Egyáltalán nem vagy önző dög, egy fáradtságtól idegbajos anyuka a babának se jó! Sőt. Tehát itt van az már megint, hogy ha a legjobbat akarod a babádnak, akkor magadról is gondoskodnod kell, mert ha te lerobbansz, akkor nem tudod őt se ellátni. Ergo muszáj "önző dög"-nek lenni és arra is gondolni, NEKED hogy lenne jó, illetve a túlélhető. Az első hetek velejárója a fáradtság, nem véletlenül hívják ezt a periódust gyermekágynak, ezt komolyan kell venni! Ez nem azt jelenti, hogy a gyermek ágyban van, hanem hogy TE ágyban vagy!
Zaj: majd kitapasztaljátok, mennyire érzékeny a baba a zajokra, ez is lehet egyéni, ezenkívül minden baba megszokja azt a zajszintet ami körülveszi. Nálunk mindig is nagyon csönd van a lakásban mert nem szól se TV se rádió, de ettől függetlenül Zsuzsa édesdeden aludt hatalmas hangzavar közepén is. Főleg az újszülöttek képesek úgy aludni, hogy ágyúdörgés se kelti fel őket. Meg úgy is, hogy ha hangosabban szuszogsz, netán urambocsá megpróbálod letenni őt, akkor azonnal kipattannak a szemei!
Egyébként itt van egy cikk, az a címe, hogy 8 tény a csecsemők alvásáról amit minden szülőnek tudni kell(ene): http://www.lll.hu/node/187
Pocakkeményedés:
Elsősorban a fáradtság és a kiszáradás az okozója! Az elegendő folyadékfogyasztásra nagyon oda kell figyelni, mert görcsöket okozhat. Másodsorban pedig jó rá a magnézium (mandula, stb) és a kálium (banán). És hát a pihenés...
Kami:
Nagyon aranyos vagy, én átadom neked nemalvásom okait: Zsuzsát is meg Davidet is!!!
Én is a Westendbe próbálom motiválni magam, az öcsémnek ott akarok ajándékot venni, aztán tovább a Kálvin térre, de voltam ma már piacon is és olyan borzasztó hideg van, hogy szívem szerint autóval mennék, csak nem tudom megindokolni magamnak, mert ugye itt lakom Újpest központnál, és mind a Nyugati, mind a Kálvin egyenes vonalban elérhető metróval is. Csak... brrrr... meg nehéz a pocakom is, szóval lusta vagyok.
Előbb megvárom hogy megsüljön a zöldséges csirkecomb...