A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Sildike, tök jó, hogy Lacika felébredt a téli álmából, mert irtó édes vigyorogva, nyitott szemmel! .wink:

Dóri, nem tudom, olvastál-e minket a múlt héten, de nekem megdőlt a hitem abban, hogy a szomjas gyerek a vizet is megissza. Az én gyerekem folyatta ki a száján, végül elveimmel ellentétben nemtudom hányadik forró napon vettem cukros gyümilét, mert féltem, hogy kiszárad. :(
Na de ebből se jó ám minden... :D:D:D:D le se tagadhatnám, hogy az én gyerekem. :D
Sztem napi 4 szopi mellett ne aggódj, hogy nem kér mást inni, biztos elég neki.
Megy a drukk az uh-ra!!!

Andi
, jól emlékszem, ugye, hogy Nati is felállt vmelyik nap? Akkor biztos menni fog a lépkedés is! :wink:
Mikor mentek a Balcsira?

Nekem nagy szerencsém van az evéssel (is), Zita simán eszi a darabos kajákat. Eddig még csak a nyálát nyelte félre játék, vagy visszafelé-szívott nevetés közben. :lol:
Hétvégén elkezdtünk átállni a napi egyszeri alvásra. Zita bírja jobban, én akkorákat tudnék aludni már 10 körül...
Vendég

Sziasztok!
Talisok!

Ma voltunk a dokinál a szokásos méredzkedésen, és azt mondta, hogy kicsit piros Bubus torka. :( :( :( :( :( :( :(
Asszem el kéne halasztani a talit, nehogy valaki elkapja.
Nektek jó lenne a jövő szerda?
Annyira sajnálom, mindig elkap valami sz@rt. Szerencsére egyébként jól van, 8,8 kg és 73 cm.
Pedig már úgy beleéltem magam, hogy holnap jöttök. Szóval jövő szerda, vagy másik nap?

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Látom, mindenki milyen jó dolgokat akart hozni a talira... :( :roll: :( :( Majd a jövő héten... Úgy sajnálom... Persze aki akar még így is jönni, szívesen látjuk.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Zsófi

Szeintem a piros torok nem biztos, hogy fertőző. Simán lehet csak a foga miatt is. Ha mások is jönnek, mi vállaljuk a kockázatot. Bevásárlásnál is leköhögheti valaki.

Nekünk a jövő hét már nem jó, és úgy tudom Dudáék is a Balcsin vannak már.

Kép
Kép Kép
sildike

Zsófi!
Remélem Bubus azért jókedvű és nem nyűgös!
Nekünk a jövő hét már tényleg nem jó, nem leszünk itthon.
Nyaralás előtt nem örülnék, ha lerobbanna Nati, de abban igaza van Ildinek, hogy a piros torok még nem akkora veszély, ami ne leselkedne máshol is a gyerekekre.
Szerintem ezt elsősorban neked kellene eldönteni, hogy vállalod-e így a tali megtartását?

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok! :)

Köszönöm infot hami ügyben, akkor még inkább csinálom neki a hamit :)

Sildike! :)

Hol lehet kapni ilyen tutkó úszógumit???

Én is szeretnék valami ilyesmit Lívikének, mert lassan írány a Balaton!!! :D :D :D JUHHHÉÉÉÉÉÉ :D

Már úúúgy vvvááárrrooom!!!! :D

Még egy körkérdés!!!

Mikortól kellene esti cumisüveget lecserélni simán kanalas tejpépre, vagy ez nem fontos még????
Adhatok neki továbbra is reggel és este tápit cumisüvegből????

Ja és meddig forraljam még szerintetek a csapvizet?????

Köszi előre is a sok infot! :)

Mea
mea

Mea:

Én csak az egyik kérdésre tudok reagálni. Én rég nem forralom Zsuzsának a csapvizet. Ugyanis szerintem ha már a földön tapicskol és azt a koszt benyalja, akkor mi baja lehetne attól a csapvíztől amit mi is iszunk?

Zsóf:

Sajna mi nem tudunk menni a holnapi talira. :( A szerdák általában nem jók.

Bár.

Képzeljétek mi történt.

Megmondtam a főnökömnek, hogy terhes vagyok és karácsonyig szeretnék dolgozni. Kiderült, hogy szeptembertől jön vissza egy távollevő kolleganő, és nem tudnak nekem helyet biztosítani (eddig is problémás volt, tényleg sokan vagyunk). Hát gondolom hogy akkor inkább annak adja a helyet, aki egész napokat tud dolgozni, mindennap. Úgyhogy még egy hónapig dolgozom, aztán jön a szabadság! :)

Most azon agyalok, próbáljak-e máshol elhelyezkedni így, mert van pszichoterápiás ambulancia máshol is a városban, vagy esetleg vágjak bele régen dédelgetett terveimbe, hogy angol nyelven tartanék szülés- és terhesség-felkészítő előadásokat, hasonlóan azokhoz amiket a kórházban szoktak leadni. Az utóbbiért pénzt kérhetnék, az előbbi viszont kéne a tanfolyamomhoz, mert kellenek az esetek. Szóval most van időm gondolkozni.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

sziasztok!

megjöttünk a Bethesdából. A tágulat nem nőtt, csak minimálisat, és a kehelyszárak tágultabbak, pisi negatív, mint mindig. Azt mondta a nephrológus, hogy ő vállalja azt, az ő felelőssége, hogy adjunk még Vikinek újabb 3 hónapot arra, hogy hátha a köv. uh-ig elkezd csökkenni a tágulat, és akkor utána is folyamatosan figyeljük hogy alakul. Rosszabb eset, ha stagnál ez az állapot, még rosszabb, ha növekszik, mert akkor irány az izotóp és a sebésszel való konzultáció. Szóval újabb uh október elején és akkor megmondja a nephorlógus hogyan tovább, az uh tükrében. Az uh-on most nem az a doki votl, aki eddig vizsgálta Vikit, hanem egy adjunktus főorvosnő, és sajnos ő is azt mondta, mint a másik, hogy ez nem olyan típusú tágulatnak néz ki, mint amelyik magától el akar múlni, és rossz hír, hogy a kehelyszárak tágultabbak. :cry:
Amúgy teljesen jól van Viki és annyira aranyos volt ott is a dokikkal, uh alatt bekapta a culit (= cumizta a hüvelykujját) és csak nézett a nagy szemeivel.

Mea!
Miért ne adhatnál neki tápit cumisüvegből? :?: :shock: Mondjuk én napi 2 főzeléket adtam Gergőnek, ez azért is jó volt, mert amit megfőztem neki délben, abból annyit csináltam, hogy jusson neki estére is.
Én mindenképpen forralnám a vizet hosszú ideig, mi magunk sem isszuk a csapvizet, ráadásul tele van mindenféle vegyszerrel, hogy a csomó szennyeződéstől megtisztítsák a vizet. Én tuti nem adnám, még Gergő sem iszik csapvizet (ő szénsavmentes vizet issza)! Ráadásul nem egy nagy meló, egy mozdulat reggel, hogy bekapcsolod a vízforralót.

Dóri
Vendég

Tünde!

Én is úgy gondolom, hogy a 4 szopi :oops: elegendő folyadékbevitel Vikinek. :lol:
Vendég

Sildike és többi talis!

Én vállalom, ha benneteket nem zavar. Bubuson egyébként nem látszik semmi, jól érzi magát, talán egy kicsit nyűgösebb.
Akkor aki mer, az jöjjön!!!! :D :D :D :D

Kép
Kép
göndörzsóf

Mea! Én is forralom a vizet, és ahogy Dóri írja, tényleg nem egy nagy meló. Meg biztos láttad Te is pár hete, hogy mi volt Miskolcon a vízzel. Sztem vegyük figyelembe, hogy Ők még csak 9-10 hónapos kisbabák. Én se iszom csapvizet.

Dóri, akkor ez egy icipici reménysugár, hogy a tágulat minimálisat nőtt? Annyira drukkolok, hogy ne kelljen műteni Vikit!

Rokica, a szülésfelkészítő tanfolyamhoz nem kell szakmabelinek lenni?
Vendég

Tünde,
én is elkezdtem örömködni, mikor az uh-on mondták a méreteket, de hamar lelohadt az arcomról a mosoly, mert sajna ez nem jó jel, mert csökkenie kell, ahhoz, hogy békénhagyják a lányomat. OK, természetesen jobb, mintha nőtt volna a tágulat még 1 cnetit mondjuk. Illetve azok a hülye kehelyszárak tágultabbak, ami nem jó. :(
Vendég

Sziasztok! :) :) :)

Andi,
Amilyen ütemben fejlődik Nati, egy hónap alatt simán körbejárja majd a szobát és akkor viszlát torna!!! :D :D DRUKK DRUKK DRUKK :D :D

Mea,
Vízforralás ügyben egyetértek Dórival és Tündével. Nem tart semeddig reggelenként benyomni a vízforralót. Beninek is inkább forraltat adok vagy szénsavmentes ásványvízet, bár az oviban biztos csapvizet kapnak. :cry:

Dóri,
Nagyon drukkolok én is, hogy a következő három hónapban ne nöljön a tágulat és ne kelljen Vikit megműteni!!! Megy drukk, vudu és ami csak szükséges! :)
Én is úgy főztem Beninek, meg most Daninak is a főzeléket, mint te anno Gergőnek, hogy maradjon vacsorára is ugyanaz. Eddig még nem reklamát! A főzelékeket imádja, csak a gyümölccsel áll hadilábon, bár ma falta a meggyet a kezemből. Épp hogy a magokat ki tudtam kapkodni. :)

Tünde,
Hány órát alszik Zita éjjel, hogy elég neki a napi egy alvás? Arra emlékszem, hogy későn kel, meg néha te keltegeted. És mennyit alszik akkor napközben 2-3 órát?

Ma délután 2-től este 7-ig lent voltunk, sétáltunk és a játszóztunk. Először Juciékkal sétáltunk egy nagyot, aztán még együtt bementünk a játszótérre. Beni csúzdáztatta Marcit és Danit, az ölébe fogta őket (egyenként) és lecsúszott velük. Annyira élvezték! Marci akkorákat kacagott, nagyon édes volt! :D Sajnos fényképező nem volt nálunk, de majd megismételjük és akkor viszünk. :)
Aztán gyorsan bevásároltunk, felvittük és mentünk vissza Beni kedvenc játszóterére, ahol már több barátja is ott volt.
Dani csak 40 percet aludt délután, a babakocsiban, séta közben. Remélem, ez a sok levegő és játszózás jól kifárasztotta és nem fog kiskakaskodni hajnalban. :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Köszönöm infot csapvíz ügyben. :)

És az esti etetéssel kapcsolatban tudtok tippet adni, mikortól kellene elhagyni a cumisüveget vagy még ráér????

Mea
mea

Mea

Vácon vettem az úszógumit. A Széchenyi utcában van a Margaréta kávéház, és amellett van egy játékbolt. Volt rózsaszín is Dúri Vikijének olyat hoztam, majd holnap odaadom neki és akkor talán ő is tesz fel képet róla.

Én még Bazsinak is csak nagyon ritkán adok csapvizet. Én lefekvés előtt bekapcsolom a vízforralót, hogy reggel már hideg legyen a víz.
Nekem a védőnőm azt mondta, hogy kb. 1 éves korig a Humana babvíz az egyetlen, amit forralás nélkül ahatok Lacinak. Még az ásványvízben is lehet a coli baktérium, ami az ilyen pici babáknak még veszélyes lehet.

Nálunk Bazsi 1,5 éves koráig tépszert ivott este és reggel, azóta pedig tejet kap lefekvés előtt és kakaót ébredés után. Este szilárdat vacsizik, utána játszik egy kicsit pancsizik lefekszik és már az ágyban issza meg a tejet. Reggel még ki sincs nyitva a szeme már kéri a kakaót, utána még egy üveggel , aztán felkel és reggelizik.

Zsófi

Ha úgy érzed, hogy Bubus nyűgibb, akkor miattunk nem kell ám talit tartani. Majd lesz még rá alkalom.
Ha úgy döntesz, hogy tartassz, akkor ránk számíthatsz. Írtam Dudának is mélt, de még nem válaszolt.

Tünde
Én is imádom, hogy most már ilyen sokat van ébren és egyfolytában vigyorog. Ráadásul ma turbó fokozatra kapcsolt délután és azóta mászik ezerrel.

Kép
Kép Kép
sildike

Benianyu, Zita este 8-tól alszik reggel 1/4 9-ig, tehát egyhuzamban 12 óra megvan. Máskor is volt már, hogy délelőtt csavarogtunk, és nem aludt, csak legyen érdekes a program. :wink:
Most ebéd után kb 3 órát alszik. Szted kevés? Én úgy gondoltam, inkább estefelé legyen fáradtabb, mint éjszaka menjen a cirkusz 2 órán keresztül.
Vendég

Tünde
Nálunk is pont ez a ritmus van kialakulában. Szerintem ez teljesen jó így.

Kép
Kép Kép
sildike

Tünde!

Leon is kb. 12 órát alszik éjszaka és ebéd után kb. 3-at. Délelőtt csak akkor rakom le, ha a telken vagyunk pl., mert ott Nolcsi is hamarabb kel fel és felkelti Leont. Ha 7-kor kelés van, akkor nem bírja ki ebédig. de itthon ugyanaz a menetrend, mint nálatok. :D

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Tünde,
Nem kevés, egyáltalán. Főleg, ha Zitának elég. Dani csak 9-10 órát alszik éjjel és még kb 3-5-öt napközben. Az sem több, csak több alkalomra elosztva.

benianyu

Akkor jó. Én is azt gondoltam, hogy azoknak a babáknak van nagyobb szükségük a nappali több alvásra, akik éjjel nem pihenik ki magukat, vagy pár órával kevesebbet alszanak.
Vendég

Dóri!
de jó, hogy még kaptatok esélyt!

Tünde/Sildike/Barbi!
Csak csorgatom a nyálam...
Andris hasonlóképp Danigombihoz 5 körül kel (fél nyolcas fekvés után), kap szopit, és eztán szerencsére csöndben elvan az ágyikójában, csak halkan kurjangat időnként.
Viszont délelőttre annyira elfárad, hogy nem tudom ébren tartani, leheveredik a szőnyegre és elalszik, úgyhogy jobb nem kínozni.
Viszont ebéd után ugye már nem álmos, amikor én szunnyadnék egy életmentő órácskát. Fú, nagyon várom, hogy összehangolódjunk egy kicsit!

Zsóf!
Dobj reggel légyszi egy mélt, hogy lesz-e buli
!!!!

sajnos ma két órámba telt, míg hajlandó volt betölteni az egész oldalt és akkor, amikor elkezdtem volna írni, az egér legurult, egyenesen az alatta található konnektorba, ahonnan kiütötte a komputer konnektorját az ajzatból és leállt az egész :twisted: :twisted: :twisted: !!!!!!!!! Azt hittem baltát ragadok, vagy egyesével tépem ki a hajszálaimat!
(a hugomnak tanulnia kell nekem meg fogalmam sincs, mit is kezdhetnék ezzel a problémával).

Nem tudjátok, mi van Anddal????

ayse

Egyébként meggyes-mandulás tortát sütöttem és nem riadunk meg egy torokfájástól, de természetesen Bubust sem szeretnénk zavarni!!!!

ayse

Ayse, na ne baltázz már! :wink: :wink:
Nekem is ma jutott eszembe And, hogy már rég vége a vízilabdakupának...
Szőnyegen alvó Andris.... :wink: ha beteszed az ágyába, felébred?
Vendég

Még azelőtt beteszem, hogy mély álomba zuhanna.
Az ágyikóban aztán elszunnyad. Sajnos max egy nagynéha másfél órára.

ayse

Sziasztok!

Őrület, mennyire nem bírom magam utolérni. Megy a mosógép állandóan, közben takarítás, főzés, gyerekek. Balázs tegnap megkapta hőn áhított biciglijét, azóta állandóan tekerni akar. Délelőtt két órát voltunk lent / persze piacot is közbeiktattunk/, délután két és felet. Nem értem, hogy bírja. Vagy teker, vagy rohangál :D
Ma még tortát is sütöttem a holnapi szülinapra, és próbáltam úgy, hogy meglepi legyen, Balázs észre se vette :D

Szóval a múlt hetünk: mindig csalódok, mert arra számítok, hogy anyukámnál jól kipihenem magam, ezzel szemben fáradtabban jövök vissza, mint amilyen voltam... Egyrészt kevés a hely, ebből adódóan kényelmetlen az alvás, másrészt Gergő nem alszik jól idegen helyen mostanában. Napról napra érezhetően nyűgösebb volt, gondolom, sok volt neki a zsongás, a nyüzsi, meg a nem teljesen megszokott hely. Mondtam is tesómnak, hogy pont a keresztelőre meg az osztálytalimra fog besokallni.
A keresztelő szombat reggel volt, előtte egész nap sütöttünk, főztünk, éjjel egykor csináltam meg a salátákat. Gergőnek épp akkor van az alvásideje, számítottam is rá, hogy elalszik a templomban, vagy már előtte. Édes volt, jól bírta, nagyokat dumált, csak úgy visszhangzott a templom. Az atya meg csak nevetett, nem engedte, hogy befogjam Gergő száját :) Miután "meglocsolta", egyszercsak elaludt egyik pillanatról a másikra :) Keresztelő után bepakoltuk a kajákat, és irány anyósék, ott kajáltunk, és onnét mentem az osztálytalálkozóra. Persze két napja fejtem, hogy ne haljon éhen Gergő, elláttam a családot jótanácsokkal, Gergőt elvitték sétálni, hogy aludjon egy nagyot, én meg izgultam, és indultam. / egyedül vezettem ismeretlen helyen, emiatt is izgi volt/. Jó volt látni a régi arcokat, nagyon jó hangulatban beszélgettünk. Nemtom, máshol hogy szokás, mi az iskolában szoktunk találkozni, ott névsorban megyünk, és mindenki beszél magáról, a végén az ofő mondja el, vele mik történtek, majd a suliról, tanárokról beszél. Csak 19-en végeztünk együtt, 17-en voltunk most. Ehhez képest háromtól hétig a gimiben ültünk. Közben hatkor telefonált a férjem, hogy nem bírják hallgatni tovább Gergő üvöltését, hozzák szopizni :)
Nem fogadta el a lefejt tejet, a gyümit, a vizet, semmit. Negyven perc üvöltés után indultak. Persze alig szopizott, csak bújt hozzám, meg vigyorgott, nyoma sem volt sírásnak. Ahogy elindultak, állítólag újra sírt. Mindegy, kibírták valahogy. Úgy terveztem, hogy nyolckor indulok haza az étteremből, de a vacsit akkor kezdték kihozni, azt azért megvártam. Jó lett volna még maradni, de kilenckor indultam, férjem már így is ki volt borulva, mert addigra már mindkét gyerek utánam sírt. Gergő közben aludt mégegyet, ennyi lélegzethez jutottak.
Lehet, hogy nem volt jó ötlet egy napra tenni a két programot, de most már mindegy.
Nekem mindenesetre megkoronázta a napomat, hogy a franciák legyőzték a barzilokat :D :D :D
Bocs, ha uncsi volt...

Mindjárt kicsinyítek képeket.

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Ayse, Sildike, Duda, Barbi, Majola, Angelani, Bkriszta+ mindenki, aki jönne a talira!

Lesz tali,

Bubus jól van, csak azért írtam, hogy elhalaszthatjuk, nehogy valaki elkapja, de ha nem féltek, én örülök nektek, gyertek bátran. Bubus nem volt vészesen nyűgi, és nem is mindig lehet tudni nála, mi a baja. Szóval gyertek!!! :) :) :) Kész a csirkesali, a többit majd frissen!
Pancsizás biztos lesz, bár a bálnamedencénk kilyukadt, amikor a szélviharban a rózsabokorra sodródott. Ekkor sodródott el a sörsátor is, és teljesen leamortizálódott... :cry: :cry: :cry: :cry:

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

A keresztelőn:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

A templom:
Kép

Valaki átállított egy beállítást a gépen, borzasztó gyenge lett a minőség sajna. / az első két képet más géppel csinálták/.

Kép

Kép
jucc33
Érd

Unokanővérkével:

Kép

Gergő anyával bohóckodik:

Kép
Kép
Kép

És Balázs az új bicajjal:

Kép
Kép
Kép

Jó éjt!
Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Dóri, mi hasonlóképpen vagyunk az evéssel, sőt, Bubus nem is eszik egész adag főzeléket, csak nagyon ritkán. Érdekes, hogy délben kevesebbet szokott, mint este. De ő is főleg szopik.

Jucc! :)

Nagyon jók a képek, nagyon jól nézetek ki. És te csomót fogytál! Gratula! Nagyon csini vagy! Gergő nagyon aranyos, sokat nőtt, milyen hosszú már a haja is!

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Jucc!

Balázsnak nagyon boldog születésnapot kívánunk!!!!

Nagyon jók a képek, főleg, ahol Gergő elaludt a keresztelőn.
Biztos jó lehetett minden, a fáradtság ellenére.

A fáradtság ellen különben jó lehet a korai lefekvés ( ezt csak viccnek szántam, így nulla óra hét perckor).
Mindennap elhatározom, hogy korán fekszem és tessék... olyan jó egy kicsit nyüzsgés nélkül magamban lenni.

ayse

Zsóf :) Köszi! Nem tudom, kilóra fogytam-e, mert két hete nem mértem, de addig semmi :( Viszont egyre többen mondják, hogy látszólag fogytam, köztük a férjem is :D
Gergőnek valóban nagy haja van, alig bírok vele valamit kezdeni, mert már lassan a szemébe lóg. Össze csak nem köthetem... Hihetetlen, hogy pár hónapja még szinte kopasz volt :)

Mivel közben ötödike lett:

Ayse, Nyúlné! Nagyon boldog névnapot Nektek!!!!

Na, tényleg alszom már!
Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Ayse :) Köszönöm Balázs nevében! Mi is elhatározzuk a párommal minden héten, hogy korán fekszünk, de neki is rövid a nap. Ma pl. 11-kor indult le futni...

Nem ér mindig írni valamit, amire reagálni kell, mert így tényleg nem tudok aludni :D Kikapcs.

Kép

Kép
jucc33
Érd

Jó reggelt! :) :) :)

Jucc,
BALÁZSNAK BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK!

Nyúlné, Ayse,
NEKTEK PEDIG NÉVNAPOTOK ALKALMÁBÓL SOK BOLDOGSÁGOT!

benianyu

Ayse,
Én már annak is örülnék, ha Dani a hajnali kelés után csöndben el lenne az ágyikójában. Bár ma visszaaludt a cicin, de ez igen ritka. Általában, ha felébred, akkor már megállíthatatlan. De rám hasolít, engem is kidob az ágy, most sem tudtam már visszaaludni. Leszedtem a fregolit, elpakoltam, megy a következő mosás. Legalább hamar kész leszek a házimunkával ma is. :)
Én is szálanként téptem volna ki a hajam a helyedben, ha megzakkan a gép. :(
Meggyes mandulás torta :) :) :) Bár hétfőtől elkezdtem norbidiétázni, mert kezdtem bálnásodni. :(

Jucc,
Gratula a keresztelőhőz és az osztálytalálkozóhoz is! Tényleg látszik rajtad a fogyás! Csini vagy! :) :)
Balázs nagyon vagány a bicajjal! Jó, hogy vettetek bukósisakot is. Szerencsére most divatban van, így a gyerekek örömmel hordják, nem csak kényszerből!. :)

benianyu

Jó reggelt!

Jucc!
Balázsnak nagyon boldog szülinapot kívánunk! Kép
Helyesek vagytok a képeken! :)

Ayse, Nyúlné!
Boldog névnapot nektek! Kép

Benianyu!
Köszi a drukkot, aranyos vagy! :D
Én is reménykedem!

Dóri!
Azért én is drukkolok még, hátha jobbra fordul Viki eredménye!!!!! :)

Tünde!
Igen, Nati kb. egy hete állt fel!
Pénteken megyünk a Balatonra és csak aug. elején jövünk haza.

Mindenkit irigylek, akinek a babócája éjjel 12 órákat alszik és nappal is 3-at. Sárgulok!
Nati este 8-tól alszik reggel 5-ig, max.-6-ig.
Aztán egy óra múlva újra kidől 1 órára.
Dél körül alszik még egy órát, aztán estére alig áll a lábán és győzzük kihúzni az időt a 7 órás fürdésig.
Később kellene letenni, hátha később ébredne reggel, de este 6 körül már nagyon nyűgös tud lenni szegényem.

Tegnap kiakasztott a csaj! Próbálnék neki darabosabb kajákat adni, az almával, kölesgolyóval nincs is baj, de a főzeléket nem hajlandó lenyelni.
Beteszem a szájába a kaját, fintorog veszettül, majd összezárja az ajkait és kipréseli a kaját a szájából!
Épületes látvány! :shock:
Minden tiszta trutyi, ami egy dolog, de így szinte semmit nem nyel le.
Van ötletetek, hogy csináljam? Úgy kezdtük, hogy kb. a fele kaját pépesítettem csak neki, a többit darabosan kevertem bele.

Látod Tünde, milyen ügyes Zita! Eleinte a száját sem akarta kinyitni, most meg már simán eszi a darabos kaját is! :D

Andi&Nati

KépKép
duda

Andi,
Te mit adsz Natinak második evésre? Gondolom, 5-6 körül szopizik, aztán 8-9 felé megint esedékes, hogy egyen. Gyümölcsöt kap? Vagy megint szopizik?

benianyu

Benianyu!
Igen, ébredés után szopizik, aztán 9 körül már gyümit kap.
Mostanában már nem üresen, mert úgy nem húztuk ki ebédig, hanem tejpéppel keverem össze.

Azon gondolkodtam, mennyire hasonlítanak a gyerekeink alvási szokásai. Korábban is hasonló problémákkal küzdöttünk és most is.
Míg a korábban jó alvó gyerekeknél nem gond az alvások átütemezése, addig Daninak és Natinak is az.
Ne ne legyünk telhetetlenek, legalább éjszaka alszanak, igaz? :?

Andi&Nati

KépKép
duda

Julcsi is a Dani-Nati táborba tartozik alvás terén :( Mindig várom, hogy megjavuljon.

Zsóf, készülünk a talira. Én is hozok salit, tonhalasat.

Jucc, Balázsnak boldog szülinapot!

Ayse, Nyúlné: boldog névnapot nektek! Ayse, remélem, jöttök ma!

Benianyu, elképzeltem, ahogy szálanként téped ki a hajad. Jó soká tartana :)

And, én is hiányollak már egy ideje, csak vártam még, mert egyszer már lelkesen hiányoltalak és gyorsan kiderült, hála Tünde memóriájának, hogy Ausztriában vagy, és persze ezt irtad is. Lehet, hogy nyaraltok?

KépKép

KépKép
majola

Jó reggelt!

Balázsnak Boldog Születésnapot.

Az Emeséknek Boldog Névnapot kívánunk.

Mi már készülődünk a Talira, bár fogalmam sincs, hogy mit vigyünk. Talán viszünk mi is pogit.

Van valami ötlet?

Kép
Kép Kép
sildike

Jó reggelt!

Köszönöm a névnapi jókívánságokat!!! :D :D :D

Majola!

Igen, megyünk, készülök is....

ayse

Duda,

Mintha csak magamat olvastam volna... Zsuzsa detto ugyanezt csinálja... Este 8-tól alszik max 6-7-ig (több ébredéssel persze)csak ő reggeli ébredés után kb 2 órával dől ki, de csak ilyen 20-40 percre, aztán dél körül alszik még egyet... aztán fél hét felé már általában feladjuk a küzdelmet és visszük fürdeni...

De most elhatároztam, nálunk is jön a szoktatás, megpróbálom beállítani a délelőtti/délutáni alvásra, fix kajaidőre, stb. Az augusztus erre lesz szánva.

Bár több anyukától hallottam, hogy akkor sikerült beállítani a szopós babákat, mikor egy vagy két étkezést sikerült kiváltani... ez mondjuk nem jött be, Zsuzsa nem szopik minden étkezéskor, de azért a napi 4-5 szopi megvan. Talán majd ha átáll a reggeli/esti szopira. Ezt az első szülinapja utánra tervezem.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Most is kemény 20 perc volt a reggeli alvás. :-/

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Most megint csak átfutom az elmúlt napokat! Bocs! :cry:

De már tiszta ideg vagyok!
Amikor azt hiszem javul a helyzet ,akkor a következő pelusban megint nem normális a kaki!
Meddíg fog ez tartani....????
Már azt sem tudom mit etessek vele!
A kedve jó ,és olyan mint egy ördögfióka :twisted: , de hát mégiscsak megy a hasa több mint 2 hete! :cry:

Ancsi!
Remélem te már jobban vagy! Örülök ,hogy jól sikerült a nyaralás! :)

Nyúlné!

Kisnyúl nagyon édi megint a képeken! Olyan kis okos feje van ! Meg csibész nézése! :wink:

Sildike!

Jajj ! Ki ne hagyjam Lacika képeit sem! :!:
Nagyon szép ő is ,és szerintem egyre jobban hasonlít a bátyójára! :P
Akinek már most szívtipró a nézése! :shock:
Nyaralás biztos nagyon szupi lesz Barbiékkal! :P

Majola!

Remélem Julcsi már el is felejtette a lázat ,és már jól van!

Dóri!

Dávidkám sem igen iszik!
Pedig most kellene neki..!
Ő a szopival úgy van ,hogy reggel kell neki ,aztán napközben talán 2 x ! De elalvás előtt este követeli, meg éjjszaka sokszor!!! :idea:

Rokica!

Éljen a szabadság!!!!

Jucc33

Gergő édes a keresztelős képeken! :P
Meg a bohóckodós is nagyon jóó!!! :P

Fúúú! Balázsnak KLASSZ az új bringa!BOLDOG SZÜLINAPOT NEKI!!!

A talisoknak jó TALIZÁST!!

Ayse Nyúlné BOLDOG NÉVNAPOT!

Megann!! Lénácska ,hogy van???

Akit kihagytam attól elnézést kérek! De több mint 1 órája olvasok -és írok !Közben ciciztetek.....!
csillam

Sziasztok!

Jucc! :)

Gratulálok a kersztelőhöz és nagyon jók lettek a képek!
És én is észrevettem, hogy fogytál jó sokat!!!
Úgy hogy ehhez is gratula!
Szegény nem csoda, ha így pörögsz, hogy fáradt vagy.
Nem semmi, le a kalappal!
Ja és Balázsnak én is boldog szülcsinapot kívánok!

Rokica! :)

Lívi dettó mint Zsuzsa!
Reggel kel 6-7 körül
Utána reggeli (nálunk tápi)
9-kor alvás max 1 óra
Utána van, hogy csak ebéd mert nem kívánja addig a hamit, főzi
12-2 alvás kb.
Utána meg már alig bírja ki este 7-ig és már 1/2 8 kor csicsizik :D

Mindneki csodálkozik, hogy alszik el ilyen korán.

Múltkor elmentünk valahová és csúsztunk 1 órát fürcsivel és pontosan 7-től ment a cirkusz, üvöltött a kocsiban, mert ő ahhoz van szokva hogy 7-kor fürcsi.

Én ennek örülök, mert van magánéletünk nekünk is, és úgyis korán kelünk fel. :)

Úgy hogy én nem változtatok ezen az estin, de a délelőtti alvást ki kellene hagyni és csak ebéd után aludnia, de nem 1 órát hanem többet.

De ezt sem erőltetem, majd kialakul.

Egyelőre nem tud fent lenni reggel 6-12-ig.

Na megyek mert bedtime van :D

Legyen szép napotok!

Mea
mea

Ja persze uzsonnát azt kap Lívi, vagy gyümit ha délelőtt nem kapott vagy mást.

Sildike!
Köszi infot tápi ügyben, akkor azt is meghagyom Lívinek, úgyis olyan jóóóóóó érzés még cumisüvegből adni neki és olyan aranyos olyankor, mint picike korában :)

Mea
mea

Jaj még valami!

Sildike! :)
Ott lehet kapni úszógumit, abban a pici boltban Margaréta mellett?
akkor megnézzük mi is :)
Köszi az infot!

Mea
mea

Csillam! :)

Mennyire híg?Már bocsánat :D
Mert Lívinek pl ma már volt 2x kaki
Egyik kis gombóc, tehát szilárdabb a máodik megint olyan kenőcsös.

Szerintem lehet fogzástól is, hiába mondják hogy nem, mert Lívinek most tört át 3 felül és most megint hígabb.

Mea
mea

A mi napirendünk kb így alakul:

7-8körül felsír ,akkor ciczik és alszik tovább fél 10ig!

10-kor tízórai ,ami most diétás tápszer!

fél 12 -kor alvás fél1 -1 ig ! (Uána néha szopizik is)

1-kor ebéd - főzelék

4-kor -alvás
( ébredés után egy kis szopi)

5 kor -uzsonna főzelék

7-kor vacsi-diétás tápszer

8-kor fürcsi

fél 9-9-kor alvás!CICIVEL!

Utána kb 2 óránként , van hogy ritkábban ciczés éjszaka!
csillam

Mea!

Lehet ,hogy a fogzás is beleszólt a dologba :cry: Most jött neki egyszerre kettő :shock:

Csak azt nem értem ,hogy van ,hogy teljesen híg (beissza a pelus szinte)

Van ,hogy szilárd -gördülős :shock:

Már arra gyanakszom ,hogy a tejemmel nincs rendben valami!
Mert álltalában a szopi után híg!
És a főzelék után szilárd! (Teljesen kivehető belőle ,hogy éppen mit evett! :shock:
csillam

Jucc!
Balázsnak boldog szülinapot! :)

Emeséket is Isten éltesse! :)

És Bodza Saciját is!!

kérdés:
a Sinlacot hogy adjam gyümivel? (lehet, hogy hülye kérdésnek tűnik :oops: ) Keverek egy adag pépet és bele a turmixolt gyümit vagy hogy szoktátok, már aki ad(ott) ilyet??

Vagy inkább kölespépet gyümivel vagy mi? Hol lehet kölespépet venni? :oops: Csak hogy a sok szopi mellett legyen vmi "tartalmas" is, de Viki szívesen megeszi a gyümit magában, nem azért akarom adni neki így.

Tegnap nézegettem a közértben a mindenféle tejpépeket meg ilyen kevergetős cuccokat (HIPP, Milupa s társai) és hát nem jött meg hozzá a kedvem, csokis meg vaníliás meg minden féle mű cuccokkal van tele, hát én azt inkább kihagynám. Ezért gondoltam a Sinlacra (az van is itthon, 1x evett ilyet, mikor beteg voltam és nem volt tejcsi) vagy a kölespépre, de azt nem ismerem.

Tapasztalat??

Köszi,
Dóri
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: