2004.05.20 07:49
2004.05.20 21:24
. Teljesen jobb kedvre derülök ha ilyen tüneményes babákat látok.
Azért furcsa lehet az ilyen ingadozás, fejed bírja még? Remélem nem fáj túl sokat.Nagyon jólesett a múltkori hozzám idézett szavaid, nagyon kedves tőled, hogy így gondolod!
.Köszönöm.Éjszakákhoz gratulálok
. Az új autó is csudaklassz
.Jó kis husi
.Igazi model arca van.
. Legalábbis én már nagyon várom!
. Nálunk Robó pici kora ót autózik és jókat alszik a kocsiban. Igaz volt rá eset, hogy hiszti is volt , de ettől eltekintve szereti a az autót
.
.Mindig jó kis eseteket írsz. Nem unatkoztok
.
Képet kérünk még még még.Mászáshoz pedig óriási gartula
. Látod ő is beindul előbb utóbb
.Gratula a felálláshoz és remélem a vizsgáid is sikerültek. Nagyon ügyi vagy!!
. Meg lehet zabálni
. 2004.05.20 21:35
Napok óta készülök ide, de mindig ilyentájban jutnék ide és olyan hulla vagyok,h nem megy. Jó 4-5 napja modom azt magamnak, hogy majd MA.. és elmarad. Most nem fexem le addig, amíg nem jelzem, hogy minden ok velünk

2004.05.20 22:25
, még mindig csak három foga van, és továbbra is utálja a hozzátápit, és elég érdekesen mászik: sokszor nem a térdén akar, hanem a talpán és a tenyerén, így viszont gyakran orra bukik, és akkor van ám sírás-rívás. Meg a fejét is egy csomószor beüti ide-oda, sosincs nap harci sérülés nélkül. Ma a fürdővízbe is beleszippantott, hát olyan ordítás volt, ugyanis belement az orrába.
Viszont előtte nagyon jót pacsált, az erkélyre kihallatszott, hogy milyen jókedvűen sikítozik közben.
Nálunk mostanában a sikítozás a menő, kissé már várom, hogy megunja.
Remélem nem védetted le.
Azért kíváncsi vagyok, hátha...
Kutyabecenevek.
De jó lehet Ádinak a fűben!
Nagyon cuki a nacijában!
Nálam ez már a gimiben indult, és azóta tart.
Laca egyébként tényleg elég hobbitszerű ezen a képen.
Mindig 5-6 csörgővel/játékkal készülök, de az út végére mindig totál kivagyok, pedig 45 percnél többet még sosem mentünk. Sajnos nem tudok jó tanácsot adni. Gabi is azt utálja, hogy be van kötve, de ha meg nem kötöm be, akkor minek lenne egyáltalán az autósülés?
Kistesó ügyben mi a hír?
)
) 2004.05.21 08:08
viszont egész nap képes elüldögélni bárhol, ha elfárad nagyon ügyesen ledől, de legtöbbször nem hátra hanem oldalra vagy előre, és még sosem láttam hogy hogy csinálja
De mikor ránézek, mindig máshogy van

Szegénykém este próbálta megszívni a cicit, de valahogy nem csukódott rá a szája, éredekes volt. Aztán próbáltam a cumit, azt sem tudta szívni, de végül csak rájött hogy kell
fogalmam sincs mi volt ez!
Most már rutinosan várok egy kicsit a pelus kivételével
Akkor is a fogára fogtam szegénynek és tessék, fog sehol

2004.05.21 09:09
Szopival bealtatom, és úgy rakom be a kiságyba. Balu végig velünk aludt, de a mi ágyunk magas, és többször legurult, ekkor beszoktattuk a kiságyba. Mármint, hogy ott aludjon el. A kiságy nálunk a franciaágy mellett volt akkor (most Balu ágya van mellette, és amellett van a kiságy). Balut befektettem, melléfeküdtem a franciaágyra, simogattam, énekelgettem neki... Az első két nap sírdogált, de aztán nem volt gond. Egyik reggel azt vettük észre, hogy Balu nincs köztünk. Nagy pánik, kerestük ezerrel, ő meg békésen aludt a kiságyban
A leesések miatt ragaszkodtam ehhez Zsománál. Eleinte nála sem ment a lerakás, de a legurulástól nagyon féltem, így havonta megpróbáltuk. Persze Zsoma is gurult le már azóta
2004.05.21 09:18
2004.05.21 09:53
Továbbá barack nyaminyami. Meggyből több jön ki, mint be - á, nem is, már jó pár kanállal van abból is benne.
Persze csak belém kapaszkodva jó, a kiságy és egyéb bútorok nem annyira nyerők... Üli már tényleg szépen ül, és rájött arra is, hogy milyen közel kell leülni a tárgy mellé, hogy elérje. Eleinte nagyon messze ült le tőle, utána meg nem ért el semmit
Tényleg csúcs szuper lehet Bence, már nagyon szeretném látni!!!
Hami is soxor 4 kézlábazik a szó szoros értelmében, meg kúszik, mászni még nem tud.. lehet, h előbb fog menni mint mászni
Én úgy vagyok vele, hogy amikor ilyen édeseket írtok, azonnal rohannék, hogy megnézzem!!!! 

Már úgy szeretném Robót is látni!
Jajjj, napszemüveges Robó, annyira édes!!!!!
Pedig lesz olimpia, na akkor odaszegeződöm a gép elé!
de nem tudom megállni, h meg ne jegyezzem, nagyon szépen gondozott udvarotok van ám 

Szóval valamiért megvan az igénye az anyjára, ami ha megfelelő mértékben ki van elégítve, akkor van elég önzbizalma nekivágni a világ felfedezésének. De ha ennek az igénynek a kiegégítése csorbul, akkor maga az igény fokozottá válik és annál inkább akarja... No meg nem is teremtődik meg az alapja annak az önbizalomnak, ami a világ felfedezéséhez és az anyától való távolodáshoz kell.
De így is sorban zárjkák be az ovikat, még akkor is ha az önkormányzatok nem tudják a törvényi előírásokat telejsíteni... (pl. most a mi ovinkat is ez fenyegeti, de ez bonyolult történet) Szerintem ha majd egyszer ovit választasz jól nézd meg az óvónénit, akihez viszed Zsoltikát, hiába a jól felszerelt csacsiragyi ovi, ha emberileg nulla 

Ha nem alszik a ded kérünk ám képet!!!!! Meg akkor is, ha alszik
) A pépes az nem

2004.05.21 10:58
Kicsit szét kell főzni. Annyira hogy villával meg tudd törni egy picit. Az már jól turmixolható. Én adtam üresen is (utálta) meg gyümölccsel is (így bejött). Amit már kapott korábban gyümölcsöt, azzal simán kombinálhatod. Én nem raktam bele sót, de lehet, hogy kellett volna. Most már a saját magunknak készült köretből is eszik simán. Akár üresen is. De van, hogy ezzel sűrítem a bébiételt, mert ő állandóan rágna, úgyhogy így legalább darabosak lesznek a nekivalók is.
2004.05.21 11:17
. Június 6-án lesz, utána meg itthon ebéd szűk családi körben és úgy gondoltam készülök majd valamiféle tortával. Hát ha így sikerül, akkor büszke leszek

2004.05.21 13:14

Eddig nekünknyugi volt, mert Hami nem akart kimenni az előszobába, konyhába, de mostmár folyton kint akar lenni - ott meg hideg a kő ...
almát is adtál így neki? 2004.05.21 13:25
2004.05.21 13:44
Ilyenkor mindig aggódok, de sokszor úgy érzem, nekem semmi sem jó. Ha alszik, akkor az a bajom: tán csak nem beteg? Ha nem alszik, akkor meg az a rossz, mondjuk akkor nyűgösebb Zsoltika.
De reggel Zsoltika ennek ellenére sírva ébredt, megint jött jó sok puki
Egyébként mi a séták során nagyon sok anyukával és babával találkozunk. Szinte sosem sétálunk egyedül
Most már nagyon sok ismerősünk van itt a lakótelepen, de ha nem is ismerek valakit, akkor is meg szoktunk állni beszélgetni
Igazad van, kell a társaság, én is úgy vagyok vele, hogy nem akarom elszigetelni Zsoltikát. Meg aztán nekem is kell egy kis dumcsizás
A sírás természetes reakció, pont ebben a korban jellemző a picire, hogy az idegenektől tartanak, sőt sírva elfordulhatnak! Pont mint Zsoltika. Vera doktornénije mondta is, hogy épp akkor lenne baj, ha a gyerkőc nem mutatná jelét a bizalmatlanságnak vagy félelemnek, ha idegen arcot lát.
Bár azt megértem, hogy nem akarod az ágyatokba szoktatni őt. Azt én sem szeretném. Hát nem is tudom, kicsit azért próbálni kell "elengedni" őt. Ti szoktatok találkozni másokkal, barátokkal, anyukákkal? Csak hogy a kisfiad lásson más arcokat is, ne csak a tiédet és a férjedét
Talán ez segít abban, hogy egy kicsit leváljon rólad.
Az autós tanácsot köszönjük, a zene nálunk is bejön többé-kevésbé, egy idő után sajnos már az sem érdekli Zsoltit
Alvásért irigy vagyok 

Énis, énis!!! Ádibádi nagyon édes a füvön, látom megérkezett hozzátok is a jóidő
Pedig azt hittem, csak nálunk nem jött be, mindig azt hallottam, hogy a gyerekek imádnak autózni. Bekötni meg tényleg muszáj őket, szóval sok választási lehetőség nincs. Mi jövő hét végén megyünk ismét Szentesre, de már előre félek az úttól. Azt találtuk ki, hogy minden parkolóban megállunk, kivesszük Zsoltikát, sétálunk, esetleg eszünk-iszunk... Egyszer meg majdcsak odaérünk! Majd megírom, hogy bevált-e
Felálláshoz gratula!!!
Nagyon megértelek, hiszen albérleben laktok, az egy csomó kiadás. Azért ugye megtartod a babát? Én mindenképp megtartanám, a gondolatát sem tudom elviselni, hogy elvetessem... Mit szólt a párod? Sok-sok kitartást kívánok előre is Nektek!
Andris pedig csodaszép, a cipő is klassz! Zsoltika is mászkál már a kövön, de igyekszem ritkán kiengedni, inkább lekötöm, hogy a szőnyegen maradjon
Mostanában amúgy is mindig van valami. A keresztelőről pedig rakok fel majd képeket
Persze aludni nem volt hajlandó, ezért apája még szórakoztatta egy kicsit. A kalap most nagoyn menő, imádja
És képzeljétek, valahogyan magára húzta a habtapiból az M betűt 

2004.05.21 14:58
) Ha igen, mikor kezdted el beszoktatni, vagyis hogy jött össze a dolog Zsoma születésével?2004.05.21 15:04
Gabinak nagyon tetszett, sikítgatott égbe-világba.
Bevittük a simogatóba is, de nem akart simogatni, csak nézett és sikítozott.
Aztán meg úgy kifáradt a sok új infótól, hogy egyik pillanatról a másikra bealudt a kezemben.
Ja, és ma kibújt a negyedik foga, érdekes módon nem a bal felső egyes, hanem a jobb felső kettes. Így most felül két foga van jobboldalt, balra meg egy sincsen.
(Szegény kifáradt ám a sok sétában, megyek, és elaltatom.) 2004.05.21 15:10
És így mennyit nyammog le belőle? Én kb. 1/4 almát adtam Haminak, h nyammogjon, de utálta megfogni, mivel nyirkos, jól elhajította 

Azóta nem kapott. Lehet, hogy megpróbálom így ahogy te. 
Hogy milyen büszke a tudományaira 

De nem várom el tőle, h egy étkezése meggy legyen. Mondjuk egyelőre csak levet kapott. Sztem almával vagy barackkal majd megpróbálom keverni, de tisztán is fog kapni, hogy szokja az ízt. De csak addig, amíg elfogadja. 2004.05.21 16:09
Jó utat nektek!
Kaki dolog poénos, bár ha nekem csinálná ezt Gabi, biztosan nem örülnék.
Az üldögéléshez gratula! 2004.05.21 17:43
Egy csomó helyen azt olvasom, hogy nem kell semmit sem belerakni ízesítésnek a baba ételébe, közben meg mások azt mondják (pl egy ismerős védőnő), hogy simán rakjak bele sót. Több gyereket is ismerek, aki egészen addig nem evett semmit anyatejen kívül, míg nem a család ebédjéből kapott (pl gulyás leves turmixolva).
Zsoma nagyon keveset evett így az almából, inkább a fogának volt jó. De az álláról remek reszelt almát lehetett leszedni
2004.05.21 19:04
Párszor próbáltam az ágyában elaltatni szopi után, akkor volt a sírás, és akkor mondtam le arról, hogy alapból a kiságyban altassam. A hányás nagyon rosszul hangzik, az Aludj jól gyermekemben írták, hogy a gyerekek ezt direkt tudják csinálni, és ne ijedjünk meg tőle, csak takarítsuk fel, hát én ezt nem bírnám, szerintem elég durva. Zsoma mint almareszelő.
Elképzeltem Hamit hosszú hajjal nagylányként, hát lesz majd gondod bőven a fiúkkal.
Nekünk is volt ilyen rugink, most nőttük ki (azaz Gabi nőtte most ki, én már eleve sem fértem bele
).
Andris nekem a fürdős képen tetszik nagyon, a fogával irtó cuki.
). Kalapos és álló Zsolti is csúcs, a bocis pizsi is tetszik.
2004.05.21 20:31

Ma megint fogyózom ugyanis
) Most már a lépcsön is megállás nélkül folyamtosan felmászik, volt ideje kigyakorolni a mozdulatsort
)

2004.05.22 11:31
. Most meg itt a senemvagyokálmosmegálmosis hangulatában van, biztosan tudjátok ti is milyen ilyenkor a ded.Hagyom pakolászni egy kicsit, aztán elaltatom ha sikerül...
.
.Nem igazán érzem azt, hogy nagyágyfüggő lenne, mert a kiságyában is elvan, de sokszor önző módon kényelmesebb nekem is , mikor hanalban van hogy óránként ébred és akkor elég ha ott van mellettem és a cumit beadom a szájába, alszik is tovább. A reggel viszonz általában a nagyágyban éri. Azért megnyugtató, hogy többőtöknél is így megy.
. Rem bizonytalanítottalak el jobban, próbáltam kicsit segíteni és nagyon sok erőt és kitartást kívánok.
. Érdekes időjárás lehet arra felé is. Gratula Ádibábi fogacskájához
.
. köszi, hogy mindig segítesz nekünk és megosztod a tapasztalataidat
.
. Állatkerti képek vannak? Várom ám őket mindig
.Az elkapom játék nincs védve, de tudni ekll hozzá, hogy hangsúlyosan, nyújtava kell mondani, és közben úgy mászni utánna, hogy hallja, hogy a kezeid csapódnak a földhöz, így a leghatásosabb
. Ja és gyors ütemben csapkodni, hogy érezze , mindjárt utóléred
.Nálunk nagyon bejön. Sőt mostanában ő "kerget" engem.
.
.
.Képen nagyon édesek. Mindkét képen nagyon aranyos
. Azért látszik ám a huncutság a szemében
.Szépen áll már nagyon Zsoltimanó
.
. Jaj úgy megszorongatánm a pancsis képen
. olyan cukorfalat. Biztosan jól fog sikerülni a keresztelő, képeket várjuk róla
.Persze a tortád is nagyon guszta
.Majd a receptjét elküldenéd? Anyukám kedvence az oroszkrém
.Nagyon ügyi vagy, hogy ilyeneket is tudsz sütni
.Szandi nekünk is egyenlőre ilyen jellegű van, hiszen még nem tudnak menni és nálunk is főleg a babakocsiban van rajta, inkább szoktatom hozzá, mert Robó még a zoknit sem nagyon viselte egy időben a lábán. Mostanra kezdi a szandit is megszokni.
. Mikor megláttam Hamit ledöbbentem. Egy , hatalmasat nőtt, kettő , azoka szemek. Valami lenyűgözően mesés
.csodás kis szemei vannak, jaj a a fiúknak ha ránéz ezzel a tekintettel
.Mikor jöttök Berénybe?
Rizst pedig ha nem is egybe főzöd lehet darálni is és úgy sűriteni vele az ételeket
. Bár kevésbé tápláló, mint a burgonya, de megteszi egynek
. Nálunk Robó nem annyira szerette az almát. Először nagyon ízlet neki, azután meg nem ette. Most sem igazán eszi meg, esetleg rágogatja, úgy mint Zsoma.
. Jó utat és érezzétek nagyon jól magatokat az első közös nyaraláson
2004.05.22 20:32
Az utolson a kicsikem apanak a ballagos sapkajaban,nem nagyon dijazta.Itt ma jo ido volt de borzasztoan fujt a szel csoda hogy egy ket normalisabb kepet is tudtunk csinalni.DAvidrol majd mostmar kuldok tobbet ,tegnap vettunk egy dig.kamerat.Nem tul jo a minoseg mert direkt kicsi kepet csinaltam hogy eltudjak emailbe tobbet kuldeni.
Na mindegy ennek is orolnunk kell hogy mar 3-an vagyunk,de azert rossz csalad nelkul unnepelni. 2004.05.23 13:47

2004.05.23 16:46
Olyan jól tudsz irni!

2004.05.23 20:49
. Mostmár én sem csodálkozom, hogy Dávid ilyen szépre sikeredett
.Vacsi hogy sikerült? Tényleg az apró örömöknek próbálj örülni, most írhatnám azt , hogy nem is tudom megmondani, mikor voltam utóljára vacsorázni...
.
.Jó kis étvágya van
. Jót mosolyogtam rajta
. Látom ki is dőlt Boti a végére. Még mindig nem tudom milyen dobozról írsz, de mostmár bemegyek valamelyik boltba és megnézem
.Jólesik amúgy nagyon
.
2004.05.23 21:08
(Vagy eddig is az volt, csak nem láttam a szememtől.) Bebebebeee, ha vége a vizsgaidőszaknak én is viszem Lacát úszni. Alig várom!!! Úgyhogy bizti lesz kérdésem, főleg azért mert elég nagy szamár már a kezdéshez.
(bezzeg nálunk csak morgás, vaddisznó és sárkány hangok
)
)
)
2004.05.23 21:13
annyira ari ,vajon mit keres a fuben,vagy barkacsol?
Az edesseget hu de szeretem.
nagyon ugyesen all mar,hihetetlen hogy mennyit fejlodtek ezek a babucik.A bocis pizsi edi,te mindig pizsit adsz ra?En altalaban egy bodyban altatom es egy naciban.ha meleg van csak bodyban.
Latom szereti a vizet,az enyem imad furdeni.nem semmi mennyiseget evett meg joghurtbol.
Gondolom a ket baba nagy dolgokat meselt egymasnak .
2004.05.23 21:38
2004.05.24 17:35
2004.05.24 20:50
olyan régen láttam fekete-fehér fotót, nosztalgiáztam
Nagyon kis édes husi szája van

2004.05.24 21:17
2004.05.24 21:51
Persze állandóan keresem benne azt, ami belőlem van, hááát talán nekem van olyan kerek szemem, mint Lacának, pedig Apának sokkkal szebb a szeme
Ja a kék szín is Apáé, de nálunk nem is lehetett volna szinte más, mert mindkettőnk szülei és nagyszülei is kívétel nélkül "kékek".
Mintha ketten lennénk a topicban 
2004.05.25 04:51
Bár most, hogy Vera elutazott kisebb lesz a forgalom, azt hiszem.
Szerintem senki sem fog haragudni, ha elárasztasz minket képekkel.
Theodoráról jut eszembe, hogy Boti nagyon ügyesen iszik ilyen fél literes üvegböl, nagyon aranyos vele
és praktikusabb ha mászkálunk, mint a pohár. Ja ha szomjas, akkor nyúlkál a pohara felé, olyan aranyos!
Nagyon édi. PErsze mindig mondom neki, hogy a kádban lehet, a pohárban nem...de közben majd szétröhögöm a komolyságomat. 

2004.05.25 13:37
2004.05.25 15:55
Ne haragudjatok, június 8.-án előkerülök

Röviden rólunk:
Voltunk egyéve szemvizsgálaton is, annak ellenére, hogy szemüveges vagyok, és Bence apja is rövidlátó, és kancsal, Bocinak semmi baja

(még)

Madarat lehet velem fogatni
Bencével meg méginkább, le se száll Tamásról

(bocsi)
Csak most ez a kettő fogott meg
2004.05.25 16:05
Innen szedtük le legutóbb:
Mi vár még ránk, igaz?
Vagy csak meg akarja szerezni a gépet?
2004.05.25 17:28
Bizonyos orvosi eredményeim nem túl fényesek
Tudjátok, ez a tipikus, még nem ad aggodalomra okot, nyugodjak meg, majd 2-3 hónap múlva lekontrolláljuk, biztos nem lesz semmi baj. De én marhára feszült vagyok (a szokásos nagy kiboruláson már túl estem), úgyhogy bocsi, ha baromságokat írok.
Olyan jó lenne, ha a babák ott és akkor fogannának, ahol és amikor szeretnék, nem? A legcsodálatosabb dolog a világon, de nagyon be is tud zavarni... Én is megijednék, ha most tesó lenne - bár nekem most megvan a magam egyéb baja... Szó mi szó én tuti megtartanám, de az én vagyok, tényleg mindenkinek magának kell dönteni. 

Nemtom, de nekem nem ízlik
Esküszöm, h megkóstoltam, de NEM! Egyszerűen a zöldségfélékből sokmindennel vagyok így, nemtom miért. Peig gyerekkoromban belémdiktálták ugyan, de nem volt az a fenenagy erőltetés sem.
Apa lesz Hamival addig. Persze ők is Pesten, mert a szopi az szent! Egyébként is kap közbe hozátápit, h kibírja amíg kiérek a meccsről.
Azért el ne tüntesd
Aztán lassan rájöttem, h merre hány méter

Dávid nagyon nagy már! És igazán jól mutat a sapiban
kivi vagyok.

Cory?
Mit iszik Boti a pohárból??? 

2004.05.25 18:11
. Gratulálok ezúton, megkérdezhetem milyen diplomát szerzett?
. Neked pedig modell alkatod van, nagyon csini vagy, komolyan!Jó vacsit
.
.Gratula a 6. fogacskához. Tüneményes laca baba, olyan csodálatos kék szemei vannak, hogy festeni sem lehetne szebbet. Persze az itókás kép is nagyon tetszik.
.
.Átadom majd kérdésed laurának, biztosan jól fog esni neki
. Mi a gond az eredményeddel(ha meg szabad kérdezni)?Mindenestre jobbulást kívánok!Joghurtokról megoszlanak a vélemények, én még nem igazán adtam Robónak, megvárom az 1 éves kort, de a natúr joghurtok mehetnek, esetleg te is keverheted gyümikkel, hogy ne legyen olyan vad íze. De remélem Cory jön és megírja nekünk
.Rizs ízlet Haminak? Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint