Gratulálok itt is Gabikához, és örülök hogy végre itt vagy velünk.
Pihenj amennyit csak tudsz és amennyit Gabi enged. Pusz: Forti
2002.10.14 10:15
Ezt az évet kibírjuk, hogy esetleg nem megyünk sehova, jövõre meg valszeg a picit nagyobb gyerekes barátokhoz már tudunk majd csatlakozni.
Napközben amikor õ alszik, próbálj meg te is, hidd el aranyat ér. Próbáld meg néha hasira is tenni, az elején Lili majdnem mindig kakilt mikor hasra tettem, persze most már nem szereti mert nyomja az óriási pocakját így
. Viszont büfizni mindig szokott szinte most is így. 2002.10.14 10:25
Amkor csak tudsz pihizz!Szükseged van ra! 2002.10.14 10:31
.Nekem nem nehez kibirnom,hogy ne menjek sehova,nyarrra mar egy kicsi nehany oras szabadidö is becsuszhat,ha jol megy a hozzataplalas! 2002.10.14 18:05
2002.10.15 12:08
Egyébként nekem sincs szívem sosem kakában hagyni.
Persze, azért nekem is hiányozna a társaság, de szerencsére olyan barátaink vannak, ahol szintén van gyerek, így pl. az apukák együtt szitterkednek, anyukák kajcsiznak vhol, vagy fordítva, vagy vkinél mindannyian együtt. 2002.10.15 14:08
2002.10.15 15:18
Nálunk pl. a babakocsiban alszik el, söt nappal abban is alszik, este meg miután elaludt felviszzük. Ennek ellenére éjjel teljesen nyugodtan alszik az ágyában.

2002.10.15 15:55
Szerintem sem lehet ekkora gyerkocot elrontani. Zita, tudom, hogy a Te gyerkocod a legszebb es legokosabb gyerek a vilagon
/mint minden anyanak a sajatja/, de azert tulzas azt kepzelni, hogy ennyi idosen logikusan vegiggondolja, orditok egy sort, mert akkor fel fognak venni. Egyszer anno begepeltem egy nagyon hosszu konyvreszletet, miket lehet megprobalni egy csecsemonel, hogy megbekeljen. Ama konyv szerint a baba nem azert sir, hogy felvegyek, hanem azert sir, mert letettek, s ez oriasi kulonbseg!!
/. Aztan 9-ig el van a "ketrecben" egyedul, ezalatt en nagyjabol osszekapom a lakast, 9 kor szopi, ebbe altalaban belealszik, es fel-egy oras szunya. Del korul megint szopi, ilyenkor vagy elviszem setalni ,amig joido van, ekkor kocsiban akar 2 orat is alszik, vagy ha nem setalnuk, akkor csak 1 oracskat alszik. Kov. alvas a delutani setakor van, ez olyan 5-6 kozott kezdodik, ekkor is kb egy orat alszik. Ha nincs seta, nincs alvas egyaltalan. Talan ezert is alszik el ilyen keson ujabban, mert alszik delben is, meg keso delutan is. Ha csak egyszer setalunk, akkor sikerul ugy 8 korul letenni.
2002.10.15 16:27

Gratulálok Gabi babához és sok-sok tejcsikét kívánok.
Ha pedig mellé ülök akár egy ,másfél óráig is elvan az ágyon, csak dumálni kell hozzá, meg foglalkozni kell vele.
De amig olyan picike, hogy nem érdeklik még dolgok, nem lát messzire és nem tud fogni, elég nagy és hideg lehet neki a világ. Nem mondom, hogy nem voltam én is gyakran bizonytalan, hogy hol van a határ. De mostmár látom, hogy annak ellenére, hogy mindig felvettem és napközben gyakran alig aludt,( 8 hetes kora óta átalussza az éjszakát)tehát rajtam lógott, mostmár tök jól elvan magának rövidebb idõszakokra.
Azonnal írom a mélt Nektek... 
2002.10.15 17:45

2002.10.15 19:16
Rekat is allandoan felvettem, amikor sirt, es minel nagyobb es ugyesebb lett, annal jobban elvan, annal tobb idot tud egyedul jatszani. Es ha megunta az egyedulletet, akkor eloszor eleg bemennem a szobaba, korulotte teszek-veszek, pl vasalok, kozben beszelek hozza, neha odamegyek, ramosolygok, megsimogatom, s igy is el van fel orat, utana mar mellefekszem jatszani, vagy beszelek neki, es igy is ujabb felora telik el, aztan lassan kaja, es akkor vagy alszik, vagy ha nem is alszik el, de kicsit pihen, hisz tele a poci, jatek is volt, szep az elet
Bar a doki szerint sokat javult, de tovabbra is eszi a kalcium-injekciot es kapja az orrcsoppot
Es azt is mondta a doki, hogy ilyet meg nem latott, hogy 4 honapos gyereknel igy lathato a mandula
Kerdezte, hogy ki volt a csaladban ilyen "mandulas"? Mondtam, hogy en, 2 es felevesen mar ki is vettek
Es hogy lehet, hogy az allergiajaval is osszefugg, ugyhogy keszuljek fel, elegge egyhangu lesz a hozzataplalas, mert minden allergengyanus kajat messzirol kerulnunk kell majd. Es persze en tovabbra is mellozzem a tejet, a mogyoroscsokit, a muzliket, a ... mindent szinte

2002.10.16 07:42
.és nagyon együtérzek veled én csokit nem ehetek semmi csokisat söt lehet hogy a tejtermékröl is lekel mondanom mert lehet hogy atol letek mostanába a kiütéseim bár ez még nem biztos . 
2002.10.16 07:58
)2002.10.16 09:07
Tegnap éjszaka éjféltõl hajnali 5-ig 9x(!) kellett felkelnem a két gyerkõchöz, ma egész éjszaka "csak"7x. Mi van ezekkel? Arra utaznak, hogy engem teljesen kiborítsanak? Na jó, ez csak vicc volt. Ráadásul egyedül vagyok velük, mert a férjem épp ezekben a percekben szigorlatozik, ezért az elmúlt néhány napot a csoporttársánál töltötte tanulás céljából, és csak este jött haza, mikor a prücskök már aludtak.
Remélem, azért ez változni fog idõvel! 2002.10.16 10:29
. A tanácsadás is ott van? A hétfö 12-13 között nem jó, mert én egyedül nem akarok átmenni (busszal...), viszont a férjem napját teljesen szétcincálná, tehát marad a kedd
. 

2002.10.16 11:15
2002.10.16 15:38
2002.10.16 20:52
/. Reka 10-15 dkg-kat hizik csak hetente, sot eddig volt 2 vagy 3 olyan hetunk is, amikor semmit. 20 dkg, nalunk az csak max teli pelussal egyutt lesz
En ugy tudom, hogy megduplazni feleves korara, megharomszorozni pedig egy eves korara "illik". De ez kis sullyal szuletett babakra biztos nem igy van, nekik szerintem jobban "kell" hizni, mint ahogy Petra is teszi, valamint nagysulyu babaknal meg nem baj, ha nem hiznak meg a duplajukra
Farfekveses volt? Es normal uton szultel vagy csaszarral?
Te voltal az, aki majd' egy hetig eros joslofajasokkal kuzdott, ugye? Majd ki akarom ezt a temat vesezni Veled, ha tobb energiam lesz
2002.10.16 21:02
2002.10.16 21:20
2002.10.16 21:21
Kérdezz nyugodtan! 

2002.10.16 21:47
Valami borzalom, hogy mennyi haja volt. Na jó, az anyjáé sem volt kutya, de a gyereké...
2002.10.16 22:13
Lehet, hogy az ö praxisa ilyen, de rengeteg baba más sokkal elöbb megduplázza (köztük az övé, meg hamarosan már az enyém is) a súlyát. Julibaba 2 hónaposan volt 5,2, és 3,4-gyel született. Szerintem 4 hónaposan már lesz 6,8, és ö sem kövér egyáltalán.
Nagyon jó érzés, mikor már a nyekergésre ottvagyok (mert nyekizni is csak akkor szokott, ha éhes, azt meg ugye tudom, mikor van, és már várom), ö meg nagy álmos szemekkel meg gyürött arccal rámbambul és elvigyorodik
Néha olyan szivesen magamhoz szoritanám, ha nem lenne olyan kicsi 
(úgyhogy inkább az apját szorongatom "az" birja ;)2002.10.17 07:38
csak ebben az az érdekes hogy soha nem voltam a tejtermékekre alergiás .
ugy hogy én még plusz 1 orát fent voltam mire sikerült elaltatnom .

2002.10.17 08:28
2002.10.17 08:41
Ki érti ezt????
szerintem se az a megoldás, csak a szüleink generációja nevelt minket így fel. Nekik azt tanácsolták, hogy egyszerúewn tegyenek le minket, mjad álomba sírjuk magunkat... (no meg tíznaposan etettek velünk reszeltalmát...) Szóval én is meghallgatok mindenkit, de aztán a saját szívem szerint döntök. hiávba mondja anyósom (tudom, hogy jót akar), de ha nem úgy gondolom, nem úgy csinálom. Változott már vmi egyébként?
2002.10.17 09:09
Attol felek, bereked
Neha beosonok, meglesem, akkor nekem is magyaraz kicsit, olyan ennivalo
Ilyenkor ugy kivennem, megszorongatnam egy kicsit /Zsani
/
Anyatej-kerdeshez nem tudok hozzaszolni, mi talan 2szer nyultunk a tartalekhoz, de akkor azonnal elfogyott, ill. kiderult, hogy nem az ehseg a baj, igy ment a lefolyoba
/, nalunk furdeteskor mindig csupa viz lesz a feje, es hat ekkora hajnal ugye sapi kell ra. Aztan esti elalvas utan varazsolhatom le a fejerol, szepen, halkan.. meg a koszmo, meg a hajvagas
Meg szerencse, hogy a magzatviz elment, onnan tudtam, indulni kell. Honnan a fenebol fogom tudni legkozelebb, hogy mikor induljak?!
2002.10.17 10:51
En leszoktattam a vedonot, hogy hazhozjojjon /mert neha kisse kupi van itthon
/, mondjuk en konnyen vagyok, mert 10 percre van a rendelo, setakor mindig ott megyunk el leotte, szal nem gond.
Minden tapasztaltabb Anyuka azt mondja, a merlegeles mergezo
Es szerintem is igy van, en az aggodo fajtabol valo vagyok, de en is csak hetente egyszer viszem merni Rekat. Szerintem felesleges ezert penzt kiadni, 20eFt-ot, vagy mennyi irtal.. Csak idegesitened magad rajta. Nekunk egy heti nemhizas utan sem irtak fel tapszert, es a kov. heti szokasos 10 !!! dkg-os hizaskor mosolyogva mondta doki, naugye

Persze felreertes ne essek, ezzel nem azt akarom mondani, hogy tultaplaltak, meg hogy koplaltani kene oket, dehogy. Irigykedem is neha
Gondolom, ez a duplazas-triplazas az atlag lehet, es ettol vannak fel es le is elteresek.
Mi az, hogy osszevissza eteted? 2 oranal surubben mondjuk? Es Anyud elott nem tudod megvedeni parodat? Ahogy irod, rendszeresen szapulja, azt meg tenyleg vacak lehet hallgatni
Azert alszik mar el magatol egyre jobban. MAx. egyetertek Veled ebben a jotanacsos dologban. En is bologatok hozza, igen, igen, aztan csinalom, ahogy gondolom.
Szerintem nincs anya, aki ne sokallt volna be egyszer, aki ne jajdult volna fel, hogy "mar megint?!".
Ez is olyan, mint a szules, az ido elhalvanyitja a rossz emlekeket.
2002.10.17 11:46
és segitökész nem vele van a baj hanem anyukámal bár tudom hogy csak jot akar de ne ugy akarjon jot hogy tönkre teszi az idegeimet és megjegyzéseket tesz a kispapára és rám is ezt nem szeretem
pedig ha nem lene ilyin néha anyukám egész jo nagymama lenne mert mindig szivesen vigyáz petikére ha elkelmeni vásárolni vagy vacsizni akarunk menni csak ne szapulna ezel a KAJA ÜGYEL ÉS HOGY MIÉRT NEM HIZIK .

2002.10.17 12:11

Még a hangomra se volt hajlandó elfordulni. 
(Mikor is írják a forgást?
)
), és van, hogy 1,5 óra múlva kap újra. Nekünk igy jó (föleg neki).
Persze ha megyünk, mert azért elötte felhivjuk a Nataliát, és lehet, hogy ö mást mond...
, de ha kevesebb a súly, akkor mindenki rögtön aggódik, hogy "jaj, keveset hizik, biztos nem elég neki amit adsz (legtöbbször persze az anyatej)". Miért nem lehet mindenhol ilyen a hozzáállás, ahogy te is irtad? Hisz késöbb is vannak vékonyabb gyerekek, meg teltebbek.
A kialvatlanság rossz hatással van rám...

2002.10.17 12:50
2002.10.17 13:14
) Egyenlõre jókedvûen aludt el Lili, kapott egy kúpot. Szerintetek ilyen megelõzés célból kell még kúpot adni? Szoval, ha estig nem lázasodik be (de jó lenne), akkor este kell adni még egy kúpot? Én azt gondolom, csak ha lázas lesz...de ki tudja. Ti hogy csináljátok?
a hírdetésed. Én ilyenkor megfogadom, hogy nem szólok egy szót sem ezután. Türelmetlenkedek, hogy Lili mikor fogja átaludni evés nélkül az éjszakát, de jobb, ha örülök annak, hogy csak 1x-2x ébred, akkor is csak eszik és alszik tovább. (Igaz szerinte 1/2 6-kor már reggel van
) 2002.10.17 14:11
2002.10.17 14:34
2002.10.17 15:23
. 2002.10.17 16:23

Eljátszik az ágyában. Már nem is kell felhúzni a zenélõs játékot, mert eléri, és szereti csörgetni. De a babahordozóban is elvan, ha lát: játszik a felkötözött csörgõkkel. Rengetetget dumál. Valamelyik nap is betettem az ágyba, amíg teregettem. Picit nyekergett, pár perc múva viszont rettenetesen elkezdett nevetni. Megnéztem, és sikerült neki magára rángatni a pizsamáját az ágy szélérõl, az tetszett neki annyira. 

2002.10.17 17:03
Tök édik,nem? Néha nézegeti a kezét, de nem túl sûrûn.Ja,és a baldachin fodrait szokta bámulni.
2002.10.17 19:28
viszont megint tápszer csere lesz mert a BEBA1 megunta és most nem evet egésznap joformán semit
csak szopizot de mivel nincs elég tejemem igy féloránként akart enni de a potlást nem fogadta el 2002.10.17 21:40
2002.10.17 21:50
)). Azért ez kicsit furi, mert elég sokat eszek, nem vetem meg a péksütiket sem. A szoptatás ennyi mindent kivenne a szervezetbõl?
2002.10.17 22:27
Szurkoljatok!
csak majd abba tudjam hagyni, ha már nem szoptatok!
Úgy látszik Manó örökölte tõlem a csípõ problémát. Valószínûleg valami hülye kengyelt fognak rászerelni szegényre. Már elõre sajnálom...
Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint