A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. nyári kisbabák

ZsuzsaKép
Jobb ha én nem rajzolok semmit, kb olyan tehetséges vagyok rajzból mint Koltai Robi az Activity showban.Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Egcsi!
Ha nyomdát nyitsz nekem is nyomtass már néhány millát!
Nekem sose volt kifejezett kismama bugyim és szerintem már nem is lesz.

Zsuzsa!
Irigyellek a növénykiállítás miatt, én sajna nem jutottam el.

Maci!
Büfipadról még én sem hallottam.

Sterilizáló témához: a mikros úgy működik, hogy alulra teszel sima csapvizet, felülre a cuccot és be a mikroba. Így nem lesz vízköves. Nem kell hozzá semmi vegyszer!

Na megyünk úszni a Petivel. Mármint csak ő úszik, én csak viszem.

Panó
panó

Júniusiak - a hajrázást nem úgy gondoltam!
Inkább: kitartás!

Maci
maci2

Sziasztok!

Most is tanulok,a számvitelem 80% lett,ezt írtam múlt héten.Most kettőt írok még a héten,aztán jövő héten még egyet és már kezdődik is a vizsgaidőszak...
Megjöttek a bababútorok,bepakoltam mindent.És nekem már azóta fel van öltöztetve egy BabyBorn baba,hogy megvan a babakocsi,de már a kiságyban van.Kép

Soraya,én vettem kókuszpólyát,ez egész kicsi és csak rá kell tépőzárazni a babusra.Nekem azért tetszik,mert így mégis nagyobb a babám felülete,nem olyan kis pirinyóKép

Zsuzsa,mi az a jóslófájás?Én mostanában ezerrel nyilallok,fogalmam nincs,mi ez.DE amúgy jól vagyunk.Elküldtem Bencét.

Swen,üdv itt!Milyen jól tájékozott vagy!Kép

Majd írok még,de most nem bírok itt csücsülni a gép előtt.

Puszi,Kinga
nyinike

Sziasztok Társalgok!

Zsuzsi.
Azt még nem tartom olyan fontosnak, hogy szülés után hazamenjek, inkább megnyugtatóbb számomra a bent maradás, ahol rám néz egy orvos, megtanítanak szopiztatni, stb.
Mivel 130 km-re költözök innen, remélem ő már nem jön hozzánk, majd ott kell keresnem valakit, aki meglátogat, ha egyáltalán ilyen esetben kijönnek a kismamákhoz.
És orvost is nézek otthon erre a pár honapra, aztán majd meglátjuk.

Orrszívó.
Te próbáltad már valamelyiket? Mert itt a lányok a Pesztonkát ajánlották, és gondoltam ez jó lesz, te neked nem tetszett?

Sterilizáló.
Szerintem én sem veszek, csak ha nagyon-nagyon fontos lesz. De igyekszem a cumisüveget elkerülni, és ha meg nagyobb akkor jöhet jó régi kfőzés.

Én kérdeztem a levehető rácsos ágyat? Nem emlékszem, mert én már kinéztem, de az olyan volt hogy levehető és 2 rács kivehető. De még nem vettük meg, még utána járok a dolognak.

Uh
Hát remélem elküld a dokibácsim, mert a hivatalosra ma jelentkeztem be , csak beutaló kell tőle.

Hízás.
Jaj-jaj imádom a szőlőt és szinte napi szinten eszem? Ne egyem? Ettől hízok mostanában?
Egy kicsit én is aggódom a súlyom miatt, mert félek attól, hogy ha nagy lesz súly többletem, nem bírom végig a szülést.
És a gyümölcsökön kívül mit kell kerülni?
Ne egyek egyáltalán tésztát, fagyit, pizzát? Nem sokat de egy kicsit szoktam enni, annyira hiányzik.
Miben van még magas cukortartalom?
És milyen diétára fogtak?

Köszike: NIXI
nixi
Irország

Szia Zsu26!
Nem irtál rossz helyre mert itt is olvaslak, Nanda nem tudom hová lett, biztos a kislányával Maya-val tesznek-veszenk valahol.
Ha sok Szent Imrés kérdést akarsz feltenni, akkor jobb a másik topoc, de ha babás dolgokról akarsz trécselni akik nyáron jönnek akkor itt is jó helyen vagy.

Holnap megyek előadásra, mivel még nem minden tiszta, de előtte még a szülésznőmmel is találkozok. Ha valamire nagyon kiváncsi van segítenek itt az anyukák, vagy a szülésznőd és orvosod, azt nem mondom hogy nem fontosak az előadások, de néha életképesek ezek a közvetlen válaszok.
Ki lett a szülésznőd?
Az én dokim is felkészített, hogy ha van más kismama, ott is lesz, meg itt is, meg nálam is. De az orvos néha már csak a végére jön varrni, ha nincs egyéb komplikáció. Szerintem a jó szülésznő sokat segithet, mind lelkileg-mind testileg. Remélem neki nem lesz mási is pont akkor.
A doki is azt mondja, nincs olyan , hogy 2-3 kismama pont egyszerre szüljön és pont ugyanabban a stádiumban legyen. Ha nem is lehet bejutni az IKEA szobába, van még 4 szülőszoba, de ha az is mind foglalt, van egy 6 ágyas vajúdó (ide már nem szeretnék kiszorulni), vagy ha annyira zsufi van, akkor ott vannak még a szobák.
Amikor én is rákérdeztem ezekre, azt mondták ha nagyon félek ettől, akkor lehet hogy jobb másik kórházat keresni, ami nem ennyire közkedvelt.
Az orvosod elfolgaltságára nem tudok mit mondani, nekem szükséges egy orvos, és ez volt az első kérdés amit letisztáztuk vele, ráér-e, ott lesz-e. Ő igent mondott, és én bízok benne. Szerintem neked is jobb ha van egy ismert arc körülötted, mint egy éppen ügyeletes. De ezt akkor neked kell eldönteni, az biztos, hogy egy jó szülésznő biztos tud segíteni mindenben.
Hát eddig is stresszeltem a tumultus miatt, de most meg Holdtölte is lesz, de jó. Nem akarok a folyosón vajúdni, és közben a radiátor csövet szorongatni….
Szerintem te se filóz ezen, mert a végén még bejön.

Ha van valami vagy diskuráljunk valami szent Imrésről: kneiszeln@freemail.hu
nixi
Irország

Jó estét!

Kinga: nagyon tudsz! Sok sikert a ZH-khoz! Hány vizsgád lesz?
Bence Kép Hogy viselte?
Jóslófájás: ha neked lesz, valószínű csak az utolsó hetekben, napokban, de lehet, hogy kimarad! Ez egy menstruáció erősségű, alul, a méhednél érezhető, kb. 1 percig tartó méhgörcs. Ha ezek rendszeresek, és erősebbek lesznek, akkor már vajúdsz!

Mindenkinek ajánlom: http://www.vital.hu/themes/baba/kilencho10.htm

Zsuzsa
zerko

Szasztok csajok!

Swen:kösziKép
Nekem viszonylag könnyű szülésem volt mind a kétszer,kb.2 óra tömény,majd ha lesz egy kis időm,én is megírom a történetet,hogy ilyet is olvass!Kép

Mucska:Neked is kösziKép
HasfájásKép

Bellana:Akkor én meg pénteken gondolok Rád!Kép

Zsuzsa:Az időpontok most jónak tűnnek.
Ez a nemalvás borzasztó lehet.Kép

Zsuzsi:Citrommal is rosszul lettél?
A szőlő hízlal? Én nagyon sokat eszem,és eddig csak 1 plusz kiló van rajtam a 25.héten.
Lelkiismeretfurdalásos kakaóKép

Nixi:Ne halgass anyósodra!Mi az első gyereknél nagyon szarul álltunk anyagilag,és rengeteg ruhát kaptunk,de azért 1-2 újat akkor is vettem.Kép
Ha nem ehetünk legalább időnként jókat,mi a fenének élünk?
Ha a doki nem mondja,hívd majd fel a szülésznőt,hogy indulj-e vagy sem!Én 7-10 perces fájásokal mentem be,és mondták,hogy lehet,hogy hazaküldenek,de miután megvizsgáltak,már nem így gondolták.Beérkezéstől számítva 2 órán belül megvoltak a babák.Az elsőnél már zuhanyozni sem engedtek.
Viszek én is hideg vizet a cukorra.
4 D-re most megyek másodszor,és szeretnék még egyszer a 36.hét körül is,ha tudok.

Hajni:12-én megyek 3/4 6-ra dokihoz.

Szöszi:Nekem nem volt ilyen fájdalmam,nem hívod fel a dokit?Bár már holnap mész,akkor kérdezz rá.

Vali:Sajnálom ,hogy nincs apus.KépMikor jön haza?
Első unoka,és mindjárt ikrek?Nagyon boldog lehet anyósod.

Orsi:HátadKép

Egcsi:Jelentem,nekem sem volt kismamabugyim soha,és most sem lesz.Kép

Sterilizáló téma:Nekem volt,és nagyon szerettem,mert nem volt vízköves az üveg utána.

Kinga:Babyborn baba Kép
Bencét elküldted?????Mesélj!!!

Üdv Nektek és jó éjszakát!
Zsuzsa:Álommanókat én is küldömKép

Anikó
vakili

Sziasztok!

Olyan lassú az oldal,hogy nem tudok visszaolvasni!

Zsuzsa,pedig még veszekedtem is a hülye számvitel miatt,mert zh után úgy éreztem,nem sikerült,aztán szegény Apa rosszkor hívott...Kép
JóslófájásKépNekem soha nem görcsölt a hasam kicsit sem,menstruáció miattKépHát,néha az is elég fájdalmas,ahogy "keményedik"a méhem,ilyenkor jobb összegörnyedniKépMindig arra gondolok,hogy szegény kis Prücsöknek meg pont ott a buksija,ahol nekem fájKép
Bence nagyon rosszul viseli,össze-visszaírogat,meg beszélgetni akar,meg ezerszer elmondja,hogy szeret.Nagyon rossz.
Tudtál aludni mostanában?
A nyelőcsöved hogy van?
Ha megteszed,nagyon szeretném,ha nekem is leírnád,hogyan született Zsófi!Ő nyugisabb már?

Puszi,Kinga
nyinike

Szia Anikó!

Tényleg roppant aranyos a baba,amint ücsörög hol a kocsiban,hol a hordozóban,hol a mózesben,hol az ágyban.Ráadásul mindig új ruhábanKépMár kipróbáltam a fürdőkádban is,hogy hogyan fér el a tartóján.

Már múlt héten leírtam,hogy miért is akarom elküldeni Bencét,és most meg is tettem,csak nem akar beletörődni,pedig érzi ő is,hogy túl nagy teher ez így.Azért remélem,nem én magyarázom be.Nem akarom lekötni és nem is fogom.Ez most nem erről a pár hónapról szól,hanem annál sokkal többről:Bububaba egész életre szól.
Röviden ennyi,de írok szívesen priviben,ha gondolodKép

Pussz,Kinga
nyinike

Újra veletek.
Swen.
Úgy olvasom neked egy jó védőnő jutott ki, igazán részletesen irtad le mit is kell látnom, várnom és el is mentem az irományod, hogy jobban megemésszem.
A dokibá azt mondta, tudni fogom mikor kell elindulnom, mi is hallgattunk szülésznős előadásokat, de azért te és ti ezt túl szárnyaltátok a tapasztalatitokkal, vagy éppen egy jó előadó tudásával.
Én se félek a szüléstől, inkább az azt követő kürettől és varrástól. Tudom az a fájdalom már semmi sem lesz, az örömhöz képest, de azért jó lenne minél kevesebb szenvedéssel megúszni a befejező lépéseket.
Még egyszer köszönöm a jó beszámolót, és remélem alkalmazni is tudom a végső pillanatban. Szerintem inkább elindulok hamarabb, mint később, de lehet hogy akkor meg hazaküldenek. De mire hazaérnék újra indulhatnék, Pesten meg nem hiszem hogy boldogok lennének a barátnőim egy magzatvizet kiadó anyukától. Na majd meglátjuk
Zsusza
Hízás.
Szót fogadtam neked, és ettem pár szendvicset az előbb, hisz nincs még késő csak 10 óra van, és aztán meg egy kis desszertet, de nincs is lelkiismeret furdalásom. Nem koplalok, csak igyekszem kevesebbet enni, de akkor meg éhen halás fenyeget, és álmodozok tésztákról, palacsintáról, stb. A cukrosság az holnap után kiderül, a vizesedést ha nem látom hogy dagad a bokám, még miből lehet észre venni. (mondták ha megnyomom a lábam, és ott marad a z ujj lenyomatom) Mit lehet a vizesedés ellen tenni?
Köszönöm neked is a leveledet és a szép beszámolódat, fogok még kérdezni levélben pár dolgot ha nem zavar. Te már ismered azt a csodálatos érzést amit én még elképzelni sem tudok, de jó hogy vagytok akik tudtok nekünk segíteni a bizonytalanság megszüntetésében és a kérdések megválaszolásában. Köszönöm hogy megosztottad történeteteket, lányodról. Bár a szoptatástól tartok, most kezdek utána olvasni mélyebben, de az még egy nagy feladat lesz számunkra. Beszélgetek vele róla, remélem hallgat rám, és segíteni fog nekem ebben is.
Beérés.
Tudom én is ezeket az időközöket, és fájásokat, és magzatvíz elfolyást, csak azt nem tudom hogy 1 órás utazást hogy kalkulájam bele. Mert ha elment a magzatvíz és zavaros, akkor inkább hová menjen az ember? Ilyenkor hívjam majd fel a dokit, vagy szülésznőt,?
Ruha.
A bodyra értettem, hogy fogja a derekát, mert ha nincs rajta body, hanemfelső és kisnadrág, akkor fázhat a háta, vagy nem? Jókat tudok kérdezni.
Hálós bugyi.
A Kálvin téren a Mutta-ban, az a csúnya bevásárló ház első emeletén lévő kismama boltban, van 5 darabos 1200, - Ft-ért, 3-4 méretben. De lehet kapni a gyógyászati boltokban is de drágábban. Tenna-ból meg a közepes, normál méretet ajánlják a szülésznők nálunk, és az ára olcsóbb a nagy bevásárlókban. (Auschan).
Egcsi.
Erre a kocsira is mindenki mást és mást mond. Mármint az eladók, a mamák, stb. Lassan valamelyik mellett döntenünk kell. Megnézem ezt a Bergon-t is.
Na most nagyon fáradt lettem, holnap hosszú napom lesz és suliba is kell mennem.
Aludjatok jól és álmodjatok babásat.
Pussz
NIKI
nixi
Irország

Sziasztok!

Nem fogok sokat irni, mert most egesz jo a hatam es nem akarom, hogy rakezdjeKép

Aniko
Ugy orulok en is, hogy elokerultelKép Jo legy, vigyazz magadra es ird meg a PraxistKép A hatam miatt ne aggodj, javulgat es a gyogytornasz szerint lesznek ilyen szakaszok sajnosKép
Puszika Nektek a picikeddelKép

Bellana
Termeszetesen megelolegzem, amennyire emlekszem a ponots osszegre, az 11.880Ft volt, majd ideadod, amikor jossz erte. MinitaliKép Fagyizhatnank is egyet?Kép

Zsuzsa
MAJUS 22 legyen! Legyszi!!! 15-en van a sogornom eljegyzese, de a talin is ott akarok lenni, ki nem hagynam, legyszi ne 15-re rakjatokKép

Nixi, Zsuzsa
Koszi a valaszt kisagy ugyben, valoszinu a kiveheto racs fele billen el a merleg, de meg nezelodom, annyira meg nem surgos, amig kesz nincs a haz, addig ilyet ugysem tudunk venni.

Na, ennyi volt a valasz, akit esetleg kihagytam bocs. Mindenkinek koszi az egyutterzest a hatammal kapcsolatban, de tenyleg javulgat mar, szerintem most is el fog mulniKép En mindig optimista vagyokKép

Amugy nincs semmi ujdonsag errefele, jol vagyunk, csutortokon megyunk a vedonenihez, azt mar nagyon varom, olyan aranyos, hogy elmeny oda menniKép

Most megyek.
Puszika mindenkinek, jok legyetekKép

Orsi
24+3

avocado

Sziasztok!

Swen: tökéletes volt a leírásod a szülés megkezdéséről. Én csak annyit tennék hozzá, hogy anno nekem 2 napon át tartott a vajúdás és buta módon jegyzeteltem a fájásokat, hogy tudjam hány percesek, hogy időben el tudjak indulni a kórházba. Nagyon elfáradtam, mert a jegyzetelés miatt nem aludtam, nem pihentem, pedig 10 perces fájások között is lehet aludni és érdemes is, hiszen spórolni kell az energiával. Tehát, a sűrű fájásoknál nem tud az ember pihenni, de a kezdeteknél még bőven ráér az ember, jobb kihasználni az időt és megpróbálni aludni vagy ha sietetni akarjátok a dolgok menetét, akkor minél többet sétálni, függőleges helyzetben lenni, hogy gyorsabban táguljon az emberlánya. Ez természetesen akkor, ha csak fájásokkal kezdődik a vajúdás, nem pedig magzatvíz elfolyással.

Szöszi: szerintem simán lehet görcsöd a munkahelyi stressztől vagy egy éppen rosszul választott ételtől, jobb vigyázni a k-betűs ételekkelKép Egy kellemes zuhany, meleg ital és (36.hétig) magnézium segíthet.

CVali: jaj szegénykém nagyon rossz lehet most a párod nélkül!Kép Ha az anyósodból eleged lesz, fizesd be egy moziba!Kép Különben barátnőm, aki ikreket szült nemrég, 5 órás vajúdás után szülte meg a lányait, 40. hétre, szépen rendesen!Kép (ő is szigorúan pihent, feküdt, de meglett az eredménye!)

Nixi: a szőlővel óvatosan, én tuti attól és a müzlitől híztam meg Kép Én az Ikeásban nem akarok szülni, de ha van rá lehetőség, lehet, hogy kipróbálnám... Milyen küretről beszélsz te szülés után???
A doki nem írt elő speciális diétát, csak rám szólt, hogy jobban vigyázzak a kilókra és mozogjakKép Akkor holnap én is megpróbálok elmenni előadásra.

Kinga: nem mindig tudom követni a hozzászólásokat, de amit most elcsíptem abból, arra következtetek, hogy Bence már csak volt. Remélem Te a babócáddal jól vagy és tudod mi jó nektek.

Zsuzsa: Kislányom sem alszik mostanában jól, állandóan fogni kell a kezét, én is keveset alszom...Kép Majd ráérünk nagyis korunkban aludni!Kép

Jó éjt!
Zsuzsi
zsu26

Szép napot Nektek!

Remélem mindenhol olyan szépen süt a napocska, mint nálunk!

Panó: nagyon aranyos vagy, hogy betettél a táblázatba. A kórház neve egyébként Hetényi Géza Kórház, Szolnokon csak itt van szülészet. De ez csak részletkérdés, ezért nem kell javítanod!Kép

Egcsi! Épp most néztem át a társasházi törvényt -sajna ez is kell a vizsgához- s benne van, hogy a rendes gazdálkodás körét meghaladó kiadásokhoz valamennyi tulajdonostárs egyhangú hozzájárulása szükséges. Tudodm, hogy ilyen kis házban nyilván fontos a jó szomszédi viszony, de azért ne engedd magatokat belerángatni ilyen hatalmas kiadásba, ha most nem igazán tehetitek meg, mert jogod van nem hozzájárulni! Egyébként valószínűleg Zsuzsának van igaza, s nem hiszem, hogy a többieknek is otthon hever 5-600 ezer forint, amit nem tudnak másra költeni. Persze tudom, hogy van amit meg kell csinálni, de ezért javasoltam, hogy érdeklődjétek meg milyen támogatások vannak esetleg az ÖK-nál.

Zusza, Vali! Milyen az a hálós bugyi?

Szöszi! GörcsökKép Pihenj te is amilyen sokat csak tudsz, doki után meg írd meg feltétlenül mi van veletek!

Kinga! tanulásKépKépKép Annyira veled érzek, én is annyira szenvedek tőle. Ráadásul addig-addig húztam a dolgot, hogy most már be vagyok pánikolva, hogyan fogom ezt a hatalmas anyagot a fejembe verni!Kép Na de innen szép a nyerés, nem igaz?

Bence! Nem akarok okoskodni, meg beleszólni, mert ezt te jobban tudod meg látod, de ha te boldog vagy vele, ő meg veled és a babával együtt elfogad, akkor nem kellene egy esélyt adnotok magatoknak? Annyi mindenkinek sikerült már ilyen helyzetben is, miért mondasz le ilyen könnyen a boldogságról, amikor neked is jár, meg neki is? De ezt csak úgy halkan kérdezem, hiszen neked kell tudnod mi a legjobb neked! S ne haragudj, tényleg nem akarok beleszólni!!!!

Szegény Te, még a keményedésekkel is szenvedsz! Remélem a kicsi fiad azért lassan kíméletesebb lesz az anyukájával!Kép Egyébként képzeld, mi is kislányt akartunk először, de most már az lenne a furcsa, ha nem Botond lenne a pocakomban!Kép

Zsuzsa! nagyon jó az oldal amit ajánlottál, köszi!

Nixi, Zsuzsi! Amit a szülés megindulásáról írtam a szülésznőtől hallottam, tehát ez csak elméleti tudás.Kép Vagy inkább tájékozódás. Én azt próbálom magamban szuggerálni, hogy ha bármi kezdődik nem szabad megijedni, meg kétségbe esni, inkább megpróbálok majd leülni egy kicsit, s tiszta fejjel átgondolni, hogy mi legyen a következő lépés. Persze ez így elméletben jól hangzik, aztán majd kiderül mit produkálok, amikor odakerülök.Kép

Kaja ügyben, meg szerintem enni kell, koplalni ilyenkor tilos!!! S nekem az a tapasztalatom, hogy végül is bármi hizlal, ha folyamatosan és nagy mennyiségben esszük. Ezzért én megpróbálok inkább többször, de piciket enni, s egyszerre csak egy félét. Szerintem a gyümit ne hagyjátok el, mert nagyon egészséges, s még mindig kevesebb benne a kalória, mint a csokiban, vagy egyéb nasiban. A szőlő meg remek vízhajtó! Meg azt hallottam, hogy a gyümit is inkább délelőtt, meg kora délután, magában, tehát nem kaja után desszertként ajánlatos fogyasztani.

Orsi! Ha most pihensz és 11-kor még írsz, akkor milyen amikor nagyon pörögsz?!Kép Bár tudom azt is, koncertek, tanítás, munka, építkezés.... Nem semmi energiáid vannak Neked!!!KépKépKép

Mucska! remélem csak a pihi miatt nem jelentkezel?! A Tisza jelentem erős apadásnak indult!!! Szerintem több, mint egy métert apadt már tegnap is, ja és nem volt eső!!!!!Kép

Bori? Te is ritkán jössz mostanság, ejnye!!!Kép

Bellana és a többiek????

Puszi mindenkinek: Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok!

A tali időpontjára nekem mind a két időpont jó, de szerintem is jobb a május 22. 14-én van az érettségi találkozóm, tehát jobb lenne csak egy bűnözést beiktatni a hétre. Várom már, hogy lássalak benneteket, és élőben sokkal kommunikatívabb vagyok mint a fórumon. (vagy ezt inkább titokban kellet volna tartanom?)

Miért nem szabad gyümölcsöt enni? Én alig már már, hogy legyen végre eper meg málna meg cseresznye meg mindenféle gyümi. Csak a kalóriatartalamukkal van baj, vagy van valami egyéb ellenjavallat?

Egyéb: hétvégén mivel úgyis arra jártunk benéztünk a Madrinába. Volt egy (Bebego) babakocsi fixálható bolygókerékkel, átfordítható tolókarral, dönthető támlával, napfénytetővel stb. kb. 35000 Ft.-ért. Tehát sok olyan szempontnak megfelelt amit itt is írtatok, és nem olyan vészes az ára. Az egyetlen hátrány ami nekem feltűnt, hogy viszonylag nehéz. Nekünk még nem sürgős a babakocsi, ráadásul lehet, hogy kapunk is, de ha véletlenül valakinek nincs még kocsija, akkor szerintem érdemes megnézni. (illetve meg kell nézni, hogy ugyanaz a típus van-e máshol olcsóbban, mert a szoptatós hintaszék pl. 84000-be került)

Jerry
jerry

Szóval alig várom már a gyümölcsöket..
jerry

Jo reggelt!Kép

Koszi, hogy aggodtatok a pocifajas miatt.Tegnap nem volt gond, ma majd doktor bacsinal bevallok mindent, majd megirom mit mondott.

Zsuzsi!Kép
Ribizlirol irtal Valinak? Olvastam, hogy vegighordta es le a kalappal...Szep sullyal is szulettek es nem is volt nagy kulombsega alanyok kozott.Amugy, Ti hogy vagytok, a nemalvast leszamitva...?
Eddig a stressz eszembe sem jutott, de most, hogy irtad, hat, egy ferfinak is eleg lenne amit en itt izgulok meg kapkodok neha, nem beszelve a tulajdonosok "fantasztikus" otleteitol naha, komolyan mondom ha leirnam elajulnatok.

KInga!Kép
Szoval megint zajlik Nalad az elet.Huha, ez nagy es felelossegteljes dontesnek tunik.

Zsuzsa!Kép
Koszi a linket, tegnap a listadat is kinyomtattam, mar egy csomo mindent kipipalhattam, olyan jo erzes volt.

SwenKép, Nixi!Kép
Nagyon benne vagyok mar a "szakirodalomban"Kép
Ha veletlenul nem udvozoltelek volna Benneteket, akkor most potolom:kellemes pocakosodast a hatralevo hetekre, aztan konnyu szulest kivanok!

Mucska!Kép
Fertotlenietesz?Grillezel?Apad mar? A mult heten a Ti telepeteket latam a tv-ben, ugye? Mutattam a ferjemnek is, hogy ott laktok(natok)...

szoszi
szoszi

Anikó!
13-án megyek délben a dokihoz, kíváncsi vagyok mit mond a szülésre. Remélem nem bojkottál minket!
Ha túl vagy a Praxis-on, várjuk a beszámolót!

Lányok: a szőlővel csak óvatosan, nagyon sok a cukor benne! ( néha azért én is ráfanyalodom)

Maci
maci2

Jo reggelt Mindenkinek!

Hétvége ota nem tudtam visszaolvasni, de azért beköszönök Hozzatok.
Sok a melo itt a munkahelyen, férjecském meg mostansag sokat dolgozik otthon, igy foglalt a gép.

Szombaton sikerült talalnunk egy szekrénykét, de mar lehet, hogy csak a baba születése utan érkezik meg, de sebaj.

Délutan megyek tornazni, estefelé remélem lesz idöm visszaolvasni. Csinaltam képet a baranybörröl és a kismama-portré "nyers" képei is megérkeztek, most ki kell valasztani a kb 30 db-bol 3-4-et és azt fogja a fényképész szépen kidolgozni. Elsö ranézésre van egy-két aranyos pocak-képKép

Bocsi, hogy nem reagalok senkinek, azért midnenkinek sok-sok puszit küldök és vigyazzatok magatokra!

Süncsi
süncsi

Sziasztok!

Elkezdtem visszaolvasni.

Mindenkinek köszi a nagy drukkot,sikerült a zh-m és most tényleg nektek köszönhetem szerintem,mert mindösszesen pár órát tanultamKép

Vali,az előző 4-es lett,arra írtam a hurrát.UkrajnaKép

Süncsi,még 3 zh-m van,egy hét gyakorlatom,és 9 vizsgám,ebből lenne jó két megajánlottat szerezni,meg egy elővizsgát.

Swen,nemtom,írta-e már valaki,de az angolpólyában semmi merevítő nincs(mint a hagyományosban a vatta),csak olyan,mintha egy kicsi szoknya lenne a babócákon és nekem annyira tetszik,de sehol nem találok.Kép
Tanulással igazad van,nekem segít a BendeKépIgaz,megígértem,hogy ha számviteles lesz,akkor kidobomKép
Botond szép név nagyon.Bendegúz meg maradjon csak gézengúz,legalább jobban kijövünk egymással.Csak azért rossz a keményedés,mert nemtom,éppen milyét nyomorítja össze.
Bencével kapcsolatban én sem tudom,mit kellene tenni,megyek a megérzéseim után.Megérdemeljük a boldogságot,csak félek,még rondább lesz a szakítás,ha későbbre halasztom,mert van pár tulajdonsága Bencének,amit ebben a helyzetben nehéz lesz kezelni.Ilyen pl a féltékenység,meg bizonyos fokú önzés.Á,mindegy.

Zsuzsa,a táblázat szerint én 5 hetes terhes vagyok!KépPedig legszívesebben most megszülném,mert annyira kíváncsi vagyok már.Nagyon-nagyon kíváncsi.

Anyukám kitalálta,hogy nem engedi,hogy légzésfigyelőt vegyek,mert egész éjjel mellette fogok ülni,hogy nem fogy-e ki,nem romlik-e el.Igaz,így meg a baba mellett fogok ülni,hogy lélegzik-e.Hát,ez elég ördögi.Kicsit aggódós vagyok sajnos,most meg teljesen tyúkanyó lettem.

Hihi,kaptam egy hatalmas csokor tulipánt,annyira imádom!

Zsuzsi,én is remélem,hogy azt csinálom,amit kell.

Puszi,Kinga
nyinike

Hello Szöszi!

Aha,nagy és felelősségteljes döntésekre is képes vagyok ám,csak a felszínen jobb széllelbéleltnek lenni!

Vigyázz azzal a sok stresszel,meg ilyesmivel,nehogy bajotok legyen.Majd szorítok Neked!

Kinga
nyinike

Kismama bugyi: nekem sem lesz.

Swen:
Hálós bugyi: szülés után hordandó 1-4 napig, a lényege, hogy eldobható, vagy ki is mosható ha akarod, azért kell mert amikor vérzik az ember a nagy betétet jobban tartja mint a hagyományos bugyi vagy tanga. Olcsó is.

Zsu26:
Én is pihenek. Néha már azt hiszem „körülöttem forog a világ” , ezt jó értelemben írom, annyira segíteni, kiszolgálni akar mindenki. Az egész családunk nagyon várja a babucikat, és mindent meg is tennének értük, amit csak tudnak. Remélem én is olyan szerencsés leszek mint a barátnőd.

Kinga!
GRATULA!!!
Ügyi voltál nagyon.
Ukrajna csak 1 hét, pesztra: anyósom, majd 2 nap itthonlét, csomagolás,
1 hét Németország, pesztra: anyukám, majd 2 nap itthonlét, csomagolás,
3 nap Török ország, pesztra: anyukám vagy az öcsémék.
Mert a családom úgy határozott egyedül NEM MARADHATOK!
Hát ennyi egyszerűen így jött össze, de minden nap 2-3 alkalommal telefonál szerencsére, és azért így könnyebb.

Mindenki!
Aki volt matatásos vizsgálaton, mennyi volt a méhnyak mérete?

Most megyek feküdni! Sziasztok!

Vali
cvali

Sziasztok!

Az álommanóknak csak egy része érhetett ide, mert ugyan aludtam valamit, de nem eleget! Kép

Kinga: a nyelőcsövem most jobb!
A történetet majd küldöm ma, ha van hely a postafiókodban!
NagyBence: neki sem lehet könnyű azért! Ugyan ez nem volt annyira hosszú kapcsolat, de kötődhet szegény. Lehet, hogy bele is élte magát a pótapa szerepbe!
Zsófi nem nyugisabb! Olyan, mint volt, csak talán egy cseppel jobban alszik (kop-kop-kop)
Te lány! Ne akarj még szülni! Egyenlőre tanulgass csak, jó? És babázz a babapótlóval!
Légzésfigyelő: elárulom, fogsz tudni aludni! Az anyukák nagyon ébren alszanak! Ha a kórházban valami miatt azt mondják, hogy mégis kell, még vehettek!

Nixi: a szülést befejező "műveletek" annak kellemetlenebbek, aki nagyon hamar szül. Én így vettem észre! Nekem hosszú volt, így nem is nagyon figyeltem már akkor! Csak azt kértem a dokitól, hogy szóljon, ha valami kellemetlen lesz!
Vizesedés ellen: sok almát enni! Az nem is nagyon hízlal! Kép
Várom a kérdéseidet!
Ha baj van a vízzel (nem lesz), azt én a helyedben előre tisztáznám a dokimmal!
A felső alá ilyenkor adjál egy ujjatlan bodyt! Mint a trikó, tudod! A kicsikre jobb a bady szerintem! A pelust is tartja!
Nekem elég lesz a 2 hálós bugyi asszem! Én is a NORMÁL TENNÁt hallottam. És gondoltam is rá, hogy az áruházakban kisebb kiszerelés is van talán. Ezek szerint az ugyanolyan?

Zsuzsi: akkor a te lánykád is foglalkozik a kistesóval valószínű!

Swen: én nem tudom, milyen az a bugyi, de nagyon gyorsan szárad, és a szülés utáni napokra állítólag jó! (gondolom jobban szellőzik) Kérj te is infót a patikában, vagy bababoltban!

Szöszi: KépSzerintem is vallj a doki bácsinak! Biztos kapsz majd jó tanácsokat!

Vali: világjáró a férjed???
A méhnyak alapban 3000-es szokott lenni! Ha 2000-es, akkor rövidül, de minden zárt! Ha vannak benne még számok, akkor valamelyik méhszáj nyílik!

Akkor most úgy teszem fel a kérdést: kinek van kifogása a május 22-ei tali ellen?

Gyümölcsöt egyen mindenki!!! A szőlő ugyan hízlal, de drága is! Így nem esztek olyan sokat!
Egy kis kalóriainfó!!!

Kalóriatáblázat kcal/100g

tészták
2 tojásos tészta
zerko

A kalóriatáblázatot nézve, majdnem minden "tiltott", kivéve zöldség-gyümölcs.
De azért kivételt tehetünk majd a talin, ugye?

Próbáljátok ki: eper összevagdosva+ natúr joghurt+ egy kis cukor/édesítő. Jól összekeverni, majd hűtőbe vele. Én ezt szoktam bedézsmálni, fagyi helyett is jó és mindjárt itt az eperszezon!

Zsuzsa: 05.22. - tök jó!

Maci
maci2

Sziasztok!

Vali,hű,nagyon nem jó Neked!Mármint a párod miatt.Az jó,hogy minden körülötted forog és az is teljesen oké,hogy nem akar egyedül hagyni.Csak hagyd magad kényeztetni!Te úgyis kétszeresen leszel terhelve utánaKép

Zsuzsa,igyekszem a postámat elpakolgatni,de mostanában a hülye vírusos levelek foglalják a helyet.Tegnap volt 27 új levelem,ebből 22 db volt vírusosKépAz meg csak a helyet foglalja.
Én abszolút megértem Nagybencét is,pont azért olyan sz@r.Főleg,mivel nem szakítanék vele,ha nem lennének ilyenek a körülmények.
Á,nem babázom még,élővel semmiképpen,csak már nagyon várom.Olyan ez,mint a Jézuska volt régen.Hű,nagyon régen...

Most megint vita van.A téma:miben hozzuk haza Bubut.Én sárga kacsás rugit vettem erre a célra.Kispapa beállított egy piros csíkos szarvasossal,ugyanerre a célra,Anyukám pedig ragaszkodik a halványkék előkés bohócrucihoz,amit ő vett.Kölcsön kell kérnem gyorsan két babát.KépOlyan jó,hogy már ennyire szeretik!

Mit ebédeltek ma?

Puszka,Kinga
nyinike

Kinga: én vadasmarhát spagettivel!
Amúgy szerintem veszel egy negyediket, és abban! A többi utána jön sorshúzással! Kép
Délután megy a levél!
NagyBence Kép Kép
Kinga: te rendezd őket csökkenő sorrendbe kalória szerint, és az élmezőnyt is fald!!! Kép

Maci: azért tejtermék, és husi(csirke, pulyka, hal) férjen bele! A többit kell meggondolni!
Amúgy nekem jó az eper natúran is. Meg minden gyümi, csak sok legyen! (most a megyet, sárgabarit, epret és a málnát várom Kép)

Zsuzsa
zerko

Bori, Mucska, Lino, Mariann, Nanda, Chello, Ildi, Soraya, Kakukkfű, és a net-távoli Timi, és Alice hogy van? Mi van veletek kismamik???
zerko

Sziasztok!

Megjártam a védőbanyát. Igazából 2 kg pluszt mutatott a mérleg, így a tényleges gyarapodásom 8 kg. De csak egyet diktáltam be, hogy ne piszkáljon. Kikértem az igazolást, hogy elégszer voltam tanácsadáson, igy ha nem akarok nem is megyek többet. Itt nem elég a kiskönyv, hanem írnak egy igazolást, hogy elégszer megjelentél és jogosult vagy az anyasági segélyre.

Onnan elmentünk a gyerekorvoshoz. Nagyon aranyos volt, megismert, ő volt az én gyerekorvosom is.
Megbeszéltünk mindent. Lacinak is nagyon szimpi volt.

Swen: köszi a bizató híreket a Tiszáról, itt megint csak 20 cm apadt. Holnap reggelre várható egy méter csökkenés. Jelenleg olyan 1,5m víz van még a házban.

Szöszi: igen a mi üdülőterületünket mutatták. Ilyenkor a városból is nagyon sokan kijárnak nézelődni, mint érdekességet. Hát én már takarítani nagyon nem fogok, mert enyhén , de fáj a pocim alja és ugye nem én szeretnék az első anyuka lenni a topikba. Igy LAcira marad, de megvettük neki a nagynyomású mosót, igy könnyebb dolga lesz. CSak azt nem tudjuk, hogy mikor tudunk neki kezdeni.

Kinga: Nem irígyellek, állandóan döntések előtt vagy, de lehet hogy a boldogságot hagyod elmenni melletted?

Maci!
Én is így láttam egy pár hete, hogy a szegény kismama lassan semmit nem ehet. Kép

Zsuzsa!

Reméelm minden rendben, itt aránylag kól alakulnak a dolgok.

Vali!

Vigyázni magatokra!!!!!!!!!!!!!

Süncsi!
Remélem minden rendben. Nagyon telik az idő mi? még írunk egy párszor aztán itt vannak csemeték!
Vigyázz magatokra!

Most megyek egy kicsit pihizni!

Puszi: MucskaAndi

Andi
Kép
mucska

KingaKép
A 80% az jó, nem? Gratula!Kép Mi az, hogy elküldted Bencét? Úgy érted végleg?

NikiKép
Bezzeg a mi időnkben még nem volt miből válogatni, toltak bennünket abban ami volt.Kép Ez már a bőség zavara! Tegnap gátlástaanul leszólítottam egy kismamát aki a pici babáját tolta és megkérdeztem a véleményét a babakocsiról(Graco). Szerintem nyugodtan tedd te is ugyanezt.Kép

SwenKép
Milyen jó, hogy jogász is van a csapatban!Kép Hát ami engem illet nem akarok összezördülni senkivel, de a nincsből nem tudok adni! Majd ma kiderül mi a pontos helyzet.

ValiKép
Mivel foglalkozik a te urad? Nagykövet? Ennyit utazni!Kép

ZsuzsaKép
Na, akkor nekem rövidült a méhszájam, de nem aggódtam mert, se a doki, se a védőnő nem szólt rá semmit. Csütörtökön megint nézik a keményedéseim miatt, remélem nem változott.Kép
Honnan van neked ennyi hasznos táblázatod? Akár kismamatanácsadó irodát is nyithatnál!Kép

Tegnap voltam a fizetős szemészeten. Megint meg kellett állapítanom, hogy a pénz beszél...Kép A dokinő írtó kedves volt, teljesen megnyugtatott, elmagyarázta miért is nem gáz a 8-as dioptriám a szülés miatt, sőt felajánlott egy kedvezményre jogosító kártyát, ha egyszer elszánnám magam a lézeres szemműtétre! Szóval most már teljesen készülök a normál szülésre és próbálom nyugtatni a páromat, aki nagyon be van tojva!Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Kinga: elnézést ha szemtelen vagyok, de nem írnál néhány szót magatokról? Mármint rólad és a kispapáról, illetve a gondokról veletek. Ha magánban írnád inkább, cím a profilomban.
Akartam képet is feltenni, de most éppen csak esküvői képeim vannak bent digitálisan, de majd csinálok én is egy pocakosat.
A babát szerintem mindegy, hogy milyen ruhában viszed haza, ez nem az a probléma ami miatt érdemes lenne bárkivel is összeveszni.

Nálunk (a munkahelyemen) gyümölcsleves és brassói volt ma, de remélem már ti is túl vagytok az ebéden, és szegény kölök nem dörömböl odabentről.

Maci:hány kilónál tartasz? (mint egyidősök)

Vali:ez aranyos, hogy beosztották, hogy mikor ki vigyáz rád. A férjem is tervez egy 10 napos utazást nyárra, és megnyugtatott, hogy addig majd odaköltözik hozzám az Anyukája, hogy ne legyek egyedül. Nem akartam neki mondani, hogy inkább akkor most csapjon agyon, mert az Anyukája társaságában 3 óra után úgyis szívrohamot vagy gutaütést kapok Kép .

Jerry
jerry

Mucska: nálatok hülye rendszer ez az igazolás! Nálunk anno a doki adta!
Ez tetszik, hogy te kevesebbet diktáltál be Kép
Te is vigyázz magatokra!

Egcsi: én is csüt megyek majd dokihoz! Az enyémet is megnézik...
Amúgy ez a táblázat benne volt a gépemben! És nem kismama céllal! Van egy nagyon jó táplálkozástudományi könyvem, és abból gyűjtöttem ki dolgokat anno! Elsősorban fogyókúrás célzattal! Csak előkaptam! De tanulságos!
Szemészet Kép) De azért a kitolásnál csukd be a szemed! Kép És hajrá!!! A párodnak meg üzenem, így neki is sokkal nagyobb élmény lesz, és most kell majd csak igazán helytállnia!

Zsuzsa
zerko

Sziasztok!

Zsuzsa!
Itt vagyok, csak bekukkantottam egy pillanatra mert sok a meló. A bébi is a frászt hozta ránk tegnap, bekeményedett a hasam nagyon és semmi mozgás Kép Ma voltunk reggel védononél, minden rendben, kivéve a kilóim KépKép Nagyon el vagyok kettyenve, mert nem érzek magamon ennyi hízást, egyszeruen nem értem. Ebédre salátákat eszem, semmi öntet csak olivaolaj+balzsamecet, semmi fehérkenyér, vacsira csak 1 szendvics. Persze néha becsúszik más is, de nagy általánosságban nem! És 1 hónap alatt 3 kilot híztam, vizes nem vagyok, vérnyomás-vizelet ok, de akkor mi ez??? KépKép Most kicsit be vagyok ijedve Kép

Kriszta
22+5
soraya

Soraya: görcs esetén az én babám is lapít! Ilyenkor feküdj az oldaladra!
Nem tudom, mi ez nálad, de lehet, hogy csak most van, majd leáll a hízás! És amíg semmi bajod, addig nyugi! Max. utána majd fogyizol! Ezt üzenem a mérlegnek, és a védőnőnek is!

Zsuzsa
zerko

Jerry!
3,5 kg-nál tart a hízásom, sajnos visszajött a csoki ehetnékem. Félek, hogy majd ezután jobban beindul, próbálok figyelni, na meg tornázni.

Tegnap a férjecském csinált képeket a pocakomról, majd megpróbálom közzé tenni. Szerinte még mindig úgy nézek ki, mint aki jóllakott.

Soraya! Összesen mennyit híztál? Állítólag a viszonylag sovány kismamákra jobban felszaladnak a kilók.

Lányok: baromira fáj a farcsontom körül, gondolom tágulnak az izmok, csontok. Nincs valami jó ötletetek?

Maci
maci2

Maci: de van! Menj haza, és feküdj le! Vagy kérj bent egy ágyat, és óránként 10 perc pihi fekve!

Zsuzsa
zerko

ja és ne haragudjatok, hogy csak a saját bajom zúdítom ide, de egyfolytában csörög a telefonom vagy jön valaki hozzám, nem tudok visszaolvasni csak épphogy az utolsókat...

Szöszi, nagyon kiváncsi vagyok hogy mit mond a dokid, nekem majdnem ugyanez volt tegnap mint neked 2 napja, csak picúr sem mozdult. Méhszájat 2 hét múlva néznek nekem, remélem nem nyílok Kép
soraya

Maci, a védono mérlege szerint összesen 6.8 kilot, ebbol márc. 26 óta 3-at! Az otthoni mérleg szerint össz 5 kilonál vagyok. Hát nem tudom.

Zsuzsa, a védono nem cseszett le, azt mondta ami feljön az feljön, csak egyek egészségeset. Hát azt csinálom, ma is hulye spenótot ettem (Kinga!) meg salátát ebédre.

Mégegyszer bocsi a negatívkodásért, majd összeszedem magam. Csak most bent is szétszednek, megorulök az állandó "mikor lesz kész ez meg az?" kérdéstol!

Remélem mindenki más jobban van és szép nálatok az ido! Itt sut a nap ;)
soraya

Mucska: az új profilképed mikori? Azon nincs is hasad! Kép
zerko

Maci: a védőnőd akkor tényleg buta mint a tök. Én 5 kilónál tartok, és az én védőnőm a múltkor megnyugtatott, hogy nehogy aggódjak, mert alacsony súllyal indultam (én nem hinném, hogy az 54 kg kevés az 1,65-ös magassághoz)és ha nem hízok eleget akkor fizikailag leszek gyenge a terhesség utolsó harmadában és a szülés után.

Nekem a tágulásnál (amikor fájt) nem segített a fekvés, én próbáltam a 8-as csípőkörzést csinálni és az jó volt.

Jerry
jerry

Izé, engem ugyan nem hiányoltatok, de azért írok Kép (Dolgozni ma úgysem bírok)
Nem tudok mindenkinek írni egyenként, mert rengeteget írtok, de én is üdv a nálam is újabbaknak!
Rémüldözés néha nálunk is van (keményedés nem nagyon, de jóslófájás vagy mi már 3-4szer is volt), én csak abban vagyok biztos, hogy mindig akkor van ilyesmi, ha túlfárasztom magam, vagy front van. Apánk meg mindig halálra rémül, hogy "Úristen, szülünk?" Kép
Hízásra én még mindig azt mondom, hogy ne vegyétek túl komolyan, nekem mindkét terheskönyvem azt írja, hogy a 6-7. hónapban megy fel a legtöbb. (És ha nem veszitek komolyan, én sem idegeskedem a 10 kilómon Kép) Amúgy a dokim azt mondta, 15be kéne beleférni.
Tegnap voltam terheléses cukron (szirup, broáááf!), és láttam vagy 30 kismamát a laborban, hát őszintén szólva szerintem én még az átlagot sem érem el hízásügyben. És nem is csak a mindennaposok, de nagyon-nagyon sok 6-7 hónapos is elég durván nézett ki, főleg vizesedés miatt (gondolom). Én most összeteszem kezem-lábam a 10 kilómmal Kép (Az persze külön szép volt, hogy szirup után 2 ó-val is kellett vért venni, de a labor csak 1,5 ó-t van nyitva, így idenyomták a kezembe a 2 kémcső vért meg az üreset, hogy ha idő van, szólítsak le egy fehérköpenyest, és vetessem le, csak ne a takarítónénit...)
Üdv
dzsungelcsiga
dzsungelcsiga

Dzsungelcsiga!
Mégsem a zsömle-tejci kombináció volt? Azt, írtad, hogy az lesz!
Egyébként ki az orvosod és a szülésznőd?

J.
jerry

Jerry!
Először csak zsemle-tej volt, azután 1 órával vettek csak vért, előtte nem is, viszont a dokim szerint nem lett jó, és szénhidrát-diétára fogott, és most ellenőrzésképp "rendes" terhelésesre küldött. (Nem bánnám, ha ez jobb lenne, bármit megtennék már egy jégkrémért...Kép)
A dokim Ruttner Zoltán (?), szülésznőm meg még nincs, talán legközelebb nem felejtem el Kép
Neked ki?
dzsungelcsiga
dzsungelcsiga

Dzscsiga!Kép
Erdekes amit irsz, nekem is ugy volt, hogy a 16-17.-ik heten felszaladt 4 kg es a 25-26.-on meg 5 kg. Ezen kivul meg 3 osszesen.Olyan hirtelen es egyszerre jottek, kozben meg 2 honapig is stagnalas.

Soraya!Kép
Majd megkerdem tole azt is, hogy Neked mi bajod lehet...Kép

szoszi
szoszi

Dzsungelcsiga: az orvosom Dr. Koiss Róbert, szülésznőt nekem a Csűrösné Erzsikét ajánlották, de még korai lett volna beszélni vele.
Mennyire volt vészes a cukrod?
Jársz a kórházba a felkészítő tanfolyamra?

Jerry
jerry

Sziasztok!

Itt vagyok én is csak beteg vagyok hétvége
óta. Kép
Apától elkaptam a bacikat, hiába aludtam a szoptatós párnával! Fáj a torkom, fejem és köhögök. Remélem hamar meggyógyulok.

Puszi nektek,
Chello
chello

Maci, Jerry, szöszi, Dzsungelcsiga (bocsi, hogy kihagytalak) még most is ajánlom figyelmetekbe! A védőnénimtől kapott kiskönyvből:

Kép

Chello: jobbulást neked mihamarabb!

Amúgy az én férjem is beteg lett mára Kép

Zsuzsa
zerko

Zsuzsa: oké, majd úgy csinálok, mint Surda.
Nem tudom, hogy mit szólna a főnököm.

Maci
maci2

Maci, Jerry, szöszi, Dzsungelcsiga és a többiek! Ezt most leltem:

Az igaz, hogy összes súlygyarapodásként nem szeretjük túllépni a 12 kg-ot, de erre csak kevesen képesek. És Czeizel dr. szerint a nagyobb súlygyarapodás eredményeként nagyobb és egészségesebb babák születnek és a vizsgálatok azt mutatták, hogy pl. 20 kg-os felesleget sem adtak le nehezebben a kismamák, mint 12 kg-osat. Persze nem kell arra törekedni, hogy minél többet hízzunk, de nem tragédia 15-17 kg felszedése. A 30-tól azért óvakodj!

Van valahol egy terhességi súlygyarapodás kalkulátor is, csak nem emlékszem, hol! Tudja valaki???

Zsuzsa
zerko

Zsuzsa,

a babaponton volt, de az megszunt Kép
Én találtam egy ilyet:
http://www.paternityangel.com/Preg_info_zone/Weight/CalcWeight.htm

Kriszta
soraya

Sziasztok!

Megint jó régen nem voltam, de múlt héten a sok szülinap, most meg hétfő óta elég vacakul vagyok, hétfőn nem is tudtam hazavezetni az oviból, apának kellett minket haza fuvaroznia. A vizesedés megint nagyon látszik (most már a mérlegen is), sokat szédülök, hogy a hányást ne is említsem. De remélem még azért lesz jobb is. Gömböc egész leköltözött a pocakomban, nagyon tud nyomni a buksijával. Hasam orbitális méreteket kezd ölteni, és nálam is mindenki azt hiszi, hogy legalábbis túlhordtam már a babát, és eléggé meglepődnek, hogy ha mondom, hogy még 7 hét (vagy még több, mert ugye 6 nappal később is készült).

Olyan régen írtam, hogy nem is tudok mindent visszaolvasni!

Swenson: üdv itt köztünk!

Tali: elvileg jó a május 22, remélem még a kormány mögé is beférek. Most is délben gondoljátok? Csak azért, mert én délben mindig alszom, de ha a többségnek a jó, akkor igyekszem ébren maradni Kép

Kinga: grat a Zh-khoz és drukk az elkövetkezőkhöz!

Mucska: örülök, hogy a felső szint megúszta az áradást! Egyébként nekem nem is kell a védőnőtől papír, hogy voltam nála 4x, csak a dokitól. A védőnővel amúgyis csak 1x találkoztam, valahogy így alakult.

Nixi: hát én már kétszer szültem, de egyik után se csináltak küretet!

Jövő héten pénteken megyünk a Praxisba, már nagyon várom, meg a csajok is kíváncsiak nagyon. Azért pont aznap, mert Lilivel is meg Nórával is pont azon a terhességi napon voltam, és össze szeretném hasonlítani.

Jóslófájás: Az elsőnél már a 30 hét körül volt, másodiknál is, most inkább sok nyilalás, meg néha elég rendszeres összehúzódások, de ezek meg fájdalmatlanok, de azért jönnek 5-6 percenként, aztán meg elmúlik. Külső méhszájam már nyitott + meg van rövidülve a méhnyak is egy kicsit. De ilyenkor már az elsővel is ugyanez volt, és ő a 42. héten született, úgyhogy nem aggódok túlságosan.

Vali: gondolom, hogy nem könnyű ennyit feküdni, de így jó sokáig bent maradnak a babák! Remélem a férjed hamarosan hazaér!!!

Ezt most elküldöm, aztán megpróbálok még visszaolvasni! Mindenkinek sok pussz:
Szilvi
lino

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: