Sziasztok!
Sokat gondolkodtam azon, hogy írjak-e. Döntöttem.
Drev!
Én csak a magam tapasztalatát és Hannát tudom leírni. Hanna mostanában újra kel éjjel. Kb 3 hétig nem kelt, de azt se egyhuzamban kel elképzelni. És ő eszik éjjel. Nem is keveset. Mérni nem mérem, de ennyi idő után tudom, hogy mikor eszik és mikor nyammogna, ha ő tenne ilyet. Viszont gond nélkül megkülönböztetem, hogy azért sír, mert éhes, vagy mert valami más baja van. Sőt, ha fáj valamilye, akkor a fejem tetejére állhatok, akkor se akar cicizni. Sokszor van, hogy csak fel kel vegyem, sétálunk egy picit és már dől is a vállamra és alszik tovább. Valamikor meg éhes és eszik, aztán alszik tovább.
Hanna még csak 1,5 szer eszik szilárdat. A vacsiját már adagnak lehet nevezni: kb 200 ml eszik meg egyszerre. Most kezdem neki bevezetni az ebédet. De mindemellett ugyan annyit eszik tejcsit, mint eddig. (illetve a szopik száma nem változott, ha így jobb)
Az anyatej hamarabb feldolgozódik, mint a rendes kaja, vagy a tápszer. Ezért agonizálnak a lányok annyit, hogy biztos jobban aludna a kicsi, ha "megtömné", ami annyit jelent szerintem, hogy nem csak szopizna este, hanem közvetlen elalvás előtt adna neki enni.
Ha Hanna kelni akar, keljen. Ezért vagyok vele itthon. Ha dolgoznék rendszeresen és nem csak hetente 1x kéne elmenjek, nagy valószínűséggel engem is rosszul érintene az ébredés. Így nem. De ez megint személy függő. Van aki nem bírja.
A mással való megnyugtatásnál Évivel értek egyet.
A cumi az cici helyettesítő. Ugyan úgy szopizza a baba és azért nyugszik meg.
Hanna utálja a cumit. Max játszani hajlandó vele napközben, ami annyit tesz, hogy rácsálja a műanyagot. Az ujját is alig szopizza. Leginkább elalvásnál, mert ő egyedül alszik el.
De nem vagyunk egyformák. A ti babáitok úgy, Hanna meg így szereti. Ezt szokták meg tőlünk. De ezért még nem hiszem, hogy rossz lenne, amit csinálok.
Egy kérdés: Te hogyan oldanád azt meg, hogy ne egyen a gyerek éjjel, ha éhes?
Azzal teljesen egyetértek, hogy meg kell találni az okot, hogy miért sír egy baba, de szerintem ennyi idő elteltével ezt a legtöbben kb be tudjuk már lőni, hogy fáj, kényelmetlen, fázok, melegem van, éhes vagyok stb... És azzal is, hogy sok anyunkánál inkább neki lesz ez függőség, mint a gyereknek, de szerintem ez a ritkább.
Nem tudom, hogy emléksztek-e arra a Vészhelyzet epizódra, amikor egy anyuka odamegy a pulthoz és megkérezi, hogy hol tudná megszoptatni a kisfiát. Megmondják neki, amikor is egy olyan 6 év körüli kissráccal elindul és a gyerek még közli is mufurc hangon: Siess már, mert éhen halok!!!

:D Na, az nagyon durva!
Hosszú voltam így ma estére.
Jóéjt és kellemes bevásárlós arany adventet nektek!