A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Besztiiiiii! Gratulálunk!!!! Sok boldogságot a babuszhoz!

Zsófi, kössük fel a gatyát, mi jövünk!!!
Vendég

Én is gratulálok Besztinek és Csabának a kis Hannához! Kép (és továbbra is irigykedek Kép ) Kívánok nekik minden jót!

Kép
Kép
timóca

Beszti! Gratula! Kép

Lau! Milyen fertőtelnítő tablátát érdemes beszereznem? Jobb, ha én veszek meg dolgokat, amíg egyben vagyok. Kép

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

HalihóKép

Beszti
Gratula a kis HannáhozKép Sok boldogságotKép

Megjöttem a dokitól, éééééééééééés végre befordult a kisfickóKépKépKép Minden rendben találtatott, kb 3 kilós lesz a babám. Méhszáj zárt, vékonyodó. ??? Ez mit jelent, tudja valaki? C1100. Már 2100-tól rosszul volt a védőnő, de a dokibácsi szerint minden oké, még 2 hétig utazhatok is. Jövő héten labor, ctg és társai.

na pusz
remélem ma tudunk alukálni
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Beszti!

Gratulálok én is!!! KépKépKép

Moszmota! Mi nem tablettázunk fertőtlenítés címen, hanem van a Chicconak hidegsterilizáló ( fertőtlenítő ) lötyije, azt használjuk most is, meg 2 éve is ezt használtuk. Nekünk bejött.

Pocó

Kép
Kép
pocó

Sziasztok!

Visszaolvasni csak nagyjából van időm, mert most értem haza: déltől este 1/4 9-ig Dávid babánkkal voltam!!! Ma 3x is megszoptattam, és nagyon ügyesen szopizik, jó kis mennyiségeket! Tegnapról mára 50 grammot hízott. A fertőzés teljesen elmúlt, így már nem kap se antibiotikumot, se infúziót. Teljesen rendben van, csak még híznia kell! Holnaptól minden reggel 9-től este 8-ig benn leszek vele. Olyan boldog vagyok! Kép Kép Kép Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Liv!

Orulok, hogy minden jol alakul es hogy boldog vagy.
Nemsokara mar haza is vihetitek, ha ilyen jol megy minden. Kép

Beszti!

Nagy gratula nektek. Kép Kép Kép

Lanyok!

Mar en is tul akarok lenni a dolgokon, de hat hiaba verezgetek meg minden csak nem akar jonni. Tuti tul fogom hordani egy hettel. Kép

Nos megyek aludni mert nagyon elfaradtam.

Magi
Vendég

Magika! Szólj kispapának, hogy segítsen már be!!! KépKépKép Tudod, ők állítólag igencsak hatásosak tudnak lenni... KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Óriási Gratula BEsztinek, Hannának és Csabának! Minden jót kívánok, amit ilyenkor csak lehet! Kép

Liv! Jó végre boldognak "látni" téged! Kép

Judy! Tökjóóóó, hogy végre befordult! Kép Az elvékonyodott azt hiszem arra vonatkozik, hogy kezd tágulni, és a tágulási szakasz során majd teljesen eltűnik.

A tegnap éjjel és a mai nap ismét a K vitamin jegyében telt.. Szegény Csirkeszt ráugrasztottam, nézzen utána a kedves ismerősénél, hogy mégis mi a túrüra kell egyáltalán ez a vacak.. Az ismerősöm mondta, hjogy az első gyereknél még nem kellett adnia semmi, a másodiknál már volt D vitamin csepp, a harmadiknál már C vitamint is adni akartak nekik, de még annál sem volt K vitamin..
NEm arról volt szó, hogy az anyatej mindent tartamaz, amit kell, minek ez a sok csipp-csepp?

Várom, hogy Csirkesz milyen hireket hoz! Kép

Macs
maccs

Beszti!
Gratulálok!Jó egészséget kívánok nektek.Várjuk a beszámolót remélem három csemete hagy majd egy kicsit netezni is.
Judy!
Most miattad ültem a gép elé nagyon vártam,hogy mit mond a dokid.Remélem ez már a végleges állapot.Azt is remélem,hogy holnap nekem is hasonló jókat mond a doki.12:30-ra kell mennem hozzá!
Ma szörnyű napom volt.Kezdem a felsorolást!
Elmentem az ovoba befizetni a kaját.Megkérdeztem,hogy mennyi pénzt vigyek azt mondták négy napra valót(tehát 4*275Ft-ot).Erre a pénztáros közli,hogy 6000Ft lesz.Mint kiderült előrre kell fizetni.Most már ezt is tudom.Közöltem vele,hogy nincs nálam ennyi pénz majd holnap behozom.
Ezután mentünk a gyerekorvoshoz ahol Ágota megkapta a hároméves oltását.JÓ sokat kellett várni mert ment a dokinéni ismerőse és soron kívül behívták.Jól felmérgelt,de az anyuka is barom mert mondhatta volna,hogy vannak előttem.Csinálja ezt felnőtekkel de ne gyerekekkel.Undorító volt az egész.(a java még ezután jött)Megkapta Ágota a szurit annnyira vérzett,hogy nem akart elállni.Délutánra nagyon belázasodott,nem tud ráállni a lábára.Nagyon megviselte szegényt.Nem volt még ilyen "kemény"oltás reakciónk.
A védőnővel is volt szerencsém találkozni!Ő is csak felmérgelt!Vigyek a kórházba cumisüveget mert a fejőgépre mindenki a sajátját szereli és a babákat éjszaka az anya által lefejt tejjel itatják meg(cumisüvegből).Jó kis szopipárti a kórház.Én mondtam neki,hogy nem viszek hozzák be éjjel és én majd megetetem ciciből.Kész vagyok ettől a védőnőtől.
Egy kis boldogság!A tegnapi szülinap nagyon jól sikerült Ágota nagyon örült a babának.A tortáról nem is beszélve.Azt mondta,hogy Micimackó és barátai legyenek rajta.A szófogadó apuka a cukrászdába rápakoltatta az összes fellelhető figurát a lányom legnagyobb örömére.
Ma voltak az ovónénik családlátogatáson azt mondták látszik,hogy kegyensúlyozott családban nőtt föl a lányom mert ő maga is egy kiegyensúlyozott emberke ez nagyon jól esett!
Bocs ha sokat írtam!Álmodjatok szépeket!
GnéKriszti
gnékriszti

BesztiKép
Hatalmas gratula a babához!

JudyKép
Juhéééééé, ez nagyon jó hír. Popó az égnekKép Így is van ez rendjénKép Örülök a fejleményeknek,

LivKép
Szuper, hogy ilyen gyors tempóban robogtok a teljes gyógyulás felé. Biztos mind a ketten nagyon vártatok már erre az átölelős, megszoptatós időszakra. Élvezzétek minden pillanatátKép

MacsKép
Mail ment, remélem sikerül megoldani a problémátKép

CORAKép
Nem kaptam szopis melltartót, pedig ez volt a szent küldetésünk fő célja. Amikor ma este 8-kor rátaláltam arra kis fémrekeszre, amibe a szopis melltartókat rakták, már csak 75C-s volt pár darab, azoknak a doboza is eléggé viharvert volt. Akkor fogok igazán megpukkadni, ha reggelre feltöltik a rekesztKép Vígasztalásul vettünk rugit a bébinekKép Legalább ő járjon jól a shoppingolással.

MagiKép
Ne izgulj, előbb-utóbb kibújik az a babaKép

A férjem reklamál, hogy mi a fenét bírunk mi itt ennyit összeírni éjjel fél 11-kor. Azzal fenyeget itt a hátam mögött (persze röhögve), hogy egyszer majd jól beír ide egy felháborodós levelet, hogy ilyenkor nekünk már a férjeink mellett a helyünk, őket kellene szórakoztatnunk, babusgatnunk. És persze érezzem magam a legjobban leszúrva, mert biztosan én vagyok a főkolomposKép
Úgyhogy mára pá lányok, megyek lecsillapítom ezt a kis hisztistKép Legalább van kin gyakorolnomKépKép
(Egyébként azóta is ott rötyög magában a szomszéd szobábanKépKép Hihetetlen ez a manuszKép) Mindenesetre imádom, jó hogy pont ő van nekemKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Besztinek nagy-nagy gratula, vegre egy janyKép

Maccs: a k-vitamin nem olyan regota megy, valami veranyamtyukjara van, merhogy volt regebben hogy evente 2-3 gyerek agyverzesben vagy miben meghalt, es ez ezt megelozi, igy kotelezo lett. A d-vitamin csontkepzodesre van, foleg telen fontods, merugye nyaron a napbol is nyerunk boron at. Asszem egyik vitamin sem talalhato meg az anyatejben. Pl k-vitamint tapis babanak mar nem kell szednie, mert abban van...

Liv: orulok a jo hireknekKép

orsoly
orsoly

K vitamin: emlékeim szerint vérzékenységre van, és addig kell csak adni, amíg csak anyatejet kap a babó, ugyanis abban nincs elegendő mennyiség.

Pocó

Kép
Kép
pocó

Helló Mamik Kép
Csatlakozom az éjszakai, hajnali és mittomén műszakhoz... már/még/megint nem alszom... kiborít.

Orsi + 2 Kismaczkó
30+0

Orsi
KépKépKép
icsilya

Jó reggelt!

Rosszat álmodtam és már nem bírtam visszaaludni. Látom, éjszaka megint nagy volt a nyüzsiKép.
Nálam semmi változás. Szerintem majd holnap este a doki megpiszkál kicsit (bár nem tudom, híve-e ennek, elég nyugodt pasas, talán kivárja, hogy magától beinduljanak a dolgok). Lassan már ott tartok, hogy el sem hiszem, hogy bennem van a babusz, aki alig várja, hogy megszülessen. Néha nagyon el bírok kenődni, na! Mi a fenét csináljak, hogy legyen már valami???
Vendég

Andi!
Szerintem ez egy normális dolog(türelmetlenség).Én is úgy vagyok mint te.Egyszer szeretnék már túllenni az egészen máskor pedig bepánikolok,hogy mi is várhat rám.Én is hihetetlennek tartom,hogy benne van a hasmba a bébi.Szörnyű idő van.Mikor reggel megláttam,hogy írtál azt hittem,hogy a frontnak volt hatása.De az írományod szerint sajnos nem.
Kellemes napot!
GnéKriszti
gnékriszti

Beszti!
GRATULAKépNagyon pontosan érkezett a kiscsajKép
És végre most már biztos hogy leányzóKépA fiúk majd jól elkényeztetikKépKép
Küldök SMS-tKép

Noémi
fantikbaba

Jo reggelt,
hat en sem tudok aludni, raadasul azt almodtam, hogy olyan köver vagyok, hogy nem tudok felvenni semmilyen ruhat, mert nem jön ram. Jo, mi?:-)
Tegnap en is pörögtem ezerrel egesz nap, meg arra sem volt idöm, hogy benezzek ide. Latom azota gyarapodtunk!
Macsek, Beszti,
oriasi gratula a kismanokhoz, sok boldogsagot es sok sok tejcsit kivanok Nektek!
Macs,
nagyon edi a kislany!! Ugy varom mar, hogy vegre en is kepeket tehessek fel a kisfiamrol!
Liv,
örülök, hogy lassan minden rendezödik. Latod, ezek a kis csemetek sokkal de sokkal erösebbek, mint ahogy azt gondolnank! Ha igy hizik David hamarosan haza is mehet es Ti elfelejthetitek, hogy egyaltalan volt egy ilyen "idöszak" is. Sok puszi kicsi Davidnak, hogy mihamarabb megnöjön!
Magika, Andi,Zsofi,
ne aggodjatok, elöbb utobb ugyis ki fognak jönni a pocilakok! Ha nem elöbb, akkor utobb ( hü de bölcs vagyok ) :-)
Nalunk semmi uj nincs, most a vege fele termeszetesen minden rendben van, tök jol erzem magam, szerintem meg jo sokaig. De ugy legyen. Bar mar elöre felek en is egy oriasbebitöl, mert ha mar mult heten akkora volt, akkor mi lesz, ha tenyleg a vegeig kihordom, vagy ha tul is hordom!? Mar most be vagyok parazva, hogy fog onnan kijönni. Mindenesetre apa minden masnap becsületesen vegzi a gatmasszazst ( nem kis örömere :-) ), szoval remelem segit majd valamit. Meg hetfön megyek a korhazba akupunkturara, allitolag az is segit majd. Mindenesetre en hiszek benne.
Na lehet, hogy visszabujok egy kicsit az agyikoba, mert nem aludtam valami jol es tegnap meg szinte semmit.
Hajra finiselök!! Szurkolok es sürün benezek, hogy hatha van uj baba!
Szep napot mindenkinek.
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Halihó

Kriszti
szorítok, hogy neked is befordulva legyen már a bébidKép Dokibácsi szerint vissza már nem fordulnak, mert ilyenkor "fejnehéz" a gyerek, az van lent ami nehezebb nekiKépKép Mindenesetre jól átvágott minket, még dokibácsi se tudta kézzel megállapítani, mert fent és lent is érzett kereket, az uh-n derült ki, hogy a fenti a sejhajaKépKép

Én ma sem aludtam, úgyhogy most hisztizek egy kicsitKép Ha így folytatom, egy zombi fog megjelenni a szülésenKép Szóval, éhes is voltam és hányingerem is volt egyszerre, ki érti ezt, bedugult az orrom, fájt a fejem és egyáltalán, virslinek érzem lábam-kezem-fejem...Most én költöztem el apa mellől, de így se volt jobbKép
Minden elismerésem az ikres anyukáké, nekem nincs nagy hasam és a baba is aprócskának tűnik, oszt mégis ilyen nyűgős vagyok. Milyen lehet ez duplán-triplán. Az elismerésem persze a szülés utáni időszakra is vonatkozikKép
Megnéztem Gergő adatait ennyi idősen, hát csajok az öccse még kisebbnek tűnik, pedig a bátyus se vitte túlzásba. Na mindegy, én csak ilyet tudok, majd kint behozzaKépKép

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Jó reggelt mindenkinek! Ezek szerint én valami mormota vagyok, mert tök jól alszom éjszakánként Kép Hiába, imádom a hideget, azaz jobban, mint a meleget Kép
Beszti!
Gratulálunk Kép Azért rendesek voltunk Andival, betartottuk a rendet Kép Este jön Kispapa és beteszünk a táblázatba, sajnos én ezekhez nudli sem vagyok Kép A párom viszont infós, így nincs kifogás Kép.
Csaba köszi, hogy írtál Kép
Isten éltesse Hannát!!

Judy!
Hurrá, tud ez a Picuri!! Kép

Liv!
Kép Kép olyan jó olvasni, hogy minden rendben, meglátod még olimpiai bajnok úszó válik belőle, ha így halad Kép

Tegnap este elmentünk nagybevásárolni, ott hagytunk 30 ezret, kicsit sokkot kaptam, ennyit még nem költöttünk egyszerre egy boltban Kép Vettem mindenféle husikat, így ma nekilátok, s feldolgozom hamivá, aztán zsupsz be a fagyasztóba. Ma porszívózást is tervezek, meg takarítani is kellene, állandóan bennem van a frász, hogy be kell mennem szülni, és akkor mi lesz a lakással Kép Nagyon muris Kép
papzso

Sziasztok megint, nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de nekem bejön ez az idő, annyira nem szeretem a meleget, tegnap is egész nap szédelegtem.
Most viszont bepánikoltam, hogy majd pont akkor megyek szülni, mikor itthon a legnagyobb kupi van (ugyanis tegnap bármennyire szerettem volna, nem bírtam sem vasalni, sem porszívózni, sőt, még főznöm sem kellett, ám ma mindhárom tevékenységgel megpróbálkozom). Úgyhogy megint nekiindulok, igaz, tegnap is így indítottam, aztán 11-kor már feküdtem...Kép. Nem baj, az akarat megvan. Drága férjuram nyugtatgatott, hogy ne izguljak, majd ő megcsinálja, de akkor én a mi a fenét csináljak? Babaruhákat nézegessek? Már mindet kívülről ismerem.

Na, megyek. Majd jelentkezem.
Vendég

Zsófi, pont ezt írtam én is! Úgy tűnik, ez a pörgés olyan szülés előtti sajátosságKép.
Vendég

Sziasztok!
Tegnap reggel bekapcsoltam a gépet, aztán kimentem WC-re, és közben volt egy két másodperces áramkimaradás, amit a gép elég rosszul viselt (már azt hittem megadta magát), de ma sikerült problémamentesen bekapcsolnom (lehet, hogy csak pihennie kellett).

Reggel hét óta olvasom az elmúlt másfél nap eseményeit!

Macsek, Beszti!
Hatalmas gratulaKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Nagyon sok tejet és örömöt, meg minden jót kíváQnok nektek!!!!!!

Liv!
Nagyon jó, hogy most már ilyen örvendetes hírekkel látogatsz fel a netre! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép Szorítok, hogy minnél hamarabb hazamehessetek!!!!!

Lau!
Szép a babasarkotok, mi is így gondoltuk kialakítani a nagy szobában, hogy egy ideig ott lehessen velünk, aztán majd összeköltöztetjük a naggyal. A sarok kialakítása nálunk a kispapára vár , amíg mi bennt leszünk a kórházban, remélem sikerül megcsinálnia. Majd a nagy manó segít neki!

Maccs! A pici lányotok akár a papája, nagyon aranyosak együtt!KépKépKépKép

Pocó!
Remélem az én "nagy" fiam is így fog a kicsi mellé bújni, olyan jó ránézni a tieidre!KépKépKépKépKép

Moncsi!
Nekem olyan fura, amikor valaki arról ír, hogy, ha egyébként minden rendben van, az orvos idQ elQtt beindítja, vagy be akarja indítani a szülést. Nekem azt mondta a dokim, hogy a 40. hét után 10 napig még nyugodtan lehetek itthon, azután be kell feküdnöm és csak akkor indítanak, ha már elérem a 42 hetet, és a manó már nem érzi jól magát!

Erka
szekera

ErkaKép, szerintem a túlhordás-dolog sok mindentől függ, pl. baba mérete, magzatvíz állapota, méhlepény állapota, stb. Nekem azt mondták, olyan 4-5 napot szoktak várni. Ezért kell szerdán befeküdnöm, ha addig nem történik semmi. Mondjuk az tényleg furi, amit Minikének mondtak, de nem tudjuk a részleteket. Egyébként meg ez az uh-n mért súlyt csak egy sacc, szal lehet az a baba jóval nagyobb is. (Meg az enyém is kisebb...Kép)

Haladok a vasalással!!!
Vendég

Andi!
Ha a babával, vagy azokkal a dolgokkal, amiket te is felsorolsz bármi gond felmerül, természetesen én sem csodálkozom az indításon, de ok nélkül azt hiszem nem kellene az orvosoknak a dolgokat siettetni. Az egyik kolléganQm ki volt írva pl. júl. 22.-re, és azt mondta a dokija, hogy amennyiben nem indul be a dolog aznap, úgy megcsászározza, és így is lett. A babának szerencsére semmi baja, de ki tudja magától mennyi idQt töltött volna még odabennt. Nem hiszem, hogy ezt így kellene megoldani! Bár van aki külön kéri, hogy márpedig Q császárral szeretné világra hozni bébijét. Én ezt sem értem, de persze ez mindenki magánügye.

Vasalás! Hát arra rá kell valahogy szedjem magamat én is, mert már minden kimosva, de vasalva még semmi!

Erka
szekera

Sziasztok lanyok!

Egesz jol aludtam en is.

Most viszont kivagyok.
Reggelre eleg eros volt a verzes.
Meg jo hogy ma megyek este orvoshoz.
Eddig csak rozsaszin meg barna volt, mostmar elelnk piros.
Igaz nem sok csak kicsi, de akkor is.
Nem kellene lenni nem?

Van olyan akinek ilyen van???

Magi
Vendég

Erka,
A kolléganőd esetében is lehet, hogy volt vmi oka a szülés megindításának, vagy csak a doki ment másnaptól szabira?Kép Sajnos ilyen is van.
Engem tegnap mindenki (még anyám is) a császárral cseszegetett, azt mondták, jobb lenne, ha kérném, hogy úgy szülhessem meg. Én meg úgy vagyok vele, hogy -bár nagyon félek a szüléstől-, de az orvosomra bízok mindent, ő a szakember. Kérni ilyet nem fogok, az mégiscsak 1 műtét, hosszabb a felépülés ideje, meg hasonlók. Ha a doki úgy látja jónak, akkor majd szól, nem igaz?

Egyébként szerintem is tudja a baba, mennyi időt kell/akar bent maradni, de lehet olyan eset, mikor már jönne szegény, csak vmiért nem tud. A fene tudja, hogy van ez.

Vasalás: most kicsit lelassultam, hogy a férjem óriáspólóit és ingeit kell vasalnom...
Vendég

Sziasztok!

Judy: Te most mennyi "idős" vagy? Én most a 30-at taposom, és én is aggódok, hogy mikor fordul már be Livikém...

Liv: Örülök, hogy szépen gyarapodik Dávid baba! Nemsokára biztos már együtt mentek haza Kép!

Timi

Kép
Kép
timóca

Magi, ezek szerint érezted te ezt már Kép
Nekem nincs vérzés, de mindenképp jó, hogy mész dokihoz. Majd megmondja, hogy mi a teendőKép
Szorítok neked, hogy minden rendben legyen, lehet, hogy a Baba meg szeretne születni Kép, csak épp fájások nincsenek hozzá ...
(egyébként abszolút dilettáns vagyok)

Elkészítettem a babaértesítőket (20 db) a szűk családnak és barátoknak. Kap a ctg-s néni és a szemészem is, mert tündérek voltak mindig velem.
A gond az, hogy idézetet is jó lenne beleírni, de eddig nem találtam Kép Meg majd fényképet szeretnék bele a borítékba, ez Kispapa feladat. A baráti kör és a kollegák e-mail-t kapnak.

Spurizok főzni Kép

Magi drukkolok értedKépÓvatosan menj a kórházba, ha nem adjáék át a helyet, kérd meg rá az ajtóhoz legközelebbit, okés? Ha kocsival mész, vigyázz a hülyékkel! Puszi
papzso

Andi!
Én azt hittem, hogy császáros leszek, mert kiskorom óta szemüveges vagyok, és különben is zűrösek a kis gesztenyék...
A szemésznőm azt mondta, hogy nem véletlen, hogy így kell megszületnünk, és a császár egy szükséges megoldás zűr (itt nem hiszem, h. arra gondolt, hogy a doki szabira menne Kép) esetén, arra szolgál, hogy életet mentsen. Tehát elsősorban a természetes dolgokhoz kell ragaszkodni.
Kaptam is egy papirost, amit elvittem a szülészhez, hogy szemészeti szempontból a természetes szülésnek nincs akadálya.

Aztán majd meglátjuk mi leszKép Én bízom abban, hogy Maszattal együtt tudunk jól működniKép
papzso

Andi!
A kolléganQm esetében sajnos az utóbbi volt a dolog nyitja, de nekem is az a véleményem, hogy az ember lánya kiben bízonn, ha nem a dokijában!

Magi!
Szerintem azért hívd fel a dokidat, lehet, hogy be kellene menned, nem tudom az élénk színq vér minek a jele, de jobb, ha értesíted!

Erka
szekera

Timi
Én most kezdtem a 37. hetet. A 32. héten még csücsült a ded, most 4 héttel később már befordult. Dokibácsi azt mondta, még kb 1 hét-10 nap ideje lett volna rá mostantól számítva. Szóval nyugi, van még bőven idődKépKép

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Szia Magi!

Én csak olvasni szoktalak titeket, de mos szeretném leírni,hogy mit tudok én erről a vérzésről. Nekünk azt mondta a gyógytornász a terhestornán, hogy nagyon ritka esetben úgy indúl meg a szülés, hogy a méhlepény kezd leválni úgy, hogy a baba még bent van. Nekünk kifejezetten azt mondta, hogyha élénk piros vért látunk akkor uzsgyi a kórházba. Tehát én csak azt tudom neked tanácsolni, hogy hívd fel a dokidat mindenképp és ne várd meg az estét!! (ahogy Erka is tanácsolta) Remélem nem ijesztettelek meg, nem ez volt a célom.Kép Szurkolok neked!!!

Gigi

KépKép
gigi28

Zsófi,
Érdekes, nekem nem kellett szemészetre mennem. Fel sem merült, hogy a szemüvegességem miatt esetleg császározni kellene.
Amúgy én is a természetes dolgok mellett vagyok, a császár csak olyan pillanataimban jut eszembe, mikor elkezdek nagyon félni (mit tesz egy rettenetes emlékű szülés...).

Magi, szerintem se várj estig, legalább hívd fel a dokidat! Ő majd megmondja, mi a legjobb. Nekem nem volt ilyen. Napok óta rettenetes bő folyásom van, sűrű és fehér. Én nem tudom, ez a nyákdugó-e. Lehetséges lenne?
Vendég

Lányok!

Ti kivasaljátok a rugdalózókat is, vagy szerintetek is elég csak a bodykat, a pelenkákat, az ágynemqt és az olyan ruhanemqeket vasalni, amelyek érintkeznek a baba bQrével?

Erka
szekera

Az anyagától függ hogy vasalom eKépPelust feltétlenül, ágyneműt is (bár az nekünk nincs) csak gumis lepedő, azt meg nem kell.
Vérzés miatt én is kórházba mennék, nem ártana megvizsgálni mi a háttere ennek.

Szemüveg:
Én rövidlátó vagyok, szülés előtt rákérdeztek a szemüvegre, amúgy -2 és -1.5 és nem mondtak rá semmit, szülés közben amúgy be kell csukni a szemet, erre figyeljetek.

Úgy tudom hogy csak -10 vagy +10 felett igényel nagyobb odafigyelést.

Noémi
fantikbaba

Lanyok!

Koszonom a jotanacsot.
Ma egyebkent sincs jo napom.
Tiszta depresszios vagyok, de kipihent, mert harom napja csak alszom.
Most is nagyon faradt vagyok.

Papaval megyunk orvoshoz kocsival, igy nem lesz gond.

Nos most itt hagylak titeket, majd este jelentkezem en vagy a papa.

Koszonom a biztatast nektek.

Magi
Vendég

Lányok!A gyerekkori barátnőm most szül Miskolcon.Nagyon izgulok érte!22 éve vagyunk barátnők.Remélem a nagy izgalomban nem indul be nálam a szülés mert még szombaton én is szeretnék beiktatni egy nagybevásárlást.
Erka!Én mindent vasalok.Még magunknak is.Nem csak a fertőtlenítéás miatt.Esztétika is!
Magi!Ez szerintem se tréfa dolog.Ha minden képp délután akarsz menni addig is feküdj le és pihenj!
GnéKriszti
gnékriszti

Judy: köszönöm Kép, megnyugtattál! (bár az orvosom is azt mondta, hogy a 36. hétig ráér megfordulni...)

Kép
Kép
timóca

MagiKép
Én sem akarok beállni a rémisztgetők sorába, de valahogy az élénk színű vér nem megnyugtató. Én is amondó vagyok, hogy vedd fel telefonon a kapcsolatot a dokiddal MOST, és menj be hozzá a kórházba. Ne várj estig!
Nekem csak az visszhangzik a fülemben, amit a saját dokinénim mond így az utolsó ctg-s vizsgálatok alkalmával mindig: ha valami rendellenest tapasztalok, bármit, nem telefonálni, kórházba menni. Max. feleslegesen megyek, de azzal még soha senki nem ártott a babának. Pedig ő nem egy paráztató, óvó-babusgató doki.

ErkaKép
Én mindent kivasaltam, így babával a pocakban. Ha kint lesz a ded, lehet, hogy nem fogom, de a rigik is csak szebbek vasaltanKépKép

JudyKép
Még mindig örülök a befordulásnakKép A nemalvásodnak viszont nem. Ma éjjel mi volt a gond? Szúnyog újfent? Mi kinyírjuk őket előreKép Az éjjeli lámpa fényénél fekszünk, és megvárjuk, míg támadnak. Akkor aztán apája mint Szandokán, ugrál az ágyon a kispárnájával és keni őket a falra. Ennek nem nagyon örülök, de a száraz tetemeket eddig még sikerült nyom nélkül eltávolítanomKép

AndiKép
Nekem szó szerint ugyanilyen folyásom van, de már pár hete. Egy ismerős lány mondta, hogy lesz ilyen "terhességi folyásom", de én valahogy átlátszónak gondoltam. Mivel fehéres, mondam is a dokinéninek pironkodva, hogy úgy tűnik sikerült újfent valami gombeszt összeszedni így a finisben, adjon kúpot, vagy más ellenszert, mert így nem akarom a járaton átengedni a kisfiamat. Ő váltig hajtogatta, hogy ez szerinte egyáltalán nem gomba, nem kell nekem semmi, de mivel hajthatatlan voltam, írt fel kúpot. Itthon kezdtem el morfondírozni azon, hogy ő még feleslegesen velem soha semmit nem szedetett, ezért nem is kezdtem el a dugványozást. Titokban arra gondoltam, hogy ha a méhnyak kenet eredménye nem jó, akkor csinálom végig a kúpkúrát. De az mind bakterre, mind gombára negatív lett, így magára hagytam a rendszert. Jöjjön, aminek jönnie kell alaponKépKép De nem hiszem, hogy nyákdugó lenne, mert akkor már egy fél villányi pincészetre elegendő dugaszt kiengedtem magambólKépKépKépKépKép

Szem miatt császár:
van egy kedves barátnőm, akinek mittomén hány dioptriás volt a szeme az egyetem alatt, és megműtötték neki. Ő is természetesen akart szülni, mindkét doki bele is ment, mondván, ha normál lefolyású, akkor még műtött szemmel sem akadály, de ha 8-10 óránál hosszabb a vajúdási szakasz, az már nagyon megerőltető lenne a szeme számára, és csaszi. Sajna császár lett belőle, de tényleg kivárták a beígért időt, és nem perceken múlott a baba természetes úton történő megszületése.

Na megyek, kiteregetem a kutyákat. Hétvégén turiztam két plüss kutyust, ebből az egyik kesztyűbáb, és ma reggel behajítottam őket a gépbe. Leültem a kád szélére, és néztem, ahogy a masina elkezdi a mosást. Na, ezt a gyerekem sosem nézheti majd meg. Szerintem terhességi lelkitúlérzékenységem van, mert majdnem pityeregtem, amikor a két kutyát hanyatt fekve láttam a habok között. 10 perc múlva már semmit sem lehett látni belőlük, mert némi mosószer túladagolás miatt csak habot láttam az ajtó mögött.Kép Hiába, plüssállatot is meg kell tanulni mosniKép (egyébként ingyen kaptam őket a póló mellé - ezt a bizniszt meg nem lehett kihagyniKép)

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

KutyakínzóKépKép De akkor is szebbek lesznek tisztán.Kép
fantikbaba

Az ebek csillognak, villognak, és csudafincsi az illatukKép Má' megérteKép Ha meg az embergyerek is örülni fog nekik, akkor meg igazán megérteKép
Megyek mosogatniKépKép

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Andi!
Folyás detto uaz már napok óta.

Szekera!
Én mindent kivasaltam (imádok vasalni Kép)

Lányok, nagyon formában vagyok: gyömbéres pulykamellszeletek bapácolva a hűtőben, currys pulyka, mustáros pulyka, máj kész, lassan nekilátok a csirkecicinek is, aztán túrógombóc. A lendületet csak az tartotta fel, hogy két barátnőm is hívott, hogy elege van abból, hogy dolgozni kell. Az egyikük bíróságon fogalmazó és éppen nyílt napot ül, azaz jönnek folyamatosan az emberkék ingyen tanácsért. Eszméletlen jó sztorikat szokott mesélni ezekről.
PL. állandóan nekivetkőznek a manusok, hogy megmutogassák különféle helyeken a kocsmai verekedés nyomait, meg a tetkókat, hogy mennyire szerették az asszonyt, hiába verték.

Egyszer volt egy emberölési ügy, c. asszony baltával meggyepálta a férjét. Amikor kérdezte a bíró, hogy miért tette, a válasz teljesen egyszerűen így szólt: nem vót mán férfi...
papzso

Háziasszonyi kérdés:
Kimostam a húgom vendégpapucsát, majd amikor megszáradt sárga foltos lett az egész, így bevágtam a szekrény legmélyére. Hogy lehet úgy szárítani, h. ne legyen gond? Vagy esetleg nem gépben kellett volna kimosni?

köszi:zsófi
papzso

Köszi a vasalási tanácsokat, végül én is úgy döntöttem, hogy mehet minden a vasaló alá!

Erka
szekera

Zsófi, sárga foltKépKép Én hagynám az egészet a fenébe. Szerintem biztosan a bélésanyag engedi a színét, és akkor mindegy, hogy kézzel, vagy géppel mosod. Ha zavar, fesd sárgára az egészet, de akkor minden felvételhez sárga zoknit is mellékelni kellKépKép
Szóval jó az úgy, ahogy van.
Esetleg egy Vanish-es folttisztítással még próbálkozhatsz, de én egy pacskerba nem ölnék ennyi melótKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Lányok, én az előbb úgy, de úgy elszégyeltem magam a párom előtt!!! Elmentünk az Europarkba, Intersparba venni kaját meg a nagylánynak tusfürdőt (mert az enyémet használja a büdös kölök ezerrel), meg egyebeket. Nem is ez a lényeg, hanem az, hogy már nagyon éhes voltam. És mikor befejeztük a vásárlást, a bolt melletti sütisnél vettem egy "kis" aprósütit. 15 dkg zserbót, 15 dkb islerkét, 15 dkg mittoménmilyen apróságot, meg 15 dk sajtos fánkocskát. És, és, és ... szóval úgy elkezdtem zabálni, mire a parkolóhoz leértünk, a fánkocskák valahogy elfogytak, a kocsiban meg folytattam az édesekkel. Zabáltam!!! Ja, és a boltban még vettem Toffefee-t, vagy hogy kell írni, és abból mér nem merek enni... Hát ez volt.
Vendég

Ugyan, ha kívánod egyed csak nyugodtan, te legalább megtehetedKép
én most szopik között annyit eszem hogy csak na, állandóan, nem sütiket, de korpovit kekszet, joghurtot, sajtot, almát, sült husit meg amit találokKép
fantikbaba

Most szopási bumm van nálunk, gyakrabban szopizik, ez állítólag 3 hét után és majd 6 hetes korban is lesz.2 óránként cicizünkKép este 3 óránként.És tényleg több a tejem a gyakori szopik miatt.
fantikbaba

Andi!
Én egy-két napja folyton nassolnék, pedig nem vagyok az a típus. Most is éppen egy túró rudit nyomtam befelé, miközben olvastalak, és már azon gondolkodom mi van még a hütöben, amire ráfanyalodhatnék (pl. baracklekvár egy kis keksszel). Nyam-nyam, szerintem mi most megérdemlünk egy kis zabálást!

Erka
szekera

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: