelõtt, és megkapom a +1 üveget. Elhúztam szegény beteg gyerekemet, mert az Apja persze most is dolgozik, erre kiderült, hogy nincs, nem jött még, de a 3 szállítóból még csak 2 érkezett meg, hívjam fel õket 12 óra körül, és akkor majd megmondják, hogy kaptak-e. Itt állok térdig a hétvégében, dr.nõ nincs, hogy újabb receptet kérjek, a gyerekemnek megy a hasa, és vasárnapra már nincs gyógyszere. Mi a fenét lehet ilyenkor csinálni??? Egyszerûen nem tudom, hogy mihez kezdjek, ha nem jön nekik a harmadik szállítótól se. Mert az, hogy háromszor kell elmenni egy rohadt gyógyszerért a beteg gyerekkel, már önmagában elég felháborító, de ha nem lesz, akkor meg itt állok, se recept, se gyógyszer, mégis mit csinálhatok? Attól, hogy hétfõn feljelentem õket, még nem lesz gyógyszere vasárnapra a gyerekemnek! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

BMárti
Panaszt nem tudom hol tehetnél, de sajna az nem segítene a picin mint írtad, esetleg valahol messzebb egy ügyeletes gyógyszertárban lehetne megnézni, ha valaki tudna segíteni vigyázni a kicsire addig. Ugyan biztosan drágább lenne így mint receptre de legalább van, mert mire ide hoznak már remélhetöleg meggyógyultok!
Képzeld el hogy nálunk hét végén /szombat délelött is/ egyáltalán nincs gyógyszertár, így utazni kell mindenképp ha a gyerek beteg, mert az orvosunk ki jön, ha ki jön mert még hét végén sohsem volt bekapcsolva, de gyógyszert hiába ír ha nem megyünk el érte valahova. Jó mi?
Én is mindíg azért imádkozom , hogy ne hétvégén legyenek betegek mert akkor rohangálhatunk orvos meg gyógyszer után!
PiciLaci gyógyulj meg hamar! KépKépKépKépKépKépKépKépKép

Márti
Ezek szerint, már mint virág evészet, már gyógyul Ármin!
Hozzánk mindíg ki jön hétköznap a dokink délután, vagy délelött bevihetem a rendelöbe ahol csengetek oldalt ahol a fertözö betegeknek kellene bemenni és mindíg elöre vesz.
Egy éves koráig a Napsinak két hetente jött havi 3000 ft-ért + ha betegek voltak és nem volt éppen a vizit idö egy 1000. Most már mondtam hogy ne jöjjön mert nem kell, elég nagy lány már ha beteg szólok neki, ilyenkor eyg ezres, de múltkor sem fogydta el mert nem gyógyult meg úgy hívtam vissza másik gyógyit kérni.
A hét vége rázós mert fiatal ember kicsi gyerekei vannak ök is mennek kirándulni meg mindenfelé, ilyenkor nem érhetö el.Elméletileg van ügyelet de gyakorlatilag.....Ilyenkor autó és irány Székesfehérvár, ott van egy gyermekorvos akihez jártunk mielött itt is lett volna, nagyon szeretjük de fizetni kell rendesen lévén magánrendelö.

Minden kis betegnek gyógyik: KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Napsugár már önállóan eszi a zsemlét egy egészet kézben, úgy tépkedi mint egy kis ragadozó!

Volt végre az értékbecslö ha minden igaz hónap végéig kifizeti a tulajt az OTP is és kikölözik, mi meg mehetünk átalakítani. Már nagyon várom!

Szila, Solya
Könyv ötletet köszi megnézem! KépKépKépKép

Pussz: Dzsili
dzsili

Zafi
nekd mindíg el maradt az írományom,hogy nagyon drukkolunk Réka szemecskéiért remélhetöleg sokat javul majd, még olyan kicsik sok minden helyre állhat, ami most még úgy néz ki gondot okoz! Fel a fejjel!
Ha majd ügyeske és okoska lesz a suliban meg az oviban azt kitöl örökölte? KépKépKépKépKépKépKépKépKép

Pussz: Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Remélem mindneki gyógyul szépen!

Andysj! Köszi a jó kívánságokat.

Cory!
Nem luxus neked ennyi házias pasi egyszerre otthonra? Kép
Néha egyet átküldhetnél ide is Kép
Tanítás alatt hova teszed Balut?

Márti!
Nálunk hétvégén fogalmam sincs hova lehet menni dokihoz, nekünk a II. ker. Ady Endre úti tel. számot adta meg a dokink, de nálunk tkp. most egészséges rendelés sincs, nem hogy még kijönne egészséges gyyerekhez mint Dzsiliékhez, pedig isten bizony fizettem volna neki, kihívni pedig csak reggel 8 és 10 között lehet. Mobil számto nem adott . No comment. Ja és mindez Bp. XI. kerület a XXI. század és az EU csatlakozás el?tt Kép .

Lányok Vilinek már megint olyan étvágya van Kép , de a cici iránti érdekl?dése egy cseppet sem csillapodott Kép . Márti most már tuti, hogy kell majd a munakid? kedvezmény Kép
Ívás ügyben igazam volt, elfogadta egyre többször a vizet, most ebéd után durmol. Rám is rámfér, ma negyed hétkor keltett.

Norci
norci

Sziasztok!

Gyógyszertár ügyben vagy hatott az elszántságom, vagy mázlim volt, fél12kor felhívtam õket, és azt mondták, hogy van már, érkezett, mehetek. Elsántikáltam, soron kívül ideadták, elnézést kértek, hogy késett a szállító, nem õk tehetnek róla. Na persze. De hogy én mennyi ideget megettem, mire edduig eljutottunk... Kép Erre kijövök, hát látom ám, hogy egy feltûnõen gyógyszerszállítónak tûnõ autó megáll az épület mögött... Kép Hát, vagy negyedik szállítójuk is volt, vagy mégiscsak találtak egyet valahol a raktárban abból a fránya gyógyszerbõl. Bár, azon se csodálkoznék, ha a szomszéd gyógyszertárból kértek volna kölcsön, mert kétséget nem hagytam affelõl, mekkora botrány lesz, ha nem lesz gyógyszere a kisfiamnak. Gondolom, hogy nem túl szabályos eljárás elvenni a pénzt és a receptet, a gyógyszert meg nem mind kiadni. Biztosan kellemetlen helyzetbe kerültek volna, ha panaszkönyvet kérek, meg ilyenek. Márpedig, ha a gyerekemrõl van szó, az anyatigrisek is behúzott farokkal elkulloghatnak elõlem! Kép

Dzsili! Ha kapható lenne a cucc recept nélkül, fel se idegesítettem volna magam komolyan. Kép

Zsuzsa! Én kérdeztem a kúpot, igen, de ha ilyen erõs szerrõl van szó, akkor én inkább maradok (majd) a Mexalennél.

Márti! Lacika úgy nyalogatja ki a kanálból a Cataflam cseppeket, mint Micimackó a mézet a bödönbõl. Kép Viszont én alig tudom kicsöpögtetni. Kép Van erre valami tuti módszer? Ha simán fejre állítom az üvegecskét, akkor nem történik semmi. Pedig a kupakot is le szoktam csavarni elõtte! Kép Ha meg kicsit megnyomom az üveget, akkor nagy buborékok jönnek egy-egy kis gyógyszerrel, az tuti nem okés adagolás úgy.
Lázmérést elfelejtettem írni tegnap. Én is digitális lázmérõvel a popsijában szoktam, de szerencsére eddig még éjszaka nem kellett. Láttam cumiba építettet is, erõsen gondban vagyok vele, nagyon kényelmes megoldás lehet. Meg is vettem volna azonnal, de nagyon más formájú a cumija, mint amiket Lacika szeret, így aztán nem mertem, nehogy ne fogadja el, én meg ráköltöttem egy csomó pénzt. Meg mondjuk arra is kíváncsi lennék, hogy hogyan lehet azt a cumit fertõtleníteni.
Szegény Árminnak meg adjál ám néha enni is, ne csak a gyógyszerekkel tömd a bogyóját! Kép Micsoda dolgog ez! Kép Hogy ki lehet éhezve az az ártatlan gyerkõc, aki még a virágot is megenné már?!?! Kép

Nálunk egész éjjel "Anya dajkálj engem!" mûsor volt, de szerencsére komoly láz nem, talán a Cataflam nem engedte felmenni, talán nem is akart, nem tudom. Köhécselt, szörcsögött, reggel megint ment a hasa, de azóta nem. Most alszik végre, mert persze bealudt, amíg a gyógyszertárban voltunk, úgyhogy az egész napunk borul. Kép Megyek, és melléfexem, alig élek az éjszakai mûsor után.

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Minden kis betegnek jobbulást!

Norci: Balu marad itthon az apjával addig, és remélem, jó nagy rendet csinálnak 4 hét alatt Kép Egyébként Laci el tudta intézni, hogy ezidõ alatt itthonról dolgozzon Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Eléggé le vagyok maradva az olvasásban, így nem igazán tudok reagálni sem.

Márti!
Árminnak mielõbbi gyógyulást kívánok, remélem már sokkal jobban van!
Természetesen ez minden betegeskedõ babára igaz!

Voltunk tegnap a védõnõnél, mérlegelni, hát sajnos jól sejtettem, fogyott 10 dkg-t egy hét alatt, így már csak 8300 grammos a kis törpém. Viszont(remélem nem kiabálom el), nálunk lehet, hogy bevált a Vitacolan, legalábbis az utóbbi pár napban már valamivel több kaját fogad el Peti. Most kaptunk a védõnõtõl, HA-s vaniliás tejpépet, hogy kicsit turbozzuk a gyerkõcöt. Tegnap este ízlett neki, bár az is lehet, hogy csak annyira megéhezett az úszáson, hogy még a vasszöget is megette volna. Ma volt az elsõ nap, hogy darabos ételt kapott, nevezetesen fõtt sárgarépa karikát és olyan édesen nyamnyogta a két kis fogával.
Egyre többször áll kapaszkodás nélkül, a rekord eddig kb. 10 másodperc, amit a kádban produkált tegnap este.
Hétfõn lesz tali? Vagy a sok kis betegre tekintettel elnapoljuk?

Sziasztok

Szilvi és Peti

Elfelejtettem megköszönni mindenkinek a fejecskékkel kapcsolatos válaszát, hát én úgy látszik egy számítógépes antitálentum vagyok!
bszilvi

Sziasztok!

MIndenkinek jobbulást! Szomorúan olvasom, hogy mindenkit utolért valami csúnya vírus.

Mi jól vagyunk, kedden reggel megyünk haza és újra nem lesz internet.Kép MOst kell már érdeklõdni, hogy mikor kötik felénk is.

BMárti! Ti kihez tartoztok? Kit akarsz leváltani, mármint dokit?

Beja! Örömmel reszketek, mikor jöttök.KépKépKép

Hannára tegnap rájött a hülyeség éjjel fél 3-tól üvöltött majdnem ötig. Ha ott álltam az ágya mellett akkor jó volt, de nem aludt. Én meg ráborultam a kiságyra úgy szundiztam.

Cory! Akkor hajrá a tanítással!!

Úgy néz ki nekem is összejön egy tanári állás õsztõl, de van még egy bemutatóórám, aztán majd döntenek. Békási bébiszittert keresnék 2x1 órár.KépKép

Na megyek mert hulla fáradt vagyok!

1 hét múlva talin találkozunk, puszi mindenkinek és gyógyulást a betegeknek.

Tikk&Hanna
tikk

Sziasztok!

Cory!
Hogy ez a Balu milyen kis hazias, egy szavad sem lehet.

Dzsili!
Akkor most nagy drukk!!! Remelem minden osszejon es koltozhettek mielobb.

lazmeres: mi fulhomerot hasznalunk es nalunk ez jol bevalt. Az elejen nekem sem mutatott sosem jo erteket (mindig megmertem elotte vagy utana popsiban) De csak meg kellett tanulni, hogy hogyan is lehet vele pontosan merni, kicsit maskepp mint a felnotteknel. Nalunk a doki bacsi nagyon aranyosan megmutatta. Utana ki is probaltuk tobbszor otthon es mindig ugyanazt az erteket kaptuk mint popsiban (azaz a popsiban mertnel eloszor levontuk a 0.5-ot) Igy ha alszik es aggodom, minden gond nelkul meg tudom merni a homersekletet. Ha meg fent van, akkor meg segit is merni.

Minden kis betegnek jobbulast! Sok-sok gyogyKépKépKépKépKép

BMarti!
Teljesen egyetertek veled, hogy merges voltal. Remeljuk megjegyeztek orok eletre es tobbet nem csinalnak ilyet a gyogyszertarban. Jobbulast nektek is.

Kepzeljetek, Madike "felig" egyedul eszik a kanallal. Kép Azaz ugy eszik hogy leteszi a kanalat az etetoszek talcajara, en beleteszem a kajcsit neki, o meg felemeli es berakja a szajaba. Es olyan ugyesen csinalja, hogy kb. minden 15. kanalnal megy felre egy kicsi a kajcsibol. Igaz igy sokkal lassabb az etetes, de megeri, olyan boldog, hogy mosolyogva eszik. A tanyerkajabol meg nem meri ki kanallal a kajcsit, az meg egy kicsit nehezkes, de ami kesik...

Lassan megyek lefekudni, csutortokon elmentunk a Madikevel a Fatus osztalykirandulasra, (meg szerencse, mert par szulo, aki igerte, hogy jon, nem jott, csak egyetlen egy, igy a tanar nagyon orult, hogy mentem)es kicsit megfaztam. Nem volt nagyon hideg, de az egyik kislany (9 eves)anyukaja nem adott kabatot a lanyara, kisse lehult a kirandulas alatt az ido es beborult Kép A lany fazott, en meg neki adtam a kabatom, hogy ne fazzon meg. Igy en faztam meg. Nem veszes, kicsit folyik az orrom, tusszentgetek, meg rekedt a hangom. (lehet hogy en vagyok tul aggodo, de en mindig viszek plusz ruhat a gyerekeimnek, barmi kozbejohet, az csomagtartoban meg elfer) Madike nagyon elvezte a kirandulast, jobban viselte mint par nagyobb gyerek.

Tovabbi jo hetveget mindenkinek!
Andysj
andysj

SZiasztok!

Volt már valakinél három napos láz? Tegnapra ugyanis Ármin hõmérsékklete teljesen normáls lett, viszont a törzsén rengeteg világospiros tûszúrásnyi kiütés jelent meg, most reggelre van az arcán és a nyakán is - még alszik, úgyhogy nem tudom, a többi pöttye hogy áll. Az ügyeletet tegnap nem tudtam kihívni, ma ki fogom, de csak ha felébredt Ármin. SZóval, ha vkinél volt már, írna megjelenési tüneteket?

És bocs, remélem, egy darabig újabb betetgségekkel nem kell, hogy fárasszalak titeket!

Márti++
márti

Sziasztok!

Márti
A leírtak alapján ez teljesen úgy tûnik, hogy a háromnapos ... bár az - ha jól emlékszem - nem hasmenéses, de még az sem elképzelhetetlen ... a láz (esetenként igen magas), meg utána a sok pötty alapján valószínû, hogy azon vagytok túl Kép

Lányok!
Nagy gond lenne, ha most nem lenne tali - legalábbis a Molnár utcában? Elég ramatyul vagyok (felelõtlenségbõl megfázás, most épp rettenetesen bedagadt torokkal és kezdõdõ takonykórral), meg Csengunál is kezdõdik vmi, mert reggelre megint begyulladt az egyik szeme ... Ráadásul a kulcsot sem tudom megoldani, mert a páromnak órája van, anyós meg nem lesz otthon.
BOCSI!!!

... most megyek Anyáékhoz, kényeztettetem magam... a pároméknak egész napos focikupájuk van ... Kép

pussz
Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Rebi!
Gyógyulást.

Márti!
Aszem Helenának vlt háromnapos láza egyszer. Remélem túl vagytok rajta.

Vilinél is kezd?dik a takonykor, úgy látszik muszáj minden egyes fog el?bújása el?tt.

BMÁrti!
Bocs még nem írtam, a krumpli saláta receptet én írtam, aszem most Vili nem engedi, hogy leírjam, de majd elküldöm, remélem még nem kés?.

Norci
norci

SZiasztok

Na, úgy tûnik, tényle a hírhedt háromnapos lázról van szó: András bevitte Ármint a Heim Pálba - mert az ügyeleten azt mondták, nem jönnek ki, mert túl sok a beteg, úgyis közel lakunk - ahol jó másfél órányi várakozás után bejutottak a dokihoz. Azt mondta, vagy a 3napos, akkor semmi teendõnk, csak itassuk, vagy lehet még ételallergia, csokitól, epertõl, málnától - hát, ilyeneket még nem kapott és a napokban, vagy talán a hetekben sem semmi újféle ételt - szóval, a klényeg, hogy nem fertõzõ, állítólag hamar el fog múlni. De azt azért ráírták, hogy nézessük meg holnap a házidokival is.

Menta! Köszi a telefonos gyorssegélyt! Kép A diagnózis egyébként "sudamina" EZ a háromnapos láz neve latinul?

Rebi! Gyógyulj meg! Kép A kényeztetés meg egészségesen is nagyon elkél néha, hát még nyavalyásan..., szóval, hagyd magad kényeztetni! KépKépKép Mi holnap semmiképp nem mennénk talira, még ha nem is fertõzõ Ármin, mert én mosott rongyként érzem magam, úgyhogy ha az uraság is úgy akarja, nagyon sokat fogok aludni!

Norci! Vilinek is mennek a gyógyok, és mindenkinek, akinek szüksége van rá! KépKépKép

Márti++
márti

Sziasztok!

Márti: örülök, hogy jobban van Ármin! Kép

Nálunk a dokinéni nagyon rendes: ha sürgõs esetben hívjuk, azonnal autóba vágja magát és jön, pedig a város másik végén lakik.

BMárti: örülök, hogy megoldódott a gyógyszer-problémátok. Hogy van PiciLaci?

Rebi: pihenj sokat, jobbulást neked! Éppen akartam írni, hogy holnap sajnos nem tudok menni talira... Kép

Az éjszakánk borzalmas volt... Kép Romola 5-kor felébresztett. Megsimiztem a buksiját, picit ottmaradtam vele a kiságynál, majd hagytam tovább aludni. De õ nem aludt el. Fél 6-ig szöszmötölt a kiságyban, majd elkezdett sírni. Ekkor kivettem, ciciztettem, és õ olyan volt, mint régen: a cicin békésen aludt, de amint betettem (volna) a kiságyba, õrületes tiltakozásba kezdett.
Így hát a nagyágyban aludt reggelig, méghozzá úgy, hogy én ülve szoptattam (másképp õ nem hajlandó szopizni). Illetve találtam magamnak egy félig ülõ - félig fekvõ pózt, így tudtam kb. fél órát még reggel 8-ig aludni...
Nem tudom, mi lehetett az oka. Elõször fogzásra gyanakodtam, de õ tökéletesen mutatta be, milyen az, amikor a baba a kiságyban fogzik - és lássunk csudát: a nagyágyban nem fogzik. Kép

Sziasztok: Laura+Romola+Pocaklakó
p_laura

Sziasztok!

Voltunk tegnap bálban, egész jókat tánciztunk! Végül nem a tavalyi ruhámban mentem, hanem a 3 évvel ezelõttiben! Kép Barni is egész könnyen, már 8-kor elaludt anyuéknál, bár éjszaka többször felébredt. Nyilván amikor mellette alszom, akkor is ez történik, csak én fel sem ébredve pakolom a szájába hol egyik, hol másik cicit. Kép
Lényegében jól éreztük magunkat, csak sógornõm viselkedése volt kritikán aluli. Kép

Rebi, dettó, én is most lettem dögrováson! Remélem, a többiek nem kapják el! A szemgyulladás nagyon rosszul hangzik! Mitõl lehet? Jobbulást kívánok nektek!

BMárti, képzeld, nekünk volt itthon egy üveg Hipp répalé, múltkor válttatta ki velem a doktornõ, amikor hasmenés-gyanús volt Barni. Úgy odaadtam volna tegnap, de sajnos emailben nem tudtam elküldeni. KépKép Lacikának is gyógypuszikat, neked pedig pihenést küldök!

Márti, nekünk volt háromnapos lázunk, teljesen így zajlott! Idõnként ijesztõen magas volt Barni láza, negyedik nap megjelentek a pöttyök, és ami számomra megdöbbentõ volt, hogy utána vagy két hétig pöttyös volt, hol itt, hol ott jöttek ki rajta. Viszont hasmenésre nem emlékszem, ami nem zárja ki, hogy nem is volt. Kép És egyáltalán nem fárasztasz a betegséggel, mégis szívesebben olvasnék egészséges Árminról! KépKépKép (Nem vagyok félreérthetõ, remélem)

Milyen volt a továbbképzés?

Cory! Ha találkozol Domó barátommal a Radnótiban, akkor üdvözlöm! Kép Izgulsz? Milyen osztályt fogsz tanítani? Pocakod hogy van? Kép

Dzsili! Olyan édes Napocska a lábrágcsálós képeken! És nagyon ügyi montázsokat csinálsz! Mi volt az értékbecslõvel? Nekünk sem voltak túl jó tapasztalataink velük Kép Már az idõpontegyeztetéssel kapcsolatban nem, aztán kb felére értékelték a házunkat KépKépKép Mikorra tervezitek a költözést? Nálunk is szépen alakulnak a dolgok, lerakták a követ a nappaliban és a konyhában KépKépKép Holnap jönnek a festõk! Kezdek besózva lenni...

Jól eltolódott a napunk, Barni 20 perce aludt el, nem tudom, mi lesz este. Nálunk nem mûködik a felébresztés, iszonyú nyûgös tud lenni utána, és nem alszik el hamarabb este.
És fény derült az elmúlt napok hisztijére és össze-vissza evésére: kibújt a 14. fogacskája! De már furakszik a másik két szemfog is!

Puszilok mindenkit,
sziasztok,
Heni+Barni
gesztenye

Márti! A sudamina a melegkiütés latin neve. A háromnapos lázé: Exanthema subitum. Akkor most mi is volt neki? A 3napos láz pöttyei nem tûhegynyiek, hanem foltosak, sokszor mozaikszerûek, összefolyóak. Szerintem inkább valóban melegkiütésrõl lehet szó, vagy, amit mondtam, hogy a szétesõ kórokozók toxinjai okoznak esetleg ilyeneket. De az a lényeg, hogy már jobban vagytok! Kép
Menta
menta

Norci!
Ti az Albertfalva úti rendelõhöz tartoztok? Mert akkor hozzánk, a Kevébe kell jönnötök. Ha megírod a dokitokat, megnézem, mert ki van plakátoklva. Sajnos a rendelõnk honlapjára nem került fel.
Sok-sok beteg! Kicsik, nagyok! Mostmár aztán gyógyuljatok!KépKépKépKépKépKépKépKépKép
Lenne egyáltalán olyan aki holnap tudna talizni? Mert egy közepes méretû csõdületet ismét szivesen befogadunk!
Gratula Barni legújabb fogacskájához!
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Mi szerettünk volna talizni, mert én igen depis vagyok, ha itthon kell lennem sokat!
Javasoltam volna, hogy lehet nálunk, de mivel kataszrófa helyzet van még mindig a kémény miatt, most nem alkalmas.
Borcsa, lehet, hogy benevznénk hozzátok, de még alszom rá egyet.

Betegeknek további gyógyulást serkentõKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Zafi
zafi

Zafi!
Gyertek bátran, az egyetlen kockázati tényezõ két neveletlen macsek, de kizárhatók a tetthelyrõl!
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Henke!
Ez a Domó hogy néz ki és mit tanít? Felemás zoknit nem hord véletlenül? Kép (Csak az angol miatt gondoltam...)

Minden kis beteg gyógyuljon!

Képzeljétek, itt most Farsang van, voltunk is ma egy felvonuláson. Sára a fejébe vette, hogy farkas nézõbe megyünk - gondolom a hasonló hangzás miatt. Mi ugyan próbáltuk megmagyarázni neki, hogy mi a helyzet, sikertelenül. Amikor a hosszú seregben feltûntek a farkasok, Sára nyugtázó vigyorral a képén ezt küldte felénk: "Na ugye megmondtam, hogy lesznek farkasok!" - mondta volna, ha lett volna rá ideje, így csak csendben megsemmisültünk a felénk áradó vigyorban.
Tegnap pedig voltunk egy szuper termálfürdõben, ami inkább élményfürdõ volt! Nekem legalábbis élmény volt! Kép A gyerekek is nagyon élvezték! Még csúszdáztunk is. Ki-ki a maga méretének megfelelõ csúszdán. Kép A pezsgõfürdõt csak azért hagytuk ki, mert kifele jövet vettük észre. És volt valami nagyon furcsa benne. Itthon sikerült rájönnöm: egyszer sem hallottam az egész teret betöltõ síp sikítást! Mindenki tudta, mit hol lehet csinálni, viszont minden igényt kielégítettek. (Kivéve a pelenkázót, ahol nem volt szék a szoptatáshoz, nekem viszont fel kellett kicsit melegítenem a lila szájú Mátét. Semmi sem lehet tökéletes. Kép)
És mindezt nem azért írtam le, hogy dicsekedjek, csak szerettem volna elmesélni, milyen jó hétvégénk kerekedett. Most majd szomorkodom eleget, mert csatlakozom az ideiglenesen egyedülállók táborába. Kép Andris egy hétig nem lesz itthon. Kép Remélem, azért jól megleszünk a gyerkõkkel! Kép
Jó éjt!
Jó talit!
Solya
solya

Borcsa, köszi, reggel jelentek! De én ám nem tudom, hol laktok! Leírod, akár mailban is?

Zafi
zafi

Zafi!
Emilke elindult hozzád!Kép
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Menta! Hát, azt mondták Andrásnak, hogy "sokféle vírus van, ami három-négy napnyi magas láz után kiütésekben ér véget" - hát, ebbõl gondoltam, hogy a háromnaposról beszéltek! A leleten meg pontosan az van, hogy sudamina szerû kiütések és hogy diagnózis: sudamina. inf. vir. - no, mindegy, a lényeg, hogy jobban van! Kép

Na, ezt már órák óta írom, úgyhogy inkább majd holnap jelentkezem! Kép

Márti
márti

Sziasztok!

KÉpzeljétek, Hanga ma megtáltosodott vacsorára: 1 üveg 250 grammos húsos rizst + 150 gr joghurtot evett meg!Kép

BSZilvi,
szerintem ilyen rövid idõn belül még nincs hatása a Vitacolan-nak. Vagy csak nálunk nem hatott olyan gyorsan?Kép

Henke,
14 fog?Kép Hol vagyunk mi még a 4 fogunkkal?Kép

BMárti,
de jó, hogy végül megoldódott ez a gyógyszer-dolog. Nekem szerencsére ilyen még nem volt, hogy kifizettem volna és nem kaptam meg azonnal (kivéve a keverõs cuccokat). Olyan viszont már elõfordult, hogy vényköteles gyógyszert vásároltam, de nem volt receptem, így a teljes ára fizettem ki, viszont ha bevittem utána a receptet, visszakaptam a különbözetet.Kép

Márti,
jó, hogy nálatok is kiderült, hogy mi a baj. Még azért nektek is jut gyógy: KépKépKép.

Rebi,
tessék meggyógyulniKép, Csengu szemeire is gyógyok: KépKép!

Andysj,
milyen helyes lehetett Madike, amint a nagyokkal kirándulKép. Neked is mennek a gyógyok: KépKépKép

Képzeljétek, megvettem ezt a keresztszemes hímzéses újságot, és teljesen rákattantam a hímzésre. Úgyhogy este ha már leraktuk Hangát aludni, megfürödtem, stb. kicsit kézimunkázok.

Már rég volt táblázat:

<pre>
Anyuka neve Gyerkõc neve Születési idõ Születési hely Lakóhely (város-kerület) Többi gyerkõc
Andi3 Luca 2001.augusztus 16 Budapest, Kútvölgyi Kórház Kerepes Zsófi (sz.: 1998. december 25.)
Cory Balu 2001.szeptember 12 Budapest, Szent Imre Kórház Budapest, XXII. ker.
Krisztinke Gergõ 2001. szeptember 19 Szülõotthon, Szabadszállás Kecskemét
Heni (Henke) Barnabás 2001.szeptember 21 Budapest, MÁV Kórház Budapest, X. ker.
Zsuzsa Bea 2001.szeptember 25 Kistarcsa Gödöllõ István Gábor (1993), Miklós Bence (1995)
Ladányikata Peti 2001.október 17 Budapest, SOTE II. Budapest, XIX.ker.
Szilvi (sztigris) Zsanettt 2001.október 17 Budapest, Jáhn Ferenc Kórház Ócsa
Rebi Ildikó CSENGE 2001.november 7 Budapest, MÁV Kórház Budapest, II. ker.
Kata Zoli 2001.november 8 Budapest, Szent János Kórház
Márti Ármin 2001.november 15 Budapest, MÁV Kórház Budapest, IX. ker. pocakban
Tikk Hanna 2001.november 21 Budapest, Schöpf-Merei Kórház Budapest, XIX. ker.
Nyuszimanó Donát 2001.november 25 Helsinki
Bea Ajsa Soreya 2001.november 29 Budapest, MÁV Kórház Bicske
Laura Romola 2001.november 30 Budapest, Péterfy Kórház Budapest, XVI. ker. pocakban
Zsuzsi Dorottya 2001.november 30 Budapest, MÁV Kórház
Ágci Gábor 2001.december 4 Szeged Szeged
Beja Bálint 2001.december 12 Budapest, MÁV Kórház Budapest, IX. ker.
Zafi Réka 2001.december 18 Budapest, MÁV Kórház Budapest, Kõbánya
Bogancsi Tomi 2001.december 18 Budapest, MÁV Kórház Telki Zsófi (1986), Juli (1987) és Dani (1990)
Danimama Dani 2001.december 20 Vancouver, Kanada Kanada
BMárti PiciLaci 2001.december 23 Budapest, Szent Margit Kórház Budapest, III. ker.
Szila Hanga 2001.december 25 Budapest, Péterfy Kórház Budakalász
Éva (p.éva) Zoli és Ádám 2002. január 7 Budapest, MÁV Kórház Budakalász Lorena (3)
Mégegykata István Zsigmond 2002.január 8 Budapest, Kútvölgyi Kórház Budapest
Dzsili Napsugár 2002.január 28 Budapest, Szent Imre Kórház Márk László (1992), Máté Richárd (1996)
Gorsi Peti 2002.február 1 Budapest, MÁV Kórház Budapest, IV. ker.
Menta Helena 2002.február 3 Budapest, MÁV Kórház Budapest, III. ker.
Szilvike Anna 2002. február 9
Igika Olivér 2002.február 11 Budapest, Szent Imre Kórház Budapest, XI. ker.(Gazdagrét)
Lina Martin 2002. február 13 Szikszó Miskolc
Borcsa Bátor 2002.február 25 Budapest, Kútvölgyi Kórház Budapest, XV. ker.
Eszter Ádám 2002.március 7
Solya Máté 2002.március 8 Budapest, SOTE II. Ravensburg Sára (2000. december 11.
Andysj Madison Shannon 2002.március 22 Carrolton, TX USA San Jose, CA Fatime(8)
Jáhneszter(sztike) Anna Júlia 2002.március 25 Budapest, Schöpf-Merei Kórház Zugló Judit Réka (7)
Edit Riki (Henrik Sándor) 2002.április 29 Budapest Párizs
BSzilvi Peti 2002.május 1 Budapest, II. Ni Klinika Budapest, XIII.ker.
Méri Kitti 2002.május 6 Szeged, Nõi Klinika Szeged
Borcsa Barbara Luca 2002.május 24 Budapest, HIETE Budapest, Kelenföld Réka Sarolta (1993)
Norci Vili 2002.május 31 Budapest, Szent István Kórház Budapest, XI. ker.

</pre>

És mindenki, aki beteg, és külön most nem soroltam fel, gyógyuljon meg hamar! KépKépKépKép

Puszi
Szila
szila

Sziasztok!

Solya! De! Csak nem ismered??? KépKépKép Honnan? Annyira kicsi a világ!
(Amúgy nekem is Andrisom van! Kép)
Édes lehetett Sára a farkasokkal!
A termálfüdõ jól hangzott! Kép

Borcsa! köszönjük a gratulációt! Kisluca hogy áll fogügyileg és táplálkozástanilag? Kép
Mi sajnos nem tudunk menni holnap, vacakul is vagyok, meg mennünk kell Szadára, de most legszívesebben itthon maradnék a takaró alatt, egy jó könyvvel és egy nagy bögre teával...

Menta, tényleg, Barninak is nagy, elmosódó foltjai voltak, de nem maradtak ugyanott, változtak folyamatosan!
BMárti, emlékszel, Lacika is épp azon a hétvégén kapta el.

Megyek, megvalósítom a takaróba bújást...
(Bacimentes és gyógyküldõs) PUSZI mindenkinek,
Heni+Barnika
gesztenye

Borcsa!
Hozzám is elküldenéd Emilkét? Kép
Csatlakozom Zafihoz, sokáig én sem bírom az itthonlétet, mi is mentünk volna talizni....
Nem mondom biztosra, mert lakásügyben is rohangálunk, de ha tudunk, megyünk.
A macsekok meg biztos kibírnak pár órát a szekrény tetején is.Kép

Luca szombaton pofára esett, csak úgy dõlt a szájából a vér. Én nagyon megijedtem, de szerencsére annyira nem volt nagy a baj, csak jól elharapta belül a száját, kívül meg lehorzsolta az állát. Most van a helyén egy szép kecskeszakáll...Kép

Márti! Nagyon örülök, hogy jobban vagytok!Kép

Rebi! Jobbulást nektek!Kép

Puszi
Andi

Andi
andi3

Sziasztok!
Az elõbb elkezdtem írni, csak közben frissített a gépem, és eltûnt az irományom.KépKépKép
Szila!
Én is megvettem az újságot. Ha vannak jó mintáid akkor küldjl nekem légyszíves. Nekem tegnap küldtek Micimackós leírásokat, ha kell elküldöm. Ezek elsõsorban párnára, vagy képnek jók. A Miki fiam már ki is választotta, hogy melyiket csináljam meg neki Karácsonyra. Elõbb azért nem, mert elõbb pénzért kötök, és hímzek, és csak utána tudok nekik is csinálni valamit. Már a Bea is jelezte hogy õróla se feledtkezzek meg.

Henke!
Szada? Mit kerestek itt Ti a szomszédunkban? Mi holnap Pestre megyünk, de talizni, csak jövöõ héten fogunk, ha lesz. Már nagyon kiváncsi vagyok mindenkire.

Minden betegeskedõnek sok-sok gyógypuszi, mi már vagy még nem vagyunk betegek.
Beus mostanában sokat felsír éjszaka, lehet, hogy valamelyik fogacska. Már csak 9 fog van hátra. Hurrá. Bár ezek közül 4 tuti, hogy gázos lesz, mert az örlõk fájnak.

Sziasztok, Jó éjt.
Zsuzsa

beababa

A gyógyok lemaradtak az elõbb, mert féltem, hogy jön a frissítés, és megint száll az iromány:
Szóval KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Jó éjszakát Zsuzsa

beababa

Sziasztok Lányok!

Bocsi nem tudok személy szerint hozzászólni, mert a szokásos okok miatt nem tudok netezni...Kép

Magunkról annyit, hogy Dórinak 2 napja 37 alatti a hõmérséklete, de a popsija piros lett és pöttyös, azóta kenegetem, így szebb, de érdekes ez a helyzet, ha nincs magasabb hõje, akkor valami más nyavalyája van. Szerintetek most beoltathatom Dórit a 15 hónapos oltással vagy várjak egy picit, amikor már biztosan semmi baja sincs? Ja, vizeletet nem tudtam szerezni tõle, nagyon béna vagyokKép Adjatok tanácsokat, hogyan pisiltessem?

különben nagyon aranyos Dóri, de már most szemtelen, nem tudom, ti hogy vagytok vele, de az én lányom nagyon visszabeszél, sõt megemeli a hangját és pöröl velem, aztán gyönyörûen mondja, hogy nem és természetesen könnyedén kiszabadítja magát a fogásomból, ha kézen fogva megyünk, mert õ egyedül akar menni... Húú. nagyon nehéz vele, nagyon akaratos és önfejû, mint az apja...Kép

Remélem mindenki gyógyulgat, szeretnék már én is találkozni veletek személyesen, biztosan sokat változtunk, nemcsak a babákra gondolok. Ha jön a jobb idõ, akkor lehet már szabadban is találkozni, nagyon várom!!!

A lakásunkat próbáljuk eladni, már kezd forrósodni a helyzet, de vannak kellemetlen élményeim is, de azzal nem fárasztalak benneteket.

Sógornõm bármelyik percben megszülhet, nagyon örülünk a kisbabájának!

Férjet nem tudom rávenni az életmódváltásra, sokat vitázunkKép

Bogancsi: Hallottál a Gyermekvilág pályázatról? a gyermekeid biztosan jelentkezhetnének, szerintem esélyesek, amennyit meséltél róluk!

Márti, Laura, Cory, Nyuszimanó: Hogy vagytok???? Nevekkel hogy álltok?

Cory: én nagyon élveztem a tanítást, tök jó volt. Szerintem, ha nem bántod õket, akkor nem lesznek ellenségesek, sõt. Én úgy kezdtem a gyakorlatot, hogy megmondtam nekik, hogy én nagyon izgulok, lehet, hogy fogok néha tévedni, de ha segítenek, akkor tök jó órákat tudunk együtt tartani. Ez mindig bejött. Keress olyan tanárt, aki szívesen aláírja a hospitálási jegyzõkönyvedet jelenlét nélkül, biztosan akad valaki, aki a helyzetedre hivatkozva nem igényli, hogy bejárj az óráira. Különben a tanárokat nagyon zavarta, hogy bent voltunk az óráikon. Én a Berzsenyiben voltam, a Radnóti is jó hangulatú hely.

Valaki kérdezte, hogy adom a Bérs cseppet Dórinak, hát mostanában sehogy, mert kezdi a keserû ízeket nem szeretni és most már utálja a cseppetKép Így én eszem és remélem a tejcivel kap egy kicsit belõle.

szerintetek normális, hogy Dorka még mindig nagyon sûrûn szopizik? ( 15 hónapos és naponta min. 3-4 szer szopizik)

Na ennyit, remélem el bírjátok olvasni.

Üdv: Zsuzsi és az erõszakos Dorottya (15 hónapos)
zsu26

Sziasztok!

Elfelejtettem, sikerült a szaknyelvvizsgám, pedig én nagyon úgy éreztem, hogy nem lesz meg, de jó, hogy tévedtem!Kép

Üdv: zsuzsi
zsu26

Sziasztok!
Andi, Zafi!
Bocsika-bocsika! De kénytelen vagyok visszavonni akciós ajánlatom.
Sajna hajnalban arra ébredtem, hogy Luca belázasodott. Mostanra langyoska és durmol, de azt hiszem, közösségbe szervezni nem volna jó ötlet!
Borcsa+Luca, aki csatlakozott a bretegekhez

Ui: Andi, azért Emilkét elküldhetem, hátha késõbb hasznát veszed!
B.

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Zsuzsa,
[url=http://www.virtual2000.com.br/pontocruz/disney.html" TARGET="_top]http://www.virtual2000.com.br/pontocruz/disney.html[/url], ezen az oldalon disney-képek vannak, de ha visszamész a pontocruz-ig, akkor van még egy pár mintaKép.

És igen, a micimackós minták érdekelnekKép, már két nagyobb gobelint csináltam HangánakKép, de most ez a keresztszemes dolog is nagyon megtetszettKép

Szila
szila

Szisztok!

Borcsa!
Jobbulást szegény kicsi Lucának, remélem, nem lesz komoly baja!Kép

Henke! Téged kihagytalak este, neked is jobbulást! KépHolnap azért jössz? Majd ott meggyógyulsz!

Zsuzsi! Szerintem normális, hogy ennyiszer szopizik Dorka, én nem is próbálom megszámolni, hogy Luca hányszor van cicin naponta....Kép

Én ma egész nap a városban rohangálok, ügyintézek. Ha véletlenül kialakulna egy minitali, szívesen csatlakozunk, csak küldjetek egy sms-t.Kép

Puszi
Andi

Andi
andi3

Zsuzsi!
Egyáltalán nem Te vagy a béna! Kislánytól nagyon nehéz pisit venni! Kisfiótól sem könnyû, de azért a fütyi csak belelóg, nem? Kép Amikor Sára volt a Lászlóban, 3 napig nem sikerült pisit venni! Pedig próbálték a Mamák, az Apja, a húgom és az én apum is! Végül 3 nap után úgy engedték haza, hogy csodák csodájára sikerült belepisilni egyszer a zacsiba! De ehhez kismillióra volt szükság! Kép Amikor nekem nem igazán sikerült, akkor pólóban beleállítottam a kádba, persze elõtte és alatta folyamatosan itattam és a kezemben szorongattam a frissen kifõzött bébiételes üveget ugrásra készen, hogy sikerüljön elcsípni a pisit! Kép Eltartott egy darabig, de vihettük a vizeletet! Kép Azt is megpróbálhatod, hogy a délutáni alvás elõtt ragasztasz fel zacsit és nem adsz rá pelust. Így látod, mikor megtelik. (Ezt Máténál csináltam, mert ott meg az volt a baj, hogy szétmozogta a zacskót és kifolyt a pisi a pelusba.
És gratula a nyelvvizsgához! Kép Kinél tanítottál a Berzsenyiben?

Henke!
Domót tanította az egyik barátunk, aztán barátság lett belõle. Ha jól emlékszem, valahogy ily regényesen kezdõdött. Igazából régen találkoztunk, mert idõközben közbejött egy válás, aztán ilyenkor szétcincálódnak a szálak. Azzal a baráttal pedig ritkán találkozunk, aki elhozta nekünk Domót. Kép (Kis pletyi, mi utoljára azt hallottuk, hogy Emcsi és õ, ez még áll, ill. igaz?) Hú, de randa öregasszony vagyok! Kép Imádom, hogy ilyen kicsi a világ!

Solya
solya

Sziasztok!

Cory! Az szuper, hogy tud a párod otthonról dolgozni! Kép Irígy-irígy... Kép

Szilvi! Nem semmi, hogy Peti már áll! Kép Vagy Lacika van ennyire lemaradva? Kép Éppen most akartam elujságolni, hogy pénteken felfedezte, hogy a fiókjából kiszedett szép, színes gombócokból két zoknit tud "varázsolni". Ez a bûvészkedés úgy lekötötte, hogy 6-8 másodpercig is megállt a zoknikba kapaszkodva. Olyan büszke voltam rá! Kép De õ már elmúlt 14 hónapos, és most csinálta elõször... Kép

Tikk! Dr. Nagy Erzsébet a gyermek háziorvosunk. Ti kihez tartoztok? Ha találsz megbízható bébiszittert, és lesz fölös kapacitása, engem is érdekel! Kép A bemutatóórához drukkolunk ezerrel!

Andysj! Hát, engem megjegyezhettek, mert a lábam nem teszem be oda többet! Kép Gratula Medikének a félig önálló evéshez! Lacikával ketten már szuperül elboldogulnának, mert õ már nagyon ügyesen kiszedi a tányérjából a kaját kanállal. Ki is rakja szakosan a tálcájára, azután ott festeget vele. Kép Néha azért a szájába is töm belõle, de az elég ritka eset. Kép Ti milyen kanalat használtok? Azt a görbe fejût, amivel talán könnyebb a saját szájukba pakolniuk, vagy hagyományosat? Nekünk Chicco babakanalunk van, azt írták rá, hogy megkönnyíti az önálló evést. Elég vastag a nyele, így jól meg tudja fogni, a feje meg puha szilikon, csak elég nagy, így fél tányérnyi kajákat zsákmányol vele. A görbe kanálon gondolkozom, olyan idétlenül néz ki, el se tudom képzelni, hogy lehet vele enni.

Márti! Nekünk is volt már 3 napos lázunk. Három napig magas láza volt Lacikának, azután a láza hipp-hopp elmúlt, és tele lett kiütéssel. De amikor kiütéses lett, akkor már jól volt. Viszont szerintem az fertõzõ, persze az orvosok csak jobban tudják nálam.

Norci! Jaj de jó, hogy megvagy! Kép Persze, hogy nincs késõn, bár a hétvégén végül inkább pirított májat csináltam, de ha megírod a receptet, akkor hamarosan csinálok egy bacon-be tekertet is. Bocs, hogy kétszer rabolom az idõdet vele. Esetleg leírnád azt is, hogy a májat hogyan csinálod? Mekkora lángon, mennyi ideig sütöd, meddig kell lefedve maradni, és öntessz-e alá vizet? Olyan régen nem csináltam, hogy teljesen elfelejtettem! Kép

Laura! Lacika most a taknyos fázisba ért. Szedi a Cataflam cseppeket, de így is van egy-egy kis hõemelkedése, és csupa takony lett az éjjel. Semmit nem aludtunk, képtelen voltam az orrát kidugítani, nyomtam bele a Sterimart, de csak szörcsögött és fulladozott tovább. Merthogy cumi nélkül nincs alvás, de ha az orrán nem kap levegõt, akkor nem tud cumizni. A porszívós orrszívást meg újabban nem tûri. Én nem tudom miért, sokáig ellenvetés nélkül viselte el, azután egy bõ hónappal ezelõtt hirtelen elkezdett teljes erõbõl küzdeni ellene. Kép Mit lehet még csinálni ilyenkor?

Henke! Te fel tudod venni a 3 évvel ezelõtti ruháidat?! Hú, de irígy vagyok!!! Kép Én 3 évvel ezelõtt kezdtem leszokni a dohányzásról, akkoriban 57-58 kg. voltam. Most meg 78 vagyok. Kép Azért elraktam minden cuccom, egyszer talán beléjük fogyok! Kép
Répalé ügyben köszi, elvi szinten is jól esik, hogy szivesen ideadtad volna. Kép Persze ha igazán helyzet lett volna, kitelt volna tõlünk, hogy érte menjünk! Kép
Emlékszem a 3 naposra, naná, hú, de meg voltam rémülve. Úgy ment fel Lacika láza egyik pillanatról a másikra, hogy azt se tudtam, mihez kapjak. A dr.nõ meg lerázott. Kép Viszont arra nem emlékszem, milyenek voltak a kiütések, hiába töröm a fejem. Nem tudom, ez most a korai szenilitás, vagy csak a kialvatlanság... KépKép

Szila! Én is reménykedtem, hogy ha drágábban is, de megkapom recept nélkül. Az elsõ gyógyszertárban, ahol csak egy volt, próbálkoztam is, hogy megvenném ha lehet a recept nélkül azt az egyet. De a gyógyszerész hölgy nagyon határozottan azt mondta, hogy az itóka receptköteles, nem adhatja ki anélkül. Mondjuk nem értem, hogy egy répalé rizsnyákkal mitõl olyan fene komoly gyógyszer, hogy csak receptre kapható. Alaposan áttanulmányoztam az összetételét, de semmi olyat nem találtam rajta, ami egyáltalán gyógyszernek tünne.

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Elõször is minden betegnek gyors jobbulást kívánunk!!!

Zafi: nektek is az volt, hogy már az elsõ szemcseppnél kitágult a pupillája Rékának és úgy maradt??? Tominak ma reggel cseppentettem harmadszor és totál tág a pupillája, és elég nyügi. Muszáj ennek így lennie???

Zsuzsi: nem hallottam a Gyermekvilág pályázatról. Kép Gratulálok a nyelvvizsgádhoz!!!

Dani is itthon van, mert szombat reggelre nagyon nem érezte jól magát és délután elmentünk a Heim Pálba, ahol is csekély másfél órás várakozás után megállapították - amit én is gyanítottam -, hogy nyirokcsomógyulladása van Kép Kaptunk Augmentin tablettát, és Algopyrin kell, ha fáj. Ja, és be van kötve a nyaka sállal. Szerencsére nincs láza. Mellesleg apja is "nyirokcsomós".

pusz: bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

BMárti: nekem gyerekkoromban görbe kanalam volt, a mai napig emlékszem rá, csak már nincs meg, de nagyon szerettem Kép Tomi Nestlé kanállal eszik, ha etetem Kép

Nem is írtam az elõbb, hogy Tomi gyalogos lett Kép Folyton megy Kép És - ellentétben velem - õ nagyon boldog, hogy Dani itthon van Kép
bogancsi

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!
Úgy látszik, ma csak én vagyok netközelben Kép
OFF-kérdés: hol és hogy lehet olyan emil címet csinálni, ami úgy néz ki: pl. bogancsi@bogancsi.hu ??? Tudjátok???
köszi elõre is a választ
bogancsi

bogancsi
bogancsi

dddddddd
ddddd

Cory! Boldog névnapot kívánok!KépKép

Tikk
tikk

Sziasztok!

Borcsa!
Köszi tudom, hogy a Keveházába kell menni amíg felújítják a rendel?t itt, addig ott van az "egészséges" rendelés, a véd?n?s meg a Vahotban. Csak az egészséges rendelésre nem lehet menni, mert most nem lehet id?pontot kérni, így kismillióan vannak, és azokat veszik el?re akikat oltanak, majd addigra le is telik a rendelési id? és közli a doktorn?, hogy már fél órája a betegen rendel, Albertfalva másik végén. Nagyon gázos az egész, mikor egy épületben volt akkor is így ment, csak akkor két napon volt egészséges rendelés és be lehetett jutni, mert az egyikre lehetett id?pontot kérni.
Lucának jobbulást!

BMárti!
Baconbe gönyölt májat pulykamájból csináld, vágd félbe a darabokat szórd meg majorannával és tekerd be baconnel majd dobd a süt?be, nem kell lefedni, vizet se teszek alá addig sütöm míg a szalonna ropogós, a máj meg puha nem lesz.
A saláta: karikázd fel a nyers hagymát, meg a héjjban f?tt krumplit keverd össze ?ket, tégy hozzá f?tt tojásból a féhrjét, sózd majd keverd ki az öntetet azaz tejfölt dolgozod össze a f?tt tojás sárgájával az apróra vágott petrezselyemmel ecettel, vízzel, sóval, pici borssal, majd öntsd a krumplira és jól h?tsd le.
Jó étvágyat!

Bogancsi!
Gratula gyalogos Tomihoz.

Vili is gyaloos akar lenni, támaszkodva, kapaszkodva megy és nagyon mérges ha nem sikerül épp valamibe megkapaszkodia, hogy le tudjon térdepelni.

Amúgy minden eddiginél rosszabbak az éjszakák, ill. ahogy vesszük, mert hamar visszaalszik és nincs hiszti, de így is elég nehéz, és sajnos a nappalok is borzalmasak kb. két hete, de ezt most úgy látom tényleg a fogak számlájára lehet írni, egyre joban meg vannak dagadva a kettes metsz?k, ahogy elnézem hamarosan 6, de inkább 8 fogu fiam lesz.
A viburcol nem nagyon jött be, így el küldtem apát chamomilláért, azt hogy kell adagolni? Lécci írjátok meg.

El?bb Vili sírva fakadt, amiért ebédet akrtam neki adni Kép Ja és most megint csak és kizárólag cicin hajlandó nappal elaludni. Furi mikor el?ször csinálta (újra) jól esett, hiszen tök rég óta nem aludt már el így, de most tuti a fogzás miatt van, így annyira nem örülök neki. Amúgy a kettes metsz?k után lesz egy kis szünet? Ugye lesz, muszáj!

Andi!
Ha lehetek indiszkrét, ti is költözködtök, hogy lakásügyben rohangászol? No mindegy bármiért rohangászol Lucával együtt nem lehet könny?, nem írigyellek.

Cory!
Mesélj milyen volt a tanítás?

Sziasztok:
Norci
norci

Sziasztok!

Bogancsi! Köszi az infót! Kép

Norci! Köszi a receptet. Kép Azt honnan tudod, hogy mikor sült át a máj? Kb. mennyi ideig sütöd? Mert arra jól emlékszem, hogy legutóbb háromszor tettem vissza, mert még mindig véres volt a májak közepe. Kép
A Chamomilla adagolása attól függ, hogy milyen dózisút kaptok. Szila írta a multkor, hogy a 15ch-sat naponta 3x3 bogyót kell adni. Ne fogd meg kézzel, vagy a saját kupakjába, vagy abba pottyantsd, amiben fel akarod oldani. Már ha fel akarod oldani, mert én egyenesen Lacika szájába szoktam pottyantani. Nekünk nagyon bevállt, imádja szopogatni, és én addig viszonylag nyugodtan be tudom õt pelenkázni. Kép Elõtte és utána fél óráig jobb, ha nem eszik és iszik Vilike semmit. Ja, és 8-10 napnál ne add tovább folyamatosan, mert akkor már inkább fokozza a tüneteket. De a gyógyszertárban azt mondták, hogy sokkal többet, és sûrûbben is lehet adni. Biztosan mondanak majd a férjednek is valamit róla.

Nekünk mostmár mindenünk megvan! Kép Lacikának áttört a bal alsó kettes metszõfoga, ha jól látom. Mert tapintani nem nagyon merem, életveszélyesen harap a Kölök. Az orra folyik két gusztustalan patakban, orrszívóval egyedül esélyem sincs, úgyhogy törölgetem neki 10-15 percenként, de már visitva menekül, ha jönni lát a zsepivel. Mostmár engem is teljesen letepert ugyanaz a vírus, megy a hasam, fáj a torkom és a fejem, és úgy köhögök, mint "fénykoromban" egy átbulizott és végigcigizet éjszaka másnapján. Amikor azt hittem, már minden rossz utolért, ami csak jöhet, akkor hirtelen és hevesen megjött a mensim. MÁR CSAK EZ HIÁNYZOTT!!! Mostmár a hasam is fáj, szegény gyerekem meg még álmában is fájdalmasan sirdogál, folyamatosan dajkáltatja magát, úgyhogy nem hagyhatom el magam, és nem is alhatok legalább egy kicsikét. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Tikk: Boldog Névnapot! KépKépKépKépKép

Jobbulást minden kicsi és nayg betegeskedõnek!

Zsuzsi: a tanárral szerencsém van, és nálunk jegyzõkönyv sem kell Kép Ezen a héten a kötelezõ hospitálási órákat tudom le, ami 15 óra összesen, de nem a saját tanáromnál. Ezeket egyesével alá kell iratni.
Balu kb milliószor szopizik egy nap, és 18 hónapos.
Gratulálok a nyelvvizsgához Kép

Egyébként nálunk minden ok Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Névnaposok Kép
BOLDOG NÉVNAPOT Tikk és Cory Kép

Nálunk én vagyok csak xarul, Csenge szeme egy kamillás mosástól rendbejött... viszont 2 nap alatt 2 akkorát esett, hogy az õrangyala szerintem most könyörög másik páciensért ... Manó mindkétszer nagyon-nagyon megijedt, de azon kívül semmi baja KépKépKép Azt írtam már, hogy a bal felsõ 4-ese (asszem Kép) olyan szinten átbújt, hogy kint vannak a csücskök, sõt a külsõ éle meglehetõsen? Kép meg a másik oldal is alakul ... Kép és ennek ellenére mégis egész jól aludt (önmagához képest)...KépKép

... délelõtt csak nálam nem mûködött a babanet?

bretegeknek gyógyulást, fáradtaknak jó pihit, tanulóknak jó tanulást KépKépKépKépKép

Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: