Érdekes témák a mai napra
Szoptatás: én sem szoptatnék nyilvános helyen, úgy értem strandon, bevásárlóközpontban, étteremben, de olyan már előfordult még a fiamnál, hogy elmentünk bevásárolni, és nagyon nyűgös volt. Akkor kimentem az autóba, és ott a hátsó ülésen megszoptattam, senki nem járt arra, ha igen, csak azt látta volna, hogy ülök a hátsó ülésen, gyerek az ölemben, mást nem
Tél volt, el tudtam takarni rendesen mindent. Akkor is zavarba jövök, ha valakit látok szoptatni, mert igenis tényleg tudják, hogy mit eszik a gyerek, és engem nem bámuljanak. Múltkor a Pólus Centerben ott a padon leült az anyuka és megszoptatta a gyerkőcöt. Igaz, annyira üvöltött már szegény, hogy rossz volt hallgatni. Ilyenkor azért mindig vittünk forralt vizet, vagy később teát, és kapott egy pohárkával. Nem cumisüvegből, hanem megitattuk, mert azt sem szeretem látni, hogy tolja anyuka a babakocsit, és a kicsinek ott lóg a cumisüveg a szájában.
Szoptatással kapcsolatban volt egy kellemetlen élményem amúgy szeretett anyósommal kapcsolatban: fél éves volt Ákos, szoptattam a szobában, bekukkantott, és mivel elég sok rokon volt a lakásban, lévén akkor volt Áki keresztelője, kiszólt: lányok jöhetnek befelé!!!
Kicsit kiakadtam, ki is küldtem mindenkit a szobából. Ez nagyon intim dolog, egyedül csak a férjemet tudtam eltűrni mellettünk, ha szopizott a fiam.
Noémi: én is Laktoherb teát használtam, volt tejem, de elég sírós volt kicsinek a fiam. Sajnos, akkor nem volt ennyi információ, hogy tudhattam volna, talán a teától van. Most hallottam én is, hogy hasfájósak lehetnek tőle a kicsik. Most homeós gyógyszert fogok kiváltani a patikában, állítólag nagyon hatásos, kíváncsi vagyok rá.
Momo: tüneményesek a kislányaid, elhiszem, hogy mellettük nincs időd a gép mellett ülni
Eszter: dejó, hogy írsz!!
Akkor ezek szerint minden rendben veletek, nekem is tartanom kell a diétát, most sajnos magasabb lett a cukrom, mint előzőleg, de most már azért eléggé a vége felé járunk, ennyit már ki lehet bírni
Andi: egy ideig engem is zavart, hogy a nagyszülők nem úgy álltak hozzá a gyerekdologhoz, ahogy mi, de idővel észrevettük, hogy a gyerek pontosan tudja, hogy mit hol engedhet meg magának. Pl. anyukám rászoktatta, hogy katonákra vágta a szendvicset. Kérdezte, hogy engem nem zavar? Mire én azt mondtam, hogy engem nem, magának csinálja a problémákat
Mostanra derült ki, hogy unokája elvárja tőle még mindig, hogy katonákat kapjon. Mondta is nekem anyu, hogy na, kellett nekem rászoktatni
Szóval, mindenütt vannak kialakult szokásai, amit itthon eszébe nem jutna alkalmazni
Na, kicsit hosszúra nyúltam, bocsi
Lau