A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Babaruháért pénzt kérő rokonok: no comment.

A mózeskosár nekem is szimpatikusabb, mert nem terheli a gerincét a babának. A hordozóban kb. egy órát lehet egy újszülött, de ha hazafelé dugóba keveredünk, és két óra az út, az nagyon nem tesz jót a gerincének, így nekem nem annyira tetszik ez a megoldás. A mózeskosár sokkal jobb a babának, csak nem tudom, abban lehet-e a babát biztonságosan rögzíteni. (Állítólag magát a mózeskosarat lehet, de benne a babát már kevésbé.) Szóval dilemma...

Liv

Kép

Kép
liv

Hello Kismamák!
A Dia férje vagyok , Tamás.
A nagy izgalomban a Diának egyre jobban fájt a pocija és egy kicsit be is keményedett, beszaladtunk az Istvánba és a doki ott is tartotta. Azt mondta minden rendben ,méhszáj zárt
de biztonság kedvéért infuziót kap, és este rátettek egy készüléket ami a méhfal összehúzódást méri,vagy mi a szöszt.Remélhetőleg holnap már hazaengedik.
Dia mindenkit puszil!!
Üdv minden Kismamának!! Tamás

Kép
Kép
lldicsi

Tamás!

Köszi,hogy szóltál,Diának mihamarabbi jobbulást,nagyon várjuk vissza!!!Kép

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Dia!!!!!!!!!!

Remélem ezt már te magad olvasod!! Nagyon aggódom miattad! Légyszíves most már ne idegeskedj! Nagyon aranyos a férjed, hogy írt nekünk. Ha nem jelentkeztél volna, azért idegeskednék, most hogy jelentkezett a férjed azért idegeskedem!Kép
Tamás!
Ha esetleg a Diát tovább benttartják akkor légyszíves mondd meg neki,hogy a Gigi nagyon sokat gondol rá!!!

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Diának gyors gyógyulást, és a legjobbakat!

Gombóc, ennél a mennyiségnél már nehézkes listát csinálni. Kép Kép
A lényeg: Kislányruhák 122-ig, mert Négyeskét 150%-ra lepasizták... És rengeteg uniszex darab, mint bodyk, hosszúujjú veddfelkék, rugik, gatyák. Még több hordozó-babaülés( négy autósülést sikerült felhalmozni. Ugye tavaly mindenhova kellett vmi, amibe Marcipánt le vagy beteszem, merthogy vinni egy percig sem bírtam, na meg Zsuzsi is gyűjtött rendesen).

Mi mindig mózesban hoztuk haza a dedeket. Egy szimpla textilkósár, benne pólya, abban gyerek. A hordozóban még az én kis bálnáim is elvesztek úgy két-három hétig. Meg szűkítőtől függetlenül UTÁLTÁK. De egyhónaposan már vígan kukkoltak belőle. Namost fontos megjegyezni, hogy ez a mózesügy az egyetlen alkalom, amikor a kórházból hazajöttünk. MiApánk úgy vezet, mintha rögzítetlen tojásokat szállítana ilyenkor.

Mikor lesz újra tábla? Már megint nem tudom, hogy ki hol tart...Na meg persze azt sem, hogy Négyeske hány hetes. Azért decemberben majd jobban figyelek.

Teszek még fel képeket a www.gportal.hu/sofka -ra a böngészdébe. Hátha... Lassan dobozolunk.
sofka

Sziasztok!

Dia?!Nagyon aggódok,remélem hamarosan írsz!

Szóval megoszlanak a vélemények hordozó kontra mózeskosár ügyben.
Férjem(figyelitek a megszólítást?Kép- megelőlegeztem neki.)nagyon óvatosan fog jönni hazafelé a kórházból,ebben biztos vagyok,viszont a rendőr megbüntethet,ha nem hordozóban van a baba.De én is úgy hallottam,hogy egy újszülöttnek még szűkítővel sem túl ideális eleinte a hordozó.
Na,ezt totózd ki!Kép

Ha jól értem,akkor a házasságiról a kórházban mondják meg,hogy mennyire friss kell?

Nem semmik ezek a rokonok a kisruhákkal és a kölcsönadott dolgokkal!Kép
Mint említettem,most nekem is mindent újra kell vásárolnom,mert nagy jóindulatomban kölcsönadtam egy közeli ismerősömnek,aki továbbadta,pedig kértem,hogy nem tegye!Mára ki tudja hol vannak a dolgaim?
Nem igzán ideillő téma,de kicsit kiakadtam a húgomon,azt hittem már nem tud olyan nagy meglepetést okozni,de rácáfolt.
Előljáróban annyit Róla,hogy nagyon szeretem őt,de a tökéletes szépségre való törekvésével kiborító.
Állandóan elégedetlen magával,annak ellenére,hogy 1 gyerek után most sem tud úgy végigmenni az utcán,hogy szinte az összes pasi utána ne fordulna.
Most éppen azt találta ki,hogy a nagylábujjai nem tökéletesek és ezért így nem jöhet az esküvőmre.
Nem hagyta annyiban,tegnapelőtt meg is műttette az ujjait!!!
Ne kapjak agyhúgykövet???!!!

Remélem mindannyian jól vagytok.Most már tényleg megindult a visszaszámlálás az esküvőhöz,ráadásul Apóska holnap érkezik,valószínüleg ritkán tudok csak írni egy darabig.

Puszilok mindenkit!

Kata
26+0

Kép

Kép
Kép
ruszlána

Kata, a húgod meg a nagylábujjai... Ilyet még nem hallottam. Mindenesetre kedves tőle, hogy ennyire tökéletes akar lenni a nővére esküvőjére. Kép
Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok Lányok!

Nagyon szorgalmasan írtatok, alig gyöztem olvasni.
Hordozó: nekünk csak az van/volt és mi a kicsinket abban hoztuk haza szükitövel. Nem volt baj a buksijával, nem nyeklett ide-oda. Mondjuk érdekes is volt, mert alig pár naposan maga tartotta a fejét, a gyerekorvosunk lehidalt töle. Úgy teljesen maga, nulla segítséggel. Azóta is nagyon fejlett korához képest, ami a mozgáskoordinációját illeti. A következö picit is így fogjuk hazahozni, egy órát se kell benne lennie. Én is aggódtam az elején a gerincterhelés miatt, de ö elejétöl fogva szemmel láthatóan jól érezte magát benne. Úgy szereltem be, hogy a hordozó inkább feküdt, mint pöckösen állt az ülésen, így a baba is inkább fekvö, mint ülö helyzetben volt.
Mózest ha akrtunk volne se tudtuk volna hova tenni, mert az akkori Fiat Pandánkba ez a hordozó is csak úgy fért be a hátsó ülésre, hogy az elsö ülés max. elöre volt tolva. Továbbá 30 négyzetméteres volt az akkori lakásunk!!!
Együttalvás: én is rettegtem a csecsemöhaláltól. Volt egy ismerösünk, aki állandóan azzal jött, hogy egy éves korig akármi is lehet, állandóan a frászt hozta rám. Az ö kisfiúk fél évvel idösebb a mi lánykánknál. Náluk a csecsemöhalál szóba sem jön, de nálunik! Csak tudnám mi volt ebben a logika! Mindenesetre kerüljük egymást.
Mi az elejétöl fogva egészen másfél éves koráig együtt aludtunk. Amikor hazahoztuk a kórházból, próbáltam öt a saját ágyába fektetni, de ott mindig nagyon lehült (két oldalról tettem a testéhez melegvizes palackot, paplan és takaró, fején sapka). A kislakás levegöje nagyon hamar elhasználódott, soha nem kellett - még -10 fok felett sem - füteni, de az ablaknak mindig nyitva kellett lennie, hogy legyen levegönk, mert a nyílászárók annyira jól szigeteltek. A lakásban ennek ellenére banánérlelö meleg volt és mégis fázott a baba. Másik gond pedig a szoptatás volt. Ö nem 2 óránként, hanem gyakorlatilag folyamatosan - olykor 8 órákat... - akart inni. Tényleg szopott, nem csak a mellközelség kellett, mert olyan vákuum volt a mellemen, hogy alig bírtam öt leszedni. Nekünk akkoriban a lakás alapterülete miatt egy személyes ágyunk volt. Abban élére fektetve és jól összebújva elfértünk ketten. Késöbb a növekvö pocakomat sokszor ki kellett lógatni az ágyból, mert nem mindig fért el: a párom nem fordult mindig velem. Utána már hármasban! aludtunk benne... A baba attól függöen, hogy melyik mellemböl szopott, vagy közöttünk volt - ilyenkor rettenetesen izzadt a mi testmelegünktöl - vagy az ágy szélén az én oldalamon. Nem volt túl pihentetö az alvás, mert öt ilyenkor mindig fogtam félálomban, de így is megesett, hogy kitúrtam és lerucskázott a földre. Mivel erre is gondoltam, az ágy melletti terület jó melegen és puhán ki volt párnázva, így általában fel se ébredt a "zuhanásra". Egyébként a légzésfigyelö biztos egy jó dolog, de szerintem az anyai ösztönök is elég jól müködnek az esetek túlnyomó többségében, nem lesz baj. Én 100x felriadtam éjszaka a kicsi minden "rendellenes" szusszanására...
Lakást csak egy év után találtunk, ahol nem volt gond a gyerek. Sajnos mifelénk nagyon gyerekellenes a társadalom, sok föbérlö nem kér a kisgyerekes családból. Költözésünkkor már hónapok óta dolgoztam (sajnos 8 héttel a szülés után vissza kellett mennem, mégis kirúgtak a végén...). Eni kiságy a mi ágyunk mellett állt szorosan, oda is fektettem le, de az éj közepén mindig átmászott hozzánk. Onnantól kezdve nekünk se volt túl felüdítö az alvás, mert ö állandóan vándorolt az idöközben kétszemélyes ágyunkban és sokszor le is esett valamelyik végén. Ilyenkor visítás, csititás, nagy nehezen visszaalvás. Egy ilyen alkalommal aztán besokaltam. Az állandó nemalvás kikészítette az idegeinket, egy ilyen éjjeli vándorlás után felkaptuk az ágyunkat - s mivel csak két szobánk van - kivittük a nappaliba. Eni rögtön! elfogadta az új helyzetet és attól fogva egyedül alszik a saját ágyában minden gond nélkül.
A közös alvásnak azért voltak elönyei is. Így vettük észre idöben, hogy Eni egy nagyon gyors lefolyású tüdögyulladást kapott és még idöben kapott lélegeztetögépet...
Attól, hogy megfullad a palan alatt, vagy netalán ráfekszik valamelyikünk, mi is sokat féltünk, de végülis nem volt gond. Apja többször ráfeküdt valamilyére, de Eni ilyenkor nyüszített ill. én mindig felriadtam a nagyobb helyzetváltoztatásokra, így el tudtam öt a veszélyzónából húzni.
A 74-es méret nálunk egy évesen volt használatban. Eni elég gyorsan és nagyra nött...
Most 1 és 3/4 évesen 86-os méretet visel.
Nálunk sajnos se a családban, sem az ismerettségi körben nem volt senki, akitöl bármit is kaptunk volna. Nekünk is mindent magunknak kellett beszerezni. Néha pedig milyen szép is, ha az ember csak úgy kap valamit. Az én anyámék ugyan sok apróságot vettek a kicsinek, de ök messze vannak, így ezek az akciók ritkák. Anyósomék köszönték, de nem kértek és mind a mai napig nem kérnek az unokából/-kákból, így tölük semmi sem jött. Kicsit pedig reménykedtünk. Azok a cuccok (Paidi kiságy, fa játékóra, lego, ez-az-), ami a párom gyerekkorából megmaradt, még mindig ott van náluk, hiába kértük, inkább kidobja/-ta anyósom, mint az unokának adja. Varrni is hiába tud szuperül, nem csinál neki semmit. Megjavítani ruhákat nem hajlandó, nekem meg nincsen varrógépem és kézzel nem minden olyan tökéletes.
Anyámék ma jönnek látogatóba. Szinte hihetetlen. A biztonság kedvéért kikapcsolták a telefont, de maguktól sem jelentkeztek, így csak remélni merjük, hogy gond nélkül idetalálnak. Eni születése óta ez a 2. alkalom...
Anyámat, mint gyerekorvost, kérdeztem a babasúly témában. Azt mondta ö is, mint a dokim, hogy nagy a valószínüsége, hogy nem lesz nagy a babám, max. 3.2 kg. Magyarázat: ha a két baba között kevesebb, mint két év a korkülönbség, nem pihente még ki magát a méh és általában a második baba kisebb. Nagyobb korkülönbség esetén a második egy kicsit nagyobb szokott lenni az elsönél. Na én ebben csak akkor hiszek, ha már megszületett a babám és tényleg lényegesen kisebb lesz, mint az Eni (3.7 kg).
Nagyon pocsék idö van, napok óta esik, a tornádón már túlvagyunk. Anyámék kempingezni akarnak... :-)
Gondolom majd gumicsizmában alszanak és a sátrat egy csónakra szerelik.
Az én pocakom is egyre többször keményedik, de ez normális és Eninél is ebben a korban volt egyre nehezebb.
A kocsilopás egy nagyon szemét dolog, dögöljön meg az ilyen. Nálunk kocsolopás még nem volt, de sokszor feltörték a járgányainkat otthon, vagy Prágában és mindig elvittek mindent, ami fontos. Prágában a hotel elött törték fel rögtön az elsö éjszaka az elvileg riasztós VW golfunkat. Csak az ösrégi Römer King gyerekülésünket vitték el - babakocsit nem -, amit a bolhapiacon vettem az út elött, kipucoltam, vettem rá új huzatot. Hát gondolom az új huzat miatt hitték, hogy ez valami új darab... Pont hétvége volt. Szerencsére a cseheknél is van éjjel-nappal nyitvatartó hipermarket, így nyomban vettünk is egy gagyi ülést, hogy valahogy haza tudjunk menni.

Lassan befejezem, ha én írok, mindig megtelik egy oldal. El is olvassátok? :-)

Puszi mindenkinek: Barbi

Barbi
maass

Hello Kismamák!
Dia még hétfőig bent marad ,pedig minden rendben, már csak valamilyen fehér port kell italban elkeverve meginni(talán magnézium?).
Gigi!!
Neked külön köszöni,hogy sokat gondolsz rá.
Képzeld,a mellette fekvő kismama (szomszédasszony;csak igy szólitják egymást) is Dévais, febr.13.-án volt lombik beültetése,ikrei lesznek(fiú,lány). Ő hasa is nagyon keményedettmeg fájt,csütörtök óta infúzión van.
Mellettük két ujdonsült anyuka van még bent a kórteremben a pici babákkal,úgyhogy ízelítőt kaptak tegnap az álmatlan éjszakákból.
Egyébként végigtrécselték az éjszakát.
Kata, Gigi és a többi Kismama!
Sok puszit küld DIA!
Üdv. Tamás

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!
Tamás!
Nagyon szépen köszönjük, hogy írtál Diáról! Remélem hétfőn tényleg kiengedik és nem lesz semmi gond ezután!
Pusziljuk és várjuk a jelentkezését!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Tamás!

Még jó,hogy benéztem lefekvés előtt,de így most már megnyugodtam.Kép
Nagyon örülök,hogy Dia jobban van,rám hozta a frászt!Kép
Már alig várom,hogy írjon.
Köszi,hogy írtál,sok puszi Diának!Kép

Barbi!

Még szép,hogy elolvassuk amit írsz!
Azóta már biztos megérkeztek Anyukádék,én is úgy várom,hogy láthassam az enyémeket,pedig mi azért sűrűbben találkozunk.
Nem értem meg az olyan embereket,mint az ismerősöd,miért kell egy kismamát ijesztgetni,nem lehetne inkább segíteni a sok hülyeség helyett?!
Megértem azt is,aki külön szobában alszik a babával,de én nem tudtam volna megtenni,még a külön ágyat sem:így voltam nyugodt és soha nem feküdtem rá.Kép
Igen sok leleményességre lehetett szükséged,főleg az első időszakban.
Anyósodék:Kép
Az én Anyósom időnkén őrült ajándékozással próbálja kompenzálni,hogy tojik a fejünkre(bocsi),de nehogy azt hidd,hogy túl sűrűn és ráadásul egy idő múlva felhánytorgatja.Kép
Kíváncsi leszek,hogy amit a súlyról írtál beválik-e.
Remélem a kempingezés is sikerül,írj majd,hogy milyen volt.

Nagy a csend itt hétvégén.
Úgy néz ki a hasfájós-lázas vírus a fiamat is elérte,sajnálom szegényt,biztos nagyon rossz neki.

Lenne egy kérdésem a már férjezettekhez:szokás-e az anyakönyvvezetőnek pénzt,vagy valami mást adni?

Holnap jön Apósom,remélem nem borít ki nagyon,most még több idegeskedést úgy érzem nem tudnék könnyedén elviselni.

További szép hétvégét mindenkinek!

Kata
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Dia-TamásKép

Tamás, köszi a jó híreket! Ezekkel a Dévais csajokkal csak baj van!Kép Nagyon rendes vagy, hogy megint jelentkeztél. Diát puszilom és holnap várom!!!!!

KataKép

Mi nem adtunk az anyakönyvvezetőnek semmit. Szerintem nem is szokás, de lehet, hogy csak én nem hallottam róla. Talán akkor ha repülőgépből kiugorva mondjátok ki a boldogító igentKép De gondolom maradtok a hagyomásnyosnál!Kép Hálapénz nem minden szakmában van.Kép (szerencsére)
Jövőhéten ilyenkor már asszony leszel!!Kép Aztán nehogy halálra izguld magad! Ne haragúdj, nem akarlak megbántani, de a testvéred normális külömben??KépKépKép

BarbiKép
Én elolvasom amit írszKép Hogy bírtatok ennyien egy ágyban aludni? Minden elismerésem neked!
Hát mit ne mondjak elég "érdekes" anyósod van! Azért nem érdekli az unkája, mert téged nem szeret? Vagy egyszerűen ilyen melegszívű? Azért az sem semmi, hogy a szüleid ilyen ritkán mennek. Mondjuk azt már előre tudni lehet nálunk is,hogy az anyósom nem fog sokat jönni. (pedig mi Magyaro.-on lakunk. Ti Csehországba?) Szegény férjemet bántja a dolog mert hozzánk kb. egy évben 2x 3x jön. Pedig simán itt aludhatna mert van hely és ilyenkor ki van nyalva a feneke. A férjem azzal próbálja magának magyarázni, hogy orvos a drága mama és azért ilyen hideg. Pedig szerintem a kettő nem függ össze.

Tegnap voltunk a barátnőméknél és kaptunk kölcsön légzésfigyelőt meg pár rucit, de azokat majd inkább itthon adom csak rá, mert már elég sok kisbabát megjártak és nem valami szépek.
Viszont holnap belevetjük magunkat a vásárlásba, már alig várom!

Puszi mindenkinek! Gigi 29+2

KépKép
gigi28

Gigi!

A tesómnak vannak furi elképzelései a dolgokról...de ezzel most még engem is meglepett!!!Nem semmi a csajszi.
Szoktam is gomdolni:milyen jó,hogy nem vagyok szép,mert akkor mindig szebb szeretnék lenni és állandóan elégedetlenkednék.Aztán még megműttetném a végén a lábujjaimat.Kép
Igen,jövő héten már az első felvonáson már túlleszek és éppen indulok a haza a szüleimhez!
Már hónapok óta nem voltam otthon,nagyon várom!Kép
Én is nekiindulok a vásárlásnak,ha lezajlik ez az esküvő-építkezés.Babakocsi,hordozó,kiságy és pár ruha már megvan,de még sok dolog kell.
Azért vigyázz holnap magadra,várom a vásárlási beszámolót!Kép
Úgy látom fiacskám jobban van,ezért a kedvem is jobb.KépKépKép

Puszi mindenkinek.

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Dia,
gyógyulást és várunk!!!Kép

Kata, Liv,
csak olyan mózeskosárban lehet kocsiban szállítani a gyereket (abban nagyon jó), ami direkt arra való, vagyis a 4 funkciós babakocsihoz tartozóban, spéci merevítés stb. Sima mózeskosarat szerintem anno a Zsigába lehetett tenni, mikor 80-nál többel nem is nagyon tudtak menni a kocsik, de most??? Ütközöl 100 körül (ne tedd, de végül is ezért kötjük be a gyereket!), akkor még ha a mózeskosár benn marad is, a gyerek csapódik benne ide-oda, és sokkal jobban nyeklik (szerintem egy sima kanyarban is), mint a szűkítős hordozóban.
Különben a hordozó nem nagyon árthat a gyerek gerincének, különben nem hagynák jóvá nemzetközi szabvány szerint 0 hónapos babának. Szóval mi kocsiban csakis hordozóban szállítunk, mózeskosárban otthon szoktak sziesztázni a nappaliban.Kép

Képzeljétek, kedvenc uncsitesóm tegnap benyögte, hogy a 6 hónapos babáját légzsákos anyósülésen szállítja hordozóban!!! Merthogy ha hátra ülteti, nem látja, és mi van, ha félrenyeli a nyálát! Öten bizonygattuk neki, hogy eszméleténél lévő baba nem fullad meg félrenyeléstől, viszont légzsáknál háttal bekötve a legkisebb koccanásnál meghalhat - de nem. És ő egy tök intelligens, normális lány, Hármaska leendő keresztmamája! Ehhez mit szóltok?!

Kata, mi se adtunk az anyakönyvvezetőnek, pedig minket a Polgármester Asszony esketett Személyesen. És nagyon hosszasan. Rövid esküvőt akartunk, hogy majd a templomi lesz a lényeg, erre annyit beszélt, hogy a video szerint 37 perc után még a gyűrűk se voltak felhúzva! Még jó, hogy ültünk.Kép

Gigi
Az én anyukám is orvos, mégis imádja az unokáit, most jöttek haza tőlük egyhetes nyaralás után. Igaz, nekünk se vett senki semmit, csak anyósom és sógornőm közösben egy babakocsit-hordozót, de megkaptuk a párom és nővére 35 éves kiságyát és etetőszékét. Az összes ruhát mi vettük meg, aztán mindenkinek mi adjuk kölcsön. De legalább vigyáznak rá. És az anyagiaknál sokkal fontosabb, hogy mindenki imádja a kölköket.Kép

Hát, ma én is hosszú voltam!

Vica
mvica

KataKép

Már nem bírtam tovább, úgyhogy ma elmentünk a Megatoysba. Vettünk kiságyat,pelenkázót,hordozót, ágynemű garnitúrát. Na ezen kiakadtam, mert amit kinéztem 16 ezer volt (na már mondjuk ez sem semmi) ráadásúl kiederült, hogy ebben aztán sem takaró sem párna nincs, azt vedd meg hozzá külön. Úgyhogy végül Billerbeck garnitúrát vettünk (kettőt) aminek előnye,hogy erre már nem kell húzni ágyneműt mert magában mintás, a két oldalán más minta van (így olyan mintha összesen négy külömböző ágyneműgarnituránk lenne )és gépben mosható mint a sima ágynemű huzat. Ja és párnával van. (gondolom ez az elején nem kell) Beszereztünk még kádat, mérleget. Holnap megyünk a Brendonba babakocsit venni.
A ruhákat majd szeptemberben szerezzük be.
Apuci már holnap össze akarja rakni a bútort.Kép

Örülök, hogy jobban van a fiacskád!Kép
Tesód: csak a végén bele ne őröljön a nagy szépségbe!Kép Éljenek az átlagos csajok!KépKép

Puszi mindenkinek (bár nem sokan voltunk hétvégén) Gigi 29+2

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Tényleg nagy pangás volt ma itt!

Vica!

Még golndolom jó ideig meditálok ezen a hordozó-mózes dolgon,később mindenképpen hordozóval utaztatjuk,de lehet,hogy a kórházból mózesben jön haza.Na,majd meglátom.
Unokatesód nem semmi ezzel a hordozó dologgal,akkor lehet imádkozni,nehogy baj legyen,ha tényleg ennyire meggyőzhetetlen.Kép

Gigi!

Gyanús is voltál nekem,hogy ennyire nem jöttél ma!Kép
Akkor csomó mindent beszereztél,ügyes vagy!Kép
Nem fáradtál el nagyon?
Én is szeptemberben kezdek majd el komolyabban ráállni a dologra.
Külön szobája lesz a babónak?
Remélem holnap már ír a Dia,kíváncsi vagyok mi van Vele.

Na,megérkezett Apósom,most valahogy nem tesz boldoggá az ittléte.KépMajdcsak átvészelem valahogy ezt is.
Szóval nem törvényszerű,hogy az anyakönyvvezetőnek is borítékot adnak?Hát ez kész csoda a mai világban!
Azért egy csokor virágot és még valamit adunk neki szerintem-egyébként ki nem állhatom a nőszemélyt.

Puszi mindenkinek,remélem jól vagytok!

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!

Újra itthon! Szuper volt a nyaralás, csak kár, hogy már vége van! Még nem olvastam semmit vissza, csak azt láttam, hogy Diával valami gond volt.Kép Remélem most már minden rendben.
Elkezdek visszaolvasni, nem lesz rövid dolog!

Pusza

Barbara
babar

Sziasztok!

Dia: Remélem már jobban vagy, és otthon pihengetsz! Szülésig már remélhetöleg nem lesz több "péntek 13"-ad!!!

Kata: Apósod miért ment hozzátok már majd 1 héttel korábban? Nem ö a föszereplö! Kép Nagyon szorítok Nektek, hogy minden jól sikerüljön! Már csak 5 NAP?? Kép Izgalmas napok lesznek, de gyorsan el fog telni, hidd el! Apukát meg foglald le valamivel: takaritás, zöldségpucolás, stb! Kép
Nekem ez meg sem fordult a fejemben, hogy az anyakönyvvezetöt külön dijazzuk. Nekem sem szoktak ajándékot adni, mert a munkámat elvégzem! Pedig nem bánnám! Kép
Szegény Tesód! Nem irigylem, hogy soha nem elégedett magával! Szerintem csak az a boldog ember, aki elégedett az életével, nem pedig mindig szebbre és jobbra vágyik! Te ugye nem fekszel kés alá ilyen (számomra) jelentéktelen dolgok miatt?

Gigi: vásárlás Kép! Akkor mostmár lehet rendezgetni a babaszobát! Az utolsó 3 hónapban - ami már elég macerás kezd lenni - ez a legjobb! Lehet készülödni!

A hétvégén kirándultunk: Gyulán voltunk Robi rokonainál. Nagyon aranyosak, kedvesek voltak, de olyan jól esett hazajönni! Kép Ráadásul egész végig be volt dagadva a lábam bokától a lábamujjáig. Olyan volt mint 1 kötözöttsonka Kép. Nem volt pofám heverészni, de tegnap ebéd után már nem birtam, és egy kicsit vizszintesbe helyeztem magam (elsösorban a lábam miatt Kép ). Igazi javulás csak ma reggelre volt látható, mikor végre jót aludtam, annak ellenére, hogy kb. 3x mentem ki pisilni az éjjel.

Ma reggel tesztreggeli utáni vérvételen voltam. Nagyon ügyes volt a csaj, szinte észre sem vettem a szúrást! Eredmény fele holnapra, másik fele (ellenanyag szürés) csak 1 hét múlva lesz meg. Már nagyon várom, hogy végre mehessek a dokimhoz, mert egyre többet aggódom. (elsösorban a méhszáj, másodsorban a gomba miatt) Remélem megnyugtat!

Sofka: igazad van, már rég volt tablicsku, ugyhogy felteszem. Lehet, hogy elhanyagoltam és nem minden adat jó, ezért szóljatok rám! Kép

<pre>
Anyuka neve Kora Szülés várható ideje Hányadik baba Neve Kórház neve
Noémi 28 szept. 8. 1 Alex/ Heléna Bp/ Máv Kórház
Beszti 29 szept. 13. 3 Hanna Bp/ Máv Kórház
Momo 33 okt. 1. 3 Emese Bp/ Szent István K.
Liv 25 okt. 20. 1 Dávid/ Szonja Bp/ Kútvölgyi K.
Barbi 28 okt. 21 2 ? Stuttgart
Motiot 26 okt. 23. 1 Abel Stuttgart
Gigi 28 okt.29. 1 Olivér Bp./ Szent Imre K.
Györesz 27 okt. 30. 1 Norbi Bp/ Kútvölgyi K.
Gombóc 31 nov. 2. 2 ? Bp./ Margit Kórház
Marica 35 nov. 9. 2 (Róbert) Mariann Szeged/ Klinika
Kata 28 nov. 22. 2 Patrik Cegléd/ Toldi F. K.
Babar 28 dec. 14. 1 (Dániel) Szonja Bp/ Szent István K.
Diána 28 dec. 15. 1 Dominik/Dorka Bp./ Szent István K.
Sofka 34 dec. 15. 4 ? Bp./ Honvéd K.
Babóca 26 dec. 15. 1 Dorottya Bp./ Schöpf Mérei K.
Mackósajt 32 dec. 15. 2 ? Bp./ Szent István K.
Dezi 28 dec. 15. 2 ? Nyíregyháza/ Jósa A.K.
Saxi ? dec. 16. 2 ? Esztergom/ Vaszary K.
Sasha 25 dec. 27. 2 Kornél/ Emese Bp/ Szent István K.
Réka 26 jan. 3. 1 ? Bp./ Schöpf Mérei K.
Mica 28 jan. 3. 2 Zoltán István Cegléd/ Toldi F. K.
Tüni 28 jan. 6. 2 ? Bp/ Máv Kórház
Vica 29 febr. 2. 3 ? Bp./ Szent István K.</pre>

Anikó megszült, öt kivettem, de majd kezdek egy másik táblát, amiben a babácskák lesznek!

Marica
marica69

Na mostanra sikerült titeket végigolvasni!

Tali mehet tőlem bármikor!

Mvica!
Nekem a dokim szigorúan megtiltotta az aspirin szedését. Egyszer írtad, hogy fogfájásra bevettél egy aspirint!

Hordozó - mózeskosár
Mi kaptunk ajándékba egy hordozót! Ehhez a megatoysban lehet kapni egy un. éket, ami kiemeli az újszülött gerincét egy kicsit. 1500 Ft-ba került és teljesen jól működik!

Dia!
Nagyon drukkolok neked, hogy minden rendben legyen. Remélem ma már itt fogsz minket vidítani!

Gigi!
Kell egyáltalán a kis törpinek ágynemű? Én csak lepedőket fogok venni, mert van egy csomó hálózsák, amiket én varrtam. Ezek szerintem sokkal praktikusabbak. Persze vartam már kis takarót is, így el vagyunk látva mindennel.
Most már én is egyre nehezebben bírom, hogy ne vásároljak, de szerencsére még a téli cuccok nincsenek a boltokban. Majd jövő hónaptól. Reszkessen Apa pénztárcája! Kép

Nyaralás
Nagyon szép helyen voltunk Horvátországban. Korcula szigetén kibéreltünk egy egész házat. 10-en voltunk és velünk volt a keresztlányunk is, aki 6 hónapos. Olyan jól bírta a 17 órás utat, hogy öröm volt nézni. Az egyetlen nehéz az volt, hogy pont abban a korban van mikor még nem ül és nem fog, de már álladóan igényli a felügyeletet. Ez egy kicsit fárasztó volt, de mindíg volt vele valaki.
Ficánka nagyon jól van! Most nagyon elkezdett nőni a pocakom. Levittem 3 nadrágot és csak 1-et tudtam hordani, mert egy hét alatt kinőttem őket. Ezért moshattam két naponta a gatyámat. A fürdőruhában nagyon jól látszik már ahogy hullámzik a pocakom. Elég vicces látvány.

Ruszlána!
Mi is nyolc év együttjárás után házasodtunk össze! Nagyon sok boldogságot kívánok nektek és ne aggódj, biztos minden rendben lesz. Utólag úgyis nevet az ember ezeken a dolgokon.
Az anyakönyvvezetőnek mi sem adtunk pénzt, mivel eleve az eljárás vagy 15.000 Ft-ba került a XII. kerületi polgármesteri hivatalban. Ráadásul olyan hónaljszőre volt az anyakönyvvezetőnek, hogy alig tudta lecsukni a kezét. Nehezen bírtuk ki nevetés nélkül! Kép
A tesód érdekes figura. Nálunk is volt egy rokon, akinek a legfőbb problémája az volt, hogy milyen kalap illik a ruhájához, de a lábujjaival senki nem foglalkozott! Ja, de a nagymamám elment pedikűröshoz és kiszedette a tyúkszemeit! Kép

Pusza
Barbara
babar

SziasztokKép

Már nagyon régen nem jártam erre (van annak már két hónapja is), de nem volt netünk. Most újra van, úgyhogy lassanként megpróbálok visszacsatlakozni.

Rólunk: Holnap megyek UH-ra, amit nagyon várok, mert az előzőn azon a napon voltam, mikor a számítások szerint a 17. hetet töltöttem. Ekkor derült ki, hogy elvileg még csak 15-16 hetes, de inkább 15-nek nézte a doki. Ez nekem azért volt furcsa, mert a fogantatás hónapjánban mértem a hőmet, és a hőgörbe is a számításokat igazolta. Szóval most aggódom, és úgy szeretnék holnap megkönnyebülni, hogy nincsen semmi baj. Belgyógyász dokinéni meg azzal biztat a mért cukorértékeim alapján, hogy már csak hetek kérdése, és jöhet az inzulinKép

Röviden ennyi. Ezentúl gyakrabban fogok itt zavarganiKép

Pussz
Tüni
tüni

Sziasztok!
Már nagyon régen olvaslak titeket, de amíg dolgoztam, addig nem nagyon tudtam ide írni. Mostmár itthon vagyok, gondoltam csatlakozok hozzátok.
Anikó vagyok. Most vagyok 27 hetes. November 12-re vagyok kiírva a MÁV kórházba. Ez az első babánk.
Sajnos sikerült valami fertőzést összeszednem, streptococcus-t. A doki szerint mostanában sokaknál előfordul, hát azért engem sikerült megijesztenie. Most gyógyszereket kell szednem, meg kúpot használni. Eléggé utálom. És még hogy tetézzük, vajúdáskor is fogok kapni egyszeri nagy adag antibiotikumot, nehogy a babának valami baja legyen. Na ennyit a kesergésről. Bocsi, hogy rögtön ezzel indítok itt.
Volt már valaki közületek a Praxisban? Hogy néz ki egy ilyen 4D-s vizsgálat. És tényleg 4D-s? Mozgó képet vesznek fel? Vagy itt is csak a 2D-s képet kapod meg kazettán?
Jó hosszúra sikerült az első hozzászólásom, most nézem. Remélem, hogy mostmár mindennap fogok tudni itt jelentkezni.

Anikó 27+3
pancsa2

Sziasztok!

Barbara!

Üdv újra itthon!Kép
Barátaitok is veletek voltak?Ugye már albérletben laknak?
Az én pocim is szép méreteket kezd ölteni.Kép
Az anyakönyvvezetőtökön olyan jót nevettem,hogy még most is fáj az oldalam!Kép
Itt azt mondta,hogy a szertartás nem kerül semmibe,ezért gondoltam,hogy talán kellene adni valamit?

Marica!

Dagadás KépMi lesz velünk szerdától,ha tényleg olyan meleg lesz,ahogy jósolják?!
Apóst most tudta elhozni egy ismerős Kárpátaljáról,ez olcsóbb,egyszerűbb megoldásnak tűnt,ugyanis minden kiadását kénytelenek vagyunk fizetni.Kép
Amúgy birom Őt,de most idegesítenek a dolgai,pl. épp az új szabadidőnaciját vasalja élre.Reggelente a kávéjába nyugtató cseppeket tesz,ezt iszogatja egész nap,a szagától már felfordul a gyomrom.Kép
Tesóm nehezen érti meg,hogy ezerszer többet ér a belbecs,mint a külcsíny!
Engem nem fenyeget az a ceszély,hogy az ő hibájába esek,eddig ráadásul szerencsésen háríto a divatszakma és filszakma erőszakos felkéréseit...KépKépKép

Tüni!

Szorítok Neked és légyszíves sűrűn zavargass itt!!!Kép

Anikó!

Üdv,és gratula a pocaklakóhoz!Kép
Vannak itt ezekben a témákban szakértők,biztos írnak majd!Kép

Dia?!

Puszi.
Idegbeteg Még Hajadon Kata

Kép
Kép
ruszlána

Kedves I.M.H. Kata! Hogy Te milyen hiú emberekkel vagy körülvéve!! Szabadidö-naci élire vasalva Kép! Jó fej lehet! Nálunk is találna egy kis vasalni valót, nem akarod importálni egy délutánra??
Annyira utálom magam, mert itt nyavalygok, hogy mennyire nem vesz be a munka, de arra meg lusta vagyok, hogy kiírassam magam. Mindig adok egy kis haladékot: még ezt a hetet kibirom, még ezt a hónapot, stb. Ugy gondolom, hogy ha nem vagyok beteg, akkor minek legyek otthon. De azt meg nem kellene megvárnom, hogy beteg legyek, igaz?
Jut eszembe: hogy-hogy nem kerül semmibe a szertartás? Nekünk bejelentkezéskor a kezünkbe nyomtak egy listát, hogy melyik szolgáltatás mibe kerül, és hogy válasszuk ki mit kérünk. Persze, mivel csak 2 tanúval megyünk, igy virágdiszitésen és háttérzenén kivül mást nem is kértünk, ez 3 ezer Ft. lesz. Szerencse, mert sajnáltam volna 10-15 ezret kifizetni ezért a rövid kis ceremóniáért.

Anikó! Üdv közöttünk! Mi köztünk csak 3 nap van!!! Neked mekkora már a pocid? Mozog sokat a babád? Fiú vagy lány lesz? Vagy ez még nem derült ki? Ha van már név, akkor lécci ird meg azt is, (meg a korod, meg hogy hanyadik baba). én már egyre többet nyavajgok, de remélem, hogy semmi komoly baj nincs (meg komolytalan se!). Csak aggodalmaskodom.

Tüni: remélem a holnapi uh-n minden rendben lesz, és kiderül, hogy végül is mennyi idös a babátok! De az a lényeg, hogy jól fejlödjön!

Mindketten irjatok sokat, és gyertek sürün!

Barbara: megtiltották, hogy aspirin szedjél? Nekem meg ezt ajánlották. Akkor most melyik a jó fájdalomcsillapitó?? Mert azért néha elöfordulhat, hogy szükségünk lesz rá! A Panadolt nem ajánlják, az algopyrint meg nem birom. ?????

Járok valamelyikötök fogorvoshoz?
Nekem most ugy néz ki, hogy ki kell idegelni az egyik fogam. Kép Szerintetek ezt szabad?? A doki rtg-re nem küldött a pocak miatt, de azt mondta idegelni lehet?? Valakitöl azt hallottam, hogy az sem jó. Most akkor inkább kihúzassam???

Marica
marica69

Kata!
Nálunk nem volt semmi különös, csak zene és pezsgő! Ez került ennyibe! Ja és aznap az utolsók voltunk és az anyakönyvvezető néni egy cseppet spicces is volt. Az egész ceremóniából csak a röhögésre emlékszem. Még jó, hogy nem egy napon volt a templomival.

Marica!
Ez érdekes én több dokitól hallottam, hogy ilyenkor a paracetamol tartalmú gyógyszereket lehet szedni, mint pl. a Panadol. Különben az én dokim leginkább az algopyrint ajánlotta, de azt is csak felet.
A fogorvoshoz nem tudok hozzászólni, mert szerencsére nekem most nincs ilyen gondom. Azt tudom, hogy mikor nekem idegelték a fogam 8 érzéstelenítőt kaptam és a végén apám kézben vitt haza, mert nem bírtam lábra állni! Kicsit túllőttem magam! Kép
Én mindenképp megpróbálnám az idegkezelést, mert még szükség lehet a fogadra!

Barbara
babar

Sziasztok Csajok!
Csak szólok,hogy már itt vagyok de most alszok egy kicsit.Mamég jövök és beszámolok mindenről.Köszönöm az aggódást,jól esett.KépKépPuszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

sziasztok
csatlakoznék én is, anno nagyon sokat jártam itt 2 éve az elsQ kislányommal, s jó, hogy megint fellendült a topik, olvasgatlak Titeket egy ideje. most vagyok 26 hetes, nov.22-re vagyok kiírva (azt hiszem, Katával egy napra Kép)Úgy túnik, hogy most kisfiú lakik a pocakban, a névebn még nem vagyunk biztosak. Egy vidéki városkában élünk, nagyon szeretünk itt lakni

Anikó
A streptococcus tényleg gyakori, de valszeg nem most szedted össze (állítólag minden 3. nQnek van), de igazából csak a szüléskor van jelentQsége, akkor viszont nagy, mert ha kezeletlen, újszülöttkori szepszist (mérgezést) okozhat, nagyon negatív következményekkel. Antibiotikummal viszont teljesen jól kivédik ezt. Korábban pedig azért gyógyszereznek, hogy ha véletlenül koraszülés van, a lehetQ leggyengébbek legyenek a bacik, merthogy kiírtani teljesen nem lehet. Azaz, ha most pozitív vagy, minden szülésednél kapsz antibiotikumot, akkor is, ah esetleg a legközelebbi terhességkor a hüvelykeneted negatív (mert lehet, hogy éppen akkor kicsit kevesebb a kórokozód). Van, ahol csak a 36. héten szürik (hosszú ü-m nincs...). Ja, nekem is van, csak azért tudom ezeket, mert engem is nagyon idegesített, amikor megtudtam, hogy ez van...

marica
Én úgy tudom, hogy az aszpirin ténylegh tilos, algopirin mehet.

üdv, remélem, be tudok még befogadtok engem is Kép
bringa
bringa

Üdv Bringa!
Hát, a gyógyszert illetöen nem nyugodtam meg túlságosan! Kép Igaz, hogy csak végszükség esetén kaptam be 1-1-et, remélem nem okoznak bajt! A betegtájékoztató szerint csak az utolsó 3 honapban ellenjavalt, mert vérzékenységet okozhat. Ezentúl majd nem eszem!
Az algopyrinre allergiás vagyok, azt meg sem próbálom. Csak azt nem értem, hogy azt miért lehet, ha aszpirint nem. Mind a kettö "pirin", tehát feltételezem, hogy hasonló összetételü! ???
De bizakodjunk, hogy az eddig beszedett gyogyik egyikünknél sem okoznak gondot, ez után meg nem lesz rájuk szükségünk! Kép

Ja, hol fogsz szülni?

Dia! Pihenj sokat, és utána remélem újra a régi tempóddal fogsz irogatni!
Azért az alvásért most irigykedem, mert én is alig birom nyitvatartani a szemem, olyan kókadt vagyok! Kérek egy ágyat, S.O.S.!!! Kép

Marica
marica69

Sziasztok!

Tüni!
Drukkolok, hogy az UH-on mindent rendben találjanak! A lényeg tényleg csak az, hogy rendesen fejlődjön a pici! Majd írjál, hogy mi volt!

Pancsa!
Hát nem irigyellek a fertőzés miatt. Nekem az elején volt, bár nem streptococcus, de rendesen megküzdöttem vele. Nekem legközelebb a 36. héten szűrik, hogy még szülés előtt ki tudjanak kúrálni ha kell!
Mi voltunk a Praxisba, Győrfi Mátyásnál, Őt tudom ajánlani, nagyon rendes. 2D-ben és 4D-ben is felveszik kazira! Először megnéz mindent 2D-ben, mert igazából vizsgálni így tud, aztán meg jön a 4D. Kaptunk egy 4D-s fekete-fehér képet ajándékba és lehet venni (1000.-/db) színes felvételt is, amit Ő menet közbe csinál és választhatsz belőle. Nekünk csinált 4 képet és mi úgy kértük, hogy egy képen rajta van az összes felvétel színesen, így spóróltunk. Ha regisztrálod magad a babaneten a 4D-s uh-nál akkor kedvezményt is kapsz! Remélem érthető voltam!

Marica!
Én is azt hallottam, hogy inkább az algopirint lehet használni, viszont nekem van egy kismama könyvem ami az aszpirint ajánlja! Szerintem, ha egyszer-kétszer beveszel valamelyikből attól még semmi baja nem lesz a picurkádnak!
Én a terhességem elején voltam fogorvosnál! Injekciót kaptam többet is, azt lehet. Én megkérdeztem a gyökérkezelést és azt is lehet. A röntgent is lehet, csak szólni kell és tesznek rád egy védőköppenyt!

Dia!
Remélem mihamarabb tudsz nekünk megint írni!!!

Voltunk ma a Mega Toysba! Vettünk egy jó pár dolgot! Nagyon jó pelenkázótatyók vannak, vettem is egyet 6000,- Ft volt. Akartam venni bébiőrzőt amit úgy reklámoznak a kismama újságba, hogy 11990.-, de mint kiderült el van írva és 21990.-. Jó mi? Még vennünk kell egy pár dolgot, de már elhoztuk a sogórnőmtől a kiságyat, babakocsit, bébihordót, stb. A babkocsival csak az a gond, hogy a tetejét nagyon megszívta a nap és az egyébként sötétkék anyag néhány helyen világoskék. Szerintetek ezzel lehet valamit csinálni, mert attól eltekintve teljesen jó a babakocsi!

Puszi mindenkinek
Gyöersz 29+3

Kép
Kép
györesz

Marica
szerintem igaza van Györesznek, hogy ne aggódj, mert egy-két szem bizti nem árthat, meg akkor a doki sem mondta volna. Inkább azt gondolom, hogy nyugaton túlságosan elterjedt az aszprin (sok helyen nem használnak algopirint egyáltalán), azért szajkózzák, mert sokan rutinszerüen szedik. A lidokain nem árt, én is Qgy tudom. Homeoval nem próbálkoztál?
bringa
bringa

Bringa: még nem próbálkoztam a homeo-bogyókkal, de "szemezgetek" vele. Biztosan nagyon hatásos és ami a lényeg, hogy nincs mellékhatása. Ugye? Csak én elég kisvárosban lakom, azt sem tudom, hogy hol juthatok hozzá! Mert ezt ugye minden gyógyszertárban nem árulják, vagy igen? De csak ugy hasra ugysem szednék belöle, tehát kell egy igazi hozzáértö, aki megmondja, hogy az én alkatomhoz, tipusomhoz, stb. melyik szer a jó.

Györesz: elírás Kép. Tök jó! Beetetés, hogy menjenek minél többen, aztán úgyis vesz valamit az ember lánya! Örömmel olvasom, hogy nálatok is beindult a nagyüzem! Most majd pakolászhatsz! Kép A babakocsin ne aggódj, ha ujat veszel, akkor is rövid idön belül kiveszi a nap a szinét. Esetleg próbáld meg ecetes vizzel egy kicsit átmosni, hátha frissiti a szinét. A mi kocsinknak is a tetején, ahol a "hajlatok" vannak, ott van s.kék rész, de az is egy kicsit fakóbb. Annyi baj legyen! Csak jól guruljon! Kép Egyébként apával minden oké?? Remélem igen!!

Marica
marica69

Györesz!

Nem tudod esetleg levenni azt a darabot és befesteni ruhafestékkel. Ez tűnik a legegyszerűbb megoldásnak!

Jövő héten már mi is pakolunk. A keresztlányom cuccaiból kapunk egy-két darabot (pelenkázó, autósülés, etetőszék, stb.) Már nagyon várom! A héten megvarrom a Szonja függönyét is! Nagyon jót terveztem neki. A régi függönyünkre (natúr színű) vettem 1,5 méter anyagot, aminek olyan mintája van, mintha képek lennének rajta. Tehát a régi függöny kap egy keretet és a maradék anyagból kivágom a képeket és rávarrogatom a függönyre. Majd kiváncsi leszek, hogy milyen lesz!
Az a "baj", hogy olyan sokan ígértek dolgokat, hogy amíg azokat nem kapjuk meg, nem akarok nagyon vásárolgatni. Majd ha már látom mi hiányzik, akkor lehet dorbézolni. Azért egy-két apróságot lehet, hogy megveszek.
Most jött meg nekem az Otto katalógus és vannak benne kismama ruhák is. Egész jó farmert láttam 4990-ért. Na azért este majd alaposabban átnézem!

Barbara
babar

Marica!
Néztem én is, hogy köztünk csak 3 nap van. Nincs túl nagy pocim, igazából mostanában kezdett el nőni. Szerintem ez azért is lehet, mert magas is vagyok, meg vékonynak sem mondanám magam. Még 2-3 hete is volt, hogy észre sem vették rajtam. Sőt, ha bővebb felsőt veszek fel, még most sem látszik annyira Kép De a lényeg úgyis az, hogy a picurim szépen fejlődik. Az biztos, hogy nagyon izgága. VAnnak napok, mikor szinte megállás nélkül csak rugdos. Kép
Mindig nézik UH-on, hogy vajon kislány vagy kisfiú, de sajnos nem mutatja meg. De sebaj meglepetés lesz.
Név egyelőre úgy néz ki, hogy Gergely vagy Krisztina, de még ez is változhat. 28 éves vagyok, és 1. baba lesz.
Egyébként én is eléggé sokat nyavalygok mostanában, elég sokat keményedek, úgyhogy mindig le kell feküdnöm pihenni, de végülis ezért jöttem el táppénzre is. Meg persze azért, mert már egy teher volt minden nap végigutazni a városon tömegközlekedve.
MIndenesetre kitartás. Még van 3 hónapunk Kép
Neked mekkora a pocid most?
Ja, és én jártam fogorvoshoz. Még 18 hetes voltam, mikor elmentem. Tömni kellett 3 fogam. De a doki azt mondta, hogy tömni, gyökérkezelni lehet, persze az nem mindegy, hogy milyen érzéstelenítőt használnak, de ezt a dokik tudják.

Bringa!
Úgy néz ki, hogy most szedtem össze, mert 7 hetesen meg 16 hetesen is csináltak tenyésztést, az nem mutatta ki. A doktornőm is azt mondta, hogy sajnos nem valószínű hogy teljesen ki lehet kezelni. De ez van, a lényeg, hogy észrevették. És mostantól folyamatosan nézni is fogják, ha megyek vizsgálatra. Mindenesetre már beletörődtem, de először elég félelmetesen hangzott.

Györesz!
A lényeg, hogy észrevegyék, ha valami gond van és kezeljenek, hogy a babának nehogy valami baja legyen.
Köszi az infókat a 4D-ről is. Most akarunk majd valamikor elmenni, megnézni a babát. Már alig várom, hogy lássam majd az arcocskáját. Kép

Na jó hosszúra sikeredtem megint Kép
Anikó
pancsa2

DiaKép

Légyszives este írjál (vagy amikor éber leszel) és nyugtassál már meg engem! Kép

KataKép
Szerintem semmit ne adjál az anyakönyvvezetőnek. Kb olyan lenne, mintha a buszvezetőnek adnál pénzt, hogy elvitt. Jó lehet, hogy ez egy hülye hasonlat, mert egy eskülvő nagy dolog. Nálunk mindenért kellett fizetni. Volt terembérlet, mi kértünk verset is (igy is kb 15 percig tartott az egész) meg zene ment. De külön-külön ki kellett fizetni mindent. Kb.olyan 15 ezer volt. Azért ebbe férjen bele a nőci bére is.
Az apósod hozzánk is elküldhetnéd, mert valamelyik nap kimosom a pelusokat, és jó lenne ha kivasalná.Kép

BarbaraKép
Örülök, hogy végre már itt vagy közöttünk!!Kép Már hiányoztál, mert mindig olyan jókat röhögök azon amiket írsz! A nyaralás alatt nem keményedtél sokat? Barátok végül megúszták a cápa csali szerepét?Kép
Nem tudom, hogy kell e takaró!!!! Már úgy össze vagyok zavarva!Kép Mindegy, neki van, úgyhogy be lesz takarva!

MaricaKép
Szerintem lehet gyökérkezelni, mert az injekciót be lehet adani, attól semmi baja nem lesz a törpének! Csak hát ugye ki vágyik ilyen melegben, pocakosan gyökérkezeltetni??Kép

Ma voltunk a Brendonban babakocsit venni. Olyat akartam ami csak mózeskosaras, mert tök jó sportkocsikat láttam. És úgy gondoltam, hogy most mózeskosár aztán jövőre veszünk neki valami vagágy kocsit. Ki is néztem a katalógusból egy hiper szuper Peg Perego kocsit. Igaz 90 ezer volt, de tényleg jó. Na erre odamegyünk és látom, hogy 140 ezer van rá kíirva. Mint kiderült a vázat külön meg kell hozzá venni!!Kép Ja és sportkocsival adják. De az meg elég szar. Én olyat szeretnék aminek elöl van egy tálcája amin tud pakolni stb.... És a földkerekségen nem létezik olyan babakocsi amihez ne adnának sportkocsit. Hiába nem kell, akkor is kell fizetned. Én ezt egy akkora taplóságnak tartom!! Végül vettünk egy ABC Design babakocsit (jó színes ellentétben a többi babakocsival ami sokszor ravatalozóra emlékeztet),igaz ehhez is van sportrész de ez "csak" 60 ezer volt, így ha jövőre esetleg vennék egy másik sportkocsit, akkor még így is olcsóbb mint a Peg Perego. Ja és a 140 ezer forintban egy nyamvadtt táska sem volt benne, azt vedd meg 16 ezerért ha akarod!Kép Komolyan mondom,hogy minél többet vásárolok annál inkább rá kell döbbenjek, hogy ez az egész egy nagy lehúzás!!!Kép
Na kimorogtam magam!

Üdv az újaknak, írjatok sokat!! Épp egyik nap hiányoltalak titeket!!!

Puszi, Gigi 29+3

KépKép
gigi28

Sziasztok!
Gigi BN köszönöm,hogy ennyire aggódtál.KépSokat gondoltam rád és emlegettelek.Kata,Marica,Györesz,Barbi nektek is köszi.Bocs ha valakit kifelejtettem.Nos amint tudjátok,bekeményedtem és fájt a hasam hát gondoltam beugrok a dokimhoz és megmutatom neki de már nem is engedett haza.Azonnal magnézium infúzióra tettek 36 órára.KépAztán kaptam porban amitől még most is hasmenésem van.KépÍgy vissza tértem a magne B6-ra.Aztán még kaptam antibiotikumot,vas tablettát és clion-D 100-as hüvelykúpot ugyanis egy szép kis fertőzést is kaptam.Már annyira voltam,hogy a dokim felvilágosított,hogy ha megindul a szülés akkor át kell menni a II.klinikára mert ott van újszülött osztály.Az István csak 34.héttől fogad.Szoba:6-an voltunk 2 anyuka+Kevin baba és Lili baba.Kép2 abortuszos és mi ketten kismamák.Gigi!Tamás már írta,hogy Anita is Dévais volt.Ő is keményedik nem is engették haza.Kép28 hetes ikrek.Sokat meséltem rólad.KépSajnálja,hogy neki otthon nincs net.Most ő hiányzik nekem.Nagyon megszerettük egymást.KépMinden nap szívhangot néztek,lázzat,vér vettek,injekció,infúzió 36 óra és méh-összehúzódást mérték.A dokim minden nap bejött nagyon aranyos volt.KépKépHa megint keményedek akkor azonnal vissza kell menni.KépCsak feküdhetek.Lehet,hogy napi csak egy,kettő levelet tudok majd írni mert rossz ülnöm a gép előtt.Olvasni fekve is tudok,ezért itt leszek reszkessetek.KépKépPuszi mindenkinek.Gigi a tiéd cuppanós!KépKépDia

Kép
Kép
lldicsi

Szia Dia!
Örülünk, hogy végre itt vagy! Vigyázz nagyon magadra és feküdj sokat, az ilyenkor a legjobb!!!
Nem irigyellek a Clion hüvelykúp miatt! Nagyon rossz emlékeim vannak róla! 15 hetesen kellet használnom és mindig véreztem tőle, de csak azért mert felmarta a nyálkahártyát, már feleket használtam, de azt sem bírtam! Remélem neked semmi ilyen godod nem lesz vele!!!

Puszi
Györesz 29+3

Kép
Kép
györesz

Szia DiaKép

Na végre, hogy "hallom a hangod".Kép Ezt a nyavaját, hogy sikerült összeszedned? Azt nem írtad,hogy a méhszájaddal mi van!? Remélem azért mert ott minden oké! Kiderült, hogy mitől voltál ilyen rosszúl? Lehet az idegeskedéstől? Nálunk a kutyus neve a Kevin.KépKépKép
Ha újra keményedsz akkor már haza sem engednek?
A babával beszéld meg, hogy még maradnia kell bent sokáig! Nekem február 9-én volt a beültetés, úgyhogy majdnem a szobatársaddal vagyik egyidős.
Azért azon egy kicsit meglepődtem,hogy ennyi "féle" beteg van összerakva egy kórterembe.
Ha van e-mail címed, akkor ha azt megadnád, akkor oda elküldeném a telefonszámom, hogyha bármi lenne akkor tudjál értesíteni. Meg persze fordítva is. Na csak ha akarod!
Vigyázz magadra!!!! Azért légyszi napi egyszer egy keveset írj, hogy tudjam minden oké!

Puszi, jó éjt! Gigi

KépKép
gigi28

Marica
Igaz, én városban lakom most, de amikor hazautazom (falura), a mamámnak gyakran el kell mennem a gyógyszertárba, s múltkor akartam ott is venni homeos szert, csak annyit mondtak, hogy kérjem, s másnapra meghozzák. Egyébként a gyógyszertárakban tudnak adni egy ingyenes füzetet, amiben le van írva, milyen típusú panaszra mit lehet szedni. Persze a legjobb egy homeos doki, de nekem sincs sajna, mégis használtak a legismertebb szerek (pl megfázásra). Lányomnak is leginkább ezeket adom, ha szükséges, mert túladagolni nem lehet, s nincs emllékhatása. Plusz más gyógyszerekkel együtt is lehet szedni.

Dia
Jobbulást!

Gigi
Komolyan 16ezer kb egy pelenkázótáska???? Mert eddig úgy gondoltam, most veszek, de, ha ennyi akkor marad a hátizsák.. Kép

üdv, bringa
bringa

Sziasztok!

Ammmmindenit,Após-pajti milyan kapós!KépKépKép
Pontos címeket kérek és azonnal küldöm,mert én már rendesen kivagyok!Légyszi mindent vasaltassatok ki vele!Kép
Megkérdeztem az anyakönyvvezetőt,miután megbeszéltük,hogy mit is szeretnénk,hogy mennyibe kerül az egész,azt mondta,hogy ingyenes!Lehet,hogy úgy gondolta:szép fehér borítékba kéri a nevére a szánt összeget?

Dia!

De jó,hogy megjöttél,nagyon hiányoztál!Kép
Pihenj sokat,de azért írj,ha tudsz.
Na,most már megnyugodtam.

Bringa!

Éljen nov.22.-e!!!Kép
Nekem is fiam lesz.
Légyszi írjál sokat magatokról,minden érdekel!

Györesz!

Látom Te is vásárolgatsz már.Kép
Pároddal voltál?
Keményedések?

Barbara!

Jó Neked,hogy tudsz varrni,én olyan ügyetlen vagyok!
Így csomót spórolhatsz+olyan lesz minden,amilyet szeretnél.
Irigy.irigy!Kép

Ne haragudjatok,hogy ilyen keveset írok,de tényleg idegbaj,ami nálunk van.
Igyekszem többet jönni.

Puszi.

Kata
26+2
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!
Bringa! Én 6000-ért vettem a pelenkázó tatyót a Mega Toysba és nagyon jó!!!!

Kata! Igen a párommal voltam! Minden napra kitalálok valamit! Holnap pl. megyünk a barátnőmhöz kisruhákért! Hagy szokja a gondolatot!!!
Különben egész jól megvagyunk!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Györesz!

Örülök,hogy alakulnak a dolgok!
Nagyon jól csinálod,szokja csak szépen az apaságot apránként!!!KépKépKép

Bringa!

Nagyon jó a kép a profilodban,aranyos lánykád van!Kép

Na,tűzök az ágyba,holnap azt hiszem elő kell szednem az összes törölközőt,hogy kivasaltassam...KépKépKép

Pusz.
Kata

Kép
Kép
ruszlána

GyöreszKép

A Dél-pesti Megatoysban voltál? (Soroksári út)Ha igen, akkor az üzlet melyik részén van? Én a Brendonban láttam ennyiért táskákat! Na de most tessék kapaszkodni!!! Ágynemű garnitúra (Brendonban) 35 ezerért!!!!! Mi elég jól élünk, de azért szerintem mindennek meg van egy bizonyos értéke aminél nem ér többet!! (szerintem az én ágyneműgarnitúrám mindennel együtt talán ha van 5 ezer Ft..Kép) Így voltunk a babakocsival is. És az a röhej, hogy a hatvanezresek külön vannak mintha leprásak lennének és közölte az eladó, hogy talán kibír egy évet!!! Pedig nagyon masszív és német gyártmány. Kinéztek minket az "olcsó" babakocsinkkal! KépKépKép

BringaKép
Györesztől megkaptuk a választ, hogy hol érdemes táskát venni!Kép A kislányod tényleg nagyon aranyosKép

KataKép
Arra gondoltam, hogy te add meg a címed és majd odaküldöm a vasalni valókat, mert nem szeretnélek megfosztani az apósod társaságától.Kép Mert én ilyen rendes vagyok!!KépKép

Puszi nektek, Gigi 29+4

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Dia
Nagyon örülök, hogy már itthon vagy. Remélem szépen ki tudod pihenni magad. Szerencsére már munkások sincsenek nálatok így egész nap pihengethetsz! Nagyon vigyázz magadra! Tegnap meséltem a férjemnek, hogy mi történt veled és ő is jobbulást kíván és elkezdett parázni, hogy akkor most kivel megyünk szülés előkészítőre, mert ő bizony egyedül nem jön! Remélem addigra már mozgóképes állapotban leszel.
Nekem is furcsa, hogy abortuszosokkal tettek egy szobába! Mikor nekem volt a műtétem én még más emeleten is voltam. Elég gáz így összetenni a betegeket.
Ha túl vagy ezen a fertőzésen, szerintem érdemes kipróbálni a reggel-esti kamillás nuni mosást. Én ezzel próbálom kordában tartani a gombákat és eddig sikerült is. Főleg most már nagyon komolyan veszem, mert ilyenkor már okozhat koraszülést is!

Gigi!
Ez az egész gyerek-business egy nagy lehúzás szerintem. Persze minden kedves áruház arra van kihegyezve, hogy a friss szülők és nagyszülők ilyenkor mindent képesek megvenni! Az egész egy nagy szemétség. Milyen dolog az, hogy egy babakocsi annyiba kerül, mint egy ülőgarnitúra? Tiszta gáz!
Nekünk babakocsi szempontból meg van kötve a kezünk, mert kaptunk egy Graco bébihordozót, ami rápattintható egy hozzá tartozó Graco kocsihoz. Az ilyen kocsik 50.000,- és 80.000,- között vannak. Ráadásul nálunk Nagykovácsiban elég sok a köves út így a lehető legnagyobb kerekű kocsit is kell vennünk, tehát tuti 80.000,-. Megpróbálunk várni a börzéig, hátha találunk ott valami jó darabot, ha nem, akkor megvesszük az újat. Végül is másra - szerencsére - nem nagyon kell költenünk.

Nyaralás alatt nem keményedtem egyszer sem! Biztos attól a vacak időtől volt! Igaz sokat pihengettem és egész nap a parton henyéltem az árnyékban. Ennek köszönhetően úgy jöttem haza, mint egy hypo reklám, de így jártam!
Barátainkkal a végére már elég gázos lett a viszony. Szegény párom tiszta ideg volt, ha valahová együtt kellett mennünk. Természetesen ott is kimutatták a foguk fehérjét, így a társaság többi tagja is nekünk adott igazat.
Mindegy túl vagyunk rajta.

Hétvégén megyek lánybúcsúba, mert az egyik barátnőm 2 hét múlva férjhez megy és pasikat rendeltek neki a többiek. Én nem igazán szeretem ezeket a táncos legényeket, de azért kiváncsi vagyok! Remélem elég sokan leszünk, mert ha csak pár csajszi legelteti a szemét a kandúron az elég bénán tud kinézni! Ők persze utána lemennek bulizni a Rióba, de én szerintem azt már kihagyom!

Nektek megy még az alvás. Egyre nehezebben tudok olyan alvás pozíciót találni, ami nekem is és a törpinek is jó lenne. Ha rosszul fekszem, azonnal rugdos és nem hagyja abba addíg, míg nem váltok testhelyzetet. Már most uralkodik rajtam! Kép

Na befejezem, mert hosszú lettem!

Pusza

Kata!
Apósod nem szeret ablakot pucolni? Nálam ráférne az ablakokra egy kis sika-mika! Kép
babar

Jó reggelt!

Akkor még az elején tisztázzuk:Apósom házhogy megy,min.a két hét!KépKépKép
Ma fokozódik a helyzet izgalma:párom estig dolgozik,Após pedig nem beszél magyarul,az én orosz nyelvtudásom hagy némi kívánnivalót maga után...

Valami eszméletlen,hogy milyen árakat van képük elkérni a baba-dolgokért!!Kép

Gigi!

Tényleg elég gáz,hogy ilyen olcsó,gagyi babakocsit képes voltál megvenni!KépKépKép
Fájó szívvel ugyan,de a kedvedért nélkülözöm Apósomat.Látod,én is ilyen rendes vagyok ám!Kép

Barbara!

Akkor gondolom a vízbe nem mentél be.
Végig szép idő volt?
Alvás már kezd nehézkessé válni,pl.megfordulni csak daru segítségével tudok.Kép
Az én legkisebb fiacskám is kézze-lábbal bököd,amíg neki nem jó a pozíció.
Írnál bővebben erről a kamillás mosiról?Azt értem,hogy hol kell csinálni Kép.
Lánybúcsú KépKépKép
Én max.Após mezítelen felsőtestében gyönyörködhetek!Kép
Részletes beszámolót kérek majd!Bár most nézem,hogy addigra már asszony leszek,úgyhogy légyszi a sikamlósabb részleteket csak módjával!Kép

Dia!

Hogy vagy?
Jól aludtál?

Pusz.
Kata

Kép
Kép
ruszlána

Kata!

Egy nagyon fontos dolgot jegyezz meg: az esküvődön nem vakságot, csak hűséget fogadsz. Nézni szabad! Kép
El tudom képzelni, ahogy apósod meztelen felsőtesttel vasalgat a nappalitokban! Nem csodálom, hogy kivagy!

Ez a kamillás dolog már csak utolsó lehetőségként merült fel nálam. Mióta nagylány lettem (14 éve) folyamatosan mindenféle nyomoraim voltak. Már mindent kipróbált az előző orvosom (a kartonom 17 lapból állt), de igazán nem segített semmi. Aztán magam szakállára elkezdtem kipróbálni dolgokat! Megmondom őszintén leginkább a szénhidrátmentes diéta jött be, de ezt most nem igazán lehet csinálni. Tehát, mikor a terhességem elején összeszedtem egy kis gombucit (csodák-csodájára) a doki valamilyen kúppal kezelte ki. Ez rendbe is hozta, bár a dokim figyelmeztetett, hogy vizes bővebb folyás teljesen természetes a terhesség alatt. Annyit javasolt, hogy reggel-este főzzek le egy bögrényi kamillateát (1 filter) és kihülés után mosogassam vele a nunimat. Én a wc fölött egy kis vattával, vagy esetleg intim zuhannyal csinálom szigorúan külsőleg. Belső irrigálás ilyenkor nem ajánlott. Tehát szépen lemosogatom és száradás után ha úgy gondolom egy kis Canesten krémet is kenek rá.
Amíg nem csíp, mar, viszket vagy harap, addig minden rendben van. Minden vizsgálatkor megnéz a doki, de eddig mindent rendben talált.
Fontos! Én allergiás lettem az intim mosakodókra (Lactacyd, Nivea), tehát ezek kilőve. Marad a tiszta vizes mosakodás, majd a kamilla.

Na remélem elég bőven írtam a részletekről! Kép

Pusza

Barbara
babar

Sziasztok Csajok!Kép
A fertőzést nem tudom,hogy szedtem össze.Talán a wc-n mert a Balcsiban csak térdig voltam.Méhszáj szerencsére zárva van,így a fertőzés nem tud fel menni.Én is meglepődtem,hogy milyen össze-vissza voltunk a szobában.De gondolom azért,mert minden dugig volt.Pl:A fronttól pénteken annyian megszültek,hogy a mi 2 anyukánk már nem kapott kosaras kocsit a babáknak.Szegények egy ágyban aludtak velük teljesen elzsibbadva.KépAz első éjszaka senki nem aludt,mert még nem volt tejük a babák pedig ordítottak.Aztán a többi éjszaka már csak 3 óránként keltünk.KépMost egy kicsit jobb a hasam,csak az a baj,hogy itthon nem tudom elnézni,hogy szalad a lakás.meg a páromnak mondtam a kórházban,hogy húzza át itthon az ágyneműt és ki csinálta meg!?Hát én .KépEnnyit a férfiakról.Persze felhúzom magam,hogy még ennyit se tud segíteni.Barbi!Valahogy biztos eltudok menni a felkészítőre.A párom csak az elsőre nem tud jönni.
Gigi!
A Mega Toysban a táska ahogy bemész jobbra van.Én 5-10e-ig láttam.Hétvégén már mi is megkapjuk a nővéremtől a babakocsit,hordozót és ruhákat.Aztán nézünk komódot és később már csak a kiságyat kell megvenni.Megírom az email címem kettő is van.Képdiana@hdsnet.hu
ldicsi@freemail.hu De légyszi szólj ha írsz mert nem minden nap nézem meg.Sok-sok puszi nektek.Dia 22+6
Ja! Képzeljétek nem nől a hasam és mégis fejlődik picur már fél kiló és a méretei alapján 23+4 hetesnek felel meg.KépKép

Kép
Kép
lldicsi

Ja! Ti tudtátok,hogy ha a hasunkat simogatjuk az a baba nem érzi,viszont rendesen lehet tőle keményedni.Ezért a simogatástól is eltiltottak.Puszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Szia Dia!

Hassimogatás! Én valahányszor voltam a védőnőnél mindig kioktatott, hogy ne simogassam, mert az is méhösszehúzódást okozhat! Úgyhogy próbálom csak finoman, inkább csak ráteszem a kezem és otthagyom!
Próbálj meg minél többet pihenni!

Puszi
Györesz 29+4

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Betettem egy képet a profilomba magamról!

Kép
Kép
györesz

Györesz!
Nagyon szimpatikus vagy.KépJó neked,hogy szép nagy pocakod van.

Kép
Kép
lldicsi

Nahát ezt jó tudni! Én nagyon sokat simogatom a pocakomat! Akkor most már nem is szabad? Kép

Dia
Férjed miatt ne idegeskedj, mert ettől még pasi marad. Az én drága apám, ha egyedül volt otthon (mert anyu nagyon sokat utazott régen) addig fogyasztotta a tányérokat, amíg volt. Utána csak mindíg egyet mosogatott el, ami kellett neki. Mikor anyu hazajött mondjuk 2 hét után külföldről, szegény kivett 2 nap szabit, hogy rendbe szedje a lakást. Ennyit a pasikról!
Szerencsére az én párom kivétel, bár ágyazni ő is utál! Kép

Györesz!
Szép nagy pocid van már!

Barbara
babar

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: