A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Gigi!Kép
Nem tom mi van velem mostanában,de én állandóan aludnék.KépHa most lefeküdnék,simán tudnék aludni holnap reggelig.KépDe hát nem tehetem.Lányok Teljesen ki fog halni a topik!Merre vagytok?Kata te mit csinálsz mostanság??Puszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Dia!

Ne haragudj a tali miatt, de sajnos a család az ilyen! Ha lehet azért megpróbálok odaugrani hozzátok!
Az 5,6-os eredmény teljesen jó.
Ezt olvastam:
Rendszerint a 26. héten kerül sor a terhességi diabétesz, azaz cukorbetegség szűrésére. Ilyenkor éhgyomorra tesztreggelit (zsemlét és tejet) fogyaszt a kismama, majd egy óra múlva vérvétel következik. Ha a vércukorérték magasabb, mint 7 millimol/liter, cukorterheléses vizsgálatra (OGTT) lesz szükség. Ez 75 gramm glükózoldat elfogyasztását jelenti éhgyomorra. Terhességi cukorbetegségről akkor beszélünk, ha ez az érték két órával az oldat elfogyasztása után 7,8 millimol/liter felett van.
Tehát ne idegeskedj!
Te is ilyen álmos vagy mostanában? Én is nagyon szenvedek mikor 6:15-kor csörög az óra és 6:55-kor már az irodában ülök! Ezt nagyon nem bírom, de már csak 3 hónap vagy 2,5! Nem akarok az Apuval se kibabrálni, ezért amíg bírom húzom az igát! Én még nem kérdeztem meg az eredményem, de a doki azt mondta, hogy hív ha gond van vele. Ezek szerint nincs gond!
Pusza, Barbara
babar

Barbi!
Én nem rád haragszom,csak olyan sok variálás van a tali körül,mintha kötelező lenne.Pedig erről szó sincs.Én nagyon,nagyon álmos vagyok mostanában,pedig én fél 8-kor kelek.De az imént írtam Giginek,hogy ha most lefeküdnék simán tudnék holnap reggelig aludni.KépPersze este még 11-kor is fel voltam,mert a két hapsi egymással komunikált és nem érdekelte őket,hogy anya álmos.KépPuszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Liv!
Szorítok Nektek,ezek a kis emberkék nagyon szívósak!!!Húgom kisfia 1600 grammal született,de ezt ma már senki nem mondaná meg a 6 éves fiatalemberről.Kép

Dia!
Tegnapi napot az okmányirodában töltöttem,mégsem sikerült mindent elintéznem.KépEstére már minden bajom volt.
A tali miatt ne bosszankodj,érthető,hogy nehezen lehet összehozni.Pl. a gyereket egyszerűen nem tudom megoldani,egyedül mégsem hagyhatom.KépHa pedig elviszem magammal,akkor nem tudunk sokat beszélgetni.
Az én pocaklamkóm is igen aktív mostanában,olyan precízen eltalálja a hólyagomat néha,hogy csak na.Remélem nem tudom meg,hogy milyen bepisilni...Kép
Nekem 6,8 lett a cukrom.
Ne legyél morcos!!!KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Bringa!
Várom a képet majd!Kép
Ma megyek az orvoshoz,már negyon várom:reggel óta eléggé fáj a hasam alja,de szerencsére nem keményedik.Nem tudom mi lehet ez.
Uh valamikor két-három hét múlva lesz csak.Kép
A hasam ijesztő méreteket ölt,kicsit uncsi,hogy mindenki azt hiszi ikreim lesznek.Kép
Rajtam már kezd kitörni a pakolászási mánia,mosok,rendezkedek,pedig még van idő.
Te hogy állsz a készülődéssel?

Barbara!
Ha megszületik a baba,lesz aki helyettesítsen az irodában?
Tök jó lehetett a lagzi!KépMennyi vendég volt?

Gigi!
Téged is puszillak!Kép

Kata
29+3

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!

Megérkeztem,a kórházban minden rendben volt,elvégeztek egy csomó vizsgálatot de minden negatív lett.A babával is minden rendben.Már nagyon hiányoztatok.Sajna most elég sok a dolgom de amint tudok jövök.

liv!

Sok erőt egészséget és minden jót kívánok nektek!

Mindenkit puszilok,üdv Saxi.
saxi

Szia Kata!

Ez a hólyag-püfölés nekem is ismerős. Mikor pisilnem kell de még nem jutok el a wc-ig, pici lányom rásegít a dologra " Anya most már húzzál el pisilni, mert így kényelmetlen idebent". Ilyenkor majd' összecsinálom magam!
Nekem is szépen gömbölyödik a pocakom! Nagyon szeretek kirakatok előtt elmenni, mert olyan jó látni a pocimat így egyben. Otthon nincs egész alakos tükör.
A fészekrakási láz rám is rámtört. Megvarrtam a függönyt, a héten elhozzák anyuéktól a kiságyat, én elhozom a gyerekruhákat. Tegnap nekikezdtem pár keresztszemes képnek, hogy lefoglaljam magam. Ma megyek az IKEA-ba (remélem nem görcsölök be!) veszek képkeretet és lelakkozok őket.
Próbálok az ésszerűség határain belül maradni a vásárlásaimmal, de olyan nehéz. Szívem szerint már mindent felhalmoznék a szobájába. A párom elmagyarázta, hogy ő még szeretné kijavítani a festési hibákat, így addig felesleges minden bútort a helyére tenni! Így marad a várakozás, és az, hogy napjában többször beülök a szoptatós fotelomba és ábrándozom. Szerintem a végére teljesen be fogok gyogyózni! Kép
Na a család se piskóta! A párom keresztanyjától kaptunk 3 dobozos Humana bébivizet, mert az Intersparban ha vettél 3 dobozzal, kaptál hozzá egy felfújható bocit. "Hát nem fogja otthagyni!" Azért vett még mellé egy aranyos babanaplót is. Ha ez így folytatódik nem fogunk decemberre beférni a lakásba!

Pusza
Barbara
babar

Sziasztok!
Tegnapi levelem úgy látom elveszett.Az volt a lényege,hogy hazajöttem a kórházból és minden rendben van.Már nagyon hiányoztatok.Visszaolvastam az írásokat,de közben behalt a topik.Remélem már nem csinál ilyeneket.

Liv!

Sok erőt egészséget kívánok nektek,és szorítok,hogy minden rendben legyen.

Mindenkit puszilok,üdv Saxi.
saxi

SaxiKép

Örülök, hogy végre haza mehettél a kórházból és, hogy minden rendben. Hiányoltalak én is téged. Remélem többet ilyen kórházas elvonulást már nem csinálsz!!!!!!

BarbaraKép
Én a babaruhákkal nem tudok betelni. Már most több ruhája van mint az apjának meg nekem összesen. Bár most engem nem nehéz lekörözni az egy darab nyári és egy darab őszi gatyámmal. Ma készültem volna venni pár őszi cuccot mivel fenyegettek minket a jégkorszakkal, erre ma is rohadt (bocsi) meleg van!! Tele van már a hócipőm ezzel az időjárással!! Cipőt sem tudok venni mert a lábam be van dagadva!
A felfújható bocit is megkaptátok vagy azt lenyúlta a keresztmama?Kép

Tegnap jól behalt a topik!!! Annyit emlegettétek, hogy már alig írunk, hogy a rendszer megunta!
Este küldött a Györesz sms-t, hogy jól vannak, csak a héten nem lesz otthon net, úgyhogy nyugtassak meg mindenkit, ezért nem tud most írni!

KataKép
PocakméretKép Engem még nem néztek ikerterhesnek, de mindenki le van döbbenve, hogy még majdnem két hónapom van vissza. Mivel összehasonlítási alapom nincs, csak mosolygok ilyenkor nagyon értelmesen.
Voltam ma a védőnőnél. Mondta, hogy kezdjem összeszedni a kórházi motyómat. Nehogy meglepetés érjen. Szerencsére ő nem egy buzgómócsing. Nem izgatja, hogy mennyit híztam. Lassan a gyerekorvost is ki kell választani. Lassan kezdenek felpörögni az események. Kép

Puszi mindenkinek! Gigi 32+5

KépKép
gigi28

Gigi
Minden elismerésem, amin keresztülmentetek lombik ügyben!!! Most aztán meglesz az eredménye hamarosanKép
Van egy tuti listám (mindenféle extrákkal)kórházi pakkohoz, hozzá már nem kell tenni, esetleg kihízni belőle Kép Feldobjam ide?

Dia
Én is tök álmos vagyok állandóan! Persze most még vmi nátha is kerülget, de inkább a vészes vérszegénységemnek tudom be. Lányommal ue volt, 5 hét vasinjekciót is kellett kapnom...

Kata
Mi múlt héten vettünk új konyhát, de még előttünk áll a falbontás, beszerelés, egy-két dolog vásárlása, az asztalos által elkészített beépített szekrények, stb. Úgyhogy addig rend sem lesz, mert ha minden kész, akkorra tervezek még függönymosást, gyerekruha-rendberakást, stb.. Pedg már nagyon lenne kedvem hozzá!!! Így hát majd a legvégén. Nekem is mindenki szörnyűlködik, hogy mekkora a hasam Kép Persze, majd csodálkoznak, hogy ha megszülök, alig lesz kisebb, mert annyit híztam, többségét szerencsére hasra Kép
Mi volt a dokinál?

Saxi
Miért is kellett bemenned a kórházba?

bringa 29+3
bringa

Szia BringaKép

Köszi az elismerést. Furcsa leírva, de nekem tök természetes volt, hogyha másképp nem lehet, akkor addig lombikolunk mig egyszercsak sikerül.Kép
Szerintem nyugodtan ragd fel a listát. Igaz én kaptam a kórházban, de szerintem ezzel nincs mindenki így!Kép És lehet, hogy van benne olyan amire én nem is gondolnék. (mert hát ugyi nem vagyok valami régi motoros ebben a témábanKép )

Gigi 32+5

Csajok! Most már tessék írni, mert megint ki fog halni a topik!!!

KépKép
gigi28

ragd=rakd !Kép

KépKép
gigi28

itt a lista (még hanna idejében szedtem össze több forrásból)
KÓRHÁZI PAKK
-
bringa

Sziasztok!

Bringa!

Magas lett a vércukor eredményem ezért fektettek be kivizsgálásra,de minden rendben a benti eredmények teljesen normálisak lettek.

Dia!

Ez az alvás téma úgytűnik ragadós mert én is egész nap aludnék.Lehet,hogy a változékony idő teszi.Én is minden nap ebéd után megyek a Bogival pihizni.

Gigi!

Köszi,én is remélem,hogy legközelebb csak szülni megyek a kórházba.

A hétvégén elhoztuk a bölcsőt nagyon cuki apukám most csiszolja aztán jöhet a festés,már nagyon várom,hogy kész legyen.Én még csak kiválogattam a ruhácskákat méret szerint,de annyi van,hogy bőven elég lessz.A mosással még ráérek.Most vagyok a 27.-ik héten.Még október elején rendezünk egy zsúrt a Boginak és úgy gondoltam utána elkezdek igazán készülődni.Megyek adok a Boginak uzsonnát majd később benézek.

Mindenkinek puszi,üdv Saxi.
saxi

BringaKép

Ha nincs rá szükségem akkor ugye azért ne csináltassak kontaklencsét???!!KépKépKépKépKépKép
Húúúúú ez a lista nem semmi!! A kórházi azért nem ilyen részletesKép Nem ismerem a Garmastan kenőcsöt, légyszi írdd le, hogy mi ez?? (cicire való?)
Azt mondd meg még nekem,hogy mi lesz azzal a tejcivel amit mondjuk lefejek a kórházban? (nagyon optimista vagyok, hogy annyi tejem lesz, de tételezzük fel) Kiöntöm?? Mert sokan riogatnak, hogyha egyszer a picur rákap a cumisüvegre akkor nem biztos, hogy majd dolgozni akar a cicin. Lefagyasztani nem lehet......
Na mennyi problémám van!Kép Segíts! Ja és azt nem tudod, hogy mit jelent, hogy méhszáj érettsége: I-II ?

Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Livnek nagyon szorítunk. Tudom, milyen érzés, a keresztfiam 890 grammal született a 30. hétben, de már teljesen rendben van!

Amúgy szerintem azért is lehet gond a picivel, mert a toxémiás mamák babái nem olyan fejletten születnek, mint a többi annyi idős, mert a rossz keringés miatt elkezdenek a méhen belül sorvadni. Sógornőmnél is ez volt, azért lett a Zotya ilyen pinduri. De a SOTE a legjobb hely ilyenkor, nagyon remélem, hogy nem lesz baj.

Györesz,
csatlakozom a többiekhez: én is a 34. héten nyíltam ki, először 1, aztán 2 ujjnyira, de a gyerek a 41. hétig nem akart megszületni. Pedig minden este fájtam vele. Attól persze nálad bármi lehet!

Gigi,
az I-II-ről dunsztom sincs, de jól hangzik szerintem.Kép A Garmastan berepedt mellbimbóra való, nekem nagyon bejött. Az a jó benne, hogy nem kell lemosni a mellről szopi előtt, mert az elég macerás. A gyógyszertári (magi) kenőcsök általában baromi keserűek, úgyhogy le kell mosni őket.
Nálunk a kórházban (mind a kettőben) a lefejt tejet le lehetett adni a csecsemőosztályon. A maradibb helyen pótlásként adták neki üvegből (ott nem hozták ki a babákat éjszakára), az Istvánban meg úgyse kell fejni, csak a harmadik napon kellett nekem, mert nem bírt jóllakni az Imi, és akkor amit kifejtem, azt odaadták pohárból, és végre aludt egy jót.

Egyébként érdekel valakit, a 24 órás baba-mamás szobára készülőkre gondolok, hogy hogy működik a baba az első napokban? Lehet, hogy a szülésfelkészítőn elmondják? Engem elég váratlanul ért, ha érdekel valakit, leírhatom, mi volt.

Tali: részemről jó, hogy elmarad, mert a férjemnek kell az autó, nem tudnék bemenni a gyerekekkel. Máskor azért jó lenne!Kép

Vica
mvica

Szia VicaKép

Engem érdekel, hogy szülés után, hogy s mint. Igazából ettől jobban félek, mint magától a szüléstől. Voltam egy előadáson ahol volt erről szó, de azért más egy kismama és más egy doktornő szájából hallani. Szóval várom a beszámolót. De azért légyszi ne nagyon sokkoljál!Kép

Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok!
Csak megmutatom magam aztán megyek is aludni mert hulla vagyok.KépHolnap írok a mai napról.Puszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Tegnap szépen elszállt a topik!Kép
Voltam az orvosnál,több,mint 1 órát vártam,pedig csak hárman voltak előttem,az éltesebb korosztályból és jól eldumálgattak odabent.KépRáadásul mellettem egy irtó náthás csaj (taknya-nyála egybe szindrómás)ült,reméle nem kaptam el.
Lényeg,hogy a hasfájásom lehet attól,hogy nagyon feszül a csaszi hege,ezért szerdán UH-ra kell mennem és akkor megméri az orvos.Remélem normálisan stoppoltak össze négy és fél éve!Kép

A hidegfront nálam egyenlőre nem érezteti hatását,remélem senkinél sem kavar be!Kép

Bringa!
Köszi a részletes listát,találtam benne jókat.Kép
Nekünk mindent adnak a kórházban,a babának is,de azért felkészülök.
Akkor szerdán majd megírom este,hogy mi volt az UH-on.Te mikor is fogsz menni?
Nekem szombaton vált a hét,Neked pénteken?
Úgy láttam,mintha 1 nap eltérés lenne.

Saxi!
Jó,hogy itthon vagy és örülök,hogy mindent rendben találtak!!!Kép

Barbara!
Lehet,hogy nem kellene még készülődni,de annyira jó rakosgatni azokat a pici holmikat!
Pedig meg voltam róla győződve,hogy én már nem fogok babázni,vagy legalábbis nem egyhamar.
Úgy vagyok,mint Te:egyre többször ülök elmélázva.Úgy repül az idő...Kép

Vica!
Engem is érdekel amit mondtak!Kép

Gigi!
Én is nagy gondban vagyok,főleg,ha egyszerre mosom ki hatalmas ruhatáram összes darabját.Azt a max.5 darabot!Kép
Már beszereztem viszont egy jó hosszúra széthúzható cipőkanalat!Kép

Valaki írna bővebben a málnalevél tea hatásáról,mikortól érdemes inni,stb.?
A Tena betétről és a rémasen hangzó hálós bugyiról is szívesen vennék némi infót!Kép

Puszi.

Kata
29+4
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Gigi
Kontaktlencse Kép Bocs, ez a saját listám is, s hát nekem sajna kell Kép
A tejet nálunk egy felcímkézett üvegbe gyűjtik, mivel itt az éjszakai rooming-in csak egy álom, ezért ha van, akkor éjjel azt adják a babának. Persze én csak a kórházi 4 nap alatt próbáltam fejni (nem kött semmi), azután nem, mert nem volt szükségem rá az igény szerinti szopi mellett, plusz mivel fagyasztószekrényünk nincsen külön, sokáig el sem tudnám tárolni...
De egyébként most vettem AVent mellszívót, hátha azzal sikerül KépA fejésnek egyébként három funkciója van szerintem: tejtermelés fokozása (ezért lehet fontos az első napokban, jó linkek: www.lll.hu, www.szoptatasert.hu), vagy olyan alkalmakra eltenni, amikor vmiért más vigyáz a babádra (ekkor is inkább a kiskanállal való adását vagy pohárból itatást szorgalmazzák a szakemberek a cumizavar elkerülése végett), illetve mellgyulladás helyrehozásakor... Na elég tudományos lett? Kép Kép
Lepény érettsége: assszem 3 fokozat van: a 2-es ilyenkormár teljesen szokványos, 3-asnál meg már nagyon figyelnek, vagy a szülés közelében?? Ezt nem tudom pontosan, de asszem meszesedik alepény, és túlhordáskor szoktak vizsgálatot végezni ezügyben. Pl. nekem is volt (OPT-nek hívják, oxitocin-provokációsteszt, azaz megnézik hogyan reagál az oxitocin áétal keltett méhüsszehúzódásokra a baba), meg lehet, hogy flowmetria (áramlásvizsgálat, ezt uh-val nézik)is erre irányul.
A Garmastant pedig Vica tökéletesen ecsetelte Kép
Na mára eldugulokKép
bringa
bringa

Kata,
MAlnalevel teat a 36. hettol szabad inni, elvileg az elejen max. 2 dl-t belole (megindithatja a szulest), kesobb az ido mulasaval lehet novelni az adagot.
A mehszajat puhitja, az a szules soran sokkal gyorsabban tagul, igy lerovidul a vajudasi idoszak.

Velunk semmi ujdonsag nincs, ZSombi egyre hisztisebb es akaratosabb, lehet, hogy erzi, hogy nemsokra mar nem lesz egyedul. Kép Pocakom hatalmas, es estere nagyon faj alul. A gyomrom eg allanodan, a labam meg bucira dagadt. Kép

Azt hiszem, en most kezdem a "terhes" korszakot....KépKép Kép

Akkor tali teljesen lefujva???
Gombóc
gombóc

Sziasztok!

Tegnap teljesen elvonási tüneteim jelentkeztek, hogy nem tudtunk csevegni!
Nagyon jó a lista, kinyomtattam és eltettem!
Tegnap megint voltunk szülés-felkészítőn (Dia és Andi mentek szülőszobát is nézni! Kérek beszámolót!) A szülés menetéről volt szó, és elég érdekes volt. Sok olyan kérdést tisztázott a néni, ami egy kicsit homályos volt számomra.
Drága férjem meg is jegyeztem hazafelé, hogy elég jó dolog lesz ez a szülés! Persze nem neki fog fájni! Kép
A természet, hogy megtervezte ezt az egész dolgot! Minden-mindennel összekapcsolódik és mindennek megvan a maga funkciója!
Érdekes most nem volt hülye kérdés!
Mvica! Én nagyon kiváncsi vagyok, hogy működik egy újszülött! Leírnád!
A vizesedés az amikor feszül a bőr a kézfejeden és nem nagyon tudod behajtani az ujjaidat! Akkor nálam is beindult!

Pusza
Barbara
babar

sziasztok
Barbara
Az én párom ugyanígy reagált amikor az első terhesség alatt voltunk szülőszobát nézni Kép Megnyugtatlak a szülés után azonnal mindenkinek újságolta, hogy tök sima dolog az egész Kép
Újszülött
amit pl. nekem senki sem mondott: alvás közben mindenféle mocorgásokat, hangokat ad ki, s ez nem jelenti azt, h baja van. Persze meg voltam győződve hogy vmi nem stimmel. De azóta megnyugodtamKép Csak addig éber voltam éjszakánként, ugráltam hozzá mindeért, ami nem túl pihentető ..Kép

bringa (29+4)
bringa

Sziasztok!
Amint Barbi is írta tegnap felkészítőn voltunk.Nekem is nagyon tetszett az előadás,érdekes volt.Szülőszoba:Érdemes volt felmenni,mert már nem is félek a szüléstől.Végtelenül kedves szülésznők vannak és olyan az egész,mintha egy lakásban szülnék.5 szülőszoba van egy vizsgáló egy vajúdó egy műtő egy fürdőszoba,váróterem.Mindegyik szülőszoba más szinű,az alternatív szobában van egy franciaágy,bordásfal,labda,szülőszék/aki ülve akar szülni/,sarokkád.Minden szobában van magnó is és az ágyak sok fokozatban dönthetőek.Szóval nagyon tetszik.Így mostmár azon parázok,hogy mindig velem lesz a gyerek és ,hogy eltudom-e majd látni.De gondolom a szobatársak segítenek egymásnak.Remélem 3 ágyasba kerülök.Van 4db 3ágyas zuhanyzóval,van 2db 5ágyas zuh.nélkül,és van a 3alapítványi.

Bringa!
Tetszik a listád,én csak annyit tennék hozzá,hogy 300napnál nem régebbi házassági kivonat kell és nem sport ital hanem szénsavmentes víz.Mert senki nem tudja előre,hogy császár lesz-e a vége,és az ízesített italok nehezen szívódnak fel.Erre a szülésznő tegnap külön felhívta a figyelmet.Puszi mindenkinek,Dia 26+1

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Dia!
Még aluszkálsz?Kép

Gombóc!
Köszi a málnaleveles infót!Te iszod majd?
Most még elvagyok,de időnként én is nagyon "terhes"tudok lenni.
Most már a hasam alja sem fáj(kop-kop).
Nagyon kíváncsi vagyok hogyan fogjuk a baba születése utáni időszakot átvészelni,a fiam egyenlőre nagyon várja az öccsét,meglátjuk...
Próbáltam elgondolni,mit hogyan fogok majd csinálni két gyerekkel,de rájöttem,hogy nem lehet felkészülni.Kép

Bringa!
Nekem is okozott pár meglepetést az újszülött fiam.Na és persze azóta is jó párszor.Kép
Elég szépen hízogatok.KépMúlt héten próbáltam megreformálni az étkezéseket,az eredménye az lett,hogy folyamatosan szédültem,rosszul voltam.

Barbara!
Nektek hetente van a sz.felkészítő?
Nekem nagyon tetszett a szülőszoba,kicsit meg is nyugodtam tőle.A következő felkészítőn az újszülött osztályt is megnézhetjük,azt is várom már!
Üdv a vizesedők egyre szélesebb táborában!Kép
Bízzunk benne,hogy a hűvös idő jó hatással lesz ránk.

Puszi mindenkinek!

Kata
29+5
Kép

Kép
Kép
ruszlána

sziasztok
Dia
Igazad van, én nem is vittem, sőt meginni sem tudtam volna, mert így is hánytam a semmit (próbáltam szőlőcukrot enni, de kijött, bocsi, de epével együtt)...Ávíz is rajta van a listán, persze nem lehet nálunk azt sem inni, csak néha öblügetni, ami elég emberkínzás...

Gigi
Találtam pontosabb infót:
placenta érettsége:
0: sima magzati felszín, homogén szerkezet
1: enyhén hullámos felszín, mészszemcsék közel a magzati felszínhez
2: szabdalt felszín, mszlerakódások a basális (anyai)felszín felé tolódnak
3: érett lepény, fészkes mészlerakódások

egyébként nagyon érdekes szerintem megnézni a lepényt szüléskor. Érdekes, hogy egyes kultúrákban hogyan viszonyulnak hozzá. Van ahol megsütik, megeszik, van ahol porlasztják, s mindenfélére használják.
na normális esetben nem vagyok ám ilyen tudálékos, csak ez olyan érdekes szerintem Kép

Kata
A hízással ne foglalkozz!persze mondom én, aki szintén szokta magát stresszelni Kép
Ha meg vizesedsz, az úgyis rögtön le fog menni !!!

bringa (29+4)

bringa
bringa

Szia Kata!Kép
Ilyen korán írsz?Te este 11-kor szoktál.KépMost csak "kicsit"vagyok álmos.KépDe 12-kor így is elmegyek szundizni.Kép

Most olvastam az őszi topikban egy szüléstörténetet és meggondoltam magam mégis félek a szüléstől.KépKép

Gigi merre vagy??
Puszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Dia!

Legközelebb már mi is megnézzük a szülőszobát, csak tegnap rohantunk a vacsorára! Örülök, hogy ilyen szép lett, remélem nem front hatására fogunk szülni és nem szorulunk ki a folyosóra. Esetleg ha úgy alakul lehetnénk egy szobában is, persze ez a jövő zenéje!
Bringa!
Az elég embertelen, hogy nem lehet inni szülés közben. Mi van ha valaki 16 órán keresztül vajúdik? Szomjan hal? Néha olyan embertelen dolgokat találnak ki.
Tegnap a szülésfelkészítőn mesélte a hölgy, hogy az újszülött első 5 órájában a legérzékenyebb mindenféle érzelmi dologra. Ennek az oka az, hogy a vajúdás megindulásával adrenalin termelődik az anya szervezetében, ami természetesen átmegy a babába is. Ebben az első pár órában olyan magas a baba adrenalin szintje, hogy egész életében nem lesz mégegyszer ilyen. (Egy bébi test felnőtt adrenalin mennyiséggel!)
Szóval ebben az öt órában nagyon fontos impulzusokat kap a gyerkőc - ezért is jó ha ott van az Apuka!
Ma én is olyan okos vagyok!
Bringa!
Ha lehet, én maradnék egy jó kis steak-nél, a pirított méhlepényt meghagyom másoknak! Olyant is hallottam, hogy valaki berakta a fagyasztójába emléknek! Mi van ha áramszünet van és kiereszt?
Kata!
Igen, nálunk 5 vagy 6 héten keresztül van heti egy alkalom! Igazából nagyon hasznosnak tűnik! Remélem így egy kicsit könnyebben veszem majd az akadályokat!
Málnalevél témának utána tudsz nézni a www.nandu.hu honlapon!

Pusza, Barbara
babar

Szia Barbi!
Az Istvánban lehet inni vajúdás közben.Sőt csokit és szőlőcukrot is ehetsz.Puszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Barbara!
Köszi,elolvastam!Kép

Dia!
Tudod,beindult ovi,több időm van,ráadásul ma főznöm sem kell.
Szüléssel kapcsolatban:tiszta hülye vagyok.Az első császár volt és nem igazán tudom,hogy most akarom-e a hüvelyit.Persze nem kívánságműsor,de azt a gyötrődést már "ismerem".10 órát vajúdtam,csak a kitolási szakasz maradt el,ráadásul altattak-nem volt leányálom.Most mégis bizonytalan vagyok mi is lenne majd a jobb.
Dokim azt mondja,csak akkor szülök "simán",ha minden simán megy.Kép
Nooormális vagyok?!Kép

Bringa!
Végül is nem mondhatom,hogy stresszelem magam,de hihetetlen,hogy már az étel gondolatától is hízok!Remélem most is hamar lemegy majd.
Nagyon várom a szerdai UH-ot.Kép

Gigi?

Pusz.
Kata

Kép
Kép
ruszlána

Barbara!
Köszi,elolvastam!Kép

Dia!
Tudod,beindult ovi,több időm van,ráadásul ma főznöm sem kell.
Szüléssel kapcsolatban:tiszta hülye vagyok.Az első császár volt és nem igazán tudom,hogy most akarom-e a hüvelyit.Persze nem kívánságműsor,de azt a gyötrődést már "ismerem".10 órát vajúdtam,csak a kitolási szakasz maradt el,ráadásul altattak-nem volt leányálom.Most mégis bizonytalan vagyok mi is lenne majd a jobb.
Dokim azt mondja,csak akkor szülök "simán",ha minden simán megy.Kép
Nooormális vagyok?!Kép

Bringa!
Végül is nem mondhatom,hogy stresszelem magam,de hihetetlen,hogy már az étel gondolatától is hízok!Remélem most is hamar lemegy majd.
Nagyon várom a szerdai UH-ot.Kép

Gigi?

Pusz.
Kata

Kép
Kép
ruszlána

Szia Kata!
Nagyon szorgalmas vagy,2x küldöd el a levelet.Kép
Én mindig azt hittem,hogy aki császárral szül az nem vajúdik olyan sokat.Látni,hogy még van mit tanulnom.KépIrigyellek az Uh miatt nekem most nincs kilátásban.Aztán lehet,hogy a jövőhéten bemegyek a dokimhoz és megkérem,hogy kukucskáljunk be picurhoz.KépPuszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Dia!
Látod, kétszer is írok egymás után!
Nálam nem "programcsászár"volt,hanem hagytak,házha mégis sikerül megszülnöm a fiamat,de amikor romlott a szívhangja,akkor sürgősen vittek a műtőbe.Brrrr,nem is gondolok rá.Kép
Te meg tudod állapítani hogy fekszik a babód?Lehet,hogy én még két gyerek után is béna vagyok,de meg voltam bizonyosodva róla,hogy a feje van alul,de az orvos-tapintás-alapján az ellenkezőjét mondta.Kép
Most már lassan megyek a fiamért az oviba,de előtte megnézem a német RTL-en a szülőszobás műsort.Remélem ma is van.
Este jövök.
Addig is mindenkit puszilok!Kép

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!

Jól beindult a topik!

Gigi!
A Garmastan kenőcs a mellbimbó ápolására szolgál. Nekem már a 2. sebesre szopta a búvárszivattyú fiam és meg kell mondjam sokat segített.
Az anyatejet le lehet fagyasztani, de ha a kórházban erre nincs mód akkor a csecsemőst (ha te nem tudod/mered) meg lehet kérni, hogy töltse bele a babába üvegbőlKép Az István kh-ban 2 éve kérni sem kellett, hanem döntötték bele a fiamba amit lefejtem, úgy üvegből, nagyon rutinosan. Egy csepp se ment mellé. Én 1x próbáltam, majdnem megfulladt szegény csöppség úgy félrenyeltKép
Ja látom már írák mire való a kenőcs.
Eddigi Istvános tapasztalataim alapján a csecsemős nővérek mindegyike segítőkész. 1 van aki talán nem annyira, de szerencsére minden műszakban párban vannakKép Engem pl. a 2. napon hívott az egyik csecsemős fejni, hogy nézzük meg hogy állunk. 10 perc egyik cici 10 perc másik, de nem több, hogy ne terheljük meg a mellet. Hát majdnem elsírtam magam amikor 20 perc alatt kevesebb mint 10 gramm jött. De azt a bíztatást!!! Lesz itt tejcsi bőven! -kiáltott fel a csecsemős és beleöntötte a fiamba azt a keveset. (mint írtam) Másnap is mentem fejni, de csak pár milivel lett több. Egy újszülöttnek ez is bőven elég, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy ők sokkal hatékonyabb fejőgépek, mint az emberi találmányokKép És tényleg, 18 hónapig szopott a fiam.

Kata!

A málnalevél teát a 34. héttől ajánlják, de én csak a 36. héten kezdtem el inni, napi 4 csészével, kb 1 litert. (jelentem túlhordtam a gyereket így a koraszülés veszélye nem áll fenn a szedése mellettKép) A lényege, hogy a szülést gyorsítja meg, bizonyos izomzatokat segít ellazítani, és az izületeket. pl, nekem 9-kor repesztettek burkot, így indították a szülést és délben már 8 cm-re kitágultam. (Aztán gyengeségből kértem egy fájdalomcsillapító inekciót és attól kezdve nem tágultam rendesen, hiába fájt.) Pedig még 1 órám lett volna hátra, ha az orvosnak igaza van, de nem bírtam kiKép Szóval első szülésnek igazán szép lett volna ha tényleg 4 óra alatt megvan a baba, de lett belőle 8,5. Mindenesetre most már okosabb leszek, elkezdem a 34. héten a málnalevelet és nem kérek fájdalomcsillapítótKép

Tena betétből a legeslegnagyobbat érdemes venni. Saját tapasztalat. Én egyel kisebbet vettem és szinte óránként jártam cserélni, pedig átlagos gyermekágyi folyásom volt (vérzés). A hálós bugyiból 1 csomagban 2 db van. Elég ennyi bőven!!! Mivel olyan mint a necc harisnya ezért kb fél óra alatt megszárad, főleg ha van fűtésKép Én amikor betétet cseréltem akkor bugyit is és kilötyköltem szappannal. Legalább 6 hétig itthon is szinte csak azt hordtam, csak akkor vettem fel normális bugyit, ha elmentünk valahová. Rémesen néz ki, de nagyon kényelmes és az egyetlen olyan bugyi ami nem nyomja a gátsebet...

Na tessék! Gombóccal tök ellentétes információkat tudok a MálnalevélrőlKép Most legyünk okosakKép Én mindenesetre a 36. héttől ittam 8 dl-t naponta és mégis túlhordtam a gyereket. Most sem fogom másképp csinálni, de aki nem rendelkezik tapasztalattal inkább kérdezen meg egy hozzáértőt (szakembert, bio-bolt...), vagy nézzen utána valahol a netenKép Nem szeretném, ha tényleg valakinél koraszülést okozna, bár ezt még nem hallottam rólaKépKép

sasha

Kép
sasha

Szia Dia!

Igen tudom, hogy nálunk lehet inni és enni is (figyeltem az előadáson) de máshol ez elég ritka! Annyira örülök, hogy megtaláltam ezt a kórházat!
Tegnap elfelejtettem megkérdezni a nőt, hogyan lehet felkészülni a gátvédelemre. Pl. málnalevél tea, gátmasszás, stb. Jövő héten remélem már nem felejtem el!
Ez a hálós bugyi elég brutálisan hangzik, gondolom igencsak libidóromboló hatása van, de ilyenkor ez nem is gond! Kép
Hétvégén valami áttetsző trutyi csöpögött a cicimből és olyan ragadós volt utána! Mi lehet ez, valamiféle előtej? Mi jöhet még? Kép
Kata!
Az UH-n mindenképp kérdezz rá, hogy fekszik a babó. Nekem már a 23. héten fejállásban volt. Mondta is a doki, hogy rendes gyerek!

Őrületes tempóban nő a pocakom, tegnap vacsi után úgy éreztem szét akar repedni. Talán kevesebbet kellett volna kajálnom, pedig csak egy tál levest, egy hortobágyi palit és 2db túrógombócot vacsiztam. Szolid hami! Kép
Pusza
Barbara
babar

Szia Kata!
Amikor 24.hetesen voltam 4D UH-on,akkor azt mondta a doki,hogy faros a baba.KépDe szülésig még sokszor megfordul "remélem".PL:Van,hogy a nunim rugdossa és van,hogy a gyomromat.Ezért most fogalmam sincs,hogy,hogy fekszik.Kép

Málnalevél:Valahol olvastam,hogy a friss levelet meglehet szárítani és abból is lehet taát főzni.Szerintetek ez igaz?Mert a nővéremnek sok van otthon a kertben és akkor mondom neki,hogy szárítson meg nekem belőle.KépPuszi,Dia

Gigi nem tom merre csavarogsz!?Kép

Kép
Kép
lldicsi

Dia, Barbara
Én onnét tudom leginkább, hogy nem faros, mivel mindig lent érzem a csuklását. Ez nekem alegegyértelműbb jel. Persze az erős rúgásokat meg fent Kép
Jó, hogy tudtok választani. Nálunk már be sem lehet hívni a választott dokidat, sem szülésznőt a szülésre!!!!
bringa
bringa

Sziasztok csajok!

Ti aztán jól beindúltatok!!Kép Nem voltam itthon, azért csak most jelentkezem.
Bringa, köszi az infót!Kép
Tegnap én is vettem Tena bugyit.(betét sajna nem volt, majd mehetek vissza) Mondtam a férjemnek ha eddig nem undorodott meg tőlem, akkor ezek után biztos megfog.
Málnalevél teát én is fogok inni, de nekünk úgy mondta a szülésznő, hogy a 36. héttől kezdjük el, ne hamarabb. Hátha segít valamit. Van még a gátmasszázs olajokkal, azt még nem tudom,hogy kipróbálom e.
Nekem a méhszalagok szoktak fájni, de nem túl vészes. Ja meg a hátam. Az se jó ha sokat ülök, az se ha sokat fekszem. Semmi se jó.Kép Valaki észrevette, hogy hidegfront van???Kép Én nem.
Húúú én is nagyon zabálós kedvemben vagyok! Leírom a mai menüt (és hol van még az este??): Reggeli: másfél szelet kenyér, délelött: fél tálca Benei teasütemény, ebéd: tányér lasagne, nagy fürt szőlő és lefojtottam két csokoládés gorfival, amit jól megízesítettem tejszínhabbal.... Kicsit túlzásba estemKépKép

Na puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Szia Gigi!
Na végre,hogy megjöttél!Merre csavarogtál?Nekem is van ám huzatom kaja ügyben.KépReggeli:1 téliszalámis zsömle,1pohár tej,1p cappuchino.Tízórai:1müzlis joghurt,1túrórudi.Ebéd:A "tegnapi vacsi"Carbonára spagetti.De már most éhes vagyok,úgyhogy eszek egy kis paprikás krumplit céklasalival.KépÉs hol van még az este.?KépKépPuszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

most olvastam a Kismama újság e havi számát és pont a MÁLNALEVÉL teát ajánlják! Szó szerint idézem!

"Télre is tartalékolhatunk belőle! Mélyhűtőben is tárolhatujuk, de a szárított levél is megteszi. A 34. hét után ajánlják a fogyasztását, mert lazítja a kismedence izomzatát. A beleken keresztül serkenti az anyagcserét, méregtelenítő hatásáról is közismert. Napi négy csészényit fogyaszthatunk. elkészítése: 5-6 darab friss vagy 4 teáskanál szárított levelet forrázunk le egy liter vízzel. Hagyjuk állni tíz percig, majd szűrjük le."

Azt hiszem egy ilyen hiteles újságnál, mint a Kismama nem is kell utánanézni, hogy utánanéztek-e az információnak.Kép Szóval, málnalevélteára fel.Kép

Egyébként írtam valami rosszat,hogy sose válaszoltok nekem?

puszi
sasha
26 hét

Kép
sasha

DiaKép

Örülök, hogy nem csak én (és a Barbara)vagyok ilyen nagy zabás.Kép Imádom a carbonara spagettit. (meg minden más tésztát)
Férjemmel voltam meg az anyuéknál is azért nem tudtam írni.

SashaKép
Ne haragudj ha nem írtam neked még eddig. Az az igazság, hogy én teljesen szenilis lettem. Ma is csak délután olvastam el amit ma írtak a többiek és mire oda jutottam,hogy írok, szerintem már a csevej 3/4-re nem emlékeztem. Szóval nem direkt volt!!! Tessék sűrűbben jönni és akkor tuti mindenki válaszol neked!
És köszi a málnaleveles cikket. Én már megvárom a 36.hetet. (amúgy is utálom a gyógyteák ízét)

Puszi, Gigi 32+6

KépKép
gigi28

Helló!

Málnalevél ügyben Sashával teljesen egyetértek. Én is ittam, túl is hordtam pár nappal. Meg a szülésem se lett túl rövid, második gyerekhez viszonyítva. De azért, Dia, inkább ne parázz!Kép

Az Istvánban a vajúdó milyen? Van valami kényelmes ülőhely, pl. fotel? Mert én előreláthatólag jó pár órát leszek ott. Most nincs olyan, hogy csak a 34. hét után lehet megnézni? Mert akkor bemennék én is egy előkészítőre, csak félek, hogy 20 hetesen még nem engednek föl.

Én Mesivel nagyon éreztem, mikor farosba fordult, és azt is, mikor vissza. Egy olyan nagy tekerés volt a hasamban.

Az újszülöttekről azt akartam írni, hogy első nap végig alszanak, és alig lehet őket felébreszteni enni is. Második vagy harmadik nap (nálunk harmadik volt) meg egész nap ébren vannak, és folyton bőgnek, mert enni akarnak, de még nincs mit eleget. Pont attól lesz elég, hogy aznap le se lehet őket szedni a ciciről. Aztán ez elmúlik. Ezért is akartam ezt leírni, hogy ne essetek végképp kétségbe. Mi mondjuk Iminél megtámogattuk egy nagy adag lefejt tejjel pohárból, az jót tett mindkettőnknek.
Persze ez csak azokat érinti, akik éjjel-nappal a babával vannak. Ahol éjszaka megtömik őket, netán nappal is, ott ezt nem lehet észrevenni. Viszont akkor nem is termelődik annyi tej már a 3-4. napon.Kép

Remélem, nem voltam túl hosszú. Én is úgy vagyok vele kicsit, mint Sasha, sose tudom, haragszotok-e rám valamiért, vagy csak ritkán írok.Kép

Puszi: Vica

Ui: Teszek föl új képet a profilomba a kölykökről, ezen apát is megkukkolhatjátok. Ő amúgy nem szopja az ujját.Kép
mvica

Gigi!

Jöjjék, jönnék, csak nem mindig jut időm írni is. Elolvasom a kedvenc topikjaimat ami minimum 1 óra, viszont csak olyankor jut időm pihenni (feküdni), főzni és olyan háztartási munkákat csinálni ami vegyszeres. Pl wc-t sikálni és hasonló dolgok, de még bútort pucolni prontóval, mert édes drágám mindent megkóstolna és ezeket talán nem kéne.Kép Egyedül este jutna időm rendesen netezni, de erre többnyire nincs lehetőségem. Ilyenkor a párom stoppolja a gépet. Most nincs itthon, mert lement Miskolcra a nővéréért aki közben persze kitalálta, hogy ma mégse jönne.... Hosszú történet és bonyolult családKép Imádom őket, úgy ahogy vannak, lököttenKép Főleg,hogy a nővérét már akkor ismertem mikor az öcsit nemKép Még tizenéves koromból. Mondom hogy bonyolult dolog.

Na meg most állítom vissza a gyereket a "téli alvászatra". Eddig simán átálltunk mediterrán altatási rendre. Meleg van stb és a gyerek se tud elaludni úgy, így tehát hagytam,hogy 10-11-ig fent legyen, aludtunk 9-ig. Délutáni alvással vannak gondok, hogy az ne csússzon 2 utánig, mert akkor jajj nekem. Ma szerencsére már negyed 9-kor elaludt (fél 2-ig aludt du) és így most jó. Tartsuk meg ezt a jó szokásunkatKépKépKép Na mindegyKép

Meg nem gyengén beteg vagyokKép Hétvégén kezdődött. Kikaptam a hűtőből az "enyhe" elnevezésű szénsavas ásványvizet és jó nagyont kortyoltam, csak 3 adagban bírtam lenyelni olyan borzalmasan hideg volt. Másnapra elkezdett fájni a torkom. Következő nap mégjobban fájt. Harmadnap bedugult a fejem, a torkom nem fájt annyira. Negyednap a torkom rettenetesen fájt, az orrom elindult, és fájt az arcom... Délután orvos. Csúnya torokgyulladás és mivel az arcüreggyulladás megállapítását röntgennel végzik (most nem lehet), de alapos gyanú van rá, ráadásul nagyon alapos és tapasztalt orvosom van (egyetemen tanít stb.) ezért kijelenthetjük,hogy arcüreggyuszim is van. Szemicilint és valami borzasztó ízű kanalas gyógyit kaptam.

A lényeg az, hogy a hideg víz hatására a nyálkahártya lehűlt amin gyorsan elszaporodtak a bacik és a kismamákra amúgy is jellemző gyengébb immunredszer miatt gyorsan el is tudtak szaporodni, és egyre jobban terjedni. Az arcüregben megbúvó bacik is kaptak a lehetőségen és kész. Pár korty hideg víz micsoda láncreakciót képes előidézni... hihetetlen. Még sose tapasztaltam ilyet. Sose voltam még influenzás se, pedig anyósomékat rendszeresen ledönti.
Gyógyszert sajna meg muszáj szedni, hiába nem tesz annyira jót a babának, de ha tovább vándorol a baci a testemben a következő a tüdőgyuszi, vagy a homloküreg gyuszi és talán a babához is eljuott volna, az meg nem jó, inkább gyógyi. de állítólag a penicilin nem árt nekik.

Na jó befejezem mára, hiába nem szeretnék regényt írni, ma benne van a bugi az ujjaimbanKép

puszi
sasha

Kép
sasha

Hát nem akar összejönni az a kép, lehet, hogy túl nagy. Apa titok marad.Kép

Vica
mvica

Vica!

Nekem 4 órás lett volna a szülés mert gyors ütemben tágultam, csak azt a fránya fájdalomcsillapítót ne kértem volna. Az mindent tönkretett!

Jé tényleg így működnek az újszülöttek, bár az enyém a 2. naptól kezdett egyre többet bőgni és bőgni. Szentem hasfájós lettKép

Emlékeim szerint a vajúdóban 4 ágy van, szék... azt nem tudom, nem emlékszemKép Én olyan izgatott voltam mikor végre 9-kor döntöttek, hogy aznap szülhetek és burkot repesztettek, hogy nem figyeltem semmire, csakhogy mikor jönnek a fájások.Kép Igazából az egészet végig gyalogoltam, vagy félig ülő pózban vészeltem át, az ágyonKép

Nemcsoda, hogy te se jössz sűrűbben... két gyerkőcKép Szerintem én nagyon el leszek havazva kettővelKép

Nem is tudom más hogy van vele, mármint aki nonstop a gyerekkel lehetett a kórházban, de én pl nem éreztem a tejbelövellést. A gyerek akkor volt cicin amikor akart, volt, hogy óránkét, volt, hogy 3 óránként, változó iőszakokat szopott... A 20 perctől a másfél órát simán. Persze itthon az alsó határa a szopási időtartamnak a másfél óra lettKép

na tényleg bedugulokKép
Jajj még annyit!

Gigi!
Mikor a fiamat vártam és nagy netes volam, azt csináltam, hogy két külömböző ablakban megnyitottam ugyanazt a topikot. Tudod, egér jobb gomb-megnyitás új ablakban. Az egyik ablakban a topikot olvastam, a másikba meg rögtön írtam is a választ, úgy frissibe. Na jó persze akkoriban nagyon sűrűn volt olyan, hogy szinte naponta archiválódott a topik mert annyit és annyian írtunkKép Volt, hogy a táblázatban 60 kismama szerepelt és mind aktív résztvevője volt a topiknak!!! Azt a táblázatot egyébként a mai napig örzöm, akkor még a 18. hétben voltam a fiammalKép 2002 áprilisaKép

puszi
sasha

Kép
sasha

Ahha...

2002 augusztus 23-a pénteki táblázat: 69 kismamávalKép
hihiKép

sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Eltartott egy jó ideig a visszaolvasás,de ennek nagyon örülök!Kép

Sasha!
Köszi az infókat!
Egyébként én bizti nem haragszom Rád,mert szoktam írni Neked!
Igaz,előfordul,hogy mindenkinek írok valamiről,megszólítás nélkül.Kép
Mi is most állunk át a téli alvásra.Fiacskám másfél éves kora(!!!)óta nem alszik nappal,mégis képes minden gond,nyűgösség nélkül 11-ig ébren lenni.De,mivel reggelente ovi,ezért valahogy dűlőre kell jutnunk.
Jobbulást kívánok!Kép
C-vitamint nem szedsz?Az első terhességnél és most is szedem napi kétszer,és azt akarom hinni,hogy ez véd meg a nyavalyáktól.Kép

Vica!
Nagyon jó a kép!!!Kép
Az agyam,mint szita,de Te tudod már,hogy fiú,vagy kislány lakik a pocidban?
Az én fiam nagyon-nagyon hasfájós volt,sokszor sírtunk együtt.Kép
Most olvastam,hogy a Laktoherb teától is lehetett,azt viszont vödörszámra ittam.Most majd valami mással próbálkozok,de lehet,hogy semmi ilyesmire nem lesz szükségem,hogy elég legyen a tej.Óhhh,optimizmus.Kép

Barbara!
28.heti Uh-on koponyavégű volt,de úgy látszik szeret forgolódni.Kép
Kíváncsi vagyok,hogy a szerdai Uh mit mutat.

Bringa!
Én is lent érzem általában a csuklást,ezért lepődtem meg,hogy tapintás alapján a doki a popóját érezte alul.Sokat ficereg,lehet,hogy hamarosan nem lesz már helye megfordulni,aztán tuti a császár...

Holnap reggel megint okmányiroda.De unom!

Jó éjt!

Kata
29+5
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Sasha
bocsi, de attol, hoyg Te tulhordtad a fiad, meg masnal okozhat koraszulest a malnalevel tea. Kép NAgyon hatarozottan emlekszem, hoyg a Kismama-ban volt a cikk, amiben felhivtak a figyelmet a szules megindito mellekhatasara is. Termeszetesen nem mindenkinel tortenik igy, de torten(het). Kép Ezert nem ajanljak a 36. het elott es ezert javasoltak kezdetben a kisebb dozis fogyasztasat. Persze, ahogy mulnak a hetek, mar nem baj, ha elindul a szules, igy lehet inni kesobb nagyobb adagban is. En napi egy cseszevel inditottam, a 38. hettol mar napi kb. 2litert ittam. Kép Es en is tulhordtam....Kép

Egyebkent en is eszrevettem, hogy csak 1-2 ember valaszol nekem is altalaban, ezert se voltam biztos abban, hoyg szivesen vennek, ha elmennek a talira. Kép

Joejt
Gombóc, az igazi gombócnak kinezo... Kép
gombóc

Sziasztok hisztis csajok!
Mi ez a nem szeretünk valakit duma? Sasha, Vica, Gombóc megjött nektek? Kép
Igazság szerint én is leginkább nagy általánosságban szoktam írni, de ezek után, hogy ne legyen belőle balhé, majd megszólítok mindenkit! Kép Lehet, hogy a hormonok tombolnak a hölgyekben, hogy ilyen érzékenyek!
Gombóc, én pl. azt olvastam az Interneten, hogy a 3. harmad elejétől lehet már inni, persze kis mennyiségben és fokozatosan növelni az adagot! Én nem tudom, de szerintem én sem fogok kockáztatni a 36.hétig, utána meg abban fogok fürdeni is!
Az egyik barátnőm azt mesélte (erre érdemes odafigyelni), hogy neki nem szólt a dokija, hogy Magnéziumot csak a 36.hétig szabad szednie. Ő szedte végig és nem tudott tágulni, így megcsászározták. A szülésznője szerint a magnézium miatt lehetett.
Sasha!
Ezt én is többektől hallottam, hogy az EDA sok esetben leállítja a fájásokat. Akkor mit lehet tenni a fájásokkal? Tűrni? Ez az asszonyi sors! Hát kellett ez nekünk? Kép
Influenzára igyál sok hársfa és kamilla tea keveréket! A másik jó módszer a torma-reszelés. Igaz, hogy mindened elkezd folyni, de kitisztítja az orroda és az arcüregedet!
Vica!
Nyugodtan gyere el az előkészítőre nem néznek ki senkit. Első alkalommal én is úgy éreztem, hogy mit keresek ott, de utána meggyőztem magam, hogy inkább most járok, mint télen hóban, fagyban, latyakban. Minden szerdán van 15-17 óra között. Minden alkalom után van szülőszoba látogatás!
Köszi az infót az újszülöttről, talán ez is segít egy kicsit, hogy ne essen az ember azonnal pánikba!
Dia, Gigi!
A tészták nekem is gyenge pontom, csak az a baj, hogy nagyon gyorsan újra éhes leszek utána! Ez a paprikáskrumpli ötlet tetszik! Lehet, hogy ma nálunk is az lesz vacsorára házi savanyúsággal. Nyammmm! Már éhes is vagyok!

Tegnap elmentem egy kicsit nézelődni a C&A-ba és a La Halle-ba. Hát annyira drága minden, hogy leesett az állam! Kinéztem egy szuper levegőztető zsákot de 7990,- volt, ráadásul egy szezonra szól. Hát pedig a gyerek nem fagyhat meg! Csak meg kell venni! Ma még kimegyek az Auchanba és a Coraba hátha találok rucikat normálisabb áron!

Na befejezem a szómenésemet!
Puszi
Barbara
babar

SashaKép

Ez az arcüreg gyulladás elég borzasztóan hangzik.Kép Épp egyik nap mondtam a férjemnek, hogy ha már eddig megúsztam betegség nélkül akkor remélem már nem fogok elkapni semmit.
Óhhhh én ilyen számítógépes kunsztokat nem tudok csinálni!Kép Ráadásúl lap-topom van, beépített egérrel és örülök ha tudom használni.Kép Szóval marad a feledékenység! 69 kismamaKép Nem semmi. Én már ezt sem tudom követni!Kép

GombócKép
Lassan elbitorlom a nevedet, mert már én is úgy nézek ki mint egy gombócKép
A málnalevél teával kapcsolatban én is veled értek egyet, mert a szülésznő is mondta, hogy csak a 36.héttől (gondolom még azt is be kell tölteni) lehet inni és fokozatosan kell emelni az adagot is. A "jajj engem nem szeret senki" gondolatokat meg felejtsd el. Ez a találkozó nem jött össze. Na bummmmm.Kép

VicaKép
Nagyon jó a kép. Apucinak elég jó karjai vannak. Na persze ezt észre sem vettem, mert a nagyon szép gyerekeidet néztemKépKép Külömben "szomszédok" vagyunk mert mi Dunaharasztin lakunk.Kép

BarbaraKép
Addig a jó mig szómenésed van! Mi is vettünk egy zsákot a La Halle-ban. 7990, Ft volt. És kb két hónapig lesz jó! Na de ezt már itthon vettem észre, amikor összemértem egy 62-es rugival.Kép Na én vagyok az a tipikus idióta kismama aki minden baromságot megvesz.Kép
Nekem a barátnőm nővére szült teljes érzéstelenítésben. De azt is csak úgy adják be, hogy a tolófájásokat érezd. Na ő nem érzett semmit ezért a szerencsétlen össze-vissza nyomott. Valami ér meg is pattant a fejében. (a barátnőm szerint azóta olyan hülye szegényKépKép)
Úgyhogy maradok a szenvedésnél, max. fájdalomcsillapító szurit kérek majd.

Na el kéne másznom a boltba. Úgyhogy megyek is.

Puszi, Gigi 33

KépKép
gigi28

sziasztok
Sasha
Emlékszel? A 69-ben még bent voltam én is. Majdnem. Most nézem, mert én aug 22-én szültem Kép
Én is meg vagyok fázva, s egy csomnó kismama itt. Szerencsére nem olyan súlyos, mint a tiéd, de azért küzdök vele Kép

bringa 29+5
bringa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: